Blodtynningsprodukter

Hva er blodfortynnere? Blodløsningsmidler forhindrer blodpropper som kan stoppe blodstrømmen i hjertet. I dag finner du ut hvilke produkter som fortynner blodet, hvordan de fungerer, hvem bør ta dem, bivirkningene og naturlige rettsmidler.

Blodløsningsmidler er preparater tatt oralt eller intravenøst ​​(via en vene) for å forhindre blodpropp (trombose). Blodpropper kan stoppe blodstrømmen til hjertet, lungen eller hjernen. De kan forårsake hjerteinfarkt (hjerteinfarkt) eller hjerneslag.

Legen din kan anbefale at du tar blodtynner hvis du har hjertesykdom, inkludert hjertesykdom og uregelmessige hjerterytmer (arytmi).

Blodløsningsmidler bør tas nøyaktig som angitt i instruksjonene. Hvis du uregelmessig vil bli behandlet, vil medisinen ikke være så effektiv. For mange slike stoffer er også skadelige - de kan føre til alvorlig blødning.

Legemidler som fortynner blod

Noen blodfortynnere reduserer blodvolumet slik at blodceller ikke stikker sammen i årer og arterier. Andre hindrer dannelsen av blodpropper, og øker mengden tid som kreves for dannelsen av trombi. De er kjent som henholdsvis antiplatelet og antikoagulerende legemidler.

Antiplatelets forhindrer fortykning av blodceller (kalt blodplater) og koagulasjonsdannelse. Eksempler på antiplatelet-legemidler er:

► Acetylsalisylsyre (aspirin);

► Clopidogrel (Plavix);

► dipyridamol (persantin);

► ticlopidin (Tyclid).

Legene foreskriver ofte stoffer som kalles antikoagulantia, personer som har blitt diagnostisert med visse former for hjertesykdom. "Koagulasjon" er et medisinsk begrep som betyr "koagulasjon". Disse blodfortynnene forhindrer dannelsen av blodpropper, og øker mengden tid brukt på dannelsen av blodpropp.

Antikoagulanter forhindrer dannelsen av blodpropp

De mest populære antikoagulant blodfortynningsmidler inkluderer:

► warfarin (Coumadin, Jantoven);

► enoxaparin (Lovenox);

► heparin;

► cardiomagnil;

► Aspirin-cardio.

Nye antikoagulanter med mindre risiko for blødning inkluderer:

► dabigatran (Pradaksa);

► apixaban (Eliquis);

► rivaroxaban (Xarelto).

Den behandlende legen vil nøye overvåke doseringen av fortynning (fortynning) av blodet. Han kan også noen ganger utføre en protrombintid (PT) test for visse legemidler. Denne blodprøven måler det tillatte internasjonale standardiserte forholdet (INR).

INR er den hastigheten der de første blodproppene dannes. Den tilsvarende INR-prisen varierer fra person til person, avhengig av deres medisinske historie. Å holde seg innenfor rekkevidden av INR kan forhindre overdreven blødning eller for hurtig koagulering.

Mulige bivirkninger av blodfortynnere

Blodfortynnere kan forårsake bivirkninger hos noen mennesker. Overdreven blødning er den vanligste reaksjonen. Dette kan manifestere seg i ulike former, inkludert:

► alvorlig tilstand

► blodig eller misfarget urin eller avføring

► neseblod;

► blødende tannkjøtt

► langvarig blødning fra såret.

Andre bivirkninger kan omfatte:

► svimmelhet;

► muskel svakhet;

► tap av hår;

► utslett på huden.

Tilstedeværelsen av blodfortynnere i sirkulasjonssystemet kan øke risikoen for intern blødning etter traumer. Gå straks til sykehuset hvis du opplever noen av disse bivirkningene etter å ha fallet eller slått på hodet - selv om du ikke har ekstern blødning.

Legen din kan anbefale at du begrenser din deltakelse i sport for å redusere risikoen for blødning. Dette betyr imidlertid ikke at du ikke kan trene eller leve et normalt liv. Svømming, turgåing og jogging er gode former for trening og er trygt for de fleste som tar antikoagulantia. Diskuter med legen din hvilke typer øvelser som er best for deg.

