Liste over legemidler som trengs for å lindre hypertensiv krise

Problemer med blodtrykk kan oppstå hos en person i alle aldre, det snakker ikke bare om feil livsstil, men også om forverring av kroppen. Blant kardiovaskulære sykdommer er hovedstedet opptatt av hypertensjon - det hyppigste tegn på en rekke andre diagnoser. Det blir kilden og resultatet av forverringen av arbeidet i hjertet, hjernen og andre organer.

I tillegg til kroniske oppblåsninger og nedturer av blodtrykk oppstår plutselige plutselige angrep når nålen til tonometeren overskrider de tillatte medisinske indeksene (180-200 eller mer). Alt er ledsaget av følgende kliniske symptomer: kvalme, hodepine, tinnitus, svakhet, økt svette, frykt for død, åndedrettssvikt. Dette fenomenet i medisin kalles "hypertensive krisen".

Hvilke virkemidler brukes til å lindre symptomene?

I medisin er det to typer hypertensive kriser - ukomplisert og komplisert. Ukomplisert hypertensive krise kalles, der det ikke er noen irreversible lidelser. Komplisert karakteriseres av skade på organets vev (hjerte, hjerne), som senere får kronisk status.

I ukomplisert bruk tyder ofte på behandling med rusmidler med hypertensive kriser i form av tabletter. Pasienten kan hjelpe seg med tilgjengelige midler før ambulansen kommer. Ytterligere terapi kan delvis skje hjemme. Med den andre typen medisinering i hjemmet medisinskapet vil være utilstrekkelig, er sykehusinnleggelse nødvendig, injeksjoner, drippere foreskrevet på sykehuset.

De noterer seg en liste over medisiner for hypertensive kriser, som varierer i deres handling og retning. Noen stoffer fra hypertensjon supplement hverandre, de er brukt hjelpemiddel:

 • Inhibitorer av enzymer av syntese av angiotensin.
 • Blokkere av angiotensinreseptorer.
 • Kalsiumreseptorblokkere.
 • A- og B-blokkere av adrenalinreseptorer.
 • Legemidler som virker på sentralnervesystemet.
 • Diuretika.
 • Preparater som inneholder kalium og magnesium.

Disse stoffene virker annerledes, stoppe det hypertensive angrepet på forskjellige stadier. Påfør i samsvar med hovedårsaken til høyt trykk. Diuretisk og elektrolytformuleringer korrigerer hverandres handling. Det er verdt å merke seg noen forskjeller mellom a- og b-blokkere, som er selektive og ikke-selektive. I kardiovaskulær klinikken, de mest populære betablokkene.

For å roe nervene ta glycin

Hva brukes i ukomplisert type

I morbid tilstand er det ofte en ekstra følelsesmessig reaksjon av en person til et angrep. Relieve nerver vil hjelpe 1-2 tabletter av glycin. Fra trykk og hodepine drikker 2 tabletter uten skum + 40 dråper Corvalolum.

Valerian i tabletter (tinktur) brukes som beroligende, svakt beroligende, det bidrar til å lette det hypertensive angrepet. Eteriske oljer gjør pusten lettere.

Det medisinske stoffet er klonidin. Brukes som et kraftig antihypertensive middel som virker på sentralnervesystemet. Det anbefales å bruke bare som en siste utvei, når andre måter å fjerne et hypertensive angrep ikke fungerer på. Resepsjonen starter med en halv tablett om dagen, med en negativ effekt, øker til en hel tablett per dag. Vi tillater også en to-timers resepsjon - den andre i en time etter den første mottakelsen.

Det er nødvendig å følge instruksjonene strengt: forårsaker svakhet, døsighet, økt dose - tap av bevissthet, avhengighet. Produktet har en sterk beroligende effekt - rask å sovne på stedet, inhibering.

Clopheline administreres også intravenøst ​​i en sykehusinnstilling. En slik introduksjon akselererer handlingen.

Legemidlet er en ambulanse for hypertensjon. Handelsnavnene "Captopril", "Kapoten".

Med kraftig økt trykk ta en kaptopriltablett under tungen til fullstendig resorpsjon. Det hypotensive middel er en ACE-hemmere (hemmer produksjon av enzymer for syntese av angiotensinhormonet, som er ansvarlig for høyt blodtrykk). Anvendt behandling med stoffet i både kronisk hjertesvikt og med hypertensjon av enhver genese. Det er mest effektivt ved enkelt høytrykksavlastning. Egenskaper av stoffet - forårsaker ikke kompenserende takykardi. Ved sin handling fjerner spasmen av arteriene, utvider koronar blodkanalen, øker blodstrømmen i nyrene.

Legemidlet brukes ved kraftig økt trykk

 • Nifedipin.

Et antihypertensive stoff fra en rekke kalsiumkanalblokkere, som forhindrer penetrasjon av kalsiumioner i hjertemuskulaturen og blodkarene, og reduserer dermed overflødig spenning. Senker rytmen i hjertet, øker tilførselen av oksygen og oksygen til myokardiet. Reduserer energiforbruket i hjertet. Fremmer utvidelsen av perifere arterier, reduserer byrden på hjertet når du tømmer blod.

Som alle agenter - kalsiumkanalblokkere, reduserer Nifedipin sjansen for nyrepatologi.

Behandlingen med nifedipin er strengt i henhold til instruksjonene og råd med lege. Metode for mottak: Tabletten absorberes i tungen eller bitt. Innen 30-40 minutter bør det være en tilretteleggende effekt. Om nødvendig gjentas inntaket etter 20-30 minutter, og øker dosen til 20-30 mg.

Det er også en form for stoffet forlenget virkning - effekten er beregnet i 24 timer. Raskt for å fjerne hypertensiv krise er det mulig ved hjelp av dråpeinjeksjoner (nyxes) nifedipin. Også stoffet stopper migreneangrep og reduserer spasmer i musklene i indre organer.

Hva brukes til en komplisert type

Komplisert angrep av hypertensiv sykdom er ledsaget av en spesiell kritisk tilstand og krever umiddelbar inngrep av ambulanslaget. Selv i behandlingen er risikoen for død svært høy.

Hovedtegnene til en komplisert form for hypertensjon:

 1. Pasientens adferd i løpet av dagen varierer fra kraftig virksomhet til følelsesmessig-gråtende reaksjon og tretthet.
 2. Symptomer på vanlig hypertensjon kan øke: kvalme med oppkast, svimmelhet, kroppskjelving, polyuria.
 3. Fra siden av sentralnervesystemet: det er tyngde i hodet, døsighet.
 4. Blek og hovent hud.
 5. Det er alvorlig kortpustethet, mangel på luft.
 6. Rødhet i ansiktet, hender på grunn av varmeflush.

Med en komplisert form for høyt blodtrykk endres pasientens oppførsel i løpet av dagen

Krenkelse av koordinering, hørsel, syn og inhibering indikerer utbruddet av irreversibel hjerneskade: Spenningen eller blokkeringen av karene griper til nærmeste deler av nevronvevet. Videre forsinkelse med hjelp og behandling er fulle av stroke, microinsult, ødem i hjernegruppene, iskemi og koma. I denne perioden er predominansen av nevrologiske symptomer også karakteristiske - nummenhet i individuelle muskler (eller total avvisning av funksjonene i hender eller føtter), svekket koordinasjon, bevissthet, kramper.

