Hvorfor er dårlig blodpropp, og hvordan kan du forbedre den?

Hemostase er et biologisk system som er ansvarlig for koagulering og væskeform av den "røde substansen". Krenkelser i det etablerte arbeidet i denne strukturen manifesteres i en langsom reaksjon av kroppen til det pågående blodtapet. Dårlig koagulasjon kan forårsake mange patologiske prosesser.

Hvordan kalles blodproppstesten

Som et forebyggende tiltak eller å finne ut årsakene til utviklingen av en sykdom, blir laboratorietester ofte utnevnt. Det legges stor oppmerksomhet til indikatorene for koagulabilitet av biofluidet. Eventuelle avvik fra normen indikerer brudd på hemostase. Prosessen med koagulering av "rødt stoff" er tydelig illustrert ved å utføre forskjellige analyser:

 1. Ifølge Sukharev. Denne studien utføres 3 timer etter å ha spist. For å utføre analysen, ta en kapillærvæske og fyll den med en spesiell beholder. Deretter beregnes begynnelsen og fullføringen av koagulasjonsprosessen ved bruk av stoppeklokken. Koagulasjonstiden er normal i første fase - 30-120 sekunder, og på slutten av analysen - 3-5 minutter.
 2. Ifølge hertugen. Analysen bidrar til å bestemme koagulerbarheten av den "røde substansen" ved å piercere øreflippen med en nål. Siden begynnelsen av studien blir filterpapir påført såret hvert 15.-20. Sekund. Etter at sporene av bio-væsken ikke lenger eksisterer på det, anses blodproppsprosessen å være fullstendig. Den tillatte normen hos kvinner, så vel som hos menn, varierer fra 1 til 3 minutter.

Dårlig blodpropp

Viskositeten til et biologisk stoff påvirker evnen til å utøve en trofisk funksjon i kroppen. Ekstern eller intern skade på fartøyets vegg tjener som utløsermekanisme for den videre hurtigkoagulasjonsprosessen. Dårlig blodpropp forhindrer normal tilførsel av celler med næringsstoffer og oksygen, noe som utløser utviklingen av mange alvorlige sykdommer.

symptomer

Dårlige indikatorer på næringsvæskekoagulasjon representerer en direkte trussel mot pasientens liv. I denne forbindelse må analysen av koagulerbarheten av biologisk stoff innleveres før en prosedyre som involverer selv minimal blodtap. Et koagulogram må også tas før du tar medisiner som fortynner det biologiske væsken. Pasienter med dårlig blodkoagulasjon kan observere følgende tegn på denne sykdommen:

 • spontan blødning;
 • dannelse av blåmerker selv fra mindre blåmerker;
 • svakhet, svimmelhet.

årsaker

Reduksjon i koagulerbarheten av et biofluid møtes ikke så ofte, som økning. Mange faktorer påvirker forekomsten av en farlig lav grad av koagulasjon. For å finne ut årsakene til dårlig blodpropp hjelper en integrert tilnærming til studiet av problemet. Hovedårsakene til kroppens reduserte reaksjon til utstrømningen av den "røde substansen" er følgende menneskelige tilstander:

 • Sykdommer i leveren, kompliserer syntesen av mange koagulasjonsfaktorer.
 • Akutt tap av bio-væske; fører til tap av dens ensartede elementer.
 • Reduser i massefraksjonen av blodplater.
 • Mangel på vitamin K, involvert i syntesen av protrombin.
 • Hemofili.
 • Den siste fasen av DIC-syndrom, som oppstår på bakgrunn av sepsis, er en abscess av bløtvev.

Hva å gjøre med dårlig blodkoagulasjon

Hvis du har symptomer på redusert koagulasjon av biofluidet, bør du straks konsultere en hematolog. Spesialisten vil foreslå deg å gå gjennom ulike studier, på grunnlag av hvilke han vil trekke konklusjoner om sykdommens etiologi. Behandling av dårlig koagulasjon har ofte en langvarig karakter. Avhengig av årsakene til patologien, brukes følgende medisiner og folkemedisiner:

 1. Koagulanter av indirekte virkninger som deltar i blodproppene.
 2. Inhibitorer av fibrinolyse reduserer oppløsningen av trombi, øker hemostasen.
 3. Koagulanter med direkte virkning hjelper lokalt å stoppe utløpet av "rødt stoff".
 4. Transfusjon av et biofluidisk plasma, som tillater oppnåelse av koagulasjonsfaktorer.
 5. Øk eller reduser koagulasjon med naturlige produkter og produkter. For eksempel bidrar en avkok av pine nut shell til å forbedre hemostase. Legemiddelet styrker fartøyene godt, men har kontraindikasjoner ved høyt trykk.

Egenskaper ved behandling av uforbløtbarhet i blodet

For tiden kan blod koagulerbarhet økes ved bruk av forskjellige medisiner. En viktig rolle er å forebygge redusert koagulasjon, spesielt i forhold til personer som er utsatt for denne sykdommen. En egen risikogruppe består av gravide og småbarn. Behandlingsregime for slike pasienter er noe forskjellig fra de konvensjonelle tiltakene.

I svangerskapet

Barnets levetid påvirker aktivt koaguleringen av blod i mors kropp. Det svekkede immunforsvaret gir ikke de nødvendige signalene om brudd og arbeider med slitasje, så det er viktig for gravide å ta kontrolltester på månedlig basis. Reduser risikoen for komplikasjoner ved dårlig koagulasjon kan være riktig ernæring og ta "sparing" medikamenter.