Fortell tannlegen din at du tar blodfortynnere for å unngå overdreven blødning under vanlig børsting. Det er også viktig å beskytte deg mot mulig skade ved bruk av kniver, sakser eller hageverktøy.

Mulige interaksjoner med rusmidler

Ulike matvarer, urter og medisiner kan påvirke blodfortynnere. Disse stoffene kan gjøre stoffet mer eller mindre effektivt enn den foreslåtte doseringen. Imidlertid er ikke alle blodfortynningsmidler utsatt for de samme stoffene. Det er viktig å snakke med legen din eller kardiologen om kostholdet ditt og hvordan dette kan påvirke effekten av medisinene dine.

Produkter som inneholder vitamin K

K vitamin K kan redusere effekten av visse antikoagulanter, for eksempel warfarin. Avhengig av hvilken medisin du tar, kan du likevel spise mat med lave eller moderate nivåer av vitamin K. Du bør imidlertid unngå å spise visse matvarer som inneholder moderate til høye nivåer av vitamin K.

Disse inkluderer:

► kål;

► Bryllupspirer;

► brokkoli;

► asparges;

► endive;

► løvkål;

► salat;

► spinat;

► sennep greener;

► greener rober;

► grønne grønnsaker;

► urter

Personer som tar antikoagulant medisiner bør bruke urte kosttilskudd og te med forsiktighet. Flere urter forhindrer anti-reflekterende evner av blodfortynningsmidler. De kan også øke risikoen for blødning og hvor lang tid du bløder.

Snakk med legen din før du bruker noen urte kosttilskudd eller te, spesielt følgende:

► Echinacea;

► nellik;

► Kvelden primrose olje;

► Dong Kwai;

► lakris;

► ginseng;

► gingko biloba;

► goldenseal;

► pilens bark er hvit.

Alkoholholdige drikker og tranebærjuice kan også være skadelige når du bruker fortynningsmidler. Unngå disse matvarene så lenge som mulig.

medisiner

Ta reseptbelagte og andre medisiner med forsiktighet når du bruker blodfortynnere. En rekke antibiotika, antifungale midler, smertestillende midler og syre reduksjonsmidler kan øke risikoen for blødning. Andre rusmidler, inkludert p-piller, kan redusere effekten av antikoagulantia og øke risikoen for å utvikle blodpropp. Sørg for å fortelle legen din om alle legemidler du tar.

Naturlige blodfortynnere

Noen matvarer og urter er naturlige antikoagulanter og kan bidra til å forhindre blodpropp. Rådfør deg med legen din før du spiser disse produktene hvis du tar en blodfortynnende medisinering fordi de kan fortynne blodet for mye.

Naturlige antikoagulanter inkluderer:

► hvitløk;

► ingefær;

► selleri frø;

► anis.

Mat rik på vitamin E er også naturlige fortynningsmidler av blod. En rekke oljer inneholder vitamin E, som oliven, mais, soya og spiret hvete. Andre kilder til vitamin E ernæring inkluderer:

► spinat;

► tomater;

► mango;

► kiwi frukt;

► peanøttsmør;

► mandler;

► brokkoli;

► kulturer er hele korn;

► ikke raffinert solsikkeolje;

► eggeplomme av et kyllingegg.

Naturlige antikoagulanter kan være nyttige for helsen til hjertet ditt, men du bør konsumere dem med forsiktighet. Dermed ble vi kjent med det nye emnet "Produkter som fortynner blodet og styrker fartøyets vegger." Hvis du har spørsmål eller forslag, vennligst skriv inn kommentarene. Ta vare på helsen din.

Antikoagulantia og kardiovaskulær system: klassifisering

I kardiologi i hjerte-og karsykdommer, kan ofte dødsårsaken til en pasient være blodpropper som fører til obstruksjon av blodårer, og stopper blodstrømmen. Dannelsen av trombi eller koagulering av blod oppstår ved interaksjon mellom blodplater og plasmaproteiner.

