Medikamenter som påvirker øyets fartøy: indikasjoner og kontraindikasjoner til bruk, kliniske egenskaper

Mange av medisinene som brukes i oftalmisk praksis, innser deres terapeutiske effekt ved å påvirke karene. I denne artikkelen vil det være spesielt om disse stoffene.

Nylig leste jeg en artikkel som beskriver preparatet Holedol for rengjøringsfartøy og bli kvitt kolesterol. Dette stoffet forbedrer den generelle tilstanden til kroppen, normaliserer venøs tone, hindrer avsetning av kolesterol plakk, renser blod og lymfe, og beskytter også mot høyt blodtrykk, slag og hjerteinfarkt.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte emballasjen. Jeg la merke til endringene i en uke: de konstante smerter i hjertet mitt, tyngden, trykket hopper som plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Hovedgruppene av narkotika

Alle oftalmiske legemidler som påvirker karene kan deles inn i følgende grupper:

 • anti-inflammatorisk og anti-allergisk;
 • vasokonstriktor;
 • aktiverer blodstrømmen;
 • påvirker retinalfartøyene;
 • dilating pupils (mydriatica).

Et karakteristisk trekk ved alle disse stoffene er at de produseres i en unik doseringsform - i form av øyedråper. Tross alt er det denne form for stoffet som kan gi innvirkning på øyets vaskulære nettverk, samt raskest mulig realisering av ønsket effekt.

Anti-inflammatoriske og antiallergiske medisiner

Legemidler fra denne gruppen er vanligvis multifunksjonelle, og i tillegg til deres hovedeffekter (antiinflammatorisk, antiallergisk), innser også en rekke andre:

 • decongestants;
 • antimikrobielle;
 • Bedøvelse.

Derfor kan de eliminere de viktigste manifestasjonene av både mikrobiell betennelse og allergisk reaksjon. Effekten på blodkarene spiller en viktig rolle.

Under påvirkning av slike medisiner stimuleres a-adrenoreceptorer, noe som fører til innsnevring av karene. Som en konsekvens reduseres fenomenene ødem og hyperemi, som alltid ledsages av betennelse.

Blant de ofte utnevnte representanter for denne gruppen er:

Hetteglass, for eksempel, foreskrives med irritasjon av slimhinnet i øynene av forskjellig genese, så vel som for behandling av allergisk konjunktivitt. Symptomene er like: en brennende følelse, kanskje til og med "sand i øynene", lakrimation, klar rødme av sclera og ødem i bindehinden.

Men et stoff som Tevodex inneholder kortikosteroider og antibakterielle komponenter. Derfor er indikasjonene på hans avtale noe annerledes: de er blefaritt, keratitt, konjunktivitt av ulike etiologier, inkludert mikrobiell. Legemidlet kan foreskrives og med øyehalsskader for å forhindre utvikling av smittsomme komplikasjoner.

Oftalmologen utpeker regimet for å ta antiinflammatoriske legemidler på individuell basis. Det kan foreskrives som en eneste instillasjon av dråper i løpet av dagen, og instillasjon hver 3-4 timer.

Ved bruk av slike legemidler er det viktig å ta hensyn til de generelle begrensningene for inntak av a-adrenostimulerende midler. Blant dem:

 • hypertensiv sykdom;
 • feokromocytom;
 • hypertyreose;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • diabetes mellitus.

Disse restriksjonene er ikke absolutt kontraindikasjoner. Men hvis du har en av disse sykdommene, sørg for å fortelle din oftalmolog om det. Tross alt kan effekten av a-adrenostimulering påvirke indikatorene for systemisk blodtrykk.

Vaskulatur medisinering

Fra den forrige gruppen av midler, er disse medisinene preget av enveis handling. Det vil si at de har en enkelt effekt - en innsnevring av øyets fartøy. Men denne effekten realiseres nøyaktig på samme måte som det allerede er beskrevet ovenfor, det vil si gjennom stimulering av a-adrenerge reseptorer.

Den vanligste representanten for denne gruppen er Vizin. La oss vurdere de farmakologiske egenskapene til slike legemidler med eksemplet på Vizin: Hovedindikasjonen for bruk av øyedråper Vizin er rødmen av sclera på grunn av påvirkning av fysiske eller kjemiske irritasjoner (kosmetikk, tobakkrøyk, støv, etc.).

For å rengjøre FARTØYER, forhindre blodpropper og bli kvitt kolesterol, bruker leserne et nytt naturlig preparat, anbefalt av Elena Malysheva. Sammensetningen av stoffet inkluderer blåbærjuice, kløverblomster, innfødt hvitløkskonsentrat, steinolje og leekweedjuice.

For å oppnå den ønskede effekt er det tilstrekkelig å injisere 1-2 dråper av midlet inn i konjunktivposen. Effekten vises innen 5-7 minutter. I løpet av dagen kan innstillingsprosedyren gjentas ikke mer enn 3 ganger. Blant de mulige bivirkningene: En allergisk reaksjon, en midlertidig reduksjon av synsstyrken, smerte og en brennende følelse.

Blant kontraindikasjoner til bruk av Vizin: dystrofiske prosesser på hornhinnen i øynene, zakratougolnaya glaukom, samt individuell intoleranse av legemidlet. I tillegg forblir grensene for bruk av a-adresse-stimulanter, som vi nevnte ovenfor, relevant.

Medikamenter som aktiverer blodbanen i øyeballet

Medisiner som aktiverer blodstrømmen, har som regel en rekke andre viktige funksjoner:

 • reparerende;
 • styrke;
 • antioksydant;
 • anti-inflammatorisk.

Alle preparater fra denne gruppen ble syntetisert kunstig, og den nøyaktige mekanismen av deres farmakodynamikk forblir uutforsket. Det er for tiden ikke kjent hvordan de aktiverer blodstrømmen i øyets vaskulære nettverk.

Blant de populære representanter for denne gruppen er Tiotriazolin. Indikasjon for bruk av slike øyedråper er:

 • øyehals traumer;
 • hornhinne lesjoner av ulike genese;
 • utvinningsperioden etter overført viral konjunktivitt.

Det vil si at aktiveringen av blodstrømmen tjener til realisering av en annen terapeutisk effekt, nemlig reparasjon. Det som er viktig, bidrar disse medisinene betydelig til å styrke karene, samt redusere permeabiliteten.

Mange av våre lesere for rengjøring årene og senke kolesterolnivået i kroppen aktivt bruker veletablerte prosedyrer på grunnlag av frø og saften av Amaranth, en åpen Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med denne teknikken.

Legen utpeker bruksmåten for stoffet enkeltvis. Oftest injiseres 2 dråper Tiotriazolin i konjunktivalen, 3-4 ganger daglig.

Kontraindikasjon til bruk av et stoff er bare en - dette er en tilsvarende reaksjon av overfølsomhet. Tiotriazolin, som regel, tolereres godt av pasienter og forårsaker ingen bivirkninger.

