Preparater for venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Ifølge forskningen utført av International Union of Phlebologists og russiske epidemiologer, har den venøse insuffisienten i underlivet, som til ganske nylig ble ansett som en sykdom hos eldre, betydelig "forynget". I de siste årene har tegn på denne sykdommen blitt identifisert hos ungdom i alderen 14 til 16 år. Så hva er venøs insuffisiens, hva er dens første manifestasjoner og behandling? Hvordan forebygge denne sykdommen? For å svare på disse spørsmålene, er det nødvendig å forstå hvordan blodstrømmen i beina oppstår og hva som er forbundet med sirkulasjonsforstyrrelser som fører til CVI.

Essensen av venøs insuffisiens

Det antas at en mann kunne gå oppreist, dømt til venøs insuffisiens, som tyngdekraften (i henhold til fysiske lover) har en betydelig effekt på blodstrømmen. Det vaskulære systemet i nedre ekstremiteter blodsirkulasjonen består av dype (90%) og overfladiske (10%) årer. De er forbundet med perforatorer (kommunikasjonsårer). Subkutan (overflate), dype og rette vene-perforasjon har ventiler, flyt av blod, som beveges til hjertet, som skaper en hindring retrograd strømning.

Med en stabil tonus av venene, skjer forvandlingen av lumen mellom dem, under forandringen i kroppens stilling, i henhold til lovene i fysiologi. Ventilapparatet virker også normalt, det vil si etter at blodet slippes opp, lukkes det, og ikke la det komme tilbake. Men så snart minst en av disse mekanismene feiler, blir reflux (omvendt strøm av blod til hjertet i hovedkarene) forstyrret.

Ofte skjer dette når en person må stå eller sitte lenge. Dette fører til stagnasjon av blod i de nedre delene av venene. Det øker trykket på venøse vegger, noe som får dem til å utvide seg. Som et resultat er ventilflappene ikke lenger fullt tilkoblet. Blod i stedet for å bevege seg, begynner å bevege seg unormalt ned. Det er mangel på årer.

Avhengig av venene hvor blodstrømmen er forstyrret, er følgende typer skilt:

 • CVI er en kronisk venøs insuffisiens som utvikler seg i subkutane årer. Dette er den vanligste sykdommen.
 • Valvulær svikt i perforering av vener.
 • Akutt insuffisiens av vener, som oppstår i dype trunk fartøy. Denne sykdomsformen er mye mindre vanlig, og har derfor ikke blitt studert tilstrekkelig.

Akutt venøs insuffisiens

Når det er en skarp blokkering av de nedre lemmerne, er det et øyeblikkelig brudd på blodutløpet fra blodårene. Dette syndromet kalles akutt venøs insuffisiens. Oftest er det forårsaket av traumer, ledsaget av en dressing av dype vener og akutte former for trombose. Denne formen av sykdommen utvikler seg aldri i overfladene. Plasseringen av lokaliseringen er bare dype vener.

Akutt venøs insuffisiens manifesteres ved hevelse av beina, huden får en cyanotisk farge. Det viser tydelig mønsteret av årer. Gjennom retningen av hovedfartøyene er det alvorlige smerter. For å fjerne smertesyndromet i den akutte sykdomsformen, anbefales det å bruke kaldpresser, noe som reduserer fyllingen av blodårene.

Reglene for å påføre en kald komprimering

Med en sterk grad av skade, er det bedre å bruke et lagdelt, avkjølt stoff. Ta to stykker. En til to eller tre minutter er dekket av et betent område, den andre på dette tidspunktet avkjøles i en beholder med vann og is. Prosedyren må utføres i minst en time. For et lite område kan du bruke ispakker.

Når stadier av akutt inflammatorisk prosess elimineres, er behandling med salver som reduserer blodkoagulasjon (hepatotrombin, heparin, heparoid) tillatt. De brukes i form av varme kompresser.

