Virkningsmekanismen for trombolytika, indikasjoner, bivirkninger

Fra denne artikkelen vil du lære: hvordan trombolytika, hvem og for hva de er utnevnt til. Varianter av narkotika. Bivirkninger, interaksjon med andre legemidler, kontraindikasjoner.

Trombolytika (fibrinolytika) er legemidler som har til formål å ødelegge trombi. I motsetning til antiaggreganter og antikoagulanter, som reduserer blodets viskositet og forhindrer trombose, er trombolytika i stand til å oppløse allerede dannet trombi. Derfor er antiaggreganter og antikoagulantia forebygging av trombose, og trombolytika er deres behandling.

Innfører stoffet i denne gruppen kun en erfaren resuscitator eller kardiolog på et sykehus.

Handlingsmekanisme

For "viskositeten" av blodet er et spesielt protein-fibrin. Når det ikke er nok av det i blodet, vises en tendens til blødning og koagulasjonsprosessen bremses med vevskader. Men når hans nivå er forhøyet - blir blodpropper dannet fra ham.

Splitter overdreven mengde fibrin spesiell enzym - plasmin. Spaltningsprosessen kalles fibrinolyse. I blodet er dette enzymet til stede i store mengder i en inaktiv form - i form av plasminogen. Og bare om nødvendig, blir det plasmin.

Mekanisme for fysiologisk fibrinolyse

Hos friske mennesker er mengden fibrin og plasmin i blodet balansert, men med en tendens til trombogenese senkes plasminivået.

Trombolytiske midler (et annet navn - fibrinolytika) aktiverer resorpsjon av blodpropp, omdannelse av plasminogen til plasmin, som er i stand til å spalte fibrin - det protein som danner blodpropper.

vitnesbyrd

Fibrinolytika utpeker under slike patologier:

 • Myokardinfarkt forårsaket av trombose.
 • Iskemisk slag.
 • Tromboembolisme av lungearterien.
 • Trombose av noen større arterier eller årer.
 • Intrakardial trombi.

Narkotikabehandling for trombose er tilrådelig senest 3 dager etter dannelsen av trombosen. Og det er mest effektivt i de første 6 timene.

Typer av trombolytika

Ifølge nyheten og effektiviteten av stoffene i denne gruppen er delt inn i 3 generasjoner.

Det første stoffet som har trombolytisk aktivitet er Streptokinase. Dette enzymet produserer bakterier - beta-hemolytiske streptokokker. Den fibrinolytiske effekten av dette stoffet ble først beskrevet i 1940.

Til tross for effektiviteten av legemidlet, forårsaker det ofte allergiske reaksjoner.

Dessuten, og Streptokinase og urokinase splitting provosere farlig ikke bare fibrin, generert tromben, men også fibrinogen, protrombin, koagulasjonsfaktorer og koagulasjonsfaktor 5 8. Denne er fylt med blødning.

Disse manglene på de første trombolytikkene og bevirket forskere å utvikle nye, mer sikre for kroppsfibrinolytiske legemidler.

trombolytika 2 og 3 generasjoner er mer selektive. De handler mer spesifikt på en trombose og fortynner ikke blodet så mye. Dette minimerer blødningen som en bivirkning av trombolytisk terapi. Imidlertid fortsetter risikoen for blødning fortsatt, spesielt hvis det er predisponerende faktorer (hvis brukt, er bruk av medisiner kontraindisert).

I moderne medisinsk praksis brukes hovedsakelig trombolytikk av 2. generasjon, siden de er sikrere enn preparater av 1. generasjon.

Kontra

Ikke utfør trombolytisk terapi i slike tilfeller:

 • Rikelig intern blødning de siste seks månedene.
 • Kirurgisk operasjon på ryggmargen eller hjernen i anamnesen.
 • Hemorragisk diatese.
 • Inflammatoriske sykdommer i blodårer.
 • Mistenkt hemorragisk slag
 • Alvorlig hypertensjon, ikke egnet til medisinsk kontroll (systolisk blodtrykk over 185 mm Hg eller diastolisk over 110 mm Hg).
 • En nylig craniocerebral skade.
 • Utsatt 10 dager og senere alvorlig traumer eller kirurgi.
 • Fødsel (10 dager siden og senere).
 • Gjorde mindre enn 10 dager siden punktering av subclavian eller jugular venen og andre fartøy som ikke kan presses.
 • Kardiopulmonal gjenoppliving, som varte mer enn 2 minutter, så vel som den som forårsaket skader.
 • Leverinsuffisiens, alvorlig leversykdom (skrumplever, hepatitt, etc.).
 • Spiserør i spiserøret.
 • Hemoragisk retinopati (en tendens til blødning i retina, forekommer ofte i diabetes).
 • Forverring av magesår i de siste 3 månedene.
 • Pankreatitt i akutt form.
 • Endokarditt av bakteriell natur.
 • Aneurysmer og andre abnormiteter av store arterier eller årer.
 • Tumorer med økt risiko for blødning, spesielt i organene i mage-tarmkanalen, i lungene, hjernen.
 • Et hemorragisk slag i anamnesen.
 • Intrakranial blødning i anamnesen.
 • Sterkt lekkende iskemisk slag, med kramper i antall symptomer.
 • Tuberkulose med hemoptysis.
 • Individuell intoleranse mot stoffet.
Hemorragisk slag

Det er også kontraindikasjoner angående blodtilstanden i øyeblikket. trombolytika kontraindisert hvis en blodprøve viste følgende abnormiteter:

 • Sukkernivået er over 400 milligram per deciliter eller mindre enn 50 mg per deciliter.
 • Antall blodplater er mindre enn 100 000 per mm 3.

Hvis stoffet brukes til slag, er det aldersgrenser. Fibrinolytika administreres vanligvis ikke til pasienter under 18 år og eldre enn 80 år.

Interaksjon med andre legemidler

Legemidler til trombolytisk terapi administreres ikke hos pasienter som får antikoagulantia (som for eksempel Warfarin).

Når den påføres samtidig med midler som påvirker nivået av blodplater (cefalosporin-antibiotika, ikke-steroide antiinflammatoriske midler, kortikosteroider), øker risikoen for blødning.

Hos pasienter som tok igangværende antiaggreganter øker risikoen for blødning også. Legen må ta hensyn til dette ved beregning av dosen av trombolytika.

Hvis en pasient kort før innføringen av fibrinolytika tok ACE-hemmere, øker risikoen for en allergisk reaksjon.