Barnet

Terapi av koagulasjonsforstyrrelser hos barn oppstår gjennom medisiner. I alvorlige tilfeller er barnet innlagt på sykehus og utsatt for intravenøs administrering av stoffer som løser blodpropper, til tilstanden forbedres. Videre behandling av en liten pasient inkluderer administrasjon av medisiner i form av tabletter: "Aspirin" eller antikoagulantia.

Video om blødningsforstyrrelser

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Hvorfor det er en dårlig koagulerbarhet av blod, og hva du skal gjøre

Blod - den viktigste delen av menneskekroppen, fordi den inneholder stoffer som er viktige for alle organer og vev uten unntak. Avvik fra normen av tilstanden eller sammensetningen av blodet forårsaker forstyrrelse av mange funksjoner og fører til sykdommer. Hva er farlig, er dårlig blodkoagulabilitet, hva er navnet på sykdommen forbundet med det, og hva som kan gjøres for å normalisere tilstanden? Spørsmål som er bedre å vite svar på forhånd for ikke å gå seg vill i en krisesituasjon.

Dårlig blodpropp blir kalt en sykdom

Dårlig blodpropp, samt dens fortykkelse er ikke en sykdom, det er en manifestasjon av sykdommer og tilstander som bestemmer en reduksjon i blodkoncentrasjonen av koagulasjonsfaktorer. Sykdommer er ofte arvelige.

 1. Hemofili. Genetisk bestemt sykdom. Det er to typer - når det ikke er noe protein i blodet som er ansvarlig for blodkarakterisering eller når det er mangel på Kristmas plasma.
 2. Von Willebrands sykdom. Arvelig i de fleste tilfeller, en mangel i blodet hos pasienter med en bestemt faktor av von Willebrand. Som et resultat er det ingen dannelse av blodpropp, da blodplater ikke holder seg til veggene til den skadede beholderen, oppstår ikke aggregering av blodplater. Reduksjon i blodet av von Willebrand-faktor forekommer også som følge av flere blodtransfusjoner, med aortastenosose, reumatoid artritt.

Dette er to sykdommer, hvor hoved manifestasjonen er økt blødning. Du kan også legge merke til betingelsene forbundet med antall blodceller som deltar i dannelsen av blodpropp - en trombose på stedet for skade på karet eller fibrinfilamenter som fikser det:

Årsaker til dårlig blodpropp

Reduksjon i koagulasjonskapasiteten til blod oppstår ved slike faktorer:

 • leversykdommer, som er ansvarlig for utviklingen av de fleste koagulasjonsfaktorer:
  • onkologisk - karsinom, metastase i leveren,
  • infeksiøs - hepatitt,
  • reduserer mengden av fungerende levervev - skrumplever;
 • forgiftning, langvarig bruk av antibiotika, antikoagulantia;
 • kalsiummangel involvert i dannelsen av en trombus, er dets deltakelse nødvendig for å danne trombin og fibrin;
 • mangel på vitamin K - dannelsen av mange koagulasjonsfaktorer oppstår med den obligatoriske forekomsten av vitamin K.
 • noen former for anemi, rikelig blodtap - tap av et stort antall røde blodlegemer stimulerer benmarget til økt produksjon, til skade for dannelsen av blodplater; med rask blodtap har kroppen ikke tid til å fylle antall blodplater;
 • leukemi - det er et brudd på trombocytdannelse.

Symptomer på lavt blodpropp

Hoved manifestasjonen er økt blødning og manglende evne til å stoppe blodet ved vanlige metoder.

Også pasienter opplever hyppig spontan blødning, fra de minste blåmerker, store blåmerker og blåmerker, svakhet og svimmelhet observeres.

Dårlig blodpropp: hva skal jeg gjøre

Hvis symptomer på lavt blodkoagulerbarhet ses, bør du besøke en hematolog og gjennomgå en grundig undersøkelse for å fastslå årsaken til patologien.

Den viktigste metoden som lar deg overvåke blodtilstanden - biokjemisk analyse - koagulogram. Alle medisinske tiltak utføres med jevne mellomrom testing.

Behandling av overdreven blodtynning bør utføres nødvendigvis under tilsyn av en lege, for ikke å overføre patologien til motsatt tilstand og ikke da kjempe med økt trombose.

Fra medisiner bruker vanligvis:

 • K-vitamin i form av injeksjoner;
 • aminokapronsyre og andre midler som hemmer oppløsningen av fibrin;
 • koagulanter av direkte og indirekte virkning;
 • legemidler som stimulerer produksjon av blodplater - oprelvekin, hydroxyurea.

En god effekt er en transfusjon av blodplasma som inneholder koagulasjonsfaktorer.

Ved behandling av lavt blod koagulerbarhet er næring av stor betydning. anbefales

 • økt innhold i kostholdet av matvarer som inneholder vitamin K: berik dietten med bokhvete, bananer, mango, reddik, mulberry, rød pepper, belgfrukter, valnøtter;
 • begrensning eller utelukkelse av drikkevarer med koffein;
 • nettle, yarrow, avkok av valnøtt skall - folkemedisiner effektive med blødning.

Dårlig blodpropp under graviditet

Under graviditeten opplever en kvinnes kropp betydelige belastninger, så det kan være forhold som bidrar til å redusere blodkoagulasjon. Ofte skjer dette i tilfelle av

 • en overbelastning av immunsystemet;
 • virussykdommer;
 • bruk av medisiner, tillatte antibiotika;
 • beriberi;
 • økt innhold av vitamin C i mat.

Redusert blodpropp kan forårsake alvorlige komplikasjoner - postpartum blødning, tidlig opphør av graviditet.

For å forhindre utvikling av patologi,

 • helt gi opp røyking (og passiv også);
 • å fullt ut spise, for å fylle mangelen på vitaminer;
 • å etablere en drikkegruppe uten å bruke overflødig væske.

