Gjennomgang av 13 populære stoffer for hjertet: deres fordeler og ulemper

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken hjertemedisinske liste brukes ofte til behandling av hjertesykdommer, hvilke indikasjoner skal de brukes til, hvilke bivirkninger kan deres administrasjon føre til.

Innholdet i artikkelen (liste over legemidler):

Legene har et ganske stort arsenal av medisiner, som de foreskriver for behandling av hjertesykdom. Dessverre begynner mange hjertepasienter som gir inn i annonsering i media og på Internett, selvstendig å ta medisiner som ikke har bevist effektive egenskaper. Noen ganger er disse midlene foreskrevet av leger.

De mest populære og ofte foreskrevne hjertepreparatene i folket er i deres liste og midlene som er oppført i innholdet i artikkelen. Vi vil snakke om dem videre.

Hjertepreparater har forskjellige former for utgivelse:

 • Tabletter eller kapsler som må svelges, holdes under tungen eller oppløses i vann.
 • Aerosoler som må sprøytes i munnen.
 • Løsninger for intravenøs eller intramuskulær injeksjon.
 • Healing patches, som må limes til huden.

Kardioterapeuter, allmennleger og allmennleger behandler kardiovaskulære sykdommer.

1. Antiaggreganter

Antiaggregeringsmidler er medisiner som forhindrer forbindelse mellom blodplater mellom seg (aggregering), og forhindrer dannelsen av trombi.

aspirin

Den mest populære og kjente antiplatelet er acetylsalisylsyre (aspirin). I store doser brukes dette stoffet med antipyretisk, antiinflammatorisk og smertestillende. I en dose på 75-100 mg hemmer aspirin blodplateaggregasjon (adhesjon), noe som fører til forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Det er til dette formål at legene foreskriver det hos pasienter med kardiovaskulære sykdommer og økt risiko for utvikling. Aspirin anbefales ikke til pasienter som har:

 • en mage eller duodenalt sår;
 • hemofili eller andre blødningsforstyrrelser;
 • en allergi mot aspirin;
 • En allergi mot noen ikke-steroidal antiinflammatorisk medisin (f.eks. ibuprofen);
 • alder til 16 år.

Disse kontraindikasjonene skyldes at aspirin påvirker mageslimens slimhinne negativt og øker risikoen for blødning.

De mest kjente handelsmedisinene som inneholder aspirin er kardiomagnesium, aspirinkardio, Magnikor.

klopidogrel

Et annet ofte foreskrevet legemiddel fra gruppen av antiplatelet-midler er klopidogrel. Det, som aspirin, forstyrrer aggregering av blodplater, og forhindrer dannelsen av trombi. Effekten er mer uttalt enn aspirin. Tilordne klopidogrel til pasienter med aspirinintoleranse. Den kombinerte bruken av disse to midlene er foreskrevet til pasienter etter stenting eller omgåelse av kranspulsårene. Bruk av klopidogrel kan redusere risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Den største faren for klopidogrel, samt aspirin, er økt risiko for blødning. Det er på grunn av dette at leger prøver å unngå en dobbel antiplatelet-behandling med en kombinasjon av disse legemidlene.

Det mest populære stoffet som inneholder clopidogrel er Plavix.

2. Statiner

Statiner er stoffer som reduserer nivået av skadelig blodkolesterol, som kan føre til aterosklerose og hjerte-og karsykdommer. Derfor er statiner foreskrevet for:

 1. Iskemisk hjertesykdom.
 2. Angina pectoris.
 3. Myokardinfarkt.
 4. Stroker og forbigående iskemiske angrep.

Statiner kan ikke kurere disse sykdommene, men de bidrar til å forhindre deres utvikling og progresjon.

Hovedfaren ved bruk av disse legemidlene er muskel- og leverskade.

De mest populære statinene er atorvastatin, rosuvastatin og simvastatin.

3. Angiotensin-omdannende enzym (ACE-hemmere)

Disse stoffene forstyrrer produksjonen av angiotensin - et hormon som bidrar til innsnevring av arteriene. På grunn av utvidelsen av fartøyene, reduseres trykket og belastningen på hjertet reduseres. ACE-hemmere reduserer risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Legene foreskriver disse legemidlene for hjertet til pasienter med:

 • arteriell hypertensjon;
 • hjerteinfarkt;
 • hjertesvikt.

Disse stoffene har få bivirkninger, hvorav den viktigste er en tørr hoste.

De mest populære av ACE-hemmere er kaptopril, enalapril, ramipril og perindopril.

4. Betablokkere

Betablokkere reduserer blodtrykk, styrke og hjertefrekvens, og reduserer dermed behovet for hjertemuskel i oksygen.

De viktigste indikasjonene på reseptbelagte legemidler er:

 • arteriell hypertensjon;
 • angina pectoris;
 • hjerteinfarkt;
 • hjerterytmeforstyrrelser med høy puls;
 • hjertesvikt.

Bruk av beta-blokkere hos hjertepasienter bidrar til å redusere morbiditet og dødelighet.

De negative egenskapene til disse stoffene inkluderer:

 1. Økende symptomer på hjertesvikt ved begynnelsen av behandlingen, som oppstår etter 1-2 uker.
 2. Muligheten for søvn og mareritt.
 3. Signifikant reduksjon i hjertefrekvensen.
 4. Forverring hos pasienter med astma eller obstruktiv lungesykdom.

I tillegg er det tegn på at å ta betablokkere kan øke risikoen for å utvikle diabetes.

De mest populære betablokkene er bisoprolol (Concor), carvedilol (Coriol), nebivolol (Nebilet).

5. Angiotensinreseptorantagonister

Disse stoffene forstyrrer effekten av angiotensin på kardiovaskulærsystemet. Legene foreskriver angiotensinreseptorantagonister med dårlig ACE-toleranse, da de har færre bivirkninger.

De mest kjente antagonister av angiotensinreseptorer er losartan (Lozap, Lorista) og telmisartan (Mikardis).

6. Kalsiumkanalblokkere

Disse stoffene utvider blodårene, og forbedrer dermed blodstrømmen til hjertet og senker blodtrykket. Kalsiumkanalblokkere brukes til å behandle arteriell hypertensjon, angina pectoris og visse typer hjerterytmeforstyrrelser.

Siden disse stoffene utvider blodårene, kan de forårsake hodepine, flush av blod til huden, hevelse på underlempene.

Eksempler på kalsiumkanalblokkere er amlodipin, felodipin og verapamil.

7. Nitrater

Nitrater utvider blodårene, som brukes til å behandle angina pectoris. Eksempler på disse legemidlene er nitroglyserin og isosorbiddinitrat (nitrosorbid). Tabletter eller en aerosol av nitroglyserin fjerner raskt angina angrep, så nesten hver pasient med denne sykdommen bærer den med dem.

De viktigste bivirkningene av nitrater er hodepine, hevelse på bena og et rush av blod i ansiktet.

8. Diuretika

Diuretika (diuretika) bidrar til å fjerne overflødig væske fra kroppen, og dermed redusere blodtrykket, redusere hevelse og kortpustethet. Derfor brukes de til arteriell hypertensjon og hjertesvikt.

Bivirkninger av diuretika inkluderer:

 • dehydrering;
 • forstyrrelse av elektrolyttbalansen i kroppen.

Eksempler på diuretika, ofte brukt i hjertesykdommer, er veroshpiron, indapamid, furosemid, hydroklortiazid, torasemid.

9. Hjerteglykosider

Glykosider øker styrken av hjertekontraksjonene og senker frekvensen, noe som kan være nyttig for hjertesvikt og rytmeforstyrrelser.

Disse legemidlene har toksiske effekter, så du bør nøye følge legenes anbefalinger for mottak. Symptomer på bivirkninger av glykosider inkluderer kvalme, oppkast, nedsatt appetitt, synshemming, hallusinasjoner, forvirring, uvanlige tanker og oppførsel.

10. Antikoagulantia

Antikoagulantia er midler som påvirker blodproppsfaktorer i plasma, og dermed forhindrer dannelsen av blodpropper. De brukes etter operasjon for implantasjon av kunstige ventiler i hjertet og atrieflimmer, dette bidrar til å forhindre dannelse av blodpropper i hjertehulen.

De viktigste bivirkningene av antikoagulantia er en økt risiko for blødning på forskjellige steder, så når du bruker dem, må du overvåke laboratorieindikatorene for blodkoagulasjon.

De viktigste representanter for denne gruppen av rusmidler er warfarin og rivaroxaban (Xarelto).

I akutte situasjoner (myokardinfarkt, ustabil angina), injiserbare antikoagulanter - heparin, enoksaparin (Clexan), fondaparinux (Arikstra) brukes.

11. Antiarrhythmic drugs

Til antiarytmiske medisiner tilhører legemidler fra forskjellige grupper. For eksempel kan de inkludere betablokkere, kalsiumkanalblokkere, digoksin.

Hensikten med å bruke disse rettsmidlene er å gjenopprette den normale rytmen til hjerteslag eller normalisere pulsfrekvensen.

12. Preparater som inneholder kalium og magnesium

Kalium og magnesium - nødvendig for hjertet og hele kroppen av sporstoffer. Hvis de er mangelfulle, øker risikoen for å utvikle hjertearytmier og kranspuls aterosklerose. Svært ofte observeres mangel på kalium og magnesium ved bruk av diuretika som stimulerer utskillelsen i urinen.

Veldig populært er narkotika som inneholder en kombinasjon av kalium og magnesium - panangin, asparkam.

13. Metabolske midler

Disse stoffene er utviklet for å forbedre metabolismen i hjertecellene og beskytte dem mot den negative effekten av mangel på oksygen. De er ofte foreskrevet for iskemisk hjertesykdom, hjertesvikt, kardiomyopati, angina pectoris, hjerteinfarkt. Imidlertid har de fleste av disse legemidlene ikke en vitenskapelig bevist positiv effekt på kardiovaskulærsystemets funksjon, prognosen og forventet levetid for hjertepasienter. De fleste av de kliniske anbefalingene i Europa og USA anbefaler ikke bruk i hjertesykdommer.

