Hvorfor er blodet forhøyet i kreatinin, hva betyr det?

Kreatinin er produktet av en kreatin-fosfatreaksjon. Dette stoffet som er involvert i energiomsetningen av vev, dannes i musklene og deles ut i sirkulasjonssystemet. Det utskilles fra kroppen med urin.

Brudd på utveksling av kreatinin - et brudd på nyrene. En høy grad av kreatinin i blodet - et tegn på nyreinsuffisiens i forskjellige stadier, samt hormonelle lidelser, sykdommer i ulike organer.

For å bestemme tilstanden av kreatinin, en spesiell biokjemisk analyse av urin

Når en slik analyse er foreskrevet?

Blodprøven for kreatinin er en av de vanligste typene diagnoser, som foreskrives av en lege for å avklare arten og årsakene til sykdommer i nyre- og muskelsystemet.

En blodprøve for å bestemme nivået av kreatin er nødvendig hvis:

 • Det er tegn som indikerer en økning i mengden kreatinin;
 • en person som ønsker å bli en nyre donor blir undersøkt;
 • urolithiasis er diagnostisert, patologier i muskelsystemet eller nyrene;
 • Den nødvendige dosen av et legemiddel med toksisk effekt, som utskilles fra kroppen av nyrene, bestemmes.

I tilfelle konsentrasjonen av kreatinin øker, observeres følgende symptomer: kortpustethet, smerte i smertene eller en følelse av tyngde i lumbalområdet, tretthet, forvirring, en følelse av alvorlig utmattelse.

Kreatinin i blodet - hva er det?

Hva sier kreatinin, og hva er det? Dette stoffet regnes som en av de endelige produktene i kroppen direkte proteinmetabolisme, som gjør at du kan bestemme tilstanden til muskelsystemet og nyrene til en person.

Kreatinin er en av bestanddelene av resterende nitrogen. Resterende nitrogen er igjen en samling av ikke-proteinstoffer i blodet som inneholder nitrogen. Det fremmer tilbaketrekning gjennom nyrene fra kroppen av urea, ammoniakk, urinsyre. Det er av nivået av kreatinin i blodet (og andre komponenter av restoksid) at statusen for ekskretjonsfunksjonen av humane nyrer vurderes.

Hastigheten av kreatinin hos menn og kvinner

Hastigheten av kreatinin i blodet avhenger av kjønn og alder, og nivået, i tillegg til nyreaktivitet, på grunnloven (akkumulering av muskelmasse) og matpreferanser. Kreatinin av en mannlig kropp bør nesten alltid være høyere enn hos kvinner i samme aldersgruppe.

 • Ved barnet fra 0 til 1 år 3,0 - 11,0
 • Hos barn fra ett år til 7 år 2,0 - 5,0
 • Barn og ungdom 7-14 år gammel 3,0 - 8,0
 • Gutter og jenter 15-16 år gammel 5.0 - 11.0
 • Menn 8,4 - 13,6
 • Kvinner 6,6 - 11,7

I analysen i andre tilfeller brukes andre måleenheter: mikromol per liter (μmol / l). Da regnes verdiene i området fra 44,0 til 97,0 μmol / l normen hos kvinner, og fra 44,0 til 115,0 μmol / liter for menn.

Årsaker til økt kreatinin

Hva betyr dette? Hvis vi vurderer hovedgrunnene til at kreatinin i blodet er forhøyet hos menn eller kvinner, så kan vi skille mellom dem:

 1. Forstyrrelser av nyrene, som er resultatet av absolutt noen nyresykdom, for eksempel kronisk glomerulonephritis, kronisk pyelonefrit, polycystisk nyresykdom, etc.
 2. Ødeleggelse av muskelvev, nekrose, gangrene.
 3. Å gi en økning i kreatinin i blodet kan forårsake omfattende muskelskade ved skader eller brannskader.
 4. Tap av væske, dehydrering.
 5. Hypertyreoidisme er en sykdom hvor muskelvev begynner å løsne seg på grunn av økt produksjon av skjoldbruskhormoner.
 6. Sirkulasjonsforstyrrelser (hjertesvikt) med utilstrekkelig blodtrykk i glomerulus av nyrene, noe som reduserer filtreringen av primær urin i dem (glomerulær filtrering) og utskillelsen av kreatinin.
 7. Strålingssykdom - på grunn av virkningen av ioniserende stråling, skjer en gradvis destruksjon av alle celler i kroppen, inkludert muskelceller.

Hvis blodprøven avslører en økning i nivået av kreatinin, er det først og fremst nødvendig å gjenta det, fordi det ikke er noen forsikret fra en laboratoriefeil. Ved gjentatt avvik fra normen foreskriver legen en ytterligere undersøkelse, og deretter behandling, som som regel er rettet mot å gjenopprette nyrene.

Fysiologiske årsaker

Hva sier det? Først og fremst kan økningen av kreatinin i blodet være et resultat av et ubalansert kosthold, der det er en stor mengde protein. I dette tilfellet aktiveres syntesen av kreatinfosfat, som fører automatisk og til en økning i kreatinin. Dette er typisk for kroppsbyggere, fordi de må konsumere store mengder protein for å bygge muskler.

Hos voksne som ikke går i sport, kan en økning i kreatinin over normalt skyldes følgende fysiologiske faktorer:

 • intensiv fysisk aktivitet;
 • rikelig intern blødning;
 • tar visse medisiner
 • skade på muskelvev forårsaket av en sykdom eller skade;
 • dehydrering av kroppen (med mangel på væske, konsentrasjonen av visse stoffer, inkludert kreatinin, i blodet begynner å øke);
 • graviditet er en "test" for hele organismen, inkludert muskulatur og nyrer, slik at økningen av kreatinin i dette tilfellet skjer ofte.
 • intestinal obstruksjon og obstruksjon av urinkanaler (hvis kreatinin ikke forlater kroppen på naturlige måter, begynner den å samle seg i blodet).

I alle disse tilfellene er kreatinin i blodet forhøyet, som regel, ukritisk. Når du justerer dietten, stopper medisinen, normaliserer vekten, "alt går tilbake til normalt."

Clearance - hva betyr dette?

Clearance er organers evne til å rense blod fra bestemte stoffer. Når det gjelder klaring av kreatinin, betyr det at nyrene har evne til å fjerne dette stoffet helt fra blodet. Nyrerfunksjonen kan vurderes med mengden blodrensing fra kreatinin og inulin. Inulin brukes til vitenskapelige formål, og kreatinin brukes i medisinsk praksis på grunn av stabile konsentrasjoner i blod og urin.

Dette bestemmes av konsentrasjonen i urinen i en dag, mens pasienten i løpet av denne tiden samler urin i en bolle. Oftere brukes bare en enkelt biokjemisk analyse for å bestemme konsentrasjonen av kreatinin i blodet, og for å beregne clearance er det en spesiell formel som tar hensyn til vekten og alderen til motivet.

Lav clearance viser en nedgang i glomerulær filtrering ved utvikling av nyresvikt.

symptomer

Med høyt innhold av kreatinin i blodet, blir pasienten diagnostisert med nyreskade i de fleste tilfeller. Du kan gjenkjenne dem med følgende manifestasjoner:

 1. Brudd på urinering. Og pasienten kan utvikle seg som en diurese (urin generelt stanser ikke å bli utskilt fra kroppen), og polyuria blir mer enn 2 liter urin utskilt innen 24 timer.
 2. I nedre rygg er det spesielle smerteopplevelser i nedre rygg.
 3. Det er økt blodtrykk.
 4. Hevelse er observert.

Biokjemisk blodanalyse viser ikke bare høyt kreatinin, men også et høyt innhold av urea eller andre bestanddeler av resterende nitrogen.

Hvordan redusere nivået av kreatinin i blodet?

Husk at det første du bør rådføre deg med legen din. Først etter at en person er fullt undersøkt, vil det være mulig å snakke om spesifikke anbefalinger som vil bidra til å redusere konsentrasjonen av kreatinin.

I tilfeller av en betydelig økning i kreatinin, kan legemidler foreskrives som bidrar til å normalisere prosessen med proteinbrudd (ketosteril, levespine, lespinephril). Hvis den biokjemiske blodprøven indikerer en liten økning i kreatinin, mens det ikke finnes symptomer som er alarmerende, må du revurdere livsstilen din og justere dietten.

Det er også nødvendig å rette livsstil og fysisk aktivitet. De må bringes i tråd med kroppens faktiske evner. Hvis de patologiske årsakene til økt kreatinin ikke oppdages og det eneste alternativet for denne tilstanden er overdreven fysisk anstrengelse, blir de minimert.

diett

Økt nivå av kreatinin i blodet kan reduseres raskt og enkelt, normalisere dietten i kvalitative og kvantitative termer. For dette må du spise mer:

På samme tid, begrens bruk:

 • protein mat;
 • tørket frukt;
 • salt;
 • sukker (inkludert det som finnes i de ferdige produktene).

Det vil ikke være overflødig og korrigere fysisk aktivitet. Det må stemme overens med kroppens faktiske evner.

Økt kreatinin i blodet: årsakene til hvordan man skal behandle

Kreatinin er et kjemisk stoff som dannes i en persons muskler under fysisk anstrengelse som følge av nedbrytning av kjemiske forbindelser (kreatin-kreatinfosfatreaksjon), som er energikilden for sammentrekning av muskelfibre.

For å bestemme produktets hastighet av kreatinfosfatreaksjonen, er den første studien en biokjemisk blodprøve for kreatinin, som utføres når det er mistanke om nyreinsuffisiens.

Normen av kretitin etter alder (tabell)


Normen av kreatinin i blodet varierer avhengig av kjønn, alder og mengden muskelmasse i hver person. I dette tilfellet er kreatininkonsentrasjonen stabil og avhenger lite av eksterne fysiske faktorer (for eksempel på ernæring).

Hos kvinner er det normale nivået av kreatinin i blodet nesten to ganger lavere enn hos menn, på grunn av lavere antall muskler.

For å vurdere nyrene, brukes et kompleks av tester kalt kreatininclearance (eller Rebergs test, glomerulær filtreringshastighet).

Rydding i medisin refererer til hastigheten og kvaliteten på blodrensing av nyrene fra produktene av forfall av den vitale aktiviteten til en person. Kreatininclearance bestemmer mengden av renset blod i løpet av 1 minutt. Dermed er det en vurdering av nyres funksjon og graden av forstyrrelser i renseprosessene.

For å beregne clearance av kreatinin, må du ta en blod- og urintest. I dette tilfellet utføres urinprøvetaking flere ganger i 2-5 timer, avhengig av undersøkelsesmetoden. Det finnes spesielle formler for å evaluere reningsaktiviteten til nyrene, ved hjelp av kreatinin i begge biologiske væsker.

Studien av clearance er utpekt med en økning i kreatinin, med mistanke om systemisk lupus erythematosus, glomerulosklerose, nephropati, nyresvikt.

Årsaker til økt kreatinin i blodet

Blant årsakene til økt kreatinin kan vi skille hovedkategorier: brudd på kjemiske prosesser i musklene (destruksjon av proteiner), samt svikt i ekskresjonssystemet.

En signifikant økning i kreatinin i blodet kan forekomme med slike sykdommer:

 • Nyresvikt i akutt eller kronisk stadium;
 • lever og nyretumorer;
 • autoimmune sykdommer;
 • obstruksjon av urinveiene;
 • Skjoldbruskkjertel sykdommer, når det er økt oppløsning eller vekst av muskelvev (hypertyreoidisme, akromegali, gigantisme);
 • hypofunksjon av binyrene;
 • onkologiske neoplasmer;
 • intern blødning;
 • dehydrering.