Bivirkninger

Hovedvirkningen av alle trombolytika er blødning:

 1. Eksteriør. Av nylig skadede kar, for eksempel, hvor blod ble tatt for analyse. Fra tannkjøtt, nese.
 2. Blødninger i huden. I form av petechiae (poeng), blåser Petechial blødninger
 3. Intern. Fra mukøs tarmkanal, organer i genitourinary systemet. Blødninger i retroperitonealrommet. I hjernen (manifeste nevrologiske symptomer: anfall, taleforstyrrelser, retardasjon). Mindre vanlig - blødning fra parenkymorganene (lever, binyre, milt, bukspyttkjertel, skjoldbrusk og andre kirtler, lunger).

Intern blødning hos pasienter uten kontraindikasjoner er sjelden.

Det kan også være arytmier (som krever bruk av antiarytmiske medisiner), senke blodtrykk, kvalme, oppkast, feber.

Når en allergisk reaksjon på stoffet fremkommer utslett, bronkial spasmer, hevelse, en reduksjon i trykk. Allergi mot medisinering kan føre til dødelig anafylaktisk sjokk. Derfor er det viktig å bruke antiallergiske stoffer i tid når de første symptomene oppstår.

Bivirkninger er mest uttalt i 1. generasjon. Ved bruk av fibrinolytiske 2 og 3 generasjoner forekommer de sjeldnere og strømmer ikke så hardt.

Når du bruker 1ste generasjons trombolytika, er det så mye blødning at blodtransfusjon er nødvendig.

Videre behandling

Respons fra kroppen til en skarp fortynning av blod blir økt produksjon av trombin - et stoff som øker trombogenesen. Dette kan føre til en gjentakelse av trombose. For profylakse kan de gå tilbake til trombolytik 2 eller 3 generasjoner (men ikke 1 på grunn av høyere blødning etter bruk).

Istedet for å gjeninnføre fibrinolytisk for å forhindre gjendannelse av blodpropper kan bruke antikoagulanter (heparin), eller antiblodplatemidler (acetylsalisylsyre).

overdose

Siden stoffet utskilles raskt fra kroppen, oppstår en overdose sjelden. Imidlertid er det svært farlig, da det provoserer kraftig blødning, hvoretter blodtransfusjon er nødvendig.

For å eliminere overdosen, stopp injeksjonen. Kan også introdusere antifibrinolytika (hemmere av fibrinolyse) - legemidler med motsatt effekt, som gjenoppretter blodkoagulasjon og stopper blødning. Det vanligste stoffet i denne gruppen er aminokapronsyre.

Hva er trombolyse og hvordan utføres det?

Trombose av koronarbeinene kan føre til brudd på blodtilførselen til hjerte og hjerne, noe som kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Full rehabilitering og tilbakeføring til et sunt liv er umulig uten restaurering av forstyrret blodsirkulasjon, noe som i sin tur vil ikke være i stand til å gjenopprette til en blodpropp i fartøyet, så det blir viktig hvordan du fjerner en blodpropp raskere. Mer om hva en trombose er, les her.

Hva er trombolyse?

trombolyse - Dette er en teknikk for oppløsning av trombus, slik at den kan fjernes fra fartøyet og gjenopprette blodstrømmen. Det finnes flere metoder som gjør at prosedyren kan utføres uten skade på kroppen, og bidrar til den mest komplette restaureringen av funksjonaliteten til de berørte områdene.

Tidsfaktoren spiller en avgjørende rolle, fordi den raskere trombolyse utføres, jo mer effektiv er den. Trombolyse kan redde liv for pasienter med hjerteinfarkt, slag, lungeemboli, trombose i venene i underekstremiteter og mesenteriske kar.

Hvordan utføres trombolyse?

trombolyse - er et intravenøst ​​legemiddel (trombolytisk). Disse stoffene inkluderer streptokinase, urokinase, alteplase og anestreplase i kombinasjon med heparin.

Stoffet føres enten inn i cubital vene (systemisk trombolyse brukes prehospital) eller endovaskulær kirurgi, noe som gjør det mulig å innføre medikamentet direkte til det angrepne området (trombolyse kateter). Denne typen trombolyse utføres på et sykehus.

Begge disse typer trombolyse kan utføres sekvensielt hvis det foreligger bevis for dette - systemisk på prehospitalstadiet (brigade "ambulanse"), kateter - på sykehuset. Behovet for slik dobbelt trombolyse forekommer sjelden.

Når utføres trombolyse?

Legen bestemmer om å ta trombolyse. Han kan foreskrive denne prosedyren for hjerteinfarkt, iskemisk berøring (ikke hemorragisk!), Tromboembolisme, inkludert lungearterien.

Prosedyren kan utføres både hjemme, under bistand til ambulansbrigaden og på sykehuset. Nødtrombolyse har en ubestridelig fordel over tid - det tillater ikke bare å redde liv, men også for å muliggjøre maksimal mulig rehabilitering av pasienten.

Sykehustrombolyse utføres på sykehuset etter diagnostiske prosedyrer. Det er ikke så raskt som prehospital, men det unngår systemiske komplikasjoner og trombolyse hvis den er kontraindisert.

Indikasjoner for prehospital trombolyse:

 • Symptomer på hjerteinfarkt i EGC;
 • Tegn på involvering av store grener av lungearterien - dyspné, kvelning, hevelse i livmorhalsen, krepitasjon og pleural friksjonsstøy.

Trombolyse for mistenkt slag er vanligvis ikke utføres en brigade av "første", fordi uten apparat eller MR-angiografi er vanskelig å skille mellom iskemisk slag, i hvilken trombolyse er nødvendig, fra den hemoragisk, hvor han bare forverre tilstanden.

Indikasjoner for sykehustrombolyse:

 • Myokardinfarkt (mindre enn seks timer etter symptomstart, dersom ingen trombolyse før sykehus har blitt utført);
 • Iskemisk berøring (mindre enn seks timer etter sykdomsutbruddet);
 • lungeemboli;
 • Trombose av venene i underdelene;
 • Trombose av vener av indre organer.

Det er viktig å gjennomføre trombolyse senest seks timer etter utviklingen av de første symptomene, siden det senere ikke vil gi resultater.

Forberedelser for trombolyse

Enzympreparater brukes til å utføre trombusoppløsning. En av de aller første medisinene av denne typen - streptokinase. Det sprer raskt og pålitelig trombosen, dessuten er det billigere enn sine nyere analoger. Det utskilles raskt fra kroppen uten å forårsake langvarige komplikasjoner.

