Økt blodkoagulering: symptomer, årsaker og behandling

Menneskelig blod er den viktigste væsken i hele kroppen. Tilstanden til en person er avhengig av blodtrykk. Væskens struktur påvirker ikke mindre organets indre prosesser. Økt koagulabilitet utgjør en risiko på samme måte som en sterk reduksjon. Derfor anbefales det å kjenne til faktorene som bidrar til reduksjon av konsistensen av blodstrømmen til normen og metodene for å behandle de økte indikatorene.

Norm og årsaker til avvik

Clotting of lymf er av stor betydning for en person. Det fremkaller en rask stopp av blødning. Trombocytter begynner å danne seg på skadestedet, noe som skaper en embolus som ikke tillater at en person bløder.

Ellers, med utilstrekkelige røde blodlegemer, kan lymfe flykte fra det skadede området i lang tid. Det provoserer et stort tap av hovedfluidet i kroppen.

Kroppen skal være helt normal, så de indre organene vil fungere sammen, uten feil. Den økte tettheten av plasma provoserer dannelsen av et stort antall blodpropp og blodpropper inne i blodkarillærene. Dette fører ikke bare til en bremsing av væskens bevegelse gjennom karene, men også til utilstrekkelig tilførsel av organer og bløtvev som kreves av oksygen.

Den normale tettheten av lymfe er fast ved 1027-1034, mens tettheten av venøst ​​blod økes med flere punkter høyere - 1047-1066. Forskjeller mellom venøs lymfe og arteriell plasma avhenger av nivået av proteiner i blodet og i røde blodlegemer.

En økt proteinindeks påvirkes av proteinrike matvarer. Hvis du reduserer antall produkter innført i diettprodukter som er fylt med denne ingrediensen, vil densitetsindeksen bli betydelig redusert.

Økningen i tettheten av blodstrømmen påvirker et stort antall årsaker. De viktigste faktorene som bidrar til økningen i nivået av koagulasjon er utpekt:

Økt blodkoagulasjon

 • Sterke legemidler som reduserer smertegrensen
 • Stort blodtap
 • Syre tilstand av indre organer
 • Økt hemoglobin
 • Utilstrekkelig mengde enzymer
 • Sykdommer i leveren og milten
 • Som et resultat av dehydrering, med alkoholforgiftning, økt urinutgang fra kroppen, ubalansert diett
 • Den økte mengden forbrukes søt, så vel som mat mettet med karbohydrater
 • Økning i antall erytrocyter og blodplater i plasma
 • Lesjoner av indre organer ved parasitære skapninger eller mikroorganismer

Et økt nivå av blodtetthet og rask koagulering av lymf er en konsekvens av kjemisk bestråling på grunn av kreft sykdom. Årsakene kan være termiske forbrenninger av huden og smittsomme sykdommer av giftig natur. Sistnevnte er preget av fremkalling av oppkast og rikelig fjerning av fordøyd konsistens fra fordøyelseskanaler.

Økt koagulasjon observeres hos pasienter med trombofili, binyrebarksvikt, åreknuter, hypoksi. I tillegg kan denne indikatoren for plasmadensitet forekomme hos personer som er rammet av pankreatitt, hepatitt, med levercirrhose, polycytemi, samt diabetes mellitus.

Hva er faren?

Mange tror ikke på betydningen av økt blodtetthet. En av de farlige forholdene i kroppen er dannelsen av trombi. Formet emboli, ekspanderende, gjør det vanskelig å flytte plasmaet gjennom karene.

I fremtiden kan det oppstå en situasjon som fremkaller blodproppsseparasjonen og transporten til ulike menneskelige organer, inkludert hjernen og myokardiet. Resultatet av blokkering av koronararterien eller et hvilket som helst fartøy i hjernen blir nekrose av bløtvev og som følge av hjerneslag eller hjerteinfarkt.

I tillegg fører et økt nivå av plasmaviskositet til dannelsen av hypertensjon i pasienten, blødning i hjernen og manifestasjon av aterosklerose.

Ofte påvirker den økte koagulasjonen kvinner som bærer et barn. Med økt blodviskositet er hyppig dannelse av blodpropper mulig. Ufordelt resultat av denne tilstanden er:

 1. Utløsning av morkaken.
 2. Fødsel av en for tidlig baby.
 3. Intrauterin føtal død, både tidlig og sent.

Alle konsekvensene blir provosert av en økt plasmakonsentrasjonsfaktor. For å eliminere hovedfaktoren til de oppståede problemene, er det nødvendig å løse den opprinnelige oppgaven - for å eliminere sykdommen eller tilstanden til organismen, hvor viskositetsnivået stadig øker.

symptomer

Tett væske i blodkarillærene er ikke et problem eller en sykdom. Symptomer på dannelsen påvirker ikke kroppens generelle tilstand. En økt indeks kan påvirke enhver sykdom som har utviklet seg mot bakgrunnen av et unormalt viskositetsnivå.

For å bekrefte at årsaken til sykdommen er nettopp økt koagulabilitet, kan den kun bekreftes ved diagnose og blodprøver. Det anbefales å bli varslet og konsultere lege dersom følgende symptomer på unormal funksjon av indre organer oppdages:

Kalde hender og føtter

 • Tyngde i nedre lemmer, ikke passerer enten etter natring, eller etter terapeutisk behandling med folkemidlene
 • Blødning i tannkjøttets munnhule, dumpning og hevelse av hemorroider, samt ømhet når de berøres
 • Kalde hender og føtter, uavhengig av eksterne faktorer
 • Den konstante utmattingen av hele kroppen, døsighet - manifesterer seg mot bakgrunnen av mangel på oksygen i hjernen på grunn av økt blodtetthet
 • Utseendet til store blåmerker med mindre påvirkning og kontakt med andre overflater, som oppstår på grunn av økt brølhet og skjøthet i kapillærene
 • Hyppig smerte i hodet
 • Unormale endringer i tarmens funksjon
 • Utseendet på vaskulære stjerner på huden på benmuskulaturen

Stimulering av blod for rask koagulasjon skyldes hyppige forstyrrende situasjoner og depressive forhold.

Indikatoren og de manifesterte symptomene kan oppstå med en økning i sukkernivået i lymfeet. Problemet kan være utstyrt med folk som lider av økt vekt og misbruker tobakksprodukter.