Regler for bruk av varm komprimering

 1. Ta gasbind i tre eller fire tillegg.
 2. Mettet med varm salve.
 3. Å sette på sykeområdet.
 4. Topp med et deksel med polyetylen eller komprimeringspapir, overlappende gaze med en salve.
 5. Varm med bomull eller ullduk. Sikre med bandasjeforband. La det stå over natten.

Overflate, etter å ha fjernet kompresjonen, behandle med alkohol.

CVI og dets fare

Kronisk venøs insuffisiens er den vanligste patologien av blodstrømmen i beina, og utvikler seg bare i subkutane årer. Det er ikke så ufarlig som det ser ut ved første øyekast. Som et resultat av sirkulatoriske forstyrrelser i de lavere ekstremiteter, bidrar det til progresjon av patologiske forandringer i det myke vev trofisme ankelen. I første fase vises pigmenterte flekker på huden på skinnet. De utvider seg raskt i bredde og trenger dypt inn i bløtvev, noe som danner vanskelig å behandle trofasår. Ofte slutter CVI med erysipelas. I de senere stadier av utvikling av trombose (koageldannelse i dype vener) og tromboflebitt (blodpropper i overfladiske vener), pyoderma og andre uregelmessigheter av årer.

En av de verste konsekvensene av venøs insuffisiens kan være utvikling av trombose, etterfulgt av separering av tromben fra karveggen (embolus). "Journey" blodklump system truer dødelig farlig fenomen - lungeemboli.

I tillegg fører unormal blodstrøm til en reduksjon i mikrosirkulasjonsvolumet. Det er et syndrom av underbelastning av hjertet. Og dette medfører en reduksjon i mental aktivitet og rask tretthet. Brudd strømning fremmer akkumulering i vev av metabolske produkter som utløser allergiske reaksjoner hos et stort antall hud- utslett og dermatitt. De øker antall lysosomale enzymer og frie radikaler. Således forsterket gjengivelse patogent mikroflora som forårsaker betennelse og følgelig aktiverte makrofager og leukocytter.

Årsaker til patologi

De vanligste årsakene til CVI er hypodynami, overvekt og tung fysisk anstrengelse (vektløfting, langvarig stående eller sittende). Noen ganger utvikles venøs insuffisiens etter skade på lemmer. I mange tilfeller oppstår sykdommen mot bakgrunnen av hypertensjon eller medfødte abnormiteter i venøsystemet.

Følgende personer er i fare for å utvikle CVI:

 • Kvinner under graviditet og fødsel, eller tar prevensjonsmidler.
 • Folk i avansert alder, hvor tonen av venøse vegger er redusert på grunn av aldring.
 • Ungdom, hos hvem CVI kan oppstå på grunn av endringer i hormonalt arbeid under pubertet.
 • Folk som bruker hormonelle legemidler til behandling.

Viktigste manifestasjoner av CVI

De tidligste manifestasjonene av CVI er Følelse av tyngde i beina og inntrykk av at de brister fra innsiden. Disse følelsene blir intensivert når en person utfører en stående jobb lenge (lærere, selgere, arbeidere på maskinen) eller sitter. Noen ganger etter bevegelsens begynnelse (gangavstand), reduseres de og til slutt passerer i "liggende" stilling, med hevede ben.

Mange pasienter klager over utseende av vaskulære stjerner (tegn på åreknuter) på huden, hyperpigmentering og ulike dermatitt. På steder der pigmenteringen endres, faller håret ut, huden mister sin elastisitet. Gradvis atrofi og mykt subkutant vev. Det alvorligste stadiet av sykdommen manifesteres ved utseendet av trophic ulcers, som kan være lite (ikke mer enn en halv centimeter i diameter) eller belte den nedre delen av shin over ankelen. I dette tilfellet forverres den generelle tilstanden til pasienten. Han har alvorlig hodepine, svakhet og kortpustethet.

