Forhøyede monocytter i barnets blod

Barnet har økt monocytter, noe som betyr at patologiske forstyrrelser forekommer i kroppen. Nivået på disse cellene bestemmes av en generell blodprøve.

Takket være flere undersøkelsesmetoder, finner legen ut helsetilstanden til pasienten. Ofte er det en situasjon hvor nivået av disse cellene avviker fra den etablerte frekvensen, øker eller reduseres. Under alle omstendigheter indikerer brudd på helseproblemer.

Studien av blodceller er en nødvendig og viktig metode for diagnose. Barnelæren betaler oppmerksomhet til eventuelle endringer i blodsammensetningen. Han utpeker ytterligere prosedyrer og undersøkelser for å studere problemet fullt ut. For et barns organisme spiller monocytter samme viktige rolle som for en voksen.

Disse cellene gir høy beskyttelse mot aggressive miljøpåvirkninger, tillater ikke penetrasjon av ulike patogener. Brudd på pasientens monocytblodnivå er et alvorlig diagnostisk symptom. Dette fenomenet indikerer at patologiske prosesser utvikler seg.

De viktigste oppgaver av monocytter

Som regel er monocytter de mest aktive og store blodceller i størrelse. Benmargen er ansvarlig for produksjonen. Deretter går de inn i blodet i 2-3 dager, hvoretter de fordeles langs kroppens vev.

Hovedfunksjonen til unge celler er å absorbere dødt vev. De beskytter også barn eller voksne mot penetrasjon av parasitter, patogener og mikroorganismer.

Monocytter er nødvendige for å opprettholde renheten i blodstrømmen, for å delta i fornyelsen. Figurativt blir disse hvite cellene kalt "vaktmestere i kroppen".

De er nødvendige for at en person skal beskytte ham mot infeksjoner og parasitter, bli kvitt patogene mikroorganismer og forhindre dannelsen av blodpropper, svulster. Derfor er monocytter aktive, de utfører mange nyttige funksjoner.

Legen foreskriver tester og tester for å bestemme bruddene og ta tiltak, spesielt dersom monocytter blir doblet. Dette er et signal om at barnets kropp opplever alvorlige patologiske sykdommer.

Monocytter er forskjellig fra andre blodceller ved at de er store i størrelse og har en bønneformet kjerne. Deres protoplasma inneholder lysosomer. Disse er spesielle granulater, som inneholder stoffer med sterk effekt. Selvforsvar av barnets kropp er avhengig av riktig produksjon av benmargmonocytter.

Modenhet av celler er også viktig. Ofte varierer nivået av monocytter på grunn av at barnet er syk, forstyrres prosessen med fordøyelsen av mat gjennom tarmene. Standardnormer støtter den fysiske utviklingen av barnets kropp.

Admissible norm

Å vite nøyaktige data om konsentrasjonen av monocytter i pasientens blod vil bidra til biokjemi. Prosentandelen av blodceller gjør det mulig å bestemme om parametrene er for høye eller ikke.

Hvis alle parametrene er normale, er alt i orden i barnets kropp. Det vil si at prosessen med bloddannelse utføres uten forstyrrelser, beskyttelsen mot penetrasjon av mikroorganismer, patogene bakterier og også parasitter virker. Døde celler absorberes uendret.

Når det gjelder standardindikatorene, avhenger blodnivået av babyens alder.

Fra fødsel til 2 uker

Fra 2 uker til 1 år

Fra 1 år til 6 år

Før du tar tester, bør legen advare om at barnet tar medisiner hvis han tar behandling. Dette skyldes at mange legemidler kan påvirke nivået av monocyttinnhold i barnets blod.

Nivået av monocytter er høyere enn normalt

Den vanligste årsaken til et forhøyet nivå av disse blodcellene er kroppens beskyttende reaksjon, for eksempel fra infiltrasjon av smittsomme sykdommer i sirkulasjonssystemet. Noen ganger er problemet med hyperproduksjon av monocytter at knoglemarven er ødelagt på grunn av utviklingen av blodsykdommer.

Hvis konsentrasjonen av celler øker, utvikler monocytose hos barn. Krenkelser er absolutte eller relative. I det første tilfellet viser blodprøven de maksimale tillatte verdiene. Det relative nivået av monocytter bestemmes som en prosentandel av konsentrasjonen av andre blodceller.

For å diagnostisere patologiske prosesser i barnets kropp er det ikke nok med en liten økning i antallet av disse cellene. Årsakene til dette fenomenet kan være forskjellige faktorer. For eksempel arvelige brudd, eller at barnet nylig har hatt skade. Testene viser unøyaktig informasjon.

Men det absolutte høye innholdet av monocytter i blodet indikerer utviklingen av patologiske prosesser i pasientens kropp. Legen må ta tiltak, foreskrive behandling.

En høy konsentrasjon av slike celler blir observert mot malaria eller syfilis, reumatoid artritt. Patogene forandringer eller smittsomme sykdommer fører til at nivået av monocytter vokser. Hvis barnets kropp ikke kan takle en bestemt sykdom, begynner den å produsere et stort antall av disse blodcellene. Analyse av dette viser at det snakker om behovet for å iverksette tiltak.

De provokerende faktorene

På grunn av den høye konsentrasjonen av slike celler i blodet, oppstår monocytose. Patologiske prosesser utvikler seg mot en bakgrunn av visse årsaker. Disse inkluderer:

 • infeksjon av barnets kropp med parasitter;
 • smittsomme sykdommer av en hvilken som helst opprinnelse;
 • tuberkulose;
 • soppinfeksjoner;
 • ulike sykdommer forbundet med blod;
 • forgiftning med kjemikalier;
 • operativ intervensjon, for eksempel etter fjerning av appendittitt;
 • forgiftning av barnets kropp.

Årsakene til monocytose hos barn er knyttet til det faktum at sirkulasjonssystemet i dem ikke fullt ut kan utføre sine funksjoner. Smittsomme bakterier, mikrober penetrerer barnets kropp, og konsentrasjonen av monocytter økes betraktelig. Spedbarnet har overvurdert normer, som de første tennene brer seg ut.

I noen barn er et økt antall av disse hvite cellene en individuell funksjon. Relativ monocytose vil vise brudd som var før. For eksempel, etter sykdom eller som følge av en alvorlig stressende tilstand.

Medisin identifiserer flere årsaker som påvirker nivået av monocytter i barnets blod:

 • arvelig patologi;
 • purulent-infeksiøse inflammatoriske prosesser;
 • sykdommer i onkologisk kategori, som barnet led nylig.