Dermed, hvis du oppdager endringer i kroppen i tide og begynner behandling, så kan du gjøre uten alvorlige konsekvenser. I tilfelle av en gravid kvinne, gir tidlig påvisning av problemet deg muligheten til å bære fosteret og gi et sunt barn uten avvik.

Metoder for behandling

For å eliminere økt koagulerbarhet av blod, er det nødvendig å eliminere årsaken som provoserer den. Valget av en bestemt behandlingsmetode er basert på en identifisert sykdom som fremkaller en økt lymfatisk tetthet.

I de fleste tilfeller anbefales antispasmodika, antikoagulantia, fibrinolytika og antiinflammatoriske stoffer for terapi. For noen pasienter er intravenøs infusjon og transfusjoner nødvendig.

Med iskemisk hjertesykdom, så vel som med aterosklerose, har den behandlende legen muligheten til å foreskrive stoffer som stimulerer blodfortynning. Det er følgende stoffer som har en lignende effekt:

 • cardiomagnil
 • Trombo ACC
 • aspirin
 • Magnikor
 • Kardioaspirin

I visse tilfeller er heparin, Warfarin og Fragmin også inkludert i den komplekse behandlingen. Slike medisiner kan foreskrives av den behandlende legen hver for seg, generelt kan anbefalinger ikke gjøres, fordi årsakene og tilstanden til organismen for hver pasient er forskjellig.

Basert på sykdommen foreskriver behandlende lege et legemiddel som ikke er livstruende for pasienten, og som ikke har kontraindikasjoner for bruk. For eksempel er pasienter med myelom strengt forbudt å ta antikoagulantia. De kan forårsake alvorlig blødning.

I tillegg til eksponering for medisiner, kan blodviskositeten reduseres med folkemidlene. Mange medisinske urter er utstyrt med kvaliteten på tynning av plasmaet, så det anbefales å anvende mer milde behandlingsmetoder ved de første øyeblikkene. Men før du tar det, bør du kontakte legen din for kontraindikasjoner.

Av følgende planter blir avkok og infusjoner laget, noe som bidrar til å fortynne plasmaet:

 • brennesle
 • mjødurt
 • muskat
 • blomstring av hestkastanje
 • bark fra stengler av willows

Hvis det ikke er mulig å samle ingrediensene for te personlig, så blir alle midler solgt i et apotek på et gratis salg.

Dermed er det nødvendig å kontrollere tilstanden til kroppen din, som vil gi deg mulighet til å identifisere i tide forutsetningene for en farlig forekomst av økt blodpropp. Effektiv behandling, utpekt av legen individuelt, fører til en rask gjenoppretting av normal funksjon av kroppen.

Hva du trenger å vite om produkter

Korrekt blodstrømningstetthet kan være, uten å benytte medisiner. Det anbefales å presentere nyttige matvarer i kostholdet, og eliminere proteinrike og karbohydratrike ingredienser.

Når blodet er fortykkelse i første omgang, er det nødvendig å ty til et lett kosthold som eliminerer stoffer som er tunge for kroppen, samtidig som kroppen fylles med mat som reduserer blodproppene.

Isoler ingredienser som øker viskositeten til blodstrømmen. Disse inkluderer sukker, bananer, smør og hvitt brød, poteter, reddik og granateple, bokhvete grøt, samt alkoholholdige drikker og tobakksprodukter.

For å redusere tettheten av plasma anbefales det å bruke følgende ingredienser:

 • Havkål, fisk (rød og hvit)
 • Fersken, appelsiner, sitroner, epler
 • Rødder, tomater og agurker
 • Kanskje, tranebær, currants, kirsebær, blåbær, jordbær
 • Bitter sjokolade, kaffe
 • Kanel, rot av ingefær, selleri (stilk og blader), hvitløk

I tillegg til kosthold og medisiner, er det nødvendig å konsumere store mengder væske i noen form. Den metter kroppen og bidrar til å redusere blodtettheten.

Dermed er økt koagulerbarhet av lymf avhengig av provokerende faktorer. Uavhengig som et separat symptom, oppstår problemet ikke. Det er bare mulig å oppdage en forhøyet indeks i nærvær av samtidige sykdommer. Behandlingen utnevnes av legen individuelt, i utgangspunktet basert på diett og folkemidlene.

Økt koagulasjon av blodet: årsaker til forekomst, manifestasjoner, diagnose, behandling

Blod er et flytende vev av kroppen vår, som utfører mange ekstremt varierte funksjoner, hvorav den ene er hemostase eller stopper blødning. Tilstrekkelig oppfyllelse av denne oppgaven oppnås ved en delikat balanse mellom to komplekse multikomponent-, flerdireksjonsmekanismer - kroppens koagulasjons- og antikoaguleringssystemer.

Hos mennesker å opprettholde balansen mellom blodkoagulasjon har normalt en direkte innvirkning på en rekke prosesser:

 • Bevaring av blod i flytende tilstand;
 • Stopp blødning;
 • Sårheling;
 • Forløpet av en normal inflammatorisk prosess;
 • Permeabilitet av vaskulær veggen;
 • Støtte for hemodynamikk (normal blodstrømning i blodkar, blodtrykksnivå);
 • Arbeidet med immunsystemet og den generelle motstanden til organismen.

Brudd på hemostasesystemet kan fortsette på to måter:

 1. Økt blodkoagulasjon eller hyperkoagulasjon - en tilstand av legemet hvor den patologisk økende aktiviteten til koagulasjonssystemet blir observert.
 2. Redusert blodpropp eller hypokoagulering - en tilstand av legemet hvor den patologisk økte aktiviteten til blodets antikoagulantsystem er observert.

Deretter vil vi i detalj vurdere den høye koagulabiliteten av blodet eller hyperkoagulerbart syndrom.

