Legemidler som forbedrer sirkulasjonen av nedre ekstremiteter

I de senere år har vaskulære sykdommer blitt vanligere. På grunn av blokkering av årer, er død eller funksjonshemning hyppig. Å eliminere disse problemene vil hjelpe riktig valgt behandlingsmetode ved hjelp av effektive medisiner. Vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena bør bare foreskrives av en spesialist. Slik kan du oppnå et godt resultat uten å skade helsen. Om typer slike legemidler og deres effekter på menneskekroppen, snakker vi om i denne artikkelen.

Klassifisering av midler

På grunn av innsnevring av fartøyene, kan ulike patologier utvikle seg i kardiovaskulærsystemet, i lemmer og andre organer. Vasodilatormedikamenter forhindrer ikke bare destruktiv endring, men hjelper også til raskt å gjenopprette blodsirkulasjonen og skadet vev som har blitt utsatt for hypoksi.

Den mest praktiske og informative er klassifiseringen av legemidler etter deres virkemåte. De raskeste vasodilatoregenskapene er som følger:

 • Nitrogenoksyd. Når du kommer inn i blodet, frilager det frie radikalet øyeblikkelig musklene. Effekten av dette stoffet er kortvarig, men svært effektiv. Det gir kort tid å fjerne spasmer av blodkar, for eksempel med angina pectoris, gjenopprette blodsirkulasjonen og unngå hjerteinfarkt. Legemidler som inneholder dette stoffet: isosorbiddinitrat, nitroglyserin, nitron-forte.
 • Magnesiumsulfat. Reduserer mobilaktiviteten til kalsiumioner, som er ledere av spasmolytiske signaler. Den skyver dem ut av rommet mellom cellene. Reduserer spenningen av adrenoceptorer, som også stimulerer kontraktil muskelaktivitet. Når det injiseres i en vene, oppnås en avslappende effekt raskt. Handlingen er omtrent en halv time.
 • Spasmolytika. Disse inkluderer stoffer som har en effekt samtidig på sirkulasjonssystemet og glatte muskelvev i hele kroppen. Tiden for deres terapeutiske eksponering er ca. 2 til 6 timer. Det er basert på inaktivering av enzymet, som stimulerer sammentrekningen av glatte muskler. Midler av denne typen inkluderer: apressin, but-spa og papaverine hydrochloride.

Legemidler fra den tredje gruppen stabiliserer blodsirkulasjonen, forhindrer spasmer i vener og arterier. Omfanget av deres innflytelse strekker seg til blokkering av enzymer eller reseptorer, noe som øker muskelkontraksjonen.

Stoffer som virker på PNC

Legemidlene som eliminerer sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter, inkluderer ganglionblokkere, sympatholytika og a-blokkere. De første middelene påvirker sympatiske noder: solens eller dyp plexus av hjertet.

Listen over effektive stoffer for å forbedre sirkulasjonen av ekstremiteter:

De aktive ingrediensene som finnes i disse legemidlene fungerer godt i forstyrrelser av blodtilførsel forårsaket av patologier i nervesystemet (Raynaud, endarteritt, akrocyanose).

Adrenoblokker er stoffer som, når de kombineres med adrenalin og noradrenalin, blokkerer sin vasokonstriktiv effekt. Takket være dette forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen. Denne gruppen inneholder slike stoffer:

 • Fentolamin, Prazosin, Terazosin;
 • Vazobral, Nicergolin, Anvenol.

De siste tre legemidlene brukes til åreknuter og for komplikasjoner av diabetes mellitus (angiopati). Disse stoffene er ikke helt vasodilerende, da de virker i forskjellige retninger - de øker tonen i venene og utvider arteriene. De resterende stoffene er effektive for nervepatologier med sirkulasjonsforstyrrelser, så vel som for behandling av føtter berørt av aterosklerose.

vasodilators

Vasodilasjon er et medisinsk begrep som brukes til å beskrive nedgangen i tonen i glatte muskler i blodkarets vegger. Stoffer som brukes til dette kalles vasodilatorer. Denne gruppen inkluderer en rekke vasodilaterende legemidler med forskjellige virkemekanismer på sirkulasjonssystemet.

Kalsiumantagonister

For normal drift av kalsiumkanaler (CK), bortsett fra Ca, er katecholaminer (adrenalin og norepinefrin) nødvendige, som aktiverer dem. Det finnes flere typer CC, men kalsiumionantagonister virker bare på langsom QC (L-type), som finnes i glatt muskelvev. Kalsiumkanalantagonister finnes i forskjellige kjemiske forbindelser. I tillegg til å redusere trykknivået har de også denne effekten:

 1. Juster hjertefrekvensen.
 2. Godt påvirke blodsirkulasjonen i blodårene, arteriene og kapillærene.
 3. Reduser den mekaniske spenningen i myokardiet, og dermed forbedre blodsirkulasjonen. Tilførselen av vev med oksygen og næringsstoffer øker også.
 4. Reduser sannsynligheten for blodpropp i arterier og årer.

De mest populære antagonister av kalsium er slike legemidler: Nifedipin, Amlodipin, Felodipin. De bidrar til å redusere tonen i veggene i sirkulasjonssystemet og forhindre deres skarpe reduksjon (spasme).

Alfablokkere

α-blokkere sperre eksisterende fartøyer i adrenalin og noradrenalin-reseptorer, ikke tillater dem å interagere med disse hormonene som kan forårsake betydelig vasospasme. Denne gruppen inkluderer:

 • Nicergoline - forbedrer blodsirkulasjonen, forhindrer blodplater fra klumping og trombusdannelse. Har en dobbel effekt: det bidrar til å utvide arteriene og øker spenningen i venene (sunn og påvirket av åreknuter). Legemidlet er indikert for bruk i vaskulære sykdommer forbundet med diabetes.
 • Fentolamin - dilaterer blodkarene, slapper av muskler, fremmer økt blodtilførsel til vev. For behandling av sykdommer i det venøse og arterielle sirkulasjon, behandling av dårlig helende sår, frostskader, liggesår, og den innledende fasen av de aterosklerotiske koldbrann leger anbefaler dette stoffet i form av injeksjoner og tabletter.

Hvis det er tilstopping av fartøyet med en atherosklerotisk plakk, er bruk av vasodilatormedisiner ubrukelig, kirurgisk behandling er nødvendig.

Inhibitorer av PAC

Disse stoffene påvirker arteriene og venene. De har en positiv effekt på endotelet, reduserer aggregering av blodplater, hemmer utviklingen av aterosklerose. Disse stoffene inkluderer: Enalapril, Lizinopril, Ramipril, Losartan. De viste gode resultater i terapi av aterosklerotiske patologier i beina og med intermitterende claudikasjon forårsaket av samme årsak.

biogene stimulatorer

Medikamenter relatert til gruppen av vasodilatormedikamenter for behandling av nedre lemmer. Deres tiltak er basert på stoffer av animalsk opprinnelse. Disse legemidlene forlener benene, øker blodsirkulasjonen og forbedrer stoffskiftet i vev.

solkoseril

Legemidlet er laget på naturlig basis (protein ekstrahert fra kalvens blod). Legemidlet er i stand til å øke stoffskiftet i vev, akselerere strømmen av oksygen i muskler i ekstremiteter, utvider blodkarene og derved forbedrer blodsirkulasjonen. Det er foreskrevet av leger i form av injeksjoner.

aktovegin

Grunnlaget for ham er det samme som for det forrige stoffet. Takket være stoffene som den inneholder, forbedrer blodsirkulasjonen, karene i underdelene utvides og sårene og sårene strammes raskt.