Hovedproblemet med å diagnostisere CVI ligger i dårlig bevissthet om befolkningen. De fleste har tyngde i bena, puffiness og andre problemer forbundet med en travel dag, tretthet, etc. De skjønner ikke engang at disse er tegn på alvorlig sykdom i blodårene. Og reklame medikamenter som raskt lindrer disse plager, misinformerer folk, villeder dem, krever selvbehandling. Som et resultat haster en person ikke for å få medisinsk hjelp. Og sykdommen utvikler seg, diagnosen er etablert i de sentrale stadiene, når patologien allerede har spredt seg til store områder og å håndtere det er mye vanskeligere.

Venøs insuffisiens - behandling av phlebologists

Kronisk venøs insuffisiens er en uavhengig patologi, men blant symptomene er det ofte tegn på åreknuter og posttromboflebitiske sykdommer. Ut fra dette bør metoden for behandling og forebyggende tiltak være omfattende, med sikte på å eliminere årsakene som forårsaker manifestasjonen av sykdommen. Russiske eksperter involvert i utviklingen av standarder for behandling av alle typer venøse sykdommer anbefalte bruken av KVN-klassifiseringen YG Yablokova, bygget i henhold til følgende prinsipp:

 • Den første fasen av sykdommen (I) er representert i den ved de viktigste kliniske tegnene: tyngde i beina, hevelse, utseende av asterisker av åreknuter.
 • Hver etterfølgende (II og III) er supplert med tegn som øker alvorlighetsgraden av sykdommen. For eksempel, i II-scenen er det hyperpigmentering, dermatitt, forstørrede vener er synlige under huden.
 • For tredje fase ser utseendet av sår, hud (og noen ganger bløtvev) atrofi. Progressive tegn på posttromboflebitt.

I denne klassifiseringen er det en isolert nullgrad (0), der det ikke er noen manifestasjoner av CVI, men endring av åreknuter er uttalt. Dette indikerer at behandlingsmetoden på dette stadiet skal fundamentalt avvike fra terapien på 1,2 eller 3 grader av sykdommen.

Ofte fører venøs insuffisiens til funksjonshemning. Graden av reduksjon i uføre ​​av en person med denne sykdommen bestemmes av den internasjonale klassifiseringen av flebologiske sykdommer. Det kalles CEAP. Den inneholder fire deler:

 1. Klinisk. I den oppgitte spesifikke tegn er tegn under sykdom spesifisert.
 2. Etiologisk. I denne delen er opprinnelsen til sykdommen kodet: medfødt eller oppkjøpt; oppsto for første gang eller er sekundær; med en uforklarlig etiologi.
 3. Anatomisk. Indikerer hvilken av de tre typer vener (stamme, perforering, subkutan), det var en patologisk forandring i blodstrømmen.
 4. Patofysiologisk. Det indikerer hvilken type brudd.

Hvert symptom (smertesyndrom, hevelse, pigmentering) er scoret i poeng:

 • Hvis det ikke er noen symptomer, 0;
 • Moderat / ubetydelig manifestasjon - 1 poeng;
 • Sterkt uttrykte tegn - 2 poeng.

Det samme systemet vurderer varigheten av symptomene og forekomsten av tilbakefall:

 1. I fravær av - 0 poeng;
 2. Varighet av manifestasjoner mindre enn tre måneder / ett tilbakefall - 1 poeng,
 3. Symptomer varer mer enn tre måneder / tilbakefall gjentas flere ganger - 2 poeng.

Basert på poengsummen (hovedsakelig på symptomene) avsløres graden av uførhet for arbeid:

 • 1. grad - en person kan oppfylle sine arbeidsoppgaver uten begrensninger.
 • 2. grad - det er lov å jobbe mer enn 8 timer med vedlikeholdsbehandling.
 • 3. grad - en person er ikke i stand til å jobbe selv med vedlikeholdsbehandling.

