Kreatinin og urea i blodet økes: årsakene og måtene å senke

Kreatinin er produktet av en kreatin-fosfatreaksjon. Dette stoffet som er involvert i energiomsetningen av vev, dannes i musklene og deles ut i sirkulasjonssystemet. Det utskilles fra kroppen med urin.

Brudd på utveksling av kreatinin - et brudd på nyrene. En høy grad av kreatinin i blodet - et tegn på nyreinsuffisiens i forskjellige stadier, samt hormonelle lidelser, sykdommer i ulike organer.

For å bestemme tilstanden av kreatinin, en spesiell biokjemisk analyse av urin

Når en slik analyse er foreskrevet?

Blodprøven for kreatinin er en av de vanligste typene diagnoser, som foreskrives av en lege for å avklare arten og årsakene til sykdommer i nyre- og muskelsystemet.

En blodprøve for å bestemme nivået av kreatin er nødvendig hvis:

 • Det er tegn som indikerer en økning i mengden kreatinin;
 • en person som ønsker å bli en nyre donor blir undersøkt;
 • urolithiasis er diagnostisert, patologier i muskelsystemet eller nyrene;
 • Den nødvendige dosen av et legemiddel med toksisk effekt, som utskilles fra kroppen av nyrene, bestemmes.

I tilfelle konsentrasjonen av kreatinin øker, observeres følgende symptomer: kortpustethet, smerte i smertene eller en følelse av tyngde i lumbalområdet, tretthet, forvirring, en følelse av alvorlig utmattelse.

Kreatinin i blodet - hva er det?

Hva sier kreatinin, og hva er det? Dette stoffet regnes som en av de endelige produktene i kroppen direkte proteinmetabolisme, som gjør at du kan bestemme tilstanden til muskelsystemet og nyrene til en person.

Kreatinin er en av bestanddelene av resterende nitrogen. Resterende nitrogen er igjen en samling av ikke-proteinstoffer i blodet som inneholder nitrogen. Det fremmer tilbaketrekning gjennom nyrene fra kroppen av urea, ammoniakk, urinsyre. Det er av nivået av kreatinin i blodet (og andre komponenter av restoksid) at statusen for ekskretjonsfunksjonen av humane nyrer vurderes.

Hastigheten av kreatinin hos menn og kvinner

Hastigheten av kreatinin i blodet avhenger av kjønn og alder, og nivået, i tillegg til nyreaktivitet, på grunnloven (akkumulering av muskelmasse) og matpreferanser. Kreatinin av en mannlig kropp bør nesten alltid være høyere enn hos kvinner i samme aldersgruppe.

 • Ved barnet fra 0 til 1 år 3,0 - 11,0
 • Hos barn fra ett år til 7 år 2,0 - 5,0
 • Barn og ungdom 7-14 år gammel 3,0 - 8,0
 • Gutter og jenter 15-16 år gammel 5.0 - 11.0
 • Menn 8,4 - 13,6
 • Kvinner 6,6 - 11,7

I analysen i andre tilfeller brukes andre måleenheter: mikromol per liter (μmol / l). Da regnes verdiene i området fra 44,0 til 97,0 μmol / l normen hos kvinner, og fra 44,0 til 115,0 μmol / liter for menn.

Årsaker til økt kreatinin

Hva betyr dette? Hvis vi vurderer hovedgrunnene til at kreatinin i blodet er forhøyet hos menn eller kvinner, så kan vi skille mellom dem:

 1. Forstyrrelser av nyrene, som er resultatet av absolutt noen nyresykdom, for eksempel kronisk glomerulonephritis, kronisk pyelonefrit, polycystisk nyresykdom, etc.
 2. Ødeleggelse av muskelvev, nekrose, gangrene.
 3. Å gi en økning i kreatinin i blodet kan forårsake omfattende muskelskade ved skader eller brannskader.
 4. Tap av væske, dehydrering.
 5. Hypertyreoidisme er en sykdom hvor muskelvev begynner å løsne seg på grunn av økt produksjon av skjoldbruskhormoner.
 6. Sirkulasjonsforstyrrelser (hjertesvikt) med utilstrekkelig blodtrykk i glomerulus av nyrene, noe som reduserer filtreringen av primær urin i dem (glomerulær filtrering) og utskillelsen av kreatinin.
 7. Strålingssykdom - på grunn av virkningen av ioniserende stråling, skjer en gradvis destruksjon av alle celler i kroppen, inkludert muskelceller.

Hvis blodprøven avslører en økning i nivået av kreatinin, er det først og fremst nødvendig å gjenta det, fordi det ikke er noen forsikret fra en laboratoriefeil. Ved gjentatt avvik fra normen foreskriver legen en ytterligere undersøkelse, og deretter behandling, som som regel er rettet mot å gjenopprette nyrene.

Fysiologiske årsaker

Hva sier det? Først og fremst kan økningen av kreatinin i blodet være et resultat av et ubalansert kosthold, der det er en stor mengde protein. I dette tilfellet aktiveres syntesen av kreatinfosfat, som fører automatisk og til en økning i kreatinin. Dette er typisk for kroppsbyggere, fordi de må konsumere store mengder protein for å bygge muskler.

Hos voksne som ikke går i sport, kan en økning i kreatinin over normalt skyldes følgende fysiologiske faktorer:

 • intensiv fysisk aktivitet;
 • rikelig intern blødning;
 • tar visse medisiner
 • skade på muskelvev forårsaket av en sykdom eller skade;
 • dehydrering av kroppen (med mangel på væske, konsentrasjonen av visse stoffer, inkludert kreatinin, i blodet begynner å øke);
 • graviditet er en "test" for hele organismen, inkludert muskulatur og nyrer, slik at økningen av kreatinin i dette tilfellet skjer ofte.
 • intestinal obstruksjon og obstruksjon av urinkanaler (hvis kreatinin ikke forlater kroppen på naturlige måter, begynner den å samle seg i blodet).

I alle disse tilfellene er kreatinin i blodet forhøyet, som regel, ukritisk. Når du justerer dietten, stopper medisinen, normaliserer vekten, "alt går tilbake til normalt."

Clearance - hva betyr dette?

Clearance er organers evne til å rense blod fra bestemte stoffer. Når det gjelder klaring av kreatinin, betyr det at nyrene har evne til å fjerne dette stoffet helt fra blodet. Nyrerfunksjonen kan vurderes med mengden blodrensing fra kreatinin og inulin. Inulin brukes til vitenskapelige formål, og kreatinin brukes i medisinsk praksis på grunn av stabile konsentrasjoner i blod og urin.

Dette bestemmes av konsentrasjonen i urinen i en dag, mens pasienten i løpet av denne tiden samler urin i en bolle. Oftere brukes bare en enkelt biokjemisk analyse for å bestemme konsentrasjonen av kreatinin i blodet, og for å beregne clearance er det en spesiell formel som tar hensyn til vekten og alderen til motivet.

Lav clearance viser en nedgang i glomerulær filtrering ved utvikling av nyresvikt.

symptomer

Med høyt innhold av kreatinin i blodet, blir pasienten diagnostisert med nyreskade i de fleste tilfeller. Du kan gjenkjenne dem med følgende manifestasjoner:

 1. Brudd på urinering. Og pasienten kan utvikle seg som en diurese (urin generelt stanser ikke å bli utskilt fra kroppen), og polyuria blir mer enn 2 liter urin utskilt innen 24 timer.
 2. I nedre rygg er det spesielle smerteopplevelser i nedre rygg.
 3. Det er økt blodtrykk.
 4. Hevelse er observert.

Biokjemisk blodanalyse viser ikke bare høyt kreatinin, men også et høyt innhold av urea eller andre bestanddeler av resterende nitrogen.

Hvordan redusere nivået av kreatinin i blodet?

Husk at det første du bør rådføre deg med legen din. Først etter at en person er fullt undersøkt, vil det være mulig å snakke om spesifikke anbefalinger som vil bidra til å redusere konsentrasjonen av kreatinin.

I tilfeller av en betydelig økning i kreatinin, kan legemidler foreskrives som bidrar til å normalisere prosessen med proteinbrudd (ketosteril, levespine, lespinephril). Hvis den biokjemiske blodprøven indikerer en liten økning i kreatinin, mens det ikke finnes symptomer som er alarmerende, må du revurdere livsstilen din og justere dietten.

Det er også nødvendig å rette livsstil og fysisk aktivitet. De må bringes i tråd med kroppens faktiske evner. Hvis de patologiske årsakene til økt kreatinin ikke oppdages og det eneste alternativet for denne tilstanden er overdreven fysisk anstrengelse, blir de minimert.

diett

Økt nivå av kreatinin i blodet kan reduseres raskt og enkelt, normalisere dietten i kvalitative og kvantitative termer. For dette må du spise mer:

På samme tid, begrens bruk:

 • protein mat;
 • tørket frukt;
 • salt;
 • sukker (inkludert det som finnes i de ferdige produktene).

Det vil ikke være overflødig og korrigere fysisk aktivitet. Det må stemme overens med kroppens faktiske evner.

Hva er mulige årsaker til at kreatinin og urea i blodet er forhøyet

Kreatinin og urea er de endelige produktene av forfall. Deres indikatorer brukes til å bestemme lever, nyre eller muskel tilstand. Deres indikatorer kontrolleres alltid samtidig, da det er mulig å avgjøre om det har oppstått en naturlig svikt i nedbrytningsproduktene i kroppen. Vi vil forstå, av hvilke grunner kreatinin og urea i blodet økes.

Grunnleggende informasjon

For folk langt fra medisin, sier navnene på disse komponentene i blodet ikke noe. For å forstå hvor alvorlig pasientens stilling, i hvilken indeksene av kreatinin og urea er økt, er det nødvendig å forstå mekanismen for utseendet av disse stoffene i blodet:

 1. I menneskekroppen oppstår protein metabolisme konstant. Resultatet av denne naturlige prosessen er kreatinin. Etter å ha spist proteinmat og fordøyer det, får leveren kreatininfosfat. I dette organet er det delt, hvoretter kreatinin slippes ut i blodet, som utskilles fra kroppen med urin.
 2. Urea er grunnlaget for urin, det er et stoff som nøytraliserer giftige virkninger av ammoniakk.
 3. Det er et annet stoff som også kontrolleres under blodprøven - urinsyre. Hun er ansvarlig for tilbaketrekking av puriner.

For å sende inn den biokjemiske analysen, at dataene på disse stoffene var pålitelige, er det nødvendig å observere reglene:

 • 8 timer før du tar blod, bør du ikke spise eller drikke;
 • vann er tillatt i begrensede mengder;
 • i flere dager er det nødvendig å begrense protein mat og mosjon.

Leger, som deklarerer resultatene av analysen, tar hensyn til pasientens muskelmasse, alder og kjønn. Indikatorer påvirker pasientens livsstil, arbeidet i leveren og nyrene. For å få hele bildet, må flere tester sendes inn. Urea øker med noe inntak av protein i blodet, og kreatinin kan akkumulere i lang tid.

Kreatininnivå: når det stiger

Følgende indikatorer anses som normale:

 • hos barn eldre enn ett år til 10 år - 27-62 μmol / kg;
 • ungdom fra 10 til 19 år - 44-88;
 • voksne kvinner under 60 år - 53-97;
 • voksne menn under 60 år - 80-115;
 • eldre kvinner fra 60 til 90 år - 53-106;
 • De eldre mennene fra 60 til 90 år - 71-115.

