Trombolyse: essensen, anvendelsesområder, stoffer, indikasjoner, komplikasjoner

Dessverre gjør tiden ikke folk yngre. Kroppen blir gammel, og med det blir karene gamle. I vevets metabolisme endres blodkjøpbarhet. Kroniske sykdommer akselerere disse prosessene. Som en konsekvens dannes blodpropp i blodkar som kan blokkere blodstrømmen. Denne sykdommen kalles trombose.

Avhengig av hvor trombosen er, kan en person utvikle hjerteinfarkt, hjerneslag (hjerneinfarkt) og andre ikke mindre formidable komplikasjoner. Er det mulig å hjelpe offeret? Det er en berging - trombolyse eller trombolytisk terapi (TLT)!

Utvilsomt vil rettidig assistanse ikke bare redde personens liv, men gir også håp for full rehabilitering. Ikke alle vet om dette, og derfor mister de dyrebar tid. Men det er ganske logisk å anta at blodstrømmen kan gjenopprettes ved å på en eller annen måte fjerne en forfalsket blodpropp. Dette er essensen av TLT.

Trombolytiske legemidler redder liv i tilfelle av en rekke vaskulære sykdommer, inkludert pulmonal emboli (PE), dyp venetrombose, hjerteinfarkt og iskemisk berøring.

 • Selektiv trombolyse. Legemidlet som løser blodet, med denne metoden, blir introdusert i bassenget av den skadede arterien. Denne handlingen er mulig innen seks timer etter at blodstrømmen stopper.
 • Ikke-selektiv trombolyse er intravenøs. For å utføre denne metoden slippes enda mindre tid - 3 timer.

Trombolyse med hjerneinfarkt

blokkering av hjernens arterier med trombose i iskemisk slag

Akutte hjertesirkulasjonsforstyrrelser (ONMI), som provoserer alvorlige nevrologiske sykdommer, kalles slag. Diagnosen av hjerneslag lyder som en setning. I Russland. Halvparten av pasientene dør, de fleste av dem innen den første måneden. Og du vil ikke misunne de overlevende - mange forblir hjelpeløse invalider til slutten av deres dager.

Men i land som har brukt TLT i mange år, er statistikken forskjellig: ikke mer enn 20% av pasientene dør. I mange pasienter er nevrologiske funksjoner fullstendig restaurert. Og dette er takket være trombolyse - den mest effektive metoden for behandling av iskemisk slag.

Prosedyren for TLT er ikke veldig vanskelig - spesielle enzymer blir introdusert i karet som kan oppløse tromben. Det er imidlertid kontraindikasjoner:

 1. Blødning av forskjellig lokalisering. Med TLT i blodårene oppløses alle blodpropper, og de som dannes som følge av blødning, er ikke utelukket.
 2. Mulig aorta disseksjon.
 3. Arteriell hypertensjon.
 4. Intrakranielle svulster.
 5. Hemorragisk slag (blødning, som skyldes brudd på hjernens vegger).
 6. Leversykdommer
 7. Graviditet.
 8. Operasjoner på hjernen.

Pasientens alder påvirker ikke trombolytisk terapi!

Blant de ovenfor angitte kontraindikasjoner er noen absolutt, andre er relative. Den viktigste absolutte kontraindikasjonen er blødning.

Trombolyse kan forebygges ved mangel på nødvendige forhold: en datortomografi, et laboratorium, en neuroreanimasjon. Og viktigst, det kan ganske enkelt ikke være nok tid. Tre (maksimalt seks) timer fra sykdomsutbruddet - i disse kriteriene er det nødvendig å møte trombolytisk terapi. Dette er tilfellet når tiden ikke er penger, men livet! Derfor er det så viktig å være oppmerksom på de første tegnene på et slag:

 • Unilateral følelsesløp i armen eller benet;
 • Inkonsekvent tale;
 • Skewed ansikt.

Du kan be en person å strekke ut hendene og si noe. Hvis en slik oppgave viser seg umulig for ham - ring en ambulanse straks. Husk: nedtellingen har startet, og det er ikke nok for pasienten!

Hjerte og TLT

Clogged kan ethvert fartøy i kroppen, koronar, inkludert. I dette tilfellet utvikler hjerteinfarkt. Selvfølgelig, i en sunn kropp, er utseendet på en trombose usannsynlig. Denne prosessen bidrar vanligvis til vanlige brudd. Blant dem: reduserer mengden av antikoagulantkomponenter i blodet: heparin og fibrinolysin, noe som øker innholdet av koagulasjonskomponenter. I tillegg oppstår lokale forstyrrelser i fartøyet: indre veggen blir grov, atherosklerotisk plaque ulcerat, blodstrømmen bremser ned.

På samme måte som i tilfelle av hjerneslag med hjerteinfarkt, er det viktig å fjerne klumpen i tide og gjenopprette blodtilførselen til hjertemuskelen. Legene tør imidlertid ikke å utføre denne prosedyren uten grundig undersøkelse av pasienten, og frykter negative konsekvenser.

Denne undersøkelsen inkluderer tosidig skanning, computertomografi angiografi, Doppler studie. Alt dette gjør det mulig å bestemme lokaliseringen av trombus mest nøyaktig og å introdusere legemidlet direkte inn i det berørte karet. Med denne tilnærmingen reduseres risikoen for komplikasjoner mange ganger.

Men fortsatt, noen ganger, når pasienten ikke har tid, utfører selv ambulanse leger trombolyse. Faktisk er i et slikt tilfelle utestengelse i sannhet som døden! Selvfølgelig bør denne prosedyren bare utføres av kvalifiserte spesialister - det kardiologiske teamet. Varigheten av trombolyse kan variere fra 10 minutter til 2 timer.

Behandling av trombolytisk terapi ved hjerteinfarkt, så vel som i slag, har kontraindikasjoner. Og også det største hindret er blødningen av lokalisering.

Prosedyren for oppløsning av trombus er ikke en billig glede. Kostnaden for trombolytiske stoffer, spesielt importert produksjon, når opp til $ 1000 per injeksjon. Men hva kan være dyrere enn livet? Da denne prosedyren er presserende, er utgiftene for den inkludert i CHI-taksten for avgang av ambulanslaget.

Metoder for å utføre trombolyse

Trombolyse utføres ved to hovedmetoder:

 1. system;
 2. Local.

Den første metoden er fordelaktig fordi medisinen kan injiseres i en vene uten å ha en anelse hvor blodproppene skjuler. Med blodstrømmer sprer stoffet gjennom hele sirkulasjonen, hvor det på vei møter et hinder i form av blodpropp og oppløses. Men systemisk trombolyse har en betydelig ulempe: En økt dose av legemidlet er nødvendig, og dette er en ekstra byrde på hele sirkulasjonssystemet.

Ved utførelse av lokal trombolyse injiseres legemidlet direkte inn i stedet for trombos lokalisering. Legemidlet er matet gjennom et kateter, så metoden ble kalt katetertrombolyse. Denne metoden er imidlertid mer komplisert enn den første i utførelse og er forbundet med en viss fare. Under prosedyren observerer doktoren bevegelsen av kateteret ved hjelp av en røntgenstråle. Fordelen med denne metoden er den lave invasiviteten. Det brukes selv i nærvær av et stort antall kroniske sykdommer i pasienten.

