Kreatinin i blodet er forhøyet - årsaker hos kvinner, menn og barn. Priser på kreatinin i blod

En standard biokjemisk blodprøve kan oppdage en endring i serumkreatinin eller plasmakonsentrasjon. Disse dataene brukes om nødvendig for å diagnostisere nyrene. Noen ganger går indikatorene utover normen, men hvorfor øker kreatinin i blodet? Årsakene til dette avviket diskuteres nedenfor.

Kreatinin er forhøyet, hva betyr det

For å forstå hva forhøyet kreatinin i blodet sier, er det nødvendig å forstå hva slags element det er, hvordan det dannes. Dette stoffet er sluttproduktet i metabolsk sammenbrudd av kreatinfosfat, som er en organisk forbindelse involvert i energiproduksjonen med muskelkontraksjon. Hvis det ses fra et kjemisk synspunkt, danner det et stoff fra kreatin når fosfatgruppen er spaltet fra kreatinfosfatet.

Hos friske kvinner og menn genereres dette elementet konstant. Det er en spesiell verdi av normen, som avhenger av alderen, volumet av muskler. Av samme grunn, hos menn, er indikatoren vanligvis høyere enn kvinners, fordi muskelmassen er større. Antallet elementer vil øke med alderen, så barnas poengsum er alltid lavere enn for voksne. Nedgang i indeksen er notert under graviditet på grunn av veksten av blodvolumet som sirkulerer i kroppen.

Elementet er fjernet fra kroppen sammen med urinen, det er en "ikke-terskel" substans (i nyreglomeruli er den helt filtrert ut i fravær av patologier). Elementet er ikke gjenstand for ryggabsorpsjon, derfor forlater den menneskekroppen helt. Påvisning av kreatinin i plasmaanalyse indikerer et brudd på nyrefunksjonen (nyresvikt). En viktig parameter i diagnosen er Reberga-testen:

 1. Elementet måles i plasma.
 2. Deretter måles det i urin.
 3. Indikatorene sammenlignes og stoffets klaring beregnes.

På grunn av muskelatrofi i legemet til en eldre person, blir nivået av elementet i betraktning betydelig redusert. Derfor, når man analyserer nyrene, er det umulig å stole på studien av mengden av dette stoffet. Funksjonen til nyrene kan reduseres betydelig mer enn en blodprøve vil vise for mengden av dette stoffet i serum eller plasma. I dette tilfellet er denne analysen ikke ansett som veiledende.

Norm av kreatininscore

For å forstå at kreatinin er forhøyet, er det nødvendig å kjenne sitt normale nivå. Legene bør ta hensyn til at nyrene har reserverte skjulte evner, så det normale innholdet er ikke grunnen til en entydig konklusjon om fravær av sykdommer. I noen tilfeller påvirker ikke en signifikant lesjon av nyrevevet elementets nivå. For diagnose, viktigheten av data på mengden urea i blodet, noe som indikerer nyrens tilstand direkte.

Blodprøvetaking er nødvendig om morgenen før måltider. For måling av stoffets nivå er måleenheten mmol / l (millimol per liter) eller μmol / l (mikromol per liter). Følgende indikatorer anses som normale for mennesker:

Fetus (ledningsblod)

Nyfødte opptil 4 dager

Økt kreatinin i blodet av fysiologiske årsaker

Det er to faktorer som kan forklare hvorfor forhøyet kreatinin i blodet - patologisk og fysiologisk. Den første er forårsaket av sykdommer som påvirker nyrens funksjon, den andre er kroppens naturlige reaksjon til eksterne og interne endringer som ikke er helsefarlige. Alle disse faktorene må bli annonsert til legen under eksamen. Kreatinin i blodet er forhøyet - årsaker til fysiologisk natur:

 1. Age. Hos eldre mennesker kan nivået av dette stoffet variere litt, noe som er normen. I ungdomsperioden observeres veksten i mengden av elementet som vurderes hos barn (tiden for aktiv vekst). Deretter skal nivået normaliseres.
 2. Paul. I sammenligning med menn, hos kvinner, skal indikatoren være lavere (under samme alder), som forklares av det mindre volumet av muskelmasse.
 3. Graviditet, hormonell bakgrunn (spesielt hos kvinner). To av disse faktorene kan øke proteinmetabolismen, noe som vil føre til økning i stoffet.
 4. Fysisk aktivitet. For idrettsutøvere, folk som er engasjert i aktivt fysisk arbeid på jobben, bør normen for stoffet være høyere.
 5. Massen av muskler, deres volum. Denne faktoren må nødvendigvis tas i betraktning i den biokjemiske analysen av serumet til idrettsutøvere som er engasjert i vektløfting, bodybuilding. Jo flere muskler, jo høyere indeksen, som ikke regnes som et symptom på nedsatt nyre.
 6. Power. Mange idrettsutøvere holder seg til protein dietten for å stimulere veksten av muskelmasse. En stor mengde protein fører til at kreatinin i blodet er forhøyet. Den samme effekten observeres med langvarig sult, noe som også provoserer ødeleggelsen av muskelfibre for å generere energi.
 7. Kosttilskudd som inneholder aminosyre kreatin, fører også til at elementet er forhøyet i plasma.

Høy kreatinin i blodet av patologiske årsaker

Den andre gruppen av grunner til at kreatinin stiger, er relatert til patologiske abnormiteter. Dette fenomenet kalles hyperkreatininemi. Det kan virke som et ekstra symptom på andre sykdommer og være hovedkriteriet for diagnose. Graden av vekst av stoffet kan indikere årsakene til utviklingen av den patologiske tilstanden. Det er to stadier av hyperkreatininemi.

Moderate, ubetydelige grunner:

 • Nerves patologi, organsvikt 1, 2 grader;
 • årsaken er inflammatorisk, giftig eller cirrhotisk leverskade;
 • en økt indeks observeres på grunn av massiv nekrose av vev, gangrene av indre organer, lemmer;
 • vekst oppstår på grunn av omfattende brannsår, beinskader, muskelvev;
 • thyrotoxicosis - hypertyreose;
 • En forhøyet indeks fremkaller diabetisk nefropati, årsaken til hvilken diabetes mellitus var;
 • myasthenia gravis;
 • hyperfunksjon av binyrene;
 • Årsaken til økt betydning kan være giftige effekter på kroppen fra skadelige stoffer, alvorlige patologier, for eksempel tarmobstruksjon, infeksjon, peritonitt;
 • Legemidler som har en nefrotoksisk effekt, kan påvirke kroppen, noe som provoserer et forhøyet nivå av elementet;
 • i grunnen kan årsaken være giftose, noe som kompliserer graviditeten;
 • overskytende væsketap eller mangel på det i kroppen fører til økt verdi;
 • massiv skade på bindevev på grunn av autoimmun sykdom (lupus erythematosus, reumatoid artritt);
 • hjerte-dekompensert svikt, som har en uttalt stagnasjon i en stor sirkel av blodsirkulasjon, forårsaker et økt innhold av elementet.

Alvorlig (farlig) hyperkreatininemi:

 • Nyresvikt på 3,4 grader mot en bakgrunn av nyresykdom gir et forhøyet nivå;
 • omfattende inflammatorisk prosess av muskler;
 • Årsaken til den økte verdien av stoffet er ødeleggelsen av muskler i store mengder i muskeldystrofi;
 • økt innhold kan observeres ved langvarig kompresjon av store muskelmasser;
 • leptospirose, andre alvorlige infeksjoner.

Video: høyt innhold av kreatinin i blodet

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Kreatinin i blod og urin: normal og patologisk årsak til abnormiteter i analyser

Biokjemisk blodanalyse inneholder ofte en slik indikator som kreatinin, som sammen med urea, kreatin og andre stoffer, er en viktig komponent av resterende nitrogen.

Før dannelsen av kreatinin i muskelen kreatin går langt, som begynner med deltakelse av enzymer i nyreparenchymet. Kreatin underkastes metylering i leveren, hvor avlevert til muskelen, hvor det omdannes til kreatin fosfat til hodet til myofibers (filamentøs muskelstruktur, og sikrer deres reduksjon) under virkningen av enzymet kreatinkinase (fosforylering). Det er det ødelagt, danner kreatinin, uorganisk fosfor rest og vann, men samtidig frigjør energi som benyttes kontraktile muskel.

ordningen for utveksling av kreatinin

Kreatinin fra muskelvev kommer inn i blodet. Siden det er en "ikke-terskel" substans, er det i nyrene filtrert fritt ved revers absorpsjon, eller noen ekstra behandling blir ikke eksponert, så den kan deretter frigjøres med urin fritt. Denne prosessen fortsetter kontinuerlig, derfor er svingninger i kreatinin i blodet ubetydelige, og innholdet, i tillegg til kjønn og alder, avhenger av hvor mye muskelmasse er utviklet hos en person og hvordan nyrene takler sin plikt. Økt nivå av kreatinin i blodet indikerer en reduksjon av nyrefunksjonen (glomerulær filtrering er svekket). I tillegg, ved å bruke denne indikatoren i blod og urin (kreatininkonsentrasjonen tildelt for en viss tid), kan du beregne hvor mye plasma som filtreres i nyreglomeruli per tidsenhet (Rebergs test).

Normen for alle er forskjellig

Hastigheten av kreatinin i blodet avhenger av kjønn og alder, og nivået, i tillegg til nyreaktivitet, på grunnloven (akkumulering av muskelmasse) og matpreferanser. I menneskeblod, bortsett fra endogene stoffer, er det fortsatt eksogene, kom med mat, så hvis serumkreatinin økt noe, og personen som leverer atletisk analyse og er ikke vegetarianer (og selv på terskelen til ingen blanke stemmer), du kan ikke skremme ham resultater.

Under undersøkelse av pasienten for å detektere nyresykdom bør anses som noen av funksjonene i de eldre, i legemet av eldre personer er det en reduksjon i kreatinin generasjon, og derfor analysen ikke nødvendigvis alvorlighetsgraden av prosessen, dvs, nyre tydelig lidelse, og Kretinin ujevne, ikke svært mye, og promo.

Men tilbake til normale verdier av denne indeksen, etter å merke seg at frekvensen av kreatinin hos kvinner er forskjellig fra menn. Dette er fordi det mannlige kjønns av naturen utrustet med mer muskelmasse (og hvis "gyngestol" for å delta?), Mens den kvinnelige halvdel av rundhet blir mer sannsynlig på grunn av fettlagrene som ikke er redusert, og denne energien er ikke nødvendig. Hos barn varierer graden av kreatinin med alderen, men du kan bekrefte dette ved å undersøke dataene i tabellen.

I analysen i andre tilfeller brukes andre måleenheter: mikromol per liter (μmol / l). deretter Verdiene i området 44,0 til 97,0 μmol / L regnes som normen hos kvinner, og fra 44,0 til 115,0 μmol / liter for menn. I tillegg er denne indikatoren trolig oftere enn andre biokjemiske studier i urin, så det er verdt å huske at en sunn voksen fjerner den fra kroppen til 2 gram per dag (N - 1-2 g / dag).

