Last på høyre atrium

Veggene til hjertets kamre består av muskelvev - myokardiet, som gir dem mulighet til å skape blod i karene når de skjæres. Av ulike grunner kan hjertekamrene oppleve økt stress, noe som påvirker hjerteets struktur og arbeid.

Det menneskelige hjerte består av fire kamre: to atria og to ventrikler, som vekselvis kontraherer, pumper blod gjennom kroppen. Fra venstre ventrikel avgår det største fartøyet, aorta. Aorta mottar oksygenrikt arterielt blod til alle celler og vev i menneskekroppen.

Så snart det var gassutveksling i blodet, ga blod oksygen, og var mettet med produktene av metabolisme og karbondioksid, i den øvre og dårligere vena cava det strømmet ut i høyre atrium. Dette lukker den store sirkulasjonen av blodsirkulasjon, som forbinder venstre ventrikkel og høyre atrium. Således mottar høyre atrium venøst ​​blod fra vev og organer.

1 Hvorfor øker lasten?

Hypertrofi av høyre atrium

Lasten på høyre atrium skyldes mengden blod som kommer inn i den, samt hvordan blodet flyter ved atriell sammentrekning. Hvis en for stor mengde blod ankommer, vil trykket på kammerets vegger øke, noe som uunngåelig vil bli ledsaget av overbelastning. Hvis det er et problem med ventilen mellom atriumet og høyre ventrikel i form av dens sammenblanding, vil blodet fra atriumet løpe ut med vanskeligheter, med noe av blodet som er igjen i atriumet.

Dette bidrar også til å øke presset på veggene og øke lasten. Over tid, hvis overbelastningen av høyre atrium vedvarer lenge, vegger tykkere, muskelvev utvides, hypertrofi setter inn - det er en beskyttende mekanisme som ser ut til å bevare hjertepumpens funksjon. På grunn av hypertrofi kan atriet skyve ut det økte volumet blod som kommer inn i det. Men hjertets reservekompetanse er ikke ubegrenset, og etter tykkelse av veggene er det en strekk, utvidelse av høyre atrium - dilatasjon. Denne tilstanden fører til en alvorlig sykdom - hjertesvikt.

2 grunner til overbelastning

I praksis av kardiologer er overbelastning av venstre atrium mer vanlig, men høyre atrium kan også overbelastes. Årsakene til dette fenomenet er som følger:

 • kroniske lungesykdommer (bronkial astma, kronisk bronkitt, emfysem),
 • patologi fra tricuspidventilen (dens innsnevring eller mangel)
 • medfødt hjerte og vaskulære misdannelser,
 • kardiomyopati, endokarditt, myokarditt,
 • endokrine sykdommer (thyrotoksikose),
 • traumer eller deformitet av brystet.

Alle disse årsakene fører til økt trykk i lungearterien, dannelsen av et kronisk lungehjerte.

3 klinikk for overbelastning av høyre atrium

EKG med høyre atriell hypertrofi

Som regel forekommer klager hos pasienter sent, når det er alvorlig hypertrofi eller atriell utvidelse, eller med et akutt stressstart på høyre hjerte. I lang tid kan en person ikke engang vite at en av kamrene i hjertet hans opplever en overbelastning. Det flyter i begynnelsen, det er asymptomatisk og diagnostiseres kun av EKG.

Ved alvorlig arbeidsbelastning kan klager være på utseende av dyspnø med fysisk aktivitet, eller i ro, tørr hoste, hemoptysis, generell svakhet. Hvis diagnosen ikke utføres i tide, mottar pasienten ikke behandling, ikke bare den rette, men også de venstre delene av hjertet, utvikler sirkulasjonsfeil i stor skala.

Tegn som inkluderer alvorlighetsgrad og smerte i riktig hypokondrium, ascites, kvalme, oppkast, hevelse i føttene, ankler, ben. Hjertefeil utvikler seg. Du bør være oppmerksom på at overbelastning kan oppstå skarp, plutselig. Og går også plutselig uten spor. Denne tilstanden kan utvikle seg når et astmatisk anfall, lungebetennelse, da, etter at lindring av symptomer eller herding, de kliniske manifestasjoner av La, normal EKG, og pasienten tilbake til det normale.

4 Hvordan diagnostisere høyre atriell overbelastning?

Det er nødvendig å nøye samle klager og anamnese. Hvis en person har et problem med lys, tydelig kyfose, skoliose, eller brystet traumer historie, bør legen bli husket at disse forholdene kan føre til en økt belastning på hjertet. Assistenter i diagnose er:

 • EKG - P-bølgen er høy, mer enn 2,5 mm i høyde, i ledningene II, bred, dobbelt-humped i EKG fører III, AVF og v1, v2
 • Ekkokardiogram - muskelveggen til høyre atrium vil bli tykkere, eller tvert imot det fortynnes, og kammerets hulrom forstørres i volum, strekkes. Endringer i ekkokardiografi er karakteristiske hvis overbelastningen er langvarig, noe som fører til endring i hjertemuskelen. Hvis det er et akutt angrep som fører til økt belastning på atriumet, vil det ikke være noen åpenbare tegn på ekkokardiogrammet. Også for astheniske, unge mennesker, EKG-tegn kan være karakteristisk som i overbelastning. Men de vil være en variant av normen.

5 Hvordan redusere overbelastning?

Håndterer et angrep av bronkial astma

Å lindre byrden på høyre atrium er å behandle sykdommene som forårsaker det. Etter behandling av lungepatologi, anfall av astmaanfall, normalisering av ventiler, avtar belastningen på hjertekamrene i hjertet og overbelastningsklinikken også. I tillegg til å behandle den underliggende sykdommen, kan hjertearbeidet støttes av metabolske legemidler som fremmer metning av myokardceller med næringsstoffer og oksygen.

Det er nødvendig å ta vare på hjertet ved å eliminere risikofaktorer: fullstendig nektelse fra røyking og alkohol, å spise mat som er lite i animalsk fett og salt, dosert, lege-anbefalt mosjon. Det er nødvendig å overvåke nivået av kolesterol, ikke å tillate vektøkning, å observere psyko-emosjonell hvile. Du må beskytte helsen din, ikke engasjere seg i selvmedisinering, og ved første tegn på økt stress på hjertet, slå til en spesialist.

Hva er en overbelastning av det høyre atriumet og hvordan å gjenkjenne det

Ifølge WHO dør over 7 millioner mennesker av hjertesykdom over hele verden. Tegn på overbelastning av høyre atrium - kortpustethet med minimal stress, tyngde i brystet. Hvis du har lignende symptomer, ikke nøl med å besøke en lege.

Oppdraget med hjertemusklene er å pumpe blod gjennom kroppen samtidig som det oksygerer alle vev og organer. Fra høyre atrium går hun, omgå en spesiell ventil, inn i høyre ventrikel. Ventilens oppgave er å forhindre omvendt strøm av blod. I stedet går det videre.

