Årsakene til koronar hjertesykdom: hvem har størst risiko

Mange mennesker med alder slutter å legge vekt på smerte symptomer i hjertet, vurderer dem en naturlig manifestasjon av aldring.

I mellomtiden kan disse tegnene snakke om utviklingen av iskemisk sykdom, som er en av de ledende dødsårsakene over hele verden. Hvordan gjenkjenne de forferdelige symptomene? Og viktigst, hva som forårsaker hjertesykdom?

Om sykdommen

Iskemisk sykdom kalles funksjonelle eller organiske endringer i hjertemuskelen, fører til begrensning eller fullstendig opphør av blodstrøm til individuelle steder.

Hjertemuskelen i resten av organene lider av mangel i det innkommende blodet. Dette skyldes isolasjonen av hjertet ved den indre membranen - muskelen mottar ikke oksygen fra det pumpede blodet, men leveres med blod gjennom kranspulsårene. Deres nederlag eller innsnevring og fører til sykdomsutbruddet.

Hovedårsakene til koronar hjertesykdom og fremveksten av sine første tegn:

 • utviklingen av aterosklerose, innsnevring av blodkarets lumen på grunn av kolesterolplakk;
 • trombose av fôring fartøy;
 • Langvarig spasme forårsaket av brudd på nervøs regulering;
 • utilstrekkelig funksjon av mekanismene som utvider arteriene;
 • metabolske forandringer.

Lær alt om den tradisjonelle behandlingen av angina pectoris - medisiner og doser, anbefalinger fra ledende leger. Viktig informasjon for alle som er i fare!

Hvilke piller brukes til iskemisk hjertesykdom? Finn ut alle detaljene i denne artikkelen.

Hva innebærer medisinsk behandling av hjerteinfarkt? Les om dette i vår neste artikkel.

Hva er opprinnelsen til

Årsaker som kan forårsake utvikling av patologi, ganske mye:

 • høye mengder skadelige lipider i blodet, som vi hovedsakelig får fra animalske produkter;
 • arteriell hypertensjon (den øvre trykkindikatoren fra 140 kan kalles en harbinger av sykdommen);
 • stillesittende livsstil;
 • fedme, betydelig økning av byrden på hjertet;
 • diabetes mellitus (det er vist at hos pasienter med diabetes i mer enn 10 år i de fleste tilfeller utvikling av kranspulsårene);
 • røyking, som fører til kronisk vasokonstriksjon og oksygenmangel i blodet;
 • alkoholmisbruk;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • konstant stress, noe som fører til økt trykk;
 • økt blodpropp, forårsaker dannelse av blodpropper.

Risikogrupper

I utviklingen av IHD spiller en viktig rolle av faktorer som vi ikke kan endre. Gruppen med høy risiko for forekomst av iskemi kan inkludere de som har følgende egenskaper:

 • Mannlig kjønn. Før de er eldre, har menn en mye større sjanse for å utvikle iskemi enn kvinner. Dette skyldes det høye nivået av østrogen i den kvinnelige kroppen, som motstår aterosklerotiske forandringer. Etter utbruddet av overgangsalderen forsvinner forskjellen i forekomsten av sykdommen.
 • Arvelig disposisjon. Det har lenge vært kjent at risikoen for å utvikle patologi hos andre familiemedlemmer er betydelig økt når man diagnostiserer tilfeller av iskemi i familien.
 • Eldre alder. Hos menn oppstår den kritiske alderen etter alder 55, for kvinner, en kraftig økning i antall personer som er rammet etter at 65 år er karakteristisk.
 • Langvarig bruk av hormonelle stoffer. Prevensjonsmidler øker risikoen for blodpropper i blodet, så med år med inntak øker frekvensen av trombose betydelig.

Hva betyr dette hvis fibrinogen er forhøyet i svangerskapet? Er det verdt å bekymre deg og hvordan du oppfører deg? Lær alt!

Hva er fibrinogen i en blodprøve? Vi vil snakke om hovedfunksjonene og årsakene til avviket fra normen.

For hva er blodprøver for reumatoid og hva analysen betyr, vil du finne ut i vår neste publikasjon.

Komplikasjoner av IHD

Statistikk tyder på at selv med et halvt innsnevret kar i hjertet, kan en person ikke føle tegn på hjertepatologi. Smerte i brystet kan bare oppstå i øyeblikk av økt fysisk anstrengelse og raskt passere i rolig tilstand.

Slike milde symptomer og mangel på rettidig behandling kan føre til sykdomsprogresjonen eller overgangen til en akutt form:

 • kronisk hjertesvikt;
 • angina pectoris;
 • hjertearytmi
 • myokardisk nekrose;
 • plutselig død.

Prognosen er i stor grad avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen - med hjerteinfarkt er dødeligheten mye høyere enn med angina pectoris. På samme tid Det er ikke uvanlig for tilfeller der en sykdom som bekymrer seg en person, forverres sterkt. Dødelig utfall med en liten lesjon av hjertets arterier står for mer enn halvparten av de plutselige dødsfallene forårsaket av iskemisk hjertesykdom.

Profylakse av iskemi

Forebygging av sykdom kan bare oppnås kompleks tilnærming og kardinal forandring av en livsstil. Disse forebyggende tiltakene vises ikke bare til de som har blitt diagnostisert med iskemi, men også til de som er i fare.

Hvis du har flere faktorer på en gang, i stand til å provosere utviklingen av patologi, da forebygging er et must for deg:

 • gi opp nikotin, som fremmer dannelsen av blodpropper og plaques;
 • redusere alkoholforbruket;
 • bli kvitt ekstra pounds, øke byrden på alle kroppssystemer;
 • redusere inntaket av animalske produkter, i store mengder som inneholder kolesterol;
 • Øk bruken av kalium og magnesium - mineraler, avgjørende for full funksjon av hjertemuskelen;
 • øke den fysiske belastningen som er nødvendig for å styrke hjertemuskelen;
 • Unngå stress, forårsaker plutselige hopp i blodtrykket;
 • det er mulig å ty til behandling av koronar hjertesykdom med folkemidlene, men bare med tillatelse fra legen;
 • Følg med kardiologen for å anerkjenne abnormaliteter ved oppstart.

Hvis du har en iskemisk hjertesykdom, ikke glem det diagnose - ikke endelige dommen. Eliminering av uønskede faktorer, årsaker og kontroll av symptomer på IHD kan bidra til å hindre farlige konsekvenser. Sjekk med en spesialist: jo desto raskere begynner behandlingen, desto bedre blir resultatet.

Iskemisk hjertesykdom: symptomer, diagnose, behandling

Iskemisk hjertesykdom er en svikt i blodtilførselen til myokardiet (hjertemuskulatur). Sykdommen er veldig farlig - for eksempel med akutt utvikling av hjertesykdom fører det øyeblikkelig til hjerteinfarkt, som er dødsårsaken til middelaldrende og eldre.