Men det har også betydelige ulemper - streptokinase forårsaker ofte allergiske reaksjoner, forstyrrer blodproppingsprosessen og kan forårsake blødning. Raskt dekomponering av streptokinase krever at den administreres i en stor dose, noe som øker risikoen for allergiske reaksjoner.

urokinase fikk navnet fordi det først ble isolert fra en persons urin. Det er mer effektivt enn streptokinase, spalt trombi, det virker raskere, men det forårsaker de samme bivirkningene, slik at dets fordel over streptokinase ikke regnes som bevist. I tillegg krever administrering av heparin.

alteplase er en mer moderne analog av streptokinase. Risikoen for allergiske reaksjoner er mye lavere, den virker allerede i små doser, elimineres raskt fra kroppen. Etter introduksjon av behandling med heparin i en uke, som øker risikoen for blødning og blødning betydelig.

Anistreplase. Den dyreste og moderne av listen. Dens verdighet er at dette stoffet kan injiseres, og det krever ikke heparin. Ulempen er en veldig stor pris, noe som gjør søknaden til "rask" umulig.

Kontra

Trombolyse kan ikke utføres dersom:

 • Pasienten har blødninger av noe sted, inkludert mistanke om hemorragisk slagtilfelle;
 • Det er tegn på en koagulasjonsforstyrrelse eller et ICE-syndrom;
 • I den postoperative perioden;
 • Med arteriell hypertensjon;
 • Med økt intrakranielt trykk;
 • Hvis det er en mistanke om aorta-disseksjon eller en aneurisme av hjerneskapene;
 • I tilfelle av alvorlige allergiske sykdommer i anamnesen;
 • Med leversykdommer
 • Under graviditet.

Metoder for å utføre trombolyse

Det er to metoder for å utføre trombolyse - systemisk og lokalt. Systemisk trombolyse innebærer innføring av stoffet i ulnarvenen. Dette gjør det mulig å oppløse trombus uansett plassering.

Kan gjennomføres på prehospitalstadiet. Ulemper - en stor risiko for allergiske manifestasjoner, en stor dose av stoffet, er nødvendig for å oppnå effekten.

Lokal eller katetertrombolyse utføres kun på et sykehus og er i hovedsak en endovaskulær operasjon. Operativ tilgang er gjennom lårbenen - et kateter settes inn som når trombosen direkte, og administrasjon av medisiner skjer direkte i det berørte området.

Fordelene ved fremgangsmåten - som ikke krever høye konsentrasjoner av medikamentet, og mangelen - i stor kompleksitet av fremgangsmåten, og som før å bruke endovaskulær trombolyse, krever angiografi eller MR for å bestemme den nøyaktige blodpropp sted, tar det en lang tid, og etter alle diagnostiske prosedyrer, kan trombolyse miste effektivitet.

Bruk av trombolyse i akutt nødstilfelle

Med akutte forhold kan ambulansteamet anvende systemisk trombolyse, hvis det foreligger bevis for bruk. Med hjerteinfarkt er indikasjoner på trombolyse tegn på koronar trombose på EKG. Når slag er ikke alltid mulig å skille iskemisk slag fra hemorragisk.

Ofte, med iskemisk slag, er ansiktet blegt, og med hemorragisk rødhet og hevelse, så vel som høyt blodtrykk, men dette er ikke absolutte indikatorer. En pålitelig differensialdiagnostisering kan bare gis av MR, derfor er trombolyse utført bare på et sykehus ved hjerneslag.

Mulige komplikasjoner og tegn på vellykket terapi

Trombolytisk behandling kan være komplisert av blødning, spesielt når heparin er nødvendig, eller en allergisk reaksjon (pasienten kan ikke være klar over at han har en allergi mot narkotika, trombolytika).

Tegn på vellykket behandling - Dette er en forbedring i pasientens tilstand, som oppstår i løpet av noen få timer, oppløsningen av tromben, som bekreftes av angiografi, og den vellykkede rehabilitering av pasienten i fremtiden. Den mest vellykkede trombolyse i de tre første timene av sykdommen, i ekstreme tilfelle - seks, i en senere periode i vev som gjennomgikk hypoksi, utviklet uopprettelige forandringer.

Trombolyse: essensen, anvendelsesområder, stoffer, indikasjoner, komplikasjoner

Dessverre gjør tiden ikke folk yngre. Kroppen blir gammel, og med det blir karene gamle. I vevets metabolisme endres blodkjøpbarhet. Kroniske sykdommer akselerere disse prosessene. Som en konsekvens dannes blodpropp i blodkar som kan blokkere blodstrømmen. Denne sykdommen kalles trombose.

Avhengig av hvor trombosen er, kan en person utvikle hjerteinfarkt, hjerneslag (hjerneinfarkt) og andre ikke mindre formidable komplikasjoner. Er det mulig å hjelpe offeret? Det er en berging - trombolyse eller trombolytisk terapi (TLT)!

Utvilsomt vil rettidig assistanse ikke bare redde personens liv, men gir også håp for full rehabilitering. Ikke alle vet om dette, og derfor mister de dyrebar tid. Men det er ganske logisk å anta at blodstrømmen kan gjenopprettes ved å på en eller annen måte fjerne en forfalsket blodpropp. Dette er essensen av TLT.

Trombolytiske legemidler redder liv i tilfelle av en rekke vaskulære sykdommer, inkludert pulmonal emboli (PE), dyp venetrombose, hjerteinfarkt og iskemisk berøring.

 • Selektiv trombolyse. Legemidlet som løser blodet, med denne metoden, blir introdusert i bassenget av den skadede arterien. Denne handlingen er mulig innen seks timer etter at blodstrømmen stopper.
 • Ikke-selektiv trombolyse er intravenøs. For å utføre denne metoden slippes enda mindre tid - 3 timer.

Trombolyse med hjerneinfarkt

blokkering av hjernens arterier med trombose i iskemisk slag

Akutte hjertesirkulasjonsforstyrrelser (ONMI), som provoserer alvorlige nevrologiske sykdommer, kalles slag. Diagnosen av hjerneslag lyder som en setning. I Russland. Halvparten av pasientene dør, de fleste av dem innen den første måneden. Og du vil ikke misunne de overlevende - mange forblir hjelpeløse invalider til slutten av deres dager.

Men i land som har brukt TLT i mange år, er statistikken forskjellig: ikke mer enn 20% av pasientene dør. I mange pasienter er nevrologiske funksjoner fullstendig restaurert. Og dette er takket være trombolyse - den mest effektive metoden for behandling av iskemisk slag.