Tilstedeværelsen av dårlig blodkoagulasjon er en anledning til å være oppmerksom på kroppens velvære, å utføre de nødvendige tiltak for sanitet, å innføre restriksjoner i vanlig livsstil. Da vil denne sykdommen være under pålitelig kontroll og kan ikke forårsake mye skade.

Lav blodpropp

Under normale forhold er blodet konstant i flytende tilstand. Hvis et fartøy er skadet, kommer vævspartikler inn i blodet, prosessen med blodkoagulasjon starter. Dette skaper en trombose som tetter opp i det skadede området.

Under visse omstendigheter kan dårlig blodproppering observeres. Dette er fulle av alvorlige blødninger og helseproblemer. Derfor er det viktig å finne ut årsakene til dette fenomenet i tide og handle.

Hva er denne sykdommen

Blod består av mange komponenter: proteiner, blodplater, erytrocytter, fibriner og andre. Hun er ansvarlig for å levere næringsstoffer og oksygen til alle indre organer og vev.

For å forhindre alvorlig blodtap i tilfelle vaskulær skade, blir prosessen med dannelse av trombi tilveiebragt når vevsfaktoren kommer inn i blodbanen. Hvis denne prosessen er ødelagt, indikerer den forekomsten av sykdommen.

Dårlig blodpropp er forbundet med mangel på visse enzymer. Det er en redusert produksjon av blodplater. Denne patologien er farlig for menneskers helse og liv. Hvis vaskulær skade er alvorlig, kan alvorlig blodtap føre til døden til en person.

Avhengig av provoserende faktor kan det være flere svar på spørsmålet om hva sykdommen heter:

 1. Hvis patologien er assosiert med mangel i fibrinogenes blod, kalles koagulasjonsforstyrrelsen fibrinogenese.
 2. Når en arvelig faktor spiller en nøkkelrolle, kalles sykdommen vanligvis hemofili. Dette problemet påvirker hovedsakelig menn.
 3. Sykdommen forårsaket av mangel på blodplater kalles "trombocytopeni".

Disse sykdommene har lignende årsaker til utseende og er preget av de samme symptomene.

Hva er årsaken til sykdommen?

Årsakene til dårlig blodpropp kan varieres. Og hos menn og kvinner, kan sykdommen skyldes ulike faktorer. Likevel er det en rekke generelle forutsetninger:

 1. Leversykdommer
 2. Feil i arbeidet med immunsystemet.
 3. Langsiktig behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 4. Akutt mangel på kalsium i kroppen.
 5. Allergiske reaksjoner, som ledsages av en signifikant utgivelse av histaminer i blodet.
 6. Utvikling av kreft.
 7. Terapi med rusmidler rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer.
 8. Ufordelige miljøforhold, ansettelse i farlig produksjon.
 9. Mangel på vitamin K i kroppen.
 10. Langvarig behandling med sterke antibakterielle stoffer.
 11. Bruk av legemidler som er utformet for å forhindre dannelse av nye kar i kroppen.

Hos kvinner fører behandlingen av åreknuter ofte til et problem. Det utføres ved hjelp av spesialiserte stoffer, for eksempel Troxevasin, Warfarin, Detralex og andre. Disse stoffene kan sterkt fortynne blodet, noe som fører til dannelsen av et brudd.

Hos menn blir arvelig faktor en hyppig årsak til problemet. En slik sykdom, som hemofili, overføres ofte fra generasjon til generasjon nettopp gjennom hannelinjen.

Årsaker til sykdommen hos barn

Brudd på blodpropp kan observeres selv i tidlig alder. De vanligste årsakene hos barn er:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Medfødt hemofili, som var arvet av barnet.
 3. Mangel på vitamin K i kroppen.
 4. Autoimmune sykdommer.
 5. Blodtransfusjon ble utført.

Dårlig blodpropp i et barn kan være ekstremt farlig for helsen og til og med livet. Derfor er det nødvendig å diagnostisere det så tidlig som mulig og starte behandlingen.

Årsaker og fare for blødningsforstyrrelser i svangerskapet

Under babyens svangerskap gjennomgår en kvinnes kropp enorme endringer, så han må tilpasse seg nye forhold. Endringer forekommer i mange systemer. Dette fører ofte til funksjonsfeil, inkludert i sirkulasjonssystemet. Blant hovedårsakene til dårlig blodpropp under graviditeten er:

 1. For tidlig avløsning av morkaken.
 2. Emboli med fostervann.
 3. Omorganisering av immunforsvaret forårsaket av graviditet.

Brudd på blodpropp i gravide kan føre til negative konsekvenser for helse og til og med liv. Det er stor sannsynlighet for blødning etter fødsel, tidlig fødsel eller abort. Derfor utpeker spesialister nødvendigvis en rekke hensiktsmessige analyser for påvisning av patologi.

En gravid kvinne må ta godt vare på helsen. Et komplett nektelse fra røyking og drikking til og med små doser alkoholholdige drikker er obligatorisk. Det er nødvendig å skape et drikkeregime riktig, fordi overflødig væske i kroppen kan utløse blodfortynning.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Tilstedeværelsen av sykdommen er indikert ved karakteristiske symptomer. De inkluderer:

 1. Lang og alvorlig blødning selv med liten skade på blodårene.
 2. Utseende på kroppen av blåmerker av ukjent opprinnelse.
 3. Hyppig blødning fra nesen.
 4. For rikelig menses.
 5. Blødende tannkjøtt mens du børster tenner eller spiser fast mat.
 6. Blødninger i tarmen, som oppdages ved blanding av blod i avføringen.

Disse tegnene bør være en unnskyldning for å umiddelbart konsultere lege. Spesialisten vil utføre den riktige diagnosen, og finne ut den nøyaktige årsaken til symptomatologienes utseende.

