Hva utvider hjernens fartøy? Vasodilatormedisiner og folkemidlene

Hva utvider hjernens fartøy? Slik informasjon vil være nyttig for unge og eldre. Som det fremgår av medisinsk statistikk, oppstår behovet for bruk av spesielle medisiner hos mange mennesker. Vær oppmerksom på at problemet kan inkluderes i kostholdet til produkter som utvider blodårene - dette vil opprettholde helsen din i god stand, uten å ty til syntetiske stoffer. La oss prøve å vurdere hva som utvider hjernens fartøy, hvilke varianter er mer effektive, hvilke er de sikreste.

Dette er viktig!

Hvis en person lider av en sykdom som er forbundet med mangel på blodtilførsel til hjernen, kan legen i visse situasjoner foreskrive spesielle piller. Følg hans instruksjoner må være svært nøyaktige, uten å korrigere det anbefalte programmet, ikke avbryte det og ikke erstatte de foreskrevne midlene. Men i fravær av medisinsk råd til å misbruke stoff kan det ikke. Hvis det ofte er hodepine, viser andre symptomer som viser mangel på blodtilførsel, så snart som mulig å få en avtale med en lege for å identifisere årsaken til sykdommen og bekjempe den med den. Forsøk på å kurere symptomene, hvis de er assosiert med patologi, vil hjemmemetoder ikke føre til suksess, ikke regne med det. Helsen din bør behandles med stor forsiktighet og oppmerksomhet.

Vel, hvis ubehagelige følelser sjelden forstyrres, er det nødvendig å vite at det utvider hjernens kar, for å få passende midler for hånden for å raskt gi førstehjelp til seg selv i en slik situasjon.

Relevans av problemet

Ofte blir endringer i kvaliteten på hjernens sirkulasjonssystem observert på grunn av alderen som påvirker de mest forskjellige organer og systemer. Som det fremgår av den medisinske statistikken, er problemet imidlertid betydelig yngre og bekymrer ikke bare gjennomsnittsalderen, men også de unge mennene, jentene.

Nesten enhver person som misbruker alkoholholdige drikker eller tobakksprodukter, ikke ved å høre, vet hvilke tabletter som utvider hjernens kar. Problemet er relevant for de som fører et inaktivt liv, flytter litt, spiser salt, fett, har ekstra pounds. Oppsummering: En imponerende prosentandel av vårt samfunn til en viss grad kolliderer med de ubehagelige konsekvensene av nedsatt blodsirkulasjon. Leger gråter: Hvis det er mistanke om alvorlige avvik trenger ikke å trekke, bør du umiddelbart besøke en lege for å bevare helse og livskvalitet.

Fartøy: hva påvirker?

Hva utvider hjernens kar, som bidrar til å redusere lumen? Det er kjent ganske mange faktorer forbundet med diett, fysisk aktivitet, dårlige vaner, evnen til å slappe av, for å gjenopprette styrke. Det er ekstremt negativt for menneskekroppen påvirkes av stressende situasjoner.

For å optimalisere aktiviteten til sirkulasjonssystemet, må hjertet, hjernen, utelukke fett, stekt, salt, legge til diettgrøntene, grønnsaker, melk, fisk. Fordelene vil bringe vegetabilske oljer (oliven, lin, solsikke) - men de er ikke egnet til steking, men er bare egnet som salatdressing. For å gjøre blodet bedre i kvalitet, er det nødvendig å skjemme deg bort med bær, frukt. Hvis kroppen mottar vitaminer, mineraler i ønsket mengde, påvirker det positivt alle organer, inkludert blodkar, hjerne, hjerte.

Vegetabilske komponenter for menneskelig fordel

I lang tid er det kjent hvordan man kan utvide karene i hjernens folkemessige rettsmidler - planter, urter, som positivt påvirker tilstanden til organer, brukes av healere gjennom tidene. Noen er gode i form av et langt kurs, andre kan brukes en gang. Kanskje den mest populære varianten - drikkene tilberedt på honning, en sitron, ingefær. De aktiverer blodstrømmen, leverer hjertemuskelen med de nødvendige komponentene, har en positiv effekt på immuniteten, styrker kroppens styrke.

Et alternativt alternativ - te, brygget med rhizomet av valerianen. Anlegget lindrer spasmer, perfekt beroliger. En teskje kokende vann er tatt på en teskje av hakket rhizome, innpakket i et sjal og får stå til væsken avkjøles. De drikker gradvis, hele dagen lang, ned i halsen.

Pepper Salve

Det er kjent for en rekke folk rettsmidler for utvidelse av hjernen fartøy, og en av de gode alternativene - salven gjort på grunnlag av varmt pepper. Tre tørkede pod bitter varianter (frø trenger ikke å bli separert), knust i møllen, ta en halv liter varm flytende fett gris (ikke kokende!), Blandet grundig, avkjøl. Produktet skal oppbevares i kjøleskapet ved bruk av små porsjoner for sliping. Håndflater, føtter. Det hjelper hvis lemmer er kjølige, blodstrømmen er langsom. På slutten av massasje prosedyren, må du pakke opp de behandlede områdene med et ullsjal.

Hvis du ikke har lyst til å forberede salven selv, kan du kjøpe et stoff beregnet på ekstern bruk som utvider hjerneskibene i apoteket. For tiden er et ganske bredt utvalg av spesifikke produkter solgt uten resept, til salgs. Mange er ganske billige, tilgjengelig for allmennheten. Merk: Hvis problemet bekymrer seg i en slik grad at du må regelmessig bruke legemidler, er det nok tid til å besøke en lege.

Alkoholproduksjon og blodstrøm

Hvor mange rykter er på, meninger om alkohol er innsnevring eller dilating blodkarene i hjernen! Noen sier at det bare blir verre av ham, og andre er overbevist om at dette er den beste behandlingen for sår, inkludert de som er forbundet med hjernen, hjertet, blodårene.

Spesialister legger merke til: under påvirkning av alkoholfartøy ekspanderer egentlig, og til og med en liten mengde - en spiseskje av drikken - er nok. Men i et større volum, bør man ikke forvente en kurativ effekt, vil resultatet bare være giftig for leveren. Alkohol kan ikke kombineres med de fleste medikamenter, derfor er det strengt forbudt å benytte seg av et slikt folks metode når man passerer terapeutisk kurs.