Årsaker til koronar hjertesykdom

Hovedårsaken til utviklingen av denne sykdommen er atherosklerose i kranspulsårene, som er ledsaget av avsetning av kolesterolplakk i karene og innsnevring av deres lumen.

Selvfølgelig oppstår aterosklerose i kranspulsårene ikke av seg selv - det er forårsaket av feil diett og dårlige vaner og en stillesittende livsstil.

Det er bemerkelsesverdig at koronar hjertesykdom kan forekomme akutt - i dette tilfellet handler det om å redde pasientens liv. Men ganske ofte betraktet som en sykdom har en gradvis utvikling - første innsnevring av koronar lumen det er lite, og pasienten vil oppleve bare lys, ikke intensive symptomer under trening, og etter en tid, vil sykdommen bli følt selv i absolutt hvile.

Klassifisering av iskemisk hjertesykdom

Med iskemisk hjertesykdom er det utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjertemuskelen, noe som kan påvirke pasientens helse på ulike måter: alt avhenger av form av IHD.

Stum form av iskemisk hjertesykdom

Det kalles også asymptomatisk, fordi pasienten ikke opplever noen ulempe, kan ikke identifisere eksakte symptomer og generelt anser seg helt sunn. Denne form for iskemi er ganske lumsk - det kan når som helst gå inn i den akutte, og da blir det vanskelig å redde personen.

For å forhindre den verste utviklingen av det kliniske bildet, leger anbefaler minst en gang i 6 måneder for å besøke en kardiolog og kontroll - det vil bidra til å identifisere begynnelsen iskemisk hjertesykdom, og å sørge for rettidig hjelp.

Angina of Stress

Regelmessige anfall, brystsmerter, dyspnø er karakteristika for angina pectoris. Denne form for koronar hjertesykdom kan vare i lang tid, pasienten vil bare klage på ubehagelige følelser og forverring av helse ved fysisk aktivitet.

Ustabil angina

Farlig tilstand, noe som kan tyde på begynnelsen av hjerteinfarkt - minst, legene sette pasienten med symptomer på ustabil angina på sykehuset og gjennomføre ikke bare behandling, men også døgnet rundt overvåking av arbeidet til hjertemuskelen.

Ustabil angina manifesteres av raske angrep, hver etterfølgende vil variere i intensiteten av smerte og tillegg av uvanlige symptomer.

Arrytmisk form for iskemisk hjertesykdom

Den flyter i form av atrieflimmer, preges av forstyrrelser i hjerterytmen, raskt og plutselig kan gå inn i kronisk form av perkolering.

Den arytmiske formen for iskemisk hjertesykdom blir ofte oppfattet av leger som et signal for akutte handlinger - pasienten er plassert i en medisinsk institusjon, han får full undersøkelse og kompetent behandling.

Myokardinfarkt

Denne form for koronar hjertesykdom er den farligste for pasientens normale livstid - myokardinfarkt er prosessen med å visne bort hjertemuskulaturen, som alltid fortsetter i akutt form. Det er en utvikling av hjerteinfarkt på grunn av løsningen av plakk eller trombus fra koronarvegen, noe som fører til tilstopping av lumen.

I dette tilfellet kan bare fagfolk hjelpe.

Plutselig hjertedød

Med en kraftig nedgang i mengden blod levert til hjertemusklen på grunn av fullstendig blokkering av kranspulsåren, stopper hjertet og en persons kliniske dødsfall setter seg inn.

Vennligst merk: alle disse former for iskemisk sykdom kan utvikle seg / utvikle seg selvstendig, men oftest forekommer en kombinasjon. For eksempel er angina og arytmi ofte diagnostisert samtidig, som i fravær av behandling nødvendigvis fører til hjerteinfarkt.

Symptomer på koronar hjertesykdom

Den aktuelle sykdommen kan fortsette ganske hemmelig, så det anbefales å være oppmerksom på små endringer fra hjertet. Forstyrrende symptomer er:

 • periodisk oppstår smerte i brystet, som kan gi (bestråle) i arm, scapula eller nakke;
 • en følelse av tetthet i brystet;
 • følelse av brenning eller tyngde i brystet;
 • en gjentakende følelse av mangel på luft;
 • en følelse av angst uten tilsynelatende grunn;
 • generell svakhet;
 • kvalme og oppkast av uforklarlig etiologi.

Behandling av koronar hjertesykdom

Når de første symptomene på sykdommen vises, etter å ha besøkt kardiologens lege og avklare diagnosen, vil pasienten først og fremst bli tilbudt å radikalt forandre livet - for å tilpasse både livsstil og diett. Selvfølgelig vil legemiddelbehandling bli foreskrevet, og regelmessig overvåking av hjertefunksjonen, og noen folkemedisiner vil være effektive når det gjelder behandling av hjertesykdom. Terapi bør utføres på en komplisert måte.

Ernæring for IHD

Menyen til en pasient med diagnostisert iskemisk hjertesykdom bør baseres på prinsippet om rasjonell ernæring, balansert bruk av matvarer med lite innhold av kolesterol, fett og salt.

Det er nødvendig å utelukke eller redusere forbruket betydelig:

 • kjøtt- og fiskeretter, inkludert kjøttpålegg og supper;
 • søte og konditori produkter;
 • sukker;
 • tallerkener fra semolina og ris;
 • animalske biprodukter (hjerner, nyrer og andre);
 • skarpe og salte snacks;
 • sjokolade;
 • kakao;
 • kaffe.

Det er svært viktig å inkludere følgende produkter i menyen:

 • rød kaviar, men ikke i store mengder - maksimalt 100 g per uke;
 • sjømat;
 • noen grønnsakssalat med vegetabilsk olje;
 • fettfattige varianter av kjøtt - kalkun, kalvekjøtt, kanin;
 • magre varianter av fisk - gjeddeabbor, torsk, abborre;
 • fermenterte melkeprodukter - kefir, rømme, hestekjøtt, gjæret bakmelk med lav prosentandel av fettinnhold;
 • noen harde og myke oster, men bare usaltede og inkonsekvente;
 • noen frukt, bær og retter fra dem;
 • eggeplommer av kyllingegg - ikke mer enn 4 stykker per uke;
 • vaktelegg - ikke mer enn 5 stk per uke;
 • Enhver grøt, unntatt manna og ris.

Vennligst merk: Å spise med diagnostisert iskemisk hjertesykdom er nødvendig å fraksjonere - 5-7 ganger om dagen, men i små porsjoner. Hvis du har ekstra vekt, må du bli kvitt den - det er en tung byrde på nyrer, lever og hjerte.