Enn clots løse opp?

De viktigste trombolytika som brukes til indikasjoner på trombolyse:

 • Streptokinase. Dette legemidlet er det billigste blant trombolytiske midler. En signifikant ulempe med streptokinas er dens inkompatibilitet med menneskekroppen, som forårsaker mange allergiske reaksjoner. Også, en relativt kort halveringstid krever langvarig administrasjon (60 minutter). Og viktigst, når streptokinase brukes, utvikler mange hemorragiske bivirkninger. Alt dette fungerte som en unnskyldning for utviklingen av mer moderne trombolytikk.
 • Urokinase. Det er mye dyrere, men dets fordel over streptokinase er ennå ikke bevist. Krever innføring av heparin i venen. For første gang ble dette proteinet funnet i human urin. Men senere ble han isolert fra andre vev og organer.
 • Anistreplase. Det dyra stoffet. Du kan injisere en jet, som i stor grad letter sin prehospital applikasjon. Det er ikke nødvendig å injisere heparin i venen.
 • Alteplase. Dyrt medisin. Ved rettidig administrasjon av legemidlet er overlevelsesgraden av pasienter høyere enn i tilfellet streptokinase. I løpet av uken er heparinbehandling nødvendig. Høy sannsynlighet for blødning i hjernen.

Komplikasjoner av TLT

 1. Blødning. Både små og svært farlige er mulige.
 2. Violert kontraktil funksjon av hjertemuskelen, som manifesterer seg som tegn på hjertesvikt.
 3. Hemorragisk slag. Denne komplikasjonen kan forekomme hos eldre pasienter som følge av streptokinase.
 4. Allergiske reaksjoner.
 5. Reperfusjonsarytmier. Nesten halvparten av pasientene blir observert.
 6. Reocclusion av koronararterien. Er manifestert i 19% av pasientene.
 7. Arteriell hypotensjon. Dens forbindelse med blødning er ikke utelukket.
 8. Feber, utslett, kulderystelser.

TLT på prehospital scenen

Ved hvilke tegn kan vi anta brudd i hjernens kar:

 • Smerter i hodet;
 • svimmelhet;
 • Forringelse av oppmerksomhet, syn, minne.

Hvem vet ikke disse symptomene! I visse perioder av livet kan de vises i helt friske mennesker. Imidlertid er disse samme tegnene registrert på et tidlig stadium av cerebrovaskulær ulykke. For å utelukke denne muligheten og ikke gå glipp av ONMK, må hver person som har utvekslet det femte tiåret årlig utføre ultralyd av hjerneskipene, samt tosidig skanning av karoten arterier.

I tillegg er det ikke dårlig å gjennomgå MR-hjernen - den mest informative studien. Det er spesielt indikert for pasienter i fare: de med diabetes mellitus, hypertensjon, aterosklerose, fedme, hjerteproblemer. En alvorlig faktor er hypodynami og arvelighet (spesielt for moren). Det er også nyttig å gjennomføre en undersøkelse av koronarbeholdere.

Hva gir trombolyse på prehospitalstadiet? (infographics: "Helse i Ukraina")

Hvis det oppdages en trombose av visse fartøy under undersøkelsen, vil trombolyse være den mest korrekte avgjørelsen. Stædig statistikk viser effektiviteten av denne metoden. Axiomet er at enhver sykdom er lettere å advare enn å kurere. Prehospital trombolyse reduserer dødeligheten fra slag og hjerteinfarkt til 17%.

Trombolytisk terapi er foretrukket på prehospitalstadiet, gitt utdannet medisinsk personell, beredskapspersonell, evnen til å dekode EKG på stedet. Samtidig kan TLT starte så tidlig som 30 minutter etter et møte med pasienten.

En panacea?

En imponerende liste over kontraindikasjoner og komplikasjoner av trombolytisk terapi tyder på at den er forsiktig. Bruk kun denne metoden i de mest eksepsjonelle tilfeller når livet til en person står på spill.

Viktig! Bare tidlig bruk av metoden er effektiv: innen 3 (maks 6 timer) fra de første "klokkene" av sykdommen.

Deretter dør hjertemuskelen eller hjernecellene. Bruken av trombolyse i dette tilfellet er ikke bare ubrukelig, men mer - ekstremt farlig!

Behandling av trombose med tabletter, medisiner og andre legemidler

innhold

Tabletter for sykdommer i vaskulær trombose og kan utføre to hovedfunksjoner: å oppløse allerede dannede trombe gjenopprette normal blodstrøm, og reduserer aktiviteten av blodplater, for derved å hindre dannelsen av nye patologiske propper.

Den første gruppen medikamenter kalles trombolytika. Den andre kategorien inneholder stoffer mot blodpropper, som er en del av antikoagulantia og antiaggreganter.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Legemidlet for blodpropp i blodårer kan svært raskt påvirke resorpsjonen av tidligere dannede blodpropper. Deres bruk er betinget av vitale nødvendigheter, og de brukes kun på sykehuset under tilsyn av behandlende lege.

Midlene fra blodpropper er foreskrevet i følgende kliniske situasjoner med en reell trussel mot koagulering med blodpropp:

 • hjerte kar
 • lungearterier;
 • subklave arterier;
 • femorale arterier;
 • store årer.

Legemidlet for trombose, brukt til behandling av trombose, bør ha følgende egenskaper:

 • å påvirke prosessen med blodpropp i retning av reduksjonen;
 • senke dannelsen av trombin;
 • forhindre utvikling av posttrombotisk syndrom;
 • redusere hastigheten til den allerede dannede trombus langs blodbanen;
 • senk prosessen med trombose.

Tabletter i patologisk trombose tilstand relatert til grupper av antikoagulanter og antiplatemidler, kan brukes både i hjemmet og i en behandling på sykehus. Behandlingen bør være omfattende, vanlig og lang.

Med alle anbefalingene fra den behandlende legen oppnås god positiv dynamikk. Men det er en rekke kontraindikasjoner, der det ikke anbefales å bruke et middel for å løse blodpropper.

De inkluderer:

 • Tilstedeværelse av en historie med alvorlig blødning;
 • høyt blodtrykk;
 • hemorragisk retinopati;
 • diabetisk retinopati, som foregår i alvorlig form;
 • en brokk som befinner seg i spiserøret i spiserøret;
 • magesår
 • Tilstedeværelse av polypper i tarmen;
 • nyresvikt
 • blødende maligne neoplasmer;
 • patologi av leveren;
 • Tilstedeværelsen av aneurysmer i hjernens kar
 • blødning i hjernen;
 • traumer og deres konsekvenser av sentralnervesystemet.

Hvis du drikker narkotika som oppløses og / eller forhindrer dannelsen av blodpropp i årene, kan du oppleve følgende komplikasjoner:

 • en allergisk reaksjon;
 • trombocytopeni;
 • blødning;
 • alopeci;
 • osteoporose.

