Lav blodpropp

Under normale forhold er blodet konstant i flytende tilstand. Hvis et fartøy er skadet, kommer vævspartikler inn i blodet, prosessen med blodkoagulasjon starter. Dette skaper en trombose som tetter opp i det skadede området.

Under visse omstendigheter kan dårlig blodproppering observeres. Dette er fulle av alvorlige blødninger og helseproblemer. Derfor er det viktig å finne ut årsakene til dette fenomenet i tide og handle.

Hva er denne sykdommen

Blod består av mange komponenter: proteiner, blodplater, erytrocytter, fibriner og andre. Hun er ansvarlig for å levere næringsstoffer og oksygen til alle indre organer og vev.

For å forhindre alvorlig blodtap i tilfelle vaskulær skade, blir prosessen med dannelse av trombi tilveiebragt når vevsfaktoren kommer inn i blodbanen. Hvis denne prosessen er ødelagt, indikerer den forekomsten av sykdommen.

Dårlig blodpropp er forbundet med mangel på visse enzymer. Det er en redusert produksjon av blodplater. Denne patologien er farlig for menneskers helse og liv. Hvis vaskulær skade er alvorlig, kan alvorlig blodtap føre til døden til en person.

Avhengig av provoserende faktor kan det være flere svar på spørsmålet om hva sykdommen heter:

 1. Hvis patologien er assosiert med mangel i fibrinogenes blod, kalles koagulasjonsforstyrrelsen fibrinogenese.
 2. Når en arvelig faktor spiller en nøkkelrolle, kalles sykdommen vanligvis hemofili. Dette problemet påvirker hovedsakelig menn.
 3. Sykdommen forårsaket av mangel på blodplater kalles "trombocytopeni".

Disse sykdommene har lignende årsaker til utseende og er preget av de samme symptomene.

Hva er årsaken til sykdommen?

Årsakene til dårlig blodpropp kan varieres. Og hos menn og kvinner, kan sykdommen skyldes ulike faktorer. Likevel er det en rekke generelle forutsetninger:

 1. Leversykdommer
 2. Feil i arbeidet med immunsystemet.
 3. Langsiktig behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 4. Akutt mangel på kalsium i kroppen.
 5. Allergiske reaksjoner, som ledsages av en signifikant utgivelse av histaminer i blodet.
 6. Utvikling av kreft.
 7. Terapi med rusmidler rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer.
 8. Ufordelige miljøforhold, ansettelse i farlig produksjon.
 9. Mangel på vitamin K i kroppen.
 10. Langvarig behandling med sterke antibakterielle stoffer.
 11. Bruk av legemidler som er utformet for å forhindre dannelse av nye kar i kroppen.

Hos kvinner fører behandlingen av åreknuter ofte til et problem. Det utføres ved hjelp av spesialiserte stoffer, for eksempel Troxevasin, Warfarin, Detralex og andre. Disse stoffene kan sterkt fortynne blodet, noe som fører til dannelsen av et brudd.

Hos menn blir arvelig faktor en hyppig årsak til problemet. En slik sykdom, som hemofili, overføres ofte fra generasjon til generasjon nettopp gjennom hannelinjen.

Årsaker til sykdommen hos barn

Brudd på blodpropp kan observeres selv i tidlig alder. De vanligste årsakene hos barn er:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Medfødt hemofili, som var arvet av barnet.
 3. Mangel på vitamin K i kroppen.
 4. Autoimmune sykdommer.
 5. Blodtransfusjon ble utført.

Dårlig blodpropp i et barn kan være ekstremt farlig for helsen og til og med livet. Derfor er det nødvendig å diagnostisere det så tidlig som mulig og starte behandlingen.

Årsaker og fare for blødningsforstyrrelser i svangerskapet

Under babyens svangerskap gjennomgår en kvinnes kropp enorme endringer, så han må tilpasse seg nye forhold. Endringer forekommer i mange systemer. Dette fører ofte til funksjonsfeil, inkludert i sirkulasjonssystemet. Blant hovedårsakene til dårlig blodpropp under graviditeten er:

 1. For tidlig avløsning av morkaken.
 2. Emboli med fostervann.
 3. Omorganisering av immunforsvaret forårsaket av graviditet.

Brudd på blodpropp i gravide kan føre til negative konsekvenser for helse og til og med liv. Det er stor sannsynlighet for blødning etter fødsel, tidlig fødsel eller abort. Derfor utpeker spesialister nødvendigvis en rekke hensiktsmessige analyser for påvisning av patologi.

En gravid kvinne må ta godt vare på helsen. Et komplett nektelse fra røyking og drikking til og med små doser alkoholholdige drikker er obligatorisk. Det er nødvendig å skape et drikkeregime riktig, fordi overflødig væske i kroppen kan utløse blodfortynning.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Tilstedeværelsen av sykdommen er indikert ved karakteristiske symptomer. De inkluderer:

 1. Lang og alvorlig blødning selv med liten skade på blodårene.
 2. Utseende på kroppen av blåmerker av ukjent opprinnelse.
 3. Hyppig blødning fra nesen.
 4. For rikelig menses.
 5. Blødende tannkjøtt mens du børster tenner eller spiser fast mat.
 6. Blødninger i tarmen, som oppdages ved blanding av blod i avføringen.

Disse tegnene bør være en unnskyldning for å umiddelbart konsultere lege. Spesialisten vil utføre den riktige diagnosen, og finne ut den nøyaktige årsaken til symptomatologienes utseende.

Hva kan føre til mangel på riktig behandling?

Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Spesialister gir flere svar på spørsmålet om hvor farlig forstyrrelsen av blodproppene er:

 1. Blødninger i hjernen.
 2. Sterk smerte og blødning i leddene.
 3. Utseendet på blødning i ulike områder av mage-tarmkanalen.

Ved alvorlige åpne sår vil det være vanskelig nok å stoppe blødning. Overdreven blodtap vil føre til forstyrrelse i arbeidet i alle indre organer. Hvis en person ikke mottar hjelp til tid og ikke mottar blodtransfusjon, vil han dø.

Metoder for terapi

Etter at du har funnet ut årsakene til sykdom, er det nødvendig å bli definert med hva du skal gjøre videre. Behandling for dårlig blodpropp blir vanskelig og tidkrevende. Bare hvis alle doktorsforskriftene blir observert, vil det være mulig å oppnå et godt resultat.