Passerer gjennom en liten sirkelsirkulasjon, den er mettet med oksygen og kommer inn i aorta.

Overbelastning av høyre atrium utvikler seg i en situasjon hvor mengden blod i det blir mer enn tillatt. Hans hulrom utvides gradvis, og veggen tykner.

Hvorfor dette skjer:

 • Overbelastning kan forårsake overdreven trykk i lungearterien. Dette skjer mot en bakgrunn av ulike lungesykdommer og blodårer i dem, med brystforstyrrelser. Som et resultat øker trykket i høyre atrium og ventrikel. Denne tilstanden kalles lungehjerte.
 • Insuffisiens av tricuspidventilen fører til at blodet fra høyre ventrikel bare delvis går ut i aorta, noe av volumet kommer tilbake. Dette er den kjøpte hjertesykdommen.
 • For å øke den rette atrieledningen noen medfødt hjertesykdom: en atrieseptumdefekt, Ebstein anomali, trenspozitsiya store kar, osv...

Tilstedeværelsen av endringer i høyre atrium er vanligvis merkbar på kardiogrammet.

Siden en slik tilstand vanligvis er en konsekvens av andre sykdommer, har den i seg selv ingen symptomer. Men personen som er bekymret for manifestasjoner knyttet til den underliggende sykdommen. Hvis det er et pulmonalt hjerte, er det:

 • Kortpustethet, noe som gir jevn lysbelastning;
 • kortpustethet i liggende stilling;
 • natt hoste;
 • hoster opp blod.

Tegn på sirkulasjonsfeil:

 • tyngde i brystet på høyre side;
 • hevelse i ekstremiteter;
 • hevelse i bukveggen;
 • den tilsynelatende veksten av magen;
 • utvidelse av vener.

Med disse symptomene må du lage et elektrokardiogram og ultralyd av hjertemuskelen, de vil vise tilstedeværelsen av endringer. For å finne ut om årsaken, vil de tilleggsstudier som legen velger, være basert på analysen av pasientens tilstand.

Hypertrofi av høyre atrium: årsaker, tegn, diagnose, hvordan å behandle, prognose

Hypertrofiske forandringer kan utvikles i ethvert organ som har muskelfibre i sammensetningen, men oftest forekommer det i hjertet. Hjertemuskelen, eller myokard, er anordnet på en slik måte at ved økende belastning på den, det vil si med økende anstrengelser for å utføre en pumpefunksjon, økes antallet myocytter (muskelceller), og fortykning av muskelfibrene. Vanligvis påvirker slike endringer de områdene som er mest utsatt for overbelastning, eller hvor normalt muskelvev erstattes av arrdannelse. I sistnevnte tilfelle er sonene i myokardiet tykkere kompenserende rundt arrvevet, slik at hjertet som helhet kan utføre blodpumping.

hjerteavdelinger og hypertrofi

Hypertrofi kan fange både muskelen i alle deler av hjertet, og i enkelte kamre (i veggen til atriene eller ventrikkene). Hver type myokardial hypertrofi har sine egne grunner.

Hvorfor forekommer myokard hypertrofi i høyre atrium?

Den rette atrielle utvidelsen er sjelden isolert, det vil si at den nesten alltid kombineres med hypertrofi av andre deler av hjertet (oftere - høyre ventrikel). Det utvikler seg vanligvis på grunn av det faktum at det er overbelastning av myokardiet til høyre atrium på grunn av høyt trykk eller økt volum.

I det første tilfellet opplever muskelfibre stadig vanskeligheter med å skyve blod inn i høyre ventrikel gjennom tricuspid (tricuspid) ventilen. I det andre tilfelle er det riktig atriemyokard alltid overstretched hvis atrial hulrom utføres omvendt blod støpe fra høyre ventrikkel (under normale forhold er dette ikke skal være). Det vil si at hypertrofi utvikles gradvis, gradvis i de tilfellene når kausjonssykdommen forblir uoppdaget og ubehandlet i lang tid. Tiden det kan ta denne prosessen individuelt - noen pasienter hypertrofi kan dannes i løpet av få måneder fra utbruddet av sykdommen, andre i flere tiår hjertemuskelen er fortsatt i en normal tilstand. Men i alle fall den kompenserende evne til hjertet (for å oppfylle den økte belastning) etterhvert svekkes, hjertet er oppbrukt, og utvikler dekompensasjon av kronisk hjertesvikt.

Sykdommer som kan utløse utviklingen av myokardisk hypertrofi er som følger:

1. Patologi av bronko-lungesystemet

I enkelte alvorlige sykdommer, slik som astma (særlig hormonavhengig), kronisk obstruktiv bronkitt, emfysem, hyppig tilbakevendende lungebetennelse, bronkiektasi, først utviklet hypertrofi av høyre ventrikkel, og deretter den høyre atrium.

2. Patologi av høyre hjerte

I dette tilfellet snakker vi om defektene til tricuspidventilen - dens mangel eller stenosen i åpningen. Når svikt av ventilringen er det en overbelastning på den høyre atriale volumet, siden hver sammentrekning av hjertet er ikke helt like blod fra atrium til ventrikkel og en del av den tilbakekastning. Denne prosessen kalles regurgitation. Som et resultat, med hver sammentrekning forstørret atrium mottar blodvolum (blod del oppnådd fra vena cava som bærer blod til hele legemet inn i hulrommet i det høyre atrium, og blod porsjon, kaste tilbake av ventrikkelen), og dens vegg pererastyagivaetsya. Myokardiet blir tykkere og sterkere - hypertrofi utvikler seg.

Med stenose av høyre atrio-ventrikulær åpning utvikler situasjonen på en annen måte. Som et resultat av det faktum at ventilringen blir smalere enn normalt, må myokardiet i høyre atrium arbeide med større belastning - myokardtrykk er overbelastet. Etter en stund blir hjertemuskelen tykkere, og atriumhulen øker, siden ikke alt blod kan skyves ut for en kardial sammentrekning i hulrommet i høyre ventrikel.

3. Patologi av lungearterien og dens ventiler

Lungartarien er et stort fartøy som strekker seg fra høyre ventrikel og bærer blodstrømmen inn i lungene for å mette det med oksygen. Med en medfødt patologi av lungeventilen, kalt stenose, er myokard i høyre ventrikel vanskeligere å skyve blod inn i lumen av arterien, som et resultat av hvilken det er hypertrofiert. Deretter øker det gradvis hypertrofi og høyre atrium.

4. Remodeling av myokardiet

Denne prosessen innebærer utvikling av kardiosklerose etter infarkt, som forårsaker arrvæv til å danne på stedet av den nekrotiske hjertemuskulaturen. Den gjenværende delen av normale kardiomyocytter blir tykkere og fører til kompenserende hypertrofi. Vanligvis omfatter denne prosessen venstre ventrikel, men i sjeldne tilfeller er det mulig å utvikle et høyre ventrikulært infarkt, som følge av hvilken remodeling påvirker veggen til høyre atrium.