Sammenligning av vasodilatormedisiner

Virkningsfeltet for vasodilatorelementene er omfattende. De brukes til behandling av ulike patologier av perifer sirkulasjon:

 • åreknuter
 • aterosklerose;
 • angiodystonia.

Nedenfor vil vi vurdere de oftest foreskrevne medisinene.

Halidorum

Myotropisk antispasmodisk av uttrykt vasodilaterende virkning. Produsert i tabletter og i løsninger for intramuskulær og intravenøs administrering. Det aktive stoffet er bacciclanfumarat. Det er foreskrevet for terapi av perifer sirkulasjonssykdommer, kroniske patologier av arterier og for fjerning av spasmer i systemer og vev.

Det finnes en rekke kontraindikasjoner, så bruk bøte bare etter en spesialists anbefaling.

vinpocetine

Dette syntetiske stoffet gjenoppretter den skadede blodsirkulasjonen. Den aktive ingrediensen er vinpocetin. Den har antioksidant, antiepileptisk og nevrobeskyttende virkning, og utvider også blodårene og lindrer betennelse. Det er foreskrevet for behandling av mange vaskulære sykdommer, inkludert i tilfeller av nedsatt motoraktivitet forbundet med cerebrovaskulær insuffisiens.

Vinpotropil

Nootropisk kombinert preparat, som også har vasodilaterende egenskaper. Brukes i cerebrovaskulær insuffisiens, forebygging av migrene, Parkinsons sykdom og vaskulære etiologier andre patologier i hjernens blodforsyning, så vel som en vasodilator legemiddel som brukes for benene bare som en del av en omfattende behandling av en lege.

Legemidlet Warfarin-OBL

Det aktive stoffet er warfarin. Dette legemidlet er indikert ved behandling og forebygging av trombose og tromboembolisme. Det er en antikoagulant av indirekte handling. Reduksjon i koagulasjon skyldes ikke selve stoffets påvirkning, men på grunn av dets farmakologiske effekter i kroppen, det vil si på sekundær måte.

Legen kan foreskrive dette legemidlet for forebygging eller behandling av blodpropp i sirkulasjonssystemet og med medfødt trombofili (blodtykkelse).

Vazoket

Denne medisinen anbefales av leger for behandling av vener. Den terapeutiske effekten av komponentene strekker seg hovedsakelig til lemmer. Hovedvirkningen er rettet mot å forbedre tonen og elastisiteten til venøse kar og fjerne fokaliseringen av blodstagnasjon. Hjelpehandlinger er:

 • forbedring av lymfatisk drenering;
 • regulering av den generelle sirkulasjonen;
 • redusert vaskulær permeabilitet;
 • regulering av leukocytkvaliteter.

Med de riktige dosene har stoffet en rettet og komplisert handling på sirkulasjonssystemet. Har mindre kontraindikasjoner, som legen vil ta hensyn til ved utnevnelse.

Vazobral

Et komplekst stoff som inneholder koffein og ergotalkaloider. Brukes for patologi av cerebral og perifer blodsirkulasjon. I bruksanvisningen er det skrevet at det er i stand til å øke tonen i venene og gjenopprette permeabiliteten til kapillærene.

Derfor er det ofte foreskrevet for varicose og andre patologier av blodsirkulasjon.

biloba

Sammensetningen av dette middelet inneholder ekstrakten av bladene av ginkgo biloba. Produsert i kapsler på 40, 80 og 120 mg. Urtepreparasjon kan forbedre cerebral mikrosirkulasjon, forlenker blodkarene litt, øker vevsbestandigheten mot hypoksi og reduserer blodplaternes evne til å aggregere. Det mest effektive stoffet virker på vener og armer i armer, ben og hjerneskip. De aktive stoffene i stoffet virker også som antioksidanter.

Tradisjonell medisin

Vaskulære patologier i beina er ikke en uavhengig sykdom. Dette er et tegn på en dårlig tilstand av kroppen. Hvis problemer med ledd og blodårer i forrige århundre bare er bekymret for eldre, er de allerede bekymret for ungdommen. Hos kvinner forekommer slike lesjoner på beina etter levering.

I de tidlige stadier manifesterer disse sykdommene seg ikke på noen måte, så det er viktig å ta forebyggende tiltak og bare spise sunne matvarer, å gjøre enkle øvelser for å forbedre den generelle tilstanden og forbedre blodsirkulasjonen i føttene og kalvene. Det er også effektive folkemetoder for rengjøring av fartøyene hjemme. La oss beskrive noen av dem:

 1. Styr tranebærens kar. Det er nødvendig å ta et halvt kilo frisk rødbete, tranebær, svart radise og 0,5 liter alkohol. Grind disse produktene og sett i et glass med 3 liter glass. Deretter helles alkohol, deksel og la det fylles i et mørkt og kjølig rom. Etter 15 dager stamme, hell i en ren krukke og oppbevar i kjøleskap. Drikk 30 ml per dag i en halv time før frokost.
 2. Behandling av varicose blader av Kalanchoe. Slip dem, sett i en boks på 0,5 l, bladene skal fylle det halvt. Hell vann og insistere på et mørkt sted i 7 dager. En gang om dagen, rist glasset. Trinn infusjonen og gni bena for natten (begynner fra foten og opp til hofter). Behandlingsforløpet er 1 måned.
 3. Foryngelse av ekstremiteter med blåbær. Grind bærene. Dann malmen til å bruke på føttene i 1 time. Skyll med vann.
 4. Rengjør beholderne med sitron og hvitløk. Dette verktøyet vil ikke bare bidra til å rense sirkulasjonssystemet, men også senke nivået av kolesterol og lindre hodepine. Grind 4 sitroner og 4 hode hvitløk. Rør og hell 2,5 liter kaldt kokt vann. La i 3 dager i en krukke med lokket. Behandlingen er lang, men effektiv (fra 1. september til 30. mai). Ta 100 g midt på dagen.

Herdet ikke veldig forsømt vaskulære sykdommer i beina og kan være folkemessige rettsmidler, men det er tilrådelig å konsultere en spesialist før dette. Tross alt kan en frivoløs patologi ha negative konsekvenser, så det må gjøres riktig og i tide.

