En diett for å redusere kolesterol er en ukentlig meny. Produkter for en uke for å redusere kolesterol

Som mål for diett ernæring kan du sette resultatet ikke bare for å gå ned i vekt, men også for å senke nivået av kolesterol i blodet. For å gjøre dette må du også spise visse matvarer. Hva er kostholdet for høyt kolesterol? Les anbefalingene nedenfor for å lage et personlig kosthold i en uke.

Hvordan senke kolesterol i blodet med ernæring

Ernæring med økt kolesterol antyder utelukkelse av mat, som inneholder det i store mengder - det er mat av animalsk opprinnelse, dvs. fisk, melk, kjøtt, biprodukter. Hovedregelen i dietten er å minimere retter med mettet fett. Så kjøttporsjonene skal reduseres til 100-150 g, med kyllingen skalet av, gi opp fettsyrer og krem, smør og majones. I tillegg til disse reglene må du lytte til noen flere tips:

 1. Bruk som en dressing salat sitronsaft eller olivenolje;
 2. bruk nyttige matlagingsmetoder: matlaging, stewing, baking, damping;
 3. inkludere i kostholdet mer fiber, som finnes i grønnsaker;
 4. Spis oftere, men i små porsjoner med en pause fra 3 til 4 timer;
 5. med de vanlige 3 måltidene om dagen for å lage snacks.

Slik holder du seg til en diett med høyt kolesterol hos kvinner og menn

Kolesterolreduserende diett er spesielt indikert for de som har problemer med kardiovaskulærsystemet eller er i fare for slike patologier. Med ubalanse i diettmenyen i en uke for å redusere kolesterol, må du inkludere flerumettede fettsyrer. De finnes i sjømat, fet fisk og fiskeolje. Standard mengden inntak av kolesterol i kroppen er 300 gram, men for å redusere nivået bør det reduseres til 250 g og lage en meny i henhold til denne tilstanden.

hypocholesterolic

Dette stoffet i en moderat mengde er nyttig for kroppen, fordi det er et integrert element i konstruksjonen av cellemembraner, er involvert i å styrke immuniteten. Det første du må gjøre er å beregne antall matvarer som anbefales å inkludere i diettmenyen i en uke for å senke kolesterolet:

 1. Proteinmaltene bør være litt begrenset: Den daglige proteinstandarden skal være 80-100 g. Hypokolesterolemisk diett bør være basert på kyllingbryst uten hud, fisk, vegetabilske proteiner i bønner, nøtter, erter eller soya.
 2. Den daglige normen av fett er 40-50 g. Dette inkluderer vegetabilsk olje: oliven, linfrø, sesam og solsikkeolje.
 3. Karbohydrater bør bare fylle energibesparelsene, så du trenger bare å bruke sakte: frukt, grønnsaker, fullkornsbrød, frokostblandinger, makaroni med solide varianter.

lipidsenkende

Denne varianten av dietten er indikert med en svekket utveksling av lipider, dvs. fett i kroppen. I tillegg til kolesterol inkluderer de triglyseriner og fosfolipider. Kosthold for å gjenopprette fettmetabolismen er å øke mengden vegetabilske fettstoffer og redusere eller helt utelukke dyr. Produkter i menyen for en uke for å senke kolesterolet skal være kalorier, men næringsrike. Deler bør inneholde en liten mengde protein i form av fettfattig kjøtt, komplekse karbohydrater, inneholdt i korn og fiber fra frukt og grønnsaker.

Produkter med kolesterol

Alle produkter kan deles inn i å øke og senke kolesterolnivået. Den første er anbefalt helt eller delvis begrenset til bruk, og den andre - å inkludere i dietten i store mengder. Ved å lage en liste over anbefalte og forbudte produkter, kan du planlegge din daglige meny og diett for en hel uke fremover, fordi du kan spise den i ubegrenset tid for å senke kolesterolet.

Meny for kolesterolreduksjon eller kostholdsregler

Konsekvensene av høyt kolesterol er ganske farlig for menneskers helse. Dette er forbundet med høy risiko for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, hjerteinfarkt og slag. Disse er ekstremt farlige forhold som kan føre til død eller en alvorlig nedgang i livskvaliteten. Derfor bidrar en diett med høyt kolesterol til å redusere det høye nivået på denne indikatoren, og redder dermed personen fra forferdelige konsekvenser.

Med forhøyet kolesterol bør følge visse anbefalinger i ernæring

Kosthold med hyperkolesterolemi kan forhindre utvikling av aterosklerose, redusere risikoen for vaskulære ulykker. Riktig ernæring kan redusere mengden kolesterol i blodet, og dermed redusere antall aterosklerotiske plakk og bevare helsen til fartøyene.

Du må forstå at kolesterol er en nyttig substans. Uten det kan metabolske prosesser ikke unngås, det deltar i syntese av hormoner, inkludert sex, gallsyrer og visse vitaminer. Ikke alt kolesterol er nyttig. Den bæres over kroppen i kompleksene - henholdsvis LDL og HDL (lipoproteiner med lav og høy tetthet). Nyttige lipoproteiner med høy tetthet transporterer dette stoffet til leveren fra vev og derved deltar i stoffskiftet. Det er nødvendig å senke lipoproteiner med lav tetthet, som legger seg på vegger av karene og danner aterosklerotiske plakk.

Følgende faktorer kan føre til forstyrrelse i utvekslingen:

 • Diabetes mellitus.
 • Overvekt.
 • Leversykdommer
 • Hypertensiv sykdom.
 • Dårlige vaner.
 • Hypodinami, dvs. stillesittende livsstil.
 • Arvelig disposisjon.

Kosthold for en person med hyperkolesterolemi

Først av alt må man innse fordelene med en integrert tilnærming. Å spise forandringer er 80% av suksessen for folk med høyt kolesterol, andre tiltak kompletterer kostholdet med dårlig kolesterol.

Hva annet kan bidra til å redusere dårlig kolesterol:

 • Redusert kroppsvekt, normal vekt.

Bekjemper overflødig vekt

 • Aktiv fysisk aktivitet.
 • Legemidler for å senke høyt kolesterol.
 • Avslag fra dårlige vaner.
 1. Redusert forbruk av karbohydrater.
 2. Utelukkelse av alkohol.
 3. Erstatning av animalsk fett med grønnsak.
 4. Øk prosentandelen av sunne grønnsaker og frukt.
 5. Stort forbruk av drikkevann.
 6. Reduser mengden salt under tilberedningen.
 7. Fraksjonelle måltider i små porsjoner.
 8. Retter skal tilberedes uten olje. Foretrukket metode for damping eller baking, quenching.