Medisiner som påvirker retinalfartøyene

Dette er en spesiell gruppe av midler. Tross alt, hvis alle legemidlene vi snakket om tidligere hadde sin effekt hovedsakelig i overflaten av øyebollet, så virker legemidlene i denne gruppen på dype strukturer. Det handler om det vaskulære nettverket av netthinnen, det vil si retinalfartøyene som ligger i de dype delene av banen.

Hovedvirkningen av disse medisinene er styrking. De styrker retinalfartøyene, reduserer permeabiliteten, aktiverer blodstrømmen på mikrocirkulasjonsnivået, og aktiverer også metabolske prosesser på mobilnivå.

Indikasjoner for formålet med disse stoffene er spesifikke for hvert enkelt stoff. Lutsentis for eksempel er foreskrevet som en del av kompleks terapi for AMD (aldersrelatert makuladegenerasjon av retina), diabetisk retinopati og også for koroidal neovaskularisering. I tillegg er Lucentis foreskrevet for terapi av myopi sekundær genetese.

En annen representant for denne gruppen er Mirtilene Forte. Medisinen har en ganske bred liste over indikasjoner for bruk:

 • moderat til alvorlig nærsynthet;
 • kjøpt hemostalopi;
 • diabetisk retinopati;
 • degenerasjon av retina av ulike genese;
 • retinalabiotrofi;
 • primær glaukom;
 • økt øyet tretthet.

Og dette er ikke en komplett liste. Et stort antall indikasjoner understreker rollen som narkotika av denne gruppen i terapien av oftalmiske sykdommer.

Distinguish disse stoffene og metoder for deres bruk. Det er ikke øyedråper. Lutsentis er en løsning for intravitreal administrering (det vil si at den injiseres direkte i øyebollet). En Mytilene Forte er tilgjengelig i kapsler for oral administrasjon. Denne spesifisiteten forklares av dybden av plasseringen av øye strukturer, som må påvirkes. Følgelig brukes slike midler med deltakelse, så vel som under direkte tilsyn av en oftalmolog.

Medikamenter som utvider elevene

Oftere gir slike medisiner komplekse effekter. Det vil si at de ikke bare utvider elevene (forårsaker mydriasis), men bidrar også til perifer vasokonstriksjon i øyekonstruksjonene, som er forbundet med deres farmakodynamiske egenskaper.

En farmakodynamikk er dette:

 • Det er stimulering av alle de samme a-adrenerge reseptorene, bare mer selektive, a1-adrenerge reseptorer stimuleres;
 • slike a1-reseptorer er lokalisert i øynets irismuskulatur og etter deres stimulering slapper sistnevnte av;
 • Bakgrunnsvirkninger på lignende reseptorer av fartøy oppstår, som et resultat av hvilken sistnevnte smalere.

Men de legemidlene som gir en "ren" mydriatisk effekt, det vil si bidra til den eksepsjonelle utvidelsen av elevene, virker annerledes. De, som regel, blokkerer M-holinoretseptory, som er i irisens muskel. Som en konsekvens slapper muskelen, og elevene utvider seg.

Slike midler brukes ofte ikke til terapi, men med det formål å diagnostisere. Tross alt gjør den utvidede elev muligheten til å gjennomføre oftalmopopi - prosedyren for å undersøke fundus.

Med terapeutisk formål kan slike midler bare brukes i komplisert forberedelse av pasienten til kirurgisk inngrep, som det er nødvendig å utvide elevene.

Blant representantene som har en "ren" effekt - Midratsil, og blant representantene som har en ytterligere effekt av å begrense fartøyene - Irifrin. Og det siste stoffet blir oftere brukt i løpet av preoperativ forberedelse av pasienter. Disse medisinene er tilgjengelige i form av øyedråper. Vanligvis er det nok å innpode 1-2 dråper, og den ønskede effekten utvikler seg på 15-20 minutter.

Alle medisiner i denne gruppen har mange mulige bivirkninger (hodepine, synshemming, kvalme etc.), samt kontraindikasjoner (glaukom, hjerte-og karsykdommer, diabetes mellitus, etc.). Derfor er de tatt utelukkende for øyelege. Videre er de fleste av dem dispensert bare på apotek dersom det er et passende resept.

Så undersøkte vi hovedgruppene av farmakologiske midler som påvirker det øyeformede øyet. Alt dette er ganske bestemte medisiner, og har ikke bare mye bevis, men også mange kontraindikasjoner. Derfor, ikke engasjere seg i selvmedisinering, kontakt spesialistene - oftalmologer.

Hvordan styrke veggene i blodårene

Kardiovaskulære sykdommer står for 30% av dødsfall i verden. Nesten alle personer med hjerte og karsykdommer og behovet for å styrke sirkulasjonssystemet etter 40 år.

Hva å spise og hva du skal ta for å styrke fartøyene, må du kjenne alle som røyker, drikker alkohol, får ikke nok søvn, blir nervøs hjemme og på jobb, spiser fettstoffer.

Funksjoner og struktur av blodkar

Blodkar er et komplekst system, hvis funksjoner ikke er fullt ut undersøkt. Inne i arterien og venen er foret med endotellaget, som er det største organet i kroppen.

Det vaskulære endotelets masse er 2 kg, og området er ca. 7 m 2. En av de viktigste skadelige faktorene som reduserer funksjonaliteten til det vaskulære endotelet er aterosklerotiske endringer.

Vaskulær patologi forårsaker:

 • nedgang i veggens elastisitet;
 • øker deres skrøpelighet;
 • økt permeabilitet mot toksiner og infeksjon.

Ned som følge av atherosclerotiske avsetninger av elastisitet og innsnevring av lumen fører til økt blodtrykket, som i sin tur ødelegger det kapillære nettverket i målorganene, som inkluderer nyrer, hjerte, hjerne, hinnen i øyet.

For å beskytte disse organene mot ødeleggelse og tap av funksjonalitet, er det nødvendig å senke blodtrykket, styrke veggene i blodårene.

Tegn på vaskulær svakhet

Tegn på at de vaskulære veggene har blitt mindre elastiske, er utseendet av symptomer:

 • svimmelhet, mørke i øynene når stillingen endres, spesielt med en kraftig økning fra horisontal posisjon;
 • kaldt hender og føtter når som helst på året;
 • neseblødning;
 • støy i ørene;
 • dilaterte blodkar på huden;
 • blåmerker på huden som oppstår selv etter en normal berøring;
 • hyppig pulserende hodepine;
 • åreknuter på bena.

Hvordan styrke karveveggene

For å styrke arterielle og venøse blodårer med stor diameter og minste humane kapillærer, er det nødvendig med et byggemateriale.

De mest nødvendige næringsstoffene for blodkar er:

 • aminosyrer - for å bygge en vegg, øker lokal immunitet;
 • flerumettede fettsyrer - vegetabilsk fett for bygging av cellemembraner;
 • vitaminer som nødvendige faktorer for aktivering av kjemiske reaksjoner;
 • mineraler, uten hvilke strømmen av metallavhengige transformasjoner i kroppen - Fe, V, Mg, Mn, Cu, Ni, Se, Zn, Mo - er umulig.