Ved behandling av sterke antihypertensiva legemidler, for et akselerert resultat, blir legemidler med hypertensive kriser administrert intravenøst ​​og intramuskulært. Adrenoblokere (beta-blokkere) er inkludert i behandlingen. For å opprettholde hjerneceller, blir antioksidanter, antihypoksanter introdusert i behandlingsregimet.

Handelsnavnet er Naniprus. Legemidlet er designet for å raskt stoppe det hypertensive angrepet. Hypotensiv virkning oppnås raskt, innen 2-5 minutter ved intravenøs administrering. Etter 5-15 minutter senkes blodtrykket til normalt nivå.

Stoffet har en vasodilerende effekt: det påvirker tonen i muskelveggen til karene, både arterier og årer - det forstørrer lumen i karet. Reduserer trykket på grunn av en liten økning i hjertefrekvensen. Reduserer byrden på hjertet før og etter utgivelsen av blod.

Det er kontraindikasjoner i behandlingen av medisinering: intrakranielt trykk, hjerne traumer med blødninger, nyresykdom, hypothyroidisme.

Legemidlet brukes som det første middel for å lindre angina angrep. Innen et minutt etter resorption, dilaterer og slapper av de vaskulære veggene, fjerner de smertefulle krampene i hjertet. Ved å redusere blodtrykk i blodkarene og i hjertekamrene kan symptomene på et hypertensive angrep undertrykkes.

Legemidlet brukes til å lindre angina angrep

I hjemmet absorberes nitroglyserintabletten i munnen. På et sykehus eller ambulanse blir pasienten gitt en injeksjon. Det finnes også andre former for stoffet - salve med nitroglyserin, nitroglyserinplaster. Det antas at stoffet absorberes bedre gjennom slimhinnene, huden. Det gjennomgår ikke rask metabolisk ødeleggelse i leveren, noe som forlener effekten.

Vasodilatoren er tilgjengelig i kapsler. Handelsnavn - "Apressin", "Aprelazin", "Deselazin". Legemidlet presenteres i en kombinasjon av stoffer (hydralazin + hydroklortiazid). Raskt oppnådd antihypertensive effekt - i 1 minutt, men i fremtiden er det kompensasjon fra hjertet - en økning i hjertefrekvens, takykardi, væskeretensjon. Derfor er monoterapi mot hypertensive kriser med hydralazin utelukket, beta-blokkere og diuretika legges til legemiddelregimet.

Siden stoffstoffet hos enkelte pasienter trekkes tilbake i forskjellige doser (avhengig av graden av acetylering), velges den terapeutiske dosen individuelt.

Et hypotensivt middel fra en rekke beta-blokkere, et hybridmedikament. Den blokkerer postsynoptiske alfa- og beta-adrenoceptorer, og derved reduseres ledningsevnen til eksitasjonssignalet. Reduserer innflytelsen fra det autonome nervesystemet på hjertets arbeid, endrer ikke hjertefrekvensen og andelen utkast.

Har en tilstrekkelig lang utsöndringsperiode og er gyldig i 4 timer etter inntak. Under kritiske forhold hypertonisk injisert 100 til 125 mg, i en drypp - langsomt (50-200 mg) i 200 ml natriumkloridoppløsning eller det samme volum av 5% glukose.

Fare for plutselig trykkfall

For medikamenter for hypertensiv krise, bør anvendes med forsiktighet, da en kraftig nedgang i trykket kan føre til en uønsket tilstand i organismen. Den farligste - kan være hjertestans, anafylaktisk sjokk. Sterk blodtrykkssenkende midler for hypertensiv krise negativ innvirkning på nyrene vises sårhet i organer og ekstremiteter (på grunn av mangel på blodstrømmen fortsette til dem). Det er en rask puls, ledsaget av muskel svakhet, sløvhet, respirasjonsdepresjon.

For å stabilisere pasientens tilstand er det nødvendig å legge den på en helt horisontal overflate: hodet skal ligge lavt eller henger ned. Legg en myk rulle under føttene. I fremtiden vil pasienten tilby en sterk brygget te eller naturlig kaffe.

Narkotikabehandling for hypertensive kriser

Hypertensiv krise - en akutt og vanskelig tilstand, som utløses av en umiddelbar økning i blodtrykket.

Han kan true alvorlige, noen ganger til og med livstruende forandringer i enkelte organer og systemer. Svært ofte får hjernen, hjertet, nyrene og selvfølgelig blodårene.

Dette fenomenet er typisk for personer som har hypertensiv sykdom, det vil si de som ofte er under høyt trykk. Det er kjent at slike faktorer som permanent stress, vanlig fysisk aktivitet og fullstendig opphør av bruk av passende medisiner kan provosere det. For å takle sykdommen er det nødvendig å finne ut hva som brukes til hypertensiv krise?

Symptomer på sykdommen

Før du behandler den hypertensive krisen med medisiner, er det nødvendig å sørge for at denne tilstanden har de påviste tegnene. Det er svært viktig at denne diagnosen er bekreftet av en spesialist. I intet tilfelle bør du ta noen medisiner uten å ordinere en lege, da dette har mange konsekvenser.

De viktigste symptomene på hypertensive angrep er:

 • uutholdelig hodepine;
 • nedsatt visuell funksjon;
 • kvalme ledsaget av oppkast;
 • rødhet i huden og slimhinner i ansiktet;
 • kortpustethet;
 • kramper;
 • Kompressive smerter, som føltes hovedsakelig bak brystet.

Hvis ovennevnte tegn sammenfaller, er det nødvendig å avklare med legen hva som skal tas med hypertensive kriser. Han vil utnevne en effektiv og ordnet behandling som vil eliminere de forstyrrende manifestasjonene av sykdommen.

Legemidler med hypertensive kriser

Først må du forstå hvordan du lindrer tilstanden. Som hovedregel er det primære målet med behandling å senke blodtrykket i to timer med ikke mer enn kvart. Det er svært viktig å ikke overdrive det, da en umiddelbar nedgang i nivået kan utløse en forverring av blodtilførselen til nyrene, hjernen eller myokardiet. Det må overvåkes med intervaller på en halv time.

Tabletter fra trykket av Kapoten

Hvis forbedring av tilstanden og ikke kommer, eller det er ledsaget av slike alarmerende symptomer som sterke smerter i hjertet, uttalt kvalme, oppfordrer til oppkast, svimmelhet, kramper, bør du umiddelbart gå til legen din slik at han angitte legemidler som brukes i en hypertensiv angrep.