De mest populære metabolske stoffene er trimetazidin (Preductal), meldonium (Mildronate), tiotriazolin og riboksin.

Det bør bemerkes at Det europeiske legemiddelkontoret gir bruk av trimetazidin til behandling av angina pectoris hvis andre legemidler ikke kan kontrollere symptomene på denne sykdommen.

Liste over effektive hjertepiller og vitaminer

Hjertepatologi er mangfoldig, men den er basert på brudd på blodtilførselen til myokardiet. Årsakene kan være aterosklerotiske eller spasmodiske endringer i koronarbeinene, økt koagulerbarhet av blodet, valvulære defekter. Hvert tilfelle krever et individuelt behandlingsforløp.

Hva er pillene fra hjertet?

Det er viktig å etablere årsaken til hjerteinfarkt, slik at effekten av medisiner er målrettet, effektiv. Det er vanskelig å forstå uavhengig i arsenalen av hjertepiller, urimelig inntak av stoffer kan skjule symptomene uten å eliminere problemet. Bare en omfattende undersøkelse vil gjøre det mulig å utarbeide en individuell behandlingsregime.

Avhengig av pasientens klager velges symptomer, objektive data, hjerte-tabletter, som har til formål å eliminere den direkte patologien, dens konsekvenser. Behandling av hjertet er supplert med medisiner som forbedrer blodsirkulasjonen, vaskulær tone. Det er nødvendig å normalisere blodpropp, mineralmetabolisme. Kardiologiske midler er delt inn i hovedgruppene:

 • kardiotonisk (styrking av kontraktilitet);
 • antiarytmisk;
 • hypotensive;
 • angioprotektive (beskyttelse av vaskemuren);
 • lipidsenkende (senking av kolesterol);
 • koagulasjonsfaktorinhibitorer;
 • vasodilatorer.

Å styrke hjertet og forebygge hjerte-og karsykdommer

Forhindre myokardisk iskemi vil bidra til å normalisere kroppsvekt, blodtrykk. Avslutte røyking er et effektivt skritt mot hvordan du kan styrke hjertet uten medisinering. Motoraktivitet påvirker positivt myokardets motorfunksjon, gir trening av blodkar. Ved å styrke kroppens forsvar, skaper en person forhold under hvilke det ikke er nødvendig med en medisin for hjertet. Styrking av hjertemusklene bidrar til riktig ernæring, avbalansert av innholdet av proteiner, vitaminer, aminosyrer, mineraler.

For primær forebygging av hjertesykdom anbefales tabletter som inneholder acetylsalisylsyre eller anti-aggregater. Normalisering av koagulering av blod, legemidler "Cardiomagnolo", "Aspekard", "Godasal", "Aspirin cardio" forhindrer dannelsen av blodpropper. Forbedring av forsyningen av myokard er fremmet av "Riboxin", dets virkning forsterkes ved en kombinert opptak med "Cocarboxylase".

vitaminer

Vitaminer i gruppe F (arakidon, linolsyre) forhindrer utvikling av plakk i karene. Pyridoksin (vitamin B6) stimulerer lipidprosesser, senker kolesterol, forbedrer innervering av myokardiet. Det nødvendige komplekset av disse stoffene inneholder multivitaminer "Biovital", "Doppelgerz Cardiovital". Vitaminer for hjertet i tabletter kan erstatte matredienser som finnes i olivenolje, tørkede aprikoser, nøtter, fersk fisk.

Preparater av kalium og magnesium

Hjertepiller som inneholder kalium og magnesium, forbedrer hjerteinfarkt, akselererer passasjen av hjertepulser, reduserer viskositeten til blodet. Selektivt påvirkning av membraner, kaliumpreparater i tabletter aktiverer metabolisme, fremmer energimetning av myokardiet. For behandling av hjertesykdommer brukes "Panangin", "Asparcum", "Kudesan", "Pamaton", "Asparaginat".

Matte kroppen med kalium og magnesium vil hjelpe mat som inneholder biff, belgfrukter, gulrøtter, gresskar, bakt poteter, solbær, tørket frukt. Samtidig er det nødvendig å redusere forbruket av kjøkken salt, fettstoffer, sukker. Kaffedrikker, te bør være forberedt på en liten festning, ellers vil effekten av kaliumtabletter bli nivellert, den ønskede effekten vil ikke fungere.

Hjertepreparater

Brudd på myokardets funksjoner korrigeres av hjertepiller med en bestemt virkningsfaktor. Smertsyndrom behandles med antianginal medisiner, antiarytmiske legemidler normaliserer ledningsevnen. Hjertesvikt krever økt kontraktilitet av muskelfibre, økt vaskulær tone, forbedret venøs utstrømning. En hyppig puls indikerer en stor belastning av myokardiet, hjerteglykosider, diuretika vil bli vist.

Fra smerte i hjertet

Smerter i hjertet av hjertet er et alarmerende tegn som krever samråd med en kardiolog. Skarp presse smerter, skarp brennende følelse bak en brystkreftstyrke for å tenke på en stenosokardi; gi under scapula, i venstre skulder - om hjerteinfarkt. En person med denne symptomatologien trenger akutt hjelp. Det er viktig å vite hva du skal ta med smerte i hjertet før legen kommer. Det er nødvendig å gi en tablett med "Aspirin" og "Nitroglycerin" under tungen. Smerten skal avta etter 5 minutter, hvis ikke, "Nitroglycerin" skal gis igjen, totalt kan ikke mer enn tre tabletter forbrukes.

Fra arytmi

Narkotikakorrigering av rytmeforstyrrelser er basert på å forbedre konduktiviteten og spenningen i myokardiet. Mottakstabletter krever individuelt utvalg og dosering, det kan hende du trenger en kombinasjon av legemidler. Drikk dem bør være strengt i henhold til ordningen. For å bestemme hvordan du skal behandle atriell fibrillasjon i hjertet, må du bestemme hvilken type rytmeforstyrrelse. Utnevnte magnesiumpreparater (orotat, sulfat).

Ildfast arytmi behandles vanligvis med tabletter "Etmozin", "Propafenone". Stabile ledningsforstyrrelser korrigeres av "Atenolol", "Bisoprolol". For å fjerne fibrillasjonen av ventriklene, hjelper Amiodarone. Myokarddystrofi hos eldre, ledsaget av nedsatt spenning, er vanskelig å behandle. Det er mulig å behandle pasienten noe, men det er umulig å gjenopprette hjerte muskelfunksjonen. Vitaminer for hjertet med arytmi er inkludert i kompleks behandling for å forbedre trofismen.

Behandling av ekstrasystolen utføres av hjertepiller "Cordarone", "Sotalol", "Novokainamid", "Mexelin". Legens råd, navn på legemidlene, dose og tidspunkt for mottak skal registreres med egen hånd, da reseptdata er ofte uleselige. Brudd på hjertefrekvens hos ungdom kan utvikle seg mot en bakgrunn av økt spenning, dysfunksjon av det vegetative systemet, behandling er valgt av en smal spesialist.

Fra hjertebanken

Takykardi som et uavhengig symptom med rettidig inngrep, er egnet til korreksjon. Behandlingsforløpet omfatter tabletter for behandling av hjertet fra en gruppe av glykosider, adrenoblokere. Palpitasjon av nevrologisk genese krever utnevnelse av beroligende midler, utnevnt "Tranquinol", "Relan". Senking av frekvensen av hjertesammensetninger fremmes av Anaprilin, Propaferon.

Fra hjertesvikt

Med utviklingen av kronisk patologi i kardiovaskulærsystemet, brukes ACE-hemmere: "Captopril", "Trandolapril". Hjertediuretika brukes. Hvis det er tegn, legger legen beta-blokkere: Carvedilol, Bisoprolol, Metoprolol. Du må kanskje ha et sterkere stoff som heter Digoxin, noe som forbedrer myokardets inotrope egenskaper. Den første hjelpen til dekompenserende hjertesvikt er intensiv behandling av iskemisk sykdom.

Kardiovaskulære urter i tabletter

Behandling av hjertet hjemme kan suppleres med tabletter som inneholder naturlige adaptogener: rhodiola rosea, levsea safflower. Legemidlene har en generell tonisk effekt, forbedrer cellulær respirasjon, inkludert myokard. Spasmolytisk, beroligende, kardiotonisk virkning har tabletter med hagtorns komponenter. Det forbedrer søvn, normaliserer fettmetabolismen. Det er ønskelig å utføre et sett med øvelser som styrker myokardiet.

Hjertepreparater: gjennomgang av essensielle legemidler, indikasjoner, eksempler på behandling

For tiden er det arsenal av Hjerte har en ganske stor mengde stoffer som kan eliminere livstruende situasjon hos pasienter med kardiovaskulær sykdom og redusere den ubehagelige symptomer, forbedre livskvaliteten, og i betydelig grad forlenge livet til pasienten. Følgende er en oversikt over de vanligste legemidlene i kardiologi.

Oppmerksomhet vær så snill! Materialet er gitt som referanse. Selvadministrasjon av de fleste legemidler kan være livstruende!

nitrater

Preparater av nitroglyserin, eller nitrater - er medisiner, hvis hovedegenskap er tilførsel av vasodilaterende, det vil si en vasodilaterende effekt. Disse stoffene er akseptert (tabletter av nitroglyserin, nitromitt, nitrospray), som regel, sublinguelt (under tungen), noe som er spesielt viktig med rask behandling av en pasient med hjerteinfarkt. Også langvirkende stoffer brukes - monokinkve, pektrol, hjerte- og nitrosorbid.

Nitrater utvider ikke bare perifere arterier og vener, men også arterier som mater hjertet, noe som gir blodstrømmen til myokardiet i iskemi. Takket være dette kan bruk av nitrater i angina pectorisangrep forhindre utvikling av hjerteinfarkt.