Hvis kreatinin er signifikant høyere enn normalt, kan dette også indikere økning i andre blodparametere (bilirubin, urinsyre, erytrocytter, protein, etc.) som overstiger normen på grunn av lever- og nyrepatologi.

Det er konseptet om en falsk økning i kreatinin, som brukes i tilfeller der årsaken til økningen er forbundet med fysiologiske prosesser i kroppen. Slike årsaker inkluderer:

 • betydelig mengde muskelmasse;
 • fysisk aktivitet;
 • bruk av kreatintilskudd
 • bruk av medisiner for å redusere blodtrykket (Kapoten, Zofenopril, Benazepril, Lizinopril);
 • Langvarig bruk av narkotika som har en toksisk effekt på nyrene (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, antibiotika, immunosuspressive midler, immunglobuliner).

I tilfeller der høy kreatinin oppstår på grunn av langvarig bruk av narkotika som har toksisk effekt på nyrefunksjon, er det nødvendig å gjennomgå behandlingen og endre stoffene. Hvis du ikke tar tiltak og fortsetter behandling med nefrotoksiske stoffer som øker mengden kreatinin i blodet, kan det etter en stund oppstå nyresvikt.

symptomer


En signifikant økning i kreatinin indikerer som regel et brudd på nyrefunksjonen og kan være ledsaget av følgende symptomer:

 • tegner smerter i nedre rygg;
 • utbruddet av ødem;
 • nedsatt urinutskillelse;
 • høyt blodtrykk;
 • kramper;
 • smerte i musklene under bevegelse og i ro
 • konstant tretthet;
 • kvalme og tap av matlyst;
 • minneverdigelse;
 • apati.

Siden en økning i nivået av kreatinin indikerer et brudd i nyrene, deretter for fullstendig diagnostisering av ekskresjonssystemet, utføres flere blod- og urintester:

 • albuminutskillelse i urin
 • nivået av urinsyre i blodet;
 • normen for katekolaminer i daglig urin;
 • urea clearance.

Hvordan redusere nivået av kreatinin

Reduksjon i nivået av kreatinin består av medisinbehandling og et terapeutisk diett, hvis virkning er rettet mot å forbedre ekskresjonssystemet.

Den hyppigst forhøyede kreatinin i blodet er normalisert ved bruk av medisinering med følgende legemidler:

 • enterosorbenter - legemidler som brukes til å rense avfallsproduktet, samt giftige stoffer (Enterosgel, Smecta, Polysorb, Lignin);
 • preparater som forbedrer utskillelsen av depresjonsproduktene av proteiner - kreatinin, urinsyre, urea (Ketosteril, Chitozan, Lespephan);
 • diuretika - aktiver arbeidet til nyrene og fremme fjerning av væske fra kroppen (Indapamid, Trifas, Diouver, Furosemid);
 • betyr redusert trykk (for hypertensive pasienter med forhøyet kreatinin) (Hydrosalurethil, hypothiazid).

diett


Terapeutisk diett med økende kreatinin i blodet består i å ekskludere fra diettprodukter som fører til en belastning på nyrene:

 • purinforbindelser - når du spiser proteiner av animalsk opprinnelse (sammensetningen inneholder puriner), er det en ekstra konsentrasjon av kreatinin, urinsyre, urea, etc. som må fjernes fra kroppen;
 • fosfater (fosforsalter) er viktige forbindelser, men i overkant fører de til at kalsium i kroppen reduseres (til stede i kjøtt, fisk, hermetikk, i produkter med konserveringsmidler i sammensetningen).

For å redusere kreatinin i kroppen (i blod og urin), brukes en terapeutisk diett 7 tabell, samt tabell 7a og 7b som foreskrives i forskjellige stadier av akutt og kronisk nefrit.

For å forbedre ekskrementekapasiteten til nyrene, består næring i hovedsak av vegetabilske karbohydrater med en minimal mengde proteiner. Med høyt innhold av kreatinin i blodet, bør den grunnleggende dietten bestå av følgende produkter:

 • grønnsaker (unntatt poteter), greener, moderat søte frukter, bær;
 • tørket frukt, nøtter, honning;
 • fettfattige meieriprodukter (hytteost, rømme, gjæret bakt melk, kefir);
 • kornblandinger og supper på vegetabilsk kjøttkraft;
 • Makaroni produkter av durum hvete;
 • diettfri saltfritt brød;
 • vegetabilsk olje.

I et begrenset beløp kan du bruke:

 • diett kjøtt (kylling, kalkun, kanin) 2 ganger i uken;
 • fettfattig fisk;
 • poteter,
 • kokte egg - 3 stykker per uke;
 • fisk med fettfattige varianter.

Hvis kreatinin overskrider normen, er ovennevnte produkter helt utelatt fra dietten.

Drikkebehandling er avhengig av legenes anbefalinger og kan inkludere det obligatoriske inntaket av 1 til 2 liter væske hver dag. Dette tar hensyn til all væske, inkludert supper, kisseler, kompotater, etc.

Ved økning av kreatinin er følgende mat forbudt:

 • kjøtt av fete varianter (svin, and, gås);
 • fisk av fete varianter;
 • røkt og stekt mat;
 • krydret krydder og sauser;
 • mye salt
 • bakte bakverk;
 • sterk te og kaffe;
 • melk.

I matlagingsprosessen gis det fortrinn til matlaging, stewing, baking og matlaging for damping.

Folkemidlene


Oppskrifter av tradisjonell medisin, som brukes hvis kreatinin i blodet er forhøyet, er rettet mot å forbedre nyrefunksjonen. Som regel brukes infusjoner og buljonger av urter med vanndrivende og anti-inflammatoriske egenskaper.

Nettle Tea. Nissebladene er kjent i folkemedisin som et middel til å rense blodet, og kan også redusere konsentrasjonen av kreatinin og stimulere urinsystemet.

For å lage en servering te, trenger du 3 teskjeer med tørket neseblader og et glass kokende vann. Te er insistert i 7-10 minutter og tilsett en halv teskje honning for smak.

Te fra tørket løv av nettle forbrukes 2-3 ganger om dagen i en måned.

Infusjon av kamille. Kamille bidrar til å fjerne giftige stoffer fra kroppen, reduserer kreatinininnholdet i blodet.

For å forberede infusjonen blandes to teskjeer tørket kamilleblomst og 200 ml kokende vann og deksel med et lokk i 5-7 minutter. Ytterligere infusjon av kamille skal filtreres og forbrukes som te flere ganger om dagen.

Behandling med infusjon av kamille tilbringer ikke mer enn 3 uker. Etter en ti-dagers pause kan kurset gjentas.

kanel. Bruk av kanel forbedrer funksjonen av nyrene, det aktiverer filtreringen og gjennomstrømningen av ekskresjonsorganer, og derved reduseres urea, urinsyre og kreatinin i blodet. Du må legge til kanel til kostholdet ditt hver dag, men ikke spis mer enn 1 teskje om dagen.

Eleutherococcus eller Siberian ginseng. Eleutherococcus er i stand til å stoppe økningen i mengden kreatinin, fordi det øker sirkulasjonen og blodsirkulasjonen i nyrene, stimulerer arbeidet i det nervøse og hormonale systemet.

Du kan bruke piller, piller, kapsler med eleutherococcus eller tinktur av anlegget på alkohol. Tørk planteekstrakt (i tabletter, etc.) må tas tre ganger daglig i en måned. Tinkturen av Eleutherococcus bør forbrukes avhengig av alderen 15 til 30 dråper 2 ganger daglig før måltider. Behandlingsforløpet er 25-30 dager.

Kreatinin i blodet: Hva skal være normen, årsakene til å øke satsene, hvordan å behandle

Kreatinin er et produkt som oppstår ved biokjemiske reaksjoner av aminosyre-protein metabolisme. Som et resultat av denne prosessen genereres energi som er nødvendig for å redusere fibrene.

Det utskilles fra kroppen under urinering med urin, dette skyldes nyrene. Årsaker til økt kreatinin er ofte nyresykdom. Hvis nyrefunksjonen svekkes, blir produksjonen av kreatinin forstyrret, og produksjonen fortsetter i det vanlige regimet for kroppen.

Kreatinin som en egen substans i menneskekroppen er ikke bare ubrukelig, men kan også forårsake betydelig skade. Det er nødvendig at det blir fjernet i tide og ikke akkumuleres.

Endringer i nivået av kreatinin - dette er et sikkert tegn på nedsatt metabolisme eller problemer i urinsystemet. Nedenfor er bord etter alder.

Det normale nivået av kreatinin er tabellen

Hastigheten av kreatinin i blodet av kvinner er mye mindre enn menns. Det er en forskjell i normene som følge av forskjellen i muskelmasse.

Med alderen endres normer for kreatininverdier. Hastigheten av kreatinin i blodet hos kvinner etter 60 år er fra 50 til 110 μmol / l. Normen av kreatin i blodet hos menn etter 50 år er 98-132 μmol / l.

Årsaker til høye nivåer av kreatinin i blodet

Du kan dele grunnene til å øke nivået av kreatinin i to kategorier:

 1. Tilknyttet fysiologi (forårsaket ikke av sykdom);
 2. patologisk (som følge av sykdommen).

La oss vurdere begge kategoriene mer detaljert.

fysiologiske

 • Størrelsen på muskelmasse i kroppen. Hva betyr dette? Jo mer muskelmasse, desto høyere er kreatininen (derfor er kreatininnormen i menns blod mye høyere).
 • Økning av fysisk belastning på kroppen (med fysisk overbelastning av kroppen er det en økning i kreatinin i blodet).
 • Måltid med høyt innhold av kjøtt (hvis økt kreatinin i blodet, da kan dette være direkte relatert til en stor mengde forbruk av animalsk fett i mat). I blodet av kvinner etter overholdelse av protein dietten, kan det oppstå abnormiteter i normen av kreatinin.
 • Ta visse medisiner (cefalosporiner, antibiotika fra tetracyklin-serien).

patologisk

 • Lidelse av permanent nyresvikt (forstyrret urinutskillelse).
 • Problemer med blodsirkulasjon (på grunn av mangel på blodtrykk i nyrene, er primær urinfiltrering brutt, og frigjøring av kreatinin er tilsvarende vanskelig).
 • Den hormonelle sekretjonen av skjoldbruskkjertelen er økt (metabolisme og nedbrytning av kreatinfosfat økes).
 • Kreft, hevelse (traumatiserende muskelvev).
 • Nekrose og andre faktorer som påvirker traumer av store mengder muskelmasse (brannsår, signifikante blåmerker, gangrene).
 • Sykdommer i leveren (det er en forgiftning av kroppen på grunn av utilstrekkelig funksjonalitet i leveren).
 • Toksisose (med uttalt toksisitet hos gravide kvinner øker kreatinin).
 • Ulike infeksjoner med et purulent infiltrat (det er rus i kroppen).
 • Diabetes mellitus.
 • Arteriell hypertensjon (forstyrrer normal nyrefunksjon).

Hvordan behandles?

Nedenfor er litt om hvordan du behandler dette problemet:

 • Kosthold (unntatt krydret mat, salt, krydder, restriksjon av animalsk fett);
 • Eliminering av overdreven fysisk anstrengelse;
 • Overholdelse av regimet for drikkevann er bedre enn vann (for personer som lider av nyresvikt, bør mengden væske som forbrukes per person per dag ikke overstige det tildelte beløpet, mer enn en halv liter);
 • Tidlig diagnose;
 • I kompliserte situasjoner tyder de på hemodialyse (hemodialyse er en prosedyre hvor blodet i kroppen renses ved kunstige midler);
 • Preparater som fremmer proteinmetabolisme (f.eks. Lempenefril);
 • Homeopati (urtepreparater).

