Dråper for øyefartøy

Den moderne mannen legger stor press på synets organer hver dag. Etter flere timer med å jobbe på datamaskinen, er det på tide å "slappe av" foran TV-apparatet eller mobilenheten. På slike alarmerende symptomer som tørre øyne, brennende, ubehag, uklart bilde, betaler ingen oppmerksomhet, skriver dem for banal tretthet.

Så det er - øynene var overdrevne, deres kar ble svekket. Og hvis de ikke haster hjelpe, veldig snart, kronisk tretthet føre til utvikling av mer alvorlige problemer: oftalmologiske sykdommer i netthinnen og synsnerven, og i fremtiden - til irreversible endringer synspunkter. Unngå dette vil hjelpe ordentlig valgte øyedråper for blodårer.

Det som faller for å styrke øynene, er når, og hvem er de trengte, hvordan kan de vel velges og begraves? Svarene på alle disse spørsmålene er bedre å vite før de virkelige problemene begynner.

Hvem trenger slike medisiner?

De fleste voksne har problemer med synets organer, men vet ikke om det (eller vil ikke være redd) til symptomene blir åpenbare. Hvis fartøyet i øyet brister, er det åpenbart at behandlingen med spesielle dråper for øynene for å styrke kapillærene allerede er nødvendig. Dette kan skje av en rekke årsaker, de vanligste av dem:

 • generell utmattelse, kronisk tretthet og søvnmangel;
 • skade på ansikt eller hode;
 • patologier som påvirker øyets retina;
 • høyt blodtrykk;
 • funksjonsfeil i det endokrine systemet;
 • virussykdommer;
 • fysisk overbelastning (for eksempel hos kvinner er det oftere fødsel).

Forsterkende preparater for øynene kan drippes og for forebyggende formål, dersom det er forutsetninger for brudd på øyekapillærene nevnt ovenfor. Med andre ord bør øyedråper av denne linjen være oppmerksom på personer fra følgende grupper:

 • jobber kontinuerlig på datamaskinen;
 • mange leser eller ser på TV-programmer;
 • pasienter som gjennomgikk virussykdommer i alvorlig form
 • gravide og nyfødte kvinner;
 • hypertensive pasienter og de som hadde et hjerteinfarkt;
 • Til alle som lider av dysfunksjoner i det endokrine systemet;
 • Personer etter hodetrauma eller kirurgisk inngrep som påvirker synlighetens organer;
 • idrettsutøvere, vektløfting, stadig å løfte vekter, dykkere, klatrere, piloter og flyvertinnene - alle dem som faglig aktivitet er forbundet med raske endringer i trykk.

Hvis kapillærene allerede har lidd å oppdage og eliminere årsaken til bruskkarrene i øynene, må du gjennomgå en fullstendig undersøkelse og en omfattende behandling. Men det vil ta mer enn en dag. Og til dette punktet, for å takle smerte og ubehag, vil de anbefalte oftalmologene spesialisere dråper.

Hva er utgjør og hvordan virker oppstrammende øyedråper?

Gjennom øyeskjærene blir alle elementer i synlighetens organer næret: de optiske nerver, netthinnen, linsen, etc. Hvis skoen av en eller annen grunn blir svakere, blir blodsirkulasjonen først og fremst forstyrret. Vevet i øyet mottar ikke lenger oksygen og næringsstoffer i riktig mengde. Utvekslingsprosesser brytes, som følge av at smerte og ubehag oppstår, syn er redusert. Resultatet er at fartøyene svekkes enda mer og til slutt brister så snart de overløper med så mye blod som de ikke lenger kan takle.

I nærvær av røde blodkar i øynene, rødhet av slimete eller protein i øynene, er smerte og ubehag uten å styrke øyekarene uunnværlig. Prosessen er rettet mot å gjenopprette de berørte kapillærene og normalisere blodsirkulasjonen. Denne effekten oppnås ved hjelp av vitaminer og mineraler, som er hovedkomponenten i oftalmiske preparater av denne gruppen.

Her er hvilke vitaminer som er nødvendige først og fremst for sterke og sunne øyekar:

 • Vitamin A. Hjelper å gjenopprette blodsirkulasjonen, beskytter og fornyer epitellaget. Men samtidig bør vitamin A komme inn i kroppen strengt dosering, overskytelsen er like dårlig som defekten.
 • Vitamin C. Det er den rimeligste antioksidanten, det øker blodsirkulasjonen, beskytter celler fra frie radikaler, styrker nerver. Det er ikke vanskelig å få det fra mat, men likevel lider de fleste av mangelen.
 • Vitamin B. Det skal forstås en gruppe av vitaminer, ved mangel som alvor begynner å lide hud og slimhinner, blodsirkulasjon, noe som fører til utvikling av kramper og anfall.

Også for øyekapillærer, så vel som for andre fartøyer, er vitamin P og E viktig. De fremmer blodfortynning, forbedrer mikrosirkulasjonen og forhindrer dannelsen av trombi.

Hvilke forberedelser for økning av øynene finnes

Gruppen av disse legemidlene inkluderer forberedelser for utvidelse eller innsnevring av øyekarrene, de bidrar til å lindre smerte, spenning og forhindre ny skade på øyekapillærene. Nesten alle av dem er tilgjengelige på apoteket uten lege resept og er relativt billig. Likevel anbefales det ikke å lage avtaler alene, det er bedre å konsultere en øyelege først.

Vizin

Hvis du tar regel regelmessig etter arbeidsdagen på datamaskinen for å få øynene med dette legemidlet, vil det ikke komme til å skje i øynene av fartøyene lenge. Aktive komponenter i disse dråpene virker på glatte muskler i øyet og slapper av. Dette er ikke bare forebygging av svake blodårer, men også aldersbetinget nedsatt syn.

Ødem, rødhet, ubehag - alle disse symptomene går vekk et par minutter etter at stoffet er satt inn. For å få den forventede effekten, er det viktig å velge riktig type dråper fra den foreslåtte linjalen. Foruten den klassiske visine, visine Allergi, er det også tilgjengelig, eliminere kløe, svie og rennende øyne, og fuktighetsdråper visine for de som regelmessig bruker kontaktlinser. Men for å styrke øyets fartøy trenger du en klassisk Vizin.

taufon

Disse dråpene finner du på nattbordet ved nesten alle pensjonister, og ikke forgjeves. De er i stand til å gjenopprette cellemembranen i synlighetens organer, regulere intraokulært trykk, normalisere metabolske prosesser og dermed hemme utviklingen av glaukom. Den viktigste aktive komponenten i Taufon er stoffet taurin - aminosyre, hvor mangelen av som i kroppen påvirker ekstremt negativt generelt, og spesielt på synens organer. Disse dråpene brukes som forebyggende og som terapeutisk middel.

Søknadssøknad: 1-2 dråper tre ganger om dagen til tilstanden forbedres. Det er en analog av stoffet, nært i sammensetningen, kalt Tauron.