Endre livsstilen

For å forhindre utvikling av de mest alvorlige former for hjerte-og karsykdommer, må du følge kun tre regler:

 1. Flytt mer. Ingen sier at det er nødvendig å sette olympiske poster, men å nekte en bil, offentlig transport og en heis for fotturer er nødvendig. Du kan ikke umiddelbart laste kroppen din med kilometer med veier som dekkes - la alt være innenfor grunn. For å sikre at fysisk aktivitet ikke forårsaker forverring (og dette skjer med iskemi!), Sørg for å få råd fra legen din om riktig trening.
 2. Legg igjen dine dårlige vaner i fortiden. Røyking og drikking av alkoholholdige drikkevarer er som et slag som nødvendigvis vil føre til en forverring av tilstanden. Selv en helt sunn person får ikke noe godt ved å røyke og drikke alkohol, hva kan vi si om det syke hjertet.
 3. Beskytt dine nerver. Prøv å unngå stressende situasjoner, lær å reagere rolig på problemer, ikke bukke for følelsesmessige utbrudd. Ja, det er vanskelig, men det er denne typen taktikk som kan redde liv. Rådfør deg med legen din om bruk av sedativer eller avkok av medisinske planter med en beroligende effekt.

Medisineringsterapi

Som regel er pasienter med diagnostisert hjertesykdom foreskrevet nitroglyserin og dets derivater - legemidler som bidrar til vasodilasjon. Som et resultat av dette øker blodstrømmen langs kranspulsåren betydelig og forbedrer hjertet, og hjertemuskelen er fullt utstyrt med oksygen.

Effektivt er mottak av acetylsalisylsyre - det forhindrer trombose av blodkar og forbedrer blodsammensetningen. Innenfor rammen av terapi kan medisiner som reduserer kolesterol også bli foreskrevet.

Vær oppmerksom: Det er ingen tvil om selvbehandling! Noen, selv de mest harmløse ved første øyekast, bør medisiner utpeke en spesialist.

Tradisjonell medisin

Ikke glem det for å støtte arbeidet i hjertemusklene, øke clearance i karene og forhindre trombose av sistnevnte kan midler som tilhører kategorien "tradisjonell medisin". Selvfølgelig må du konsultere legen din og få hans godkjennelse i prinsippet for bruk av ulike kjøttkraft og infusjoner fra medisinske planter - dette er en uunnværlig betingelse for å oppnå en terapeutisk effekt.

De mest populære reseptene for legemidler som må tas med iskemisk hjertesykdom:

hagtorn

Ta 1 ss tørket hagtornefrukt, hell 250-300 ml bratt kokende vann og insister i 2-3 timer. Det er bedre å lage mat i en termo. Den ferdige infusjonen filtreres gjennom 2-3 lag av gasbind.

Hvordan søke: 2 ss infusjon tre ganger daglig i 20 minutter før du spiser. Opptakstid - 30 dager, da må du ta en pause i 2-3 uker.

Hawthorn hjelper perfekt med angina pectoris og i kombinasjon med herbaceous motherwort - de tar 6 ss, hell 7 kopper kokende vann og insisterer 10-12 timer. For å ta en slik avkok trenger du 1 glass 3 ganger om dagen før måltider.

Urtepreparater

Bland bladene av misteltein (1 ss) og blomster av bokhvete (2 spiseskjeer), fylle alle 300 ml kokende vann og la til å sette i 10-12 timer (fortrinnsvis over natten). Spis 2 ss av denne infusjonen tre ganger daglig før måltider.

Bland gresset av gulsotet, ligulatblomstene av solsikkebrønnen, fennikelfrøene (2 ss) og bladene til mor og bestemor (1 spiseskje). 1 spiseskje av blandingen helles i et glass bratt kokende vann og insisterte i 60 minutter. Ta infusjon av ½ kopp 3-5 ganger daglig før måltider.

Grind maisrot (40 gram), legg til det gresset elske medisin i samme mengde, hell vann slik at massen ble nedsenket i det helt, kok i 8-10 minutter. Deretter insisteres buljongen i 40-60 minutter og tar 1/3 kopp tre ganger om dagen etter måltider.

Bland kjerringrokk, hagtorn blomster og gress slirekne (hver 20 g) og helle et glass med kokende vann, sette i 20-30 minutter, avløp. Den mottatte mengden skal være full i løpet av dagen i små sip.

Vennligst merk: Alle oppførte urtepreparater kan tas ikke mer enn 30 dager på rad. Deretter må du ta en pause, gjennomgå en forebyggende undersøkelse og rådføre deg med legen din om at det er hensiktsmessig å få opptak.

Med det blir inhalasjoner laget, noe som vil være nyttig både for iskemisk hjertesykdom og for andre sykdommer i hovedorganet i kroppen.

Rist 5 gr pepperrot på en fin rist, hell et glass bratt kokende vann og insister i 1 time. Deretter gjøres innånding enten over et bredt og grunt basseng (bolle), eller over tutens tut.

Diagnose av hjertesykdom er den viktigste i hele prosessen med å behandle denne skadelige sykdommen. Det er umulig ved de første smertene i brystet å ta en avgjørelse om hva som utvikler sykdommen i spørsmålet. Det mest fornuftige er å umiddelbart ringe til spesialister for å gjennomføre en fullverdig undersøkelse og en nøyaktig diagnose.

Tsygankova Yana Aleksandrovna, medisinsk gransker, terapeut av den høyeste kvalifikasjonskategorien

6,190 visninger totalt, 3 visninger i dag

Iskemisk hjertesykdom (CHD) - symptomer, årsaker, typer og behandling av koronar hjertesykdom

God tid på dagen, kjære lesere!

I dagens artikkel vil vi vurdere en slik sykdom som iskemisk hjertesykdom (IHD), samt symptomer, årsaker, klassifisering, diagnose, behandling, folkemidlene og IHD-forebygging. Så...

Hva er iskemisk hjertesykdom?

Iskemisk hjertesykdom (CHD) - en patologisk tilstand som preges av utilstrekkelig blodtilførsel, og dermed oksygen av hjertemuskelen (myokard).

Synonymer av iskemisk hjertesykdom - Koronar hjertesykdom (CBC).

Den viktigste og hyppigste årsaken til kranskärlssykdom er utseendet og utviklingen av aterosklerotiske plakk i koronararteriene, som smal og noen ganger blokkerer blodårene, noe som forstyrrer den normale blodstrømmen i dem.

IHD er vanligvis ledsaget av angina, hjertearytmier, men noen ganger kan det føre til hjerteinfarkt, plutselig hjertestans og død.

Prevalens av sykdommen

Koronar hjertesykdom er en av de vanligste sykdommene i kardiovaskulærsystemet, som i mange land har blitt en ganske hyppig årsak til funksjonshemning og dødelighet, hvor prosentandelen er ca 30%.

