Hvorfor det er kortpustethet når du går - årsaker, behandling

Kortpustethet er en uvanlig følelse av pust eller behovet for mer intens pust. Dyspné kan defineres som respiratorisk ubehag, kortpustethet, ubehagelig eller ubehagelig følelse av ens egen pust, eller bevissthet om pusteproblemer.

Kortpustethet som tegn på åndedrettssvikt forekommer i tilfelle manglende evne til åndedrettssystemet for å sikre kroppens behov for gassutveksling. Denne situasjonen oppstår når kroppens behov for oksygen øker eller oksygenavgivelsen til vev er nedsatt (med en rekke kardiovaskulære og bronkopulmonale sykdommer).

Årsaker til kortpustethet når du går

De vanligste årsakene til dyspné i gang er patologier i hjerte-, lunge- og bronkialsykdommer, hals og forstyrrelser i sirkulasjonssystemet. Det er verdt å merke seg at selv med ubetydelige avvik er en fremmed som er ganske observant, lett å identifisere og diagnostisere dyspnø. Dyspné manifesterer seg som kortpustethet, smerte i halsen og karene, smerte i hjertet og forstyrrelser i hans arbeid, og i tillegg kan noen ganger ha blod fra halsen eller nesen.

Det er flere grupper av årsaker som kan forårsake kortpustethet:

 1. Fysiske øvelser;
 2. Vegeta-vaskulær dystoni;
 3. Neurose, panikkanfall, frykt og bekymringer;
 4. Kronisk obstruktiv lungesykdom;
 5. anemi,
 6. fedme;
 7. Sykdommer i lungene;
 8. Iskemisk hjertesykdom;
 9. Kongestiv hjertesvikt;
 10. Kardial astma, eller paroksysmal nattlig dyspné;
 11. Tromboembolisme av lungearterien (tilstoppet av blodproppene).

Sykdommene og betingelsene nevnt ovenfor er de hyppigste. Hvis du har kortpustethet, er det best å konsultere en lege for å fastslå den spesifikke årsaken til at du ikke har luft.

Det er veldig viktig å umiddelbart konsultere en spesialist eller ringe en ambulanse hvis du plutselig har kortpustethet, spesielt hvis det er ledsaget av smerte i brystet, kvalme, oppkast eller feber. Disse tegnene kan snakke om en veldig alvorlig sykdom. Legen vil i noen situasjon kunne bestemme en individuell undersøkelsesplan for å bestemme årsaken.

Årsaker til pulmonal dyspné

Pulmonal dyspné er en som er forårsaket av sykdommer og patologier i lungene.

 1. Utandringsdyspné er den vanligste formen, som bestemmes av vanskeligheten ved utånding og oppstår når lumen i bronkiene smalker på grunn av deres ødem, spasme eller blokkering av slem. For å takle dette problemet i pusteprosessen er det nødvendig å styrke arbeidet i respiratoriske muskler, men dette er ikke nok, og utåndingssyklusen er vanskelig.
 2. Inspiratorisk dyspné. Pasienten har problemer med å puste. Dette skyldes opphopning av væske i brystet i tilfelle av svulster, ødem i strupehode, fibrose, pleurisy og andre. En person kan ikke snakke uten flere puste. Utseendet til slike dyspnøer er mulig selv med liten fysisk anstrengelse. Inhalasjonen ledsages av en fløylende lyd.

Kortpustethet med hjertesvikt

Det er også kortpustethet i hjertesvikt. Dens utseende er direkte berørt av tynningen av karets vegger, mangel på septum, hjertesvikt, stenose. En av årsakene til hjertesykdom er også hjertesvikt. Som et resultat er det oksygen sult, det er også årsaken til dyspnø når du går. Tegn på denne kortpustethet er ortopedi og polypnoe.

 1. Polypnoea. Betingelsen er forårsaket av overdreven tilførsel av blod til hjertet når pasienten er i horisontal stilling. Dette kan skyldes hjertesvikt. Hyppig og dyp pusting er kjent, noen ganger før hyperventilering.
 2. Orthopnea er et syndrom av hjerte-dyspnø som tvinger en person til å være i oppreist stilling hele tiden, da dette letter sin tilstand. Ortopedi er forbundet med venstre ventrikulær og venstre atriell insuffisiens.

Sentral kortpustethet

Denne typen dyspnø forekommer i patologier i sentralnervesystemet, med nevroser, samt under påvirkning av nevrotropiske stoffer. Sentral dyspné er ikke en konsekvens av patologi, det er selve årsaken. Det manifesterer seg på forskjellige måter: hypernoea, oligopnea, arytmi.

Hematogen dyspné

Det forekommer svært sjelden, og er forbundet med den giftige effekten av nedbrytningsprodukter under stoffskiftet. Det preges av svært hyppig og dyp pusting. Årsakene er: anemi, endokrine sykdommer og nyre- eller leversvikt.

symptomatologi

De viktigste symptomene på dyspné:

 • pusten blir raskere
 • pulsen stiger;
 • choking er følt;
 • pusten blir støyende;
 • Dybden av inspirasjon og utånding varierer.

Dyspné begynner i følgende tilfeller:

 • under gang - det er forbundet med hjerteaktivitet;
 • klatrer trappene - snakker om infeksjon i lungene, forkjølelse;
 • går til frost - årsaken til allergi mot kulde på grunn av lungepatologi;
 • under hvilen om natten - stillestående prosess av hjertemuskelen;
 • ved sex - årsakene er mulige, for eksempel anemi, mangel på jern i blod.

Dyspnø med vandring har visse årsaker, og behandling med folkemidlene er ikke alltid i stand til å takle kilden til kortpustethet. Derfor ikke engasjere seg i selvmedisinering hjemme, hvis du har dette symptomet.

Hvordan behandle kortpustethet mens du går?

Før du begynner å kjempe med kortpustethet, bør du ikke gå til apoteket og kjøpe opp piller, som min venn anbefalte. Først av alt, trenger du:

 1. Kast en dårlig vane i form av røyking mens du røyker;
 2. Reduser vekten hvis den er tilgjengelig i overkant;
 3. Juster blodtrykket, hvis det finnes i unormale tall.

For å finne årsaken til brudd på respiratorisk aktivitet, må du også gjennomgå en undersøkelse som inkluderer:

Den viktigste metoden for å bekjempe dyspné er behandlingen av sykdommen, som var årsaken til dyspnø. Så snart legen finner ut grunnen, vil planen for effektiv behandling bestemmes umiddelbart.

For eksempel med iskemisk hjertesykdom og hjerteinfarkt - behandling med tabletter. Med KOL og bronkial astma - vanlig behandling med inhalatorer. Siden hovedårsaken til kortpustethet i mange tilfeller er hypoksi og hypoksemi (lavt oksygeninnhold i kroppen), er en av de effektive måtene å redusere dyspnea oksygenbehandling.