Defislez

Vanligvis brukes dette stoffet ikke i tilfeller der et lite blodkar brister, men med et stadig økende "tørr øye" -syndrom. Dråper har en myknende effekt, stimulerer lacrimal kjertelen, beskytter og smør hornhinnen. Men det er også foreskrevet for skader og brannsår i øyet nettopp for å hindre skade på cellene i slimhinnen og små kapillærene. Den store fordelen er at den kan brukes i lang tid uten bivirkninger. Dette stoffet brukes på samme måte.

emoksipin

Disse øyedråpene er foreskrevet for å styrke øyeskjærene i post-infarktperioden, med arteriell hypertensjon, og også etter kirurgisk inngrep. Aktivstoffer (antioksidanter) i sammensetningen av dette stoffet, utvider koronarbeholdere og styrker cellemembraner, fremmer retinalregenerering av øyet. Med regelmessig bruk bidrar dråper til å løse eksisterende små hemorragier på retina, redusere permeabiliteten til de vaskulære veggene, stimulere blodstrømmen i øyets vev.

Ordning med narkotikabruk: 1-2 dråper opptil 3 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen avhengig av diagnosen og alvorlighetsgraden av tilstanden kan ta fra 3 dager til 3 måneder. Legemidlet har noen kontraindikasjoner, så det anbefales ikke å bruke det uten å ordinere en lege.

kvinaks

Det direkte formålet med dette stoffet er kataraktbehandling. Men ofte gjør øyelegge det og forsterke de svekkede øyefartøyene og kapillærene. Aktive komponenter i dette preparatet er også antioksidanter, de regulerer metabolske prosesser i øyevevet, kan øke gjennomsiktigheten av linsen.

Søknadssøknad: 1-2 dråper til tre ganger om dagen.

Emoticon Optics

Mer rimelig analog av emoksipin. På grunn av de aktive bestanddeler i preparatet, ikke øyevev mer motstandsdyktige mot hypoksi i lav sirkulasjon, forhindrer oksidasjon av lipider, den forbedrer vaskulære vegger, blod og fremmer flytendegjøring liten resorpsjon av blødninger i øyet. Bruk stoffet i henhold til standardskjemaet: 1-2 dråper tre ganger om dagen.

Aysotin

Disse dråpene er foreskrevet for å styrke karene og gjenopprette synet, stoffet i seg selv er ikke et stoff, men et biologisk aktivt additiv. Oftalmologer anbefaler det i den postoperative perioden etter inngrep på synlighetens organer, med glaukom, konjunktivitt og andre patologier i øynene. Bredt brukt som et forebyggende verktøy med en tendens til brudd på små øyekapillærer.

Søknadsskjema: 2 dråper i hvert øye tre ganger om dagen med en løpetid på minst en måned.

Selvfølgelig vil bare vaskulære dråper ikke bidra til å kvitte seg med problemet. Som nevnt ovenfor, vil det bli nødvendig å bli undersøkt av en lege for å bestemme årsaken til blodårene og å eliminere den. Men uten å styrke øyekarrene kan det ikke. I tillegg til dråper, bør du overvåke mat, føre en sunn livsstil, overvåke fysisk aktivitet og blodtrykk, samt utføre spesiell gymnastikk. Styrking av dråper for øyeskjermer - dette er bare en del av en integrert og langsiktig behandling.

Behandling og styrking av øyets blodårer

Øyet er det viktigste sensoriske organet som en person mottar opptil 90% av informasjonen fra omverdenen. Mange møtte fenomenet røde øyesyndrom, når scleraen blir rød. Årsaken til ruptur av fartøyene er skjøtheten og sårbarheten i vaskemuren, så styrking av karene er en viktig forbindelse i behandlingen.

Enheten til den visuelle analysatoren

Av øyets struktur kan tilskrives de mest komplekse optiske instrumentene. Orgelet er symmetrisk plassert i spesielle beholdere av skallen - øyelokkene. Den består av en rekke strukturer: det optisk-nervøse apparatet, den vaskulære membran, det dioptriske systemet. Alle elementer er omsluttet i en solid ytre kapsel.

Øyens vaskulære membran ligger mellom sclera og retina. Fartøy som mating øyet er mange, de forgrener seg til mindre formasjoner - kapillærer, som danner en anastomose mellom seg og samles i et tett vaskulært nettverk. Den rette funksjonen av disse strukturene avhenger av hvordan blodet leveres til alle deler av øyet. Normalt vises ikke det vaskulære nettverket gjennom magen.

Syndromet med "røde" øyne forekommer enten med utvidelse av blodkar eller på grunn av blødning, når de tynne veggene i kapillærene brister. Alle tiltak for å styrke øynene skal begynne med forklaringen av årsakene til patologi.

Mange sykdommer har direkte innflytelse på vaskulærets styrke: Øk dens permeabilitet, reduser elastisiteten. Røde årer eller flekk på magen på sclera - et signal om problemer i blodtilførselssystemet i øyebollet

Sykdommer av choroid er alvorlige, og gitt den rike innerveringen av disse strukturene, med alvorlig ømhet.

Årsaker til rødhet i øynene

Rødheten i magefrakken opptrer ofte med betennelse i en del av øyet med involvering i fartens patologiske prosess. De er overveldet med blod, utvides, på grunn av hvilken fargene av sclera oppstår. Mekanismen for lokal vaskulær hevelse reduseres til virkningen av inflammatoriske mediatorer (histamin, serotonin), som er i stand til å slappe av i vaskulærveggen. Smittsomme stoffer er virus, bakterier, sopp, protozoer, forårsaker keratitt, blepharitt, bygg, purulent lesjon av øyelokk. Det tidligste symptomet på disse inflammatoriske sykdommene er de røde øynene.

Allergisk øyeskader

Anatomiske og fysiologiske egenskaper av synets organ antar konstant kontakt med allergener, som er i store mengder inneholdt i luften. Allergisk betennelse oppstår når en fremmed substans (antigen) treffer øynets følsomme slimhinne - en konjunktiv. De frigjorte biologisk aktive stoffene (histamin, bradykinin) øker permeabiliteten av karene og forårsaker ekspansjonen.

Øyesykdommer

Noen ganger blødninger er det første tegn på utvikling av alvorlige øye sykdommer. Undervurdering av dette symptomet kan føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert tap av syn.

 • Utløsning av netthinnen.
 • Okklusjon av retinal årer.
 • Tumorer i øyet.
 • Betennelse av ulike strukturer.

Vaskulære injeksjoner eller utseende av et kapillært nett på sclera av øynene kan være årsaken:

 • visuelt overarbeid (TV, datamaskin);
 • overdreven bruk av alkohol;
 • mangel på søvn;
 • fysisk handling - ved påvirkning i øyebollområdet er det brudd på blodkar og blødning under øyets bindekinne;
 • forvirring av øyet med hodeskader;
 • kjemisk påvirkning - negativ påvirkning på irriterende stoffers øyne ved høy konsentrasjon i atmosfæren (klor, svovel, asbest og andre);
 • komme inn i et fremmedlegers øye;
 • brudd på reglene for bruk av kontaktlinser (feilaktig valgt, forurenset).

Viktig! Blødning i øynene skje ganske ofte i menneskenes liv og er ikke et tegn på en alvorlig sykdom, forutsatt at det ikke er noen andre symptomer (smerte, betennelse, tåkesyn).Men langvarig forstyrrelse av blodtilførselen til øyet strukturer fører til avbrudd av sine funksjoner.