Prosedyren for TLT er ikke veldig vanskelig - spesielle enzymer blir introdusert i karet som kan oppløse tromben. Det er imidlertid kontraindikasjoner:

 1. Blødning av forskjellig lokalisering. Med TLT i blodårene oppløses alle blodpropper, og de som dannes som følge av blødning, er ikke utelukket.
 2. Mulig aorta disseksjon.
 3. Arteriell hypertensjon.
 4. Intrakranielle svulster.
 5. Hemorragisk slag (blødning, som skyldes brudd på hjernens vegger).
 6. Leversykdommer
 7. Graviditet.
 8. Operasjoner på hjernen.

Pasientens alder påvirker ikke trombolytisk terapi!

Blant de ovenfor angitte kontraindikasjoner er noen absolutt, andre er relative. Den viktigste absolutte kontraindikasjonen er blødning.

Trombolyse kan forebygges ved mangel på nødvendige forhold: en datortomografi, et laboratorium, en neuroreanimasjon. Og viktigst, det kan ganske enkelt ikke være nok tid. Tre (maksimalt seks) timer fra sykdomsutbruddet - i disse kriteriene er det nødvendig å møte trombolytisk terapi. Dette er tilfellet når tiden ikke er penger, men livet! Derfor er det så viktig å være oppmerksom på de første tegnene på et slag:

 • Unilateral følelsesløp i armen eller benet;
 • Inkonsekvent tale;
 • Skewed ansikt.

Du kan be en person å strekke ut hendene og si noe. Hvis en slik oppgave viser seg umulig for ham - ring en ambulanse straks. Husk: nedtellingen har startet, og det er ikke nok for pasienten!

Hjerte og TLT

Clogged kan ethvert fartøy i kroppen, koronar, inkludert. I dette tilfellet utvikler hjerteinfarkt. Selvfølgelig, i en sunn kropp, er utseendet på en trombose usannsynlig. Denne prosessen bidrar vanligvis til vanlige brudd. Blant dem: reduserer mengden av antikoagulantkomponenter i blodet: heparin og fibrinolysin, noe som øker innholdet av koagulasjonskomponenter. I tillegg oppstår lokale forstyrrelser i fartøyet: indre veggen blir grov, atherosklerotisk plaque ulcerat, blodstrømmen bremser ned.

På samme måte som i tilfelle av hjerneslag med hjerteinfarkt, er det viktig å fjerne klumpen i tide og gjenopprette blodtilførselen til hjertemuskelen. Legene tør imidlertid ikke å utføre denne prosedyren uten grundig undersøkelse av pasienten, og frykter negative konsekvenser.

Denne undersøkelsen inkluderer tosidig skanning, computertomografi angiografi, Doppler studie. Alt dette gjør det mulig å bestemme lokaliseringen av trombus mest nøyaktig og å introdusere legemidlet direkte inn i det berørte karet. Med denne tilnærmingen reduseres risikoen for komplikasjoner mange ganger.

Men fortsatt, noen ganger, når pasienten ikke har tid, utfører selv ambulanse leger trombolyse. Faktisk er i et slikt tilfelle utestengelse i sannhet som døden! Selvfølgelig bør denne prosedyren bare utføres av kvalifiserte spesialister - det kardiologiske teamet. Varigheten av trombolyse kan variere fra 10 minutter til 2 timer.

Behandling av trombolytisk terapi ved hjerteinfarkt, så vel som i slag, har kontraindikasjoner. Og også det største hindret er blødningen av lokalisering.

Prosedyren for oppløsning av trombus er ikke en billig glede. Kostnaden for trombolytiske stoffer, spesielt importert produksjon, når opp til $ 1000 per injeksjon. Men hva kan være dyrere enn livet? Da denne prosedyren er presserende, er utgiftene for den inkludert i CHI-taksten for avgang av ambulanslaget.

Metoder for å utføre trombolyse

Trombolyse utføres ved to hovedmetoder:

 1. system;
 2. Local.

Den første metoden er fordelaktig fordi medisinen kan injiseres i en vene uten å ha en anelse hvor blodproppene skjuler. Med blodstrømmer sprer stoffet gjennom hele sirkulasjonen, hvor det på vei møter et hinder i form av blodpropp og oppløses. Men systemisk trombolyse har en betydelig ulempe: En økt dose av legemidlet er nødvendig, og dette er en ekstra byrde på hele sirkulasjonssystemet.

Ved utførelse av lokal trombolyse injiseres legemidlet direkte inn i stedet for trombos lokalisering. Legemidlet er matet gjennom et kateter, så metoden ble kalt katetertrombolyse. Denne metoden er imidlertid mer komplisert enn den første i utførelse og er forbundet med en viss fare. Under prosedyren observerer doktoren bevegelsen av kateteret ved hjelp av en røntgenstråle. Fordelen med denne metoden er den lave invasiviteten. Det brukes selv i nærvær av et stort antall kroniske sykdommer i pasienten.

Enn clots løse opp?

De viktigste trombolytika som brukes til indikasjoner på trombolyse:

 • Streptokinase. Dette legemidlet er det billigste blant trombolytiske midler. En signifikant ulempe med streptokinas er dens inkompatibilitet med menneskekroppen, som forårsaker mange allergiske reaksjoner. Også, en relativt kort halveringstid krever langvarig administrasjon (60 minutter). Og viktigst, når streptokinase brukes, utvikler mange hemorragiske bivirkninger. Alt dette fungerte som en unnskyldning for utviklingen av mer moderne trombolytikk.
 • Urokinase. Det er mye dyrere, men dets fordel over streptokinase er ennå ikke bevist. Krever innføring av heparin i venen. For første gang ble dette proteinet funnet i human urin. Men senere ble han isolert fra andre vev og organer.
 • Anistreplase. Det dyra stoffet. Du kan injisere en jet, som i stor grad letter sin prehospital applikasjon. Det er ikke nødvendig å injisere heparin i venen.
 • Alteplase. Dyrt medisin. Ved rettidig administrasjon av legemidlet er overlevelsesgraden av pasienter høyere enn i tilfellet streptokinase. I løpet av uken er heparinbehandling nødvendig. Høy sannsynlighet for blødning i hjernen.

Komplikasjoner av TLT

 1. Blødning. Både små og svært farlige er mulige.
 2. Violert kontraktil funksjon av hjertemuskelen, som manifesterer seg som tegn på hjertesvikt.
 3. Hemorragisk slag. Denne komplikasjonen kan forekomme hos eldre pasienter som følge av streptokinase.
 4. Allergiske reaksjoner.
 5. Reperfusjonsarytmier. Nesten halvparten av pasientene blir observert.
 6. Reocclusion av koronararterien. Er manifestert i 19% av pasientene.
 7. Arteriell hypotensjon. Dens forbindelse med blødning er ikke utelukket.
 8. Feber, utslett, kulderystelser.

