Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Typer av arytmier og deres årsaker

Dysfunksjoner av hjertets ledningssystem og forstyrrelser i hjertekontraksjonene (ødelagt rekkefølge, hjertefrekvensfrekvens) har et felles navn på arytmi. Arytmi kan oppstå på grunn av en rekke årsaker.

Arrytmi er tilstanden til både redusert (bradykardi) av hjerterytmen og akselerert (takykardi). Med noen arytmier kan hjertefrekvensen forbli normal (55-90 kutt per minutt), men rytmiciteten til slagene er svekket.

Faktorer som påvirker forekomsten av arytmi

Årsaken til arytmi er først og fremst avhengig av sin type. Det er imidlertid faktorer som øker sannsynligheten for arytmier generelt:

 • Skjoldbrusk dysfunksjon.
 • Endringer i hjertets fysiologi under påvirkning av en sykdom.
 • Høyt blodtrykksverdi.
 • Diabetes.
 • Sterkt elektrisk støt.
 • Mental overstyring.
 • Bruk av nikotin i noen form.
 • Overdreven forbruk av alkoholholdige drikker.
 • Utbruddet av et akutt hjerteinfarkt eller arr dannet etter det.
 • Bivirkninger av å ta medisiner.

Således er et utall av kardiovaskulære sykdommer, hjertesykdommer, hormonell ubalanse, følelsesmessig og fysisk overlast, hobby avhengighet, injudicious bruk av medikamenter er de viktigste årsaker til arytmi. Imidlertid er hver type arytmi unik og har sine egne årsaker.

Arrytmi og deres årsaker

Arrytmier klassifiseres etter deres opprinnelsessted (atriell eller ventrikulær) og hjertefrekvens (takykardi eller bradykardi).

under takykardi menes rask hjerterytme, det vil si en økning i hjertefrekvensen (hjertefrekvens) fra 90-100 og over.

bradykardi - Dette konseptet, som reflekterer senking av hjertefrekvensen, det vil si en reduksjon i hjertefrekvensen til 60-55 og under.

Høy eller lang hjertefrekvens indikerer ikke alltid hjertesykdom. For eksempel, under søvn eller avslapping, samt i trente idrettsutøvere, kan hjertet trekke seg sammen med en frekvens på mindre enn 60 slag per minutt. En økning i hjertefrekvensen over 90 slag per minutt er også en normal reaksjon av kroppen til fysisk eller følelsesmessig stress.

Atrieflimmer (atrieflimmer) - uregelmessig, og vanligvis svake og hurtige atrielle sammentrekninger. I norm skal atriene gjøre en enkelt og sterk trykk. Med atriell fibrillasjon oppstår en inkompatibel atrieflimmer, med en frekvens på opptil 700 sammentrekninger per minutt! Det oppstår som en konsekvens av fysiologiske forandringer i hjertet, forgiftninger, dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen. Provoking faktorer: virale infeksjoner, hypertensjon, avansert alder, diabetes mellitus.

Atrieflimmer - hjertearytmier av en natur nær fibrillering. Imidlertid når forflyttingen foregår, blir forkortelsene mer intelligent, mens i tilfelle av flimring skjer det fullstendig kaos. Flappen når 350 kutt per minutt. Årsaker og provoserende faktorer er de samme som ved atrieflimmer.

Nadzheludochkovaya takykardi - gjentatte angrep, preget av en plutselig og kraftig akselerasjon av hjerterytmen til 160-250 slag per minutt. Dette kan vare et par sekunder, men noen ganger tar det opptil flere timer. Årsaken til forekomsten er tilstedeværelsen av unormale veier og medfødt / kjøpt patologi av hjertets ledningssystem, samt stress og rus.

Wolff-Parkinson-White syndrom - medfødt patologi av hjertestrukturen, som kan føre til episodisk arytmier. Det forekommer i 0,3% av befolkningen. Med en tilstrekkelig livsstil kan du ikke vise deg selv.

Ventrikulær takykardi - unormale elektriske impulser som begynner i ventriklene (kontraherer mer enn 200 ganger per minutt) og forårsaker patologisk hurtige hjerteslag. Nesten alltid årsaken er skade på hjertet som følge av en sykdom.

Ventrikulær fibrillasjon - Uregelmessig hjerterytme, manifestert i svært raske og ukoordinere ventrikulære sammentrekninger. Det oppstår som en konsekvens av sykdommer som fysiologisk ødelegger hjertet.