Symptomer på nyresykdom

Nyresykdom er en av de vanligste årsakene til problemer med nivået av kreatinin. Jo tidligere dette problemet er diagnostisert, desto lettere blir det å bekjempe det.

Så, hvis følgende symptomer blir observert, er dette et klart tegn på nyreproblemer, noe som betyr at du raskt må kontakte en nevrolog og finne ut hvilke medisiner du må ta.

 • Mangel på appetitt;
 • ryggsmerter (i nyreområdet);
 • økt trang til å urinere;
 • hevelse;
 • økt blodtrykk;
 • søvnløshet;
 • en sterk følelse av tretthet;
 • kvalme.

Symptomer som indikerer et høyt nivå av kreatinin:

 • kortpustethet;
 • dehydrering;
 • svakhet;
 • rask tretthet.

Symptomer på nyresykdom og endringer i nivået av kreatinin ligner hverandre på grunn av den tette forbindelsen mellom disse sykdommene.

Produkter som gunstig påvirker nivået av kreatinin i blodet

Mat av animalsk opprinnelse har negativ innvirkning på kroppen til en person som lider av denne sykdommen, men det er matvarer som legger til dietten din, kan redusere nivået av kreatinin i blodet mye raskere.

 • Bokhvete groats;
 • sitrusfrukter;
 • havre, bygg;
 • granater;
 • pærer;
 • gjærte melkprodukter;
 • kompotter,
 • brød laget av fullkornsmel
 • honning.

diagnostikk

I dette tilfellet er det nødvendig å donere blod for test. Utfør en slik metode for å oppdage nivået av kreatinin bedre en gang i seks måneder. En analyse av mengden kreatinin i urinen utføres også ved å ta blod fra venen, men samtidig er det nødvendig å passere urinanalyse som samles på en dag i en stor beholder. Et viktig poeng er at morgentømming av blæren bør unngås.

Livsstil for mennesker som lider av økt nivå av kreatinin

For å kontrollere nivået av kreatinin blir det noen ganger nødvendig å endre livsstilen, det hjelper både i behandlingen av denne sykdommen og i forebyggingen.

 1. Et av de nødvendige forholdene er drikkeregimet. Når det ikke er nok mengde væske som forbrukes, reduseres urinproduksjonen, mens nivået av kreatinin fortsetter å vokse.
 2. Den neste viktige faktoren er moderat trening på menneskekroppen. Overdreven aktivitet fører, som beskrevet ovenfor, til en økning i kreatinin, og ved å velge riktig belastning, tvert imot, er det mulig å bidra til en nedgang i indeksene. Dette krever rolige fysiske aktiviteter (skandinavisk turgåing, yoga, bare daglige turer).
 3. En svært viktig faktor er søvn. Nedosyp er også en byrde på kroppen, noe som forårsaker stress i menneskekroppen. Sunn søvn hos en sunn person bør være fra 7 til 9 timer om dagen.
 4. Fullstendig nektelse fra røyking og alkohol.

Tradisjonell medisin i behandlingen av forhøyet kreatinin i blodet

Hvis en person ikke foretar noen tiltak, vil stoffets nivå ikke gå uavhengig av hverandre. Hvilke metoder for hjemmebehandling kan jeg bruke? Oppskrifter fra tradisjonell medisin kan bare være relevante som et supplement til den grunnleggende behandlingen som behandlingslegen skal velge og foreskrive!

 • Frokost fra risblanding. 5-6 ss kornblanding skal helles med to briller kokt vann og forlates over natten. I morgen skal du lage mat fra den resulterende massegrøten, men uten tilsetning av salt eller sukker. For å bruke grøten skal deles i to deler. Først spiser halv, deretter etter 1,5-2 timer den andre delen;
 • Dekoksjon av bladene av cowberry. Den har en mild vanndrivende effekt. For ett glass varmt vann trenger du 2 ss. l skje med tranebærblader. Hell bladene med kokende vann, deksel og protil over lav varme. Drikk den resulterende kjøttkraft for tre ganger (morgen, lunsj, kveld).
 • Drikke fra rose hofter. For to liter varmt vann 2 ss. Jeg knuste frukt av en dogrose. Sett fruktene i en termo og hell varmt vann i 8-12 timer. Den resulterende drikken skal avkjøles og filtreres. Drikk 2 glass om dagen.
 • Kanel har en vanndrivende effekt. Du kan bruke den med te eller bare legge den til krydder. Du kan ta kanel med ginseng eller løvetann;
 • Positive følelser. Når en person er gunstig til å løse dette problemet på et underbevisst nivå, kommer positive kommandoer inn i hjernen, som i sin tur gunstig påvirker remisjon (gjenoppretting).

Legemidler, samt andre enkle metoder for å bekjempe denne sykdommen

 • Personer med diabetes må kontrollere insulininnholdet. Det er viktig å velge hypoglykemiske stoffer, som Novonorm som inneholder Repaglinide, men må bare velges sammen med en lege.
 • For personer med høyt blodtrykk, er det nødvendig å velge stoffer som reduserer blodtrykket. Disse kan være preparater med en aktiv ingrediens som hydroklortiazid eller beno-pril;
 • Legemidler rettet direkte mot å redusere kreatinin i blodet. Ketosteril, hvis dose er valgt individuelt og varierer fra 4 til 8 tabletter per dag (et stoff av ketonanaloger av aminosyrer, brukes oftest ved nyresvikt, bidrar til å gjenopprette glomerulær filtrering av nyrene);
 • Alfa-liposyre (aktiverer nyrens arbeid og hjelper til med å nøytralisere toksiner);
 • Laser fysioterapi. Dette er ikke en medisinsk behandling, men bruk av en kald laser eller en lavbølge laser kan forbedre nyrefunksjonen. Som et resultat forbedrer nyretilfiltreringen. Denne metoden for behandling bidrar til normalisering av søvn.
 • Massasje hjelper blodsirkulasjonen gjennom menneskekroppen - det bidrar til å redusere stress, slapper av kroppen.
 • Lespenefril. Et plantebasert preparat som brukes til å forbedre urin renal filtrering. Fremmer fjerning av toksiner. Reduserer mengden av nitrogen i blodet. Den daglige dosen av legemidlet er 1 eller 2 teskjeer. Når stoffet brukes i lang tid, varierer den daglige dosen vanligvis mellom en halv teskje eller en teskjef.

Husk alltid at det er viktig å være oppmerksom på symptomene på sykdommen i tide, konsultere lege og få eksperthjelp fra en spesialist!

Forhøyet og nedsatt kreatinin i blodet

Hva er kreatinin?

Kreatinin er en av metabolitter av biokjemiske reaksjoner av aminosyre-protein metabolisme i kroppen. Dannelsen av denne forbindelsen skjer konstant og er forbundet med metabolske prosesser i muskelvevet. Siden muskler utgjør en av hovedkildene til menneskekroppen, og reduksjon krever et konstant energisubstrat, må kraftige energibærere bygges inn i strukturen. Dette er nødvendig for å gi nødbehov.

Den viktigste donoren til ATP for muskelvev er kreatinfosfat, en fosforylert ikke-essensiell aminosyre-kreatin. Etter syntese i leveren kommer den inn i musklene, hvor den er dephosphorylert av enzymet kreatinfosfokinase. Resultatet av disse prosessene er dannelsen av energi og kreatinin. ATP brukes av musklene for å tilbakebetale energibehov, og nyrene ekskluderer kreatinin med urin etter filtrering.

Kreatinin, som det endelige produktet av dekomponeringsreaksjoner, blir ikke brukt i kroppen for andre metabolske prosesser. Dette er en skadelig forbindelse for vevet, som bør elimineres maksimalt fra kroppen. Brudd på kreatininmetabolisme kan forekomme i stadier av inntak, metabolisme og utskillelse!

Norm for kreatinin

All kreatinin kan ikke filtreres og utskilles av nyrene. Dette skyldes det faktum at det er konstant utløsning i blodet, mens muskelvevet er levedyktig. Blodplasma bør inneholde en relativt stabil konsentrasjon av kreatinin, som kan variere avhengig av alder, muskelaktivitet og ernæring. Derfor er det maksimale og minimale grenser for kreatininstandarden, som tar hensyn til alle disse øyeblikkene og snakker om organens normale funksjon.

For å unngå bias i resultatene av den biokjemiske blodprøven for nivået av kreatinin, er det nødvendig å følge de generelle regler for blodprøvetaking. Studien er obligatorisk om morgenen på tom mage. Det anbefales å unngå sterk muskelbelastning og overoppheting eller hypotermi før direkte blodoppsamling.

For klarhet i variasjoner i kreatininstandarder presenteres de i form av et bord:

Kreatinin i blodet: normen for kreatinin, årsaken til økningen og jo mer farlig den er

Hva er kreatinin i blodprøver og hvorfor er indikatoren lite sannsynlig å være kjent for en vanlig besøkende til en polyklinisk. Han tror (eller hun) noe slikt: "Vel, her skrev jeg en kreatinin. Og til og med normen for kreatinin er vist. Og hva gjør jeg med disse indikatorene? ". Selvfølgelig kommer bladet med resultatene fra blodprøven til legen og skriver i ulørlig håndskrift mye uforståelig i boken.

Naturligvis ønsket mange mottakere av legenes instruksjoner om å forstå noe for seg selv. Vi forstår.

Hva er kreatinin

Ved begynnelsen av transformasjonskjeden er kreatin. Denne komponenten bærer en lang bane gjennom kroppen, som begynner i renal parenchyma. Metylering skjer i leveren. Deretter går stoffet til muskulaturen, hvor kreatinfosfat er opprettet fra kreatin. Den resulterende komponenten går til myofibrillene, hvor den brytes ned i kreatinin og fosfat, noe som gir musklene energi for sammentrekning.

Etter bruk, følger rester i blodet. I leveren påvirkes ikke kreatinin, fordi det på grunn av sin struktur, og uten problemer, utskilles i urinen. Denne energiromsetningen skjer konstant, på grunn av dette forblir mengden av substans i sirkulasjonssystemet det samme under tilstanden av organismenes normale tilstand.

Innholdet av kreatinin avhenger av tilstanden til en persons muskulatur og nyrer. Også på sitt nivå i kroppen påvirker alder og kjønn. Det økte innholdet av dette stoffet indikerer endringer i nyres funksjon.

Energiomsetning

Fremgangsmåten beskrevet ovenfor for omdannelse av kreatin til kreatinin ved å benytte den oppnådde energi er ganske kompleks. Vi bruker imidlertid resultatet ubevisst. Hvem i livet mener at jeg her må løfte hånden min, men for dette må jeg gå gjennom slike biokjemiske prosesser? Det er riktig - ingen. Men de går forbi, fordi mannen er en "biokjemisk maskin".

Alt skjer bokstavelig talt umiddelbart under kontroll av kommandoer fra hjernen. Anta at du bestemmer deg for å helle deg en kopp te fra en tekanne. Hvordan skjer dette? Du må løfte hånden, ta kjelen, ta den til koppen og hell den. Gjennom hva er alle disse bevegelsene? På grunn av energien som gir (frigjør) kreatinin til musklene.

Vi dykker ikke inn i den komplekse prosessen, men det er ganske forståelig at den nødvendige mengden kreatinin (dvs. energi) må tildeles for å utføre handlinger av musklene våre. Dette beløpet bestemmes av kroppen vår uavhengig avhengig av mange faktorer. Inkludert fra muskelopplæring.