TLT på prehospital scenen

Ved hvilke tegn kan vi anta brudd i hjernens kar:

 • Smerter i hodet;
 • svimmelhet;
 • Forringelse av oppmerksomhet, syn, minne.

Hvem vet ikke disse symptomene! I visse perioder av livet kan de vises i helt friske mennesker. Imidlertid er disse samme tegnene registrert på et tidlig stadium av cerebrovaskulær ulykke. For å utelukke denne muligheten og ikke gå glipp av ONMK, må hver person som har utvekslet det femte tiåret årlig utføre ultralyd av hjerneskipene, samt tosidig skanning av karoten arterier.

I tillegg er det ikke dårlig å gjennomgå MR-hjernen - den mest informative studien. Det er spesielt indikert for pasienter i fare: de med diabetes mellitus, hypertensjon, aterosklerose, fedme, hjerteproblemer. En alvorlig faktor er hypodynami og arvelighet (spesielt for moren). Det er også nyttig å gjennomføre en undersøkelse av koronarbeholdere.

Hva gir trombolyse på prehospitalstadiet? (infographics: "Helse i Ukraina")

Hvis det oppdages en trombose av visse fartøy under undersøkelsen, vil trombolyse være den mest korrekte avgjørelsen. Stædig statistikk viser effektiviteten av denne metoden. Axiomet er at enhver sykdom er lettere å advare enn å kurere. Prehospital trombolyse reduserer dødeligheten fra slag og hjerteinfarkt til 17%.

Trombolytisk terapi er foretrukket på prehospitalstadiet, gitt utdannet medisinsk personell, beredskapspersonell, evnen til å dekode EKG på stedet. Samtidig kan TLT starte så tidlig som 30 minutter etter et møte med pasienten.

En panacea?

En imponerende liste over kontraindikasjoner og komplikasjoner av trombolytisk terapi tyder på at den er forsiktig. Bruk kun denne metoden i de mest eksepsjonelle tilfeller når livet til en person står på spill.

Viktig! Bare tidlig bruk av metoden er effektiv: innen 3 (maks 6 timer) fra de første "klokkene" av sykdommen.

Deretter dør hjertemuskelen eller hjernecellene. Bruken av trombolyse i dette tilfellet er ikke bare ubrukelig, men mer - ekstremt farlig!

Trombolyse: Hva er metoden for terapi?

Trombolyse er en spesiell terapi som tar sikte på å ødelegge og presse evakuering av spesielle strukturer - blodpropper. Personer med hypertensjon, representanter for den eldre generasjonen og andre kategorier av mennesker lider ofte av en økning i skipets tone. Dette fenomenet går hånd i hånd med en annen: en fortykning av blodet og en forandring i sammensetningen. Som et resultat begynner trombose. Trombi er farlig for liv og helse, fordi de kan tette store blodstrukturer og provosere et sekundært hjerteinfarkt, hjerneslag, gangre, død. Slik at dette ikke skjer og en prosedyre som trombolyse foreskrives. Hva med ham burde jeg vite?

Indikasjoner for arrangementet

Denne typen terapi er av sin natur definert som en medisinsk effekt på den generaliserte eller lokaliserte organismen, ved bruk av spesielle legemidler som forbedrer blodsammensetningen og dens egenskaper. Generelt er hovedindikasjonen for trombolyse en tilstand hvor hypertensjon av vaskulære strukturer blir observert, samt en fortykning av blodet. I denne situasjonen er risikoen for å utvikle blodpropper stor, derfor er det nødvendig å forhindre utvikling av farlige konsekvenser. Spesielle tilfeller er som følger:

 • Et akutt nåværende infarkt av hjertemuskelen (spesielt myokardiet). I dette tilfellet er det nødvendig å forhindre dannelsen av blodpropper og den sannsynlige dødsfallet til pasienten fra emboli.
 • Stenose eller okklusjon av perifere blodstrukturer med utvikling av akutt iskemi av nedre eller øvre ekstremiteter. I dette tilfellet er risikoen for gangrenøs lesjon høy.
 • Emboli av arterier (inkludert lungearterier).
 • Trombolyse i slag er indikert. Spesielt er ofte trombolyse foreskrevet for iskemisk slag. Med hemorragisk form er denne prosedyren kontraindisert, da det er stor risiko for å provosere dannelsen av et stort hematom i hjernestrukturene.
 • Tromboflebitt.

Generelt er listen over vitnesbyrd ikke uttømmende. Det er nødvendig å bestemme behovet for å utføre på stedet, når pasienten allerede er blitt tatt til et spesialisert sykehus.

Våre lesere anbefaler!

Et nytt verktøy for rehabilitering og forebygging av slag, som har overraskende høy effektivitet - Monastic te. Monastisk te hjelper virkelig å bekjempe konsekvensene av et slag. Te holder blant annet blodtrykk i normen.

Liste over kontraindikasjoner

Når trombolytisk terapi ikke kan utføres? Det er en rekke kontraindikasjoner for trombolyse:

 • Hypertensjon i dekompensasjonsfasen i avanserte stadier. Blodtynning kan føre til dannelse av omfattende hemorragisk slag. Det er dødelig farlig.
 • Postoperativ periode. I denne situasjonen snakker vi om mulig intensivering av postoperativ blødning fra sår, siden legemidler foreskrevet for eliminering av blodpropper, fører til en reduksjon i blodets tetthet og antall blodplater.
 • Tilstedeværelse av hematologiske sykdommer i historien, som utfordrer intens intern og ekstern blødning.
 • Alderdom (etter 70 år). Fordi sårbarhet i vener og arterier øker.
 • Diabetes mellitus på et hvilket som helst stadium.
 • Perioder med svangerskapet (svangerskap) og amming. Tidlig postpartum periode.
 • Neoplastiske prosesser i kroppen (enhver lokalisering).
 • Tilstedeværelse i anamnese av retinopati (patologisk vaskularisering av øyets retina).
 • Åpent og lukket craniocerebralt traume innen de første 14 dagene etter mottak.
 • Ulcerøse lesjoner i mage og tarm.
 • Tilstedeværelsen av en utprøvd immunrespons på preparater for en hendelse (allergi).
 • Pankreatitt, nyreinsuffisiens, hepatitt, levercirrhose og andre degenerative sykdommer i mage-tarmkanalen og utskillelsessystemet.