Det er en liste over stoffer som har langvarig hypotensiv effekt:

 1. Capoten. På apotek er den tilgjengelig i en vanlig dose på 25 mg. Vanligvis nok for en fjerdedel av en tablett, men i mer alvorlige tilfeller, benyttes også to. Det er ønskelig å øke dosen ikke umiddelbart, men konsekvent. Således, hvis pasienten ikke er nok av en pille, så kan han ta en ekstra. Det begynner å være aktivt bare etter en kvart time, noen ganger i seksti minutter. Effekten av effekten fortsetter i omtrent flere timer. Det er viktig å huske at de pasientene som tar spesielle diuretika og ikke tidligere har brukt kaptopril, bør starte med en minimumsdose som er en fjerdedel av pillen.
 2. kaptopril. Det regnes som det mest effektive stoffet, som er utviklet spesielt for å starte behandling av plutselig økning i blodtrykket. Den er preget av den mildeste virkningen. Som regel er en bruk ikke nok til å forårsake farlige bivirkninger. Det bør tas før måltider, da det er i stand til å redusere absorpsjonen av tarmen;
 3. Klonidin. Disse tabletter med hypertensiv krise brukes ganske sjelden, som regel, bare i tilfeller der lignende virkemidler ikke er tilstrekkelig effektive. Blant bivirkningene er at de kan forårsake tørr munn, langsom reaksjon og konstant døsighet. Dette stoffet er absolutt kontraindisert med en sjelden puls, blokkering av hjertemuskelen og en liste over andre plager. Det bør ta omtrent to tabletter under tungen eller innsiden. Ved første mottaksmåte er begynnelsen av handlingen notert etter tjue minutter, og i andre - etter en time. En sterk terapeutisk effekt blir observert etter omtrent tolv timer;
 4. nifedipin (legemidler der den består av - Adalat, Kordafen, Kordaflex, Kordipin og Corinfar). Dette stoffet for hypertensiv krise er veldig rask, men dessverre produserer en kort effekt. De viktigste stoffene og dets analoger brukes til en krise inne i eller under tungen. Men i tillegg til den raske medisinske effekten, kan de føre til følgende ubehagelige bivirkninger: en følelse av "tyngde" i hodet, en raskere puls, samt en kortvarig senkning av blodtrykket. De anbefales ikke til akutt smerte i hjertemuskelen, da de kan forverre pasientens tilstand betydelig i nærvær av hjerteinfarkt. Tidligere ble disse stoffene aktivt brukt for å forhindre fremveksten av en krise. For tiden brukes de ikke ofte på grunn av risikoen for bivirkninger og manglende evne til å kontrollere graden av trykkreduksjon. For å oppnå en stabil terapeutisk effekt anbefales det å ta fem milligram per dag. Begynnelsen av virkningen av hvert av de ovennevnte legemidlene begynner med omtrent tjue minutter, men varigheten av deres hypotensive virkning er omtrent seks timer.

Magnesiumsulfat

Det er en av de mest effektive legemidlene for å behandle plutselige økt blodtrykk. Folk kaller det Magnesia. Det brukes til å gi førstehjelp til paramedikere for å normalisere pasientens tilstand og bringe trykket til de vanlige indikatorene. Dette stoffet har et stort antall positive sider, som tillater bruk av magnesiumsulfat i hypertensiv krise.

Løsning for intravenøs administrering Magnesiumsulfat

Magnesiumsulfat reduserer ikke bare trykket, men har også følgende effekter:

 • beroligende;
 • krampestillende;
 • vasodilator;
 • vanndrivende.

Agenten er et hvitt pulver, som kan oppløses i vann, men ikke i etanol. Vanligvis er det utstedt i form av ampuller og i poser. Den tilberedte sammensetningen har en utpreget salt smak med bitterhet.

Etter innføringen av dette stoffet i hypertensive angrep, er det en umiddelbar reduksjon i blodtrykket. Han er også i stand til å stoppe anfall, ha en beroligende effekt og lindre smerter. I intet tilfelle bør doseringen som er til stede av den behandlende legen overskrides, da magnesiumsulfat kan føre til asfyksi i store mengder.

Magnesia administreres:

Det er viktig å merke seg at med sent giftose under svangerskapet, kan du injisere denne medisinen intravenøst.

Som regel med denne komplikasjonen stiger arterieltrykket hopp, noe som er en stor fare for fremtidens mor og hennes barns liv. Etter introduksjonen av Magnesia, sammen med den hypertensive krisen, blir permanent økt muskelton eliminert.

Det skal bemerkes at moderne leger anser at intramuskulær administrasjon av løsningen er ekstremt farlig. Med en kraftig økning i blodtrykket må du gå inn om lag tjue milliliter, noe som er ganske ubehagelig. Til tross for dette er det risiko for blåmerker etter injeksjonen. For øyeblikket forbyder medisinsk personale kategorisk forbud mot selvinjeksjon av dette stoffet, spesielt hvis en person som ikke har medisinsk utdanning.

Magnesia, som trer inn i menneskekroppen, eliminerer alt overskudd av kalsium fra bindingsstedene.

Dermed tar dette stoffet en aktiv rolle i reguleringen av enzymer og komplekse metabolske prosesser. Løsningen fjerner forstyrrelser av hjerterytmen med takyarytmier.

Selv ved bruk av dette stoffet, kan magnesiumioner fjernes sammen med urin. Når det settes inn i venen, produseres en sterk effekt, noe som er ekstremt vanskelig å oppnå etter injeksjon i musklene.

Beslektede videoer

Grunnleggende om førstehjelp i hypertensiv krise:

I denne artikkelen kan du lære om hva du skal behandle den hypertensive krisen. Her er en detaljert liste over medisiner som har en høy terapeutisk effekt. Kun med felles innsats fra legen og pasienten kan man oppnå høye resultater i behandlingen. Det viktigste for pasienten er å observere dosen av tabletter riktig for ikke å skade din egen organisme og ikke pådra seg enda større ulykke.

Hvordan slå HYPERTENSION hjemme?

For å bli kvitt hypertensjon og rense blodårene, trenger du.

Narkotika for hypertensiv krise: bruk

Hypertensiv krise - en kraftig økning i blodtrykk, forårsaker kvalme, hodepine og andre ubehagelige symptomer. Hovedfaren ved disse anfallene er mulige komplikasjoner som kan oppstå som følge av et brudd på blodtilførselen til hjernen og nervesystemet som helhet. Det er viktig å umiddelbart stoppe angrepet, men for dette bør du vite hvilke stoffer som brukes til hypertensiv krise.

Det er verdt å merke seg at de fleste midler for rask fjerning av høyt trykk kun kan brukes av leger med "førstehjelp". Uavhengig bør de ikke brukes, spesielt hvis angrepet skjedde for første gang. Ellers kan man bare skade og alvorlig forverre pasientens tilstand.

Viktig! Med en alvorlig hypertensive krise må du umiddelbart ringe en "ambulanse".

Enn staten er farlig

Forverring av hypertensjon er farlig for hele organismen. De viktigste konsekvensene av et så sterkt hopp i trykket inkluderer vanligvis kvalme, opp til oppkast, alvorlig hodepine, som kanskje ikke fortsetter i noen tid, blodsirkulasjonsforstyrrelser. På bakgrunn av hypertensive kriser øker sannsynligheten for forekomst av slike forhold som hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Ikke glem at angrepet selv er en konsekvens av allerede eksisterende helseproblemer, så hvis du ignorerer det, vil staten bare fortsette å forverres. Den hypertensive krisen snakker ofte om forsømt hypertoni, metabolske forstyrrelser og dårlig motstand mot hyppig stress. Derfor, når tegn på angrep dukker opp, må du snarest kontakte en lege.

Forberedelser for cupping

Narkotika for hypertensive kriser er avhengig av type angrep. Med en krise av den første typen, er ikke ukompliserte, intramuskulære injeksjoner vanligvis påkrevd - nok medikamenter til oral administrering. Når det kreves en annen type krise, er det vanligvis nødvendig med en ambulanse, siden legemidlene administreres intramuskulært. Lister over medisiner er ganske omfattende.

Viktig! Selv muntlige medisiner bør kun tas etter legenes avtale.

Medisiner for ukomplisert crista

Ukomplisert hypertensive krise krever ikke obligatorisk sykehusinnleggelse, men hvis det har oppstått for første gang, er det ikke verdt å ta de første medisinene umiddelbart for å senke trykket. Det er tilrådelig å forsøke å takle høyt trykk selv, som du trenger å roe ned. Mulig betyr som en ekte valerian eller corvalol.