Årsaker til brittleness av choroid

Øyeskip går inn i det vanlige sirkulasjonssystemet i menneskekroppen. Patologiske prosesser som fører til endringer i styrken og elastisiteten til fartøyets vegg på grunn av sykdommer eller alderstransformasjoner, gjelder fullt ut for dem. Mange sykdommer påvirker styrken av vaskemuren: Under påvirkning av ulike uønskede faktorer øker dens permeabilitet og elastisitet. Disse inkluderer patologi av hematopoiesis systemet, diabetes mellitus, trykk hopp i hypertensjon.

For blødninger i øynene med systemiske sykdommer fører:

 • Redusert blodpropp (hemofili), langvarig inntak av medisiner som fortynner blod - antikoagulantia og antiaggreganter.
 • Patologisk patologisk sårbarhet: bindevevssykdommer (lupus erythematosus, autoimmun vaskulitt), aterosklerose, diabetes mellitus. Hypovitaminose av vitaminer C, K, R.
 • Økt arteriell og venøs press i hypertensjon, med intens fysisk anstrengelse, forsøk på kvinner i arbeid, med kvelning, oppkast. Hos eldre mennesker kan blodkar i øynene briste med torso vippende, hoste, strekker seg med forstoppelse.
 • Hos barn fører sterk gråt til økt øyeinntrykk i øynene, de er fylt med blod og blir synlige på proteinene.

Metoder for å styrke øynene i øynene

Hvis det viser seg at hovedårsaken til blødninger er svake blodårer, bør man først og fremst sørge for at vitamin C, K, P, A og E leveres i tilstrekkelig mengde sammen med mat.

medisinering

Systemisk utnevnelse av vasodilatormedikamenter er indikert for samtidige sykdommer.
Å styrke de endrede karene kan være ved hjelp av vitaminkomplekser, vaskulære legemidler, øyedråper.

 • Med - fremmer styrking av blodkar, deltar i en hematopoiesis.
 • P - reduserer skjøtheten og sårbarhet i kapillærene, reduserer permeabiliteten til vaskemuren.
 • K - regulerer biosyntesen av proteiner involvert i blodpropper.
 • A - er nødvendig for normal drift av netthinnen.
 • E - akselererer de metabolske prosessene.

Lutein er et kombinert vitaminkompleks. I sammensetningen av blåbær ekstrakt, vitamin C, E, A, sporstoffer av sink, kobber, jern.

Optix-tabletter inneholder lutein, beta-karoten, vitaminer C, E.

Complivit Ophthalmo - i sammensetningen av karotenoider, lutein, folsyre, et kompleks av vitaminer: A, E, C, B1, B6, B12, mineraler - selen, sink, kobber.

Vitaminer for øynene foreskrives med økt belastning på synets organ, for å forbedre metabolske prosesser, stabilisere cellemembranene og styrke karene.

Øyedråper

Taurin - reduserer intraokulært trykk, normaliserer blodtilførselen. Det påføres i form av øyedråper på 1-2 dråper 4 ganger om dagen.

Oftan-Kataprom - multikomponent øyedråper utvide blodkarene, forbedrer okulær sirkulasjon.
Emoprox, Emoxipin, Emoxi-Optic (analoger) - har en angioprotektiv effekt, kan fjerne en trombose. Øk vevets motstand mot mangel på oksygen. Styrke vaskulærveggen. Terapi er rettet mot resorption av intraokulære blødninger.

Blødninger varierer i alvorlighetsgraden av det berørte segmentet. Begrensning ved innånding av øyedråper er bare mulig i milde tilfeller.

Folkemetoder

Bruk av folkemidlene for blødninger i øynene er begrenset. Udupelig intervensjon kan føre til uopprettelige konsekvenser.

Du kan lage kontrasterende bad for øynene: Forbered to dype boller - en med varm, den andre med kaldt vann. Etter å ha nedsenket ansiktet i en bolle med varmt vann flere ganger, åpne og lukke øynene dine, gjør samme manipulasjon i en bolle med kaldt vann.

Herding med isbiter. Infusjonsblomstrer av kamille - på en spiseskje et glass kokende vann - for å tåle 30 minutter. Hell i isform. Etter frysing, gjelder på lukkede øyelokk i 10 minutter.

Brygg teposer i kokende vann. Etter avkjøling, legg øynene dine i 15 minutter.

Viktig! Når blødninger i øyet forekommer i bakre kammer, er de ikke synlige, men symptomer som forverring av den generelle tilstanden, sløret syn, påvirket øye gjør vondt.

forebygging

At brudd på øyefartøy skjedde som det er mulig mindre ofte, er det nødvendig å følge enkle regler om synsvann.

 • I kostholdet bør inkludere matvarer som inneholder i den nødvendige mengden vitaminer og sporstoffer. Vannløselige vitaminer C, K, P er tilgjengelige i currant, kirsebær, sitrus, villrose og svart chokeberry, dill, persille, søt pepper. Fettløselige vitaminer A, E finnes i torskelever, havfisk, vegetabilsk og animalsk olje, egg, meieriprodukter.
 • Opprette forhold for full søvn (kvelden går, lufting).
 • Riktig organisering av arbeidsplassen: Tilstrekkelig belysning, avstanden til skjermen eller boken skal være minst 50 cm.
 • Det tar pauser når du ser på TV eller mens du arbeider med en datamaskin: hver time - 10 minutter med hvile.
 • Fysiske øvelser for øynene.
 • Øyevern mot ultrafiolett lys med UV-filterglass.

Tallrike forebyggende midler for å styrke skjøre øyefartøy i sammensetningen inneholder urtekomponenter. De kan brukes i lang tid med økt belastning på synsorganet.

Retinoprotektory

Retinoprotektorer brukes vanligvis til kroniske patologier av retina og choroid. Sistnevnte inkluderer perifere eller sentrale dystrofier av medfødt og oppkjøpt karakter, angioretinopati, korioretinitt (inaktiv og subaktiv fase). Ofte er slike pasienter engasjert i oftalmologer fra polyklinikken, som anbefaler rusmidler for regelmessig bruk.

Det er optimalt å utføre to toleransersår om året (2 måneders behandling ved hjelp av spesialmedisiner i mindre enn fem komponenter, hvoretter det er fire måneders avbrudd). Hvis underkonjunktiv eller parabulbar injeksjon brukes til behandlingen, kan dette kurset utføres en gang i året. I løpet av det andre behandlingsforløpet er det tilstrekkelig å bruke dråper til instillasjon.

Oftest, i sykdommer i netthinnen og årehinnen brukes retinoprotektory, antikoagulanter, angioprotectors, sosudorasshiryayuschiya stimulerende og absorberbare midler, og også preparater som forbedrer mikrosirkulasjon, vev dyzanie og vitaminkomplekser. I dette tilfellet kan ett legemiddel ha alle disse egenskapene, det vil si at det kan tilskrives umiddelbart til flere grupper. Det bør også bemerkes at stoffer fra en gruppe kan ha forskjellige virkningsmekanismer og har forskjellige effekter på øyets celler og hele organismen. Spesielt kan vasodilatorpreparater både redusere systemisk trykk og forbli uendret, og i noen tilfeller redusere det selv. I forbindelse med denne situasjonen bør komplekse terapier for behandling av pasienten velges under hensyntagen til dets individuelle egenskaper. Det er veldig viktig samtidig å unngå polypharmacy, det vil si det er nok å velge 2-3 medisiner for kompleks behandling.