Syndrom av kort eller langt QT-intervall - brudd på det elektriske systemet i hjertet, noe som kan forårsake raske og ukoordinert hjerteslag. Navnet på syndromet er avledet fra QT-segmentet i resultatene av elektrokardiogrammet. I alvorlige tilfeller kan hjertefrekvensen bli så kaotisk at det forårsaker plutselig død. Det antas at årsaken i de fleste tilfeller er genetiske lidelser. Noen medisiner kan imidlertid provosere en forlengelse av QT-intervallet. Det ble også funnet at lengden på intervallet er påvirket av overskudd / mangel på kalsium og kalium.

Syndrom av svakhet i sinuskoden - Skader på syndoatriell knutepunkt, manifestert i svekkelse eller opphør av sin automatisme. Sinus node er en naturlig pacemaker. Hvis det ikke fungerer som det skal, kan hjerteslaget være unormalt lavt (bradykardi). Sykdommen er forårsaket av strukturell skade på hjertet i knutepunktet. Det er også tilfeller av en slik medfødt funksjon. På grunn av svekkelsen av aktiviteten til sinoatriale knutepunktet, kan det forekomme å erstatte ektopiske rytmer.

Ektopiske rytmer - sammentringene av hjertet, som oppstår under påvirkning av automatikken til andre deler av ledersystemet eller myokardiet. Årsaken til utseendet til ektopiske rytmer er patologiske forandringer i sinuskoden og andre deler av ledningssystemet. Noen ganger er det en akselerert ektopisk rytme, som er en konsekvens av økt ektopisk senterautomatisme.

Blokkering av hjertet - brudd på hjerteaktiviteten under påvirkning av å bremse eller stoppe impulsens gjennomføring langs ledningssystemet. Når det gjelder graden av bremsing av ledning og lokalisering, er det mange typer blokkeringer. Årsakene er også varierte, men generelt kan følgende faktorer bidra til dannelsen av blokkater: koronar hjertesykdom, forgiftning, overdosering av legemidler, betennelse i hjertemuskelen.

beats - For tidlig sammentrekninger av hjertet, som skyldes utseendet av en puls utenfor sinusnoden. Sammentrekningen skjer før ventriklene er tilstrekkelig fylt med blod. Extrasystoler føltes som en styrket trykk eller fading i hjertet. Årsaker er forskjellige: fra alvorlig skade på hjertemusklene til psyko-emosjonell overbelastning. Også ekstrasystoler kan skyldes et brudd på elektrolyttbalansen, inntaket av medisiner eller påvirkning av dårlige vaner.

På sidene på nettstedet vårt vil du kunne forstå årsakene til noen form for arytmi du er interessert i.

Hvordan unngå arytmi?

Enhver sykdom er mye lettere å hindre, i stedet for å behandle den allerede tilgjengelige. Det gode arbeidet i nervesystemet og evnen til å tåle livets vanskeligheter, kule redde en ressurs av hjertet. Lær metoder for avslapping, meditere.

Still inn arbeidsmodus og hvile. Sørg for å få nok søvn og mosjon. Røyking ødelegger hele kroppen - kaster til det er for sent, slik at det var smertefullt smertefullt og bittert med tiden og helsen som ble brukt på denne dumme vanen.

Begrens bruk av koffeinholdige og alkoholholdige drikkevarer, erstatt svart te med grønn, spis mer grønnsaker og frukt, nekter fettfri mat.

En film om hjerterytmeforstyrrelser

Hvorfor hjerterytmei?

På grunn av den store spredningen av denne sykdommen, er det i dag ingen som ikke hører om arytmi. Det er et vanlig symptom på vei til enda mer alvorlige sykdommer. Men hva er årsakene til arytmier?

Faktorer som forårsaker arytmi

Årsaken til dysfunksjonen i hjertet kan være en rekke effekter på kroppen vår. Det er en hel liste over faktorer som hovedsakelig avhenger av type arytmi. Det er også vanlige årsaker som i stor grad øker risikoen for sykdommen. Disse faktorene inkluderer:

 • Tilstedeværelse av diabetes;
 • fremveksten av mental overstyring;
 • diagnose av skjoldbrusk dysfunksjon;
 • høye indikasjoner på arteriell trykk (hypertensjon);
 • eventuelle endringer i hjertets fysiologi forårsaket av den overførte sykdommen;
 • påvirkning av et sterkt elektrisk støt;
 • konstant bruk av nikotin;
 • overdreven alkoholforbruk;
 • en bivirkning av å ta medisinen;
 • Overføring av et akutt hjerteinfarkt eller dannelse av arr som skyldes det.

Årsaken til arytmi kan være en rekke arrangementer, som strekker seg fra den overdrevent alkoholforbruk, svikt i hormonbalansen i kroppen, og slutter med en for stor belastning av fysisk eller følelsesmessig plan.

Behandling av arytmi er noen ganger svært vanskelig og krever kirurgisk inngrep. Derfor anbefales det å lede en sunn livsstil fra en ung alder.