For tiden er det utviklet enheter - oksygenkonsentratorer, som lar deg "trekke ut" oksygen fra luften døgnet rundt. Innånding av oksygen i økt konsentrasjon kan eliminere hypoksi og hypoksemi.

Hva slags lege bør jeg konsultere med dyspné

Når diagnosen av en person er fortsatt ukjent, er det best å gjøre en avtale med en terapeut. Etter undersøkelsen vil legen kunne etablere en presumptiv diagnose, om nødvendig, henvise pasienten til en spesialist.

Hvis dyspnøen er forbundet med en lungepatologi - det er nødvendig å konsultere pulmonologen, ved hjertesykdommer - med kardiologen. Anemi behandles av en hematolog, patologi i nervesystemet - en nevrolog, sykdommer i endokrine kjertler - en endokrinolog, psykiatriske lidelser ledsaget av kortpustethet - en psykiater.

Årsaker til kortpustethet når du går, trener og i ro

Dyspné er tilstanden når frekvensen og dybden av pusten endres kraftig under belastning eller til og med i rolig tilstand. Vanligvis i denne tilstanden føler en person en mangel på luft, og prøver å få så mye oksygen som mulig, bruker pasienten en grunne, hyppig luftveisbevegelse, noe som bare forverrer situasjonen.

En type dyspné

Siden respiratoriske faser for ulike patologiske prosesser i respiratorisk funksjon varierer i varighet, er det vanlig å skille mellom tre typer dyspnø:

 1. Inspirasjon, pasienten er vanskelig å inhale, og utåndingsfasen er uendret.
 2. Utånding, pasienten puster lett, men med utånding er det vanskeligheter.
 3. Blandet, i dette tilfellet utføres både innånding og utånding med vanskeligheter.

Avhengig av hvor ofte og i hvilken tilstand angrepet oppstår, bestemmes alvorlighetsgraden av sykdommen:

 1. Dyspnø oppstår med alvorlig fysisk anstrengelse.
 2. Angrepet kan begynne med rask eller langvarig turgåing.
 3. Når det er kortpustethet, må pasienten ta en rolig stilling for at angrepet skal passere.
 4. Komplikasjoner av respirasjon kan observeres i ro.

Årsaker til dyspné

De vanligste årsakene til dyspnø er anemi, sykdommer i kardiovaskulære og respiratoriske systemer. En sunn person kan oppleve fysiologisk dyspné, som ikke krever spesiell behandling og går alene. De viktigste provokerende faktorene er:

 • overdreven fysisk stress av uforberedt organisme;
 • høyde til en høyde hvor tilstanden av hypoksi er tilstede;
 • å være i et lite rom hvor nivået av karbondioksid overskrider normen.

For å takle denne tilstanden er nok til å endre livsstil til en mer aktiv, delta i daglig mosjon og se på kostholdet, men hvis kortpustethet ikke er holdt og fornyes med jevne mellomrom, er det nødvendig å rådføre seg med legen din.

Dyspnø på bevegelse

Dyspné kan oppstå med overdreven fysisk aktivitet eller gåing. Hvis sykdommen utvikler seg, vil frekvensen av anfall øke, og den nødvendige belastningen vil reduseres. Fremveksten av problemer i rask gang er forårsaket av et brudd i arbeidet med kardiovaskulærsystemet, oksygen sult begynner, noe som manifesteres av kortpustethet.

Hvis det oppstår problemer når en person går oppover trappen, kan dette tyde på utilstrekkelig fysisk form eller tilstedeværelse av infeksjon i lungene eller andre forkjølelser. Dyspnø med minimal stress oppstår fra problemer med hjerteaktivitet eller sykdommer i lunge- og bronkialsonene.

Hvis et angrep oppstår under bevegelse, opplever en person:

 • mangel på luft, kvelning;
 • pusteproblemer, endring av frekvens og varighet
 • skinn av huden;
 • cyanose av leppene;
 • når du puster, kan man høre og fløyter;
 • tetthet i brystbenet;
 • overdreven svette
 • smerte syndrom i brystsonen, noen ganger gi i armen og underarmen, i noen tilfeller kan pasienten miste bevisstheten.

Når du går

De viktigste faktorene som fører til utseende av dyspnø er:

 • uregelmessig struktur av brystet både medfødt og oppkjøpt;
 • neurose, stress;
 • tromboembolisme;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • bronkial sykdom, hovedsakelig astma;
 • inflammatoriske prosesser av lungevevvet, for eksempel lungebetennelse;
 • forstyrrelse av metabolske prosesser, fedme;
 • sykdommer i hjertesystemet.

I hvile

Hvis en person begynner å kveles når de er i en rolig, moderat tilstand, indikerer dette en patologi:

 • akkumulering av væske i pleuralområdet;
 • hjertesvikt;
 • anemi,
 • ustabil angina;
 • lammelse av membranen.

Denne tilstanden er gjenstand for akutt undersøkelse og behandling.

Med fysisk aktivitet

I tillegg til utilstrekkelig kroppsbehandling, svakhet i lungene og muskelatrofi, kan kortpustetid under sport signalere:

 • utvikling av bronkial astma;
 • tilstedeværelse av iskemisk hjertesykdom;
 • COPD;
 • koronararteriesykdom;
 • psykologiske avvik;
 • et angrep av lungeemboli.

Hematogen og pulmonal

Hovedsakelig med lungesykdommer, er det ekspiratorisk dyspné. Det er ledsaget av hevelse og spasmer. Vanskeligheter med utånding forekommer og under et angrep av bronkial astma. Pasienten hører karakteristiske fløyter og hvesing.

Inspiratorisk dyspné under bevegelse kan oppstå med puffiness og sykdommer i strupehodet, tilstedeværelsen av en svulst i denne sonen.

Den hematogene form forekommer sjelden, hovedsakelig hos diabetikere eller personer med nyre, lever, endokrine lidelser. Dette skyldes inngrep av forfallsprodukter i blodet og forgiftning av kroppen med giftstoffer. Åndedrett i dette tilfellet er støyende, hyppig og dyp.

Sentral kortpustethet

Dette symptomet er forbundet med patologiske forandringer i sentralnervesystemet. Provokatorer kan være nevroser, samt mottak av neurotrope stoffer. Oftest manifestert seg i arytmi.