Kokte grønnsaker med kjøtt

Ernæring for å redusere kolesterol kan forbedre total helse. Prinsippene for kosthold er tatt i betraktning og det faktum at vekttap er ekstremt viktig!

De tillatte produktene inkluderer vegetabilske oljer, grønnsaker og frukt i noen form, fettfattig kjøtt og fjærfe, fisk, fettfattig meieriprodukter og surmjölkprodukter. Fra drinker bør du gi preferanse til urtete.

Fra kostholdet må du utelukke fett meieriprodukter, brød, eggeplomme, sjømat (reker og blekksprut), kaffe, sjokolade, hurtigmat og majones, andre fettsauser og krem.

Kosthold for pasienter med høyt kolesterol

Som allerede nevnt ovenfor er dårlig kolesterol ansvarlig for alle komplikasjonene som er forbundet med en økning i nivået av denne indikatoren. Generelt produseres kolesterol i kroppen, så det kan komme fra utsiden i små mengder, og dette vil være nok. Kosthold med høyt kolesterol bør følges nøye. For folk med høyt kolesterol er rasjonell ernæring viktig, noe som gjør det ikke bare mulig å senke nivået, men også å redde fra alvorlige konsekvenser.

Menyalternativ for dietten:

 • Frokost: En protein omelett, et stykke brød og te.
 • Andre frokost: vegetabilsk salat og juice.
 • Lunsj: grønnsakssuppe, den andre - burgere, dampet, kokt eller bakt grønnsaker, et stykke brød og et par frukt til dessert.
 • Snack: smoothies, eller grønnsakssalat med grønn te.
 • Middag: bakt fisk med grønnsaker eller ris.

En av alternativene for en riktig middag

Fra ovennevnte tillatte produkter kan et komplett og balansert kosthold gjøres. De grunnleggende prinsippene er angitt ovenfor i eksempelmenyen for dagen. Til middag, gi preferanse til lett protein, som lett fordøyes, ikke forårsaker tyngdekraft og tung stress på fordøyelsessystemet. En diett med høyt kolesterol er ikke en straff, men en kur. Oppfatt det som en prosess som fører til utvinning og forbedring av livskvaliteten.

Serveringsstørrelsen skal være liten. I gjennomsnitt skal delen være ca 200-300 gram. Ikke glem drikkregimet, det må observeres. Mengden vann du trenger å drikke må bestemmes av legen din, men i gjennomsnitt er det 1,5-2 liter vann, avhengig av tilstanden til nyrer til en bestemt person.

Kostholdet mot kolesterol er rettet mot å lage LDL i kolesterolet i blodet, kolesterolet i blodet reduseres gradvis og kommer til en normal verdi.

Grønnsaker er mest nyttige i stew eller kokt form. Alle nyttige stoffer blir bevart og absorberes bedre fra kokte grønnsaker. Gresskaret er spesielt fremtredende. For å kunne forberede det, kan du bruke forskjellige oppskrifter. For eksempel blir et peelt og hakket gresskar ganske enkelt bakt i ovnen, også epler og rømme blir lagt til gresskaret.

Diettoppskrifter er ikke bare nyttige, men også deilig. For eksempel, forskjellige smoothies, hvor du kan legge til noen ingredienser etter din smak, noe som gjør dem enda mer deilig. Flytt oppmerksomheten fra mat til din favoritthobby. Da vil en diett uten kolesterol slutte å være en byrde, men vil gi glede av god helse og letthet i kroppen. Den ultimate glede er å fjerne avhengigheten av mat og skifte oppmerksomhet til andre gleder i livet.

Noen retter til en diett

Du kan tilberede en ostemasse-masse sammen med tilsetning av ost. For å gjøre dette må du ta 150-160 gram sopp, ost 50 gram, persille og salt. Skalte og vasket sopp skal kuttes i stykker, kokt i vann med frø av spisskummen (ca. 1 ts). Osten blandes med en liten mengde smør og sopp legges til den. Etter dette skal parabolen bli saltet og krydret med urter. Du får en deilig matrett som du trygt kan spise selv under en diett.

En interessant tallerken er hentet fra kyllingmedaljoner med frukt. For å gjøre det, må du ta enten ferdige medaljonger eller kutte dem fra kyllingbrystet. Kjøttstykker er slått og saltet. Ferdige biter skal stekes i en tørr panne til de er kokt. Bland litt olje med karry, mel og vann. Legg litt frukt til sausen. Bland blandingen og kok til den er tykk. Matlaging bør ikke være på høy brann, men i gjennomsnitt. Til servering legg kjøttet på en tallerken, hell med saus og pynt med frukt.

Viktige anbefalinger

Etter 50 år har menn økt risiko for hjerteinfarkt og slag. På kvinner i denne alderen blir risikoen nivå med en manns gulv. Disse risikoene øker permanent stress, kronisk tretthet. Det viktigste er mat. Dens hovedprinsipper ble beskrevet ovenfor. Det bør forstås at en diett med forhøyet kolesterol i noen tilfeller ikke er et panacea.

Fordelene ved en integrert tilnærming kan bli mye omtalt. Et spesielt kosthold for å redusere overskytende kolesterol er bare en del av prosessen med å redusere det. Med noen mennesker er det vanskelig å snakke om fordelene med en aktiv livsstil. Det virker, hva er bruken av å gå. Og faktisk, under fysiske øvelser, er det en aktiv forbrenning av fettforretninger, og nedgangen i nivået av kolesterol i blodet avhenger av nivået av metabolisme. Kostholdet med høyt kolesterol bidrar til å redusere mengden innkommende stoffer fra utsiden, og belastningen og vekttapet reduserer det indre nivået av stoffet.

Eldre par går til fots

Alle nødvendige anbefalinger for en pasient med hyperkolesterolemi, en diett for ham og den nødvendige arbeidsbelastningen foreskrives av legen. Eventuell avtale gjøres etter at pasienten har bestått eksamen. Regelmessig levering av tester gir deg mulighet til å overvåke nivået av forhøyet kolesterol i blodet, dietten er også reflektert i analysene.

Forsiktig holdning til helsen din og overholdelse av legenes anbefalinger gjør det mulig å opprettholde god helse, aktivitet og godt humør i lang tid. Eventuell ulempe - kroppens signal om de pågående problemer, som må behandles snarest. Det er umulig å pusse bort dette, jo tidligere sykdommen blir diagnostisert, desto lettere blir det behandlet.