Avvik fra disse indikatorene kan være i retning av å redusere eller overstige. Et lavt nivå av kreatinin oppstår når det fastes, tar hormonelle prevensjonsmidler eller under graviditetens første trimester. Oftest forekommer det hos kvinner.

Økning i kreatinin i blodet forekommer i metabolske sykdommer:

 • strålingssykdom;
 • nyreinsuffisiens
 • lesjoner av det endokrine systemet (gigantisme og lignende forhold);
 • mekanisk eller kirurgisk skade på muskelvev.

Også dette fenomenet kan skyldes naturlige årsaker: forbruket av overveiende protein matvarer, overdreven fysisk anstrengelse, et stort antall muskelmasse.

Avvik i urea nivåer i blodet

Normale ureaindekser:

 • Hos barn under 14 år - 1,8-6,4 mmol / l;
 • hos voksne er det 2,5-6,4;
 • hos personer over 60 år - 2,9-7,5.

På grunn av den økte byrden på nyrene i svangerskapet, er urea vanligvis under normal. Eldre mennesker observerer noen ganger overskudd av normer. Køn på ureaindekser påvirkes ikke. Redusert urea kan forårsake:

 • graviditet;
 • langvarig diett med lavt proteininnhold;
 • mottak av veksthormoner;
 • medfødt insuffisiens av enzymer, som er nødvendige for dannelsen av urea;
 • forbedret proteinbehandling og utløsning av nyrene;
 • alvorlig leverpatologi.

Forhøyede nivåer av urea observeres når:

 • brudd på nyrene;
 • hjertesvikt (hjerteinfarkt);
 • brannsår;
 • økt blodtap
 • brudd på nyrene;
 • tar hormonelle stoffer;
 • en hindring av tarm eller urinveier.

Resultatene av analysen brukes til å diagnostisere, overvåke behandlingsprosessen, vurdere alvorlighetsgraden av patologien. Samtidig økning i kreatinin og urea indikerer oftest nyresykdom, hormonell ubalanse eller leverfunksjon.

Hvordan behandle forhøyede nivåer av kreatinin og urea

For diagnosen er det ikke nok resultater av biokjemisk screening. Grunnlaget for behandling av patologier hvor kreatinin og urea stiger er medisinering. Grunnlaget for det er narkotika:

 • gjenopprette den hormonelle bakgrunnen;
 • normalisere prosessen med protein nedbrytning;
 • lette byrden på nyrene.

På behandlingstidspunktet foreskrives pasienten et spesielt diett, hvor proteininntaket kontrolleres. Det bør ikke spise mer enn 200-250 gram per dag. Disse kan være kjøtt- og fiskesorter som er fettfattige. Det er viktig å følge drikkesystemet (opptil 8 glass rent vann om dagen). Også den fysiske belastningen styres, som blir sparsom. Det er umulig å bytte helt til sengen, ellers vil urininnholdet falle kraftig under normen. Hvis du tidligere har intensivt engasjert i sport, må du redusere belastningen i trening.

Blodtest for urea og kreatinin

Legg igjen en kommentar

Den biokjemiske blodprøven for urea og kreatinin foreskrevet av legen er en annen måte å oppdage metabolske forstyrrelser i menneskekroppen. Urea og kreatinin er de aller første og hovedindikatorene for de første og kritiske stadier av nyresykdommer, brudd på leverfunksjon og muskeldystrofi. Kreatinin og urea er tilsvarende som mål på ytelsen pochenyh glomerulær filtrering og forhøyet nivå er et tegn på normal naturlig forråtnelse forandrer stoffer, og derfor er utstedt analysen i en samtidig test av hver komponent.

Hva viser denne analysen?

Kreatinin er et resultat av en naturlig proteinmetabolisme. Det dannes etter klyvning av kreatininfosfat, i leveren, og går deretter inn i blodet som kreatin og utskilles sammen med urinen. Urea er grunnlaget for urin og nøytraliserer ammoniakk, noe som bringer nivået til normalt. Men i store mengder ammoniakk er farlig. Sammen med dette skriver legen ut analysen av urinsyre. Uronsyre er ansvarlig for å fjerne puriner fra kroppen ved hjelp av urin. Det forhøyede nivået i blodet og urinen, i første omgang, oppdages med et brudd på filtrering i nyrene.

Med en økning i kreatininindeksen, vil legen foreskrive ekstra tester.

Resultatene av analysen avhenger av mengden protein som forbrukes av personen og hans muskelmasse. Som regel har menn høyere priser sammenlignet med kvinner. Hos barn utvikler organismen, derfor kan indikatorverdier avvike fra hverandre. Indikatorene påvirker, i tillegg til arbeidet med nyrene, leverens arbeid, som med lavere frekvenser, er det mistanke om leverk koma. Blodurea øker for et hvilket som helst av proteinet i blodet når forhøyet kreatinin nivå er oppnådd i løpet av en lang tid, for kontinuerlig nyresvikt til fullt ut kreatinin.

Økt kreatinin og urea i blodet

Hvis en person viser en økning i urea og kreatinin i en blodprøve, indikerer dette et forstyrret kosthold, og noen ganger indikerer forekomsten av alvorlige patologier i kroppen. Funksjonen av urea er å nøytralisere ammoniakk, og kreatin er et produkt av nedbryting av muskelvev.

Økningen i urea og kreatinin i blodet indikerer vanligvis et usunt kosthold eller utvikling av patologi.

Hvilken analyse bestemmer?

Nivået av kreatinin og urinstof oppdages ved bruk av en biokjemisk blodprøve. Denne metoden for diagnose kan oppdage stoffer som sirkulerer i kroppen og er produktene i bytte av hovedkomponentene. For analyse må du passere et blodprøve fra venen. Denne manipulasjonen utføres av en medisinsk profesjonell. Før leveransen holder pasienten en diett på 3 dager og unngår økt fysisk anstrengelse.

Når verdiene av disse stoffene øker, er det nødvendig å foreta en generell analyse av urin.

Norm av komponenter i studien

Kreatinin og urea er sluttproduktene av metabolisme. Deres nivå viser arbeidet i kroppen, og endringen i indikatorer kan indikere en patologi. Uronsyre er dannet fra nitrogenbaserte baser og er i stand til å nøytralisere ammoniakk. Forløperen til kreatinin er komponenten som dannes i musklene. Denne prosessen innebærer frigjøring av en stor mengde energi.

kreatinin

Mengden av stoffet avhenger av kjønn og alder. Hos friske mennesker er kreatinin i blodet i området med indikatorene som vises i tabellen:

Dette stoffet er et resultat av proteinmetabolisme i kroppen, som etterlater urinen etter oppløsning i leveren. Graden av kreatinin hos menn er høyere enn kvinner fordi de har en stor muskelmasse. Barn har et umodent system av urin i nyrene, og derfor varierer de i verdier og reflekterer tilstanden til nyrene i lang tid.

Urea i blodet

Verdiene som stoffet sirkulerer i kroppen, er presentert i følgende tabell:

urea nivå normalt avhenger av pasientens alder, men skilte seg ikke etter kjønn, så menn og kvinner er det det samme. De reflekterer filtreringskapasiteten til urinsystemet. Urea i blodet er ansvarlig for å fjerne purinbaser fra menneskekroppen. Å komme inn i nyrene, nøytraliserer det ammoniakk og nivået avhenger av konsentrasjonen av stoffet.

Årsakene til økningen

Disse stoffene er produktene i bytte av kroppens hovedkomponenter, og derfor viser en økning i antallet deres brudd på funksjonelle prosesser. I dette tilfellet er økningen i kreatinin ikke et tegn på sykdommen, men oftest er det en indikator på et spesielt diett med høyt proteininnhold. Økt urinsyre er et farlig symptom, da det indikerer en nyresykdom.

kreatinin

Følgende forårsaker høye konsentrasjoner:

 • bruk av et stort antall proteiner av animalsk opprinnelse;
 • sterk fysisk aktivitet
 • graviditet;
 • vegetarisme;
 • utilstrekkelig bruk av vann;
 • nyresvikt
 • patologi av det endokrine systemet;
 • skade eller brudd på muskelvev
 • effekter av stråling.
Tilbake til innholdet

Tilstedeværelse av urea

Et høyt nivå er et tegn på slike alvorlige sykdommer:

 • nedsatt funksjonell aktivitet av nyrene;
 • skade på hjertemuskelen;
 • Tumor prosess;
 • tarminfeksjoner;
 • blodkreft;
 • omfattende brannsår;
 • obstruksjon av urinsystemet eller tarmen;
 • mottak av hormonpreparater.

Urea-analyser utføres for å vurdere alvorlighetsgraden av sykdommen og effektiviteten av behandlingen.

Hvorfor går nedgangen?

Senking av kreatinin og urea kan være en langsiktig diett med lavt innhold av animalsk fett i konsumert mat. Dette fenomenet er også observert med inntak av veksthormoner, alvorlige leversykdommer, økt utskillelse og behandling av protein i kroppen. For å redusere nivået av disse stoffene, kan medfødte metabolske patologier, uttrykt i mangelen på enzymer som danner dem, danne seg.

Levering av blod

Biokjemi brukes til å bestemme kreatinin og urea. For å overføre blod er det nødvendig på tom mage, således i 10 timer, uten å bruke jevne drikker. I tillegg må du avstå fra å spille sport, og 3 dager før den biokjemiske blodprøven for urea og kreatinin ikke er proteinmat. Siden mange stoffer påvirker nivået av disse stoffene, så ta om mulig ikke dem.

Behandling av økt urea og kreatinin i blodet

Med et forhøyet nivå av disse stoffene i blodet, er det nødvendig med flere undersøkelser for å utelukke eller bekrefte sykdommenes tilstedeværelse. Når frykten ikke er bekreftet, korrigeres pasienten livsstil og kosthold, da de påvirker det faktum at indikatorene på disse komponentene øker. Det er veldig viktig å drikke en daglig mengde vann, som er individuelt for hver person.

De brukte legemidlene

Biokjemisk analyse av kreatinin og urea er nødvendig for å bestemme diagnosen og behandlingen av ulike alvorlige patologier. Hvis du avviser resultatene fra normen, må du behandle en tilstand som har forårsaket et brudd på konsentrasjonen av disse stoffene i blodet. Et høyt nivå av kreatinin betyr ødeleggelse av muskelvev. Økt urea innebærer nyresykdom

Terapeutisk diett

Årsakene til forhøyet kreatin er oftest forbundet med en persons diett, slik at pasienten vil bli hjulpet av riktig ernæring og tilstrekkelig drikkevann. Med høy kreatin vil bruken av kokt ris hjelpe. Du kan spise kosthold, kjøtt, fisk og egg. Det utelukker fettstoffer, gjærbrød og smørbrød bakverk, stekte og krydrede retter. Nyttig er grønnsaker, frukt og bær, det er nødvendig å unngå overspising eller sult.

Analyse av blod for kreatinin og urea: normen, dekoding av indikatorer

Analyse for urea og kreatinin er gjort for å diagnostisere utveksling av nitrogenholdige elementer i kroppen, eller heller deres dynamikk av translokasjon og den generelle tilstanden av metabolisme.