Årsaker til økt blodpropp

Hyperkoagulerbart syndrom kan være primært, det vil si representere en uavhengig patologisk prosess, de arvelige faktorene forutbestemte defekten i blodkoaguleringssystemet. Slike tilstander kalles trombofili, deres årsaker kan være:

Diagram: Fordeling av årsakene til medfødte hyperkoagulerbare tilstander

 • Overaktiv aktivitet og / eller økt dannelse av koagulasjonsfaktorer:
  1. von willebrand faktor
  2. prokonvertina;
  3. Hageman faktor;
  4. en plasmaprekursor for tromboplastin;
  5. antihemofil globulin;
 • Redusert aktivitet og / eller utilstrekkelig dannelse av koagulasjonsfaktorer:
  1. antitrombin III;
  2. antikoagulantia C og S;
  3. plasminogen og dets aktivatorer;
  4. cofaktor av heparin II.

Sekundært hyperkoagulerbart syndrom er en konsekvens og manifestasjon av en sykdom eller en spesifikk tilstand. De patologiske forhold som manifesteres av økt koagulerbarhet av blod inkluderer:

 • Tumorer av blodsystemet godartet eller ondartet, som påvirker både selve flytende blod og benmarg, som produserer blodkomponenter. Forløpet av hematologiske svulster er ofte ledsaget av økt eller redusert koagulasjon av blodet, slike sykdommer inkluderer erythremi, myelom, forskjellige leukemier og andre.
 • Autoimmune sykdommer - preget av dannelse av antistoffer (proteiner i immunsystemet) til komponentene i egne celler. Antistoffer er aggressive proteiner som setter seg på komponentene i cellene i sin egen organisme, forårsaker skade, noe som fører til økt trombogenese. Slike sykdommer inkluderer systemisk lupus erythematosus, antiphospholipid syndrom og andre.
 • Arvelige sykdommer - genetisk betinget sykdom, som ikke har en direkte effekt på blodkoaguleringsfaktorer, og virker indirekte, uten å være en Trombofili (sigdcelleanemi, en arvelig giperlipoproteidemiya og andre).
 • Aterosklerose - omfattende distribuert aterosklerose, særlig i de senere stadier av vaskulær veggskade som fører til dannelse av vegg tromber i arterier plakk lokalisering felt med påfølgende mulighet for hjerteinfarkt av forskjellige organer.
 • Forhøyede nivåer av adrenal hormoner - lang høy aktivitet av binyrebarken i patologisk stress eller tumorer fører til økt dannelse av fibrinogen, en viktig komponent ved blod-koagulerings-systemet.
 • Hepatisk og (eller) nyresvikt - føre til en reduksjon i dannelsen i leveren av antitrombin III, noe som øker blodets koagulerbarhet.
 • hemoconcentration - Denne tilstanden av blod, når det normale forholdet mellom cellulære elementer av blod og dets flytende del til siden av å øke den cellulære komponenten brytes, noe som fører til blodtykkelse. Denne tilstanden kan utvikle seg på grunn av en rekke patologiske tilstander: oppkast, diaré, tap av væske i varmt klima uten tilstrekkelig drikkevann diabetes (diabetes og diabetes insipidus), omfattende forbrenninger.
 • Septiske forhold - i normalt humant blod er sterilt, i tilfelle nærvær av mikroorganismer (bakterier, sopp, virus) i blodet utvikler en tilstand som kalles "sepsis", En av manifestasjonene derav kan øke blodkoagulabiliteten.
 • Tvangsposisjon av kroppen - stillesittende eller liggende kroppsstilling på grunn av sykdom, skade eller kirurgi, fører til en betydelig retardasjon av blodstrømmen spesielt i dype vener i ekstremitetene, som predisponerer for trombose i disse beholdere.
 • Funksjoner i grunnloven og livsstilen - dårlige vaner (røyking, alkohol, noen stoffer), fedme og stillesittende livsstil fører til blodtykkelse, skade på veggene i blodårene og øker blodkoagulasjonen.
 • Bivirkninger av medisiner - for eksempel, hormonelle prevensjonsmidler som inneholder hormoner østrogener selv øker koagulabiliteten av blod.
 • Utenforkropp i karet - en kunstig hjerteventil, en protese av fartøyet, en langvarig oppdagelse av kateteret i fartøyets lumen.
 • Skader - omfattende skade på bløtvev er ledsaget av inntak av blodstivende stoffer i blodet.

Symptomer og manifestasjoner av økt blodpropp

I løpet av denne patologisk tilstand til utvikling av vaskulær ulykker har ingen spesifikke kliniske manifestasjoner, ofte skjer i det skjulte, og kommer ned til vanlige symptomer: tretthet, følelse av konstant tretthet, svakhet, sløvhet, døsighet, distraksjon, hyppig hodepine, prikking, nummenhet i fingertuppene, nesespissen, i auriklene og andre, ubehagelige og klinisk ubetydelige manifestasjoner.

En av funksjonene som tyder på hyperkoagulering syndrom for å utvikle alvorlige kliniske manifestasjoner blir begrense blod "på nålen" når blodprøver fra venen for å gjøre vanskelig, fordi umiddelbart etter punktering (punktering) oppstår koagulering inne i nålen, og avslutter dens mottak av sprøyten som tvinge til å produsere gjentatte punkteringer. Også blodet som er plassert i testrøret umiddelbart etter inntaket, foldes raskt for å danne en løs konvolusjon. Når du er i et sykehus kan tiltrekke seg oppmerksomheten til en rask exit fra "tilstanden" etablert venekatetre som en sentral (subclavia, vena jugularis) eller perifere (vener i underarmen, håndleddet) på grunn av deres blokkering av trombotiske massene, til tross for riktig omsorg for dem.

Mangelen på rettidig diagnose og behandling av høyt blodpropp kan forårsake alvorlige vaskulære ulykker i form av blokkeringer av arterielle og venøse kar med de mest ugunstige konsekvensene:

 1. Hjerteinfarkt;
 2. Iskemisk hjerneinfarkt (slag);
 3. Tarminfarkt;
 4. Lungeinfarkt;
 5. Nyreneinfarkt;
 6. Lemmer av lemmer;
 7. Trombose av venene på lemmer;
 8. Tromboembolisme av lungearterien.