Hvorfor er nivået av kreatinin i blodet økt eller redusert?

Årsaken til å øke nivået av kreatinin er dets forbedrede formasjon på grunn av visse omstendigheter eller en reduksjon i utskillelsen av denne komponenten fra kroppen. For forhøyet kreatinin kan det resultere i mange patologiske forhold:

 1. Vesentlig (uttalt!) Endringer i leverens funksjonelle evner (akutt gul atrofi i leveren, mekanisk gulsott).
 2. Redusere eller dekompensere kardiovaskulær aktivitet.
 3. Patologi av lungene av en inflammatorisk natur, feberiske forhold;
 4. Tarmobstruksjon.
 5. Krenkelser av funksjonen til ekskresjonssystemet (nyresvikt, alvorlige progressive diffuse nyresår).
 6. Blokkering av urinveiene med steiner eller hevelse.
 7. Akromegali, gigantisme (økt syntese av somatotropin).
 8. Alvorlig sykdom av diabetes mellitus (som et resultat av en dyp hormonell ubalanse).
 9. Et sulten kosthold.
 10. Intensiv arbeid av det muskulære apparatet.
 11. Graviditet.
 12. Redusert binyrefunksjon.
 13. Muskeltumor i akutt nedbrytningstrinn.
 14. Effekter av legemidler som har en nefrotoksisk effekt.

I mellomtiden kan det bli funnet at i noen tilfeller i den biokjemiske analysen av blod kreatinin senkes. Årsakene til dette fenomenet kan være:

 • graviditet;
 • Langvarig fasting;
 • Langtidsbehandling med kortikosteroider.

Hvis leseren har lagt merke til, da graviditet og fasting kan gi både en økning og en reduksjon i konsentrasjonen av restkvoten.

Om nyrene - separat

I lys av at årsaken til økningen av kreatinin i blodet oftest er nyrepatologi, noe som fører til brudd på nyres funksjonelle evner, brukes denne analysen oftest til å diagnostisere disse sykdommene. Det skal imidlertid bemerkes at reservekapasiteten til nyresirkulasjonen er ganske høy, så kreatinin i singularet er usannsynlig å løse de diagnostiske søkeproblemer i de første stadiene. Han er ikke så følsom for øyeblikkelig å merke seg at noe er galt, så i avtaler er det ofte to indikatorer: kreatinin og urea (sistnevnte er mer følsom for nedsatt ekskresjonssystemfunksjon). Forresten, naturen av mat (spise kjøttprodukter) har også en effekt på ureainnholdet.

Med nyreinsuffisiens økes kreatinin i blodet regelmessig og det er ansett som et viktig kriterium i diagnosen, men igjen - økning av konsentrasjonen av kreatinin og urea er ikke observert i de første timene av akutt nyresvikt, og når mer enn halvparten av nyrefunksjonen av strukturelle enheter (nephrons) har kommet ned.

I akutt nyresvikt (ukompliserte tilfeller) kreatinin stiger til 40-80 mol / l pr dag, men for store lesjoner ledsaget av en betydelig dysfunksjon, karakterisert ved svært høye tall (800-900 mmol / l, og noen ganger når opp til 2600 mikromol / l). Alvorlig skade muskelsystemet (polytrauma) og den samtidige utviklingen av OPN gir en kraftig økning i kreatinin nivå på grunn av den forbedrede utdanning.

På denne måten, en økning i nivået av kreatinin og urea kan ikke alltid tilskrives de tidligste tegn på nyreskade, Selv om det i noen autoritative kilder finnes en lignende setning som sannsynligvis refererer til kronisk form av sykdommen, hvor kreatinin faktisk anses som hovedindikatoren for klinisk laboratoriediagnose for klassifisering av CRF.

Kreatinin i urinen

I lys av at ekskresjonssystemet spiller en viktig rolle i svingningene av denne indikatoren, bestemmes kreatinin ofte i urin, som samles innen 24 timer, men bare 20 ml tas til analyse.

Årsaken til økt utskillelse av kreatinin i urinen kan kalles følgende sykdommer:

 1. Akutte infeksjoner;
 2. Gigantisme og akromegali (hyperproduksjon av veksthormon);
 3. Diabetes mellitus, redusert skjoldbruskfunksjon;
 4. Crash syndrom (knusing av muskelvev);
 5. Strålingssykdom.

Et høyt nivå av kreatinin i urinen kan gi intens fysisk aktivitet (økt oppløsning av kreatinfosfat og dannelse av kreatinin), som, som kjent, ikke gjelder for patologi.

Et lavt nivå av kreatinin i urinen kan observeres når:

 • Atrofiske forandringer i det muskulære apparatet;
 • Omfattende muskelskade som følge av skader av ulike opprinnelser og kirurgiske inngrep;
 • Langvarig knusing av vev;
 • Akutt dermatomyositis;
 • Hematologisk patologi (anemi, leukemi, leukemi);
 • Degenerasjon og amyloidose av nyrene;
 • Danner nyresvikt
 • Økt skjoldbruskfunksjon
 • Bruk av rusmidler med en uttalt giftig virkning (kvikksølvforbindelser, sulfonamid-stoffer, antibiotika, barbiturater, hormoner, tiaziddiuretika);
 • Ved begynnelsen av bruk av adrenokortikotrop hormon (ACTH).

Hvordan ta analysen og hva skal jeg gjøre med et forhøyet nivå av kreatinin?

De tar analysen som alle andre LHC (biokjemisk blodprøve). Kom på tom mage om morgenen til laboratoriet, venter kø gi en blodåre i albuen og litt lidelse (mens "myggstikk"), vil resten være eksperter som studerte det. Resultatet vil være klart på samme dag (studien av kreatinin begynner umiddelbart, han liker ikke tomgangstid).

Med hensyn til urinanalyse blir pasienten instruert hvordan man monterer den (for en dag, to, tre...). Vanligvis oppsamles urin om 24 timer, kostholdet er normalt, hvis en person ikke er en god kjøtt-eater, en arbeidsolsk eller en olympisk mester (masse kjøtt, fysisk anstrengelse - høyt kreatinin).

Ganske uforståelig er argumentene til pasienter som har mottatt et svar som ikke tilfredsstiller dem, og som prøver å redusere kreatinin uavhengig av hverandre. Det eneste som en person kan være oppmerksom på, er mat og arbeidsbelastning. Kanskje de forårsaket en feil analyse, så må bare revidere livsstilen. Hvis dette er ok, så er det bedre å gå direkte til legen.

Nesten eksperter på nettstedet vårt kan gi råd om konkrete nasjonale midler eller medisinen som er til salgs i et apotek. Det er nødvendig å finne og eliminere årsaken, da forhøyet kreatinin i seg selv vil gå bort. Sannsynligvis fra artikkelen kan det konkluderes med at denne komponenten er en indikator på alvorlige brudd i kroppen (med unntak av aktiv arbeidsaktivitet og predileksjon for kjøttprodukter), inkludert utvikling av nyresvikt. Derfor vil pasienter med dette problemet først og fremst anbefale å besøke legen, finne ut årsaken og omfanget av lesjonen, og deretter redusere konsentrasjonen, etter anbefaling fra spesialisten og ta den foreskrevne behandlingen.

Årsaker til økt kreatinin i blod av kvinner og menn

Hva å gjøre hvis hormonnivået av kreatinin i blodet økes, årsakene til denne manifestasjonen - disse spørsmålene bekymrer pasientene. Nivået av kreatinin i blodet kan bestemme en biokjemisk blodprøve. For å etablere et nivå av et hormon i et blod er det nødvendig å finne ut i hvilken status det er nyrer og som de fungerer. I metabolismen av humant kreatinfosfat deles, som under nedbrytningen danner kreatinin. Nærværet av dette stoffet avhenger av hvor raskt energi vil bli produsert i muskelsammensetninger.

I kroppen av en helt normal menneskelig helse er det konstant utseende av kreatinin. Mengden er som regel standard og avhenger bare av total muskelmasse. Av denne grunn, hos kvinner, er kreatinin i blodet mye mindre enn menns. Dette er fordi menn har mer muskelmasse.

En annen mengde kreatinin i blodet kan vokse i begge kjønn med økende alder. Nivået på hormonet avtar hos kvinner under graviditet, ettersom mengden sirkulerende blod øker. Kreatinin utskilles i urinen. Dette hormonet passerer inn i nyrene ved filtrering. Nyretilfiltrering kan reduseres på et tidspunkt når det er et høyt nivå av kreatinin i blodet.

I diagnosen kreatinin spiller Reberg-prøven en viktig rolle, da det gjør det mulig å beregne klaring av dette stoffet med kunnskap om innholdet i blodet og mengden som går med urin. Nivået på dette hormonet reduseres i blodet hos folk i alderen, fordi de har muskelatrofi. Av denne grunn bør aldersintervallet i undersøkelsen tas i betraktning.

Nyresvikt kan påvirke helsen mer alvorlig enn nivået av kreatinin i blodet. Siden det er skjulte reserver i nyrene, kan mengden av hormonet være normalt selv når det er en nyresykdom. Når bare en del av vevet av nyren selv er skadet, forblir kreatinin normalt.

Konsentrasjonen av urea viser tilstanden til nyrene, og nivået kan gjenkjennes under diagnosen. En blodprøve for å bestemme nivået av kreatinin kan anbefales når de vil undersøke hvor funksjonell nyrene er og for å sjekke at det forekommer skjelettmuskulatur.

De viktigste årsakene

Økningen i urea og kreatinin i blodet forårsaker følgende årsaker:

 1. I slike tilfeller, når det er spesielle sykdommer som påvirker nyrens funksjon.
 2. Kreatinin i blodet er forhøyet, når du øker fysisk aktivitet kraftig.
 3. Dette fenomenet oppstår med syndromet om å klemme en forlenget handling, gangrene eller nekrose, når det er ødeleggelse av muskelvev.
 4. Kanskje på grunn av matvarer som inneholder mye protein.
 5. Hvis kreatinin er forhøyet, kan årsakene gjemme seg i omfattende brannskader.
 6. Dette fenomenet kan oppstå når kroppen er helt dehydrert.
 7. Høy kreatinin kan bli funnet hos kvinner og menn med endokrine sykdommer.
 8. Når det er hjertesvikt.
 9. Hovedårsaken til at forhøyet kreatinin i blodet kan være, er effekten av stråling.

Falsk forandring i hormonnivå

Dette fenomen, når i blodet urea og kreatinin vil bli hengt, i mennesker med overskudd av muskelmasse, i strid med de metabolske prosesser og anvendelse av en rekke medikamenter, inkludert legemidler som er nefrotoksisk.

