Sykdommer i hjertet

Erfarne hjertefeil hos barn inkluderer en hel gruppe lidelser som ikke bare påvirker hjerte muskelen, men også karene som støter til det. Hvis det allerede er iboende i livmoren, men samlet inn over en levetid på hjerteuregelmessigheter kan oppstå på grunn av skader samt kroniske og akutte virale sykdommer.

De fleste feilene som er relatert til de oppkjøpte typene, påvirker mitralventilen. Mindre enn en tredjedel er i aortaklappen, mens de andre er relatert til kombinasjonen av anomalier i utvikling.

symptomer

Hjertesykdom hos barn har visse symptomer. De er vanligvis følgende:

 • hjertebank;
 • kortpustethet;
 • problemer med bevissthet (svimmelhet, besvimelse);
 • permanent rosa hudtone eller tvert imot blekhet;
 • svakhet;
 • smerte, vanligvis med fysisk aktivitet.

Symptomer spiller en viktig rolle i den første diagnosen og analysen av anamnese om liv og sykdom. Det er med støtte av skiltene i fremtiden vil bli tildelt til ytterligere undersøkelser.

Skjemaer av patologier

Erfarne hjertefeil hos barn kan deles inn i ulike typer og årsaker. Så, oppdelingen skjer og av grunnene provoserer dens utvikling:

 1. Syfilitisk defekt. Vises på grunn av utviklingen av den samme sykdommen.
 2. Revmatoid. Betennelse i muskelen og skade på vevet.
 3. Endokardichesky. Det oppstår på grunn av den inflammatoriske prosessen på hjertet av veggen.

I tillegg til dette er også andre smittsomme sykdommer isolert, noe som kan provosere utviklingen av vice.

Oppdelte hjertefeil hos barn og på hvor mange steder de påvirker Et kombinert (dvs. skadet flere ventiler), lokal (bare påvirkes en ventil) til sammen, når man seksjon skjer umiddelbart og stenose og insuffisiens.

Avhengig av hvilke ventiler som er berørt, er de:

 • mitral;
 • Pulmonal arteriesykdom;
 • aortic;
 • tricompartmental ventil defekt.

Separasjon på grunnlag av funksjonalitet:

 1. Svikt. Betyr at ventilflappene ikke lukkes helt.
 2. Stenose. Kroppen, som forsøker å gjenopprette det berørte vevet, gjenoppretter det, det er arr, på grunn av hvilket det er en innsnevring.
 3. Prolaps. Inversjon, hevelse eller utbuling av ventiler.

Viktig! Hjertefeil hos barn forekommer også moderat, eller sterkt uttalt. I tillegg har de noen ganger ingen spesiell effekt på blodsirkulasjonen inne i muskelen, derfor trenger de ikke alltid en alvorlig kirurgisk operasjon.

Årsaker til utvikling

Tegnene og symptomene på forskjellige vices er vanligvis liknende, men årsakene som motiverer dem er forskjellige. Det er oftest reumatisk endokarditt, på grunn av hvilket hjertesviktet blir betent og alvorlig skadet, spesielt i fravær av kvalitetsbehandling.

Mye sjeldnere er den motiverende årsaken til traumer og brystslag, infektiv endokarditt, samt bindevevssykdommer.

Det er interessant! Den vanligste kjøpte hjertesykdommen hos barn er mangel på mitralventilen. Dette er venstre atrial ventrikel, som vanligvis er hele belastningen.

behandling

Hvis defekten er kompensert for en lang tid og symptomer eller tegn som ikke forårsaker ubehag, så vel som ikke utgjør noen risiko, kan den spesifikke behandling ikke være nødvendig. Organismen i denne perioden har selv en mangel på oksygen. Noen ganger er bare korrigerende terapi indikert.

Medisinering har til hensikt ikke bare å lindre symptomene som oppstår ved et brudd på hjertet. Stabilisering av rytmen, de forebygger og forekomsten av tilbakefall, samt ulike komplikasjoner (f.eks. Hjertesvikt). De er veldig seriøse, derfor bør terapien velges først etter undersøkelsene. Selvadministrasjon av medisiner er helt forbudt, da virkningen av noen påvirker organene svært negativt og kan forverre sykdomsforløpet betydelig.

Den viktigste behandlingsmetoden er fortsatt en kirurgisk operasjon. Det finnes tre typer inngrep som velges enkeltvis:

 • Proteser, hvor det skadede området er erstattet av en mekanisk;
 • Valvuloplasty. Under operasjonen blir ventilveggene dissekert, hvorpå nye sashes sys;
 • Valvulotomi, det vil si disseksjon av smeltede områder.

Etter en operasjon observerer de barnet en stund. For noen vil det i fremtiden være nødvendig å begrense motoraktiviteten, men prognosen er alltid satt individuelt. Så for noen pasienter er livsstilen fortsatt vanlig.

Komplikasjoner og forebygging

Krenkelse av hjertet, samt periodisk oppstå ubehagelige symptomer - dette er ikke de verste konsekvensene av defekten. Når hjerteinsuffisiens, tromboemboliske og andre komplikasjoner oppstår, blir behandlingsprognosen betydelig forverret. Det er stor sannsynlighet for ikke bare funksjonshemming, men også død.

Forebyggende tiltak er den beste måten å unngå utvikling av hjertesykdom. Det er viktig å ikke tillate utseendet til de sykdommene som fremkaller en forandring i hjertemuskelen. Derfor bør alle smittsomme sykdommer (for eksempel angina) behandles ikke bare før symptomene forsvinner, men til øyeblikket full gjenoppretting.

Overholdelse av tilstrekkelig belastning og ernæring spiller en viktig rolle. Nok hvis bare en liten kostnad, fordi alle som har en tendens til revmatisme, bør du ikke engasjere seg i tung sport.

Hjertesykdom hos barn: symptomer

Enhver barndoms sykdom forårsaker bekymring hos foreldrene, og når det gjelder hjertesykdom, lyder en slik diagnose som en dødsdom. Hvor farlig er hjertefeil i barnet, hva er symptomene på sykdommen til hovedorganet i menneskekroppen, er det en sjanse for utvinning - du kan lese alt om dette og mange andre ting i materialene i denne artikkelen.

Hva er hjertesykdom?

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet hos barn opptar nesten det første stedet blant alle barndomssykdommer forbundet med utviklingsforstyrrelser. En av dem er hjertesykdom.

Medisin kjenner mange forskjellige lidelser i hjertet, men diagnosen "hjertesykdom" kombinerer en gruppe fysiologiske lidelser.

Eventuelle skader på arbeidet til hjerteventiler av organisk natur er relatert til hjertefeil. Med denne patologien kan blod ikke transporteres normalt gjennom kar eller i selve hjertet. Avhengig av graden av brudd, vil tiden da selve kroppen til slutt svikter og slutter å fungere, også variere.

I tillegg kan årsaken til utviklingen av patologi være:

 • brudd på strukturen av hjertemurene;
 • brudd på strukturen av hjerte septa;
 • forstyrrelse av strukturen til store fartøy.

På grunn av den karakteristiske symptomatologien for denne sykdomsgruppen er det ikke bare mulig å skille mellom hjertesykdommer, men også å bestemme utviklingsstadiet. Det bør bemerkes at medfødte patologier er preget av mer alvorlige symptomer, er det umulig å legge merke til umiddelbart når et barn blir født, og de overførte sykdommene har tvert imot mer skarpe tegn.

Typer hjertefeil

typer hjertesykdommer forskjellig i deres mangfold, men alle av dem er delt inn i to skriv blå og hvit.

Blå type Det er en uttalt cyanose av vevene (cyanose), for hvitt karakteristisk blek av huden gjennom inngangen til en stor sirkel av blodsirkulasjon av venøst ​​blod. Den farligste er den blå feilen, fordi det med det opplever kroppen oksygenmangel.