Maten skal kokes eller stues. Stekt mat, samt mat som inneholder animalsk fett, er utelukket. Det er nødvendig å begrense eggeplommer i dietten. For matlaging anbefales det å bruke bare vegetabilsk olje, margarin, spreads er utelukket.

I dietten skal være en balansert mengde grønnsaker, frukt som leverer kroppens fiber, vitaminer. Når du tar opp en diett, må du ta hensyn til at overskuddet også er skadelig, samt et underskudd. Således gjør overskuddet av cellulose det vanskelig å assimilere jern, sink, kalsium og magnesium.

Nyttige produkter som grapefrukt, grønn te, styrke blodkar som bidrar til lavere kolesterol. Du må legge inn hvitløk i dietten. Den inneholder selen, som forhindrer homocysteinemi, som forårsaker skade på endotelet, styrker veggene på karene.

For vaskulær styrking er det nyttig:

 • forbruk av løk, agurker, aubergine:
 • Vitamin PP, som finnes i svart chokeberry, svart currant, jordbær, hund rose, sitrus;
 • askorbinsyre, inneholdt i løk, kål, bønner, salat;
 • vitamin E, som er nødvendig for å styrke veggene i blodårene, og som er rikelig i vegetabilsk olje, havtorn, belgfrukter.

Har anti-sklerotisk effekt på karene med å drikke grønn te. Denne drikken inneholder forbindelser som ødelegger fettinntak på veggene i blodårene, samt vitamin PP, som styrker veggene, noe som gjør dem mer elastiske. Styr veggene til perifere fartøyer og blodårer for å hjelpe produkter som bønner, soya, linser.

medisin

For å styrke karene i hele kroppen, bruk stoffer:

 • statiner;
 • Folsyre og sink for å forhindre utvikling av homocysteinemi;
 • vitamin B, A, E, C, K, PP;
 • omega-3 fett flerumettede syrer.

For å forsterke og forbedre elastisiteten av beholderveggene og kapillærer i sirkulasjonssystemet er ofte foreskrevne legemidler Piracetam, Askarutin, Cere Cavintonum medisin.

Koronar fartøy

For hjertets helse og forebygging av iskemisk sykdom, brukes Ginkgo Biloba. Midlene som styrker veggene i hjertets blodkar inkluderer multivitaminpreparater, for eksempel Vitrum Cardio, Vitrum Centuri.

årene i hjertet har behov for næring mineraler, spesielt viktig for vitaminer for å styrke de vener, arterier og alle koronarkarene og kapillarene i hjertemuskelen inneholde sink, mangan, kobber, selen, kalsium, magnesium og kalium.

Vitaminer i gruppe B, nyttige plantekomponenter og mineraler som er nødvendige for hjertet, finnes i vitaminkomplekser Antiox, Vitaminer for hjertet (Evalar).

Midler for ben

For å øke tonen i de subkutane karene og benkapillærene, brukes legemidler som styrker vaskulasjonen, som inneholder hestkastan - salver og geler Venoton, Venozol, Venitan, Venotol.

For å styrke veggene på karene i underarmene, brukes preparater i tabletter Detralex, Flebodia 600, salver Lyoton, Troxevasin. Forbedre veggens elastisitet, ha en forsterkende effekt for beinene i beina komplekse preparater som inneholder vitamin B5. Mangelen på dette vitaminet fører til kramper av muskler i underekstremiteter.

Medisiner for hjernens og øynene

For å styrke hjernens kar, bruk planteprodukter, for eksempel Tanakan, Vinpocetine og medisiner:

 • inneholdende nikotinsyre - preparater Nikospan, Acipimox;
 • stimulerende hjernens metabolisme - nootropics Glycin, Fentotropil;
 • antikoagulantia, reduserer blodets viskositet - Aspirin, Tromboass;
 • karoten, B-vitaminer, spesielt B1, B2, B6, B12, B9.

Forhindrer ømhet og ødeleggelse av øyekapillærpreparasjon Antiox - BAA som inneholder beta-karoten. Til vitaminvaskulære preparater for hjernen og øynene inkluderer Cardio Forte, Riboxin, Duovit.

Vasodilatoren er emoksipin. Disse øyedråpene fordøyes flere ganger om dagen i en måned. Deres handling er rettet mot å redusere permeabiliteten til retinal kapillærene, og øker cellens motstand mot oksygen sult.

De beste vitaminene for å styrke øynene er:

 • Lutein kompleks;
 • Doppelgerz Active;
 • optikk;
 • Vitrum Vision;
 • Blåbær Forte;
 • Aevit.

Folkemidlene

Ved sosudoukreplyayuschim folk løsninger inkluderer avkok, ekstrakter, triturering under anvendelse av slike medisinske planter som hest kastanje, aronia (chokeberry), hyllebær, bjørk (blader, knopper), Legestenkløver.

Hjerteskjermer

For å rense og styrke hjertets kar, kan du ikke bare bruke tabletter, men også folkemidlene. En effektiv måte for kardiovaskulærsystemet er en blanding av knust 4 sitroner og 4 hode hvitløk. Denne blandingen er plassert i en krukke med en kapasitet på 3 liter, fylt med vann og insistert i 5 dager.

Etter insistering filtreres våpenet og lagres i kjøleskapet. Ta daglig 100 ml i 2 måneder 3 ganger om dagen. Kursene holdes 2 ganger i året, helst på vår og høst.

Hjernes vaskulære system

 • Sitronsaft er også anbefalt for å styrke blodkarene i hjernen. Ferskpresset sitronsaft anbefales å fortynne med vann 1: 3 og drikke 2 glass om dagen.
 • Det er nyttig for å styrke det cerebrale vaskulære systemet for å konsumere minst 3 kopper grønn te hver dag.

Øyekontur

For å utarbeide en styrkende samling for karene i netthinnen, ta:

 • 1 del - dill (frø);
 • på 2 deler - kamille, marigold, celandine, cowberry (løv), søt kløver, fjellklatrer fugl, cudweed;
 • 5 deler - havrefrø.

3 spiseskjeer av blandingen helles over med kokende vann (2 kopper), blandes i 2 timer. Du må drikke i løpet av dagen, kurset - 45 dager.

Fottøyets fartøy

Anerkjent folkemedisin for bena, styrker venene på nedre ekstremiteter, betraktes som kontrastrike bad, veksling av kaldt og varmt vann. Foten restauratøren er forberedt med Kalanchoe og alkohol:

 • Kalanchoe er malt og plassert i en hermetisert krukke;
 • helles med medisinsk alkohol;
 • insisterer 10 dager i mørket;
 • tørke årene daglig flere ganger om dagen i 5-6 måneder.

Midler til hud

For å forbedre hudens kapillærer personer som liker å bruke masker applikere plantesafter rike stoffer styrker blodkar, som inkluderer askorbinsyre, karoten, vitamin P. Nyttig for hud kål juice, plommer, gulrøtter, tomater, buljonger kamille, ringblomst.