Hvis det er mistanke om økt blodpropp, må du øyeblikkelig søke medisinsk hjelp, utføre alle diagnostiske oppgaver og følge strenge krav til den foreskrevne behandlingen. En forsiktig holdning til denne patologien vil bidra til å forlenge livet og unngå alvorlige, noen ganger ekstreme konsekvenser.

diagnostikk

Det er indikasjoner på å utføre diagnostiske studier (inkludert genetiske) med sikte på retningsbestemt gjenkjenning av høyt blodpropp:

 • Tilstedeværelsen av tromboembolisme i nære slektninger;
 • Tilstedeværelse av tromboser (venøs eller arteriell) i en alder av opptil 50 år;
 • Gjentatt trombose av noe sted;
 • Langvarig bruk av hormonelle legemidler som inneholder østrogener, binyrehormoner;
 • Langsiktig bruk av legemidler som påvirker hemostase, for å vurdere effektiviteten deres;
 • Normal graviditet;
 • Komplisert obstetrisk anamnese (abort, placenta mangel, for tidlig fødsel, etc.);
 • Massive kirurgiske inngrep både kommende og produsert;
 • Langsiktig immobilisering (i tvunget stilling, oftere liggende);
 • Ondartede neoplasmer.

For å bestemme tilstanden til hemostasesystemet, utføres en kompleks analyse av blod tatt fra ulnar venen, som kalles koagulogram eller hemostasiogram, og omfatter definisjonen av en rekke parametere:

Viktige indikatorer for diagnosen hemostase er også indikatorer for en generell analyse av blod, hematokrit og syre-alkalisk blodforhold.

Å utføre ovennevnte blodprøver vil gi en viss innsikt i den hemostatiske system, de opprinnelige årsakene til patologien av blodkoagulasjonssystemet, kan forbli ubestemte og krever en bredere undersøkelse, omfanget og fremgangsmåter for, som bestemt av legen.

Økt blodpropp under graviditeten

Være en gravid kvinne kroppen gjennomgår en serie av fysiologiske drastisk (ikke-patologiske) endringer som påvirker blodkoagulasjonssystemet i form av undertrykkelse antikoagulasjon system og aktivering av koagulasjon. Disse endringene markerer starten på den andre trimester av svangerskapet (fra 4. til 5. måned) og spiller en viktig beskyttende rolle, både for mors kropp og babyen. Endringer i hemostatiske systemet under svangerskapet på grunn av det faktum at blodtilførselen til morkaken vedlegg nettstedet til livmoren er veldig intens og hemostatiske systemet er justert på en slik måte at det ikke forårsake blodpropp dannelse i livmoren under barnefødsel, og gi en rask stopp blødning under fødsel og rett etter det.

Vakt overvåkning av hemostasesystemet under graviditet er viktig og oppnås ved regelmessige studier av blodpropp. Nært beslektet til den behandlende lege og bli testet regelmessig for å diagnostisere tilstanden av blodkoaguleringssystemet er det nødvendig at det på den ene side tid til å detektere abnormalt øket blodpropp og hindre en mulig placentasvikt, og på den annen side for å evaluere evnen til å stoppe blødninger på egen hånd organisme til fødsel bestått uten å true morens liv.

Spesielt oppmerksom på statusen for hemostase systemet bør behandles fremtidige mødre som har risikofaktorer:

 • Graviditet over 40 år;
 • Graviditet under 18 år;
 • Diabetes mellitus;
 • Sykdommer i nyrene, leveren, kardiovaskulærsystemet;
 • Tilstedeværelse av arvelige sykdommer i den gravide kvinnen, far og nære slektninger;
 • Alvorlige sanitære forhold for moren;
 • Hyppig stress.

Til tross for at barnets svangerskapet er ikke en sykdom, men henviser til de fysiologiske forhold, gravid kvinne og hennes følge, bør være nært knyttet til en legetime, for å utføre alle anbefalingene nøye overvåke helsen til forventningsfull mor og i alle fall ikke til selvmedisinering.

Behandling av høyt blod koagulerbarhet

Behandling av hyperkoagulerbart syndrom gjøres under hensyntagen til årsakene til det:

 1. Ved en verifisert (bekreftet) genetisk defekt utføres substitusjonsbehandling-innføring av den manglende komponent fra utsiden, eller fjerning av overskudd eller defekt komponent i koaguleringssystemet ved fremgangsmåten for blodrensing.
 2. Ved erythremi fjernes overskytende røde blodlegemer ved erytrocytopherese.
 3. Med økt tendens til blodplater til aggregering, brukes antiplateletmidler (aspirin, ticlid, dipyridamol).
 4. Med økt følsomhet for blodplater til koagulering, brukes lavmolekylære hepariner (Fraxiparin, Clexane, Fragmin).
 5. Med økt koagulering av blod forårsaket av den smittsomme prosessen, er etiotropisk, rettet mot patogenet foreskrevet (antibiotika, antifungale midler og andre legemidler), samt innføring av unfractionated heparin.
 6. I patologien assosiert med dannelsen av immunkomplekser mot bakgrunnen av forskjellige typer plasmaferese, benyttes hepariner med lav molekylvekt.
 7. I autoimmune sykdommer i plasmaferese anvendes sammen, antikoagulanter (heparin), eller antiblodplatemidler (eller tiklid Plavix) protivovaspalitelnye steroidmedikamenter (deksometazon) og cytostatika (vinkristin, cyklofosfamid).
 8. Med tap av aterosklerose mot standard behandling av koronar hjertesykdom, er antiblodplatemidler anvendes (aspirin, tiklid, Plavix), er disse medikamentene ofte gitt i kombinasjon (aspirin pluss Plavix) i riktige doser under overvåkning av tilstanden til hemostase.
 9. Ved langvarig kontakt med fremmede gjenstander, er antikoagulantia (syncumarin, warfarin) og antiplateletmidler (acetylsalisylsyre, plavix) profylaktisk foreskrevet.
 10. I tilfelle av hyppig bruk av maskinvaremetoder for blodrensing (dialyse, filtrering, ulike typer avferose), er heparin hovedsakelig brukt.
 11. I tilfelle av blodpropper i forbindelse med omfattende skader på stabilisering av hemostase system som benyttes overføring fra ferskt frosset plasma donasjon og saltløsninger som denne tilstanden er risikoen for DIC.

Også, spesielt i milde tilfeller av hyperkoagulerbart syndrom, er det ikke nødvendig å redusere tradisjonell medisin. Hirudotherapy (igle terapi) apiotherapy (behandling av bie stikk), Plantevern (renseanlegg) kan ha tilstrekkelig uttalt og vedvarende effekt, således, bør man huske på at disse typer av tradisjonell medisin har klinisk dokumentert effekt, så vel som et antall kontraindikasjoner derav styre tilstanden i kroppen og blodet koagulasjon system, må du også nøye som i behandlingen av officinal (industriell) narkotika.