Når angrepet trekkes tilbake, bør du se en kardiolog i nær fremtid. Etter den nødvendige undersøkelsen vil han foreskrive de mest egnede legemidlene hvis anfallene gjentas.

klonidin

Hovedtrekk ved dette stoffet - muligheten for å bruke med hurtig hjerterytme, takykardi. Få midler til en hypertensive krise tillater det. Vanligvis er det tatt i form av tabletter - i dette tilfellet oppnås effekten i løpet av en time. En raskere virkning kan oppnås ved injeksjon av legemidlet intramuskulært. La oss anta igjen, dersom trykket ikke har gått ned i løpet av en time.

Det bør også bemerkes beroligende, beroligende nervesystemet effekt av stoffet. Bruk derfor ikke den, hvis du trenger å fokusere på noe og være ekstremt forsiktig.

Viktig! Beroligende effekter kan være overdreven, i noen tilfeller bør Clopheline tas svært nøye.

kaptopril

Hovedfunksjonen til Captopril er økt sikkerhet for eldre. Dette verktøyet er ekstremt effektivt til en lav pris. Dette stoffet forverrer ikke cerebral blodstrøm, det brukes ikke bare for å stoppe hypertensive krisen, men også for å redusere presset på en kontinuerlig måte.

nifedipin

Dette stoffet virker raskere enn alle legemidler for oral administrasjon - vanligvis blir trykket redusert om en halv time. Dette er imidlertid også minus stoffet, siden mange pasienter rapporterer en økning i hodepine etter å ha tatt det.

Det antas også at Nifedipin kan bidra til utviklingen av iskemi, så det bør tas ut bare ved utnevnelse av en spesialist.

Viktig! Disse stoffene er bare egnet for å lindre forverring av hypertensjon. For å behandle den mest hypertensive sykdommen brukte svært forskjellige stoffer.

Midler for behandling av en komplisert krise

Den kompliserte hypertensive krisen bør fjernes utelukkende under kontroll av "førstehjelp", og dermed brukes preparater for intramuskulær eller intravenøs introduksjon. Forskjellige stoffer brukes: antihypertensive stoffer for lindring av hypertensiv krise, adrenoreceptorblokkere og andre. Det rette legemidlet bør velges av legen, avhengig av de observerte symptomene og de sammenhengende sykdommene.

De vanligste er følgende stoffer.

Natrium nitroprussid

Effekten av dette verktøyet er ganske overkommelig, så velg det ofte. Reduksjon av trykk observeres umiddelbart etter administrering av legemidlet, det er egnet for alle typer hypertensive kriser.

Med introduksjonen av dette stoffet, fartøyene utvides og utvides, blir pulsen akselerert. Derfor er natrium nitroprussid uønsket til bruk hos pasienter med iskemisk sykdom. Generelt bør administreringen av legemidlet utføres med full kontroll av blodtrykket.

nitroglyserin

Dette legemidlet slapper også av blodkarene, og derved senker trykket. Nitroglyserin har en rask virkning, og effekten blir merkbar umiddelbart etter administrering.

I dette tilfellet kan Nitroglycerin brukes til pasienter med iskemisk sykdom.

hydralazine

Hovedvirkningen av effekten av hydralazin er forekomsten av takykardi, det vil si dette stoffet forårsaker økning i hjertefrekvensen. Derfor, når det brukes, brukes betablokkere. Også dette stoffet forårsaker væskeretensjon, så det er supplert med furosemid eller et annet vanndrivende middel.

Imidlertid er dette legemidlet akseptabelt for bruk under graviditet, uten risiko for fosteret eller kvinnen selv. Det er imidlertid verdt å huske at hydralazin øker intrakranielt trykk. Det kan heller ikke brukes til akutt iskemisk sykdom.

labetalol

Dette stoffet virker som en adrenoreceptorblokker, bruken forårsaker vanligvis ikke komplikasjoner. Legemidlet kan brukes til nesten alle typer hypertensive kriser, effekten oppstår noen få minutter etter administreringen. Legemidlet forårsaker ikke takykardi.

Det er mange andre stoffer med hypertensive kriser, det endelige valget av legemidlet forblir for legen.

For å maksimere effekten av stoffene som brukes, etter fullstendig injeksjon, dropper eller tablettadministrasjon, bør man være helt rolig, ikke gå tilbake til virksomheten umiddelbart. Videre er sengelast ønskelig.

Generelt, hvis du tar rettidige tiltak for å forverre hypertensjonen, vil mulige komplikasjoner unngås. Det viktigste er ikke å nøle med legen sin samtale hvis pasientens tilstand forverres kraftig.

Hvilke stoffer brukes til hypertensiv krise

Pasienter som ofte er opptatt av høyt blodtrykk, bør vite hvilke stoffer som skal tas når hypertensiv krise. Denne tilstanden er svært farlig for menneskeliv, derfor er det nødvendig å kvitte seg med det på kortest mulig tid. En kardiolog bør velge en egnet medisin for lindring av symptomer på en krise. Hypertensjon må kjøpe den foreskrevne medisinen og alltid holde den hendig, slik at om nødvendig gi deg førstehjelp.

Hva er farlig hypertensive krise

Hypertensiv krise er forverring av hypertensjon. Et skarp trykkpres har en skadelig effekt på tilstanden til hele organismen. Hvis en person ikke blir hjulpet, kan han få et slag eller et hjerteinfarkt.

Allerede nærværet av et angrep antyder at en person har alvorlige helseproblemer som krever økt oppmerksomhet. Hvis du ikke begynner å behandle hypertensjon, vil pasientens tilstand fortsette å forverres. Det vil bli kritisk etter den hypertensive krisen. Ved en slik diagnose er det nødvendig å være under medisinsk tilsyn. Når han forstår hva som egentlig forstyrrer pasienten, vil han foreskrive de nødvendige legemidlene som vil bidra til å unngå gjentatte hopp av blodtrykk.

En hypertensiv krise kan utløse et slag, resultatet av dette er tale tap, lammelse og til og med død

Metode for å redusere trykk i en krise

Ved forverring av hypertensjon trenger pasienten mer intensiv behandling. En liste over de nødvendige legemidlene for å forhindre nye blodtrykksstigninger kan fås fra legen din. Vanligvis, i tilfelle av en komplikasjon som observeres sammen med hjertepasmer, anbefales det å ta følgende medisiner som vil kurere krisen:

 1. "Propranolol". Doseringen av stoffet skal være minst 50 mg. Omtrent en halv time etter å ha tatt medisinen, vil pasienten føle seg bedre. Trykket vil gradvis reduseres. Effekten vil bli observert for en kvart dag;
 2. "Klonidin". Det tas oralt i en dose på opptil 100 mg. Effekten av å senke blodtrykket vil fortsette hele dagen. Dette verktøyet er ideelt for førstehjelps hypertensjon;
 3. "Nifedipine". Det anbefales å oppløse det under tungen. Det tar bare 10 mg av stoffet for å redusere blodtrykket.
 4. "Captopril". Hypertonik i krisetilstanden skal gis 25 mg av stoffet, slik at han følte seg mye bedre.

Ikke bare tabletter kan bidra til å senke blodtrykket når det er for høyt. Med denne oppgaven oppheves også terapeutiske løsninger, som må injiseres med en sprøyte. I denne tilstanden vil pasienten ha nytte av Enalaprilat, Clofelin og Fenolodopam.