Hjertefeil er delt inn i medfødt og oppkjøpt.

Medfødte misdannelser hjertet er dannet i fosteret lenge før fødselen, under sin intrauterin utvikling. Årsaken til forstyrrelse av utviklingen kan tjene som:

 • genetisk predisposisjon;
 • genmutasjoner;
 • hormonelle lidelser hos føtale foreldre;
 • mottak av illegale rusmidler;
 • mors sykdom under svangerskapet;
 • dårlig økologi.

Erfarne feil Hjerter er dannet hos barn og voksne i alle aldre. Årsaken til slike lidelser kan betjene ulike sykdommer, som hypertensjon, revmatisme, kardiosklerose og mange andre.

"Blå" vices og deres symptomer

Følgende sykdommer er klassifisert som "blå" hjertefeil.

 1. Mitralventilinsuffisiens. Denne typen anomali har tre underarter (relativ insuffisiens, organisk insuffisiens, funksjonell insuffisiens). Årsaken til utviklingen av denne patologien er den anatomiske forstyrrelsen av bicuspidventilens funksjon.
  Symptomer på en defekt er preget av et barns utseende:
  • akrocyanose, cyanose av leppene og kinnene;
  • kortpustethet, takykardi;
  • skjelving sternum;
  • forstørrelse av leveren;
  • hevelse av årer på nakken.
 2. Fallot sykdom - inkluderer fire patologier: pulmonal arterie stenose, høyre ventrikulær hypertrofi, interventrikulær septal defekt og aorta dextrase.
  Under fosterutvikling Denne patologien har ingen negativ innvirkning på det. Barn er vanligvis født til tiden, med normal vekt og andre fysiologiske indikatorer. Men etter fødselen av babyen begynner sykdommen å manifestere seg med følgende symptomer:
  • cyanose av vev når gråt;
  • cyanose av vev i ro (fra 2-3 måneders levetid);
  • anfall av kortpustethet;
  • gråaktig hudfarge;
  • barns angst;
  • kramper, tap av bevissthet.

For eldre barn Et tegn på patologi kan være en forsinkelse i mental utvikling, brystsmerter etter fysisk anstrengelse eller mat, for å lette tilstanden barnet prøver å klemme inn i en klump, trekker knærne til haken.

 • Atresi i lungearterien - karakterisert ved mangel på lumen, - er fraværet av hull eller lumen på nivået av ventiler i lungearterien. Essensen av sykdommen ligger i fravær av kommunikasjon mellom høyre atrium og ventrikel, for kompensasjon som blodet er tvunget til å komme inn i lungene, omkaster banene (hullets dreining i det interatriale septumet). Ventrikken forsvinner nesten fra sirkulasjonsprosessen.
  Symptomer inkluderer cyanose av vev (først delvis, paroksysmal, så uttalt permanent). Dessverre, i fravær av rettidig kirurgisk behandling, overlever barn ikke å ha en lignende patologi.
 • Innføring av hovedskipene - regnes som den mest alvorlige patologien av denne typen. Det er preget av en rekke anomalier av den anatomiske strukturen og tidlig hjertesvikt. Dette er en feil der kommunikasjonen mellom de små og store sirkler i blodsirkulasjonen er ødelagt. En slik vice er uforenlig med livet, siden det med lungearterien og aorta ser ut til å forandre sine funksjoner, som ikke kan tas opp for organismenes virkelige funksjon. I en ren form er en slik patologi svært sjelden.

  Kanskje eksistensen av barn med denne patologien, men bare hvis de har et åpent ovalt vindu, dvs. Tilstedeværelsen av en defekt av interatriell og interventrikulær septa, eller med en åpen arteriell kanal. Ved diagnostisering av patologi under intrauterin utvikling av fosteret og akutt kirurgi umiddelbart etter fødselen, er et gunstig utfall mulig.

  Slike barn krever kirurgisk behandling, ellers overlever bare en fjerdedel av disse babyene.

  "Hvite" vices og deres symptomer

  Til denne gruppen av hjertefeil er de patologiene der det venøse blodet ikke kommer inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, eller blodet går gjennom den venstre delen av hjertet inn i høyre del av hjertet.
  Til typen "hvite" vices inkluderer følgende brudd.

  1. Defekt av interventricular septum. I denne patologien mangler barnet mellom høyre og venstre ventrikler helt eller delvis en septum. Beriket oksygen arterielt blod flyter fra venstre ventrikel til høyre, hvor det blandes med venøst ​​blod. Som et resultat er det overvekst av lungene, og lungene i seg selv er hovne på grunn av overdreven tilførsel av blod til den. Et hjerte som er tvunget til å jobbe med overdreven trening, er hypertrophied (økning i størrelse), hjertesvikt utvikler seg.
   Symptomer på patologi er avhengig av feilens størrelse. Med mindre forstyrrelser, kan denne type blemish ikke manifestere seg i lang tid, og i noen tilfeller, med barnets vekst og veksten av muskler i hjerte septum, kan den helt lukke seg av. I dette tilfellet kan det kun gjenkjennes med ultralydundersøkelse eller med auskultasjon av hjertet (ved hjelp av et fonendoskop). I det første tilfellet vil ultralyd se endringer i blodstrømmen, i andre - lyder vil bli lyttet.

  Med mangler av middels størrelse kan symptomene på patologi begynne å manifestere seg fra slutten av den første måneden av barnets liv og ha en progressiv dynamikk.

  Røntgenbilder visualiserer en økning i høyre side av hjertet, ultralyd og EKG viser tegn på overbelastning av de høyre delene av orgelet. Konsekvensene av defekten er permanent lungebetennelse, arytmi og reumatisme.

  Den åpne arterielle kanalen blir årsaken til lavtrykksutvikling i barnet, og reduserer blodtilførselen til organer og kroppssystemer, ettersom blodet passerer en stor sirkel.
  Med en liten feil har mangelen ingen signifikante symptomer, Ofte blir det kun kjent med en mer komplett studie av samtidige sykdommer. Slike barn er mer sannsynlig å lide av forkjølelse enn andre, og i auskultasjon er det en støy i hjertet.
  For store kanalstørrelser Barn lider ofte av forkjølelse og sykdommer i øvre og nedre luftveier, blir raskt trette, faller bak i mental utvikling fra jevnaldrende, har kortpustethet, lys hud. Ved inspeksjon lavt lavtrykk, asymmetri av puls, er støy på hjerteområdet markert.

 • Lunge arterie stenose. En lignende utvikling av utviklingen er at på vei av blodstrømmen fra høyre ventrikel til en liten sirkel av blodsirkulasjon oppstår en viss obstruksjon i form av en innsnevring av lungearterien. I dette tilfellet kan lokaliseringen av innsnevringen være i ventilstedet, både foran og bak den. Som et resultat stagnerer blodet i ventrikkelen, og i en liten sirkel går det til et mindre volum. Ventrikken blir hypertrofisk, mister sin evne til rytmiske sammentrekninger, og hjertesvikt oppstår.
  Tegn på en defekt avhenger av størrelsen på hullet i lungearterien. Med en liten innsnevring er det en støy i hjerteområdet når man lytter med et phonendoskop, med sterkere innsnevring:
  • kortpustethet;
  • rask tretthet;
  • smerte i hjertet (med belastninger);
  • en reduksjon i blodtrykket;
  • bølgen i hjertet av brystet.

  Cyanose av vev er ikke kjent.

  Hjertefeil hvor hemodynamikk ikke forstyrres

  Hjertefeil, hvor hemodynamikk ikke forstyrres, blir oftest dannet lenge før babyens fødsel, i den andre uken med perinatal utvikling. Årsakene til utviklingen av denne patologien ved medisin er ikke fullt ut forstått. Det er en antagelse at den utvikler seg på grunn av dårlig arvelighet, genmutasjoner, bruk av forbudte legemidler som har en teratogen effekt.