Ofte skjer det økt koagulasjon av blod, og årsaken er ikke etablert, eller det er ingen tid og mulighet til å etablere det. I slike tilfeller er det berettiget, for å redusere risikoen for å utvikle en vaskulær katastrofe og for livsangivelser, er behandling av manifestasjon av sykdommen den høyeste blodkoagulerbarheten, og ikke årsaken til den.

Hvorfor er blodet raskt redusert

Blodstimulering er en viktig indikator for menneskers helse. Dersom graden av koagulering i samsvar med sirkulerer blod jevnt fordelt i kroppen, og leverer organer med oksygen og næringsstoffer, og en hvilken som helst åpen skader eller skader på den lille størrelsen av epidermis leges raskt. Hvis plasmaet er for tykt eller flytende, risikerer en person å møte en rekke alvorlige sykdommer - en potensiell fare for livet.

Norm og avvik

For å bestemme koagulasjonsegenskapene til en bestemt person, er det nødvendig å foreta en laboratorieanalyse av biologisk materiale. I normal tilstand er blodets tetthet konsentrert til 1048-1066 enheter, mens densiteten av plasmaet i blandingen er også viktig. Dens normale indekser er 1029 - 1034. Arterielt blod er mindre tett enn det venøse blodet.

Viskositeten i seg selv avhenger av forholdet mellom proteiner og erytrocytter i flytende vev.
I tilfeller med avvik, er flere varianter av utviklingen av hendelser mulige - blodet blir for tykt eller flytende.

Trombofili er en forstyrrelse av koagulasjon med overdreven plasmadensitet, sammen med blodlegemer. Sykdommen er farlig fordi den øker risikoen for blodpropper, en person er utsatt for sykdommer som trombose eller åreknuter. Hvis man ikke kontrollerer avviket, øker risikoen for slag og hjerteinfarkt, og belastningen på leveren med nyrene øker og forårsaker kroniske problemer med disse organene.

En avvik i hvilken blod er for flytende kalles hypokoagulering, det kan true en person med stort blodtap med minimal skade eller skade.

Årsaker til økt blodpropp

Sammensetningen av humant blod er alltid det samme, men forholdet mellom komponentene varierer hele tiden gjennom livet. Mange faktorer påvirker dette.

Hva påvirker blodets koagulering hos voksne:

 • økte nivåer av erytrocytter og blodplater på grunn av sykdommer;
 • høye nivåer av hemoglobin;
 • dehydrering av kroppen eller dårlig prosess av assimilering av væske;
 • utilstrekkelig antall enzymer;
 • stort blodtap på grunn av åpen traumer til epidermis eller skade på indre organer;
 • hyppig bruk av matvarer som inneholder en stor mengde sukker og karbohydrater;
 • konstant eksponering for stress;
 • stråling eksponering.

Årsaken til hyperkoagulasjon er eldre alder, arvelige patologier, enkelte medisiner, samt sykdommer som forårsaker dannelse av fibrinogen i en mengde som er betydelig høyere enn normalt.

Spesielt kan årsakene til økt blodkoagulasjon være i følgende abnormiteter:

 • smittsomme sykdommer;
 • hepatitt, cirrhosis;
 • hormonelle feil;
 • aterosklerose;
 • trombofili, åreknuter;
 • diabetes mellitus;
 • svekket immunforsvar;
 • pankreatitt;
 • utvikling av godartede eller ondartede neoplasmer;
 • genetiske patologier;
 • hypoksi, konstant blodtrykk hopp;
 • myelom;
 • Hemofili, Willebrands sykdom.

En gruppe av høy risiko er fylt av personer som leder en passiv, stillesittende livsstil - sengetidspasienter, så vel som gravide, fordi kroppen har en alvorlig hormonell rekonstruksjon. Alle de ovennevnte fører til økt blodpropp.

Symptomer på hyperkoagulasjon

Å oppdage høy koagulasjon av blod i vanlig livsstil, ikke besøker leger, er ganske vanskelig. Sykdommen kan gå ubemerket over lang tid, noe som gjør at det bare føles når det er for lite tid før utviklingen av en vaskulær ulykke.

Den første bjelle for umiddelbar undersøkelse kan være situasjonen når en person er oppskrapet hud, men blod er ikke oser ut av såret - clotting prosessen begynner nesten umiddelbart. Som det fremgår av en hyperkoagulasjonsreaksjonen vanskelighet gjerde biomateriale i medisinske laboratorier - etter punktere huden og karvegg, kollapser plasma bokstavelig talt på spissen av nålen, noe som gjør det umulig for blodstrøm inn i sprøyten.

Andre indekser av hyperkoagulerbarhet kan omfatte generelle plager:

 • konstant følelse av tretthet, svakhet;
 • døsighet;
 • hyppig hodepine;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen og indre organer som ikke mottar tilstrekkelig næringsstoffer;
 • manifestasjon av vaskulære retikulum på overflaten av bena;
 • føler seg tungt i beina om kvelden.

Hvis det oppdages ett eller flere symptomer, bør du straks kontakte en kvalifisert spesialist som undersøker blodceller for patologi og vil foreskrive en rekke medisinske undersøkelser.

Hvis du ignorerer brudd og ikke gjør riktig behandling i tide, kan blodpropper i blodforsyningssystemet føre til plutselig død av en person.

Hva er faren for sykdommen?

Kobling av blod og blokkering av blodkarene i sirkulasjonssystemet kan føre til trombose og følgende livstruende tragedier:

 • hjerteinfarkt;
 • venøs eller arteriell trombose av ekstremiteter;
 • iskemisk slag;
 • et hjerteinfarkt av slike indre organer som nyrer, lunger, tarmene.

Også brudd på viskositeten i blodet forårsaker ofte vevnekrose, hypertensjon, hjerneblødning, aterosklerose.

Alle listede sykdommer kan føre til tap av juridisk kapasitet, uten å utelukke død.

