Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

Årsaker til takykardi hos kvinner

Hjertet til en person er et vitalt organ hvor helse må overvåkes nøye. Det er utsatt for ulike sykdommer som kan oppstå av en eller annen grunn. Takykardi er en av de forskjellige funksjonelle funksjonsfeilene i hjertet. Takykardi er en økning i hjertefrekvensen hvor pulsen akselereres fra normal rytme med 30% eller mer. På bakgrunn av mer intensivt arbeid av hjertet i takykardi, i noen tilfeller er det også en åpenbar arytmi, når varigheten av intervallene mellom hjerteslag i stadig endring.

I denne artikkelen analyserer vi variasjon av sykdommen, se på symptomer og årsaker til takykardi hos kvinner og menn, samt berøring på emner av diagnose og behandling av problemet.

Beskrivelse av sykdommen

To typer takykardi skal skilles: fysiologisk og patologisk. Den første kan oppstå mot en bakgrunn av ulike faktorer, som for eksempel:

 • økt fysisk aktivitet
 • frykt, kortvarig stress og angst;
 • tilstanden av alkoholforgiftning;
 • feber, etc.

Den patologiske takykardien forutsetter tilstedeværelsen av en hvilken som helst kardiovaskulær sykdom som forårsaker funksjonsfeil i hjertet. Problemet kan også bestå i funksjonen av det nervøse og endokrine systemet. Eksisterende langsiktig patologisk takykardi fører til alvorlige konsekvenser, inkludert hjertesvikt.

Det er andre klassifiseringer av denne sykdommen. Så skille mellom sinus og paroksysmal takykardi. Hastigheten til hjerteslag, som oppstår ganske uventet for pasienten og også uventet går, refererer til paroksysmal typen. For den påfølgende behandling av sykdom er det svært viktig å bestemme sitt spesifikke utvalg.

Det bør også sies at for enkelte pasienter oppstår takykardi ubemerket, og noen i disse periodene opplever en følelse av alvorlig ubehag.

Årsaker til takykardi

Hos kvinner, som hos menn, kan takykardi forekomme mot en rekke årsaker. Det kan være både naturlige fysiologiske faktorer og patologiske forandringer i kroppen. For eksempel blir puls hyppigere med en reduksjon av blodtrykket, som kan oppstå på grunn av tilstedeværelse av ulike blødninger og lavt hemoglobin. Dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen, dannelsen av svulst tumor og purulente infeksjoner kan også bli utløsere av takykardi faktorer. I tillegg kan årsakene til takykardi hos kvinner og menn bestå av eksisterende patologier direkte i hjertemuskelen.

Vanlige symptomer med takykardi

Parallelt med økningen i hjertefrekvensen manifesterer takykardi seg også i form av andre symptomer, som i stor grad skyldes hjertearytmi. Blant dem bør man oppgi slike avvik:

 • svimmelhet;
 • svakhet, økt tretthet;
 • angrep av kvelning fra en følelse av mangel på oksygen;
 • mørkere i øynene - som et resultat av et brudd på blodtilførselen til hjernen;
 • smerte i brystet;
 • kortpustethet;
 • følelse av tilnærming av bevissthet og faktisk svak.

Det symptomatiske mønsteret kan variere avhengig av type takykardi.

Symptomer på sinus takykardi

Med sinus takykardi øker hjertefrekvensen (mer enn 90 slag per minutt) mot en stabil stabil rytme. Dette fører til økt tretthet og en tilstand av generell svakhet. Fakta om tilstedeværelse av sinus takykardi kan etableres ved bestått eksamen på EKG eller med en uavhengig telle av pulsen. Det er viktig at mindre avvik ikke medfører behandling og er lik normen. I noen tilfeller er foreskrevne medisiner som tar sikte på å bremse hjertearbeidet.

Det er svært viktig at legen foreskriver behandling og dosisbestemmelse i hvert tilfelle, da uavhengige tiltak kan føre til tap av bevissthet, hjertestans og død.

Tegn på atriell takykardi

Kilden til denne typen takykardi er lokalisert direkte i atriumet. I tilfelle av atriell takykardi er pulset minst 140 slag og kan vesentlig overstige nivået på 200 slag per minutt. Sannsynligheten for et slikt symptomatisk mønster er heller ikke utelukket på grunn av sterk angst.

Det er viktig at atriell takykardi utvilsomt krever medisinsk hjelp. Spesialisten bør ikke bare redusere hjertefrekvensen, men gjennomføre også en rekke undersøkelser som tar sikte på å identifisere årsaken til problemet og unntatt den etterfølgende repetisjonen.

Tegn på paroksysmal takykardi

Også et slikt utvalg kalles gastrisk takykardi. Navnet er på grunn av det faktum at epicenteret til problemet ligger i hjertets ventrikler. Som allerede nevnt begynner angrepet uventet, og det kan vare i mindre enn et minutt eller flere dager.

Sammen med en signifikant økning i hjertefrekvensen (som ved atriell takykardi, kan det være mer enn 200 hjerteslag per minutt), er det vanligvis andre symptomer:

 • en skarp svakhet;
 • støy i hodet, svimmelhet;
 • ubehag, smerte, klemme sensasjoner i brystet;
 • en følelse av kvalme
 • reduksjon i blodtrykk, ned til bevissthetstap (med langvarig takykardi).

Etter et angrep kan en økt mengde urin, som har en lys farge og en lav tetthet, dannes.

I paroksysmal takykardi, kan noen av disse symptomene ikke vises eller kan ikke alltid være til stede. Men dette kliniske tilfellet krever kategorisk akuttmedisinsk behandling, da legen må etablere årsakene til takykardi. Dette er svært viktig, fordi paroksysmal takykardi er en alvorlig trussel mot livet, en indikator på tilstedeværelsen av alvorlige hjerteproblemer og å kunne føre til fatale konsekvenser.