  Kardiale defekter i denne gruppen er preget av et brudd på hjerteposisjonen, som er hovedårsaken til spedbarns dødelighet av medfødt natur.

  I stedet for å konkludere

  Enhver endring i fargen på ansiktshuden, nasolabial trekant, fingre og tær, føtter og hender skal føre til bekymring hos foreldrene. Dette er de første tegn på at barnets hjerte arbeider i en nødmodus. Hvis disse symptomene er ledsaget av dyspnøhet, smerter i brystet, er det ingen tid for utsettelse. Andelen barnedødelighet på grunn av hjertesvikt øker hvert år.

  Hvis du merker noen av de ovennevnte tegnene i barnet, er det bedre å forsikre deg selv og ta kontakt med barnelege for veibeskrivelse til en pediatrisk kardiolog eller kardiothorematolog.

  Hvordan gjenkjenne en medfødt hjertesykdom hos et barn? Praktiske anbefalinger fra en pediatrisk kardiolog

  Hjertedefekten i barnet er den mest kompliserte nosologiske enheten i medisin. Hvert år, for 1000 nyfødte, er det 10-17 barn med dette problemet. Tidlig deteksjon og henvisning til behandling garanterer en gunstig prognose for senere liv.

  Utvilsomt, i fostrets livmor må alle misdannelsene diagnostiseres. En viktig rolle spilles også av en barnelege som raskt kan identifisere, rette en slik baby til en pediatrisk kardiolog.

  Hvis du står overfor denne patologien, så la oss se på essensen av problemet, samt fortell detaljer om behandling av vices av barns hjerter.

  Medfødt hjertesykdom hos nyfødte og årsaker

  1. Sykdommer hos moren under graviditet.
  2. Utsatt infeksjonssykdom i første trimester, når 4-5 uker er det utviklet hjertekonstruksjoner.
  3. Røyking, mumiealkoholisme.
  4. Økologisk situasjon.
  5. Arvelig patologi.
  6. Genetiske mutasjoner på grunn av kromosomale abnormiteter.

  Årsakene til medfødt hjertesykdom hos fosteret er mange. Det er umulig å sette ut noen.

  Klassifisering av laster

  1. Alle medfødte hjertefeil hos barn er delt i henhold til arten av blodstrømforstyrrelser og tilstedeværelse eller fravær av cyanose i huden (cyanose).

  Cyanose er blå hud. Det er forårsaket av mangel på oksygen, som leveres med blod til organer og systemer.

  2. Frekvens av forekomst.

  1. Feil i interventricular septum forekommer i 20% av alle hjertesvikt.
  2. Mangelen på det interatriale septum opptar fra 5 til 10%.
  3. Den åpne arterielle kanalen er 5-10%.
  4. Stenose av pulmonal arterie, stenose og koarctasjon av aorta tar opptil 7%.
  5. Resten skyldes andre mange, men mer sjeldne, vices.

  Symptomer på hjertesykdom hos barn

  • Et av tegn på vices er utseendet på dyspné. Først ser det ut til lasten, så i ro.

  Kortpustethet er økt frekvens av puste;

 • Endring i skyggen av huden - dette er det andre tegnet. Farge kan variere fra blek til blåaktig;
 • hevelse i nedre ekstremiteter. Dette hjerteødemet er forskjellig fra nyre. Med nyrepatologi svulmer ansiktet først;
 • økningen i hjertesvikt er vurdert av en økning i leverens kant og en økning i hevelse i underlempene. Dette, som regel, hevelse i hjertet;
 • Ved tetralogi av Fallot kan det være dyspnø - cyanotiske angrep. Under angrepet begynner barnet å være skarpt "blåaktig", og det er en rask pusting.
 • Symptomer på hjertesykdom hos nyfødte

  Det er nødvendig å være oppmerksom på:

  • begynnelsen av amming;
  • om babyen suger;
  • varigheten av en fôring
  • Hvorvidt brystet kaster under fôring på grunn av utseende av dyspné;
  • om det oppstår plager når du suger.

  Hvis barnet har hjertesykdom, suger han svakt, svakt, med avbrudd i 2-3 minutter, dyspnø vises.

  Symptomer på hjertesykdom hos barn eldre enn et år

  Hvis vi snakker om barn vokst opp, vurderer vi deres fysiske aktivitet:

  • Enten de kan uten forekomst av dyspné eller kort vind å stige på en stige på 4. etasje, ikke sett deg ned for å hvile under spill.
  • om hyppige respiratoriske sykdommer, inkludert lungebetennelse og bronkitt.

  Klinisk sak! På kvinnen i den 22. uke på ultralydet av føtale hjertet ble en defekt av interventricular septum funnet hypoplasia i venstre atrium. Dette er ganske vanskelig feil. Etter fødselen til slike barn, opererer de umiddelbart. Men overlevelse, dessverre 0%. Tross alt er hjertefeil knyttet til underutviklingen til et av kamrene i fosteret vanskelig å behandle kirurgisk og har lav overlevelse.

  Brudd på integriteten til inngrepsseptumet

  Hjertet har to ventrikler, som er adskilt av en septum. I sin tur har septum en muskuløs del og membranøs.

  Den muskulære delen består av 3 områder - tilstrømning, trabekulær og utstrømning. Denne kunnskapen i anatomi hjelper legen til å gjøre en nøyaktig diagnose ved klassifisering og bestemme videre behandlingstaktikk.

  symptomer

  Hvis defekten er liten, er det ingen spesielle klager.

  Hvis feilen er middels eller stor, vises følgende symptomer:

  • lag i fysisk utvikling;
  • redusert motstand mot fysisk aktivitet;
  • hyppige forkjølelser;
  • i fravær av behandling, utvikling av utilstrekkelig blodsirkulasjon.

  Med store defekter og med utvikling av hjertesvikt bør det utføres kirurgiske tiltak.

  Atrial septal defekt

  Svært ofte er vice er et tilfeldig søk.

  Barn med en atrial septal-defekt har en tendens til å ha hyppige luftveisinfeksjoner.

  For store vices (mer enn 1 cm), kan barnet få en dårlig vektøkning og hjertesviktutvikling fra fødselen. Barn opererer etter å ha nått fem år. Forsinkelsen i operasjonen skyldes sannsynligheten for en uavhengig nedleggelse av defekten.

  Åpne Botallov kanal

  Dette problemet følger med premature babyer i 50% av tilfellene.

  Hvis størrelsen på defekten er stor, er følgende symptomer funnet:

  • dårlig vektøkning;
  • kortpustethet, rask hjerterytme;
  • hyppig ARVI, lungebetennelse.

  Spontan lukking av kanalen, vi venter i opptil 6 måneder. Hvis barnet er eldre enn et år, forblir han uinfisert, så kan du ta bort kirken kirurgisk.

  Preterm spedbarn når de er funnet i barselshospitalet injiseres med indometacin, som skleroser (limer) veggene på fartøyet. For spedbarn er denne prosedyren ineffektiv.

  Coarctation av aorta

  Denne medfødte patologien er forbundet med en innsnevring av hovedkarakteristikken i kroppen - aorta. Dette skaper et visst hinder for blodstrømmen, noe som danner et spesifikt klinisk bilde.

  Saken! En jente, 13 år gammel, klaget over økt blodtrykk. Når det ble målt på et trykktonometer på bena, var det signifikant lavere enn på armene. Pulsen på arteriene i nedre ekstremiteter kunne knapt føles. Ved diagnosen ultralyd av hjertet ble det påvist koarctasjon av aorta. Barnet i 13 år har aldri blitt undersøkt for medfødte misdannelser.