Redusert kreatinin observert ved langvarig faste, hvis en vegetarianer, da hans musklene gradvis svekket, og i første og andre trimester av svangerskapet hos kvinner. Falskhormonreduksjon oppstår når du tar kortikosteroidhormoner.

Økt kreatinin: hva betyr det?
Hvis kreatininen stiger, betyr det ikke at du har nyresvikt. Det er grunner når kreatinin er forhøyet, helt uavhengig av nyrene:

 1. Hvis du har en diett som ikke er balansert, dominerer proteiner i mat. De gir igjen en aktivering av syntesen av kreatinfosfat og kreatinin selv.
 2. Proteinkatabolisme begynner å øke med langvarig sult. Dette skyldes det faktum at kroppen har mangel på visse næringsstoffer, og det begynner å bruke reserverlagre av proteiner for å generere energi.
 3. Nivået av kreatinin vil øke i blodet tilstrekkelig sterk intern blødning, så vel som sår og svulster. Syntese av kreatinin begynner sin aktivering når blodet langsomt absorberes av tarmens vegger.
 4. Urea øker når kroppen har alvorlig dehydrering.

Konsekvenser av høy kreatinin

Med en økning i urininnholdet i blodet kan det oppstå smerte i nedre rygg. Urin er ikke helt eliminert fra kroppen, noe som bidrar til utseendet av diurese. Trykket øker regelmessig, og hevelse begynner. I analysen av urin er det funnet et økt innhold av erytrocytter og protein.

I disse tilfellene, når klaringen begynner å falle, og nivået av kreatinin øker, vises følgende karakteristiske symptomer:

 1. Gradvis begynner å oppstå tretthet, som bare vil øke.
 2. Periodisk vil du merke utseendet av anfall, og bevisstheten begynner å bli sammenflettet.
 3. Appetitt kan reduseres betydelig, det er en sterk kortpustethet, anemi og også kvalme.

Metoder for behandling

Ikke glem det før du tar noen tiltak, bør du gå til en konsultasjon med legen din. Etter en grundig og grundig undersøkelse kan du gi noen spesifikke anbefalinger om dette problemet som kan hjelpe deg med å redusere mengden kreatinin som er inneholdt i blodet. Hvis kreatinin øker veldig mye, er spesialiserte stoffer foreskrevet som bidrar til å normalisere prosessen der proteinbrudd oppstår.

Når en liten økning i dette stoffet i kroppen din viser en biokjemisk blodprøve, men du har ingen symptomer, må du justere dietten og fullstendig endre livsstilen din.

Du bør definitivt besøke en ernæringsfysiolog som vil tilby deg mulighetene for riktig og tilstrekkelig ernæring, egnet for deg. Det er ikke nødvendig å helt fjerne kjøtt fra kostholdet ditt, du trenger bare å redusere inntaket og spise ca 200 g per dag 3-4 ganger i uken.

Samtidig er kjøttretter med høyt fettinnhold helt fjernet, og kjøtt skal spises, som anses å være magert: kanin, kylling, kalvekjøtt og kalkun. Når du forbereder en dose protein, som må konsumeres per dag, ikke glem å inkludere det ikke bare kjøtt, men egg, surmjölkprodukter, nøtter og fisk. Det viktigste punktet er forbruket av fiber, så vel som alle slags grønnsaker og frukt.

Fortsatt vil bidra til normalisering av alle prosesser i kroppsgryten, som må sveises bare på vannet og brød med kli som ikke inneholder gjær. Vær særlig oppmerksom på hva du drikker, når, hvor og hvor mye.

Drikk bør være en dag, minst 1 liter vanlig vann, og helst mer. Et glass vann skal være full hver gang på tom mage før måltidet og umiddelbart etter å ha spist. Imidlertid er drikkevann under måltider samtidig strengt forbudt.

Definisjonen av et høyt nivå av kreatinin i blodet viser at det bør holdes under kontroll så tett som mulig. Hvis det er behov, må man definitivt besøke et bestemt kurs for behandling av sykdommen og radikalt endre livsstilen.

Kreatinin i blodet: normen for kreatinin, årsaken til økningen og jo mer farlig den er

Hva er kreatinin i blodprøver og hvorfor er indikatoren lite sannsynlig å være kjent for en vanlig besøkende til en polyklinisk. Han tror (eller hun) noe slikt: "Vel, her skrev jeg en kreatinin. Og til og med normen for kreatinin er vist. Og hva gjør jeg med disse indikatorene? ". Selvfølgelig kommer bladet med resultatene fra blodprøven til legen og skriver i ulørlig håndskrift mye uforståelig i boken.

Naturligvis ønsket mange mottakere av legenes instruksjoner om å forstå noe for seg selv. Vi forstår.

Hva er kreatinin

Ved begynnelsen av transformasjonskjeden er kreatin. Denne komponenten bærer en lang bane gjennom kroppen, som begynner i renal parenchyma. Metylering skjer i leveren. Deretter går stoffet til muskulaturen, hvor kreatinfosfat er opprettet fra kreatin. Den resulterende komponenten går til myofibrillene, hvor den brytes ned i kreatinin og fosfat, noe som gir musklene energi for sammentrekning.

Etter bruk, følger rester i blodet. I leveren påvirkes ikke kreatinin, fordi det på grunn av sin struktur, og uten problemer, utskilles i urinen. Denne energiromsetningen skjer konstant, på grunn av dette forblir mengden av substans i sirkulasjonssystemet det samme under tilstanden av organismenes normale tilstand.

Innholdet av kreatinin avhenger av tilstanden til en persons muskulatur og nyrer. Også på sitt nivå i kroppen påvirker alder og kjønn. Det økte innholdet av dette stoffet indikerer endringer i nyres funksjon.

Energiomsetning

Fremgangsmåten beskrevet ovenfor for omdannelse av kreatin til kreatinin ved å benytte den oppnådde energi er ganske kompleks. Vi bruker imidlertid resultatet ubevisst. Hvem i livet mener at jeg her må løfte hånden min, men for dette må jeg gå gjennom slike biokjemiske prosesser? Det er riktig - ingen. Men de går forbi, fordi mannen er en "biokjemisk maskin".

Alt skjer bokstavelig talt umiddelbart under kontroll av kommandoer fra hjernen. Anta at du bestemmer deg for å helle deg en kopp te fra en tekanne. Hvordan skjer dette? Du må løfte hånden, ta kjelen, ta den til koppen og hell den. Gjennom hva er alle disse bevegelsene? På grunn av energien som gir (frigjør) kreatinin til musklene.

Vi dykker ikke inn i den komplekse prosessen, men det er ganske forståelig at den nødvendige mengden kreatinin (dvs. energi) må tildeles for å utføre handlinger av musklene våre. Dette beløpet bestemmes av kroppen vår uavhengig avhengig av mange faktorer. Inkludert fra muskelopplæring.

Det er ikke uhell at den såkalte "rullende" i treningssentre ofte bruker spesielle kosttilskudd kalt "Kreatin". Disse tilsetningsstoffene tilsier at kildematerialet er å konvertere til kreatinin, noe som synes å tillate pumping av store muskler. Faktisk virker disse kosttilskuddene ikke (det ble personlig testet av forfatteren av denne artikkelen) som vi ønsker.

Så, ved hjelp av den tildelte energien, er kroppen ikke i stand til å omarbeide på noen måte overflødig og overskytende kreatinin skal trekkes tilbake fra kroppen.

Nivå av kreatinin

Derfor, hvis serumkreatinin er litt høyere enn normen, og den personen som har bestått testene og har atletisk kroppsbygning og gjelder ikke for folk som spiser kun planteføde, er det ingen grunn til bekymring.

Ved undersøkelse av en pasient bør man også ta hensyn til alderskategorien. Hvis disse er eldre, reduseres nivået av kreatinin, derfor viser resultatene av analysen bare de aldersrelaterte forandringene i kroppen.

La oss være oppmerksom på at normen for kreatinin for forskjellige kjønn vil være annerledes. Dette kan forklares med det faktum at den sterke halv utstyrt med mer muskelmasse, må du sette i gang (gjennomsnittlig energi skal fordeles mer) enn kvinner (vanligvis rundhet vises på grunn av fett deponering, som gir en reduksjon og trenger ikke ekstra energi ).

I barndommen og ungdommen varierer innholdet av kreatinin i henhold til alderskategorien.

Normen for kreatinin i mg / l:

 • nyfødt barn under 1 år fra 3,0 til 11,0;
 • fra 1 til 7 år fra 2,0 til 5,0;
 • fra 7 til 14 år fra 3,0 til 8,0;
 • fra 15 til 16 år fra 5,0 til 11,0;
 • menn fra 8,4 til 13,6;
 • kvinner fra 6,6 til 11,7.

Andre måleenheter kan også brukes i analysen: mikromol per liter (μmol / L). I dette tilfellet vil intervallet for kvinner fra 44,0 til 97,0 μmol / L betraktes som normalt, og for menn fra 44,0 til 115,0 μmol / L. Denne indikatoren er oftest bestemt i urin. En sunn person med urin viser opptil 2 g per dag kreatinin (normen er fra 1 til 2 gram).

Kreatinin nivåer skiller mellom menn og kvinner av det faktum at den kvinnelige halvparten av de metabolske prosesser i kroppen går saktere, og den annen diett, har effekten av hormoner, spesielt under graviditet.

Hos barn av forskjellige kjønn opptil 14 år er innholdet av nivået av kreatinin det samme.

Hva er farlig er forhøyet kreatinin

Husk at kroppen ikke kan gjøre noe med kreatinin, unntatt hvordan du trekker den. Av en eller annen grunn fører de resulterende problemene med konklusjonen til akkumulering av kreatinin i blodet. Akkumulert i blodet av overskytende kreatinin begynner å ha en toksisk effekt på kroppens systemer, og øker gradvis deres forgiftning.

Det skjer at for høyt nivå fører til behovet for hemodialyse (blodrensing), for ikke å lede kroppen til ødeleggelse.

Studer for kreatinin

Hovedoppgaven blodprøve det kreatinin som en lege kan anbefale, er deteksjon av en funksjonsfeil i urinsystemet (for det meste nyrene). Faktum er at med godt arbeid av nyrene med tilbaketrekking er det ingen problemer, og kreatininnormen blir observert. Men overskudd av normen kan indikere tilstedeværelsen av skjulte sykdommer, nyresykdommer, nemlig nyresvikt.

En blodprøve for kreatinin kreves dersom:

 • Du er en donor av nyrene;
 • Du har mistanke om nyresvikt, urolithiasis eller muskelsystemsykdommer;
 • For å bestemme nøyaktig dosering av et stoff med giftig effekt på kroppen.

