Blodsirkulasjon i beina - hvordan gjenopprettes

Alle vet at hovedoppgaven av blodårer er levering av blod til hver celle i menneskekroppen og ryggen. Den vaskulære sengen på vei fra hjertet grener gjentatte ganger og når nivået på de minste karene - kapillærene. Det er i disse mikroskopiske karene at oksygen og næringsstoffer utveksles mellom arterielt blod og celler. Vevene returnerer karbondioksid og metabolske produkter, som må fjernes fra kroppen. Ved de minste forstyrrelsene i dette koordinerte systemet på noe nivå - fra aorta til kapillærer og årer - er det stater og sykdommer forbundet med sirkulasjonsforstyrrelser. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan å gjenopprette årer og andre fartøyer.

årsaker

Plakk er årsaken til blodstrømforstyrrelser

Strengt tatt er årsaken til nedsatt blodsirkulasjon en - mangelen på normal blodsirkulasjon i karet. Dette skyldes oftest følgende årsaker:

 1. Trombose av vener eller arterier;
 2. Aterosklerotiske lesjoner av arteriene - dannelsen av kolesterolplakk i arteriene lumen;
 3. Krenkelser av blodkarets integritet - både som følge av traumatiske skader og kirurgiske inngrep;
 4. Trykk på karene fra utsiden med beinutspring, svulster, unormal foci i vev, hematomer og så videre;
 5. Medfødte abnormiteter av blodårer - for eksempel dysplasi av arteriernes vegger eller fravær av ventvulære vener.
 6. Ervervet anomalier i karveggen - tilstand etter koagulering eller sklerose av vener, tromboflebitt konsekvenser utholdt, okklusiv sykdom, vaskulitt - en autoimmun vaskulære lesjoner, Raynauds sykdom, diabetisk angiopati.

symptomer

Det kliniske bildet for spiseforstyrrelser i vev er svært variert. Det avhenger av hvilken type forstyrrelse og hvilken type fartøy som er involvert. La oss se de viktigste symptomene for hver type fartøy.

arteriell

Forstyrrelser i arterielle karene utvikler seg mest og truer med alvorligere konsekvenser. Deres symptomer er som følger:

 • Smerter i det berørte området - for eksempel er smertene variert avhengig av alvorlighetsgraden av sirkulasjonsfeil. Smerten endrer karakteren fra stump til akutt, er permanent eller som følge av stress under fysisk anstrengelse.
 • Brudd på fargen på huden. Oftest, med arterielle sirkulasjonsforstyrrelser, er huden av den berørte strukturen blekere. Noen ganger, mot bakgrunnen av arteriell overflod, kan lemmen i en kort stund være rød og hovent, da er denne tilstanden erstattet av blek og til og med krymper av huden.
 • Brudd på hudtemperatur. Når blodstrømmen forstyrres langs arteriene, blir vevet kaldt til berøring.
 • Forstyrrelse av hudfølsomhet - med arterielle blodstrømforstyrrelser i lemmer, reduserer huden på underekstremitetene sin følsomhet både smertefullt og temperatur.
 • Tap av puls på perifere arterier. Når man prøver å føle pulsering av arterier på typiske steder, registrerer forskeren en signifikant svekkelse av puls eller fullstendig fravær av puls.
 • Brudd på funksjonen til lemmer - med forstyrret fôring av ekstremitetene, lider musklene først og fremst. Derfor er det mest karakteristiske for arterielle lidelser, muskelsvikt, muskelstivhet, spasmodiske smerter i muskler når man prøver å bøye eller bøye seg en lem.

Utfallet av brudd på arteriell blodsirkulasjon vil være gangren i orgel eller lem - det vil si nekrose og død. Hastigheten av denne prosessen vil direkte avhenge av graden av forstyrrelse av blodsirkulasjonen, kaliber av de berørte karene og terapeutiske tiltak.

venøs

Her kan vi skille mellom følgende symptomer:

 • Pain. Smertsyndrom er ikke så uttalt som i arterielle lidelser. Krenkelser av venøs blodstrømmer er preget av stump og sprengende smerte, spesielt etter fysisk anstrengelse.
 • Ødem er ekstremt karakteristisk for venøs overflod og kronisk venøs insuffisiens.
 • Følsomhetsforstyrrelser. Med venøse lidelser utvikler følsomheten i huden gradvis, og endrer karakteren: den kan økes eller reduseres.
 • Endringer i fargen på huden oppstår når sykdommen varer i lang tid. Hud på grunn av transformasjon av hemoglobin i stillestående blod endrer fargen, og blir brun, tykkere og flak. Dette fenomenet kalles varicose dermatitt.
 • Utseendet til trofasår - områder av huden hvor ødem og venøs insuffisiens førte til fullstendig klemming av fôrkapillærene. På grunn av oksygen sult i slike områder, dør vev, danner en defekt - et sår.

kapillær

Sirkulasjonsforstyrrelser i kapillærene kan ligne symptomene på både arteriell og venøs insuffisiens. Disse forstyrrelsene utvikles gradvis, gradvis, forstyrrer pasienten først under fysisk anstrengelse. Pasienten kan legge merke til periodisk kjøling av lemmer, temperaturskader og smertefølsomhet, endringer i strukturen i huden og neglene, kramper og en følelse av krypende kryp. Med en lang løpet av slike sykdommer i mikrosirkulasjonen, er vevsekemi uunngåelig dannet - infarkt, gangren, nekrose.

utvinning

Vil bare å merke seg at noen kritisk situasjon - arteriell trombose, bør venetrombose andre farlige sirkulasjonsforstyrrelser behandles på et sykehus under tilsyn av kirurger, Studier om vener eller karkirurger. De bestemmer hvordan å gjenopprette blodsirkulasjonen hos en bestemt pasient i en bestemt situasjon.

Noen ganger er det nødvendig å gjenopprette sirkulasjon kirurgi: Fjerning av trombus eller aterosklerotisk plaque, vaskulære plastskåler fra frigjøring av trykk hematomas eller tumorer. I noen tilfeller kan du prøve å gjenopprette blodsirkulasjonen uten kirurgi - for eksempel oppløs en trombose med spesielle medisiner - trombolytiske legemidler.

Først etter lindring av en akutt situasjon kan du begynne å rehabilitere aktiviteter. Rehabilitering etter operasjon inkluderer medisinering og støttende metoder.

medisinering

Venotonics eller preparater som forbedrer tonen i venøs veggen og har en beskyttende effekt på den. Disse stoffene er både systemiske (tabletter og kapsler) og lokal virkning (salver og geler) basert på syntetiske stoffer eller planteekstrakter. Slike legemidler blir nødvendigvis brukt etter operasjon på venene.

Antiatherosklerotiske stoffer eller midler for å senke kolesterol. Disse er spesielle stoffer - statiner, som binder kolesterol i tarmene og hindrer at det blir absorbert. Statiner er foreskrevet for pasienter etter episoder av arteriell insuffisiens mot bakgrunnen av kolesterolplakk i karene, for eksempel av de nedre ekstremiteter.