5. Postmiokarditt cardiosklerose

Dannelsen av arrvev i dette tilfellet skyldes overførte inflammatoriske endringer i hjertemuskelen eller myokarditt. Myokarditt kan være forårsaket av virus, sopp eller bakterier, og utviklingen av betennelse er mulig i muskelen i noen av hjertets kamre. Noen måneder eller år etter betennelsen utvikler kompenserende hypertrofi av myokardiet til høyre atrium i tilfelle nederlaget.

6. Iskemisk hjertesykdom

Akutt eller kronisk mangel på oksygen til hjertemuskelen på grunn av okklusjon av en koronararterie av trombe eller aterosklerotisk plakk og er grunnlaget for patogenesen av myokardiskemi, fører til forstyrrelse av den kontraktile funksjon av hjertemuskelceller, som er utsatt for disse prosessene. I dette tilfellet kompenseres tilstøtende deler av myokardiet tykkere. En moderat økning i høyre atrial myokardium som dannes ved lokalisering blokkering i hulrommet i arterien som mater atrielle hjertemuskelen.

7. Hypertrofisk kardiomyopati

Det er en sykdom som oppstår som følge av genetiske defekter, og er preget av en jevn fortykkelse av myokardiet. Hypertrofisk CMP registreres hyppigere hos små barn og kan fange myokardiet til høyre atrium.

Hva er tegn på rett atriell hypertrofi?

Symptomologien til denne patologien kan forbli uklar i lang tid, siden symptomene på den underliggende sykdommen (lungesykdommer, infarkt, myokarditt, etc.) kommer frem i forgrunnen. Ikke desto mindre er følgende symptomer notert hos pasienter:

 • Dyspné med fysisk aktivitet eller i ro, tørr nesehud (forårsaket av stagnasjon av blod i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon og lungehypertensjon),
 • Sværhet i siden til høyre og periodiske smerter i høyre hypokondriumregion (på grunn av økt blodpåfylling i leveren og overvekst av kapselen),
 • Hevelsen i underbenet, som øker om morgenen, etter en lang horisontal stilling av kroppen,
 • Følelse av uregelmessigheter i hjertet,
 • Paroksysmal atrieflimmer og supraventrikulær takykardi, provosert ved funksjonsfeil i sinusknuten, som ligger i det høyre atriale vedheng, så vel som ujevn og kaotiske sammentrekninger overstretched og fortykkede muskelfibrene i høyre atrium.

Utbruddet av noen av disse symptomene, spesielt hos personer med eksisterende hjerte- eller lungepatologi, krever en øyeblikkelig samtale til en lege for undersøkelse og ytterligere diagnose.

Hvordan diagnostisere høyre atriell hypertrofi?

GLP på roentgenogrammet

For å bekrefte eller utelukke denne patologien i pasienten, utpeker legen, i tillegg til klinisk undersøkelse, følgende undersøkelsesmetoder:

 1. EKG,
 2. Echo-KS (ekkokardioskopi eller ultralyd i hjertet), som lar deg visualisere hjertet og dets indre strukturer, samt avklare hvilken type flamme, om noen,
 3. Røntgenundersøkelse av brysthulen, noe som ikke bare gjør endringen i høyre forkammer, men også den høyre ventrikkel (atrial kontur sammenfallende med omrisset av vena cava superior, lungearterien og den høyre ventrikkel kontur).

Hovedrutinemetoden for undersøkelse er en elektrokardiografisk studie, ved hjelp av hvilke følgende tegn på hypertrofi av høyre atrium på EKG er bestemt:

 • Akkumulering av amplituden og bredden av tannen P (over 2,5 mm og bredere enn 0,1 s) er den såkalte P-pulmonale (høy, spiss, bifasisk)
 • Tannen P er høyere og bredere langs de høyre thoracale førerene (V1, V2),
 • Hjertets elektriske akse dreies til høyre eller skarpt til høyre.

Video: EKG tegn på hypertrofi av høyre atrium og andre hjertekamre

Behandling av høyre atriell hypertrofi

Denne patologien er et ganske alvorlig problem som krever behandling av en årsakssykdom. I de fleste tilfeller, når den provokerende faktoren er eliminert, slutter den høyre atriummuskel å oppleve konstant overbelastning og kan gå tilbake til normal størrelse. Av de terapeutiske tiltakene som brukes til å behandle kausive sykdommer, kan vi merke følgende:

 1. Kompetent og rettidig behandling av pulmonal patologi (bruk av inhalatorer for bronkial astma, antibakteriell behandling for lungebetennelse, kirurgisk behandling for bronkiektasier, etc.).
 2. Tidlig kirurgisk korreksjon av hjertefeil.
 3. Forebygging av myokardreformasjon etter myokarditt og myokarditt med legemidler som har antihypoksiske og hjertebeskyttende effekter. Den første gruppen inneholder slike antihypoksanter som actovegin, mildronat, mexidol og preductal. Fra den andre gruppen er antihypotensive stoffer - ACE-hemmere eller angiotensin II-reseptorantagonister (APA II) foreskrevet. De reduserer hastigheten på hjerteinfarkt hypertrofi og kan forsinke utviklingen av kronisk hjertesvikt. Vanligvis utpekt enalapril, quadriprol, perindopril, etc.
 4. Kompleks behandling av iskemisk hjertesykdom. Binding er nitroglyserin, betablokkere (metoprolol, bisoprolol, nebivalol, etc.), ACE-hemmere, antiblodplatemidler som påvirker trombose (aspirin) og lipid-senkende midler som normaliserer blodkolesterol (statiner).

Når det gjelder behandling av myokardial hypertrofi riktig, bør det bemerkes at ACE-hemmere og betablokkere reduserer utviklingen av hjerte-dekompensasjon signifikant hos pasienter med hypertrofi i høyre hjerte.

outlook

Hvis vi snakker om konsekvensene av hypertrofi til høyre atrium, er det verdt å merke seg at prosessen naturlig, uten behandling, uunngåelig fører til alvorlig kronisk hjertesvikt. Hjertet hos slike pasienter er ikke i stand til å motstå vanlig husholdningsaktivitet. De har ofte alvorlige hjerterytmeforstyrrelser og angrep av akutt hjertesvikt, noe som kan føre til døden. Hvis årsakssykdommen behandles vel, blir prognosen for høyre atriell hypertrofi gunstig, og kvaliteten og forventet levealder øker.

Lasten på høyre atrium er hva det er

Hva er en overbelastning av det høyre atriumet og hvordan å gjenkjenne det

Ifølge WHO dør over 7 millioner mennesker av hjertesykdom over hele verden. Tegn på overbelastning av høyre atrium - kortpustethet med minimal stress, tyngde i brystet. Hvis du har lignende symptomer, ikke nøl med å besøke en lege.