Analyse for kreatinin og urea er en viktig biokjemisk studie i laboratoriet for menneskekroppen. Kreatinin og urea er produkter av den endelige oppløsningen av forbrukte og bearbeidede stoffer av mennesker. Det er med urin at det endelige produktet av bearbeiding forlater, nøytraliserer ammoniakk, som er farlig for organismen, men mikroorganismer passerer gjennom nyrene selv.

Det viser seg at en økt kvantitativ indikator på resultatene av studien viser en forgiftning av det organiske systemet. Det er verdt å finne ut hvorfor analysen for urea og kreatinin er ganske viktig i forhold til konsentrasjonsparametrene i begge stoffers blod.

Analyse for kreatinin og urea: indikasjoner på studier

Kreatinin og urea er viktige stoffer for normal kroppsstyrke.

Kreatinin bærer aminosyre-protein metabolske funksjoner. For eksempel, for idrettsutøvere, er dette kjemiske innholdet viktig for kvalitetsarbeidet av muskelvev, deres korrekte reduksjon, og gir nødhjelp i å "levere" energi når det trengs. En konstant dannet substans er alltid tilstede i resultatindikatorene.

Urea er en viktig del i den konstante prosessen med ammoniakkbehandling i kroppen. Et stoff produseres i leveren, det utskilles med urin, hvor det spiller en viktig rolle, og danner en konsentrasjon av biologisk materiale. Toksisiteten til ammoniakk i kroppen er kjent, så uten urea vil det bli rammet en alvorlig forgiftning, med forgiftning av alle systemer.

Biokjemisk blodprøve for kreatinin tillater:

 • Å avsløre de inflammatoriske prosessene som oppstår i lungene;
 • diagnostisere lidelser i skjoldbruskkjertelen;
 • bestemme tarmobstruksjonen
 • generelle metabolske forstyrrelser i leveren;
 • diabetes.

Analyse av konsentrasjonen av urea i blodet tillater:

 • diagnostisere levercirrhose;
 • nyresykdom;
 • funksjonsfeil i kardiovaskulærsystemet;
 • oppdage hepatitt;
 • bestemme nivået av giftig skade på kroppen.

Biokjemisk blodprøve for kreatinin: normal og unormal

Utgangen av kreatinin fra kroppen er gjennom nyrene. Hvorfor er blodets biokjemi på konsentrasjonen av kreatinin? Og det er fordi en viss mengde stoff i blodet er i en konstant indeks. I dette tilfellet er det konseptet om en norm som svarer til kjønn, alder, helse og andre forhold:

 • Ernæringskvalitet;
 • kroniske sykdommer;
 • sykdommer i indre organer;
 • fysisk aktivitet.

Tabellen nedenfor viser konsentrasjonen av kreatinin for visse befolkningsgrupper.

Betydning, urea og kreatinin i blodet

For å vurdere funksjonen av nyrene og tilstanden til kroppen som helhet, brukes biokjemiske tester av urin og blod mye. Med hjelpen blir det mulig å bestemme graden av skade på nyresystemet og metabolsk forandring i metabolismen. De to viktigste parametrene i denne studien er indeksene for urea og kreatinin. Innholdet av disse bør vurderes i behandling hele tiden for å forutsi resultatet.

Hva betyr disse indikatorene?

Kreatinin er et produkt av metabolske biokjemiske reaksjoner av proteinbrudd. Dens dannelse skjer kontinuerlig og er assosiert med utvekslings-energiprosesser i strikkede og glatte muskelceller.

Muskelkontraksjon krever store mengder energi, og antall muskler i en voksen overstiger 650. Det er derfor kraftig strømforsyning er nødvendig for å gi den kontraktile evne til muskler å la musklene i tilfelle en nødsituasjon.

Hovedkilden til energisubstrat er innholdet av kreatinfosfat, som under virkningen av kroppens enzymatiske systemer går inn i en annen forbindelse. Resultatet er at energien oppnådd under den biokjemiske reaksjonen blir brukt til vital aktivitet, og residene utskilles i urinen.

Urea er det biologisk aktive resultatet av dekomponeringen av nitrogenholdige proteiner. Med den langsiktige transformasjonen av proteiner, er ammoniakk nøytralisert - et farlig giftig stoff som senker sentralnervesystemet og forårsaker skade på nevroner og andre kroppsceller. Ved forstyrrelser i nyrefunksjon og nyresvikt kan antallet øke.

En blodprøve for urea og kreatinin bør utføres for hver pasient inn på sykehuset uavhengig av tilstanden hans. En slik undersøkelse kan avsløre skjulte patologier.

Hvordan utføres testene

Foreløpig måling av nivåer av urea og kreatinin i to biologiske medier

Vi tar en biokjemisk blodprøve på tom mage, og på torsdag anbefales det å følge det vanlige kostholdet til pasienten. Indikatorene er bestemt i serum eller blodplasma, som tas fra albuebretten. Hvis et blodplasma brukes til den diagnostiske studien, blir et antiaggregant medikament tilsatt til røret på forhånd.

For å utføre en biokjemisk urinprøve krever nærværet i det medisinske laboratoriet en spesiell beholder med store størrelser. Pasienten blir bedt om å samle i denne beholderen all urinen som er tildelt dem i løpet av dagen. For å unngå innføring av fremmede urenheter, beholdes beholderen i kjøleskapet i løpet av studien. Samtidig vurderes konsentrasjonen av nyrene og fenomenet nyresykdom. En slik undersøkelse er kriteriet for å velge i vanskelige situasjoner når farlige stoffer akkumuleres i vevet.

Norm av urea og blodkreatinin

Den totale mengden urea og kreatinin som er tilstede i kroppen, kan ikke utskilles samtidig, noe som gir en relativt konstant konsentrasjon av disse metabolittene i blodet. Det er nødvendig å kjenne intervallet av tillatte verdier for å anta nærvær av denne eller den aktuelle sykdommen. Det skal huskes at i disse menneskene i ulike aldre, kjønn og jevne løp på forskjellige tidspunkter, kan disse indikatorene avvike betydelig, og resultatet skal sammenlignes med litteraturdataene.

 • Hos menn er de normale verdiene fra 69 til 115 μmol.
 • Ved kvinnens grenser er tallene fra 54 til 98 μmol.
 • Når den er i første trimester, er normalverdien 25-71 enheter, i andre - 36-65, og i tredje - fra 25 til 63.
 • Hos barn, de første dagene av livet antall nitrogenholdige produkter bør være i følgende områder: 23-89 enheter, spedbarn første leveår 18-99, på førskole og grunnskole alder - fra 29 til 67 og tenåringer - 45-92 μmol per liter.

Blod urea normer:

 • Menn har urea nivåer i området fra 3,9 til 7,4 mmol.
 • For kvinner er dette gapet mellom 2,1 og 6,8.
 • I første trimester av graviditeten kan følgende resultater ses i prøvene: 2,5-7,2, i andre - 2,2-6,7 og i tredje trimester - fra 2, 6 til 5,9 mmol.
 • Nyfødte spedbarn og spedbarn i det første år av livet har blodkarbinnivåer på 1,3-5,4, skolebarn og førskolebarn - 2,2-6,3, ungdom - 2,5 til 7,1.

Norm for urea og urin kreatinin

Gjennom urin går elementene i nedbrytningen av proteiner nesten helt ut av kroppen. Økende dem indikerer en lidelse i kroppens genitourinære og metabolske systemer. Nyrer kan ikke takle tilbaketrekking av et giftig stoff, noe som fører til en forverring av nyresvikt, og indikatorene for analyser vokser stadig.

Selv fra "forsømte" steiner i nyrene kan du raskt bli kvitt. Bare ikke glem å drikke en gang om dagen.

Standarder for urin kreatinin:

 • Hos voksne sunne menn er mengden urin kreatinin 69 til 110 enheter.
 • Hos kvinner varierer det fra 50 til 80.
 • Når du bærer et barn i første og andre periode - fra 30 til 70, og i tredje - fra 27 til 99 enheter.
 • Spedbarn og barn i de første dagene av livet har en norm på 19 til 75, og skolebarn og ungdom - fra 45 til 100.

Urea nivåer i urinen:

 • Hos menn er denne tilfredsstillende verdien fra 300 til 600 mmol per dag.
 • Hos kvinner er urea nivået fra 266 til 581 per dag.
 • Under graviditeten er det en økning i urinen i området fra 280 til 600 per dag.
 • Hos barn i barndom varierer denne verdien fra 67 til 132 per dag, i skolebarn og førskolebarn - 78-200, og hos ungdom - fra 100 til 365.

Endring i mengden av urin og blodkreatinin

I klinisk praksis er de vanligste forholdene hvor prosentandelen av kreatinin i blodet vil bli forhøyet. Selve tilstanden til hyperproduksjon forårsaker ikke noen synlig ulempe, og manifesterer seg bare i muskelsmerter, økt tretthet, svakhet, i sjeldne tilfeller kvalmeforbindelser. Økt innhold av kreatinin i svangerskapet påvirker fosteret negativt og kan føre til utvikling av nyrepatologi og bindevevssykdom.

Ledende årsaker til økt konsentrasjon:

 • Intoxicering av kroppen.
 • Overdreven inntak av protein: Dette fenomenet forårsaker en diett med overflødig protein, sportsernæring.
 • Graviditet med alvorlig leukemi og preeklampsi.
 • Crash syndrom.
 • Intensiv fysisk aktivitet rettet mot å øke muskelrammens masse.
 • Krenkelse av vann- og elektrolyttbalansen i kroppen.
 • De langsiktige konsekvensene av nyresvikt.
 • Nyresykdom av inflammatorisk natur.
 • Inflammatorisk infeksjon i leveren.
 • Alkoholholdige sykdommer i leveren og nyrene.
 • Patologien til leverenes lever.
 • Forstyrrelser av blodtilførsel og innervering av nyrene.
 • Diabetes mellitus av den første og andre typen.

Årsaker til redusert konsentrasjon:

 • Lammelse og parese.
 • Sterkt traumer i nervesystemet.
 • Dystrofi.
 • Kreft i ulike organer og vev.
 • Tumorer fra et hematopoietisk vev.
 • Tumorer av nyrebjelken.
 • Krenkelse av syrebasenes balanse i kroppen.
 • Nederlag av hjernestoff under nevrokirurgisk operasjon.

Endring i urininnholdet i urin og blod

Endringen i ureakonsentrasjon er et viktig diagnostisk tegn på mistanke om nyre- eller nervepatologi.

Årsaker til økt konsentrasjon:

 • Kardiovaskulære sykdommer komplisert av kronisk hjertesvikt.
 • Amyloid skader på nyrene.
 • Tuberkuloseinfeksjon av nyrene.
 • Inflammatoriske og smittsomme sykdommer i nyrene.
 • Støt tilstand av ulike etiologier.
 • Dehydrering og tap av mineralelementer.
 • Syndrom av malabsorbsjon og maldigestii.
 • Forverring av blodsirkulasjonen i nyrene.

Årsaker til reduksjon i konsentrasjon:

 • Forsterket tilbakesuging.
 • Graviditet og amming.
 • Anoreksi, underernæring, vegetarisk og vegansk kosthold, hvor det er lite proteininnhold.
 • Sykdommer i leveren med overordnet parenchymskader.
 • Genetisk predisposisjon for å redusere ureakonsentrasjon.
 • Genetiske abnormiteter av nyreutvikling.
 • Patologi av nyre lymfatiske kar.

Og litt om hemmeligheter.