For å bestemme den nøyaktige årsaken til økningen i konsentrasjonen av hvite blodlegemer, er det nødvendig å gjennomgå flere studier og tester. Først etter dette vil legen kunne gjøre en nøyaktig diagnose, angi årsakene til bruddene, og foreskrive en effektiv behandling.

Pasienten utfører en blodprøve på tom mage. Siden dette er et barn, har han lov til å drikke en liten mengde vann om morgenen. Før du utfører tester, bør barn ikke gis fettstoffer. De burde hvile mer. Aktive bevegelser og fysisk aktivitet kan provosere en økning i nivået av monocytter.

Når er en analyse for monocytter?

Jo mindre en barns alder er, desto mindre uttalt er symptomene på at patologiske forstyrrelser forekommer i kroppen. Derfor blir det nødvendig å gjøre ytterligere forskning for å oppnå nøyaktige resultater. Det er lettere for en voksen å gjøre en diagnose, fordi kroppen har blitt dannet, det er normer, så det er lettere å identifisere sykdommer.

Barnas kropp utvikler seg fortsatt, spesielt hos barn opptil et år. Det er generelle brudd på blodindikatorer, på grunn av hvilken legen utpeker tilleggsundersøkelser. Symptomer på helseproblemer:

 1. Den generelle tilstanden til babyen forverres. Han gråt hele tiden, sover ikke godt og spiser, han er lunefull.
 2. Kroppstemperaturen øker. I en nyfødt, varierer disse parametrene fra 37,1 til 37,2 grader hvis barnet er kledd. Temperaturen stabiliseres etter at babyen er avklækket litt.
 3. Vis utslag på huden.
 4. Barnet har dårlig appetitt.
 5. Huden blir blek.
 6. Det var en hoste. Kun reflekssyndrom trenger ikke medisinsk behandling.
 7. Forstyrrelser i fordøyelsessystemet er forstyrrende. For et spedbarn er en avføring 6 ganger om dagen normal.
 8. Barnet er bekymret av hyppig trang til å urinere, og han begynner å gråte veldig mye. Urinutskillelse skjer i liten mengde. Det er riktig, hvis tisse skriver opptil 20 ganger om dagen.

Gitt alle disse indikatorene, kan leger foreskrive en ytterligere undersøkelse for å avgjøre om monocytter i barnets blod er forhøyede eller ikke. Diagnostiske tiltak vil være nødvendig for å diagnostisere en norm eller forstyrrelser i barnets kropp.

Hvordan skikkelig passere en analyse for monocytter

For å bestemme de eksakte årsakene til forhøyede monocytter hos et barn, bør du følge legenes anbefalinger, samt de etablerte reglene for innsendelse av materiale til forskning:

 1. Før analysen trenger du ikke spise før klokka 10. Barnet blir gitt en prosedyre mellom matingen. Eldre barn kan ikke spise 12 timer før testen. Ellers vil resultatene være upålitelige.
 2. Før du sender materiale, bør barnet sitte stille, avstå fra å spille spill eller aktive bevegelser, ellers blir resultatene høyere enn normalt.
 3. Blodprøver finner sted en uke etter siste inntak av medisiner hvis barnet har blitt behandlet. Når det er nødvendig å gjennomføre en analyse under behandlingen, bør legen advare om at pasienten tar medisinen.

Som regel blir blod tatt fra fingeren for analyse.

Hvis det er noen brudd på barnets helse, så vil det vise blodet. Eventuelle patologiske forstyrrelser kan ikke ignoreres. En økning i monocytter kan snakke om en banal blåmerke av barnet eller signal om tegn på alvorlig sykdom.

Økning i monocytter i barnets blod

Årsaker til økte monocytter i blodet hos barn

En tilstand der monocytter blir forhøyet i et barns blod kalles monocytose. Ofte er det knyttet til smittsomme prosesser, men det kan være andre årsaker (tumorer og autoimmune sykdommer).

Monocytose er alltid et sekundært syndrom som utvikler seg som et resultat av en årsakssykdom. Det er denne sykdommen som bør diagnostiseres for å utføre effektiv terapi.

Det er ingen spesifikk behandling for direkte normalisering av nivået av monocytter i blodet. Det er alltid nødvendig å behandle en årsakssykdom.

Norm av monocytter

Antallet monocytter i blodet hos barn avhenger av alderen deres. Det er imidlertid ingen signifikante fluktuasjoner (i motsetning til for eksempel antall røde blodlegemer). Den omtrentlige monocytnorm hos barn er som følger (verdier oppgis i prosent):

 • umiddelbart etter fødselen - 3-11-12%
 • så opp til den 14. livsdag blir deres vekst observert - 5-15%
 • Hos barn under ett år reduseres de litt - 4-14%.

Og i de senere år stabiliseres de på nesten samme nivå:

 • opptil 2 år - 3-10%
 • opptil 16 år - 3-9%

Hos voksne er de samme standardene som hos barn fra 2 til 16 år, dvs. 3-9%. Dette nivået av monocytter opprettholdes gjennom livet, dersom det ikke er noen faktorer som påvirker formasjonshastigheten eller bortskaffelsen.

Monocytter dannes fra stamceller i beinmargen. Så strømmer de inn i vevet som er berørt av den patologiske prosessen med en blodstrøm. De skiller allerede disse cellene i makrofager, som utfører hovedfunksjonene.

Absolutt (abs.) Verdi av monocytter hos barn over 2 år er 0,09-0,6 ∙ 10,9 / l. Absolutt monocytose indikeres av overskudd av normens øvre grense.

Monocytose kan således være relativt (uttrykt som prosentandel av andre hvite blodceller), og absolutt (uttrykt i antall celler per 1 liter blod). Hans versjon snakker om funksjonell fullt benmarg eller underlegenhet.

Årsaker sykdommer

Årsakene til hvilke monocytter i barnets blod er forhøyet er delt inn i 5 hovedgrupper:

 1. akutte infeksjoner av viral opprinnelse
 2. akutte infeksjoner av bakteriell opprinnelse
 3. parasittiske infestasjoner
 4. autoimmune sykdommer
 5. svulst.

Som en selvstendig årsak bør septisk endokarditt isoleres. Det er forårsaket av spesifikke bakterier som stimulerer monocytforbindelsen til immunitet og fører til skade på hjertet og dets ventiler.

Typiske infeksjoner der forhøyede monocytter i blodet til et barn er identifisert er:

 • tuberkulose
 • kylling pox
 • difteri
 • epidemisk parotitt
 • meslinger
 • røde hunder
 • smittsom mononukleose
 • syfilis
 • brucellose
 • rickettsial sykdom
 • malaria.