Kompleks terapi

Behandling av sykdommen kan ikke være en isolert prosess.

Derfor kan alle legemidler deles opp i tre store grupper:

 • flebotoniki;
 • antikoagulanter;
 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Phlebotonics er stoffer som positivt påvirker reduksjonen av vascular veggen i venesystemet.

For medisiner som har en gunstig effekt på trombose i blodåren eller for forebyggende behandling av denne sykdommen, inkluderer følgende legemidler:

 • Diosmin tabletter;
 • tabletter, salve, troxevasin gel;
 • Tablettpreparasjon Escuzan (som et enkelt legemiddel ikke brukes, brukes det bare i kompleks terapi);
 • komplisert forberedelse Cycloth 3 fort;
 • Endotelon;
 • Vazobral.

Det skal huskes at hvert legemiddel har individuelle kontraindikasjoner og bivirkninger. Før første inntak av legemidler til oppløsning av trombi, er det nødvendig å nøye studere annotasjonen til stoffet og konsultere legen din.

Hvis sykdommen er i den akutte fasen, er det et smertesyndrom, så er det angitt at ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAIDs) er utpekt. Det vanligste stoffet i denne gruppen vil være diklofenak. Han er full i behandling av trombose og for forebyggende formål, ikke bare som et smertestillende og antiinflammatorisk legemiddel, men også som en god antikoagulant.

Nedenfor er narkotika som bør tas med tromboflebitt, som påvirker oppløsningen av blodpropper eller fremmer resorpsjonen deres:

 • streptokinase;
 • alteplase;
 • prourokinase;
 • tenecteplase;
 • Reteplase.

Behandling med heparinholdige stoffer

Det første som en phlebologist-lege vil gjøre når han adresserer ham om betente vener, er å sende ham til en klinisk blodprøve. Hvis resultatene synlig faren for blodpropp, kan man starte behandlingen med direkte antikoagulerende - heparin eller Fraksiparina (heparin med lav molekylvekt).

En signifikant positiv effekt av dette stoffet med en kombinasjon av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Under behandling med heparin er det nødvendig å overvåke tilstanden til koagulasjonsprosessen: tre dager etter første inntak, og deretter 2-3 ganger på 7 dager. Ved bytte til indirekte antikoagulantia (blodpropper fortsetter å oppløse), er det nødvendig å redusere dosen av heparin to ganger to dager før.

Tabletter som påvirker trombose i denne gruppen er svært like i egenskapene til heparin. Imidlertid har de mye mindre sideegenskaper.

 • varighet av terapeutisk effekt
 • når de er mottatt, er det ingen streng kontroll over tilstanden til sirkulasjonssystemet;
 • bidra til å unngå ytterligere dannelse av blodpropper;
 • lavere kolesterol;
 • Brukes hos diabetespasienter for behandling av mikrobølger;
 • kan tas før og etter en operasjon.
Disse stoffene inkluderer:
 • sulodeksid;
 • Arixtra;
 • forberedelser av Hirudins gruppe;
 • Pentosan polysulfat;
 • Ksarelto.

På det moderne farmakologiske markedet er det et stort antall antitrombotiske legemidler. Derfor bør det riktige valget kun utføres av en erfaren lege.

Narkotika fra blodpropper: spesielle egenskaper og effektive midler

Narkotika fra blodpropper i blodkar er nødvendige for rensing og normalisering av blodsirkulasjonen. Trombogenese er naturlig i mennesket for å beskytte mot blodtap når fartøyet er skadet.

Men det skjer at blodpropper dannes når det er helt unødvendig. De forstyrrer bevegelsen av blodstrømmer, og dermed skaper en situasjon som truer pasientens liv. Forberedelser av en ny generasjon kan ødelegge eksisterende og forhindre dannelsen av nye blodpropper. Det er viktig å ta medisiner fra blodpropper i tide for å unngå de triste konsekvensene.

Tromboflebit bør behandles i begynnelsen, da er det lettere å behandle. Vanligvis er trombi lokalisert i karene i underdelene, vanligvis i venene. Når trombosen vokser, lukker lumen i karet og blodet slutter å sirkulere. Her er det fare for at trombus løsnes fra karveggen og beveger den langs det vaskulære nettverket. Hvis det tetter et fartøy i lungene eller hjertet, kan en person oppleve en plutselig død.

De første tegn på sykdom er:

 • hevelse i bena;
 • smerte i stedet for dannelse av blodproppen;
 • rødhet i huden på stedet for trombus lokalisering;
 • følelse av tyngde i beina og en brennende følelse.

Risikogruppen omfatter personer som lider av følgende lidelser:

 • arvelig predisposition;
 • åreknuter;
 • traumer av venøse vegger;
 • fedme;
 • smittsomme sykdommer;
 • fysisk inaktivitet.

Hvis du har disse indikatorene, kan du ikke skrive ut symptomene som vises på enkel tretthet, for ikke å føre til utvikling av akutt eller purulent trombose.

Narkotika fra blodpropper

Det er mange årsaker til trombose. For eksempel aterosklerotiske prosesser, unormalt arbeid i hjertet og kar-systemet, endringer i blodparametere og forstyrrelse av bevegelsen. Behandling av blodpropper er ikke avhengig av årsaken til utviklingen, noe som resulterer i at nesten alltid samme behandling er foreskrevet.

Narkotika utfører følgende funksjoner:

 • ødeleggelse av eksisterende blodpropper
 • gjenoppretting av blodsirkulasjon;
 • normalisering av blodpropp, nemlig blokkering av trombocytaktivitet, reduksjon i evnen til liming sammen røde blodlegemer, undertrykkelse av prosessen med dannelse av blodpropper.

Behandling for trombi utføres på en kompleks måte med bruk av eksterne midler, tabletter, intravenøse og intramuskulære injeksjoner.

Eksterne midler

Eksterne midler er effektive og effektive. Vanligvis brukes preparater i form av salver og geler, der de mest effektive er:

 1. Heparin salve. Tilhører en gruppe koagulanter, dets aktive ingrediens er heparin, det kommer inn i overflaten og dype lag av vevet i beina. Fjerner betennelse, beroliger, lindrer av ødem, normaliserer blodsirkulasjonen. Vanligvis utnevnt i løpet av 7 dager med å trekke på et sårt sted tre ganger om dagen.
 2. Salve Gepatrombin. Den aktive ingrediensen i det er heparin, supplert med allantoin og dexpanthenol. Agenten har en antimikrobiell, regenererende og anti-inflammatorisk egenskap. Behandlingsvarighet for hver pasient tildeles hver for seg, men salven skal ikke brukes mer enn 3 ganger daglig.
 3. Lioton 1000. Stopper trombe, fjerner ødem de flatlige og dype vener, reduserer inflammasjon fordi den inneholder den aktive bestanddel - natriumheparin. Kan brukes i lang tid.
 4. Diklofenak, Nurofen. Søk om anestesi. Dette ikke-steroidale trombusmiddel hemmer dannelsen av enzymer som forårsaker trombose og betennelse i karets vegger. Salve skal gni over vene 2-3 ganger om dagen i 2 uker for å lindre smerte.
 5. Venen gel. Midler av vegetabilsk opprinnelse, er en antikoagulant, som kan tynne blodet og forbedre blodsirkulasjonen. Det bør brukes på sårpunktet om morgenen og kvelden ved å massere bevegelser.