Overbelastning av høyre atrium

Hva er riktig atriell overbelastning?

Oppdraget med hjertemusklene er å pumpe blod gjennom kroppen samtidig som det oksygerer alle vev og organer. Fra høyre atrium går hun, omgå en spesiell ventil, inn i høyre ventrikel. Ventilens oppgave er å forhindre omvendt strøm av blod. I stedet går det videre.

Tegn på overbelastning av høyre atrium - smerte og tyngde i brystet

Passerer gjennom en liten sirkelsirkulasjon, den er mettet med oksygen og kommer inn i aorta.

Overbelastning av høyre atrium utvikler seg i en situasjon hvor mengden blod i det blir mer enn tillatt. Hans hulrom utvides gradvis, og veggen tykner.

Hvorfor dette skjer:

 • Overbelastning kan forårsake overdreven trykk i lungearterien. Dette skjer mot en bakgrunn av ulike lungesykdommer og blodårer i dem, med brystforstyrrelser. Som et resultat øker trykket i høyre atrium og ventrikel. Denne tilstanden kalles lungehjerte.
 • Insuffisiens av tricuspidventilen fører til at blodet fra høyre ventrikel bare delvis går ut i aorta, noe av volumet kommer tilbake. Dette er den kjøpte hjertesykdommen.
 • For å øke den rette atrieledningen noen medfødt hjertesykdom: en atrieseptumdefekt, Ebstein anomali, trenspozitsiya store kar, osv...

Tilstedeværelsen av endringer i høyre atrium er vanligvis merkbar på kardiogrammet.

Tegn på høyre atriell overbelastning

Siden en slik tilstand vanligvis er en konsekvens av andre sykdommer, har den i seg selv ingen symptomer. Men personen som er bekymret for manifestasjoner knyttet til den underliggende sykdommen. Hvis det er et pulmonalt hjerte, er det:

 • Kortpustethet, noe som gir jevn lysbelastning;
 • kortpustethet i liggende stilling;
 • natt hoste;
 • hoster opp blod.

Tegn på sirkulasjonsfeil:

 • tyngde i brystet på høyre side;
 • hevelse i ekstremiteter;
 • hevelse i bukveggen;
 • den tilsynelatende veksten av magen;
 • utvidelse av vener.

Med disse symptomene må du lage et elektrokardiogram og ultralyd av hjertemuskelen, de vil vise tilstedeværelsen av endringer. For å finne ut om årsaken, vil de tilleggsstudier som legen velger, være basert på analysen av pasientens tilstand.

«Nettverksutgave« WomansDay.ru (WumansDei.ru) »
Registreringsbevis for media EL nr. FS77-67790,
utstedt av Federal Service for tilsyn på kommunikasjonsområdet,
informasjonsteknologi og massekommunikasjon (Roskomnadzor)
13. desember 2016 16+.
Opphavsrett (c) LLC "Hurst Shkulyov Publishing". 2017.
Eventuell reproduksjon av nettstedsmaterialene uten tillatelse fra redaksjonen er forbudt.
Kontaktinformasjon for myndigheter
(inkludert, for Roskomnadzor): [email protected]

Hypertrofi av høyre atrium: årsaker, symptomer, diagnose

Hypertrofi av høyre atrium (GLP) er et begrep som betegner en økning i denne delen av hjertet.
La oss påminne om at i blodet det venøse blodet som samles inn i store fartøyer fra hele organismen, kommer. Det høyre atrium kommuniserer med høyre ventrikel. Mellom atriumet og ventrikkelen er en tricuspid (tricuspid) ventil som forhindrer blod i å strømme tilbake fra ventrikkelen til atriumet. Fra høyre ventrikel går venøs blod gjennom lungearterien inn i den lille sirkulasjonen av sirkulasjonen. der det er anriket med oksygen, og deretter går inn i høyre hjerte og derfra inn i aorta.
GLP manifesteres ved fortykning av den høyre atriale veggen, og deretter ved utvidelse av dens hulrom. Det oppstår når atriumet er overbelastet av trykk eller blodvolum.

I denne artikkelen vil vi fortelle leseren om årsakene, hovedsymptomene og prinsippene for diagnose av høyre atriell hypertrofi.

årsaker til

Medfødte misdannelser, som tetotogi av Fallot, kan føre til hypertrofi av det høyre atrium.

Overbelastning av høyre atrium med trykk er karakteristisk for tricuspid ventil stenose. Dette er den kjøpte hjertesykdommen, hvor åpningsområdet mellom atriumet og ventrikkelen minker. Stenose av tricuspidventilen kan være en konsekvens av endokarditt.

Når andre ervervet hjertefeil - Trikuspidalklaff - høyre forkammer gjennomgår en væskeoverskudd. I denne tilstanden, blodet fra høyre hjertekammer når det er å redusere kommer ikke bare inn i lungearterien, men også tilbake i høyre atrium, og tvang ham til å arbeide overbelastning.

Det høyre atriumet øker med visse medfødte hjertefeil. For eksempel, med en betydelig atrieseptumdefekt blod fra venstre atrium går ikke bare inn i venstre hjertekammer, men også gjennom defekten inn i høyre atrium, forårsaker det å overbelaste. Medfødt hjertesykdom, ledsaget av utviklingen av GPP hos barn - Ebstein anomali, Fallots tetrade, transposisjon av de store arterier og andre.
Overbelastning av høyre atrium kan forekomme raskt og manifesteres hovedsakelig på elektrokardiogrammet. Denne tilstanden kan oppstå ved et angrep av bronkial astma, lungebetennelse, hjerteinfarkt. tromboembolisme av lungearterien. I fremtiden, når du gjenoppretter, forsvinner symptomene på GPP gradvis.

Noen ganger vises elektrokardiografiske tegn på GPP med en økning i hjertefrekvensen. for eksempel mot en bakgrunn av hypertyreose. I mennesker med lean kroppsbygning kan elektrokardiografiske tegn på GPP være normen.

Symptomer og komplikasjoner

GPP alene forårsaker ingen symptomer. Pasienten er bare opptatt av tegnene knyttet til den underliggende sykdommen. Når du danner et kronisk lungehjerte, kan det være kortpustethet ved lav stress og i ro, spesielt når du ligger ned, hoster om natten, hemoptysis.

Hvis høyre forkammer ikke lenger takle den økte belastningen - det er tegn på sirkulasjonssvikt i en stor sirkel, assosiert med venøs stase i kroppen. Denne symptomer som tyngde i øvre høyre kvadrant, økningen i størrelsen på magen, hevelse i føtter og fremre bukvegg, utseendet på åreknuter på magen og andre.

diagnostikk

De viktigste metodene for å diagnostisere GPP er elektrokardiografi og ultralydundersøkelse av hjertet. På elektrokardiogrammet er det spesielle endringer i P-bølgen, som kalles "P-pulmonale", som understreker forbindelsen til GPU primært med lungesykdommer.