Narkotika som styrker vaskulasjonen. Slike medikamenter omfatter askorbinsyre eller vitamin C, rutin, Etamsylate, hest kastanje-ekstrakt, ekstrakt nesle, folsyre og andre B-vitaminer, omega tre fettsyrer.

Legemidler som påvirker mikrosirkulasjonen er desaggreganter. Slike legemidler fungerer på kapillærnivå, normaliserer blodstrømmen og opprettholder normal blodkoagulasjon. Disaggregeringsmidler er heparin, pentoksifyllin, dipiridamol, actovegin, aspirin.

Heparin og lavmolekylære hepariner - disse stoffene stabiliserer blodkoagulasjon. Spesielt effektiv er hepariner, når det er nødvendig å raskt gjenopprette blodsirkulasjonen i beina etter venøs eller arteriell trombose. Du kan bruke dem både inne - i form av injeksjoner, og lokalt - i form av salver og geler.

i tillegg

Undervanns dusjmassasje

Massasje. Med hensyn til at ifølge loven i fysiologi bestemmer utstrømningen av blod sin videre tilstrømning, bør masseteknikker primært rettes mot å gjenopprette utstrømningen av blod fra det berørte vevet. Dette betyr at massasjebevegelser skal ledes langs venene - fra periferien til midten. For eksempel, når du prøver å gjenopprette blodsirkulasjonen i beinet, bør massasje starte fra foten, og gradvis bevege seg til lår og rumpe.

Fysioterapi. Fysioterapeutisk behandling er et reelt funn for restaurering av lokal blodsirkulasjon, siden praktisk talt alle teknikker øker blodstrømmen og stimulerer gjenopprettelsen av blodkar. De mest effektive metodene inkluderer elektroforese med heparin og lidase, darsonvalisering, ultralyd og fonophorese, UHF og EHF, laserterapi. Før du begynner behandling i fysioterapi-avdelingen, er det viktig å bli kjent med listen over kontraindikasjoner til hver prosedyre, og konsultere med terapeuten.

Hydroterapi. For å gjenopprette blodsirkulasjonen, normalisering av hjertet og vaskulær tone er meget godt utvalg av vann behandlinger: undervannsmassasje dusj, Charcots dusj, sirkulære dusj, barskog-perle og terpentin bad.

Tilstrekkelig fysisk aktivitet. På rehabiliteringsstadiet er pasientene forutskrevet terapeutisk fysisk trening, som tar sikte på å gjenopprette blodstrømmen i vev og utvikle berørte muskler. Komplekser av fysiske øvelser blir valgt og utdannet av LFK instruktøren. Da kan pasienten gjøre disse øvelsene og hjemme, og supplere dem med å gå, svømme, yoga med elementene i felles gymnastikk.

En viktig rolle i restaureringen av blodsirkulasjonen er gitt til riktig ernæring. For å forebygge åreforkalkning og økt trombusdannelse er det nødvendig å observere en diett med begrensning av innholdet av animalsk fett. Det bør erstattes så mye som fett kjøtt, pølser, halvfabrikata for kylling, kalkun, bøtt, lavt oksekjøtt, fisk. Det er helt nødvendig å utelukke fra en diett majones, forskjellige ferdige sauser, margarin. I dietten bør være et stort antall grønnsaker og frukt, gjærte melkprodukter, hytteost, frokostblandinger. Karbohydrater bør hentes fra grøt og poteter, noe som begrenser melet og søtten så mye som mulig. Søte elskere bør erstatte søtsaker og kaker med honning, nøtter og tørket frukt.

Fra den tradisjonelle medisinen for å gjenopprette blodkarene er perfekt egnet for ulike vitamindekk av rose hofter, sitron, kompoter av tørket frukt. For personer med høyt blodtrykk og en tendens til trombose er bruk av friske eller frosne tranebær perfekt.

Kompresjons strikkevarer - strømpebukse, strømper, golf kan i stor grad lette utvinningen etter phlebectomy.

Før du bruker noen av de listede produktene, spesielt i den postoperative perioden, er det nødvendig å konsultere en lege.

Forberedelser som forbedrer blodsirkulasjonen i karene i nedre ekstremiteter

I de senere år har vaskulære sykdommer blitt vanligere. På grunn av blokkering av årer, er død eller funksjonshemning hyppig. Å eliminere disse problemene vil hjelpe riktig valgt behandlingsmetode ved hjelp av effektive medisiner. Vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena bør bare foreskrives av en spesialist. Slik kan du oppnå et godt resultat uten å skade helsen. Om typer slike legemidler og deres effekter på menneskekroppen, snakker vi om i denne artikkelen.

Klassifisering av midler

På grunn av innsnevring av fartøyene, kan ulike patologier utvikle seg i kardiovaskulærsystemet, i lemmer og andre organer. Vasodilatormedikamenter forhindrer ikke bare destruktiv endring, men hjelper også til raskt å gjenopprette blodsirkulasjonen og skadet vev som har blitt utsatt for hypoksi.

Den mest praktiske og informative er klassifiseringen av legemidler etter deres virkemåte. De raskeste vasodilatoregenskapene er som følger:

 • Nitrogenoksyd. Når du kommer inn i blodet, frilager det frie radikalet øyeblikkelig musklene. Effekten av dette stoffet er kortvarig, men svært effektiv. Det gir kort tid å fjerne spasmer av blodkar, for eksempel med angina pectoris, gjenopprette blodsirkulasjonen og unngå hjerteinfarkt. Legemidler som inneholder dette stoffet: isosorbiddinitrat, nitroglyserin, nitron-forte.
 • Magnesiumsulfat. Reduserer mobilaktiviteten til kalsiumioner, som er ledere av spasmolytiske signaler. Den skyver dem ut av rommet mellom cellene. Reduserer spenningen av adrenoceptorer, som også stimulerer kontraktil muskelaktivitet. Når det injiseres i en vene, oppnås en avslappende effekt raskt. Handlingen er omtrent en halv time.
 • Spasmolytika. Disse inkluderer stoffer som har en effekt samtidig på sirkulasjonssystemet og glatte muskelvev i hele kroppen. Tiden for deres terapeutiske eksponering er ca. 2 til 6 timer. Det er basert på inaktivering av enzymet, som stimulerer sammentrekningen av glatte muskler. Midler av denne typen inkluderer: apressin, but-spa og papaverine hydrochloride.

Legemidler fra den tredje gruppen stabiliserer blodsirkulasjonen, forhindrer spasmer i vener og arterier. Omfanget av deres innflytelse strekker seg til blokkering av enzymer eller reseptorer, noe som øker muskelkontraksjonen.

Stoffer som virker på PNC

Legemidlene som eliminerer sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter, inkluderer ganglionblokkere, sympatholytika og a-blokkere. De første middelene påvirker sympatiske noder: solens eller dyp plexus av hjertet.