I mer detalj kan du fortelle årsakene til sykdommen for hver type arytmi.

Arrhythmia klassifisering og faktorer av sin forekomst

Klassifiser arytmi i henhold til to tegn: opprinnelsesstedet og hyppigheten av hjertekontraksjoner. Tenk på alle typer sykdommer.

Takykardi og bradykardi

Takykardi, det vil si hjertebanken med hjertefrekvens (hjertefrekvens) på 90-100 og høyere slag per minutt, er ikke alltid et tegn på sykdommen, som bradykardi. Sistnevnte er en langsom hjertefrekvens med hjertefrekvens til 60-55 og under. Disse fenomenene kan være normale reaksjoner i kroppen. For eksempel, under søvn, hvile eller trent person, er hjertefrekvensen på 60 slag per minutt en tilstrekkelig figur. Også, som i fysiske og følelsesmessige belastninger, vil hjerteslag oftere enn 90 ganger i minuttet ikke være et avvik fra normen.

Takykardi oppstår ofte som følge av økt belastning, samt resultatet av forkjølelse eller smittsomme sykdommer. Bradykardi er oftest forbundet med en dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen. Behandlingen av disse diagnosene er hovedsakelig medisinert, men må kontrolleres av en lege uten feil.

Atrieflimmer eller atrieflimmer

Denne typen sykdom er preget av svake, men svært vanlige atriske sammentrekninger. Dette arbeidet med atria er langt fra normalt, fordi de i et sunt hjerte gjør en enkelt sterk press. I dette tilfellet manifesteres hjertesvikt i en ukoordinert "flimmer" av atriene. Opptil 700 reduksjoner kan oppstå per minutt. Årsaken til fibrillasjonen kan være en forandring i hjertets fysiologi, et brudd på skjoldbruskkjertelen, og det skjer en sterk forgiftning. Virusinfeksjoner, hypertensjon, diabetes mellitus eller aldersrelaterte endringer i kroppen kan provosere sykdommen.

Denne sykdommen anses veldig alvorlig, derfor bør behandlingen være haster og kontrolleres av en spesialist, da det kan føre til døden.

Atrieflimmer

Dette er hjertesvikt, nær den ovenfor beskrevne atrieflimmeringen. Det er imidlertid mindre kaotisk, og forårsaker så få som 350 atrielle aktiveringer per minutt. Denne tilstanden forårsaker de samme årsakene som fibrillering. Og også, som atriell fibrillasjon, skjelving er ekstremt farlig for en person. Hans behandling må nødvendigvis skje under tilsyn av en spesialist.

Nadzheludochnaya takykardi

Type sykdom preget av forekomst av spontane angrep med rask hjerterytme til 160-250 kutt per minutt. Denne tilstanden kan vare så lenge som bare et par sekunder, og veldig lang tid - noen timer. Årsakene til denne arytmen kan være:

 • Tilstedeværelse av unormale måter, medfødt eller anskaffet patologi av ledningen av hjertesystemet;
 • stressende situasjoner;
 • forgiftning av kroppen.

Wolff-Parkinson-White syndrom

Dette er en medfødt sykdom som oppstår ganske sjelden - bare 0,3% av befolkningen. Denne patologien kan forårsake episodiske angrep av arytmi. Imidlertid er det ikke nødvendig med behandling i normal livsstil, og sykdommen kan være asymptomatisk. Fremveksten av provoserende faktorer i form av overbelastning eller forgiftning kan føre til manifestasjon av syndromet.

Gastrisk takykardi

Sykdommen, ledsaget av akselerert (mer enn 200 ganger per minutt) elektriske impulser i ventrikkene. Dette fenomenet forårsaker unormalt akselerert hjerteslag. Gir en slik arytmi, som regel, enhver skade på hjertet.

Ventrikulær fibrillasjon

Det manifesterer seg som et brudd på hjerterytmen. Ventrikkene kontrakt uregelmessig, veldig raskt og kaotisk. Sykdommen er forårsaket av en endring i hjertets fysiologi.

Syndrom av kort eller langt QT-intervall

Dette er en dysfunksjon i hjertesystemet, noe som forårsaker raske, ukoordinerte hjerteslag. Dette gjenspeiles i navnet på syndromet, siden QT-intervaller viser hjerterytmer på hele kjente kardiogrammet. Noen ganger er det alvorlige avvik i hjertets arbeid, noe som fører til døden på grunn av kaotisk rytme. Årsakene til syndromet er ofte genetiske lidelser. Også sykdomsutbruddet kan skyldes bivirkninger av legemidler og mangel eller overskudd av kalsium og kalium.