Legemidler er foreskrevet av en phlebologist, tatt hensyn til reseptbelagte legemidlene, dets stadium, tilstanden til karene, nivået av blodplater og blodkoagulerbarhet.

tabletter

Parallelt med salver er det nødvendig å drikke tabletter fra trombose, som har en sterk effekt og mulige bivirkninger. Vanligvis er følgende legemidler foreskrevet:

Nylig leste jeg en artikkel som forteller om den naturlige kremet "Bee Savior Chestnut" for behandling av åreknuter og rensing av blodkar fra blodpropper. Med denne krem ​​er det alltid mulig å kurere åreknuter, for å eliminere smerte, forbedre blodsirkulasjonen, forbedre årenes tone, raskt gjenopprette karossens vegger, rengjør og gjenopprett åreknuter hjemme.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til en forandring i en uke: smerten var borte, beina mine stoppet summende og hevelse, og i 2 uker begynte de venetiske kjeglene å synke. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

 1. Warfarin. Det er et stoff fra en gruppe indirekte koagulanter. Hjelper å redusere blodpropp og redusere dannelsen av trombi. Drikk på en pille to ganger om dagen med vann. Varigheten av behandlingen kan vare 6 måneder med korte pauser.
 2. Cardiomagnil. Den inkluderer acetylsalisylsyre, et tynt blod og magnesiumhydroksyd, som beskytter mageslimhinnen mot de negative effektene av aspirin. Drikk en eller to piller om dagen, uansett mat. Behandlingstid opptil seks måneder uten avbrudd.
 3. Troxerutin. Tabletter fra gruppen angioprotektorer. Øk tonen i venene, reduser permeabiliteten til kapillærene, lind betennelse og eliminere hevelse. Drikk en eller to kapsler opptil tre ganger daglig, varigheten av behandlingen er 5-7 uker.
 4. Fenylbutazon. Det er i NSAID-gruppen. Eliminerer betennelse og smerte. Drikk en tablett om dagen i minst 2 uker.

Det må tas hensyn til å velge disse medisinene dersom en gastrointestinal sykdom har blitt diagnostisert tidligere.

injeksjoner

Reduser antall ledige stoffer som er tilgjengelige og forhindre dannelsen av nye, redusere koagulering av blod vil hjelpe stoffet fra blodpropper i form av injeksjoner. Følgende midler brukes til behandling:

 1. Streptokinase. Det administreres intravenøst ​​og veldig sakte, kun på sykehus under tilsyn av spesialister.
 2. Eksanta. Det moderne stoffet administreres intravenøst ​​en gang, og kan deretter tas oralt.
 3. Heparin. Det brukes, både intravenøs og intramuskulær injeksjon, med fortynning av legemidlet i saltoppløsning. Terapi utføres med lavere dose, det bidrar til å redusere blodproppene.
 4. Antibiotika. Wide-spektrum medisiner brukes hvis det er mistanke om sykdommenes smittsomme natur. De fjerner infeksjonen i en kort stund, og så stopper de med å stikke, fordi antibiotika provoserer blodfortykkelse.

Med alvorlig smerte foreskriver legen smertestillende midler fra gruppen av smertestillende midler. Det kan vare bare 3 dager, og deretter fortsette å lyse ikke-steroid medisiner.

Er det mulig å oppløse en trombose?

Oppløs trombosen raskt og gjenopprett blodstrømskan, ved hjelp av medisiner - trombolytika. De brukes i spesielt alvorlige tilfeller når det er en trussel for pasientens liv. Innfør disse midlene intravenøst ​​i et stasjonært miljø. Disse stoffene inkluderer:

 1. Streptokinase. Ødelegger blodpropper, gjenoppretter blodstrømmen. Løsningen administreres som en dråper, minst 30 minutter. Følgende doser administreres hver time. Etter 45 minutter begynner resorbsjon av blodpropper.
 2. Urokinase. Legemidlet administreres intravenøst.
 3. Alteplase. Først administreres 10 mg av legemidlet på to minutter, og deretter plasseres en drypper i 3 timer.
 4. Tenecteplase. Det er et forløb av intravenøse injeksjoner med samtidig administrering av heparin og aspirin.
 5. Nikotinsyre. Det kan være i form av en løsning for intravenøse injeksjoner og i form av tabletter. Stimulerer oppløsningen av trombi og fortynner blodet.

Disse medisinene løser effektivt trombi i underdelene og jugularvenen. I tillegg til trombolytika, brukes også antikoagulanter som heparin og warfarin, og de forhindrer også dannelsen av blodpropp. Antiaggreganter er også foreskrevet for å forhindre clumping av blodpropper - Ticlopidine og Aspirin.

For behandling av åreknuter og rensing av blodårer fra THROMBOV anbefaler Elena Malysheva en ny metode basert på kremen av åreknuter. Den består av 8 nyttige medisinske planter, som har ekstremt høy effektivitet ved behandling av åreknuter. I dette tilfellet brukes bare naturlige ingredienser, ingen kjemi og hormoner!

Behandling med folkemidlene

I folkemedisin har et stort antall oppskrifter for å bekjempe blodpropper og deres formasjon blitt samlet. Legene gjenkjenner effektiviteten av bruken av folkemidlene. Sammen med tradisjonell medisin bidrar bruken av folkemedisin til å kvitte seg med eksisterende blodpropper raskere og bedre og forhindre utseendet av nye blodpropper.

Mange av våre lesere for behandling av varicose bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Hvordan behandle en trombose med folkemessige rettsmidler vil be om følgende populære oppskrifter av folkemedisin:

Tinktur fra fruktene av kastanje. Reduserer koagulerbarhet av blod og forhindrer liming av koagulater, stopper inflammatorisk prosess. For tinktur frukter og kastanje blomstrer tas. Grind et halvt glass råmateriale og tilsett 500 ml vodka.

Sett blandingen i kjøleskapet og la den brygge i 2,5 uker. Tinktur deretter spenne og hell i en glass ugjennomsiktig beholder. Drikk tinktur to ganger om dagen for 20 dråper.

 • Salve fra fernen. Det er nødvendig å male fernelbladene til vannkoker, ta 2 skjeer med greener og bland med samme mengde sur melk, slip til en homogen masse. Påfør mye gaze og fest på et sårt sted, hold så mye som mulig. Gjør en komprimering i 4 dager på rad, og ta en pause i noen dager, og gjenta deretter behandlingen.
 • Gingerte. En liten bit ingefærrot helle et glass kokende vann og hold under lokket i 20 minutter. Legg honning og sitron i et glass, drikk som te.
 • forebygging

  For personer som har økt risiko for å utvikle trombose, må tiltak for å forhindre at det trengs. Ikke tillat dannelse av blodpropper mye lettere enn å behandle dem og mulige komplikasjoner.