Kontraindikasjoner er i de fleste tilfeller relativt. Det er, etter å ha eliminert grunnårsaken, som forårsaket umuligheten av behandling, kan du ty til trombolyse. Samtidig bestemmes godkjenning og hensiktsmessighet av terapi etter spesialistens skjønn.

Komplikasjoner og konsekvenser

Enhver behandling, spesielt så alvorlig, er en risiko. Det er alltid mulighet for å bli følgende komplikasjoner:

 • Økt kroppstemperatur til subfebrile markeringer og høyere (fra 37 til 38 grader). Hypertermi anses som et relativt normalt fysiologisk fenomen.
 • Begynnelsen av intern og ekstern blødning.
 • Hjerteinsuffisiens (i akutt fase).
 • Hemorragisk skade på cerebrale strukturer (slag).
 • Immunrespons på injeksjoner (allergier).
 • Arytmi er et brudd på hjertets rytme.
 • Senke blodtrykket.

Hyppigheten av forekomsten av de beskrevne konsekvensene overstiger ikke 10-12%. Oftest opplever pasientene et fall i blodtrykk, et brudd på graden av blodpropp, allergier. Stroker og enda mer dødelige utfall er ekstremt sjeldne og ofte hos eldre pasienter. Det er viktig å utføre behandling på sykehus og kun under oppsyn av en lege.

En slående historie om å komme seg fra slag Les mer.

Legemidler

Forberedelser for trombolyse er forskjellige. Blant de mest effektive medisinene er følgende:

 • Alteplase. Det er foreskrevet for fortynning av blod, men bare som et hjelpemiddel, siden bruk av et farmasøytisk middel i forbindelse med heparin er nødvendig, noe som skaper visse vanskeligheter i terapien.
 • Streptokinase. Et klassisk stoff med en kraftig trombolytisk effekt. Imidlertid blir blodet overdreven flytende, og permeabiliteten til kapillærene øker også. Ofte dannet hematomer. Streptokinase er et farlig stoff med en masse bivirkninger.
 • Anistreplase. Det regnes som et legemiddel av den siste generasjonen. Verdt dyrt. Effekten er sammenlignbar med Alteplase, men det er ikke nødvendig med tidligere bruk av heparin.
 • Urokinase. Det er også et moderne stoff. Det gir gode overlevelseshastigheter (i gjennomsnitt 15% mer enn analoger). Det er dyrt og krever foreløpig behandling med heparin.

Alle disse er enzymatiske medisiner basert på naturlige komponenter. Fordel andre medisiner:

 • Syntetisk kombinert betyr. Urokinase-Plasminogen og andre.
 • Legemidler av selektiv handling. Prourokinase, Actylysis, Reteplase og andre.

Vi snakker om en rekke stoffer for trombolyse. Ta dem selv er strengt forbudt, siden risikoen for å utvikle alvorlige bivirkninger er stor.

Typer av trombolytisk terapi

Klassifisere trombolyse kan være av flere grunner. Avhengig av effektenes massivitet, er de:

 • Selektiv trombolyse. Legemidlet i dette tilfellet injiseres direkte inn i den skadede arterien for å ødelegge blodproppen. Det anses i de fleste tilfeller å være den mest foretrukne behandlingsmetode.
 • Ikke-selektiv innvirkning. Produsert ved intravenøs infusjon av legemidler.

Et annet grunnlag er typen anti-trombotiske stoffer som brukes. Følgelig kan vi snakke om:

 • Trombolyse er generalisert når stoffene har størst mulig spekter av farmakologiske effekter.
 • Selektiv form, når medisiner brukes selektiv handling.

Alle legemidler velges av legen, basert på alvorlighetsgraden av prosessen og dens natur.

Teknikker for gjennomføring

Legemidlet, som allerede nevnt, injiseres intravenøst ​​eller direkte inn i den berørte arterien ved minimal invasiv inngrep. I alle fall er den høye profesjonaliteten til en spesialist påkrevd.

Om fordelene med behandling

Trombolytisk terapi har en positiv effekt på hjertet, forbedring av arbeidet av det venstre hjertekammer, hindrer utviklingen av arytmien (i sjeldne tilfeller kan den motsatte virkning). Graden av vaskularisering av berørte omgivende vev øker (dette er spesielt viktig ved iskemisk berøring). Imidlertid er det i hvert enkelt tilfelle pålagt å evaluere alle risikoer og generell hensiktsmessighet av behandlingen.

Evaluering av effektivitet

Evaluering av effektiviteten av trombolyse innebærer en kontrast MRT for å bestemme graden av effekt av behandlingen.

Følgelig, i medisinsk praksis, snakker de om følgende grad av effektivitet:

Forberedelser for trombolyse

I vårt land for trombolyse brukte fibrinolytisk første generasjon streptokinase (på grunn av begrensede økonomiske ressurser), er dens effektivitet 40%. Streptokinase - ikke-spesifikke medikamenter mot fibrinogen, som er i stand til å omdanne plasminogen (sirkulerende og koagel-binding) til plasmin, noe som fører til systemisk fibrinolyse.

Mindre vanlig brukt dyrt urokinase, vevsplasminogenaktivator - alteplase (i.v. 100 mg i 90 minutter, de første 15 minutter - bolus, deretter intravenøst), som er større (15%) reduserer 30-dagers dødelighet sammenlignet med streptokinase, eller fibrinolytika tredje generasjon (som har større selektivitet overfor fibrin og ved eliminasjon fra plasma) - reteplasemolekylet (i.v. bolus av 10 mg i løpet av 30 min) tenekte Plaza (hurtig, i løpet av 5-10 s, et enkelt bolus på 10 ml ved en kroppsvekt på 90 kg eller mer; 9 ml ved 80-89 kg) mot bakgrunnen av innføringen av heparin (bolus - 60 enheter / kg, deretter n fortløpende i intravenøst ​​ved 12 IU / AU i 24-48 timer under kontroll APTT).

Med en tidlig introduksjon er de bedre "åpenKoronararterier enn streptokinase. Med sent (mer enn 4 timer) blir effekten av disse trombolytika lik.

streptokinase administreres intravenøst ​​sakte under veiledning av 30 mg glukokortikosteroider (30 minutter på forhånd) for å redusere risikoen for allergiske reaksjoner. Dette risikoreduksjon er nødvendig fordi streptokokker streptokinase er et antigen overfor hvilket en person (særlig hos pasienter med CHD) har et tilstrekkelig høyt antistofftiter. Vanligvis er den første dosen 0,5 millioner ED streptokinase i 100 ml isotonisk NaCl-løsning, administrert intravenøst ​​i 30 minutter (dette sikrer mindre utvikling av påfølgende hypotensjon). Deretter deles ytterligere 1 million enheter streptokinase ED i fraksjoner i 30-60 minutter.