Under virkningen av proteiner dannes fibrin. En trombose er en blodpropp, innpakket i fibrinfilamenter. Slik at de ikke dannes, og blodet var konstant i flytende tilstand, bruk spesielle stoffer: antikoagulantia og antiaggreganter.

For effektiv bruk er det nødvendig å vite hva antikoagulantia er, deres klassifisering, måter å påvirke blodlegemer på.

Klassifisering, indikasjoner og kontraindikasjoner

Antikoagulanter kan ødelegge blodpropper og forhindre fremveksten av nye

Antikoagulanter er kjemikalier og medisiner som endrer viskositeten til blodet. På grunn av blodproppene, stopper blødningen, skjer vaskulær reparasjon.

Overdreven fortykning fører til trombose. Blodpropper brytes vekk, beveger seg langs blodbanen og blokkerer lumen.

Avhengig av hvordan dette antistoffet virker, er de delt inn i et stoff med direkte og indirekte virkning. Antikoagulantia er i stand til å forhindre dannelsen av blodpropper og ødelegge de tilgjengelige.

Noen stoffer fra denne gruppen arbeider ikke bare i kroppen, men også utenfor den, for eksempel etter blodprøvetaking, slik at den ikke svekkes og er egnet for forskning. De brukes til avledning (destruksjon av gnagere).

Legemidlene er tilgjengelige i form av tabletter, salver og injeksjoner.

Blodstimulering eller hemostase er nødvendig for kroppen. Denne beskyttende funksjonen er rettet mot å forhindre blodtap hvis det er sår.

Bruk av antikoagulantia av direkte virkning følger i situasjoner:

 • Advarsler forekomsten av trombi, og forhindrer spredning i blodet under kardiovaskulær operasjon.
 • Med akutt myokardinfarkt og utvikling av angina pectoris.
 • Når det er trussel mot trombose av arterielle vener, hjerne-kar-systemet, lungearterier.
 • Når det ble spredt (utbredt) koagulering av blod inne i karene.
 • Under laboratorietester, slik at blodet ikke koagulerer.
 • Når det er en prosedyre for hemodialyse (rensing av blod ved kronisk nyresvikt).
 • Når sirkulasjonssystemet er forbundet med kunstige midler.

Strengt kontraindisert for å ta hvis tilgjengelig:

 • Alvorlig blødning
 • Hemorragisk diatese (predisponering til blødning)
 • Hemofili (en sykdom som overføres ved arv, dette er en dårlig koagulerbarhet av blod)
 • Økt vaskulær permeabilitet
 • Sår, onkologi i fordøyelsessystemet
 • Sykdommer i blodet - leukemi
 • Aneurysm (fremspring av hjertets inkompressible vegg) av akutt form
 • Allergiske reaksjoner
 • Patologi av nyre og lever
 • anemi
 • graviditet
 • Bakteriell endokarditt (betennelsesprosess i hjertet)
 • På menstruasjonstidspunktet

Antikoagulanter av direkte virkning

Heparin hemmer adhesjonen av blodplater, og derved hindrer dannelsen av trombi

Ifølge sammensetningen og virkemåten er virkemidlene for direkte handling delt inn i grupper:

 1. Heparinfractionerte stoffer - Heparin
 2. Hepariner med lav molekylvekt - Dalteparin, Enoxaparin, Nadroparin
 3. Heparinoider - Pentosan Polysulfat, Sulodexid
 4. Herudin Medisin

Heparin har funksjonen til å redusere aktiviteten til enzymet (trombin), som er nødvendig for å stoppe blodtap og transformasjon av væsketilstanden i kobling fra blodpropper. Senker vedheft - prosessen med å bli med blodplater i trombi.

Det hemmer aggregering av blodplater - blodplaternes evne til å slutte seg til hverandre. Reduserer refleksinnsnevringen av vaskulære vegger. Normaliserer tilførselen av blod til nærliggende fartøy.