  Grunnlaget for forebygging ligger i tre hovedprinsipper:

  1. Spise et sunt kosthold med lavt kolesterol.
  2. Opprettholde kroppen i god fysisk tilstand, leke sport, lede en aktiv livsstil.
  3. Kontrollerer viskositeten av blod ved bruk av fortynningsmidler.

  Ikke ta noen medisiner alene for å fortynne blodet. Bare en lege kan utpeke et slikt verktøy, ellers kan du skade din helse. Vanligvis foreskriver legene tabletter som inneholder aspirin. For å styrke veggene til fartøyene brukte Ascorutin, og for rensing av blod - Flebodia.

  Alle som er i fare bør gjøre sitt ytterste for å forhindre denne farlige patologien. Ved å utføre alle forebyggende tiltak kan du redusere risikoen for blodpropper og unngå dårlige konsekvenser.

  Medisin for blodpropp i blodårer

  Årsakene til trombi i årene

  Naturen i kroppen skapte forsiktig et system med trombogenese.

  Ellers vil personen bli truet med den minste skrape.

  Beskyttelsesmekanismen for dannelse av blodpropper begynner med skade på karet.

  Clinging til sine ujevne kanter, blodplater blir ødelagt, og prosessen med å danne blodpropp starter.

  Med den skades skaden og blødningen stopper.

  Tenk deg en tilstand der en trombose er unødvendig dannet inne i karet.

  Denne "klumpen" bæres langs fartøyene og er bundet til å stikke seg et sted, truer med å kutte organet fra det generelle matssystemet.

  Medisin for blodpropp i blodårer

  Det skjer at de er "nøytralisert" i leveren, men dette er i beste fall. Vanligvis gir deres migrasjon hjerteinfarkt, slag og tap av syn.

  Årsakene til patologisk intravaskulær trombose er mange.

  Starter fra ateroskotiske plakk og forstyrrer hjerterytmen og slutter med medfødte anomalier i blodsystemet (trombofili).

  Men til tross for forskjellige grunner, og stedet for dannelse av trombi, er behandlingen den samme.

  • Oppløs blodproppene og gjenopprettholde blodstrømmen.
  • Påvirke blodkoagulasjonssystemet: undertrykk trombocytaktivitet og hemme alle stadier av koagulasjonsdannelse, redusere erythrocytternes evne til å lime.

  Legemidler som oppløser trombus

  Den første gruppen medikamenter kalles trombolytika.

  Disse stoffene løser raskt blodpropper. De brukes i akutt livstruende forhold.

  Når koagulering med blodpropp av store kar i hjertet, pulmonale, subklaviske, femorale arterier, store vener, unntatt dyp venetrombose i ekstremiteter. Vi anbefaler å lære mer om blodpropper i hjerteets venstre hjerte.

  De behandles strengt under tilsyn av en lege på et sykehus.

  Det er viktig å: slik terapi er effektiv i den aller første dagen fra øyeblikket av trombose. Kontoen går bokstavelig talt i minuttet. Med hver time smelter håp om å gjenopprette næringen av vevet.

  Legemidler i denne gruppen redder livene til mange pasienter, bokstavelig talt trekker seg ut av "det" lyset.

  På den ene siden, effektivitet, og på den annen side - en høy pris og risikoen for komplikasjoner karakteriserer disse stoffene. Men en livstruende situasjon har alltid en tendens til å favorisere trombolyse.

  Denne gruppen inkluderer:

  Narkotika for blodpropper

  Hvis den første gruppen løser den dannede trombosen, forsøker den andre gruppen medikamenter å gjøre alt som er mulig for å forhindre at disse blodproppene dannes. Disse inkluderer antikoagulantia og antiaggreganter.

  antikoagulanter

  Det er direkte og indirekte. De varierer i struktur og virkningsmekanisme. Disse midlene fra trombi er delt inn i 3 undergrupper:

  heparin

  Hvis trombosetrombose i blodet skyldes blodprøver, er det bedre å starte behandling med direkte antikoagulantia - heparin eller lavmolekylær heparin - fraktiparin.

  Betydningen av denne terapien øker dersom pasienten har hjerte og blodårer.

  Den er konstruert som følger: 10 tys.ED heparin og 5 tusen enheter i m hver 4. time på den første dagen, den andre - til 5 tusen enheter hver 4. time, deretter til 5 tusen enheter av heparin per... 6 timer

  Preparater av denne gruppen hemmer hovedblodstimulerende enzym-trombin.

  På den syvende dagen er det tilrådelig å bytte til indirekte antikoagulantia som tabletter.

  Og to dager før overgangen skal dosen av heparin reduseres med halvparten.

  Det er viktig å huske: under behandling er det nødvendig å overvåke blodkoagulabiliteten. Den første kontrollen er tre dager fra starten av kurset, og deretter to tre ganger i uken.

  Dessverre må personer med trussel mot blodprøve for koagulabilitet, blødningstid og INR (den internasjonale normaliserte holdningen) overvåkes kontinuerlig. Uten dette vil det være umulig å velge medisin og dose.

  Hvis dette ikke er gjort, vil personen være på jakt etter et mirakel-et legemiddel for blodpropper.

  Og bare trenger disiplin og å holde en dagbok! Når nivået av INR er etablert på nivået av 2.0, heparin er kansellert

  Hvis det ikke er mulig å utføre behandling på et sykehus, kan heparin erstattes med lavmolekylær "Fraksiparin" og behandles på ambulant basis ved å injisere seg selv.

  Dette stoffet varer lengre i kroppen, så det brukes to ganger om dagen.

  Mottak av antikoagulantia er nødvendig i 3 måneder, blodet skal tas hver annen uke.

  Narkotika for blodpropper etter operasjon

  Forebygging av trombose før og etter kirurgi er en forutsetning. Ellers kan trombotiske komplikasjoner ikke unngås.

  Bruk vanlig heparin eller "Enoxaparin". Til hvem felles erstatning utføres, utføres forebyggende behandling i 2-3 uker. etter operasjonen.

  Lokalt middel for blodpropper i blodårene

  Heparin til lokal applikasjon finnes i gel "Lyoton", "Trombophobe". Dens bruk fjerner betennelse og komprimering langs venene, forhindrer dannelsen av nye blodpropper, fjerner hevelse.

  Tabletter fra trombusdannelse

  Dette inkluderer monokoumariner og dicoumariner, cyclocoumariner og indandjoner.

  En lys representant for monokumarin er Warfarin. Behandling med "Warfarin" begynner med 2,5-5 mg.

  Medisinsk anbefaling: Terapi med tabletterte antikoagulanter bør være i 3 måneder. Hvis det er provoserende faktorer for hyperkoagulasjon (traumer, kirurgi, åreknuter), blir behandlingen forlenget opptil seks måneder.

  Antivitamin Til "Warfarin" er trygt i postpartumperioden. Sykepleiere kan bruke den fra de første dagene etter levering.