Den gode tilstanden til skinnene i huden avhenger av innholdet av vitamin K. Mangelen på dette vitaminet manifesteres av puffiness, utseendet av pigment flekker. Replenish the shortage vil hjelpe maske med persille, løvetann blad, spise spinat, watercress, basilikum, koriander.

Fysisk aktivitet

For å styrke kardiovaskulærsystemet, reduser blodtrykket, anbefales daglig fysisk aktivitet i 30-40 minutter. Hvis det ikke er mulighet for å gi leksjoner hver dag i 30 minutter, vil selv 10 minutter bidra til å forbedre helsen din.

Det er viktig å ikke gi opp fysiske øvelser og å vite ikke bare hvilke produkter og forberedelser som styrker fartøyene, men hvilke fysiske øvelser må utføres for dette, noe som kan bidra til å styrke blodkarene i arteriene og årene.

Når hypertensjon er løst, og moderat strømbelastning, hvis arbeidsvekten er valgt ikke så høy som mulig, men vekten du kan utføre 15-20 repetisjoner på. Men aerobic øvelser, der store muskler er involvert, er spesielt effektive. Disse lastene inkluderer løping, sykling, roing.

Forsterkning av øyets fartøy

I det tilfelle hvor de svake øyet fartøy oppstår inhibering av metabolismen, blir blodstrømmen forstyrres, og følgelig, stopper tilførselen av oksygen og sporelementer i den ønskede mengde i alle avdelinger og vev, herunder organer for syn. Forstyrrelse av okulær sirkulasjon fører til dysfunksjon av synlinjen.

Blodet flyter til øyebollet gjennom øyearterien, den forsyner alle nødvendige næringsstoffer til øyet apparatet. Eating av øyevevet skjer gjennom kapillærene. Det viktigste av øyet er kar som fôrer optisk nerve og netthinnen. Det er ingen ventiler på de øvre og nedre øyene. Enhver blokkering av blodårer er svært farlig for sykehuset.

Årsaker til svekkelse av øyets kar

Svake øyenkarmer er utsatt for overdreven blodoverløp med etterfølgende brudd. Pasienten, i hvilken dette skjedde, kan se en rødhet på den synlige delen av øyet apparatet, som er forårsaket av blodinntaket under øyens slimhinne.

De okulære karene er små i størrelse og tynn nok. I denne forbindelse fører mangelen på riktig ernæring til det faktum at de blir sprø og svake. Brudd på blodkarets integritet kan skyldes ulike faktorer.

komme inn i øyet av rusk;

nærvær av fremmedlegeme i øyets hulrom;

eksponering for tørr luft;

termisk eksponering for øynene.

I tilfelle øyeorganene blir utsatt for langvarig eksponering for tørr luft eller blir skadet av fremmedlegemer, oppstår det ubehag, noe som får en person til å gni øynene hele tiden.

Konstant øyestamme

Øynene blir slitne, ikke bare fra å jobbe med små gjenstander, men også ved langvarig å se på TV eller arbeide på datamaskinen. Under lesing, i et svakt opplyst rom, er det en sterk øyestamme. Alt dette kan føre til at fartøyet brister. I det verste utfallet vil pasienten ha redusert synsstyrke eller andre patologier.

Skader på øyebollene eller hodet

Svært ofte fysiske effekter i ansiktet eller hodet kan provosere øyesmerter. I dette tilfellet må du umiddelbart konsultere en lege som vil bidra til å identifisere eller motbevise muligheten for ulike typer komplikasjoner. Det er farlig når blodet strømmer inn i glassplaten; Et slikt traume passerer ikke av seg selv og krever rettidig intervensjon av spesialister, ellers kan retinal løsrivelse oppstå.

vektløfting;

løfter for mye vekt.

I det øyeblikket en strømspurt finner sted, fyller svake blodkar med blod og risikoen for brudd øker. Ikke innrøm at dette kan være, ta vitaminer, forårsaker styrking av veggene i blodårene.

dysfunksjon av det endokrine systemet;

sykdommer av en smittsom natur, ledsaget av en økning i kroppstemperaturen;

øye sykdommer, for eksempel keratitt eller konjunktivitt;

endring i blodtrykk, preget av en sterk økning, (bidrar til fylling av blodkar);

Eye tumor prosesser av forskjellig art (om noen trykket økes, og deformasjonen av øyeeplet, blir beholderne utsettes for strekk og økning i størrelse, noe som kan føre til at deres ruptur);

hypovitaminose (verste av alt, veggene i blodårene påvirkes av mangel på rutine og vitamin A og C, de er ansvarlige for å gjøre karene elastiske);

følsomhet for endringer i værforholdene (atmosfærisk trykk).

Folk som misbruker alkohol, er utsatt for brudd på blodårene. Blødning oppstår som et resultat av deres skarpe innsnevring og etterfølgende rask ekspansjon. Også, noen medisiner kan utløse vaskulære skader. En slik effekt er for eksempel aspirin.

Hvis det er et brudd på fartøyet, og etter noen dager forsvinner rødheten ikke, det er nødvendig å konsultere en spesialist. Det er svært vanskelig hjemme for å etablere årsaken til intraokulær blødning: dette skyldes fraværet av karakteristiske symptomer på skade, bortsett fra rødhet. I noen tilfeller føles en person litt brennende eller kløe i det berørte området.

Metoder for å styrke øynene i øynene

Om hvordan du styrker blodkarene, vil pasienten bli fortalt av legen til øyeleggen etter undersøkelsen. En viktig regel, hvis overholdelse vil bidra til å styrke skipets vegger - regelmessige hygieniske prosedyrer for synets organer. Det er nødvendig å distribuere den daglige belastningen til øynene og gi dem en ordentlig hvile.

Vitaminer som bidrar til å styrke fartøyene finnes i honning, rosen hofter og sitrusfrukter (gruppe C). I søt pepper er det et så viktig element som rutin.

Vaskulær styrke kan gjøres på en kontrast måte. For å gjøre dette, må man for å fremstille to beholdere og fylle dem med varmt og kaldt vann, og deretter i sin tur til nedre flate i en retning, og deretter i en annen beholder og danne en lukking og åpning av øynene (ca. 10 ganger). Det er viktig å starte prosedyren og fullføre den med en beholder med kaldt vann.

Vitaminer bør inkluderes i den daglige dietten til hver person: Spesielt matvarer som har en grønn farge - agurker, greener, salat. Stoffene i deres sammensetning kan styrke de vaskulære veggene, og karene vil være mindre utsatt for skade.

Også, fartøyene kan styrkes med spesiell gymnastikk for øynene, som må utføres daglig.

Vitaminer og sporstoffer som er nødvendige for øyets fartøy

I de situasjonene hvor en person har svake blodårer, vil styrking av dem forhindre utvikling av patologier i øynene. Grunnlaget er massasje og vitaminer, tilgjengelig for kjøp i hvert apotek, samt øyedråper.

De viktigste vitaminene til øyets fartøy er gruppe B, C, A. I hvert kompleks av sporstoffer er vitaminene i sammensetningen og deres nummer indikert.