Syndrom av svakhet i sinuskoden

En sinuskode er en utdannelse som letter overføring av momentum og sammentrekning av atria i en viss rytme. Svakhetssyndromet er en skade på den sinoaraterale noden, noe som fører til en svekkelse eller til og med tap av automatikk i sitt arbeid. Når det ikke fungerer bra, reduseres hjertefrekvensen til unormalt lave verdier. Sykdommen oppstår på grunn av forstyrrelsen av nodens struktur på grunn av sykdommene. Det skjer at syndromet av knute svakhet utvikler seg på grunn av en medfødt trekk i hjertet.

Ektopiske rytmer

Noen ganger oppstår ektopiske rytmer som følge av svekkelsen av sino-arteriell noden. Disse rytmene representerer sammentrekninger av hjertemusklene under påvirkning av automatikken til andre deler av ledersystemet eller myokardiet. De oppstår på grunn av forstyrrelser av sinusknudepunktet eller andre deler av hjertet. Økt arbeid i ektopisk senter kan forårsake en akselerert ektopisk rytme. Sykdommen kan være forårsaket av kardiovaskulære sykdommer, forstyrrelser i det endokrine systemet og smittsomme sykdommer. Behandling av ektopiske rytmer er nødvendig, siden sykdommen er livstruende.

Blokkering av hjertet

Noen ganger forårsaker den forsinkede aktiviteten til den ledende puls eller dens opphør en forstyrrelse i hjertesystemets funksjon. Blokkene i hjertet kan være forskjellige, avvikende i graden av retardasjon og opprinnelsesstedet. Det er mange grunner til denne dysfunksjonen. Men de viktigste faktorene som forårsaker sykdommen er: rus, iskemisk sykdom, overdosering av legemidler og betennelse i hjertemuskelen.

Tidlig behandling av denne sykdommen kan redde en persons liv.

beats

Noen ganger kommer en impuls utenfor sinusnoden, og derfor begynner for tidlig sammentrekning av hjertet. Magen har ikke nok tid til å fylle opp med blod, og muskelen har allerede blitt kontrakt. I følge sensasjonene ligner ekstrasystolen enten fading eller et trykk i hjerteområdet. Faktorer som provoserer forekomsten deres er ganske mye, men separat er det nødvendig å skille mellom effekten av narkotika, alkohol, nikotin, muskelfysiologi og psykomotisk overbelastning. Behandlingen kan medisineres, viktigst, under oppsyn av en lege.

arytmi

Årsaker, typer og profylakse av arytmi

Hva er en arytmi?

Arrhythmia er en feil i arbeidet med suksessive sammentrekninger av hjertemuskelen. I en person inngår hjertet i en viss rytme. Denne rytmen danner en slags ledende system av hjertet. Det representerer noder, bunter av nervevev, en klynge av disse nervecellene og fibrene som befinner seg i myokardiet, og der genererer det alle impulser i hjertet og utfører dem. Fra alt dette avhenger rytmen og frekvensen av sammentrekninger av hjertet. Når det er en feil i aktiviteten til en utdanning, så er det en arytmi.

Når forskjellige typer av arytmier feil oppstår i hyppigheten av kontraksjoner i hjertet, kan det føre til en økning (takykardi) eller omvendt, en reduksjon (bradykardi), mens reduksjonen kan forbli normal. Hos en sunn person er hjertefrekvensen omtrent 60-70 slag per minutt.

Årsaker til arytmi

Årsaken til arytmi kan være en sykdom av det kardiovaskulære systemet, så vel som hypertensjon, traumatisk hjerneskade, menopausal forandringer i kroppen, adrenal sykdom og skjoldbruskkjertelen.

Også fører arytmi kan være hyppige stress, overbelastning - nerven og fysisk misbruk av tobakk og alkohol, så vel som toksiske og medisinske stoffer. Svikt i hjerterytmen kan være ganske lang tid ikke manifestere seg, og kan dramatisk forverre helsetilstanden, hender det ofte at det er svært farlig for liv.

Typer av arytmi

Sinus takykardi. Det viktigste innen myokardium - dannelsen av elektroimpulser - er sinuskoden. Når en person er syk med sinus takykardi, overstiger frekvensen av sammentrekning av hjertemusklen noen ganger 90 slag per minutt. En person føles en slik avvik som et sterkt hjerterytme. Opprinnelsen til sinus takykardi skyldes en tung last, emosjonell spenning, feber med forkjølelse, ikke ofte, men likevel kan det oppstå fra hjertesykdom og alle de ovennevnte årsakene til arytmi.

Sinus bradykardi. Det manifesterer seg i form av en reduksjon i hjertefrekvens, ofte opptil 55 slag per minutt og enda mindre. Bradykardi kan også forekomme hos fysisk sunne, trente personer, under hvile eller søvn. Bradykardi kan være ledsaget av hypotensjon, hjertesykdom. Som regel oppstår bradykardi når funksjonene i skjoldbruskkjertelen minker. Bradykardi er følt som ubehag i hjertet, det kan være generell svakhet og svimmelhet.