Hvordan forbedre sirkulasjonen i beina, endre livsstilen

Dårlig blodsirkulasjon kan påvirke hele kroppen negativt. Det kan påvirke hjernen, forårsaker tretthet, svimmelhet, tap av minne, hyppige og uforklarlige hodepine. Det kan også påvirke hjertet, forårsaker brystsmerter, manglende evne til å utføre enkle aerobiske aktiviteter som klatring av trapper uten kortpustethet. øker blodtrykk og kolesterol.

Infarkt og slag er de viktigste risikoene for dårlig blodsirkulasjon.

Pasienter behandles ofte av leger med spørsmålet om hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena. De fleste av dem har noen (eller alle) symptomer på alvorlige problemer med årer og arterier.

Tegn på arteriell og venøs insuffisiens

Symptomer og tegn på dårlig sirkulasjon kan omfatte:

 • Nummenhet eller prikking i hender, føtter eller fingre.
 • Endring i hudtemperatur (kalde hender, føtter og ører).
 • Tretthet.
 • Hårtap.
 • Svimmelhet.
 • Tørrhet i huden.
 • Hevelse i bena, hender og (eller) fingre.
 • Åreknuter, ben- og håndsår.
 • Hodepine.
 • Forverring av libido.
 • Kløe, spesielt kløe i huden på hender og føtter.
 • Endringer i hudfarge (det blir blekere, blåaktig eller rødaktig, denne tilstanden kalles cyanose - et tegn på utilstrekkelig oksygenlevering).
 • Kramper i bena, skinker eller hender under enhver aktivitet.
 • Smerter i beina eller halte.
 • Dårlig anerkjennelse av temperatur og smerte.
 • Inkonsekvent pust.
 • Uregelmessig hjerteslag.
 • Dårlig minne.

Årsaker til patologi

Problemer med sirkulasjonssystemet kan skyldes visse sykdommer (karakteristisk, hovedsakelig for eldre) og livsstilsfaktorer.

Vanlige faktorer som bidrar til sirkulasjonsforstyrrelser, er tobakkrygge, alkohol, koffein, dårlige spisevaner, utilstrekkelig fysisk trening og sitte i en sittestilling uten å bevege seg lenge.

Medisinske årsaker til dårlig blodsirkulasjon:

 • graviditet;
 • komplikasjoner fra den overførte sykdommen;
 • diabetes mellitus;
 • dårlig ernæring;
 • høyt kolesterol;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • vektøkning;
 • høyt blodtrykk;
 • hjertesykdommer;
 • gynekologiske sykdommer;
 • forstyrrelser i blodkar
 • arterielle og venøse lidelser;
 • herding av arteriene (aterosklerose);
 • intermittent claudication;
 • tromboflebitt;
 • nervøse lidelser;
 • anemi,
 • choking;
 • bronkitt;
 • lungebetennelse;
 • emfysem;
 • spiseforstyrrelser;
 • matallergi.

Metoder for å bekjempe blodstrømssykdommer

For leger er det ikke et problem å gi pasienten råd om hvordan å forbedre sirkulasjonen i beina, fordi brudd i sirkulasjonssystemet kan behandles ved hjelp av medisiner, samt livsstilsendringer, samt alternative terapier. Målet er å forhindre sirkulasjonsproblemer, for å lindre smerte.

Mild tilfeller av mishandling krever vanligvis et aerobt treningsprogram, et sunt kosthold og lavdose aspirin. På apotek er over-the-counter medisiner tilgjengelig, for eksempel aspirin, pentoksifyllin og heparinoid kremer, som kan være nyttige for små sirkulasjonsforstyrrelser.

Kirurgiske prosedyrer, som flebektomi, hjelper personer med alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i beina. Vitamin B6 og B12, vitamin C, vitamin E, niacin og magnesium er nyttige for å forbedre blodsirkulasjonen i bena. I tillegg til legemiddelbehandling, er legene ofte foreskrevet til pasienter som er interessert i hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena, fysioterapi og hydroterapi.

Slutte å røyke

Avslutte røyking er en av de viktigste anbefalingene for røykere med dårlig blodsirkulasjon, da denne dårlige vanen forårsaker herding av arteriene og kronisk sammenbrudd av blodårene. Nikotin og karbonmonoksid inneholdt i sigaretter påvirker blodkarene som er relatert til normal blodstrøm. Når dette skjer, begynner fett og plakk å holde seg til veggene på fartøyene, og "hamre" dem.

Avslag på alkoholmisbruk

I tillegg til å slutte å røyke, er det andre måter å forbedre sirkulasjonen i beina, beseire dårlige vaner. Det er nødvendig å nekte fra store doser av alkohol, fordi alkohol gjør endotelet og glatt muskulatur kontrollere blodstrømmen.

Normalisering av vekt

Overvekt fører til en ekstra byrde på sirkulasjonssystemet, og øker også risikoen for høyt blodtrykk og økte kolesterolnivåer i blodet betydelig. Alle disse konsekvensene av fedme, i kombinasjon, fører til svært vanlige problemer med kardiovaskulærsystemet hos fete mennesker.

Dårlig blodsirkulasjon i beina: hva du skal gjøre og hva betyr tradisjonell medisin vil hjelpe

En av de enkleste og mest effektive måtene til tradisjonell medisin med dårlig blodsirkulasjon er den variable bruken av varmt og kaldt vann for underekstremiteter.

Neddykkelse av nedre lemmer i varmt vann (ca. 40 grader) vil stimulere utvidelsen av karene nær overflaten av huden, noe som fører til at blodet strømmer til huden og regulerer kroppstemperaturen.

Etter at underekstremitetene ble utsatt for varmt vann, vil nedsenking av føttene i kaldt vann (fra null til 10 grader) føre til at blodkarene blir redusert. Dette vil forhindre utstrømning av blod fra huden og opprettholde riktig kroppstemperatur. Gjenta denne prosedyren flere ganger hjemme, du kan normalisere blodtilførselen til beina, forbedre hudtonen og akselerere oksygentilførselen til kroppens vev.

Massasje, akupunktur

Ifølge American Association of Massage Therapy kan massasje øke blod og lymfesirkulasjon i menneskekroppen. Men effekten av massasje går utover bare å forbedre blodstrømmen; Massasje kan også forårsake forandringer i blodet. Oksygenkapasitet av blod kan øke fra 10 til 15 prosent etter en massasje.

akupunktur master, samt massasje terapeuter, kan forbedre en persons helsetilstand, lider av dårlig sirkulasjon i bena. Hva å gjøre i tilfelle dette problemet vil masteren av akupunktur si bare etter en nøye undersøkelse av pasienten. Tross alt kan dårlig blodsirkulasjon i beina skyldes flere forskjellige forhold. Og hver tilstand krever injeksjon av visse punkter, selv om det er flere vanlige punkter.

Noen av disse vanlige punktene refererer til kolon, lever, milt og blære. Etter akupunktur økten kan bli følt kløe, svie og forbigående nummenhet på stedet der nålen er.

fysisk trening

Mangel på fysisk aktivitet er en av hovedårsakene til dårlig sirkulasjon i bena. Deltakelse i fysisk aktivitet, spesielt aerobic aktiviteter som rask gange, sykling og svømming, forbedrer blodsirkulasjonen i bena og andre deler av kroppen.