Har du noen gang lidd av problemer på grunn av nyresmerter? Dømme av det faktum at du leser denne artikkelen - seieren var ikke på din side. Og selvfølgelig vet du ikke ved å høre hva det er:

 • Ubehag og ryggsmerter
 • Morgen ødem i ansiktet og øyelokkene gir deg ikke selvtillit.
 • På en eller annen måte skamme seg, spesielt hvis du lider av hyppig vannlating.
 • I tillegg har den konstante svakheten og ubehag allerede kommet inn i livet ditt.

Og nå svar på spørsmålet: Er du fornøyd med dette? Kan problemer tolereres? Og hvor mye penger har du allerede "fusjonert" med ineffektiv behandling? Det er riktig - det er på tide å fullføre dette! Er du enig? Derfor bestemte vi oss for å dele en eksklusiv metode, der hemmeligheten til kampen mot nyresmerter ble avslørt. Les artikkelen >>>

Hvorfor bestemme nivået av urea og kreatinin i kroppen?

Kreatinin og urea er klassifisert som sluttprodukter av stoffet sammenbrudd. Det er fysiologiske normer for vedlikehold i urin og blod, som vitner om at organismen fungerer normalt. Endringen i disse indikatorene indikerer utviklingen av patologi.

Innhold i kroppen

Kreatinin er det endelige produktet av nedbrytningen av kreatinfosfat. Dette stoffet dannes i musklene. Prosessen er ledsaget av frigjøring av energi. Stoffet frigjøres gjennom nyrene. For diagnostiske formål analyseres ikke bare blod, men også urin.

Innholdet av kreatinin i blodet kan bestemmes ved biokjemisk analyse. For menn varierer graden av kreatinin fra 71 til 115 μmol per liter og for kvinner, fra 53 til 97 μmol per liter blod. Hos barn, avhengig av alder, er kreatininverdiene:

 • i navlestrengsblod - fra 53 til 106 μmol;
 • opp til fjerde dag i livet - i et bredt spekter fra 27 til 88 μmol;
 • opptil ett år - fra 18 til 35 μmol;
 • opptil 12 år - fra 27 til 62 μmol;
 • opptil 18 år, mengden kreatinin i blodet - fra 44 til 88 mikromol.

I urinen er mengden av dette stoffet avhengig av kroppsvekten og pasientens kjønn. Innholdet er normalt hos menn - fra 124 til 230 μmol per kg kroppsvekt, og hos kvinner - fra 97 til 177 μmol per kilo per dag.

Urea formes på grunn av dekomponering av stoffer som inneholder nitrogen. I dette tilfellet er ammoniakk dannet i kroppen. I leveren er det nøytralisert - det oksyderes til urea. Etter å ha bestemt mengden av dette stoffet i blod og urin, er det mulig å bedømme arbeidet med vitale organer og systemer.

Mengden av dette stoffet avhenger direkte av følgende årsaker:

 • utveksling av proteiner og aminosyrer;
 • Levertilstanden, siden dette vil avgjøre hvor raskt ammoniakk vil bli karbamid;
 • Nyrenes arbeid: Det avhenger av hvor raskt urea utskilles sammen med urin.

En sunn person i en liter blod inneholder 2,2 til 6,7 millimol per liter blod (for kvinner) og 3,8 til 7,3 millimol for menn. Den totale mengden av dette stoffet, utskilt i urinen, er totalt 20 til 35 gram per dag.

Hva er formålet med analysen av kreatinin og urea?

Analysen av blod og urin for kreatinin er gjort for diagnostisering av slike sykdommer:

 • akutt nyresvikt - for å avklare graden av nyreskade
 • økt skjoldbruskfunksjon
 • uttalte brudd på leveren;
 • hjertesvikt;
 • betennelse i lungene, bronkier;
 • blokkering av urinledere;
 • akromegali og gigantisme;
 • diabetes;
 • intestinal obstruksjon;
 • muskel dystrofi;
 • brenner, spesielt hvis en betydelig del av kroppen er påvirket.

Merk at en økning i mengden kreatinin i blodet er et resultat av en utprøvd nedsatt nyreaktivitet. Noen ganger kan kreatinininnholdet overstige 2500 mikromolar per liter. Derfor, når du mistenker slike sykdommer, er det nødvendig å gjøre testene så tidlig som mulig.

I tillegg er kreatinin bestemt for dette formålet:

 • vurdering av effekten på nyrer av narkotika med nefrotoksisk effekt;
 • overvåking av proteinsyntese;
 • evaluering av nyrefunksjon før og etter operasjonen;
 • kontroll av nyrene under graviditet, utvikling av svulster, sykdommer i urogenitale sfæren.

Analysen av blod og urin for urea utføres først og fremst for å bestemme ekskrementekapasiteten til nyrene. Analysen er foreskrevet for diagnose:

 • hepatitt;
 • levercirrhose;
 • forgiftning;
 • nyresykdommer;
 • hjertesykdommer og blodårer.

Å ta blod til analyse utføres på tom mage: fastetiden er ikke mindre enn åtte timer. I dette tilfellet anbefales pasienten å bruke kun mineralvann uten gass. Urea og kreatinin i blod og urin er også avhengig av konsumert mat. Før forskning skal pasientene ikke konsumere store mengder proteinprodukter. Hvis pasienten tar medisiner, bør du informere legen om det. Drikkeregimet bør være normalt samtidig: væsken er ikke tillatt å være begrenset, så vel som mengden bør økes.

Hva er avviket fra analysen?

Innholdet av kreatinin i blodet stiger i sykdommer som nyresykdom, hypertyreose, gigantisme. Reduksjon i nivået av dette stoffet i urinen er mulig hos kvinner i andre halvdel av svangerskapet, samt ved overholdelse av dietter som bidrar til en kraftig reduksjon i kroppsvekt.

I urinen stiger kreatinin med slike patologier:

 • diabetes mellitus;
 • nedsatt gonadal funksjon;
 • infeksjon.

Det samme skjer med økt fysisk anstrengelse. Men nedgangen i indikatoren indikerer følgende:

 • muskelatrofi;
 • lammelse;
 • nyresykdommer;
 • leukemi.

Karbamid (urea) innhold varierer også avhengig av kroppstilstanden. En økning i blodtallet blir observert i slike tilfeller:

 • forbruk av produkter som inneholder protein;
 • anemi,
 • koma forårsaket av diabetes;
 • koma forårsaket av nedsatt leverfunksjon
 • krasj syndrom;
 • nedsatt nyrefunksjon
 • hjertesvikt;
 • insuffisiens av binyrene;
 • en tilstand av stress eller sjokk;
 • hjerteinfarkt;
 • blødning fra mage eller hjerte;
 • forgiftninger, spesielt fenol, kloroform, kvikksølv.

Reduser mengden urea hos barn med skrumplever, utilstrekkelig nyrefunksjon, under konvalescens etter sykdom. De samme indikatorene blir observert med insulinbehandling, bruk av anabole testosteron.

I urinen øker mengden karbamid i slike tilfeller:

 • anemi,
 • feber,
 • økt aktivitet av skjoldbruskkjertelen;
 • postoperativ utvinning.

De samme testene vises når du tar visse medisiner, et protein diett. Nivået av urea reduseres hos barn, gravide, under gjenopprettingsperioden. I sykdommer i nyrene faller leveren også mengden urea i urinen.

For tester på urea og kreatinin for å være pålitelig, må du følge alle anbefalingene fra legen for deres oppførsel. I dette tilfellet vil de vise det nøyaktige resultatet av kroppens aktivitet og gi mulighet til å foreskrive en effektiv behandling.

Kreatinin i blodet er forhøyet - årsaker, behandling

Innhold:

Kreatinin dannes i musklene fra kreatinsubstansen og er det endelige produktet av kreatin-fosfatreaksjonen. Frigivelse fra aktivt arbeidende myocytter, kreatinin går inn i blodet, transporteres til nyrene og utskilles i urinen sammen med urea og andre metabolske produkter.

Det er utilstrekkelig bevis på kreatinintoksisitet, men som en sekundær metabolitt må den utskilles fra kroppen.

Forverring av ekskrementekapasiteten til nyrene fører til akkumulering i blodet (serum) av kreatinin og andre slaggprodukter.

Hva sier forhøyet kreatinin i blodet?

En økning i konsentrasjonen av serumkreatinin i de aller fleste tilfeller indikerer et brudd på nyrefunksjonen (nyresvikt).

Anuria er fullstendig opphør av urinering.
Oliguria - viser 2000 ml urin om dagen.

 • Hypertensjon - økt blodtrykk.
 • Edemas.
 • Protein i urinen, blod i urinen eller andre endringer i OAM-indikatorene.
 • Kreatinin i blodet - normen

  Konsentrasjonen av kreatinin i blodet avhenger av volumet av muskelmasse. Derfor er normen for menn, kvinner og barn forskjellig.

  Mulige betegnelser av kreatinin i b / x blodprøven:

  • Crea, Kreatinin, Kreft, Kre, Blodkreatinin

  * - Referanseverdiene i ulike laboratorier kan avvike noe fra de gjennomsnittlige normer.

  Med nyreinsuffisiens, øker nivået av kreatinin i blodet tidligere enn nivået av urea.

  • Kreatinin kan ikke anses som en ideell indikator for nyrefunksjon.

  Økningen av konsentrasjonen indikerer ikke alltid en patologi av nyrene. For eksempel er årsaken til økningen av kreatinin i blodet hos menn fysisk overbelastning, en diett rik på kjøttprodukter eller tilsetning av spesielle bioadditiver med kreatin (for rask vekst i muskelmasse).

  Ved nyresvikt, er konsentrasjonen av kreatinin
  - i blodet stiger
  - i urinen minker.

  Fysiologisk forhøyning av nivået av kreatinin i blodet - årsaker

  Admissible er en liten økning i kreatinin i blodet av barn i den aktive fasen av vekst, så vel som hos eldre.

  hypercreatininemia
  Den patologiske opphopningen av kreatinin i blodet

  For mye kreatinininntak fra muskelvev inn i blodet (nyrene fungerer fint)

  - Ondartede neoplasmer.
  - Strålingssykdom.
  - Omfattende traumer, krasjssyndrom, gangrene, sjokk.
  - Autoimmune lesjoner av muskelvev (SLE, revmatisme, etc.)
  - Infeksjoner, myosit.
  - Dehydrering.
  - Sult.
  - Endokrine sykdommer (thyrotoxicosis, hypercorticism, diabetes, etc.)

  Forstyrrelser av nyrene:
  - reduksjon i systemisk blodstrømning (blod går ikke til nyrene);
  - reduksjon i glomerulær filtreringshastighet på grunn av nephronskader
  - En reduksjon i graden av nyretilfiltrering på grunn av den vanskelige utskillelsen av den dannede urinen (mottrykk).

  - Sykdommer i hjertet og blodårene.
  - Akutt / kronisk riktig nyrefeil (nephritis, nephrosis).
  - Giftig / septisk nyreskade.
  - Urolithiasis, blærekreft, prostata.

  Kreatininclearance
  Rebberg-testen

  En signifikant økning i kreatinin i blodet oppstår bare når tapet på 40-50% av nyrefunksjonen.
  Derfor, for å fastslå de tidlige stadier av nyrene patologi, beregnes kreatininclearance.

  Kreatininclearance Er volumet av blodplasma, som renses av nyrene fra kreatinin om 1 minutt.