Diagnose og behandling av takykardi

For å bestemme årsaken til takykardi, dens variasjon og å utvikle en algoritme for behandling, blir følgende diagnostiske trinn tatt:

 • En generell blodprøve utføres, hvis formål er å etablere nivået av hemoglobin og antall celler som indikerer mulige sykdommer (anemi, leukemi, etc.);
 • Bestemmelse av antall skjoldbruskhormoner;
 • urinanalyse;
 • et vanlig og daglig elektrokardiogram;
 • ekkokardiogram eller ultralyd - for å identifisere mulige hjertefeil og sykdommer, samt en omfattende analyse av sitt arbeid.

Dataene som er oppnådd fra resultatene av disse undersøkelsene, blir materialet på basis av hvilket legen foreskriver behandling til pasienten. Her, faktorer som:

 • årsakene til takykardi hos en kvinne eller en mann
 • alder og fysiologiske kriterier for pasienten;
 • Tilstedeværelsen av andre sykdommer relatert til behandling av takykardi.

Som allerede nevnt krever ikke alle tilfeller behandling. Noen ganger er det nok å eliminere de nåværende symptomene. Men med den fremvoksende takykardien er det svært viktig å umiddelbart konsultere en lege for å finne årsaken til hjertesvikt, siden det er nivået av faren som ligger i den.

Sinus takykardi: årsaker, symptomer og tegn, hvordan og når du skal behandle

Sinus takykardi betraktes som en ganske vanlig type arytmi, når pulsen overstiger 100 slag per minutt. Det kan være en variant av normen eller fungerer som et tegn på patologien til hjertet, karene, det endokrine systemet og andre organer.

Hver av oss er kjent med følelsen av rask hjerterytme, som oppstår når det blir agitasjon, fysisk innsats, etter en kopp sterk kaffe eller en rikelig fest. I en sunn organisme er denne refleksjonen av eksterne, ikke alltid gunstige forhold eller følelsesmessige reaksjoner ansett som en variant av normen, etter kort tid gjenoppretter hjertet selv den rette rytmen uten å forstyrre blodstrømmen i organene.

Fysiologisk er takykardi, tilhørende følelsesmessige opplevelser, fysisk aktivitet, mangel på oksygen, å være i et tett eller varmt rom. Hos barn under 7 år er den raske puls generelt ansett for å være normen, selv i ro.

Faktisk er takykardi i en sunn person en kompensasjonsmekanisme utviklet for å styrke hjertearbeidet for å gi vev med blod når de trenger det mer enn vanlig. Aktivering av det sympatiske nervesystemet, frigjøring av adrenalmedullahormonene i blodet gir en akselerert puls, og når de eksterne forholdene vender tilbake til det normale, går det raskt tilbake til normalt.

Imidlertid er ikke alltid takykardi midlertidig og ufarlig. Ofte følger det alvorlige sykdommer i hjertet, skjoldbruskkjertelen, hjernen, og derfor bør det ikke legges uten oppmerksomhet. Tidlig diagnose og søk etter årsaken til uforklarlig takykardi er nøkkelen til vellykket behandling og forebygging av alvorlige komplikasjoner.

Årsaker og typer av sinus takykardi

Uttrykket "sinus" betyr at impulsene for sammentrekning av hjertet kommer som forventet - fra hovednoden, sinus, så rytmen er vanlig, og atriene og ventriklene ved den samme frekvens. Arrytmi øker gradvis, og i noen tilfeller når pulsen 220 per minutt (vanligvis i området 110-120 slag / min).

Avhengig av årsaken, skille mellom:

 • Patologisk sinus takykardi;
 • Fysiologisk takykardi.

Fysiologisk takykardi, som nevnt ovenfor, er normen, det vil si tilpasningen av organismen til forandrede ytre forhold. Dette er en tilstrekkelig respons på et problem, som ikke er ledsaget av hemodynamiske lidelser og myokard endringer på grunn av kortsiktige. Det er farlig når takykardi får patologiske egenskaper eller kompliserer andre patologier.

Patologisk sinus takykardi følger med en rekke sykdommer og fører uunngåelig til endringer i hjertet og systemisk blodstrøm. Arbeidet med stor hastighet og faktisk slitasje, kan hjertet ikke klare levering av riktig mengde blod i en stor og liten sirkel, siden med en rask reduksjon av kamrene ikke er fullstendig fylt. Over tid utvikler kardiomyopati, hjertet ekspanderer, myokardial kontraktilitet reduseres, og organene mister sin ernæring.

På bakgrunn av en patologisk progresjon takykardi myokardial iskemi på grunn av mangel på blodstrømmen i kransarteriene, og hvis sistnevnte er også overrasket av aterosklerose, kan den forringelse og til og med et hjerteinfarkt oppstår meget raskt.

Årsakene til sinus takykardi kan betinges oppdelt i hjerte, det vil si forbundet med endringer i hjertet selv og ikke-hjertesykdommer fra andre organer.

Kardiale årsaker til sinus takykardi:

Av ikke-kardiale årsaker blir takykardi ofte provosert av endokrine sykdommer og neurogene lidelser. Neurogen sinus takykardi forekommer oftere på grunn av det økende stressnivået i befolkningen. Denne typen rytmeforstyrrelse er svært typisk for nevroser, vegetativ-vaskulær dystoni, psykose og er vanligvis diagnostisert i unge og følelsesmessige labile fag.