  Vanligvis oppdages aorta-innsnevring fra fødselen, men kan til og med senere. Slike barn, selv i utseende, har sin egen særegenhet. På grunn av dårlig blodtilførsel til underkroppen har de en ganske utviklet skulderbelte og skrøbelige ben.

  Det skjer oftere hos gutter. Som regel følger koarctering av aorta en defekt i interventrikulær septum.

  Bicuspid aortaklaff

  Normalt skal aortaklappen ha tre ventiler, men det skjer at to av dem er født fra fødselen.

  Tri-fold og bicuspid aortaklaff

  Barn med en bikuspid aortaklaff gjør ingen klager. Problemet kan være at en slik ventil vil slites ut raskere, noe som vil føre til utvikling av aortainsuffisiens.

  Med utviklingen av grad 3 mangel, er det nødvendig med en kirurgisk ventilutskifting, men dette kan skje med 40-50 år.

  Barn med en bikuspid aortaklaff bør observeres to ganger i året og må være forebyggende for endokarditt.

  Sport hjerte

  Regelmessig fysisk aktivitet fører til endringer i kardiovaskulærsystemet, som er betegnet med begrepet "sportshjerte".

  Idrettshjerte er preget av en økning i hjertekamrene og hjertekreftets masse, men hjertefunksjonen forblir innenfor grensene for aldersnormen.

  Endringer i hjertet vises 2 år etter vanlig trening for 4 timer i døgnet i 5 dager i uken. Idrettshjertet er oftere funnet blant hockeyspillere, sprintere, dansere.

  Endringer i intensiv fysisk belastning oppstår på grunn av det myokardiske økonomiske arbeidet i ro og for å oppnå maksimal mulighet i sportsbelastninger.

  Sport hjertebehandling krever ikke. Barn bør undersøkes to ganger i året.

  Ervervet hjertesykdommer hos barn

  Ofte er det blant de overførte hjertefeilene en defekt i valvulærapparatet.

  årsaker

  • revmatisme;
  • overførte bakterielle, virusinfeksjoner;
  • infeksiv endokarditt;
  • hyppige ondt i halsen og skarlagensfeber.

  Utvilsomt bør barn med en forsømt oppkjøpsleder nødvendigvis observeres hos en kardiolog eller terapeut for livet. Medfødt hjertesykdom hos voksne er et viktig problem som må rapporteres til terapeuten.

  Diagnose av medfødt hjertesykdom

  1. Klinisk undersøkelse av en barnets neonatolog etter fødselen.
  2. Fosterets ultralyd i hjertet. Å bli brukt på 22-24 uker med graviditet, hvor den anatomiske strukturen til føtale hjertet vurderes
  3. I 1 måned etter fødsel av ultralyd, hjerte-screening, EKG.

  Den viktigste undersøkelsen for å diagnostisere tilstanden av fosterhelse er ultralydsscreening for graviditetens andre trimester.

 • Beregning av vektøkning hos spedbarn, fôringens natur.
 • Vurdering av øvelsestoleranse, småbarns motoraktivitet.
 • Når du lytter til den karakteristiske støyen i hjertet, retter barnelege barnet til den pediatriske kardiologen.
 • Ultralyd i bukhuleorganene.
 • I moderne medisin er det ikke nødvendig med det nødvendige utstyret til å diagnostisere medfødt misdannelse.

  Behandling av medfødt hjertesykdom

  Hjertesykdom hos barn kan helbredes ved kirurgi. Men det må huskes at ikke alle hjertesvikt må opereres, siden de kan spontant dra på, de trenger tid.

  Bestemmelse i behandlingens taktikk vil være:

  • type blemish;
  • tilstedeværelse eller økning av hjertesvikt;
  • alder, vekt av barnet;
  • tilknyttede utviklingsmangel
  • Sannsynlighet for spontan eliminering av defekten.

  Kirurgisk inngrep kan være minimal invasiv, eller endovaskulær, når tilgang ikke er gjennom thoraxen, men lårbenen. Så små feil er stengt, coarctation av aorta.

  Forebygging av medfødt hjertesykdom

  Siden dette er et medfødt problem, bør forebygging startes fra intrauterin perioden.

  1. Eliminering av røyking, giftige effekter under graviditet.
  2. Konsultasjon av en genetiker i nærvær av medfødte mangler i familien.
  3. Riktig ernæring av den fremtidige moren.
  4. Det er nødvendig å behandle kronisk infeksjonsfokus.
  5. Hypodinami forverrer hjertemuskulaturens funksjon. Du trenger daglig gymnastikk, massasje, arbeid med en lege.
  6. Gravide kvinner bør definitivt gjennomgå ultralydsscreening. Hjertesykdom hos nyfødte bør observeres av en kardiolog. Om nødvendig, er det nødvendig å sende det til kardkirurgen i tide.
  7. Obligatorisk rehabilitering av opererte barn, både psykologisk og fysisk, i sanatorium og feriestedforhold. Hvert år bør barnet undersøkes på et hjertesykehus.

  Hjertesykdommer og inokulasjoner

  Det bør huskes at det er bedre å nekte vaksinasjoner i tilfelle av:

  • utvikling av hjertesvikt på 3 grader;
  • i tilfelle av endokarditt;
  • med komplekse feil.

  Ervervet hjertesykdommer hos barn

  Erfarne hjertefeil kan oppstå i enhver alder av personen. Hjertet består av to aurikler og to ventrikler, som er adskilt av partisjoner mellom seg selv. Disse kamrene gir blodsirkulasjon i riktig retning. Tilstedeværelsen av brudd på strukturen til veggene eller ventiler kalles hjertesykdom. Oftest observerte kjøpte hjertefeil med mitralventilskade. Det ligger mellom venstre ventrikel og atrium. Mindre vanlige aorta feil, som gjerder aorta fra venstre ventrikel. Og de mest sjeldne blandede defekter i hjertemusklen, når det er endringer i flere kamre og vegger. Ervervede hjertefeil oppstår av ulike årsaker. Ervervet hjertesykdom påvirker hjerte og sirkulasjonssystemets funksjonalitet negativt.

  årsaker

  Hvorfor kan det oppnås patologi i barnet? Det er flere årsaker til forekomsten av misdannelse hos barn.

  • Komplikasjoner etter atherosklerose.
  • Reumatisme bidrar også til utviklingen av oppkjøpt sjef.
  • En annen årsak til defekten er infektiv endokarditt.
  • Trauma til brystet kan forårsake utvikling av en defekt i hjerteveggene og -ventilene.
  • Komplikasjoner etter overførte virus- og bakterie sykdommer.
  • De minst hyppige årsakene til utvikling av overførte hjertefeil hos barn er syfilitiske lesjoner og sykdommer av diffus natur av bindevev.
  • Ventilen og dens ventiler kan ha en betennelsesprosess som påvirker ødeleggelsen. Det er en deformasjon av arr som fremkaller brudd på funksjonaliteten til ventiler. På grunn av dette er hjertet tvunget til å arbeide med økt belastning.
  • Etter dette er det en fortykning av delene av hjertemuskelen eller hypertrofi, noe som fører til hjertesvikt.
  • Mangel på søvn påvirker også hjertets arbeid, som kan føre til utvikling av patologi.

  symptomer

  Foreldrene kan bestemme den resulterende patologien ved noen tegn. Avhengig av graden av oppnådd mangel, kan symptomene på sykdommen skifte seg. Barnets generelle tilstand forverres i noen grad av sykdommen.

  • Kjenne til den overførte hjertesykdommen hos en baby kan være ved den raske hjerterytmen.
  • Det er kortpustethet når du utfører fysisk anstrengelse.
  • Når du lytter til barnet, kan du høre rare lurer.
  • Barnet i lang tid kan ikke klage på den dårlige helsehelsen ved første eller andre grad av hjertesykdom.
  • Med en utbredt misdannelse kan du se et hjertebukk. I andre tilfeller tillater ikke eksterne tegn å bestemme den resulterende patologien i barnet.