Hva kan føre til mangel på riktig behandling?

Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Spesialister gir flere svar på spørsmålet om hvor farlig forstyrrelsen av blodproppene er:

 1. Blødninger i hjernen.
 2. Sterk smerte og blødning i leddene.
 3. Utseendet på blødning i ulike områder av mage-tarmkanalen.

Ved alvorlige åpne sår vil det være vanskelig nok å stoppe blødning. Overdreven blodtap vil føre til forstyrrelse i arbeidet i alle indre organer. Hvis en person ikke mottar hjelp til tid og ikke mottar blodtransfusjon, vil han dø.

Metoder for terapi

Etter at du har funnet ut årsakene til sykdom, er det nødvendig å bli definert med hva du skal gjøre videre. Behandling for dårlig blodpropp blir vanskelig og tidkrevende. Bare hvis alle doktorsforskriftene blir observert, vil det være mulig å oppnå et godt resultat.

Den viktigste metoden for terapi er bruk av passende medisiner. De inkluderer:

 1. K-vitamin for injeksjon.
 2. Midler som hemmer ødeleggelsen av fibrin i blodet. Disse inkluderer aminokapronsyre og noen andre.
 3. Medisiner utviklet for å forbedre blodkoagulerbarhet (koagulanter). De kan være direkte eller indirekte handling.
 4. Preparater som gjenoppretter normal produksjon av blodplater. Hyppigst brukt oprevekin og hydroxyurea.

En god effekt er gitt ved transfusjon til pasienten av blod fra blodgiverens blod. Den inneholder naturlige koagulasjonsfaktorer.

Spesifikke legemidler og doser velges av legen individuelt for hver pasient. Det er nødvendig å følge bruksanvisningen nøye, da en overdose av slike stoffer kan føre til negative konsekvenser.

Sammen med medisinerende terapi, anbefaler eksperter å følge en bestemt diett. Et godt resultat er gitt ved behandling med folkemidlene.

De beste folkemetoder

Etter at du har funnet ut hvorfor sykdommen har skjedd, må du umiddelbart begynne behandling. Samtidig med å ta medisiner, kan du bruke folkelige oppskrifter basert på medisinske planter. Blant de mest effektive av dem er:

 1. Dekoksjon av dioecious nettle. Takket være vitamin K og C som er inneholdt i den, kan den øke blodkoagulabiliteten og hemoglobinnivået, samt redusere sukkerkonsentrasjonen. For å forberede legemidlet, ta en spiseskje av det tørkede råmaterialet eller fem blader av fersk ung nettle. Hell dem et glass kokende vann og la det ta minst en halv time. Kokt infusjon drikker et kvart glass før hvert måltid.
 2. En avkok, tilberedt på basis av valnøttskall, har en god effekt. For forberedelsen er det nødvendig å klargjøre skallet slik at alle partisjonene som dekker kjernen, forblir i den. En spiseskje med hakket skall fylles med en halv liter kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres produktet og tas opp til 20 ml tre ganger om dagen.
 3. Arnica har egenskapen til å forbedre blodkoagulasjon. Basert på det er infusjonen utarbeidet. For å gjøre dette blir to spiseskjeer av tørket råstoff dampet med 200 ml kokende vann. Etter 40 minutter kan du filtrere sammensetningen. Ta denne medisinen på en spiseskje tre ganger om dagen.
 4. Et effektivt stoff vil være et medikament basert på gress. I et glass kokende vann, suge 15 gram tørt urt og insistere i ca 15 minutter. Ta det filtrerte produktet bør være på spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

I noen tilfeller kan bruk av slike legemidler føre til utseende av allergiske reaksjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

Den rette dietten

Et viktig aspekt ved terapi er riktig ernæring. Det er nødvendig å introdusere i dietten så mange produkter som mulig, noe som forbedrer blodkoagulasjonen og gunstig påvirker sammensetningen. De inkluderer:

 1. Grønne kulturer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til salat og spinat. De inneholder en stor mengde vitamin K.
 2. Pass på å spise fet fisk, for eksempel ørret eller laks. Skriv inn torskelever i dietten.
 3. Menyen skal inneholde så mange grønnsaker som mulig. Nyttig er kål, gulrøtter, mais, agurker, tomater og selleri.
 4. Det er flere frukter: epler, bananer, granatepler, pærer. Å drikke juice.
 5. Røde bær, for eksempel bringebær, currants og jordbær vil også være til nytte.
 6. Valnøtter.
 7. Legumes: bønner, linser, erter.
 8. Hvitt brød.
 9. Bokhvete grøt.
 10. Animalfett: krem, smør. Når du velger kjøtt, er det bedre å gi preferanse til lam eller svinekjøtt. Svinelever er også nyttig.

Prøv å helt utelukke følgende produkter fra dietten:

 1. Alkoholholdige drikker.
 2. Sterk svart te og kaffe.
 3. Pølseprodukter.
 4. Fete og begavede retter.
 5. Majones.
 6. Godterier.
 7. Halvfabrikata.

Kostholdet skal balanseres. Du trenger mye mat rik på vitaminer og mineraler. Dette er den eneste måten å raskt gjenopprette helsen på.

Nå vet du hva som kalles en blødningsforstyrrelse, hvorfor det skjer og hvordan man skal takle det. Derfor, ved de første alarmerende symptomene, konsultere en lege og ta en medisinsk undersøkelse.

Dårlig blodpropp

Blod er bindingsvæsken mellom menneskets organer. Hun har mange funksjoner. Når et blodår eller et vev er skadet, oppstår blodtap. Hvordan reagerer kroppen på denne situasjonen? Vi vil svare på dette materialet akkurat nå.