Sinus arytmi. Karakterisert som en feilveksling av hjerteslag. Denne typen arytmi er oftest observert hos barn og ungdom. Sinusarytmi kan funksjonelt være assosiert med å puste. På inspirasjonstidspunktet blir hjertesammenheng hyppigere, og ved utandring reduseres. En slik respiratorisk arytmi påvirker ikke velvære og krever som regel ikke behandling. Ved diagnostisering av denne type arytmi brukes en forsinkelse i pusten, der arytmen forsvinner.

Arytmi. Dette er en ekstraordinær sammentrekning av hjertemuskelen. Hos friske mennesker kan sjeldne ekstrasystoler observeres, de kan skyldes ulike sykdommer, samt dårlige vaner. Føler i dette skjemaet, kan arytmi enten være sterke tremor i hjertet av muskel eller i form av fading.

Paroksysmal takykardi. Paroksysmal takykardi er det rette arbeidet i hjertet, men med en hyppig taktrytme. Dermed kan hjertefrekvensfrekvensen nå 140-240 slag per minutt. Denne typen takykardi oppstår og forsvinner plutselig. Symptomer: økt hjertefrekvens, økt svette og svakhet.

Atrieflimmer. Denne sykdommen er kalt blafrende fibrillering karakterisert som overdreven reduksjon i enkelte muskelfibre mens atrium ikke er fullstendig redusert, ventriklene begynne å trekke seg sammen uregelmessig med en frekvens på omtrent 100 til 150 slag per minutt. Med "flutter" av atriene begynner de å trekke seg raskere, frekvensen av sammentrekninger er fra 250 til 300 slag per minutt. Denne tilstanden blir ofte observert hos personer med sykdommer og hjertesykdom, så vel som sykdommer i skjoldbruskkjertelen og alkoholisme.

Symptomer kan være fraværende, pasienten kan ikke føle en endring i trivsel. De behandles oftest med klager av følelse av fladder i brystet, noen ganger smerte i hjertet, og klager over kortpustethet. Hovedsymptomet for flimrende arytmi er mangel på puls, det vil si den bestemte hjertefrekvensen under lytting er større enn pulsfrekvensen.

Atrieflutter og ventrikulær fibrillering er det mest alvorlige forstyrrelser, dette kan skje fra en hvilken som helst alvorlig hjertesykdom, på grunn av skade som følge av elektrisitet, med en overdose av enkelte medisiner.

Symptomatologi: Plutselig hjertestans, puls er ikke probet, bevissthet, hesende pust, kramper, dilaterte elever er mulige. Den første og akutte hjelp til en person i denne tilstanden er en umiddelbar ekstern indirekte massasje av hjertet og kunstig åndedrett.

Blokkering av hjertet. Ved denne type arytmi bremser og stopper impulser i alle strukturer i myokardiet. Et karakteristisk trekk ved blokkeringer er det periodiske tapet av puls, blokkene kan være enten komplette eller ufullstendige. Fullstendig blokkering følger ofte med en reduksjon i hjertefrekvensen. De har ofte besvimelse og kramper. En komplett transversal blokkering kan forårsake hjertesvikt og til og med plutselig død.

Diagnose av arytmi

arytmi diagnose er i form av pasientens undersøkelse, er tallene: utseende, farge, sondering puls, bestemmelse av grensene til hjertet målt puls, pust, gjort elektrokardiogram, med hvilken man kan ganske nøyaktig bestemme den type arytmi og velge den riktige behandlingsmetoden.

Forebygging av arytmier

Hvis arytmen er forårsaket av hjertesykdom, er det nok å kurere denne sykdommen. Noen typer arytmi krever et daglig inntak av visse medisiner som kan eliminere angrep av unormalt hjerteslag.

arytmi

arytmi - eventuelle brudd på regelmessigheten eller frekvensen av normal hjerterytme, samt hjertens elektriske ledningsevne. Arytmen kan fortsette asymptomatisk eller bli følt i form av palpitasjon, fading eller forstyrrelser i hjertearbeidet. Noen ganger er arytmier ledsaget av svimmelhet, besvimelse, smerte i hjertet, en følelse av mangel på luft. Arytmier detektert i løpet av de fysiske og instrumentelle diagnostikk (kardial auskultasjon, elektrokardiogram, CHPEKG, Holter-overvåkning, stresstester). Ved behandling av alle typer arytmier bruker medikamentterapi og hjerte teknikker (RFA, installasjon av pacemakeren, kardioverterdefibrillator).