Indikasjoner: i pasienter med akutt myokardinfarkt, stabil angina, progressiv angina, akutt koronart syndrom, i løpet av en hypertensiv krise, lungeødem, med utvikling av akutt og kronisk hjertesvikt.

Kontra kollaps (brå reduksjon i blodtrykket med tap av bevissthet), sjokk, hemoragisk slag akutte periode, glaukom med høyt intraokulært trykk.

Av bivirkningene fortjener spesiell oppmerksomhet en intens hodepine forårsaket av utvidelse av intrakraniale kar. Noen ganger er smerten så alvorlig at den tvinger pasientene til å forlate bruken av nitroglyserin. Slike smerter stoppes ikke av vanlige smertestillende midler, men lettelse kan komme hvis pasienten umiddelbart etter å ha tatt nitrater suger et mintsuice eller en gyldig tablett.

Andre bivirkninger inkluderer økt hjertefrekvens, svimmelhet, kvalme, skarp blodtrykksfall, rødhet i ansiktshuden.

Antioksidanter og antihypoksanter

Dette er kanskje den mest foreskrevne gruppen medikamenter for hjerte og blodårer hos unge mennesker (opptil 50 år) og pasienter i første fase av hjertesykdom. Samtidig er effektiviteten av medisiner også god hos eldre pasienter med alvorlig myokardisk iskemi, samt etter et hjerteinfarkt.

Denne gruppen består av et stort antall medikamenter med forskjellige virkningsmekanismer, men effekten er de samme - er elimineringen av lipidperoksidasjon (LPO), som er grunnlaget for celleskader under hypoksi, og øke cellemotstanden til hypoksi (akutt mangel på oksygen) og styrking av hjertet.

På kardiologiområdet er ulike vitaminer oftest foreskrevet, og reduktase, meksidol, actovegin og mildronat, og intramuskulær og intravenøs administrasjonsmåte av medikamentet er å foretrekke, selv om tablettformer også er ganske effektive.

 • Langvarig behandling av koronar sykdom, for forebygging av akutt hjerteinfarkt, styrking av myokardium hos pasienter med kronisk hjertesvikt - for alle stoffer av denne gruppe,
 • Konsekvensene av akutt slag i den subakutte perioden (for preductal og mildronat),
 • Iskemisk berøring i akutt periode (for Actovegin),
 • Mikrosirkulasjonsforstyrrelser i patologien til arterier og vener, samt ved diabetisk neuropati (for aktovegina)
 • Dyshormonal kardiomyopati (for mildronat).
 1. Lungeødem,
 2. Akutt nyre- eller leverinsuffisiens,
 3. Barns alder, graviditet og amming (for mildronat, preductal og mexidol).

fra bivirkninger sjelden allergiske reaksjoner er notert.

Preparater av kalium og magnesium

Av stoffene i denne gruppen er oftest utnevnt Panangin og asparkam, anerkjent av leger de beste stoffene som påvirker cellens metabolisme. Ofte kaller legene dem et "vitamin" for hjertet. Faktisk er det - kalium i kombinasjon med magnesium er sporstoffer, det normale innholdet av som inne i cellene, inkludert celler i myokardet, fremmer god intracellulær metabolisme. Ved å engasjere seg i intracellulær metabolisme, Kalium og magnesium spiller en viktig rolle i reguleringen av sammentrekninger av hjertemuskelen. I tillegg kan intravenøs tilførsel av kalium skade hjerterytmen med takykardi eller gjenopprette den med arytmi.

 • Kronisk hjertesvikt,
 • Atrieflimmer,
 • Behandling av takykardi,
 • Mottak av hjerteglykosider (digoksin),
 • Med lavt inntak av kalium og magnesium med mat for å styrke hjertemuskelen.

Kontraindikasjoner: akutt og kronisk nyresvikt, økte innholdet av kalium i blodet (hyperkalemi), atrioventrikulær blokkering II-III nivå, Addisons sykdom (adrenal insuffisiens, ledsaget hyperkalemi), kardiogent sjokk.

Bivirkninger: allergiske reaksjoner, kvalme, brennende i epigastrium, tretthet, muskel svakhet, atrioventrikulær blokk.

Video: Iskemisk hjertesykdom og medisiner for behandling i "Tablet" -programmet

ACE-hemmer

Dette er en gruppe av hjerte-legemidler som har en hemmende effekt (forstyrrer ytelsen av funksjoner) på angiotensin-konverterende enzym (ACE). Dette enzymet er en av de viktigste koblingene i kjeden som regulerer tone i karene, og det tilhørende nivået av arterielt trykk i kroppen. Dermed bidrar disse stoffene til å senke blodtrykket til å hemme enzymet.

I tillegg, har ACE-hemmere vist seg organo egenskaper, det vil si ha en beskyttende effekt på det indre skall av skip, hjerte, nyrer og hjerne, eliminerer den ødeleggende virkning av et høyt antall av blodtrykk ved hypertensjon.

Ofte utnevnt enalapril, lisinopril, kaptopril og perindopril. Captopril brukes kun som et nødmedisin for høyt blodtrykk.

Indikasjoner for bruk er arteriell hypertensjon og kronisk hjertesvikt, spesielt hvis de blir observert hos personer med følgende sykdommer:

 • Diabetes mellitus,
 • Hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel,
 • Systolisk eller diastolisk asymptomatisk dysfunksjon i venstre ventrikel (ifølge ekkokardioskopi),
 • Postinfarkt cardiosklerose (PICS),
 • Aterosklerose av aorta og karotisarterier,
 • Nyreskade i hypertensjon (nephropati), manifestert av tilstedeværelse av protein i urinen - proteinuri.

Fra kontraindikasjoner er det mulig å merke tilstedeværelse av allergiske reaksjoner på preparater av den gitte gruppen i det siste (et utbrudd, et ødem, anafylaktisk sjokk). Legemidler er kontraindisert hos gravide og ammende kvinner.

Legemidler i denne gruppen tolereres vanligvis godt av pasienter, men hos en liten gruppe pasienter (mindre enn 20%), slik bivirkninger, som en tørr hoste, heshet og allergiske reaksjoner (sjelden) manifest utslett, hevelse og rødhet i huden.

Med daglig, langvarig bruk av narkotika i denne gruppen, slik det kreves i behandling av mange hjerte- og karsykdommer, er det ingen fare for å ta pillene der, som de ikke påvirke leveren, ikke heve blodsukker og kolesterol i blodet, og ikke ta kalium fra kroppen. Men nektelsen av slik terapi har stor risiko for å utvikle kronisk hjertesvikt og til og med plutselig hjertedød.

Angiotensin II-reseptorantagonister (ARA II)

Forberedelser for hjertet av denne gruppen kalles sartaner på en annen måte. Virkemekanismen ligner virkningen av den foregående gruppen, bare enzymet som forandrer angiotensin I til angiotensin II, er blokkert, og reseptorene til angiotensin II er blokkert. Som følge av dette påvirker ikke angiotensin vaskulær tone - sistnevnte forblir normalt eller reduseres, noe som resulterer i normalisert blodtrykk.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk er de samme som for ACE-hemmere.

På samme måte som forrige gruppe, tolereres Sartans godt. Utvilsomt deres verdighet er mangelen på kvalitet bivirkning tørr hoste, som de kan tas av pasienter med intoleranse mot ACE. Andre bivirkninger avslører sjelden allergiske reaksjoner, hevelse, svakhet, vondt og smerter i musklene, kvalme, magesmerter etc.

Betablokkere

Den funksjonelle aktiviteten til beta-blokkere skyldes deres blokkeringsvirkning på adrenalinreseptorer lokalisert i hjertemuskulaturen og i vaskemuren. Adrenalin stimulerer myokardiet, øker frekvensen og styrken av sammentrekninger, og øker tonen i karene.

Alle disse effektene av adrenalin på kardiovaskulærsystemet bidrar til rask hjertefrekvens og øker blodtrykket. En slik handling har skadelige effekter på hjertet, spesielt hvis pasienten har koronar sykdom, så vel som hyppig hjerteslag fører til en økning i myokardial oksygenbehov, og en mangel på oksygen i hjertemuskelen er den patofysiologiske basis av ischemi.

Takket være beta-blokkere ble det mulig å skade hjertefrekvensen og senke blodtrykket, som reduserer risikoen for hjerteinfarkt betydelig og forbedrer prognosen hos personer med hjerteinfarkt. På samme tid, oppnevning av en isolert beta-blokkere bare personer med hypertensjon, ischemi, uten unødvendig fordi de har flere bivirkninger enn de to første grupper av medikamenter.

I henhold til WHOs anbefalinger i 2012, behandles sykdommer som er oppført i indikasjonene anbefalte blokkere av den nyeste generasjonen, som inkluderer karvedilol, metoprolol, bisoprolol, nebivalol.

Således er den viktigste indikasjon for resept av beta-blokkere er myokardial ischemi, hjerteinfarkt, hjerterytmeforstyrrelser med økt hjertefrekvens (tachyarrhythmia), myokardialt infarkt, kronisk hjertesvikt, hypertensjon hos pasienter med hjerneslag.

Kontrabetablokkere er overfølsomme eller allergiske reaksjoner på medikamentet i det siste, pasienter med bronkial astma (kronisk obstruktiv bronkitt utstyrt med forsiktighet), og også i forstyrrelser i lednings (atrioventrikulær blokkering, syk sinus syndrome), bradykardi (langsom hjerterytme mindre 55 per minutt), i kardiogent sjokk og lavt blodtrykk (under 100 sekstindedel mm RTST).