Kosthold for å redusere kolesterol - grunnleggende regler og menyer

På området for moderne medisin er et stoff som kolesterol delt inn i farlig for mennesker og nyttig. Hovedtrekk ved dette stoffet er at det praktisk talt ikke oppløses i væsken med vanlig kroppstemperatur, som noe fett som ikke oppløses i kaldt vann.

I løpet av sin bevegelse gjennom kroppen, er kolesterol naturlig knyttet til proteiner. Disse strukturene kan være høye, så vel som lav tetthet. Sistnevnte er klassifisert som farlig og er bare slike stoffer som raskt kan føre til livstruende aterosklerose.

Dette skyldes det faktum at fett og proteinformasjoner akkumuleres på veggene i blodkar og blodårer, og lukker gradvis lumens. På grunnlag av dette avtar en persons ernæring i organene, og i den mest akutte form av pasientens sykdom, hvis en diett for å redusere kolesterol ikke blir observert, kan slike farlige fenomen som hjerteinfarkt og slagfare drepe.

En kompetent bygget diett og en diett for å senke blodkolesterol er nødvendig for alle, spesielt eldre, som er mest utsatt for ulike komplikasjoner basert på forhøyede parametere av kolesterol i blodet. For utvinning, styrking av blodkar, er det viktig å vite hvilke skadelige matvarer som må utelukkes og hvilke som skal bidra til dietten.

Hva å spise for å redusere kolesterol?

For å beskytte mot åreforkalkning er viktig ikke bare for å sikre at kostholdet har blitt observert å redusere kolesterolet i blodet, men trenger også å gjennomgå regelmessige legeundersøkelser, særlig fra tid til annen for å ta en blodprøve.

De er dirigert av en lege, til hvilken pasienten vender når de første ugunstige symptomene opptrer i kroppen. Dette er en ideell handlingsplan for å forhindre utvikling av ulike farlige vaskulære og hjerteproblemer.

Kostholdet med høyt kolesterol er veldig viktig, da en av hovedgrunnene til utviklingen er bare feil mat, daglig inntak av skadelig mat, og innføring av nyttige matvarer i kostholdet vil bidra til å unngå utseendet av fettformasjoner i blodårene og arteriene. Videre vil et riktig konstruert kosthold effektivt fjerne overflødig og svært skadelig kolesterol.

Så, hvilke enkle og effektive produkter må konsumeres for å redusere den totale mengden skadelig humant kolesterol.

Her kan du identifisere følgende effektive og rimelige produkter, som bør inneholde en diett for å redusere kolesterol i menyen for uken:

 1. Fisk som bor i havene på den nordlige halvkule. Det kan være tunfisk, alle slags laks, ørret, torsk. Produktet inneholder omega-3, det vil si en syre som effektivt reduserer total mengde kolesterol i blodet med ca 30%.
 2. Ulike frokostblandinger, samt alle typer bønner. Disse produktene påvirker kolesterolet sterkt gjennom nærvær av grov fiber. En diett rettet mot rask reduksjon av kolesterol bør inneholde riktig mengde slike viktige produkter som linser, bønner, havre og erter. Daglig bruk av noen av disse produktene vil redusere skadelige stoffer med 20%.
 3. Ulike typer vegetabilske oljer. Produktet inneholder mange umettede fettstoffer, som, i motsetning til animalsk fett, bidrar til å senke kolesterolet. Blant de mange oljene er sengetøy den mest effektive.
 4. Frukter. De reduserer idealt mengden kolesterol og fjerner raskt mange fartøyer fra fettavsetninger. Frukt og bær nyter kroppen gjennom å komme direkte inn i deres sammensetning av antioksidanter. Hvis du spiser mat hver dag, vil kolesterolet falle med 10%. Honey pollen og perg. Lignende produkter av moderne biavl bør tas en etter en, om morgenen og strengt på en tom mage.
 5. Frø og forskjellige nøtter. Dette er en spesiell mat, der det er mange spesielle enumettede fettsyrer som effektivt opprettholder mengden nyttig kolesterol og reduserer mengden farlig substans. De mest nyttige er frø av gresskar og lin, mandler, forskjellige hasselnøtter. Slike produkter er preget av høyt fettinnhold, derfor anbefales det ikke å spise dem hver dag, optimalt to ganger i uken.
 6. Variert greener og forskjellige grønnsaker. En diett som tar sikte på å redusere farlig kolesterol, er meningsløst uten daglig bruk av kostfiber og lutein. Komponenter og stoffer reduserer kolesterolet raskt og påvirker hjerteaktiviteten.
 7. Grønn te har en god innflytelse. En riktig brygget drikke har polyfenoler, som bidrar til å fjerne kolesterolplakk fra arteriene.
 8. Sopp. Et kompetent kosthold for å redusere kolesterol og sukker i blodet, bør inneholde denne maten. De fleste sopp bidrar til å fullføre normalisering av lipidprosessene som oppstår. I sopp er det lovastatin, noe som senker syntesen av kolesterol i blodet, det vil si farlig kolesterol faller i volumet, og det nyttige øker. Blant de mange soppsorter, østers sopp og populære sopp er mer effektive. Deres daglige bruk er i stand til raskt å redusere mengden kolesterol i kroppen med ca 10% omtrent.

Dette bør inkludere en diett for å senke blodkolesterol og oppskrifter i en uke. Forbruket av disse produktene gjør at du raskt kan redusere mengden kolesterol, redusere blodets totale viskositet og dermed forhindre dannelsen av blodpropper.

I prosessen med å organisere riktig ernæring må alle typer fett kjøtt, stekt mat, søtt og hermetisk mat være helt eliminert. Det er i disse produktene at det er en stor mengde kolesterol, og hvis de utgjør grunnleggende diett, er det nødvendig å endre rasjonen og fylle dietten med nyttige og diettprodukter og kvalitativt tilberedte retter.

Takket være nøye overholdelse av et godt designet diett, er det ganske mulig å kvitte seg med overflødig vekt ganske raskt, normalisere og aktivere de samlede hastighetsindikatorene for metabolske og metabolske prosesser. Det er en nedgang i mengden sukker, som er relevant for personer som lider av diabetes.

Kosthold - de viktigste konseptene

Anticholesterin dietten må nødvendigvis formuleres på en slik måte at kroppen får den riktige mengden mineraler, vitaminer, aminosyrer og mikronementer hver dag. I dietten bør være et minimum antall matvarer som har en stor mengde kolesterol.