Legene er oppmerksomme på at dødeligheten fra iskemisk hjertesykdom hos menn er mer vanlig enn hos menn, proporsjoner på henholdsvis 1: 2 og 1: 3. Forskjellen skyldes at de kvinnelige hormoner, noe som til en viss grad hindre utvikling av aterosklerose hos kvinner, og derfor, med angrep av menopause, etter menopause, er forekomsten av infarkt hos kvinner som vanligvis økt.

Den vanligste iskemiske hjertesykdommen er observert hos innbyggere i utviklede land (Amerika, Europa), som hovedsakelig er relatert til ernæring - bruk av malopoleznoy og skadelig mat, og produkter som inneholder GMO, samt stress. For å forstå denne statistikken, leste litt videre i artikkelen utviklingen av IHD.

En annen faktor, men som kommer fra den første, er en persons alder. Øvelsen viser at jo eldre personen er, desto større er risikoen for å utvikle hjerteinfarkt. Dette tilrettelegges av mange års akkumulering i kroppen av "dårlig" kolesterol og andre uhensiktsmessige og skadelige stoffer.

Utvikling av iskemisk hjertesykdom

For å forstå mekanismen for utvikling av koronar hjertesykdom, la oss lage en liten nedbrytning.

Så i menneskekroppen er det et slikt stoff som - kolesterol. Han har mange avtaler, men en av de viktigste er den beskyttende funksjonen til cellemembraner. I seg selv, kan dette stoff ikke spres gjennom kroppen, å utføre sine funksjoner, og derfor er rollen til transportproteintransportører (apolipoproteiner), som er levert gjennom blod-kolesterol til alle organer.
Apolipoproteiner, avhengig av formålet / kroppen, som er nødvendig for å levere kolesterol, kan være av forskjellige typer - med høy densitet (HDL), lav tetthet (LDL), lipoproteiner med svært lav tetthet (VLDL) og chylomikroner.

Lipoproteiner med lav tetthet (LDL) er ikke veldig god kvalitet - når de beveger seg med blod, faller de ned og adhererer seg til blodkarets vegger. For en bedre ide om dette bildet, se på følgende bilde:

Videre, akkumulerer de gradvis på vegger av karene, de danner aterosklerotiske plakk, og jo mer plakk, jo mindre blodkarets lumen, og jo verre blodsirkulasjon. I tillegg, i noen situasjoner, bryter en plakk, som er en blodpropp av kolesterol, fett, blod og andre stoffer, bort fra karveggen og begynner å bevege seg sammen med blodstrømmen. Og på et sted hvor fartøyets lumen er mindre enn plakk, overlapper fartøyet, og det organet eller en del av kroppen som forblir avskåret fra blodtilførselen, mottar ikke den nødvendige ernæringen og begynner å dø av.

Den farligste er denne prosessen manifesterer sig i hjernen regionen, forårsaker hjerneslag.

La oss nå fortsette å utvikle IHD selv.

Hjertet, som du og jeg vet, er "motor" til en person, en av hovedfunksjonene som er pumping av blod gjennom hele kroppen. Men som en bil i en motor, uten nok drivstoff, stopper hjertet for å fungere normalt og kan stoppe.

Funksjonen av drivstoff i menneskekroppen utføres av blod. Blod leverer oksygen, næringsstoffer og andre stoffer som er nødvendige for normal funksjon og liv til alle organer og deler av kroppen til en levende organisme.

Blodforsyningen til myokardiet (hjertemuskulatur) skjer ved hjelp av 2 koronarbeholdere som beveger seg bort fra aorta. Koronarbeholdere, delt inn i et stort antall små fartøy, sirkulerer hele hjerte muskelen, mate hver av sine deler.

Hvis det er en reduksjon eller blokkering av hulrommet i en av grenene av koronarkarene, er den delen av hjertemuskelen venstre uten mat og oksygen begynner å utvikle koronar hjertesykdom, eller som det kalles - koronar hjertesykdom (CHD). Jo større arterien okkludert, jo verre er konsekvensene av sykdommen.

Utbruddet av sykdommen manifesterer seg vanligvis i form av smerte bak brystbenet under tung fysisk anstrengelse (løping og andre), men over tid, hvis du ikke tar noen tiltak, begynner smerte og andre tegn på CHD å forfølge en person selv under hvile. Noen tegn på IHD er også kortpustethet, hevelse, svimmelhet.

Selvfølgelig er den ovenfor beskrevne modellen for utvikling av koronar hjertesykdom meget overfladisk, men den reflekterer selve essensen av patologi.

CHD - ICD

ICD-10: I20-I25;
ICD-9: 410-414.

Symptomer på koronar hjertesykdom

De første tegnene på IHD er:

 • Høyt blodtrykk;
 • Økt blodsukker;
 • Forhøyet kolesterol;
 • Dyspné med fysisk anstrengelse.

Hovedtegnene til IHD, avhengig av sykdommens form, er:

 • Angina of Stress - karakterisert ved undertrykkende smerte bak brystbenet (som kan donere til den venstre side av halsen, venstre skulder eller arm), kortpustethet under trening (rask gange, løping, trapper) eller emosjonelt stress (stress), økt blodtrykk, takykardi;
 • Arrytmisk form - ledsaget av kortpustethet, hjerteastma, lungeødem;
 • Myokardinfarkt - En person utvikler et angrep av alvorlig smerte bak brystbenet, som ikke fjernes med konvensjonelle bedøvelsesmidler;
 • Asymptomatisk form - En person har ingen åpenbare tegn som indikerer utviklingen av IHD.
 • Generell svakhet, ubehag
 • Ødem, hovedsakelig av nedre ekstremiteter;
 • Svimmelhet, sløret syn;
 • Kvalme, noen ganger med oppkast av oppkast;
 • Alvorlig svette
 • Følelser av frykt, angst, panikk;
 • Hvis du tar nitroglyserin i tilfelle smertefulle angrep, reduserer smerten.

Årsaker til koronar hjertesykdom

Den viktigste og hyppigste årsaken til IHD-utvikling er atherosklerose, om mekanismen som vi snakket om i begynnelsen av artikkelen, i avsnittet "Utvikling av IHD." Kort sagt ligger kjernen i tilstedeværelsen i koronar blodkar av aterosklerotiske plakk, innsnevring eller fullstendig blokkering av blodets tilgang til denne eller den delen av hjertemuskelen (myokard).