Det er ikke uhell at den såkalte "rullende" i treningssentre ofte bruker spesielle kosttilskudd kalt "Kreatin". Disse tilsetningsstoffene tilsier at kildematerialet er å konvertere til kreatinin, noe som synes å tillate pumping av store muskler. Faktisk virker disse kosttilskuddene ikke (det ble personlig testet av forfatteren av denne artikkelen) som vi ønsker.

Så, ved hjelp av den tildelte energien, er kroppen ikke i stand til å omarbeide på noen måte overflødig og overskytende kreatinin skal trekkes tilbake fra kroppen.

Nivå av kreatinin

Derfor, hvis serumkreatinin er litt høyere enn normen, og den personen som har bestått testene og har atletisk kroppsbygning og gjelder ikke for folk som spiser kun planteføde, er det ingen grunn til bekymring.

Ved undersøkelse av en pasient bør man også ta hensyn til alderskategorien. Hvis disse er eldre, reduseres nivået av kreatinin, derfor viser resultatene av analysen bare de aldersrelaterte forandringene i kroppen.

La oss være oppmerksom på at normen for kreatinin for forskjellige kjønn vil være annerledes. Dette kan forklares med det faktum at den sterke halv utstyrt med mer muskelmasse, må du sette i gang (gjennomsnittlig energi skal fordeles mer) enn kvinner (vanligvis rundhet vises på grunn av fett deponering, som gir en reduksjon og trenger ikke ekstra energi ).

I barndommen og ungdommen varierer innholdet av kreatinin i henhold til alderskategorien.

Normen for kreatinin i mg / l:

 • nyfødt barn under 1 år fra 3,0 til 11,0;
 • fra 1 til 7 år fra 2,0 til 5,0;
 • fra 7 til 14 år fra 3,0 til 8,0;
 • fra 15 til 16 år fra 5,0 til 11,0;
 • menn fra 8,4 til 13,6;
 • kvinner fra 6,6 til 11,7.

Andre måleenheter kan også brukes i analysen: mikromol per liter (μmol / L). I dette tilfellet vil intervallet for kvinner fra 44,0 til 97,0 μmol / L betraktes som normalt, og for menn fra 44,0 til 115,0 μmol / L. Denne indikatoren er oftest bestemt i urin. En sunn person med urin viser opptil 2 g per dag kreatinin (normen er fra 1 til 2 gram).

Kreatinin nivåer skiller mellom menn og kvinner av det faktum at den kvinnelige halvparten av de metabolske prosesser i kroppen går saktere, og den annen diett, har effekten av hormoner, spesielt under graviditet.

Hos barn av forskjellige kjønn opptil 14 år er innholdet av nivået av kreatinin det samme.

Hva er farlig er forhøyet kreatinin

Husk at kroppen ikke kan gjøre noe med kreatinin, unntatt hvordan du trekker den. Av en eller annen grunn fører de resulterende problemene med konklusjonen til akkumulering av kreatinin i blodet. Akkumulert i blodet av overskytende kreatinin begynner å ha en toksisk effekt på kroppens systemer, og øker gradvis deres forgiftning.

Det skjer at for høyt nivå fører til behovet for hemodialyse (blodrensing), for ikke å lede kroppen til ødeleggelse.

Studer for kreatinin

Hovedoppgaven blodprøve det kreatinin som en lege kan anbefale, er deteksjon av en funksjonsfeil i urinsystemet (for det meste nyrene). Faktum er at med godt arbeid av nyrene med tilbaketrekking er det ingen problemer, og kreatininnormen blir observert. Men overskudd av normen kan indikere tilstedeværelsen av skjulte sykdommer, nyresykdommer, nemlig nyresvikt.

En blodprøve for kreatinin kreves dersom:

 • Du er en donor av nyrene;
 • Du har mistanke om nyresvikt, urolithiasis eller muskelsystemsykdommer;
 • For å bestemme nøyaktig dosering av et stoff med giftig effekt på kroppen.

For å bestemme innholdet av kreatinin i sirkulasjonssystemet, må du donere blod til en biokjemisk studie. For å oppnå et pålitelig resultat er det nødvendig å avstå fra å drikke alkoholholdige drikkevarer, kaffe og sterk te for en dag, og ikke å misbruke proteinmatvarer, for eksempel kjøtt. Avvis fra økt fysisk anstrengelse.

Analysen er tatt om morgenen på tom mage fra en vene. Før du tar testen, må du sitte en stund i en avslappet og avslappet tilstand. Analysen begynner umiddelbart. Resultatet vil være klart på samme dag.

Rebberg-testen

Ellers kalles denne prøven "kreatininclearance" og er en grundigere metode for å bestemme nivået. Det bestemmer tilstedeværelsen av nyresvikt og effektiviteten av blodstrømmen gjennom nyreglomeruli. For sin oppførsel blir to biologiske miljøer av kroppen overgitt: urin og blod.

En blodprøve utføres om morgenen på tom mage.

Urinen høstes innen 24 timer, bortsett fra delen etter en natts søvn.

Alle samlede prøver helles i en 5 liters beholder og lagres på et mørkt, kjølig sted. Etter den siste urinprøven blir en del av urinen hellet i en separat beholder (30 ml er nok) og vi legger den til analyse i laboratoriet.

For pålitelige resultater må følgende betingelser overholdes:

 • Det er nødvendig å nekte bruk av medisiner eller informere legen om bruk på forhånd.
 • Å observere hygieniske regler for kjønnsorganer;
 • Kontraindikasjoner for analysen i den kvinnelige halvdelen er månedlig uterusblødning.

Når du går til laboratoriet på et sykehus, må du angi vekt og høyde.
Resultatet er hastigheten på å rense den biologiske væsken fra kreatinin og indikeres i milliliter per minutt.

Rebergs test er utnevnt i tvistelige tilfeller når konvensjonell analyse ikke er nok. Men faktisk er moderne medisin stadig bedre og finner nye metoder for diagnose.

En stor langsiktig studie har praktisk talt vist at cystatin C er i stand til å forutsi utviklingen av kronisk nyresvikt og kardiovaskulære sykdommer hos eldre på forhånd. Veldig viktig forskningsresultat!

Årsaker til unormal kreatinitt

 • Leversykdom av giftig, cirrhotisk og inflammatorisk natur;
 • Nekrose av vev og indre organer i kroppen;
 • Nyresvikt;
 • Sykdom forbundet med overdreven dannelse av skjoldbruskhormoner;
 • Skader på de muskuløse og benete systemene, samt brannsår av et stort område;
 • Komplikasjon av diabetes mellitus forårsaket av vaskulær skade i nyrene;
 • Overdreven innhold av adrenal cortex;
 • Sykdom preget av svakhet i muskelsystemet;
 • Sykdommer i lungesystemet;
 • Langvarige feberiske forhold;
 • Periode av svangerskapet;
 • Effekter av narkotika som har en toksisk effekt på nyrene;
 • Økt stress på muskelapparatet.

For å redusere innholdet i denne komponenten fører til:

 • fasting;
 • Periode av svangerskapet;
 • Langvarig behandling med kortikosteroider.

Det skal bemerkes at under graviditet og under fasting kan det oppstå både en reduksjon og en økning i nivået av kreatinin i blodet.

Symptomer med forhøyet kreatinin

En økning i nivået kan være ledsaget av følgende symptomer:

 • svakhet, døsighet, tap av styrke;
 • kvalme;
 • hodepine;
 • tung pusting.

Følgelig er en høy mengde kreatinin i blodet et indirekte tegn på nyresvikt, ødeleggelse og betennelse i muskelsystemet eller tilstedeværelsen av smittsomme sykdommer ledsaget av nyreskade.

Hvordan redusere innholdet av kreatinin i blodet

Hvis årsaken ligger i feil mat, anbefales det å nekte følgende produkter:

 • Fettkarakterer av fisk og kjøtt;
 • Røkt og krydret mat;
 • Melk og melkesyre mat;
 • oster;
 • Sterk kaffe og te;
 • Salt og sukker.

Generelt bør du begrense deg til å spise mat rik på protein og saltet, og det er bedre å bytte til produkter som inneholder antioksidanter (kål, bønner, pistasjenøtter, valnøtter, appelsiner, jordbær, eggplanter og andre). Og det anbefales også å drikke minst 1 liter rent vann.

For å redusere kreatinininnholdet kan en spesialist foreskrive medisiner, for eksempel Laspeflan, Ketosteril, Lespenefril og andre.

Også ulike medisinske preparater og urter, korrigering av fysisk aktivitet, kan anbefales.

På et svært høyt nivå av kreatinin er sykehusinnleggelse i en spesialisert avdeling på sykehuset angitt. I ekstreme tilfeller utføres en kunstig rensing av sirkulasjonssystemet ved hjelp av "kunstig nyre" apparatet.

Kreatinin i blodet er forhøyet - årsaker, behandling

Innhold:

Kreatinin dannes i musklene fra kreatinsubstansen og er det endelige produktet av kreatin-fosfatreaksjonen. Frigivelse fra aktivt arbeidende myocytter, kreatinin går inn i blodet, transporteres til nyrene og utskilles i urinen sammen med urea og andre metabolske produkter.

Det er utilstrekkelig bevis på kreatinintoksisitet, men som en sekundær metabolitt må den utskilles fra kroppen.

Forverring av ekskrementekapasiteten til nyrene fører til akkumulering i blodet (serum) av kreatinin og andre slaggprodukter.

Hva sier forhøyet kreatinin i blodet?

En økning i konsentrasjonen av serumkreatinin i de aller fleste tilfeller indikerer et brudd på nyrefunksjonen (nyresvikt).

Anuria er fullstendig opphør av urinering.
Oliguria - viser 2000 ml urin om dagen.

 • Hypertensjon - økt blodtrykk.
 • Edemas.
 • Protein i urinen, blod i urinen eller andre endringer i OAM-indikatorene.
 • Kreatinin i blodet - normen

  Konsentrasjonen av kreatinin i blodet avhenger av volumet av muskelmasse. Derfor er normen for menn, kvinner og barn forskjellig.

  Mulige betegnelser av kreatinin i b / x blodprøven:

  • Crea, Kreatinin, Kreft, Kre, Blodkreatinin

  * - Referanseverdiene i ulike laboratorier kan avvike noe fra de gjennomsnittlige normer.

  Med nyreinsuffisiens, øker nivået av kreatinin i blodet tidligere enn nivået av urea.

  • Kreatinin kan ikke anses som en ideell indikator for nyrefunksjon.

  Økningen av konsentrasjonen indikerer ikke alltid en patologi av nyrene. For eksempel er årsaken til økningen av kreatinin i blodet hos menn fysisk overbelastning, en diett rik på kjøttprodukter eller tilsetning av spesielle bioadditiver med kreatin (for rask vekst i muskelmasse).

  Ved nyresvikt, er konsentrasjonen av kreatinin
  - i blodet stiger
  - i urinen minker.

  Fysiologisk forhøyning av nivået av kreatinin i blodet - årsaker

  Admissible er en liten økning i kreatinin i blodet av barn i den aktive fasen av vekst, så vel som hos eldre.

  hypercreatininemia
  Den patologiske opphopningen av kreatinin i blodet

  For mye kreatinininntak fra muskelvev inn i blodet (nyrene fungerer fint)

  - Ondartede neoplasmer.
  - Strålingssykdom.
  - Omfattende traumer, krasjssyndrom, gangrene, sjokk.
  - Autoimmune lesjoner av muskelvev (SLE, revmatisme, etc.)
  - Infeksjoner, myosit.
  - Dehydrering.
  - Sult.
  - Endokrine sykdommer (thyrotoxicosis, hypercorticism, diabetes, etc.)