Blant endocrine lidelser til sinus takykardi, kan den økte funksjonen av skjoldbruskkjertelen (thyrotoxicosis), hormonproduserende svulster i binyrene, lede. Med blodtap, alvorlig anemi, alvorlig smerte, økt kroppstemperatur mot bakgrunnen av infeksjoner, utvikler takykardi også ofte.

Hypoksi provoserer aktivering av sinuskoden og tilsvarende en økning i puls. Dette skjer også med lungesykdommer (emfysem, kronisk bronkitt, astma), og med anemi, og med mangel på oksygen i den inspirerte luften.

Ved mottak av enkelte medisinske produkter utvikler den medisinske sinus takykardien. Det kan forårsake diuretika, hormonelle stoffer, antihypertensiva, euphyllin, adrenomimetika, antidepressiva, koffeinholdige medisiner.

Således, ifølge årsaken, kan den patologiske sinus takykardi være medikament, neurogen, giftig, hypoksisk, hjerte.

Sinus takykardi kan oppstå under graviditet, selv hos kvinner uten tidligere patologi i sirkulasjonssystemet. Dette fenomenet regnes ikke som en variant av normen, men den har legitime forutsetninger:

 • Økning i den perifere kanalen av blodstrømmen på grunn av vekst av uterus og foster i det;
 • Økt vekt av en kvinne under svangerskapet;
 • Funksjoner av hormonell bakgrunn;
 • Økt trykk i bukhulen som følge av økt livmor, som som det presser membranen nedenfra, noe som kan forandre hjerteposisjonen i brysthulen.

Etter hvert som graviditeten utvikler seg, opplever hjertet et økende byrde, så i takkardi kan det bli uttalt i siste trimester. Brudd på rytmen hos gravide krever nøye oppmerksomhet og korrigering i forbindelse med risikoen for nedsatt utvikling av fosteret og selve kjønnets fødsel og levering.

Manifestasjoner av sinus takykardi

Graden av kliniske manifestasjoner og subjektive følelser av pasienten avhenger av graden av takykardi, naturen til den underliggende patologien, tilstedeværelsen eller fraværet av skade på hjertemuskulaturen, ventiler, kar.

Noen pasienter kan ikke klage i det hele tatt, eller merke seg lite ubehag i brystet, en følelse av hjerteslag, periodisk hjertesmerte som ikke har vesentlig effekt på livsstil og arbeidsaktivitet.

I andre tilfeller blir symptomene så åpenbare og ubehagelige at pasienten hverken kan arbeide eller gjøre de vanlige husarbeidene. vises:

 • Vedvarende og godt håndgripelig hjerteslag;
 • Å føle at det ikke er nok luft, dyspné selv i fred;
 • Svakhet, rask tretthet med ikke intens fysisk anstrengelse;
 • Svimmelhet og til og med episoder av bevissthetstap
 • Smerter i hjertet er et vanlig symptom hos pasienter med kronisk myokardisk iskemi, når arytmi bidrar til enda større vanskeligheter i blodstrømmen gjennom kranspulsårene;
 • Angst, søvnløshet, følelsesmessig labilitet, irritabilitet.

Hvis pasienten med takykardi overrasket av aterosklerose av koronararteriene, arytmien utløse en enda større mangel på oksygen, og blant de karakteristiske symptomene vil angina. Vanligvis varer smerten i hjertet ikke mer enn fem minutter, hvor pasienten selv tar nitroglyserin for å lindre smerte.

I motsetning til paroksysmal takykardi, preget av en plutselig utbrudd og samme plutselige avslutning, utvikler et angrep av sinus takykardi gradvis, slik at pasienten ikke kan indikere den nøyaktige tidspunktet for utbruddet.

Når en høy pulsfaktor er nådd, blir palpitasjonen klar, noe som noen pasienter refererer til som "fladrende" i brystet. Arbeid i intensiv modus, kan hjertet ikke takle det nødvendige volum av blod levert til de indre organer, og som er forbundet besvimelse, svimmelhet, og til og med nevrologiske symptomer, beslag med en betydelig mangel på blodtilførsel til hjernen. Eldre alder og samtidig aterosklerose i hjernearteriene forverrer hjernens symptomatologi.

Med et langvarig anfall av sinus takykardi med høye pulsfigurer, kan pasienten bli blek, rastløs, mengden av utløst urin reduseres, og blodtrykket avtar.

Med en neurogen form for patologi vil antall symptomer være følelsesmessig labilitet, irritabilitet, søvnforstyrrelser, panikkanfall. Spesielt ofte oppstår sinus takykardi mot en bakgrunn av psyko-emosjonelle avvik hos unge kvinner, og opplever akutt opplevelser som ikke er for stressfulle.

Sinus takykardi ved tyreotoksikose kan være bekymret for pasientene, ikke bare i løpet av dagen, men om natten, selv om det er kjent at om natten under påvirkning av aktiviteten av vagus nerve bremser pulsen på noen. Selvfølgelig er søvn hos disse pasientene mer sannsynlig å bli forstyrret, etterfulgt av irritabilitet og tretthet.

Barnet sinus takykardi kan registreres med feber som følger med en rekke infeksjoner, spesielt hos spedbarn i de første årene av livet. Utilstrekkelig modenhet i det autonome nervesystemet, medfødte hjertefeil og hjernesykdommer kan også føre til hjerteinfarkt.

Når feberen for hver grad av temperaturøkning er lagt til 10-15 sammentrekninger i hjertet, så hvis barnet ditt har en høy temperatur på bakgrunn av luftveisinfeksjoner mor sier hjertebank og rask pust (men gratis, uten tegn til obstruksjon!) - mest sannsynlig, de er forårsaket av feber og forgiftning og vil passere uavhengig når temperaturen avtar.