Ifølge en studie fra 2000 hadde hypertensive pasienter som utførte aerobe øvelser en signifikant økning i kapillær tetthet. Kapillærene er små blodkar, gjennom hvilke oksygen overføres til kroppens vev. De optimaliserer blodsirkulasjonen til en person, skaper nye kanaler for blodstrøm og oksygenlevering.

Riktig ernæring

En 2004 studie publisert i American Cardiology Journal fant at når røykere ble injisert med vitamin C, økte blodsirkulasjonen sin. Vitamin C er ansvarlig for produksjon og "reparasjon" av blodkar, noe som er viktig for blodsirkulasjonen.

Vitamin C finnes i de fleste frukter og grønnsaker. Så du trenger å spise mer modne sitrusfrukter, kiwi, mango, bær og meloner, og ikke forsømmelse grønne grønnsaker. Øke inntaket av vitamin E også forbedrer blodsirkulasjonen, fordi det utvider blodkarene og hindrer at blod levrer seg.

Vegetabilske oljer og grønne bladgrønnsaker er de viktigste kildene til vitamin E, i tillegg til mandler, jordnøtter, hasselnøtter og solsikkefrø. I 1992 fant forskerne at administrasjonen av omega-3 fettsyrer til rotter i form av fiskeolje økte blodstrømmen til leveren.

Mens mettet fett forårsaket akkumulering av plakk i arteriene og redusert blodsirkulasjon, omega-3 fettsyrer, faktisk forbedret blodsirkulasjonen og forhindret hjertesykdom.

Den beste kilden til langkjede omega-3 fettsyrer er sjømat, særlig abbor og atlanterhavslaks. Bløtdyr, reker og hummer inneholder omega-3 fett, men i mye mindre mengder enn fisk. Vitaminer er kjent for å spille en viktig rolle i cellens metabolisme.

En studie fra 2011 viste at to års daglig inntak av folsyre og vitamin B-12 økte blodsirkulasjonen hos personer med hjertesykdom. Folsyre er tilstede i grønne grønnsaker, peanøtter og erter. B-12 finnes i store mengder i fisk, kjøtt, egg og meieriprodukter.

Urter og tilsetningsstoffer

Cayenne pepper er mye brukt som et krydder i matlaging. Det er imidlertid også et populært folkemåte i India, Kina, Japan og Korea. Også, cayenne pepper brukes av moderne naturopater og herbalists for å lindre fordøyelsesproblemer, muskler og ledd smerter, og å eliminere dårlig sirkulasjon i beina.

Hva skal jeg gjøre med cayenne pepper? Bruk det som krydder for mat (i rimelige mengder, selvfølgelig, fordi det er veldig varmt). Cayenne pepper forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer blodproppene, reduserer blodtrykket og forstyrrer utviklingen av aterosklerose. Så sier naturpatienten, Sharol Tilgner, i sin bok "Herbal Medicine from the Heart of the Earth." Dette middelet er best egnet for folk som alltid er kalde føtter.

Mens tradisjonell medisin kan forbedre blodsirkulasjonen, er det nyttig å forstå årsakene til forverring av blodsirkulasjonen. Dette problemet kan være sekundært til en rekke forhold, og eliminering av den underliggende årsaken kan bidra til å lindre symptomene på dårlig sirkulasjon i beina. Hva kan jeg gjøre for å diagnostisere en sykdom som fører til smerte og hevelse i bena? Å ta kontakt med lege-phlebologist. Han vil foreskrive en effektiv behandling.

Vaskulære legemidler og salver for å forbedre sirkulasjonen i bena

For behandling av dårlig blodsirkulasjon fungerer kombinasjonen av "fysiske øvelser pluss medisiner" best. Men ikke alle mennesker har mulighet eller tilstrekkelig tankegang til regelmessig å delta i sport. Derfor er den vanligste metoden for å behandle sirkulasjonsproblemer vaskulære legemidler for å forbedre sirkulasjonen i bena.

Ofte er et utpekt vaskulært stoff pentoksifyllin i tabletter. Utenlandske studier av effektiviteten av dette stoffet har blitt blandet. Noen studier rapporterte en liten effekt på gangevnen; andre fant at dette legemidlet forbedrer motoraktiviteten betydelig hos personer med vaskulære sykdommer. Medikamentet cilostazol lindrer symptomene hos mange mennesker med dårlig blodsirkulasjon.

Det er imidlertid et dyrt stoff, og for øyeblikket er det kun anbefalt for pasienter med moderat og alvorlig intermittent claudication som ikke svarer på aspirin eller mindre kostbar behandling.

Andre legemidler

Antiaggreganter reduserer risikoen for blodpropper. De fleste pasienter med perifer arteriell sykdom bør ta et antiplatelet stoff. Den vanligste antiaggreganten er aspirin. Alternativt, hvis du er allergisk mot aspirin, kan legen din anbefale klopidogrel (Plavix).

Studier viser at tilførsel av et antikoagulant medikament, som for eksempel warfarin mot antiplatelet, ikke bidrar til å forhindre hjertekomplikasjoner i karsykdommer, og kan til og med øke risikoen for livstruende blødning.

Bruk av salver

Sammen med vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena, anbefaler leger vanligvis pasienter å lindre smerter og kløe i beina med ulike spesialiserte geler, kremer og salver.

De stimulerer mikrosirkulasjonen, forbedrer ernæringen av underlivsvev og deres trofiske, bidrar til å forbedre elastisiteten til venene i venene. De mest populære rettsmidler inkluderer: Troxevasin, Venolife, Troxerutin og Venoruton.

Kirurgiske metoder

Før pasienten tilbys en kirurgisk metode for å gjenopprette blodsirkulasjonen i beina - poliklinisk phlebectomy - vil legen vurdere pasientens tilstand for å se om det er varicose og hvor alvorlig det er.

Også for diagnose av pasientens tilstand før operasjonen vil bli brukt:

 • test for antistoffer;
 • test for blodsukker;
 • en blodprøve for tegn på blodpropp
 • ultralyd;
 • datatomografi;
 • tester for blodtrykk i beina.

Prosedyren krever små snitt (mindre enn 2-4 mm) under lokalbedøvelse, slik at kirurgen kan komme til de skadede årene og fjerne dem. Ambulatorisk flebektomi avsluttes vanligvis innen en time, avhengig av størrelse, plassering og kompleksitet av åreknuter.

Etter phlebectomy kan pasienten foreskrives vaskulær medisin for en stund for å forbedre sirkulasjonen i bena. Hvis operasjonen har vært vellykket og sirkulasjonen har gjenopprettet, vil phlebologisten avbryte prosedyren.