Det produseres i form av injeksjoner, gellignende pastaer, kremer. Effekten av heparin begynner raskt, men varer kort tid. Etter en punktering i venøs arterie varer den terapeutiske effekten opptil 5 timer.

Den injiserte medisinen virker intramuskulært i en halv time i seks timer. En subkutan injeksjon begynner å fungere i en time, det varer opptil 8 timer. Vanligvis brukes det opptil fem dager med en gradvis reduksjon i dosering.

Det kan forårsake hemorragisk syndrom - blødning, en signifikant reduksjon i blodplater i blodet (trombocytopeni).

Hvis du tar lang tid i store mengder, så kommer det skallethet. Det er en osteoporose, en sykdom i det endokrine systemet - hypoaldosteronisme, når binyrene produserer ikke nok aldosteron.

Hepariner med lav molekylvekt er preparater av en ny generasjon med færre bivirkninger. Absorberes raskere, lengden på handlingen lenger. For å oppnå ønsket resultat, kreves en mindre dose.

Det brukes etter operasjoner for å forebygge trombose hos sengepatienter. Brukes hos pasienter med ustabil angina, hjerteinfarkt.

Heparinoider brukes vellykket til behandling av pasienter med diabetes mellitus under kirurgisk inngrep. Hjelper med å redusere smerte i angina pectoris. Effektiv som forebyggende tiltak hos pasienter med alvorlig uttrykt sklerotisk og trombotisk patologi.

Hirudin - et stoff produsert av leech ved hjelp av spesielle kjertler. Medisiner med hirudin - Arikstra, Xarelto.

Antikoagulanter av indirekte virkning

Warfarin er en ofte brukt antikoagulant av indirekte virkninger

Indirekte stoffer påvirker leverfaktorene for blodpropp. Disse inkluderer antagonister av vitamin "K". De forårsaker en biokjemisk effekt som hemmer produksjonen av trombin og selve tromben.

Stoffet absorberes raskt. Muskel tarm, bronkier reduseres, lipidproduksjon reduseres, urinsyre utskilles. Reduserer mulige komplikasjoner av blodpropper, hvis det er en proteseventil. En ofte brukt antikoagulant av indirekte virkning er Warfarin.

Disse pillene begynner å fungere etter 12 timer. Full effekt oppnås etter noen dager og varer opptil fem dager. Helt forsvinner etter 40 timer. Det er viktig at alle bivirkninger etter opphør av opptak avsluttes.

Det brukes i lang tid, for eksempel etter at prostetisk hjerteventil drikker noen år. Det er det eneste stoffet som brukes etter slike operasjoner.

For å forebygge å ta warfarin etter hjerteinfarkt, for å unngå tilbakefall. Det er foreskrevet for hypertrofisk kardiomyopati (forstørrede ventrikler, fortykkelse av hjertets vegger).

Det finnes en rekke produkter, planter, som forbedrer virkningen av dette verktøyet:

 • Tranebærbær
 • Krydder gurkemeie
 • Tannklipper
 • grapefrukt
 • Ingefærrot
 • ananas
 • Salat Salat
 • Brussel, Kinesisk Kål
 • Grønn persille
 • Blad av spinat
 • kål

Ved behandling av slike antikoagulantia er det spesielle bruksområder:

 • Ta kun innover eller muntlig
 • Det terapeutiske resultatet manifesteres etter akkumuleringen av stoffet i kroppen
 • Handlingen er lang
 • Ikke plutselig slutte å ta stoffet
 • Stopp antikoagulantia bør gradvis
 • Etter 2-3 dager å gjøre en protrombintidstest og urinprøve for tilstedeværelse av røde blodlegemer
 • Ikke ta med medisiner fra gruppen av salicylater (aspirin)

platehemmere

Mest brukt som et anti-aggregat for alt kjent stoff Aspirin

Når du tar antiaggreganter og antikoagulantia, øker risikoen for blødning. Derfor må du være forsiktig med skader, begrense ansettelse til ekstremsport, aktive spill. En liten skade kan føre til stor blødning inne i fartøyene.