Den viktigste metoden for terapi er bruk av passende medisiner. De inkluderer:

 1. K-vitamin for injeksjon.
 2. Midler som hemmer ødeleggelsen av fibrin i blodet. Disse inkluderer aminokapronsyre og noen andre.
 3. Medisiner utviklet for å forbedre blodkoagulerbarhet (koagulanter). De kan være direkte eller indirekte handling.
 4. Preparater som gjenoppretter normal produksjon av blodplater. Hyppigst brukt oprevekin og hydroxyurea.

En god effekt er gitt ved transfusjon til pasienten av blod fra blodgiverens blod. Den inneholder naturlige koagulasjonsfaktorer.

Spesifikke legemidler og doser velges av legen individuelt for hver pasient. Det er nødvendig å følge bruksanvisningen nøye, da en overdose av slike stoffer kan føre til negative konsekvenser.

Sammen med medisinerende terapi, anbefaler eksperter å følge en bestemt diett. Et godt resultat er gitt ved behandling med folkemidlene.

De beste folkemetoder

Etter at du har funnet ut hvorfor sykdommen har skjedd, må du umiddelbart begynne behandling. Samtidig med å ta medisiner, kan du bruke folkelige oppskrifter basert på medisinske planter. Blant de mest effektive av dem er:

 1. Dekoksjon av dioecious nettle. Takket være vitamin K og C som er inneholdt i den, kan den øke blodkoagulabiliteten og hemoglobinnivået, samt redusere sukkerkonsentrasjonen. For å forberede legemidlet, ta en spiseskje av det tørkede råmaterialet eller fem blader av fersk ung nettle. Hell dem et glass kokende vann og la det ta minst en halv time. Kokt infusjon drikker et kvart glass før hvert måltid.
 2. En avkok, tilberedt på basis av valnøttskall, har en god effekt. For forberedelsen er det nødvendig å klargjøre skallet slik at alle partisjonene som dekker kjernen, forblir i den. En spiseskje med hakket skall fylles med en halv liter kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres produktet og tas opp til 20 ml tre ganger om dagen.
 3. Arnica har egenskapen til å forbedre blodkoagulasjon. Basert på det er infusjonen utarbeidet. For å gjøre dette blir to spiseskjeer av tørket råstoff dampet med 200 ml kokende vann. Etter 40 minutter kan du filtrere sammensetningen. Ta denne medisinen på en spiseskje tre ganger om dagen.
 4. Et effektivt stoff vil være et medikament basert på gress. I et glass kokende vann, suge 15 gram tørt urt og insistere i ca 15 minutter. Ta det filtrerte produktet bør være på spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

I noen tilfeller kan bruk av slike legemidler føre til utseende av allergiske reaksjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

Den rette dietten

Et viktig aspekt ved terapi er riktig ernæring. Det er nødvendig å introdusere i dietten så mange produkter som mulig, noe som forbedrer blodkoagulasjonen og gunstig påvirker sammensetningen. De inkluderer:

 1. Grønne kulturer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til salat og spinat. De inneholder en stor mengde vitamin K.
 2. Pass på å spise fet fisk, for eksempel ørret eller laks. Skriv inn torskelever i dietten.
 3. Menyen skal inneholde så mange grønnsaker som mulig. Nyttig er kål, gulrøtter, mais, agurker, tomater og selleri.
 4. Det er flere frukter: epler, bananer, granatepler, pærer. Å drikke juice.
 5. Røde bær, for eksempel bringebær, currants og jordbær vil også være til nytte.
 6. Valnøtter.
 7. Legumes: bønner, linser, erter.
 8. Hvitt brød.
 9. Bokhvete grøt.
 10. Animalfett: krem, smør. Når du velger kjøtt, er det bedre å gi preferanse til lam eller svinekjøtt. Svinelever er også nyttig.

Prøv å helt utelukke følgende produkter fra dietten:

 1. Alkoholholdige drikker.
 2. Sterk svart te og kaffe.
 3. Pølseprodukter.
 4. Fete og begavede retter.
 5. Majones.
 6. Godterier.
 7. Halvfabrikata.

Kostholdet skal balanseres. Du trenger mye mat rik på vitaminer og mineraler. Dette er den eneste måten å raskt gjenopprette helsen på.

Nå vet du hva som kalles en blødningsforstyrrelse, hvorfor det skjer og hvordan man skal takle det. Derfor, ved de første alarmerende symptomene, konsultere en lege og ta en medisinsk undersøkelse.

Krenkelse av blodpropp

Generell informasjon

Koaguleringstid (koagulasjonssystemet) er en flertrinns enzymsystem som når den aktiveres blod fibrinogen oppløst i plasma undergår spalting etter polymeriseringen grense av peptidene og danner i blodårene fibrinklumper, stoppe blødning.

Aktivering cvortyvayuschey blodsystem i forbindelse med aggregeringen av blodceller (blodplater, røde blodceller), spiller en avgjørende rolle i utviklingen av lokale trombose ved forstyrrelser av hemodynamikk og blod reologi, forandrer sin viskositet, inflammatoriske og degenerative forandringer av blodkarveggene.

flere tilbakevendende trombose kan være forbundet med kongenital (arvet) abnormaliteter cvortyvayuschey blodsystem og fibrinolyse system, først og fremst med en reduksjon i aktiviteten av de store fysiologiske antikoagulerende (antitrombin III, protein C og S og andre.) som kreves for å opprettholde det sirkulerende blod i flytende tilstand.

Prosessen med blodpropp

Viktig fysiologisk funksjon cvortyvayuschey blod system består i at det ved massiv koagulering av mikrokar i området av betennelse rundt utbrudd av smittsom vevdestruksjon, og aseptisk nekrose skiller disse lommer og hindrer spredning av infeksjon svekker levering i blodet bakterielle toksiner og vev nedbrytningsprodukter.

Imidlertid fører overdreven og altfor utbredt spredt blodpropp til utviklingen av trombohemoragisk syndrom, patologisk prosess, som er en viktig komponent i patogenesen av et stort antall sykdommer, kritiske og terminale tilstander. I denne forbindelse er anerkjennelse av koagulasjonsforstyrrelser og deres korreksjon av stor betydning i medisinsk praksis.

Blodkoagulasjonssystemet på forskjellige nivåer virker nøye med cellen hemostase, i hvilken deltar:

endotel av blodkar;

plasma enzym-systemer.

Krenkelse av blodpropp

Koagulasjonsforstyrrelser manifesteres oftest i form av blåmerker som oppstår spontant eller med mindre skader. Spesielt hvis de kombineres med gjentatt neseblødning eller blødning fra andre steder. Øker også blødende tannkjøtt, det er kutt, sår.