Kardinalt omorganisere det kjente dietten er ikke så enkelt. De som aldri har møtt reglene for rasjonell og sunn ernæring, elementær vet ikke hva retter kan tilberedes. Nedenfor er de mest grunnleggende og nyttige, det vil si en meny for å redusere kolesterol i blodet i 7 dager.

frokost

Dette er en av hovedmåltider, derfor er det ikke nødvendig å forsømme reglene. De viktigste alternativene for en sunn frokost inkluderer:

Spis grøt, skål med en liten mengde honning, mager melk;

 • Frukt frisk og naturlig juice, en kornrille med en liten mengde smør, kokte sopp;
 • Ristet, kokt erter eller bønner;
 • I ovnen, braised eller bakte epler, grøt, som er kokt på vannet.

Du kan velge en av de passende alternativene og fylle kroppen din med nyttige produkter fra selve morgenen.

lunsj

Det er mange alternativer for en sunn lunsj, fylt med produkter som effektivt reduserer mengden av kolesterol, som er helsefarlig.

Her er de rimeligste og ikke tidkrevende av dem:

 • Frisk grønnsakssalat, kyllingfricassee, druer, fettfattig vaniljeis;
 • To skiver helkornsbrød, grønnsakssalat, som er fylt med en nyttig olje, mandarin eller oransje;
 • Kostesuppe, hjemmelaget ost og en liten bit brød;
 • Bønner kokt og ungbakt eller kokt poteter, en deilig salat av ferske grønnsaker, samt pære;
 • Kefir eller yoghurt med lavt fettinnhold, ris kokt med små biter av kostholdet fjærfe kjøtt, salat;
 • Italiensk spaghetti og fettfattig saus, et kokt egg, svart brød;
 • Fersk eller hermetisk tunfisk, en salat med grønne grønnsaker, grått eller svart brød og en plomme.

Kostholdet som er ment for å avlede kolesterol, gir et stort antall alternativer for nyttige måltider.

middag

Kveldsmenyen for å senke kolesterolet for hver dag er ikke mindre variert, men maten må tas bort tre eller fire timer før sengetid. Dette er en viktig regel i kampen mot kolesterol og vil samtidig bidra til å redusere vekten.

Blant de mest grunnleggende alternativene er følgende:

 • Bønner kokt, en liten grøt havregryn, bakt epler;
 • Ris eller poteter kokt eller bakt, fisk og grønnsaker;
 • Lekkert og deilig parabolen av fisk og grønnsaker, en liten salat av fersk tomat og en rekke grønnsaker;
 • Brun ris kokt, salat og eple.

Hvis du trenger en rask og effektiv reduksjon av kolesterol, er denne dietten ideell.

drikkevarer

Fra drinker med overholdelse av den oppgitte kostholdet løser alle leger. Unntak er bare økt fettinnhold i melk og krem, det er ønskelig at det totale antall fettverdier ikke overstiger 2%.

Mange pasienter som allerede er på en drink, begynner å føle seg bra, bare å ha ekskludert fra en ration søt, luftet og andre hermetiske drinker. Et enda større resultat er gitt av en diett for å redusere kolesterol i blodet.

Grunnleggende regler

Mellom måltidene kan du skjemme deg bort med deilige diettretter. Det kan være iskrem på fruktbasis, gelé, vafler, havremelkaker, kjeks.

Når man ser på et sunt, kolesterolsenkende diett, bør man ikke bare gi oppmerksomhet til mat og retter, men også til ernæringsregler:

 • Forbruk av mat kreves i små porsjoner hele dagen i fem ganger.
 • Sesongfrukter og ulike grønnsaker er best brukt strengt i den ferskeste formen, du kan også bake dem og koke dem. Hovedbetingelsen er - ikke delta i stekingen.
 • Det er nødvendig å helt utelukke alle dine favorittrøkt og sterkt stekt mat, de forårsaker en rask økning i skadelig for kroppens fulle arbeid og farlig kolesterol.
 • Overholdelse av kostholdet skal utføres under tilsyn av en spesialist. Legen vil gjennomføre en undersøkelse, bestemme nivået på forhøyet kolesterol, og også utvikle det mest hensiktsmessige for hver enkelt sak diett og menyer for å redusere kolesterol i blod av kvinner og menn.

Oppsummering

Uansett mat som er foretrukket, kan dietten og menyene for å redusere blodkolesterolet være variert og velsmakende. Det er ingen strenge forbud og restriksjoner her, produkter og retter kan varieres som du vil.

Hvilken meny vil være på bordet hver dag, vil bare avhenge av personen selv. Det viktigste er at alt skal være frisk, kokt og nyttig, det vil si lavt i kolesterol.

Kosthold for høyt kolesterol hos kvinner, menyer for en uke

En diett for høyt kolesterol hos kvinner, en meny for en uke, bidrar til å løse problemet. I tillegg overholder prinsippene for kosternæring, som bidrar til reduksjon av indikatorene, minimering av risikoen for kardiovaskulære patologier og hypertensjon.

Kjennetegn på diett ernæring

Økt kolesterol krever obligatorisk overholdelse av prinsippene for kosttilskudd. Kostholdet er basert på forbruk av matvarer med lavt fettinnhold.

I prosessen med å samle en daglig eller ukentlig meny, må du vurdere hvor mye kolesterol er inneholdt i et bestemt produkt. Dagpenningen er 400 mg.

I tillegg er det viktig å huske følgende anbefalinger:

 • I dagligmenyen må du redusere mengden kjøttprodukter. I løpet av dagen får man ikke spise mer enn 100 gram. Hoveddelen av dietten er representert av diettvarianter av kjøtt og fisk;
 • i ferd med matlaging må du helt forlate stekingen;
 • Alle oljer av animalsk opprinnelse må erstattes med vegetabilske analoger. Koeolje bør helt utelukkes fra kostholdet;
 • lavere kolesterol vil bidra til en meny som inneholder mange matvarer som er høye i fiber. Derfor er det daglig nødvendig å forbruke termisk ubehandlede grønnsaker, frukt, urter og frokostblandinger;
 • pektin, inneholdt i grønnsaker og frukt med en skall med rød nyanse, fremmer bindingen og fjerning av dårlig kolesterol. Stoffet i store mengder finnes i gulrøtter, sitrusfrukter, vannmeloner og gresskar.

Produkter for å bli kvitt overflødig kolesterol

Kostholdet for høyt kolesterol hos kvinner, spesielt menyen i en uke, bør ikke helt eliminere matvarer som inneholder fett. Noen av dem vil være veldig nyttige for den kvinnelige kroppen. Oppgi derfor ikke forbruket:

 • laksfisk;
 • vegetabilske oljer - linfrø og oliven;
 • nøtter.