  Heparinoids.

  Denne gruppen av antikoagulantia er nær heparin. De har færre bivirkninger.

  De varer lenge, og trenger ikke så streng kontroll fra blodets side. De har egenskapene ikke bare for å forhindre trombodannelse, men også redusere kolesterol.

  De er indisert for behandling av pasienter med små vaskulære sykdommer, for eksempel hos diabetikere. Bruk før og etter operasjonen.

  • "Sulodeksin";
  • "Pentosan Polysulfat";
  • preparater av "Hirudin";
  • "Arixtra";
  • "Rivaroxaban" ("Xarelto").

  Deres mottak forstyrrer dannelsen av filamenter av fibrin, stopper veksten av allerede dannede blodpropper.

  Legemidler som forhindrer trombose og forbedrer blodreologien

  Egenskapene til blod (viskositet, fart, cellens evne til å holde seg sammen) påvirkes av legemidler antiplatelet midler. Det er tre generasjoner:

  • Den første - Acetylsalisylsyre
  • Den andre - Clopidogrel og ticlopodin
  • Den tredje - "Abciximab", "Eptifibatid", "Framon".

  Et av stadiene i dannelsen av primærtrombus er adhesjon av blodplater til hverandre. Antiaggreganter har et søkepunkt på dette stadiet.

  Handlingen er så uttalt at blodplater blir dysfunksjonelle gjennom hele levetiden.

  Koblingsegenskaper av blod gjenopprettes bare etter 8-10 dager, når nye blodplater vises.

  Hvordan ernæring kan kontrollere tromboseprosessen

  Det er lurt å begynne å spise riktig etter medisinen. Ikke kast innflytelsen av diett på blod. Dens sammensetning er avhengig av maten vår.

  Hvis den vaskulære sengen av litt vann og mye fett slutninger, selvfølgelig, er tyktflytende slik væske, vil tettheten øke og eventuelle partikler vil tendere til å holde sammen, slik at riktig ernæring kan bidra til å kvitte seg med blodpropp.

  Hva bør alltid forlate bordet ditt:

  • kjøttfett kjøttkraft;
  • røkt produkter;
  • gelé;
  • fett kjøtt;
  • alkohol;
  • chokeberry;
  • hermetikk;
  • pickles;
  • sukker.

  Unngå matvarer rik på vitamin K.

  Ernæringstips

  Vannfortynnet og "fortynnet"

  Drikk mer vann! Naturlig varmt vann er det første og effektive anti-koaguleringsmiddelet. Dens beløp skal ha en tendens til 2 liter per dag.

  Diversifiser vannet regime vil hjelpe grønn te eller urte infusjoner, naturlig juice, juice av røde druer, bjørk juice.

  Løk og hvitløk er våre healere

  I århundrer har våre forfedre brukt disse plantene til behandling. Løk er rike på quercetin, enzymer som er nyttige i fordøyelsen. Takket være quercetin kjemper løkene perfekt med blodpropper.

  Hvitløk for blodfortynning er ikke mindre nyttig.

  Resultatet kan oppnås hvis du vedvarende spiser daglig på gulvløkene og et stykke hvitløk.

  Oppskrift basert på hvitløk: kok en tredjedel av den finkornet hvitløk, hell 2/3 vodka. Insister 2 uker i mørket. Legg honning og juice av en sitron til hvitløksmassen. Ta en spiseskje en gang daglig før sengetid. Oppbevares på et kjølig, mørkt sted.

  La oss viderebringe surmjölkprodukter

  Dette er den enkleste måten å bli kvitt viskøs blod. Introdusere dem din daglige diett

  Forbered yoghurt, legg til frukt, for eksempel: bringebær, currants, viburnum, mulberry, tranebær. Dette vil gi dobbel fordel for kroppen.

  "Venn" med fisk

  Å fortynne blod er nyttig - taurin. Dens mest i sjømat og fisk: blekksprut, bløtdyr, flunder, reker, tunfisk.

  Vi lagker mat på damp, da ved høy temperatur reduseres mengden taurin. Protein er oppnådd ikke fra kjøtt, men fra fet fisk: makrell, sild.

  Havkål er nyttig, den inneholder jod-det bidrar til å redusere blodets viskositet.

  Hva er hemmeligheten av fiskeolje?

  Den inneholder omega-3, som perfekt reduserer "dårlig" kolesterol og "fortynner" blodet.

  Så mye som mulig, ferske grønnsaker, sopp og krydder

  Grønnsaker alkaliniserer blodet. Vist: gulrøtter, agurker, courgette.

  Sopp og sunt krydder

  Også bidra til å fortynne blodet av mynte, oregano, timian, karry paprika, cayenne pepper.

  Bruken av hvite sopp (boletus), ulike slags soppjakke, jevn "oyster sopp" og "vinter sopp" har en gunstig effekt på blodet vårt.

  Frokost som ødelegger blodpropper

  GINGER - Et funn for personer med tendens til trombotiske komplikasjoner. Det er i stand til å oppløse vascular clots, fordi i sammensetningen har gingerol - et kraftig middel til å bekjempe blodpropper.

  Påminnelse om virkningen av aspirin, men ikke skadelig for magen.

  Til frokost, drikke te med ingefær og kanel, og legg til sitron og honning.

  Skje av grodd hvete om morgenen en kraftig levetid, forbedrer blodegenskapene.

  Vi løser trombi folkemidlene

  Hestekastanje

  Hva kan være bedre enn en hestkastanje? Egenskapene er ideelle for behandling av denne patologien. Frukt den tørkede kastanje knust, saml peeling, innsiden av frukten å kaste bort (den er giftig).

  Forbered infusjonen: For 50 gram skal 0,5 liter vodka. Insister i to uker, drikk på en skje tre ganger om dagen på tom mage, først fortynn med vann - 1/4 kopp.

  Kjøttkraft fra barken av en hvit pil

  På grunn av det naturlige aspirininnholdet bidrar det til å tynne blodet. Skjeens skje kokes i ti minutter (en skje med bark på et glass vann).

  Insister en time, tilsett kokt vann til det tidligere volumet. Spis 2 ss tre ganger om dagen før måltider. Kurset er 10 dager.

  Hirudoterapi med blodtykkelse

  Kamp med økt viskositet av blod hjelper - leech. Hennes spytt er rik på hirudin, som ikke er dårligere enn narkotika. Hirudin kan redusere blodets viskositet, øke motstanden til celler til ødeleggelse.

  Ved å observere gradvis antitrombotisk terapi er det mulig å oppnå bemerkelsesverdige resultater. Og i alle stadier ikke glem å kontrollere blodindikatorene.

  Med en tendens til trombose blir dette livets norm, som for eksempel måling av glukose hos diabetikere eller nivået av lavdensitetslipoproteiner i kardiovaskulær sykdom.