  Diagnose av kjøpte hjertefeil hos barn

  Diagnostikk av patologi kan gjøres ved hjelp av spesielle forskningsmetoder. Erfarne feil i første og andre grad oppdages ofte ved en utilsiktet undersøkelse. For å bestemme diagnosen blir følgende metoder brukt:

  • Gjennomføring ekkokardiografi;
  • Gjennomføring av elektrokardiografi;
  • Radiografisk undersøkelse av brystet.

  komplikasjoner

  Hva er risikoen for en kjøpt hjertefeil hos et barn? Med feil eller mangelfullt arbeid i hjertemuskelen, er det et brudd på blodsirkulasjonen. Dette påvirker negativt arbeidet i hele organismen. Hjertefeil og andre konsekvenser av det oppkjøpte blemishet kan forårsake sykdommer i mange organer. Tidlig diagnose og riktig behandling kan eliminere feilen, hvoretter babyen fortsetter å leve et fullt liv.

  behandling

  Hva kan du gjøre

  • Legen skal diagnostisere sykdommen.
  • Foreldre bør bare følge anbefalingene fra en spesialist og ikke engasjere seg i uavhengig behandling.
  • Foreldre skal gi barnet et sunt psykologisk miljø i familien.
  • Det er nødvendig å overvåke søvnvarigheten, noe som er av stor betydning for hjerte- og sirkulasjonssystemet.
  • Barnet må lede en aktiv livsstil, men man bør ikke engasjere seg i tunge fysiske øvelser.
  • Også, et barn med diagnose av kjøpt hjertesykdom kan ikke overbelastes mentalt.
  • Det er nødvendig å beskytte barnet fra stressende situasjoner.
  • Rommet der barnet bor skal være konstant ventilert.
  • Det er også nødvendig å øke immuniteten ved hjelp av frisk frukt og grønnsaker eller vitaminkomplekser. Men å ta medisinske og profylaktiske legemidler bør det gjøres etter å ha konsultert en lege.

  Hva legen gjør

  • Herdet kjøpt hjertefeil kan herdes på to måter: medisinologisk og kirurgisk. Ofte brukes disse metodene samtidig.
  • Medisinsk behandling er nødvendig for å eliminere inflammatorisk prosess i hjertemuskelen.
  • Etter dette er kirurgisk inngrep nødvendig.
  • Det er også nødvendig å eliminere den underliggende årsaken til patologien. Med revmatisme eller aterosklerose, bør disse sykdommene behandles ved hjelp av spesielle medisiner.

  forebygging

  Hvordan kan den oppnådde mangelen på det nødvendige organet forhindres?

  • For at hjertemuskelen skal fungere ordentlig, må barnet hvile fullt ut. Mer vekt er gitt på barnets søvn fra fødselen.
  • Daglige turer i frisk luft er nødvendig. Det er spesielt nyttig å gå før sengetid i 15-20 minutter.
  • Ernæringsmessige diett er nødvendig for et barn å utvikle seg normalt og fungere ordentlig. Barnets kosthold bør være variert.
  • Det er ønskelig å undervise barnet fra en tidlig alder til en aktiv livsstil. Foreldre kan hjelpe ham med øvelser om morgenen, vant ham til herdingsprosedyren.
  • Spill- og utviklingsaktiviteter bør alternere når det gjelder tretthet.
  • Regelmessig lufting i rommet bidrar til babyens helse.
  • Kle barnet i været: Ikke vikle i den varme årstiden og varme opp varmt i kulde.
  • Beskytt babyen mot smittsomme sykdommer, og når de oppstår, behandle straks.

  Kjøpte hjertefeil hos barn

  Kjøpte hjertefeil hos barn

  I dette avsnitt, basert på langsiktige observasjoner av barn med forskjellige ervervet hjertesykdom og analyse av det litteraturdata er gitt klinikken beskrivelsen, hemodynamiske egenskaper, diagnostisering av ulike ervervet hjertesykdom: isolert insuffisiens og stenose, mitral og aorta ventiler og kombinert mitral og aorta defekter, Trikuspidalklaff og innsnevring av høyre atrioventrikulære elvemunning, og også beskrive de tilhørende vices hvorfra skjell insuffisiens og aortaventilen stenose i venstre atrioventrikulær åpning og aortaventilen insuffisiens, mitral og trikuspidal og mitral og aorta insuffisiens. Spesiell oppmerksomhet er trukket på betydningen av røntgenundersøkelse, tolkning av elektro- og fonokardiografidata. Når det gjelder etiologi av ervervede defekter fremhever viktigheten av revmatisk endokarditt og septisk opprinnelse, beskrev sin klinikk. Et spesielt kapittel er viet til behandling av hjertefeil. Det bevandret kostanbefalinger, modus verdi, de data for bruk av forskjellige medikamenter (antibiotika, salicylat, steroidhormoner, cocarboxylase), fysioterapi, spa behandling i den aktive og inaktive fase av revmatisme, og funksjonene for de modi, diett, bruk av hjerte glykosider, cocarboxylase, diuretika, spironolakton (aldosteronantagonister), oksygen cocktails av legemidler og andre sirkulasjonssvikt.

  Innholdsfortegnelse

  introduksjon

  Under Sovjetmaktens år, i forbindelse med den konstante bekymringen for Sovjetunionens kommunistiske parti og den sovjetiske regjering for folks velferd og for folks helse, har det blitt gjort store framskritt for å beskytte den yngre generasjonens helse.

  Betydelig redusert forekomsten av mange alvorlige sykdommer, kraftig redusert spedbarnsdødelighet.

  Retningslinjer for Sovjetunionens kommunistiske partiets 25. kongres på femårsplanen for utviklingen av Sovjetunionens nasjonale økonomi for 1976-1980. Ytterligere prospekter for å forbedre barnas helse, fremtidige byggherrer av kommunisme, er skissert. Kongressens beslutninger var et sterkt incitament til å gjennomføre et sett med tiltak for å forbedre folkehelsetjenesten, særlig kvinner og barn.

  I forbindelse med etableringen av et helhetlig system for forebygging og behandling av revmatisme i vårt land i løpet av de siste 15-20 årene har gjort store fremskritt for å redusere utbredelsen og forekomsten av de primære reduksjon sykdommen i barndommen. Antall barn som lider av revmatiske hjertesykdommer, er redusert med mer enn 2 ganger. Til tross for dette, forblir andelen av forekomsten av ervervet hjertesykdom hos barn høyt, selv om det har blitt ganske stabilt de siste årene, og er ifølge mange forfattere, 12-18%. Ifølge Leningrad cardiorheumatological profylakse, i løpet av de siste 10 årene forekomsten av hjertesykdom etter primær rheumocarditis holder nesten det samme nivå (1965 g.- 16%, i 1975 g.- 15,6%).

  Mange års erfaring i kardiorterapi-avdelingen på sykehuset. KA Rauhfusa og cardiorheumatological sanatorium "Labor reserver" viser at den mest ervervede hjertesykdom hos barn er svikt i mitral (61,8%). andre plass er kombinert mitralfeil (16,8%), i tredje plass er isolert aortainsuffisiens (10%). "Ren" mitralstenose blant de oppnådde hjertefeil hos barn har en svært liten tyngdekraften (3,1%).

  For riktig behandling og mest rasjonelle modus av anbefalingene for fysisk aktivitet er svært viktig funksjonell vurdering av hemodynamikken der du må ta hensyn til graden av kompensasjon av vice. Derfor tror vi at det er nyttig å formulere en diagnose av ervervet defekt vise sin kompensasjonsgrad (f.eks mitral insuffisiens vurdering av kompensasjon for GF Lang) og, selvfølgelig, graden av sirkulasjonssvikt. Reduksjon av hyppigheten av hjertesvikt (.. Ifølge våre observasjoner, er det i 1974 til 1976 sammenlignet med 1,972 til 1,973 har sunket nesten til det halve), tilsynelatende på grunn av en reduksjon i graden av skade på valvulær apparat i en velorganisert trinns behandling: den aktive fasen revmatisme på sykehuset senere i den lokale sanatorium og til slutt observasjoner gjort cardiorheumatology distrikts klinikker. Ikke mindre viktig er gjennomføringen av bicillinprofylax hele året.