Andre årsaker til IHD inkluderer:

 • Spise matvarer med lav verdi og skadelig mat - hurtigmat, sitronader, alkoholprodukter, etc.;
 • Hyperlipidemi (forhøyede nivåer av lipider og lipoproteiner i blodet);
 • Trombose og tromboembolisme av kranspulsårene;
 • Spasmer av kranspulsårene;
 • Dysfunksjon av endotelet (indre vegg av blodkar);
 • Økt aktivitet av blodkoagulasjonssystemet;
 • Nedfallet av blodårer ved en infeksjon - herpesviruset, cytomegalovirus, klamydia;
 • Hormonal ubalanse (med utbruddet av overgangsalderen, hypothyroidism og andre forhold);
 • Metabolske lidelser;
 • Arvelig faktor.

Den økte risikoen for CHD-utvikling er i følgende personer:

 • Alder - jo eldre personen er, jo høyere er risikoen for å utvikle CHD;
 • Dårlige vaner - røyking, alkohol, narkotika;
 • Dårlig mat;
 • En stillesittende livsstil;
 • Eksponering for hyppig stress;
 • Mannlig kjønn;
 • Hypertensjon (hypertensjon);
 • fedme;
 • Diabetes mellitus;
 • Takykardi.

Klassifisering av IHD

Klassifisering av IHD skjer i henhold til skjemaet:
1. Angina pectoris:
- Stenokardi av spenning:
- - Primær;
- - Stabil, som indikerer funksjonsklassen
- Ustabil angina (klassifisering av Braunwald)
- Vasospastisk angina pectoris;
2. Arrytmisk form (kjennetegnet ved et brudd på hjerterytmen);
3. Myokardinfarkt;
4. Kardiosklerose
5. hjertesvikt
6. Plutselig koronar død (primær hjertesvikt):
- Plutselig koronar død med vellykket gjenopplivning
- Plutselig koronar død med dødelig utgang
7. Den asymptomatiske formen av IHD.

Diagnose av iskemisk hjertesykdom

Diagnose av koronar hjertesykdom utføres ved hjelp av følgende undersøkelsesmetoder:

Behandling av koronar hjertesykdom (IHD)

Hvordan behandle iskemisk hjertesykdom? Behandling av koronararteriesykdom utføres først etter en grundig diagnose av sykdommen og bestemmelse av dens form, tk. Behandlingsmetoden og de midler som er nødvendige for den, er avhengig av formen av IHD.

Behandling av koronar hjertesykdom inkluderer vanligvis følgende behandlinger:

1. Begrensning av fysisk aktivitet;
2. Narkotikabehandling:
2.1. Anti-atherosklerotisk terapi;
2.2. Støttende terapi;
3. diett
4. Kirurgisk behandling.

1. Begrensning av fysisk aktivitet

Som vi allerede vet, kjære lesere, er hovedpunktet av IHD utilstrekkelig blodtilførsel til hjertet. På grunn av den utilstrekkelige mengden blod, taper hjertet nok oksygen, sammen med de forskjellige stoffene som er nødvendige for normal funksjon og vitale funksjoner. Samtidig er det nødvendig å forstå at med fysisk anstrengelse på kroppen øker belastningen på hjertemusklen parallelt, som i sin tid ønsker å motta en ekstra del av blod og oksygen. Naturligvis fordi med CHD av blod og så er det ikke nok, da blir denne insuffisiensen enda mer kritisk, noe som bidrar til forverring av sykdomsforløpet i form av økte symptomer, opp til et sterkt stopp av hjertet.

Fysisk trening er nødvendig, men allerede på stadium av rehabilitering etter akutt stadium av sykdommen, og bare i henhold til ordinerende lege.

2. Narkotikabehandling (medisiner for IHD)

Viktig! Før du bruker medisiner, må du kontakte legen din!

2.1. Anti-atherosklerotisk terapi

Nylig, for behandling av IHD, bruker mange leger følgende tre grupper medikamenter - antiaggreganter, β-blokkere og kolesterolsenkende stoffer:

Platehemmere. På grunn av inhibering av aggregering av røde blodlegemer og blodplater, reduserer trombocyttmidler deres vedheft og sedimentering på blodkarets indre vegger (endotel), forbedrer blodstrømmen.

Blant antiplatelet-midlene kan følgende legemidler isoleres: acetylsalisylsyre ("Aspirin", "Acecardol", "Trombol"), "Klopidogrel".

p-blokkere. Betablokkere bidra til å senke hjertefrekvensen (HR), og derved reduserer belastningen på hjertet. I tillegg, ved å senke hjertefrekvensen og oksygenforbruket reduseres, på grunn av mangel på noe som hovedsakelig utvikler og koronar hjertesykdom. Legene sier at med regelmessig bruk av p-blokkere, forbedrer pasientens kvalitet og forventet levetid, fordi denne gruppen av stoffer stopper mange av symptomene på IHD. Imidlertid bør man vite at kontraindikasjoner for mottak av p-blokkere er tilstedeværelsen av opportunistiske sykdommer som - astma, pulmonær sykdom, og kronisk obstruktiv lungesykdom (COPD).

Blant de p-adrenergiske blokkere er de følgende formuleringer: bisoprolol ( "Biprol", "Kordinorm", "Niperten"), karvedilol ( "Dilatrend", "Corioli '(Talliton "), metoprolol ( "Betalok", "Vazokardin"," Metokort "," Egilok ").

Statiner og fibrater - hypokolesterolemiske (kolesterolreduserende) legemidler. Disse stoffgruppene reduserer mengden "dårlig" kolesterol i blodet, reduserer mengden aterosklerotiske plakk på veggene i blodårene, og forhindrer også utseendet på nye plakk. Den kombinerte bruken av statiner og fibrater er den mest effektive måten å bekjempe kolesterol deponering på.

Fibrater bidra til å øke mengden av high density lipoprotein (HDL), som effektivt motvirker lipoproteiner med lav tetthet (LDL), og som kjent, er det LDL og danne plakk. I tillegg er fibrater brukes til å behandle dyslipidemi (Ila, Hb, III, IV, V), lavere triglyserider, og viktigst - minimalisere prosenten av dødsfall som følge av koronar hjertesykdom.

Blant fibrene kan identifiseres følgende stoffer - "Fenofibrate".

Statiner, i motsetning til fibrater, har en direkte effekt på LDL, senker mengden i blodet.

Blant statinene kan identifiseres følgende stoffer - "Atorvastin", "Lovastatin", "Rosuvastin", "Simvastatin."

Kolesterolet i blodet i IHD skal være - 2,5 mmol / l.

2.2. Støttende terapi

Nitrater. De brukes for å redusere forspenningen på hjertet ved å utvide blodkar og venøst ​​blod av innskuddet, så stoppet ved en av de viktigste symptomer på koronarsykdom - angina pectoris, som manifesterer seg i form av kortpustethet, tyngdekraften og trykkende brystsmerter. Spesielt for lindring av alvorlig angina nylig hell brukes intravenøst ​​drypp av nitroglyserin.