Deretter følger en kort beskrivelse av de viktigste stoffene som kan brukes til å behandle pasienter med kronisk øyepatologi.

Forberedelser for forbedring av vevsmat

Cytokrom C er et enzympreparat, som består av naturlige komponenter i myokardiet av storfe. Det påvirker vevets respirasjon og oksidative prosesser. Dette stoffet er en aktiv komponent i stoffet Catachrome.

Legemidlet administreres vanligvis intramuskulært med 5 ml (1-2 ganger per dag). Varigheten av behandlingen er 10-20 dager. Før kursstart skal det gjennomføres en individuell sensitivitetstest, for hvilken en liten mengde oppløsning (0,1 ml) administreres intradermalt. En halv time etter dette blir reaksjonen evaluert. Når det er rødhet, elveblest, kløe, er det en overfølsomhetsreaksjon. I dette tilfellet kan behandling ikke utføres.

Angioprotectors

Angioprotektorer inkluderer stoffer som normaliserer permeabiliteten til vaskemuren. I denne forbindelse reduserer de alvorlighetsgraden av vevets ødem, forbedrer prosessene for metabolisme og metabolisme. I tillegg til ekte angioprotektorer har slike egenskaper vitamin P, ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer og noen andre stoffer.

Doksium

Kalsiumdosilat styrker veggen av blodkar. På bakgrunn av terapi øker motstanden av kapillærene, permeabiliteten av kargenes veggen blir normalisert, dreneringsfunksjonen til lymfatiske karer er forbedret, mikrosirkulasjonen forbedres. Doxium har antiexudativ og antihemoragisk effekt, reduserer blodplateaggregering, blodviskositet. Alt dette har en gunstig effekt på retina vev. Legemidlet påvirker ikke mikroanurysmer og trenger ikke inn i BBB.

Doxium brukes til oral administrering under måltider (dosen er 0,75-1 g, fordelt på tre til fire doser). Varigheten av kurset kan være opptil ett og et halvt eller mer.

Blant bivirkningene mulig utvikling av dyspeptiske fenomener, allergiske reaksjoner i form av hudutslett. Samtidig må du heller slutte å ta medisinen, eller redusere dosen av Doxium.

Ikke bruk stoffet for gravide.

Ascorbinsyre

Vitamin C bidrar til å gjenopprette permeabiliteten til kapillærene på grunn av syntesen av prokollagen og kollagen. Det forbedrer også vevsregenerering og normaliserer karbohydratmetabolismen og kolesterolnivåer, stabiliserer redoks prosesser, stimulerer endogen syntese av steroidhormoner, i forbindelse med hvilken askorbinsyre blir ofte administrert i den siste fase av steroidterapi.

Vitamin C tas oralt 50-100 mg 3-5 ganger om dagen. Noen ganger er det foreskrevet for intramuskulær bruk av 2 ml (5% løsning), frekvensen er 20-30 injeksjoner. I samme dose er intravenøs administrering tillatt, men i enkelte sykdommer (tilbøyelighet til trombose, tromboflebitt, økt blodkoagulasjon), er denne administreringsmåten kontraindisert.

Ruthin

Rutin er et flavonoid. Det er tilrådelig å foreskrive det sammen med vitamin C, siden sårbarheten og permeabiliteten til kapillærene er betydelig redusert. Sammen med askorbinsyre, deltar den i oksidasjonsreduksjonsreaksjonen og hemmer virkningen av galuronidase.

Den daglige dosen av rutinemessig er 0,1 g. Kontraindikasjoner og bivirkninger ved utnevnelsen av denne medisinen har ikke blitt avslørt.

I forbindelse med tandemvirkningen av rutinemessige og vitamin C fremstilles tabletter som inneholder begge disse preparatene (0,05 g hver) og glukose (0,2 g). Den daglige dosen av Ascorutin er 4 tabletter.

troksevazin

Venoruton ligner virkningsmekanismen med rutinemessig. Det reduserer permillabiliteten av kapillærene, derfor reduserer ødem og lindrer betennelse.

1 kapsel av stoffet (0,3 g) tas med mat i 2-4 uker.

etamzilat

Dicinon fremmer syntesen av mukopolysakkarider i kapillærveggen. De øker deres motstand mot ytre påvirkninger og normaliserer permeabilitet mot bakgrunnen av patologiske prosesser.

I tillegg har etamsilat en hemostatisk effekt, forbedrer mikrosirkulasjonen og normaliserer limegenskapene til blodplater. Legemidlet øker ikke trombusdannelsen, påvirker ikke protrombintiden, og øker kun svakt konsentrasjonen av fibrinogen.

Ta dicinon inne i en dose på 1,5-2,0 g (behandling varer 2-3 måneder) eller intramuskulært (i 10-14 dager). For å forhindre blødning under kirurgiske inngrep, administreres legemidlet intramuskulært (2-4 ml) to timer før den foreslåtte operasjonen. Du kan også bruke oral form (2-3 tabletter tre timer før kirurgi). Hvis det er risiko for postoperativ blødning, kan du injisere 4-6 ml eller gi 6-8 tabletter i løpet av dagen for å forebygge.

Bivirkninger av dicinon og kontraindikasjoner til formålet er ikke avslørt. Men ikke foreskrive etamzilat for blødninger, som er forbundet med å ta antikoagulantia. Det må også tas hensyn til behandling av pasienter med tromboembolisme og trombose i anamnesen.

Ikke bland dicinonoppløsning i en sprøyte med andre legemidler.

Divaskan

Divaskan reduserer vaskulær permeabilitet og har en hemostatisk effekt. Det tas en tablett tre ganger om dagen (etter måltider). I tilfelle av blødning i netthinnen og glanshumor mot en bakgrunn av diabetisk retinopati, bør legemidlet tas i to år uten avbrudd.

Parmidin

Prodekin har en angioprotektiv effekt, normaliserer mikrosirkulasjon, reduserer blodplateraggregeringskapasitet, stimulerer fibrinsyntese, forbedrer endotelforing av kar. Det hindrer også dannelsen av aterosklerotiske plakk, som hindrer inntrengning av lipoproteiner i intima og utvikling av infiltrerende endringer, reduserer nivået av blodkolesterol. I tillegg akselererer parmidin resorpsjonen av tuberkuløse infiltrater i lungevevvet og reduserer symptomer på rus, forbedrer toleransen for antituberkuløse legemidler.

Den daglige dosen er 1 g, som tilsvarer fire tabletter. Gjennomsnittlig løpetid varer 2-6 måneder.

Blant de bivirkningene som er forbundet med Parmidin, kan hudreaksjoner, kvalme, hodepine og hepatitt-lignende reaksjoner oppstå. I så fall reduser dosen av stoffet eller midlertidig avbryte det.

Kontraindikasjon til utnevnelse av Prodekin er et brudd på leverfunksjonen.