Hva betyr koagulasjon?

Den beskyttende funksjonen av blod kalles koagulerbarhet. Stoffer som innser en slik oppgave kalles koagulasjonsfaktorer. Det vil si at blodet sirkulerer stoffer, hvis oppgave - eliminering av blodtap. I en nødsituasjon produseres noen av dem i leveren, noen i blodet er hele tiden.

Cloakiness må være kjent i følgende tilfeller:

 • Alvorlig blødning.
 • Fosterlager.
 • Åreknuter.
 • Diabetes mellitus.
 • Hepatitt.
 • Kardiovaskulær patologi.
 • Før kirurgi.
 • Leverbeten.
 • Pankreatitt.

For å bestemme koagulasjonen brukes to metoder: Lee White eller Sukharev. I det første tilfellet overstiger venøs blod ikke mer enn 3 ml. I dette tilfellet plasseres den resulterende prøven i 3 reagensrør i millimeter og oppvarmes i et vannbad. Deretter stativet er plassert i en vinkel på 50 grader, til blodet er helt krøllet.

For Sukharevs metode brukes kapillærblod, med den første dråpen fjernet. Den resulterende prøven plasseres i en ferdigbehandlet beholder med en høyde på 30 mm. Deretter tiltes den installerte kapillæren hvert 30. sekund i forskjellige retninger. Bevegelsen av beholderen opphører etter en bremsning av blodet, dvs. med koagulasjon, og eksperten indikerer koagulasjonsintervallet for den spesielle prøve.

Med dårlig koagulasjon Det er en trussel om ukontrollert blodtap eller dannelse av blodpropper, noe som fører til hjerteinfarkt, slag. I tillegg går det utover parametrene for en hvilken som helst faktor av koagulasjon som fører til forstyrrelse av organets arbeid, fødsel eller tilstedeværelse av sykdommer.

Ifølge den internasjonale nomenklaturen er faktor I i funksjonen av koagulasjon fibrinogen. Dette proteinet er produsert av leveren. Med blodtap blir fibrinogen uoppløselig fibrin, hvor filamentene danner et fibrinmask. Dette rutenettet forsinker røde blodlegemer, blodplater og andre komponenter i blodmiljøet.

Navnet på patologier med dårlig koagulasjon

Dårlig koagulabilitet refererer ikke til enkelte sykdommer, men er et tegn på en av arvelige patologier:

 • Hemofili er en sykdom forbundet med nedsatt koagulasjon. Ved utvikling av en lignende patologi opptrer blødning i muskler, ledd eller indre organer.
 • Von Willebrands sykdom er en mangel på et spesifikt protein, i fravær av hvilken prosessen med blodtykkelse er forstyrret. Som et resultat dannes en blodpropp, fordi blodplaten ikke festes til veggene til skadede kar.
 • Trombocytopeni - er forbundet med en reduksjon av antall blodplater under 150 * 109 / l, noe som fører til økt blødning og problemer med å stoppe blødning. Du kan oppdage denne sykdommen ved å gi en blodprøve. Hos mennesker med en slik lesjon, en enkel ripe, tannkjøttet bløder utilsiktet, er det vanskelig å stoppe blodet fra nesen.

I tillegg inkluderer sykdommer forbundet med dårlig koagulasjon: tumorer; DIC; sepsis.

Symptomatisk avvik

Den viktigste ekstern indikatoren for dårlig koagulasjon er økt blødning, som ikke kan stoppes. Også skiller legene de følgende symptomene:

 1. Utdannelse av blåmerker.
 2. Svimmelhet og svakhet.
 3. Rikelig menstruasjon.
 4. Fast blødning fra nesen.
 5. Subkutan akkumulering av blod.
 6. Intern blødning.
 7. Blødende tannkjøtt.
 8. Hudutslett.

Hvorfor dårlig koagulasjon?

Når blodproppssystemet ikke virker eller virker dårlig, sier legene dårlig blodpropp. Årsaken er at det ikke er nok mengde av stoffet som kommer inn i koagulasjonsprosessen. Dermed er en koagulasjonsforstyrrelse forbundet med mangel på blodplater, noe som fører til utvikling av trombocytopeni.

Også av grunner er:

 • Mangel på vitamin K, jern.
 • Forstyrrede koblinger mellom stoffer som er involvert i koagulasjonsprosessen.
 • Onkologisk sykdom.
 • Leverpatologi.
 • Ufordelaktig økologisk situasjon.
 • Arbeidsaktivitet i skadelig produksjon.
 • Regelmessig bruk av antiinflammatoriske legemidler.

Konvolvabilitet ved å bære et foster

Ved graviditet øker koagulasjonsnivået. Dette er normalt, ettersom kroppen forbereder seg til blodtap når barnet er født.

I tillegg er fluktuasjoner i retning av å senke egenskapene ved koagulerbarhet mulig. Dette er også normalt, ettersom kroppen tilpasser seg forholdene hvor graviditeten foregår. I tillegg er det hos kvinner en nedgang i egenskapene til immunitet, slik at kroppen ikke avviser fosteret som en fremmed organisme.

Fluktuasjoner i koagulasjonsegenskapene kontrolleres av en lege, fordi et betydelig overskudd av normale verdier truer alvorlige konsekvenser for moren og det ufødte barnet. Dermed med økte verdier i moderkagen, er blodpropper mulig, noe som gjør det vanskelig å få tilgang til de nødvendige elementene og oksygen til babyen. Konsekvensen vil være fremveksten av hypoksi (oksygen sult), noe som vil føre til utviklingslag, abnormaliteter i hjernen, fremveksten av medfødte patologier. Og fremtidens mor i en lignende situasjon utvikler trombose - en sykdom preget av utseende av blodpropper.