Legemidler med ukomplisert crista

Bruk av tabletter bidrar til å normalisere pasientens tilstand i en ukomplisert krise. Midlene for å undertrykke hypertensjon og krise gjelder bare det som ble foreskrevet av kardiologen. Selvmedisinering i dette tilfellet er uakseptabelt, siden det kan ha svært beklagelige konsekvenser for pasienten.

Hvis en person som stadig står overfor en økning i blodtrykket, føler seg svak, kan han ta et par tabletter "Glycine" eller drikke 40 dråper "Corvalol". En svak hypotensiv effekt er også gitt av valerian i form av piller eller tinkturer.

klonidin

Det aktive stoffet i stoffet er klonidin. Den har en sterk hypotensiv effekt. Legemidlet anbefales til bruk i situasjoner der andre legemidler ikke bidrar til å senke blodtrykksverdiene. I utgangspunktet må du ta ½ tabletter per dag. Hvis resultatet er fraværende, blir dosen doblet. Det er også mulig å ta medisinen to ganger. Den andre halvdelen kan være full, ikke tidligere enn 1 time etter den første.

Det er strengt forbudt å overskride den tillatte dosen av legemidlet. Dette kan forårsake rask avhengighet, bevissthetstab, døsighet, svakhet i kroppen. Alt fordi "Cloffee" har en uttalt beroligende effekt. Derfor, etter å ha tatt det, kan en person raskt sovne. I tillegg blir pasientens reaksjoner for sakte.

"Clofelin" kan administreres intravenøst. Dette gjøres kun på sykehus. Denne administrasjonsmåten tillater deg å oppnå rask virkning av stoffet.

Clopheline (clonidin) har en bivirkning - en hypnotisk effekt. I den kriminelle krøniken blir han ofte peppered med et offer for å kjeve henne

kaptopril

Et slikt stoff er nødvendig for hver hypertensive pasient, da det anbefales å bli brukt som førstehjelp for en kraftig forverring av velvære.

Hvis pasientens blodtrykk stiger kraftig, må han sette en kapsel Captopril under tungen og helt oppløse den uten å tygge eller svelge. Dette stoffet brukes ofte til kronisk hjertesvikt. Det er også nyttig for ulike hypertensjoner.

Det er best å bruke medisinen med engangs eliminering av høyt blodtrykk. Etter opptaket utvikler pasienten ikke kompenserende takykardi. I tillegg lindrer legemidlet spasmodisk smerte i arteriene, øker blodstrømmen i nyrene og utvider koronar blodkanalen.

nifedipin

Hypotensiv medisinering tilhører gruppen kalsiumkanalblokkere, slik at det hjelper til å takle ukomplisert krise. "Nifedipin" fører til slike endringer:

 • Reduserer mangelen på energi i hjertet;
 • Utvider perifere arterier;
 • Reduserer byrden på hjertet under utblodning av blod;
 • Reduserer stress i cellene i karene og hjertemuskelen;
 • Senker rytmen i hjertet;
 • Øker blodstrømmen til myokardiet.

Medisinen er i stand til å forhindre utvikling av nyrepatologi.

Behandlingen "Nifedipin" skal være i henhold til instruksjonene. Tabletten må være bitt eller rassosat under tungen. Ca. 30-40 minutter etter blir personen lettere. Om nødvendig kan du gjenta medisinen om en halv time, og øke doseringen til 30 mg.

Preparatet kan presenteres i en form som er preget av en forlenget handling. Effekten fortsetter for en dag. For å oppnå dette resultatet må du skrive inn "Nifedipin" ved hjelp av injeksjoner. Løsningen vil senke presset, eliminere hodepine og fjerne spasmer i muskler i indre organer.

Nifedipin produseres også i form av en injeksjonsvæske

Narkotika med en komplisert krise

Komplisert angrep av hypertensiv krise - en farlig tilstand som krever umiddelbar oppringning til en ambulanse. Selv om pasienten har tid til å ta medisinen for sin midlertidige lindring, vil risikoen for dødelig utfall fortsatt være svært høy.

Legemidler som brukes i den kompliserte krisen har en sterk effekt. De kan kun brukes hvis de er godkjent av en spesialist. Ellers vil de skade pasientens helse. Vanligvis brukes til hypertensiv krise medikamenter som er ment for intramuskulær eller intravenøs administrering. I løpet av kurset er det nødvendig å ha aneroblokere, antioksidanter og antihypoksanter.

Natrium nitroprussid

Legemidlet er nødvendig for å eliminere den hypertensive krisen på kortest mulig tid. Etter at det aktive stoffet kommer inn i kroppen begynner det å senke høyt blodtrykk raskt. Vanligvis tar denne prosessen 2 til 5 minutter. Dette gjelder tilfeller hvor legemidlet administreres intravenøst. Etter ytterligere 5-15 minutter vender pasientens blodtrykk til normalt, og han blir mye lettere.

Natrium nitroprussid har en uttalt vasodilatoreffekt. Det fører til følgende endringer:

 • Lumen i vaskulærsengen øker;
 • Trykket senkes til den optimale verdien;
 • Forbedrer tonen i muskelveggene i arteriene og blodårene;
 • Lasten på hjertet, som vises på den før og etter utslipp av blod, reduseres.

Med forsiktighet må du ta dette legemidlet til pasienter som har hjerneskade med blødninger, nyresykdom og hypothyroidisme.

nitroglyserin

Legemidlet brukes som førstehjelp, som undertrykker hypertensive angrep. For medisinske formål var det nødvendig å bruke det på mange hypertensive pasienter. Takket være ham er den hypertensive krisen docket. Etter bruk er det sjelden et behov for å ta andre medisiner, siden han selv er i stand til å senke blodtrykket.

På bare 1 minutt etter inntaket, øker medisinen og maksimalt slapper av på veggene i fartøyene og lindrer smertefulle spasmer. På grunn av dette reduseres blodtrykket. Denne handlingen hjelper "Nitroglycerin" for å eliminere de merkede tegnene på en krise.

"Nitroglycerin" bør plasseres under tungen og oppløses gradvis. Hvis pasientens tilstand er kritisk, injiserer de ham. En salve og et lapp med nitroglyserin brukes også, noe som gjør at det aktive stoffet kan komme raskere inn i kroppen ved å absorbere gjennom huden og slimhinnene.

Nitroglycerin er kjent i form av tabletter, men det finnes andre alternativer

hydralazine

Det er et vasodilatormiddel som går i salg i kapsler. Den inneholder 2 aktive stoffer hydralazin og hydroklortiazid, som fungerer sammen. På grunn av denne sammensetningen fører stoffet raskt til en reduksjon av blodtrykket. Men etter det kan kompensasjon komme ut fra hjertet, som er preget av:

 • Forsinket væske;
 • takykardi;
 • Økt hjertefrekvens.

For å unngå slike problemer er det nødvendig å ta "Hydralazine" i kombinasjon med preparater fra andre farmasøytiske grupper, som for eksempel diuretika og betablokkere.

Den terapeutiske doseringen av legemidlet bør velges individuelt for hver pasient. Det er fordi alle har sin aktive substansutgang ved forskjellige hastigheter.

labetalol

Dette antihypertensive stoffet tilhører gruppen av beta-blokkere. Han kan også bidra til å stoppe symptomene på en komplisert hypertensive krise. Legemidlet reduserer signifikant innflytelsen fra det autonome nervesystemet på hjertet, mens det ikke endres hyppigheten av dets sammentrekninger og andelen blodutkastning.