Bivirkninger inkluderer:

 1. Krenkelser av ledning (blokkering) og bradykardi,
 2. Dårlig toleranse for fysisk aktivitet - generell svakhet, tretthet,
 3. Kvalme, svimmelhet,
 4. Bruken av utdaterte legemidler (propranolol (Inderal), atenolol) for menn i unge og middelaldrende fører til utvikling av erektil dysfunksjon (nedsatt potens), er den nyeste generasjonen av narkotika potens ikke berørt,
 5. Legemidler som propranolol (Inderal) og atenolol, anbefales ikke på grunn av tilstedeværelse av bivirkninger, spesielt forbedre insulinresistens kroppsvev - en tilstand der reseptorene i de indre organer er ikke følsom for insulin, på grunn av noe som øker i blodglukosenivået etter, noe som er ugunstig for pasienter med samtidig diabetes.

Flere moderne legemidler av den siste generasjonen for karbohydratmetabolismen påvirker ikke og kan brukes i lang tid, spesielt hos pasienter med diabetes.

Antagonister av kalsiumkanaler

Handlings følgende kardiovaskulære preparater - kalsiumkanalantagonister drevet enhet i hvilken cellene er kalsiumioner - basisk substans som stimulerer muskelcellene til å trekke seg sammen, noe som fører til en reduksjon i den vaskulære tonus og normaliserer blodtrykket. Kalsiumantagonister har også en effekt på hjertemuskelen, men det avhenger av hvilken type medikamenter. For eksempel, nifedipin og felodipin forårsaker takykardi, og verapamil og diltiazem tvert imot, senker hjerterytmen.

Hovedindikasjonene er hypertensjon, angina pectoris og rytmeforstyrrelser av typen takykardi hos personer som utnevnelsen av betablokkere er kontraindisert. De resterende pasientene foretrekker utnevnelse av tidligere grupper av rusmidler.

Kontra omfatter lavt blodtrykk, venstre ventrikulære systoliske dysfunksjon (data echocardioscopy), bradykardi og ledningsforstyrrelser (atrioventrikulær blokk), syk sinus-syndrom.

Bivirkninger utvikles sjeldent, og inkluderer refleks takykardi og rødhet i ansiktet assosiert med vasodilasjon (for nifedipin), bradykardi (for andre legemidler), forstoppelse (for verapamil).

diuretika

Diuretika, eller diuretika, virker på nyrene, bidrar til fjerning av overflødig væske fra kroppen. Dette bidrar til ikke bare å redusere blodtrykket, men også "avlastnings" karene i lungene, lever og blodkarene i de nedre ekstremiteter, noe som er viktig for eliminering av symptomer på kronisk hjertesvikt som dyspné og ødem.

Det er tre grupper med narkotika - tiazid (klortiazid, indapamid), sløyfe (torasemid (trigrim, dykker) og furosemid (lasix) og kaliumsparende diuretika (veroshpiron (spironolakton).

vitnesbyrd - hypertensjon, primærdel (tiazid) og uttrykkes (for løkke og kalium-sparende) trinnet kronisk hjertesvikt, nødhjelp av hypertensiv krise (furosemid intravenøst ​​eller intramuskulært).

Kontra - alvorlig nyresvikt det høye nivå av kalium i blodet (for veroshpirona), et lavt nivå av kalium i blodet (for furosemid), akutt glomerulonefritt, alvorlig leversvikt, graviditet og laktasjon.

Bivirkning - økt blodsukkernivå og økt risiko for å utvikle diabetes med langvarig bruk. Legemidler som ikke har denne effekten er diklortiazid og indapamid, som kan brukes i lang tid, inkludert pasienter med diabetes mellitus.

I tillegg fjerner sløyfediuretika kalium fra kroppen, noe som påvirker hjertet, slik at sløyfe diuretika foreskrives sammen med kaliumsparende. Sistnevnte har i sin tur også en antiandrogen effekt, noe som gjør at menn reduserer styrken og veksten av brystkjertlene.

Kombinerte preparater

I forbindelse med at sykdommer i kardiovaskulærsystemet blir yngre og oppstår hos personer i arbeidstidsalder, kan arbeidende pasienter ikke alltid huske at de trenger å ta flere piller, og til og med på forskjellige tider av dagen. Det samme gjelder for eldre - ofte husker slike pasienter ikke om de tok medisinen. For å forbedre overholdelse eller overholdelse av behandlingen er det derfor laget kombinasjoner av preparater som kombinerer de aktive stoffene i forskjellige grupper. De gjør det ikke bare mulig å ta en tablett om dagen i stedet for to eller tre, men bidrar fortsatt til å øke virkningen av aktive stoffer, noe som ofte gjør at du kan redusere doseringen av stoffet.

I tillegg er pluss slike legemidler at de ikke er foreskrevet på resept, og de kan kjøpes alene, men bare på anbefaling av behandlende lege.

Nedenfor er navn Den beste kombinasjonen av rusmidler:

 1. WALZ H - valsartan + hydroklortiazid (80 mg + 12,5 mg, 160 mg + 12,5 mg, 160 mg + 25 mg).
 2. Noliprel - perindopril 2,5 mg + indapamid 0,625 mg.
 3. Noliprel A Bee Fort - perindopril 10 mg + indapamid 2,5 mg.
 4. Duplekor - amlodipin 5 mg + atorvastatin 10 mg.
 5. Lorista H - Losartan 50 mg + hydroklortiazid 12,5 mg.
 6. Exforge - Amlodipin 5 eller 10 mg, valsartan 160 mg.
 7. Co-Exforge - amlodipin 5 mg eller 10 mg + valsartan 40, 80 eller 160 mg + hydroklortiazid 12,5 mg.
 8. Nebilong AM - nebivalol 5 mg + amlodipin 5 mg.
 9. Prestancia - perindopril + amlodipin (5 mg + 5 mg, 10 mg + 10 mg, 5 mg + 10 mg, 10 mg + 5 mg).

Eksempler på behandlingsregimer

Vi påminner deg om at selvbruk av medisiner fra denne anmeldelsen er uakseptabelt!

Langvarig, kontinuerlig, livslang terapi, det er mulig å korrigere doser og erstatte medikamenter:

 • Terapi av kronisk hjertesvikt - Concor 5 mg om morgenen, prestarium 5 mg om morgenen, indapamid 2,5 mg om morgenen, lunsj tromboAss 100 mg (et medikament for "fortynning" blodet), atorvastatin 20 mg om kvelden (et medikament for å senke blodkolesterol).
 • Stenokardietreapi, IHD, etter hjerteinfarkt - nitrosprey sublingualt situasjons (smerter i hjertet), monocinque 40 mg x 2 ganger om dagen, indapamid 2,5 mg om morgenen, perineva 4 mg om morgenen, lunsj tromboAss 100 mg, 5 mg nebilet kveld, atorvastatin 20 mg om kvelden.
 • Terapi av arteriell hypertensjon - lorist 25 mg om morgenen, amlodipin 5 mg kveld eller eksforge 1 tablett om morgenen.

Hvis du i samme tid som din lege har sett det samme eller et omtrentlig behandlingsregime, må du ikke være i tvil. Valg og kombinasjon av legemidler utføres som mest vellykkede og trygge for ditt hjerte.

Vitaminer for hjertet og blodkarene: En liste over stoffer

En stillesittende livsstil, hyppige belastninger, dårlige vaner, underernæring, en uregelmessig arbeidsdag - dette er hvor mange mennesker bor nå. Slike påkjenninger kan ikke bare påvirke helsen til kardiovaskulærsystemet, og antall pasienter i kardiologer vokser jevnt. Det er også bemerket at det triste faktum er at blant dem blir ungdommer, tenåringer og barn i stigende grad funnet.

For å takle dette problem og for å minimalisere den negative virkningen på hjerte og blodkar kan ikke bare ved å overholde reglene for en sunn livsstil og regelmessig overvåkning av en lege, men også ved hjelp av DRX vitaminer og sporelementer, som er i stand til tungtveiende støtte det kardiovaskulære systemet. For å plukke opp slik vitamin-mineralsk kompleks, vil terapeuten eller kardiologen som vurderer dine individuelle egenskaper, hjelpe deg: alder, vekt og helsetilstand. I denne artikkelen vil vi introdusere deg vitaminer, mineraler og preparater basert på dem, som er i stand til å gjenopprette og støtte hjertet og blodårene.

Hvilke vitaminer er gode for hjertet og blodårene?

Listen over vitaminer som styrker hjertet og blodårene inkluderer:

 1. Vitamin C (eller askorbinsyre) - er i stand til å akselerere alle metabolske prosesser, styrker myokard og vaskulære vegger, forhindrer overdreven dannelse av kolesterol.
 2. Vitamin A (eller retinol) - forhindrer utviklingen av aterosklerotiske prosesser på blodkarets vegger og forbedrer metabolske prosesser.
 3. Vitamin E (tokoferol) - er en antioksidant og forhindrer oksidasjon av fett. Denne effekten beskytter vevene til karene og hjertet mot skade.
 4. vitaminP (rutin) - styrker veggene i arteriene og forhindrer overdreven blødning.
 5. vitaminF (Gruppen av flerumettede fettsyrer: linolsyre, linolensyre og arakidonsyre) - styrke det kardiale vev, hindrer dannelsen av kolesterol plaques og blodpropper på det indre laget av arteriene.
 6. Koenzym Q10 - Dette vitaminlignende stoffet er syntetisert i leveren, det er nødvendig å skaffe energi, det forhindrer hjerteinfarkt, arytmier og tidlig aldring.
 7. Vitamin B1 (tiamin) - etter å ha kommet inn i kroppen, blir den til kokarboksylase, noe som er nødvendig for stimulering av kardiale sammentrekninger.
 8. Vitamin B6 (pyridoksin) - normaliserer lipidmetabolismen og fremmer desintegrasjon og utskillelse av overskytende kolesterol.

Hvilke sporstoffer er nyttige for hjerte og blodårer?