I tillegg kan radiografi eller beregningstomografi av thoracic organer utføres. For å klargjøre årsaken til GPP, tildeles ytterligere forskningsmetoder.

GLP er et symptom på sykdommen og har ingen uavhengig behandling. Den viktigste sykdommen behandles. I tilfelle av hjertesvikt, korrigeres de kirurgisk.

Last på høyre atrium

Det menneskelige hjerte består av fire kamre: to atria og to ventrikler, som vekselvis kontraherer, pumper blod gjennom kroppen. Fra venstre ventrikel avgår det største fartøyet, aorta. Aorta mottar oksygenrikt arterielt blod til alle celler og vev i menneskekroppen.

Så snart det var gassutveksling i blodet, ga blod oksygen, og var mettet med produktene av metabolisme og karbondioksid, i den øvre og dårligere vena cava det strømmet ut i høyre atrium. Dette lukker den store sirkulasjonen av blodsirkulasjon, som forbinder venstre ventrikkel og høyre atrium. Således mottar høyre atrium venøst ​​blod fra vev og organer.

1 Hvorfor øker lasten?

Hypertrofi av høyre atrium

Lasten på høyre atrium skyldes mengden blod som kommer inn i den, samt hvordan blodet flyter ved atriell sammentrekning. Hvis en for stor mengde blod ankommer, vil trykket på kammerets vegger øke, noe som uunngåelig vil bli ledsaget av overbelastning. Hvis det er et problem med ventilen mellom atriumet og høyre ventrikel i form av dens sammenblanding, vil blodet fra atriumet løpe ut med vanskeligheter, med noe av blodet som er igjen i atriumet.

Dette bidrar også til å øke presset på veggene og øke lasten. Over tid, hvis overbelastningen av høyre atrium vedvarer lenge, vegger tykkere, muskelvev utvides, hypertrofi setter inn - det er en beskyttende mekanisme som ser ut til å bevare hjertepumpens funksjon. På grunn av hypertrofi kan atriet skyve ut det økte volumet blod som kommer inn i det. Men hjertets reservekompetanse er ikke ubegrenset, og etter tykkelse av veggene er det en strekk, utvidelse av høyre atrium - dilatasjon. Denne tilstanden fører til en alvorlig sykdom - hjertesvikt.

2 grunner til overbelastning

I praksis av kardiologer er overbelastning av venstre atrium mer vanlig, men høyre atrium kan også overbelastes. Årsakene til dette fenomenet er som følger:

 • kroniske lungesykdommer (bronkial astma, kronisk bronkitt, emfysem),
 • patologi fra tricuspidventilen (dens innsnevring eller mangel)
 • medfødt hjerte og vaskulære misdannelser,
 • kardiomyopati, endokarditt, myokarditt,
 • endokrine sykdommer (thyrotoksikose),
 • traumer eller deformitet av brystet.

Alle disse årsakene fører til økt trykk i lungearterien, dannelsen av et kronisk lungehjerte.

3 klinikk for overbelastning av høyre atrium

EKG med høyre atriell hypertrofi

Som regel forekommer klager hos pasienter sent, når det er alvorlig hypertrofi eller atriell utvidelse, eller med et akutt stressstart på høyre hjerte. I lang tid kan en person ikke engang vite at en av kamrene i hjertet hans opplever en overbelastning. Det flyter i begynnelsen, det er asymptomatisk og diagnostiseres kun av EKG.

Ved alvorlig arbeidsbelastning kan klager være på utseende av dyspnø med fysisk aktivitet, eller i ro, tørr hoste, hemoptysis, generell svakhet. Hvis diagnosen ikke utføres i tide, mottar pasienten ikke behandling, ikke bare den rette, men også de venstre delene av hjertet, utvikler sirkulasjonsfeil i stor skala.

Tegn som inkluderer alvorlighetsgrad og smerte i riktig hypokondrium, ascites, kvalme, oppkast, hevelse i føttene, ankler, ben. Hjertefeil utvikler seg. Du bør være oppmerksom på at overbelastning kan oppstå skarp, plutselig. Og går også plutselig uten spor. Denne tilstanden kan utvikle seg når et astmatisk anfall, lungebetennelse, da, etter at lindring av symptomer eller herding, de kliniske manifestasjoner av La, normal EKG, og pasienten tilbake til det normale.

4 Hvordan diagnostisere høyre atriell overbelastning?

Det er nødvendig å nøye samle klager og anamnese. Hvis en person har et problem med lys, tydelig kyfose, skoliose, eller brystet traumer historie, bør legen bli husket at disse forholdene kan føre til en økt belastning på hjertet. Assistenter i diagnose er:

 • EKG - P-bølgen er høy, mer enn 2,5 mm i høyde, i ledningene II, bred, dobbelt-humped i EKG fører III, AVF og v1, v2
 • Ekkokardiogram - muskelveggen til høyre atrium vil bli tykkere, eller tvert imot det fortynnes, og kammerets hulrom forstørres i volum, strekkes. Endringer i ekkokardiografi er karakteristiske hvis overbelastningen er langvarig, noe som fører til endring i hjertemuskelen. Hvis det er et akutt angrep som fører til økt belastning på atriumet, vil det ikke være noen åpenbare tegn på ekkokardiogrammet. Også for astheniske, unge mennesker, EKG-tegn kan være karakteristisk som i overbelastning. Men de vil være en variant av normen.

5 Hvordan redusere overbelastning?

Håndterer et angrep av bronkial astma

Å lindre byrden på høyre atrium er å behandle sykdommene som forårsaker det. Etter behandling av lungepatologi, anfall av astmaanfall, normalisering av ventiler, avtar belastningen på hjertekamrene i hjertet og overbelastningsklinikken også. I tillegg til å behandle den underliggende sykdommen, kan hjertearbeidet støttes av metabolske legemidler som fremmer metning av myokardceller med næringsstoffer og oksygen.

Det er nødvendig å ta vare på hjertet ved å eliminere risikofaktorer: fullstendig nektelse fra røyking og alkohol, å spise mat som er lite i animalsk fett og salt, dosert, lege-anbefalt mosjon. Det er nødvendig å overvåke nivået av kolesterol, ikke å tillate vektøkning, å observere psyko-emosjonell hvile. Du må beskytte helsen din, ikke engasjere seg i selvmedisinering, og ved første tegn på økt stress på hjertet, slå til en spesialist.

Er tilstanden farlig dersom høyre atrium på EKG oppdages

Hvis høyre atrium (PP) overfyller blod eller trykkoverbelastning, oppstår deretter myokard hypertrofi. Tegn på en slik tilstand - kortpustethet, svimmelhet, besvimelse, brudd på rytmen av sammentrekninger. Behandling krever eksponering for en sykdom som har forårsaket overbelastning av hjertemuskelen (lungesykdom, hjerteinfarkt).