arytmi

Begrepet "arytmi" kombinerer ulike mekanismer for forekomst, manifestasjoner og prognose av sykdomsforstyrrelsen og kjennetegning av elektriske impulser i hjertet. De oppstår som følge av brudd på hjertesystemet, noe som gir konsekvente og regelmessige sammentrekninger av myokardiet - en sinusrytme. Arytmier kan forårsake alvorlig dysfunksjon i hjertet eller funksjonene til andre organer, samt seg selv komplikasjoner av ulike alvorlige patologier. De manifesteres av hjertebank, avbrudd, hjertesvikt, svakhet, svimmelhet, smerte eller trykk i brystet, kortpustethet, svimmelhet. I fravær av rettidig behandling, er arytmier forårsaket av angina angrep, lungeødem, tromboembolisme, akutt hjertesvikt, hjertestans.

Ifølge statistikk er brudd på ledning og hjertefrekvens hos 10-15% av tilfellene dødsårsaken fra hjertesykdom. Den spesialiserte delen av kardiologi, arytmologi, omhandler studien og diagnosen av arytmier. Skjemaer arytmier tachykardi (rask puls som er større enn 90 slag per minutt..), bradykardi (reduksjon i hjertefrekvensen mindre enn 60 slag per minutt..), arrythmia (ekstraordinære hjertesammentrekninger), atrieflimmer (kaotisk reduksjons enkelte muskelfibre), blokade av ledningssystemet og et al.

Rhythmic sekvensiell sammentrekning av hjertet er gitt av spesielle muskelfibre i myokardiet, som danner hjertets ledende system. I dette system er den første orden pacemakeren sinusknuten: det er i sin spede begynnelse med eksitasjonsfrekvensen av 60-80 ganger per minutt. Gjennom hjertemuskelen av høyre atrium strekker det i knuten, men det er mindre opphisset og gir en forsinkelse, slik at atriene å begynne med reduseres, og deretter, som utbredelsen av eksitasjonsstrålen av hans og øvrige delene av ledende system, i ventriklene. Dermed gir det ledende systemet en viss rytme, frekvens og sekvens av sammentrekninger: første atria, og deretter ventrikler. Nederlag ledende infarkt system fører til utvikling av arytmier (arytmier), og dens enkelte ledd (knuten, grenblokk eller ben) - til ledningsforstyrrelse (sperringene). Samtidig kan det koordinerte arbeidet mellom atriene og ventrikkene bli alvorlig forstyrret.

Årsaker til arytmi

På årsaker og mekanismene for arytmier er delt inn i to kategorier: har forbindelse med hjertesykdommer (organisk), med tilhørende (ikke-organisk eller funksjonell). Forskjellige former av organiske arytmier og blokkader er hyppige ledsagere av kardiale sykdommer: koronar hjertesykdom, myokarditt, kardiomyopati, medfødte misdannelser og hjerteskader, hjertesvikt og komplikasjoner med hjertekirurgi.

Hjertet i utviklingen av organiske arytmier er skade (iskemisk, inflammatorisk, morfologisk) i hjertemuskelen. De hindrer den normale forplantningen av den elektriske puls gjennom hjertens ledningssystem til de forskjellige avdelingene. Noen ganger påvirker skaden sinusnoden - den viktigste driveren til rytmen. I dannelsen av kardiosklerose forhindrer arrvæv den ledende funksjon av myokardiet, noe som bidrar til forekomsten av arytmogene foci og utviklingen av lednings- og rytmestørrelser.

Gruppen av funksjonelle arytmier inkluderer nevogene, diselekoloid, iatrogene, mekaniske og ideopatiske rytmeforstyrrelser.

Utvikling simpatozavisimyh arytmier nevrogen opprinnelse bidrar til overdreven aktivering av tonen i det sympatiske nervesystemet under stress, sterke følelser, intens mental eller fysisk aktivitet, røyking, alkohol, sterk te og kaffe, krydret mat, nevroser og så videre. D. aktivering av det sympatiske tone også føre til sykdom skjoldbruskkjertelen (hypertyroidisme), rus, feber, blodsykdommer, virale og bakterielle toksiner, industri- og annet rus, hypoksi. Kvinner som lider av premenstruelt syndrom kan oppleve sympatiske arytmier, smerte i hjertet, fornemmelser av kvelning.

Vagependant neurogene arytmier er forårsaket av aktivering av det parasympatiske systemet, spesielt vagusnerven. Vagozavisimye arytmier oppstår vanligvis om natten og kan være forårsaket av sykdommer i galleblæren, tarmer, magesår 12 duodenal ulcus og mage, blære sykdommer, i hvilke den økte aktiviteten av vagusnerven.