For å bestemme innholdet av kreatinin i sirkulasjonssystemet, må du donere blod til en biokjemisk studie. For å oppnå et pålitelig resultat er det nødvendig å avstå fra å drikke alkoholholdige drikkevarer, kaffe og sterk te for en dag, og ikke å misbruke proteinmatvarer, for eksempel kjøtt. Avvis fra økt fysisk anstrengelse.

Analysen er tatt om morgenen på tom mage fra en vene. Før du tar testen, må du sitte en stund i en avslappet og avslappet tilstand. Analysen begynner umiddelbart. Resultatet vil være klart på samme dag.

Rebberg-testen

Ellers kalles denne prøven "kreatininclearance" og er en grundigere metode for å bestemme nivået. Det bestemmer tilstedeværelsen av nyresvikt og effektiviteten av blodstrømmen gjennom nyreglomeruli. For sin oppførsel blir to biologiske miljøer av kroppen overgitt: urin og blod.

En blodprøve utføres om morgenen på tom mage.

Urinen høstes innen 24 timer, bortsett fra delen etter en natts søvn.

Alle samlede prøver helles i en 5 liters beholder og lagres på et mørkt, kjølig sted. Etter den siste urinprøven blir en del av urinen hellet i en separat beholder (30 ml er nok) og vi legger den til analyse i laboratoriet.

For pålitelige resultater må følgende betingelser overholdes:

 • Det er nødvendig å nekte bruk av medisiner eller informere legen om bruk på forhånd.
 • Å observere hygieniske regler for kjønnsorganer;
 • Kontraindikasjoner for analysen i den kvinnelige halvdelen er månedlig uterusblødning.

Når du går til laboratoriet på et sykehus, må du angi vekt og høyde.
Resultatet er hastigheten på å rense den biologiske væsken fra kreatinin og indikeres i milliliter per minutt.

Rebergs test er utnevnt i tvistelige tilfeller når konvensjonell analyse ikke er nok. Men faktisk er moderne medisin stadig bedre og finner nye metoder for diagnose.

En stor langsiktig studie har praktisk talt vist at cystatin C er i stand til å forutsi utviklingen av kronisk nyresvikt og kardiovaskulære sykdommer hos eldre på forhånd. Veldig viktig forskningsresultat!

Årsaker til unormal kreatinitt

 • Leversykdom av giftig, cirrhotisk og inflammatorisk natur;
 • Nekrose av vev og indre organer i kroppen;
 • Nyresvikt;
 • Sykdom forbundet med overdreven dannelse av skjoldbruskhormoner;
 • Skader på de muskuløse og benete systemene, samt brannsår av et stort område;
 • Komplikasjon av diabetes mellitus forårsaket av vaskulær skade i nyrene;
 • Overdreven innhold av adrenal cortex;
 • Sykdom preget av svakhet i muskelsystemet;
 • Sykdommer i lungesystemet;
 • Langvarige feberiske forhold;
 • Periode av svangerskapet;
 • Effekter av narkotika som har en toksisk effekt på nyrene;
 • Økt stress på muskelapparatet.

For å redusere innholdet i denne komponenten fører til:

 • fasting;
 • Periode av svangerskapet;
 • Langvarig behandling med kortikosteroider.

Det skal bemerkes at under graviditet og under fasting kan det oppstå både en reduksjon og en økning i nivået av kreatinin i blodet.

Symptomer med forhøyet kreatinin

En økning i nivået kan være ledsaget av følgende symptomer:

 • svakhet, døsighet, tap av styrke;
 • kvalme;
 • hodepine;
 • tung pusting.

Følgelig er en høy mengde kreatinin i blodet et indirekte tegn på nyresvikt, ødeleggelse og betennelse i muskelsystemet eller tilstedeværelsen av smittsomme sykdommer ledsaget av nyreskade.

Hvordan redusere innholdet av kreatinin i blodet

Hvis årsaken ligger i feil mat, anbefales det å nekte følgende produkter:

 • Fettkarakterer av fisk og kjøtt;
 • Røkt og krydret mat;
 • Melk og melkesyre mat;
 • oster;
 • Sterk kaffe og te;
 • Salt og sukker.

Generelt bør du begrense deg til å spise mat rik på protein og saltet, og det er bedre å bytte til produkter som inneholder antioksidanter (kål, bønner, pistasjenøtter, valnøtter, appelsiner, jordbær, eggplanter og andre). Og det anbefales også å drikke minst 1 liter rent vann.

For å redusere kreatinininnholdet kan en spesialist foreskrive medisiner, for eksempel Laspeflan, Ketosteril, Lespenefril og andre.

Også ulike medisinske preparater og urter, korrigering av fysisk aktivitet, kan anbefales.

På et svært høyt nivå av kreatinin er sykehusinnleggelse i en spesialisert avdeling på sykehuset angitt. I ekstreme tilfeller utføres en kunstig rensing av sirkulasjonssystemet ved hjelp av "kunstig nyre" apparatet.

Kreatinin i blodet er forhøyet - årsaker, behandling

Innhold:

Kreatinin dannes i musklene fra kreatinsubstansen og er det endelige produktet av kreatin-fosfatreaksjonen. Frigivelse fra aktivt arbeidende myocytter, kreatinin går inn i blodet, transporteres til nyrene og utskilles i urinen sammen med urea og andre metabolske produkter.

Det er utilstrekkelig bevis på kreatinintoksisitet, men som en sekundær metabolitt må den utskilles fra kroppen.

Forverring av ekskrementekapasiteten til nyrene fører til akkumulering i blodet (serum) av kreatinin og andre slaggprodukter.

Hva sier forhøyet kreatinin i blodet?

En økning i konsentrasjonen av serumkreatinin i de aller fleste tilfeller indikerer et brudd på nyrefunksjonen (nyresvikt).

Anuria er fullstendig opphør av urinering.
Oliguria - viser 2000 ml urin om dagen.

 • Hypertensjon - økt blodtrykk.
 • Edemas.
 • Protein i urinen, blod i urinen eller andre endringer i OAM-indikatorene.
 • Kreatinin i blodet - normen

  Konsentrasjonen av kreatinin i blodet avhenger av volumet av muskelmasse. Derfor er normen for menn, kvinner og barn forskjellig.

  Mulige betegnelser av kreatinin i b / x blodprøven:

  • Crea, Kreatinin, Kreft, Kre, Blodkreatinin

  * - Referanseverdiene i ulike laboratorier kan avvike noe fra de gjennomsnittlige normer.

  Med nyreinsuffisiens, øker nivået av kreatinin i blodet tidligere enn nivået av urea.

  • Kreatinin kan ikke anses som en ideell indikator for nyrefunksjon.

  Økningen av konsentrasjonen indikerer ikke alltid en patologi av nyrene. For eksempel er årsaken til økningen av kreatinin i blodet hos menn fysisk overbelastning, en diett rik på kjøttprodukter eller tilsetning av spesielle bioadditiver med kreatin (for rask vekst i muskelmasse).

  Ved nyresvikt, er konsentrasjonen av kreatinin
  - i blodet stiger
  - i urinen minker.

  Fysiologisk forhøyning av nivået av kreatinin i blodet - årsaker

  Admissible er en liten økning i kreatinin i blodet av barn i den aktive fasen av vekst, så vel som hos eldre.

  hypercreatininemia
  Den patologiske opphopningen av kreatinin i blodet

  For mye kreatinininntak fra muskelvev inn i blodet (nyrene fungerer fint)

  - Ondartede neoplasmer.
  - Strålingssykdom.
  - Omfattende traumer, krasjssyndrom, gangrene, sjokk.
  - Autoimmune lesjoner av muskelvev (SLE, revmatisme, etc.)
  - Infeksjoner, myosit.
  - Dehydrering.
  - Sult.
  - Endokrine sykdommer (thyrotoxicosis, hypercorticism, diabetes, etc.)

  Forstyrrelser av nyrene:
  - reduksjon i systemisk blodstrømning (blod går ikke til nyrene);
  - reduksjon i glomerulær filtreringshastighet på grunn av nephronskader
  - En reduksjon i graden av nyretilfiltrering på grunn av den vanskelige utskillelsen av den dannede urinen (mottrykk).

  - Sykdommer i hjertet og blodårene.
  - Akutt / kronisk riktig nyrefeil (nephritis, nephrosis).
  - Giftig / septisk nyreskade.
  - Urolithiasis, blærekreft, prostata.

  Kreatininclearance
  Rebberg-testen

  En signifikant økning i kreatinin i blodet oppstår bare når tapet på 40-50% av nyrefunksjonen.
  Derfor, for å fastslå de tidlige stadier av nyrene patologi, beregnes kreatininclearance.

  Kreatininclearance Er volumet av blodplasma, som renses av nyrene fra kreatinin om 1 minutt.

  Bestemmelsen av kreatininclearance er i hovedsak en direkte måling av glomerulær filtreringshastighet (GFR). Jo høyere kreatininclearance, desto bedre fungerer nyrene.

  C - clearance av kreatinin.
  Kblod - Konsentrasjon av kreatinin i blodet.
  Kurin - Konsentrasjon av kreatinin i en daglig dose av urin.
  V - ml / min - volumet av urin utskilles av nyrene i minuttet.

  GFR = kreatininclearance
  NORM C: 70-130 ml / min

  Hvis clearance av kreatinin er 1200 μmol / l, anses behandling som: hemodialyse eller nyretransplantasjon.

  Senking av kreatinin i blodet - årsakene

  Graviditet er i de fleste tilfeller forbundet med økt nyrefunksjon, økt utskillelse av nyre og nedsatt serumkreatinin. Årsaken til et forhøyet nivå av kreatinin i blodet hos kvinner under graviditet kan være en tidlig eller sen toksisose (gestose).

  • Redusert muskelmasse.

  Enhver tilstand (inkludert eldre), som fører til muskeldystrofi, kan være ledsaget av en reduksjon av kreatinin i blodet.

  • Veganisme, hyperhydrering, tar kortikosteroider.

  Klargjøring av pasienten til blodanalyse for kreatinin

  En blodprøve for kreatinin, en rutinemessig biokjemisk test, er en del av et kompleks av nyretester.

  - ved dispensasjonsundersøkelse
  - å overvåke behandlingen av nyresvikt
  - å overvåke tilstanden til hos risikopasienter med patologi av diabetes, cirrhose, hypertensjon, aterosklerose, endokrine, autoimmun sykdom, kronisk nyresykdom, og urinveiene.

  - Blod for analyse er gitt på tom mage, fra venen.
  - En dag før analysen, ikke spis mye kjøtt / fjærfe, unntatt intens fysisk aktivitet, ikke bli nervøs.
  - Ikke røyk før du donerer blod.

  Kosthold med forhøyet kreatinin i blodet

  Korrigering av ernæring bidrar til å redusere byrden på nyrene og normaliserer nivået av kreatinin i blodet.