Diagnose av brudd

For å bestemme tettheten og sammensetningen er det nødvendig å sende inn test for blodkoagulasjon. Ved alvorlige abnormiteter oppstår problemet umiddelbart, da blodet koagulerer raskt og gjerdet av materialet forårsaker vanskeligheter.

I fravær av åpenbare brudd i laboratoriet analyseres plasma og protein inneholdt i det. Bestemmelse av blodproppstid utføres manuelt - en dråpe materiale plasseres under et mikroskop, en spesialist fikserer endringer i sammensetningen ved hjelp av kontinuerlig observasjon og stoppur.

Også ved diagnose er anamnese viktig - legen skal være oppmerksom på pasientens sykdommer, kirurgiske inngrep. Ikke å ekskludere sykdommen, som påvirker hans nærmeste familie eller graviditet, når det kommer til en kvinne.

Studien hemostase diagnose umulig uten å bestemme nivået av blodplater og detaljert analyse av andre plasmakomponenter, så som fibrinogen, "alfa", "beta", "gamma" - globuliner.

Økt blodpropp under graviditeten

Jenter som bærer barnet bør se spesielt med hensyn til tetthet og sammensetning av blodet, dette avhenger av tilførsel av fosteret med næringsstoffer, dets utvikling. Viskositeten til plasma under graviditeten begynner å øke fra den 12. uke med en interessant posisjon og varer til tredje trimester.

Årsaken til dette er en økning i faktorer som påvirker kroppens generelle tilstand: hormonelle forandringer, endringer i stoffskifte, trykkstiger etc.

Også prosessen er naturlig og forutsatt av naturen, fordi hvis blodet var for flytende, under fødselen ville den gravide dø av alvorlig, ukontrollert blodtap.

Graviditetstiden skal ledsages av hyppige besøk av en lege som er kompetent til å opprettholde den forventede moderens normale tilstand. Det er viktig å gjennomføre blodprøver minst en gang i måneden, og justerer viskositeten til plasmaet med medisiner og vitaminer.

Mindre abnormiteter kan true utløsning av moderkreft, for tidlig fødsel eller død av en baby i livmor.

Behandling av hyperkoagulasjon

Vurder hva du skal gjøre hvis blodproppene er høye. Ved deteksjon av abnormaliteter eller hyppige manifestasjoner av en rekke lidelser, som peker til høy blodlevring, må man for raskt å finne ut hvilken faktor var årsaken fortykkelse av plasma.

Spesialister anbefaler å gå til en medisinsk institusjon med det formål å undersøke kroppen for tilstedeværelse av sykdommer eller en genetisk predisponering for hyperkoagulabilitet. Det vil avhenge av dette, av hvilke forberedelser og metoder det er effektivt å utføre behandling av økt koagulasjon av blod i hvert enkelt tilfelle.

Medikamenter som har en fortynningsvirkning:

De listede preparatene er tillatt for bruk som profylakse, og i tilfeller der årsaken til avvik ennå ikke er klar, og risikoen for trombose eller andre konsekvenser er svært høy. I tilfelle av graviditet er det strengt forbudt å engasjere seg i selvmedisinering, hvert stoff må være nøye koordinert med legen.

Som folkemessig, trygt betyr, kan du ty til hjelp av avkok av nettle, tavelgus eller muskatnøtt.

Husk at behandlingen av en hvilken som helst sykdom utnevnes individuelt, avhengig av alder og generell tilstand av pasientens kropp. Selvmedisinering kan føre til forverring av helse og konsekvenser, som ikke kan korrigeres.

Årsaker til økt blodpropp og behandlingsmetoder

innhold

Økt koagulasjon betraktes som en avvik, som forårsaker ulike sykdommer og kalles trombofili. Patologi er årsaken til åreknuter, trombose, provokerer slag, hjerteinfarkt, nyresykdom og mage-tarmkanalen.

Blood clotting beskytter kroppen mot alvorlig blodtap. Dannelsen av trombi etter ulike skader på blodårene, stopper blødning. Denne indikatoren varierer med alderen, det avhenger direkte av menneskers helse. Økende tetthet av blod blokkerer oksygenstrømmen og forstyrrer funksjonaliteten til mange organer.

Årsaker til patologisk prosess

Faktoren av patologisk avvik er oftere sykdommer av forskjellig art.

Hovedårsakene til økt blodpropp:

 • virusinfeksjoner;
 • hormonell lidelse;
 • leversykdom, milt;
 • bærer et barn
 • brudd på blodsystemet på grunn av stillesittende livsstil;
 • arvelighet;
 • dehydrering;
 • påvirkning av strålebehandling;
 • endringer i metabolske prosesser;
 • avvik fra den autoimmune naturen.

Økt koagulerbarhet av blod forårsaker endring i sammensetning og tetthet av blodplasma. Dette endrer innholdet i røde blodlegemer og blodplater, noe som bidrar til trombose i kar og hjerte. Derfor krever høy blodtetthet rettidig behandling.

Hvis du ignorerer problemet og ikke heler, kan det oppstå alvorlige konsekvenser som påvirker helsen din.

Blodet kan raskt brettes i kroniske sykdommer, vitamin K-mangel, langvarig bruk av koagulanter. Hvis det ikke foreskrives rettidig behandling, oppstår betennelse i venøs vegger.

Uten oksygen, dør vev, blir organets funksjon avbrutt. Spesielt farlig er skaden på hjernen og hjertemuskelen. Sykdommen går ofte uten signifikante symptomer, og når du løsner en trombose, er det sjelden mulig å redde en persons liv.

Symptomer på sykdommen

Kjenne til den økende indeksen kan skyldes konstant trøtthet: uten fysisk anstrengelse føler pasienten svakhet, beina blir "wadded", døsig tilstand, hodepine.

Tegn på patologisk avvik er blåmerker selv med mindre skade, blødende tannkjøtt bløder, tarmens arbeid er forstyrret.

Øk viskositeten til blodkar med en avvik av sukker, overflødig vekt, ondartede svulster. Negativ innvirkning på tobakkens patologi.

Blodet begynner å raskt begrense fra konstante spenninger, depressioner, autoimmun patologi.

Graviditet kan også øke blodkoagulabiliteten, denne tilstanden kan provosere abort, for tidlig arbeidskraft.