  Forstyrrelser av nyrene:
  - reduksjon i systemisk blodstrømning (blod går ikke til nyrene);
  - reduksjon i glomerulær filtreringshastighet på grunn av nephronskader
  - En reduksjon i graden av nyretilfiltrering på grunn av den vanskelige utskillelsen av den dannede urinen (mottrykk).

  - Sykdommer i hjertet og blodårene.
  - Akutt / kronisk riktig nyrefeil (nephritis, nephrosis).
  - Giftig / septisk nyreskade.
  - Urolithiasis, blærekreft, prostata.

  Kreatininclearance
  Rebberg-testen

  En signifikant økning i kreatinin i blodet oppstår bare når tapet på 40-50% av nyrefunksjonen.
  Derfor, for å fastslå de tidlige stadier av nyrene patologi, beregnes kreatininclearance.

  Kreatininclearance Er volumet av blodplasma, som renses av nyrene fra kreatinin om 1 minutt.

  Bestemmelsen av kreatininclearance er i hovedsak en direkte måling av glomerulær filtreringshastighet (GFR). Jo høyere kreatininclearance, desto bedre fungerer nyrene.

  C - clearance av kreatinin.
  Kblod - Konsentrasjon av kreatinin i blodet.
  Kurin - Konsentrasjon av kreatinin i en daglig dose av urin.
  V - ml / min - volumet av urin utskilles av nyrene i minuttet.

  GFR = kreatininclearance
  NORM C: 70-130 ml / min

  Hvis clearance av kreatinin er 1200 μmol / l, anses behandling som: hemodialyse eller nyretransplantasjon.

  Senking av kreatinin i blodet - årsakene

  Graviditet er i de fleste tilfeller forbundet med økt nyrefunksjon, økt utskillelse av nyre og nedsatt serumkreatinin. Årsaken til et forhøyet nivå av kreatinin i blodet hos kvinner under graviditet kan være en tidlig eller sen toksisose (gestose).

  • Redusert muskelmasse.

  Enhver tilstand (inkludert eldre), som fører til muskeldystrofi, kan være ledsaget av en reduksjon av kreatinin i blodet.

  • Veganisme, hyperhydrering, tar kortikosteroider.

  Klargjøring av pasienten til blodanalyse for kreatinin

  En blodprøve for kreatinin, en rutinemessig biokjemisk test, er en del av et kompleks av nyretester.

  - ved dispensasjonsundersøkelse
  - å overvåke behandlingen av nyresvikt
  - å overvåke tilstanden til hos risikopasienter med patologi av diabetes, cirrhose, hypertensjon, aterosklerose, endokrine, autoimmun sykdom, kronisk nyresykdom, og urinveiene.

  - Blod for analyse er gitt på tom mage, fra venen.
  - En dag før analysen, ikke spis mye kjøtt / fjærfe, unntatt intens fysisk aktivitet, ikke bli nervøs.
  - Ikke røyk før du donerer blod.

  Kosthold med forhøyet kreatinin i blodet

  Korrigering av ernæring bidrar til å redusere byrden på nyrene og normaliserer nivået av kreatinin i blodet.

  1. Skarp restriksjon av animalsk protein i dietten til 40-60 g.

  2. Fullstendig utelukkelse eller skarp restriksjon av bordssalt.

  3. Utelukkelse av irriterende nyreprodukter: alkohol, buljonger, avkok, krydder og snacks, sterk kaffe og te, kakao, sjokolade.

  4. Tilstrekkelig kaloriinnhold av dietten er gitt av fettvarianter av fisk, fett meieriprodukter, vegetabilske oljer og komplekse karbohydrater. Ildfaste fettstoffer (svinekjøtt, fårekjøtt, biff) er ekskludert.

  5. Raffinert sukker er erstattet med frukt, hvitt mel - "svart" frokostblandinger. Brød fra fullkorn med kli.

  6. Maksimal vitaminisering av dietten på grunn av rå grønnsaker og frukt.

  7. Drikke regime - ikke mindre enn 800 - 1000 ml vann per dag.

  Kulinarisk bearbeiding av mat: matlaging (avkoking).
  Det er små porsjoner, 5-6 ganger om dagen.

  Åpenbart er behandlingen av "høy kreatinin" redusert til terapien av en provokasjonsfremkallende sykdom av nyresvikt. Behandling av akutt nyresvikt utføres på et sykehus.

  Kreatinin i blodet heves for en ukjent grunn?
  Adresse til doktoren: til terapeut-kardiolog, urolog, nephrologist, endokrinolog, reumatolog.

  128 kommentarer

  Svært alt er klart. Takk

  TAKK, MEGET NØDVENDIG OG TILGJENGELIG INFORMASJON.

  Galina 12.12. 2016 mochevina 8,6 kreatinin 115

  fortell meg vær så snill, jeg har en cratinin i blodet 99mkmol terapeut legen sier hundre han reiste min sannhet eller ikke jeg er 56 år gammel

  Alexander, nivået av kreatinin som er angitt av deg, svarer snarere til de øvre grensene til burrowen. Med vennlig hilsen.

  Jeg har kreatinin-132, urea-7,3. Hvor alvorlig er dette? Takk!

  Fortell meg vær så snill, kan kreatinin øke etter en lang (4months) Sorbifer Durules mottak? Hemoglobin steg til 156. Jeg er 63 år gammel. Takk for svaret. Med vennlig hilsen.

  Lydia Creatinine 118, du kan snakke om nyresvikt

  Hei, Olga.
  Alle jernpreparater er til en viss grad giftige og har mange bivirkninger. Inkludert de påvirker funksjonen til leveren og nyrene, dessverre, ikke på den beste måten. Heldigvis er disse bivirkningene reversible. For øyeblikket har du et fantastisk hemoglobin). Jeg tror at etter en måned eller to etter fjerning av Sorbifer, vil de biokjemiske parametrene til blodet ditt (spesielt kreatinin) også vende tilbake til det normale. Dag - drikk tilstrekkelig, i det minste en liter per dag, mengden av rent vann (for å bringe den slagg) og ikke misbruke natriumsalt (for ikke å provosere ødem og hypertensjon). Vi håper at den behandlende legen ikke bare fjernet jernmangel i kroppen din, men fant ut og helbredet sin årsak. Med vennlig hilsen.

  God dag.
  Jeg er 85 år gammel. Kreatinin 130 ved din angitte maksimale hastighet på 127. Er det grunn til å iverksette tiltak for å redusere?
  Med vennlig hilsen Alexander

  På ektemannen (70 år) for et år siden, skutt på en gang begge typer slag. nå i skarlet blod i urinen. Har overlevert analyser. creenatin 166, hastighet kf-35. Hva skal jeg gjøre? Hvor så legene? hemodialyse? han vil ikke lide...

  God ettermiddag.
  Olga, jeg er 60 år gammel. For en måned siden gjorde jeg en urintest.
  Alle indikatorer er normale bortsett fra RBC 6-10.
  En måned senere gjentok jeg RBC 3-5 testen.
  Hva sier det?
  Takk

  Hei, Olga.
  RBC - røde blodlegemer. Din første urintest viste en liten (veldig liten) mikrohematuri (mikroblod i urinen). Den andre analysen er nær normal. Hva kan det være: kronisk blærebetennelse (?), Eller nefritis (?), "Sand" i urinveiene (?). Hvis alle andre tester er normale, er det ingen forstyrrende symptomer - se urinmønsteret i dynamikken: Gjenta testen om en måned eller to. Med alderen blir slimhinnene i urogenitalkanalen tynnere og mer ømme - kanskje dette er det som forårsaket "svette" av enkle blodceller i urinen. Bare i tilfelle konsulter legen din (for trygghet). Med vennlig hilsen.

  Jeg hadde 142 kreatininer. For en uke siden var det 64

  God ettermiddag! For meg 62 år, kreatin 121,0 Jeg har diabetes 2 typer, jeg bruker eutiroks, den choliske boblen blir fjernet. For øyeblikket har hele brystkjernen betent, kvalme har dukket opp. Har kreatin påvirker dette? Med vennlig hilsen, Håper

  På sønnen, 19 år, kreatinin 127 hva skal jeg gjøre eller gjøre?

  Hei, Elena, Håper, Oksana.
  Det er tilrådelig å ta opp spørsmålene til behandlingslegen. Det er umulig å objektivt vurdere helsestatusen til en blodindikator uten undersøkelse og en utvidet undersøkelse av pasienten. Med vennlig hilsen.

  Hei. En sønn av kreatin i blodet 107. etter behandling av hepatitt s.podskazhite hvordan å være.

  Hei, Alice.
  Hvis du hadde tenkt på kreatinin i blodet (107), så er det normalt for sønnen din. Ikke glem å se hepatologen regelmessig. Med vennlig hilsen.

  Jeg er 63 år gammel, tok jeg biokjemi den 02.08.17. Kreatinin 249. Jeg pleide å gå opp til 150. Jeg føler meg veldig dårlig. Uansett hva jeg gjør, er jeg veldig sliten. Urea 19.8. Hva skal jeg gjøre og hva betyr dette. Dette er en supernumerær figur.....

  kreatinin norm med en enkelt nyre

  Hei, Nina.
  Med klager om dårlig helse må du vende deg til spesialister: terapeut, nephrologist, kardiolog. En pålitelig årsak til akkumulering av slagge i blodet kan bare bestemmes etter en tilstrekkelig undersøkelse av nyrene og kardiovaskulærsystemet. Ikke forsink besøket til legen. Med vennlig hilsen.

  Hei, Raisa.
  Normen for kreatinin med en nyre (hvis nyrene fungerer normalt) sammenfaller med de allment aksepterte normer. I motsatt tilfelle bør du konsultere en spesialist: urolog, nephrologist, kardiolog. Med vennlig hilsen.

  Min mor fortalte kreatinin økte 117,4 på Uzi hr.pielonefrit og har steiner, som hun hypoplasi av skjoldbruskkjertelen dvs. hypotyreose og mer moderate 2 diabetes tipa.mozhet enten på grunn av dette økes og om det er nødvendig å gå til en nefrolog

  Hei, Farida.
  Og endokrin patologi, og pyelonefrit, og nyrestein kan forårsake nyre-dysfunksjon med en økning i kreatinin i blodet. Pasienter med diabetes må observeres hos en nephrologist. Å gå til legen er det nødvendig. Med vennlig hilsen.

  Takk for informasjonen.

  Velkommen! Jeg er 68 år gammel med diabetes mellitus i 20 år. I 15 år har jeg tatt insulin Rosinsulin S. I løpet av det siste året begynte infeksjoner i geniturinveiene - tarmstangen, å anerkjenne pyelonefrit.
  Men i den siste voyemya viste det seg. at hele tiden sukker er hevet til 21 mm, og et annet insulin er ikke foreskrevet. Kreatin er allerede 240

  God kveld, undersøkelsen viste en kreatinin-145 urea 7,5 hemoglobin-175 haleshtrin-9 Jeg er 36 år gammel, trykket faller ikke under 140! Er dette en dom?

  Hei kreatinin 500 hvor mye er det seriøst, og hva skal jeg gjøre? Takk for svaret.