Disferrolytiske arytmier utvikler seg i tilfeller av elektrolytbalanseforstyrrelser, spesielt magnesium, kalium, natrium og kalsium i blodet og myokardiet. Iatrogen rytmeforstyrrelser forekommer som et resultat av den arytmogene effekten av visse legemidler (hjerteglykosider, p-blokkere, sympatomimetika, diuretika, etc.).

Bidra til utvikling av arytmier mekanisk brysttraume, fallende, sjokk, elektrisk støt og skade m. G. idiopatisk arytmier muligens arytmier installeres uten grunn. I utviklingen av arytmier spiller den arvelige forutsetningen en rolle.

Klassifisering av arytmier

Etiologisk, patogenetisk, symptomatisk og prognostisk heterogenitet av arytmier forårsaker diskusjoner om deres ensartede klassifisering. I henhold til det anatomiske prinsippet er arytmier delt inn i atriell, ventrikulær, sinus og atrioventrikulær. Med tanke på frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, foreslås det å skille tre grupper av rytmeforstyrrelser: bradykardi, takykardi og arytmi.

Den mest komplette klassifiseringen er basert på de elektrofysiologiske parametrene for rytmeforstyrrelser, ifølge hvilke arytmier er isolert:

 • I. Den elektriske impulsen forårsaket av brudd på formasjonen.

Denne gruppen av arytmier inkluderer nomotopiske og heterotopiske (ektopiske) rytmeforstyrrelser.

Nomotopisk arytmier er forårsaket av en brudd på den automatiske funksjonen til sinusnoden og inkluderer sinus takykardi, bradykardi og arytmi.

Separat i denne gruppen er syndrom av svakhet i sinuskoden (SSSU) isolert.

Heterotopiske arytmier kjennetegnes ved dannelsen av passive og aktive ektopiske excitasjonskomplekser i myokardiet, plassert utenfor sinusnoden.

Med passive heterotopiske arytmier er utseendet til en ektopisk puls forårsaket av en bremsing eller brudd på hovedpulsens oppførsel. Passive ektopiske komplekser og rytmer inkluderer atrielle, ventrikulære, atrioventrikulære væskeforstyrrelser, migrasjon av den supraventrikulære pacemakeren, popping sammentrekninger.

Når aktiv heterotopi oppstår ektopisk puls eksiterer myokard tidligere puls hovedsakelig pacemakeren ektopisk og å redusere "interrupt" sinusrytme av hjertet. De aktive komplekser og rytmer omfatter: arytmi (atrial, ventrikulær opprinnelse fra atrioventrikulær forbindelser), og paroksysmal takykardi neparoksizmalnuyu (som stammet fra atrioventrikulær forbindelsen atrial og ventrikulær form), atrieflutter og flimmer (fibrillering) atriene og ventriklene.

 • II. Arrytmier forårsaket av nedsatt intrakardiell ledningsfunksjon.

Denne gruppen av arytmier oppstår på grunn av en minskning eller opphør av pulsen forplantning langs ledningssystemet. ledningsforstyrrelser inkluderer sinoatrialnuyu, intraatrial, atrioventrikulær (I, II og III grad) blokkade ventrikulær preexcitation syndrom, intraventrikulær grenblokk (en-, to-, og tre-stråle).

 • III. Kombinert arytmier.

Arrytmier som kombinerer lednings- og rytmeforstyrrelser inkluderer ektopiske rytmer med blokkad av utgangs-, parasystol- og atrioventrikulær dissosiasjon.

Symptomer på arytmi

Manifestasjoner av arytmier kan være svært forskjellige og avgjøres av frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, deres innflytelse på intrakardielle, cerebrale, nyrehemodynamika, samt funksjonen til venstre ventrikulær myokardium. Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

De viktigste manifestasjonene av arytmier er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertets arbeid. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Hjertebank er vanligvis forbundet med sinus takykardi, svimmelhet og besvimelse - med sinus bradykardi eller sinus-syndrom, kardial fading og ubehag i hjerteområdet - en sinus-arytme.

Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.

Komplikasjoner av arytmier

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

Diagnose av arytmi

Det primære stadium av arytmidiagnose kan utføres av en terapeut eller kardiolog. Den inneholder en analyse av pasientens klager og bestemmelse av perifer pulskarakteristikk for hjertearytmier. I neste fase utføres instrumentelt ikke-invasiv (EKG, EKG-overvåking) og invasiv (CHEPI, VEI) forskningsmetoder:

Et elektrokardiogram registrerer hjertefrekvens og frekvens i flere minutter, derfor er det kun permanent, stabile arytmier registrert ved EKG. Rytmeforstyrrelsene, som er paroksysmale (midlertidige), er diagnostisert ved metoden til Holter daglig overvåking av EKG, som registrerer hjerteens daglige rytme.