En omtrentlig avgrensning av de fleste av disse forstyrrelsene er mulig på grunnlag av familie og personlig historie: typen av blødning; Bakgrunnssykdommer og virkninger (inkludert rusmidler), som kan være forbundet med utviklingen av blødninger. Også bruken av disse laboratorieforsøk for bestemmelse av aktivert partiell (delvis) tromboplastintid, protrombin og trombin tid, blodplateagglutinering påvirkes ristomycin (test er viktig for å påvise de fleste former Willebrands sykdom) -studier plasmanivåer av fibrinogen og dets metabolisering produkter (oppløselig fibrinmonomer komplekser, som detekteres via paracoagulation tester, for eksempel etanol, protaminsulfatnogo, ortofenantrolinovogo, stafylokokk-adhesjon test) og fibrinogen nedbrytningsprodukter (fibrin), plasmin (fibrinolizinom).

Bestemmelse av oppløselige komplekser av fibrinmonomerer og nedbrytningsprodukter av fibrinogen er spesielt viktig for diagnostisering av intravaskulær koagulasjon, inkl. trombohemoragisk syndrom. Det er også viktig å identifisere mikrofilmens skjørhetstid, blødningstidspunktet, beregning av antall blodplater i blodet og studiet av deres aggregeringsfunksjon. Valget av diagnostiske tester er bestemt av:

bakgrunnssykdommer og effekter.

Etter det foreløpige Korrigerende tester.

Arvelige lidelser

Blant de arvelige forstyrrelsene i blodproppene er det store flertallet i hemofili A og B, og von Willebrand sykdom. De er preget av blødning, som dukket opp i barndommen; Det bemerkes gematomny type blødning (fra blødning i leddene, og det tap av muskel- og skjelettsystemet) hos menn med hemofili og blandet type (petechial-flekket med et par blåmerker) i begge kjønn med von Willebrands sykdom.

Et karakteristisk laboratorieelement ved disse sykdommene er den isolerte forlengelsen av koaguleringstiden i testen for bestemmelse av aktivert partiell tromboplastintid i normal protrombin og trombintid. I von Willebrands sykdom blir blødningstiden ofte betydelig, det er et brudd på blodplateaggregasjon under påvirkning av ristomycin.

Årsaken trombofili Det kan være hyperaggregasjon av blodplater, mangel på prostacyklin og andre hemmere av blodplateaggregering. Sekundær utarming av de ovennevnte mekanismer for å opprettholde blodets væskeform kan skyldes de intensive utgiftene til fysiologiske antikoagulanter. Tendensen til trombose øker med en økning i blodviskositeten, som bestemmes ved viscometrimetoden, samt å øke hematokritindeksen, det økte innholdet av fibrinogen i blodplasmaet.

Hvorfor såret bløder i lang tid - årsakene til koagulasjonsforstyrrelser

Koagulasjonsforstyrrelser manifest tendens til forlenget blødning, for eksempel tung menstruasjon hos kvinner blødning etter å pusse tennene eller etter kirurgi, for eksempel etter injeksjon.

I prosessen med blodkoagulasjon, blodplater, blodkoagulasjonsfaktorer i plasma, deltar blodkarvegger. Hvis det er noen brudd på disse faktorene, kan stoppe blødning være betydelig hindret.

Typer av koagulasjonsforstyrrelser

K blødningsforstyrrelser inkluderer:

 1. trombocytopeni, dvs. tilbøyelighet for overdreven blødning etter lang, for eksempel, utstøting av den tann, under rutine kirurgiske operasjoner, etc., og tendensen til dannelse av lange ikke-absorberbar bloduttredelser og ecchymoses etter skade (blåmerker), og til og med uten grunn.

trombocytopeni kan ha følgende årsaker til utseendet:

 • brudd på funksjonene til hemostatiske blodplater eller deres mangel;
 • mangel på koagulasjonsfaktorer;
 • kardiovaskulære sykdommer;
 • blandet type.
 • Tromboembolisk sykdom, det vil si tendensen til overdreven, spontan blødning med dannelsen av trombi i blodkarene.
 • Årsaker til blødningsforstyrrelser

  Som vi vet er blod et væskevev. En av betingelsene for blodets normale fysiologiske funksjon er å opprettholde en balanse mellom det hemostatiske systemet og glattheten på innsiden av karveggen.

  Effektiviteten til de to mekanismene, dvs. system som gir flyt av blod i blodkarene, samt systemer blodkoagulasjon, er en av de viktigste betingelsene for kroppens eksistens og utvikling.

  Tegn på en koagulasjonsforstyrrelse

  Typiske symptomer er forstyrrelser av blodlevring tendens til forlenget blødning, for eksempel, etter ekstraksjon, dvs. svekket evne til trombedannelse, blødning og repeterende felles hulrom.

  Når det er en koagulasjonsforstyrrelse.

  Ved primær trombocytopeni, hemoragiske sykdomssymptomer i tillegg også en økning av milten, økning i antall megakaryocytter i benmargen og megakaryoblasts forlengelse av blødningstiden.

  Denne ulempe er ikke bare utsatt for tallrike petihiyam på huden og slimhinner, men ofte stor interstitiell blødning i musklene, hjernen, indre blødninger i mage-tarmkanalen.

  Behandling av blodproppssykdommer

  For å gjøre en diagnose må du utføre laboratorietester som bestemmer mangelen eller overskytelsen av en faktor, samt deres fysiologiske effektivitet. Dette er en arbeidskrevende og kompleks analyse.

  Symptomatisk behandling utføres på sykehuset. Oppgi fersk blod eller blodprodukter, inneholder den manglende koagulasjonsfaktoren. Ved blødning anbefales umiddelbar kaldkompresjon av såret og transport av pasienten til sykehuset for spesialisert pleie.

  Et viktig forebyggende tiltak er beskyttelse av leddene fra skader og overbelastninger, samt unngåelse av alle typer injeksjoner. Du bør også varsle alle om tilstedeværelsen av blodproppssykdommer. Disse problemene er svært farlige og kan til og med føre til døden.

  Bryting av blodpropp: årsaker, symptomer, behandling

  Gumblødning eller plutselig utvikling av kutt og blåmerker kan indikere en koagulasjonsforstyrrelse. Noen patologier av blod og blodårer kan føre til utvikling av en så alvorlig tilstand som et brudd på prosessen med blodkoagulasjon. Slike sykdommer trenger obligatorisk terapi, fordi de kan være farlige, ikke bare for helse, men også for livet.