Vitamin C er det mest tilgjengelige middelet (inneholdt i askorbinsyre). Det gjenoppretter normal blodsirkulasjon, styrker kroppens beskyttende funksjon og har en gunstig effekt på nervesystemet. Dette vitaminet finnes i solbær, grønt, hundrosen, sitrus.

Hvis det ikke er nok vitamin B5 i kroppen, er det et brudd på sirkulasjonsfunksjonen, som forårsaker utvikling av smerte i bena, dermatologiske sykdommer, spasmer. Vitaminer fra denne gruppen finnes i store mengder i leveren, bokhvete, jordnøtter og eggeplomme.

Vitamin A bidrar til å gjenopprette riktig blodsirkulasjon, påvirker kvaliteten på epitelet positivt. Det er svært viktig at bruk av preparatet som inneholder vitamin A doseres, mens mengden skal bestemmes av legen etter en grundig undersøkelse av pasienten. Hvis vi snakker om naturlige produkter, kan dette vitaminet finnes i gulrøtter, melk, aprikoser.

Vitaminene i gruppe P utøver en styrking på veggene på karene og øker deres elastisitetsnivå. De finnes i fjellas og rosen hofter, så vel som solbær.

E-vitamin hemmer dannelsen av blodpropper, har en antihypertensive effekt - senker blodtrykket. Du kan konsumere vitaminer fra denne gruppen som et forebyggende tiltak for atherosklerose.

Styr øyets fartøy ved regelmessig bruk av spesielle medisinske dråper; for eksempel inkluderer de Katachrom og Quinaks. I tillegg til styrking har disse dråpene den forebyggende effekten av å forebygge en rekke sykdommer.

Behandling av kroniske øyesykdommer

For kroniske sykdommer i netthinnen og årehinnen inkluderer vi sentrale og perifere dystrofi (medfødt og ervervet) angioretinopathy forskjellig opprinnelse, eller i inaktiv chorioretinitis subactive fase. Den største byrden i behandling av denne pasientgruppen faller på poliklinisk oftalmologi, som er i hovedsak, og denne håndboken er ment.

Hovedprinsippene for behandling av disse sykdommene er regelmessigheten og variasjonen av foreskrevne legemidler. Vi anbefaler at du holder 2 kurs kompleks terapi hvert år, inkludert ikke mer enn 5 stoffer av forskjellige grupper: 2 måneders behandling, 4 måneders pause. I dette tilfellet kan lokal behandling i form av subkonjunktival eller parabulbar injeksjoner utføres en gang i året, begrenset i løpet av neste kurs ved instillasjoner.

Vi tilbyr en beskrivelse av de viktigste stoffene som brukes til behandling av kroniske øyesykdommer.

Forberedelser som forbedrer vevets respirasjon.

Cytokrom C - Enzympreparat hentet fra hjertevev av husdyr. Ta del i prosesser for vevets respirasjon, akselererer løpet av oksidative prosesser. Det er en del av dråpene Katachrom.

Gå intramuskulært inn etter en prøve på 5 ml 1-2 ganger daglig i 10-20 dager. Prøven plasseres før hvert behandlingsforløp for å bestemme individuell følsomhet: 0,1 ml av legemidlet administreres intradermalt og 30 minutter observeres; hvis det er rødhet, kløe, elveblest - det er en individuell intoleranse.

Kontraindikasjon: individuell intoleranse.

Angioprotectors er medisiner som normaliserer vaskulær permeabilitet, reduserer puffiness i vaskulært vev, forbedrer metabolske prosesser i blodkarets vegger. I tillegg til produktene som er oppført nedenfor, har vitamin P, antiinflammatoriske stoffer, spesielt ikke-steroide midler, etc. en angioprotektiv effekt.

Doxium (kalsium forkalsium) - en spesiell sammensetning av kalsium, som styrker vaskulasjonen og reduserer porøsiteten. I denne forbindelse stoffet øker kapillær motstand, og har en sterk normalisering effekt på vaskulær permeabilitet, forbedrer blodsirkulasjonen og drenering funksjon av lymfekar, og har Anti antiexudative handling, senker blod viskositet, reduserer antallet av blodplateaggregering, har en gunstig effekt på retinalt vev. Det har ingen effekt på mikroanurysmer. Nesten trenger ikke inn i blod-hjernebarrieren.

Tilordne per os under eller etter et måltid i en daglig dose på 0,75-1,0 g (3-4 tabletter) i lang tid (12-18 måneder og lenger).

Bivirkninger: mulig dyspepsi, allergiske hudreaksjoner. I slike tilfeller, om nødvendig, reduser dosen eller slutte å ta stoffet.

Ascorbinsyre - normaliserer kapillær permeabilitet ved syntesen av kollagen og prokollagen, forbedrer redoks prosessen, regulerer karbohydratmetabolismen, reduserer blodkolesterol og akselererer regenerering av vev, stimulerer endogen produksjon av steroidhormoner. Den siste egenskapen til askorbinsyre gjør det uunnværlig ved slutten av studiet av steroidbehandling. Påfør per os på 0,05-0,1 g 3-5 ganger om dagen eller i / m for 2,0 5% løsning № 20-30. Den samme dosen kan bli administrert intravenøst, men det bør huskes på at den økte blodlevring, tromboflebitt, tilbøyelighet til trombose intravenøs administrering av natriumaskorbat kontraindisert.

Ruthin - flavonoid, som (spesielt i kombinasjon med ascorbinsyre) reduserer permeabiliteten og sårbarhet av kapillærene. Sammen med askorbinsyre deltar i oksidasjonsreduserende prosesser, hemmer virkningen av hyaluronidase.

Tilordne en daglig dose på 0,1 g, vanligvis sammen med askorbinsyre.

Det er ingen bivirkninger og kontraindikasjoner.

Produserte tabletter Ascorutin, som inneholder rutin og askorbinsyre (0,05 gram) og glukose (0,2 g), som foreskrives i en daglig dose på 4 tabletter.

Troxevasin (venaurothone) - ved handling er nær rutine. Reduser permeabiliteten til kapillærene, har anti-edematøs og antiinflammatorisk effekt.

Tilordne innsiden med mat 1 kapsel (0,3 g) per dag 2-4 uker.

Dicykin (ethamylat) - øker dannelsen av kapillærer i veggene av mukopolysakkarider med stor molekylvekt og øker stabiliteten til kapillærene, normaliserer deres permeabilitet i patologiske prosesser. Legemidlet forbedrer også mikrocirkulasjonen, har en hemostatisk effekt, normaliserer vedheft av blodplater. Det påvirker ikke protrombintiden, har ikke hyperkoagulerbare egenskaper og bidrar ikke til dannelsen av trombi. Økningen av fibrinogen øker ubetydelig.

Anvendt per os i en daglig dose på 1,5 til 2,0 g i 2-3 måneder eller / m ved 2,0 nummer 10-14 dager. Samtidig kan du injisere 0,5 ml nr. 10-15. For forhindring av blødning under operasjoner administrert medikament intramuskulært i 2 timer før det kirurgiske inngrepet i 2-4 ml doser eller gitt oralt 2-3 tabletter av 0,25 g av 3 timer før operasjonen, med risikoen for postoperativ blødning administrert profylaktisk til 4-6 ml per dag eller innenfor 6-8 tabletter per dag (jevnt i løpet av dagen).