Vurder puls av en baby er viktig i henhold til hans alder. Hos nyfødte kan den nå 120-140 per minutt, som ikke regnes som et tegn på sinus takykardi, og hver mor vet om en slik hyppig takt i et lite hjerte. Hyppig puls opp til en alder av syv er et fysiologisk fenomen, men økningen med mer enn 10% av aldersnormen er et tegn på sinus takykardi.

Tabell: pulsfrekvens etter alder

ungdom sinus takykardi har vanligvis en neurogen karakter og utvikler seg i følelsesmessig labile fag med autonom dysfunksjon. Noen erfaring kan føre dem angreps hjertebank, svakhet, rastløshet, kombinert med en rekke tegn på brudd av tonen i det autonome nervesystemet - svetting, overdreven vannlating, skjelvinger, svimmelhet. Disse symptomene ser som regel ut som hovedklager hos ungdommer og deres foreldre.

Med alder, som hjernen modning og autonom regulering, kan symptomene på sinus takykardi avta eller forsvinne helt, men hvis du ignorerer dem og ikke betaler nok oppmerksomhet til de særegenheter følelsesmessige reaksjoner på ytre hendelser, kan takykardi vedvare, vises fra tid til annen, selv i de mest mindre nerve opplevelser, mangel på søvn, stress i ferd med å studere.

Komplikasjoner oppstår med en patologisk takykardi med hyppige og langvarige angrep. Kamrene i hjertet øker gradvis, myokardiet svekkes, og i blodsirkulasjonen er det tegn på stagnasjon. Mulig akutt sirkulasjonssvikt i form av lungeødem, kronisk kongestiv hjertesvikt med involvering av indre organer, akutt svekkelse av koronarblodstrømmen til hjertemuskelen infarkt, angina progressiv. Akutt og kronisk hjertesvikt fører oftest til døden hos pasienter med rytmeforstyrrelser.

Diagnose og behandling av sinus takykardi

Diagnosen av sinus takykardi er basert på en detaljert undersøkelse av pasienten. Det første som legen finner ut er den omtrentlige tiden for angrepet, varigheten, hyppigheten av episoder med hyppig rytme, omstendighetene der rytmen har blitt forstyrret, inkludert arbeidets art (med skadelige stoffer, fysiske overbelastninger).

En fullskalaundersøkelse tar sikte på ikke bare å bekrefte forekomsten av sinusarytmi, men også å finne ut årsaken. For dette formål foreskrives generelle og biokjemiske blodprøver, urinalyse, hormonstatus og ultralyd i hjertet og andre organer.

Hovedstedet i diagnosen sinusarytmi hører selvsagt til elektrokardiografi - engangs- eller 24-timers overvåking.

sinus takykardi på EKG

På EKG-tegn på sinus takykardi er:

 1. Reduksjoner på mer enn 90 per minutt;
 2. Bevaring av en sinus regelmessig rytme, når tannen P alltid går foran det ventrikulære komplekset;
 3. Korrekt QRS-kompleks;
 4. Forkorting av avstanden mellom tennene P;
 5. Øk eller senke i tennens høyde T;
 6. Elektrisk akse kan rettes til høyre, til venstre (avhengig av hjertets opprinnelige tilstand) eller den er vertikal (i gravide, unge, magre personer).

For endelig bekreftelse på arytmi, for eksempel i et militærregistrerings- og opplysningskontor, gjennomføres tester (knep, en motorsykkel, tredemølle med påfølgende fjerning av et elektrokardiogram). Hvis kortsiktige anfall ikke kan løses på et vanlig kardiogram, utføres en 24-timers overvåking.

Behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av grunnårsaken til patologi. Tilfeller av fysiologisk CT av spesiell terapi krever ikke, med patologisk arytmibehandling utnevnes av kardiologen sammen med spesialister fra andre profiler (endokrinolog, psykoterapeut, nevrolog).

Hvis sinus takykardi er diagnostisert, så er det første trinnet å revidere regime, mat og livsstil. I mange tilfeller kan generelle tiltak betydelig forbedre helsen og redusere hjertefrekvensen. Pasienter med sinus takykardi bør:

 • Avvis fra å røyke og drikke alkohol;
 • Unntatt kaffe, koffeinholdige drikker, sjokolade, sterk te, å nekte for varme, krydrede retter til fordel for grønnsaker, frukt, greener;
 • Ikke overatt, spis mat i 5-6 mottakelser og små mengder;
 • Gi en full og ganske lang søvn;
 • Det er mer vanlig å gå utendørs, gå og spille sport innenfor rimelige grenser;
 • Unngå stress, traumatiske situasjoner, fysisk belastning (på jobb og i treningsstudio).

Med fysiologisk sinus takykardi er de ovennevnte tiltakene vanligvis tilstrekkelig til å normalisere hjerterytmen. Hvis arytmien er en komplikasjon av en annen sykdom, og behandlingen må rettes mot ham i første omgang, eller forsøk på å redusere pulsen bare antiarytmiske medisiner kan påvirke hjertemuskelen, føre til sirkulasjonssvikt og forverring av arytmi.

Hvis sinus takykardi er assosiert med en økt funksjon av skjoldbruskkjertelen, da er thyreostatika (mercazolil) foreskrevet, og beta-blokkere (pindolol, oxprenolol) kan tilsettes for å korrigere rytmen. Hvis betablokkere er kontraindisert av en eller annen grunn, kan kalsiumantagonister (verapamil, diltiazem) brukes.

Med sinus takykardi mot anemi Formålet med jernpreparater (ferum-lek), samt vitaminer og sporstoffer er indikert. Antiarrhythmic drugs av denne kategorien av pasienter utnevnes svært sjelden.