Listen over effektive stoffer for å forbedre sirkulasjonen av ekstremiteter:

De aktive ingrediensene som finnes i disse legemidlene fungerer godt i forstyrrelser av blodtilførsel forårsaket av patologier i nervesystemet (Raynaud, endarteritt, akrocyanose).

Adrenoblokker er stoffer som, når de kombineres med adrenalin og noradrenalin, blokkerer sin vasokonstriktiv effekt. Takket være dette forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen. Denne gruppen inneholder slike stoffer:

 • Fentolamin, Prazosin, Terazosin;
 • Vazobral, Nicergolin, Anvenol.

De siste tre legemidlene brukes til åreknuter og for komplikasjoner av diabetes mellitus (angiopati). Disse stoffene er ikke helt vasodilerende, da de virker i forskjellige retninger - de øker tonen i venene og utvider arteriene. De resterende stoffene er effektive for nervepatologier med sirkulasjonsforstyrrelser, så vel som for behandling av føtter berørt av aterosklerose.

vasodilators

Vasodilasjon er et medisinsk begrep som brukes til å beskrive nedgangen i tonen i glatte muskler i blodkarets vegger. Stoffer som brukes til dette kalles vasodilatorer. Denne gruppen inkluderer en rekke vasodilaterende legemidler med forskjellige virkemekanismer på sirkulasjonssystemet.

Kalsiumantagonister

For normal drift av kalsiumkanaler (CK), bortsett fra Ca, er katecholaminer (adrenalin og norepinefrin) nødvendige, som aktiverer dem. Det finnes flere typer CC, men kalsiumionantagonister virker bare på langsom QC (L-type), som finnes i glatt muskelvev. Kalsiumkanalantagonister finnes i forskjellige kjemiske forbindelser. I tillegg til å redusere trykknivået har de også denne effekten:

 1. Juster hjertefrekvensen.
 2. Godt påvirke blodsirkulasjonen i blodårene, arteriene og kapillærene.
 3. Reduser den mekaniske spenningen i myokardiet, og dermed forbedre blodsirkulasjonen. Tilførselen av vev med oksygen og næringsstoffer øker også.
 4. Reduser sannsynligheten for blodpropp i arterier og årer.

De mest populære antagonister av kalsium er slike legemidler: Nifedipin, Amlodipin, Felodipin. De bidrar til å redusere tonen i veggene i sirkulasjonssystemet og forhindre deres skarpe reduksjon (spasme).

Alfablokkere

α-blokkere sperre eksisterende fartøyer i adrenalin og noradrenalin-reseptorer, ikke tillater dem å interagere med disse hormonene som kan forårsake betydelig vasospasme. Denne gruppen inkluderer:

 • Nicergoline - forbedrer blodsirkulasjonen, forhindrer blodplater fra klumping og trombusdannelse. Har en dobbel effekt: det bidrar til å utvide arteriene og øker spenningen i venene (sunn og påvirket av åreknuter). Legemidlet er indikert for bruk i vaskulære sykdommer forbundet med diabetes.
 • Fentolamin - dilaterer blodkarene, slapper av muskler, fremmer økt blodtilførsel til vev. For behandling av sykdommer i det venøse og arterielle sirkulasjon, behandling av dårlig helende sår, frostskader, liggesår, og den innledende fasen av de aterosklerotiske koldbrann leger anbefaler dette stoffet i form av injeksjoner og tabletter.

Hvis det er tilstopping av fartøyet med en atherosklerotisk plakk, er bruk av vasodilatormedisiner ubrukelig, kirurgisk behandling er nødvendig.

Inhibitorer av PAC

Disse stoffene påvirker arteriene og venene. De har en positiv effekt på endotelet, reduserer aggregering av blodplater, hemmer utviklingen av aterosklerose. Disse stoffene inkluderer: Enalapril, Lizinopril, Ramipril, Losartan. De viste gode resultater i terapi av aterosklerotiske patologier i beina og med intermitterende claudikasjon forårsaket av samme årsak.

biogene stimulatorer

Medikamenter relatert til gruppen av vasodilatormedikamenter for behandling av nedre lemmer. Deres tiltak er basert på stoffer av animalsk opprinnelse. Disse legemidlene forlener benene, øker blodsirkulasjonen og forbedrer stoffskiftet i vev.

solkoseril

Legemidlet er laget på naturlig basis (protein ekstrahert fra kalvens blod). Legemidlet er i stand til å øke stoffskiftet i vev, akselerere strømmen av oksygen i muskler i ekstremiteter, utvider blodkarene og derved forbedrer blodsirkulasjonen. Det er foreskrevet av leger i form av injeksjoner.

aktovegin

Grunnlaget for ham er det samme som for det forrige stoffet. Takket være stoffene som den inneholder, forbedrer blodsirkulasjonen, karene i underdelene utvides og sårene og sårene strammes raskt.

Sammenligning av vasodilatormedisiner

Virkningsfeltet for vasodilatorelementene er omfattende. De brukes til behandling av ulike patologier av perifer sirkulasjon:

 • åreknuter
 • aterosklerose;
 • angiodystonia.

Nedenfor vil vi vurdere de oftest foreskrevne medisinene.

Halidorum

Myotropisk antispasmodisk av uttrykt vasodilaterende virkning. Produsert i tabletter og i løsninger for intramuskulær og intravenøs administrering. Det aktive stoffet er bacciclanfumarat. Det er foreskrevet for terapi av perifer sirkulasjonssykdommer, kroniske patologier av arterier og for fjerning av spasmer i systemer og vev.

Det finnes en rekke kontraindikasjoner, så bruk bøte bare etter en spesialists anbefaling.

vinpocetine

Dette syntetiske stoffet gjenoppretter den skadede blodsirkulasjonen. Den aktive ingrediensen er vinpocetin. Den har antioksidant, antiepileptisk og nevrobeskyttende virkning, og utvider også blodårene og lindrer betennelse. Det er foreskrevet for behandling av mange vaskulære sykdommer, inkludert i tilfeller av nedsatt motoraktivitet forbundet med cerebrovaskulær insuffisiens.

Vinpotropil

Nootropisk kombinert preparat, som også har vasodilaterende egenskaper. Brukes i cerebrovaskulær insuffisiens, forebygging av migrene, Parkinsons sykdom og vaskulære etiologier andre patologier i hjernens blodforsyning, så vel som en vasodilator legemiddel som brukes for benene bare som en del av en omfattende behandling av en lege.

Legemidlet Warfarin-OBL

Det aktive stoffet er warfarin. Dette legemidlet er indikert ved behandling og forebygging av trombose og tromboembolisme. Det er en antikoagulant av indirekte handling. Reduksjon i koagulasjon skyldes ikke selve stoffets påvirkning, men på grunn av dets farmakologiske effekter i kroppen, det vil si på sekundær måte.

Legen kan foreskrive dette legemidlet for forebygging eller behandling av blodpropp i sirkulasjonssystemet og med medfødt trombofili (blodtykkelse).