Les i denne artikkelen

Årsakene til økt stress på myokardets høyre atrium

For å øke belastningen på hjertemuskelen med blod PP sluppet inn i ventrikkelen, må det øker trykket på grunn av hindringer (Trikuspidalklaff stenose) eller øker blodvolumet. Denne situasjonen oppstår når omvendt støping (ventilfeil), høyt trykk i høyre ventrikel (hjertesykdom). Sykdommer som fører til overbelastning og i fremtiden, hypertrofi av PP, kan variere i voksen alder og barndom.

Hos voksne

De vanligste patologiene, ledsaget av en tung belastning på høyre atrium:

 • kronisk bronkitt (obstruktiv);
 • bronkial astma;
 • emfysem av lungvevet;
 • lungekonsolidering (pneumosklerose);
 • flere cyster;
 • bronkiektatisk sykdom;
 • tuberkulose infeksjon;
 • sarkoidose;
 • lungebetennelse;
 • yrkesmessige lungesykdommer;
 • traumer og deformasjon av brystet, kirurgi;
 • fedme;
 • pulmonal hypertensjon (primær og sekundær form);
 • autoimmune sykdommer;
 • trombose, emboli og aterosklerose av lungefartøy;
 • en svulst i brystet.

Alle disse prosessene krenker utløsningen av blod fra høyre ventrikel inn i lungene, noe som fører til overbelastning av det og påfølgende hypertrofi, og PP påvirkes igjen. Også årsakene til patologiske endringer inkluderer reumatisme, endokarditt som involverer tricuspideventilen. Overbelastning på PP oppstår med tricuspid stenose, insuffisiens og den kombinerte oppnådde feilen i denne ventilen.

Og her handler det mer om hypertrofi av venstre atrium.

Barnet

For det første, blant faktorer som overbelastning av PP kommer hjertefeil, der det er sirkulasjonsforstyrrelser i en liten sirkel:

 • Ebstein syndromer (underutvikling av ventilen i høyre hjerte) og Eisenmenger (defekt av septum og aortaforskyvning);
 • innsnevret pulmonal eller vanlig arteriell stamme;
 • kronisk lungehjerte;
 • Phallo sykdom;
 • forskyvning av hovedskipene (gjennomføring);
 • medfødte misdannelser av tricuspid ventilen.
Overbelastning av høyre atrium

Vedlegg av hypertrofi i høyre del av hjertet oppstår ved dekompensasjon av sirkulasjonsfeil i venstre ventrikeltype. Dette skyldes økningen i stillestående fenomener i lungene, noe som i tide gjør det vanskelig å arbeide med det rette atriumet.

Tegn og symptomer på trening

Dersom overspennings PP fremkom på bakgrunn av akutt inflammasjon eller akutt astma, bronkitt, de typiske symptomer er fraværende eller overbelastning manifestert ved overdreven vinning kortpustethet ved fysisk aktivitet. Hvis bakgrunnssykdommene er hjertefeil, så er tegnene:

 • økende svakhet og tretthet;
 • hjertebanken;
 • smerte og tyngde i leveren;
 • nedsatt fordøyelse;
 • cyanotisk eller icteric hudtone;
 • hevelse på bena;
 • opphopning av væske i bukhulen
 • pulsering av nerverne i nakken.

Er det farlig

Den økte byrden på høyre atrium har ingen negative konsekvenser hvis det er mulig å eliminere årsaken - å utføre medisinsk eller kirurgisk behandling av den underliggende sykdommen. Med ikke opererte hjertesvikt tidlig nok utvikler hjertesvikt og stillestående prosesser i indre organer, hvorav mange har irreversible konsekvenser.

I de senere stadier av akkumulert væske i bukhulen (ascites), bryst (hydrothorax) posen (hydropericardium) oppstår cirrhose, alvorlige arytmier.

EKG-indikasjon på høyre atriumbelastning

Kortvarige manifestasjoner av PP overbelastning kan påvises ved registrering av EKG ved astma-angrep, tromboembolisme, omfattende lungebetennelse:

 • pulmonal (pulmonal) tann P;
 • økning i det første (høyre atrium) P;
 • høy og spiss P i 2 og 3, aVF fører.

Disse symptomene forsvinner etter normalisering av pasientens tilstand, eller alvorlighetsgrad reduseres betydelig. Med hypertrofi er P-tennene høy amplitude, spisse, har en normal varighet.

EKG-endringer i veksten av pulmonal hypertensjon og kronisk overspenning av PP kombinerer vanligvis med symptomer på høyre ventrikulær hypertrofi. Hvis en overbelastning oppdages, vises brystrøntgen, ultralyd av hjertet med dopplerografi, CT og MR for å finne årsaken til abnormalitetene.

Hvordan redusere indikatorene

Korrigering av sirkulasjonsforstyrrelser i hjertefeil krever kirurgisk behandling med erstatning av plast eller ventil. Når lungesykdommer trenger anti-inflammatorisk terapi, bruk av legemidler som utvider bronkiene og forbedrer funksjonen av ekstern respirasjon (Teopek, Euphyllin). For behandling av pulmonal hypertensjon foreskrive vasodilatorer (Corinfar retard, Diacordin), diuretika (Lasix, Veroshpiron), oksygeninhalasjoner.

Reduksjon av manifestasjoner av hjertesvikt forekommer under behandling med ACE-hemmere (Diroton, Enap), betablokkere (Korvitol, Konkor), angiotensin-antagonister (Lorista, Diovan).

Og her er det mer detaljert om en hypertrofi av en høyre ventrikel.

En høy belastning på høyre atrium forekommer i sykdommer i lungene og hjertet. Det er midlertidig eller permanent, noe som fører til hjertesykdom. Ofte vises igjen når høyre ventrikel er overtrained.

Kliniske symptomer (dyspné, cyanose, hevelse, forstørrelse av leveren) oppstår når hjertesvikt er festet. For deteksjon er det nok å gjennomføre et elektrokardiogram, men en ytterligere undersøkelse er nødvendig for å finne årsaken. Behandling utføres avhengig av bakgrunnspatologisk tilstand.

Nyttig video

Se på videoen om atriell hypertrofi på EKG:

Som følge av økt stress på hjertet, kan høyre ventrikulær hypertrofi utvikle seg, både hos voksne og hos barn. Symptomene er merkbare på EKG. Det kan også være kombinert hypertrofi - høyre og venstre ventrikel, høyre atrium og ventrikel. I hvert enkelt tilfelle er det bestemt individuelt hvordan man behandler patologien.

Ganske sjeldne, men det er et hjerteinfarkt i høyre ventrikel. I akutt form bærer han en alvorlig trussel mot pasientens liv. Du kan bestemme det bare ved EKG, nitroglyserin hjelper ikke alltid. Bare rettidig behandling kan redde pasientens liv.