Hvis grensene overskrides betydelig, utvikler fosteret sykdommer forbundet med redusert koagulabilitet. I tillegg kan ikke abort, tidlig fødsel, alvorlig blødning under arbeid, utelukkes.

Viktig! Blodstimuleringsindikatorer blant gravide er underlagt nøye kontroll av legen.

Dårlig analyse av barnet

Normale indikatorer i barndommen er forskjellig fra analysen av en voksen pasient. De er forskjellige når barnet vokser opp. Overskridelse av indeksene manifesteres ved spontan fremvekst av trombi i blodkarene, som truer med tette av kar, et brudd på organets arbeid, slagtilfelle.

Redusert koagulasjon er ofte arvelig. En slik sykdom kalles hemofili. Autoimmune sykdommer (hvor immunitet oppfatter vevet av sin egen organisme som fremmed) og leverpatologier er også inkludert i listen over årsaker til denne avviken. I dette tilfellet er foreldrene plikt til å overvåke barnet for å unngå blodtap.

Eksterne tegn på barn vises i form av hyppige blåmerker, subkutane hematomer, jenter kan ha god menstruasjon.

Hvordan behandles?

Behandling av dårlig koagulasjon er en lang prosess. En komplett undersøkelse er nødvendig, på grunnlag av hvilken legen foreskriver et behandlingsforløp. Oftere inkluderer medisinske hendelser:

 • Eliminering av vitamin K og kalsiummangel.
 • Eliminering av brudd forbundet med drift av blodplater i pasientens kropp.
 • Transfusjon av donorblod.
 • Bruk av medisiner for normal drift av fibrinogen.
 • Bruken av matvarer høyt i vitamin K, kalsium, aminosyrer. Først av alt er disse meieriprodukter (cottage cheese, kefir, rømme, ost, etc.). Det er viktig å fokusere på bruk av løvrike grønnsaker (spinat, grønn løk, hvitkål), kjøtt, fisk.

Etter rådgivning med legen kan du henvende deg til folkemedisin. Legene anbefaler å drikke avkjølt av nässel, huleben, pinjekjerner. Også blad av sort currant, arnica, frukt av barbær.

Som et resultat er en blødningsforstyrrelse et alvorlig problem. I hvert tilfelle gir en komplett og omfattende undersøkelse et klart bilde av sykdommen. Basert på hva gjør legen et behandlingsforløp.

Redusert blodpropp: Årsaker til lav folding, sykdom, behandling

Dårlig koagulasjon av blod... Dette uttrykket brukes, noe som betyr en reduksjon i blodets evne til å danne en tett blodpropp som dekker den skadede veggen av blodkaret. Lav koagulasjon av blod skyldes mangel på visse faktorer av hemokoaguleringssystemet eller deres funksjonelle inkonsekvens.

Redusert blodkoagulabilitet kan mest negativt påvirke helsen og livet til en person, selv med den minste skade på fartøyet, hvis kaliberet er tilstrekkelig stort. Situasjonen er bedre når kapslarene og karene i mikrovaskulaturen er skadet, i så fall kan situasjonen ikke være så farlig.

Forresten, "våre små brødre" kan lider av ugjennomtrengelighet av blod. For eksempel observeres en slik sykdom noen ganger i kjæledyr som er nyttige for mennesker, for eksempel hunder og hester.

Når bare gutter?

Den dårlige koagulasjon av blod (hypokoagulering) ble manifestert i cesarevitch Alexis - sønn av Nicholas II, for hvilken sykdommen ble kalt "kongelig". Faktisk kalles sykdommen hemofili, og gutten led av type B hemofili på grunn av mangel på julefaktoren (FIX). Han mottok en slik "gave" fra sin mor - Alexandra Feodorovna.

Arvelig blodkoagulasjon betraktes som en ganske sjelden sykdom. For eksempel er en type hemofili B gitt til ett barn på 60.000 nyfødte. Imidlertid tar hemofili A og B, samt von Willebrands sykdom, opptil 96% av alle patologiske tilstander av hemostase, manifestert på lignende måte, utgjorde andelen av andre arvelige koagulopatier bare 4%.

Generelt har patologien forbundet med lavt blodkoagulerbarhet, kalt hemofili, flere typer:

 • Det klassiske alternativet - hemofili A, Denne typen er diagnostisert i ca 85% av alle "hemophiliacs". Sykdommen oppstår som et resultat av en recessiv mutasjon i X-kromosomet (en kjønnsbundet funksjon), etterfulgt av en mangel på antihemofil globulin eller faktor VIII;
 • Mindre vanlig type - hemofili B, opptil 20% av alle arter (det skjedde bare med Tsarevich Alexei). Årsaken til dårlig blodpropp er den samme som i hemofili A - en patologisk forandring i genet som er ansvarlig for syntesen i X-kromosomet, på grunn av hvilken en mangel på faktor IX dannes. En særegenhet (og forskjell fra forrige form) er at hemorragisk blødning ikke oppstår umiddelbart, men etter en stund (noen ganger ganske lang), og de varer lenge.

Disse to typene (A og B) finnes bare hos menn, siden genet er resessivt, plassert i sexkromosomet X, så i genetikk er dette fenomenet definert som en sexknyttet funksjon. Som kjent hos menn X-kromosom, bare en (sett av kjønnskromosomer hos menn - XY, kvinner - XX), og dermed får nøyaktig kromosomet som bærer patologisk endret recessive allel, og gutten får sykdommen. Jenter har to X-kromosomer, kan man bære denne patologi, men i det andre kromosomet er en dominant allel, som vil undertrykke de svake recessive - en jente i hele sin helse vil fortsette å være bærer av sykdommen, som innebærer lavere blodpropp. Det er derfor Hemofili hos kvinner er nesten aldri funnet eller oppstår i unntakstilfeller. Tidligere var slike jenter (homozygote for lavkonjunktur) bestemt til å leve opp til de første månedene, nå teoretisk det er mulig (med den konstante støtten til faktor VIII eller IX) å leve til avanserte år. Dessverre, i absolutt avhengighet av rusmidler som øker blodkoagulabiliteten. Selv om menn og hemofilier er avhengige... Men litt ikke det.