Med hjertesvikt

Ved tynning av fartøyets vegger kan forekomsten av defekter i veggene, stenosen, hjertefeil, hjertesvikt, hjertesykdom oppstå når kroppen mangler oksygen i nærvær av en belastning. Det er to hovedtrekk i denne tilstanden:

 1. Polypnoea. Når i horisontal posisjon er det en kraftig strøm av blod til hjertet. Pasienten er kjent for dyp og hyppig pusting. Det kan oppstå ved hjertesvikt.
 2. Orthopnea - forekomsten av hjerte dyspné, når en person er tvunget til å være i oppreist stilling for å kunne utføre respiratoriske bevegelser. Denne tilstanden er observert i venstre atriell og venstre ventrikulær svikt.

anemi

I denne tilstanden reduseres antall erytrocytter og hemoglobinindeksen i blodet. I utgangspunktet oppstår anemi på grunn av:

 • mangel på jern i maten;
 • stort blodtap, med blødning;
 • mangel på folsyre;
 • lave mengder vitamin B12 i kroppen.

Anemi kan provosere kortpustethet selv i ro. I tillegg er pasienten opptatt av hyppig svimmelhet, sprø negler, tynnhår, huden blir tørr og får en blek nyanse, det er konstant svakhet.

Kortpustethet hos barn

Barnet begynner oftest å kveles i nærvær av en akutt prosess i lungevævet, for eksempel lungebetennelse, og også hvis barnet er astmatisk. Hver sykdom har sine egne lyse egenskaper, som er i stand til å skille den sammen med lignende plager:

 1. Lungebetennelse. Dette er en tilstand hvor lungevevve blir tettere og taper luftighet. Sykdommen er ledsaget av feber, svakhet, tap av appetitt. Begynnelsen fortsetter med uttrykket tørr hoste. Etter utløpet av flere dager går det i vått, separert sputum har en grønn eller brun farge. På grunn av tilstedeværelsen av den inflammatoriske prosessen, kan barnet nesten ikke puste.
 2. Respiratorisk syncytial infeksjon. Hos barn etter 3 år oppstår sykdommen som et normalt SARS. Den største faren er en ulempe for småbarn. RS-viruset kan forårsake bronkiolit. Barnet begynner å ha kortpustethet og tørr hoste. Hvis du ikke stopper angrepet i tide, oppstår kvælning.
 3. Bronkial astma. Innsnevringen av bronkiene skjer bare når den er utsatt for et allergen. Angrepet kan foregå selvstendig dersom den provokerende faktoren elimineres. Ellers hjelper bronkodilator og hormonal innånding, antihistaminer. En eksacerbasjon kan observeres i vårsommerperioden, uansett fysisk anstrengelse.
 4. Hjertesykdom. Dyspné i dette tilfellet oppstår med fysisk anstrengelse. Dette skyldes mangel på oksygen i kroppen. Et slikt barn blir raskt sliten, med lasten, kan huden få en blek nyanse om kvelden, kan babyen ha hevelse på beina. Ofte er det smerte i riktig hypokondrium.

Hvordan bli kvitt kortpustethet?

For å finne årsaken til dyspnø, er det nødvendig å gjennomføre en rekke undersøkelser:

 • Analysen av et blod generelt og på biokjemi;
 • ECG;
 • Ultralyd av hjertesonen;
 • bryst røntgen.

I tillegg bør pasienten:

 • overgi dårlige vaner;
 • gå ned i vekt med fedme;
 • å balansere dietten ved å gi opp skadelige matvarer;
 • overvåke blodtrykket
 • å gå inn for sport.

Når resultatene av undersøkelsene er klare, foreskriver legen den viktigste behandlingen for å eliminere hovedårsaken. Hvis iskemisk sykdom og preinfarkt oppdages, vises pasienten hvile og nødvendige medisiner. Ved bronkial astma eller KOL, brukes et innåndingssystem. Hypoksi reagerer godt på oksygenbehandling. For dette er det spesielle enheter som metter kroppen med oksygen når som helst på dagen.

Behandling med tabletter

Forekomsten av dyspné oppstår ofte på grunn av en spasme i bronkiene, i dette tilfellet er vist:

 1. Salbutamol, Terbutalin, Fenoterol. Disse stoffene kan brukes både i form av injeksjoner, og i tablettform. De har kort varighet.
 2. Saltos, Formoterol, Clenbuterol har en lengre varig effekt.
 3. Ditek, Berodual, Atrovent - inhaleringsmidler, som bidrar til å lindre spasmer på grunn av avslappning av bronkiene.
 4. Men-shpa, Papaverin - antispasmodik.
 5. Ambroxol, Mucaltin bidrar til å væske sputum.

Behandling av dyspné folkemidlene

Et hjemmemedisinskap kan alltid hjelpe hvis det ikke er mulig å besøke en lege umiddelbart. Men med fortsatte angrep, bør du fortsatt se en spesialist fordi folkemedisin kun kan opprettholde pasientens tilstand en stund. For å stoppe et angrep av dyspné følger:

 1. Bland Leonurus og hagtorn 1 spiseskje. skje og hell i et glass med kokende vann. Etter en time blir drikken filtrert og tatt to ganger om dagen.
 2. Noen få fedd hvitløk blandet med uberørt magert sitron, insisterer 5 dager. Hell deretter blandingen med 1,5 glass vann og ta 2-3 ganger om dagen for 1 ss. skjeen.
 3. Gress melissae og kamille 1: 1 hell kokende vann 250 ml, insister i omtrent en time og tilsett litt sitronsaft. Den resulterende drikken skal være full i små søppel hele dagen.

Årsaker og egenskaper ved behandling av dyspnø hos barn

Når du foreskriver behandling, er det viktigste å gjøre en diagnose riktig. Dette kan kreve konsultasjon av en kardiolog, pulmonolog, allergiker og barnelege.

Hvis et angrep oppstår, er det nødvendig å sitte barnet, åpne vinduet og løsne alle ting som kan forstyrre barnets pust. Hvis årsaken til dyspné er bronkitt, er det nødvendig å gi barnet et bronkodilatormiddel, for eksempel Broncholitin. Hvis det er problemer med sputum, vil Mukaltin hjelpe. Når astma er vist, eufillin, albuterol eller inhalasjonsolutan.

Kortpustethet er ikke en dødelig sykdom, men fungerer bare som et signal om sykdommen i indre organer. Ved forekomst av en enkel dyspné eller kort vind er det nødvendig å roe seg og godta en praktisk sittestilling. Hvis episodene skjer regelmessig, blir det nødvendig å konsultere legen din. I nødstilfeller, når en person har problemer med å puste og tilstanden ikke forbedres etter noen minutter, bør en ambulanse bli kalt.