Vitamin PP

På salg presenteres som nikotinsyre. Kjent for en positiv effekt på systemet med cerebral blodtilførsel. Under påvirkning av et slikt stoff, utvider hjernens kar, aktiveres det livsgivende væskens tidevann og til lemmer og til en av de viktigste menneskelige organer - hjernen. I praksis føltes effekten ved å tippe føttene, håndflatene, hodet og kinnene med rødme.

Legemidlet er beregnet for langvarig bruk - hver dag etter inntak oralt eller injeksjonelt, er varigheten av programmet en måned. For voksne er dosen av tabletter tre ganger daglig, 2 tabletter (100 mg). Nikotinsyre kan ikke brukes i magesår og høy surhet av saften.

Aspirin, analgin

Kanskje, disse er de mest kjente og aktivt brukte vasodilatormedikamenter for hjernen. De viser en positiv effekt med mindre indisposisjoner. Dosen bør velges individuelt, med fokus på kroppens generelle tilstand og forstyrrende manifestasjoner. Det anbefales å gå til terapeutisk kurs for å søke hjelp fra en kvalifisert lege. Det anbefales absolutt ikke å foreskrive programvare for deg selv.

"No-spa"

Dette vasodilatormedikamentet for hjernen viser et raskt resultat - nesten umiddelbart etter bruk. Hvis spasmen provoserte en alvorlig hodepine, ta bare en pille, og etter en kort tid vil problemet forsvinne. Hvis situasjonen rekurs, bør du konsultere en lege for å finne årsaken - det er en mulighet for at syndromet blir provosert av en alvorlig patologi. Et alternativt middel med lignende effekt er Spasmalgon. Begge har vist seg bra, de er kjent for lenge, mange anses som en troll-zashchalochkoy.

Billig og pålitelig

Et godt alternativ - piller "Papaverin." På apotek, er det bare 10 rubler på forespørsel for en pakke, slik at tilgjengeligheten av produktet er sammenlignbar med analgeten og aspirinet nevnt ovenfor. Løsningen er en av de uunnværlige, det anbefales å ha det i hjemmet medisinskapet bare i tilfelle. Legemidlet bidrar til å fjerne høyt blodtrykk, lindre spasmer, under påvirkning av hodepine.

Tilgjengelig er ikke bare piller "Papaverin", men stikkpiller for rektal administrering, injeksjon og medisiner foreskrevet for bruk i barndommen - konsentrasjonen av aktiv bestanddel i en tablett er lavere enn i normal frigivelse. Produktet har en rekke kontraindikasjoner, produsenten advarer om muligheten for bivirkninger. Det er mulighet for en allergisk reaksjon. Det anbefales før du bruker konsultere legen din for å undersøke årsakene vasokonstriksjon, bestemme hvilke verktøy vil være mest effektive, er det nødvendig å bruke narkotika med papaverine, om de passer en bestemt pasient.

Vinca alkaloider

Mange vet at Cavinton-tabletter har en god effekt i å redusere blodkarene. Instruksjonen for bruk av dette legemidlet inneholder nevnen at den aktive ingrediensen er vinpocetin, det vil si alkaloiden til periwinkle. Denne gruppen av forbindelser har lenge vært brukt i farmasøytisk industri. Legemidler er laget av naturlige råvarer. Effekten er karakterisert som spasmolytisk, karbonens vegger slapper av, på grunn av hvilken lumen øker. Vinca alkaloider påvirker hjernevævet positivt, aktiverer metabolske reaksjoner.

Korrekt bruk i henhold til instruksjonene for bruk av "Cavinton" -tabletter og andre medisiner på vinca-alkaloider gjør det mulig å forbedre blodstrømmen i nivå med mikroskopiske kar, da blodplater under påvirkning av stoffet ikke holder seg sammen. Bruk av stoffet gjør det mulig å sikre høyverdig ernæring av nervesystemet, noe som positivt påvirker hjernen som helhet.

Nootropics for å hjelpe folk

Preparater fra denne gruppen stimulerer hjernen og positivt påvirker tilstanden til blodkaret. De kan brukes til et bredt spekter av patologier, inkludert de som er forbundet med psykiske lidelser. Den mest kjente representanten for den nootropiske gruppen er Piracetam. Instrukser for bruk (analoger av legemidlet - "Nootropil", "Memotropil") inneholder en referanse til mulig intoleranse, så bruk bare medisinen etter avtale med legen.

Prisen på "Piracetam" varierer rundt 40 rubler per pakke som inneholder 60 tabletter. En løsning for injiserbar administrasjon er også kommersielt tilgjengelig.

Kombinert og effektivt

Kanskje nesten hver moderne person som noen gang har møtt et slikt problem, vet nøyaktig hvor godt Tsitramon utvider blodkarrene i hjernen. Medisinen fjerner samtidig spasmer, fjerner smerte, påvirker positivt trykk, øker blodkarets lumen og senker temperaturen dersom det oppdages varme. Utbredt behandling med bruk er ikke bare hodepine av forskjellige årsaker, men også forkjølelse.

"Citramon" er ganske billig - ca 10 rubler per pakke med et dusin tabletter, selges i nesten alle apotek, i vårt land er inkludert i listen over vitale medisiner. Eksperter anbefaler at du alltid holder minst en tablett med piller i hjemmemedisinskapet for å gi den første personen en plutselig sykdom til en person.

Korn og belgfrukter mot vasokonstriksjon

En positiv effekt på tilstanden til menneskekroppen er gitt av fullkorn. Brød fremstilt fra et slikt produkt er mettet med kostholdsfibre, noe som bidrar til å fjerne giftige komponenter fra kroppen, for å rense sirkulasjonssystemet fra skadelig kolesterol. I tillegg til brød vil havremel, bokhvete, urent ris være til nytte.

Overflaten av fiber, proteinstrukturer og jern er preget av belgfrukter - bønner, linser og andre representanter for denne klassen av planter. I tillegg har disse produktene mye folsyre, men det er ingen fettsyrer i det hele tatt. Inkludering av retter ved bruk av bønner i konstant diett bidrar til å forhindre utvikling av aterosklerose og utvide karene. Det antas at dette er et godt forebyggende tiltak mot slag. Fiber, som er så rik på belgfrukter, påvirker positivt det perifere sirkulasjonssystemet.