Blodtapet, ledsaget av takykardi, krever påfylling av volumet sirkulerende blod (frosset plasma, erytrocytmasse, infusjonssalt) og, selvfølgelig, å stoppe blødningen.

Pasienter med sinus takykardi på bakgrunn av kronisk hjertesvikt utnevnes, i tillegg til betablokkere og andre antiarytmika, hjerteglykosider (celeanid, digoksin).

Den neurogene formen for sinusarytmi, som en av de hyppigst, behandles av en nevrolog eller psykoterapeut. Siden årsaken er stress, følelsesmessige erfaringer, forstyrrelser av vegetativ regulering, består behandlingen i utnevnelse av beroligende midler, sedativer (relan, luminal, etc.) og psykoterapi.

I tillegg til beroligende reseptbelagte legemidler, for å redusere hjertefrekvensen, kan du bruke all tilgjengelig valerian, hagtorn, motherwort, adaptol, afobazol, ulike urtete.

Ikke-farmakologisk behandling av psykogen sinus takykardi inkluderer fysioterapi, vannprosedyrer (svømmebasseng, avslappende bad), massasje, det vil si, som har en generell beroligende effekt. Et godt resultat er å jobbe med en psykoterapeut, og mestrer automatisk trening for å forbedre kontrollen over dine følelser og stemning. Spesielt nyttig er disse tiltakene når, i tillegg til arytmi, klager pasienten av panikkanfall, frykt.

Med ineffektivitet av antiarrhythmics, progression av sirkulasjonsforstyrrelser og en signifikant forverring av pasientens tilstand, anbefaler kardiologer kirurgi behandling - radiofrekvens ablation og pacemaker installasjon. Den første metoden består i å ødelegge fokuset på overdreven impuls, den andre er vist med livstruende komplikasjoner mot bakgrunnen av en intraktabel sinus takykardi.

Gravide kvinner med sinus takykardi uten hjertepatologi bør observere fred, ikke være nervøs og gi opp fysisk arbeidskraft. Legen kan ordinere beroligende midler, mikroelementer. Mange medisiner for fremtidige mødre er kontraindisert, men hvis takykardien blir alvorlig og truer det normale løpet av graviditeten, så er det ingen vei ut - antiarytmika brukes.

forebygging rytmeforstyrrelser av typen takykardi har ikke liten betydning, ikke bare for patologins funksjonelle natur, men spesielt for allerede eksisterende forandringer i selve hjertet. I sistnevnte tilfelle vil mangel på kontroll over rytmen raskt føre til økning i hjertesvikt med ulike negative konsekvenser.

Som et forebyggende tiltak, anbefales det å følge prinsippene for en sunn livsstil, følg råd om ernæring og diett som er nevnt ovenfor (full søvn og hvile, normalisering av vekt og ernæring, motoraktivitet).

Prognosen for sinus takykardi bestemmes av årsakene til patologien. Hvis arytmen ikke er forbundet med endringer i hjertet, men er funksjonell eller fysiologisk i naturen, selv når det gjelder negative subjektive symptomer, er det ganske tilfredsstillende. Det er mye verre om en arytmi har oppstått hos en pasient som lider av koronar hjertesykdom, misdannelse, kongestiv hjertesvikt. Hos slike pasienter er risikoen for komplikasjoner høy og derfor er prognosen ganske alvorlig.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi: årsaker og behandling

Sinus takykardi er en sykdom hvor hjertefrekvensen økes til hundre og flere slag per minutt. Sinusnoden er kilden til normale og akselererte impulser. Alle hjertekonstruksjonene fungerer samtidig normalt, og sekvensen av atria og ventrikler er bevart. I de fleste tilfeller, sinus takykardi, årsakene og behandlingen som er beskrevet nedenfor, oppstår uten noen symptomer, men oppdages ved et uhell ved beregning av puls eller ved registrering av EKG.

Sinus takykardi: typer og symptomer

Farmakologisk sinus takykardi bestemmes av innflytelsen på sinus node av følgende stoffer: adrenalin, koffein, alkohol, norepinefrin, isoproterenol, nikotin.

Patologisk sinus takykardi er enten utilstrekkelig eller tilstrekkelig.

Sinus takykardi er tilstrekkelig forårsaket av kroppstemperatur, anemi, hypoksemi, arteriell hypotensjon, tyrotoksikose, feokromocytomi.

Når sinus takykardi er utilstrekkelig, er det en vedvarende symptomatisk økning i frekvensen av sinusrytmen - i en våknet tilstand i ro, over 100 slag per minutt.

Det antas at sykdommen er basert på en økning av automatikk pacemaker celler som tilhører sinusknuten som et resultat av primærskade, bidrar dette til en økning i tone av det sympatiske autonome nervesystemet region, og også reduksjon av parasympatisk.

Sinus takykardi er utilstrekkelig - dette er en sjelden nok, i tillegg til et lite studert fenomen, funnet hovedsakelig hos kvinner, hovedsakelig i ung alder. Pasienter klager over hyppig svimmelhet, kortpustethet, vedvarende hjerteslag, konstant svakhet. Til tross for stabil takykardi i ro, er økning med fysisk anstrengelse uforholdsmessig i forhold til graden av alvorlighetsgrad.

På samme sykdom CA nettstedet regelmessig produserer elektriske impulser som utføres på tradisjonell måte av ventriklene og atriene, ikke EKG ikke avviker fra normen, er det eneste annerledes quicke hjertefrekvens. EKG viser regelmessig veksling komplekse QRS-T- og P-bølger, noe som er karakteristisk for sinusrytme.

Den markerte takykardien kan ledsages av den skråstige depresjonen av RS-T-segmentet som ikke overstiger 1 mm, en liten økning i amplituden til P og T-tennene, ved å legge P-tannen på T i den forrige syklusen.