Årsaker til kortpustethet når man går, hva skal man gjøre hvis det er alvorlig kortpustethet

Medisin bestemmer kortpustethet, som dyspnø. Alvorlig dyspnø under gangavbrudd manifesterer seg i mangel på oksygen, en økning i antall puste som tas, og påvirker også pulsfrekvensen til en person. Mange har spørsmålet: "Hvorfor kveles jeg når jeg går?" Kroppen din signaliserer behovet for luft, noe som kan bety tilstedeværelsen av ulike plager. Når du går, vises kortpustethet på grunn av en betydelig økning i belastningen på hjertemusklene, samt åndedrettssystemet.

 • Innholdet i artikkelen
 • Årsaker til problemer med å puste når du går
 • Metoder for behandling av dyspné
 • Bruken av tradisjonell medisin i kampen mot dyspné
 • Video. Arytmi og kortpustethet under trening

Ofte vises dyspnø når de går på eldre, fordi med begynnelsen av avansert alder begynner lungevolumet å synke, og det er visse kroniske sykdommer. Det skjer at eldre også har problemer med åndenød etter å ha klatret i neste trapp, uten noen spesielle problemer med åndedrettssystemet.

Så i dette materialet vil vi diskutere hvorfor det er kortpustethet når du går, og hvordan bli kvitt den. Vi vender også til middel for tradisjonell medisin, som vil bidra til å løse problemet med kortpustethet når du går eller varierer.

Årsaker til problemer med å puste når du går

Denne form for patologi er preget av en rekke forskjellige lidelser, og avhenger også av den generelle fysiske tilstanden. La oss vurdere hver enkelt av dem:

Utfallende variant - regnes som den vanligste årsaken til dyspnø.

Det virker fordi lumenene i bronkiene smal som følge av ødemer og spasmer, og kan også oppstå ved tilstopping av bronkiene med slim. Denne kortpustet når du går vises under inspirasjon. Forverringen av denne variasjonen er oftest den mest karakteristiske for astmaangrep. I tillegg kan en av årsakene være kronisk bronkitt eller bronkialstrøm ved allergi.

Inspirasjonsvariant - Denne typen patologi er mye mindre vanlig. Utvikling av dyspnø manifesterer sig som følge av ødem eller larynx-svulst. I dette tilfellet, når det går, blir det vanskelig å puste inn under innåndingen, som oppstår med en liten fløyte. Fremveksten av inspirerende dyspné kan være berettiget av visse sykdommer, for eksempel ascites eller Bekhterevs sykdom. En karakteristisk funksjon er følelsen av konstant oksygenmangel. Dyspné kan oppstå med trening eller lett gangavstand.

Hematogen variant - kan oppstå som følge av forgiftning med giftige stoffer eller i diabetes mellitus og leversvikt. Samtidig vises rask pust, og når luft innåndes, produseres det støy.

Hjerte alternativ - årsakene til alvorlig kortpustethet når du går kan dekkes av en rekke hjertemuskulære sykdommer. For eksempel forekommer det med venstre myokard mycoma, venstre ventrikulær hjertesvikt og så videre.

Det er også mange andre muligheter for å puste problemer:

 • Dårlig fysisk kondisjon - oftest folk som ikke trener og beveger seg lite om dagen, med tiden, begynner å lide av kortpustethet. Når musklene er i en tilstand av inaktivitet i lang tid, med en svært minimal belastning på dem, inkludert turgåing, vil det bli nødvendig mye mer luft, noe som er årsaken til problemer med luftveiene.
 • Alternativ med fedme - Med denne tilstanden i kroppen, er folk ofte kvelende når de går og vet ikke hva de skal gjøre. Det er nødvendig å forstå at pusten er ødelagt ikke på grunn av subkutane fettavsetninger, men på grunn av indre, som dekker forskjellige organer. For eksempel begynner fett å dekke ikke bare lungene, men også leveren og hjertet, som forstyrrer deres normale arbeid. Så, med fedme og problemer med kortpustethet, kan den eneste løsningen være vektreduksjon.
 • Hyppige belastninger, frykt og panikkanfall - fører ofte til at hypokondrierer begynner å kvele på å gå og føle mangel på luft. Som regel, etter å ha en sterk erfaring, kaster kroppen vår i blodet mye adrenalin, noe som fører til kortpustethet og økt hjertefrekvens.

Metoder for behandling av dyspné

Før starten av komplekset av medisinske prosedyrer, er det nødvendig identifisere hovedårsaken problemer med å puste. For det første viser det seg hva som egentlig fører til kortpustethet, og bare deretter gå til korrigerende prosedyrer. Hensikten med behandlingstiltak vil avhenge av hvilken type dyspné som bekymrer pasienten.

For å finne ut årsakene og behandlingen av dyspnø under gangavgang, må du sørge for ytterligere oksygenforsyning til hjertet, som aktiverer hjerteutgangen. Også må det tas tiltak for å redusere stagnasjonen av lungene.

For å lykkes fortsette kampen mot dyspnø må du definitivt slippe alle mulige skadelige avhengigheter, for eksempel alkohol, sigaretter og narkotiske stoffer. Også trenger å bli kvitt ekstra pounds, om nødvendig. Når det er forskjellige sykdommer i organer, er det nødvendig å utføre behandling. Ved forgiftning med giftstoffer utføres rengjøring fra dem.

Bruken av tradisjonell medisin i kampen mot dyspné

I tillegg til de offisielle metodene for å eliminere vanskeligheten med å puste, er det folkemessige rettsmidler for behandling av dyspnø i gang:

 1. Siste pepperrotrøtter Det er nødvendig å passere gjennom en kjøttkvern (300 g.). Sett deretter i en krukke. I beholderen må du legge til juice fra fem presset sitroner. Ingredienser bør omrøres grundig og legges i kjøleskapet. Ta en teskje medisin, til det blir bedre.
 2. Bli kvitt kortpustet når du går veldig bra hjelp tørket frø og dillgrener. Begge ingrediensene må blandes godt, og deretter fortsett til forberedelse av infusjonen: 2 ts av blandingen fra dill til hell kokende vann. Ta infusjonen før du tar maten, ikke glem å spenne den.
 3. For å behandle årsakene til dyspné mens du går, anbefales det å ta en drink fra varm melk (geit) med tilsetning av honning. Etter 30 dager bør det være en merkbar forbedring.
 4. Som en utmerket folkemetode kan man ikke annet enn nevne wild lilac. 2 ss med blomster skal legges i varmt vann og legges på et varmt sted. Man bør ta en slurk om dagen. Kurset varer i 21 dager, hvorefter det vil være nødvendig å stoppe i 7 dager og fortsette å drikke igjen.

Nå vet du hva som fører til kortpustethet når du går, hva er årsakene, og hva betyr at du kan bli kvitt den.