Ingen forskjell - en mann eller en kvinne...

I tillegg til de ovennevnte former for sykdommen, er det andre varianter:

 • Hemofili C (Mangel på faktor XI), som kan lide av både menn og kvinner, ettersom arvegangen i dette tilfellet en ikke kjønnsbundet gen er i autosome (ikke sex kromosom) kan være recessiv og dominant;
 • Hemofili D - Den sjeldneste medfødte koagulopati, den er forårsaket av mangel på Hageman-faktor (FXII). Arvstypen er autosomal dominant, slik at sykdommen kan true i samme grad individer av både mann og kvinne.

I motsetning til type A og B forekommer hemofili C oftest uten symptomer. Blåmerker og spontane blødninger i hemofili C er sjeldne, bortsett fra at etter den alvorlige skader eller kirurgi (det er da diagnosen er etablert), slik at folk ofte leve og ikke vet om sin sykdom, hvis du ikke kommer over i livet med problemer av denne typen.

Hemofili D er også mindre farlig enn A og B - åpen symptomer hun ikke manifesterer redusert blodpropper, som kan sees i laboratoriestudier (forlengelse koaguleringstid). Vanligvis er slike tester foreskrevet før noen kirurgisk inngrep.

Imidlertid lider kvinner fra hemofili D mer, da de finner det vanskelig å bære et barn - de kan kontinuerlig forfølge gjentatte spontane miskramper.

Kalt pseudohemofili von Willebrand sykdom representerer en autosomal dominant arvelig patologi, noe som tyder på mangelfullhet av en faktor med et lignende navn som er involvert i vedheft av blodplater - blodplater. For en gitt karakteristisk uregelmessighet forekomst tid til annen spontan blødning, som skiller seg spesielt varighet, som er forbundet med blodlevring brudd i tre posisjoner på en gang (og reduksjon proteolyse FVIII, vasodilatasjon utenfor mål og økt permeabilitet av veggene). Hos pasienter som lider av denne sykdommen, er det et klart brudd på blodplasmahemostase. Von Willebrands sykdom har flere undertyper.

Svært sjeldne former

Og ennå er arvelig patologi av forskjellige former for hemofili ikke begrenset. Fra fødselen kan barnet diagnostiseres og andre lignende når det gjelder symptomer og opprinnelsen til sykdommen:

 • Medfødte anomalier av faktor I (FI-fibrinogen) koagulasjonshemostase: afibrinogenemia, når selv spor av FI ikke kan oppdages ved laboratoriemetoder, fibrinopenia, preget av en reduksjon i konsentrasjonen av dette proteinet, disfibronogenemiya - fibrinogen er, men dets funksjonelle evner etterlater mye å være ønsket på grunn av det store antall strukturelle mangler i molekylet til dette proteinet;
 • Enda mer sjelden sykdom forårsaket av mangel av andre faktorer: X - Stewart-Prauera sykdom, II - hypoprotrombinemi, VII - gipokonvertenemiya, V - paragemofiliya (Ourena sykdom).

Alle disse genetiske anomaliene har også en autosomal dominant (eller resessiv) arv, og derfor kan kvinner og menn fremstå i samme grad.

Figur: Mekanismen for blodpropp og de faktorer som er involvert i det

K-vitamin for nyfødte

Men i denne sammenheng vil jeg gjerne huske enda en patologi som er svært skarpt manifestert i et barn umiddelbart etter fødselen, og slette symptomene med hver eneste dag i livet. Dette er - hemorragisk neonatal sykdom, utvikler seg med FII, FVII, FIX, FX-mangel, hvis syntese er avhengig av vitamin K. Det er ikke utelukket i slike tilfeller og leverens rolle, fordi det ennå ikke har nådd sin funksjonelle modenhet hos nyfødte.

Umiddelbart etter fødselen nærmer nivået av de ovennevnte faktorene nesten 50% og begynner umiddelbart å falle ut og nå minimum 2-3 dager i livet. I beste fall er sykdommen manifestert ved blødning fra navle såret og hematuria (blod i urin), og i verste fall - forårsake alvorlige komplikasjoner: alvorlig blødning, intrakranial blødning, utvikling av hypovolemisk sjokk.

Hvis patologien oppdages i tide og leger klarer å unngå komplikasjoner, øker konsentrasjonen av faktorer i blodet gradvis, men for en viss tid, som er flere uker, når ikke nivået i blodet hos en voksen.

Behandling - preparater av vitamin K. Forresten bør det bemerkes at kumelkemiddel i innholdet av vitamin K overstiger kvinnene betydelig. Det er også lagt til melkeblandingene beregnet for "kunstige personer", slik at utviklingen av symptomene på sykdommen er mer sannsynlig hos barn som er naturlig brystmatet.

Andre årsaker til dårlig blodpropp

Dermed er hovedårsakene til virkelig dårlig blodkoagulasjon arvelig patologi - denne eller den slags hemofili (selvfølgelig er det i utgangspunktet A eller B), von Willebrands sykdom eller andre medfødte sykdommer som genetisk programmerer sviktet av faktorer i hemokoaguleringssystemet.