Effekten oppnådd etter å ha tatt medisinen opprettholdes i 4 timer. Hvis saken er kritisk, må pasienten injisere 100-125 mg "Labetalol" intravenøst.

Når hypertonisk krise oppstår, er det nødvendig å gi pasienten førstehjelp før medisinsk teamets ankomst. Selv om en person blir bedre etter å ha tatt en pille eller dråper, bør han fortsatt sjekke med legen for å finne ut årsaken til problemet og advare henne om gjenoppvekst.

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet. systemer / hypertensjon og hypertensjon / hypertensiv krise

Hypertensiv krise -- klinisk syndrom karakterisert ved en plutselig og rask forverring av hypertensjon eller symptomatisk hypertensjon, en kraftig økning i blodtrykket til de høye verdier hver for seg, subjektive og objektive symptomer på cerebral, kardiovaskulære og obschevegetativnyh lidelser.

De viktigste faktorene som fører til utvikling av hypertensive kriser:

* psykomatisk stressende situasjoner

overdreven forbruk av bordsalt;

* Forandring i vær og variasjoner i atmosfærisk trykk; Hypertensive kriser registreres oftere i vårhøstmånedene, mindre ofte om vinteren og sommeren; Meteovioleringer er mer følsomme overfor pasienter med nevroser, astheno-neurotiske reaksjoner, som lider av osteokondrose i cervico-thoracic ryggraden;

* gjentatte episoder av cerebral iskemi (hovedsakelig hos eldre på grunn av utilstrekkelig blodgass i vertebrobasilarbassenget, for eksempel morgen hypertensive kriser med ubehagelig stilling av hode under søvn);

* Virkningen av smittsomme sykdommer (under influensapidemier, hyppigheten av hypertensive kriser øker);

* stoppe bruk av klonidin etter behandling med optimale doser i 3 måneder og lenger;

* plutselig tilbaketrekking av langvarig sympatholytics (dopegit, isobarin, etc.), som fører til en sterk økning i følsomheten av ai-adrenoreceptorer av resistive kar til katekolaminer;

* administrasjon av diuretika til en pasient med feokromocytom.

De viktigste patogenetiske faktorene for hypertensive kriser er:

* hyperaktivering av sympathoadrenalsystemet;

* Akutt eller gradvis økende forsinkelse av natrium- og vannioner;

* aktivering av kalsiummekanisme av glatte muskelceller av arterier og arterioler;

* aktivering av renin-angiotensin II-aldosteronsystemet.

De viktigste diagnostiske kriteriene for hypertensiv krise:

relativt plutselig innbrudd (fra noen få minutter til flere timer);

individuelt høyt blodtrykk, og som regel overstiger diastolisk blodtrykk 120 mm Hg. Art. Avhengig av hvordan ekstreme verdier for AD-endring er hypertensive kriser isolert systolisk og systolodiastolisk.

Isolert systolisk hypertensive kriser avvike kraftig økning i det systoliske blodtrykk (over 220 til 230 mm Hg. V.), og samtidig opprettholde normal eller til og med redusert diastolisk blodtrykk (60-90 mm Hg. V.). Systolisk hypertensive kriser observert hos eldre pasienter med aterosklerose i aorta, med fullstendig atrioventrikulær blokkering, Koarktasjon, aortaventilen insuffisiens. Systolisk og diastolisk hypertensive kriser som er kjennetegnet ved en markert økning i både systolisk og diastolisk trykk til høye verdier hver for seg (det er en distinkt individuell toleranse og følsomhet for blodtrykksverdier). Kanskje krisen utvikling og med en relativt liten økning i blodtrykket, som for en gitt pasient er svært viktig, og for andre pasienter kan det være godt tolerert blodtrykk. Dette skyldes en reduksjon i pasientens terskel for encefalopati, dvs. svekkelse av mekanismen for autoregulering av cerebral blodstrøm;

klager av cerebral karakter (alvorlig hodepine, svimmelhet, kvalme, oppkast, tåkesyn, forbigående blindhet, dobbelt syn, blinkende "flyr" foran øynene); disse fenomenene vitner om den akutte oppveksten av encefalopati. Fokal cerebral symptomer uttrykt moderat i neuro og mer signifikant i den ødematøse form av hypertensiv krise og er nummenhet i hendene, ansiktet, redusere smertefølsomhet i området av ansiktet, leppe, tunge, sviing, mild svakhet i den distale hånden. Mulig forbigående hemiparese (opptil en dag), kortvarig avasi, kramper;

klager av kardial natur (smerte i hjertet, hjertebank, en følelse av forstyrrelse, muligens utseende av dyspné);

klager og symptomer på nevrotisk karakter vegetatativnoy dysfunksjon (oznobopodobny tremor, angst, irritabilitet, svetting, noen ganger følelsen av varme, tørst, etter krise - rask, rikelig lys med utgivelsen av urin).

Med kombinasjonen av en plutselig økning i blodtrykk med en intens hodepine, er diagnosen av en hypertensive krise sannsynlig, i nærvær av resten av de ovennevnte klager kombinert med en økning i blodtrykk til individuelt høye verdier - er sikkert.

Det er ulike klassifikasjoner av hypertensive kriser, men fra et klinisk synspunkt, og også for å gi effektiv lindring, er det mest hensiktsmessig å dele de hypertensive kriser inn i to store grupper.

I. Krise I - under forhold som krever umiddelbar reduksjon av blodtrykk (innen 1 time):

akutt venstre ventrikulær svikt;

* Akutt lagdeling av aorta

* post-koronar arteriell bypass-anastomose;

* Noen tilfeller av hypertensjon kombinert med økte nivåer av sirkulerende katekolaminer (pheochromocytoma, hypertensjon under uttrekking klonidin, mat og medisiner som samvirker med MAO-hemmere, injeksjon eller orale sympatomimetika, kokain);

* hypertensjon med intracerebral blødning

* akutt subaraknoid blødning

* Akutt hjerneinfarkt (slag);

* ustabil angina eller akutt periode med hjerteinfarkt.

2. Kris II - under forhold som krever en reduksjon i blodtrykket i løpet av 12-24 timer:

* høy diastolisk hypertensjon (140 mm Hg) uten komplikasjoner;

* Ondartet arteriell hypertensjon uten komplikasjoner;

* hypertensjon i postoperativ periode.

Nødkrasjfeil

Natrium nitroprussid -- arteriell og venøs vasodilator av direkte virkning. Baird (1992) anser det som et middel til valg av forhold som krever nødhjelp, samt i nesten alle former for hypertensive kriser. Det reduserer blodtrykket raskt, dosen under infusjonen er enkel å justere. Handlingen stopper innen 5 minutter etter at injeksjonen er avsluttet. Legemidlet administreres intravenøst ​​drypp, dosen av legemidlet er best titrert med en spesiell dispenser. Under administrasjonen av natriumnitroprussid er det nødvendig å overvåke blodtrykket eller måle det ofte.

50 mg natriumnitroprussid oppløses i 250 ml 5% glukoseoppløsning (konsentrasjon 200 μg / ml). Den første administrasjonshastigheten er 0,5 μg / kg / min (dvs. ca. 10 ml / h - 3-4 dråper per minutt), administreringshastigheten økes gradvis til det ønskede blodtrykksnivået er nådd. Vanligvis er en hastighet på 1-3 μg / kg / min (6-18 dråper per minutt) tilstrekkelig. Maksimal administreringshastighet er 10 μg / kg / min.