Kortpustethet når man går: årsaker og metoder for behandling

Forekomsten av konstant dyspné under gangen bringer inn i hver persons liv svært ubehag. Tross alt påvirker den arbeidede pusten som oppstår under utseende av dyspné, negativt funksjonen til alle systemer og organer i menneskekroppen.

Med alder kan dyspnø, som oppstår hos en person når han går, føre til sykdom. I tillegg bør det bemerkes at utseendet på dyspnø hos en person også kan indikere forekomsten av ulike kroniske sykdommer eller forringelse av helse.

Viktigste symptomer

Hos mennesker kan kortpustet oppstå plutselig, og det kan være kronisk eller paroksysmalt. I noen mennesker vises kortpustet noen ganger, mens det også plutselig dukket opp som det gjør, og går. Til uttalte symptomer på dyspné:

 • Utseende av fløyter eller hvesende pust under pusten;
 • fremveksten av en skarp mangel på luft;
 • forstyrret rytme, samt dybde under pusten.

Når det er kortpustethet begynner en person å bli blek, og hans lepper blir blå. Hvis denne sykdommen har kronisk form, har personen i dette tilfellet vanskeligheter med å puste selv når han er i rolig tilstand eller i en liggende stilling. For å bestemme form av dyspné (kronisk, paroksysmal), er det nødvendig å analysere frekvensen av inspirasjon og sammenligne den med hyppigheten av utånding.

Hvis pustenes rytme er sterkt avviket fra den normale indeksen, indikerer dette mest sannsynlig utseendet av kronisk dyspnø hos en person. Utseendet til dyspnø kan utløses av slike eksterne stimuli og faktorer som:

 • Walking.
 • Fysisk aktivitet.
 • Feil holdning i nattetid.

Hovedårsaken til utseende av dyspné under gang er forbundet med nedsatt kardiovaskulær system. Saken er at under gangen har det coronary vaskulære systemet ikke tid til å forsyne blodet, som er mettet med oksygen, myokard. I tillegg kan en av årsakene til utseende av dyspnø i gang være tilstedeværelsen av en slik sykdom som hjertesykdom eller overdreven uttynding av blodkarets vegger. Som et resultat av disse plageres utseende, kan kroppen begynne å mangle oksygen, noe som igjen kan utløse utviklingen av oksygen sult under gang og som en konsekvens - bli hovedårsaken til utseende av dyspné.

En liten fysisk belastning på kroppen er en daglig nødvendighet. Men hvis det gjelder selv den minste fysiske anstrengelsen begynner en person å utvikle kortpustethet og en følelse av mangel på luft, da dette kan indikere utseendet av patologi. En slik patologi i en person oppstår på grunn av uregelmessigheter i arbeidet i åndedrettssystemet eller hjertet. For eksempel på grunn av utseendet av en slik patologi blir det vanskelig for en person å klatre opp trappen. Tross alt, selv med så ubetydelig fysisk anstrengelse, har åndedrettsorganene og hjertet (i nærvær av patologier) ikke tid til å mette kroppen med oksygen, noe som fører til utseende av dyspné eller til og med kan føre til tap av bevissthet.

Årsaker til utseendet av sykdom

Anfall av dyspnø som oppstår under turgåing kan provosere en rekke sykdommer. Bestem typen og klassifiser sykdommen, som fremkaller mangel på oksygen i kroppen, kan gjøres ved å analysere frekvensen av innåndet og utåndet luft. Hver sykdom som fører til kortpustethet har en viss betegnelse og symptomatologi. I denne forbindelse er dyspnø av flere typer.

 1. Dyspné av lungetyper kan utløse starten av bronkial astma. Ganske ofte forekommer det på grunn av bronkitt eller når allergisk hevelse i bronkiene oppstår. Symptomatisk av denne form for dyspné er uttrykt i utseendet på fløyte og hvesende lyder under utånding. Imidlertid, med lunge dyspné, i motsetning til dyspnøen av hjerte typen, kan en person roligt hvile om natten uten angrep av kvelning.
 2. Hjerte dyspné kan forekomme hos en person som følge av mitral stenose eller på grunn av utseendet av en slik sykdom som hjertesvikt. Som et resultat av utseendet av disse patologiene, oppstår det alvorlige forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, noe som forårsaker frustrasjon og funksjonsfeil i åndedrettssystemet. Hovedtegnene på dyspné av denne typen er:

Orthopnea. Kan oppstå på grunn av venstre atriell insuffisiens. Etter utseendet av denne sykdommen, forsøker en person å holde seg i en horisontal stilling for å lette sin tilstand.

Polypnoea. Vises på grunn av overdreven blodgjennomstrømning til hjertemuskelen. Oppstår som regel mot bakgrunnen av akutt hjertesvikt. Hovedtegnene er økt frekvens og kraftig økt pustdybde, noe som ganske ofte fører til den såkalte hyperventilasjonen i lungeområdet.

Hematogen dyspné kan oppstå på grunn av inngrep av toksiner i blodet. Årsaken til en slik rusmiddelorganisme kan tjene som utseendet på slike sykdommer som diabetes, leversykdom. Når denne typen dyspnø vises i en person, selv i tilfelle en ubetydelig belastning, blir pusten betydelig raskere, begynner den å bli mer støyende.

Metoder for behandling

For riktig og mest effektiv behandling av denne sykdommen er det nødvendig å fastslå årsaken til forekomsten hos mennesker. For å gjøre dette må du gjøre en helhetlig undersøkelse av hele kroppen, som skal være rettet mot å identifisere alle sykdommer og patologier i kroppen, som kan være hovedårsaken til starten av symptomer på dyspné.

Oppmerksomhet vær så snill! For å kvitte seg med en slik patologisk tilstand som åndenød, er det nødvendig å sikre normal ventilasjon og luftstrøm i lungene. For å oppnå dette, må pasienten selv først og fremst gjøre en betydelig innsats. I første omgang med utseendet på symptomer på dyspné bør gi opp dette skadelig vane som røyking, å leve et mer aktivt liv, mer tur i frisk luft og gradvis belaste kroppen fysisk aktivitet.

Under behandling av en slik sykdom som ortopedi, som signifikant hindrer pusten til en person som selv er i en rolig tilstand, for eksempel i horisontal stilling, utføres immunterapi. Også i behandlingen av denne sykdommen er bruk av ultralydinhalasjons saneringer meget effektive. For behandling av dyspné av denne typen er det nødvendig:

 • eliminere foci av infeksjon i kroppen og i luftveiene;
 • øke stabiliteten i immunsystemet;
 • bringe den normale tilstanden i mage-tarmkanalen;
 • å gjennomføre energiaktivering av hele organismen.