  Muligheten for å gi behandling til pasienter med ervervet hjertesykdommer er nå sterkt utvidet: i tillegg til et stort kompleks av terapeutiske tiltak, ble med hell anvendt kirurgisk behandling. I denne forbindelse har større betydning ervervet nøyaktig klinisk diagnose av ervervede hjertefeil, betimelig og riktig løsning på spørsmålet om graden av alvorligheten av en spesiell defekt, av nærvær av hypertensjon i lungekretsløpet, på det stadium av sirkulasjonssvikt, og så videre. D. Har stor betydning, Hvilken sykdomsperiode med reumatisme - aktiv eller inaktiv - er pasienten. Bare allsidig vurdering av barnets tilstand med hjertefeil gjør riktig tilnærming til spørsmålet om behandling, særlig for å hindre muligheten for bruk av kirurgiske metoder. For å møte disse utfordringene, er barnelege nødvendig, men kjennskap til sykehuset av en hjertesykdom, dens komplikasjoner, for å være i stand til å analysere data fra flere forskningsmetoder - X-ray, EKG, fonokardiograficheskogo.

  Derfor forsøkte forfatterne å markere på nivået med moderne kunnskapsklinikk, diagnose, prognose, behandling og forebygging av overførte feil i barndommen.

  Seksjonen bruker ikke bare litteraturmaterialer, men også mange års personlig erfaring fra forfatterne. Det trekker hensyn til disse observasjoner av 220 barn i alderen 7 til 15 år med ervervede hjertefeil som ble behandlet og fulgt dem til sykehusavdeling cardiorheumatological. KA Raukhfus og i kardiorheumatologisk sanatorium "Arbeidsreserver" i 1972-1976.

  Ved å skape sitt arbeid tror forfatterne at det vil være til nytte for barneleger og kardiororakirurger når det gjelder å overvåke barn og deres behandling.

  Kjøpte hjertefeil hos barn, symptomer og behandling

  Under kjente hjertefeil forstår vedvarende endringer i strukturen i avdelingene, utvikler seg etter fødselen og fører til brudd på hjertefunksjonen. Som et resultat er det en opprørt intrakardiell og generell hemodynamikk.

  Etiologi. Årsaken til ervervet hjertesykdom hos barn ofte (ca. 75,3%) er et revmatisk endokarditt, minst - diffus bindevevssykdom, infeksiøs endokarditt med skade på ventiler, papillære muskler, akkorder, noen ganger - bryst skader. Hjerteventiler kan påvirkes i septiske komplikasjoner av karet kateterisering i henhold til Seldinger. I enkelte barn utvikler mitral insuffisiens etter en feil valvulotomi. Muligheten for å utvikle en defekt i ventiler etter viral endokarditt er ikke fullt utklart.

  Som et resultat av konvensjonelle metoder for å forebygge (inkludert sekundær) og trinnvis behandling av reumatisme hos barn har redusert frekvens av ervervet hjertefeil, herunder kombinert. Men på det nåværende stadium i kampen med et antall barn med revmatisme etter å ha fått revmatisk hjertesykdom dannet en hjertefeil som krever riktig behandling og rehabilitering. Ifølge AV Dolgopolova observeres hjertefeil hos 14-18% av barn med primær revmatisk hjertesykdom. Lignende data er gitt av NV Orlova, T. V. Pariyskaya. Den mest hyppig svikt i venstre atrioventrikulær hjerteklaff (61,89%), minst - en kombinert mitral (16,8%), og enda mer sjelden - isolert aorta insuffisiens (5%) og isolert stenose av venstre atrioventrikulær åpningen (3, 1%). Noen barn funnet Disorders av begge de to ventilene - venstre atrioventrikulær og aorta, venstre og høyre atrioventrikulær og kombinerte defekter (ventil insuffisiens og stenose av hullet).

  Mangel på venstre atrioventrikulær ventil (mitral insuffisiens) oppstår i tilfeller når ventiler ikke lukkes helt under ventrikulær systole og ikke lukker venstre atrioventrikulær åpning. Gjennom blenderåpningen mellom ventiler, er det en omvendt strøm (oppblåsning) av blod fra venstre ventrikel inn i venstre atrium, som er ledsaget av støydannelse. Samtidig øker mengden blod i venstre atrium, trykket i det øker i forhold til normen.

  Symptomer. Dannelse av en mangel på venstre atrioventrikulær ventil kan antas allerede i den aktive fasen av primær reumatisk hjertesykdom. Forekomst uttrykt systoliske støy med nyanse blåser over toppen, og i det fjerde interkostalrom på den venstre kant av brystbenet i fravær av tegn på sirkulasjonsforstyrrelser indikerer en lesjon i den venstre atrioventrikulær hjerteklaff. Når intensiteten av støy øker etter at prosessen har gått ned, bør legen tenke på utfallet av reumatisk carditt i skruen. Bekreftelse av denne hypotese er motstanden av støy ved oppfølging, selv om diagnosen venstre atrioventrikulær hjerteklaff insuffisiens i antall av syke barn blir klinisk gyldig etter 6-12 måneder etter utbruddet av sykdommen.

  Pasienter med mangel på venstre atrioventrikulær ventil III grad vanligvis ingen klager i lang tid ikke viser, med svikt III-IV grad - klager over kortpustethet ved ordinær anstrengelse (trapper for 2-4 minutter gulv akselerert gå, kjører osv.). Utseendet til pasienten avviger ikke fra utseendet til et sunt barn. Hos barn med alvorlig blemish, kan det være et hjertebukk, spilt apisk (noen ganger hjerte) presse; Med hypertrofi av høyre ventrikelmuskel, kan pulsering av karene i hjerte- og epigastriske regioner detekteres.

  Ved palpasjon styrkes den apikale impulsen (resistent), noe forskjøvet til venstre, noen ganger nedover. Den venstre kant av hjertet til venstre, graden av forskyvning avhenger av alvorligheten av feilen, venstre ventrikkel hypertrofi muskler og utvidelse av dens hulrom. Puls oftere innenfor grensene for aldersnorm, mindre ofte litt hyppigere.

  Arterialt trykk ved full kompensasjon av en defekt innenfor grensene for norm.

  Når auskultasjon, mute (svakere) jeg detekteres tone over spissen, som er forbundet med ufullstendig lukking av ventiler til venstre atrioventrikulær ventil ved begynnelsen av systolen. Med den første tonen smelter en blåsende systolisk støy, som noen ganger har en musikalsk tinge. I de fleste pasienter er det ganske uttalt, opptar del eller hele systolen, som avhenger av graden av svikt i ventilen og funksjonell tilstand av myokardiet. Med en svekkelse av hjertemuskelen, reduserer støyen dramatisk og kan helt forsvinne. Epicenteret av den befinner seg over toppen, sjelden i det fjerde interkostale rommet nær den venstre kanten av brystbenet. Støyen er stabil, utført i venstre okselområde, langs venstre side av brystbenet til hjertebunnen og xiphoidprosessen, og også til nederste hjørne av venstre skrubbe. Det forblir i oppreist stilling av barnet (stående), ved innånding, ikke båret på halsens kar.

  Økt trykk i venstre atrium og i karene i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen ledsages av en aksent av den andre tonen over lungearterien.