Blant nitratene kan identifiseres følgende stoffer: "Nitroglyserin", "Isosorbidmononitrat".

Kontraindikasjoner for bruk av nitrater er et senket blodtrykk - under 100/60 mm Hg. Art. Av bivirkningene kan man merke hodepine og senke blodtrykket.

Antikoagulantia. Forhindre dannelsen av trombi, senke utviklingen av eksisterende trombier, hemme dannelsen av filamenter av fibrin.

Blant antikoagulantene kan identifiseres følgende stoffer: "Heparin".

Diuretika (diuretika). Fremme den akselererte fjerningen fra kroppen av overflødig væske, på grunn av en reduksjon i volumet av sirkulerende blod, og dermed redusere belastningen på hjertemuskelen. Blant diuretika er det 2 grupper med stoffer, sløyfe og tiazid.

Loop diuretics brukes i nødssituasjoner, når væsken fra kroppen må trekkes tilbake så raskt som mulig. En gruppe loop-diuretika reduserer reabsorpsjonen av Na +, K +, Cl- i den tykke delen av Henle-løkken.

Blant loop diuretika kan identifiseres følgende stoffer - Furosemide.

Tiazid-diuretika redusere reabsorpsjon av Na +, Cl- i den tykke del av den innledende delen av Henle og distale tubuli av nephron sløyfer, og reabsorpsjon av urin blir lagret i kroppen kalsium (Ca2 +). Tiazid-diuretika, i nærvær av hypertensjon, minimalisere utvikling av koronar hjertesykdom komplikasjoner i det kardiovaskulære systemet.

Blant thiaziddiuretika kan følgende legemidler identifiseres: "Hypotiazid", "Indapamid".

Antiarytmiske legemidler. De bidrar til normalisering av hjertefrekvensen (HR), som forbedrer respiratorisk funksjon, forenkler løpet av IHD.

Blant antiarytmika kan følgende legemidler identifiseres: Aimalin, Amiodaron, Lidokain, Novokainamid.

Angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere. ACE-hemmere, ved å blokkere omdannelsen av angiotensin II fra angiotensin I, forhindrer spasmer i blodårene. ACE-hemmere normaliserer også blodtrykket, beskytter hjertet og nyrene mot patologiske prosesser.

Blant ACE-hemmene kan følgende legemidler isoleres: kaptopril, lisinopril og enalapril.

Sedativa. De brukes som et middel til å berolige nervesystemet, når årsaken til økt hjertefrekvens er følelsesmessige erfaringer, stress.

Blant sedativer er: "Valerian", "Persen", "Tenoten".

3. Kosthold for koronar hjertesykdom

Kostholdet i IHD er rettet mot å redusere belastningen på hjertemuskelen (myokard). For dette formål er mengden vann og salt begrenset i dietten. Også fra det daglige dietten er produkter som fremmer utviklingen av aterosklerose, utelukket, noe som kan ses i artikkelen - TOP-10 skadelig mat.

Høydepunktene i dietten i IHD kan identifiseres:

 • Caloric innhold av mat - med 10-15%, og med fedme med 20% mindre enn ditt daglige diett;
 • Mengden fett er ikke mer enn 60-80 g / dag;
 • Mengden proteiner er ikke mer enn 1,5 g per 1 kg kroppsvekt per person / dag;
 • Mengden karbohydrater er ikke mer enn 350-400 g / dag;
 • Mengden bordssalt er ikke mer enn 8 g / dag.

Hva du ikke kan spise med CHD

 • Fett, stekt, røkt, krydret og salt mat - pølser, pølser, skinke, fete meieriprodukter, majones, sauser, ketchup, etc.;
 • Animalfett, som finnes i store mengder i fett, fett kjøttvarianter (svinekjøtt, hjemmelaget and, goose, karpe og andre), smør, margarin;
 • Høyt kalori mat, samt mat som er rik på fordøyelig karbohydrater - sjokolade, kaker, bakverk, søtsaker, marshmallows, syltetøy, syltetøy og syltetøy.

Hva du kan spise med CHD

 • Mat av animalsk opprinnelse - fettfattige varianter av kjøtt (fettfett kylling, kalkun, fisk), fetthvite cottage cheese, egghvite;
 • Korn - bokhvete, havremel;
 • Grønnsaker og frukt - hovedsakelig grønne grønnsaker og oransje frukter;
 • Bakeri produkter - rug eller kli brød;
 • Drikker - mineralvann, mager melk eller kefir, usøtet te, birk og lønnesjuice.

I tillegg bør dietten i CHD være rettet mot å eliminere for mye mengder overskudd kilo (fedme), hvis de er til stede.

For behandling av koronar hjertesykdom utviklet M. I. Pevzner et kurativ mat system - diett nr. 10c (tabell nummer 10c).

vitaminer

Dietten trenger også å fremheve de ytterligere mottak av vitaminer - C (askorbinsyre), E (tokoferol), B3 (PP - niacin, nikotinsyre), B6 ​​(pyridoxin), B11 (L-karnitin) og P (rutin og andre bioflavonoider ). Disse vitaminene, spesielt C og P, styrker veggene i blodårene og hindrer dem fra kolesteroldeposisjon, dvs. dannelsen av aterosklerotiske plakk.

Ascorbinsyre bidrar også til den raske oppløsningen av "dårlig" kolesterol og fjerner det fra kroppen.

Men vitamin D (calciferol) bør reduseres i forbruk.

4. Kirurgisk behandling av iskemisk hjertesykdom

Blant de kirurgiske metodene for behandling av hjertesykdom kan identifiseres:

Koronar bypass kirurgi (CABG), spesielt koronar arterie bypass grafting (CABG). Essensen av metoden er å koble koronarbeholderen, under det berørte området, til de ytre blodkarene. Som en "shunt" bruker vanligvis en stor subkutan ven.

Ballong angioplastikk. Essensen av metoden er basert på innføringen i stedet for den smalede lumen av en spesiell beholder (ballong), som deretter blir matet med luft. På grunn av trykket på de aterosklerotiske plakkene, presser ballongen med luft dem ut, hvorpå den igjen blåses av og fjernes fra fartøyet.

I forbindelse med det faktum at etter ballongangioplasti er det en stor risiko for å innsnevre blodkarets lumen, plasseres en stent på dette sted, dvs. Stenting av fartøyet utføres.

Stenting. Kjernen i metoden er basert på installasjonen i en patologisk innsnevret lumen av arterien til en spesiell stent - metallrammen, som øker lumen av arterien og forhindrer dens re-innsnevring.

Kirurgisk behandling i form av ballongangioplastikk og stenting utføres under angiografisk kontroll.