Listen over mikroelementer som styrker hjertet og blodkarene inkluderer:

 1. magnesium - sørger for en balanse mellom kalium og natrium, stabiliserer blodtrykket, forbedrer metabolismen i myokardiet og forhindrer dannelsen av blodpropp.
 2. kalsium - Styrker veggene i blodkarene og normaliserer sammentrekninger av hjertemuskelen. For bedre absorpsjon tas med vitamin D.
 3. kalium - gir en kvalitativ beholdning av nerveimpulsen som kreves for sammentrekning av myokardiet langs nervefiberen.
 4. fosfor - er et byggemateriale for cellemembraner og gir overføring av nerveimpulser og sammentrekning av myokardiet.
 5. selen - ødelegger frie radikaler som ødelegger veggene i blodkar og hjertevev, og fremmer bedre absorpsjon av andre vitaminer og mineraler.

Hvem bør ta vitaminer og mineraler først for hjertet og blodårene?

De fleste begynner å tenke på helsen til hjertet og blodkarene og deres støtte bare når de oppdager en sykdom. Det er kjent at forebygging av kardiovaskulære patologier ikke bare kan beskytte mot sykdomsprogresjonen, men hindrer også utseendet.

Kardiologer identifiserer slike grupper av mennesker som er vist å ta vitamin-mineralkomplekser for hjerte og blodårer:

 • pasienter med patologier av karene i hode eller nedre lemmer;
 • pasienter som fikk alvorlig kardiovaskulær sykdom
 • folk over 35;
 • idrettsutøvere;
 • personer som arbeider i farlige næringer eller engasjert i tung fysisk arbeidskraft;
 • barn og ungdom (ifølge indikasjoner).

Hvis du tilhører en av de ovennevnte gruppene, bør du kontakte en terapeut eller kardiolog som henter produktet du trenger. Gitt dine individuelle egenskaper, vil legen være i stand til å foreskrive en dose, gi råd om hvilken tid på året for å ta et kurs av vitaminterapi, avgjøre varigheten og hyppigheten av opptaket.

De mest effektive og populære vitamin- og mineralkompleksene for hjertet og blodkarene

I dag på apotekets hyller finner du mange vitaminpreparater for kardiovaskulærsystemet. Noen av dem inkluderer mineraler og ulike naturlige komponenter (hunderose, ingefær, hagtorn, ginkgo biloba, mynte, L-cystein, etc.). Vurder de mest effektive og populære.

askorutin

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter vitamin C og rutinemessig. Mottaket bidrar til å redusere skjøtheten og permeabiliteten til kapillærene, styrker de vaskulære veggene, eliminerer betennelsen og hevelsen. Ascorutin har antioksidant og radiobeskyttende virkning, fremmer normalisering av karbohydratmetabolismen, akselererer regenerering av vev og øker motstanden mot ytre ugunstige faktorer.

Asparkam

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter kalium aspartat og magnesium aspartat, som støtter hjertearbeidet, gjenoppretter elektrolyttbalansen og har antiarytmisk effekt. Den kan brukes ikke bare som et vitamintilskudd, men også som en komplett middel for arytmi, hjerteinfarkt, digitalisintoksikasjon, og hjertesvikt. I tillegg til en gunstig effekt på hjertet, forbedrer Asparks fordøyelsen og øker kontraktiliteten til skjelettmuskler.

BAD Hawthorn forte

I blandingen av tilsetnings maten er inkludert hagtorn (frukt og blomster ekstrakt), magnesium aspartat, og kalium aspartat, noe som bidrar til normalisering av hjertefrekvensen, lavere blodtrykk, og utøver en avstivning og mild sedativ virkning. Inneholdt i Hawthorn rutin, quercetin, hyperoside og helbreder kapillærer eliminere vaskulære veggen inflammasjon, bekjempe virus og beskytte blodkar fra virkningen av negative faktorer. Den vitexin, som er en del av stoffet, eliminerer spasmer og normaliserer arbeidet i myokardiet, aktiverer dets enzymer.

Vitrum Cardio

Dette vitamin-mineralkompleks omfatter et kompleks av vitamin A, E, D3, C, B1, B12, B6, B2, pantotensyre og folsyre, nikotinamid, selen, krom, soyalecitin, beta sil sterol, sink, psylliumfrø, havrekli og fiskeolje. Legemidlet er brukt til å forhindre utvikling av IHD og aterosklerose, foreskrives under rehabilitering etter et hjerneslag og hjerteinfarkt. Vitrum Cardio normaliserer lipidmetabolismen og hjelper til med å normalisere nivået av triglyserider og kolesterol i blodet.

Vil sende

Sammensetningen av denne formulering inkluderer vitaminene B1, B2 og B6, magnesium og kalium-asparginat, hofter, blomster og hagtorn ekstrakt av ginkgo biloba. Disse komponentene styrker de vaskulære veggene, normaliserer blodsirkulasjonen, gjenoppretter myokardiet og forbedrer kontraktiliteten. Legemidlet er i stand til å redusere aterosklerotiske prosesser i koronarbeinene og forhindrer utviklingen av hjerteinfarkt.

Cardio Forte

Sammensetningen av vitamin-mineralkompleks inneholder vitaminene C, B6, B12, E, folinsyre, beta-karoten, magnesium, lykopen, vendelrot og hagtorn ekstrakter, flerumettede fettsyrer, L-arginin, L-taurin, kalium og kanel. Cardio Forte brukes til å behandle og forhindre nevrokirkulatorisk dystonium hjerte- eller hypertonisk type, arteriell hypertensjon og andre patologier i hjertet og blodårene. Legemiddelet kan også administreres til personer som er i fare for å utvikle hjerte og karsykdommer.

Doppelgerz kardiovaskulær

Sammensetningen av dette stoffet inkluderer et ekstrakt av hagtorns blader og blomster, som har spasmolytiske, kardiotoniske og beroligende effekter. Mottak Doppellerts kardiovaskulær gir selektiv utvidelse av blodkarene i hodet og hjertet, hjelper til med å normalisere blodtrykket og normaliserer venetrykk. Legemidlet brukes i den komplekse behandlingen av hjertesvikt i I-II-grad.

CoQ10 (koenzym Q10)

Sammensetningen av dette unike preparatet inkluderer koenzym Q10, som bidrar til generering og opphopning av energi i celler. Opptak CoQ10 gir økt immunitet og normalisering av hjertet og karene. Legemidlet brukes til å behandle og forhindre hypertensjon, hjertesvikt, myokarditt og myokardiodystrofi. Koenzym Q10 bidrar til å senke blodtrykket, normaliserer blodsirkulasjonen, påvirker hjernens arbeid positivt og gir den nødvendige energien til hele kroppen.

Kardiohels

Sammensetningen av dette preparatet inkluderer vitaminene A, C (fire former), E, ​​B12, folinsyre, kalium, selen, sink, magnesium, niacin, koenzym Q10, L-karnitin, hvitløk, ginkgo biloba, hvit pil og hagtorn. Motta Kardiohelsa bidrar til å stabilisere forbrenningen, redusere kolesterolnivået og protrombin, styrke karvegger, restaurering av sin elastisitet, forebygging av aterosklerotiske lesjoner formasjon, forbedring av nervesystemet og det sirkulatoriske normalisering. Legemidlet har antiinflammatorisk, immunostimulerende, hypotensiv og koleretisk effekt.

Synkron-7

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter syv naturlige former for vitamin C, grapefruktpektin, bioflavonoider og diettindoler. Synkron-7 er vellykket brukt av kardiologer til å behandle alvorlig aterosklerose, visse hjertefeil og myokarditt. Dessuten kan medikamentet bli administrert for å normalisere blodkolesterolnivået, opprettholde immunitet eliminere hormonell ubalanse, akselererende vev regenerering og for å opprettholde den mental og fysisk aktivitet i løpet av intensive belastninger.

Det er mange andre multivitaminpreparater for hjerte og blodårer. I denne artikkelen har vi kun kjent deg med noen av dem og beskrevet deres hovedegenskaper. Hvilken vil være best for deg? Svaret på dette spørsmålet kan fåes ved å konsultere en lege, siden hvert legemiddel har sitt eget sett med indikasjoner og kontraindikasjoner. Husk dette og vær sunn!

Forberedelser som forbedrer hjertearbeidet

Hittil er kardiovaskulær sykdom fortsatt den ledende dødsårsaken hos eldre i de mest utviklede landene. Det er derfor at hver person trenger å ta behørig hensyn til helsen og spesielt kardiovaskulærsystemet. Nedenfor vil vi vurdere narkotika og narkotika for hjertet som bidrar til å styrke, gjenopprette og i noen tilfeller til og med kurere alvorlige sykdommer forbundet med kardiovaskulærsystemet. På samme tid, ikke glem vitaminer for behandling og forebygging av hjerte-og karsykdommer.

Reflekshandlinger

Viser når: akutt smerte i hjerteområdet, irritabilitet, nevroser.

Navn på legemidlet: "Corvalol", "Validol", "Nitroglycerin".

effekt: forberedelser til hjertet og blodkarene "Validol" og "Corvalol" lindrer smerte i hjertet, som er provosert av vegetovaskulær dystoni og nervøsitet, og også gunstig påvirker nervesystemet. "Corvalol" er best brukt i tilfeller av nervøsitet, søvnløshet eller økt irritabilitet. Disse medisinene fra hjertearytmi er helt ufarlig for kroppen.

nitrater

Viser når: hjertesmerter i hjertet, i tilfelle hjertesvikt, angina angrep, forebygging av hjerteinfarkt.

Navn på legemidlet: "Nitroglycerin", "Isoket Spray", "Nitrosorbide", "Mononite", "Olikard retard".

effekt: slike medisiner fra takykardi bidrar til å utvide koronarbeholdere, noe som resulterer i forbedret myokardial sammentrekning og ernæring av hjertemuskelen. Legene anbefaler at du tar "nitroglyserin" i tilfelle angina pectoris. Det er også verdt å merke seg at nitrater pasienter bør ta i henhold til legenes forskrifter, da de kan provosere ulike plager i form av oppkast, hodepine, etc.

platehemmere

Viser når: takykardi, betennelse, samt dårlig blodfluiditet, ved akutt hjertesvikt, trombose i blodet.