Vazoket

Denne medisinen anbefales av leger for behandling av vener. Den terapeutiske effekten av komponentene strekker seg hovedsakelig til lemmer. Hovedvirkningen er rettet mot å forbedre tonen og elastisiteten til venøse kar og fjerne fokaliseringen av blodstagnasjon. Hjelpehandlinger er:

 • forbedring av lymfatisk drenering;
 • regulering av den generelle sirkulasjonen;
 • redusert vaskulær permeabilitet;
 • regulering av leukocytkvaliteter.

Med de riktige dosene har stoffet en rettet og komplisert handling på sirkulasjonssystemet. Har mindre kontraindikasjoner, som legen vil ta hensyn til ved utnevnelse.

Vazobral

Et komplekst stoff som inneholder koffein og ergotalkaloider. Brukes for patologi av cerebral og perifer blodsirkulasjon. I bruksanvisningen er det skrevet at det er i stand til å øke tonen i venene og gjenopprette permeabiliteten til kapillærene.

Derfor er det ofte foreskrevet for varicose og andre patologier av blodsirkulasjon.

biloba

Sammensetningen av dette middelet inneholder ekstrakten av bladene av ginkgo biloba. Produsert i kapsler på 40, 80 og 120 mg. Urtepreparasjon kan forbedre cerebral mikrosirkulasjon, forlenker blodkarene litt, øker vevsbestandigheten mot hypoksi og reduserer blodplaternes evne til å aggregere. Det mest effektive stoffet virker på vener og armer i armer, ben og hjerneskip. De aktive stoffene i stoffet virker også som antioksidanter.

Tradisjonell medisin

Vaskulære patologier i beina er ikke en uavhengig sykdom. Dette er et tegn på en dårlig tilstand av kroppen. Hvis problemer med ledd og blodårer i forrige århundre bare er bekymret for eldre, er de allerede bekymret for ungdommen. Hos kvinner forekommer slike lesjoner på beina etter levering.

I de tidlige stadier manifesterer disse sykdommene seg ikke på noen måte, så det er viktig å ta forebyggende tiltak og bare spise sunne matvarer, å gjøre enkle øvelser for å forbedre den generelle tilstanden og forbedre blodsirkulasjonen i føttene og kalvene. Det er også effektive folkemetoder for rengjøring av fartøyene hjemme. La oss beskrive noen av dem:

 1. Styr tranebærens kar. Det er nødvendig å ta et halvt kilo frisk rødbete, tranebær, svart radise og 0,5 liter alkohol. Grind disse produktene og sett i et glass med 3 liter glass. Deretter helles alkohol, deksel og la det fylles i et mørkt og kjølig rom. Etter 15 dager stamme, hell i en ren krukke og oppbevar i kjøleskap. Drikk 30 ml per dag i en halv time før frokost.
 2. Behandling av varicose blader av Kalanchoe. Slip dem, sett i en boks på 0,5 l, bladene skal fylle det halvt. Hell vann og insistere på et mørkt sted i 7 dager. En gang om dagen, rist glasset. Trinn infusjonen og gni bena for natten (begynner fra foten og opp til hofter). Behandlingsforløpet er 1 måned.
 3. Foryngelse av ekstremiteter med blåbær. Grind bærene. Dann malmen til å bruke på føttene i 1 time. Skyll med vann.
 4. Rengjør beholderne med sitron og hvitløk. Dette verktøyet vil ikke bare bidra til å rense sirkulasjonssystemet, men også senke nivået av kolesterol og lindre hodepine. Grind 4 sitroner og 4 hode hvitløk. Rør og hell 2,5 liter kaldt kokt vann. La i 3 dager i en krukke med lokket. Behandlingen er lang, men effektiv (fra 1. september til 30. mai). Ta 100 g midt på dagen.

Herdet ikke veldig forsømt vaskulære sykdommer i beina og kan være folkemessige rettsmidler, men det er tilrådelig å konsultere en spesialist før dette. Tross alt kan en frivoløs patologi ha negative konsekvenser, så det må gjøres riktig og i tide.

Hvis en persons blodsirkulasjon forstyrres, er dette fulle av utviklingen av et stort antall sykdommer, hvorav noen er svært alvorlige. Det er et nederlag i hjernen, blodårene, hjertet, og etter en stund og i andre organer er det problemer. Brudd på sirkulasjonen av beina kan indikere en latent sykdom, og en person vet ikke engang om det. Denne patologiske tilstanden medfører ulike konsekvenser. Så hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena? La oss prøve å finne ut.

Tegn på arteriell og venøs insuffisiens

Ved forstyrrelser i blodsirkulasjonen i de lavere ekstremiteter resulterer i tap av vener og arterier (aterosklerose), endarteritis, utvidet åreknuter, vaskulært lumen innsnevring av plakk, betennelse i karveggene eller krampe. Hvis plutselig dukket opp ved foten av det blå "stjerne" eller mesh av fine fartøy, kan dette være tegn på åreknuter, som kan manifestere seg med smerte og tyngde i bena, nattkramper, hevelse, knuter og hevelser i de berørte fartøyene.

Hud på ben kan rødme og tynne. Brudd på blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter manifesteres av raspiruyuschimi smerter i kalver, tunge bein, intermitterende claudication. Mer alvorlige tegn er tromboser, trofasår, som indikerer utviklingen av tromboflebitt.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken som fører til brudd på blodsirkulasjonen i nedre lemmer er en stillesittende livsstil. De fleste er ofte i en sitteposisjon, noe som fører til stagnasjon av blod i blodårene. Det er smerte i bena, de begynner å bli sliten raskt og bli kaldt.

Mange mennesker, spesielt eldre, opplever hele tiden en liten chilliness, men etter en kort spasertur blir det varmt. Dette forklares av det faktum at selv en så liten fysisk belastning øker blodsirkulasjonen, lindrer det kaldt føttesyndrom.

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena? I dette tilfellet er det ikke nødvendig med spesiell behandling, bare endre livsstilen din litt. Hvis du begynner å flytte mer, kan sykdommen passere deg selv, og en enkel morgenøvelse vil bidra til å forbedre kroppens generelle tilstand.

Til brudd på blodsirkulasjonen i underkroppene kan føre og andre årsaker, og ikke så uskadelig. En slik patologisk tilstand kan være et tegn på feilorganisering av et organ. Derfor er det ikke lett å forstå hva som spesielt bidro til utviklingen av sykdommen og hvilken behandling som kreves.

Følgende er de vanligste årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser i bena:

 • alkohol og røyking;
 • aldersendringer;
 • høyt kolesterol i blodet;
 • iskemi, aterosklerose;
 • diabetes;
 • hypertensjon;
 • vektig;
 • varicosity, trombose og stenose av arteriene.

Metoder for å bekjempe blodstrømssykdommer

Hvis ingenting blir gjort for å håndtere blodsirkulasjon, vil resultatet etter en viss tid bli lemlestet blå knuter og sammenvevd årer hovne ben. Også sannsynligheten for nederlag av dype indre årer er stor. Dessverre er de patologiske forandringene som har påvirket periferfartøyene kroniske og ikke bestått uten behandling.