  Data om tilleggsforskningsmetoder. Muskel dilatasjon er ledsaget av utseendet av symptomer på systolisk overbelastning av ventriklene. I slutten av scenen lyte noen ganger oppdage arytmier: retardasjon av atrioventrikulær ledning levopredserdnye, venstre og høyre ventrikkel arytmi, atrieflimmer.

  På PCG registrert ved hjertepunktet, blir tonen min utvidet, ofte ikke kompakt, amplitude av svingningene er redusert. Det fusjonerer med en høysamplitud høyfrekvent systolisk støy, som har form av en avtagende, mindre økende, okkupert del (1/2 eller 2/3) eller alle (i form av et bånd) systole. Varighet og form av støy reflekterer graden av defekt (størrelsen på defekten i ventiler). Over lungearterien, systolisk murmur er mindre uttalt, tydeligere og mer svingning av I-tonen, pulmonale komponenten i tone II forstørres, og noen ganger splitting (sjelden bifurcation) av den andre tonen er notert.

  I en polykardiografisk studie av pasienter med mitralfeil forlenges spenningsfasen på grunn av fase av isometrisk sammentrekning. Dette skyldes det faktum at for å øke trykket i venstre ventrikkel til et tilstrekkelig nivå som kreves for åpning av aortaventilen og utstøting av blod i det, tar det lengre tid enn normalt tid, som en del av blodet tilbake til venstre atrium og den lukkede perioden av ventilen er i det vesentlige ingen. En utvidelse av den asynkrone sammentrekningsfasen kan også noteres. Syndromet av myokardhypodynamien er avslørt på grunn av en reduksjon av dens kontraktilitet.

  Med aktiv reumatisk prosess kan fasestrukturen til systolen endres i motsatt retning: med forkortelse av faser av isometrisk og asynkron sammentrekning, og også perioden av stresset som helhet. Derfor, for å kunne korrekt tolke de innhentede dataene, er det nødvendig å fastslå aktivitetsgraden av den reumatiske prosessen.

  Symptomer på misdannelse varierer betydelig i graden av alvorlighetsgrad (III-IV). Pasienter klager over kortpustethet. Brystkassen er deformert, hjertebukk, spildtråd og forsterket apikalimpuls, ofte synlig for øyet i det femte intercostalområdet, er resistent mot palpasjon, er notert. Hjertets grenser skiftes med 1,5-2,5 cm og mer til venstre for midtlinjen. En lang blåsende pansystolisk murmur, en aksent av tone II over lungearterien, blir ofte splittelse av I og II toner hørt. Pulsen er rask, blodtrykket endres ikke.

  På roentgenogrammet er hjertet forstørret i diameter. Midjen er jevnet, buen i lungearterien og venstre atrium er utstøpt, den fjerde buen i venstre ventrikkel er langstrakt og avrundet (forhøyet).

  I den første (høyre) skjev posisjonen er det tilbakekalt retrokortet. Ved kontrasterende spiserøret med bariummassen avsløres symptomet "avvik i spiserøret". Spiserørbøyninger - presset bakover av en forstørret venstre ventrikel, og senere også ved venstreatrium.

  Praktisk lege skal kunne bestemme kompensasjonsgraden for sviktet i venstre atrioventrikulær ventil. NF Lang utpekte fire grader av kompensasjon.

  Jeg - merket med en liten defekt i ventilen, ledsaget av en liten utvidelse av venstre atrium, venstre ventrikulær hypertrofi og ekspansjon av hulrommet. Mitralinsuffisiens hos slike barn er kun bekreftet ved tilstedeværelse av systolisk støy av organisk natur. Det finnes ingen andre typiske funksjoner for henne.

  II - er dokumentert i tillegg tegn på hypertrofi og utvidelse av venstre atrium og venstre ventrikel.

  III - er ledsaget, med unntak av indikasjon, av tegn på hypertrofi og overbelastning av høyre ventrikel.

  IV - utvikler seg etter et brudd på kompensasjon for alvorlige symptomer på hjertesvikt.

  Graden av kompensasjon hjelper legen med å bestemme terapeutisk taktikk og avklare det tillatte motorregimet i hvert enkelt tilfelle. Det skal bemerkes at GF Langs kompensasjonsgrader er faser av defekten, erstatter hverandre ettersom patologien utvikler seg og betingelsene som har gått siden begynnelsen av dens formasjon, har økt. Brudd på hemodynamikk blir akselerert ved tilbakefall av den revmatiske prosessen eller andre lesjoner i hjertemembranen.

  For. Organisk svikt i venstre atrioventrikulær hjerteklaff - en av de mest fordelaktige forekommende hjertesykdommer med langvarig kompensasjon. Dette refererer imidlertid til små vices med en liten utslipp av blod inn i venstre atrium. I slike tilfeller kan pasienten leve mange år (fra 20 til 40 og mer). Betydelig tåkete utsikter for stor feil - svikt i venstre atrioventrikulær hjerteklaff III og IV grad blir tilbakevendende revmatisk prosess forsterket, som en regel, alvorlighetsgraden av valvulær apparat, infarkt, koronarkar, som raskt fjernet fra den tilstand erstatning av hjertemuskelen. Overbelastning av venstre forkammer og venstre ventrikkel spesielt ved å øke massen av sirkulerende blod fører til muskel hypertrofi og dilatasjon deretter dens hulrom. Det er et overløp av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. En økt belastning på den svake muskelen i høyre ventrikel er opprettet. Kommer dekompensasjon av høyre ventrikkel type, som kan behandles så lenge ingen kommer irreversible endringer i hjertemuskelen. Skiltene er begynt dekompensasjon reduksjon aksent II tone av lungearterien eller dets forsvinning, systolisk betydelig dempning av støyen, og deretter vises på vanlig dyspné ved anstrengelse, en økning i leveren, hevelse av nedre lemmer og andre symptomer.

  Diagnose og differensialdiagnose av mitral insuffisiens er meget vanskelig for barnelegen, som et systolisk hjerte bilyd blir lyttet ofte i friske barn, og i forskjellige sykdommer. Derfor er det ofte en hyperdiagnose av denne feilen. Mitralinsuffisiens er karakterisert forsterkes, forskyves mot venstre og ned apikale impuls, noe som reflekterer muskel hypertrofi av venstre ventrikkel, lang og spesielt systolisk bilyd, som går over i jeg svekket tone, som er støttet ved PCG. Endringer i hjertet på radiografien og symptom på avveining av spiserøret bekrefter også diagnosen av sykdommen. En prøve med amylnitritt fører til en kraftig reduksjon i systolisk støy. EKG-forandringer bare skje ved en betydelig muskelhypertrofi, venstre ventrikkel og atrial (levocardiogram, lav, flat, bred, delt spiss P - "P mitrale»). På ekkokardiogrammet registreres uttalt dilatasjon og tegn på volumetrisk overbelastning av venstre ventrikkel.

  Når den venstre atrioventrikulære ventilen er utilstrekkelig, økes ekskursjonen, en flerdireksjonell bevegelse av de fortykkede ventiler er notert. Under diastolen kan fire typer kurver av den fremre ventilen skille seg ut: normal, bifasisk, monofasisk og trefaset. Økningen i amplituden og hastigheten til den fremre ventilen til venstre atrioventrikulær ventil indikerer økt blodgass gjennom ventilringen.

  Viktig, men ikke en permanent funksjon av mitral insuffisiens er den manglende lukking av ventilene under systolen - systolisk "separasjon" vinger venstre atrioventrikulær hjerteklaff; kan være "synke" flaps ned under systole og syndrome "prolaps" venstre atrioventrikulær hjerteklaff -. syndrome "og pozdnesistolicheskogo srednesistolicheskogo klikk støy" Men egenskapene til ekko cardiographic diagnosen "ren" mitralinsuffisiens begrenset, særlig ved lav alvorlighetsgrad lyte når ekkografisk kinematografiske klaffer igjen atrioventrikulær hjerteklaff har et normalt utseende, og mengden av oppgulping er ennå ikke ført til en markert utvidelse av venstre forkammer og venstre hjertekammer at er karakteristisk for mitralinsuffisiens i I-graden.