Asparges og kål til fordel for kroppen

Asparges er et utmerket produkt, effektivt rensende sirkulasjonssystemet, som har en gunstig innvirkning på hjernen, inkludert blodstrømmen i den. Det antas at dette er en av de mest kraftige naturlige rensemidler av arterielle systemet. Eldre inflammatoriske prosesser kan elimineres ved å legge tilstrekkelig mengde grønnsaker til kostholdet ditt. De aktive komponentene i det organiske materialet eliminerer små blokkeringer. Asparges er bra for garnering, har en utsøkt smak, spesielt hvis du koke det riktig. Perfekt fordøyd produkt, hvis det før du serverer på bordet, fyll med litt olivenolje.

Et utmerket resultat vil bringe inkluderingen av en meny med retter med kål. Alle slags, sorter, men vanlige til oss, selv om eksotiske er egnede. Alle varianter er rike på mineraler, vitaminkomplekser. Regelmessig bruk av produktet i mat bidrar til å forhindre dannelse av kolesterolplakk, derfor reduseres risikoen for blodpropp, sirkulasjonssystemet opprettholdes i ren tilstand, lumene smelter ikke.

Vasodilatortabletter og preparater

Personer som lider av hodepine, svimmelhet, brystsmerter, chilliness og smerter i fingre og tær, er det kjent at grunnlaget for deres sykdommer er vaskulær spasme. Dens varighet varierer, fra flere minutter til flere dager. De vet også måter å kvitte seg med denne sykdommen. Problemet med vaskulær spasme er løst ved hjelp av legemidler av en bestemt farmakologisk del. Navnet på denne delen er vasodilatorpreparater.

Klassifisering av vasodilatatorer

Mekanismen for regulering av vaskulær tone er kompleks og flersidig, og dermed vanskeligheten ved å utvide midler for vasodilasjon langs hyllene, men klassifiseringen eksisterer.

På handlemekanismen skiller du:

 • neurotropiske legemidler;
 • myotropiske legemidler;
 • midler som blokkerer kalsiumkanaler.

I sin tur er nevrotropiske stoffer delt inn i:

 • refleks (validol);
 • sentral handling;
 • perifer virkning.

Effekt myotrope preparater forklarte virkning på muskelceller midtre arterie lag (i motsetning til vener, arterier er fra hverandre indre og ytre forbindelses endotelial membranmidtsjikt bestående av glatte muskelceller).

I denne gruppen isoleres narkotika-isokinolinderivater (papaverin, no-shpa), purinderivater (euphyllin, teofyllin), imidazolderivater (dibasol).

Blant nevrotropiske legemidler er:

Kalsiumkanalblokkere forhindrer dannelsen av proteinkomplekset aktin-myosin, som reduserer kargenvegget (cinnarizin). Kalsiumioner opprettholder stabiliteten til denne proteinforbindelsen.

Det er preparater av en blandet virkningsmekanisme, for eksempel nitrater (nitroglyserin). Dette vasodilatormedikamentet kombinerer en nevotropisk og myotropisk mekanisme. Alkaloid rauwolfia reserpin virker på innerveringen av karene gjennom den sentrale og perifere adrenerge effekten.

Blant medisinene som utvider karene, virker det lokalt, uten en utprøvd generell vasodilaterende effekt på alle karene. Koronarolytika virker primært på hjertets kar. Validol, nitroglyserin og euphyllin brukes til spasmer av koronarbeholdere. Cinnarizine brukes til å forbedre tilstanden til cerebral fartøy. Vasodilatormedikamentet phentolamin hjelper med spasmer av karene i ekstremiteter.

Søknad i hypertensiv sykdom

Vasodilatorer ofte brukt som antihypertensiver ved behandling av hypertensjon, og koronar hjertesykdom, cerebrovaskulære sykdommer, for behandling av underekstremitetene arterier og nummenhet, kulde og smerter i hendene.

Økt blodtrykk er forbundet med vasospasme. Når den vaskulære tonen gjenopprettes, forbedrer perfusjonen (blodfylling) av alle organer, forbedrer oksygenavgiften til organer og vev.
Behandling av hypertensjon bør være komplisert.

Moderne tilnærming til behandling antyder bruk av 4 grupper medikamenter:

 • ACE-hemmere (enalapril, lisinopril);
 • diuretika (veroshpiron, indapamid);
 • kalsiumkanalblokkere (amlodipin, verapamil);
 • beta-blokkere (metoprolol, nebivolol).

For mottakets bekvemmelighet er det kombinert medisin opprettet. Fosicard kombinerer et vanndrivende middel og en ACE-hemmer. Aktuelle vasodilatormedikamenter er myotrope (kellin, drotaverin, euphyllin) og nevrotropisk virkning (fentolamin, ornid, pentamin).

Søknad om cerebrovaskulære ulykker

Brudd på cerebral sirkulasjon forblir en av de viktigste årsakene til døden. Denne sykdommen kan forekomme i forskjellige former:

 • akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon;
 • forbigående forbigående forstyrrelse i hjernen i hjernen;
 • kronisk nedsatt næring i hjernen.

Akutt forstyrrelse fortsetter i henhold til type hemorragisk eller iskemisk berøring av hjernen på bakgrunn av hypertensiv sykdom eller aterosklerose av cerebral kar. Slike situasjoner krever umiddelbar sykehusinnleggelse og kirurgisk behandling på et nevrokirurgisk sykehus. Kronisk krenkelse av hjerneskader kan være en konsekvens av en cervikal osteokondrose og innsnevring av kar på et syndrom i en vertebral arterie.

Ved aterosklerose Det er stenose av skip, i hvilken de mister sin elastisitet og sitt lumen er smalere, ikke bare på grunn av spasmer, men på grunn av tap av den indre vegg av arterien aterosklerotisk plakk.

Hvilke situasjoner krever utnevnelse av narkotika som utvider hjernens fartøy? I nærvær av aterosklerose er det soner med uttalt innsnevring i enkelte deler av fartøyet. I dem er blodforsyningen redusert. Vasodilatormedikamenter utvider bare den relativt "sunne" delen av fartøyet. Hva er neste? I et sunt område, øker fartøyet, øker blodstrømmen. I blodtilførselen til et sykefartøy er situasjonen ytterligere forverret. Leger kaller denne situasjonen "revers Robin Hood syndrom" (tatt bort fra de fattige og gitt til de rike). Det følger at vasodilatorpreparater for hjernen kan foreskrives ved de første stadiene av sykdommen, mens det ikke er noen alvorlige aterosklerotiske lesjoner i arteriene.