Prognose for behandling

Prognosen for utvinning er i stor grad avhengig av en rettidig samtale til legen, en grundig diagnose og en tilstrekkelig behandling for IHD.

I ekstreme tilfeller, hvis legene gir en positiv prognose for utvinning, ikke fortvil, kan du alltid søke hjelp fra Herren, som definitivt vet hvordan de skal hjelpe dem som vender seg til Ham. Det er ikke for ingenting at det står skrevet: "For den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst" (Romerne 10:13).

Behandling av IHD med folkemidlene

Viktig! Før du bruker folkemidlene for IHD, kontakt legen din!

Hawthorn og motherwort. Hell i en termos 1 ss. skje av hagtorn og 1 ss. skje av Leonurus, hell dem deretter 250 ml kokende vann. La agenten stå i et par timer, deretter stram det og drikk 2 ss. skje 3 ganger om dagen, 30 minutter før måltider. Effektiviteten av stoffet øker med ytterligere bruk av buljong av rosen hofter.

Pepperrot, gulrøtter og honning. Rist pepperrotroten på riven for å gjøre det 2 ss. skje og hell den med et glass kokt vann. Etterpå bland blandingen av pepperrot med 1 glass ferskpresset gulrotjuice og 1 glass honning, bland alt grundig. Du må drikke en medisin for 1 ss. skje, 3 ganger om dagen, 60 minutter før måltider.

Pepperrot. Lag en blanding av 1 ts revet pepperrot og 1 teskje honning, som må spises 1 gang om dagen, vaskes med vann. Behandlingsforløpet er 45 dager.

Samling 1. Lag en samling av følgende ingredienser i knust form - 2 ss. skjeer av reed blomster av solsikker, urter av icteric og dillfrø, samt 1 ss. skjeeblader av mor og mormor. Bland alt grundig og hell 1 ss. skje samling av et glass kokende vann, deretter dekke beholderen, sett til side i en time for infusjon, belastning og ta infusjon av 100 g, 6 ganger daglig, i 30 dager, 30 minutter før måltider.

Samling 2. Gjør den samling av de følgende ingredienser i pulverform - 50 g av hagtorn blomster, 30 g slirekne og 20 g urt kjerringrokk. Rør grundig, deretter 2 ss. skje samling helle 250 g kokende vann, dekkmidler og satt til side for sin infusjon, på 2 timer etter, må verktøyet renne og drikke en svelget i løpet av dagen.

Samling 3. Lag en samling av følgende ingredienser i knust form - 2 ss. skjeer av hagtorn blomster og mistelteblader, samt 1 st. skje med spidskommenfrø, valerianrot, sitronbalsamblad og vinca-gress. Bland alt grundig og hell 1 ss. skje samling kopp kokende vann, og deretter dekke beholderen satt til side i en time infusjon, belastning og ta infusjon 100 g, 2 ganger daglig, morgen og kveld, 30 minutter før måltidet.

Samling 4 Gjør den samling av de følgende ingredienser i pulverform - 100 g av hagtorn blomster, 100 g kamille, 50 gram bjørk blader, 50 g gress lyng, 50 g av blomster kastanje og 50 g av rotstokker av kveke. All blanding grundig, og deretter 1 time. Collection skje helle 250 g kokende vann, dekkmidler og satt til side for sin infusjon, ved 30 minutter etter, og avløp midler trenger å drikke i form av varme, 100 g, 2 ganger om dagen, om morgenen på tom mage og før du går i dvale.

Profylakse av iskemisk hjertesykdom

Profylakse av koronar hjertesykdom inkluderer følgende anbefalinger:

 • Gi opp dårlig nyttig og skadelig mat, eller i det minste minimere bruken av det;
 • Prøv i kostholdet, gi preferanse til å spise mat beriket med vitaminer og sporstoffer - friske grønnsaker og frukt;
 • Avvis fra alkohol, røyking;
 • Flytt mer, med stillesittende arbeid gjør øvelser på arbeidsplassen;
 • Ikke forsøm sykdommene i kardiovaskulærsystemet, slik at de ikke utvikler seg til en kronisk form;
 • Se på vekten din;
 • Unngå å jobbe med økt følelsesmessig stress, spesielt hvis du er veldig bekymret for ulike vanskelige situasjoner - om nødvendig, endre arbeidsstedet ditt;
 • Prøv å ha fred med folk rundt deg, spesielt i familien.

Hovedårsakene til koronar hjertesykdom

Koronar hjertesykdom - en sykdom forårsaket av blodsirkulasjon i blodkar i kroppen og hele kroppen, som fører til oksygenmangel av cellene og avslutning av deres normale funksjon.

Fremveksten av IHD kan oppstå på grunn av en rekke svært forskjellige årsaker. Den samme sykdommen er veldig farlig, ikke bare for tilstanden av menneskers helse, men også for hans liv.

Faktorer som provokerer patologi

Det er veldig viktig å vite hva som er årsakene til hjertesykdom, for å diagnostisere det i tide og starte behandlingen. Dette vil unngå mange komplikasjoner, samt risiko for pasientens liv.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Alle faktorene som forårsaker utbruddet av IHD er delt inn i to store grupper:

ekstern

Eksterne faktorer som bidrar til utbruddet av koronar hjertesykdom inkluderer de som påvirker tilstanden til hjertet og blodkarene til en person. I dette tilfellet gjør pasienten oftest et bevisst valg i deres favør, ikke mistenker eller ikke tar alvorlige konsekvenser for hans helse.

Det er mange av dem. Men ifølge statistikk de hyppigste årsakene til koronar hjertesykdom forekomst underskudd eller høy intensitet trening, dårlige vaner, dårlig ernæring, konstant stress og tretthet.

 • Sedentary livsstil, mangel på motoraktivitet, fører til økning i kroppsvekt.
 • Overvekt påvirker tilstanden til hjertemuskulaturen og blodkarene negativt, da belastningen øker betydelig.
 • Men stillesittende livsstil er en annen side av mynten: veggene i blodårene mister sin fleksibilitet og på grunn av den kraftige økningen i menneskelig aktivitet, som å spille sport uten skikkelig opplæring og gradvis øke intensiteten i treningen, kan personen også oppleve problemer.
 • Dårlig diett, overspising, spise fet og rik på konserveringsmidler og andre skadelige stoffer i mat fører til vektøkning, noe som øker belastningen på hjertet, som fører til innsnevring og blokkering av blodårer, dannelse av sine vegger lipid plakk og deres opptrapping i bindevevet.
 • Blodforsyningen i hjertemuskelen forverres, så vel som arteriosklerose av karene.
 • På grunn av de bekymringer og følelser som den moderne mannen opplever hver dag i en rasende rytme i livet hans, underminerer helsen til hans kardiovaskulære system.
 • Frigivelsen av adrenalin i blodet bidrar til innsnevring av lumen av karene og fremmer akselerasjonen av hjerteslag. Dette er en naturlig reaksjon av kroppen til akutte følelser og stress.
 • Belastningen på kardiovaskulærsystemet er nesten doblet.
 • En slik kortsiktig tilstand med normal helse for en person er ikke farlig. Men langvarig stress, hyppig stress og angst, mangel på hvile kan føre til CHD.
 • Bruken av alkohol og narkotika, tobaksavhengighet forgifter menneskekroppen, forstyrrer normal funksjon av alle organer og systemer.
 • Spesielt den store skaden de påfører hjertet og blodkarene.
 • I tillegg til forgiftning med skadelige stoffer, gjør en person sitt hjerte raskere for å destillere blod og kjempe, noe som fører til for tidlig slitasje i hele kroppen og hjertemuskelen spesielt.