  Det er nødvendig å skille systolisk murmur i mitralinsuffisiens og systolisk murmur i andre hjertesykdommer, samt funksjonelle, fysiologiske og ikke-hjertemusklene. Det er vanskeligst å skille mellom styret og "relativ" mangel på venstre atrioventrikulær ventil. Sistnevnte skyldes utvidelsen av venstre atrioventrikulær åpning som følge av svakheten i de berørte papillære musklene og (eller) muskelfibre rundt denne åpningen. Observeres med alvorlig myokarditt. Disse pasientene har alle de grunnleggende symptomene på en defekt. Imidlertid viser tegnene på alvorlig myokarditt, som oppdages parallelt, ofte med sirkulasjonsforstyrrelser, en relativ mangel. Bekreftelse av denne antagelsen er fullstendig forsvunnelse av symptomer på mitralinsuffisiens med effektiv terapi.

  Det er spesielt vanskelig å skille systolisk murmur i mitral insuffisiens fra funksjonell og fysiologisk systolisk støy. I dette tilfellet er prøven med amylnitrit av stor hjelp. Diagnosen av mitralinsuffisiens kan ikke gjøres på grunnlag av bare systolisk murmur, og også før utryddelsen av aktiviteten av prosessen. Andre symptomer på en defekt bør vurderes.

  Det er nødvendig å skille mellom mitralinsuffisiens og medfødte misdannelser: ikke-spredning av interatriale og interventrikulære septa.

  Med en defekt av intervensjonsseptum, vises systolisk murmur i hjertet allerede i nyfødtiden eller i en alder av 1-2 år. I løpet av denne perioden blir barn med revmatisk hjertesykdom vanligvis ikke syk. Med medfødte misdannelser, er det en hjertebukk, palpasjon avslører systolisk skjelving. Hjertets grenser skiftes til venstre og til høyre. Høringen er oftere en grov, tydelig systolisk støy, utført til venstre, til høyre og til baksiden. På FCG er støyen rhomboid, høy amplitude, systolisk.

  Ved radiografisk undersøkelse har hjertet en sfærisk form.

  På EKG, er tegn på hypertrofi og overbelastning av høyre og venstre ventrikkel avslørt bare med en uttalt defekt med stor utblodning av blod til høyre.

  Det er vanskeligere å skille mellom mitralinsuffisiens og mangel på interatrialseptum. som kan ledsages av hyppig ARI, mindre ofte kortpustethet, liten cyanose i leppene og munnområdet. Ved inspeksjon er den øvre grensen av hjertet forskjøvet oppover. Den myke støyen (ofte liten) høres med varierende intensitet med epicenteret over lungearterien. Det blir svakt båret ned til venstre av brystbenet og til toppunktet, det holdes ikke i okselområdet og forsvinner ikke i barnets vertikale posisjon, det øker på inspirasjonen. Pathognomonic er aksent og dyp, vedvarende (fast) bifurcation av den andre tonen over lungearterien.

  På roentgenogrammet observeres koning av lungearterien og økningen i mønsteret av karene i lungens røtter. Når fluoroskopi er merket deres "dans" (fylling under systole og shedding under diastolen). På EKG registreres atriell hypertrofi, deretter høyre ventrikel, ufullstendig blokkering av høyre ben av bunten, en forsinkelse i atrioventrikulær ledning. På PCG - lav eller høy amplitude spindelformet pansystolisk murmur skilt fra I og II toner med et intervall, vedvarende splittelse av II tone med intensivering av dens lungekomponent.

  I enkelte barn observeres en primær defekt i interatrialseptum, ledsaget av spaltning av ventilen til venstre atrioventrikulær ventil. I dette tilfellet vil i tillegg til de ovenfor beskrevne endringene avsløres mitralinsuffisiensyndromet. Med denne kombinasjonen og indikerer tidlig forekomst av støy i hjertet, kan du sette riktig diagnose. I tilfeller der mitral insuffisiens ikke gjenkjennes ved konvensjonelle instrumentelle metoder, brukes invasive metoder.

  Av og til er det et behov for å skille mellom mitralinsuffisiens og aorta-stenose, noe som ikke er veldig vanskelig etter en omfattende undersøkelse av pasienten.

  Behandling av kjøpte hjertefeil. I lang tid behøver de fleste pasienter i spesiell behandling ikke, siden feilen fortsatt er kompensert. Ved dekompensering utføres behandlingen, som er beskrevet nedenfor. Det er viktig å hindre gjentakelse av revmatisk feber, riktig diett.

  I mangel av aktivitet på revmatisk prosess og komplett kompensasjon av defekten, bør barn føre en aktiv livsstil, men unngå store fysiske, fortrinnsvis og mentale belastninger. Det er nødvendig å utelukke okkupasjon av tunge idretter, samt deltagelse i konkurranser. Samtidig er det fysisk trening, lett sport som ikke krever stress (turgåing, sykling, svømming, etc.), ganske tillatt og svært nyttig.

  Innsnevring av den venstre atrioventrikulære åpningen. "Ren" stenose av venstre atrioventrikulær åpningen (mitral stenose) i barn er sjeldne (2- til 3% av tilfellene). Oftest det utvikler seg parallelt med mitral insuffisiens, men mye saktere, og derfor mitral insuffisiens oppdaget tidligere.

  Den reumatiske prosessen er alltid basert på etiologien av innsnevringen av venstre atrioventrikulær åpning. Det er derfor oppdagelsen av denne feilen i pasienten, faktisk et absolutt bevis på den overførte reumatiske hjertesykdommen. Av og til dannes vice med septisk endokarditt eller er medfødt hjerteavvik.

  Kvinners magasin www.BlackPantera.ru: Dmitry Krivcheni

  Ervervet hjertesykdom hos barn

  Ervervet hjertesykdom - Dette er en endring i konstruksjonen og driften av ventiler, under påvirkning av morfologiske eller funksjonelle forandringer i hjertearbeidet. I motsetning til medfødt hjertesykdom oppstår det som følge av smittsomme sykdommer, overbelastning av hjertekamrene eller betennelsen.

  De vanligste er defektene i mitralventilen. ca 50-70% av tilfellene ligger den mellom venstre atrium og ventrikel. Litt mindre aortakleffefeil. ca 8-27% av tilfellene ligger aortaklaffen ved utgangen til aorta og lungearterien. En svært sjelden, mindre enn 1% av tilfellene er defektene i tricuspideventilen, som ligger mellom høyre atrium og ventrikel, men samtidig utvikling av defektene av tricuspid og andre ventiler forekommer hos nesten halvparten av pasientene.

  Årsaker til sykdommen

  Ofte årsak til utvikling hjertesykdom er aterosklerose, revmatisme, infeksiøs endokarditt. Mindre ofte på grunn av syfilitisk skade og diffuse bindevevssykdommer, for eksempel Bechterews sykdom, systemisk sklerodermi, dermatomyositis.

  I ventilflappene oppstår en betennelsesprosess, noe som fører til ødeleggelsen av dem og arr deformasjon. Som følge av dette, er ventilens generelle funksjon forstyrret, og hjertet må arbeide med større belastning. Videre utvikler fortykkelsen av hjertet - hypertrofi. I fremtiden faller kontraktiliteten til hjertemuskelen, og symptomer på hjertesvikt oppstår.

  Symptomer på sykdommen

  symptomer Hjertefeil er avhengig av den berørte ventilen. Og den generelle tilstanden til hemodynamikk kan skelnes subkompensert og dekompensert, så vel som kompenserte hjertefeil.

  Les Mer Om Fartøyene