  Hei, Alena.
  Ja, en betydelig økning. Hvis du ikke er en idrettsutøver, ikke godta spesielle kosttilskudd for å bygge muskelmasse, ikke misbruke kjøttprodukter, å overholde en tilstrekkelig drikkevann regime, er det - patologi: en nyre (nefritt, nefrose, nyrestein ??) eller sirkulasjonssvikt (kardiovaskulær sykdom), kan "hoppe" eller en kraftig nedgang i blodsukkeret (om du har diabetes?). Mulig, og noen aktiv (betennelse?) Prosessen forbundet med ødeleggelsen av skjelettmuskulatur. Hva skal jeg gjøre? Ikke gjett, men løp til legen. "Start" minimum: ultralyd av nyrene og blæren + ultralyd i hjertet. Konsultasjon av en nephrologist, kardiolog, endokrinolog. Om nødvendig, andre spesialister. Mål objektivt din tilstand kan bare en lege. Med vennlig hilsen.

  Hei, Håper.
  Akk, med uncompensated diabetes, kan kreatinin gå opp til 500-700. Legen din er en endokrinolog. Det er nødvendig å velge en tilstrekkelig dose insulin, for å justere livsstilen, ernæring. Det er godt å koble en immunolog til problemet med infeksjon (diabetes reduserer kroppens motstand). Konklusjon: vedvarende besøk til spesialister. Det er viktig å kjempe for sin helse. Med vennlig hilsen.

  Hei, Andrew.
  Dette er en anledning til å tenke på helsen din, din livsstil. Avvik i indikatorene er ikke kritiske. Anbefalinger: konsulenttjenester kardiolog lege, endokrinolog... I dag, din beste venn - en lege og en adekvat diett og drikke regime, fysioterapi og en fullstendig avvisning av dårlige vaner (? Plutselig tilgjengelig))) Hvis du (vel, du vet aldri? ) gjør vektløfting - du må midlertidig redusere belastningen. Med vennlig hilsen.

  Verdt kardeo stimulator, er PSA normal, kreatinin 500 i dag, en stor hevelse i bena fra midje, mage erosjon, utvidelse av kopper nyre bekken, ureter ekronirovan.Obraschayus til deg fordi i byen vår er det ingen lege nefrolog.

  Alain, et alternativ til en nephrologist, kan være en urolog, en terapeut. I tillegg kreves en kardiolog. Vår side er en virtuell informasjons- og pedagogisk ressurs. Du må ta virkelige tiltak og søke på en ekte lege. Med vennlig hilsen.

  Kreatinin 165, urea norm, soya 57, protein i urin 0,91 er observert i urologen, det er ingen skift. Spør, hvilken inspeksjon må det stilles? Diagnosen er ikke gjort.

  Hei, Irina.
  Det er ingen data på pasientens alder og felt. La oss si at dette er en mann eldre enn 40-50 år. I dette tilfellet: sjekk lipidprofil (kolesterol og triglyserid fraksjoner) + konsultere lege, kardiolog (utelukke kardiovaskulær sykdom) + konsultasjon gastroenterolog (delesjon leversykdom).
  Av og store, og økt kreatinin, proteinuri, og (0.91) er moderat, er det usannsynlig dette er relatert til nyresykdom eller annen alvorlig sykdom. Pasientene ble fulgt for transient proteinuri (fysisk overlast, nedsatt væskeinntak, høy protein diett, feil i kosten: sterk, salt mat, alkohol...), eliminere falske positiver, eliminere (eller behandle) urinveisinfeksjon (cystitt, uretritt, prostatitt). Hvis pasienten ikke har noen helseklager: dynamisk observasjon + en sunn livsstil. Med vennlig hilsen.

  Tusen takk for svaret! Denne mannen er 54 år gammel. Du gjettet riktig. I dag sendte urologen ham til det terapeutiske sykehuset og sa at det ikke var noe på linjen hennes. Klager av alvorlig svakhet, rask tretthet, smerte i bena, nedre rygg. Alt begynte med en kald og for den tredje måneden har den ikke blitt diagnostisert.

  Irina
  Jeg håper at på sykehuset vil gjennomføre en tilstrekkelig undersøkelse og finne ut årsaken til dårlig helse hos en 54-årig mann. Svakhet og tretthet, dessverre, følger nesten enhver smertefull tilstand eller aldersrelaterte forandringer i kroppen. Men! Smerter i leddene etter forkjølelse? Det er tilrådelig å konsultere reumatolog. Smerter i nedre del av ryggen - konsultasjon av nevrolog. Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag! Kreatinin i blodet av 105 (det var et hopp til 111.0) og deretter igjen 105, urinstoff N, renal ultralyd -nekrupny 3 mm sand, passerer inspeksjon nephrologist (63 g kvinne) Diagnose :. hypertensiv nefroangioskleroz.HBP NWA And? Fortell meg hva det er? Hvor alvorlig?

  Hei, Tatiana.
  Hypertensiv nephroangiosklerose er en lesjon av det glomerulære apparatet av nyrene i hypertensjon.
  CKD C3a - kronisk nyresykdom i 3. trinn - nyreskade med moderat redusert glomerulær filtreringshastighet.
  Så vidt det er seriøst i ditt tilfelle, kan jeg ikke si det. Men det er ikke veldig bra. Hvis du følger nøye alle anbefalingene fra legen din, kan du leve. Hvis du også jobber med deg selv: kosthold (konsultasjon av lege), stabilisering av blodtrykk, vekttap (hvis noen), vanlig treningsbehandling - så kan du leve godt. Med vennlig hilsen.

  Valentina.Zdrastvuyte.Muzhu 59 let.Bolshe20 år har han type 2 diabetes. Har overført 3 strozut.Stoit på kontoen i endokrinologen, kardiologen. Nå er kreatinin 499. Er på sykehuset, men etter 2 dager skriver de ut hva de skal gjøre neste? Hvordan handle? Til hvem skal du adressere? Legen sier at nyrene jobber med 50%. Takk.

  Hei Valentine.
  For å skrive 2 diabetes i 90% av tilfellene kommer pasienten "selv" (høyt kalori diett, mangel på fiber i dietten, stillesittende livsstil, kronisk stress, dårlige vaner). Sykdommen bryter absolutt all slags metabolisme. Kardiovaskulær patologi og nefropati er uadskillelige følgesvenner av diabetes. Forhøyet kreatininnivå - en refleksjon av den nåværende ikke fullt kompenserte patologien til nyrene, blodårene, hjertet mot bakgrunnen til den underliggende sykdommen (diabetes).
  I ditt (alas ubehagelige) tilfelle er taktikken for videre behandling og rehabilitering valgt utelukkende ved å behandle leger. Medisinsk behandling blir malt på uttalelsen, som du vil motta når mannen forlater sykehuset. Husk å snakke med legen din personlig, spør ham alle de spennende spørsmålene.
  MEN! Pasienten (mannen din) bør først tenke på hans rehabilitering. Det er viktig å forstå at ingen medisiner (som han må ta regelmessig, uten å feile etter alle anbefalingene fra leger) ikke erstatter et tilstrekkelig diett, oppnå optimal kroppsvekt, regelmessig individuelt tillatt fysisk anstrengelse (rehabiliterings fysioterapi). Bare en kombinasjon av en sunn livsstil og medisinering kan stabilisere situasjonen. Hvis mannen din (SAM!) Er klar til å jobbe daglig og vedvarende på seg selv, er utsikten optimistisk. Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag, har overlevert analysen av et blod med biokjemi, kreatheninin 102,7, andre indikatorer norm eller hastighet, som har overlevert generell eller felles analyse våt alle indikatorene er normale. Begynte å plage med om en måned med periodisk smerte rett over midjen, for det meste til høyre. Skjerp blir syk og utgives umiddelbart. I løpet av måneden faller temperaturen til 37,5 og ingenting tar mindre enn en time i seg selv. Den sterke tretten, noen ganger kvalme, økte hjertetrykket med en norm på 110 til 60, og nå 110 til 75. Kjøtt i 3 uker før du tar testen Jeg spiser ikke, bare fisk og jeg holder drikkeregimet. Jeg gjør ikke sport. For meg 33 år I hva kan det være grunn til smerter og økt eller økt kreatinin?

  Hei, Olga.
  Kreatinin er øvre grense for tillatt norm.
  Trykk - som en astronaut.
  Smerter i nedre rygg eller litt høyere? Nedsatt ultralyd + konsultasjon nefrologi, transvaginal bekken ultralyd + konsultere en gynekolog, konsultasjon nevrolog lege konsultasjon (åndedrettsterapeut) + X-ray (CT) av brystkassen (om nødvendig).
  Tretthet, kvalme? Konsultasjon av gastroenterologen.
  Hvis patologi ikke finnes - velg: treningsstudio, svømmebasseng, treningsbehandling, fitness, vanlige lange turer i frisk luft... Kjøtt (fjærfe, fisk) 2-3 ganger i uka. Med vennlig hilsen.

  Kreatin 560, soya 29 urinsyre er også økt, jeg er 66 år gammel, det er smerte i smerten i underlivet. takk

  Hei, Natalia.
  ESR er aldersnorm.
  I resten: konsultasjon av nevrolog, gynekolog, gastroenterolog. Med vennlig hilsen.

  Hei, kreatininen i blodet 117, meg 49. Terapeuten sa en liten væske jeg drikker. Mokka i norme.Chto gi råd?

  Hei, Tatiana.
  Jeg støtter legen din mening. En tilstrekkelig mengde væske per dag: 30 ml per 1 kg kroppsvekt. For eksempel skal en person (60 * 30 = 1800) i en vekt på 60 kg drikke minst 1,8 liter vanlig rent vann per dag (supper, kompotter, te, kaffe - teller ikke).
  For å forebygge hevelse: reduser saltinntaket + fysisk aktivitet (regelmessig mosjon, treningsterapi, gåing, treningsstudio...).
  Bevegelsen vil forbedre graden av nyrefiltrasjon og øke hastigheten på fjerning av vann og oppløste slaggprodukter (inkludert kreatinin) fra "flytende blod". Med vennlig hilsen.

  Jeg har en diagnose: SLE nyrepatologi, remisjon. Vennligst kommentere resultatene av Reberg-prøven: kreatinin-198, urea -31, urinsyre-561, clearance av endogen kreatinin-42. Hvor dødelig? Min alder er 60 år. Diagnosen er fra 25 år.

  Hei, Anastasia.
  Kompensert nyresvikt. Du kan leve, til og med nødvendig. Følg alle anbefalingene fra legen din. Med vennlig hilsen.