  LIKKE PUBLIKASJONER:

  Alle som forlater legekontoret med en diagnose av "Angina pectoris", holder mest sannsynlig et resept for nitroglyserin. Det handler ikke om sin eksplosive egenskap, men om medisinen, som bidrar til å stoppe angrepet - for å hindre følelsen av smerte og trykk i brystet ved å øke blodstrømmen til hjertet. Alle som lider av angina har alltid med seg nitroglyserin, som en paraply i høstperioden. Men i tillegg til narkotika, er det flere andre måter å hjelpe deg selv - redusere frekvensen av anfall, og til og med helt bli kvitt dem.

  Pressing, kontraktsmerter i brystet - et klart signal om at hjertet mottar en utilstrekkelig mengde blod beriket med oksygen. Den vanligste årsaken er avsetning av fettstoffer i blodkarene (kolesterol), som blokkerer blodstrømmen. Smerten begynner vanligvis i brystbenet, så stråler den til venstre skulder og arm, så vel som underkjeven. Kan bli ledsaget av kvalme, svimmelhet, hjerterytmeforstyrrelse. Alltid og fremfor alt er det et skrekk.

  Hvorvidt å gå til legen?

  De fleste som har opplevd angina angrep for første gang, tar det for hjerteinfarkt. Under angina angrep, i motsetning til et hjerteinfarkt, blokkeres ikke blodårene helt, men selv i dette tilfellet bør du ta tilstanden din på alvor. Hvis det er mistanke om angina, bør du se en lege så snart som mulig. Hvis smerten i brystet varer i mer enn en kvart time, er det svimmelhet, kald svette, så må du umiddelbart ringe en ambulanse. Mens du venter, må du ta aspirin, bedre løselig 300 milligram.

  hvis du står, går, trener eller løper, når angrepet begynner - sett deg ned, hvil i noen minutter; hvis de karakteristiske manifestasjonene dukker opp når du ligger eller hviler - endre kroppens stilling: sitte eller stå opp. Dermed vil trykket på nerver som overfører følelsen av smerte i hjertet, reduseres. Hvis angina angi oppstår under hvilen, er det et alarmer som angir en forverring av tilstanden. Rapporter dette til legen.

  Hvis angrepet starter under spenning eller spenning, prøv å roe ned. Emosjonell stress, så vel som fysisk stress, øker myokardisk oksygenbehov. Gjør yoga, tai chi, eller annen form for fysisk aktivitet.

  Hjelpe ditt hjerte - spis riktig!

  Omega 3 fettsyrer beskytter hjertet og blodårene. Det er nok å spise fisk, som inneholder dem 2 ganger i uken (makrell, laks, sardiner). Hvis det er et ønske om å ta i kapsler, så kontakt legen din om deres interaksjon med de medikamenter som tas.

  i henhold til resultatene av studien, reduserer daglig konsentrasjon av en hvitløksklær konsentrasjonen av kolesterol. Det er også bevis på at hvitløk reduserer tendensen til blodpropper. Det er mer effektivt å spise det rå når det legges til en saus eller salat. Hvis du avstøtes av lukten av hvitløk, kan du erstatte hvitløkskapsler eller tabletter (for eksempel Alliofil). Velg et stoff som gir 4000 mikrogram allicin daglig.

  folsyre og vit B fører til økt konsentrasjon av homocystein - et stoff hvis overskytende i blodet øker risikoen for hjertesykdom. En god kilde til disse vitaminene er naturlige matredienser. Spis mye kjøtt, fisk eller egg (vit B12), grønnsaker og sitrusfrukter (folsyre).

  Først av alt, forebygging!

  Sammen med legen din, utarbeide et treningsprogram - vanlige klasser vil bidra til å forhindre angina pectorisangrep.

  Må slutte å røyke! Nikotin, forårsaker en innsnevring av blodårene, kan forårsake sykdomsutviklingen og forverre den. Også unngå røykfrie rom.

  Prøv å gi opp kaffe. Noen forskere mener at kaffe øker konsentrasjonen av homocystein i kroppen, noe som øker risikoen for anginaangrep.

  Etter et måltid, ta en pause eller ta opp en aktivitet som ikke krever mye innsats. Etter å ha spist, økes blodstrømmen til mage-tarmkanalen, og hjertet får på denne tiden mindre enn vanlig mengde oksygen, noe som kan bidra til utviklingen av et angrep.

  Ta vare på deg selv fra kulde. Kald luft induserer ufrivillige bevegelser av muskler, noe som kan forårsake angina pectorisangrep.

  Unngå plutselig fysisk anstrengelse, for eksempel å kjøre til en avgangsbuss eller løfte en tung gjenstand.

  Prøv å holde kroppsvekten riktig for høyden din.

  Uansett hvilken medisin du velger, må du alltid alltid først gå til legen for en kontroll, da det var kjente tegn som prøvde å selvmedisere, men gjorde bare verre. Hvis du skal se en lege og du kjenner listen over legemidler på forhånd, kan du spesifisere for en eller annen, jeg kan anbefale ginkum, da hun tok det med det formål og hjalp meg. Selvfølgelig er valget ditt, men jeg anbefaler deg å høre på ordene til leger

  Annonser din ginkgo et annet sted, det hjelper ikke, aspirin i en dose på 75 mg / dag er mye mer effektivt!

  K-vitamin er involvert i dannelsen av benvev, hvis det går tapt, så kan du tjene osteoporose. Så her som de sier en godbit, den andre er lammet

  Tabletter og preparater for oppløsning av vaskulær trombose

  Trombusdannelse er en naturlig mekanisme for å beskytte menneskekroppen mot tap av blod i strid med blodkarets integritet. Imidlertid utvikler denne prosessen i noen tilfeller til en patologisk og den tilsvarende sykdommen utvikler seg. Tromboflebitt kan behandles. Dette er imidlertid mer effektivt ved sykdommenes begynnelse. Forskjellige stoffer, for eksempel piller fra tromboflebitt på forskjellige måter kan bidra i kampen mot patologi. Dette skyldes sammensetningen av stoffet, samt egenskapene til de komponentene de inneholder.

  Litt om sykdommen

  Tromboflebitt er en sykdom preget av utviklingen av den inflammatoriske prosessen i venøs veggen, noe som resulterer i dannelse av en trombose i det vaskulære lumen. Vanligvis dannes blodpropp i benene på bena. Forløperen av sykdommen er åreknuter.

  Tromboflebitt med rettidig påvisning av behandle. Derfor prioritet i medisinsk praksis er å undersøke årsakene som bidrar til utviklingen av patologisk prosess, og den primære symptomer, noe som gir tid til å påvise den. Faktorer som forårsaker utvikling av trombose er ganske mye, de alle forholder seg til patologiske prosesser utvikler seg i karene (aterosklerotisk plakk, trombofili - en vanlig årsak til LDL kolesterol).

  For rettidig diagnose må du være oppmerksom på utseendet på slike tegn som:

  • hevelse i nedre ekstremiteter;
  • smerter i bena;
  • hyperemi av huden i koagulasjonsdannelsessonen;
  • Følelse av tyngde og brenning i nedre ekstremiteter.