Infeksiøs mononukleose er en typisk infeksjon, for hvilken en økning i monocytter i blodet og utseendet av mononukleære stoffer er en uunnværlig funksjon. Sykdommen er forårsaket av Epstein-Bar-viruset.

I noen tilfeller kan årsaken til monocytose være medisiner. Derfor avklarer legen alltid med foreldrene om barnet behandles, eller om det ble utført før, hva de farmakologiske midlene ble tatt. De viktigste legemidlene som fremkaller leukocytose kan være:

 • griseofulvin er et antifungal middel som brukes til å behandle microsporia (frata)
 • haloperidol - psykotrope legemidler, som er foreskrevet for psykiske lidelser
 • fosforholdige stoffer.

Hvis innholdet av fosfor i vann eller mat betydelig overskrider normen, så er barnet i blodet ofte nok til å oppdage forhøyede nivåer av monocytter. For å utelukke denne grunnen er det nødvendig å studere nivået av dette sporelementet i blodet.

Diagnostisk søk

Analysen av blod hjelper ikke bare med å avsløre den eksisterende monocytosen, men også å anta den mest sannsynlige årsaken til det, avhengig av de samtidig hematologiske forandringene. Alternativene kan være:

 1. økte samtidig eosinofiler. I dette tilfellet er den mest sannsynlige årsaken parasittisk invasjon
 2. Det økte innholdet av lymfocytter sammen med monocytose er mest sannsynlig å indikere tuberkuloseinfeksjon
 3. hvis monocytter og basofiler økes, så har sannsynligvis barnet en allergisk eller autoimmun sykdom
 4. forhøyede monocytter i et barn og en økning i ESR er tegn på en smittsom inflammatorisk prosess i kroppen
 5. erytrocyter over normen i kombinasjon med monocytose kan være en konsekvens av erythremi (Vaques sykdom).

Graden av monocytose, avslørt i den generelle analysen, bidrar også til å foreslå en mulig årsak:

 • høye priser (19% eller mer) indikerer vanligvis smittsom mononukleose eller annen akutt infeksjon. De kan også observeres med ulcerøs kolitt (ikke-spesifikk autoimmun sykdom) og septisk endokarditt. Mange monocytter som sirkulerer i blodet som svar på smittsom infeksjon er et tegn på normal tilstand av immunitet. Ved immundefekt kan monocytopeni forekomme (reduksjon i antall monocytter).
 • En moderat økning (ca. 12-13%) indikerer også en kronisk sykdom i sykdommen (oftest er det tuberkulose).

Hva betyr økningen i monocytter i barnets blod?

Hvite blodlegemer, erytrocyter, blodplater... Det er alle komponentene i blodet, som de fleste av oss har minst en ide om. Hvis den kliniske analysen indikerer abnormiteter om frekvensen av andre blodceller, fører dette til forvirring og panikk.

Spesielt når det gjelder barn. Og årsakene til bekymring her er absolutt overflødige, spesielt når det gjelder monocytter.

Hva er disse cellene, og hvorfor er deres nivå økt - la oss forstå. Disse er de største og mest aktive leukocyttcellene som dannes i benmargen.

Monocytter er en slags leukocytter, de samme blodcellene som utfører en beskyttende funksjon. Rollen monocytt virkelig velika.Za deres evne til å eliminere sykdomsfremkallende mikroorganismer andre leukocytter i utilgjengelige surt medium, for muligheten til å hindre utbrudd av blodplater og neoplasmer og deres rette kalt "vindusviskere organisme".

Når mer - betyr ikke bedre

Basert på det faktum at monocytter er den "ledende" i familien av hvite blodceller, blir det åpenbart at en økning i nivåene ville nesten helt sikkert indikerer tilstedeværelse av en hvilken som helst infeksjon i kroppen.

Hos barn er følgende proporsjoner av monocytter i blodet normale:

 • 3-12% ved fødselen;
 • 5-15% - i de to første ukene av livet;
 • 4-10% - fra halvmåne til 1 år;
 • 3-9% - fra 1 år til 16 år.

I en alder av 16 år bør nivået av monocytter i blodet ikke overstige 8%.
Hvis det oppstår en overdreven mengde monocytter som følge av blodprøven, er dette årsaken til diagnosen monocytose. Som kan være relativt eller absolutt.

 • Relativ monocytose indikerer at det totale nivået av monocytter er normalt, men i forhold til andre blodceller er de mye mer. I de fleste tilfeller observeres et slikt bilde med en reduksjon i antall andre typer leukocytter. Med relativ monocytose, er sykdommene som provoserte det lettere å behandle.
 • Absolutt monocytose betyr at monocyttinnholdet overskrides i alle parametere. Oftest dette skjer i sykdommer som fører til økt fagocytose - prosessen for fangst og destruksjon av smittestoffer, bakterier og døde hudceller av fagocytter, spetskletkami immunsystem. Og dette er allerede en anledning til alvorlig angst og akutt undersøkelse.

Fra teething til syfilis

Overskudd av normal mengde monocytter i blodet er et svært alarmerende signal. Tross alt blir disse cellene produsert aktivt når:

 • revmatisme;
 • enteritt;
 • tuberkulose;
 • malaria;
 • sarkoidose;
 • Lupus erythematosus;
 • Ulcerativ kolitt;
 • Smittsom mononukleose;
 • brucellose;
 • toksoplasmose;
 • Syfilis.

Også økt dannelse av monocytter av forgiftning med fosfor og tetrakloretan blir provosert.

Men økningen i tallet kan skyldes andre, mindre forferdelige årsaker. Ved spedbarn er dette ganske vanlig under utvinning fra ulike smittsomme sykdommer og under gjenoppretting fra kirurgiske operasjoner.

Hos noen barn utløser selv utbrudd og senere tap av melketenner en overdreven produksjon av monocytter. Og heldigvis er dette de vanligste årsakene til monocytose hos barn, men det er fortsatt ikke verdt det å slappe av.

Hvis monocytose manifesteres mot bakgrunnen av gjenvinning av kroppen etter operasjonen eller under de naturlige fysiologiske prosessene i en liten organisme, så vil den snart passere.

Men erfarne barneleger rådes til å forsikre og doobsledovat barn å utelukke eller identifisere en rekke farlige sykdommer der frekvensen av hvite blodceller hos barnet endret.

konklusjon

Kun behandling av sykdommer vil kunne returnere monocyttinnholdet til normalt, kunstig redusere nivået av de største leukocyttcellene - det vil ikke være mulig.

Hvorfor har barnet monocytter?