Hvis hovedårsaken til utseende av dyspné er smittsomme sykdommer i luftveiene, så er det i dette tilfellet nødvendig å bruke medisinske preparater. Det skal imidlertid bemerkes at kun kvalifiserte spesialister kan ordinere medisiner riktig. I dette tilfellet er selvmedisinering og selvmedisinering ikke bare skadelig, men også farlig for helse.

For behandling av dyspnø, som kan oppstå på grunn av en slik sykdom som bronkospasme, brukes medisinpreparater som har en lang og kortvarig eksponeringsperiode. Kortsiktige rusmidler inkluderer salbutamol. Den er produsert i form av inhalatorer, tabletter og løsninger. Langvirkende stoffer inkluderer formoterol (i kapsler eller som inhalator) og salmeterol.

Bruk av alternativ medisin ved behandling av dyspnø

Ofte, for å eliminere eller lindre symptomene på dyspnø, brukes midler til såkalt ikke-tradisjonell eller tradisjonell medisin.

 1. I de fleste tilfeller brukes tinkturer laget av blomsten av hagtorn ved behandling av dyspnø. For å gjøre denne tinkturen, ta 3 kopper varmt vann og hell det om 150 gram hagtorn blomster. Deretter må den oppnådde tinkturen filtreres og gis til det i flere timer, slik at den kan infisere. Ta det bør doseres i små porsjoner, flere ganger om dagen.
 2. Effektivt manifestert seg i behandling av dyspnø, et middel som olje laget av honning og en plante som kalles enebær. For å gjøre det, må du bruke ca 130 gram enskegler, legg til det 80 gram smør og 180 gram honning. Den resulterende massen må dampes med et vannbad. Du kan bruke dette middelet daglig for flere ss på en gang.
 3. Kanskje det enkleste folkemedisin som kan brukes under behandling av dyspnø, er lilla. For å gjøre et slikt verktøy, må du ta noen blomster av lilla (nok blir en spiseskje), og hell dem 250 ml kokende vann. Ta denne tinkturen er nødvendig 4 ganger for en dag, 2 ss. Å bruke denne løsningen anbefales på tom mage, minst en halv time før et måltid.

Forebygging av dyspnø

For at fremtiden ikke skal ha et slikt problem som kortpustet mens du går, er det nødvendig å følge flere regler som vil bidra til å forhindre forekomsten. Tross alt, som du vet, er en sykdom mye lettere å hindre enn å behandle den senere.

Årsaker til kortpustethet: Råd fra en terapeut

En av de viktigste, oftest uttrykt av pasientens klager, er kortpustethet. Denne subjektive følelsen tvinger pasienten til å gå til en polyklinisk, ringe til en ambulanse og kan til og med bevise en akutt sykehusinnleggelse. Så hva er dyspné og hva er de viktigste årsakene som forårsaker det? Du finner svar på disse spørsmålene i denne artikkelen. Så...

Hva er dyspnø?

Som nevnt ovenfor, kortpustethet (åndenød eller) - er en subjektiv følelse av human akutt, subakutt eller kronisk følelse av kortpustethet, bryst tetthet manifestert klinisk --økning i respirasjonshastigheten enn 18 per minutt, og økningen av dens dybde.

En sunn person i hvile tar ikke hensyn til pusten hans. Ved moderat anstrengelse hastighet og dybde puste endringer - man innser det, men denne tilstanden ikke forårsaker ham ubehag, i tillegg til å puste ytelse i flere minutter etter trening sprette tilbake. Hvis kortpustethet med moderat bruk blir stadig mer alvorlig, eller oppstå under en person av elementære handlinger (for å knytte skolissene hjemme gang), eller, enda verre, ikke går inn i en tilstand av hvile, er det en patologisk kortpustethet, som indikerer om en bestemt sykdom.

Klassifisering av dyspnø

Hvis pasienten er bekymret for pusteproblemer, kalles slik kortpustethet. Det fremgår ved den innsnevring av lumen av luftrøret og bronkiene store (for eksempel i pasienter med bronkial astma eller som følge av sammentrykning av bronchus fra utsiden, - med pneumothorax, pleuritt, etc...).

I tilfelle ubehag oppstår under utånding, kalles forpustethet. Det oppstår på grunn av innsnevring av lumen av små bronkier og er et tegn på kronisk obstruktiv lungesykdom eller emfysem.

Det er flere grunner som forårsaker dyspnø blandet - med forstyrrelser og innånding og utånding. De viktigste blant dem er hjertesvikt og lungesykdommer i sent, forsømte stadier.

Det er 5 grader av dyspnøhet, bestemt på grunnlag av pasientklager - MRC (Medical Research Council Dyspnea Scale) skala.

Årsaker til dyspné

Hovedårsakene til dyspnø kan deles inn i 4 grupper:

 1. Åndedrettssvikt på grunn av:
  • brudd på bronkial patency
  • diffuse sykdommer i lungvevet (parenkyma);
  • sykdommer i lungene i lungene;
  • sykdommer i luftveiene eller brystet.
 2. Hjertesvikt.
 3. Syndrom av hyperventilasjon (med nevrocirkulatorisk dystoni og neurose).
 4. Metabolske sykdommer.

Dyspné med lungepatologi

Dette symptomet er observert for alle sykdommer i bronkiene og lungene. Avhengig av patologien til kortpustethet kan oppstå akutt (pleural effusjon, pneumothorax) eller forstyrre pasientens i uker, måneder eller år (kronisk obstruktiv pulmonal sykdom, eller COPD).

Dyspnø i KOL er på grunn av innsnevring av luftveis lumen, akkumulering av en viskøs sekresjon i dem. Det er konstant, har utandrende karakter og, i fravær av tilstrekkelig behandling, blir mer og mer uttalt. Ofte kombinert med hoste og påfølgende sputumutledning.

I bronkial astma manifesterer kortpustet seg i form av plutselige angrep av kvelning. Det har karakteren av et ekspiratorisk - for en liten kort innånding er det støyende, komplisert utånding. Ved innånding av spesielle legemidler som utvider bronkiene normaliserer pusten seg raskt. Det er angrep av kvælning, vanligvis etter kontakt med allergener - hvis de inhaleres eller spises. I særlig alvorlige tilfeller stoppes ikke angrepet av bronkimimetikk - pasientens tilstand forverres gradvis, han mister bevisstheten. Dette er en ekstremt farlig tilstand for pasientens liv, og krever akuttmedisinsk behandling.

Medfølgende dyspné og akutte smittsomme sykdommer - bronkitt og lungebetennelse. Graden av uttrykket avhenger av alvorlighetsgraden av løpet av den underliggende sykdommen og storheten i prosessen. I tillegg til pasientens dyspné bekymrer en rekke andre symptomer:

 • økning i temperatur fra subfebrile til febrile sifre;
 • svakhet, sløvhet, svette og andre symptomer på rusmidler;
 • ikke-produktiv (tørr) eller produktiv (med slem) hoste;
 • smerte i brystet.