  Årsaker til blødningsforstyrrelser

  En slik livstruende tilstand, som et brudd på blodkoagulabilitet, kan oppstå som følge av eksterne faktorer eller bli arvet. Til arvelige patologier inkluderer Willebrands sykdom og hemofili. Disse sykdommene manifesteres oftest i barndommen som en felles blødning. Hemofili er for det meste en maskulin sykdom, mens von Willebrands sykdom kan påvirke både menn og kvinner: i denne patogenen opptrer blåmerker (hematomer) gjennom hele kroppen.

  Brudd på blodpropp kan også forekomme som følge av:

  bruk av noen medisiner;

  problemer med koagulabilitet i små blodkar;

  mangel på vitamin K i nærvær av en parallell forringelse av lipidabsorpsjon.

  Hva er farlig for blodproppssykdommer

  I tillegg til utseendet på flere blåmerker på kroppen som ligner et lite utslett, kan blodproppssykdommer forårsake alvorlig blødning, noe som er vanskelig å stoppe. Også på nærvær av problemer med koagulerbarhet kan det indikere blødende gummier og utvikling av omfattende hematomer selv i tilfelle en mindre skade. Personer som lider av denne patologiske tilstanden blir utsatt for en reell fare for blodpropp i karene og utvikling av slag og hjerteinfarkt på bakgrunnen.

  Hvordan vet jeg om det er en koagulasjonsforstyrrelse?

  For å avgjøre hvorvidt prosessen med blodkoagulasjon er normal, er det nødvendig å passere den samme analysen - et koagulogram, som innebærer direkte blodprøvetaking fra pasienten og undersøkelse av materialet oppnådd på spesialutstyr. Blodkoagulering er obligatorisk dersom pasienten er planlagt å utføre kirurgi, til kvinner under graviditet og i andre situasjoner som bærer risikoen for betydelig blodtap.

  I prosessen med blodkoagulering dannes et spesielt protein, fibrin. Dette stoffet hjelper kroppen til å danne blodpropper, fortykker blodet og er en naturlig reaksjon av kroppen til blodtap. I tilfelle av brudd på denne prosessen kan utvikle lang, vanskelig stoppet blødning, eller vice versa, er prosessen med hyperkoagulering når blodkoagulasjon forekommer i en akselerert modus og truer massiv trombe.

  Hvordan ta et koagulogram

  Når du besøker en lege for å bestemme blodets koagulerbarhet, vil det bli tildelt et koagulogram. Denne laboratorieprøven skal utføres på tom mage, blod tas fra venen, slik at du kan gjøre det uten bruk av venøse tourniquets og andre ubehagelige øyeblikk. Det er nødvendig å forsøke å roe seg på forhånd og ikke særlig nervøs, slapp av så mye som mulig, for å forenkle prosessen med å samle materialet til både spesialisten og deg selv. Det er også verdt å huske at nøyaktigheten av resultatet i stor grad avhenger av overholdelse av trening.

  Før du bestiller testen, er det forbudt å spise, fra øyeblikket til det siste måltidet til levering av blod skal passere minst 8 timer. Også, ikke drikk te eller juice om morgenen, du kan drikke et glass vanligt vann. Kategorisk anbefales det ikke å drikke alkohol i to dager før koagulogramleveransen.

  Hva å gjøre hvis det er blødningsforstyrrelser

  Hvis det oppdages blåmerker og blåmerker som har skjedd uten tilsynelatende grunn, bør du umiddelbart konsultere en spesialist for råd. Hvis blødningen har begynt, er det nødvendig å vedta en stilling der sårstedet må være over resten av kroppen. Blødningsområdet må nødvendigvis klemmes med en tampong laget av bandasje eller gasbind. Du må også ringe en ambulanse umiddelbart.

  Hvis det er problemer med blodkoagulasjon, vil spesialisten ordinere riktig farmasøytisk terapi. Også pasienten vil bli tildelt en tilsvarende diett, som avhenger av forskningsmessige indikatorer, henholdsvis, må legge til eller ekskludere visse produkter. For eksempel er den flytende effekten på blodet gitt av hvitløk, solsikkefrø, sjokolade, kaffe, sitroner, rødbeter. Den motsatte (fortykkelse) effekten er - koriander, bokhvete, dogrose, valnøtter.

  Redusert blodpropp: Årsaker til lav folding, sykdom, behandling

  Dårlig koagulasjon av blod... Dette uttrykket brukes, noe som betyr en reduksjon i blodets evne til å danne en tett blodpropp som dekker den skadede veggen av blodkaret. Lav koagulasjon av blod skyldes mangel på visse faktorer av hemokoaguleringssystemet eller deres funksjonelle inkonsekvens.

  Redusert blodkoagulabilitet kan mest negativt påvirke helsen og livet til en person, selv med den minste skade på fartøyet, hvis kaliberet er tilstrekkelig stort. Situasjonen er bedre når kapslarene og karene i mikrovaskulaturen er skadet, i så fall kan situasjonen ikke være så farlig.

  Forresten, "våre små brødre" kan lider av ugjennomtrengelighet av blod. For eksempel observeres en slik sykdom noen ganger i kjæledyr som er nyttige for mennesker, for eksempel hunder og hester.

  Når bare gutter?

  Den dårlige koagulasjon av blod (hypokoagulering) ble manifestert i cesarevitch Alexis - sønn av Nicholas II, for hvilken sykdommen ble kalt "kongelig". Faktisk kalles sykdommen hemofili, og gutten led av type B hemofili på grunn av mangel på julefaktoren (FIX). Han mottok en slik "gave" fra sin mor - Alexandra Feodorovna.

  Arvelig blodkoagulasjon betraktes som en ganske sjelden sykdom. For eksempel er en type hemofili B gitt til ett barn på 60.000 nyfødte. Imidlertid tar hemofili A og B, samt von Willebrands sykdom, opptil 96% av alle patologiske tilstander av hemostase, manifestert på lignende måte, utgjorde andelen av andre arvelige koagulopatier bare 4%.