For å forbedre tilstanden av cerebrale vaskulære vasodilatorer er anbefalt for de hoder som er kalsiumantagonister, nootropika er blitt kalt, det vil si, legemidler som stimulerer hjerneaktivitet, noe som øker energien i hjernen potensiell motstand mot skade og hypoksi, hvilken forbedre læring og hukommelse. Spesielt rettferdiggjort deres anvendelse i kronisk cerebral ischemi, hypertensjon, migrene, vasokonstriksjon, senil demens, depresjon. Forgjengeren til denne gruppen er det stoffet piracetam, som topper listen over moderne nootropics. Disse er mikrohydrin, fenibut, glycin, aminalon, cerebrolysin.

Winpocetine og analog Cavinton, myotropisk vasodilator xantinol nikotinat, kalsiumantagonist cinnarizin, er mye brukt. Alle av dem gir en vasodilerende effekt.

Søknad i sykdommer i ekstremiteter i arteriene

Farlige sykdommer i karene i nedre lemmer er arterielle stenoser. Stenose av de perifere arteriene av beina oppstår med slike sykdommer som utrydder aterosklerose, utrydder endarteritt, utrydder tromboangiitt. I de første stadiene av sykdommen, vet hver femte pasient ikke om forekomsten av sykdommen, den er asymptomatisk. Utvikling og fremgang av sykdommen bidrar til røyking, tilstedeværelse av hypertensjon og diabetes. Vaskulær spasme fører til oksygen sult av muskler i nedre ekstremiteter, og et av de viktigste symptomene på sykdommen er smerte i musklene, spesielt når du går. Etter å ha gått noen meter, er pasienten tvunget til å stoppe på grunn av smerter i bena. Dette symptomet kalles intermittent claudication.

I senere stadier er det langvarige, ikke-helbredende sår og sår på beina, beinet oppnår en cyanotisk, blek eller rødlilla farge, hårvekst stopper i forbindelse med forstyrrelser i blodet. Problemene er ikke begrenset til denne listen. Ved fullstendig okklusjon av arteriene utvikles gangrene, noe som medfører forferdelige konsekvenser - benet kan gå tapt, i de fleste tilfeller kirurgisk behandling - amputasjon.

Kirurgiske behandlingsmetoder brukes på tidligere stadier. Dette er angioplastikk, installasjon av en stent som utvider fartøyets lumen. For å behandle stenose av perifere kar i bena er nødvendig i et kompleks. Denne dietten er rettet mot å redusere kolesterol med lav tetthet, et uunnværlig opphør av røyking, statinergrupper, korrigering av sukker under oppsyn av en endokrinolog. På sykehuset foreskrives pasienter droppere med løsninger som forbedrer fluiditeten i blodet (reologi).

Nødvendig utnevnelse av antiaggregerende stoffer (små doser av aspirin, curantil, kardiomagnet).

Vasodilatortabletter har funnet anvendelse ved behandling av arterielle sykdommer i nedre ekstremiteter. Som angioprotektorer brukes en myotropisk vasodilator, nikotinsyre, et derivat av medikamentet xanthin nikotinat, sammen med trental, actovegin. Med samtidig varicose sykdom, er det gitt preferanse til detralex og troxevasin. De er godt kombinert med vegetative venotonicks (hestkastanje, røde blad av druer).

Spazmolitiki myotropisk virkning no-shpa, papaverin forbedrer ernæring av musklene for underekstremiteter, lindrer smerte.

Hvordan å behandle beinene på beina har funnet ut, la oss snakke om hendene. I tillegg til den samme utslettende endarteritt kan karene i de øvre lemmer spasmodisk på grunn av kompresjon av den subklave arterien. Den alvorligste sykdommen i denne gruppen av vasospastiske sykdommer er Raynauds sykdom og syndrom, som hovedsakelig påvirker unge kvinner. Raynauds sykdom er en systemisk, genetisk bestemt sykdom som rammer små hender i hendene, mindre ofte bena. Reynauds syndrom stammer fra virkningen av predisponerende faktorer og er en behandlingsbar tilstand i motsetning til en sykdom.

Forløsende faktorer, foruten kjønn, er stress, systematisk hypotermi, vibrasjon, reumatoid sykdom. Pianister, typister er oftere syk.

I de tidlige stadiene er det kortsiktige kramper, og angioparachi blir til sammen, pastoznost, puffiness, cyanotisk fargefarge. Trophoparality-scenen av arteriell stenose er ledsaget av sår, nekrose, opp til selv-amputasjon av phalangene.

Hva er bra for føttene, det er nyttig for hendene. Uten narkotika for å utvide fartøyene kan ikke gjøre. Slike grupper vasodilator medikamenter så som spasmolytika (Nospanum, papaverin), blokkere av de sentrale og perifere virkninger (klorpromazin, tropafen) ganglioplegic (benzogeksony, gangleron), vasodilaterende midler myotrope handling (nikotinsyre), kalsiumkanalblokkere (nifedipin, amlodipin ). Behandling vasodilatorer kombinert med akupunktur, fysioterapi, for å gjenopprette blodtilførsel.

Med en reduksjon i effektiviteten av behandlingen utføres preganglionisk sympathektomi.

Vasodilatorer av vegetabilsk opprinnelse

Lederen blant planter som utviser vasodilaterende virkning, en ginkgo biloba, basert på den er laget og legemidler, og kosttilskudd, som ofte er kombinert med andre kjente anlegg gotu kola.

Normalisere blodtrykket, lindrer spasmer, forbedrer hjerne Scutellaria baicalensis, avkok av blomster og frukter av hagtorn, persille kjerneolje, rosmarin, bokhvete, basilikum, oregano, knotweed. Fra dem forbereder infusjoner eller buljonger av en vasodilaterende virkning, og også råmateriale brukes ved produksjonen БАДов.

Utnevnelsen av legemiddelbehandling for spasmer og innsnevring av arteriene var og forblir doktorens privilegium. Behandling av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernens kar er engasjert i nevropatolog, nevrokirurg. Hjerteskjermer er omsorg for en kardiolog. Stenose av ekstremiteterne i arteriene behandles av angiologer, reumatologer.

Vaskulære problemer oppstår hos barn, spesielt i hjernen. Vi understreker at i dette tilfellet er selvbehandling uakseptabel. Del interesserer deg mistanke om vaskulære spasmer og symptomer på ditt barns distrikt barnelege og han, i sin tur vil henvise deg til riktig konsultasjon og undersøkelse.