  Velkommen! Jeg er 69 år gammel mann. I september 2017 ble den rette nyren fjernet, diagnosen var stadium II kreft. Det anbefales å overvåke det regionale onkologiske senteret kvartalsvis. Drikk i denne perioden vanndrivende te. Fra slutten av desember i 4 uker drakk jeg allopurinol 1 tablett (100 mg) to ganger daglig og en løsning av leptephyril 1 x 3 ganger daglig. Jeg bestod urin og blodprøver, i går fikk jeg resultater. Alle indikatorer for den generelle analysen av både blod og urin er normale. Men biokjemi økes: kreatinin-165, urea-12, kolesterol-6,7, glukose-6,5. Hastigheten av kreatinin i desember før du tok allopurinol var lavere enn -145. Det er ingen smale spesialister på bostedet, så jeg appellerer til anbefalinger om behandlingen min til deg. Skal jeg fortsette å ta allopurinol, kan jeg øke doseringen? Hvor kritiske er indikatorene på testene mine? Jeg vil vente på svaret ditt. Med vennlig hilsen Nikolay

  Hei, Nikolay.
  Etter radikal behandling av lokalt avansert nyrekreft ble en kontrollundersøkelse utført: CT i buk- og thoracale organer hver 3., 12, 18, 24, 36 måneder etter operasjonen.
  Etter radikal behandling av lokalisert nyrekreft: ultralyd av mageorganene og brystrøntgen hver 6. måned i 2 år etter operasjonen, deretter årlig.
  Ved hvert besøk til doktorgradsminimum: UAC, urea, kreatinin, kalsiumnivå (!), Leverprøver og LDH-aktivitet i blodserum. Fortolker resultatene av analysen av den behandlende lege-onkologen. På bostedet - minst en terapeut (alpinist).
  Optimaliser dietten: begrense dyrefett (fett kjøtt, stekt mat), unntatt sukker, begrenser kraftig "rask" karbohydrater. Drikke regime: 1,0 - 1,5 liter rent vann per dag. Terapeutisk fysisk trening.
  Hvor berettiget er godkjenningen av legemidlene du har oppført (?) - jeg kan ikke svare. Hvis du er utnevnt av den behandlende legen - alle spørsmål til ham. Hvis du tar dem selv - stopp umiddelbart.
  For fremtiden: kosttilskudd, noen biostimulerende midler, selvhelbredende urter og Gud vet hva som ellers ikke kan. Syntetiske vitaminer - kun for strenge indikasjoner i henhold til legenes instruksjoner.
  Prognosen for utvinning er bra i ditt tilfelle. Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg fjernet venstre nyre i november.I desember testene var normal alle beregninger i dag bestått urin tester alt normalt, og blod biokjemiske Ia podskachali kreatinin var 89 stal100, 24,9-17,5 AST, ALT 25,1_36,4 Dette er normalt

  Hei, Irina.
  ALT og AST er normen.
  Kreatinin er øvre grense for normal.
  I prinsippet er alt i orden.
  Kanskje forspenning i kosthold, drikkegruppe (?)
  Men i lys av din situasjon - en dynamisk observasjon i behandlingsnefrologisten. Konsultasjon av gastroenterologen i form av klinisk undersøkelse. Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg er 29 kreatin 113,7 terapeut sa økt og jeg etter 3 dager for en operasjon å lukke elostomy.mne kan otkosat i operasjonen?

  Hei, Vadim.
  Hvis "kreatin" er ja, omtrent 2 ganger høyere enn normalt.
  Hvis "kreaterinin" er en akseptabel verdi. Hvis de resterende indikatorene for blod, urin, etc. i normer eller hastighet, at det ikke er kontraindikasjoner for operativ behandling.
  Den endelige avgjørelsen er selvsagt laget av din behandlende lege. Med vennlig hilsen.

  takk masse kreatinin selvfølgelig blandet opp) takk

  vennligst fortell meg kreatinin 99,7 urea5.6 er bra eller dårlig for meg 30 år

  Hei Sanya
  Indikatorer er normale. Og det er bra! Følg drikkeregimet (30 ml rent vann per 1 kg kroppsvekt per dag) og det blir enda bedre. Med vennlig hilsen.

  Zdrastvujte, fortell eller si vær så snill at en datter av 15 år en diabetes av 1 type, er en kreatinin av et blod 105 uroinja 6,4 klager på status ikke til stede. det er ingen ødem, diabetes kompenseres. Er det verdt å bekymre deg.

  Hei, Irina.
  Jeg ser ikke grunnene til panikk. Men for gjenforsikring (!) Gjør en urinalyse totalt + terapeutens konsultasjon. Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg er 61 år kreatinin 135.soe17.mochevina5.opuhayut føtter, rødme, helvetes smerte `t hodit.pyu allopurinol agapurin, lespenefril ingenting hjelper ikke fortelle.chto kan fortsatt gjøre

  Hei, Anonym
  Det anbefales å konsultere en lege som foreskriver disse legemidlene til deg.
  Ifølge analysen av brutto patologi der.
  Med vennlig hilsen.

  Jeg har tre uker siden kreatinin.mozhet som ble forfremmet og hjelpe....sela på en rigid diett.Vyshe skrevet hvilke produkter isklyuchit.Rezultat 3kg.i kreatinin minus minus 26.

  Kreatinin 1240 Jeg har onkologi i magehulen og småbeltet. Boller i underkanten, vekttap av nyrene. Kan det være en indikator på 1240? ESR 66.

  Hei, Tatiana
  Ja, med ondartet onkologi (nekrose av svulsten), også etter stråling, kjemoterapi er ødeleggelsen av proteinstrukturer og vev - celler dør. Derfor kan kreatinin øke betydelig (jeg vet at den er høyere enn 800 μmol / l).
  Kreatinin 1240 μmol / l - figuren er ekte. Spesielt med nyresvikt. Men i dette tilfellet er urea i blodet høyere enn 28-40 mmol / l.
  Økningen i ESR på denne bakgrunnen er naturlig.
  En objektiv vurdering av tilstanden vil bli gitt bare av din behandlende onkolog.
  Med vennlig hilsen. Mot, tålmodighet, vellykket behandling.

  Takk. Urea 7,8 mmol / l.

  Kreatinin 99,60 hos et barn på 12 år er veldig dårlig? Diagnose av CGN

  Hei, Catherine
  Økning av kreatinin er ubetydelig.
  Hvis den generelle analysen av urin er normal, er urea blod normalt, så er det ingen grunn til panikk.
  Hos barn kan en liten økning i kreatinin være assosiert med aktiv vekst.
  Konsultasjon av behandlingsnefrologisten.
  Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg er 26 år gammel. Kreatinin 55, kreatinin 125. Er indikatorene normale?

  Faktum er at ifølge resultatene som jeg angav ovenfor, nektet de å studere CT med kontrast, med uttrykket "du må helbrede nyrene først". Selv om det aldri var noen problemer med nyrene, og de gjorde meg allerede med en kontrast for en og en halv time siden.

  Hei Maria
  Den glomerulære filtreringshastigheten er utmerket. Så nyrefunksjonen er ikke ødelagt.
  Kreatinin er litt over normalt. Årsaken er ikke nødvendigvis i nyresykdom. Kanskje et overskudd av protein i kostholdet, drikk lite vann.
  Hva skal jeg gjøre? Det er bedre å gå til nephrologisten, om nødvendig, forhåndsundersøk og få en mening for de kresne "CT-arbeidstakere".
  Du kan "sitte" noen dager på et lavprotein diett (se i artikkelen), og deretter gjenoppta analysen.
  Med vennlig hilsen.

  Hei, vennligst fortell meg, kreatinin 118, og direkte bilirubin for 7 enheter blir vant til normen at det kan være?

  Hei, Anonym
  Gulvet er ikke navngitt. For en mann er kreatinin normalt.
  Økt direkte-bilirubin i blodet indikerer en mulig intrahepatisk gallegang betennelse, svekket galle avledning av ekstrahepatiske gallepassasjer (gallestein, et al.) Eller arvelig syndromer.
  Konsultasjon av gastroenterologen.

  Jeg er 70 år, 10 år med diabetes type 2 er nå sukkeret ikke stiger over 6,2 drikke tabletter Oltar 4 og siofor 1000 500 lunsj og middag 500 piller hjelpe, men dro til sykehuset med hjerte og avslørte økt kreatinin 115 samtaler går til en endokrinolog insulin, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil ikke, fortell meg hvordan du skal gi det?

  Hei kjærlighet
  Ja, det er en liten økning i kreatinin.
  Indikasjoner for bytte til insulin for type 2 diabetes:
  glykosylert hemoglobin: over 7%
  fastende glukose: over 6,5 mmol / l
  postprandial glukose (2 timer etter spising): over 8 mmol / l
  I kardiovaskulære sykdommer er glukosenivået etter 2 timer etter å ha vært av stor betydning. Hva er det du har?
  Hvis det er tvil om den aktuelle legenes taktikk, bør du søke om en heltids konsultasjon med en annen endokrinolog.
  Samtidig er det viktig å vite at rettidig inntak av tilstrekkelig insulinbehandling signifikant forbedrer prognosen for type 2 diabetes, reduserer utviklingen av irreversible forandringer i kroppen.
  Hvordan å handle i det lange løp er opp til deg.
  Med vennlig hilsen.

  Velkommen! Etter fødselen økte kreatinin til 600. Det var økt urea 20, protein i urin 5. diagnostisert akutt nyresvikt. Tre måneder senere kom alt tilbake til det normale. En måned senere besto testene igjen, kreatinin steg fra 82 til 93, økte litt urea (men innenfor normale grenser) og det var et protein i urinen 0,1. Er det verdt å bekymre seg for? Takk

  Hei 22 februar mars fjernet de riktige pochku.13 testene viste 152 kreatin 23marta viste det nå 175.Stoit bekymre deg for det? Onkolog skrev i sin tur på Uzi

  Hei, Yana
  Hittil er kreatinin og protein TRACES i urin en variant av normen. Oppleve er ikke verdt det.
  Men det er nødvendig å observere nevrologen. Som regel går nefropati i forbindelse med graviditet og fødsel, etter en stund, uten spor (la oss håpe på det).
  Med vennlig hilsen.

  Hei, Vladimir
  På dette stadiet, lærer nyrene "å jobbe" for to. " Men tilsynelatende kompenserer ikke helt for fraværet av en ny nyre. Ideelt sett vil denne kompensasjonen være komplett over tid.
  For øyeblikket er det ikke noe kritisk i situasjonen. Men alle anbefalingene fra legen din må selvfølgelig bli oppfylt. Gjenvunnet.
  Med vennlig hilsen.

  Takk igjen for svaret. Og i dette tilfellet må du ta medisiner eller bare se på?

  Yana,
  noen medisiner - bare på resept av den behandlende legen.
  For øyeblikket er det nok å observere, sunn livsstil og rasjonell ernæring. Husk å drikke rent vann fra beregningen: 30 ml per 1 kg kroppsvekt per dag.
  Selvfølgelig må du lage en ultralyd (som du registrerte en lege), med resultatene for å komme til konsultasjonen og sørg for å avklare legen din ytterligere taktikk for din behandling / observasjon.
  Med vennlig hilsen.

  Velkommen! Kreatinin i blodet 518, protein i urinen 1070 adressert til legen med klager av pustebesvær, svakhet, og noen ganger tåkete, det er en følelse av kulden (uten feber). Terapeuten har sendt til nevrologen under resultater av analyser av blod og urin. Før det satt jeg på et protein diett for en stund, jeg var overvektig, jeg mistet mye vekt på grunn av denne dietten. Også nylig mottatt et sterkt slag når det faller på hans venstre side, led i flere uker med smerte (ribber intakt). Kunne disse fakta påvirke slike indikatorer for analyse? Takk

  Hei Alexander.
  Ja, et protein diett kan påvirke nyrefunksjonen, og ikke på den beste måten. Men først og fremst er det viktig for deg å utelukke / bekrefte skaden (bruise? Inflammation?) Av nyrene. Kvalme, kuldegysninger, protein i urinen, høyt kreatinin - dårlige symptomer.
  Konsultasjon nefrologa, doobsledovanie - nødvendig.
  Med vennlig hilsen.

  sobstvuyut.sdali analyser av kreatinin økte 92 unge menn 17 år. hva å gjøre

  Hei Maria
  Kreatinin er øvre grense for NORM.
  For å redusere indikatoren må du drikke nok vann i tilstrekkelig mengde: 1,5 - 2 liter per dag.
  Med vennlig hilsen.

  Hallo Brukt kjemisk. en blodprøve viste kreatin 289, soya 7mm / g. Protein i urin 2+. Uzi av nyrer i normen. Smerte og hevelse der. bare svakhet. fortell meg hvilken undersøkelse som skal gå gjennom

  Hei galina
  Du må vende deg til en nephrologist. Etter undersøkelsen vil legen, om nødvendig, foreskrive en individuell oppfølging.
  Med vennlig hilsen.