  Generelt har patologien forbundet med lavt blodkoagulerbarhet, kalt hemofili, flere typer:

  • Det klassiske alternativet - hemofili A, Denne typen er diagnostisert i ca 85% av alle "hemophiliacs". Sykdommen oppstår som et resultat av en recessiv mutasjon i X-kromosomet (en kjønnsbundet funksjon), etterfulgt av en mangel på antihemofil globulin eller faktor VIII;
  • Mindre vanlig type - hemofili B, opptil 20% av alle arter (det skjedde bare med Tsarevich Alexei). Årsaken til dårlig blodpropp er den samme som i hemofili A - en patologisk forandring i genet som er ansvarlig for syntesen i X-kromosomet, på grunn av hvilken en mangel på faktor IX dannes. En særegenhet (og forskjell fra forrige form) er at hemorragisk blødning ikke oppstår umiddelbart, men etter en stund (noen ganger ganske lang), og de varer lenge.

  Disse to typene (A og B) finnes bare hos menn, siden genet er resessivt, plassert i sexkromosomet X, så i genetikk er dette fenomenet definert som en sexknyttet funksjon. Som kjent hos menn X-kromosom, bare en (sett av kjønnskromosomer hos menn - XY, kvinner - XX), og dermed får nøyaktig kromosomet som bærer patologisk endret recessive allel, og gutten får sykdommen. Jenter har to X-kromosomer, kan man bære denne patologi, men i det andre kromosomet er en dominant allel, som vil undertrykke de svake recessive - en jente i hele sin helse vil fortsette å være bærer av sykdommen, som innebærer lavere blodpropp. Det er derfor Hemofili hos kvinner er nesten aldri funnet eller oppstår i unntakstilfeller. Tidligere var slike jenter (homozygote for lavkonjunktur) bestemt til å leve opp til de første månedene, nå teoretisk det er mulig (med den konstante støtten til faktor VIII eller IX) å leve til avanserte år. Dessverre, i absolutt avhengighet av rusmidler som øker blodkoagulabiliteten. Selv om menn og hemofilier er avhengige... Men litt ikke det.

  Ingen forskjell - en mann eller en kvinne...

  I tillegg til de ovennevnte former for sykdommen, er det andre varianter:

  • Hemofili C (Mangel på faktor XI), som kan lide av både menn og kvinner, ettersom arvegangen i dette tilfellet en ikke kjønnsbundet gen er i autosome (ikke sex kromosom) kan være recessiv og dominant;
  • Hemofili D - Den sjeldneste medfødte koagulopati, den er forårsaket av mangel på Hageman-faktor (FXII). Arvstypen er autosomal dominant, slik at sykdommen kan true i samme grad individer av både mann og kvinne.

  I motsetning til type A og B forekommer hemofili C oftest uten symptomer. Blåmerker og spontane blødninger i hemofili C er sjeldne, bortsett fra at etter den alvorlige skader eller kirurgi (det er da diagnosen er etablert), slik at folk ofte leve og ikke vet om sin sykdom, hvis du ikke kommer over i livet med problemer av denne typen.

  Hemofili D er også mindre farlig enn A og B - åpen symptomer hun ikke manifesterer redusert blodpropper, som kan sees i laboratoriestudier (forlengelse koaguleringstid). Vanligvis er slike tester foreskrevet før noen kirurgisk inngrep.

  Imidlertid lider kvinner fra hemofili D mer, da de finner det vanskelig å bære et barn - de kan kontinuerlig forfølge gjentatte spontane miskramper.

  Kalt pseudohemofili von Willebrand sykdom representerer en autosomal dominant arvelig patologi, noe som tyder på mangelfullhet av en faktor med et lignende navn som er involvert i vedheft av blodplater - blodplater. For en gitt karakteristisk uregelmessighet forekomst tid til annen spontan blødning, som skiller seg spesielt varighet, som er forbundet med blodlevring brudd i tre posisjoner på en gang (og reduksjon proteolyse FVIII, vasodilatasjon utenfor mål og økt permeabilitet av veggene). Hos pasienter som lider av denne sykdommen, er det et klart brudd på blodplasmahemostase. Von Willebrands sykdom har flere undertyper.

  Svært sjeldne former

  Og ennå er arvelig patologi av forskjellige former for hemofili ikke begrenset. Fra fødselen kan barnet diagnostiseres og andre lignende når det gjelder symptomer og opprinnelsen til sykdommen:

  • Medfødte anomalier av faktor I (FI-fibrinogen) koagulasjonshemostase: afibrinogenemia, når selv spor av FI ikke kan oppdages ved laboratoriemetoder, fibrinopenia, preget av en reduksjon i konsentrasjonen av dette proteinet, disfibronogenemiya - fibrinogen er, men dets funksjonelle evner etterlater mye å være ønsket på grunn av det store antall strukturelle mangler i molekylet til dette proteinet;
  • Enda mer sjelden sykdom forårsaket av mangel av andre faktorer: X - Stewart-Prauera sykdom, II - hypoprotrombinemi, VII - gipokonvertenemiya, V - paragemofiliya (Ourena sykdom).

  Alle disse genetiske anomaliene har også en autosomal dominant (eller resessiv) arv, og derfor kan kvinner og menn fremstå i samme grad.

  Figur: Mekanismen for blodpropp og de faktorer som er involvert i det

  K-vitamin for nyfødte

  Men i denne sammenheng vil jeg gjerne huske enda en patologi som er svært skarpt manifestert i et barn umiddelbart etter fødselen, og slette symptomene med hver eneste dag i livet. Dette er - hemorragisk neonatal sykdom, utvikler seg med FII, FVII, FIX, FX-mangel, hvis syntese er avhengig av vitamin K. Det er ikke utelukket i slike tilfeller og leverens rolle, fordi det ennå ikke har nådd sin funksjonelle modenhet hos nyfødte.

  Umiddelbart etter fødselen nærmer nivået av de ovennevnte faktorene nesten 50% og begynner umiddelbart å falle ut og nå minimum 2-3 dager i livet. I beste fall er sykdommen manifestert ved blødning fra navle såret og hematuria (blod i urin), og i verste fall - forårsake alvorlige komplikasjoner: alvorlig blødning, intrakranial blødning, utvikling av hypovolemisk sjokk.

  Hvis patologien oppdages i tide og leger klarer å unngå komplikasjoner, øker konsentrasjonen av faktorer i blodet gradvis, men for en viss tid, som er flere uker, når ikke nivået i blodet hos en voksen.

  Behandling - preparater av vitamin K. Forresten bør det bemerkes at kumelkemiddel i innholdet av vitamin K overstiger kvinnene betydelig. Det er også lagt til melkeblandingene beregnet for "kunstige personer", slik at utviklingen av symptomene på sykdommen er mer sannsynlig hos barn som er naturlig brystmatet.