Preparater for behandling av cerebral fartøy

For å behandle vaskulære sykdommer i hjernen, brukes vasodilatormedisiner som har egenskapen til å eliminere vasospasme, forbedre metabolisme. Preparater for behandling av hjernen brukes i kombinasjon med legemidler som utvides, styrker blodkarets vegger, som det finnes i en annen artikkel på nettstedet.

Typer av vasodilatorer

For å utvide den vaskulære veggen ved hjelp av midler som har en selektiv virkning, som reduserer tone overveiende cerebrale arterier, men ikke virker på det vaskulære system i hjerte og lemmer.

Vaskulær terapi av hjernesykdommer involverer bruk av rusmidler:

 • å øke eller redusere blodstrømmen;
 • styrke arterielle vegger, øke deres elastisitet;
 • forbedre blodstrømmen.

Listen over vasodilaterende legemidler som brukes til å forbedre blodtilførselen til hjernen, inkluderer stoffer (tabletter, injeksjoner) som tilhører de følgende gruppene:

 • kalsiumantagonister - legemidler som er effektive for å utvide blodkar i hjernen, men har liten effekt på perifere kapillærer og koronar hjertesystemet;
  • produkter som inneholder nimodipin;
   • Nimotop;
   • Nimodipin-Nativ;
   • Nimolin;
  • Cinnarizine;
   • stugeron;
   • Cinnarizin Sopharma;
   • Cinnarizine Avexime;
  • ACE-hemmere;
   • kaptopril;
   • quinapril;
  • beta-blokkere - hypothetisme;
  • antispasmodik - redusere vaskulær tone, øke blodsirkulasjonen;
   • papaverin;
   • Dibazol;
   • Vinpocetin - basert på periwinkle
    • cavinton;
    • Vinpotropil;
    • Kavintazol;
   • purinalkaloider - legemidler som forsiktig virker, utvider kapillærene i lang tid, og inneholder:
    • koffein;
    • Pentoxifylline - Vasonite, Trental, Pentoxifylline-Acry, Agapurin;
   • vitaminer - nikotinsyre;
   • antiplatelet midler - Xanthinal nikotinat;
   • gamma-aminosmørsyre (GABA) - Xanthinal nikonat, Nicergolin.

Kalsiumantagonister

De beste middelene for å senke tonen i cerebral fartøy fra en rekke kalsiumantagonister inkluderer cinnarizin og nimodipin. Legemidler i tabletter og injeksjoner fra denne gruppen brukes til å utvide arterielle blodkar i hjernen, øke motstanden til nevroner for hypoksi.

Cinnarizin, nimodipin - vaskulær ny generasjon av legemidler med en primær vasodilaterende aktivitet i forhold til de kar i hjernen anvendes for behandling av ischemisk slag, encefalopati, tinnitus. På årenes tone påvirkes ikke kalsiumbaserte antagonister av den nye generasjonen.

nimodipine

Nimodipin i narkotika, i tillegg til vasodilaterende virkning, forbedrer den funksjonelle aktiviteten til nevroner, påvirker positivt evnen til å konsentrere oppmerksomheten, styrker hukommelsen.

Hvilke antagonister av kalsium i injeksjoner og piller brukes til cerebral blodstrømforstyrrelser, hva trenger å behandle arterielle blodkar, kapillærer i hjernen?

 • Nimodipinanaloger i injeksjoner - Vasocor;
 • i tabletter - Nemotan, Nitopin;
 • injeksjoner og piller - Nimotop.

Nimodipin eller dets analoger i injeksjoner og piller brukes som et middel som bidrar til å forbedre cerebral sirkulasjon og levedyktighet av nerveceller i alderen.

Legen kan anbefale å drikke en Nimotop medisinering i cerebrale piller for humørsvingninger, tearfulness, emosjonell ustabilitet, minnefunksjon, som er så vanlig hos eldre.

spasmolytika

Ved behandling av sykdommer i cerebral sirkulasjon brukes antispasmodik av flere grupper. Disse omfatter ikke bare den berømte No-spa og Eufillin, men også andre grupper av legemidler som har evnen til å slappe av den dominerende cerebral arterie spasmer.

Denne egenskapen er forskjellig fra antitrombotisk Pentoxifylline, som tilhører gruppen av korrigatorer av vaskulære lidelser. Navnet Pentoxifylline og dets analoger i tabletter og injeksjoner finnes umiddelbart i flere lister med stoffer for å forbedre hjernens metabolisme og arteriell vasodilasjon.

Den aktive substansen pentoksifyllin refererer til antiaggreganter, angioprotektorer, har evnen til å regulere mikrosirkulasjon. Det mest kjente stoffet som inneholder pentoksifyllin er Trental.

Motta Trental gjør at du kan utvide hjernearteriene uten å forårsake en utvidelse av hjertets arterier. Trental påvirker de vaskulære veggene positivt, øker elastisiteten, reduserer blodets viskositet.

fjerne raskt cerebral vasospasme hjelp av injeksjoner (injeksjoner), avslapning av vaskulære vegger kan utpeke medikament fra listen med tittelen:

 • Cavinton, Vinpocetine;
 • Drotaverine (No-shpa);
 • Enduratin, Nikoshpan;
 • aminophylline;
 • piracetam;
 • Nimodipine.

Vitaminer med vasodilatorvirkning

Nikotinsyre har en vasodilatoreffekt. Tabletter av nikotinsyre er foreskrevet for kar med migrene, vaskulære patologier i hjernen, for behandling og forebygging av aterosklerose.

Nikotinsyre i pricks sammen med andre vasodilatatorer er foreskrevet for behandling av iskemisk slag - en sykdom forårsaket av oksygen sult av hjernevev.

Egenskapen av nikotinsyre for å fremme vasodilatasjon gjør det mulig å bruke preparater som på sin basis for å forbedre hukommelsen, kjempe mot ischemi og cerebral aterosklerose.

Kombinerte midler

Listen over kombinerte legemidler som brukes til å utvide lumen i cerebral fartøy inkluderer navn på produkter som inneholder flere aktive komponenter i en tablett som stimulerer blodsirkulasjonen.

Til gruppen av legemidler av kombinert handling, som kan utpeke en lege for å behandle hjernen og øke elastisiteten til arterielle kar og kapillærer i hjernen, tilhører:

 • Fezam - sammensetningen inneholder cinnorizin og pyracetam;
 • Vazobral - inneholder koffein, dilaterer kapillærene, stimulerer metabolisme;
 • Hypothet - metoprolol i kombinasjon med vinpocetin og enalapril;
 • Papazol - inneholder spasmolytisk dibazol og myotropisk middel papaverinhydroklorid, forårsaker utvidelse av arterier;
 • Theodibaverin - de virkende komponentene - teobromin, papaverin, dibazol har spasmolytisk effekt.