En viktig rolle er spilt av måten mat er tilberedt på. Det er best å bruke matlaging, stewing og baking.

I sammensetningen av maten er nødvendigvis tilstedeværelsen av vegetabilsk olje. Produktet inneholder mye vitaminer og fettsyrer. Det anbefales å bruke til salatdressinger.

Fisk er en kilde til fett og fosfor. Fettsyrene som er inneholdt i det bidrar til bindingen av gratis kolesterol, som forhindrer det i å komme inn i det generelle blodet. Mat inkluderer nødvendigvis kokt eller dampet sjømat.

Nøtter inneholder enumettede fett som forbedrer hjernens aktivitet. I tillegg hjelper produktet å fjerne dårlig kolesterol fra kroppen.

Grønnsaker og frukt inneholder mye fiber som trengs av alle kvinner. Og når du lager et ukentlig diett, bør det være omtrent 70% av matvarer som inneholder en høy prosentandel av fiber. Disse er:

Grønnsaker får lov til å koke, stuing og bake. Men rødbeter og gulrøtter bør brukes frisk.

Liste over forbudt fra en diett fra høye kolesterolprodukter

Kostholdet for høyt kolesterol hos kvinner, menyen for en uke, bør helt utelukke bestemte matvarer. Deres forbruk kan bare forverre situasjonen.

Det er nødvendig å forlate:

 • svinekjøtt;
 • fett av vegetabilsk opprinnelse - margarin, smør;
 • fjærfe kjøtt - gås og engler;
 • alle biprodukter;
 • pølser;
 • røkt produkter.

I tillegg inneholder listen over forbudte produkter:

 • fet fisk;
 • kaviar;
 • reker, languster, krabbe;
 • bevaring (enhver).

Forbudet gjelder også for:

 • deig og bladerdeig;
 • sterk sopp, kjøtt og fisk buljonger;
 • krem, cottage cheese (unntak - fettfri) og rømme;
 • sjokolade, iskrem;
 • majones, ketchup.

Det er lov å gå inn i mat ikke mer enn to ganger i uken:

 • biff kjøtt;
 • poteter,
 • rød fisk;
 • eggeplommer;
 • nøtter;
 • bokhvete;
 • honning.

Eksempelmeny for en uke med høyt kolesterol

Nedenfor er en meny for en uke som tilfredsstiller alle kroppens behov.

Med høyt kolesterol diett

Medisinsk data indikerer at en diett med forhøyet kolesterol forhindrer utbruddet av aterosklerose, samt muligheten for hjerteinfarkt og hjerneslag. Et balansert kosthold reduserer kvantitative inntak av kolesterol, forlenger ungdommen og minimerer risikoen for kardiovaskulære problemer.

Utvekslingsprosesser i kroppen er direkte relatert til nivået av kolesterol, som er nødvendig for produksjon av kjønnshormoner, vitaminkomplekset og gallsyrene. På den ene siden hjelper de oppførte stoffene i fjerning av giftige elementer, utfører en regulatorisk funksjon. Samtidig fremkaller overskytende kolesterol sirkulasjonsforstyrrelser på grunn av dannelsen av aterosklerotiske plakk, noe som er farlig ved okklusjon av arterier.

Det er følgende typer kolesterol:

 • LDL (negativ effekt) - lipoprotein med lav tetthet, tilstopping av blodet;
 • HDL (positiv virkning) er et lipoprotein med høy tetthet som har en antisklerotisk effekt.

Kolesterol overskudd går til leveren, der de omdannes til metabolitter og fjernes fra kroppen. Faktorer-provokatører av sykdommer i sirkulasjonssystemet:

 • overvekt / fedme;
 • problemer med stoffskiftet;
 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus;
 • blodtrykk hopp;
 • skjoldbrusk dysfunksjon;
 • gikt;
 • brudd på leveren.

Meny diett for høyt kolesterol

Behovet for å senke kolesterolinnholdet er vurdert av legen. For å bevare skipets helse og renhet brukes en integrert tilnærming:

 • regulering av vekt, basert på BMI (kroppsmasseindeks);
 • bli kvitt avhengighet (alkoholmisbruk, røyking);
 • opprettholde den fysiske form
 • diett med økt kolesterol;
 • om nødvendig bruk av terapi ved medisinering.

Like viktig er reduksjonen i det totale antall forbrukte fettstoffer, avvisning av animalsk fett (smør, smaleter, etc.), forbruket av vegetabilske fettstoffer (linfrø, hamp, oliven, etc.).

Tillatte måltider og matvarer med forhøyet kolesterol:

 • mel - bakervarer bare fra grove hvete varianter (makaroni, kostholdskaker);
 • frokostblandinger - korn fra hvete, bokhvete eller havregryn, kokt på vann (kan være på skummet melk);
 • kjøtt - helst mager fisk uten hud, du kan lene kjøtt (lam, kalvekjøtt, biff) kokt eller bakt;
 • melkeprodukter og surmjölkprodukter - bare skum eller fettinnhold på 1-1,5%;
 • bær og frukt - fersk (ferskpresset juice), kan bevart;
 • egg - opp til 4 per dag eller protein uten restriksjoner;
 • sjømat;
 • grønnsaker - kål (brokkoli, hvitkål, Peking, etc.), agurker, gulrøtter, kucchini, tomat, rødbeter, poteter, greener;
 • te - er bedre grønt, urte (kamille, lind, fra oregano og johannesurt, det er godt å drikke kjøttkraft av dogrose), du kan ikke ha sterk svart te;
 • rød tørr vin - er tillatt.

Forbudte matvarer med forhøyet kolesterol:

 • hardkokt te, sjokoladebaserte drinker, kaffe, kakao;
 • søte bakverk, kaker, sjokolade;
 • kjøtt med et fettlag, fete varianter av fisk og fjærfe, det er heller ikke anbefalt - lard, kaviar, nyrer, lever;
 • røkt produkter, saltet fisk, krydret;
 • produkter av bløt hvete varianter;
 • semolina, kokt med melk;
 • sukker tørket frukt;
 • reddik, reddik;
 • sorrel, spinat.