  1. Skarp restriksjon av animalsk protein i dietten til 40-60 g.

  2. Fullstendig utelukkelse eller skarp restriksjon av bordssalt.

  3. Utelukkelse av irriterende nyreprodukter: alkohol, buljonger, avkok, krydder og snacks, sterk kaffe og te, kakao, sjokolade.

  4. Tilstrekkelig kaloriinnhold av dietten er gitt av fettvarianter av fisk, fett meieriprodukter, vegetabilske oljer og komplekse karbohydrater. Ildfaste fettstoffer (svinekjøtt, fårekjøtt, biff) er ekskludert.

  5. Raffinert sukker er erstattet med frukt, hvitt mel - "svart" frokostblandinger. Brød fra fullkorn med kli.

  6. Maksimal vitaminisering av dietten på grunn av rå grønnsaker og frukt.

  7. Drikke regime - ikke mindre enn 800 - 1000 ml vann per dag.

  Kulinarisk bearbeiding av mat: matlaging (avkoking).
  Det er små porsjoner, 5-6 ganger om dagen.

  Åpenbart er behandlingen av "høy kreatinin" redusert til terapien av en provokasjonsfremkallende sykdom av nyresvikt. Behandling av akutt nyresvikt utføres på et sykehus.

  Kreatinin i blodet heves for en ukjent grunn?
  Adresse til doktoren: til terapeut-kardiolog, urolog, nephrologist, endokrinolog, reumatolog.

  127 kommentarer

  Svært alt er klart. Takk

  TAKK, MEGET NØDVENDIG OG TILGJENGELIG INFORMASJON.

  Galina 12.12. 2016 mochevina 8,6 kreatinin 115

  fortell meg vær så snill, jeg har en cratinin i blodet 99mkmol terapeut legen sier hundre han reiste min sannhet eller ikke jeg er 56 år gammel

  Alexander, nivået av kreatinin som er angitt av deg, svarer snarere til de øvre grensene til burrowen. Med vennlig hilsen.

  Jeg har kreatinin-132, urea-7,3. Hvor alvorlig er dette? Takk!

  Fortell meg vær så snill, kan kreatinin øke etter en lang (4months) Sorbifer Durules mottak? Hemoglobin steg til 156. Jeg er 63 år gammel. Takk for svaret. Med vennlig hilsen.

  Lydia Creatinine 118, du kan snakke om nyresvikt

  Hei, Olga.
  Alle jernpreparater er til en viss grad giftige og har mange bivirkninger. Inkludert de påvirker funksjonen til leveren og nyrene, dessverre, ikke på den beste måten. Heldigvis er disse bivirkningene reversible. For øyeblikket har du et fantastisk hemoglobin). Jeg tror at etter en måned eller to etter fjerning av Sorbifer, vil de biokjemiske parametrene til blodet ditt (spesielt kreatinin) også vende tilbake til det normale. Dag - drikk tilstrekkelig, i det minste en liter per dag, mengden av rent vann (for å bringe den slagg) og ikke misbruke natriumsalt (for ikke å provosere ødem og hypertensjon). Vi håper at den behandlende legen ikke bare fjernet jernmangel i kroppen din, men fant ut og helbredet sin årsak. Med vennlig hilsen.

  God dag.
  Jeg er 85 år gammel. Kreatinin 130 ved din angitte maksimale hastighet på 127. Er det grunn til å iverksette tiltak for å redusere?
  Med vennlig hilsen Alexander

  På ektemannen (70 år) for et år siden, skutt på en gang begge typer slag. nå i skarlet blod i urinen. Har overlevert analyser. creenatin 166, hastighet kf-35. Hva skal jeg gjøre? Hvor så legene? hemodialyse? han vil ikke lide...

  God ettermiddag.
  Olga, jeg er 60 år gammel. For en måned siden gjorde jeg en urintest.
  Alle indikatorer er normale bortsett fra RBC 6-10.
  En måned senere gjentok jeg RBC 3-5 testen.
  Hva sier det?
  Takk

  Hei, Olga.
  RBC - røde blodlegemer. Din første urintest viste en liten (veldig liten) mikrohematuri (mikroblod i urinen). Den andre analysen er nær normal. Hva kan det være: kronisk blærebetennelse (?), Eller nefritis (?), "Sand" i urinveiene (?). Hvis alle andre tester er normale, er det ingen forstyrrende symptomer - se urinmønsteret i dynamikken: Gjenta testen om en måned eller to. Med alderen blir slimhinnene i urogenitalkanalen tynnere og mer ømme - kanskje dette er det som forårsaket "svette" av enkle blodceller i urinen. Bare i tilfelle konsulter legen din (for trygghet). Med vennlig hilsen.

  Jeg hadde 142 kreatininer. For en uke siden var det 64

  God ettermiddag! For meg 62 år, kreatin 121,0 Jeg har diabetes 2 typer, jeg bruker eutiroks, den choliske boblen blir fjernet. For øyeblikket har hele brystkjernen betent, kvalme har dukket opp. Har kreatin påvirker dette? Med vennlig hilsen, Håper

  På sønnen, 19 år, kreatinin 127 hva skal jeg gjøre eller gjøre?

  Hei, Elena, Håper, Oksana.
  Det er tilrådelig å ta opp spørsmålene til behandlingslegen. Det er umulig å objektivt vurdere helsestatusen til en blodindikator uten undersøkelse og en utvidet undersøkelse av pasienten. Med vennlig hilsen.

  Hei. En sønn av kreatin i blodet 107. etter behandling av hepatitt s.podskazhite hvordan å være.

  Hei, Alice.
  Hvis du hadde tenkt på kreatinin i blodet (107), så er det normalt for sønnen din. Ikke glem å se hepatologen regelmessig. Med vennlig hilsen.

  Jeg er 63 år gammel, tok jeg biokjemi den 02.08.17. Kreatinin 249. Jeg pleide å gå opp til 150. Jeg føler meg veldig dårlig. Uansett hva jeg gjør, er jeg veldig sliten. Urea 19.8. Hva skal jeg gjøre og hva betyr dette. Dette er en supernumerær figur.....

  kreatinin norm med en enkelt nyre

  Hei, Nina.
  Med klager om dårlig helse må du vende deg til spesialister: terapeut, nephrologist, kardiolog. En pålitelig årsak til akkumulering av slagge i blodet kan bare bestemmes etter en tilstrekkelig undersøkelse av nyrene og kardiovaskulærsystemet. Ikke forsink besøket til legen. Med vennlig hilsen.

  Hei, Raisa.
  Normen for kreatinin med en nyre (hvis nyrene fungerer normalt) sammenfaller med de allment aksepterte normer. I motsatt tilfelle bør du konsultere en spesialist: urolog, nephrologist, kardiolog. Med vennlig hilsen.

  Min mor fortalte kreatinin økte 117,4 på Uzi hr.pielonefrit og har steiner, som hun hypoplasi av skjoldbruskkjertelen dvs. hypotyreose og mer moderate 2 diabetes tipa.mozhet enten på grunn av dette økes og om det er nødvendig å gå til en nefrolog

  Hei, Farida.
  Og endokrin patologi, og pyelonefrit, og nyrestein kan forårsake nyre-dysfunksjon med en økning i kreatinin i blodet. Pasienter med diabetes må observeres hos en nephrologist. Å gå til legen er det nødvendig. Med vennlig hilsen.

  Takk for informasjonen.

  Velkommen! Jeg er 68 år gammel med diabetes mellitus i 20 år. I 15 år har jeg tatt insulin Rosinsulin S. I løpet av det siste året begynte infeksjoner i geniturinveiene - tarmstangen, å anerkjenne pyelonefrit.
  Men i den siste voyemya viste det seg. at hele tiden sukker er hevet til 21 mm, og et annet insulin er ikke foreskrevet. Kreatin er allerede 240

  God kveld, undersøkelsen viste en kreatinin-145 urea 7,5 hemoglobin-175 haleshtrin-9 Jeg er 36 år gammel, trykket faller ikke under 140! Er dette en dom?

  Hei kreatinin 500 hvor mye er det seriøst, og hva skal jeg gjøre? Takk for svaret.

  Hei, Alena.
  Ja, en betydelig økning. Hvis du ikke er en idrettsutøver, ikke godta spesielle kosttilskudd for å bygge muskelmasse, ikke misbruke kjøttprodukter, å overholde en tilstrekkelig drikkevann regime, er det - patologi: en nyre (nefritt, nefrose, nyrestein ??) eller sirkulasjonssvikt (kardiovaskulær sykdom), kan "hoppe" eller en kraftig nedgang i blodsukkeret (om du har diabetes?). Mulig, og noen aktiv (betennelse?) Prosessen forbundet med ødeleggelsen av skjelettmuskulatur. Hva skal jeg gjøre? Ikke gjett, men løp til legen. "Start" minimum: ultralyd av nyrene og blæren + ultralyd i hjertet. Konsultasjon av en nephrologist, kardiolog, endokrinolog. Om nødvendig, andre spesialister. Mål objektivt din tilstand kan bare en lege. Med vennlig hilsen.

  Hei, Håper.
  Akk, med uncompensated diabetes, kan kreatinin gå opp til 500-700. Legen din er en endokrinolog. Det er nødvendig å velge en tilstrekkelig dose insulin, for å justere livsstilen, ernæring. Det er godt å koble en immunolog til problemet med infeksjon (diabetes reduserer kroppens motstand). Konklusjon: vedvarende besøk til spesialister. Det er viktig å kjempe for sin helse. Med vennlig hilsen.

  Hei, Andrew.
  Dette er en anledning til å tenke på helsen din, din livsstil. Avvik i indikatorene er ikke kritiske. Anbefalinger: konsulenttjenester kardiolog lege, endokrinolog... I dag, din beste venn - en lege og en adekvat diett og drikke regime, fysioterapi og en fullstendig avvisning av dårlige vaner (? Plutselig tilgjengelig))) Hvis du (vel, du vet aldri? ) gjør vektløfting - du må midlertidig redusere belastningen. Med vennlig hilsen.

  Verdt kardeo stimulator, er PSA normal, kreatinin 500 i dag, en stor hevelse i bena fra midje, mage erosjon, utvidelse av kopper nyre bekken, ureter ekronirovan.Obraschayus til deg fordi i byen vår er det ingen lege nefrolog.

  Alain, et alternativ til en nephrologist, kan være en urolog, en terapeut. I tillegg kreves en kardiolog. Vår side er en virtuell informasjons- og pedagogisk ressurs. Du må ta virkelige tiltak og søke på en ekte lege. Med vennlig hilsen.

  Kreatinin 165, urea norm, soya 57, protein i urin 0,91 er observert i urologen, det er ingen skift. Spør, hvilken inspeksjon må det stilles? Diagnosen er ikke gjort.