Hver av blodkomponentene (erytrocytter, hvite blodlegemer, monocytter, eosinofiler og andre) utfører en viss funksjon i kroppen, og noen ganger flere funksjoner. Slik spiller monocytter en viktig rolle i å beskytte et barn. Når et fremmedlegeme kommer inn i babyens kropp, begynner monocytter å fungere. Så kan deres funksjoner deles i flere retninger:

 • Deltakelse i cellulær immunitet. De kjemper med enhver infeksjon (virus, bakterier, sopp), toksiner, døde celler, giftstoffer og svulstceller.
 • Etter den inflammatoriske prosessen forblir døde celler (mikrober og leukocytter), toksiner og vevsavfallsprodukter i fokus. Monocytter fungerer som rensemidler og fjerner alle disse komponentene fra denne kilden. De forbereder også stedet for betennelse for regenerering (gjenoppretting).
 • Beskyttelse av sunt vev fra betent. Monocytter omgir seg med fokus på betennelse, og skaper en beskyttende aksel. Alt dette forhindrer spredning av betennelse i hele kroppen. Det samme skjer under ødeleggelsen av en fremmedlegeme, fordi den er omgitt av et beskyttende lag av monocytter.

Hva er monocytose hos et barn?

Hver av blodindikatorene har sine egne referanseverdier, det vil si de grensene for normen utover hvilken patologien kommer. Så, det økte innholdet av monocytter i blodet kalles monocytose, den senkende er en monokrom. Det er nødvendig å skille mellom den absolutte verdien av monocytter, i analyseprøven, betegnet med "abs" og den relative verdien.

Absolutt indeks er antall monocytter innen 0,7 × 109 / l. Overskridelse av disse tallene antyder at man bør se etter en grunn som kan gjemme seg i alvorlige sykdommer som truer barnets liv.

Relativ monocytose er en variant av å overskride antall monocytter i forhold til andre leukocytter, forekommer med en reduksjon i antall andre celler - lymfocytter, nøytrofiler. Det relative antall celler er uttrykt som en prosentandel. Totalt skal alle hvite blodlegemer være 100%.

Den relative verdien av monocytter er avhengig av pasientens alder.

Så, for babyer, er tallet normen i området opp til 12%, hos spedbarn, synker denne satsen til 10% i tenåringer - opp til 9% hos voksne pasienter, bør disse cellene ikke være mer enn 8% i forhold til alle leukocytter.

En økning i monocytter, hvorfor skjer dette?

Årsakene til monocytose er deres hovedfunksjoner. Enhver beskyttelsesprosess i barnets kropp vil føre til en økning i antallet av disse cellene.

Det bør bemerkes at overgåelse av monocytens norm ikke er en katastrofe, men et signal om at immunitet og kropp sliter med noe.

Og hvis det ikke finnes noen eksterne manifestasjoner av denne kampen, er det bedre å undersøke pasienten i tide og finne en patologisk prosess.

 1. Smittsomme og parasittiske sykdommer (malaria, toxoplasmose, infeksiøs mononukleose, brucellose, syfilis, ascariasis).
 2. Tilstand etter infeksjonen.
 3. Sykdommer i blodet (lymfogranulomatose, myeloid leukemi).
 4. Autoimmune (systemiske) sykdommer, når kroppen oppfatter egne celler som fremmed (systemisk lupus erythematosus, reumatoid artritt).
 5. Inflammatoriske sykdommer i mage-tarmkanalen (ulcerøs kolitt, enteritt).
 6. Stater etter operasjon (f.eks. Fjerning av adenoider, mandler, vedlegg).
 7. Forgiftning av noen stoffer (fosfor, tetrakloretan).

Noen ganger hos spedbarn kan monocytose følge en fysiologisk inflammatorisk prosess med tannkjøtt (dental utbrudd), hos eldre barn - med tannskifte (tannkjøtt).

Hva om monocytene i blodet overskrider normen?

Monocytose kan oppdages ved et uhell under en forebyggende undersøkelse av barnet. I dette tilfellet oppstår spørsmålet, hvem du skal vende deg om og hva du skal gjøre neste gang. Hvis foreldrene ikke har noen klager om barnet, er det verdt å besøke barnelege. Han vil undersøke babyen og om nødvendig foreskrive en ytterligere undersøkelse.

Hvis det viser seg at et barns tenner er prikket, eller hvis han nylig har hatt en alvorlig virus-, bakteriell eller soppinfeksjon, så er det ikke nødvendig med noe, vil monocytose snart passere seg selv. Hvis det ikke oppdages noen synlige patologiske endringer, undersøkes barnet nøye.

Det er flere muligheter for å undersøke barn med monocytose:

 1. Hvis den smittefarlige arten av monocytose er mistenkt, vil den smittsomme ekspert undersøke barnet. I nærvær av klager over oppkast, vil diaré trenge en analyse av avføring til tarmgruppen, og så oppkastet for å bestemme arten av infeksjonen som forårsaket sykdommen.
 2. Dersom det er ingen klager, den ultralydundersøkelse av bukhulen (for å utelukke inflammatoriske tarmsykdommer), urinanalyse (for å eliminere betennelser i det urogenitale system), feces analyse på helmint egg (for å eliminere helmintinfeksjoner), skal serologiske tester for å utelukke sjeldne infeksjoner (malaria, syfilis, brucellose og andre).
 3. Hvis et barn i bakgrunnen monocytose forstørrede lymfeknuter, er det nødvendig å utføre en blodprøve for nærvær av atypiske mononukleære celler (for å utelukke mononukleose), må man ta tilbake blod og benmarg for å bruke en punktering for å utelukke leukemi (blodkreft), Hodgkins sykdom.
 4. I nærvær av klager på smerter i leddene, endringer i hjertet (støy under auskultasjon), er det nødvendig å gjennomføre en undersøkelse for autoimmune sykdommer. For å passere analysen på revmoproby (med-reaktivt protein, seromucoid og annet), for å vise barnet til kardiorematologen.
 5. Monocytose og magesmerter - det er en anledning til å besøke barnekirurg, som en kombinasjon av disse symptomene kan være et tegn på begynnende blindtarmbetennelse, kolitt, enteritt, magesår sykdom og andre.
 6. Hvis barnet hoster i mer enn to uker, og blodet bestemmer absolutt monocytose, er konsultasjonen av phthisiatrician obligatorisk. Et slikt symptomkompleks kan være en konsekvens av tuberkulose. Dette er et sjeldent, men mulig alternativ. I dette tilfelle gjennomgår barn under 15 år en generell undersøkelse (en klinisk blodprøve, en generell urintest, en Mantoux diagnostisk test, et fluorogram av foreldrene). Barn eldre enn 15 år har lov til å gjennomføre en fluorografistudie av lungene.