Den daglige dietten bør deles i fem eller seks måltider. Omtrentlig diett med økt kolesterolmeny:

 • første måltid:
  • bokhvete / havremel med oliven eller annen smør og te;
  • kjøtt omelett (eller med tilsetning av fettfattig rømme) og te (med fettkrem / melk).
 • andre måltid:
  • grønnsaker med urter, strømmet med olivenolje (det er nyttig å bruke kelp);
  • apple;
  • lavmette cottage cheese (hvis du ønsker å introdusere litt sukker).
 • alternativer for bespisning:
  • Vegetarisk grønnsaksuppe, perlebyg og vegetabilsk olje, tilsatt ved slutten av matlagingen, dampede grønnsaker eller dampkoteletter (magert kjøtt / fisk) med kompote;
  • fisk eller dampet kjøtt, frokostblanding suppe uten stekt, compote eller fersk eple.
 • alternativer for en ettermiddagsmat:
  • buljong av villrose (250 ml);
  • soya eller kli brød.
 • supper alternativer:
  • salat av ferske grønnsaker med urter og vegetabilsk olje (oliven, linfrø, etc.), bakt eller braised fisk, te med melk;
  • kokte / bakt poteter med grønnsakssalat, te;
  • kål stuvet med dampende fisk, pilaf med tilsetning av tørket frukt, frisk frukt, kjeks, te.
 • før du går til sengs:
 • kefir / yoghurt (250 ml).

Når du velger korn, bør du kjøpe råkorn (brun ris, havre, bokhvete). Brødprodukter er fortrinnsvis grovt mel (et par stykker brød eller en bolle) og salt - opp til 6 g.

Kosthold med økt kolesterol: Oppskrifter for hver dag

Selve ordet diett for mange lyder som straff eller upraktisk bot. Men i sunn og forsvarlig ernæring er det ikke noe forferdelig, tvert imot vil en diett med høyt kolesterol hjelpe deg med å smake maten på en ny måte, oppdage de ukjente "notatene" med interessante retter. Hovedregelen - fantasere, bland i en juicer, lag i en dobbel kjele.

Også nyttig er bakte grønnsaker, for eksempel gresskar, som er tilberedt som følger: skåret i tynn plast, tilsett surkrem, dryss med ost, og legg et stykke eple på toppen og bake til kokt. I kampen mot høyt kolesterol brukes epler som spises alene eller som salatrediens. Hold kapillærene og karene elastiske takket være blåbæren. Fra bær er gode umodne gooseberries, currants.

Kosthold i høyt kolesteroloppskrifter av alternativ medisin som reduserer mengden kolesterol i kroppen:

 • ferskpresset grønnsaksjuice - gulrøtter (100 gram) og selleri (70 gram) eller et halvt glass gulrotjuice med en fjerdedel av juice av agurk og rødbeter;
 • en spiseskje honning med en svart reddik (50 gram) - denne blandingen brukes til søvn framtid, vaskes med vann, hvorpå det er umulig;
 • gni pepperrotroten, bland med et glass fettfattig rømme. Ta med måltider 3-4 ganger om dagen i forbindelse med kokte gulrøtter.

Bordsdiett for høyt kolesterol

For å senke nivået av kolesterol er det viktig å forstå hvilke produkter som skal brukes, antall som skal minimeres, og hvilke som er helt forbudt. På dette avhenger suksessen til behandling og videre trivsel. Listen over matvarer bør justeres basert på pasientens individuelle egenskaper: allergiske reaksjoner og smaksforutsetninger.

Kan være i moderat beløp

kalvekjøtt, kanin, kylling, kalkun uten hud

svinekjøtt, gås, and, pate, pølser og hermetikk

magert lam, biff, skinke, lever

marine ikke-fett (parovarnaya, bakt, stuet), østers, kamskjell

fett, stekt, elvefisk, reker, blekksprut

krabber, blåskjell, hummer

noen grønnsaker (oliven, linfrø, mais, etc.) i rå form

animalsk fett, margarin, smør, fett / lard

legg til vegetabilsk olje til stuvninger og bakte retter

protein (bedre enn vaktel)

retter på stek og kjøttbuljong

Mager ost, ost, yoghurt, melk, kefir, etc.

fettfermenterte melkeprodukter og oster, samt melk

produkter med et gjennomsnittlig fettinnhold

brød og pasta fra durum hvete / grovt mel,

hvitt brød og boller, pasta fra bløt hvete varianter

bakervarer fra fint slipemel

juice eller fruktjuice usøtet, frukt desserter

kaker, kaker (spesielt med fett, oljeaktig krem), alle slags bakverk, iskrem

Baking og andre konfektprodukter basert på vegetabilske oljer

frisk, damp, belgfrukter, greener, poteter å lage mat i uniform

stekt, grillet, grillet, chips

saltet, stekt, kokosnøtt

hvit, grønn, urtete, vann (alt ikke søtt)

kaffe, varm sjokolade, kakao

alkohol (ikke mer enn et glass vin), som et tilsetningsstoff til te, matmelk eller fløte

yoghurt, sitron, pepper, eddik, sennep

rømme, fettkremet og majones

ketchup, fettfattig majones, soyasaus

Omtrentlig diett med forhøyet kolesterol

Daglig daglig mengde av kolesterol er: hos friske mennesker - ikke over 300 mg, og med kardiovaskulær patologi og hyperkolesterolemi - opp til 200 mg.

Omtrentlig diett med økt kolesterol er basert på overholdelse av ti regler:

 1. Velg fettfattig fisk eller fjærfe. Hvis du koke biff, fårekjøtt eller kalvekjøtt, så kutt de fete lagene fra stykkene. Avvis halvfabrikatene (pølser, bacon, etc.) og biprodukter (hjernen, nyrene, etc.);
 2. en tredjedel reduserer total inntak av fett (glem om animalsk fett);
 3. Ikke bruk palmeolje (bruk solsikke, oliven, soyabønne, linfrø, etc., helst kaldpresset);
 4. Ikke bli fristet av kaker, bakverk, kaker, desserter med fettkrem, iskrem, da de er rike på karbohydrater og fettstoffer.
 5. I egg kan bare proteiner som kan spises uten begrensning være nyttige. Egg er fullt tillatt i en mengde som ikke overstiger tre stykker per uke;
 6. Melk og sur melk skal ikke være mer enn 2% fettinnhold. Det er å foretrekke å drikke skummet yoghurt og spise fettete oster;
 7. forsiktighet bør observeres med komplekse karbohydrater, hvorav det kvantitative innholdet i det daglige kostholdet er halvparten av den totale mengden mat - grøtkoking på vann (kan være på lavmælk melk). Cornflakes og havregryn er kun vist om morgenen. Erter, bønner, soyabønner og andre belgfrukter er rike på vegetabilsk protein, så de erstatter helt kjøttretter. Bakeriprodukter bør heller ikke misbrukes (opptil 5-6 skiver per dag);
 8. "Lean" på friske grønnsaker og frukt. Perfekt lavere kolesterol - epler, grapefrukt, appelsiner, ananas, melon, blommer, kiwi. Du kan spise hermetisert frukt, frosne grønnsaker, usøtet tørket frukt;
 9. diett med økt kolesterol, unntatt kaffe, bidrar til å redusere nivået med nesten 20%;
 10. tørre røde viner er kjent for deres beskyttende egenskaper mot fartøy (inneholder flavonoider som har antioksidantegenskaper). Den daglige normen er halvglass, hvis det ikke finnes medisinske kontraindikasjoner.