Effektive legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i nedre lemmer

Forberedelser for å forbedre blodsirkulasjonen i underlivet er kun foreskrevet av legen. Poenget er at det er behov for en integrert tilnærming, siden et slikt problem ikke er en egen sykdom, men en sammenhengende. I tillegg påvirker den forstyrrede blodsirkulasjonen i beina den generelle helsen til pasienten. Benene griper ofte kramper, en person føler seg alltid kald i dem, og det mest ubehagelige er deres utseende. Gjennom huden skinner stjernene, som er et direkte signal om åreknuter.

Hva forårsaker blodsirkulasjon?

Hvis blodsirkulasjonen i beina er forstyrret, kan dette føre til ubehagelige konsekvenser: skade på nerveender, levende vev og ødeleggelse av blodkarets vegger. Spesielt er denne situasjonen farlig for pasienter i mellom og alder.

Stagnasjon av blod i lemmer kan forekomme av flere grunner:

 1. Til dato er de vanligste forstyrrelsene i perifer blodstrøm. I dette tilfellet akkumuleres fettbelegget på veggene på karene, fryser der og forhindrer blodet i å sirkulere normalt. En slik prosess forårsaker aterosklerose.
 2. Den samme sykdommen kan provoseres og gis livsstil: Konstant bruk av fettstoffer, avhengighet av sigaretter og alkohol. En stor rolle er spilt av menneskelig mobilitet - jo mindre er det, jo høyere er risikoen for sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter.
 3. Forekomsten av et problem med blodstrømmen kan utløses ved visse sykdommer: overvekt, diabetes, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og andre lignende interne sykdommer.
 4. Hvis pasienten har tatt medisiner fra bestemte grupper i lang tid. De kalles bare betablokkere.

Alle disse faktorene forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen i bena. For å unngå en slik ubehagelig situasjon, er det derfor verdt å ta hensyn til din livsstil, kontrollere produktene som faller på bordet og gjøre sport. Det er noen beinøvelser som bidrar til elasticiteten til fartøyene. De hjelper også den aktive blodstrømmen. Men umiddelbart er det verdt å merke seg at ingen trening ikke vil hjelpe hvis du hele tiden spiser mye fettstoffer, drikker alkohol og legger til alle disse sigaretter.

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena med medisinering

Behandling i denne situasjonen, i utgangspunktet, bør begynne med en lege konsultasjon. Ved første mottak legger eksperten oppmerksomhet på hudens farge på beina - huden kan være rød eller blå. I tillegg blir pasienten spørsmålstegn ved mulige nummenhet og prikkende opplevelser. Hvis disse symptomene blir observert, sendes pasienten til undersøkelse.

Basert på resultatene kan legen foreskrive følgende stoffer for å forbedre blodsirkulasjonen i bena:

 1. Angioprotectors. Er rettet mot mikrosirkulasjonsforbedring. Ved hjelp av dem normaliseres fartøyets permeabilitet, veggene returnerer normal metabolsk aktivitet. Til slike preparater bærer doxi-kjem, kurantil, pentoksifillin, persantin, radomin, trental, vazonitt og flexital.
 2. Legemidler med lavmolekylær dextran. Jeg bidrar til å tiltrekke seg ekstra blodvolum. Den kommer fra det intercellulære rommet til høyre blodstrøm. Således forbedrer blodets fluiditet. Denne kategorien inneholder slike legemidler som rheopolyglucin og reomacrodex.
 3. Preparater som inneholder prostaglandin E1. De bidrar til å forbedre blodstrømmen, normalisere mikrosirkulasjonen og fremme elastisiteten til røde blodlegemer. Også deres handling er rettet mot behandling av blodpropp, utvidelse av blodveiene. Denne effekten gir lav perifer motstand av blodkar, slik at blodet sirkulerer fritt over dem. I tillegg normaliserer pasienten blodtrykket. Vanligvis er vasaprostaner foreskrevet for slike formål.
 4. Kalsiumkanalblokkere. Hvis blodsirkulasjonen i bena er forstyrret. Det er en mer global påvirkning, som påvirker hjernens fartøy. De mest populære stoffene er norvaks, kordafen, captivitis, cordaflex, foridon, adalat, lacipyl og stamlo.
 5. Spasmolytika av myotrop administrering. De bidrar til å utvide blodkarene slik at blodet kan sirkulere fritt over dem. Imidlertid har slike legemidler ikke en fullverdig effekt i aterosklerose, men de lindrer godt spasmer. Eksempler på slike legemidler er eufillin, midokalsam, halidor og cavinton.
 6. Legemidler på naturlige råvarer. Ikke rart at mange mennesker gir preferanse til naturlige komponenter, på grunn av hvilke folkefond er så populære. I motsetning til syntetiske stoffer, gjør phytotherapy mindre skade på kroppen, selv om det virker langsommere. Slike medisiner er foreskrevet for å utrydde bein sykdommer. Ofte er det tanakan og bilobil.

Andre legemidler

Bioflavonoider er rettet mot å utvikle elastisiteten til røde blodlegemer, noe som bidrar til å forbedre blodets flytegenskaper. Ved å ta slike medisiner, forbedrer kapillær blodstrøm også.

Ganglioblokatory utnevne i tilfelle at det er behov for å utvide arterioles, venules og små årer. Slike medisiner bidrar til å gjenvinne blodtrykket. Når det gjelder nedre ekstremiteter, bidrar de til jevnt fordelt blodvolum. Det kan være temohin, dimecolin, pyrilene, kamforium, pentamin og pachycarpin.

Det er en annen kategori av narkotika som kan bidra til å løse dette problemet - alfa-blokkere. Slike rusmidler påvirker hele kroppen på en komplisert måte, noe som bidrar til utvidelsen av karene ikke bare i beina, men også i hud og indre organer. Dette gjelder spesielt for arterioler og prekapillarier. Her kan legen foreskrive fentolamin, sermion, pyrroxan, nilogrin eller prazosin.

For å hjelpe fartøyene å øke, kan legen foreskrive stimulanter for dopaminreseptorer.

De har bare en slik effekt på sirkulasjonssystemet. Dermed blir blodstrømmen stimulert, noe som betyr at den nødvendige mengden væske vil strømme inn i nedre ekstremiteter. Et av disse stoffene er pronoran.

Hvis det er nødvendig å øke blodsirkulasjonen spesielt i beina, så har andre medisiner blitt utviklet for slike formål:

 • escusin - i komposisjonen er det en hestkastanje som hjelper med åreknuter og kramper;
 • Venza - har antiexudativ, dekongestanter, kapillyaroprotektornoy, venøs tilbake, så effektiv i behandling av ikke bare de venøse blodårer, men også i flebitt hemorroider;
 • askorutin - atioksidant, som har som mål å bekjempe kapillær skjørhet, så veldig bra for revmatisme, hemoragisk diatese, meslinger, kapillyarotoksikoz, araknoiditt, skarlagensfeber, og, selvfølgelig, med åreknuter.