Men i tillegg til sykdommen som oppstår som et resultat av mutasjonen av genet og den etterfølgende anomali av genomet, er redusert blodkoagulering også forårsaket av andre sykdommer, for eksempel:

 1. Patologi i leveren. Som kjent i parankymet til dette organet, blir viktige faktorer i hemokoaguleringssystemet syntetisert - protrombin og fibrinogen;
 2. Mangel på vitamin K, som også deltar i dannelsen av de ovennevnte faktorene i leveren;
 3. Hemolytisk anemi, etterfulgt av ødeleggelse av røde blodceller (RBC) i blodet, noe som fører til at benmargen (BM) for å jobbe i en nødmodus - han forsøker å gjenopprette tap, men cellene går inn i blodet for ung, ikke i stand til å takle sine funksjonelle oppgaver til det fulle. I tillegg, mens man engasjerer seg i den aktive produksjonen av røde blodlegemer, glemmer beinmargene noe om blodplater som gir den primære vaskulære blodplatehemostase;
 4. Allergiske og anafylaktiske reaksjoner, forårsaker betydelig inntak av histamin i blodet, og ved å øke permeabiliteten av vaskulære vegger bidrar han til fortynning av blod;
 5. Trombocytopenisk purpura;
 6. Hematologisk patologi (leukemi), hvor det hematopoietiske vevet berørt av en ondartet prosess er berøvet muligheten til å syntetisere normale elementer normalt;
 7. Mangel på et så viktig element for kroppen, som kalsium, fordi det ikke bare fremmer normal funksjon av hjertet og styrker beinene, er det sammen med andre faktorer (fibrinogen, protrombin) mest direkte relatert til blodproppens prosess;
 8. DIC-syndrom i fasen av hypokoagulering;
 9. Kjøpt Willebrands syndrom, som kan skyldes kollagenoser, systemisk lupus erythematosus (SLE), amyloidose, forgiftning assosiert med inntak av pesticider i kroppen;
 10. introduksjontrombolytika (plasmin, streptokinase), store doser antikoagulanter (heparin) eller forlenget antiplatelet terapi (preparater av acetylsalisylsyregruppen).

Hovedsymptomet er økt blødning

Differensiering av koagulopatier (arvelig og oppkjøpt) utføres basert på pasientens familie og personlige anamnese, samt på basis av laboratorieundersøkelser.

Medfødt patologi manifesterer som regel økt blødning uten å vente på en voksen menneskelig tilstand. Et barn som har fått hemofili fra sin mor, tidlige hematomer og blødninger i muskler og ledd, som ofte i barndommen, bryter muskuloskeletalsystemet og danner funksjonshemning. Med von Willebrands sykdom er blødningen spesielt langvarig i tide og laboratorietester bekrefter dette (langvarig blødning, ristomycin er svekket blodplateaggregasjon).

tegn på redusert blodpropp, inkl. av arvelige grunner

Dårlig koagulasjon av blodet er oftest manifestert:

 • Dannelsen av blåmerker, som ofte vises på egenhånd ("fra grunnen av") eller etter mikrotraumas, er svært ubetydelig;
 • Nasal, gingivalblødninger eller blødninger fra små riper, for ikke å nevne kutt;
 • Utslett av ulike typer;
 • I andre tilfeller (f.eks. Hemofili) - store hematomer og dårlig stopp av blødning.

Sannsynligvis har leseren allerede innsett at blodets lave koagulasjon kan være veldig farlig for livet, så en pasient som lider av en slik patologi må iakttas av legen og hans umiddelbare inngrep, hvis forholdene krever det.

Lykke til morskap er i spørsmålet

Dårlig blodpropp fare i alle tilfeller blødning som til enhver tid kan komme ut av kontroll, men spesielt denne patologi er farlig under svangerskapet, når kroppen er klar til å forlate, prøver alle de "gi" og resultere i skjønneste orden hele hemostase (for å unngå og blødning og trombose). Sannsynligheten for å gjøre uten komplikasjoner av denne typen er høy hos kvinner som ikke har en arvelig patologi av hemostase og de oppkjøpte sykdommene som er nevnt ovenfor, der det er en nedsatt koagulasjon av blodet. Dessverre faller ikke ønskene alltid sammen med virkeligheten.

Finne en forventningsfull mor når du registrerer problemer i koagulasjonssystemet, en fødselslege-gynekolog ser det som en høyrisikogruppe og i fremtidige utgaver avgjøres i forbindelse med andre spesialister (hematologist, indremedisiner, revmatolog, en allergolog). I særlig alvorlige tilfeller (akutt leukemi, hemolytisk anemi) advarsler legen kvinnen om fremtidige komplikasjoner og foreslår å avbryte graviditeten av medisinske grunner.

I mellomtiden, par som vil ha en sunn baby, trenger ikke å vente på en uplanlagt graviditet, denne hendelsen bør utarbeides på forhånd og i all alvor. For eksempel bør en kvinne maksimere leveren, hvis organet ikke er ganske sunt, behandle andre kroniske sykdommer, og om mulig ta seg av allergisk status.

Sikkert, hver spesifikke patologisk variant krever en separat vurdering og en spesiell tilnærming, derfor er det neppe mulig å gi anbefalinger for alle tilfeller av liv. Men kvinner med en familie historie og historie i håp om trygt å føde et friskt barn bør bli husket som under svangerskapet, mange latente, asymptomatisk sykdom kan plutselig mest dårlig måte å uttrykke seg, derfor er det nødvendig å lytte til legens råd og kontinuerlig overvåke deres helse.

I konklusjonen av denne delen vil jeg gjerne gi en tabell med normale verdier av noen (mest signifikante) indikatorer under svangerskapet:

Les Mer Om Fartøyene