Anbefalt kosthold for høyt kolesterol

Før behandling begynner, bør du ta en analyse for å bestemme nivået av kolesterol i blodet, opprette en kroppsmasseindeks og konsultere en spesialist som vil bidra til å lage daglig diett basert på individuelle egenskaper og fysisk form.

Det anbefalte dietten for høyt kolesterol er også nyttig som forebygging og er relevant for sykdommer i blodkar, hjerte og vekttap problem. Grunnlaget for dietten er vegetabilsk kostfiber, vitamin C, A, B, L-karnitin og E, fytosteroler og andre antioksidanter.

Dieticians anbefaler å være oppmerksom på ikke bare hva du spiser, men også hvordan du gjør det. Ta maten porsjonsvis med et minimumsintervall på to timer. Del hele volumet av produkter i fem til seks mottakelser per dag. Under kostholdet er uunnværlige urtedekkinger. Til dette formålet: hundrosen, hestetail, maisstegmer, hagtorn, hagtorn, morwort, mynte, etc.

Kostholdet for høyt kolesterol kan se slik ut:

 • om morgenen - lavmette cottage cheese eller salat av ferske grønnsaker med havkål, te;
 • om et par timer - fruktsalat eller frisk frukt (grapefrukt, eple);
 • om ettermiddagen - vegetarisk suppe, poteter (kokt i en peeling) og / eller kokt kjøtt, kompott / juice;
 • for en ettermiddagsmat - infusjonen av en dogrose er ideell;
 • om kvelden - stuvede grønnsaker, dampet fisk og te;
 • før du går til sengs - et glass fettfri yoghurt.

Kosthold med økt kolesterol: En omtrentlig meny for en uke

Riktig organisering av dietten er et løfte om trivsel. Leger og ernæringseksperter insisterer på at menyen for høyt kolesterol bør være ekstremt enkelt og nødvendigvis utelukke retter som inneholder skadelige fettstoffer. For å gi slike mat trenger du ikke å delta på spesielle kulinariske kurs: Alle rettene er enkle, men samtidig er de fulle og velsmakende. Og dietten under for en uke med økt kolesterol vil hjelpe deg med å lage en sunn meny.

Eksempelmeny for en uke for å redusere kolesterol

Diettmenyen for høyt kolesterol er beregnet i syv dager. Selvfølgelig vil kroppen i løpet av denne perioden ikke bli helt ryddet, men du vil legge merke til dramatiske endringer innen fredag. Ved å bruke menyen på denne dietten for en uke med høyt kolesterol, må du ta mat fem ganger om dagen, i noen dager har du en lett matbit før du går til sengs.

mandag

1. frokost:

 • omelettprotein med urter - 100 g;
 • gulrotsalat - 100 g;
 • eple - 1 stk;
 • te grønn - 200 ml.

2. frokost:

 • sandwich med kokt rosa laks - 1 stk.
 • aprikoser eller blommer - 3 stk.
 • grønn te med mynte - 200 ml.
 • suppe med grønnsaker - 250 ml;
 • Kyllingbrystfilé kokt - 200 g;
 • poteter i uniform - 2 stk.
 • kompott av bær eller frukt - 200 ml.

Med høyt kolesterol diett

Beskrivelsen er aktuell på 05/10/2017

 • effektivitet: terapeutisk effekt etter 2 måneder
 • datoer: 2 måneder og mer
 • Kostnad for produkter: 1700 - 1800 rubler per uke

Generelle regler

Dette fettlignende stoffet er nødvendig for utdanning enzymer, hormoner og andre ting. Men hvis det er et brudd på stoffskiftet og dets høye nivå, utvikles irreversible endringer i kargenes vegger i blodet - aterosklerose, noe som er farlig for komplikasjoner (hjerteinfarkt, fornærmelse, brudd på blodtilførsel av ulike organer).

Farlig med hensyn til utvikling av aterosklerose er et brudd på likevekten mellom fraksjoner - LDL med lav densitet og høy tetthet (HDL). Den førstnevnte har aterogen virkning, og deres høye innhold er en risiko for kardiovaskulære sykdommer. Kolesterol med høy tetthet ("bra") er produsert av kroppen. Moderat fysisk aktivitet bidrar til produksjonen og reduserer samtidig akkumuleringen av skadelige, som bare kommer med produkter.

For å redusere kolesterolet har et terapeutisk diett blitt utviklet. Kostholdet for å redusere blodkolesterol kan brukes til behandling og forebygging av sykdommer - det passer for folk som overvåker helsen. Målet er å forbedre lipidmetabolismen og vekttapet. Hovedprinsippet i denne dietten er reduksjon av animalsk fett, som vi får fra kjøtt, fett meieriprodukter og enkle karbohydrater. Råde i kosten bør være flerumettet fett (som er en kilde til vegetabilske oljer og nøtter), fiber og komplekse karbohydrater (som vi får fra grønnsaker, korn, kli). Det er en stor mengde fiber som bidrar til fjerning av overskytende kolesterol fra fordøyelseskanalen. Proteininnholdet i dette dietten ligger innenfor det normale området, og kan oppnås ved bruk av en rekke belgfrukter og fettfattig kjøtt.

Mengden brød er ikke mer enn 200 g per dag, og bruk av kostholdsbrød med kli er også tillatt. Salt og mengden væske som forbrukes er begrenset til 1,2 liter. Retter skal tilberedes uten salt, men det er tillatt å legge til fett på bordet. Grønnsaker er spist rå eller slukket, og kjøtt og fisk er bedre å koke (bake) for å redusere fett i dietten. Viktig er bruk av et stort antall grønnsaker til middag. Den daglige kaloriverdien er 1400-1500 kcal.