  Bestemmelsen av kreatininclearance er i hovedsak en direkte måling av glomerulær filtreringshastighet (GFR). Jo høyere kreatininclearance, desto bedre fungerer nyrene.

  C - clearance av kreatinin.
  Kblod - Konsentrasjon av kreatinin i blodet.
  Kurin - Konsentrasjon av kreatinin i en daglig dose av urin.
  V - ml / min - volumet av urin utskilles av nyrene i minuttet.

  GFR = kreatininclearance
  NORM C: 70-130 ml / min

  Hvis clearance av kreatinin er 1200 μmol / l, anses behandling som: hemodialyse eller nyretransplantasjon.

  Senking av kreatinin i blodet - årsakene

  Graviditet er i de fleste tilfeller forbundet med økt nyrefunksjon, økt utskillelse av nyre og nedsatt serumkreatinin. Årsaken til et forhøyet nivå av kreatinin i blodet hos kvinner under graviditet kan være en tidlig eller sen toksisose (gestose).

  • Redusert muskelmasse.

  Enhver tilstand (inkludert eldre), som fører til muskeldystrofi, kan være ledsaget av en reduksjon av kreatinin i blodet.

  • Veganisme, hyperhydrering, tar kortikosteroider.

  Klargjøring av pasienten til blodanalyse for kreatinin

  En blodprøve for kreatinin, en rutinemessig biokjemisk test, er en del av et kompleks av nyretester.

  - ved dispensasjonsundersøkelse
  - å overvåke behandlingen av nyresvikt
  - å overvåke tilstanden til hos risikopasienter med patologi av diabetes, cirrhose, hypertensjon, aterosklerose, endokrine, autoimmun sykdom, kronisk nyresykdom, og urinveiene.

  - Blod for analyse er gitt på tom mage, fra venen.
  - En dag før analysen, ikke spis mye kjøtt / fjærfe, unntatt intens fysisk aktivitet, ikke bli nervøs.
  - Ikke røyk før du donerer blod.

  Kosthold med forhøyet kreatinin i blodet

  Korrigering av ernæring bidrar til å redusere byrden på nyrene og normaliserer nivået av kreatinin i blodet.

  1. Skarp restriksjon av animalsk protein i dietten til 40-60 g.

  2. Fullstendig utelukkelse eller skarp restriksjon av bordssalt.

  3. Utelukkelse av irriterende nyreprodukter: alkohol, buljonger, avkok, krydder og snacks, sterk kaffe og te, kakao, sjokolade.

  4. Tilstrekkelig kaloriinnhold av dietten er gitt av fettvarianter av fisk, fett meieriprodukter, vegetabilske oljer og komplekse karbohydrater. Ildfaste fettstoffer (svinekjøtt, fårekjøtt, biff) er ekskludert.

  5. Raffinert sukker er erstattet med frukt, hvitt mel - "svart" frokostblandinger. Brød fra fullkorn med kli.

  6. Maksimal vitaminisering av dietten på grunn av rå grønnsaker og frukt.

  7. Drikke regime - ikke mindre enn 800 - 1000 ml vann per dag.

  Kulinarisk bearbeiding av mat: matlaging (avkoking).
  Det er små porsjoner, 5-6 ganger om dagen.

  Åpenbart er behandlingen av "høy kreatinin" redusert til terapien av en provokasjonsfremkallende sykdom av nyresvikt. Behandling av akutt nyresvikt utføres på et sykehus.

  Kreatinin i blodet heves for en ukjent grunn?
  Adresse til doktoren: til terapeut-kardiolog, urolog, nephrologist, endokrinolog, reumatolog.

  128 kommentarer

  Svært alt er klart. Takk

  TAKK, MEGET NØDVENDIG OG TILGJENGELIG INFORMASJON.

  Galina 12.12. 2016 mochevina 8,6 kreatinin 115

  fortell meg vær så snill, jeg har en cratinin i blodet 99mkmol terapeut legen sier hundre han reiste min sannhet eller ikke jeg er 56 år gammel

  Alexander, nivået av kreatinin som er angitt av deg, svarer snarere til de øvre grensene til burrowen. Med vennlig hilsen.

  Jeg har kreatinin-132, urea-7,3. Hvor alvorlig er dette? Takk!

  Fortell meg vær så snill, kan kreatinin øke etter en lang (4months) Sorbifer Durules mottak? Hemoglobin steg til 156. Jeg er 63 år gammel. Takk for svaret. Med vennlig hilsen.

  Lydia Creatinine 118, du kan snakke om nyresvikt

  Hei, Olga.
  Alle jernpreparater er til en viss grad giftige og har mange bivirkninger. Inkludert de påvirker funksjonen til leveren og nyrene, dessverre, ikke på den beste måten. Heldigvis er disse bivirkningene reversible. For øyeblikket har du et fantastisk hemoglobin). Jeg tror at etter en måned eller to etter fjerning av Sorbifer, vil de biokjemiske parametrene til blodet ditt (spesielt kreatinin) også vende tilbake til det normale. Dag - drikk tilstrekkelig, i det minste en liter per dag, mengden av rent vann (for å bringe den slagg) og ikke misbruke natriumsalt (for ikke å provosere ødem og hypertensjon). Vi håper at den behandlende legen ikke bare fjernet jernmangel i kroppen din, men fant ut og helbredet sin årsak. Med vennlig hilsen.

  God dag.
  Jeg er 85 år gammel. Kreatinin 130 ved din angitte maksimale hastighet på 127. Er det grunn til å iverksette tiltak for å redusere?
  Med vennlig hilsen Alexander

  På ektemannen (70 år) for et år siden, skutt på en gang begge typer slag. nå i skarlet blod i urinen. Har overlevert analyser. creenatin 166, hastighet kf-35. Hva skal jeg gjøre? Hvor så legene? hemodialyse? han vil ikke lide...

  God ettermiddag.
  Olga, jeg er 60 år gammel. For en måned siden gjorde jeg en urintest.
  Alle indikatorer er normale bortsett fra RBC 6-10.
  En måned senere gjentok jeg RBC 3-5 testen.
  Hva sier det?
  Takk

  Hei, Olga.
  RBC - røde blodlegemer. Din første urintest viste en liten (veldig liten) mikrohematuri (mikroblod i urinen). Den andre analysen er nær normal. Hva kan det være: kronisk blærebetennelse (?), Eller nefritis (?), "Sand" i urinveiene (?). Hvis alle andre tester er normale, er det ingen forstyrrende symptomer - se urinmønsteret i dynamikken: Gjenta testen om en måned eller to. Med alderen blir slimhinnene i urogenitalkanalen tynnere og mer ømme - kanskje dette er det som forårsaket "svette" av enkle blodceller i urinen. Bare i tilfelle konsulter legen din (for trygghet). Med vennlig hilsen.

  Jeg hadde 142 kreatininer. For en uke siden var det 64

  God ettermiddag! For meg 62 år, kreatin 121,0 Jeg har diabetes 2 typer, jeg bruker eutiroks, den choliske boblen blir fjernet. For øyeblikket har hele brystkjernen betent, kvalme har dukket opp. Har kreatin påvirker dette? Med vennlig hilsen, Håper

  På sønnen, 19 år, kreatinin 127 hva skal jeg gjøre eller gjøre?

  Hei, Elena, Håper, Oksana.
  Det er tilrådelig å ta opp spørsmålene til behandlingslegen. Det er umulig å objektivt vurdere helsestatusen til en blodindikator uten undersøkelse og en utvidet undersøkelse av pasienten. Med vennlig hilsen.

  Hei. En sønn av kreatin i blodet 107. etter behandling av hepatitt s.podskazhite hvordan å være.

  Hei, Alice.
  Hvis du hadde tenkt på kreatinin i blodet (107), så er det normalt for sønnen din. Ikke glem å se hepatologen regelmessig. Med vennlig hilsen.

  Jeg er 63 år gammel, tok jeg biokjemi den 02.08.17. Kreatinin 249. Jeg pleide å gå opp til 150. Jeg føler meg veldig dårlig. Uansett hva jeg gjør, er jeg veldig sliten. Urea 19.8. Hva skal jeg gjøre og hva betyr dette. Dette er en supernumerær figur.....

  kreatinin norm med en enkelt nyre

  Hei, Nina.
  Med klager om dårlig helse må du vende deg til spesialister: terapeut, nephrologist, kardiolog. En pålitelig årsak til akkumulering av slagge i blodet kan bare bestemmes etter en tilstrekkelig undersøkelse av nyrene og kardiovaskulærsystemet. Ikke forsink besøket til legen. Med vennlig hilsen.

  Hei, Raisa.
  Normen for kreatinin med en nyre (hvis nyrene fungerer normalt) sammenfaller med de allment aksepterte normer. I motsatt tilfelle bør du konsultere en spesialist: urolog, nephrologist, kardiolog. Med vennlig hilsen.

  Min mor fortalte kreatinin økte 117,4 på Uzi hr.pielonefrit og har steiner, som hun hypoplasi av skjoldbruskkjertelen dvs. hypotyreose og mer moderate 2 diabetes tipa.mozhet enten på grunn av dette økes og om det er nødvendig å gå til en nefrolog

  Hei, Farida.
  Og endokrin patologi, og pyelonefrit, og nyrestein kan forårsake nyre-dysfunksjon med en økning i kreatinin i blodet. Pasienter med diabetes må observeres hos en nephrologist. Å gå til legen er det nødvendig. Med vennlig hilsen.

  Takk for informasjonen.

  Velkommen! Jeg er 68 år gammel med diabetes mellitus i 20 år. I 15 år har jeg tatt insulin Rosinsulin S. I løpet av det siste året begynte infeksjoner i geniturinveiene - tarmstangen, å anerkjenne pyelonefrit.
  Men i den siste voyemya viste det seg. at hele tiden sukker er hevet til 21 mm, og et annet insulin er ikke foreskrevet. Kreatin er allerede 240

  God kveld, undersøkelsen viste en kreatinin-145 urea 7,5 hemoglobin-175 haleshtrin-9 Jeg er 36 år gammel, trykket faller ikke under 140! Er dette en dom?

  Hei kreatinin 500 hvor mye er det seriøst, og hva skal jeg gjøre? Takk for svaret.

  Hei, Alena.
  Ja, en betydelig økning. Hvis du ikke er en idrettsutøver, ikke godta spesielle kosttilskudd for å bygge muskelmasse, ikke misbruke kjøttprodukter, å overholde en tilstrekkelig drikkevann regime, er det - patologi: en nyre (nefritt, nefrose, nyrestein ??) eller sirkulasjonssvikt (kardiovaskulær sykdom), kan "hoppe" eller en kraftig nedgang i blodsukkeret (om du har diabetes?). Mulig, og noen aktiv (betennelse?) Prosessen forbundet med ødeleggelsen av skjelettmuskulatur. Hva skal jeg gjøre? Ikke gjett, men løp til legen. "Start" minimum: ultralyd av nyrene og blæren + ultralyd i hjertet. Konsultasjon av en nephrologist, kardiolog, endokrinolog. Om nødvendig, andre spesialister. Mål objektivt din tilstand kan bare en lege. Med vennlig hilsen.

  Hei, Håper.
  Akk, med uncompensated diabetes, kan kreatinin gå opp til 500-700. Legen din er en endokrinolog. Det er nødvendig å velge en tilstrekkelig dose insulin, for å justere livsstilen, ernæring. Det er godt å koble en immunolog til problemet med infeksjon (diabetes reduserer kroppens motstand). Konklusjon: vedvarende besøk til spesialister. Det er viktig å kjempe for sin helse. Med vennlig hilsen.