Det er ingen bivirkninger.

Det er ingen kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å bruke etamzilat for blødninger forårsaket av antikoagulantia. Forsiktighet er nødvendig hos pasienter med en historie med trombose eller emboli.

Ikke bland etamzilat i en sprøyte med andre legemidler.

Divaskan - reduserer permeabiliteten av mikrober, er hemostatisk. Tilordne til 1 kategori. 3 ganger daglig etter måltider. Med diabetisk retinopati med blødninger i netthinnen eller glimmende humor brukes i 2 år uten avbrudd.

Prodektin (parmidin) - bortsett angioprotektornoy trinn, utvinning av svekket mikrosirkulasjon, reduserer blodplate-aggregering, og stimulerende fibrinogenez, normaliserer vaskulært endotel, forbedrer. Videre har stoffet en sterk anti-stivnet effekt: hindrer gjennomtrengning inn i det indre klednings fartøy aterogene lipoproteiner og fremmer tilbakegang av infiltrerende endringer i aterosklerose har moderat hypokolesterolemisk aktivitet. Det ble også funnet at stoffet akselererer forsvinningen av symptomer på forgiftning og resorpsjons- tuberkuløse pulmonære infiltrater, forbedrer bærbarhet antitubercular medikamenter i forbindelse med det som er vist i den kombinerte behandling av tuberkulose.

Tilordne inne i den daglige dosen på 1,0 g (4 tabletter), løpet av behandlingen 2-6 måneder eller mer.

Bivirkninger: Noen ganger kvalme, hudallergiske reaksjoner, hodepine, i svært sjeldne tilfeller - en hepatitt-lignende reaksjon. Alle fenomener oppstår med nedsatt dose eller uttak av legemiddel.

Kontraindikasjoner: Dysfunksjon i leveren.

emoksipin - reduserer vaskulær permeabilitet, reduserer blod viskositet og aggregering av blodplater, fremmer resorpsjon av blødninger, øker motstanden mot cerebral hypoksi og iskemi; Det er også en antioksidant og retinoprotektorom beskytte retina mot de skadelige virkninger av lys med høy intensitet (laser og solbrenthet, laser fotokoagulering). I denne forbindelse, når den brukes hemophthalmus, blødninger i netthinnen, retinopati, chorioretinal dystrofi, trombose EVC og dens grener, lys og strålingsskade på øyne, komplisert nærsynthet, samt bakgrunn behandling med laserbehandlingen.

Nylig hell brukes ved behandling av andre sykdommer forbundet med lipidperoksidasjon, og hypoksi (myokardinfarkt, akutt blodtap, hudsykdommer, glaukom, etc.).

Tildel retrobulbar, subconjunctivally parabulbarly og 0,5 ml av en 1% oppløsning av 1 ganger om dagen hver dag № 10-15, en kurs for behandling hvis det er nødvendig, kan forlenges til 30 dager eller bli gjentatt 2-3 ganger årlig. Det er mulig å bruke stoffet i form av instillasjoner av 1% løsning. Ved behandling av vanlige sykdommer tilført intramuskulært 1 ml av en 1% oppløsning, 2 ganger daglig i 14-20 dager.

Bivirkninger: Lokale allergiske reaksjoner er mulige i form av brenning, kløe, rødhet, ømhet, for fjerning av hvilket det anbefales å innstille kortikosteroider; Det er også mulig å komprimere parorbitalvev, som oppløses uavhengig.

Kontraindikasjoner: Individuell intoleranse. Det anbefales ikke å blande stoffet i en sprøyte med andre legemidler.

chymotrypsin - splitter blodpropper, fibrin, ekssudater. Angi inn / m for 5-10 mg, tidligere ex temporae oppløst i 1-2 ml fysiologisk løsning - nr. 20-30.

fibrinolysin - det virker bra på nytt blod, så når nye blødninger begynner behandlingen med den. Angi p / b 700 enheter fibrinolysin + 50 enheter (0,1 ml) heparin № 10-15, og om nødvendig bytt til chymotrypsin. Med foreldede blødninger er det upraktisk å administrere.

Lidase, som tilhører samme gruppe medikamenter, er kontraindisert i nye blødninger, og i nye tilfeller kan provosere en gjentatt blødning, og derfor er den kontraindisert.

Preparater av jod - øke fibrinolytisk aktivitet av blod, redusere innholdet av kolesterol og b-lipider. Det ble funnet at jodpreparater avviker merket etter flere måneder. Tilordne seg i form av dråper (5-10 dråper 2-3 ganger om dagen i melk) eller i form av en dragee (for 0,0005 g 2-3 ganger daglig etter måltider) i 1-2 måneder med avbrudd i mange år.

heparin - multikomponentvirkning: lipotropisk, antikoagulant, absorberbar. I store doser anbefales det ikke å bli brukt på grunn av muligheten for komplikasjoner. Små doser (ikke mer enn 5000 enheter), som ikke har antikoagulerende effekter, krever ikke kontrollstudier av blodkoaguleringssystemet.

Det foreslås den følgende teknikk (Moshetova LK et al, 1976).: Intramuskulær injeksjon av 5000 U heparin administreres i henhold til skjemaet: de første 4 dagene - 4 injeksjoner per dag i løpet av de neste 4 dager - 3 injeksjoner, og deretter i de neste 4 dager - 2 injeksjoner og i de siste 4 dagene - 1 injeksjon (totalt 16 dager).

Acetylsalisylsyre - sammen med den anti-inflammatoriske effekten av evnen til å redusere blodplateaggregasjon og produsere en antitrombotisk effekt. Den har en retarderende effekt på spontan og indusert trombocytaktivitet, reduserer adhesjonen. I forbindelse med dette ble det brukt til å forhindre trombose, med retinal vaskulær trombose, tromboflebitt, cerebrovaskulære lidelser og lignende.

Tilordne inne 1/4 tabletter (0.125 g) per dag (morgen) etter å ha spist i lang tid.

Tiklid (ticlopedin) - hemmer aggregering av blodplater og erytrocytter, stimulerer dannelsen av prostaglandiner E1 og D2 og prostacyklin, forbedrer mikrosirkulasjonen. Fant søknad i diabetiske og posttrombotiske retinopatier.

Tilordne innsiden under måltider til 0,25 g 2 ganger om dagen i lang tid (med god toleranse på 2-6 måneder eller mer). I behandlingsprosessen er kontroll over sammensetningen av blod og leverfunksjoner nødvendig.

Bivirkninger: diaré, smerter i magen, hudallergiske reaksjoner, svimmelhet, i noen tilfeller gulsott kan observeres. Mulige hemorragiske fenomener, leukopeni, agranulocytose.