Hovedprinsippene for ernæring i høyt blodkolesterol:

 • Korn, grønnsaker og frukt som inneholder komplekse karbohydrater og høye mengder fiber skal utgjøre ca 60% av dietten. Grønnsaker bør spises daglig 400 g (en tredjedel frisk) og 200 g frokostblandinger.
 • Utbredelse i kostholdet av vegetabilske oljer.
 • Moderat bruk av autoriserte meieriprodukter.
 • Ernæring med høyt kolesterol i blodet sørger for inkludering av fisk, kylling og kalkun, hvilke er de valgte produktene, og magert biff i kostholdet bør ta andreplass.
 • Mengden salt er minimal.
 • 2-3 egg per uke (protein er ikke begrenset).
 • Ikke la følelsen av sult (i tide for å ordne snacks med frukt).

Kostholdet for høyt kolesterol hos kvinner er ikke forskjellig fra det for menn, og de generelle næringsprinsippene er bevart. Total kolesterol hos kvinner og menn bør ikke være mer enn 5,2 mmol / l, og indeksen på 6,19 mmol / l anses allerede å være betydelig forhøyet. HDL hos kvinner skal være minst 0,9 mmol / l og opptil 1,9 mmol / l, hos menn er denne figuren forskjellig - fra 0,7 til 1,7 mmol / l.

Utbruddet av overgangsalderen påvirker utvekslingen av kolesterol negativt og forklares av det faktum at ved starten av syntesen østrogen Det reduseres, og det regulerer produksjonen av "godt" kolesterol. Økt "dårlig" bidrar til en stillesittende livsstil for en kvinne, som koster og spiser fettstoffer og høyt kaloriinnhold.

Ernæring for høyt kolesterol hos kvinner bør være til maksimalt inneholde produkter av vegetabilsk opprinnelse, rik fytosteroler, som kontrollerer og reduserer nivået av dårlig kolesterol:

 • hvetekim;
 • sesamfrø;
 • solsikkefrø;
 • linfrø;
 • olivenolje;
 • drue frø olje;
 • avocado.

Ikke mindre nyttig er grønnsaker og frukt som inneholder pektin: epler, sitrusfrukter, rødbeter, vannmeloner og naturlige grønnsaksjuice. Husk at alle frukter og grønnsaker lilla og røde farger inneholder polyfenoler som stimulerer produksjonen av gode kolesterolet: blåbær, jordbær, bringebær, tyttebær, tranebær juice chokeberry, tyttebær, granateple, fiolett og røde druer, plommer, aubergine. Grønne bladsalater og grønnsaker er også nyttige: kål, salat, spinat, sorrel, artisjokk og persille, dill og grønn løk.

Det er nødvendig å inkludere i diett belgfrukter, som på grunn av høy fiber innhold vil fjerne fra tarmen skadelig kolesterol. Av samme proteininnhold kan de erstatte kjøtt.

Det er nyttig for eldre kvinner å konsumere soyaprodukter som inneholder fytoøstrogener. Ikke glem riktig matlaging av kjøtt og fisk - minimum fett når du lagrer mat - det er best å bake i ovnen, i potter eller et par.

Gitt kvinners cravings for søtsaker, vil det være svært vanskelig å gi opp den søte kremer, sjokolade og godteri, søte kaker, kjeks, karameller, og begrense deg til sukker. Men dette må gjøres. Fett kjøtt bør også forsvinne fra kostholdet, du må forlate det bearbeidede kjøttet (pølse, kaldt kokt svinekjøtt). Under forbudet, svin, lard og fett. Ikke glem behovet for fysisk aktivitet. Alt dette vil bare være til nytte - normaliserte tester, vekten vil senke, og du vil ære deg selv attraktiv.

Ofte er høyt kolesterol kjent for sykdommer i indre organer og det endokrine systemet: jade, hypotyreose, fedme, diabetes mellitus. En slik kombinert patologi krever en spesiell tilnærming til ernæring og mer alvorlig behandling. I hvert tilfelle er spørsmålet løst individuelt og terapeutisk ernæring foreskrevet for den underliggende sykdommen. For eksempel, hvilken diett er indikert for økt kolesterol mot en bakgrunn av nyresykdom? I dette tilfellet er det nødvendig å observere Tabell nummer 7 og dets varianter. Kosthold 7 er foreskrevet for kronisk nyresykdom og i tillegg til saltrestriksjon, mengden væske som er full, gir utelukkelse av matvarer som er rike på kolesterol (nyrer, lever, eggeplomme, hjerner).

vitnesbyrd

Vist med:

Tillatte produkter

Riktig ernæring med økt kolesterol bør bli normen for livet. Hva skal det være? Først av alt, du ønsker å ekskludere kjøttbuljonger - kokk vegetarisk suppe, hvis det er vanskelig og ukjent for deg, kan den brukes til supper heller svak sekundær buljong og fjerne oljen forsiktig. Poteter bør brukes i minimumsmengde og det er bedre å lage prefabrikerte grønnsaksupper, kål suppe og borsch.

Kjøtt og fjærfe skal tas fettfattige arter, fuglens hud er avviselig, fettet fra kjøttet skal avkortes i tillegg. Siden dietten sørger for begrensning av fett, skal kjøttet kokes eller bakt uten tilsetning av rømme, majones og noe fett. For en sidefat, spis grønnsaker, ikke grøt. Det er bedre å lage mat til frokost (havremel, bokhvete og brun ris).

Senk kolesterolet vil hjelpe kål (alle slags), gulrøtter, courgetter, gresskar, aubergine, eller salater av friske grønnsaker og grønne erter. Totalt antall grønnsaker spist per dag er minst 400 g.

Vegetabilske oljer av den første pressingen bør brukes til å fylle ferdige retter. Nyttig i denne forbindelse er linfrøolje, en leder i innholdet av fettsyrer omega-3-, regulerer produksjonen av nyttige lipider.

Senking av kolesterolnivået kan oppnås ved å introdusere til diettretter fra sjømager fisk, og å spise kjøtt (kylling) bør fortsatt være begrenset til 1 gang per uke. Fra fisk er det nødvendig å velge kostvarianter: kulmule, hyse, blåhvilling, navaga, pollock, sei.

Brød er tillatt rug, fra kornmel og med kli. Det er mulig å bruke til snacks og til de første rettene uten gjærbrød (med kli, med linfrø). Melk og meieriprodukter er bare tillatt med redusert fettinnhold og i begrensede mengder. Tillat grønn te og lett kaffe med melk og sukkerfri, grønnsaksjuice og frukt uten sukker.

Les Mer Om Fartøyene