For å identifisere de organiske årsakene til arytmi, utføres Echo-CG og Echo-CG stress. Invasive diagnostiske metoder tillater kunstig utvikling av arytmi og bestemmer mekanismen for dens forekomst. I løpet av intrakardiell elektrofysiologisk undersøkelse blir kateterelektroder som registrerer det endokardiale elektrogrammet i ulike deler av hjertet, ført til hjertet. Endokardial EKG sammenlignes med resultatet av innspilling av et eksternt elektrokardiogram utført samtidig.

Tilt-testen blir utført på en spesiell bord og ortostatisk simulerer betingelser som kan føre til arytmi. Pasienten plasseres på et bord i en horisontal stilling, puls og blodtrykk ble målt, og deretter etter injeksjonen tabellen er skråstilt i en vinkel på 60-80 ° i 20 - 45 minutter, bestemmelse av avhengighet av blodtrykket, frekvens og rytme av hjerte kontraksjoner ved å endre kroppsstilling.

Ved hjelp av metoden for transesophageal elektrofysiologisk studie (CHEPI), utføres elektrisk stimulering av hjertet gjennom spiserøret og et transesofagealt elektrokardiogram registreres, som korrigerer hjerterytmen og konduktiviteten.

Flere hjelpe diagnostisk test innbefatter en prøve med lasten (trinn tester, prøven med knebøy, marching, kulde, etc. Eksempel), farmakologiske tester (med izoproterinolom med dipiridomolom med ATP og al.), Og utført for å diagnostisere koronar hjertesykdom og muligheten dommer en belastning på grunn av hjertearytmi.

Behandling av arytmier

Valget av terapi for arytmier bestemmes av årsakene, type rytmeforstyrrelser og ledning av hjertet, og også av pasientens tilstand. I noen tilfeller, for å gjenopprette en normal sinusrytme, kan det være tilstrekkelig å behandle den underliggende sykdommen.

Noen ganger for behandling av arytmier er spesiell medisinsk eller kardiologisk kirurgisk behandling nødvendig. Utvelgelse og administrering av antiarytmisk terapi utføres under systematisk EKG-overvåking. Ved eksponeringsmekanismen tildeles fire klasser av antiarytmiske legemidler:

 • 1 klasse - membranstabiliserende legemidler som blokkerer natriumkanaler:
 • 1A - øke repolarisasjonstiden (prokainamid, kinidin, aymalin, disopyramid)
 • 1B - redusere repolarisasjonstiden (trimecaine, lidokain, mexiletin)
 • 1C - ikke utøve sterk innflytelse på repolarisering (flekainid, propafenon, enkinid, etatsizin, moracizin, lappaconitinhydrobromid)
 • 2 klasse - p-adrenoblokere (atenolol, propranolol, esmolol, metoprolol, acebutolol, nadolol)
 • Grad 3 - forleng repolarisering og blokkere kaliumkanaler (sotalol, amiodaron, dofetilid, ibutilid, bBretiliumtosylat)
 • 4 klasseklokke kalsiumkanaler (diltiazem, verapamil).

Ikke-medisinske behandlinger for arytmier inkluderer elektrokardiostimulering, implantering av en cardioverter-defibrillator, radiofrekvens ablation og åpen hjerteoperasjon. De utføres av kardiokirurger i spesialiserte avdelinger. Implantasjon av pacemaker (ECS) - kunstig pacemaker er rettet mot å opprettholde en normal rytme hos pasienter med bradykardi og atrioventrikulære blokker. Implantert defibrillator profylaktisk sutureres til pasienter som har høy risiko for plutselig innsettende ventrikkeltakykardi og utfører automatisk pacing og defibrillering umiddelbart etter sin utvikling.

Ved bruk av radiofrekvensablation (RFA av hjertet) gjennom små punkteringer, brukes et kateter til å cauterize hjertet område som genererer ektopiske impulser, som kan blokkere impulser og forhindre utviklingen av arytmi. Kirurgiske operasjoner på det åpne hjertet utføres med hjertearytmier forårsaket av en aneurisme i venstre ventrikel, hjerteventilfeil, etc.

Prognose for arytmier

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Forebygging av arytmier

Hovedretningen for forebygging av arytmier er behandling av hjertepatologi, som nesten alltid er komplisert av et brudd på hjertets rytme og konduktivitet. Det er også nødvendig å utelukke ekstrakardiale årsaker til arytmi (tyrotoksikose, rusmidler og febertilstander, autonom dysfunksjon, elektrolytt ubalanse, stress, etc.). Det anbefales å begrense inntaket av stimulanter (koffein), ekskludering av røyking og alkohol, det uavhengige utvalg av antiarytmiske og andre legemidler.

Les Mer Om Fartøyene