Kontra: økt risiko for blødning, forverring av gastrisk ulcus og duodenal ulcus, akutt hemoragisk slag, leversykdom, graviditet, amming. Det er umulig å tildele stoffet samtidig med andre antikoagulerende og antiblodplate (acetylsalisylsyre, etc.).

klokkespill - hemmer aggregering av blodplater og forhindrer dannelsen av blodpropp i karene. I tillegg har den en vasodilatoreffekt, reduserer den generelle perifermotstanden, senker blodtrykket litt, forbedrer hjernens sirkulasjon. Tidligere ble curantil brukt som en koronar dilatant, for tiden er bruken i denne kapasiteten begrenset.

Tilordne som et anti-aggregeringsverktøy for forebygging av postoperativ trombose, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser, sentral retinal venetrombose. Det er data om forbedring av de reologiske parametrene og funksjonen av nyrene under påvirkning av curantil. I følge antiaggregatorisk aktivitet er quarante lavere enn ticlida, nær acetylsalisylsyre. Imidlertid er det bedre tolerert enn acetylsalisylsyre, har ikke ulcerogene effekter.

Ta inn 25 mg 3 ganger om dagen i lang tid.

Bivirkninger er sjeldne: Kortvarig rødme i ansiktet (vasodilatoreffekt), økt hjertefrekvens, allergisk hudutslett.

Kontraindikasjoner: utbredt skleroserende aterosklerose i kranspulsårene.

Sermion - har spasmolytisk aktivitet, spesielt uttalt i forhold til hjernens kar, retina og perifere kar. I tillegg til diabetisk retinopati, brukes den til iskemiske lesjoner av optisk nerve, hornhinde dystrofi. I tillegg brukes den til akutte og kroniske sykdommer i hjernecirkulasjon, spesielt i de tidlige stadier.

Tilordne innsiden før måltider for 10 mg - 3 ganger om dagen. Behandlingen utføres i lang tid (2-3 måneder eller mer, avhengig av effektiviteten og toleransen).

Bivirkninger: hypotensjon, svimmelhet, gastrointestinale sykdommer, søvnighet eller omvendt, søvnforstyrrelser, rødhet i ansikt og overkropp, hud kløe. I disse tilfellene må du redusere dosen eller slutte å ta stoffet.

Kontraindikasjoner: merkede bivirkninger. Med alvorlig hypotensjon bør du ta en liggende stilling.

Cinnarizine (stugeron) - har en direkte spasmolytisk effekt på blodårene, reduserer deres respons på biogene vasokonstriktorer (angiotensin, etc.). I tillegg forbedrer stoffet mikrocirkulasjon, øker erytrocytternes evne til å deformere og reduserer økt blodviskositet, øker væskens motstand mot hypoksi. Legemidlet har også antihistaminisk aktivitet; reduserer det vestibulære apparatets spenning, og undertrykker derfor nystagmus. Det systemiske blodtrykket påvirkes ikke signifikant.

Ta cinnarizin inne etter å ha spist 100 mg (4 tabletter) per dag. Behandlingsforløpet varer fra flere uker til flere måneder.

Bivirkninger: Noen ganger mild døsighet, tørr munn, gastrointestinale sykdommer. Alle fenomener oppstår når dosen er redusert. Styrker virkningen av beroligende midler og alkohol.

Det er ingen kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å foreskrive stoffet under graviditet og amming.

Cavinton (vinpocetin) - Vasodilatoreffekten av stoffet er forbundet med en direkte avslappende effekt på glatte muskler. I tillegg forbedrer stoffet blodstrømmen og forbedrer tilførselen av hjernevev med oksygen, fremmer bruken av glukose, reduserer blodplateaggregeringen, reduserer økt blodviskositet, fremmer deformasjon av erytrocytter. Systemisk BP reduseres bare i liten grad.

Er inne etter å ha spist i en daglig dose på 20 mg (4 tabletter) i 2 måneder.

Bivirkninger er ikke sett.

Kontraindikasjoner: alvorlig iskemisk hjertesykdom, alvorlige arytmier, graviditet. Det anbefales ikke å utnevne med labilt blodtrykk og lav vascular tone. Injeksjonsløsningen er uforenlig med heparin; Ikke administrer løsningen under huden (intravenøst ​​og bare drypp!).

Nikotinsyre. Nikotinsyre, i tillegg til anti-pellagrafic effekt, har en effekt på karbohydrat og fettmetabolismen, normaliserer nivået av kolesterol i blodet, har en vasodilaterende virkning. Nikotinsyre hemmer virkningen av det sympatiske nervesystemet og stimulerer parasympatisk virkning.

Tildel i tabletter på 0,02-0,05 g 2-3 ganger om dagen eller i / m 1-2 ml 1% løsning № 10-15.

Med øyesykdommer er nikotinsyre sjelden foreskrevet alene. En større bruk er funnet som inneholder komplekse preparater: Nicoverin, Nikospan, Xanthinal nikotinat.

Nigeksin - har en vasodilerende effekt og reduserer ikke blodtrykket. Tilordne 0,25 g 3-4 ganger daglig i 4-6 uker.

Complamine (xanthinal nikotinat, xavin, theonikol) - Det utvider perifere kar, forbedrer sikkerhet perifer sirkulasjon, cerebral blodstrøm, reduserer cerebral fenomener av hypoksi, forbedrer retinale blodkar avtar blodplateaggregasjon og regulerer lipid metabolisme.

Det påføres per os etter å ha spist uten tygge i en daglig dose på 0,30-0,45 g (2-3 tabletter).

Det er ingen bivirkninger.

Kontraindikasjoner: akutt myokardinfarkt, hjerteinsuffisiens IIB-III grad, akutt blødning, første trimester av graviditet. Pas på i det akutte stadiet av magesår og labilt blodtrykk.

Trental (agapurin, pentoksifyllin) - har en vasodilaterende effekt og forbedrer tilførsel av vev med oksygen. I tillegg forbedrer stoffet mikrocirkulasjon og reologiske egenskaper av blod, reduserer viskositeten, øker elastisiteten til røde blodlegemer. Reduserer aggregering av blodplater og fører til disaggregasjon.

Påfør per oss etter å ha spist, uten å tygge, i en daglig dose på 0,4 g (4 tabletter).

Bivirkninger: dyspepsi, kvalme, svimmelhet, rødhet i ansiktet.

Kontraindikasjoner: Friske blødninger i retina og glans, massiv blødning, akutt myokardinfarkt, alvorlig sklerose av koronarbeholdere og hjernekar. Ikke bruk stoffet under graviditet.

Misceller (clofibrate, clofibrate, atromidin, lipomid) - senker lipidinnholdet i blodet. I tillegg øker stoffet fibrinolytisk aktivitet og blodviskositet, reduserer blodplateaggregering, reduserer nivået av urinsyre i blodplasmaet. I forbindelse med dette ble det mye brukt i diabetisk retinopati og andre forhold ledsaget av hyperlipidemi.

Tilordne 0,5 g (2 kapsler) 3 ganger daglig etter måltider. Behandlinger utføres i løpet av 20-30 dager med samme pauser (4-6 kurs).