  Hei, Andrew.
  Dette er en anledning til å tenke på helsen din, din livsstil. Avvik i indikatorene er ikke kritiske. Anbefalinger: konsulenttjenester kardiolog lege, endokrinolog... I dag, din beste venn - en lege og en adekvat diett og drikke regime, fysioterapi og en fullstendig avvisning av dårlige vaner (? Plutselig tilgjengelig))) Hvis du (vel, du vet aldri? ) gjør vektløfting - du må midlertidig redusere belastningen. Med vennlig hilsen.

  Verdt kardeo stimulator, er PSA normal, kreatinin 500 i dag, en stor hevelse i bena fra midje, mage erosjon, utvidelse av kopper nyre bekken, ureter ekronirovan.Obraschayus til deg fordi i byen vår er det ingen lege nefrolog.

  Alain, et alternativ til en nephrologist, kan være en urolog, en terapeut. I tillegg kreves en kardiolog. Vår side er en virtuell informasjons- og pedagogisk ressurs. Du må ta virkelige tiltak og søke på en ekte lege. Med vennlig hilsen.

  Kreatinin 165, urea norm, soya 57, protein i urin 0,91 er observert i urologen, det er ingen skift. Spør, hvilken inspeksjon må det stilles? Diagnosen er ikke gjort.

  Hei, Irina.
  Det er ingen data på pasientens alder og felt. La oss si at dette er en mann eldre enn 40-50 år. I dette tilfellet: sjekk lipidprofil (kolesterol og triglyserid fraksjoner) + konsultere lege, kardiolog (utelukke kardiovaskulær sykdom) + konsultasjon gastroenterolog (delesjon leversykdom).
  Av og store, og økt kreatinin, proteinuri, og (0.91) er moderat, er det usannsynlig dette er relatert til nyresykdom eller annen alvorlig sykdom. Pasientene ble fulgt for transient proteinuri (fysisk overlast, nedsatt væskeinntak, høy protein diett, feil i kosten: sterk, salt mat, alkohol...), eliminere falske positiver, eliminere (eller behandle) urinveisinfeksjon (cystitt, uretritt, prostatitt). Hvis pasienten ikke har noen helseklager: dynamisk observasjon + en sunn livsstil. Med vennlig hilsen.

  Tusen takk for svaret! Denne mannen er 54 år gammel. Du gjettet riktig. I dag sendte urologen ham til det terapeutiske sykehuset og sa at det ikke var noe på linjen hennes. Klager av alvorlig svakhet, rask tretthet, smerte i bena, nedre rygg. Alt begynte med en kald og for den tredje måneden har den ikke blitt diagnostisert.

  Irina
  Jeg håper at på sykehuset vil gjennomføre en tilstrekkelig undersøkelse og finne ut årsaken til dårlig helse hos en 54-årig mann. Svakhet og tretthet, dessverre, følger nesten enhver smertefull tilstand eller aldersrelaterte forandringer i kroppen. Men! Smerter i leddene etter forkjølelse? Det er tilrådelig å konsultere reumatolog. Smerter i nedre del av ryggen - konsultasjon av nevrolog. Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag! Kreatinin i blodet av 105 (det var et hopp til 111.0) og deretter igjen 105, urinstoff N, renal ultralyd -nekrupny 3 mm sand, passerer inspeksjon nephrologist (63 g kvinne) Diagnose :. hypertensiv nefroangioskleroz.HBP NWA And? Fortell meg hva det er? Hvor alvorlig?

  Hei, Tatiana.
  Hypertensiv nephroangiosklerose er en lesjon av det glomerulære apparatet av nyrene i hypertensjon.
  CKD C3a - kronisk nyresykdom i 3. trinn - nyreskade med moderat redusert glomerulær filtreringshastighet.
  Så vidt det er seriøst i ditt tilfelle, kan jeg ikke si det. Men det er ikke veldig bra. Hvis du følger nøye alle anbefalingene fra legen din, kan du leve. Hvis du også jobber med deg selv: kosthold (konsultasjon av lege), stabilisering av blodtrykk, vekttap (hvis noen), vanlig treningsbehandling - så kan du leve godt. Med vennlig hilsen.

  Valentina.Zdrastvuyte.Muzhu 59 let.Bolshe20 år har han type 2 diabetes. Har overført 3 strozut.Stoit på kontoen i endokrinologen, kardiologen. Nå er kreatinin 499. Er på sykehuset, men etter 2 dager skriver de ut hva de skal gjøre neste? Hvordan handle? Til hvem skal du adressere? Legen sier at nyrene jobber med 50%. Takk.

  Hei Valentine.
  For å skrive 2 diabetes i 90% av tilfellene kommer pasienten "selv" (høyt kalori diett, mangel på fiber i dietten, stillesittende livsstil, kronisk stress, dårlige vaner). Sykdommen bryter absolutt all slags metabolisme. Kardiovaskulær patologi og nefropati er uadskillelige følgesvenner av diabetes. Forhøyet kreatininnivå - en refleksjon av den nåværende ikke fullt kompenserte patologien til nyrene, blodårene, hjertet mot bakgrunnen til den underliggende sykdommen (diabetes).
  I ditt (alas ubehagelige) tilfelle er taktikken for videre behandling og rehabilitering valgt utelukkende ved å behandle leger. Medisinsk behandling blir malt på uttalelsen, som du vil motta når mannen forlater sykehuset. Husk å snakke med legen din personlig, spør ham alle de spennende spørsmålene.
  MEN! Pasienten (mannen din) bør først tenke på hans rehabilitering. Det er viktig å forstå at ingen medisiner (som han må ta regelmessig, uten å feile etter alle anbefalingene fra leger) ikke erstatter et tilstrekkelig diett, oppnå optimal kroppsvekt, regelmessig individuelt tillatt fysisk anstrengelse (rehabiliterings fysioterapi). Bare en kombinasjon av en sunn livsstil og medisinering kan stabilisere situasjonen. Hvis mannen din (SAM!) Er klar til å jobbe daglig og vedvarende på seg selv, er utsikten optimistisk. Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag, har overlevert analysen av et blod med biokjemi, kreatheninin 102,7, andre indikatorer norm eller hastighet, som har overlevert generell eller felles analyse våt alle indikatorene er normale. Begynte å plage med om en måned med periodisk smerte rett over midjen, for det meste til høyre. Skjerp blir syk og utgives umiddelbart. I løpet av måneden faller temperaturen til 37,5 og ingenting tar mindre enn en time i seg selv. Den sterke tretten, noen ganger kvalme, økte hjertetrykket med en norm på 110 til 60, og nå 110 til 75. Kjøtt i 3 uker før du tar testen Jeg spiser ikke, bare fisk og jeg holder drikkeregimet. Jeg gjør ikke sport. For meg 33 år I hva kan det være grunn til smerter og økt eller økt kreatinin?

  Hei, Olga.
  Kreatinin er øvre grense for tillatt norm.
  Trykk - som en astronaut.
  Smerter i nedre rygg eller litt høyere? Nedsatt ultralyd + konsultasjon nefrologi, transvaginal bekken ultralyd + konsultere en gynekolog, konsultasjon nevrolog lege konsultasjon (åndedrettsterapeut) + X-ray (CT) av brystkassen (om nødvendig).
  Tretthet, kvalme? Konsultasjon av gastroenterologen.
  Hvis patologi ikke finnes - velg: treningsstudio, svømmebasseng, treningsbehandling, fitness, vanlige lange turer i frisk luft... Kjøtt (fjærfe, fisk) 2-3 ganger i uka. Med vennlig hilsen.

  Kreatin 560, soya 29 urinsyre er også økt, jeg er 66 år gammel, det er smerte i smerten i underlivet. takk

  Hei, Natalia.
  ESR er aldersnorm.
  I resten: konsultasjon av nevrolog, gynekolog, gastroenterolog. Med vennlig hilsen.

  Hei, kreatininen i blodet 117, meg 49. Terapeuten sa en liten væske jeg drikker. Mokka i norme.Chto gi råd?

  Hei, Tatiana.
  Jeg støtter legen din mening. En tilstrekkelig mengde væske per dag: 30 ml per 1 kg kroppsvekt. For eksempel skal en person (60 * 30 = 1800) i en vekt på 60 kg drikke minst 1,8 liter vanlig rent vann per dag (supper, kompotter, te, kaffe - teller ikke).
  For å forebygge hevelse: reduser saltinntaket + fysisk aktivitet (regelmessig mosjon, treningsterapi, gåing, treningsstudio...).
  Bevegelsen vil forbedre graden av nyrefiltrasjon og øke hastigheten på fjerning av vann og oppløste slaggprodukter (inkludert kreatinin) fra "flytende blod". Med vennlig hilsen.

  Jeg har en diagnose: SLE nyrepatologi, remisjon. Vennligst kommentere resultatene av Reberg-prøven: kreatinin-198, urea -31, urinsyre-561, clearance av endogen kreatinin-42. Hvor dødelig? Min alder er 60 år. Diagnosen er fra 25 år.

  Hei, Anastasia.
  Kompensert nyresvikt. Du kan leve, til og med nødvendig. Følg alle anbefalingene fra legen din. Med vennlig hilsen.

  Velkommen! Jeg er 69 år gammel mann. I september 2017 ble den rette nyren fjernet, diagnosen var stadium II kreft. Det anbefales å overvåke det regionale onkologiske senteret kvartalsvis. Drikk i denne perioden vanndrivende te. Fra slutten av desember i 4 uker drakk jeg allopurinol 1 tablett (100 mg) to ganger daglig og en løsning av leptephyril 1 x 3 ganger daglig. Jeg bestod urin og blodprøver, i går fikk jeg resultater. Alle indikatorer for den generelle analysen av både blod og urin er normale. Men biokjemi økes: kreatinin-165, urea-12, kolesterol-6,7, glukose-6,5. Hastigheten av kreatinin i desember før du tok allopurinol var lavere enn -145. Det er ingen smale spesialister på bostedet, så jeg appellerer til anbefalinger om behandlingen min til deg. Skal jeg fortsette å ta allopurinol, kan jeg øke doseringen? Hvor kritiske er indikatorene på testene mine? Jeg vil vente på svaret ditt. Med vennlig hilsen Nikolay

  Hei, Nikolay.
  Etter radikal behandling av lokalt avansert nyrekreft ble en kontrollundersøkelse utført: CT i buk- og thoracale organer hver 3., 12, 18, 24, 36 måneder etter operasjonen.
  Etter radikal behandling av lokalisert nyrekreft: ultralyd av mageorganene og brystrøntgen hver 6. måned i 2 år etter operasjonen, deretter årlig.
  Ved hvert besøk til doktorgradsminimum: UAC, urea, kreatinin, kalsiumnivå (!), Leverprøver og LDH-aktivitet i blodserum. Fortolker resultatene av analysen av den behandlende lege-onkologen. På bostedet - minst en terapeut (alpinist).
  Optimaliser dietten: begrense dyrefett (fett kjøtt, stekt mat), unntatt sukker, begrenser kraftig "rask" karbohydrater. Drikke regime: 1,0 - 1,5 liter rent vann per dag. Terapeutisk fysisk trening.
  Hvor berettiget er godkjenningen av legemidlene du har oppført (?) - jeg kan ikke svare. Hvis du er utnevnt av den behandlende legen - alle spørsmål til ham. Hvis du tar dem selv - stopp umiddelbart.
  For fremtiden: kosttilskudd, noen biostimulerende midler, selvhelbredende urter og Gud vet hva som ellers ikke kan. Syntetiske vitaminer - kun for strenge indikasjoner i henhold til legenes instruksjoner.
  Prognosen for utvinning er bra i ditt tilfelle. Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg fjernet venstre nyre i november.I desember testene var normal alle beregninger i dag bestått urin tester alt normalt, og blod biokjemiske Ia podskachali kreatinin var 89 stal100, 24,9-17,5 AST, ALT 25,1_36,4 Dette er normalt

  Hei, Irina.
  ALT og AST er normen.
  Kreatinin er øvre grense for normal.
  I prinsippet er alt i orden.
  Kanskje forspenning i kosthold, drikkegruppe (?)
  Men i lys av din situasjon - en dynamisk observasjon i behandlingsnefrologisten. Konsultasjon av gastroenterologen i form av klinisk undersøkelse. Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg er 29 kreatin 113,7 terapeut sa økt og jeg etter 3 dager for en operasjon å lukke elostomy.mne kan otkosat i operasjonen?