Viser den lavere atrielle rytmen hovedsakelig på EKG. Årsakene ligger i VSD, så det kan installeres selv i barnet. Accelerert hjerteslag krever behandling i ekstreme tilfeller, ofte foreskrevet ikke-medisinering

Det er et brudd på intrapartial ledningsevne som lavt symptomatisk og alvorlig. Årsaken er vanligvis funnet i iskemisk sykdom, hjertesykdom. EKG-indikasjoner bidrar til å identifisere sykdommen. Behandlingen er lang. Er statusen farlig?

Å utvikle hypertrofi i venstre atrium kan skyldes problemer under graviditet, med høyt blodtrykk, etc. Tegn i første gang kan forbli usynlig, identifisere dilatasjon og hypertrofi vil hjelpe EKG. Men hvordan å behandle avhenger av pasientens tilstand.

Utvikle hypertrofi av myokardiet kan være umerkelig, stadier og tegn først er implisitte. Mekanismen for utvikling av hypertrofi av venstre ventrikel og atria er kjent, deres arter er isolert konsentriske, eksentriske. Hva er ect-tegn og behandling i dette tilfellet?

Selv fosteret kan bli diagnostisert med hjertesykdommer. Dette alvorlige hjertesviktssyndromet kan være enten venstre eller høyre divisjoner. Prognosen er tvetydig, den nyfødte vil ha flere operasjoner.

Selv om det ikke er så ofte, men fortsatt etter et hjerteinfarkt, er det et brudd på myokardiet som en komplikasjon av gjenopprettingsperioden. Årsakene kan være skjult i manglende overholdelse av legenes anbefalinger. Indikasjoner på EKG vil bidra til å identifisere og gjenopprette hjertets vegger, dets arbeid.

Det er cicatricial endringer i myokardiet (venstre ventrikel, nedre vegg, septal område) etter visse sykdommer. Forutsatt tilstedeværelse kan vises på EKG. Endringene har ikke motsatt effekt.

Last på høyre atrium

Moderne medisin har lært å korrigere mange sykdommer som tidligere ble ansett som dødelige. Spesielt gjelder det forskjellige hjertefeil. Men i tillegg til dem er det mange farligere manifestasjoner i hjertet, som kan føre til et trist utfall.

Som vi vet fra skolelektene av biologi, består hjertet av fire deler: to ventrikler (de skyver blod inn i blodet) og to atria (i dem kommer blodet fra sirkulasjonssystemet). Derfor påvirker diagnosen "hjertehypertrofi" oftest bare en avdelingen av muskelen, og de oppstår av ulike årsaker.

Lasten på høyre atrium forekommer av ulike årsaker. Under denne diagnosen er det bare at Atria jobber ujevnt. Det rette atriumet er ansvarlig for destillasjon av blod inn i lungene. Det er her at blod kommer inn med oksygen, som allerede absorberer alt vev. Derfor, når en økt belastning er funnet på høyre atrium, må lungene kontrolleres. Atrielle arbeid er direkte relatert til lungefunksjon. Og mange patologier gir symptomer på hjertet og lungene.

En annen årsak til stress på høyre atrium kan være medfødt hjertesykdom. En slik defekt som en defekt av det interarriale septum gir en feilaktig belastning på arbeidet i hjertemuskelen.

Så, hva som egentlig kan føre til en belastning på høyre atrium? Dette er høyt blodtrykk. Spesielt er det lat i lungearterien. Dette skjer med obstruktiv sykdom i lungene eller bronkitt.

Lasten på høyre atrium forekommer også med lungeemboli. Dette skyldes brudd på blodstrømmen mellom hjertet og lungene. For å fylle mangelen på oksygen, må atriet jobbe hardere. Også en trombose dannes, og dette er allerede truende med andre problemer.

Medfødte hjertefeil inkluderer de defekter som ble oppnådd under intrauterin utvikling. Årsakene kan også være forskjellige. Disse feilene refererer oftest til ventilen til lungearterien, mitralventilen og tricuspidventilen.

Hypertrofi av ventrikkelen forekommer ofte og fører til hypertrofi av høyre atrium. Det er vanligvis forårsaket av sykdommer som pulmonal hypertensjon, defekt av interventricular septum, tetralogi av Fallot (hjertesykdom som forekommer hos nyfødte spedbarn).

Som i de fleste tilfeller er hypertrofi av høyre atrium asymptomatisk. Og som regel, når symptomene oppstår, er sykdommen allerede betydelig startet. Derfor, med svimmelhet, bevissthetstap, hevelse i nedre ekstremiteter, rask hjerterytme, er det nødvendig å kontakte en lege omgående.

Hypertrofi av høyre atrium i svangerskapet

For ganske komplekse ekstragenitale sykdommer ved å bære en baby inkluderer kardiovaskulære patologier. Enhver graviditet er preget av dynamikken i en gradvis, konstant, noen ganger plutselig type med åpenbare fysiologiske og hormonelle endringer. Kardiovaskulærsystemet gjennomgår enorme belastninger i løpet av svangerskapet, derfor er det viktig å etablere en korrekt diagnose i tide, samt vurdere kvinnens evne til å bære og føde. Ideelt alternativ vil være avgjørelsen om spørsmålet om graviditetens antagelighet før unnfangelsen, for å hindre helserisiko og trussel mot mor og barns liv.

Det er kjent at hypertrofi av høyre atrium under graviditet ikke er et selvstendig brudd. Sykdommen kan bli forårsaket, både medfødt og oppkjøpt, inkludert i løpet av svangerskapet, patologi. For å overvåke tilstanden, blir gravide kvinner med hjerteproblemer vist innlagt tre ganger for hele perioden. Den første sykehusinnleggelsen er nødvendig for en grundig undersøkelse av defekten, bestemmelse av aktiviteten til den patologiske prosessen og funksjonen av sirkulasjonssystemet, og vurderer mulig avslutning av graviditeten. Gjentatt sykehusinnredning kreves på grunn av topp fysiologisk stress for å opprettholde hjerteeffektivitet. Å holde seg på sykehuset for tredje gang, hjelper spesialister med å bestemme leveringsmodusen.