  Andre årsaker til dårlig blodpropp

  Dermed er hovedårsakene til virkelig dårlig blodkoagulasjon arvelig patologi - denne eller den slags hemofili (selvfølgelig er det i utgangspunktet A eller B), von Willebrands sykdom eller andre medfødte sykdommer som genetisk programmerer sviktet av faktorer i hemokoaguleringssystemet.

  Men i tillegg til sykdommen som oppstår som et resultat av mutasjonen av genet og den etterfølgende anomali av genomet, er redusert blodkoagulering også forårsaket av andre sykdommer, for eksempel:

  1. Patologi i leveren. Som kjent i parankymet til dette organet, blir viktige faktorer i hemokoaguleringssystemet syntetisert - protrombin og fibrinogen;
  2. Mangel på vitamin K, som også deltar i dannelsen av de ovennevnte faktorene i leveren;
  3. Hemolytisk anemi, etterfulgt av ødeleggelse av røde blodceller (RBC) i blodet, noe som fører til at benmargen (BM) for å jobbe i en nødmodus - han forsøker å gjenopprette tap, men cellene går inn i blodet for ung, ikke i stand til å takle sine funksjonelle oppgaver til det fulle. I tillegg, mens man engasjerer seg i den aktive produksjonen av røde blodlegemer, glemmer beinmargene noe om blodplater som gir den primære vaskulære blodplatehemostase;
  4. Allergiske og anafylaktiske reaksjoner, forårsaker betydelig inntak av histamin i blodet, og ved å øke permeabiliteten av vaskulære vegger bidrar han til fortynning av blod;
  5. Trombocytopenisk purpura;
  6. Hematologisk patologi (leukemi), hvor det hematopoietiske vevet berørt av en ondartet prosess er berøvet muligheten til å syntetisere normale elementer normalt;
  7. Mangel på et så viktig element for kroppen, som kalsium, fordi det ikke bare fremmer normal funksjon av hjertet og styrker beinene, er det sammen med andre faktorer (fibrinogen, protrombin) mest direkte relatert til blodproppens prosess;
  8. DIC-syndrom i fasen av hypokoagulering;
  9. Kjøpt Willebrands syndrom, som kan skyldes kollagenoser, systemisk lupus erythematosus (SLE), amyloidose, forgiftning assosiert med inntak av pesticider i kroppen;
  10. introduksjontrombolytika (plasmin, streptokinase), store doser antikoagulanter (heparin) eller forlenget antiplatelet terapi (preparater av acetylsalisylsyregruppen).

  Hovedsymptomet er økt blødning

  Differensiering av koagulopatier (arvelig og oppkjøpt) utføres basert på pasientens familie og personlige anamnese, samt på basis av laboratorieundersøkelser.

  Medfødt patologi manifesterer som regel økt blødning uten å vente på en voksen menneskelig tilstand. Et barn som har fått hemofili fra sin mor, tidlige hematomer og blødninger i muskler og ledd, som ofte i barndommen, bryter muskuloskeletalsystemet og danner funksjonshemning. Med von Willebrands sykdom er blødningen spesielt langvarig i tide og laboratorietester bekrefter dette (langvarig blødning, ristomycin er svekket blodplateaggregasjon).

  tegn på redusert blodpropp, inkl. av arvelige grunner

  Dårlig koagulasjon av blodet er oftest manifestert:

  • Dannelsen av blåmerker, som ofte vises på egenhånd ("fra grunnen av") eller etter mikrotraumas, er svært ubetydelig;
  • Nasal, gingivalblødninger eller blødninger fra små riper, for ikke å nevne kutt;
  • Utslett av ulike typer;
  • I andre tilfeller (f.eks. Hemofili) - store hematomer og dårlig stopp av blødning.

  Sannsynligvis har leseren allerede innsett at blodets lave koagulasjon kan være veldig farlig for livet, så en pasient som lider av en slik patologi må iakttas av legen og hans umiddelbare inngrep, hvis forholdene krever det.

  Lykke til morskap er i spørsmålet

  Dårlig blodpropp fare i alle tilfeller blødning som til enhver tid kan komme ut av kontroll, men spesielt denne patologi er farlig under svangerskapet, når kroppen er klar til å forlate, prøver alle de "gi" og resultere i skjønneste orden hele hemostase (for å unngå og blødning og trombose). Sannsynligheten for å gjøre uten komplikasjoner av denne typen er høy hos kvinner som ikke har en arvelig patologi av hemostase og de oppkjøpte sykdommene som er nevnt ovenfor, der det er en nedsatt koagulasjon av blodet. Dessverre faller ikke ønskene alltid sammen med virkeligheten.

  Finne en forventningsfull mor når du registrerer problemer i koagulasjonssystemet, en fødselslege-gynekolog ser det som en høyrisikogruppe og i fremtidige utgaver avgjøres i forbindelse med andre spesialister (hematologist, indremedisiner, revmatolog, en allergolog). I særlig alvorlige tilfeller (akutt leukemi, hemolytisk anemi) advarsler legen kvinnen om fremtidige komplikasjoner og foreslår å avbryte graviditeten av medisinske grunner.

  I mellomtiden, par som vil ha en sunn baby, trenger ikke å vente på en uplanlagt graviditet, denne hendelsen bør utarbeides på forhånd og i all alvor. For eksempel bør en kvinne maksimere leveren, hvis organet ikke er ganske sunt, behandle andre kroniske sykdommer, og om mulig ta seg av allergisk status.

  Sikkert, hver spesifikke patologisk variant krever en separat vurdering og en spesiell tilnærming, derfor er det neppe mulig å gi anbefalinger for alle tilfeller av liv. Men kvinner med en familie historie og historie i håp om trygt å føde et friskt barn bør bli husket som under svangerskapet, mange latente, asymptomatisk sykdom kan plutselig mest dårlig måte å uttrykke seg, derfor er det nødvendig å lytte til legens råd og kontinuerlig overvåke deres helse.

  I konklusjonen av denne delen vil jeg gjerne gi en tabell med normale verdier av noen (mest signifikante) indikatorer under svangerskapet:

  Årsaker til dårlig blodpropp og måter å reparere brudd på

  Blod er en unik biologisk væske. Den består av plasma, hvite og røde blodlegemer, som hver utfører ulike funksjoner som er nødvendige for å opprettholde menneskeliv og helse. Evnen til å koagulere, gi hemostase - en av dens viktige egenskaper.