Navn på legemidlet: "Cardiomagnolo", "Klopidogrel".

effekt: medisiner for hjerte takykardi har en gunstig effekt på hjertekarene. Medisinske preparater av denne gruppen:

 1. lindre betennelse
 2. forbedre blodfluiditeten
 3. antipyretisk effekt;
 4. forhindre dannelse av akutte sår i tolvfingre og mage.

Kalsiumantagonister hypertensjon.

Navn på legemidlet: Latsidipinom, Nifecard, Amlodipin.

effekt: Legemidler fra hjertearytmi og hypertensjon reduserer blodtrykket effektivt, og har også en antihypertensiv effekt.

Betablokkere

Viser når: arytmi, senking av arteriell trykk, iskemisk hjertesykdom.

Navn på legemidlet: Metoprolol, Atenolol, Anaprilin, Nebilet.

effekt: Betablokkere reduserer behovet for oksygen i myokardiet, ved å redusere kontraktilfunksjonen i hjertemuskelen. På grunn av dette øker mengden oksygen på grunn av den forbedrede diastolfunksjonen. Bruk narkotika for å styrke karene og veggene i blodkarene.

Statiner og fibrater

Viser når: økt blodkolesterol,

Navn på legemidlet: "Atorvastatin", "Lovastatin", "Traykor", "Atorvastatin".

effekt: forberedelser for å rense kolesterolkarbonene har evnen til å øke mengden sunne fettstoffer. Dermed blir kolesterol behandlet mye bedre og ikke akkumuleres i karene.

Preparater som inneholder mikroelementer

Viser når: stenokardi, etter hjerteinfarkt, hjertesvikt.

Navn på legemidlet: "Panangin", "Kalium-magnesium-asparginat", "Asparka".

effekt: stoffene i denne gruppen reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag med 2 ganger. Styrking av myokardiet forbedrer metabolske prosesser, og forhindrer utviklingen av aterosklerosklerotiske lesjoner. Forbedre arbeidet i hjertemuskelen, og forhindrer utviklingen av hypertensjon.

For hjerneskip, narkotika og narkotika beste bruk "Mefakor", "Mevakos" samt slike fibrater "Atromid", "Clofibrate" "Zocor", "Simvastatin", "Atromidin".

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer

Alle stoffene nevnt nedenfor påvirker samtidig arbeidet i hjertet og blodkarene. Virkningen av vitamin C, A, E, P, F er rettet mot å forbedre blodbiokjemi og styrke veggene i blodårene. Og dette påvirker på sin side positivt arbeidet i hjertemuskelen.

En reduksjon i trombose i karene reduserer dermed risikoen for å utvikle hjerteinfarkt. B-gruppe vitaminer, koenzym Q10, mikroelementer K, Mg påvirker direkte hjertet, men normaliserer samtidig den totale blodstrømmen og blodsammensetningen.

Vitaminer for blodårer

 • Vitamin C (askorbinsyre). Askorbinsyre er nødvendig for å styrke de vaskulære veggene. Hun er aktivt involvert i syntesen av kollagen og gjenoppretter elastisiteten av blodkar, reduserer kapillær permeabilitet og skjørhet, akselererer forbrenningen, og normaliserer blodpropp, akselererer vevsregenerering.
 • Vitamin A (retinol). Som en antioksidant, nøytraliserer den effekten av frie radikaler og beskytter veggene til karene fra utviklingen av aterosklerotiske forandringer.
 • E-vitamin (tokoferol). Reduserer koagulasjon av blod og forhindrer trombose, normaliserer mikrosirkulasjon i blodet, forhindrer akkumulering av kolesterolinnsatser, bidrar til å redusere blodtrykket. Forsyningsorganer og vev med oksygen, "starter" prosessene for cellforyngelse.
 • Vitamin P (rutin). Fordelaktig effekt på elastisiteten i vaskulære vegger, reduserer permeabiliteten og sårbarhet i kapillærene.
 • Vitamin B12 (cyanokobalamin). Aktiverer prosessene for celledeling og reduserer antall store erytrocytter, dvs. normaliserer blodets biokjemiske sammensetning.
 • Vitaminer i gruppe F (flerumettede fettsyrer). Linolensyre, linolsyre og arakidonsyrer hindrer dannelsen av kolesterolplakk på veggene i blodårene og reduserer risikoen for å utvikle aterosklerose.
 • Kalsium. Styrker og gjenoppretter strukturen i vaskulære vegger.

Vitaminer for hjertet

 • Vitamin B1 (tiamin). Deltar i den nervøse reguleringen av muskelsammentrengninger, det vil si at den er ansvarlig for myokardets arbeid og glatte muskler i karene.
 • Vitamin B6 (pyridoksin). Fremskynder cellulær metabolisme, forhindrer utvikling av anemi, normaliserer fettmetabolismen, forhindrer dannelsen av kolesterolplakk, reduserer excitabiliteten i sentralnervesystemet.
 • Vitamin B9 (folsyre). Reduserer nivået av homocystein i blodet, økningen som provoserer utviklingen av et hjerteinfarkt. Normaliserer biokjemisk sammensetning av blodet.
 • Vitamin B11 (L-karnitin). Aminosyre, involvert i nedbrytning av fett med dannelse av energi, som er nødvendig for å redusere hjertemuskelen.
 • Koenzym Q10. Intercellulære stimulerer energimetabolismen, reduserer trombogenese, forhindrer plakkdannelse, øker hjertemuskelen, øker hjertemuskeltone, og normaliserer blodtrykket. Det er en kraftig antioksidant.
 • Kalium og magnesium. Disse elementene er nødvendige for normal drift av muskelvev, inkludert myokardium: de gir nødvendig energi, aktiverer metabolisme og deltar i utbruddet av hjerteimpuls. Bidra også til fortynning av blod og normalisere elasticiteten til de vaskulære veggene.
 • Narkotika for iskemisk hjertesykdom

  Ifølge definisjonen av Verdens helseorganisasjon er hjertesykdom en akutt eller kronisk hjertedysfunksjon på grunn av en relativ eller absolutt reduksjon i forsyningen av arterielt blod til myokardiet. Mer enn 90% av tilfellene har kranspuls aterosklerose.

  Fysisk eller følelsesmessig stress, som krever økt hjertefunksjon, forårsaker spasmer i arteriene og utseendet av smerter bak brystbenet.

  Forberedelser for iskemisk hjertesykdom er foreskrevet avhengig av manifestasjoner av sykdommen. Så, med angina pectoris, med angrep eller i situasjoner når de kan oppstå, bruk nitrater (forårsaket vasodilasjon). Nitroglyserin brukes i tabletter (under tungen), i form av innåndinger. Når hyppige angrep er foreskrevet langvarige former for narkotika. Men over tid er det en avhengighet av nitratmidler, så behandlingen tar pauser i 10-12 timer.

  Andre legemiddelgrupper er kalsiumantagonister og beta-blokkere. De er foreskrevet i nærvær av samtidige sykdommer. Generelt, betablokkere administreres i nærvær av arrytmier, tachykardi og arteriell hypertensjon, kalsiumantagonister for normal hjertehastighet og den antatte mekanismen for forekomst vasospastisk angina (spasmer).

  Det er kalsiumantagonister som forhindrer og lindrer plutselige og alvorlige krampe i arteriene, forårsaket av inntak av overskytende kalsium i glatte muskler i vaskulære vegger. Valget av stoffet avhenger også av den foreslåtte mekanismen for iskemi (stenose eller vasospasme).

  Korreksjon av terapi, kan formålet med de forskjellige kombinasjoner av medikamenter være nødvendig når forholdene endrer seg (for eksempel perifer arteriell lesjon progresjon betablokkere erstattet med kalsium-antagonister).

  Et annet stoff for iskemisk sykdom er aspirin. Dette legemidlet, foreskrevet i små doser, virker på blodplättene - blodplater som kaster en spesiell substans inn i blodet som forårsaker en vasospasme.

  I tillegg forhindrer små doser av aspirin trombose - forekommer ofte i aterosklerotiske lesjoner i hjertet (på grunn av endringer i eddyblodstrømmen). Under alle omstendigheter utføres narkotikaavtalen av en lege etter å ha vurdert resultatene av en objektiv og fysisk (EKG, EchoCG, myokardisk scintigrafi, etc.) undersøkelse av pasienten.

  Hjertepreparater

  Den ledende stillingen blant alle sykdommer i det 21. århundre er hjertesykdom. De er en av hovedårsakene til død i økonomisk utviklede land og krever spesiell behandling. Årlig ut av 100 tusen mennesker fra et hjerneslag, 204 menn og 151 kvinner dør, og fra et hjerteinfarkt - 330 menn og 154 kvinner. Utbredelsen og alvorlighetsgraden av patologier i dette vitale organet kan vurderes i Russlands eksempel hvor kardiovaskulære sykdommer utgjør 57% av det totale antall dødsfall. Fra dem hvert år dør mer enn 1 million 300 tusen mennesker (befolkningen i ett stort regionalt senter). Derfor er det svært viktig at hjertesykdommer er under den spesielle kontrollen til både medisinske arbeidere og forskere og vanlige mennesker.

  Mass forpliktelse til røyking og inntak av alkoholholdige drikker, usunn livsstil, fedme, overspising, mangel på mosjon - alle disse faktorene bidrar til utvikling av sykdommer i hjerte-karsystemet, som kan føre til uførhet og død. For å unngå alvorlige og noen ganger livstruende konsekvenser er viktig å være oppmerksomme på deres helse, med den minste smerte i hjertet gå til legen og ta foreskrevet hjerte narkotika lege hvis nødvendig.

  Hvilke medisiner hjelper med hjertesykdom?

  En hvilken som helst sykdom i kardiovaskulærsystemet trenger rettidig og effektiv behandling, som selvsagt inneholder hjerte medisiner. Men før han går videre til ham, må man forstå årsakene til sykdommen. La oss liste de vanligste faktorene, under påvirkning som det er problemer med hjertet:

  • medfødte patologier av indre organer;
  • bakteriell eller virusinfeksjon;
  • aterosklerose;
  • syfilis;
  • funksjonelle lesjoner på grunn av depressiv tilstand, forbruk av kaffe og alkoholholdige drikkevarer.