Tidlig og tilstrekkelig behandling vil redde barnets liv og forhindre avvik i utviklingen av fosteret. Sterkt kondensert blod hindrer tilførsel av oksygen og næringsstoffer til babyen, noe som påvirker veksten og utviklingen negativt.

Behandlingstaktikk

Behandlingsprosedyren for normalisering av blodproppene anbefales etter diagnose og bestemmelse av årsaken til avviket. Spesialister anbefaler ofte pasienter med antikoagulantia, inkludert aspirin.

Behandling avhenger av arten av sykdomsforløpet, individuelt foreskrevet antispasmodik, antiinflammatoriske legemidler. I alvorlige tilfeller utføres transfusjonsbehandling eller kirurgi for å fjerne blodpropper.

All behandling utføres under tilsyn av den behandlende legen med en vanlig blodprøve. Fortynningsprodukter kan forårsake intern blødning. Derfor er det forbudt å engasjere seg i selvmedisinering hjemme.

I tillegg til legemiddelbehandling må du følge et spesielt diett. Maten skal være balansert, gi preferanse til friske grønnsaker, frukt, spise fisk, havkål.

For en dag er det viktig å drikke minst to liter vann, å nekte kaffe, karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer.

Med arvelig patologi, foreskriver legene aspirin i små doser i lang tid. Under barnelager er aspirin kontraindisert. Alle medisiner, krever obstetrikeren gynekologen hver for seg.

Økt blodkoagulasjon

Denne egenskapen av blod, som koagulerbarhet, tillater ikke at en person utløper i tilfelle et kutt eller andre traumer. Men økt koagulerbarhet i blodet er en fare for livet, da det er årsaken til mange sykdommer.

Normalt blod flyter fritt gjennom arterier og årer, og leverer vev med oksygen. I det tykke blir ofte koaguleringer og koaguleringer dannet, og utilstrekkelige mengder oksygen tilføres til organets vev, noe som fører til forverring av trivsel og en reduksjon av kapasiteten til en persons arbeid.

Norm og årsaker til avvik

Normalt er blodtettheten hos voksne 1048 til 1066, og tettheten av plasma er fra 1029 til 1034. Venøs blod varierer noe mer i tetthet enn i arterielt blod. Blodviskositetsindeksen avhenger av antall røde blodlegemer og proteiner i den. Daglig proteinernæring kan føre til økning i viskositeten til plasmaet, og dermed blod og blod.

Mange faktorer bidrar til koagulering. Predisponering til patologi vises når:

 • Økt antall blodplater og røde blodlegemer.
 • Med økt hemoglobin.
 • Med betydelig dehydrering.
 • Utilstrekkelig vannabsorpsjon av kroppen.
 • Syring av kroppen.
 • Massivt blodtap.
 • Utilstrekkelig antall enzymer.
 • Overdreven forbruk av karbohydrater og søtt mat.

Det kan også utvikles hurtig blodkoagulasjon som følge av bestråling ved behandling av kreft, med termiske forbrenninger eller matbårne infeksjoner, som er ledsaget av alvorlig oppkast og diaré.

Noen ganger øker koagulasjonen hos mennesker som lider:

 • Hypoksi.
 • Polycytemi.
 • Diabetes mellitus.
 • Trombofili.
 • Myelom.
 • Hepatitt.
 • Binyreinsuffisiens.
 • Pankreatitt.
 • Leverbeten.
 • Varicose forlengelse.

Økt koagulasjon hos gravide kvinner

Det blir lagt merke til at blodet blir tykkere under graviditeten. Dette skyldes at den fremtidige morens organisme inneholder beskyttende mekanismer som forhindrer stort blodtap under fødsel. Derfor, under hele perioden med å bære barnet, må legen overvåke blodindikatorene til den gravide kvinnen.

Hvis de normale verdiene overskrides, kan legen bestemme seg for å justere viskositetsnivået. Korrigeringsmetoden avhenger av graden av avvik.

Dermed er litt forhøyet blodpropp under graviditeten justert med et spesielt kosthold og rikelig med drikke.

Hvis testene viser en overdreven fortykning, som kan forårsake utvikling av en patologi, vil en kvinne bli foreskrevet behandling med spesielle medisiner.

Hva er faren?

Mange mennesker vet ikke hvor farlig en tilstand er der blod blir mye tykkere. En av de farligste konsekvensene av denne tilstanden er risikoen for blodpropper i lumen av blodkar.

Som regel dannes trombi i små fartøy. Men med dannelsen i store arterier, hvor blodet beveger seg mye raskere, øker risikoen for separasjon av tromben og plugging av kranspulsåren eller karet i hjernen. Som et resultat av slike tromboser forekommer vevnekrose i det berørte organet, og pasienten kan lide av hjerteinfarkt eller slagtilfelle.

Andre effekter av høy viskositet inkluderer utvikling av hypertensjon, aterosklerose, intracerebral blødning.

Hos gravide kvinner med høy blodviskositet er det stor sannsynlighet for blodpropper, placentaavlossning, for tidlig fødsel eller til og med fosterdød.

Forekomsten av denne eller den komplikasjonen påvirkes av årsaken, på grunn av hvilken blodet ble tykkere enn normalt. Derfor, for å kurere komplikasjonen, er det først nødvendig å eliminere den underliggende sykdommen.

symptomer

Som et resultat av avviket fra blodsammensetningen fra normal, blir den normale funksjonen av blodplater og røde blodlegemer forstyrret. Det er en intensivert clumping av disse cellene, en feilmatch i forholdet mellom mengden av væske og celler i blodet.

Folk som raskt koagulerer blod, legg merke til følgende tegn:

 • Kronisk tretthet, følelse av svakhet, døsighet.
 • Følelse av tyngde i beina, rask tretthet mens du går.
 • Hyppig smerte i hodet.
 • Dannelsen av blåmerker på huden med lyse blåmerker.
 • Økt blødende tannkjøtt.
 • Brudd på funksjonen i mage-tarmkanalen og organer som lider av utilstrekkelig tilførsel av næringsstoffer og oksygen.
 • Hevelse og ømhet av hemorroider.
 • Dannelsen av vaskulære stjerner på overflaten av huden på underdelene.