Behandling av CVI

Behandling av venøs insuffisiens, basert på den medisinske behandlingen som er rettet mot å stanse den inflammatoriske prosess, blodstrømsforstyrrelser korreksjon, er effekten på blodsirkulasjonen, forbedrer lymfedrenering, øke tonen i veneveggen. Grunnlaget er phlebotonic. I mildere former, i de tidlige stadier av sykdommen er de nok til å løse de viktigste symptomene på sykdommen. Men når sykdommen blir forverret ved utviklingen av den inflammatoriske prosess, dannelse av magesår og dermatitt kreve ytterligere medikamenter - enzymer som antiblodplatemidler, antibiotika, ikke-steroide inflammatoriske medisiner og en rekke andre legemidler.

De vanligste medisinene er:

 1. Phlebotonics - detraleks og antistaks; samt et effektivt legemiddel, godkjent for bruk i andre halvdel av svangerskapet - Ginkor Fort;
 2. Anti-inflammatorisk - Meloksikam, diklofenak og en rekke andre;
 3. Disaggregants - Dipyridamol, Clopidogrel, Aspirin (acetylsalisylsyre);
 4. Antihistaminer - Promestazine, Clemastin.
 5. Antioksidanter - Emoxipin og andre.

Alle disse legemidlene kan brukes i alle stadier av sykdommen. Men deres formål bør være berettiget av symptomene på sykdomsforløpet.

I behandlingen av alvorlige stadier venøs insuffisiens, noe som ofte ledsages pyoderma (dannelse av sår på huden), for å hindre ytterligere infeksjon av organismen og forekomsten av alvorlige komplikasjoner (for eksempel, sepsis) er tilordnet antibiotika og antibakterielle midler - fluorquinoloner, cefalosporiner (generasjon I og II), halvsyntetiske penicilliner. På dette stadiet phlebotropic medikamenter ikke gir den ønskede effekten, slik at deres bruk anses upassende.

Som lokalbedøvelse og antiinflammatoriske legemidler med utilstrekkelig overflateår (hvis det ikke er komplikasjon av trofasår), brukes salver:

 • Butadionisk og indometacin - å lindre betennelse
 • Heparoid og heparin - å redusere blodkoagulabilitet og forhindre dannelse av blodpropper og risikoen for ulcerative nekrotiske manifestasjoner;
 • Lyoton 1000 - hindrer dannelsen av trombi, fjerner betennelse. Men ved bruk av denne salven er allergiske reaksjoner mulige.
 • Venobene - senker blodproppene, forhindrer dannelsen av nye og oppløser allerede eksisterende trombi, bidrar til å forbedre blodstrømmen og regenerering av huden.

For tiden produseres et stort antall tabletter fra venøs insuffisiens. Dette kompliserer i stor grad deres valg, siden de fleste har samme aktive substans i basen, men helt forskjellige navn. Dette introduserer forvirring. Som et resultat, lider først og fremst pasienter som nesten ikke klarer å bli vant til ett navn på medisinen, som legen skriver ut en annen. Og viktigst av alt, alle som faktisk opptrer på samme måte, har en annen pris, som noen ganger rammer en sykes lomme.

Forebygging av venøs insuffisiens

Personer som har risiko for å utvikle CVI, må overvåke helsen. Og en viktig rolle i å forebygge utviklingen av denne sykdommen er forebygging. Den består av følgende:

 1. For å forhindre forekomst av venøs insuffisiens, er det nødvendig å øke vital aktivitet. Det er veldig nyttig å gå, sykle, svømme, løpe eller gå. Men motorsport er kontraindisert.
 2. Med venøs insuffisiens må du forlate dampbadet, badstuen, ta varme bad. Kontraindikerer alt som forårsaker utvidelse av venøse kar, som fører til overløp og blodstrømforstyrrelser.
 3. Det anbefales ikke å være i sol og solarium lenge (dette gjelder hovedsakelig kvinner). Soling er bedre på kveldstidene (etter 16 00).
 4. Når behovet for anti-cellulitt massasje av nedre ekstremiteter (hofter), må du innhente tillatelse phlebologist, da denne prosedyren er ofte provoserer tilbakevendende åreknuter og kan føre til dannelse av blodpropper.
 5. Prøv å opprettholde vekten i normen. Maten skal være balansert. Hovedvekten bør legges på produkter med høyt innhold av fiber, folsyre, rutine, vitamin B1 og b5, C og A. Mottak av multivitaminkomplekser, som inneholder sporstoffer (jern, magnesium, sink og kobber) er vist.
 6. Det bør redusere inntaket av væske, utelukkes fra kostholdet til akutt og salt mat, samt produkter som fremmer fettavsetning og øker vekten.