  Alle narkotika for hjertet kan deles inn i flere hovedgrupper:

  1. Medikamenter som regulerer hjernens sirkulasjon. Vaskulaturmedisiner som påvirker reguleringen av vaskulær tone er nødvendige for normalisering av blodtilførsel til hjernen. De fyller ikke bare hjernevævet med oksygen, men forbedrer også blodtilførselen til iskemisk regionen. De mest populære og kjente kardiovaskulære medikamenter - det Pikamilon, eufilina, cinnarizin, aminokapronsyre og acetylsalisylsyre, streptokinase og heparin.

  2. Hjertedroger som reduserer oksygenbehovet i myokardiet og forbedrer blodtilførselen. Disse stoffene inkluderer nitrater, nitroglyserin og dets derivater.

  3. Kardiovaskulære legemidler med hjerteinfarkt. De har en patogenetisk og symptomatisk effekt, eliminerer smertesyndrom og forbedrer pasientens velvære. Tramadol, Promedol, Analginum i kombinasjon med antihistaminer og neuroleptika er de mest levende representanter for slike legemidler.

  4. Antianginal medisiner for behandling av personer som lider av hjerte-og karsykdommer. Medisinske preparater brukt til angina pectoris er klassifisert i følgende grupper:

  • Legemidler som forbedrer blodtilførselen til myokardiet med oksygen (Amiodarone, Verapamil og Nitroglycerin);
  • betyr at den viktigste effekten er å øke oksygenforsyningen til myokardiet (No-shpa, Validol og Ticlopidine);
  • medisiner som reduserer myokardiell oksygenforsyning (anaprilin);
  • legemidler som øker myokardisk motstand mot hypoksi og iskemi (lipin, nerobol, trimetazidin, riboksin og riboflavin).

  5. Midler som forbedrer oksygentransportprosessen til myokardiet. Disse stoffene inkluderer adenosin deaminase hemmere: Eufillin, Persanthin og andre.

  6. Medikamenter som brukes til å øke myokardiell motstand mot hypoksi. Blant dem kan man skille anabole og energiforsyende stoffer, så vel som elektronuttakmidler og antioksidanter.

  Det er viktig å huske at i hjerte sykdommer, kan andre farmakologiske midler som ikke er legemidler fra hjertet, brukes, men de har også en positiv effekt på dynamikken i hjertesykdommer. De utnevnes av en medisinsk spesialist avhengig av hjertets funksjonstilstand og omfanget av nederlaget.

  Nylig har anti-sklerotiske og hypolipidemiske medisiner blitt utbredt. De kan ikke ha en direkte effekt på hjertemuskelen. Og likevel reduserer slike legemidler triglyserider og kolesterol, hvor den høye konsentrasjonen påvirker tilstanden til blodkar og hjerte negativt. I tillegg er disse legemidlene godt kombinert med angioprotektorer - betyr forbedring av mikrosirkulasjonen, reduserer ødem i vaskemuren og normaliserer dens permeabilitet.

  Det antas at narkotika med hjertesvikt kan ha en mer effektiv terapeutisk effekt hvis kombinasjonen er kombinert med bruk av kalsiumkanalblokkere. Kalsiumioner forårsaker akselerasjon av cellulær metabolisme, noe som medfører økning i behovet for et vitalt organ i oksygen. Og når man bruker kalsiumantagonister, observeres motsatt effekt: Koronar blodstrøm forbedrer, blodkar øker, blodtrykk reduseres.

  Det er ekstremt viktig å ikke glemme at en nøkkelrolle i medisinering av hjertesykdommer er tildelt legen. Dessverre kan du ikke selvstendig utføre hjertebehandling - legemidler for sykdommer i kardiovaskulærsystemet er utelukkende individuelt basert på foreløpig medisinsk analyse og undersøkelse.

  Nedenfor er en liste over populære hjerte medisiner, instruksjoner som presenteres på vår hjemmeside. Bare følg lenken i listen for instruksjoner og anbefalinger for bruk av dette legemidlet.

  Hjertepreparater: Liste

  Din vurdering er veldig viktig for oss. Vennligst velg for materialet:

  DRUGS SIDNOPHARM

  Sidnofarm er et legemiddel for hjertesykdommer. Hjertesykdommer - angina pectoris, akutt myokardinfarkt; pulmonal hypertensjon, kronisk lungehjerte, hjertesvikt. Sidnofarm fra den eksklusive bulgarske produsenten JSC "Sopharma" - en garanti for kvalitet og pålitelighet.

  Generell informasjon om stoffet Sidnofarm. Latinsk navn: Sydnopharm. Farmakologiske grupper: Nitrater og nitratlignende midler. Nosologisk klassifisering (ICD-10): I20 Angina pectoris [angina pectoris]. I20.0 Ustabil angina. I21 Akutt myokardinfarkt. I50 Hjertefeil. I50.0 Kongestiv hjertesvikt. I50.1 Venstre ventrikelfeil. R07.2 Smerte i hjertet av hjertet. Sidnofarm søknad: iskemisk hjertesykdom, forebygging og lindring av anginaangrep (med intoleranse eller utilstrekkelig nitrateffektivitet), akutt myokardinfarkt (etter stabilisering av hemodynamiske parametere); pulmonal hypertensjon, kronisk lungehjerte, kronisk kongestiv hjertesvikt (kombinationsbehandling). >>> Sidnofarm søknad: behandling av hjertesykdom - mer

  Beskrivelse og sammensetning av stoffet Sidnofarm. Sammensetning og form av preparatet Sidnofarm: tab. 0,002 g, nr. 10, tabell. 0,002 g, № 30. De viktigste aktive ingrediensen i 0,002 molsidomin maksimal serumkonsentrasjon - 4,4 mg / ml, tid til maksimal konsentrasjon -. 1 t gjennomsnitts Metabolisme intensiv (metabolisert i SІN-1/3-morfolinosidnonimin, som ved hjelp av spontan biotransformasjon går inn i det farmakologisk aktive CIN-1A); Halveringstiden er 3,5 timer; Det eliminert som metabolitter (urinmengde i løpet av dagen, nesten alt mengde SІN-1A). >>> Sidnofarm, sammensetning og beskrivelse av preparatet mer

  Farmakologisk aktivitet av stoffet Sidnofarm. Farmakologiske egenskaper av legemidlet Sidnofarm. Sidnofarm har en antianginal effekt. Gunstig påvirker forløp og metabolisme av myokardiet, noe som resulterer i at oksygenbehovet reduseres kraftig. I kroppen biotransformeres spontant til den aktive metabolitten СІН-1А, som har en uttalt vasodilaterende effekt, hovedsakelig på kapasitive venøse kar. Øker diameteren på subendokardiale kar, forbedrer koronar sirkulasjon og oksygenforsyning til myokardiet. >>> flere detaljer

  Instruksjon - bruk av stoffet Sidnofarm. Indikasjon av bruk av stoffet - for forebygging av angina pectorisangrep. I kombinert behandling av kronisk hjertesvikt. Bruk av stoffet - stoffet brukes inne, under eller etter et måltid, presset med nok væske. For forebygging av angina angrep, på den første og andre behandlingsdagen, foreskrives 1-2 mg (1 / 2-1 tablett) 4-6 ganger daglig. Doseringsregimet av legemidlet er individuelt og avhenger av type, stadium av sykdommen, alvorlighetsgraden av kliniske symptomer. >>> instruksjon Sidnofarm, last ned instruksjonene til stoffet Sidnofarm mer

  For å studere effekten av terapien kardiket retard-Sydnopharm og på utviklingen av kardiovaskulære komplikasjoner i pasienter med koronar hjertesykdom og kronisk hjertesvikt, og analysen av episoder av myokardiskemi og utførelsen av dens elektriske remodeling i en prospektiv oppfølging. nøkkelord. kardiket retard, Sydnopharm, kardiovaskulære komplikasjoner (det vitenskapelige studiet "Behandling av potensielle kardiovaskulære komplikasjoner hos pasienter med koronarsykdom og hjertesvikt," gås "Regional Clinical Cardiology Clinic", GOU VPO "Tver State Medical Academy," helsedepartementet i Russland, Tver). Til tross for fremskritt innen medisinske og kirurgiske strategier for behandling av koronar hjertesykdom (CHD) og kronisk hjertesvikt (CHF), forebygging av de mulige kardiovaskulære komplikasjoner av sykdomsprogresjon forblir en presserende oppgave. Les studiet av virkningen av Sednopharm-behandling på risiko for å utvikle kardiovaskulære komplikasjoner.