Sinus takykardi: årsaker

Sinus takykardi er mest vanlig hos unge mennesker. Og årsaken til utviklingen av denne sykdommen kan bli uopphetet i nervesystemet. I regulering av hjertefrekvens (hjertefrekvens) involvert parasympatiske og sympatiske nervesystemer.

På grunn av frigjøring av adrenalin aktiveres sympatisk nervesystem, som følge av at puls og blodtrykk stiger. Men aktiveringen av det parasympatiske nervesystemet viser motsatt effekt.

Hvis disse to systemene er normale, bør de være i likevekt, men hvis det er nødvendig, kan skift i en bestemt retning tillates. Under søvn, for eksempel, preventer blodtrykket og parasymatikken, og hjertefrekvensen minker. Men med fysisk anstrengelse eller stress motsatt.

Denne balansen hos ungdom er dårlig vedlikeholdt, de to delene av nervesystemet trekker hverandre seg, så i de fleste tilfeller er det en utilstrekkelig regulering av hjertefrekvensen, ofte i form av takykardi. En lignende tilstand ble gitt navnet - kardioneurose.

Det er verdt å merke seg at det er andre årsaker til utviklingen av takykardi: stress, fysisk arbeid, skjoldbrusk sykdom, feber, anemi, røyking.

Sinus takykardi i seg selv er ikke farlig, men årsaken til dens utvikling kan være helseskadelig.

Sinus takykardi: behandling

Før behandling sinus takykardi, må en lege kunne fastslå årsaken til sykdommen, og deretter fjerne den: kronisk områder med infeksjon (f.eks, kronisk betennelse i mandlene) behandles i første rekke ved reduksjon av hemoglobinnivåer, kontroll og korrigering av skjoldbruskkjertelen. I tillegg anbefales det å avstå fra å ta visse medisiner som bare akselererer sinusrytmen.

Uansett for hvilken grunn begynte takykardi, fordi høy puls - dette er ikke bra, og hvis det er også bekymret for pasienten, begynner det å ta medisiner som reduserer hjertefrekvensen.

Bruk ofte betablokkere. Mindre vanlige ivabradin, hovedsakelig hvis takykardi er ledsaget av lavt blodtrykk. I tillegg brukes sedativer.

Spesiell behandling er ikke nødvendig hvis sinus takykardien går uten symptomer og med en ikke veldig rask puls. Men dette er bare hvis takykardi ikke er ledsaget av tegn på hemodynamisk ustabilitet (svimmelhet, svakhet, besvimelse, og selv synkope) og ikke har paroksysmal i naturen. Lignende angrep observeres noen ganger med arytmi og kalles sympatiadrenale paroksysmer. Med en slik arytmi hos unge er prognosen generelt gunstig.

Sinus takykardi (Årsak til sinus takykardi)

En vanlig årsak til sinus takykardi er vegetative påvirkninger assosiert med en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet eller en nedgang i tonen i vagusnerven. Dette er et vanlig symptom på neurokirkulatorisk dystoni. Det er ofte bare kortsiktig, for eksempel med fysisk eller følelsesmessig stress, med sinne eller frykt, eller vises når kroppens stilling endres. Et utilstrekkelig opplært hjerte er preget av en utilstrekkelig økning i rytmen under og etter trening. Sinus takykardi kan også forekomme ved skade på sentralnervesystemet eller hyperkinetisk syndrom. Thyrotoxicosis fører ofte til sinus takykardi.

Med feber øker rytmfrekvensen vanligvis med 8 til 10 slag med en temperaturøkning på 1 ° C (med unntak av enkelte smittsomme sykdommer). Hjertefeil fører ofte til sinus takykardi. Sinus takykardi er karakteristisk for aorta insuffisiens, mitral stenose, myokardinfarkt, hypertensjon, constrictive perikarditt.

Sinus takykardi er noen ganger nødvendig å skille fra supraventrikulær paroksysmal takykardi, atrieflutter, atrieflimmer tahisistolicheskoy med alvorlig takykardi, og av og til fra ventrikkel form av paroksysmal takykardi. I motsetning til paroksysmal sinus tar takykardi vanligvis og stopper gradvis.

"Guide to electrocardiography", V.N.Orlov

Årsaker til sinus takykardi

Hvis hjertefrekvensen øker, som stadig er på nivået på mer enn hundre slag per minutt, blir denne sykdommen kalt sinus takykardi. årsaker En slik rask pulsering ligger i den økte automatiseringen av sinuskoden. Samtidig går arbeidet i alle kardiale strukturer i normal normal modus, rekkefølgen av funksjonene til ventriklene og atriene blir observert.

Dette fenomenet i en sunn person kan forårsake fysisk stress eller følelsesmessig stress. Sinus takykardi kan også provoseres farmakologisk, og slike midler som alkohol, nikotin, koffein, adrenalin kan bidra til økningen i hjertekontraksjoner.

Vanligvis som et resultat av umodenhet i nervesystemet, oppstår sinus takykardi hovedsakelig unge mennesker, kvinner, forresten, er mer vanlig enn hos menn. Normalt regulerer det sympatiske nervesystemet, sammen med det parasympatiske nervesystemet, hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen. Utslipp av adrenalin i blodet, aktivering av sympatisk nervesystem, øker blodtrykk og puls. Den motsatte effekten oppnås når det parasympatiske systemet er aktivert. Disse to systemene balanserer kontinuerlig hverandre, og om nødvendig oppnås en fordel i begge retninger. Så, for eksempel, de dominerende parasymatikkene i søvn senker blodtrykket og senker hjerterytmen. I ung alder, er denne likevekt ustabil, plassen konstant observeres fordel av nervesystemet for avdelingen over den andre, hvilket fører til utilstrekkelig regulering av hjertefrekvensen og takykardi, og en slik tilstand kalles "cardioneurosis". Pasienter med symptomer på utilstrekkelig sinus takykardi lider av svimmelhet, kortpustethet, konstant svakhet. Takykardi observeres i dem i en tilstand av absolutt hvile, selv uten fysisk anstrengelse, og denne tilstanden blir permanent.