Emoksipin reduserer blodplateaggregering, blodviskositet, permeabilitet av fartøyets vegg. Det stimulerer resorbsjon av blødninger og gjør nervevev mer resistent mot iskemi og hypoksi. I tillegg beskytter emoxipin retina celler fra negative effekter av eksternt lys (sol og laserstråling). Foreskrivere med hemophthalmia, retinopati, retinal blødning i substans, sentral retinal venetrombose, chorioretinal dystrofi, komplisert selvfølgelig nærsynthet etter laser koagulering, og lyset stråle øyensykdommer.

Også legemidlet brukes til å behandle andre systemiske patologier der lipidperoksydasjonsprosessen er aktivert (hjerteinfarkt, glaukom, akutt blodtap, hudsykdommer, etc.).

Emoksipin injiser subkonjunktiv, parabulbar, retrobulbarno på 0,5 ml (1%) oppløsning en gang daglig i 10-15 dager. Om nødvendig kan behandlingsforløpet økes til 30 dager og gjenta kurs 2-3 ganger i året. Du kan også begrave medisinen i konjunktivalksekken.

Ved systemisk patologi administreres løsningen intramuskulært to ganger daglig i 2-3 uker.

Bivirkninger på bakgrunn av behandling med emoksipin kan utvikle allergiske fenomen (kløe, brenning, rødhet, ømhet). I dette tilfellet er det nødvendig å innkaste kortikosteroider for å eliminere disse symptomene. Det er også mulig å utvikle paraorbital sel, som oppløses uavhengig.

Bruk ikke Emoxipin til individuell overfølsomhet. Bland løsningen med andre legemidler i samme sprøyte er ikke tillatt.

Oppløsningsberedninger

chymotrypsin

Chymotrypsin dekomponerer fibrin, blodpropper, oppløser ekssudatene. Skriv det intramuskulært (5-10 mg i et volum på 1-2 ml). Behandlingens varighet er 20-30 dager.

fibrinolysin

Fibrinolysin er effektivt i friske blødninger. Det administreres for 700 enheter sammen med heparin (50 enheter) i 10-15 dager. Legemidlet med gamle blødninger har lav effektivitet.

Lydase tilhører også denne gruppen narkotika, men den bør ikke brukes. Dette skyldes det faktum at det med forfalte blødninger kan forårsake en gjentatt blødning.

antikoagulanter

Preparater av jod

Denne gruppen medikamenter stimulerer blodets fibrinolytiske aktivitet og reduserer konsentrasjonen av b-lipider og kolesterol. Det er etablert at disse legemidlene har en kraftig ettervirkning, hvis varighet når flere måneder. Tilordne dem inn i 5-10 dråper, oppløst i melk (2-3 ganger om dagen). Noen ganger bruker en 0,5 ml piller 2-3 ganger daglig i 1-2 måneder.

heparin

Heparin er et stoff med et bredt spekter av virkning: absorberbar, antikoagulant, lipotropisk. På grunn av risikoen for komplikasjoner anbefales det ikke å bruke store doser (mer enn 5000 enheter) uten kontroll av blodkoagulogrammet.

Det oppdraget ordningen heparin utviklet Moshetova LK. Intramuskulært til 5 tusen enheter av heparin administreres fire ganger om dagen, de første fire dager, fire dager etter påføring av mangfoldet redusert til tre og deretter til to og opp til en gang om dagen (totalt Kurset varer 16 dager).

platehemmere

aspirin

Acetylsalisylsyre har en antiinflammatorisk effekt, reduserer aggregering av blodplater. I dette tilfellet hemmer inducert og spontan trombocytaktivitet, og deres adhesjon reduseres, noe som resulterer i redusert risiko for trombusdannelse. Påfør legemidlet i en dose på 0,125 mg om morgenen med tromboflebitt, retinal vaskulær trombose, ONMI iskemisk type, etc.

tiklid

Ticlopidin brukes til å redusere aggregering av erytrocytter og blodplater. Det stimulerer syntesen av prostaglandiner og prostacyklin, og forbedrer også mikrosirkulasjonen. Påfør Tiklid med post-trombotisk og diabetisk retinopati.

Tilordne stoffet inne mens du spiser (0,25 mg) to ganger om dagen. Hvis stoffet tolereres godt, kan behandlingens varighet være så lang som 2-6 måneder. Samtidig skal leverfunksjon og blodsammensetning overvåkes.

Av bivirkninger på bakgrunn av bruk av Tikropidin kan forekomme diaré, kutan manifestasjoner av allergier, gastralgi, svimmelhet, leverfunksjon, inkludert gulsott. Det er også mulig å endre blodsammensetningen (agranulocytose, leukopeni).

Foreskrive ikke Ticlid til pasienter med magesårsforverring, økt risiko for blødning, leversykdom, akutt hemorragisk slag, graviditet og amming. Felles mottak med antikoagulantia og andre disaggreganter er ikke tillatt.

klokkespill

Curantyl senker blodplateaggregasjonen, reduserer derfor risikoen for blodpropper i karetets lumen. Det fører også til vasodilasjon, reduserer arteriell trykk og perifer vaskulær motstand, og forbedrer blodstrømmen i hjernen. Inntil nylig ble Kurantil brukt til utvidelse av koronarfartøy, men nå er det ikke brukt til dette.

Kurantil er oftest foreskrevet for profylakse av postoperative blodpropper, for behandling av ONMIK etter iskemisk type og for trombose av den sentrale venen av netthinnen. Det er tegn på at når du tar Kurantil, forbedrer ikke bare blodets reologiske egenskaper, men normaliserer også nyrefunksjonen. Som antiagregatsionnogo medisin Kurantil svakere enn Tiklid, men omtrent lik Aspirin. Dette stoffet tolereres mye bedre av pasienter, siden det ikke påvirker mageslimhinnen og stimulerer ikke dannelsen av sår og erosjon på slimhinnen. Currantil er foreskrevet 25 mg tre ganger daglig for langvarig bruk.

Bivirkninger med curantil er sjeldne. Disse inkluderer rødhet i ansiktet på grunn av vasodilatoreffekt, økt hjertefrekvens og allergiske hud manifestasjoner.

Du kan ikke foreskrive Kurantil-pasienter med en utbredt skleroserende aterosklerotisk lesjon av kranspulsårene.

Vasodilatormedikamenter

Sermion

Sermion reduserer spasmen av karene i netthinnen, hjernen og perifere organer. Det kan også brukes til diabetisk retinopati, hornhindedystrofi og iskemi av optiske nervefibre. stoffet er også effektivt for behandling av pasienter med nedsatt cerebral sirkulasjon i de tidlige stadier av patologiske forandringer.

Ta Sermion oralt tre ganger daglig for 10 mg før måltider. Varigheten av behandlingen kan være 2-3 måneder eller mer.

Blant de bivirkninger Sermion isolert svimmelhet, fordøyelsesbesvær, hypotensjon, søvnløshet (søvnighet eller søvnløshet), hud pruritus, rødhet i huden i ansiktet eller den øvre halvdel av kroppen. I dette tilfellet bør du redusere dosen eller avbryte legemidlet.