Naturligvis bør alle de ovennevnte legemidlene kun foreskrives av den behandlende legen. Faktum er at noen medisiner har egne kontraindikasjoner og bivirkninger. Først av alt, hva er verdt å tenke på, en allergisk reaksjon på en av bestanddelene av stoffet. I tillegg har hvert legemiddel sin egen påvirkningssfære. Derfor er konsultasjon av en lege, og om nødvendig, diagnostikk, bare obligatorisk. Også en samtale med en lege vil bidra til å velge den optimale formen for medisin: salve eller piller.

Tradisjonell medisin

Det bør umiddelbart angis at folkemidlene vil være effektive i tilfelle at problemer med bena har en enkel grad. Med en mer alvorlig sykdom uten lege kan det ikke.

Du kan prøve følgende prosedyrer:

 1. Om morgenen føttene er tungt smurt sitron. Ikke bruk sokker eller sko til juice er helt absorbert i huden.
 2. Til fots blodstrømmen vil det være nyttig å ta fotbad, med tillegg av avkok fra roten av ayr. I dette tilfellet er det også nødvendig at huden absorberer væsken så mye som mulig.
 3. Vel hjelp bad med kamille, nese, oregano, solbærblad, timian og snor.
 4. Fra varicose well ground paprika, brygget i varmt vann. Ta dette legemidlet 3 ganger daglig, og behandlingsforløpet er 14-20 dager.

Mange moderne mennesker for å forbedre blodsirkulasjonen i beina er mer styrt av reseptene for tradisjonell medisin. Generelt er det ingenting galt med dette, men det er bedre å bruke kompleks behandling. Det vil si å ta medisiner av tradisjonell og tradisjonell medisin. For det første vil det tillate å oppnå større effekt, og for det andre vil resultatet komme mye raskere.

Forberedelser for forbedring av blodsirkulasjonen

Perifert blodsirkulasjon er en uavbrutt prosess med blodsirkulasjon i små årer og arterier, kapillærer, samt arterioler og venules. En rekke faktorer fører til brudd på blodsirkulasjonen, blant annet: tumorer, traumer, hjerte og karsykdommer, nyresykdommer, metabolske forstyrrelser, etc.

Tegn på nedsatt blodsirkulasjon kan være: smerte i bena, hevelse, misfarging av lemmer, hodepine, hørselsproblemer, ubalanse, følelsesløp i ekstremiteter, etc.

Behandling av nedsatt blodsirkulasjon

Ved nedsatt sirkulasjon forekommer følgende sykdommer:

 • arteriell og venøs hyperemi
 • trombose
 • ischemi
 • stasis
 • emboli
 • åreknuter
 • Raynauds sykdom

For behandling må du avgjøre den nøyaktige årsaken og avhengig av det, foreskrive medisiner. Ved akutte lidelser kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep. I tillegg bør behandlingen kombineres med riktig ernæring (spise mat lite fett og salt), gir opp dårlige vaner (røyking og alkohol) og sette inn spesielle prosedyrer for å forbedre blodstrømmen (vibrasjon terapi, elektromagnetisk terapi, etc.).

Forberedelser for forbedring av blodsirkulasjonen

For å forbedre blodsirkulasjonen brukes følgende grupper av legemidler:

1) Narkotika som forbedrer mikrosirkulasjonen - denne gruppen medikamenter virker på karene i mikrosirkulatorisk sengen. Resultatet blir at fartøyene ekspanderer, og blodet blir mindre viskøst. Som regel brukes narkotika i denne gruppen til sirkulasjonsforstyrrelser mot en bakgrunn av ulike sykdommer (diabetes mellitus, aterosklerose):

2) Prostaglandin E1-preparater - legemidler i denne gruppen har en positiv effekt på mikrosirkulasjon og blodstrøm, og har også en antihypertensiv effekt:
vazaprostan

3) Kalsiumkanalblokkere brukes hovedsakelig for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen. De forbedrer mikrosirkulasjonen av blodkar og begrenser skaden på hjernevævet. Disse inkluderer:

 • Cinnarizine
 • logimaks
 • nafadil
 • Nimotop
 • tsinnasan
 • breynal
 • norvaks
 • arifon
 • cordipin
 • foridon
 • Nifecard
 • kordafen

4) Preparater av dextran med lav molekylvekt - medisiner i denne gruppen har en positiv effekt på blodfluiditeten ved å tiltrekke ytterligere volumer blod fra det intercellulære rommet. Disse inkluderer:

 • reomakrodeks
 • gemostabil
 • reopoligljukin

5) Myotropisk antispasmodik - denne gruppen medisiner utvider blodårene og slapper av glatte muskler. Myotrope antispasmodika viser høy effektivitet med spasmer av cerebral kar:

6) Fytomedikasjon - legemidler som er opprettet på grunnlag av plantemateriale. Fytopreparasjoner viser høy effektivitet i sykdommer i cerebral fartøy, samt med utrydding av aterosklerose og endarteritt. Disse inkluderer:

7) Alpha-adrenoblokker - legemidler i denne gruppen bidrar til bedre blodtilførsel til perifert vev. Disse inkluderer:

8) Ganglioblokatory - disse stoffene forbedrer blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter, og har også en utprøvd hypotensiv effekt (redusere trykk):

9) Bioflavonoider er stoffer av vegetabilsk opprinnelse som forbedrer blodstrømmen og forbedrer tilstanden til blodårene:

10) Stimulerende midler av dopaminreseptorer - denne gruppen medikamenter har en effekt på dopaminreseptorer, som igjen fører til vasodilasjon. Forbedre blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter - Pronoran.

Måter å forbedre sirkulasjonen i beina

Diabetes mellitus er ofte ledsaget av fotsykdommer. Brudd på hel eller delvis obstruksjon av karene i nedre lemmer forekommer hos 30-35% av pasientene. Jo eldre pasientens alder, desto mer sannsynlig er deres utseende.

Årsaker til sirkulasjonsforstyrrelser

Hos personer med diabetes skades underekstremiteter på grunn av blokkering av blodkar med aterosklerotiske plakk. Utilstrekkelig clearance av kapillærene, som gjennomgikk patologiske endringer, tillater ikke tilstrekkelig tilførsel av vev med blod.

Derfor opplever de alvorlig ubehag på grunn av mangel på næringsstoffer, oksygen og sender et slags signal for hjelp i form av smerte manifestasjoner.

Aterosklerose i nedre ekstremiteter utvikler seg på grunn av høyt sukkerinnhold i blodet. Konsentrasjonen av glukose påvirker sirkulasjonssystemet negativt, deponerer overflødige substanser på karossens vegger, svekker dem og frarøver dem av elastisitet. Sykdommen kryper opp gradvis, og kan gå ubemerket i mange år.

Åkne patologien i tide vil bidra til å kjenne sine hovedsymptomer, manifestert på forskjellige stadier av sykdommen:

 • huden på pasientens ben tykker seg, skaffer seg en skinne;
 • neglene blir skjøre;
 • Hårtap i underbenet;
 • det er en partiell atrofi av musklene i bena;
 • Utseendet av sår på fotens hæl og tær;
 • Noen ganger utvikler han fingrene i fingrene;
 • I nedre ekstremiteter er det følelser av smerte eller kribling (nummenhet, svakhet) under gang eller fysisk anstrengelse;
 • følelse av chilliness og kulde i bena;
 • kramper i kalvemuskler;
 • endring i fargen på huden på beina (overdreven blekhet, rødhet).