Bivirkninger: sannsynligvis gastrointestinale forstyrrelser (kvalme, oppkast), kløe, utslett, muskelsmerter (for eksempel myositt), muskelsvakhet (vanligvis i bena) har vektøkning på grunn av væskeansamlinger i kroppen. Etter at stoffet er trukket tilbake, går disse fenomenene vanligvis bort. Ved langvarig bruk kan intrahepatisk kolestase, gallestein forverring, dannelsen av steiner i galleblæren og galleveier (i denne forbindelse, i noen land, dette stoffet er ikke lenger brukes).

Kontraindikasjoner: leversykdom, alvorlig nyresykdom, graviditet og amming. Det anbefales ikke å foreskrive stoffet til barn. Bruk forsiktighet hos pasienter med diabetes mellitus for å unngå hypoglykemi.

metionin - refererer til antall essensielle aminosyrer. Har en lipotrop effekt (fjerner overflødig fett fra leveren), nøytraliserer giftige produkter, aktiverer virkningen av hormoner, vitaminer, enzymer. I denne forbindelse har jeg funnet anvendelse ved behandling av giftige leverlesjoner, så vel som diabetes (virkningen er mer utpreget når det fettinfiltrasjon av leverceller) og aterosklerose (årsaker reduksjon i blodkolesterol og øke nivåene av fosfolipider)

Tilordne innen en halv time før måltider for 0,5 g (2 tabletter) 3-4 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 10-30 dager. Du kan også tildele kurs i 10 dager med 10-dagers pauser.

Bivirkninger: Noen ganger forårsaker metionin oppkast, i slike tilfeller blir den avbrutt.

ATP - et stoff som er nødvendig for energiforsyningen av mange cellulære reaksjoner, hovedsakelig syntese av DNA og RNA. Legemidlet reduserer prosessene for ekssudasjon og forandring, forbedrer oksidasjonsreduserende prosesser. Det har blitt eksperimentelt fastslått at ATP akkumulerer i vev i øyet i betydelig grad og medfører ikke komplikasjoner ved subkonjunktival administrering. Påfør en 0,25% oppløsning av dinatrium-ATP, forberedt ex tempore på en fysiologisk oppløsning av s / til 0,2 ml nr. 15 eller i ml på 1-2 ml nr. 25.

FIBS - en biogen stimulator fra destillasjonen av slammet. Anvendt til behandling av blepharitt, konjunktivitt, keratitt, opacitet i glans, myopisk sykdom, samt leddgikt, radikulitt, myalgi og andre sykdommer.

1 ml nr. 30 injiseres under huden.

Kontraindikasjoner er de samme som for ekstraktet av aloe.

Torfot - produkt av torvdestillasjon (fra visse forekomster, med visse indikatorer). Indikasjoner for bruk, behandling, kontraindikasjoner er de samme som for FBS.

Aloe ekstrakt - Det brukes i en rekke av øyesykdommer (progressive nærsynthet, blefaritt, keratitt, konjunktivitt, uveitt, uklarhet av glasslegeme og al.), Så vel som gastrisk ulcus og duodenal ulcus og andre sykdommer.

1 ml nr. 30 injiseres under huden.

Kontraindikasjoner: alvorlige kardiovaskulære sykdommer, hypertensjon, graviditet, akutte gastrointestinale sykdommer, alvorlige former for nephroso-nefritt.

Vevpreparater kan ikke administreres til personer over 55 år.

Komplekse stoffer, som består av vitaminer, aminosyrer, makro-og mikronæringsstoffer - dekamevit, Kvadevit, ampevit, orkomin - normal metabolske prosesser, øker den funksjonelle aktiviteten av bindevev, som spiller en nøkkelrolle i mekanismene for aldring. Disse stoffene kan forbedre reparativ regenerering, eliminere vitaminmangel, normalisere metabolske prosesser på molekylære og cellulære nivåer, som forsinker aldringsprosessen og forbedrer metabolisme.

aevit - oljeholdig oppløsning av vitamin A og E. Vitamin E (tokoferol) er involvert i oksidative prosesser, påvirke karbohydrat og proteinmetabolisme, normaliserer vaskulær permeabilitet, forbedrer blodsirkulasjonen i netthinnen. Vitamin A (retinol) har en stor innvirkning på alle typer av metabolisme, oksidative prosesser, spiller en viktig rolle i visuell funksjon, som er involvert i syntesen av visuelle lilla. Det er fastslått at når disse vitaminene brukes sammen, blir deres handling gjensidig forsterket.

Tilordne per os for 1 kapsel 2 ganger om dagen i 30-40 dager.

Det er ingen bivirkninger og kontraindikasjoner.

Forholdsregler bør brukes legemiddel under graviditet, tyrotoksikose, kolecystitt, for tilstander som involverer økt vaskulær permeabilitet (kronisk glomerulonefritt, kronisk sirkulatorisk insuffisiens, etc.).

Pangeksavit - Det anbefales å redusere synsstyrken, noen hudsykdommer. Tilordne 1 tablett 3 ganger om dagen.

Geptavit - Det anbefales for øyesykdommer (taperoteretal abiotrofi, keratitt, keratomalakia, xerophthalmia, etc.), psoriasis, andre hudsykdommer. Tilordne etter å ha spist 1 tablett 1-2 ganger om dagen i 20 dager.

Dekamevit - Det anbefales å forbedre metabolisme og generell tilstand hos eldre og senile alder, ved bruk av antibiotika, under gjenoppretting fra alvorlige sykdommer, med psykisk og fysisk utmattelse. Tilordne etter å ha spist 1 tablett 1-2 ganger om dagen i 20 dager.

Geksavit - Det anbefales at forebyggende formål øker kroppens motstand mot smitte og forkjølelse hos personer hvis yrke krever økt synsevne (transportførere, etc.), med langvarig behandling med antibiotika. Tildel etter å ha spist 1 tablett 2-3 ganger om dagen.

Andre komplekse multivitaminpreparater har ingen spesielle øyemessige indikasjoner, men kan brukes i kompleks behandling av pasienter med hypovitaminose.

taufon - en svovelholdig aminosyre som dannes i kroppen under omdannelsen av cystein. Fremmer forbedring av energiprosesser. Stimulerer reparative prosesser i dystrofiske og traumatiske lesjoner i øyevevet. Det er i stand til å redusere intraokulært trykk hos pasienter med glaukom. Det spiller en stor rolle i stoffskiftet av fett, det er en del av sammenkoblede gallsyrer, som fremmer emulgering av fett i tarmen.

Tilordne seg til injeksjoner og instillasjoner. Injeksjoner ble parabulbarly subconjunctivally eller 0,3 ml av en 4% løsning № 10. innpodet 2-3 dråper 2-4 ganger daglig i 3 måneder. Det kan administreres i form av tvungen instillasjon: 1 dråpe hvert 15. minutt i en time (totalt 5 dråper) to ganger daglig 1 måned (det er bevis for at denne metoden for instillasjon kan erstatte injeksjon, ettersom medikamentet trenger inn i glasslegemet og retina).

Les Mer Om Fartøyene