Den hypotensive effekten oppstår umiddelbart, varigheten av tiltaket er 3-5 minutter etter infusjonens slutt.

Overdosering av natrium nitroprussid, infusjonen, som varer mer enn 24 timer, gir nyresvikt til opphopning av en giftig metabolit av natrium nitroprussid-tiocyanat. Den toksiske effekten av tiocyanat manifesteres av støy i ørene, kvalme, oppkast, svimmelhet, dyspné, synshemming, ataksi, besvimelse, delirium. Ved langvarig administrasjon av natrium nitroprussid bør nivået av tiocyanat i blodet overvåkes (konsentrasjonen bør ikke overstige 10 mg%).

Ved forgiftning med tiocyanat administreres intravenøst ​​tiosulfat, og i alvorlige tilfeller brukes hemodialyse.

nitroglyserin -- en direkte vasodilator, kompenserer den underskudd av endotel vasodilator faktor (nitrogenoksid), noe som resulterer vasodilaterende effekt. Tilordnet intravenøst ​​i de tilfeller hvor anvendelsen av natriumnitroprussid har relative kontraindikasjoner (alvorlig koronar arteriell sykdom, alvorlige lever eller nyresvikt), så vel som i pasienter med akutt koronarsvikt (hjerteinfarkt, ustabil angina), venstre ventrikulær insuffisiens.

4 ml av en 1% løsning av nitroglyserin oppløses i 400 ml av en 5% løsning av glukose eller isotonisk natriumkloridoppløsning (konsentrasjon 100 μg / ml). Den innledende hastigheten på intravenøs dråpadministrasjon er 4 dråper per minutt (25 μg / min), deretter øker administreringshastigheten med 2 dråper per minutt hvert 5-10 minutter til det optimale blodtrykketivået er nådd. Administrasjonshastigheten kan nå 16-20 dråper per minutt (100-125 μg / min) og enda mer (opptil 200 μg / min ifølge Baird).

Hypotensiv effekt 'begynner å manifestere seg etter noen få sekunder etter at intravenøs infusjon er startet, er virkningsvarigheten 15-20 minutter etter injeksjonens slutt.

labetalol -- en noncardioselektiv vasodilaterende adrenoblokker som blokkerer begge adrenoreceptorer. Intravenøst ​​injisert i en dose på 20 mg i 2 minutter, deretter gjentatt intravenøs stråleinjeksjon på 20-80 mg hvert 10. minutt for å oppnå optimal hypotensiv effekt (maksimal total dose - 300 mg). Maksimal effekt av stoffet utvikler seg innen 5 minutter. Varigheten av virkningen av labetalol kan nå 5-8 timer. Bruk ev. Kontinuerlig intravenøs infusjon med en hastighet på 1-2 ml / min. Før innledning av intravenøs infusjon skal 200 mg av legemidlet fortynnes i 200 ml av en 5% glukoseoppløsning.

Ved intravenøs administrering av labetalol kan ortostatisk hypotensjon observeres, slik at behandlingen utføres i en utsatt stilling. Etter avslutning av intravenøs innføring er det mulig å overføre mottak av et preparat inne, men først når etter avslutning av infusjonen AD begynner å stige i en liggende stilling. Startdosen for oral administrasjon er 200 mg, deretter - 200-400 mg hver 6-12 timer, avhengig av blodtrykket.

esmolol -- selektiv? adrenoceptor av kortsiktig virkning, brukes til nødhjelp av hypertensive kriser, initialdosen er 500 μg / kg i 1 min, deretter - 50-300 μg / kg / min. Den hypotensive effekten av stoffet manifesterer seg umiddelbart med begynnelsen av infusjonen.

Diazoksyd (hyperstat) - arteriolær vasodilator, administreres intravenøst ​​sakte i en startdose på 75 mg (5 ml). I fravær av en antihypertensive effekt, etter 5-10 minutter, administreres legemidlet i en dose på 100 mg og administrasjonen gjentas med samme dose hvert 10. minutt til blodtrykket reduseres til det optimale nivå, med en total dose på ikke over 600 mg. Mulig intravenøs dryppdiazoksyd med en hastighet på 15-30 mg / min i 20-30 minutter. Legemidlet begynner å virke etter 1-3 minutter etter administrering, varigheten av den hypotensive effekten kan være 4-24 timer.

Bivirkninger av diazoksyd er forbundet med ustabiliteten av hypotensiv effekt, noe som kan føre til en overdreven reduksjon av blodtrykket. Mulig utvikling av hyperglykemi, nedsatt arbeidskraft, en reduksjon i diurese.

Kontraindikert bruk av diazoksid ved hevelse i lungene, akutt koronarinsuffisiens, cerebral iskemi, eksfolierende aorta-aneurisme, alvorlig diabetes mellitus.

Hydralazin (apressin, nonpressol) -- arteriolær vasodilator, reduserer signifikant perifer vaskulær motstand, noe som fører til en reduksjon i blodtrykk og aktivering av sympatisk nervesystem.

Hydralazin administreres intravenøst ​​i en dose på 25 mg i 250 ml isotonisk natriumkloridløsning eller 5% glukoseoppløsning, som regulerer nivået av blodtrykk og hyppigheten av hjertekontraksjoner. Mindre ofte injiseres hydralazin intravenøst ​​(12,5-25 mg) i 5 minutter. Effekten av stoffet manifesterer seg i 10-20 minutter, varigheten av den hypotensive effekten varierer fra 2 til 6 timer.

Ved intravenøs administrering av hydralazin er bivirkninger mulige: kvalme, oppkast, sjelden - utviklingen av angina pectorisangrep.

Bruk av hydralazin er kontraindisert ved hjerteinfarkt, anginaangrep.

Klonidin (klonidin) -- agonist? 2-adrenoreceptorer i sentralnervesystemet, hemmer sympatiske impulser fra det vasomotoriske senteret, som reduserer OPSS, AD, hjertefrekvens.

For å stoppe den hypertensive krisen administreres klonidin intravenøst ​​i en dose på 1 ml 0,01% oppløsning i 10-20 ml isotonisk natriumkloridoppløsning i 5-7 minutter. Utbruddet av den hypotensive effekten er 3 til 6 minutter, varigheten av tiltaket er ca. 2 timer.

Det er mulig å administrere 1 ml klonidin intramuskulært. I dette tilfellet utvikler den hypotensive effekten på 30-60 minutter, varigheten av tiltaket er ca. 2 timer.

Uønskede effekter av klonidin på parenteral administrering: tørr munn, døsighet, ved intravenøs administrering, en kortvarig økning i blodtrykket på grunn av initial stimulering av perifere? -Receptorer.

ganglioplegic blokkere både sympatiske og parasympatiske ganglia, forårsake en reduksjon av blodtrykket på grunn av en nedgang i tonen i arterioler og årer. Som et resultat av parasympatisk blokade undertrykker Gangli blokkere peristaltikken i tarmen og galleblæren, forstyrrer innkvartering og salivater.

Trimetaphane (arfonade) -- har en rask og kontrollert hypotensiv effekt. Det brukes kun intravenøst ​​drypp (250 mg av legemidlet er oppløst i 250 ml isotonisk natriumkloridløsning). Infusjonen begynner med 1 mg (1 ml) per minutt (dvs. 20 dråper per minutt), gradvis øker hastigheten under konstant kontroll av blodtrykket, men ikke mer enn 6 mg / min (risiko for respiratorisk depresjon!).