Leger involvert i vaskulær behandling står til disposisjon for ulike legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen i bena. Med hjelp av medisiner og fysioterapeutiske prosedyrer, reduserer eller eliminerer den patologiske tilstanden til venene og arteriene i nedre ekstremiteter. Hvis disse metodene viser seg ineffektive, må du ta en så radikal metode som kirurgi for å fjerne, cauterize eller sklerose det berørte området av fartøyet. Men slik kirurgisk inngrep er ganske smertefullt, og som et resultat er årsaken til deformitet av vener ikke helt eliminert.

medisinering

Legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen i bena, bør bare forskrives av en lege. Etter intervjuet og ekstern undersøkelse av pasienten blir han sendt til eksamen. Basert på resultatene foreskriver legen de nødvendige legemidlene for å normalisere blodsirkulasjonen i nedre lemmer. Så hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena? For å gjøre dette, bruk følgende verktøy:

 • Angioprotectors. De er nødvendige for forbedring av mikrosirkulasjonen, samt normalisering av vaskulær permeabilitet, takket være at veggene returnerer normal metabolsk aktivitet. De inkluderer "Curantil", "Persanthin", "Trental", "Flexital", "Doksy-Chem", "Pentoxifylline", "Radomin", "Vazonit".
 • Legemidler med lavmolekylær dextran. Takket være slike legemidler strømmer ytterligere blod fra det intercellulære rommet til blodet. Som et resultat forbedrer blodfluiditeten betydelig. Denne kategorien inneholder følgende medisiner: "Reomacrodex" og "Reopoliglyukin."
 • Preparater med innholdet av prostaglandin E1 ("Vazaprostan"). Takket være dem forbedrer blodstrømmen og mikrosirkulasjonen normaliseres. Disse stoffene bidrar også til utvidelse av blodveiene og normalisering av blodtrykk.
 • Blokkere av kalsiumkanaler, som påvirker selv hjernens kar. Disse inkluderer: Kordafen, Kordaflex, Adalat, Stamlo, Norvax, Plandil, Foridon og Lazipil.
 • Spasmolytics of myotropic action. Ved hjelp av slike legemidler ekspanderer blodkarene og blodet begynner å sirkulere fritt. I tillegg lindrer de godt spasmer. Slike medisiner er "Midokalm", "Cavinton", "Eufillin", "Galidor".

Andre legemidler

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena? For dette formålet, bruk andre stoffer.

Bioflavonoider bidrar til å øke elastisiteten til røde blodlegemer, noe som forbedrer blodfluiditeten. Ganglioblokator utvider venuler, arterioler og små årer og fordeler blodvolumet i underdelene jevnt. Slike rusmidler inkluderer "Dimekolin", "Kamfoniy", "Pakhikarpin", "Temechin", "Pirilen".

Også dette problemet er løst av slike legemidler som alfa-blokkere. De påvirker komplisert hele kroppen, utvider karene ikke bare i underdelene, men også i de indre organene.

Bruk av salver

Salve som forbedrer sirkulasjonen av beina, bidrar til å fjerne kun hevelse i underekstremiteter, men årsaken til forekomsten kan ikke elimineres. De mest populære stoffene er følgende eksterne stoffer:

 • heparin salve;
 • "Venitan";
 • "Essaven-gel";
 • "Troxevasin" og andre.

Tradisjonell medisin

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena? Folkemidlene kan bare løse dette problemet hvis sykdommen har en enkel grad. I mer alvorlige tilfeller trenger en lege hjelp.

Den største effekten er brakt av alkoholtinkturer av lilla eller kastanjeblomster. For å gjøre dette, blir blomstene plassert i en halvliter krukke, nesten fylle den opp, og hell den med vodka eller alkohol fortynnet i halvparten. Kanen er lukket med et plastlokk og plassert på et mørkt sted i to uker. I løpet av denne tiden får væsken en mørk brun farge. Det skal filtreres, deretter gni det med de indre lårene og under.

Til disse formål blir også kastanjefrukter brukt, som tidligere er flatet. Forberedelse og bruk av tinktur utføres på samme måte.

Hvordan forbedre blodsirkulasjonen i eldre ben? Alle de ovennevnte metodene er effektive for folk i alle aldre.

konklusjon

Dermed er det mange måter som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter. Behandlingen vil lykkes hvis en person har vilje, utholdenhet og ønske om dette. For å unngå en slik patologisk tilstand bør forebyggende tiltak brukes.

Perifert blodsirkulasjon er en uavbrutt prosess med blodsirkulasjon i små årer og arterier, kapillærer, samt arterioler og venules. En rekke faktorer fører til brudd på blodsirkulasjonen, blant annet: tumorer, traumer, hjerte og karsykdommer, nyresykdommer, metabolske forstyrrelser, etc.

Tegn på nedsatt blodsirkulasjon kan være: smerte i bena, hevelse, misfarging av lemmer, hodepine, hørselsproblemer, ubalanse, følelsesløp i ekstremiteter, etc.

Behandling av nedsatt blodsirkulasjon

Ved nedsatt sirkulasjon forekommer følgende sykdommer:

 • arteriell og venøs hyperemi
 • trombose
 • ischemi
 • stasis
 • emboli
 • åreknuter
 • Raynauds sykdom

For behandling må du avgjøre den nøyaktige årsaken og avhengig av det, foreskrive medisiner. Ved akutte lidelser kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep. I tillegg bør behandlingen kombineres med riktig ernæring (spise mat lite fett og salt), gir opp dårlige vaner (røyking og alkohol) og sette inn spesielle prosedyrer for å forbedre blodstrømmen (vibrasjon terapi, elektromagnetisk terapi, etc.).

Forberedelser for forbedring av blodsirkulasjonen

For å forbedre blodsirkulasjonen brukes følgende grupper av legemidler:

1) Narkotika som forbedrer mikrosirkulasjonen - denne gruppen medikamenter virker på karene i mikrosirkulatorisk sengen. Resultatet blir at fartøyene ekspanderer, og blodet blir mindre viskøst. Som regel brukes narkotika i denne gruppen til sirkulasjonsforstyrrelser mot en bakgrunn av ulike sykdommer (diabetes mellitus, aterosklerose):

2) Prostaglandin E1-preparater - legemidler i denne gruppen har en positiv effekt på mikrosirkulasjon og blodstrøm, og har også en antihypertensiv effekt:
vazaprostan

3) Kalsiumkanalblokkere brukes hovedsakelig for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen. De forbedrer mikrosirkulasjonen av blodkar og begrenser skaden på hjernevævet. Disse inkluderer:

 • Cinnarizine
 • logimaks
 • nafadil
 • Nimotop
 • tsinnasan
 • breynal
 • norvaks
 • arifon
 • cordipin
 • foridon
 • Nifecard
 • kordafen