  Hei, Irina.
  Det er ingen data på pasientens alder og felt. La oss si at dette er en mann eldre enn 40-50 år. I dette tilfellet: sjekk lipidprofil (kolesterol og triglyserid fraksjoner) + konsultere lege, kardiolog (utelukke kardiovaskulær sykdom) + konsultasjon gastroenterolog (delesjon leversykdom).
  Av og store, og økt kreatinin, proteinuri, og (0.91) er moderat, er det usannsynlig dette er relatert til nyresykdom eller annen alvorlig sykdom. Pasientene ble fulgt for transient proteinuri (fysisk overlast, nedsatt væskeinntak, høy protein diett, feil i kosten: sterk, salt mat, alkohol...), eliminere falske positiver, eliminere (eller behandle) urinveisinfeksjon (cystitt, uretritt, prostatitt). Hvis pasienten ikke har noen helseklager: dynamisk observasjon + en sunn livsstil. Med vennlig hilsen.

  Tusen takk for svaret! Denne mannen er 54 år gammel. Du gjettet riktig. I dag sendte urologen ham til det terapeutiske sykehuset og sa at det ikke var noe på linjen hennes. Klager av alvorlig svakhet, rask tretthet, smerte i bena, nedre rygg. Alt begynte med en kald og for den tredje måneden har den ikke blitt diagnostisert.

  Irina
  Jeg håper at på sykehuset vil gjennomføre en tilstrekkelig undersøkelse og finne ut årsaken til dårlig helse hos en 54-årig mann. Svakhet og tretthet, dessverre, følger nesten enhver smertefull tilstand eller aldersrelaterte forandringer i kroppen. Men! Smerter i leddene etter forkjølelse? Det er tilrådelig å konsultere reumatolog. Smerter i nedre del av ryggen - konsultasjon av nevrolog. Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag! Kreatinin i blodet av 105 (det var et hopp til 111.0) og deretter igjen 105, urinstoff N, renal ultralyd -nekrupny 3 mm sand, passerer inspeksjon nephrologist (63 g kvinne) Diagnose :. hypertensiv nefroangioskleroz.HBP NWA And? Fortell meg hva det er? Hvor alvorlig?

  Hei, Tatiana.
  Hypertensiv nephroangiosklerose er en lesjon av det glomerulære apparatet av nyrene i hypertensjon.
  CKD C3a - kronisk nyresykdom i 3. trinn - nyreskade med moderat redusert glomerulær filtreringshastighet.
  Så vidt det er seriøst i ditt tilfelle, kan jeg ikke si det. Men det er ikke veldig bra. Hvis du følger nøye alle anbefalingene fra legen din, kan du leve. Hvis du også jobber med deg selv: kosthold (konsultasjon av lege), stabilisering av blodtrykk, vekttap (hvis noen), vanlig treningsbehandling - så kan du leve godt. Med vennlig hilsen.

  Valentina.Zdrastvuyte.Muzhu 59 let.Bolshe20 år har han type 2 diabetes. Har overført 3 strozut.Stoit på kontoen i endokrinologen, kardiologen. Nå er kreatinin 499. Er på sykehuset, men etter 2 dager skriver de ut hva de skal gjøre neste? Hvordan handle? Til hvem skal du adressere? Legen sier at nyrene jobber med 50%. Takk.

  Hei Valentine.
  For å skrive 2 diabetes i 90% av tilfellene kommer pasienten "selv" (høyt kalori diett, mangel på fiber i dietten, stillesittende livsstil, kronisk stress, dårlige vaner). Sykdommen bryter absolutt all slags metabolisme. Kardiovaskulær patologi og nefropati er uadskillelige følgesvenner av diabetes. Forhøyet kreatininnivå - en refleksjon av den nåværende ikke fullt kompenserte patologien til nyrene, blodårene, hjertet mot bakgrunnen til den underliggende sykdommen (diabetes).
  I ditt (alas ubehagelige) tilfelle er taktikken for videre behandling og rehabilitering valgt utelukkende ved å behandle leger. Medisinsk behandling blir malt på uttalelsen, som du vil motta når mannen forlater sykehuset. Husk å snakke med legen din personlig, spør ham alle de spennende spørsmålene.
  MEN! Pasienten (mannen din) bør først tenke på hans rehabilitering. Det er viktig å forstå at ingen medisiner (som han må ta regelmessig, uten å feile etter alle anbefalingene fra leger) ikke erstatter et tilstrekkelig diett, oppnå optimal kroppsvekt, regelmessig individuelt tillatt fysisk anstrengelse (rehabiliterings fysioterapi). Bare en kombinasjon av en sunn livsstil og medisinering kan stabilisere situasjonen. Hvis mannen din (SAM!) Er klar til å jobbe daglig og vedvarende på seg selv, er utsikten optimistisk. Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag, har overlevert analysen av et blod med biokjemi, kreatheninin 102,7, andre indikatorer norm eller hastighet, som har overlevert generell eller felles analyse våt alle indikatorene er normale. Begynte å plage med om en måned med periodisk smerte rett over midjen, for det meste til høyre. Skjerp blir syk og utgives umiddelbart. I løpet av måneden faller temperaturen til 37,5 og ingenting tar mindre enn en time i seg selv. Den sterke tretten, noen ganger kvalme, økte hjertetrykket med en norm på 110 til 60, og nå 110 til 75. Kjøtt i 3 uker før du tar testen Jeg spiser ikke, bare fisk og jeg holder drikkeregimet. Jeg gjør ikke sport. For meg 33 år I hva kan det være grunn til smerter og økt eller økt kreatinin?

  Hei, Olga.
  Kreatinin er øvre grense for tillatt norm.
  Trykk - som en astronaut.
  Smerter i nedre rygg eller litt høyere? Nedsatt ultralyd + konsultasjon nefrologi, transvaginal bekken ultralyd + konsultere en gynekolog, konsultasjon nevrolog lege konsultasjon (åndedrettsterapeut) + X-ray (CT) av brystkassen (om nødvendig).
  Tretthet, kvalme? Konsultasjon av gastroenterologen.
  Hvis patologi ikke finnes - velg: treningsstudio, svømmebasseng, treningsbehandling, fitness, vanlige lange turer i frisk luft... Kjøtt (fjærfe, fisk) 2-3 ganger i uka. Med vennlig hilsen.

  Kreatin 560, soya 29 urinsyre er også økt, jeg er 66 år gammel, det er smerte i smerten i underlivet. takk

  Hei, Natalia.
  ESR er aldersnorm.
  I resten: konsultasjon av nevrolog, gynekolog, gastroenterolog. Med vennlig hilsen.

  Hei, kreatininen i blodet 117, meg 49. Terapeuten sa en liten væske jeg drikker. Mokka i norme.Chto gi råd?

  Hei, Tatiana.
  Jeg støtter legen din mening. En tilstrekkelig mengde væske per dag: 30 ml per 1 kg kroppsvekt. For eksempel skal en person (60 * 30 = 1800) i en vekt på 60 kg drikke minst 1,8 liter vanlig rent vann per dag (supper, kompotter, te, kaffe - teller ikke).
  For å forebygge hevelse: reduser saltinntaket + fysisk aktivitet (regelmessig mosjon, treningsterapi, gåing, treningsstudio...).
  Bevegelsen vil forbedre graden av nyrefiltrasjon og øke hastigheten på fjerning av vann og oppløste slaggprodukter (inkludert kreatinin) fra "flytende blod". Med vennlig hilsen.

  Jeg har en diagnose: SLE nyrepatologi, remisjon. Vennligst kommentere resultatene av Reberg-prøven: kreatinin-198, urea -31, urinsyre-561, clearance av endogen kreatinin-42. Hvor dødelig? Min alder er 60 år. Diagnosen er fra 25 år.

  Hei, Anastasia.
  Kompensert nyresvikt. Du kan leve, til og med nødvendig. Følg alle anbefalingene fra legen din. Med vennlig hilsen.

  Velkommen! Jeg er 69 år gammel mann. I september 2017 ble den rette nyren fjernet, diagnosen var stadium II kreft. Det anbefales å overvåke det regionale onkologiske senteret kvartalsvis. Drikk i denne perioden vanndrivende te. Fra slutten av desember i 4 uker drakk jeg allopurinol 1 tablett (100 mg) to ganger daglig og en løsning av leptephyril 1 x 3 ganger daglig. Jeg bestod urin og blodprøver, i går fikk jeg resultater. Alle indikatorer for den generelle analysen av både blod og urin er normale. Men biokjemi økes: kreatinin-165, urea-12, kolesterol-6,7, glukose-6,5. Hastigheten av kreatinin i desember før du tok allopurinol var lavere enn -145. Det er ingen smale spesialister på bostedet, så jeg appellerer til anbefalinger om behandlingen min til deg. Skal jeg fortsette å ta allopurinol, kan jeg øke doseringen? Hvor kritiske er indikatorene på testene mine? Jeg vil vente på svaret ditt. Med vennlig hilsen Nikolay

  Hei, Nikolay.
  Etter radikal behandling av lokalt avansert nyrekreft ble en kontrollundersøkelse utført: CT i buk- og thoracale organer hver 3., 12, 18, 24, 36 måneder etter operasjonen.
  Etter radikal behandling av lokalisert nyrekreft: ultralyd av mageorganene og brystrøntgen hver 6. måned i 2 år etter operasjonen, deretter årlig.
  Ved hvert besøk til doktorgradsminimum: UAC, urea, kreatinin, kalsiumnivå (!), Leverprøver og LDH-aktivitet i blodserum. Fortolker resultatene av analysen av den behandlende lege-onkologen. På bostedet - minst en terapeut (alpinist).
  Optimaliser dietten: begrense dyrefett (fett kjøtt, stekt mat), unntatt sukker, begrenser kraftig "rask" karbohydrater. Drikke regime: 1,0 - 1,5 liter rent vann per dag. Terapeutisk fysisk trening.
  Hvor berettiget er godkjenningen av legemidlene du har oppført (?) - jeg kan ikke svare. Hvis du er utnevnt av den behandlende legen - alle spørsmål til ham. Hvis du tar dem selv - stopp umiddelbart.
  For fremtiden: kosttilskudd, noen biostimulerende midler, selvhelbredende urter og Gud vet hva som ellers ikke kan. Syntetiske vitaminer - kun for strenge indikasjoner i henhold til legenes instruksjoner.
  Prognosen for utvinning er bra i ditt tilfelle. Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg fjernet venstre nyre i november.I desember testene var normal alle beregninger i dag bestått urin tester alt normalt, og blod biokjemiske Ia podskachali kreatinin var 89 stal100, 24,9-17,5 AST, ALT 25,1_36,4 Dette er normalt

  Hei, Irina.
  ALT og AST er normen.
  Kreatinin er øvre grense for normal.
  I prinsippet er alt i orden.
  Kanskje forspenning i kosthold, drikkegruppe (?)
  Men i lys av din situasjon - en dynamisk observasjon i behandlingsnefrologisten. Konsultasjon av gastroenterologen i form av klinisk undersøkelse. Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg er 29 kreatin 113,7 terapeut sa økt og jeg etter 3 dager for en operasjon å lukke elostomy.mne kan otkosat i operasjonen?