Aterosklerose er hovedårsaken til koronar hjertesykdom

intern

I tillegg til ytre er det også interne årsaker til hjerte-og karsykdommer. De er forårsaket av tilstanden til helsen til personen. Disse inkluderer slike brudd, som negativt påvirker aktiviteten til hjertet og blodårene, for eksempel:

 • Hypertensjon er en sykdom hvor blodtrykket stiger.
 • På grunn av dette øker risikoen for å utvikle iskemisk hjertesykdom mange ganger, da hjertet og blodårene blir tvunget til å jobbe mer intensivt.
 • I dette tilfellet kan brudd på blodtilførselen i hjertemuskelen, og på grunn av plutselige trykkendringer, forekomme infarkt eller angina.
 • Forstyrrelser av fett- og karbohydratmetabolismen forekommer sjelden i menneskekroppen.
 • Deres risiko øker etter en alder av 50 år.
 • I det første tilfellet brytes fettmetabolismen, noe som fører til arteriosklerose i blodkar og sirkulasjonsproblemer i hjertet.
 • I andre tilfelle er årsakene til IHD diabetes mellitus og metabolsk syndrom.
 • På grunn av det for høye nivået av sukker i blodet til en pasient, som vedvarer lenge, har de minste karene det.
 • På grunn av fortykning av veggene deres forringes ledningsevnen, noe som fører til mangel på oksygen og næringsstoffer i vevet.
 • Til hjerte-og karsykdommer kan føre både medfødte og anskaffe mangler i dette organet.
 • På grunn av disse patologiske endringene er hjertemuskelen tvunget til å jobbe mer intensivt, noe som fører til for tidlig forringelse og nedsatt sirkulasjon, med alle følgeskader og komplikasjoner.

Beskrivelse av IHD og angina pectoris av den tredje funksjonelle klassen finner du her.

Den viktigste årsaken til hjertesykdom

Svært ofte (og ifølge statistikken er dette mer enn 90% av tilfellene), er årsaken til kranskärlssykdom problemer med blodårer og kranspulsårene, så vel som patologier i hjertemuskelen selv.

For normal blodtilførsel av alle vev, organer og systemer i kroppen skal være et sunt myokardium, normal patency av blodkar og blodviskositet.

Koronarbeholdere forsyner næringsstoffer og oksygen til myokardiet. Eventuelle feil i denne mekanismen kan føre til alvorlige problemer.

Årsakene til koronar hjertesykdom er studert nesten helt. På grunn av ugunstige faktorer av ekstern og intern natur oppstår lesjoner aterosklerose i kranspulsårene. Dette er hovedårsaken til IHD.

aterosklerose

Aterosklerose - lesjon i skip der smalner sine hulrom på grunn av dannelsen av aterosklerotiske plakk i sin intima, noe som resulterer i en forringelse av blodstrøm og trombedannelse. Dette forårsaker problemer som hjerteinfarkt, hjerneslag, blokkering og hjertearytmi og kranspulsårssykdom.

Aterosklerose uten tidsmessige tiltak utvikler seg gradvis. Riktig behandling bare bremser denne prosessen, reduserer intensiteten av manifestasjoner, men helbreder ikke en person helt.

Det er flere stadier av aterosklerose:

 • De patologiske endringene i karene kan bare bestemmes ved laboratorietester.
 • Utover ser ikke sykdommen seg ut.
 • En person har det bra og kan lede sin vanlige livsstil.
 • Det er synlige forstyrrelser i kroppens arbeid.
 • De manifesteres av problemer i metabolske prosesser, vasomotoriske reaksjoner, nervesystemet.
 • Samtidig øker intensiteten av alle symptomene på sykdommen uten å ta tiltak, tilstanden til en person forverres betydelig.
 • Som et resultat kan han bli ugyldig, han trenger hjelp til å utføre enkleste handlinger.

Mekanismen for utvikling

Mekanismen for utvikling av aterosklerose, som utløser utbruddet CHD, inkluderer flere faser:

 • På veggen av fartøyet dannet lipidolje flekk.
 • Dette skjer på stedet for å senke blodstrømmen, ved gaffelen eller hvor intima er skadet.
 • Varigheten av denne perioden kan være forskjellig og avhenger av personens individuelle egenskaper.
 • Bestem tilstedeværelsen av lipid flekker kan bare være i laboratoriet.
 • Fettforbindelsen på veggen av fartøyet begynner gradvis å forvandle seg til bindevevet, som er betegnet med begrepet "liposklerose".
 • Former en aterosklerotisk plakk, som begynner å ekspandere.
 • På dette stadiet kan det fortsatt oppløses, siden det har en flytende struktur.
 • Samtidig er denne tilstanden svært farlig, fordi en plakk kan sprekke og forårsake blokkering eller kritisk innsnevring av fartøyet.
 • Aterosklerotisk plakk endrer strukturen fra væske til tettere.
 • Dette skyldes avsetning av kalsiumsalter i den.
 • Denne tilstanden kalles atherocalcinose.
 • Selv om plakk vokser sakte, blir faren fra det ikke mindre, men øker bare.

diagnostikk

Til dags dato er det mange effektive måter å diagnostisere koronar hjertesykdom og føre til aterosklerose i blodkar. Her er de mest populære av dem:

Det er mange årsaker til koronar hjertesykdom. Opprettholde riktig livsstil, unngå skadelige vaner, et balansert kosthold, moderat trening, sporing deres helse og vekt vil redusere risikoen for koronar hjertesykdom, men ikke bli kvitt det helt.

Derfor anbefaler eksperter ikke å forsømme de årlige forebyggende undersøkelsene og ringer til legen ved de første forstyrrende tegnene.

Hvordan er coronary arteriesykdom og stress angina relatert, hvilke behandlinger finnes - les videre.

Liste over legemidler for behandling av koronar hjertesykdom finner du her.

Les Mer Om Fartøyene