Ofte kan klager fra pasienten være uspesifikk eller helt fraværende. I halvparten av tilfellene manifesterer ikke de vaskulære patologiene i underekstremiteter seg på noen måte. De kan bare diagnostiseres under eksamen. Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan du trenge en kirurgisk korreksjon av sykdommen, det vil si en amputasjon av en av lemmer.

behandling

Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan ikke-stenoserende aterosklerose i bena lett gå inn i en mer alvorlig stenoseringsfase av sykdommen, karakterisert ved hevelse og vevsatrofi, blokkering av vener og som en følge av gangrene.

Selv når lumen på fartøyet er helt lukket med kolesterolinnsetninger, sirkulerer blodet fortsatt langs kollateral grener, så det symptomatiske bildet kan ikke være klart.

Medisinske preparater

Behandlingsordningen er i stor grad avhengig av alvorlighetsgraden av vaskulær lesjon, sykdommens varighet og scenen hvor den er på behandlingstidspunktet, samt tilstedeværelsen av samtidige patologier. Hvilke medisiner brukes til å behandle nedre ekstremiteter hvis de har normal sirkulasjon?

 1. Antiplatelet midler for forebygging av vaskulær blokkering og deres behandling, slik som aspirin, reopoliglyukin.
 2. Vaskulære preparater av ekspansjonsvirkning, for eksempel Vasonitis, Vasaprostan, Trenal og andre.
 3. Legemidler som øker fysisk utholdenhet - Pentoxifylline og Cilostazol, noe som forbedrer blodsirkulasjonen og letter vandring til pasienten.
 4. Legemidler som reduserer innholdet av "dårlig" kolesterol i blodet.
 5. Antikoagulanter som fortynner blod, slik som Warfarin, heparin.
 6. Spasmolytika, for eksempel Drotaverin. Nøytraliser spasmen i blodårene, reduser smerte.
 7. Legemidler som øker blodsirkulasjonen i vev, det kan være Zincenter og andre.
 8. Diabetikere for å redusere antall triglyserider er foreskrevet fibrater, slike legemidler som Bezafibrate, Clofibrate.
 9. For å regulere kolesterol innholdet statiner er foreskrevet: Lovastatin, etc.
 10. salve, laget på basis av antibakterielle midler (Levomekol, Dimexide), behandler trofiske sår på beina.
 11. Vitaminkomplekser.
 12. Nikotinsyre.
 13. Fizprotsedury, for eksempel elektroforese og andre som foreskrevet av en lege.

Amerikanske forskere foreslo å innføre forebygging av atherosklerose med aspirin og beta-blokkere til alle som nådde 45-årsmerket. Slike tiltak, ifølge utenlandske leger, er nødvendige selv om det ikke er åpenbare tegn på atherosklerose.

Tradisjonell medisin

Plante sykdommer kan bare helbredes i begynnelsen av utviklingen. I alle andre tilfeller bør det tas naturlig medisin i forbindelse med hovedmedisinen som hjelpemiddel. Bruk av medisinske stoffer fra arsenalen til tradisjonell medisin må avtales med den behandlende legen og ikke motsette seg hovedbehandlingen.

Flere folkeoppskrifter:

 1. For å gjenopprette blodtilførselen til beina, kan du bruke følgende behandlingsalternativ. Trenger å skrive pine nåler, helst med kvist det første året, men dette er mulig. Rå råmaterialet, hell i en 3 L-pan, og fyll mer enn halvparten av kapasiteten. Hell alt kokende vann. Etter 2 timer, tørk vannet i en separat bolle, og hell nålene igjen med kokende vann og kok i fem minutter. Buljongen blir filtrert og kombinert med den tidligere preparerte infusjonen. Ta 1/4 kopp av den medisinske løsningen, legg til honning til det, tjue minutter før du spiser. Drikk dette middelet lenge, ikke en måned. De første resultatene vises i tre uker.
 2. Bli kvitt blodpropper i de perifere fartøyene på føttene, vil hjelpe vanlig agurk fra hagen. Når modningen av grønnsaket begynner, er det nødvendig å samle det og rive det eller knuse det på en annen måte, for eksempel på en blender. Klem deretter saften. Gjør dette hver dag, drikker 3-4 glass på tom mage. Behandling for å fortsette hele agurk sesongen, helt til slutt.
 3. En annen plante fra hagen vår har antiplatelet action. Tørk gulrot topper for hele året. I sesongen kan du bruke friske urter for å forberede kjøttkraft. Kok en håndfull topper i en liter krukke i ikke mer enn fem minutter. Deretter må du pakke alt opp og insistere i omtrent en time, deretter filtrer og drikk 150 ml avkok, som skal gjøres en halv time før måltider.
 4. Det er veldig nyttig på en tom mage å drikke en blanding av juice med tilsetning av honning: apple-gulrot, bete-gulrot, gulrot-selleri og gulrot-hvitløk. Drikk juice tre fjerdedeler av et glass tre ganger om dagen.
 5. Vaskulære patologier i bena er velegnet til behandling med ulike biavlprodukter: propolis, kongelig gelé, honning, mottaket som er kombinert med biespring, samt passende fytopreparasjoner.

Massasje, akupunktur

For å gjenopprette normal funksjon av føttene, anbefalte leger massasje og gni. Slike prosedyrer utføres ved hjelp av en spesiell salve som dypt trenger inn i ekstremitetens hud og bidrar til å lindre betennelse, hevelse og smerte og forbedre dårlig blodsirkulasjon i beinene i beina.

Massasje skal startes fra foten, og gradvis vende seg til shin og lår. I begynnelsen er bevegelsene rolige, da får de en mer intens karakter, etter hvert blir strøket erstattet av æltning. I løpet av dagen er det nødvendig å massere de syke lemmer om fem ganger. Varigheten av en økt er omtrent ti minutter. Et slikt enkelt system for massasje og sliping gjør det mulig å oppnå betydelig suksess i behandlingen av sykdommen.

Video leksjon til fots massasje:

Behandling av aterosklerose kan utføres ved hjelp av orientalsk medisin, for eksempel akupunktur. Denne metoden lar deg med hell aktivere blodsirkulasjonen i de aktuelle organene. I dette tilfellet er kroppen ikke utsatt for ulike kjemikalier, som med medisinsk behandling.

fysisk trening

Fysioterapi bidrar også til å styrke den forstyrrede blodstrømmen i beina. Lasten i begynnelsen av klassene, som regel, skal være moderat, treningshastigheten er behagelig for pasienten. I hjertet av det terapeutiske komplekset er gjennomføringen av øvelser hvor beina er involvert, flyr som må utføres med en stor amplitude.