For den nødvendige trombolytiske effekten, den totale dosen streptokinase bør være minst 1,5 millioner enheter, siden 0,5 millioner enheter kan binde seg til antistoffer og elimineres fra blodet. Fra synspunkt av muligheten for antistoffdannelse, bør streptokinase ikke administreres til personer som tidligere har mottatt det (det er bedre å introdusere reteplase eller tenektoplase).

Trombolytisk terapi (TLT) bør ledsages av aspirin (det gis til alle pasienter uansett om de har trombolyse) for å redusere veksten av adhesjon og blodplateaggregering. Aspirin (selv om det bare virker på en mekanisme for blodplateaktivering) akselererer TLT, øker aktiviteten og forhindrer kliniske tilbakefall. Bruk av heparin med trombolyse streptokinase er ikke nødvendig.

trombolytika administreres under bedre kontroll av blodpropper (det bør være langstrakt, men ikke mer enn 2-3 ganger) eller fibrinogen (for å bli redusert med 2-3 ganger, men ikke mindre enn 0,1 g / l) eller APTT. Prothrombin-indeksen brukes ikke som en kontrolltest.

Tegn (ikke-invasiv) av effektiv trombolyse - gjenoppretting av koronar blodstrøm (selv om deres kliniske evaluering ofte er vanskelig):
• opphør av angina smerter i 60. minutt fra begynnelsen av TLT (selv om smerten kan avta fra innføring av legemidler eller bedøvelsesmidler);
• den positive dynamikken i serie EKG - hurtig (i løpet av timer) normalisering av segmentet ST - reduksjon for å trimme eller 70% eller mer etter 2 timer fra begynnelsen av TLB (korrelerer med en effektiv reperfusjon på vevsnivå og med forbedret klinisk utfall av behandling); utseendet av reperfusjon arytmier (som er en potensiell fare for pasienten) - senere VES, VT, VF (ventrikkelflimmer er ganske spesifikke for reperfusjon) og AV-blokk. Utseendet av arytmier er ikke en pålitelig tegn på reperfusjon, som hos pasienter med og uten reperfusjon kan også merkes ventrikulære arytmier.

Fullstendig forsvinner angina smerte og nedgangen i ST-intervallet mot bakgrunnen av episoden av ventrikulær arytmi er spesifikk for reperfusjon etter TLT, men bare hos 10% av pasientene;

• økning av CK med 40-100% og når maksimalnivået på mindre enn 12 timer etter trombolyseutbrudd (MV-CKK på mindre enn 6 timer).

Etter trombolytisk behandling ofte gjenstår stenose (forekomsten av okklusjon i de første 2-3 ukene er 8-12%). Det optimale nivået av koronar blodstrømmen til 90-minutter fra begynnelsen av TLT blir bare observert hos halvparten av pasientene. Noen ganger utføres PKKA, supplerende TLT.

Hva er trombolyse og hvordan utføres det?

Trombolyse i iskemisk slag er prosessen med å eliminere blodpropper ved hjelp av spesielle medisiner. I tillegg hjelper prosedyren med å gjenopprette blodstrømmenes funksjon gjennom fartøyet, som ble bevisst blokkert av en blodig blodpropp.

Varianter og metoder

Ut fra det faktum, hvor behandling begynner med trombolyse, er implementeringsmetodene delt inn i to typer:

 1. Selektiv trombolyse. Prosedyren finner sted i de første seks timene.
 2. Ikke-selektiv type. Det utføres i de første tre timene etter at det er en forstyrrelse i arbeidet med hemodynamikk.

Av typen tilgang til plasseringen av blodproppen er prosedyren delt inn i to typer:

 • Systemisk trombolyse. I dette tilfellet har legemidler som har en trombolytisk effekt, inn i kroppen ved intravenøs eksponering. Det er ikke nødvendig å avklare den spesifikke plasseringen av blodproppen.
 • Lokal trombolyse. Legemidler er plassert svært nær trombosens plassering.

Hvilke stoffer har tiltak

Trombolytika, som medisinske arbeidere bruker, blir forbedret fra år til år. De er delt inn i fire typer på den måten de påvirker kroppen på:

Naturlige enzymer av naturlig opprinnelse. Slike trombolytika kalles også systemisk. De utnevnes tilsvarende i systemisk terapi. De er delt inn i Streptokinase, Streptokinase, Urokinase. De har effekten av å gjenopprette prosessen med fibrinolyse, er i stand til å transformere plasminogen til plasmin.

Det er verdt å merke seg at en slik handling ikke slutter i en trombose. I tillegg kan det være allergi, siden grunnlaget for materialet er hemolytisk streptokokker (hvis det er et spørsmål om streptokinaser). Derfor har slike legemidler begrensninger i bruk.

Genetikk og bioteknologiske preparater. Det andre navnet er fibrinselektiv. De inkluderer Alteplazu og Aktilis. De gjenopptar selektivt arbeidet med fibrinogen i trombi og deres vev. Ikke har en felles effekt.

Et forbedret utvalg som har en selektiv og langvarig effekt. De inkluderer Reteplazu, Lanoteleplazu.

Medikamenter av en kombinert type. Disse inkluderer plasminogen og urokinase.

Dessverre er det umulig å avgjøre nøyaktig hvilke stoffer som fungerer bedre. En av de mest studerte og analyserte gruppene er en som inkluderer metoder for genteknologi. Andre grupper er preget av en bestemt tiltak for konkrete tilfeller.

Men basert på lysisens hastighet har de høyeste hastighet, i stedet for preparater av naturlig opprinnelse. Legene behandler dem med stor forsiktighet, siden de forårsaker flere komplikasjoner.

vitnesbyrd

La oss snakke om generelle indikasjoner på trombolyse. De er forenet av en annen vaskulær patologi med dannelse av trombi, noe som fører til endring i indre organer. For å redde pasientens liv, er de viktigste diagnosene som:

 • akutt myokardinfarkt;
 • tromboembolisme;
 • iskemisk slag;
 • blokkering av shunt;
 • tromboembolisme.

For å starte trombolyse med hjerteinfarkt på scenen når pasienten ennå ikke er plassert på sykehuset, er det bare en løsning - hvis det er behov for lang transport av pasienten.