4) Preparater av dextran med lav molekylvekt - medisiner i denne gruppen har en positiv effekt på blodfluiditeten ved å tiltrekke ytterligere volumer blod fra det intercellulære rommet. Disse inkluderer:

 • reomakrodeks
 • gemostabil
 • reopoligljukin

5) Myotropisk antispasmodik - denne gruppen medisiner utvider blodårene og slapper av glatte muskler. Myotrope antispasmodika viser høy effektivitet med spasmer av cerebral kar:

6) Fytomedikasjon - legemidler som er opprettet på grunnlag av plantemateriale. Fytopreparasjoner viser høy effektivitet i sykdommer i cerebral fartøy, samt med utrydding av aterosklerose og endarteritt. Disse inkluderer:

7) Alpha-adrenoblokker - legemidler i denne gruppen bidrar til bedre blodtilførsel til perifert vev. Disse inkluderer:

Ganglioblokatory - disse stoffene forbedrer blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter, og har også en utprøvd hypotensiv effekt (redusere trykk):

9) Bioflavonoider er stoffer av vegetabilsk opprinnelse som forbedrer blodstrømmen og forbedrer tilstanden til blodårene:

10) Stimulerende midler av dopaminreseptorer - denne gruppen medikamenter har en effekt på dopaminreseptorer, som igjen fører til vasodilasjon. Forbedre blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter - Pronoran.

Vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena kan brukes til en rekke sykdommer i sirkulasjonssystemet. Det er akseptabelt å bruke både farmakologiske produkter og midler fra arsenalen til tradisjonell medisin.

1 Årsaker og konsekvenser av hemodynamiske lidelser

Hvis en person begynner å få problemer med blodsirkulasjonen, påvirker dette først og fremst tilstanden til bein, hender og hode.

Ben, og ofte hender, opplever økt fysisk aktivitet og har en betydelig avstand fra hjertet. Konsekvensene for hodet er relatert til følsomheten i sentralnervesystemet til eventuelle endringer i blodtilførselen.

Sirkulasjonssirkulasjonen i beina kan være svekket av følgende årsaker:

 1. 1. Aterosklerose. Den er dannet på grunn av akkumulering av kolesterol på karets vegger. Med alderen reduseres tonus av beinene i beina, og perifer blodstrøm blir forstyrret av den konstante plakk på veggene og innsnevring av deres lumen.
 2. 2. Misbruk av nikotin, alkohol og fettstoffer. Siden 45 år er ødeleggelsen av fett i kroppen hemmet. Dette fører til fete forekomster ikke bare under huden, men også på indre organer, inkludert hjerte og blodkar. Som et resultat, mister hjertet sitt evne til effektivt å drive blod gjennom hele kroppen. Clogging av fartøyene øker belastningen på hjertet, noe som fører til for tidlig slitasje. Effekten av nikotin gjør fartøyene slapete, noe som bidrar til forekomsten av åreknuter.
 3. 3. En stillesittende livsstil. Bevegelser styrker ikke bare hjertearbeidet, men bidrar også til å forbedre sirkulasjonen av perifer blodtilførsel.
 4. 4. Utvikling av en rekke kroniske sykdommer. Vaskulære lidelser i beina kan være både en årsak og en konsekvens av andre kroniske lidelser. Årsakene er: fedme, diabetes, høyt kolesterol, hypertensjon, nedsatt nyre- og leverfunksjon, hjertesvikt, osteokondrose (hovedsakelig lumbalregionen), inflammatoriske prosesser.
 5. 5. Langsiktig bruk av narkotika av bestemte grupper. Til slike, for eksempel, er beta-blokkere.

Dårlig sirkulasjon av beina fører til dannelse av åreknuter og trombose. Når patologien utvikler seg, reduseres lemmermobilitet, ødemer og tilhørende inflammatoriske prosesser opptrer, og generell trivsel forverres.

2 Eiendom, anlegg og utstyr

Fond som er utformet for å forbedre blodsirkulasjonen i lemmer, bør selvfølgelig foreskrives av en lege. Ved søknadsmetoden er de delt inn i 2 deler: for ekstern og intern bruk. Forberedelser av den første typen, som regel, lindrer ødem, styrker fartøyets tone, eliminerer betennelse og spasmer. Legemidler som brukes internt, påvirker vanligvis hele kroppens sirkulasjonssystem.

Vanligvis, for å forbedre tilstanden til beinene i beina, foreskriver legen følgende grupper av legemidler:

 1. 1. Spasmolytika. De fremmer utvidelsen av blodkarets lumen, og forbedrer blodtilførselen til vevene i beina. Slike rusmidler er ineffektive i aterosklerose, men lindrer vel spasmer og smerter. Gruppen av antispasmodik inkluderer Eufillin, Midokalm, Halidor og Cavinton.
 2. 2. Angioprotektorer. Ved hjelp av denne gruppen medikamenter, forbedrer mikrosirkulasjonen, vaskulær permeabilitet normaliseres, veggens elastisitet forbedres, og metabolske prosesser forbedres. Denne kategorien inkluderer Doksy-Khem, Flexitale, Kurantil, Pentoxifylline, Vazonit og andre.
 3. 3. Forberedelser på naturlige råvarer. Fytoterapi kan brukes som en selvstendig metode for kur, og i kombinasjon med syntetiske midler. For problemer med beinene på bena, er Tanakan og Bilobil vanligvis brukt.
 4. 4. Preparater basert på prostaglandin E1. De har evnen til å bedre blodtilførselen til normalisere mikrosirkulasjon, elastisitet erytrocytter økning og ekspandere hulrommet i blodårene, reduserer blod viskositet. En typisk representant for denne gruppen er Vazaprostan. Etter dens anvendelse reduserer perifer vaskulær motstand, blir bevegelsen lettes ved de små blodkarene i ben og armer.
 5. 5. Midler av lavmolekylær dextran. De stimulerer tiltrengningen av ytterligere volum blod fra det intercellulære rommet til det vanlige, noe som øker fluiditeten i blodet. Vanligvis brukes Reopoliglyukin og Reomacrodex til dette formålet.
 6. 6. Kalsiumkanalblokkere. Denne gruppen medikamenter brukes til komplekse effekter på systemet med blodårer. Denne forbedringen påvirker ikke bare de perifere karene i lemmer, men også sentralnervesystemet. I denne kapasiteten brukes Stamlo, Norvask, Kordafen, Plandil og andre oftest.

3 Tradisjonelle behandlingsmetoder

Folkemidlene er delt inn i to deler i henhold til metoden for bruk: for oral administrasjon og ekstern behandling av ben.

Alle infusjoner, tinkturer og avkok, tas gjennom munnen, bidra til å redusere graden av viskositeten av blod, lindre spasmer og hevelse, styrke veggene i blodkarene. Vanligvis en person som lider av sykdommer i sirkulasjonssystemet, må du drikke en hel rekke urter. Vanligvis i dette tilfellet nyrene er brukt, rakler og etterlater noen form for bjørketrær (vel avlaste hevelse), frø av anis, blomster, hagtorn urten johannesurt, jordbær, rose hofter, nesle, frukt Viburnum og nype.