En annen type patologisk takykardi er tilstrekkelig sinus takykardi, som kan være forårsaket av fysisk arbeidskraft eller stress, røyking eller anemi, feber eller hypertyreose.

En utilstrekkelig sinus takykardi kan og skal behandles, men siden sykdommen ennå ikke er blitt studert mye, kan behandlingen være ganske vanskelig. I alle fall er sinus takykardien i seg selv ikke så farlig, som årsakene kan være, og nå må vi bekjempe dem.

Symptomer på takykardi hos kvinner

Takykardi er en patologi for hjerterytmeforstyrrelser i form av en rask puls av forskjellig periodicitet. Den kvinnelige organismen, i motsetning til den mannlige organismen, er mer predisponert for visse varianter av arytmi og takykardi. Spesifikke symptomer på takykardi hos kvinner forklares av tilstedeværelsen av en annen hormonell bakgrunn, et mer mottatt nervesystem og økt følelsesmessighet.

Årsaker til takykardi

Takykardi er ikke en uavhengig sykdom, men bare en konsekvens av en funksjonsfeil i funksjonen til visse funksjoner eller organer i menneskekroppen. Det er akseptert å skille mellom følgende årsaker til patologi:

Fysiologiske, oppstår som følge av følgende faktorer:

 • Overdreven fysisk anstrengelse;
 • Sterke følelsesmessige erfaringer;
 • Seksuell overbefolkning;
 • Godkjennelse av tonic.
 • Bruk av visse typer medisiner.
 • Klima- og temperatureffekter.

Patologisk, oppstår på grunn av følgende sykdommer:

 • Infeksjon og utvikling av ulike infeksjoner (med betennelse og feber);
 • Støt tilstand (i tilfelle sirkulasjons- og respiratorisk svikt);
 • Hjerteslaget og utviklingen av inflammatoriske prosesser i dem;
 • Ikke-sirkulær asteni (i tilfelle av nerveavvik);
 • Hormonale lidelser (hypertyreose);
 • Mekaniske faktorer som forstyrrer hjertearbeidet (betennelse, degenerative prosesser, svulster i thoraxområdet);
 • Atrieflimmer (med lungens og hjertepatologien).
 • Atriell flutter;
 • Fladder og fibrillering av ventriklene (under påvirkning av elektrisk strøm og i andre tilfeller);
 • Skader, alvorlig blødning;
 • Medfødte hjerteanomalier;
 • Tumor binyrene (feokromocytom);
 • Forgiftning.

Til patologier som fører til takykardi, inkluderer hormonelle endringer i den kvinnelige kroppen under overgangsalder, ungdomsår og graviditet. Som et resultat av svingninger i nivået av østrogen i blodet, er det en periodisk innsnevring og utvidelse av karene. Ved lignende forskjeller er tegn på takykardi hos kvinner manifestert av raske hjerteslag, svimmelhet, varme, økt svette.

Intraradiske årsaker, som fører til vekst av hjertekontraksjoner, skiller seg også ut:

 1. Hjertefeil i akutt og stillestående form.
 2. Alvorlig angina.
 3. Myokardinfarkt, hvor takykardi følger med bradykardi.
 4. Unormale endringer i hjertets struktur, inkludert medfødte og anskaffe mangler.
 5. Endokaritt, som utvikler seg med et bakterielt patogen.
 6. Ulike typer myokarditt.
 7. Cardio.
 8. Emboli av lungearteriene.
 9. Betennelse av den eksterne hjertemembranen og klebende perikarditt.

Ikke-kardiale årsaker til utvikling av patologi hos kvinner inkluderer følgende:

 1. Tilstedeværelsen av en viss sykdom, for eksempel mangel på binyrene eller feokromocytom i binyrene, som intensivt frigjør epinefrin eller norepinefrin, forårsaker et taksykardiangrep.
 2. Feil skjoldbrusk arbeid, hvor økt hjertefrekvens forårsaker økt produksjon av hormoner.
 3. Diabetes mellitus og hypoglykemi.
 4. Anemi, som ofte finnes hos kvinner, og akutt vaskulær insuffisiens.
 5. Stort blodtap som følge av menstruasjon.
 6. Inntak av hormon Dufaston med infertilitet, fravær av menstruasjon, dysmenoré, endometriose og andre sykdommer.
 7. Kroniske obstruktiv bronkial sykdom.
 8. Ulike smittsomme og inflammatoriske prosesser, der kroppstemperaturen stiger.
 9. Fysiologiske faktorer - følelsesmessige erfaringer, alvorlig smerte, fysisk stress.

Mulige årsaker til sinus takykardi i tillegg til sykdommer er en farmakologisk og giftig faktor. Den første typen årsak er bruk av narkotika som excites det sympatiske nervesystemet (Euphyllin, kortikosteroider, antihypertensiva, diuretika). I andre tilfelle provoserer hjerteslag et stort inntak av koffein, røyking og drikking av alkohol.