Det skal bemerkes at symptomene ovenfor er midlertidige og forsvinner etter eliminering av årsakene. Som regel settes tegn på økt viskositet oftest hos personer som lider av fedme, onkologiske og autoimmune sykdommer, diabetes mellitus. Risikogruppen inneholder også røykere og personer utsatt for konstant stress.

Metoder for behandling

Hvis pasienten har de ovennevnte symptomene, og behandlingen av høyt blodkoagulasjon er blitt et viktig problem, er doktorens hovedoppgave å identifisere sykdommen som forårsaket fortykning. For å gjøre dette trenger du:

 1. Korrekt metabolske prosesser.
 2. Ta tiltak for å eliminere årsakene til blodpropper.
 3. Å behandle svulster av bloddannende vev.

Valget av en bestemt behandlingsmetode er avhengig av årsaken som forårsaket denne patologien.

Med slike sykdommer som aterosklerose og iskemisk sykdom, kan medisiner med fortynningseffekt brukes som profylakse. Disse stoffene inkluderer:

 • Kardioaspirin.
 • Aspirin.
 • Cardiomagnil.
 • Magnikor.
 • Trombo ACC.

I noen tilfeller inkluderer et kompleks av terapi med farmasøytiske preparater:

Fortynningsmiddel for hver pasient bør velges individuelt. Kun en erfaren lege vil kunne foreskrive et sikkert middel som ikke har kontraindikasjoner å bruke med pasientens eksisterende sykdommer.

Så, pasienter med myelom bør aldri ta antikoagulantia, fordi slike legemidler kan provosere en alvorlig blødning i pasienten. Og for å forhindre hemorragisk syndrom gjennomgår pasienter transfusjon av trombomass, plasmaferese og andre metoder for symptomatisk behandling i terapi.

Tradisjonell medisin

For å bli kvitt syndromet av kondensert blod, er det også tilrådelig å bruke alle slags folkeoppskrifter. Mange planter har tynnegenskaper, så de brukes ofte i stedet for medisinsk behandling.

Men før du begynner å bruke dette eller det folkemidlet, må du konsultere en lege og finne ut om det er noen kontraindikasjoner for bruken.

Til blodfortyndende planter er:

 • Mjødurt.
 • Willow bark.
 • Blomster av hestkastanje.
 • Nettles.
 • Muskat.

De oppførte plantene kan kjøpes på apoteket i form av en tinktur eller et tørt råmateriale til fremstilling av te. Før du fortsetter behandlingen, er det nødvendig å nøye studere informasjonen på pakken om regler for forberedelse og mottak av stoffet.

Det er også mulig å lage en fortynningssamling, som inkluderer:

 • Donnik gul.
 • Vendelrot.
 • Clover blomster.
 • Melis.
 • Hawthorn.
 • Den smale leaved spray.

Alle komponenter i like store mengder blandes grundig og brukes til å brygge medisinsk te. Forbered det som følger: 2 ts råmateriale hell 400 ml kokende vann og insister i 15-20 minutter. Ta dette middelet 2-4 ganger om dagen.

Hva du trenger å vite om produkter

Korrigering av blodets viskositet kan utføres ved hjelp av visse produkter. Så, noen av dem bidrar til fortykning, så det er bedre å utelukke deres diett av pasienten. Andre produkter har mulighet til å fortynne. Derfor bør alle pasienter vite hva som øker blodkoagulasjon og hvilken diett bidrar til å gjøre den mindre tett.

Oppløsningsegenskapene er:

 • Bær er tranebær, druer, stikkelsbær, kirsebær og kirsebær, jordbær, rødbær, blåbær.
 • Frukt - appelsiner, epler, ferskener, sitroner.
 • Grønnsaker - agurk, tomat, rødbeter.
 • Krydderier - rot av ingefær, kanel, rot og blader av selleri, hvitløk, chili.
 • Sjømat - rød og hvit fisk, havkål.
 • Drikker - kakao, kaffe, bitter sjokolade.

Produkter som øker koagulering:

 • Sukker.
 • Bokhvete grøt.
 • Alkohol.
 • Kullsyreholdige drikker.
 • Røkt produkter.
 • Bananer.
 • Leveren.
 • Reddiker.
 • Nøtter.
 • Pomegranate.
 • Persille.
 • Hvitt brød.
 • Bønner og erter.
 • Salt.
 • Poteter.
 • Fet protein mat.
 • Smør.

Drikke regime

Reduser blodets viskositet hjelper ikke bare kosthold og medisiner, men også bruk av tilstrekkelige mengder vann.

Det menneskelige blod er 90% flytende, og ifølge medisinske observasjoner drikker det store flertallet av personer med vaskulære sykdommer utilstrekkelige mengder vann. Det er i sommervarmen at antall hjerteinfarkt og slag øker betydelig, ettersom økt svetting fører til fuktighet i kroppen, og som en konsekvens innsnevring av blodkar og fortykkelse av blod.

For å sikre kroppen full drift av metabolske prosesser og for å kontrollere mengden fukt som er tapt i den varme sesongen, er det nødvendig å drikke minst to liter vann hver dag. Det bør tas hensyn til at vannet må være rent og av god kvalitet.

Andre faktorer som påvirker koagulasjon

Det bør bemerkes at når tykt blod ikke anbefales å bruke noen medisiner som øker viskositeten. Disse inkluderer:

 • Legemidler som har en vanndrivende effekt.
 • Orale prevensjonsmidler.
 • Viagra.
 • Hormonale legemidler.

Hvis du tar et av disse stoffene og har tykt blod, bør du kontakte din lokale lege om muligheten for videre bruk av legemidlet.

Blodstatusen påvirkes også negativt av røyking og overdreven drikking. Drikke og røykere trenger å bli kvitt dårlige vaner så snart som mulig.

Hvis denne oppgaven ikke kan gjøres ved egen innsats, er det mulig å søke hjelp fra spesialister med effektive metoder for behandling av nikotin og alkoholavhengighet.

Noen ganger kan du ta blodet til en normal tilstand med et spesielt diett og tilstrekkelig væskeinntak. Men oftere er økt koagulerbarhet en konsekvens av enhver patologisk prosess som foregår i kroppen. I slike tilfeller kan blodparametrene bare normaliseres etter eliminering av den underliggende sykdommen, noe som førte til dens fortykkelse.

Les Mer Om Fartøyene