Behandling av monocytose er eliminering av årsaken som forårsaket det. Overskridelse av den normale verdien av monocytter er et signal på det faktum at en inflammatorisk eller annen patologisk prosess finner sted i kroppen.

Monocytter er forhøyet i et barn i blodet

Monocytter er blodceller, en slags leukocytter som utfører en viktig immunfunksjon. Hvis monocytter økes i et barn, krever dette spesiell oppmerksomhet, siden en slik økning kan være en konsekvens av en alvorlig sykdom.

Monocytter er de største og mest aktive leukocytter. De vises i lesjon av vev etter nøytrofiler, absorberer gjenværende mikrober og døde nøytrofiler, rydder vev og forbereder dem til regenerering. For dette kalles monocytter "vaktmestere". Økningen i monocytter i blodet kalles monocytose.

Når nivået av monocytter er normalt, indikerer det at organene av hematopoiesus fungerer normalt, og i barnets kropp er det ingen alvorlige infeksjoner, infeksjon med mikrober eller parasitter. Hvis det er en vedvarende avvik i antall monocytter fra normal, er dette grunnen til medisinsk undersøkelse.

Monocytose er relativt og absolutt.

Absolutt monocytose er diagnostisert når nivået av monocytter i blodet begynner å overstige 0,7 × 109 / L.

Med relativ monocytose forblir absolutte verdier av monocyttinnhold i blodet innenfor normale grenser, men deres andel i den totale leukocyttformelen øker. Det vil si at antall monocytter forblir det samme, men antallet andre typer leukocytter (nøytrofiler, lymfocytter) reduseres. Det totale antall leukocytter kan også holdes på samme nivå.

Relativ monocytose oppstår når andelen monocytter begynner å overstige 8% av totalt antall leukocytter. Det skal imidlertid bemerkes at denne indikatoren gjelder for voksne og for barn eldre enn 1 år. I nyfødte babyer holdes andelen monocytter i leukocyttformelen på 4-12%, i løpet av det første år av livet, kan innholdet nå 10%, og dette regnes som normen.

I seg selv er relativ monocytose ikke veldig informativ, da det kan være en konsekvens av et nylig traumer, et kaldt eller arvelig trekk.

Absolutt monocytose vitner til den aktive immunresponsen til kroppen i tilfelle alvorlige helseproblemer.

Det er et tegn på en patologisk prosess som forekommer i dagens tid, og relativ monocytose er en konsekvens av tidligere stress og sykdommer.

Økningen i monocytter i et barn kan utløses av følgende sykdommer og patologiske forhold:

 • smittsomme og virale sykdommer;
 • soppinfeksjoner;
 • parasittisk lesjon;
 • inflammatoriske prosesser i munnhulen, spiserøret og tarmene (stomatitt, esophagitt, enteritt, kolitt);
 • ondartede sykdommer i blod og lymfesystem (monoblastisk og myeloblastisk leukemi, kronisk, myelomonocyttisk monocytisk og myelogen leukemi, polycytemi, osteomyelofibrosis, lymfom, Hodgkins sykdom);
 • autoimmune sykdommer (systemisk lupus erythematosus, revmatisme, revmatoid artritt, nodulær polyarteritt);
 • forgiftning med kjemikalier;
 • skader;
 • forgiftning av kroppen;
 • operativ intervensjon (appendisitt, etc.).

Hvis monocytter i barnets blod økes, kan sirkulasjonssystemet ikke takle et kraftig angrep av patogene partikler og produserer derfor monocytter i en intensiv modus.

Ofte observeres monocytose etter en rekke forkjølelser (influensa, ARVI). Mer alvorlige årsaker er mye mindre vanlige, men en rekke undersøkelser er fortsatt nødvendige for å utelukke dem. I noen tilfeller oppstår monocytose hos barn under utbrudd eller prolaps av melketenner.

En alvorlig avvik fra monocytter fra normen krever en dyp medisinsk undersøkelse.

I seg selv er ikke monocytose behandlet, det er nødvendig å identifisere sykdommen som forårsaket denne patologiske tilstanden.

Hvis monocytter blir forhøyet i blodet i lang tid, utvikler sykdommen. Siden monocytter sliter med bakterielle, virale og parasittiske infeksjoner, som er en alvorlig trussel mot barnets kropp, er det bedre å identifisere årsaken til monocytose så snart som mulig.

Monocytter i barnet: normen, årsakene til økningen

Barn i alle aldre er pålagt å gjennomgå en periodisk undersøkelse. Dette gjøres for å overvåke barnets helse og reagere i tide hvis det oppdages noen unormalitet.

En generell blodprøve blir overlevert til babyer fra fødselen, da denne undersøkelsesmetoden er den mest informative og viktige for tidlig diagnostisering av et problem.

Nesten alle voksne har en ide om komponentene og komponentene i blodet.

Men når et blad med resultatet av en analyse av barnet er funnet på hendene, hvor en avvik fra normen er angitt i konklusjonen, blir mange foreldre panikk.

Det skjer slik at i henhold til resultatene av studien er det funnet lave eller forhøyede monocytter i blodet til et barn. Begge kan vitne om visse abnormiteter i kroppen. Men først må du sortere alt i orden.

Rolle i monocytter i barnets kropp

Monocytter er de største aktive kjerneblodbestanddelene relatert til leukocyt-underartene. Disse hvite (fargeløse) blodcellene dannes og modnes i beinmargen, transporteres av blod på bare noen få dager, og absorberes deretter i forskjellige vev i kroppen. De mest funksjonelle er de "unge" cellene umiddelbart etter å ha forlatt beinmarg.

Monocytter, som leukocytter, er ansvarlige for å beskytte kroppen, deres hovedfunksjoner:

 • ødeleggelse av fremmede elementer og fremmede celler;
 • rensing av blod;
 • kontroll av parasitter, bakterier og mikrober;
 • fjerning av døde celler;
 • gi gunstige betingelser for regenerering av skadede celler og vev.

For kontinuerlig vedlikehold av renslighet av blod, har i monocytter i medisin fått et tegneserienavn - vaktmestere for en organisme. Derfor, hvis monocyt i barnet er normalt, betyr dette at disse cellene gjør jobben sin bra, og det er ingen risiko for bakterier i blodet av noen patogene organismer.

Norm hos barn

Siden monocytter er en integrert del av leukocytfamilien, blir den i klinisk analyse reflektert som en prosentandel av det totale antall hvite blodlegemer.

Nivået av MON (monocytter) er ikke avhengig av kjønn og er praktisk talt uavhengig av personens alder. For en voksen er normale verdier fra 1 til 8% eller 0,04-0,07 * 109 / l i en numerisk verdi.