Purinalkaloider

Legemidler som forsiktig utvider blodkarene inkluderer koffein, hvorav Citrimon er den vanligste. Dette verktøyet brukes til migrene - en vaskulær sykdom forårsaket av spasmodiske arterier.

For å forbedre blodstrømmen i migrene, er ikke bare vasodilatorer, men også vasokonstriktive legemidler foreskrevet fra gruppen serotoninreceptorblokkere (Sumatriptan).

Sumatriptan og dets analoger refererer til virkemidlene til en ny generasjon, med migrene som virker som et valgfritt vasokonstriktormiddel for hjernens arterier. Gruppen av vasokonstriktorer for hjernen inkluderer også triptaner Imigran, Migrenol, Caufergot.

Legemidler av den nye generasjonen

Midlene til den nye generasjonen inkluderer stoffer som ikke bare utvider arteriene, men også forbedrer energi metabolisme av nevroner, stimulerer cellulær metabolisme.

Disse stoffene inkluderer Piracetam, Mexidol, Actovegin, Nimodipin, Cinnarizin, Fezam.

Kapselmedisin Fezam er et nootropisk og vasodilaterende middel som har blitt løst siden en alder av 5 år for å behandle cerebral sirkulasjonssykdom hos barn og voksne. Pyracetam, som er en del av preparatet Fezam, har vasokonstriktive egenskaper for hjernen, er foreskrevet for å eliminere vasospasmer, brukes når du senker intellektet, minnesforringelse.

Når du behandler vaskulære tabletter for å forbedre tilstanden til blodkarets vegger, må legemidler til behandling av hjernen nødvendigvis være foreskrevet av en lege. Opptaks- og behandlingsplanens varighet velges også av legen, idet man tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper.

Hvilke vasodilatormedisiner for hjernen er bedre og mer effektive?

Vaskulære lidelser er vanlige patologier, som har størst negativ innvirkning på hjernens funksjoner og andre vitale organer. For å gjenopprette normal blodsirkulasjon foreskrives pasienter vasodilatorpreparater for hjernen. Slike medisiner normaliserer metabolske prosesser, stimulerer tilførsel av oksygen til vev og forhindrer utvikling av farlige sykdommer som kan føre til funksjonshemning eller død.

I farmakologi er vasodilatorer representert av en omfattende gruppe medikamenter. Hvert stoff har sine egne egenskaper og har en viss effekt som er rettet mot å forbedre tilstanden til hjernens kar. Mange av dem brukes som en del av kompleks terapi av en rekke vaskulære patologier, foreskrevet for hypertensjon, migrene, for å øke konsentrasjonen og minneforbedringen. Gitt det brede spekteret av indikasjoner for bruk og det brede utvalget av vasodilatatorer, bør administrasjonen av denne gruppen utføres av en spesialist og først etter diagnosen i samsvar med pasientens individuelle egenskaper.

Vaskulære patologier: angst symptomer

De første symptomene på vaskulære sykdommer pasienter skriver ofte for utilpashed, tretthet, værsforstyrrelser, stress og andre årsaker. Men forsømmelsen av angstskilt fører ofte til alvorlige konsekvenser. Derfor er det nødvendig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig hvis følgende symptomer oppstår:

 • hyppige angrep av hodepine;
 • generell svakhet, svimmelhet;
 • Forringelse av konsentrasjon, vanskeligheter med memorisering og assimilering av informasjon;
 • nummenhet av lemmer;
 • økt tretthet;
 • brudd på koordinering av bevegelser
 • blodtrykk hopp;
 • søvnløshet;
 • døsighet i løpet av dagen;
 • besvimelse;
 • reduksjon i ytelse.

Fremdriften til utviklingen av vaskulære lidelser kan bli en rekke forhold. En stor rolle er spilt av stressfaktoren, nevroser, depresjon, dårlige vaner (røyking, alkohol). Patologiske endringer i karene utvikles med kardiovaskulære sykdommer, migrene, aterosklerose eller osteokondrose. Finn ut årsaken til denne tilstanden kan bare være etter en fullverdig undersøkelse, ifølge hvilken legen - nevrolog vil velge en omfattende behandling.

Handlingsprinsippet for vasodilatormedikamenter

Virkningsmekanismen av denne kategori av produkter er rettet mot normalisering av cerebral blodsirkulasjonen, styrke og avslapping av vaskulære spasmer. Formålet med slike legemidler har flere formål: å forbedre blodsirkulasjonen i små og store kar i hjernen; Sikre metning av celler med oksygen og næringsstoffer som er nødvendige for fullverdig hjerneaktivitet. Formuleringer eliminere oksygenmangel og derved forhindre celledød, venøs utstrømning stabilisere og normal metabolisme, bedre blodsirkulasjon med cervical Osteochondrose, redusert energioverføring i nerveceller fra hjernecellene og fjerne vasospasme.

Liste over vasodilatormedikamenter for hjernen

Legemidler med en ekspanderende effekt kan deles inn i flere grupper:

Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister)

Preparater fra denne gruppen slapper av i arteriene, men endrer ikke tonen i venene. Som et resultat av utvidelsen av arteriell sengen, går blod, mettet med oksygen, inn i hjernevevet, påskynder metabolisme og forbedrer sin aktivitet. I tillegg blokkerer slike legemidler kalsiumets evne til å komme inn i hjernecellene. Slike medisiner anbefales for pasienter med alvorlige aterosklerotiske skiftendringer.

Antagonister av kalsiumkanaler kan også deles inn i første og andre generasjons legemidler. Forberedelser av 1. generasjon er forskjellige i en kort terapeutisk effekt, så de må tas tre ganger om dagen. De er derivater av benzodiazepin, dihydropyridin og fenylalkylamin. Det mest effektive middel blant slike legemidler er følgende:

 • diltiazem;
 • diazepam;
 • Corinfar;
 • nifedipin;
 • Isoptin;
 • cordipin;
 • verapamil;
 • Finoptin, etc.