I tillegg til den åpenbare terapeutiske effekten, anbefales det å bruke såkalte "varme" midler. Dette er alle plantekomponenter som øker blodstrømmen uten å øke blodtrykket. Disse inkluderer: kanel, hvitløk, pepper, ingefær. De kan bare spises friske. Den åpenbare helbredende effekten kommer imidlertid når man bruker alkoholtinkturer. Den mest populære måten er en tinktur av hvitløk, som forbrukes ca 10 dråper 3 ganger om dagen. Tinktur er også laget av rød pepper, men den brukes som et middel for å gni bena.

For å forbedre tilstanden til vener, brukes 72% av husholdningenes såpe. Det antas at det gjenoppretter den vaskulære tonen. Benene fra knærne til føttene må lathered rikelig, pakk dem i polyetylen og hold den i omtrent en time.

Du kan lage fotbad fra en løsning av brus eller havsalt. Bare ikke forveksle behandlingen av forkjølelse ved hjelp av varme fotbad med tiltak for å forbedre blodtilførselen til føttene. I det første tilfellet bør vannet være så varmt som mulig, i det andre - moderat varmt.

Kompresser laget av leire brønner lindrer hevelse og gjenoppretter tonen i blodårene, spesielt årer.

En potet anses som et godt middel mot ødemer og stagnasjon av blodet. Kashitsa revet rå grønnsaker bør settes på et problem sted, topp dekket med polyetylen og primitat elastisk bandasje. For å fjerne hevelse er 60 minutter nok, men for en dypere effekt på fartøyene, er det flere timer nødvendig.

De mest populære urter for å bekjempe Karsykdommer føtter anses buckeye. Av blomster av dette anlegget gjør et skjær, og fra frukt - salve. 2 ss. l. Blomster trenger å helle et glass vodka og insisterer 20 dager å produsere en salve bør ta fem frukt, hogge og helle et glass med vegetabilsk olje. Blandingen skal kokes i 2 timer i et vannbad. Skjær tas oralt 25-30 dråper, salve trenger å gni føttene.

4 Hovedprinsipper for vaskulær bevaring

En hvilken som helst sykdom er lettere å forebygge enn å behandle. Dette aphorism gjelder det fulle omfanget av problemet med bevaring av vaskulære funksjoner. Men det er en finesse: beholde elastisiteten i blodårene for livet er umulig, men du kan redusere risikoen for sykdommer gjennom følgende tiltak:

 1. 1. Det er nødvendig å lede en mobil livsstil, men unngå overbelastning.
 2. 2. Den største faren er statisk tilstand. Like farlig er lange seter eller stående. Det er nødvendig å prøve å endre kroppens posisjon ofte, og fjerne statiske belastninger fra føttene.
 3. 3. For å redde bena, ta vare på ryggen din. Problemer i blodtilførselen av føttene kommer ofte fra sykdommer i ryggraden. God forebygging er manuell terapi og massasje.

Eventuell sykdom må oppdages i tide. På føttene til en person er for mye arbeidsbelastning, så de trenger konstant omsorg og oppmerksomhet.

Brudd på nedre lem blodstrøm forekommer ved forskjellige sykdommer, innbefattet patologi av arteriene (aterosklerose, arteriell emboli) og patologi av venene (åreknuter, venøs trombose). Karsykdommer er vanlige lidelser i nedre ekstremiteter, og, til tross for at deres etiologi er annerledes, de deler en felles klinisk manifestasjon - smerter i bena. Utnevnelsen av terapi med sikte på å forbedre vaskulær sirkulasjon er en nødvendig betingelse for å forhindre utvikling av akutt arteriell og venøs obstruksjon.

Hvordan eliminere arteriell vaskulær insuffisiens

Embolier av arteriene i nedre ekstremiteter, der sikkerhetssirkulasjonen ikke er tilstrekkelig utviklet, kan føre til akutt iskemi av bena. Dette er en alvorlig patologisk tilstand som krever umiddelbar kirurgisk inngrep, som har til formål å gjenopprette og forbedre normal blodstrøm i det berørte området av arterien. Pasienter som gjennomgått kirurgisk behandling i postoperativ periode, bør ta medikamenter for å forbedre blodsirkulasjonen i beinene i beina.

Kronisk arteriell insuffisiens observeres ved å utrydde aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Denne sykdommen er preget av generelle metabolske forstyrrelser, der det er fullstendig eller delvis blokkering av kolesterolplakkene av arterielumen. Aterosklerose i utgangspunktet krever konservativ terapi. Siden sykdommens etiologi er kjent, er en terapi rettet mot å redusere mengden kolesterol foreskrevet.

grupper av medikamenter anvendt for behandling av akutt arteriell obstruksjon og forbedrer mikrosirkulasjon (ved kompensert tilstand hvor tilstrekkelig sikkerhet): trombolytika, antikoagulasjonsmidler, antiblodplatemidler, spasmolytika.

Tabell. Karakteristika av medisinske stoffer for behandling av akutt arteriell insuffisiens av karene i underbenet.

Tips for å forbedre sirkulasjonen i bena med narkotika og øvelser

Brudd på nedre lem blodstrøm forekommer ved forskjellige sykdommer, innbefattet patologi av arteriene (aterosklerose, arteriell emboli) og patologi av venene (åreknuter, venøs trombose). Karsykdommer er vanlige lidelser i nedre ekstremiteter, og, til tross for at deres etiologi er annerledes, de deler en felles klinisk manifestasjon - smerter i bena. Utnevnelsen av terapi med sikte på å forbedre vaskulær sirkulasjon er en nødvendig betingelse for å forhindre utvikling av akutt arteriell og venøs obstruksjon.

Hvordan eliminere arteriell vaskulær insuffisiens

Embolier av arteriene i nedre ekstremiteter, der sikkerhetssirkulasjonen ikke er tilstrekkelig utviklet, kan føre til akutt iskemi av bena. Dette er en alvorlig patologisk tilstand som krever umiddelbar kirurgisk inngrep, som har til formål å gjenopprette og forbedre normal blodstrøm i det berørte området av arterien. Pasienter som gjennomgått kirurgisk behandling i postoperativ periode, bør ta medikamenter for å forbedre blodsirkulasjonen i beinene i beina.

Kronisk arteriell insuffisiens observeres ved å utrydde aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Denne sykdommen er preget av generelle metabolske forstyrrelser, der det er fullstendig eller delvis blokkering av kolesterolplakkene av arterielumen. Aterosklerose i utgangspunktet krever konservativ terapi. Siden sykdommens etiologi er kjent, er en terapi rettet mot å redusere mengden kolesterol foreskrevet.

grupper av medikamenter anvendt for behandling av akutt arteriell obstruksjon og forbedrer mikrosirkulasjon (ved kompensert tilstand hvor tilstrekkelig sikkerhet): trombolytika, antikoagulasjonsmidler, antiblodplatemidler, spasmolytika.