  Det grunnleggende prinsippet om profylakse for trombose er å identifisere en risikogruppe. Det refererer til personer med:

  • veid ned av arv
  • åreknuter
  • traumer av venøse vegger;
  • overdreven kroppsvekt;
  • smittsomme sykdommer;
  • en stillesittende livsstil.

  De viktigste prinsippene for terapi

  Til tross for mange årsaker som bidrar til utviklingen av trombose, er behandlingsregimet likt i alle tilfeller. Medisiner bidrar til å løse følgende problemer:

  • Oppløs den dannede blodproppen og normaliser bevegelsen av det biologiske væsken;
  • gjenopprette blodpropp (dette oppnås ved å inhibere aktiviteten av blodplateceller, noe som reduserer muligheten av røde blodlegemer til å holde sammen, inhibering av dannelse av en blodpropp).

  Den viktigste klassifiseringen av narkotika

  Når det er trussel om blodpropp, er det ganske naturlig for pasienten å spørre: Hva er stoffene som behandler sykdommen?

  Alle antitrombotiske legemidler er delt inn i to grupper:

  • trombolytika - effektive resorptiver
  • narkotika hvis handling er rettet mot å forhindre dannelsen av blodpropper.

  Den første gruppen av midler for behandling av trombose er i stand til å oppløse blodpropper. Alle skal utnevnes av legen, siden de tilhører gruppen sterke medisiner. Vanligvis bruker den behandlende legen dem i de tilfellene når det er risiko for komplikasjoner, det vil si blokkering av lumen av karene i de viktigste vitale organer.

  Den andre gruppen medikamenter for behandling av tromboflebitt, er rettet mot å sikre at blodproppen ikke dannes. Alle medisiner i denne retningen er delt inn i to typer:

  Hovedoppgaven av antikoagulantia er normaliseringen av blodproppsprosessen. De er representert av:

  • hepariner;
  • hepariner med lav molekylvekt;
  • heparinoid;
  • hirudin.

  Oversikt over trombolytiske midler

  Trombolytika er utviklet for å oppløse blodpropper. Fibrinolyse og alle manipulasjoner for administrering av disse legemidlene bør utføres på et sykehus eller spesialisert senter.

  Dette skyldes høy risiko for blødning.

  Midler for oppløsning av blodpropper har visse kontraindikasjoner:

  • traumer av indre organer;
  • operativ intervensjon på hjernen eller ryggmargen to måneder før dannelsen av en farlig trombus;
  • høyt blodtrykk;
  • slag;
  • reduksjon i antall blodplater;
  • ulike blødninger de siste 14 dagene.

  Blant de mest populære stoffene av trombolytisk virkning er isolert som:

  1. Purolaza. Det er den mest effektive medisinen, som gjør det mulig å løse blodpropper raskt. Det har en lang effekt på blodproppen.
  2. Streptokinase. Karakterisert av naturlig opprinnelse, siden den er produsert fra hemolytisk streptokokker. Gjentatt administrering av legemidlet er farlig ved utvikling av anafylaktisk sjokk mot fremmed protein.
  3. Alteplase. Refererer til preparater opprettet kunstig ved å introdusere det nødvendige genetiske materialet i E. coli. Egenheten ved stoffets virkning er relatert til dens effekt på en bestemt sone berørt av en trombose.

  Antikoagulantia mot utseendet av trombi

  Alle stoffer som tillater henne å innrømme dannelsen av blodpropp er delt inn i to grupper: antikoagulantia og antiaggreganter. Antikoagulanter er i sin tur delt inn i direkte og indirekte legemidler. Denne klassifiseringen skyldes den forskjellige strukturen og virkemekanismen.

  Alle antikoagulantia er delt inn i tre grupper:

  • heparin.
  • analoger av heparin - et lavmolekylært nivå (Nadroparin, Enoxaparin).
  • en gruppe heparinoider (f.eks. Sulodexi);
  • Hirudin og analoger - trombininhibitorer.

  Til forberedelser av indirekte handlinger betyr for restaurering av en optimal struktur av en blodproblemer. I dette tilfellet er tabletter fra trombose representert av: monokoumariner (Warfarin), dicoumariner, cyclocoumariner og indandjoner. Alle midler er full i henhold til dosen som legen har foreskrevet.

  Direkte antikoagulantia foreskrives dersom det er fare for tilstopping av fartøyet. Vanligvis er dette påvist ved blodprøven når hun utfører sin forskning. De løser tromben og eliminerer dermed faren. Direktevirkende legemidler inkluderer heparin eller lavmolekylær heparin-fracsiparin.

  Virkningsmekanismen for legemidler i denne gruppen er basert på undertrykking av det viktigste enzymet av blodpropp - trombin.

  En uke etter deres bruk, drikke indirekte antikoagulantia i tablettform. I dette tilfellet, et par dager før overgangen, er det nødvendig å redusere mengden av stoffet administrert to ganger. Det viktigste som bør huskes under behandling med disse legemidlene er obligatorisk overvåkning av blodkoagulabilitet.

  Hvis det ikke er noen mulighet for behandling på sykehus, kan det brukes et annet middel for trombi - lavmolekylært fraksiparin. Injiserbare legemidler kan utføres uavhengig. Denne muligheten skyldes den langsiktige effekten av stoffet og en mildere effekt.

  Gruppe antiplatelet midler

  En annen gruppe medikamenter bidrar effektivt til å behandle trombose. Virkemekanismen for antiplatelet-midler skyldes deres evne til å påvirke blodets kvalitative egenskaper. I de fleste tilfeller brukes tre generasjoner av disse midlene:

  • Forberedelser av første generasjon. Disse inkluderer acetylsalisylsyre (i den vanlige behandlingen kalles acetylsalisylsyre for blodpropper i karrene aspirin).
  • Forberedelser av andre generasjon. Gruppen er representert på slike måter som: Clopidogrel, Ticlopidine.
  • Forberedelser av tredje generasjon. Blant dem er følgende medisiner: Framon, Choledol, Eptifibatid, Gipertofort, Abciximab.

  Profylaktiske stoffer

  Forebygging av tromboflebitt er grunnlaget for bekjempelse av farlige konsekvenser. Den inneholder følgende punkter:

  • sunn mat;
  • opprettholde den fysiske form
  • kontroll for det optimale forholdet mellom blod og blod.

  Det bør huskes at alle medisiner uansett form skal tas i samsvar med utnevnelse av spesialist. Tross alt, selv ufarlige metoder for uavhengig behandling er farlige ved å endre blodindikatorer og true utviklingen av negative fenomener.

  Tromboflebitt er en alvorlig trussel, ikke bare for menneskers helse, men også for livet. Tidlig bruk av medisiner kan eliminere farlige faktorer eller redusere risikoen. Det skal imidlertid huskes at svaret på spørsmålet om hvordan å behandle venetrombose kun kan gis av en spesialist. Han kan foreskrive å ta piller eller utføre intravenøs behandling. Under alle omstendigheter må alle midler tas i henhold til instruksjonene og doseringen bestemt av den behandlende legen.

  Les Mer Om Fartøyene