  Det er en rekke sykdommer når pasienten utvikler en patologi - dårlig koagulerbarhet av blod, hvis årsaker er bestemt i medisinske institusjoner etter å ha utført diagnostiske prosedyrer. Hvorfor er denne tilstanden farlig? Enn det kan true? Hvordan forbedre og normalisere blodpropp?

  Genetisk faktor

  Mangelen på koagulasjon, dårlig koagulasjon, som motsatt prosess - hyperkoagulerbarhet, er ikke en uavhengig sykdom. Dette fenomenet betyr at en person utvikler en sykdom, en av manifestasjonene derav er endringen i antall og egenskaper blodceller - blodplater.

  Usammenhengen eller dårlig blodpropp kan være forbundet med arvelige (genetiske) sykdommer eller ervervet i løpet av livet. Dårlig eller lav koagulerbarhet av blodserum har ulike årsaker som krever forskjellige behandlinger. Alle brudd er notert ved koder D65-69 for ICD 10.

  Hemofili er en genetisk bestemt sykdom som utvikler seg på grunn av mangel i blodet av dets betydelige komponenter - et bestemt protein eller plasma som er ansvarlig for prosessen med å stoppe kroppsblødningen. En annen arvelig patologi kalles Willebrands sykdom. Pasienten danner ikke blodpropp på grunn av fraværet av en viktig komponent - en bestemt faktor for von Willebrand.

  Blødningsforstyrrelser i en voksen mann eller en gutt på grunn av hans hemofili provoserer utviklingen av samtidig sykdom - regelmessig blødning i indre organer og ledd, noe som kan forverre under patologiske prosesser.

  Årsaker til utilstrekkelig blodkoagulasjon, ikke relatert til genetikk

  Lav unormal koagulerbarhet av blodenzymer har årsaker som ikke er relatert til genetikk, som i de fleste tilfeller er herdbare. Leger identifiserer faktorer som kan redusere denne evnen:

  • leversykdom av en onkologisk, smittsom eller betennelsessykdom;
  • redusert immunforsvar av kroppen;
  • blodsykdommer, hvor det er en endring i kvantitativ dannelse av blodplater;
  • Langsiktig bruk av rusmidler fra grupper av antibiotika eller antikoagulantia;
  • mangel på kalsium, jern og vitamin K, som er involvert i mekanismen for blodpropper;
  • lever i områder med dårlige miljøforhold, arbeider med skadelige stoffer eller farlige arbeidsfaktorer;
  • Noen allergiske reaksjoner som kan oppstå hos pasienten.

  Hvilke tegn bidrar til å bestemme en patologisk tilstand?

  En tilstrekkelig grunn til raskt å søke medisinsk hjelp er påvisning av slike tegn:

  • blødning av sterk, langvarig natur som oppstår når et blodår er skadet litt;
  • Causeless utseende av blåmerker på kroppen;
  • Vanlige neseblod som er vanskelig å stoppe
  • blødning når du børster tenner;
  • økning i volumet av menstruasjonsblod;
  • utseendet av livmorblodning, ikke forbundet med den månedlige syklusen;
  • utseendet av blod i avføringen - oppstår som følge av intestinal blødning.

  Bekreft at den lave koaguleringen hjelper testen, analysen sendes på tom mage, prøven tas fra fingeren.

  For hver pasient vil legen tildele utvidet diagnose som vil koble det eksisterende symptomet med en bestemt sykdom og foreskrive en behandling som kan redusere manifestasjoner eller eliminere alle tegn på farlig tilstand.

  Den enkleste måten å oppdage et brudd er å undersøke munnhulen etter hygieneprosedyrer

  Patologi i barndommen

  Dårlig koagulasjon av blod i et barn, som hos en voksen, kan være forbundet med arvelige faktorer eller ervervet på grunn av sykdommer. Hver nyfødt i de første timene i livet blir utsatt for en undersøkelse - han tar blod for å bestemme helseindikatorene, blant annet å studere sin evne til å koagulere.

  Barnet kan få patologiske forandringer, hvor den beskrevne indikatoren vil endres:

  • hjertesykdom og blodkar;
  • autoimmune sykdommer;
  • mangel på essensielle stoffer og vitaminer;
  • Konsekvenser av transfusjon av donorblod, utført under kirurgi eller etter vitale tegn.

  Dr. Komarovsky E.O. viet en hel leksjon til dette emnet, videoen derav lett kan bli funnet på hans offisielle ressurs.

  Donorblod kan forårsake en patologisk tilstand

  Hva er farlig patologi under graviditet?

  Dårlig blodpropp under graviditeten er en faktor med økt fare for en kvinne og et foster. Når du planlegger fødselen til et barn, må du gå til en konsultasjon og ta de nødvendige tester. I ventetiden endrer kvinnen raskt hormonell bakgrunn, det er en skarp korreksjon av blodet, immunsystemet.

  Hvis en kvinnes blodkapasitet for koagulasjon senkes, er komplikasjoner for fosteret og den gravide kvinnen selv mulig:

  • fare for abort
  • for tidlig levering av en for tidlig baby på grunn av placentaavvisning
  • postpartum blødning, stopp som bare hjelper kirurgisk behandlingsmetode.

  En gravid syke kvinne skal redusere bruken av vann, noe som kan fortynne blod og utvide blodårene.

  Koagulasjonsprøving hos raske, gravide kvinner utføres en gang i trimesteren

  Hvordan kan jeg øke lavt blodpropp?

  Utilstrekkelig evne til blodpropper kan heves. Den terapeutiske metoden med bruk av medisinsk behandling, et kompleks av vitaminer, mikroelementer, folkemidlene, endringer i livsstilen og ernæring av pasienten vil bli foreskrevet i en medisinsk institusjon. Tverrfaglig terapi vil kun forbedre tilstanden ved grundig overholdelse av alle anbefalinger.

  I tilfeller der dårlig blodkoagulasjon er diagnostisert, hva skal man gjøre for hver pasient i hvert enkelt tilfelle identifisert - rådgiver kun legen på grunnlag av en detaljert studie av helsestatusen. Hvis du gjennomgår et akselerert månedlig behandlingsforløp, kan du forbedre tilstanden betydelig. Selvmedisinering er uakseptabelt, kan føre til uopprettelige helsemessige feil, har høy risiko for dødelighet, spesielt i alderen.

  Mer informasjon om koagulasjonsprosessene finnes i videoen:

  Blodstammeforstyrrelser: generelle tilstander, symptomer, årsaker

  Under prosessen med koagulering aktiveres flere systemer i kroppen.