Tabell. Karakteristika av medisinske stoffer for behandling av akutt arteriell insuffisiens av karene i underbenet.

Gruppe av medisinske stoffer

Oppløs den dannede trombusen direkte i karetets lumen, forbedrer viskositeten til blodet, som et resultat, blir sirkulasjonen i benens arterier restaurert. Har kontraindikasjoner.

 • streptokinase
 • reteplase
 • alteplase
 • Tissue Plasminogen Activator

Antikoagulanter av indirekte virkning

Bremse prosesser med blodpropp ved å direkte påvirke koagulasjonsfaktorene (trombindannelse). Ved overdosering kan blødning forekomme.

 • heparin

De kan øke blodstrømmen i nedre ekstremiteter på grunn av forbedringen i blodviskositeten. Trombose blokkeres ved å blokkere syntesen av vitamin K-avhengige koagulasjonsfaktorer. Ha en lang handling.

 • fraxiparine
 • Clexane
 • Fragmin
 • Tsibor

Reduser vedheft og vedheft av blodplater, forbedrer blodets reologiske egenskaper og øker sirkulasjonen av beina.

 • aspirin
 • Trental
 • klokkespill
 • pentoxifylline
 • reopoligljukin
 • aktovegin
 • klopidogrel

Reduser tonen i vaskulærveggen, reduser smerte symptomer, kan øke blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter.

 • No-Spa
 • Halidorum
 • eufillin
 • Mydocalm

Når obliterating aterosklerose nedre ekstremiteter fartøy som benyttes stoffer som reduserer kolesterol, samt legemidler på basis av prostaglandiner (i de senere stadiene). Disse inkluderer: statiner (Lovastatin, Simvastatin, Provastatin); gallsyre-sekvestranter (kolestyramin, kolestipol); fibrater (benzafibrat, klofibrat); derivater av nikotinsyre (Tribestan). Økt blodgass i karene forårsaker et stoff basert på prostaglandin E - vasoprostan, noe som forbedrer perifer sirkulasjon og mikrosirkulasjon.

Lovastatin bidrar til å redusere kolesterol i blodet.

Kronisk arteriell insuffisiens kan utvikles i diabetes mellitus når utryddet mikro- og makroangiopati av de nedre delene av bena (føtter, skinner) dannes. Vaskulære arterielle nettverk av bein påvirkes, med progresjon, kan en diabetisk fot dannes. Derfor, før du forbedrer blodsirkulasjonen i bena med diabetes, er det nødvendig å bringe til normale glukoseverdier i blodet.

Bekjempelse av venøs insuffisiens

Brudd på venøs sirkulasjon av nedre ekstremiteter er forbundet med enten varicose dilatasjon eller med tromboflebitt av overfladiske eller dype kar av bena. Med en progressiv kurs av åreknuter, kan sikkerhetssirkulasjonen ikke takle belastningen, stagnasjon av venøst ​​blod oppstår, og venøs trombi dannes ofte. Ved akutt trombose manifesterer symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser i nedre lemmer plutselig i form av alvorlig smerte gjennom det berørte karet, ødem i vevet, økning i kroppstemperatur.

Behandling av sirkulasjonsforstyrrelser i nedre lemmer, forbundet med tromboflebitt, involverer bruk av følgende grupper av legemidler:

 • Antikoagulantia er direkte og indirekte.
 • Platehemmere.
 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 • Flebotoniki.

For å forbedre blodtilførselen til bena skipene ved variakøse gjelder kompresjon (medisinsk støttestrømper) og medikamentterapi, som omfatter flebotoniki, systemiske enzympreparater, disaggregants, og lokale doseringsformer inneholdende heparin, kortikosteroider, flebotoniki.

For å forbedre blodtilførselen i beinene i beina med åreknuter, brukes komprimeringsstrikk.

Tabell. Legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen ved kronisk venøs insuffisiens.

Gruppe av medisinske stoffer

De forbedrer venøs utstrømning av blod, reduserer aggregering av blodceller, har en anti-inflammatorisk effekt. Formen av frigjøring - tabletter.

 • flebodia
 • detraleks
 • troksevazin
 • Troxerutin
 • venoruton

De har en systemisk immunmodulerende effekt, forbedrer de reologiske egenskapene til blod og blodtilførsel til karene i ekstremiteter. Formutslipp - kapsler, tabletter.

 • wobenzym

Lokale doseringsformer

Ha i sammensetningen av heparin, kortikosteroid eller annen medisin som kan forbedre mikrosirkulasjonen.

Formutgivelse - gel, salve

 • Lioton 1000
 • Troxevasin Gel
 • Venoruton gel

Med dårlig sirkulasjon i beina, som er forbundet med en sykdom, utfører utvalget av nødvendige medisiner som forbedrer sirkulasjonen.

Hjelp til å forbedre vaskulær tone

Brudd på blodsirkulasjonen i underkroppene forårsaker en rasjonell organisering av fysisk aktivitet, reduksjon av overflødig kroppsvekt. Det er nødvendig å unngå lange belastninger i stående eller sittestilling. For å forbedre blodsirkulasjonen er det nødvendig å engasjere seg i mobilsporter (motorsykkel, ski, løp, gå for korte avstander). Hjemme kan du bruke følgende øvelser: "bjørk", "sykkel" i utsatt stilling, bøyning og forlengelse av ankelleddet.

Ingefær forbedrer blodsirkulasjonen.

Midler og metoder for tradisjonell medisin kan også ha en gunstig effekt på behandlingen, spesielt når kapillærblodstrømning kan forstyrres. Folkemidlene som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen - ingefær, rød pepper, hvitløk. Hjemme kan du forberede en alkoholholdig tinktur av rød pepper, noe som kan forbedre perifer blodstrøm i beina. Når varicer kan anvendes homøopatisk middel basert på hest kastanje, som normaliserer og forbedrer vaskulær tone. Slike teknikker brukes for å bedre blodsirkulasjonen i underekstremiteter, massasje, iført komfortable sko med bred hæl, tå kontrast dusj, komprimerer med forskjellige alkohol skjær urte.

Blant varianter av alternativ medisin, er metoden til professor AT Ogulov mye brukt. Dr. Ogulov anbefaler regelmessig å bruke brus og hvitløk for å forbedre blodsirkulasjonen. En varmvannsløsning av brus og hakket hvitløk skal forbrukes daglig. Det antas at disse produktene bidrar til eliminering av toksiner fra kroppen, normalisere syrebasebalansen og forbedre blodets reologiske egenskaper.

Krenkelse av nedre lemmers sirkulasjon er en vanlig patologi og krever en individuell tilnærming. Behandling av arterielle og venøse sykdommer i nedre ekstremiteter i en akutt periode eller under et langvarig kronisk kurs involverer bruk av forskjellige grupper av legemidler. Før du ser etter informasjon om hva du skal gjøre og hvordan du behandler bein-vaskulær sykdom, må du søke råd fra en kirurg.

Les Mer Om Fartøyene