Øvelser i CVI

Funksjonell venøs insuffisiens (FVN)

Blant de forskjellige typer patologi av venøse kar er funksjonell venøs insuffisiens (FVN) isolert som en uavhengig form. Fra andre typer kroniske sykdommer er denne patologien preget av at ødem og andre symptomene på blodstagnasjon i venene utvikles uavhengig av den eksisterende anomali av venøs kar. Noen ganger er det kjent og hos friske mennesker som ikke har patologiske forandringer i dem. Skille mellom følgende typer sykdommer:

 • Ortostatisk væskestrøm. Smerte, hevelse, tyngde i beina oppstår når en person er i lang tid i statisk (statisk) stilling. For eksempel, i en lang flytur, reiser med buss eller bil, på toget. Denne typen FVN er iboende av lærere, kirurger, kontorarbeidere, samt folk i alderdom.
 • HF er hormon-indusert. Denne typen sykdom er forbundet med bruk av medisinske og prevensjonshormonale legemidler, østrogener, progestogener etc.
 • FBV er konstitusjonell. Det er forårsaket av ulike avvik fra menneskekroppen. De vanligste årsakene er overvekt og for høy vekst.
 • FVR blandet. Oppstår når flere faktorer opptrer samtidig. Mest sett i gravide kvinner. Dette skyldes det faktum at i løpet av svangerskapet har kvinnen en hormonell bakgrunn. En utvikling av fosteret øker størrelsen av livmoren, som setter trykk på bekken årer og hul, og skaper i dem en ytterligere komprimering, noe som fører til avbrudd av blodstrømmen i de nedre ekstremiteter. Det er en venøs insuffisiens av bena.

Behandling av IVF

Funksjonell venøs insuffisiens i de fleste tilfeller behandles ved å ha på seg en spesiell kompressive jersey (strømpe, strømpebukser) eller ved å påføre elastisk bandasje. Samtidig skal den nødvendige legen velge den nødvendige kompresjonen. Legg på strømpebukser eller påfør et elastisk bandasje i "liggende" stilling. Bena skal heves.

Fra medisiner anbefales det Detraleks. Gravide kvinner om nødvendig (hvis det ikke er nok kompresjonslinne) anbefales Ginkor Fort. En god effekt er gitt av skleroterapi - en prosedyre der legemidlet injiseres i det berørte fartøyet (Fibro-Vein, etoksyklerol eller tromboplast). Ofte brukes denne typen behandling når en stor subkutan vene påvirkes. Men for å utføre denne prosedyren, er det kontraindikasjoner. Blant dem er følgende:

 1. For tykke ben
 2. Tap av pasientens evne til å bevege seg på grunn av leddgikt, lammelse og andre sykdommer;
 3. Cellulitt er i fasen av akutt betennelse.
 4. Økt omgivelsestemperatur. Det anbefales å utføre skleroterapi i høst-vinterperioden eller om våren.
 5. Pasientens tendens til allergiske reaksjoner.

Skleroterapi har en rekke fordeler i forhold til radikale behandlingsmetoder. Det utføres ut-tålmodig og smertefritt. Men den største fordelen er at den tillater deg å eliminere patologien for blodstrømmen i BPV uten å fjerne overfladiske blodårer på shin. Alle pasienter som er diagnostisert med FNI, uavhengig av opprinnelsen, bør gjennomgå en regelmessig kontroll hvert 1.5 år.