Ved rettidig behandling av bronkitt og lungebetennelse stoppes symptomene sine innen få dager og gjenopprettingen kommer. I alvorlige tilfeller av lungebetennelse er hjertedysepsjon lagt til respiratorisk svikt, dyspnø er betydelig forsterket og noen andre karakteristiske symptomer vises.

Tumorer i lungene i de tidlige stadier er asymptomatiske. Dersom den nylig utkommende tumoren ikke ble funnet ved en tilfeldighet (i løpet av fluorografi profylaktisk eller tilfeldig oppdagelse i diagnostisering av non-lungesykdommer) gradvis, øker og når sin tilstrekkelig stor størrelse fører til at enkelte symptomer:

 • Først, en ikke-intensiv, men gradvis økende konstant kortpustethet;
 • hoste med et minimum av sputum;
 • hoste opp blod;
 • smerte i brystet;
 • slanking, svakhet, pallor av pasienten.

Behandling av lungesvulster kan omfatte kirurgi for å fjerne tumor, kjemo- og / eller strålebehandling og andre moderne behandlingsmetoder.

Den største trusselen mot livet til pasienten manifestere dyspné båret av slike tilstander som lungeemboli eller lungeemboli, lokal luftveisobstruksjon og giftig lungeødem.

PE er en tilstand hvor en eller flere grener av lungearterien er tilstoppet av trombi, noe som resulterer i at en del av lungene er utelukket fra pusten. Kliniske manifestasjoner av denne patologien er avhengig av omfanget av lungeskade. Vanligvis oppstår plutselig oppstått dyspné, forstyrre en pasient med moderat eller liten fysisk belastning eller selv i ro, choking følelse, tetthet og smerter i brystet, lik som i angina pectoris ofte - hemoptyse. Diagnosen bekreftes ved passende endringer på EKG, brystrøntgen, angiopulmonografi.

Obstruksjon av luftveiene manifesteres også av symptomatisk kompleks av kvelning. Kortpustethet er inspirerende, puste hørbar på avstand - støyende, stridende. En hyppig følgesvenn av kortpustethet i denne patologien er en smertefull hoste, spesielt når kroppens stilling endres. Diagnosen er laget på grunnlag av spirometri, bronkoskopi, røntgen eller tomografi.

Obstruksjon av luftveiene kan resultere i:

 • brudd på patenter av luftrøret eller bronkiene på grunn av kompresjon av dette organet fra utsiden (aortaens aorta, goiter);
 • luftrør eller bronkiallesjoner med en svulst (kreft, papillom);
 • hit (aspirasjon) av et fremmedlegeme;
 • dannelse av cicatricial stenose;
 • kronisk inflammasjon som fører til ødeleggelse og fibrose av tracheal bruskvev (i reumatiske sykdommer - systemisk lupus erythematosus, reumatoid artritt, Wegeners granulomatose).

Terapi med bronkodilatatorer for denne patologien er ineffektiv. Hovedrollen i behandlingen tilhører adekvat terapi av den underliggende sykdommen og mekanisk gjenoppretting av luftveisdrift.

Giftig lungeødem kan forekomme på bakgrunn av en smittsom sykdom, ledsaget av alvorlig forgiftning eller som følge av eksponering for giftige stoffer i luftveiene. I første fase manifesterer denne tilstanden seg bare gradvis økende dyspné og rask pusting. Etter en stund gir kortpustethet en smertefull kvelning ledsaget av et boblende pust. Hovedbehandlingen er avgiftning.

Mindre hyppig dyspné er følgende lungesykdommer:

 • pneumothorax er en akutt tilstand hvor luft trenger inn i pleurhulen og dveler der, komprimerer lungen og hindrer pusten. oppstår på grunn av skader eller smittsomme prosesser i lungene; krever akutt kirurgisk behandling;
 • tuberkulose i lungene er en alvorlig smittsom sykdom forårsaket av mykobakterier av tuberkulose; krever langsiktig spesifikk behandling;
 • Actinomycosis av lungene - en sykdom forårsaket av sopp;
 • emfysem - en sykdom hvor alveolene strekker seg og mister evnen til normal gassutveksling; utvikler seg som en selvstendig form eller følger med andre kroniske sykdommer i luftveiene;
 • silikose - en gruppe av yrkesmessige lungesykdommer som oppstår ved avsetning av støvpartikler i lungevevvet; utvinning er umulig, pasienten er foreskrevet vedlikehold symptomatisk terapi;
 • skoliose, misdannelser av thoraxvirvelene, Bekhterevs sykdom - under disse forhold forstyrres formen på thoraxen, noe som gjør pusten vanskelig og forårsaker kortpustethet.

Kortpustethet i patologien til det kardiovaskulære systemet

Personer som lider av hjertesykdom, en av de viktigste klagerne noter kortpustethet. I de tidlige stadiene av sykdommen oppfattes dyspnø av pasienter som en følelse av mangel på luft under trening, men over tid er denne følelsen forårsaket av mindre og mindre stress, og i de avanserte stadier forlater det ikke pasienten selv i fred. I tillegg er paroksysmale nattlige dyspnøer for vidtgående stadier av hjertesykdom karakteristisk - et kvelningsangrep som utvikler seg om natten, noe som fører til oppvåkning av pasienten. Denne tilstanden er også kjent som hjerteastma. Årsaken er stagnasjon i lungevæsken.

Dyspné med nevrotiske lidelser

Klager av kortpustethet, i en eller annen grad, er laget av ¾ av pasientene til nevrologer og psykiatere. En følelse av mangel på luft, er det umulig å inhalere dypt, ofte ledsaget av angst, frykt for døden ved kvelning, en følelse av "klaff" hindringer i brystet, hindrer den fulle åndedrag - pasientklager er svært mangfoldig. Vanligvis er slike pasienter lett spennende, akutt responsive mot stressfolk, ofte med hypokondriakale tilbøyeligheter. Psykogen respirasjonsproblemer forekommer ofte i bakgrunnen av bekymring og frykt, nedstemthet, etter å ha opplevd en nervøs excitement. Mulige til og med angrep av falsk astma - plutselig utvikle angrep av psykogen dyspné. Den kliniske egenskapen til de psykogene egenskapene ved å puste er støyformuleringen - hyppige sukk, stønner og nummenhet.

Behandling av dyspnø med nevrotiske og neurose-lignende lidelser håndteres av nevropatologer og psykiatere.