Monocytter i barnas blod er litt forskjellig fra voksne og svinger innenfor

 • fra 3 til 15% hos nyfødte barn,
 • fra 2 til 12% hos barn under 12 år,
 • og fra 3 til 11% hos ungdomsbarn.

Ved utbrudd på 16-18 år, er normen for monocytter hos barn lik den voksne alderskategorien, og nivået av disse cellene skal ikke være mer enn 8% av totalt antall.

Hvis resultatene av blodprøven avslørte et økt innhold av monocytter i blodet hos et barn, er det grunn til å konkludere med monocytose. Monocytose er i sin tur delt inn i absolutt og relativt, det er nødvendig å skille disse konseptene.

 • Monocytose betraktes som relativ når nivået av monocytter ikke slås ut fra normale verdier, men i forhold til andre blodceller er deres nummer tydeligvis større.
 • Absolutt monocytose signalerer at i analysen øker antall monocytter i alle parametere. Hvis monocytene til ABS er forhøyet i barnet, er dette et ganske alarmerende tegn, denne tilstanden kan indikere utviklingen av lumske infeksjoner i kroppen. Og dette er en alvorlig grunn til å gjennomføre en haster og grundig undersøkelse.

Årsaker til økte monocytter i blodet hos et barn

Situasjonen når monocytter i barnets blod økes, er ikke et sjeldent tilfelle. Siden monocytter utfører en beskyttende funksjon, antyder en økning i indeksen at det er noen funksjonsfeil i barnets kropp, en inflammatorisk prosess har utviklet seg, eller sykdommen har utviklet seg.

Men bortsett fra at økte monocytter i barnet kan identifiseres, hvis på slutten av en alvorlig smittsom sykdom, og nå går avtagende dager infeksjon og utvinning vil ha blitt flyttet. Etter kirurgiske inngrep, etter alvorlige skader, kan det også observeres en økt frekvens.

Noen ganger, barna i den perioden av tannsett, eller hos eldre barn når melketennene faller ut og vokse urfolk i benmargen produserer mer monocytter enn vanlig.

Dette fysiologisk prosess er den vanligste Agent Provocateur høye monocytter, men å avskrive denne tilstanden på tennene fortsatt ikke verdt det, og erfaren barnelege er sannsynlig å tilby barnet ditt doobsledovatsya å utelukke muligheten for farlige sykdommer.

Hvis monocytter blir forhøyet i et barns blod, kan årsakene være mindre gledelige enn utseendet på nye tenner. Det er en liste over sykdommer og patologiske forhold, preget av en økning i monocytter, her er de viktigste:

 • virale, soppprotozoale lesjoner;
 • infeksjon av blod med parasitter;
 • tuberkulose;
 • malaria;
 • ulcerøs kolitt;
 • revmatisme;
 • syfilis;
 • taksoplazmoz;
 • smittsom mononukleose;
 • blodsykdommer: akutte former for leukemi og myeloid leukemi;
 • noen ganger, forgiftning eller forgiftning av kroppen med fosforstoffer eller tetrakloretan.

Høye monocytter i barnets blod produseres i forbindelse med en stor tilstrømning av skadelige og patogene partikler, og det tidligere antall "beskyttende" celler kan ikke takle dem lenger.

Situasjonen når monocytter senkes i et barn er mye mindre vanlig, og som regel er det forbundet med en uttalt utmattelse av kroppen eller et lengre inntak av glukokortikosteroider.

Det er umulig å bestemme den sanne årsaken til monozitose uavhengig. Derfor bør du få testet og bestå en rekke tester som viser hvordan du går frem, og kanskje hva du skal bekymre deg for ikke i det hele tatt, og hematopoetiske system vil snart komme tilbake til det normale.

Forhøyede monocytter i barnet

Folk som er langt fra medisin, når de blir foreldre og står overfor de første problemene med barnas helse, spør ofte seg selv hvordan de selvstendig kan analysere resultatene av testene selv uten hjelp av leger.

Litt dypere inn i et medisinsk oppslagsverk, den nødvendige informasjonen kan bli funnet. Sant, på et språk som ikke alltid forstås av en enkel person. La oss prøve å forstå resultatene av en blodprøve ved hjelp av eksemplet på monocytter.

Så, monocytter er blodceller, en av varianter av leukocytter - de viktigste forsvarerne av vårt immunsystem. I sammenligning med andre celler, som også hører til leukocytter, er monocytter størst og mest aktive i størrelse.

Monocytter dannes i benmargen og etter modning komme inn i blodbanen, hvor det er ca tre dager, og deretter direkte inn i kroppsvevet, milt, lymfeknuter, lever, benmarg. Her forvandles de til makrofager - celler som er nær monocytter ved deres funksjon.

De utfører en opprinnelig funksjon av viskere i kroppen, absorberer døde celler, patogene mikroorganismer, fremmer blodproppresorpsjon og forhindrer svulster i å utvikle seg. Monocytter kan ødelegge patogener som er mye større enn deres egen størrelse. Men monocytter viser størst aktivitet når de fortsatt er umodne i sirkulasjonssystemet.

Monocytter er en integrert del av blod, både voksne og barn. De utfører ulike funksjoner i barnets kropp. Monocytter er involvert i produksjon av blod, beskytter mot ulike neoplasmer, de første til å stå opp mot virusene, mikrober, forskjellige parasitter.

Normen for monocytter hos barn

Normen for monocytter hos barn er forskjellig fra normen for en voksen og er ikke en konstant, men avhenger direkte av barnets alder. På tidspunktet for fødselen varierer normen fra 3% til 12%, opp til et år fra 4% til 10%, fra ett år til femten år, fra 3% til 9%. I en voksen bør antall monocytter ikke overstige 8%, men ikke mindre enn 1%.

Hvis nivået av monocytter i blodet til et barn senkes eller omvendt, er det nødvendig å gjennomføre en undersøkelse for å finne ut årsakene til avviket av den normen.

Økningen i monocytter hos barn kalles monocytose. Det oppstår som regel under en smittsom sykdom. Og det kan også være en manifestasjon av brucellose, toxoplasmose, mononukleose, tuberkulose, soppsykdommer.

Sjelden høye monocytter i et barn kan være et resultat av ondartede neoplasmer i lymfesystemet. I de fleste tilfeller er deres nivå bra og etter infeksjonen.

Monocytose kan være relativt - når prosentandelen av monocytter er høyere enn normalt, men generelt forblir antallet hvite blodlegemer normalt. Årsaken er nedgangen i antall andre typer leukocytter. Absolutt monocytose kan oppstå når antall celler av fagocytter og makrofager økes.