 • Under et hjerteinfarkt blir oppmerksomhet trukket mot symptomer som:
  Smerten som varer mer enn tretti minutter.
 • Blokkering av bunten på venstre side.
 • Manifestasjoner av hjerteinfarkt på EKG.
 • Pulmonal arterie problemer og press i det.

Iskemisk slag er forskjellig:

 • Kliniske symptomer i form av parese, lammelser, problemer med syn og tale.
 • Symptomatisk nevrologisk type, som bestemmes av nevrolog.
 • Det er ingen reaksjon av kroppen for å komme inn i det medikament som utvider blodårene.

Basert på instruksjonene kan det konkluderes med at pasienter med PE og økt dødsrisiko har obligatoriske indikasjoner på trombolyse, til tross for at prosedyren faktisk er kontraindisert. Dette er situasjoner som gastrointestinal blødning, nylig operasjoner utført innen tre uker.

Kontra

Etter oppløsning av blodpropper, kan ny blødning, livmorblødning og andre blodutslipp som har skjedd i pasienten de siste seks månedene, begynne.

 • Forverring av sykdommer, som uttrykkes ved tilstedeværelse av blod.
 • Nylig utført kirurgiske inngrep.
 • Konsekvensen av gjenopplivingstiltak de siste seks månedene.
 • Skader på skallen i en periode på opptil to uker.
 • Problemer med blodpropp.
 • Hypertensjon av arteriell natur.
 • Bruk av antikoagulantia.
 • Aktivt magesår.
 • Kroniske sykdommer som påvirker spredningen av blodutløp (pankreatitt, aorta-aneurisme, svakere svulster).

Kontraindikasjoner til trombolyse ved et slikt kriterium som alder, trombolyse er fraværende. Det er imidlertid en øvre grense, som er 75 år.

Hvis pasienten har en allergi mot de foreslåtte legemidlene, er dette årsaken til fullstendig nektelse av trombolyse. Spesielle kontraindikasjoner for behandlingen er tilstede i PE.

Hvordan å gjøre?

Metodikken utføres på to måter: lokalt og systematisk. Trombolyse i systemisk berolighet er preget av det faktum at stoffet brukes, selv når det ikke foreligger nøyaktige data om plasseringen av blodproppen.

Sammen med blodstrømmen spreder medisinen gjennom hele kroppen og løser blodproppene til enhver tid. Men i en slik situasjon er det nødvendig å bruke en rikelig dosering av legemidlet, noe som legger vekt på blodstrømssystemet.

Med en lokal teknikk blir legemidlene injisert i området for blodpropplokalisering. Legemidlet er levert gjennom et kateter.

Pluss denne metoden - lav invasivitet, kan brukes selv i nærvær av komplekse kroniske lidelser hos pasienten.

I henhold til internasjonale normer må lengden på tid fra tidspunktet for inntak av pasienten til sykehuset før administrasjon av legemidlet være en time.

Dette er den lengste tiden som leger har ved diagnose og rådgivning. Kun med godt koordinert arbeid kan leger møte denne fristen.
Leger må overholde slike behandlingsregler som:

 • Om nødvendig setter pasienten et urinkateter eller en sonde. Denne prosedyren utføres før trombolyse. Siden bruk av medisinering kan enhver skade på slimhinnen føre til økt blødning.
 • Det er ikke nødvendig å utføre prosedyren for injeksjon av intramuskulære injeksjoner.
 • Ikke bruk et kateter for store vener i de første 24 timer etter prosedyren.
  Slike normer er de samme for PE, så vel som for slag og hjerteinfarkt.

Legemidlet har sin egen optimale dose, som beregnes ut fra pasientens vekt. Vanligvis administreres om lag ti prosent av hele dosen ved hjelp av strålemetoden, da, ved drypp, rester av stoffet innen en time.

Ikke bruk andre stoffer med trombolyse. Noen ganger er det anbefalt å foreskrive respirasjon med en fuktet oksygenblanding.

Pasientens overvåkning utføres innen 24 timer. Pasienten overvåkes av slike indikatorer som:

 • trykk arteriell;
 • puls og respirasjon, deres frekvens;
 • kroppstemperatur.

Mulige komplikasjoner

Trombolytisk terapi for iskemisk slag, hjerteinfarkt og med lungeemboli gir noen komplikasjoner, vi tilbyr deg en liste over de vanligste av dem:

 • Intensiv blødning, hvor nivået av hemoglobin og blodplater er betydelig redusert.
 • Mindre blødning, for eksempel fra tannkjøtt eller nær et sår som befinner seg på stedet for innsetting av kateteret.
 • Økt kroppstemperatur, skjelving i kroppen.
 • Hypotensjon - trykkreduksjon. Årsaken er effekten av streptokinase.
 • Det kan være utslett på huden. Hvis saken er alvorlig, vil kortikosteroider bli foreskrevet.
  Basert på sannsynlige komplikasjoner er det mulig å etablere klare kontraindikasjoner for trombolyse.

Evaluering av behandlingseffektivitet

Resultatet og effektiviteten etter behandling med trombolyse vurderes basert på resultatene av MR og CT i den menneskelige hjerne, hvis det er et slag. Etter et hjerteinfarkt, er det nødvendig å holde et coronarogram og lære om smertenes styrke - det skal gå ned.

Koronarangiografi utføres en og en halv time etter trombolyse. Det tillater en treg restaurering av fartøyets kapasitet gjennom blodpropp. Dannelsen av en trombose fortsetter, men det er verdt å merke seg at det er en oppløsning.

Leger utviklet en skala av behandlingseffektivitet:

0 - Kontrast kan ikke passere gjennom et sted som er blokkert av blodpropp.
1 - Kontrastene trenger sparsomt gjennom trombi.
2 - en langsom men merkbar blodstrøm dukker opp.
3 - den vaskulære sengen er fullstendig fylt med blod, patronen til fartøyet blir restaurert.

Nå vet du hva trombolyse er. Problemet med trombolytisk behandling er et av de fremste problemene innen moderne helsetjenester.

Gjennomføring av en slik prosedyre, selv om man tar hensyn til de begrensede forholdene, gjør det imidlertid mulig å redusere dødeligheten av hjerteinfarkt med femti prosent (tatt hensyn til behandling av behandling i den første timen).

Ved behandling i de første tre timene reduseres sannsynligheten for et dødelig utfall med 25 prosent. Derfor er de ledende medisinske forskerne fra hele verden forvirret av utviklingen av et tablettpreparat som kan brukes hjemme.

Les Mer Om Fartøyene