Japanske healere tilbyr følgende øvelse. Det er nødvendig å velge et passende sted hvor du kan ligge på ryggen, mens overflaten ikke skal være myk. Sett noe under nakken. Så løft armer og ben. Føttene må være øverst og parallelt med gulvet. Tre minutter må du riste alle lemmer. Den terapeutiske effekten på kapillærene skyldes vibrasjon.

For beinene på beina er det veldig nyttig å vekselvis gå på tær og på hæler. En slik øvelse stimulerer blodet til å bevege seg mer intensivt.

Utfører knep, du kan styrke muskelvevene i hele beinet. Samtidig er det nødvendig å sørge for at foten limes til gulvet.

Video leksjon med øvelser for å forbedre blodsirkulasjonen:

Riktig ernæring

En av måtene å bekjempe sykdommen er riktig ernæring. For diabetiker er dette dobbelt viktig. Med tanke på produktgruppen av produkter bør en diabetespasient overvåke blodglykemiske parametere for ikke å provosere utseendet på nye komplikasjoner.

Dietten er laget på en slik måte at det blir en gradvis nedgang i dietten av syke dyr, fett, enkle karbohydrater, salt, eksitatoriske stoffer.

Et svært nyttig produkt i denne sykdommen er kål. Hun fjerner overskytende kolesterol, metter kroppen med en stor mengde vitamin C.

Ved å bruke på en kompleks alle måter og midler for forbedring av blodsirkulasjonen, er det mulig å oppnå raskere resultater og å få sterk helse, og sammen med den en bedre kvalitet og et liv fullt av positive øyeblikk.

VENOUS CIRCULATION SJUKDER: FORBEREDELSER AV VALG

Benene på bena er delt inn i to hovedtyper - overfladisk, lokalisert i det subkutane fettlaget, og dypt, som passerer i musklene. Kommunikasjonen mellom overfladiske og dype vener utføres av korte forbindelsesårer. Blod fra venene i underekstremiteter flyter oppover, venøs blodstrøm vender tilbake og når hjertet selv når personen er i oppreist stilling.

Preferanskaya Nina Germanovna
Art. foreleser ved farmakologi avdelingen av farmakologi avdeling av MMA. IM Sechenov

Oversikt over legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen av underekstremiteter

Hva er stoffene for å forbedre blodsirkulasjonen, det vil være interessant for mange. Når slike brudd oppstår, er det fulle av utviklingen av alvorlige sykdommer. Forberedelser som kan forbedre blodsirkulasjonen er tilgjengelige i et bredt spekter.

Typer av patologi

Det finnes følgende typer sirkulasjonsforstyrrelser:

 1. Blodkoagulering av vev. Huden i slike områder er rød og varm til berøring. Det er en slik tilstand under påvirkning av ulike faktorer: giftstoffer, allergener og inflammasjonsprodukter.
 2. Når utstrømningen av blod forverres i et bestemt organ, oppstår overløpet. Vevene får en cyanotisk nyanse, dette skyldes blokkering av venene eller på grunn av det svake arbeidet i hjertemuskelen.
 3. Utilstrekkelig fylling med blod eller, som de kaller denne tilstanden, iskemi. Årsakene er alle de samme blokkene av arteriene. Konsekvensen av denne lidelsen er smerte på grunn av utilstrekkelig blodinntak og dermed oksygen og næringsstoffer.
 4. Langsom blodgennemstrømning eller fullstendig stopp i små forgreninger av årer. Årsakene til denne patologiske tilstanden kan være forskjellige forgiftninger med giftstoffer, kjemikalier, for høye eller omvendt lave temperaturer.
 5. Trombose kan oppstå ved dannelse av blodpropper som forstyrrer den normale strømmen av kroppens hovedvæske gjennom venene og arteriene. Vevene blir edematøse og cyanotiske.
 6. Emboli. Tilstanden hvor fartøyets lumen inntreffer med forskjellige partikler: fete komponenter, gasser og minuttorganismer.

Sykdommer forårsaket av blodstrømssykdommer:

 • åreknuter;
 • tromboflebitt;
 • ischemi;
 • Raynauds sykdom;
 • tromboembolisme.

Forstyrrende symptomer som oppstår ved sirkulasjonsforstyrrelser:

 • smerte i bena, tyngde og ubehag;
 • cyanotisk skygge;
 • hevelse;
 • hørselshemmede;
 • hodepine;
 • minneforstyrrelser og koordinering av bevegelser;
 • nummenhet;
 • problemer med inntak
 • taleforstyrrelser;
 • følelse av chilliness i lemmer;
 • rødme av hender eller føtter
 • forverring av syn.

Med alle de ovennevnte er det verdt å se en lege umiddelbart.

Effektive stoffer

Med ulike forhold forbundet med blodstrømssykdommer, kan en spesialist ordinere legemidler som forbedrer det. Disse inkluderer følgende medisiner:

 1. Forberedelser som kan forbedre mikrosirkulasjonen. De kalles også angioprotektorer. Gjenopprett blodstrømmen Pentoxifylline, Curantil, Flexitale.
 2. Forbedrende tiltak har midler til dextran med lav molekylvekt. Slike legemidler er i stand til å tiltrekke seg ekstra blod fra celler, og øker dermed mengden og fluiditeten, for eksempel - Reopoliglyukin.
 3. Prostaglandiner E1 har forbedrede egenskaper som bidrar til å stimulere blodsirkulasjonen og elastisiteten til røde blodlegemer. Dette stoffet utvider blodkarrene, reduserer trykket (Vazaprostan).
 4. Narkotika, som er kalsiumkanalblokkere, kan gjenopprette blodstrømmen i hjernen: Kordafen, Nemotan, Kordipin, Foridon, Normaks.
 5. Betyr stimulerende dopaminreseptorer. De har evnen til å utvide blodårene, og dermed øke blodstrømmen (Pronoran).
 6. Myotrope preparater. Veldig effektiv for ulike spasmer i karene, spesielt i hjernen. Utvide blodårene, øke blodstrømmen. De fungerer selektivt og omgår de skadede karene, noe som er deres viktigste ulempe (No-shpa, Spazmol).
 7. Alfa-adrenoblokere utvide karene i mange organer: tarmene, leveren, nyrene, huden, og dermed forbedre blodsirkulasjonen (Fentolamine, Sermion).
 8. Forberedelser av naturlig opprinnelse. De er mye tregere, så de har en lang behandlingstid (Gingobiloba, Tanakan).
 9. Bioflavonoider bidrar til å forbedre blodegenskapene, hovedsakelig dens fluiditet, øker cellens elastisitet (Troxevasin).

Tilsynelatende er sortimentet av rusmidler som kan gjenopprette blodsirkulasjonen ganske bredt. Den uavhengige mottakelsen av slike midler kan imidlertid ha mange konsekvenser. Bare en spesialist kan vite nøyaktig hvilken av disse stoffene virkelig forbedrer blodstrømmen på en eller annen måte og er ikke i stand til å skade. Mange av disse har kontraindikasjoner, og i hvert tilfelle er en bestemt type medisin foreskrevet.

Les Mer Om Fartøyene