Reduserte monocytter i blodet hos et barn kalles monocytopeni, og, som med monocytose, avhenger direkte av barnets alder. Årsakene som fører til en reduksjon i monocytter kan være som følger:

 • beinmargsykdom på grunn av kjemoterapi;
 • etter kirurgiske operasjoner;
 • en generell reduksjon i alle blodceller på grunn av ulike blodsykdommer, som aplastisk anemi, tyfusfeber;
 • langvarig bruk av hormoner;
 • generell utmattelse av kroppen
 • med purulente prosesser i kroppen.

Hvis barnet ditt har senket eller forhøyet monocytter i blodet, må du gjennomgå en ytterligere grundig undersøkelse for å finne ut årsaken.

Forhøyede monocytter i barnet i blodet: årsakene, normen, hva betyr dette?

Hvis blodprøven viser at monocytter er forhøyet i et barn, bør man ikke umiddelbart bekymre seg - noen ganger er denne økningen normal og krever ikke behandling.

Imidlertid kan en økning i nivået av monocytter i tilfelle av dårlig helse hos barnet indikere en sykdom.

For en nøyaktig diagnose etter en blodprøve utfører legene flere studier.

 • Monocytter og deres funksjoner
 • Innholdsstandard
 • Monocytose i barnet

Monocytter og deres funksjoner

Alt blod består av mange forskjellige blodceller. Vanligvis er de delt inn i hvitt (ikke har en uttalt farge) og røde blodlegemer. En gruppe hvite blodlegemer kalles leukocytter.

Leukocytter, avhengig av funksjonene og egenskapene, er delt inn i fem typer:

Alle hvite blodlegemer produseres i beinmarg. Unormale nivåer av leukocytter i blodet, sløvhet, for tidlig aldring eller ødeleggelse kan snakke om forstyrrelser i benmargens funksjon.

Patologi inkluderer foryngelse av leukocyttpreparatet: et stort antall umodne celler eller deres "forløpere" er tilstede i blodet.

Monocytter er de største og mest aktive hvite blodlegemer. Monocytter i et barn, som hos en voksen, er de viktigste fagocyttene - celler som absorberer skadelige, utenlandske eller døde elementer av blodtilførsel.

Monocytter, sammen med lymfocytter, er inkludert i gruppen av agranulocytter og utfører spesielle funksjoner:

 • delta aktivt i fagocytose (prosessen med absorpsjon av fremmede elementer);
 • rense blod fra døde eller ødelagte celler;
 • etter livet av hans liv (han er to eller tre dager) er bygget inn i skadede vev og deltar i prosessen med regenerering.

Antallet monocytter og deres forhold til andre leukocytter viser hvor effektivt barnets blod klare seg med oppgavene.

På et normalt nivå av leukocytter er det en regelmessig fornyelse av blod: væsken lykkes med å beskytte kroppen mot invasjon av bakterier, sopp og virus, i tid viser en allergisk reaksjon.

Siden barn, spesielt svært små barn, ikke kan rapportere sine lidelser til foreldrene, anses en vanlig blodprøve som obligatorisk.

Dette snakker også om behovet for å donere blod til en generell analyse flere ganger i løpet av det første år av livet. For barn eldre enn ett år, er blodprøver foreskrevet av en lege minst en eller to ganger i året.

Når en sykdom oppstår (selv en vanlig forkjølelse), bør foreldrene vise barnet til legen.

I de fleste tilfeller foreskriver barnelege, i tillegg til en generell undersøkelse, blod- og urintester, fordi tester tillater barnet å bli vurdert best mulig.

Innholdsstandard

Antallet monocytter er inkludert i leukocytformelen (eller leukogrammet). Leukocyttformelen er prosentandelen av alle typer leukocytter i blodet.

For en mer nøyaktig studie, teller monocytter og andre hvite kroppslegemer - figuren som er oppnådd, indikerer monocyttinnholdet i en liter blod.

I en voksen er denne figuren nær 0,04-0,065 x 109. Hos barn er det litt forstørret, det varierer avhengig av barnets levetid.

Det proporsjonale innholdet av monocytter i blodet hos et barn har følgende indekser:

 • hos nyfødte - 3 - 12%;
 • hos spedbarn i de to første ukene av livet - 5 - 15%;
 • hos barn under to år, 3-10%;
 • hos barn fra to til seks år - 3-12%;
 • hos barn fra syv år og opp til voksen alder - 3 - 11%.

Hos ungdom fra sytten og i voksne er prosentandelen av monocytter i blodet fra 1 til 8%.

Generelt er nivået på alle typer leukocytter hos spedbarn en svært ustabil indikator. Leger som dechifrerer resultatene av blodprøven til en nyfødt, kan legge merke til svært merkede avvik fra den betingede normen.

Hvis indikatorene stabiliseres innen utgangen av den første måneden av livet, betyr det at barnet er sunt og patologier i utviklingen er ikke tilgjengelige.

Med en økning i normen for monocytter, snakker de om monocytose. Monocytose betyr ikke alltid forekomsten av en sykdom - noen ganger snakker det bare om de fysiologiske endringene i babyens kropp forbundet med veksten.

Generelt bør avviket fra monocytnivået fra normale indekser ikke forstyrre verken leger eller foreldre i fravær av alvorlige symptomer og gode resultater fra andre analyser.

Siden hematopoiesisprosessen hos barn er kompleks og ikke fullt ut forstått, er en økning eller reduksjon i leukocytter og andre blodceller mulig uten tilsynelatende grunn.

Vekst av et barn, som ofte hopper i sprang og grenser, skaper sannsynligheten for endringer i alle vitale tegn, inkludert sirkulasjonssystemet.

Normaliteten av svingninger av disse parametrene kan bare bestemmes av en kvalifisert fagperson som grundig studerte egenskapene til organismen til en liten pasient.

Foreldre er ikke tilrådelig å avgjøre uavhengig av graden av fare for monocytnivå i babyen og spesielt på noen måte for å bekjempe patologi. Barns observasjoner av barnet er nok.

Monocytose i barnet

Når monocytter i barnets blod blir reist, snakker leger om monocytose. Avhengig av nivået av forholdet mellom monocytter og andre leukocytter og deres absolutte tall, varierer den relative og absolutt monocytose.

Med relativ monocytose forblir det absolutte antall celler innenfor normens grenser, men prosentandelen øker i prosent. Dette indikerer en reduksjon i produksjonen av andre typer leukocytter.

Absolutt monocytose betyr et for stort antall monocytter med et normalt forhold til andre blodceller.