Antikoagulanter virker på proteiner i blodet, noe som gjør det vanskelig å konvertere fra stoffets protrombin - trombin, som danner trombi. Antiaggreganter påvirker blodplater, hindrer dem i å stikke sammen, forstyrrer aggregeringsevnen.

Ofte brukes et tilgjengelig stoff fra denne gruppen, betraktes som aspirin. Og også brukt i behandlingen av medisiner:

 • Triklopidin
 • klopidogrel
 • tirofiban
 • Dipyridamole og andre

Påfør antiaggreganter med rusmidler fra gruppen antikoagulantia, for eksempel heparin. Disse stoffene begynner å fungere senere, de blir utskilt i urinen i lang tid.

Uønskede øyeblikk fra å ta antiplatelet midler:

 • Overflødig halsbrann
 • Smerter i hodet
 • Føler seg trøtt
 • kvalme
 • Avføringssvikt, diaré
 • Blod som løser nesen

Avbrytelse av medisiner krever følgende farlige symptomer:

 • Reaksjonen er allergisk. Dette kan være utseende av hevelse i ansikt, munn, øvre, nedre ekstremiteter.
 • Utslett på huden, kløe, elveblest
 • Emetisk reaksjon med forurensninger i blodet
 • Svært å puste og svelge
 • Problemer med uttale av ord
 • Febrile tilstand
 • Arrytmi, takykardi
 • Gul hudfarge, øyeproteiner
 • Fellesmerter
 • hallusinasjoner

Naturlig antikoagulantia

Forebygging av fortykning av blodet er nok vann

Den viktigste naturlige komponenten som påvirker viskositeten er vann. Det er nødvendig å drikke mye vann per dag. Det er flere friske agurker. Drikk saften av røde druer. Drikker det et halvt glass om dagen kan oppnå en reduksjon i bevegelsen av blodplater til 70%.

Tranebær te har de samme egenskapene. Det er nødvendig å inkludere produkter som inneholder jod, for eksempel sjøkale. Sjømat og havfisk, rik på det gunstige stoffet for kroppen - taurin.

Produkter, herbaceous planter kan brukes som ekstra midler for medisinbehandling. Hvitløk inneholder et stoff - allicin, som forhindrer forbindelse av blodplater, utseendet av trombi. Reduserer kolesterol, blodtrykk.

Ginger er et utmerket hjelpemiddel i kampen mot blodpropper. En teskje om dagen er nok. Kan legges til te med honning. Det senker sukkernivået.

Påfør også å behandle blader av det gamle treet av Ginkgo biloba, som reduserer aktiviteten til blodplater.

Løk hindrer trombose, takket være det inneholdte stoffet - quercetin. Artiskok rydder leveren, fjerner giftstoffer, normaliserer stoffskiftet av fett. Curcuma - krydder er egnet som et antiplatelet middel effektivt mot aterosklerose. Den viktigste verdifulle substansen av krydder er curcumin.

For å minimere trusselen om blodpropper bør følgende matvarer inkluderes i maten:

 • Tomatjuice
 • bete
 • Olivenolje
 • sitron
 • kakao
 • Fiskolje og fisk
 • Frø av solsikke
 • Kirsebær bær og søt kirsebær
 • jordbær
 • bringebær
 • Solbær

God effekt på blod:

 • melon
 • kastanjer
 • mais
 • Havregryn (takket være magnesium)

Naturlig antikoagulantia

Humant blod inneholder stoffer som naturlig hindrer blodtykkelse

Blod i karene forblir i flytende tilstand, da det inneholder stoffer som hindrer dannelsen av trombi, opprettholder viskositeten i normen.

Disse stoffene kalles naturlige antikoagulantia. De er primære og sekundære. I sin tur kan primær klassifiseres i tre grupper:

 1. Antitromboplastiny
 2. antitrombin
 3. Inhibitorer for fibrin montering

Sekundære antikoagulantia er enzymer som har vært involvert i blodkoagulering, som allerede er "jobbet", samt spaltningsprodukter av fibrinogen og fibrin.