Andre generasjons medisiner viser færre bivirkninger og har langvarig effekt. På grunn av evnen til å redusere blodtrykket, er deres bruk ofte tilrådelig i kompleks behandling av hypertensjon. De fleste legemidlene i denne gruppen har i tillegg en nootropisk effekt, det vil i tillegg til utvidelse og avslapning av spasmodiske kar, ha en positiv effekt på metabolske prosesser i hjernen, akselerere mental aktivitet, bidra til å bevare hukommelse og konsentrasjon. De klareste representanter for denne gruppen er følgende medisiner:

Prescribe disse stoffene skal være spesialist, selvbehandling er uakseptabelt, siden risikoen for å utvikle farlige bivirkninger assosiert med et brudd på hjertemuskelen er stor.

Vazolidatory

Denne gruppen medikamenter er representert av nikotinsyre-derivater. Legemidler har en utbredt vasolyt (ekspanderende) effekt på kapillærene og de store karene. Slike rusmidler har en positiv effekt på blodsammensetningen, normaliserer kolesterol og reduserer risikoen for blodpropper. Representanter for denne gruppen:

Slike rusmidler har en lang liste over kontraindikasjoner, derfor blir deres bruk som regel utført under stasjonære forhold under tilsyn av en lege.

Et annet kjent stoff av denne gruppen er Pentoxifylline. Han har ganske mange analoger med spasmolytisk effekt, de mest kjente av dem er Papaverin, Drotaverin.

Xanthan-derivater

Representanter Xanthan grupper har moderat vasodilaterende virkning, returnerer elastisiteten av blodkar, lindre spasme og letter reduksjonen i blodviskositeten, og dermed aktiverer blodsirkulasjonen og gir en tilstrekkelig grad av metning av hjernevev oksygenering. Selv små doser medisiner bidrar til å avlaste tretthet, bli kvitt døsighet og forbedre mentale prosesser. Representanter for xantangruppen:

 • Trental;
 • aminophylline;
 • Diprofillin;
 • Xanthinal nikotinat og andre.

Mange av disse stoffene brukes også i kompleks behandling av andre vaskulære patologier.

Narkotika med nootropisk effekt

Dette er en stor gruppe medikamenter som, i tillegg til å normalisere cerebral sirkulasjon, stimulerer hukommelse og mental aktivitet, beskytter hjernen mot ulike uønskede faktorer. Indikasjoner for bruk er hovedsakelig degenerative endringer i hjernevevet, hypoksi, aterosklerose, konsekvensene av traumer, migrene.

Bruk av nootropics påvirker hjernens metabolisme positivt. Legemiddelmedisiner i denne gruppen har vasovegetativ, psykostimulerende, antidepressiv og adaptogen virkning. I pediatrics, disse rettsmidler brukes til minne, tale, oppmerksomhet underskudd, mental retardasjon og andre patologier.

De mest populære nootropics er ny generasjons medisiner. De utviser en rettet terapeutisk effekt, det vil si at det er en utvidelse av hjernenes arterielle lumen uten å påvirke andre fartøyer betydelig. Slike rettsmidler gjenoppretter hjernens funksjoner og forbedrer funksjonen av kardiovaskulær og nervesystemet som helhet, noe som forhindrer utviklingen av alvorlige komplikasjoner som er livstruende (hjerteinfarkt, hjerneslag). Disse inkluderer medisiner som fenotropil, cebrasetam, oksiratsetam.

I tillegg til nootropics av ​​den nye generasjonen, er det andre medisiner i denne gruppen som har vært på det farmasøytiske markedet i flere tiår, som fortsatt er populære:

Legemidler med en neotropisk effekt er godt tolerert, har minst kontraindikasjoner, men de bør kun tas etter konsultasjon med en nevrolog.

Alpha - adrenoblokere

En omfattende gruppe medikamenter som direkte påvirker nervesystemet og hjernens arbeid på bekostning av vasodilaterende og hypotensive egenskaper. Slike rusmidler normaliserer blodtrykket, forbedrer hjernens funksjon og reduserer nervespenning. Representanter for gruppen av alfa-adrenoblokere:

De fleste representanter for denne gruppen har kortvarig effekt, derfor bør tabletter tas 2-3 ganger daglig.

Urtepreparater

En god terapeutisk og forebyggende effekt på karene har forberedelser på plantebasis. Aktiv komponent av legemidler er vinca alkaloider eller ekstrakt fra ginkgo biloba. Vegetabilske alkaloider viser en utpreget spasmolytisk effekt, forbedrer metabolske prosesser, slapper av hjernens kar, bidrar til metning av vev med oksygen og næringsstoffer. Narkotika basert på vinca er:

Inntaket av medisiner basert på ginkgo biloba har en vasodilerende effekt, aktiverer hjernens aktivitet, forbedrer blodmikrocirkulasjonen, lindrer spasmer i hjerneskap. Medisiner i denne gruppen:

Noen av disse stoffene kalles kosttilskudd, de utgis uten legeens resept. Likevel har et hvilket som helst legemiddel en rekke kontraindikasjoner, så en lege er nødvendig med konsultasjon.

De beste vasodilatormedisinene

La oss dvale mer detaljert på egenskapene til de mest populære vasodilatormedisinene, som representerer forskjellige grupper.

piracetam. Nootropic drug, mye brukt for vaskulære lidelser. Eliminerer hypoksi, forbedrer metabolske prosesser i hjernevevet. Det brukes til forstyrrelser i hjerneaktivitet, hukommelsestap, svimmelhet, encefalopati. Som en del av kompleks behandling foreskrives i behandling av angina pectoris, aterosklerose, myokardinfarkt. Legemidlet frigis i tabletter og injeksjonsvæske.

Behandlingstiden er lang, tar fra 2 uker til en og en halv måned. Standard voksen dose er 2 piracetam tabletter to ganger om dagen. Legemidlet er kontraindisert i tidlig barndom (opptil 12 måneder), under graviditet og amming, med nyresykdom, hemorragisk slag. Kan forårsake en rekke bivirkninger (døsighet, svimmelhet, forvirring, magesmerter, senke blodtrykk). Den gjennomsnittlige kostnaden for medisinen er fra 30 til 65 rubler.

eufillin. Drug med potent vasodilaterende og spasmolytisk virkning, som brukes ikke bare i vaskulære patologier, men også i behandling av mange medisinske tilstander: migrene, hjertesvikt, angina pectoris, astma, hypertensive kriser. Legen velger doseringsdosen individuelt. Kontraindikasjoner for bruk av Euphyllin er epilepsi, magesår, alvorlig arteriell hypo - eller hypertensjon, takyarytmier.