Den hypotensive effekten av stoffet begynner umiddelbart, i løpet av første minuttet av injeksjonen, og slutter med opphør av intravenøs dryppinfusjon.

Bivirkninger av trimetafan: tørr munn, synshemming, urinretensjon, og med rask administrering - alvorlig arteriell hypotensjon og respiratorisk depresjon.

Kontraindikert bruk av trimetifan under graviditet, etter operasjon på magehulen, feokromocytom, akutt nedsatt hjernesirkulasjon, alvorlig nyresvikt.

pentamin -- Ganglioblokator, som har en lengre virkning enn Trimetafan, så det blir hyppigere brukt til hypertensive kriser.

Legemidlet administreres intravenøst ​​i en mengde på 0,5-1 ml av en 5% løsning (25-50 mg) i 20 ml isotonisk natriumkloridoppløsning eller 5% glukoseoppløsning i minst 5 minutter. Legemidlet starter på 5-15 minutter, men når maksimalt etter 30 minutter. Etter introduksjonen av pentamin bør være minst 2 timer i horisontal stilling for å unngå ortostatisk sammenbrudd.

Kontraindikasjoner og bivirkninger er de samme som i trimetafan.

For tiden brukes Gangli-blokkere, diazoksin, hydralazin sjelden til å stoppe hypertensive krisen, men i fravær av andre legemidler kan du bruke disse stoffene.

metildofa -- agonist 2-adrenoreceptorer i sentralnervesystemet. Det kan brukes til å stoppe hypertensive kriser i form av intravenøse infusjoner på 250-500 mg hver 6. time. Utbruddet av den hypotensive effekten er 1-3 timer, varigheten er ca 6-10 timer.ACE-hemmer kan brukes til å stoppe hypertensive krisen i form av intravenøs infusjon.

Captopril (hette) -- administreres intravenøst ​​(bolus) 0,5-1 mg / kg. Den hypotensive effekt i løpet av 3-5 minutter og varer i ca. 4 timer. Den hypotensive virkning av medikamentet er også observert etter 10 minutter ved 25 til 50 mg sublingual, men i dette tilfellet Virkningstiden er ca 1 time. For nødhjelp av hypertensiv krise sublingual applikasjon anvendes kaptopril mindre på grunn av mindre effektivitet.

enalapril -- administreres intravenøst ​​med 0,625-1,25 mg hver 6. time. Den hypotensive effekten begynner 15-60 minutter og varer ca. 6 timer.

furosemid -- et kraftig løpedrivende middel, har en uttalt vanndrivende og hypotensiv effekt. Den brukes hovedsakelig i den "edematiske" formen av hypertensiv krise. Intravenøst ​​injisert i en dose på 40-180 mg. Den hypotensive effekten av stoffet begynner 15-30 minutter og varer ca. 2-3 timer.

Bivirkninger: tørst, hørselstap, hyperglykemi, hypokalemi; med overdreven diurese øker sannsynligheten for trombotiske komplikasjoner.

Furosemid brukes som regel ikke alene til lindring av hypertensiv krise, men vanligvis i kombinasjon med andre antihypertensive midler.

Hjelpemidler for nødhjelp av hypertensive kriser

Dibazol -- et derivat av imidazol, har vasodilator, spasmolytisk, hypotensive egenskaper, forbedrer den regionale blodstrømmen i hjernen, hjertet, nyrene. Den hypotensive effekten av dibazol er moderat uttrykt.

Dibazol administrert intravenøst ​​i en dose på 4,3 ml av en 1% oppløsning (6-8 ml 0,5% oppløsning), mens den hypotensive virkning er manifestert i 10-15 minutter og varer i ca. 1-2 timer. Det er mulig å anvende Dibazolum intramuskulært ved samme dose, men Den hypotensive effekten oppstår senere (etter 30-40 minutter) og mindre uttalt enn ved intravenøs administrering.

Bivirkninger av dibazol er sjeldne: Det kan oppstå en paradoksal kortsiktig økning i blodtrykket ved intravenøs administrering, hos eldre pasienter kan kardial utgang reduseres.

Kontraindikert utnevnelse av dibazol parenteralt ved alvorlig hjertesvikt.

eufillin -- purinderivat fosfodiesterase-inhibitor, forbedrer hjerne, nyre, har perifer arterie en bronkodilaterende effekt, senker forhøyet og senkes tonus øke cerebral blodårer reduserer blodplate-aggregering.

Euphyllin brukes som et ekstra middel for lindring av hypertensive krisen for å forbedre blodtilførselen og redusere cerebralt ødem, med tegn på væskeretensjon.

Euphyllin administreres intravenøst ​​langsomt i en mengde på 10 ml 2,4% -oppløsning i 10 ml isotonisk natriumkloridoppløsning i 5-7 minutter.

Bivirkninger av euphyllin: kvalme, takykardi, hodepine i hjertet, sjelden kramper (vanligvis med hurtig administrasjon).

Kontraindisert introduksjonen av eufillina med hjerteinfarkt, myokardisk elektrisk ustabilitet.

Magnesiumsulfat -- reduserer excitability av sentralnervesystemet, har antikonvulsiv, antispasmodisk, dehydreringsvirkning. I tillegg er magnesiumsulfat effektiv i sykdomsforstyrrelser, spesielt forbundet med hypokalemi, overdose av antiarytmika og hjerteglykosider, hjertesvikt. Det mest effektive magnesiumsulfatet i toveis ventrikulær takykardi (av typen "pirouette") hos pasienter med anskaffet forlengelse av Q-T-intervallet.

Bruken av magnesiumsulfat er vist i hypertensive kriser, som oppstår med konvulsiv syndrom og ventrikulær takykardi.

Magnesiumsulfat administreres intravenøst ​​sakte (i 5-7 minutter) i en mengde på 10 ml av en 25% løsning i 10 ml isotonisk natriumkloridløsning eller intramuskulært.

Ved intravenøs administrering av magnesiumsulfat er det mulig åndedrettsstanse. Antagonisten til magnesiumsulfat er kalsiumklorid, hvor intravenøs administrering anbefales for respiratorisk depresjon. Mindre farlig er intravenøs drypp av magnesiumsulfat (10 ml 25% løsning i 250 ml isotonisk natriumkloridløsning).

droperidol -- neuroleptisk med a-adrenolytisk, antihypertensiv og antiemetisk effekt. Den brukes i behandling av hypertensiv krise hos pasienter med angina pectoris, hjerteinfarkt, pheochromocytoma, og når de uttrykkes neurovegetative, diencephalic krise manifestasjoner. Legemidlet administreres intravenøst ​​sakte i en mengde på 1-2 ml 0,25% oppløsning i 10 ml isotonisk natriumkloridløsning.

Når droperidol brukes i store doser, kan det oppstå respiratorisk depresjon. På grunn av samspillet med andre antihypertensive midler, kan man observere overdreven hypotensiv effekt.

Kontraindikert bruk av droperidol i ekstrapyramidale lidelser.

Diazepam (seduxen, Relan) -- beroligende middel, lindrer spenning, en følelse av frykt, angst, intensiverer effekten av antihypertensive stoffer. Innført intravenøst ​​sakte i en mengde 2 ml 0,5% løsning.

1) Govorin AV, Lareva NV Krevende forhold i klinikken for interne sykdommer. Chita, 2005.

2) Vorobyova AI Håndbok av den praktiske legen. M.: Onyx XXI århundre, 2003.

Les Mer Om Fartøyene