Ikke administrer CURANTIL med signifikante bivirkninger. Hvis det er alvorlig hypotensjon, bør du ta en horisontal stilling.

stugeron

Cinnarizin reduserer følsomheten til blodkarene til biogene vasokonstriktorer, spesielt angiotensin. Det forbedrer også mikrosirkulasjonen, reduserer blodets økte viskositet, gjør vevet mer motstandsdyktig mot hypoksi, reduserer excitability og har antihistamin effekt. Det reduserer excitability av reseptorene til vestibulær apparatet, slik at det kan være effektivt i nystagmus. Påvirkninger på systemisk trykk Cinnarizine gir ikke.

Ta stoffet inne (daglig dose på 100 mg). Behandlingsforløpet når flere måneder.

Når du tar Cinnarizine, kan tørr munn, dyspepsi, døsighet oppstå. Det er nødvendig å redusere dosen slik at uønskede effekter forsvinner. Legemidlet forsterker virkningen av sedativer, inkludert alkohol.

Det er ingen kontraindikasjoner for utnevnelsen av Cinnarizine, men den bør ikke brukes under graviditet og amming.

cavinton

Vinpocetin har en vasodilaterende effekt, som oppstår som et resultat av avslapning av glatte muskler. Også stoffet forbedrer leveransen av oksygen og næringsstoffer til hjerneceller, øker metabolismen av glukose, reduserer blodviskositet og blodplateaggregering. Cavinton utøver ikke sterk innflytelse på systemisk trykk.

Ta stoffet i tabletter etter måltider 3-4 ganger om dagen i 2 måneder. Det var ingen bivirkninger.

Det er umulig å foreskrive vinkoksetin i alvorlig koronar hjertesykdom, livstruende arytmi, under graviditet. Forsiktig krever behandling av pasienter med labilt trykk og redusert vaskulær tone. Løsningen administreres kun ved intravenøs drypp. Legemidlet er ikke kompatibelt med heparin.

Nikotinsyre

Dette vitaminet påvirker fett og karbohydratmetabolisme, har anti-pellagrafisk effekt, forårsaker vasodilasjon, normaliserer konsentrasjonen av kolesterol. Nikotinsyre deprimerer påvirkning av det sympatiske nervesystemet og stimulerer parasympatisk.

Bruk stoffet i tabletter (2-3 ganger daglig for 20-50 mg) eller i injeksjoner (1-2 ml i 10-15 dager).

I tilfelle av øyesykdommer, ordineres nikotinsyre vanligvis i kombinasjon med andre legemidler (Nicoverin, Xanthinal nikotinat, Nikospan).

Nigeksin

Dette stoffet dilaterer blodkarene uten å påvirke trykknivået. Ta pillen 3-4 ganger om dagen i en og en halv måned.

komplamin

Ksavin (Teonikol, xantinol nicotinat) forbedrer perifert blod, perifer arterie strekker seg, påvirker cerebral blodstrøm, reduserer aggregeringsegenskaper blodplater, styrer lipidmetabolismen, fult nervevev og stabiliserer mikrosirkulasjon i retinalt vev.

Tildel stoffet i tabletter etter å ha spist 2-3 stykker. Det foreligger ingen data om bivirkninger. Kontraindisert ved utnevnelse av Complemina med alvorlig hjertesvikt, hjerteinfarkt, mot bakgrunn av akutt blødning, pasienter i første trimester av svangerskapet. Forsiktig krever behandling med ustabilt trykk og akutt magesår.

Trental

Pentoxifyllin dilaterer blodkar, forbedrer næringen av vev, stabiliserer de reologiske egenskapene til blod, øker de elastiske egenskapene til røde blodlegemer, reduserer blodplateaggregeringen.

Tilordne Trental for oral administrering (4 tabletter per dag).

Bivirkninger inkluderer svimmelhet, dyspepsi og rødhet i ansiktet.

Kontra å benytte en medisin hvis: massiv blødning, friske blødninger i netthinnen området eller glassaktig substans, akutt hjerteinfarkt, aterosklerose, cerebrale blodkar og hjerte alvorlige.

Antisklerotiske stoffer

Miskleron

Klofibrat (lipomid, atromidin, clofibrat) reduserer konsentrasjonen av kolesterol og urinsyre i blodet, øker fibrinolytisk aktivitet, reduserer blodplateaggregering.

Det er ofte foreskrevet for behandling av diabetisk retinopati og hyperlipidemi. Påfør 2 kapsler tre ganger daglig (etter måltider). Behandling er foreskrevet kurs (ca. en måned) med en påfølgende månedlig pause.

På bakgrunn av behandlingen kan dyspepsi, hudklynge, muskelsmerter, urtikaria, svakhet i kalvemuskulaturen og vannoppbevaring i kroppen oppstå. Etter narkotikaavbestilling går alle negative hendelser vanligvis bort. På bakgrunn av langvarig administrasjon kan gallesteinene dannes, kolestase utvikler og forverring av LCB.

Det er kontraindisert å bruke legemidlet for lever, nyre, graviditet og amming. Foreskrive ikke fibrater til barn og pasienter med diabetes mellitus (risiko for hypoglykemi).

metionin

Methionin er en uunnværlig aminosyre for kroppen. Det bidrar til å fjerne fett fra leveren celler, nøytraliserer giftstoffer, forbedrer effekten av enzymer, vitaminer og hormoner. Det er foreskrevet for behandling av giftig leverskade, med diabetes, aterosklerose.

Ta metionin før måltider for 2 tabletter. Behandlingsforløpet varer i 10-30 dager. Noen ganger brukes en ti-dagers ordning, etterfulgt av en ti-dagers pause. Kontraindikasjoner til utnevnelsen av stoffet er ikke avslørt. På bakgrunn av at man tar metionin, kan oppkast oppstå, noe som krever at medisinen trekkes tilbake.

Stimulerende stoffer

ATP

Adenosintrifosfat er nødvendig for syntese av genetisk materiale og proteiner (DNSC og RNA). Det reduserer ekssudasjon og forandring, påvirker oksidasjonsreduserende reaksjoner. Ved subkonjunktivadministrasjon kan ATP akkumulere i øyets vev uten å forårsake komplikasjoner.

For behandling av 0,25% administreres løsning av ATP intramuskulært (1-2 ml) eller subkonjunktival (0,2 m) i 15-25 dager.

FIBS

Dette legemidlet er oppnådd ved destillasjon av slammet. Det er et biogent stimulerende middel, som foreskrives når stoffet i den glittende kroppen er oversvømt, i tilfelle av keratitt, blepharitt, conjunctivitis, nærsynthet. Legemidlet er også effektivt i myalgi, radikulitt og leddgikt. Oppgi en løsning på 1 ml i en måned.

Torfot

Dette legemidlet er oppnådd ved å fjerne torv. Med sin biologiske effekt, ligner den FBS.

Aloe ekstrakt

Tildel oppløsning i progressiv myopi, okular inflammasjon (uveitt, keratitt, blefaritt, konjunktivitt), fordunkling av glasslegeme, og i tilfelle av sår i magesekken og tolvfingertarm 12. Oppgi 1 ml av oppløsningen under huden i en måned.

Kontraindikert bruk av stimulanter i alvorlig hjerte og karsykdom, i tilfelle av graviditet, pasienter med nephroso-nephritis, akutte gastrointestinale sykdommer.

I tillegg kan denne gruppen medikamenter ikke brukes til pasienter over 55 år.