Legemidlet kan forårsake bivirkninger fra fordøyelsessystemet, nervesystemet, kardiovaskulærsystemet, allergiske reaksjoner. Eufillin er tilgjengelig i form av tabletter og en injeksjonsvæske, prisen varierer fra 15 til 55 rubler, avhengig av form for utløsning.

Cinnarizine - nootropisk middel med en sensibiliserende effekt rettet mot å utvide arterier og små kapillærer, forbedre blodsirkulasjonen og eliminere hypoksi i hjernevevet. Det brukes til migrene, manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni, hypertensjon. Produsert i form av tabletter, gjør andre former for utgivelse ikke.

Legemidlet er foreskrevet for voksne og barn, mottaket forbedrer oppmerksomheten, normaliserer søvn, eliminerer svimmelhet og hodepine. Med et minimum av kontraindikasjoner, er medisinen fortsatt i stand til å provosere en rekke bivirkninger fra ulike kroppssystemer, så ta kun legemidlet som anvist av legen. Prisen på Cinnarizine er fra 45 til 65 rubler.

vinpocetine - Et stoff med en neurometabolisk effekt som forbedrer blodmikrocirkulasjonen og utvider hjernens kar. Dens bruk gjør det mulig å forbedre tilførselen av hjernevev med oksygen, normalisere blodtrykket, gi antioksidanter og nevrobeskyttende effekter. Vinpocetin er foreskrevet for brudd på hjernecirkulasjon, aterosklerose, craniocerebral trauma, encefalopati.

Kontraindikasjoner for legemidlet litt: det er individuell sensitivitet, graviditet, intrakranielt trykk og iskemisk sykdom. Legemidlet frigis i form av tabletter og en løsning for intravenøs administrering. Behandlingsregimet er basert på bruk av Vinpocetin-injeksjoner i 2 uker, hvoretter pasienten fortsetter å ta legemidlet i form av tabletter. Prisen på Vinpocetin er fra 80 til 150 rubler.

papaverin. Medisinering med uttalt spasmolytisk og vasodilaterende virkning. Den brukes til spasmer av cerebrale og perifere fartøyer, samt for en rekke andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, åndedrettssystemet, spasmer av galleutskillet og urinveiene. Legemidlet frigis i form av tabletter, rektal suppositorier og ampuller til injeksjoner. Kostnaden for papaverin i tabletter er fra 40 rubler.

pentoxifylline - Et stoff med en vasodilaterende og avslappende tiltak rettet mot å gjenopprette normal blodstrøm, eliminere hypoksi i hjernevevet, fortynne blod. Produsert i form av tabletter og injeksjonsløsninger. Kontraindikasjon for bruk er overfølsomhet, blødning i øyets retina, hjerteinfarkt, hemorragisk slag.

Bivirkningene kan provosere hevelse, blødning, allergiske reaksjoner, nevrologiske lidelser, nedsatt synsstyrke, nedsatt leverfunksjon. Kostnaden for legemidlet er avhengig av utgivelsesform og produsent og er fra 50 til 280 rubler.

cavinton - forbedrer blodsirkulasjonen og metabolske prosesser i hjernen. På grunn av utvidelse av blodkar er det mulig å aktivere blodstrømmen, gi hjernen oksygen og eliminere vaskulære sykdommer. Indikasjoner for bruk er aterosklerose av cerebral fartøy, vaskulær demens, encefalopati, hodepine, svimmelhet, motoriske lidelser, minneproblemer.

Legemidlet kan brukes som en del av komplisert terapi for kroniske sykdommer i øyets retina eller for hørselshemmede. Cavinton produseres i ampuller og tabletter. Det er få kontraindikasjoner for stoffet, men det er fare for bivirkninger fra fordøyelsessystemet, kardiovaskulærsystemet og nervesystemet. Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet er fra 250 til 350 rubler.

Viktig! Husk at legemidler med vasodilatormekanisme skal foreskrives av lege. Mange av dem har en utprøvd hypotensiv effekt, har kontraindikasjoner og en ganske imponerende liste over bivirkninger. Derfor bør en spesialist bestemme om man skal velge en bestemt medisin, avhengig av det kliniske bildet av sykdommen, alvorlighetsgraden av symptomene og den generelle tilstanden til pasienten.

Vasodilatorpreparater for hjernen med osteokondrose

Med osteokondrose i livmorhalsområdet, er blodtilførselen til hjernen svekket, siden spinal arteriene spiser spasmodisk. Som et resultat er det symptomer som konstant tretthet, hodepine, svimmelhet, kvalme, svekket koordinering av bevegelser. Kompleks behandling av osteokondrose inkluderer bruk av medisiner, fysioterapi økter, terapeutisk gymnastikk.

Ved behandling av osteokondrose i livmoderhalsen er det nødvendig med legemidler med vasodilatorvirkning som bidrar til å forbedre hjernecirkulasjonen. Mest brukte medisiner, for eksempel:

 • vinpocetine;
 • cavinton;
 • piracetam;
 • aminophylline;
 • valium;
 • pentoxifylline;
 • Xanthinal nikotinat.

Hovedmålet er å gjenopprette osteokondros sirkulasjons hypoksi eliminering av hjerneceller, den forbedring av de metabolske prosesser og overføring av nerveimpulser. Osteokondrose refererer til komplekse nevrologiske sykdommer, så valget av visse legemidler og det optimale behandlingsskjemaet er tildelt en nevrolog. Pasienten bør følge alle anbefalinger fra en spesialist, for ikke å forverre sykdomsforløpet og ikke å provosere uønskede komplikasjoner.

anmeldelser

Referansenummer 1

På meg ansvarlig og nervøst arbeid knyttet til daglig dialog med mennesker. Derfor nylig begynte hodepine å forekomme oftere, da begynte jeg å legge merke til at jeg ikke kan konsentrere seg, ble spredt, det var problemer med minnet. Neurologen etter undersøkelsen bemerket at det var vaskulære lidelser og utnevnte stoffet Cavinton. Tabletten ble tatt i 2 uker, hvoretter hun merket de positive resultatene fra behandlingen.

Referansenummer 2

Jeg tar Cinnarizine, dette stoffet fungerer bra for meg. Det lindrer hodepine, forbedrer hukommelsen, forbedrer konsentrasjon, gjør det mulig å absorbere store mengder informasjon. Dette verktøyet er spesielt nyttig under økten, når du må forberede deg til eksamener. Cinnarizine og søvnløshet utmerket jobb, slik at normal søvn og tåler høy belastning.

Les Mer Om Fartøyene