  Hei, Vadim.
  Hvis "kreatin" er ja, omtrent 2 ganger høyere enn normalt.
  Hvis "kreaterinin" er en akseptabel verdi. Hvis de resterende indikatorene for blod, urin, etc. i normer eller hastighet, at det ikke er kontraindikasjoner for operativ behandling.
  Den endelige avgjørelsen er selvsagt laget av din behandlende lege. Med vennlig hilsen.

  takk masse kreatinin selvfølgelig blandet opp) takk

  vennligst fortell meg kreatinin 99,7 urea5.6 er bra eller dårlig for meg 30 år

  Hei Sanya
  Indikatorer er normale. Og det er bra! Følg drikkeregimet (30 ml rent vann per 1 kg kroppsvekt per dag) og det blir enda bedre. Med vennlig hilsen.

  Zdrastvujte, fortell eller si vær så snill at en datter av 15 år en diabetes av 1 type, er en kreatinin av et blod 105 uroinja 6,4 klager på status ikke til stede. det er ingen ødem, diabetes kompenseres. Er det verdt å bekymre deg.

  Hei, Irina.
  Jeg ser ikke grunnene til panikk. Men for gjenforsikring (!) Gjør en urinalyse totalt + terapeutens konsultasjon. Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg er 61 år kreatinin 135.soe17.mochevina5.opuhayut føtter, rødme, helvetes smerte `t hodit.pyu allopurinol agapurin, lespenefril ingenting hjelper ikke fortelle.chto kan fortsatt gjøre

  Hei, Anonym
  Det anbefales å konsultere en lege som foreskriver disse legemidlene til deg.
  Ifølge analysen av brutto patologi der.
  Med vennlig hilsen.

  Jeg har tre uker siden kreatinin.mozhet som ble forfremmet og hjelpe....sela på en rigid diett.Vyshe skrevet hvilke produkter isklyuchit.Rezultat 3kg.i kreatinin minus minus 26.

  Kreatinin 1240 Jeg har onkologi i magehulen og småbeltet. Boller i underkanten, vekttap av nyrene. Kan det være en indikator på 1240? ESR 66.

  Hei, Tatiana
  Ja, med ondartet onkologi (nekrose av svulsten), også etter stråling, kjemoterapi er ødeleggelsen av proteinstrukturer og vev - celler dør. Derfor kan kreatinin øke betydelig (jeg vet at den er høyere enn 800 μmol / l).
  Kreatinin 1240 μmol / l - figuren er ekte. Spesielt med nyresvikt. Men i dette tilfellet er urea i blodet høyere enn 28-40 mmol / l.
  Økningen i ESR på denne bakgrunnen er naturlig.
  En objektiv vurdering av tilstanden vil bli gitt bare av din behandlende onkolog.
  Med vennlig hilsen. Mot, tålmodighet, vellykket behandling.

  Takk. Urea 7,8 mmol / l.

  Kreatinin 99,60 hos et barn på 12 år er veldig dårlig? Diagnose av CGN

  Hei, Catherine
  Økning av kreatinin er ubetydelig.
  Hvis den generelle analysen av urin er normal, er urea blod normalt, så er det ingen grunn til panikk.
  Hos barn kan en liten økning i kreatinin være assosiert med aktiv vekst.
  Konsultasjon av behandlingsnefrologisten.
  Med vennlig hilsen.

  Hei, jeg er 26 år gammel. Kreatinin 55, kreatinin 125. Er indikatorene normale?

  Faktum er at ifølge resultatene som jeg angav ovenfor, nektet de å studere CT med kontrast, med uttrykket "du må helbrede nyrene først". Selv om det aldri var noen problemer med nyrene, og de gjorde meg allerede med en kontrast for en og en halv time siden.

  Hei Maria
  Den glomerulære filtreringshastigheten er utmerket. Så nyrefunksjonen er ikke ødelagt.
  Kreatinin er litt over normalt. Årsaken er ikke nødvendigvis i nyresykdom. Kanskje et overskudd av protein i kostholdet, drikk lite vann.
  Hva skal jeg gjøre? Det er bedre å gå til nephrologisten, om nødvendig, forhåndsundersøk og få en mening for de kresne "CT-arbeidstakere".
  Du kan "sitte" noen dager på et lavprotein diett (se i artikkelen), og deretter gjenoppta analysen.
  Med vennlig hilsen.

  Hei, vennligst fortell meg, kreatinin 118, og direkte bilirubin for 7 enheter blir vant til normen at det kan være?

  Hei, Anonym
  Gulvet er ikke navngitt. For en mann er kreatinin normalt.
  Økt direkte-bilirubin i blodet indikerer en mulig intrahepatisk gallegang betennelse, svekket galle avledning av ekstrahepatiske gallepassasjer (gallestein, et al.) Eller arvelig syndromer.
  Konsultasjon av gastroenterologen.

  Jeg er 70 år, 10 år med diabetes type 2 er nå sukkeret ikke stiger over 6,2 drikke tabletter Oltar 4 og siofor 1000 500 lunsj og middag 500 piller hjelpe, men dro til sykehuset med hjerte og avslørte økt kreatinin 115 samtaler går til en endokrinolog insulin, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil ikke, fortell meg hvordan du skal gi det?

  Hei kjærlighet
  Ja, det er en liten økning i kreatinin.
  Indikasjoner for bytte til insulin for type 2 diabetes:
  glykosylert hemoglobin: over 7%
  fastende glukose: over 6,5 mmol / l
  postprandial glukose (2 timer etter spising): over 8 mmol / l
  I kardiovaskulære sykdommer er glukosenivået etter 2 timer etter å ha vært av stor betydning. Hva er det du har?
  Hvis det er tvil om den aktuelle legenes taktikk, bør du søke om en heltids konsultasjon med en annen endokrinolog.
  Samtidig er det viktig å vite at rettidig inntak av tilstrekkelig insulinbehandling signifikant forbedrer prognosen for type 2 diabetes, reduserer utviklingen av irreversible forandringer i kroppen.
  Hvordan å handle i det lange løp er opp til deg.
  Med vennlig hilsen.

  Velkommen! Etter fødselen økte kreatinin til 600. Det var økt urea 20, protein i urin 5. diagnostisert akutt nyresvikt. Tre måneder senere kom alt tilbake til det normale. En måned senere besto testene igjen, kreatinin steg fra 82 til 93, økte litt urea (men innenfor normale grenser) og det var et protein i urinen 0,1. Er det verdt å bekymre seg for? Takk

  Hei 22 februar mars fjernet de riktige pochku.13 testene viste 152 kreatin 23marta viste det nå 175.Stoit bekymre deg for det? Onkolog skrev i sin tur på Uzi

  Hei, Yana
  Hittil er kreatinin og protein TRACES i urin en variant av normen. Oppleve er ikke verdt det.
  Men det er nødvendig å observere nevrologen. Som regel går nefropati i forbindelse med graviditet og fødsel, etter en stund, uten spor (la oss håpe på det).
  Med vennlig hilsen.

  Hei, Vladimir
  På dette stadiet, lærer nyrene "å jobbe" for to. " Men tilsynelatende kompenserer ikke helt for fraværet av en ny nyre. Ideelt sett vil denne kompensasjonen være komplett over tid.
  For øyeblikket er det ikke noe kritisk i situasjonen. Men alle anbefalingene fra legen din må selvfølgelig bli oppfylt. Gjenvunnet.
  Med vennlig hilsen.

  Takk igjen for svaret. Og i dette tilfellet må du ta medisiner eller bare se på?

  Yana,
  noen medisiner - bare på resept av den behandlende legen.
  For øyeblikket er det nok å observere, sunn livsstil og rasjonell ernæring. Husk å drikke rent vann fra beregningen: 30 ml per 1 kg kroppsvekt per dag.
  Selvfølgelig må du lage en ultralyd (som du registrerte en lege), med resultatene for å komme til konsultasjonen og sørg for å avklare legen din ytterligere taktikk for din behandling / observasjon.
  Med vennlig hilsen.

  Velkommen! Kreatinin i blodet 518, protein i urinen 1070 adressert til legen med klager av pustebesvær, svakhet, og noen ganger tåkete, det er en følelse av kulden (uten feber). Terapeuten har sendt til nevrologen under resultater av analyser av blod og urin. Før det satt jeg på et protein diett for en stund, jeg var overvektig, jeg mistet mye vekt på grunn av denne dietten. Også nylig mottatt et sterkt slag når det faller på hans venstre side, led i flere uker med smerte (ribber intakt). Kunne disse fakta påvirke slike indikatorer for analyse? Takk

  Hei Alexander.
  Ja, et protein diett kan påvirke nyrefunksjonen, og ikke på den beste måten. Men først og fremst er det viktig for deg å utelukke / bekrefte skaden (bruise? Inflammation?) Av nyrene. Kvalme, kuldegysninger, protein i urinen, høyt kreatinin - dårlige symptomer.
  Konsultasjon nefrologa, doobsledovanie - nødvendig.
  Med vennlig hilsen.

  sobstvuyut.sdali analyser av kreatinin økte 92 unge menn 17 år. hva å gjøre

  Hei Maria
  Kreatinin er øvre grense for NORM.
  For å redusere indikatoren må du drikke nok vann i tilstrekkelig mengde: 1,5 - 2 liter per dag.
  Med vennlig hilsen.

  Hallo Brukt kjemisk. en blodprøve viste kreatin 289, soya 7mm / g. Protein i urin 2+. Uzi av nyrer i normen. Smerte og hevelse der. bare svakhet. fortell meg hvilken undersøkelse som skal gå gjennom

  Hei galina
  Du må vende deg til en nephrologist. Etter undersøkelsen vil legen, om nødvendig, foreskrive en individuell oppfølging.
  Med vennlig hilsen.

  God den.mne 46 let.Sdala blodprøve kreatinin 105, 7 glukose, total kolesterol 6.1.Bolit tilbake, hovne kalv toshnota.Uzi nyre avslørte tilstedeværelsen av sand og vse.S leger har ingen voobsche.Ne problema.uzkih fagfolk til å vite Til hvem du skal adressere. Eller har jeg det heller ikke kritisk?

  Hei, Natalia
  Glukose er for høy. Obligatorisk konsultasjon og videre undersøkelse ved en endokrinolog: test glukosetoleransetest for glykosylert hemoglobin (HbA1c), en generell analyse av urin.
  Kreatinin og "sand" i nyrene - ikke kritisk.
  Endokrinolog! Hvis det ikke er en slik spesialist, kontakt en terapeut.
  Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag. Jeg er 66 år gammel. I juli 2017. Den venstre nyrene-klare cellen, nyrecellekarcinom 1 ble fjernet. ? år SD 2 type. Gliclazid 60 administreres en gang om dagen i morgen og metformin 850 - 2 ganger daglig. I dag har endokrinologen oppdaget kreatinin 128, sa at det er presserende å bytte til insulin, ellers venter hemodialyse meg. Hva tror du skal jeg gjøre?