I inflammatoriske prosesser, smittsomme sykdommer og andre farlige sykdommer, manifesterer absolutt monocytose seg.

Mange monocytter produseres av stamceller når barnets kropp lider under ekstreme forhold.

For eksempel, under utbrudd eller endring av melketenner til rotenivået av monocytter øker ofte. Ikke ta dette som tegn på en mulig sykdom - monocytose med vekst av nye tenner er helt normalt.

Monocytose er mulig, og når babyen gjenoppretter etter sykdommen, skaden eller operasjonen.

I løpet av denne perioden gjenvinnes organismen intensivt, noe som krever et stort antall leukocytter. Derfor er økt produksjon av monocytter og andre blodceller forståelig.

Men ikke alltid, når monocytter er forhøyede, er babyen fin. Absolutt monocytose kan signalere utbruddet eller forverrede sykdommer. Kombinasjonen av monocytose med endring i innholdet i andre hvite blodlegemer bidrar til å diagnostisere nøyaktig.

Ved høye nivåer av monocytter og lymfocytter er identifisert problemer såsom bakterier eller virus-angrep, tarmbetennelse, sopp, revmatisme og reumatoid artritt, maligniteter.

Hvis monocytter blir forhøyet og lymfocytter senkes, er det et spørsmål om akutte inflammatoriske prosesser eller smittsomme sykdommer.

Hvis økningen i monocytter ledsages av økning i eosinofiler, kan legene diagnostisere:

 • smittsom mononukleose;
 • en allergisk reaksjon;
 • tuberkulose;
 • sarkoidose;
 • syfilis;
 • Tilstedeværelse av ormer i kroppen.

Når sykdommen oppdages, foreskriver legen en bestemt behandling. Noen ganger med monocytose mot bakgrunnen av en akutt form av sykdommen, kan det være nødvendig å behandle barnet i pasienten.

Forhøyede monocytter i barnet i blodet - hva betyr dette?

Foreldre til barn under 3 år bør regelmessig konsulteres for å kontrollere barnets helse og gi en rekke tester. Spesiell oppmerksomhet bør tas til innholdet i blodet av røde og hvite okser, det vil si erytrocytter og lymfocytter.

Sistnevnte reflekterer helsetilstanden - i nærvær av infeksjon, kan mengden deres øke betydelig. De er også delt inn i flere grupper - spesielt er legene interessert i eosinofiler, nøytrofiler og monocytter, som er ansvarlige for bekjempelse av ulike sykdommer.

For å forstå hvorfor monocytter er forhøyet hos et barn, må du lete etter årsaken i symptomene på ulike sykdommer.

 • Måling og norm
 • Hvorfor kan antall monocytter øke?

Måling og norm

For å bestemme antallet av disse blodcellene må du bestå en blodprøve, som i dette tilfellet er tatt fra fingeren. Prosedyren utføres alltid på tom mage - før dette barnet ikke kan spise i 8 timer.

Det er bare tillatt å drikke et glass vann før du går til sengs, og en om morgenen til sykehuset.

I tillegg, den forrige dagen, er det bedre å ikke gi barnet fettstoffer og begrense mobiliteten, for å unngå unødvendig stress og overbelastning for kroppen.

Hvis et barn regelmessig tar visse medisiner, må legen være oppmerksom på dette - de fleste legemidler forvrenger resultatene av monocyttestesten.

En slik bred spredning forklares ikke bare av de individuelle egenskapene til mennesker, men også av påvirkning av ulike stressfulle situasjoner og til og med av responsen på sesongmessige klimaendringer.

I tillegg er det viktig ikke bare det absolutte innhold av celler, men også deres korrelasjon med de andre typer hvite blodlegemer. Spesielt hos personer over 16 år skal andelen monocytter være 1-8%.

Innholdet på nivået 9-11% er borderline, men sykdommen kan bare sies når den vedvarer i mer enn en måned.

Men hos barn er alt mye vanskeligere - i blodet varierer antall leukocytter med alderen. Følgelig faller antall monocytter stadig, slik at normen for hver aldersgruppe vil være forskjellige. Spesielt bør barnets blod inneholde følgende absolutte antall slike celler:

 • opptil 3 dager - 0,18-2,4 milliarder per liter;
 • opptil 1 år - 0,17-1,9 milliarder per liter;
 • opptil 3 år - 0,15 - 1,7 milliarder per liter;
 • opptil 7 år - 0,14-1,5 milliarder per liter;

Det relative innholdet av monocytter hos barn kan ligge i området 3-11%, og selv i grensefall er det ikke snakk om patologi.

Hvorfor kan antall monocytter øke?

Hvis du trenger å finne ut hvorfor monocytter økes i et barn, bør du først ta hensyn til smittsomme sykdommer forårsaket av virus og bakterier av ulike typer.

Som regel blir de overført spesielt til barn, og derfor produseres en stor mengde hvite legemer i blodet, blant annet den største andelen er okkupert av monocytter som er ansvarlige for å avvise et angrep fra utsiden.

I tillegg kan årsaken også være soppinfeksjoner og inntreden av parasitter i kroppen - men i dette tilfellet øker antall eosinofiler samtidig, så den relative økningen vil ikke være så signifikant.

Også en økning i antall monocytter forårsaker en slik farlig sykdom som tuberkulose. Påvirkning av det kan og blodsykdommer, inkludert mononukleose, lymfogranulomatose, leukemi og andre, som forårsaker patologiske endringer i antall blodlegemer. Endelig vokser monocytter også veldig sterkt i begynnelsen av onkologiske sykdommer.

For å forårsake en økning i antall monocytter kan og forgiftning, men bare svært spesifikt.

I et barn begynner produksjonen av slike celler i det forsterkede regimet først etter innføringen i kroppen av fosfor og klor i ren form, så vel som polytetrafosfat (PTFE) og tetrakloretan.

Disse stoffene brukes ofte i husholdnings polering, samt for rengjøring av store forurensninger, slik at du ikke kan utelukke en slik mulighet.

Det er også tilfeller av økte monocytter i malaria, syfilis, systemisk lupus erythematosus - men forekomsten av slike sykdommer hos barn i våre breddegrader er ekstremt lav.

Til slutt kan antallet slike celler vokse og som et resultat av starten på et bestemt stadium i barnets liv - nemlig utbrudd av permanente molarer.

Derfor trenger man ikke å panikk umiddelbart når man mottar undersøkelsesresultater med indikatorer som avviger fra normen.

Det viktigste er å få en konsultasjon fra en profesjonell lege som sannsynligvis vil bestemme årsaken til patologien.

Les Mer Om Fartøyene