Komplekser av vitaminer

Vitaminer er en del av komplekse preparater sammen med aminosyrer, mikro- og makroelementer (decamewith, ampevite, quadevite, orcomin). De har gunstig innflytelse på metabolisme, øker bindevevets aktivitet, forbedrer regenerering og reparasjon, eliminerer mangelen på viktige stoffer. Alt dette forbedrer stoffskiftet og bremser aldringsprosessen.

aevit

Aevit er en løsning av vitamin E og A i olje. Tocopherol tar del i oksidasjonsprosessene, metabolisme av proteiner og karbohydrater, normaliserer permeabiliteten av vaskemuren, normaliserer blodstrømmen i netthinnen. Retinol påvirker hovedmetabolismen, er involvert i syntese av visuelt pigment. Med den felles administrasjon av disse vitaminene, er virkningen potensialert.

Tildel Aevit 1 kapsel to ganger om dagen i en måned.

Det var ingen kontraindikasjoner for bruk og bivirkninger.

Forsiktighet kreves Aevit bruk hos gravide kvinner med hypertyreoidisme og galleblærebetennelse, så vel som på bakgrunn av øket vaskulær permeabilitet i tilfellet med kronisk sirkulasjonssvikt, kronisk glomerulonefritt.

Pangeksavit

Pangexavite er foreskrevet for behandling av hudsykdommer og synspatologi. Dosen av legemidlet er 1 tablett tre ganger om dagen.

Geptavit

Heptavit brukes i psoriasis, sykdommer i det optiske systemet (taperotereinalt abiotrofi, keratomalakia, xerophthalmia, keratitt, etc.). Ta vitaminet etter måltider 1-2 ganger om dagen. Behandlingsperioden er 20 dager.

Dekamevit

Decamewith forbedrer metabolismen, normaliserer den generelle tilstanden hos eldre pasienter. Det anbefales for psykisk og fysisk overbelastning, under rekonvalescens i alvorlige sykdommer. Ta Decamevit 1 tablett 1-2 ganger om dagen.

Geksavit

Vitaminkomplekset er foreskrevet for profylaktiske formål for å øke immuniteten mot infeksjoner, samt for langvarig behandling med antibiotika eller i tilfelle økt øyestamme (førere, etc.). Ta 1 tablett 2-3 ganger om dagen (etter å ha spist).

Andre vitaminkomplekser brukes hyppigere til hypovitaminose.

Taufon (den aktive substansen av stoffet Taufon) er en aminosyre med svovelinnhold. Det dannes i kroppen under desintegrasjon av cystein og påvirker energiprosessene. Legemidlet stimulerer reparasjon og regenerering i dystrofi og traumatisk vevskader, hos pasienter med glaukom, fører det til eliminering av intraokulær hypertensjon. På grunn av at Taufon er en del av gallsyrer, påvirker det stoffskiftet av fett.

Påfør legemidlet i form av dråper for øynene (2-3 dråper 2-4 ganger daglig i tre måneder) eller en oppløsning (4%) for injeksjoner som utfører parabulbar, subkonjunktiv (0,3 ml) i 10 dager. Noen ganger ty til metoden for tvungen instillasjon, det vil si injisert 1 slipp hvert 15. minutt i en time. Prosedyren gjentas to ganger om dagen i en måned. Med denne administrasjonsruten er penetrasjonen av legemidlet, selv i glasslegemet og retinale celler, notert.

Hvordan øke øynene raskt og effektivt

Øyehinnen fungerer fullt ut på grunn av vaskulær membran i form av et kapillær-venøst ​​nettverk. Det gir oksygen og andre næringsstoffer til øynene. Noen ganger på øyets synlige skall kan du observere blodpunkter, men hva er det?

Hvordan styrke øynene? Spørsmålet er bekymret for mange. Prosessen er viktig for hver person, spesielt for de som opplever sprengende kapillærer. For at dette skal skje, er det nødvendig å engasjere seg i forebygging.

Hvorfor arterier svekkes?

De små blodkarene som ligger i ølens sclera, preges av at de har tynne vegger. Mange ugunstige faktorer kan føre til at strukturen deres vil bli ødelagt, de vil bli tynnet og tynn. Som et resultat vil blodet begynne å strømme under konjunktivene.

Før du tenker på hvordan du beskytter øyekapillærene fra brudd, er det nødvendig å finne ut hvorfor dette er tilfelle:

 1. Det arterielle trykket stiger. Folk som lider av høyt blodtrykk i lang tid, kan jeg merke blødninger på sclera. Saken er at høyt blodtrykk provoserer overdreven blodtilførsel, små arterier brister under press. Noen ganger kan et symptom indikere utvikling av hypertensjon.
 2. Fysisk overuttak - hyppig vekttrening, løfting av tunge gjenstander. Kvinner kan briste kapillærene under fødsel, fordi det er sterke forsøk.
 3. Sykdommer i endokrin natur, spesielt i diabetes. Fartøyene er veldig tynne, berører dette og øyet.
 4. Oftalmiske sykdommer - keratitt, konjunktivitt. Blødning kan være ledsaget av andre symptomer i form av kløe og annet ubehag.
 5. Trauma - blåmerker i hodet, streker i øyet.
 6. Overeksponering av øynene. Du kan legge merke til rødhet etter lenge jobbet med dokumenter eller ser på TV.
 7. Følsomhet av organismen til værforhold.
 8. Du kan se at blodårene har brutt ned, etter å ha badet i badstuen, og etter å ha drukket alkohol.
 9. Mangel på vitaminer i kroppen, spesielt med hensyn til rutinemessig og askorbinsyre.
 10. Blødning kan oppstå etter å ha drukket noen medisiner som fortynnet blod.

Barn kan briste blodkar når de gråter, eller i en tid da barnet ikke kan gå på toalettet på et stort. Forstyrr en enkelt blødning bør ikke, hvis det er av systemisk natur, er det nødvendig å henvende seg til en spesialist. Enkle teknikker vil bidra til å unngå mange ubehagelige komplikasjoner.

symptomer

Hovedsymptomet på svekkede kar er blødning, du kan legge merke til det umiddelbart (se Fartøy i øynene brister: hvorfor skjer dette?). Bruising er på bunnen av øyet eller over, noen få skadede arterier kan føre til fullstendig rødme av sclera. Mange ser bare eksterne tegn, andre føler ubehag i form av nærvær av et fremmedlegeme.

Hvis strukturen på fartøyet har blitt kompromittert på grunn av økt trykk, kan pasienten klage over alvorlig hodepine, generell helse vil forverres, svarte flekker vil vises før øynene hans. Oftere blødninger påvirker ett øye, mye mindre ofte to.

Det finnes flere former for lokalisering:

Videoen i denne artikkelen viser tydelig hvordan blødningen forekommer.

Hvordan synliggjøre øynene?

Det viktigste som bekymrer en person med blødning er estetisk ubehag. Alle prøver å finne en måte å kvitte seg med problemet så snart som mulig. Hjelp avhenger av hva som forårsaket denne tilstanden.