  På forhånd takk for svaret.

  Hei, Raisa
  Det er bevist at en hensiktsmessig overgang til det tilstrekkelig (stemmer overens med den korrekte dose) insulinbehandling bedrer prognosen av type 2 diabetes, bremser utviklingen av irreversible prosesser i kroppen og forhindrer de vaskulære komplikasjoner ved diabetes (inkludert utviklingen av diabetisk nefropati).
  Jeg tror at den eneste nyren du trenger å beskytte, som eple i øyet, og å oppfylle alle anbefalingene fra behandlingslærene.
  Hvis det er tvil, er det mulig å gjennomgå en ny undersøkelse fra en annen endokrinolog og finne ut hans mening.
  Med vennlig hilsen. Gjenvunnet. Din onkologi er veldig bra.

  God ettermiddag! sønnen ved 18 år med kreatinin 200, urinsyre 427. De resterende indikatorene er normale. Hva mer forskning å gjøre? Med hva det kan kobles til? Han drikker mye, tar ikke steroider. Protein mat misbruker ikke.

  Hei Irina
  Gitt alderen: kanskje egenskaper av stoffskiftet av en ung, aktivt utviklende organisme (gym?)
  Likevel: å ta tilbake blod biokjemi (for å unngå et falskt positivt resultat), generell urinanalyse, renal ultralyd, konsultere nephrologist eller lege.
  Etter undersøkelsen vil legen, om nødvendig, foreskrive en oppfølgingsundersøkelse.
  Med vennlig hilsen.

  Hallo Jeg er 63 år gammel. Jeg har over en blodprøve i slutten av mars leverte: 5,56 glukose, urea, 9,47, kreatinin115, holesterin7,28. Hemoglobin 151. Gjenta testen etter 3 uker: glukose 5,22, mochevina5,07, kreatinin 118 holesterin3,94, gemoglobin129. Er det en grunn til spenningen og henvisning til legen eller avviket er tillatt?

  Hei, Elena
  Ifølge analysen av bruttoavvik fra normen er det ingen (tillatte fysiologiske fluktuasjoner).
  Hvis det ikke er noen helseplager, er det nok å observere en sunn livsstil, sunn diett, drikke vann i tilstrekkelig mengde (30-40 ml per 1 kg kroppsvekt), regelmessig engasjert i fysisk kultur.
  Hvis det er klager om helsen din, bør du konsultere terapeuten, uavhengig av blodtall.
  Med vennlig hilsen.

  Velkommen!
  Min sønn er 24 år gammel, hepatitt C ble oppnådd ved fødselen under blodtransfusjon.
  Ingen klager, røyk ikke, alkohol 5 ganger i året.
  En gang i året blir vi sjekket i leverklinikken. Alle indikatorene var normale (unntatt ALT, moderat forhøyet), fibroscan er normalt
  Blodtrykk er notert i fjor, 140 på 90 eller 130 ved 85, på kontor av leger 127 på 80
  Uzi i bukhulen i april 2017 avslørte ikke noen patologi. Uzi hjerte og stress test uten patologi. Har fortalt eller sagt, la det eller han være alene og ikke trekke.
  Den 28. mars i år var de på hodet mottaket i leverklinikken, de besto testene før behandlingen ble startet med Zepatir. Fibroscan er normalt
  alle testene er normale, kreatinin 114 (så så på resultatene i 3 år-85, 100, 107),
  albumin 38 (lavere normalgrense)
  2. mai kom for å motta medisiner og begynne behandling, sendt til testene. alt er normalt, kreatinin 131, albumin 37.
  3. mai passerte de urin og blod. Proteinet i urin 3, tilstedeværelsen av erytrocytter, er resten av indikatorene normale, inkludert tetthet av urin, farge, gjennomsiktighet,
  Elektrolytter plasma-normal, anion gap 12 (maks 11), bikarbonat 18 (min 23)
  Men på en dag steg kreatinin fra 131 til 135
  Den andre dagen vi tar Zepatyr, sa legene at han ikke utskilles av nyrene, så fortsett å ta den.
  Det er ingen diabetes, ingen immundefektvirus.
  Min sønn besto de siste eksamenene i april, det var stress.
  Generelt, panikken for det forferdelige i familien vår. På tirsdag går vi til bukhulenes uzi.
  Ingen klager, ingen hevelse, ingen hyppig vannlating.
  I dag måles trykket på 140 per 100, stress? nerver?
  Jeg vil være takknemlig for dine kommentarer.

  Hei hei
  Zepatyr er ikke farlig for nyrene. Men det vises bare med HCV 1 og 4 typer (jeg antar at du fikk en virusbelastning og genotypiserer viruset før du foreskriver stoffet).
  Hypertensjon mot bakgrunnen av stress - kanskje.
  Men først og fremst er det nødvendig å utelukke patologi av nyrer - konsultasjon av nevrolog, doobsledovanie.
  Med vennlig hilsen.

  Takk for svaret!
  Ja, vi har 1b og terapi passer for oss.
  Vi vil bli undersøkt, selvfølgelig, bare et år siden, var alt bra, kunne nyrene gi et slikt bilde om et år?

  og,
  og trykk, og kreatinin økes noe. Proteinet i urinen alarmer, MEN det er sannsynligvis et falskt positivt resultat hvis urin for analyse blir samlet feil.
  Ingenting kritisk i situasjonen der. Stille doobsleduytes, ekskluder (!) Sannsynligheten for patologi.
  Det er ingen grunn til panikk.
  Korreksjon AD: Konsultasjon av terapeut + regelmessig trening (kardioarbeid fullstendig normaliserer trykket).
  Med vennlig hilsen.

  Hallo Jeg har type 1 diabetes. Jeg er 29 år gammel. I passert tester og deres kreatinin - 84 ved den hastighet som er angitt i sykehus brevhodet til 80. En urea på 7,3 til sykefravær skjema til 6,7. Men jeg har høy fysisk aktivitet, kan dette påvirke indikatorene, eller er det allerede et problem med nyrene?

  Hallo Jeg har type 1 diabetes. Jeg er 29 år gammel. I passert tester og deres kreatinin - 84, med en hastighet som er angitt i sykehus formen til 80. En urea 7,3, ved en hastighet på sykehus skjema til 6,7. Men jeg har høy fysisk aktivitet, kan dette påvirke indikatorene, eller er det allerede et problem med nyrene?

  Daria, hei.
  Indikatorer innenfor grensene for den tillatte fysiologiske normen (alt med nyrene er i orden).
  Fysisk aktivitet er veldig, veldig nyttig for deg. Men dehydrering kan være årsaken til en liten økning i nyreprøver. Drikk derfor ordinært vann minst: 40 ml per 1 kg kroppsvekt per dag. Med rikelig svette - og mer.
  Med tilstrekkelig insulinbehandling vil du leve lykkelig etterpå.
  Observasjon med en endokrinolog, terapeut.
  Med vennlig hilsen.

  Har overlevert den generelle eller felles analysen av et blod, har funnet ut en stigning i en kreatinin, 120. Alderen på 33 år, kvinnen. Hva skal du sjekke? Urea 4,74, totalt protein 73,3, ALT 21,4, AST 24,4

  Marina, hei
  Hvis bare kreatinin økes (alle andre indikatorer for generelle og biokjemiske blodprøver er normale) - det er fornuftig å re-blod for kreatinin (for å utelukke et falskt positivt resultat) ved samtidig bestemmelse av GFR
  (glomerulær filtreringshastighet).
  Hvis GFR er redusert:
  konsultasjon av nephrologist.
  Hvis GFR er normalt:
  konsultasjon: endokrinolog, terapeut.
  Fysiologisk (ingen sykdom) fører til en svak økning i kreatinin i blodet: dehydrering (ikke nok vann i kosten), høy-protein diett, økt fysisk aktivitet, neuro-emosjonelt stress, toxemia av svangerskapet.
  Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag, sønnen har bestått den generelle eller felles analyse av et blod, til ham 29 år. Med sine resultater, kreatinin -111, urea -8,5, totalt kolesterol-5,44, totalt bilirubin-47,5. Hva skal jeg gjøre med hvilken lege? Og hva er diagnosen? Takk for konsultasjonen. Tamara.

  Tamara, hei
  Kolesterol er normen
  Kreatinin og urea er øvre grense for tillatt norm.
  Bilirubin vanlig - moderat forhøyet.
  Hva å gjøre: re-blod for bilirubin etter fraksjoner (generelt, direkte, indirekte) + konsultasjon av en gastroenterolog-hepatolog, terapeut.
  Diagnosen (ikke det faktum at sykdommen egentlig eksisterer) vil bli bestemt av den behandlende legen etter undersøkelsen og etterprøven.
  Med vennlig hilsen.

  God ettermiddag, takk for ditt råd.

  God ettermiddag! 31.01 faren til 75 år gikk gjennom prostatektomi kirurgi. Har funnet ut en onkologi på Glisson 9 (5 + 4). Det var hormonbehandling (firmon). OSG-metastase viste ikke, og heller ikke ultralyd i bukhulen. SAR ble til og med senket. Men ved undersøkelse etter tre måneder med hormonbehandling, viste det seg at svulsten økte. I samråd med en radiolog ba han om å lage SCT WGC og OM / bekken. Og i diagnostisk senter nektet de å gjøre det, fordi kreatinin i blodet. Egentlig kan det ikke gjøres med slike indikatorer? Og hvor raskt kan det senkes? Og min far fikk injeksjoner av synestrol, som er kontraindisert i nyresykdom. De sier: det er ikke noe alternativ. Takk på forhånd for svaret!

  Lesya, hei
  Kreatinin økte noe. Å bringe prisene tilbake til det normale, prøve noen dager til å "sitte" på et vegetarisk kosthold: å fullstendig eliminere fra diett av kjøtt, fjærfe, fisk, egg, rik buljong og salt, sterk te / kaffe, sjokolade, varme krydder.
  Grunnlaget for dietten: frokostblandinger, pasta, meieriprodukter, rømme, smør, stewed grønnsaker, rå ikke-sure frukter og grønnsaker, hvitt brød. Det er viktig å drikke rent vann: minst 1,0-1,2 liter per dag. Etter revurdering av analysen, kan du gå tilbake til det vanlige dietten.
  Hvis ikke, kontakt legen som bestilte studien (CT). I følge vitale indikasjoner er CT / MRI (uten kontrast) utført med forhøyet kreatinin.
  Synestrol - antitumorbehandling (ingen alternativer, dessverre).
  Jeg ønsker deg - tålmodighet, din far - motet og troen på seier. Med vennlig hilsen.

  Les Mer Om Fartøyene