  Hei, Vadim.
  Hvis "kreatin" er ja, omtrent 2 ganger høyere enn normalt.
  Hvis "kreaterinin" er en akseptabel verdi. Hvis de resterende indikatorene for blod, urin, etc. i normer eller hastighet, at det ikke er kontraindikasjoner for operativ behandling.
  Den endelige avgjørelsen er selvsagt laget av din behandlende lege. Med vennlig hilsen.

  takk masse kreatinin selvfølgelig blandet opp) takk

  vennligst fortell meg kreatinin 99,7 urea5.6 er bra eller dårlig for meg 30 år

  Hei Sanya
  Indikatorer er normale. Og det er bra! Følg drikkeregimet (30 ml rent vann per 1 kg kroppsvekt per dag) og det blir enda bedre. Med vennlig hilsen.

  Zdrastvujte, fortell eller si vær så snill at en datter av 15 år en diabetes av 1 type, er en kreatinin av et blod 105 uroinja 6,4 klager på status ikke til stede. det er ingen ødem, diabetes kompenseres. Er det verdt å bekymre deg.

  Hei, Irina.
  Jeg ser ikke grunnene til panikk. Men for gjenforsikring (!) Gjør en urinalyse totalt + terapeutens konsultasjon. Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg er 61 år kreatinin 135.soe17.mochevina5.opuhayut føtter, rødme, helvetes smerte `t hodit.pyu allopurinol agapurin, lespenefril ingenting hjelper ikke fortelle.chto kan fortsatt gjøre

  Hei, Anonym
  Det anbefales å konsultere en lege som foreskriver disse legemidlene til deg.
  Ifølge analysen av brutto patologi der.
  Med vennlig hilsen.

  Jeg har tre uker siden kreatinin.mozhet som ble forfremmet og hjelpe....sela på en rigid diett.Vyshe skrevet hvilke produkter isklyuchit.Rezultat 3kg.i kreatinin minus minus 26.

  Kreatinin 1240 Jeg har onkologi i magehulen og småbeltet. Boller i underkanten, vekttap av nyrene. Kan det være en indikator på 1240? ESR 66.

  Hei, Tatiana
  Ja, med ondartet onkologi (nekrose av svulsten), også etter stråling, kjemoterapi er ødeleggelsen av proteinstrukturer og vev - celler dør. Derfor kan kreatinin øke betydelig (jeg vet at den er høyere enn 800 μmol / l).
  Kreatinin 1240 μmol / l - figuren er ekte. Spesielt med nyresvikt. Men i dette tilfellet er urea i blodet høyere enn 28-40 mmol / l.
  Økningen i ESR på denne bakgrunnen er naturlig.
  En objektiv vurdering av tilstanden vil bli gitt bare av din behandlende onkolog.
  Med vennlig hilsen. Mot, tålmodighet, vellykket behandling.

  Takk. Urea 7,8 mmol / l.

  Kreatinin 99,60 hos et barn på 12 år er veldig dårlig? Diagnose av CGN

  Hei, Catherine
  Økning av kreatinin er ubetydelig.
  Hvis den generelle analysen av urin er normal, er urea blod normalt, så er det ingen grunn til panikk.
  Hos barn kan en liten økning i kreatinin være assosiert med aktiv vekst.
  Konsultasjon av behandlingsnefrologisten.
  Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg er 26 år gammel. Kreatinin 55, kreatinin 125. Er indikatorene normale?

  Faktum er at ifølge resultatene som jeg angav ovenfor, nektet de å studere CT med kontrast, med uttrykket "du må helbrede nyrene først". Selv om det aldri var noen problemer med nyrene, og de gjorde meg allerede med en kontrast for en og en halv time siden.

  Hei Maria
  Den glomerulære filtreringshastigheten er utmerket. Så nyrefunksjonen er ikke ødelagt.
  Kreatinin er litt over normalt. Årsaken er ikke nødvendigvis i nyresykdom. Kanskje et overskudd av protein i kostholdet, drikk lite vann.
  Hva skal jeg gjøre? Det er bedre å gå til nephrologisten, om nødvendig, forhåndsundersøk og få en mening for de kresne "CT-arbeidstakere".
  Du kan "sitte" noen dager på et lavprotein diett (se i artikkelen), og deretter gjenoppta analysen.
  Med vennlig hilsen.

  Hei, vennligst fortell meg, kreatinin 118, og direkte bilirubin for 7 enheter blir vant til normen at det kan være?

  Hei, Anonym
  Gulvet er ikke navngitt. For en mann er kreatinin normalt.
  Økt direkte-bilirubin i blodet indikerer en mulig intrahepatisk gallegang betennelse, svekket galle avledning av ekstrahepatiske gallepassasjer (gallestein, et al.) Eller arvelig syndromer.
  Konsultasjon av gastroenterologen.

  Jeg er 70 år, 10 år med diabetes type 2 er nå sukkeret ikke stiger over 6,2 drikke tabletter Oltar 4 og siofor 1000 500 lunsj og middag 500 piller hjelpe, men dro til sykehuset med hjerte og avslørte økt kreatinin 115 samtaler går til en endokrinolog insulin, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil ikke, fortell meg hvordan du skal gi det?

  Hei kjærlighet
  Ja, det er en liten økning i kreatinin.
  Indikasjoner for bytte til insulin for type 2 diabetes:
  glykosylert hemoglobin: over 7%
  fastende glukose: over 6,5 mmol / l
  postprandial glukose (2 timer etter spising): over 8 mmol / l
  I kardiovaskulære sykdommer er glukosenivået etter 2 timer etter å ha vært av stor betydning. Hva er det du har?
  Hvis det er tvil om den aktuelle legenes taktikk, bør du søke om en heltids konsultasjon med en annen endokrinolog.
  Samtidig er det viktig å vite at rettidig inntak av tilstrekkelig insulinbehandling signifikant forbedrer prognosen for type 2 diabetes, reduserer utviklingen av irreversible forandringer i kroppen.
  Hvordan å handle i det lange løp er opp til deg.
  Med vennlig hilsen.

  Velkommen! Etter fødselen økte kreatinin til 600. Det var økt urea 20, protein i urin 5. diagnostisert akutt nyresvikt. Tre måneder senere kom alt tilbake til det normale. En måned senere besto testene igjen, kreatinin steg fra 82 til 93, økte litt urea (men innenfor normale grenser) og det var et protein i urinen 0,1. Er det verdt å bekymre seg for? Takk

  Hei 22 februar mars fjernet de riktige pochku.13 testene viste 152 kreatin 23marta viste det nå 175.Stoit bekymre deg for det? Onkolog skrev i sin tur på Uzi

  Hei, Yana
  Hittil er kreatinin og protein TRACES i urin en variant av normen. Oppleve er ikke verdt det.
  Men det er nødvendig å observere nevrologen. Som regel går nefropati i forbindelse med graviditet og fødsel, etter en stund, uten spor (la oss håpe på det).
  Med vennlig hilsen.

  Hei, Vladimir
  På dette stadiet, lærer nyrene "å jobbe" for to. " Men tilsynelatende kompenserer ikke helt for fraværet av en ny nyre. Ideelt sett vil denne kompensasjonen være komplett over tid.
  For øyeblikket er det ikke noe kritisk i situasjonen. Men alle anbefalingene fra legen din må selvfølgelig bli oppfylt. Gjenvunnet.
  Med vennlig hilsen.

  Takk igjen for svaret. Og i dette tilfellet må du ta medisiner eller bare se på?

  Yana,
  noen medisiner - bare på resept av den behandlende legen.
  For øyeblikket er det nok å observere, sunn livsstil og rasjonell ernæring. Husk å drikke rent vann fra beregningen: 30 ml per 1 kg kroppsvekt per dag.
  Selvfølgelig må du lage en ultralyd (som du registrerte en lege), med resultatene for å komme til konsultasjonen og sørg for å avklare legen din ytterligere taktikk for din behandling / observasjon.
  Med vennlig hilsen.

  Velkommen! Kreatinin i blodet 518, protein i urinen 1070 adressert til legen med klager av pustebesvær, svakhet, og noen ganger tåkete, det er en følelse av kulden (uten feber). Terapeuten har sendt til nevrologen under resultater av analyser av blod og urin. Før det satt jeg på et protein diett for en stund, jeg var overvektig, jeg mistet mye vekt på grunn av denne dietten. Også nylig mottatt et sterkt slag når det faller på hans venstre side, led i flere uker med smerte (ribber intakt). Kunne disse fakta påvirke slike indikatorer for analyse? Takk

  Hei Alexander.
  Ja, et protein diett kan påvirke nyrefunksjonen, og ikke på den beste måten. Men først og fremst er det viktig for deg å utelukke / bekrefte skaden (bruise? Inflammation?) Av nyrene. Kvalme, kuldegysninger, protein i urinen, høyt kreatinin - dårlige symptomer.
  Konsultasjon nefrologa, doobsledovanie - nødvendig.
  Med vennlig hilsen.

  sobstvuyut.sdali analyser av kreatinin økte 92 unge menn 17 år. hva å gjøre

  Hei Maria
  Kreatinin er øvre grense for NORM.
  For å redusere indikatoren må du drikke nok vann i tilstrekkelig mengde: 1,5 - 2 liter per dag.
  Med vennlig hilsen.

  Hallo Brukt kjemisk. en blodprøve viste kreatin 289, soya 7mm / g. Protein i urin 2+. Uzi av nyrer i normen. Smerte og hevelse der. bare svakhet. fortell meg hvilken undersøkelse som skal gå gjennom

  Hei galina
  Du må vende deg til en nephrologist. Etter undersøkelsen vil legen, om nødvendig, foreskrive en individuell oppfølging.
  Med vennlig hilsen.

  God den.mne 46 let.Sdala blodprøve kreatinin 105, 7 glukose, total kolesterol 6.1.Bolit tilbake, hovne kalv toshnota.Uzi nyre avslørte tilstedeværelsen av sand og vse.S leger har ingen voobsche.Ne problema.uzkih fagfolk til å vite Til hvem du skal adressere. Eller har jeg det heller ikke kritisk?