  Dette inkluderer "cellekoagulasjon" (= primær koagulasjon ved adhesjon av blodplater) og "plasmakoagulering" = sekundær koagulasjon). Videre spilles en viktig rolle av fibrinolysesystemet, et system av koagulasjonsinhibitorer og fibrinolyse og et endotelsystem. Samtidig aktiveres komponentene i den inflammatoriske kaskade (komplementsystem, kininsystem og sårhelingsprosesser) også.

  Normal hemostase utføres ved interaksjon av blodplater, fibrin dannet i koagulasjonskaskade og mikrosirkulasjonssystemet. Anomali av noen av disse komponentene manifesteres av tendensen til blødning, purpura og spontan, noen ganger massiv blødning.
  Tilgjengelighet muskel bruising eller hemartrose indikerer manglende koagulasjonsfaktorer (f.eks hemofili), mens purpura eller blødning karakteristisk for blodplate abnormaliteter.

  Blødning av slimhinnen (akutt gastrointestinal blødning) kan forekomme i fravær av hemostaseforstyrrelser, for eksempel i magesår.

  Hvis koagulasjon eller blodplateforstyrrelser ikke detekteres ved rutineundersøkelser, bør pasienten undersøkes for skjulte blødninger (for eksempel jernmangelanemi, blødning i fundus).

  Årsaker til blødningsforstyrrelser

  Kan deles inn i tre grupper:

  • koagulasjonsforstyrrelser;
  • abnormaliteter av blodplater (reduksjon i tall eller funksjon);
  • mikrosirkulatoriske lidelser.

  Laboratory og instrumentelle metoder for forskning

  Utfør hos alle pasienter:

  • Koaguleringsscreening (protrombintid, APTT, trombintid).
  • OAK og mikroskopi i et tynt lag.
  • Studie av urea og elektrolytter.
  • Undersøkelse av funksjonelle leverprøver.
  • Gjennomføre tester for kompatibilitet.
  • bestemmelse av blødningstid
  • funksjonelle tester av blodplater;
  • En undersøkelse av benmarg oppnådd ved aspirasjon;
  • påvisning av autoantistoffer;
  • påvisning av antiplatelet antistoffer;
  • bestemmelse av nivået av individuelle koagulasjonsfaktorer.

  Behandling av blødningsforstyrrelser

  Unngå at du foreskriver NSAID, spesielt acetylsalisylsyre.

  Ikke injiser narkotika intramuskulært.

  Unngå å utføre arteriell punktering.

  Be en spesialist om nødvendig for å gjennomføre invasive prosedyrer. Når den sentrale vene er kateterisert, foretrekkes den indre jugularvenen, snarere enn den subklaviske venen.

  Ikke bruk automatiske blodtrykksdetekteringsutstyr, da de kan provosere blødninger i de øvre delene av proppene.

  Inspiser huden, slimhinner i munnen og fundus for å identifisere tegn på fersk blødning.

  I nærvær av hemodynamiske lidelser kompenserer de for BCC med kolloidale infusjonsløsninger og vurderer behovet for blodtransfusjon.

  Spesiell terapi

  • Undersøke pasienten for å identifisere behandles årsaker til blødning (f.eks esophageal varicer, vaskulær skade forårsaket hemoptysis, lungeinfeksjon, etterfulgt av hemoptyse).
  • Stopp administreringen av et legemiddel som øker blødningen.
  • Om nødvendig, korrigere koagulasjonsforstyrrelser.
  • Om nødvendig, korrigerer blodplatebeskadigelsen.

  Medikamenter som forårsaker hemorragiske lidelser

  • Koagulasjonsforstyrrelser:
  • Heparin.
  • Warfarin.
  • Asparaginase (reduserer innholdet av vitamin K-avhengige faktorer).
  • Analoger av heparin (argatroban, hirudin).
  • trombocytopeni

  Immungenesis:

  • heparin;
  • kinin;
  • penicillamin;
  • blokkere av histamin H2-reseptorer;
  • tiazid diuretika.

  Ikke-immungenesese:

  • cytotoksisk kjemoterapi;
  • kloramfenikol;
  • primaquine;
  • alkohol.

  Trombocytfunksjonssykdom:

  • Acetylsalisylsyre, NSAIDs.
  • tiklopidin
  • Antibiotika (for eksempel piperacillin, cefotaxim).
  • Dekstraner.
  • Alkohol.

  Mikrocirkulasjonsforstyrrelser:

  Kollisjonsbrudd

  Vanlige grunner:

  • Utnevnelse av antikoagulantia.
  • Leversykdommer
  • K-vitamin mangel;
  • Obstruktiv gulsot;
  • sykdommer i tynntarmen.
  • DIC.

  Sjeldne grunner:

  • Massiv transfusjon.
  • Hemofili A, B.
  • Von Willebrands sykdom.
  • Virkninger av faktor VIII-hemmere.
  • Amyloidose (oppnådd mangel på faktor X).
  • Mangel på en inhibitor av aglazmin.

  Medfødt misdannelse (sjelden)

  Årsaker kan være utilstrekkelige faktorer, en defekt av von Willebrand-faktor, trombocytopati.

  Ervervede koagulasjonsforstyrrelser

  årsaker kan være:

  • preparater:
   • antagonister av vitamin K → et brudd på syntesen av vitamin K-avhengige proteiner (FII, VTI, IX, X);
   • acetylsalicylsyre, klopidogrel, ikke-steroide antireumatiske midler, antagonister, glykoprotein Ilb / IIIa (abciximab - irreversibel blokkade tirofibanieptifibatid - reversibel blokkering), penicillin, cefalosporin, rekombinant vevsplasminogenaktivator, forskjellige cytotoksiske midler, kalsiumkanalblokkere og beta-reseptorblokkere, tri-cyklisk antidepressiva, antihistaminer → trombocytopati;
   • heparin (

   1000-folds forbedring av den antitrombotiske effekten) → heparininducert trombocytopeni (HIT I og II);

  • valproinsyre → von Willebrand syndrom, faktor VIII-mangel, hypofibrinogenemi;
  • infusjon av HES → fortynningskoagulopati;
  • antibiotika, som virker på tarmfloraen (induksjon av vitaminmangel);
  • fibrinolytika;
  • L-asparaginase (kjemoterapi i leukemi og ikke-Hodgkins lymfom, → forstyrrelse av fibrinogensyntese og ATIII);
 • Hypotermi (3 / μl)

 • Les Mer Om Fartøyene