Årsaker til takykardi hos kvinner etter 50 år

De viktigste helseproblemene hos kvinner i en alder av 50 år er forbundet med utbruddet av overgangsalderen. Hovedårsakene til takykardi i denne perioden er følgende:

 1. Reduksjon i nivået av østrogen, noe som medfører en reduksjon av blodkarets elastisitet, en økning i blodtrykk, et problem i hjertearbeidet, og manifesteres av angrep av takykardi.
 2. Den økte funksjonen av skjoldbruskkjertelen i overgangsalderen, som også påvirker hjerterytmen.
 3. Andre årsaker, som medfødt hjertesykdom, forekomst av endokrine lidelser, bruk av kaffe, te og alkohol, overvekt, tilstand etter bruk av kjemoterapi.

Symptomer på takykardi

Sammen med økningen i hjertefrekvensen, med takykardi, manifesterer andre symptomer, blant annet de mest karakteristiske er følgende:

 1. Følelse av svakhet, høy tretthet.
 2. Følelse av mangel på luft, angrep av kvelning.
 3. Svimmelhet, mørke i øynene - en konsekvens av en mangel i hjerne av arterielt blod.
 4. Smerter i brystet.
 5. Følelse av nærhet av tap av bevissthet eller besvimelse.

Takykardi hos kvinner i de fleste tilfeller er ledsaget av vegetative symptomer, som er forbundet med en høy tone i denne avdelingen i National Assembly. De er ikke farlige, de kan bare føre til generell ubehag, og manifesteres i følgende:

 1. Utseendet av frykt for døden.
 2. Følelse av utilstrekkelig inspirasjon.
 3. Kvalme, og noen ganger oppkast.
 4. Svimmelhet og pre-okklusiv tilstand.
 5. Økt angst.
 6. Kortpustethet.

Når hjertefrekvensen er nådd på et kritisk nivå (over 150 slag / min), er det tegn på forstyrrelse i den sentrale hemodynamikken. Dette forårsaker betydelig hypoksi i det perifere vevet, og manifesterer seg i følgende symptomer:

 1. Blek hud.
 2. Cyanose av leppene og perifere deler av ekstremiteter.
 3. Forekomst av flekker på huden forårsaket av stagnasjon av blod.
 4. Reduser mengden av produsert urin.
 5. Nedgang i trykk.

Kroppen forsøker å takle problemene som har oppstått, men hvis dette ikke er nok, begynner mangel på blod å oppleve indre organer, som manifesterer seg i følgende symptomer:

 1. Synshemming.
 2. Svimmelhet, bevissthetstap.
 3. Thorax smerte.
 4. Akutt hjertesvikt.
 5. Midlertidige symptomer på fokale forandringer i hjernen.

Forekomsten av ventrikulær takykardi hos kvinner forårsaker i de fleste tilfeller stopp i blodsirkulasjonen og klinisk død. Pasienten mister dermed bevissthet, pustestopp, puls er ikke probet, øvre del av kroppen får en cyanotisk farge, noen ganger kommer skum fra munnen.

Typer og tegn på takykardi

Tegnene på hjerte takykardi hos kvinner kan ha et annet symptomatisk mønster avhengig av type patologi:

Sinus. Det er karakteristisk for den rette hjerterytmen med en jevn økning i hjertefrekvensen til 220 slag / min. Det kan gå ubemerket eller med knapt merkbare symptomer:

 • Vedvarende hjertebanken;
 • Vanlig svimmelhet;
 • Følelse av mangel på luft;
 • Svakhet, lav appetitt
 • Høy tretthet, redusert effektivitet og humør;
 • Kortpustethet
 • Søvnløshet.
 • Med langvarig strømning er det synkope, kramper, nedsatt diurese, senking av blodtrykket, avkjøling av ekstremiteter.

Ventrikkel. Det preges av økt hjertefrekvens opp til 220 slag / minutt, og kan føre til ventrikulær fibrillasjon og død. Avhengig av typen av denne typen patologi, vil dens symptomer også variere:

 • Med hemodynamisk stabil - hurtig puls (30% eller mer over norm), en følelse av tyngde og sammentrekning i brystet nær hjertet, svimmelhet;
 • Når hemodynamisk ustabil - tap av bevissthet etter en plutselig oppstart av et angrep av ventrikulær takykardi.

Atrial. Oppstår sjelden, og er dannet i et hvilket som helst lite område av atriumet. Det kan forekomme periodisk eller vare fra flere dager til måneder, mindre ofte - et år eller mer. Ofte oppstår asymptomatisk med en følelse av sterk hjertebank. Noen ganger er det smerte i brystet og kortpustethet.

Atrioventrikulær, som er delt inn i nodal, og med deltakelse av ytterligere ledende baner. Kvinner er mest vanlige, og er ikke forbundet med hjertesykdom. Angrep er ledsaget av følgende symptomer:

 • Fallende blodtrykk;
 • Pulsering på nakken;
 • En smertepine;
 • Krenkelser av bevissthet;
 • Følelse av kvelning.

Behandling av takykardi

Takykardi behandles når den ikke skyldes indre sykdom eller fysiologiske abnormiteter. Kroppen tilpasser seg til arbeid under vanskelige forhold, og over tid forsvinner uorden i seg selv. Hvis takykardien oppstår på grunn av en funksjonsfeil i hjertet, blir den nødvendigvis behandlet, da inaktivitet forverrer situasjonen og noen ganger fører til døden.

Periodiske angrep av hjertebanken behandles med bruk av legemidler og elektropulsterapi. I tilfelle av livstruende trening, utføres haster kirurgisk inngrep. Tradisjonelle behandlingsmetoder kan kombineres med bruk av folkemessige rettsmidler, med spesiell omsorg som gjelder terapeutisk urter, ettersom noen av dem opphever den terapeutiske effekten av å ta medisiner. Før du begynner å bruke tradisjonell medisin, må du konsultere legen din.

Les Mer Om Fartøyene