  Sidnofarm fra den eksklusive bulgarske produsenten JSC "Sopharma" - en garanti for kvalitet og pålitelighet. "Sopharma" er en av de viktigste produsentene av legemidler og stoffer i Bulgaria. Selskapets mål er å produsere produkter hvis kvalitet ikke er dårligere enn verdensstandardene. Historien til selskapet "Sopharma" har sin opprinnelse i det forrige århundre - 1933 Etter ulike stadier i utviklingen, siden september 2000, "Sopharma" ble et privat farmasøytisk selskap. I dag er JSC Sopharma en av de viktigste produsentene av legemidler og stoffer i Bulgaria. Hun eier 28 patenter, mer enn 300 egne teknologier, 170 registrerte varemerker. De produksjon nomenklatur "Sopharma" presenterte stoffer praktisk talt alle farmasøytiske grupper, med en betydelig andel hører til smertestillende midler, kardiovaskulære og gastrointestinale medikamenter. Selskapets produkter er velkjente i Europa, Asia, Nord-Amerika og Australia. De viktigste eksportmarkedene for selskapet er lokalisert i Russland - 71%, i Polen - 13%, i Ukraina - 5% og USA - 6%. I dag i det russiske markedet er det mer enn tretti medisiner fra den bulgarske produsenten JSC "Sopharma". Blant disse legemidler, slik som Nivalin (galantamin) Naniprus (natriumnitroprussid) Tabex (tsitirizin) Tribestan, Troxerutin, Bronholitin, Karsil, Tempalgin, sedan-M, Ambroxol og t. D. ledende når det gjelder salg forbli Karsil, Bronholitin og Tempalgin. >>> mer om "Sopharma"

  I dag i det russiske markedet er det mer enn tretti medisiner fra den bulgarske produsenten JSC "Sopharma". Blant disse legemidler, slik som Nivalin (galantamin) Naniprus (natriumnitroprussid) Tabex (cytisine) Tribestan, Troxerutin, Bronholitin, Karsil, sedan-M, Tempalgin, Ambroxol og t. D. ledende når det gjelder salg forbli Karsil, Bronholitin og Tempalgin. Andre medisiner er Sopharma. Et unikt medisinsk phyto drug er Tribestan. Effektiv behandling av mannlig og kvinnelig infertilitet, impotens, overgangsalder, frigiditet, prostatitt, senker kolesterolet. Mer på www.tribestan.su.

  Behandling Sidnofarmom hjertesykdom. Sykdommer i hjertet. Symptomer på hjertesvikt. Kronisk hjertesvikt er en av de vanligste komplikasjonene av sykdommer i hjerte-systemet. Enhver hjertesykdom fører til en reduksjon i hjertets evne til å gi kroppen tilstrekkelig blodtilførsel. dvs. til en reduksjon i pumpeprosessen. Økende hjertesvikt over tid overgår risikoen for pasientens livstid at sykdommen som forårsaket denne hjertesvikt. Oftere er kronisk hjertesvikt forårsaket av iskemisk hjertesykdom, myokardinfarkt, arteriell hypertensjon, kardiomyopatier, hjerteventilfeil. >>> flere detaljer

  Behandling Sidnofarmom hjertesykdom. Sykdommer i hjertet. Symptomer på hjertesykdom. En pasient med hjertefeil kan nesten ignorere sin sykdom, da hjertets reservekompetanse er virkelig enorm, og kompensere for den berørte avdelingens arbeid på grunn av økt arbeid av andre deler av hjertet. I disse tilfellene, som kalles kompensert hjertesykdom, kan kun kardiologen avsløre tegn på sykdommen: disse er karakteristiske hjerteklump, endringer i hjertetoner og størrelser. Men mulighetene for det menneskelige hjerte er ikke ubegrenset, og sykdomsprogresjonen fører til utarming av reserver og utvikling av hjertesvikt. >>> flere detaljer

  Indikasjoner for bruk av Sidnofarm. Sykdommer, behandling av som bruker stoffet Sidnofarm

  SIDNOFARM er produsert i Bulgaria på fabrikken i Sopharma-konsernet

  Produksjonsprosessen av stoffet "Wobenzym" (Tyskland)

  Hva pasientene har rett til å vite om

  Prinsippene for moderne terapi krever individuelt utvalg av det mest egnede og effektive stoffet. For dette bør leger spørre om bevisgrunnlaget for et bestemt legemiddel. Det viser resultatene av klinisk bruk hos en ganske stor gruppe pasienter, effekt i%, langsiktig oppfølging, komparativ varighet av behandlingskurs, mulige bivirkninger.

  Dette gjelder spesielt for behandling av eldre mennesker, nye stoffer med lovende reklame. Dessverre har apoteksnettet samlet mye "kardiovaskulære legemidler" uten tilstrekkelig klinisk forsøk.

  Derfor anbefales det ikke å foreskrive slike rettsmidler for behandling, de kan ikke forventes fra resultatet. Tilsynelatende er overproduksjon basert mer på selskapers økonomiske resultat, heller enn på ønsket om folkehelse.

  Listen over lignende preparater oppdateres kontinuerlig og er tilgjengelig for leger av spesialiteter. Pasienter kan føle seg bedre, fordi de overbeviser seg om dette.

  Ved hjelp av slike midler, for eksempel inkludere: Cavintonum og vinpocetin (i USA det ikke er oppført medisin og biologisk tilsetningsstoff i Japan avsluttet salg i apoteker), Aktovegin, Cere Validol (tablett ånde ferskvannsinnhold).

  Hvordan pasienten påvirker effekten av stoffet

  Ved bruk av medisinske hjertefonde må pasienten følge instruksjonene for bruk nøyaktig. Hvis det er skrevet at drikker før måltider, bør mottaket ordnes 15 minutter før mat går inn i magen, fordi stoffets kjemiske sammensetning kan reagere med stoffer fra produktene og ikke vise forventet effekt.

  Overholdelse av drikkregimen er viktig for å sikre normal konsentrasjon av stoffet i blodet. Etter å ha tatt diuretika, går noe av væsken bort, så konsentrasjonen øker. I dette tilfellet er overdose mulig, og hos barn og eldre pasienter oppstår symptomer på forgiftning.

  Du kan ikke vilkårlig bytte et stoff til en annen. Noen kjemiske forbindelser akkumulerer sin terapeutiske dose i en persons blod i noen dager, og blir også gradvis eliminert fra kroppen. Bruk av et annet stoff kan dramatisk øke konsentrasjonen av den aktive substansen, føre til giftige manifestasjoner.

  Kostholdsbegrensninger, anbefalinger om avslag fra alkohol og røyking er ikke et innfall av en lege, men forebygging av farlige komplikasjoner og unødvendige utgifter for ineffektiv mottak av hjertepiller.

  Typer av hjerte medisiner

  Farmakologiske egenskaper av et kjemisk stoff og klinisk behov samsvarer ikke alltid, de varierer i sine mål og mål. Det er en internasjonal klassifisering av midler som påvirker hjertet og blodårene. Den brukes i medisinske bøker og farmakologiske dokumenter.

  La oss prøve å distribuere den kjente informasjonen om hjertets og blodkarens patologi.

  Anti-inflammatorisk og antiarytmisk virkning

  For behandling av inflammatoriske sykdommer (myokarditt, endokarditt, perikarditt), brukes store doser antibiotika og spesialmidler for sykdomsårsakene. Steroidhormoner øker den antiinflammatoriske effekten.

  Moderne antiarytmika er delt i henhold til klassifiseringen av Vaughan-Williams i 4 typer:

  • derivater av kinidin, stabilisering av ledningsprosessen gjennom cellemembranen;
  • P-blokkere;
  • forårsaker senking av repolarisering (Amiodarone);
  • kalsiumantagonister.

  For å møte behovet for kalium og magnesium, Panangin, anbefales Asparkam.

  Hva er behandling for angina og hjerteinfarkt?

  Koronar hjertesykdom bør behandles med midler som utvider koronarbeinene (vasodilatatorer). Nitratgruppenes stoffer er mye brukt. Nye former for narkotika i form av salver, patcher for påføring på huden, er blitt utviklet.

  En omfattende gruppe kalsiumantagonister tillater deg å velge et stoff, gitt at med en reduksjon i kalsiumets penetrasjon i myocyttene, er det en utbredt dilatasjon av koronarbeinene. I klinisk praksis brukes legemidler av verapamil, nifedipina og diltiazem vellykket.

  Det finnes muligheter for nød og langvarig handling. p-blokkere kan redusere behovet for hjertemuskel i oksygen og gi tid for arrdannelse av infarktssonen, utvikling av sikkerhetsbeholdere.

  Under gjenopprettingsperioden brukes midler som forbedrer metabolismen i celler, vitaminer, anabole hormoner.

  Midler for trykkreduksjon

  Ved behandling av hypertensjon og aterosklerose er nødvendig nødvendig medisiner som virker på blodårene i arteriene. Hvis du fjerner økt tone, reduseres trykket. Langvarig bruk av statiner bidra til å holde nivået av low-density lipoprotein og forhindrer deponering av kolesterol plakk i de store blodårene.

  Medisinen forlater ikke slike gamle legemidler som Papaverine, Magnesia sulfate. De har begrenset bruk bare for hypertensive kriser. De virker på fartøyene gjennom reduksjon av kontraktiliteten i muskelvevet.

  Standarden behandling av hypertensjon og sirkulasjonssvikt innbefatter midler som fører fra gruppen blokkere av angiotensin-omdannende enzym (ACE). Disse inkluderer kaptopril, amlodipin. Disse forbindelsene kan redusere byrden på myokardiet, hjelpe med arytmier, redusere blodtrykket.

  Enn å styrke et myokard?

  Forekomsten av hjertesvikt i hjertefeil og komplisert sykdom av andre sykdommer krever støtte av hjertesammentrekning. For dette brukes preparater fra digitalis-gruppen (hjerteglykosider).

  Diuretika losse den systemiske sirkulasjonen, lette arbeidet til hjertet, lindre dyspné og takykardi.

  Hvordan håndtere vaskulær trombose?

  Nesten hvilken som helst patologi i hjertet er ledsaget av økt liming av blodplater, stillestående fenomener i perifere årer. For å forhindre trombose er antikoagulerende legemidler foreskrevet. I en akutt periode er det heparin, i subakutt gå til indirekte antikoagulantia og derivater av acetylsalisylsyre. Moderne legemidler (Cardiomagnol, Trombo Ass) har ingen negativ effekt på magen, som forløperen Aspirin.

  Cardioneurose og tabletter

  Ved behandling av kardioneurose er det lagt vekt på riktig behandling. Men hvis det er nødvendig, er sedativer brukt (Validol er egnet her). B-vitaminer brukes ofte.

  Eventuell avtale for mistenkt hjertesykdom gjøres først etter eksamen. Uautorisert bruk av medisiner er uakseptabelt. Forsiktig bør gis til bruk av populære anbefalinger. Du kan ikke joke med hjertet ditt. Å korrigere skaden som er gjort for deg selv, vil være vanskelig og lang.

  Les Mer Om Fartøyene