  God den.mne 46 let.Sdala blodprøve kreatinin 105, 7 glukose, total kolesterol 6.1.Bolit tilbake, hovne kalv toshnota.Uzi nyre avslørte tilstedeværelsen av sand og vse.S leger har ingen voobsche.Ne problema.uzkih fagfolk til å vite Til hvem du skal adressere. Eller har jeg det heller ikke kritisk?

  Hei, Natalia
  Glukose er for høy. Obligatorisk konsultasjon og videre undersøkelse ved en endokrinolog: test glukosetoleransetest for glykosylert hemoglobin (HbA1c), en generell analyse av urin.
  Kreatinin og "sand" i nyrene - ikke kritisk.
  Endokrinolog! Hvis det ikke er en slik spesialist, kontakt en terapeut.
  Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag. Jeg er 66 år gammel. I juli 2017. Den venstre nyrene-klare cellen, nyrecellekarcinom 1 ble fjernet. ? år SD 2 type. Gliclazid 60 administreres en gang om dagen i morgen og metformin 850 - 2 ganger daglig. I dag har endokrinologen oppdaget kreatinin 128, sa at det er presserende å bytte til insulin, ellers venter hemodialyse meg. Hva tror du skal jeg gjøre?

  På forhånd takk for svaret.

  Hei, Raisa
  Det er bevist at en hensiktsmessig overgang til det tilstrekkelig (stemmer overens med den korrekte dose) insulinbehandling bedrer prognosen av type 2 diabetes, bremser utviklingen av irreversible prosesser i kroppen og forhindrer de vaskulære komplikasjoner ved diabetes (inkludert utviklingen av diabetisk nefropati).
  Jeg tror at den eneste nyren du trenger å beskytte, som eple i øyet, og å oppfylle alle anbefalingene fra behandlingslærene.
  Hvis det er tvil, er det mulig å gjennomgå en ny undersøkelse fra en annen endokrinolog og finne ut hans mening.
  Med vennlig hilsen. Gjenvunnet. Din onkologi er veldig bra.

  God ettermiddag! sønnen ved 18 år med kreatinin 200, urinsyre 427. De resterende indikatorene er normale. Hva mer forskning å gjøre? Med hva det kan kobles til? Han drikker mye, tar ikke steroider. Protein mat misbruker ikke.

  Hei Irina
  Gitt alderen: kanskje egenskaper av stoffskiftet av en ung, aktivt utviklende organisme (gym?)
  Likevel: å ta tilbake blod biokjemi (for å unngå et falskt positivt resultat), generell urinanalyse, renal ultralyd, konsultere nephrologist eller lege.
  Etter undersøkelsen vil legen, om nødvendig, foreskrive en oppfølgingsundersøkelse.
  Med vennlig hilsen.

  Hallo Jeg er 63 år gammel. Jeg har over en blodprøve i slutten av mars leverte: 5,56 glukose, urea, 9,47, kreatinin115, holesterin7,28. Hemoglobin 151. Gjenta testen etter 3 uker: glukose 5,22, mochevina5,07, kreatinin 118 holesterin3,94, gemoglobin129. Er det en grunn til spenningen og henvisning til legen eller avviket er tillatt?

  Hei, Elena
  Ifølge analysen av bruttoavvik fra normen er det ingen (tillatte fysiologiske fluktuasjoner).
  Hvis det ikke er noen helseplager, er det nok å observere en sunn livsstil, sunn diett, drikke vann i tilstrekkelig mengde (30-40 ml per 1 kg kroppsvekt), regelmessig engasjert i fysisk kultur.
  Hvis det er klager om helsen din, bør du konsultere terapeuten, uavhengig av blodtall.
  Med vennlig hilsen.

  Velkommen!
  Min sønn er 24 år gammel, hepatitt C ble oppnådd ved fødselen under blodtransfusjon.
  Ingen klager, røyk ikke, alkohol 5 ganger i året.
  En gang i året blir vi sjekket i leverklinikken. Alle indikatorene var normale (unntatt ALT, moderat forhøyet), fibroscan er normalt
  Blodtrykk er notert i fjor, 140 på 90 eller 130 ved 85, på kontor av leger 127 på 80
  Uzi i bukhulen i april 2017 avslørte ikke noen patologi. Uzi hjerte og stress test uten patologi. Har fortalt eller sagt, la det eller han være alene og ikke trekke.
  Den 28. mars i år var de på hodet mottaket i leverklinikken, de besto testene før behandlingen ble startet med Zepatir. Fibroscan er normalt
  alle testene er normale, kreatinin 114 (så så på resultatene i 3 år-85, 100, 107),
  albumin 38 (lavere normalgrense)
  2. mai kom for å motta medisiner og begynne behandling, sendt til testene. alt er normalt, kreatinin 131, albumin 37.
  3. mai passerte de urin og blod. Proteinet i urin 3, tilstedeværelsen av erytrocytter, er resten av indikatorene normale, inkludert tetthet av urin, farge, gjennomsiktighet,
  Elektrolytter plasma-normal, anion gap 12 (maks 11), bikarbonat 18 (min 23)
  Men på en dag steg kreatinin fra 131 til 135
  Den andre dagen vi tar Zepatyr, sa legene at han ikke utskilles av nyrene, så fortsett å ta den.
  Det er ingen diabetes, ingen immundefektvirus.
  Min sønn besto de siste eksamenene i april, det var stress.
  Generelt, panikken for det forferdelige i familien vår. På tirsdag går vi til bukhulenes uzi.
  Ingen klager, ingen hevelse, ingen hyppig vannlating.
  I dag måles trykket på 140 per 100, stress? nerver?
  Jeg vil være takknemlig for dine kommentarer.

  Hei hei
  Zepatyr er ikke farlig for nyrene. Men det vises bare med HCV 1 og 4 typer (jeg antar at du fikk en virusbelastning og genotypiserer viruset før du foreskriver stoffet).
  Hypertensjon mot bakgrunnen av stress - kanskje.
  Men først og fremst er det nødvendig å utelukke patologi av nyrer - konsultasjon av nevrolog, doobsledovanie.
  Med vennlig hilsen.

  Takk for svaret!
  Ja, vi har 1b og terapi passer for oss.
  Vi vil bli undersøkt, selvfølgelig, bare et år siden, var alt bra, kunne nyrene gi et slikt bilde om et år?

  og,
  og trykk, og kreatinin økes noe. Proteinet i urinen alarmer, MEN det er sannsynligvis et falskt positivt resultat hvis urin for analyse blir samlet feil.
  Ingenting kritisk i situasjonen der. Stille doobsleduytes, ekskluder (!) Sannsynligheten for patologi.
  Det er ingen grunn til panikk.
  Korreksjon AD: Konsultasjon av terapeut + regelmessig trening (kardioarbeid fullstendig normaliserer trykket).
  Med vennlig hilsen.

  Hallo Jeg har type 1 diabetes. Jeg er 29 år gammel. I passert tester og deres kreatinin - 84 ved den hastighet som er angitt i sykehus brevhodet til 80. En urea på 7,3 til sykefravær skjema til 6,7. Men jeg har høy fysisk aktivitet, kan dette påvirke indikatorene, eller er det allerede et problem med nyrene?

  Hallo Jeg har type 1 diabetes. Jeg er 29 år gammel. I passert tester og deres kreatinin - 84, med en hastighet som er angitt i sykehus formen til 80. En urea 7,3, ved en hastighet på sykehus skjema til 6,7. Men jeg har høy fysisk aktivitet, kan dette påvirke indikatorene, eller er det allerede et problem med nyrene?

  Daria, hei.
  Indikatorer innenfor grensene for den tillatte fysiologiske normen (alt med nyrene er i orden).
  Fysisk aktivitet er veldig, veldig nyttig for deg. Men dehydrering kan være årsaken til en liten økning i nyreprøver. Drikk derfor ordinært vann minst: 40 ml per 1 kg kroppsvekt per dag. Med rikelig svette - og mer.
  Med tilstrekkelig insulinbehandling vil du leve lykkelig etterpå.
  Observasjon med en endokrinolog, terapeut.
  Med vennlig hilsen.

  Har overlevert den generelle eller felles analysen av et blod, har funnet ut en stigning i en kreatinin, 120. Alderen på 33 år, kvinnen. Hva skal du sjekke? Urea 4,74, totalt protein 73,3, ALT 21,4, AST 24,4

  Marina, hei
  Hvis bare kreatinin økes (alle andre indikatorer for generelle og biokjemiske blodprøver er normale) - det er fornuftig å re-blod for kreatinin (for å utelukke et falskt positivt resultat) ved samtidig bestemmelse av GFR
  (glomerulær filtreringshastighet).
  Hvis GFR er redusert:
  konsultasjon av nephrologist.
  Hvis GFR er normalt:
  konsultasjon: endokrinolog, terapeut.
  Fysiologisk (ingen sykdom) fører til en svak økning i kreatinin i blodet: dehydrering (ikke nok vann i kosten), høy-protein diett, økt fysisk aktivitet, neuro-emosjonelt stress, toxemia av svangerskapet.
  Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag, sønnen har bestått den generelle eller felles analyse av et blod, til ham 29 år. Med sine resultater, kreatinin -111, urea -8,5, totalt kolesterol-5,44, totalt bilirubin-47,5. Hva skal jeg gjøre med hvilken lege? Og hva er diagnosen? Takk for konsultasjonen. Tamara.

  Tamara, hei
  Kolesterol er normen
  Kreatinin og urea er øvre grense for tillatt norm.
  Bilirubin vanlig - moderat forhøyet.
  Hva å gjøre: re-blod for bilirubin etter fraksjoner (generelt, direkte, indirekte) + konsultasjon av en gastroenterolog-hepatolog, terapeut.
  Diagnosen (ikke det faktum at sykdommen egentlig eksisterer) vil bli bestemt av den behandlende legen etter undersøkelsen og etterprøven.
  Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag, takk for ditt råd.

  God ettermiddag! 31.01 faren til 75 år gikk gjennom prostatektomi kirurgi. Har funnet ut en onkologi på Glisson 9 (5 + 4). Det var hormonbehandling (firmon). OSG-metastase viste ikke, og heller ikke ultralyd i bukhulen. SAR ble til og med senket. Men ved undersøkelse etter tre måneder med hormonbehandling, viste det seg at svulsten økte. I samråd med en radiolog ba han om å lage SCT WGC og OM / bekken. Og i diagnostisk senter nektet de å gjøre det, fordi kreatinin i blodet. Egentlig kan det ikke gjøres med slike indikatorer? Og hvor raskt kan det senkes? Og min far fikk injeksjoner av synestrol, som er kontraindisert i nyresykdom. De sier: det er ikke noe alternativ. Takk på forhånd for svaret!

  Lesya, hei
  Kreatinin økte noe. Å bringe prisene tilbake til det normale, prøve noen dager til å "sitte" på et vegetarisk kosthold: å fullstendig eliminere fra diett av kjøtt, fjærfe, fisk, egg, rik buljong og salt, sterk te / kaffe, sjokolade, varme krydder.
  Grunnlaget for dietten: frokostblandinger, pasta, meieriprodukter, rømme, smør, stewed grønnsaker, rå ikke-sure frukter og grønnsaker, hvitt brød. Det er viktig å drikke rent vann: minst 1,0-1,2 liter per dag. Etter revurdering av analysen, kan du gå tilbake til det vanlige dietten.
  Hvis ikke, kontakt legen som bestilte studien (CT). I følge vitale indikasjoner er CT / MRI (uten kontrast) utført med forhøyet kreatinin.
  Synestrol - antitumorbehandling (ingen alternativer, dessverre).
  Jeg ønsker deg - tålmodighet, din far - motet og troen på seier. Med vennlig hilsen.

  Les Mer Om Fartøyene