Kortpustethet for anemi

Anemi er en gruppe sykdommer som er preget av endringer i blodsammensetning, nemlig en reduksjon i innholdet av hemoglobin og erytrocyter i den. Siden transport av oksygen fra lungene direkte til organer og vev utføres ved hjelp av hemoglobin, så med en reduksjon i mengden begynner kroppen å oppleve oksygen sult - hypoksi. Selvfølgelig forsøker han å kompensere for denne tilstanden, grovt sett, for å pumpe mer oksygen inn i blodet, noe som fører til at frekvensen og dybden av inspirasjon øker, det vil si dyspnø. Anemier er av forskjellige typer og de oppstår av forskjellige grunner:

 • Utilstrekkelig inntak av jern fra mat (i vegetarianere, for eksempel);
 • kronisk blødning (med ulcus sykdom, livmoderbryst i livmoren);
 • etter nylig lidd alvorlige infeksiøse eller somatiske sykdommer;
 • med medfødte metabolske forstyrrelser;
 • som et symptom på kreft, spesielt blodkreft.

I tillegg til dyspné med anemi klager pasienten om:

 • markert svakhet, tap av styrke;
 • redusert søvnkvalitet, forverring av appetitten;
 • svimmelhet, hodepine, redusert effektivitet, nedsatt konsentrasjon, minne.

Personer med anemi er karakterisert ved hudens hud, med noen typer sykdommer - den gule tingen eller gulsott.

Det er ikke vanskelig å diagnostisere anemi - det er nok å passere en generell blodprøve. Hvis det er endringer i det som indikerer anemi, vil en rekke laboratorie- og instrumentundersøkelser bli tildelt for å klargjøre diagnosen og identifisere årsakene til sykdommen. Behandlingen er foreskrevet av en hematolog.

Dyspnø med sykdommer i det endokrine systemet

Personer som lider av sykdommer som tyrotoksikose, fedme og diabetes mellitus klager også ofte på kortpustethet.

Ved tyrotoksikose - en tilstand preget av overdreven produksjon av skjoldbruskhormoner, øker alle metabolske prosesser i kroppen kraftig - det opplever også økt oksygenbehov. I tillegg forårsaker overskytende hormoner en økning i antall hjerteslag, slik at hjertet mister evnen til å pumpe blod helt til vev og organer - de mangler oksygen som kroppen prøver å kompensere for - dyspnø oppstår.

Overflødig fettvev i kroppen med fedme kompliserer arbeidet i luftveiene, hjertet, lungene, slik at vev og organer ikke får nok blod og mangler oksygen.

Med diabetes, før eller senere blir kroppens kar-system påvirket, som følge av at alle organer er i en tilstand av kronisk oksygen sult. I tillegg påvirkes nyrene i løpet av tiden - diabetisk nephropati utvikler, noe som igjen provoserer anemi, noe som resulterer i økt hypoksi.

Kortpustethet hos gravide kvinner

Under graviditeten opplever respiratoriske og kardiovaskulære systemer i kroppen av en kvinne økt stress. Denne lastingen er på grunn av det økte volumet av blodet sirkulerer, kompresjon under membranen økes i størrelse livmor (hvorved brystet blir trangt og respiratoriske bevegelse og hjerteslag noe vanskelig), oksygenbehov ikke bare mor, men det voksende embryoet. Alle disse fysiologiske endringene fører til det faktum at mange kvinner har kortpustethet under graviditeten. Frekvensen av åndedrettsvern overstiger ikke 22-24 per minutt, det øker med mosjon og stress. Med graviditetsprogresjonen utvikler dyspne også. I tillegg lider fremtidige mødre ofte av anemi, noe som gjør dyspnø verre.

I tilfelle at respirasjonsfrekvensen overskrider de ovennevnte tallene, går dyspné ikke bort eller ikke reduseres vesentlig i hvile, bør den gravide kvinnen alltid konsultere en lege - obstetrikeren-gynekolog eller terapeut.

Kortpustethet hos barn

Frekvensen av respirasjon hos barn i ulike aldre er forskjellig. Det skal være mistanke om kortpustethet hvis:

 • i barnet 0-6 måneder er antall luftveisbevegelser (RR) mer enn 60 per minutt;
 • barnet har 6-12 måneder med CHD mer enn 50 per minutt;
 • hos barn over 1 år, CHD mer enn 40 per minutt;
 • et barn over 5 år er mer enn 25 per minutt;
 • i et barn på 10-14 år med HDP mer enn 20 per minutt.

Det er bedre å holde respiratoriske bevegelser på et tidspunkt når babyen sover. Varm hånd skal plasseres fritt på babyens bryst og telle antall bevegelser på brystet på 1 minutt.

Under følelsesmessig spenning, med fysisk aktivitet, gråt, mating, er pustevaksinen alltid høyere, men hvis BHP er betydelig høyere enn normalt og langsomt restaurert i ro, bør barnelege informeres.

Den vanligste dyspnø hos barn oppstår med følgende patologiske forhold:

 • Respiratorisk neonatal distress-syndrom (ofte registreres i premature barn av mødre med diabetes, kardiovaskulære lidelser, sykdommer i seksuell sfære, og hjelpe ham til føtal hypoksi, asfyksi, klinisk manifesterte dyspné med respirasjonshastighet over 60 per minutt, den blå fargen av huden og blekhet, er det også stivhet i brystet, bør behandlingen starte så snart som mulig - det mest moderne metoden er innføring av lungeoverflate inn i luftrøret av den nyfødte i kjørefelt s øyeblikkene i hans liv);
 • akutt konstriktiv laryngotracheitis, eller falsk krupp (spesielt laryngeale strukturer hos barn er det liten takvindu som inflammatoriske forandringer i slimhinnene i kroppen kan føre til et brudd av passasjen av luft det, utvikler vanligvis falsk krupp om natten - i feltet av stemmebåndene øker ødem, noe som fører til alvorlig inspiratoriske åndenød og kvelning, når denne tilstand er nødvendig for å sikre barnet frisk luft og ringe en ambulanse);
 • medfødt hjertesykdom (på grunn av intrauterine vekstforstyrrelser hos barnet utvikler unormal kommunikasjon mellom de store beholdere eller kamre i hjertet, som fører til blanding av venøse og arterielle blod, som et resultat, organer og vev få blod ikke tilføres oksygen og opplever hypoksi, avhengig av alvorlighetsgraden defekt er vist dynamisk observasjon og / eller kirurgisk behandling);
 • viral og bakteriell bronkitt, lungebetennelse, bronkial astma, allergier;
 • anemi.

Avslutningsvis skal det bemerkes at kun en ekspert kan bestemme den pålitelige årsaken til dyspné, så når denne klagen oppstår, bør man ikke selvmedisinere - den mest riktige avgjørelsen vil være å se en lege.

Les Mer Om Fartøyene