  Hei, Natalia
  Glukose er for høy. Obligatorisk konsultasjon og videre undersøkelse ved en endokrinolog: test glukosetoleransetest for glykosylert hemoglobin (HbA1c), en generell analyse av urin.
  Kreatinin og "sand" i nyrene - ikke kritisk.
  Endokrinolog! Hvis det ikke er en slik spesialist, kontakt en terapeut.
  Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag. Jeg er 66 år gammel. I juli 2017. Den venstre nyrene-klare cellen, nyrecellekarcinom 1 ble fjernet. ? år SD 2 type. Gliclazid 60 administreres en gang om dagen i morgen og metformin 850 - 2 ganger daglig. I dag har endokrinologen oppdaget kreatinin 128, sa at det er presserende å bytte til insulin, ellers venter hemodialyse meg. Hva tror du skal jeg gjøre?

  På forhånd takk for svaret.

  Hei, Raisa
  Det er bevist at en hensiktsmessig overgang til det tilstrekkelig (stemmer overens med den korrekte dose) insulinbehandling bedrer prognosen av type 2 diabetes, bremser utviklingen av irreversible prosesser i kroppen og forhindrer de vaskulære komplikasjoner ved diabetes (inkludert utviklingen av diabetisk nefropati).
  Jeg tror at den eneste nyren du trenger å beskytte, som eple i øyet, og å oppfylle alle anbefalingene fra behandlingslærene.
  Hvis det er tvil, er det mulig å gjennomgå en ny undersøkelse fra en annen endokrinolog og finne ut hans mening.
  Med vennlig hilsen. Gjenvunnet. Din onkologi er veldig bra.

  God ettermiddag! sønnen ved 18 år med kreatinin 200, urinsyre 427. De resterende indikatorene er normale. Hva mer forskning å gjøre? Med hva det kan kobles til? Han drikker mye, tar ikke steroider. Protein mat misbruker ikke.

  Hei Irina
  Gitt alderen: kanskje egenskaper av stoffskiftet av en ung, aktivt utviklende organisme (gym?)
  Likevel: å ta tilbake blod biokjemi (for å unngå et falskt positivt resultat), generell urinanalyse, renal ultralyd, konsultere nephrologist eller lege.
  Etter undersøkelsen vil legen, om nødvendig, foreskrive en oppfølgingsundersøkelse.
  Med vennlig hilsen.

  Hallo Jeg er 63 år gammel. Jeg har over en blodprøve i slutten av mars leverte: 5,56 glukose, urea, 9,47, kreatinin115, holesterin7,28. Hemoglobin 151. Gjenta testen etter 3 uker: glukose 5,22, mochevina5,07, kreatinin 118 holesterin3,94, gemoglobin129. Er det en grunn til spenningen og henvisning til legen eller avviket er tillatt?

  Hei, Elena
  Ifølge analysen av bruttoavvik fra normen er det ingen (tillatte fysiologiske fluktuasjoner).
  Hvis det ikke er noen helseplager, er det nok å observere en sunn livsstil, sunn diett, drikke vann i tilstrekkelig mengde (30-40 ml per 1 kg kroppsvekt), regelmessig engasjert i fysisk kultur.
  Hvis det er klager om helsen din, bør du konsultere terapeuten, uavhengig av blodtall.
  Med vennlig hilsen.

  Velkommen!
  Min sønn er 24 år gammel, hepatitt C ble oppnådd ved fødselen under blodtransfusjon.
  Ingen klager, røyk ikke, alkohol 5 ganger i året.
  En gang i året blir vi sjekket i leverklinikken. Alle indikatorene var normale (unntatt ALT, moderat forhøyet), fibroscan er normalt
  Blodtrykk er notert i fjor, 140 på 90 eller 130 ved 85, på kontor av leger 127 på 80
  Uzi i bukhulen i april 2017 avslørte ikke noen patologi. Uzi hjerte og stress test uten patologi. Har fortalt eller sagt, la det eller han være alene og ikke trekke.
  Den 28. mars i år var de på hodet mottaket i leverklinikken, de besto testene før behandlingen ble startet med Zepatir. Fibroscan er normalt
  alle testene er normale, kreatinin 114 (så så på resultatene i 3 år-85, 100, 107),
  albumin 38 (lavere normalgrense)
  2. mai kom for å motta medisiner og begynne behandling, sendt til testene. alt er normalt, kreatinin 131, albumin 37.
  3. mai passerte de urin og blod. Proteinet i urin 3, tilstedeværelsen av erytrocytter, er resten av indikatorene normale, inkludert tetthet av urin, farge, gjennomsiktighet,
  Elektrolytter plasma-normal, anion gap 12 (maks 11), bikarbonat 18 (min 23)
  Men på en dag steg kreatinin fra 131 til 135
  Den andre dagen vi tar Zepatyr, sa legene at han ikke utskilles av nyrene, så fortsett å ta den.
  Det er ingen diabetes, ingen immundefektvirus.
  Min sønn besto de siste eksamenene i april, det var stress.
  Generelt, panikken for det forferdelige i familien vår. På tirsdag går vi til bukhulenes uzi.
  Ingen klager, ingen hevelse, ingen hyppig vannlating.
  I dag måles trykket på 140 per 100, stress? nerver?
  Jeg vil være takknemlig for dine kommentarer.

  Hei hei
  Zepatyr er ikke farlig for nyrene. Men det vises bare med HCV 1 og 4 typer (jeg antar at du fikk en virusbelastning og genotypiserer viruset før du foreskriver stoffet).
  Hypertensjon mot bakgrunnen av stress - kanskje.
  Men først og fremst er det nødvendig å utelukke patologi av nyrer - konsultasjon av nevrolog, doobsledovanie.
  Med vennlig hilsen.

  Takk for svaret!
  Ja, vi har 1b og terapi passer for oss.
  Vi vil bli undersøkt, selvfølgelig, bare et år siden, var alt bra, kunne nyrene gi et slikt bilde om et år?

  og,
  og trykk, og kreatinin økes noe. Proteinet i urinen alarmer, MEN det er sannsynligvis et falskt positivt resultat hvis urin for analyse blir samlet feil.
  Ingenting kritisk i situasjonen der. Stille doobsleduytes, ekskluder (!) Sannsynligheten for patologi.
  Det er ingen grunn til panikk.
  Korreksjon AD: Konsultasjon av terapeut + regelmessig trening (kardioarbeid fullstendig normaliserer trykket).
  Med vennlig hilsen.

  Hallo Jeg har type 1 diabetes. Jeg er 29 år gammel. I passert tester og deres kreatinin - 84 ved den hastighet som er angitt i sykehus brevhodet til 80. En urea på 7,3 til sykefravær skjema til 6,7. Men jeg har høy fysisk aktivitet, kan dette påvirke indikatorene, eller er det allerede et problem med nyrene?

  Hallo Jeg har type 1 diabetes. Jeg er 29 år gammel. I passert tester og deres kreatinin - 84, med en hastighet som er angitt i sykehus formen til 80. En urea 7,3, ved en hastighet på sykehus skjema til 6,7. Men jeg har høy fysisk aktivitet, kan dette påvirke indikatorene, eller er det allerede et problem med nyrene?

  Daria, hei.
  Indikatorer innenfor grensene for den tillatte fysiologiske normen (alt med nyrene er i orden).
  Fysisk aktivitet er veldig, veldig nyttig for deg. Men dehydrering kan være årsaken til en liten økning i nyreprøver. Drikk derfor ordinært vann minst: 40 ml per 1 kg kroppsvekt per dag. Med rikelig svette - og mer.
  Med tilstrekkelig insulinbehandling vil du leve lykkelig etterpå.
  Observasjon med en endokrinolog, terapeut.
  Med vennlig hilsen.

  Har overlevert den generelle eller felles analysen av et blod, har funnet ut en stigning i en kreatinin, 120. Alderen på 33 år, kvinnen. Hva skal du sjekke? Urea 4,74, totalt protein 73,3, ALT 21,4, AST 24,4

  Marina, hei
  Hvis bare kreatinin økes (alle andre indikatorer for generelle og biokjemiske blodprøver er normale) - det er fornuftig å re-blod for kreatinin (for å utelukke et falskt positivt resultat) ved samtidig bestemmelse av GFR
  (glomerulær filtreringshastighet).
  Hvis GFR er redusert:
  konsultasjon av nephrologist.
  Hvis GFR er normalt:
  konsultasjon: endokrinolog, terapeut.
  Fysiologisk (ingen sykdom) fører til en svak økning i kreatinin i blodet: dehydrering (ikke nok vann i kosten), høy-protein diett, økt fysisk aktivitet, neuro-emosjonelt stress, toxemia av svangerskapet.
  Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag, sønnen har bestått den generelle eller felles analyse av et blod, til ham 29 år. Med sine resultater, kreatinin -111, urea -8,5, totalt kolesterol-5,44, totalt bilirubin-47,5. Hva skal jeg gjøre med hvilken lege? Og hva er diagnosen? Takk for konsultasjonen. Tamara.

  Tamara, hei
  Kolesterol er normen
  Kreatinin og urea er øvre grense for tillatt norm.
  Bilirubin vanlig - moderat forhøyet.
  Hva å gjøre: re-blod for bilirubin etter fraksjoner (generelt, direkte, indirekte) + konsultasjon av en gastroenterolog-hepatolog, terapeut.
  Diagnosen (ikke det faktum at sykdommen egentlig eksisterer) vil bli bestemt av den behandlende legen etter undersøkelsen og etterprøven.
  Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag, takk for ditt råd.

  God ettermiddag! 31.01 faren til 75 år gikk gjennom prostatektomi kirurgi. Har funnet ut en onkologi på Glisson 9 (5 + 4). Det var hormonbehandling (firmon). OSG-metastase viste ikke, og heller ikke ultralyd i bukhulen. SAR ble til og med senket. Men ved undersøkelse etter tre måneder med hormonbehandling, viste det seg at svulsten økte. I samråd med en radiolog ba han om å lage SCT WGC og OM / bekken. Og i diagnostisk senter nektet de å gjøre det, fordi kreatinin i blodet. Egentlig kan det ikke gjøres med slike indikatorer? Og hvor raskt kan det senkes? Og min far fikk injeksjoner av synestrol, som er kontraindisert i nyresykdom. De sier: det er ikke noe alternativ. Takk på forhånd for svaret!

  Lesya, hei
  Kreatinin økte noe. Å bringe prisene tilbake til det normale, prøve noen dager til å "sitte" på et vegetarisk kosthold: å fullstendig eliminere fra diett av kjøtt, fjærfe, fisk, egg, rik buljong og salt, sterk te / kaffe, sjokolade, varme krydder.
  Grunnlaget for dietten: frokostblandinger, pasta, meieriprodukter, rømme, smør, stewed grønnsaker, rå ikke-sure frukter og grønnsaker, hvitt brød. Det er viktig å drikke rent vann: minst 1,0-1,2 liter per dag. Etter revurdering av analysen, kan du gå tilbake til det vanlige dietten.
  Hvis ikke, kontakt legen som bestilte studien (CT). I følge vitale indikasjoner er CT / MRI (uten kontrast) utført med forhøyet kreatinin.
  Synestrol - antitumorbehandling (ingen alternativer, dessverre).
  Jeg ønsker deg - tålmodighet, din far - motet og troen på seier. Med vennlig hilsen.

  Les Mer Om Fartøyene