Før du besøker en øyelege, kan du hjelpe deg selv:

 1. Den beste forebyggingen er en sunn søvn. Øynene skal fullt hvile, det er bedre hvis det blir lang søvn. Med stress og overarbeid er tilstanden spesielt nødvendig.
 2. Ved forhøyet trykk bør du ta medisinen foreskrevet av legen din.
 3. For å styrke sosudiki i øyet bør du ta et kontrastbad. Klargjør to beholdere, en hell kaldt vann, den andre varme. Dyp problemet øyet en etter en frem og tilbake.

Hvis blødning er svært hyppig, er det nødvendig å konsultere en øyelege. Patologi kan skyldes sykdom eller banal mangel på vitaminer.

dråper

Alle bryr seg om å forhindre sprøhet av blodårer?

Hvis du er sikker på at hele saken er i overarbeid, øker presset, så for å styrke fartøyene kan du gjøre følgende:

Forsterkning av øyekarene i utviklingen av en sykdom kan kun gjøres etter å ha konsultert en lege. Korrekt valgt behandling vil bidra til å unngå alvorlige komplikasjoner (se Hva skal gjøres hvis fartøyet brister i øyet: dråper og andre legemidler som løser problemet).

medisiner

Selv om vi klarte å takle sprengning av blodårer, betyr det ikke at ubehag ikke kommer tilbake igjen. Man kan ikke kurere øynene ved hjelp av forebygging alene.

Det er spesielle piller for et lignende problem, de mest effektive er følgende:

 1. askorutin - Styr vascular vegger, forbedre tilstanden til sirkulasjonssystemet. Ikke bruk hos personer med diabetes.
 2. Garazon - en kombinasjon av gentamicin og betametason. Legemiddelet styrker kapillærene, har en anti-inflammatorisk effekt. Behandlingsforløpet varer to til tre uker.
 3. Trental - en vasodilator, er tilgjengelig i form av tabletter. Det er nødvendig å gjennomgå behandling. Mikrocirkulasjon forbedres.
 4. Nigeksin - En agent spasmolytisk, den brukes ved forstyrrelser i det vaskulære systemet, hyppige spasmer. Om lag ti dager er det en forbedring.

Hvis du ikke vet hvordan du forstår øyeskip, bør du definitivt konsultere en spesialist. Legen vil foreskrive behandlingen og bestemme varigheten.

Riktig ernæring

Hva er å styrke vaskulære vegger under øynene? Riktig ernæring forbedrer ikke bare synet, men unngår også utviklingen av mange sykdommer. Produkter bør lett fordøyes, helst hvis det er noe av planteopprinnelse.

Så, de mest nyttige er:

 1. gulrot - Produktet er rik på vitamin A. Gulrotjuice nærer organets syn, absorberer raskt og enkelt. Du kan spise en grønnsak og drikke juice når som helst på året.
 2. gresskar - i sammensetningen av mye keratin. Egnet for å styrke blodkarene, forbedre synet. Å spise gresskar kan være i form av et tilsetningsstoff til salater eller i ren form.
 3. Persille juice - Det er nødvendig å drikke flere ganger om dagen på en spiseskje. Kan blandes med gulrotjuice. Blandingen slapper av øynene, forbedrer tilstanden til karene, forhindrer utseende av blødninger.
 4. spinat - produktet er rikt på mange vitaminer som er nyttige for synet. Lutein hindrer kataraktutvikling, reduserer risikoen for andre sykdommer med 80%.
 5. brokkoli Er et godt middel som vil beskytte mot utvikling av mange ubehagelige sykdommer.
 6. egg - i sammensetningen av svovel, aminosyrer og andre nyttige mikroelementer. Alt dette forbedrer stoffskiftet i øynene, forhindrer utviklingen av tørrhet, konjunktivitt, grå stær og så videre.
 7. Svart sjokolade - styrker hornhinnen, beskytter kapillærene. Men vi må huske at bare svart sjokolade er nyttig i sin rene form.
 8. Fiskeolje - bidrar til å forhindre utvikling av mange patologier i øynene. Dette er en god kilde til amino fettsyrer, de har en positiv effekt på synet. Med et underskudd føltes tørrhet.

Husk at rasjonell ernæring er viktig. Ved hjelp av riktig ernæring er det mulig å forhindre utvikling av mange patologier, styrke fartøyene, forbedre synet.

Vitaminer for øynene

Jo mer variert det menneskelige dietten, jo lavere er sannsynligheten for å utvikle sykdommer. Hvis det ikke er tid å bruke til matlaging, kan du ta vitaminkomplekser (se Vitaminer for å styrke øyets kar - hvem trenger de?).

Lutein-kompleks

Vitaminer er egnet for netthinnen, det anbefales å ta med hyppige og tunge belastninger. Hjelper å unngå blødning, styrket kar. Prisen er ca 400 rubler.

optikk

Vitaminer er rike på keratin, så vel som andre mineraler. Det anbefales å bli tatt med en og annen diett til diabetikere. Øyestatusen er bedre, fartøyene styrkes. I pakningsinstruksjonene for bruk, ta vitaminer for å følge den.

Doppelgerz Active

Dette kosttilskudd, den viktigste aktive ingrediensen er retinol, ekstraktet av blåbær. Du kan ta det uten å konsultere legen din. Forbedre blodsirkulasjonen i øynene, akselerere regenereringsprosesser.

Strix med blåbær

Vitaminer inneholder keratin og blåbær. Du kan ta det for å forebygge. Ubehagelige opplevelser fra øynene fjernes, blodsirkulasjonen forbedres. Spesielt egnet for kontorarbeidere som bruker mye tid bak dokumenter og en datamaskin.

Slezavit

Vitaminer motstår aldersrelaterte endringer, egnet for eldre. Unge mennesker som har synsproblemer kan også ta vitaminer. Den generelle tilstanden til fartøyene vil bli forbedret, blodsirkulasjonen vil bli normalisert.

fokus

Vitaminer anbefales for forebyggende formål mot mange øye sykdommer. Netten er styrket, trykket er normalisert, blodsirkulasjonen forbedres.

forebygging

Det er ikke bare nødvendig å vite hvordan man skal styrke sklerens kar, men også hvordan man kan forhindre utseendet på problemer. Med det vanlige utseendet på røde flekker må du ta godt vare på helsen din. For å forhindre gjenoppbygging av sykdommen er det behov for kraftige forebyggende tiltak.

Dette kan gjøres med noen forebyggende tiltak:

 1. Berik dietten med næringsrik mat, den bør inneholde mye vitamin C.
 2. Ikke løft tyngdekraften, fordel den fysiske belastningen jevnt.
 3. Mens du jobber på datamaskinen, leser bøker, kontroller at belysningen var full.
 4. Provoke blødning kan varmt vær, fuktighet. Det anbefales ikke å besøke dampbadene og badene ofte.
 5. Med influensa, ta antivirale stoffer, så små kapillærer vil ikke bli ødelagt.
 6. På blåsige dager, vask øynene etter å ha gått.
 7. Økt trykk og endokrine sykdommer krever spesiell behandling.
 8. Conditioners i huset må suppleres med en luftfukter, tørrhet vil negativt påvirke tilstanden til øynene.

Organets syn på en person må fungere riktig, ellers vil livskvaliteten ikke forandres til det bedre. Du kan forhindre utvikling av sykdommer, for dette må du vite hva du skal styrke øyesårene, årene og kapillærene, for å besøke legen regelmessig.

Les Mer Om Fartøyene