årsaker

I medisinsk praksis er hypertrofi av høyre atrium, sammenlignet med venstre, sjelden. Dette skyldes det faktum at venstre ventrikel er ansvarlig for hemodynamikk (bevegelse av blod gjennom karene) i en stor sirkulasjonssirkel, undergår stor belastning når høyre hjertekammer leder blodet til en liten sirkel. Og overdreven stress på ventrikkelen blir som regel årsaken til funksjonelle endringer i det medfølgende atriumet. Det høyre atrium opplever overbelastning med økende trykk i lungearterien. På dette punktet er ulike forhold påvirket:

 • lungesykdom: bronkitt, bronkial astma, pulmonær emboli (arteriell okklusjon-kropps-kanalparet trombe), emfysem (overdreven akkumulering av luft inn i de organer), lungebetennelse og lungebetennelse;
 • innsnevring av tricuspid (tricuspid) ventil, som deler høyre atrium og ventrikkel. Reduserer ventilens åpning, og med den mengden av flytende blod;
 • medfødte endringer i hjerte strukturer (vices);
 • hjerteinfarkt;
 • vanlig trening.

symptomer

Overbelastning av høyre atrium utvikler seg raskt nok. Dette bildet er tydelig synlig på elektrokardiogrammet (EKG). Men når pasienten er på bøyd, forsvinner hypertrofien til høyre atrium og dets tegn gradvis. Vanligvis manifesterer fortykning av vegger i det høyre atrium først på noen måte, det vil si, det fortsetter uten symptomer. I den avanserte formen forekommer imidlertid følgende tegn på hypertrofi av høyre atrium:

 • smerte i brystet;
 • hoste, dysfunksjon i luftveiene;
 • blek hud, cyanose, hvor huden i ansiktet, lemmer og slimhinner blå;
 • Svakt ubehag i hjertet;
 • en merkbar økning i magesekken og fremspringet;
 • hevelse av føttene.

Diagnostiske undersøkelser

Tegn på stress på høyre atrium er svært merkbar etter eksacerbasjon av ulike sykdommer: lungebetennelse, bronkitt, emfysem, lungeemboli og andre. De er tydelig synlige i EKGs grafiske tegning. Kardiogrammet bidrar til å bestemme når atriumet er tungt overbelastet, viser ulike patologiske forandringer i hjertet. Derfor anbefaler eksperter på jevne mellomrom å gjøre EKG-analyse for å diagnostisere hypertrofi i de første stadiene.

Når en kardiolog bestemmer et elektrografisk mønster, ser han først på form og høyde av P-bølgen (viser atriell sammentrekning). Eksitering av høyre atrium viser den første delen av P-bølgen. Etter en detaljert studie av resultatene av testene, basert på pasientens klager, trekker doktoren konklusjoner og diagnoser. EKG er den viktigste og effektive metoden for forskning av ulike hjertesykdommer. Hvis tegn på hypertrofi vises på EKG, anbefaler legen at pasienten gjennomgår en CT-skanning av brystorganer eller en brystdiagram for å få en nøyaktig diagnose.

behandling

GLP er et sekundært problem. Derfor må grunnårsaken behandles. Avhengig av typen sykdom som provoserte utvidelsen av atriumveggene, foreskriver kardiologen en bestemt medisinering. Medikamenter i kombinasjon med en sunn livsstil og riktig ernæring, kan gjenopprette arbeidet i hjertekammeret og forhindre sannsynligheten for et tilbakefall. I tilfelle med medfødte endringer i hjertets struktur, utføres kirurgisk behandling.

forebygging

Eksperter er enige om at for å unngå problemer med hjerteavdelingenes arbeid, er det nødvendig å opprettholde et godt humør, å trene fysisk uten fanatisme. For å være i god form og i god fysisk stand kan du gå inn for å svømme, sykle, gå i parken eller i skogen. Det er også nødvendig å overvåke din psyko-emosjonelle tilstand: mindre å bekymre seg og være nervøs, mer - å glede seg over og nyte livet.

komplikasjoner

Prognosen for atriell hypertrofi bestemmes av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet. Ervervede vices er lettere å kurere ved første manifestasjoner av sykdommen. Derfor hypertrofi - ikke en unnskyldning for panikk og angst. Hvis det er tidlig å diagnostisere en sykdom, å velge en kompetent og effektiv terapi, for å overholde alle anbefalinger fra en lege, vil sannsynligheten for utvinning være høy.

Lytt til din egen kropp, dets signaler og varsler. Behandlingen begynner umiddelbart etter diagnose av hypertrofi for å forhindre komplikasjoner i sirkulasjonssystemet.

årsaker til

Overbelastning av høyre atrium med trykk er karakteristisk for tricuspid ventil stenose. Dette er den kjøpte hjertesykdommen, hvor åpningsområdet mellom atriumet og ventrikkelen minker. Stenose av tricuspidventilen kan være en konsekvens av endokarditt.

Når andre ervervet hjertefeil - Trikuspidalklaff - høyre forkammer gjennomgår en væskeoverskudd. I denne tilstanden, blodet fra høyre hjertekammer når det er å redusere kommer ikke bare inn i lungearterien, men også tilbake i høyre atrium, og tvang ham til å arbeide overbelastning.

Det høyre atriumet øker med visse medfødte hjertefeil. For eksempel, med en betydelig atrieseptumdefekt blod fra venstre atrium går ikke bare inn i venstre hjertekammer, men også gjennom defekten inn i høyre atrium, forårsaker det å overbelaste. Medfødt hjertesykdom, ledsaget av utviklingen av GPP hos barn - Ebstein anomali, Fallots tetrade, transposisjon av de store arterier og andre.
Overbelastning av høyre atrium kan forekomme raskt og manifesteres hovedsakelig på elektrokardiogrammet. En slik tilstand kan oppstå med et angrep av bronkial astma, lungebetennelse, hjerteinfarkt, tromboembolisme i lungene arterier. I fremtiden, når du gjenoppretter, forsvinner symptomene på GPP gradvis.

Noen ganger vises elektrokardiografiske tegn på GLP med en økning i hjertefrekvensen, for eksempel mot en bakgrunn av hypertyreose. I mennesker med lean kroppsbygning kan elektrokardiografiske tegn på GPP være normen.

Symptomer og komplikasjoner

GPP alene forårsaker ingen symptomer. Pasienten er bare opptatt av tegnene knyttet til den underliggende sykdommen. Når du danner et kronisk lungehjerte, kan det være kortpustethet ved lav stress og i ro, spesielt når du ligger ned, hoster om natten, hemoptysis.

Hvis høyre forkammer ikke lenger takle den økte belastningen - det er tegn på sirkulasjonssvikt i en stor sirkel, assosiert med venøs stase i kroppen. Denne symptomer som tyngde i øvre høyre kvadrant, økningen i størrelsen på magen, hevelse i føtter og fremre bukvegg, utseendet på åreknuter på magen og andre.

diagnostikk

De viktigste metodene for å diagnostisere GPP er elektrokardiografi og ultralydundersøkelse av hjertet. På elektrokardiogrammet er det spesielle endringer i P-bølgen, som kalles "P-pulmonale", som understreker forbindelsen til GPU primært med lungesykdommer.

I tillegg kan radiografi eller beregningstomografi av thoracic organer utføres. For å klargjøre årsaken til GPP, tildeles ytterligere forskningsmetoder.

behandling

GLP er et symptom på sykdommen og har ingen uavhengig behandling. Den viktigste sykdommen behandles. I tilfelle av hjertesvikt, korrigeres de kirurgisk.

Les Mer Om Fartøyene