Lymfeknisk insuffisiens

Blant bruddene på blodstrømmen bør man merke en slik sykdom som kronisk lymfeknisk insuffisiens. Han er utsatt for mer enn 40% av arbeidstidsalderen. Det manifesterer seg, både i mild og i alvorlig dekompresjonsform, ledsaget av patologiske forandringer i huden og dannelsen av trofasår.

Behandlingen av brudd på lymphostasis er valgt avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Som praksis viser, kan radikal behandling (kirurgisk operasjon) ikke alltid utføres på grunn av kontraindikasjoner relatert til pasientens helse. Derfor legges det særlig vekt på forbedring av konservativ behandling, som blant annet er obligatorisk når du forbereder en pasient for operasjon.

medisinering

Grunnlaget for det konservative behandlingsforløpet for mangel på lymfekjennestoff er følgende stoffer:

 • Phlebotonizing - Eskuzan, Glivenol, Anvenol;
 • Økende lymfatisk drenering - Venoruton, Troxevasin;
 • For korreksjon av blodstrøm og mikrosirkulasjon - Plavix, Trental og en rekke andre;
 • Anti-inflammatoriske stoffer - Ketoprofen, Diklofenak og lignende;
 • Ny generasjon phlebotonics - Ginkor Fort, Endotel, Detralex, Cyclo-3 Fort.

Ved behandling av insuffisiens i lymfekjemet, er fysioterapeutiske metoder utbredt, og gir høye positive resultater.

Ved den første fasen av sykdommen, når lymphangia ennå ikke har mistet sin kontraktile aktivitet, Gode ​​resultater er gitt av elektrostimulering modulerte sinusformede strømninger av medium frekvens. Dette aktiverer venøs muskuløs pumpe og en sivil lymfestrøm oppstår som normaliserer bevegelsen.

magnetisk

Magnetoterapi, ledsaget av å ta et bad, med innholdet av salter av silisium og karbohydrater. Dette er en av de progressive metodene som ikke forårsaker ubehag for pasienten. For å gjennomføre prosedyren, bruk:

 • Magnetisk felt - lavfrekvent, variabel.
 • Silikakarbonisk oppløsning for badet, innholdet av silisiumsalter der det er fra 150 til 200 g / l, karbohydrat - opp til 2 g / l.
 1. Eksponering for magnetfeltet. Ledetiden er maksimalt 15 minutter.
 2. Hvile i en time.
 3. Vedtak av et kiselholdig karbonbad (opptil 20 minutter).

Kompresjonsbehandling

Metode for pneumatisk variabel komprimering ved bruk av apparatet "Lymf-E" og gel fra brunt tang "Lamifaren". Rekkefølgen for utførelsen av fremgangsmåten:

 • Pasienter på pasientens lemmer får en kald gel (t = 28-30 °).
 • Fest dem med et spesielt, ikke-vevet materiale (servietter eller laken).
 • Utfør maskinvarekomprimering umiddelbart. Tiden for prosedyren avhenger av pasientens tilstand og varierer fra 40 til 60 minutter.

Enhetsinnstillinger for prosedyren:

 1. Trykk - fra 60 til 90 mm Hg. Art.
 2. Operasjonsmodus - "stigende bølge" med funksjonen til å fikse trykket.

Ved intensiveringen av smertesyndrom behandles utseende og progresjon av trofasår, samt utseendet av fotnekrose, vaskulær insuffisiens bare ved kirurgiske metoder. Dette kan være ballongangioplastikk, proteser ved hjelp av en kunstig vene eller shunting med dine egne venøse kar som er tatt fra friske områder. I forsømte tilfeller som førte til utviklingen av gangrene, kan lemmen amputeres.

Fra alle de ovennevnte er det nødvendig å tegne følgende konklusjon: til tross for det uberørte navnet Venøs insuffisiens er en alvorlig sykdom. Derfor er den tidligere behandlingen startet, jo mindre moralske og økonomiske tap vil være.

Les Mer Om Fartøyene