De begrense koagulering inne i blodkar, forhindre blodpropper ved å fremme blodstrømmen, "skyve" prosessen med oppløsningen av blodpropper - fibrinolyse.

Med hypoksi, akutt blødning, smertefull irritasjon, intens muskelbelastning, akselererer blodproppene, dannes blodpropper. Takket være aktiveringen av fibrinolyse, oppløses de raskt.

For informasjon om hvordan du får kvitt blodpropper, se denne videoen:

Antikoagulantia og antiaggreganter er avgjørende i de fleste tilfeller av kardiovaskulære sykdommer, andre organer for blodfortynning og terapi mot trombose.

Narkotika har bivirkninger, så du bør følge dosen nøye, kontrollere blodtilstanden. Overdreven eller misbruk, samt selvmedisinering kan føre til alvorlige konsekvenser og trussel mot livet.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Kosthold med tykt blod

Beskrivelsen er aktuell på 09/12/2017

 • effektivitet: terapeutisk effekt etter 1 måned
 • datoer: tre måneder og mer
 • Kostnad for produkter: 1600-1700 rubler per uke

Generelle regler

Fra indikatorene for blodets viskositet er alle prosessene som foregår i kroppene av kroppen, avhengige av. Tross alt er hovedfunksjonen å transportere næringsstoffer, respiratoriske gasser, hormoner og mye mer. Når blodegenskapene endres (fortykkelse, surgjøring, økning av nivået kolesterol eller sukker), er dens transportfunksjon forstyrret og prosessen i alle organer endrer seg.

Predisponerende faktorer for å øke viskositeten i blodutviklingen er:

 • økning i antall erytrocytter, blodplater og hemoglobin;
 • økt koagulerbarhet av blod;
 • utilstrekkelig væskeinntak og dehydrering;
 • blodtap
 • brudd på vannabsorpsjon i tyktarmen;
 • surgjøring av kroppen;
 • mangel vitaminer og mineraler involvert i syntesen enzymer og hormoner;
  en stor mengde sukker og karbohydrater i kosten.

Syndrom med økt viskositet fører til det faktum at blodceller ikke kan utføre sine funksjoner (for eksempel transport), og kroppene får mindre nødvendige stoffer og ikke kvitte seg med forfallsprodukter. Tett blod presses med vanskeligheter av hjertet i karene, det er utsatt for utdanning trombotiski og en person utvikler ulike patologiske forhold og sykdommer.

De farligste konsekvensene er tilbøyelighet til trombusdannelse. Oftest koronar fartøy og cerebral fartøy er trombosed med utvikling hjerteinfarkt og iskemisk slag. Det er også mulig å utvikle hypertensive sykdom, aterosklerose, intracerebral og subdural blødning. Tidlig påvisning av høy blodviskositet (generell blodprøve, hematokritt, koagulogram) gjør at du kan behandle og justere dietten i tide for å unngå formidable komplikasjoner.

Utilstrekkelige mengder aminosyrer i dietten, proteiner, sporstoffer og umettede fettsyrer forårsaker en økning i viskositeten i blodet. Ut fra dette vil hovedmaten i denne tilstanden være: havfisk, magert kjøtt, havkål, egg, oliven, linfrøolje, meieriprodukter. Til antikoagulanter inkluderer produkter som inneholder salicylsyre, jod, vitamin E og omega-3- fettsyrer.

Kosthold for flytende blod skal inneholde noen viktige sporstoffer som påvirker funksjonen platelet.

magnesium

Negative konsekvenser av underskuddet er økt blodplateaggregering og overdreven trombose. Menneskelig ernæring er preget av overdreven saltforbruk og mangel på kalium og magnesium, slik at magnesiummangel forekommer ganske ofte. Da han kommer inn i kroppen med mat og vann, er det anbefalt at en diett beriket med magnesium (sesamfrø, gresskarfrø, hvetekli, ris, havre, avocado, yoghurt, tang, svisker).

Ved kompilering av diett må du ta hensyn til ikke bare mengden, men også biotilgjengelighet. Den maksimale mengden magnesium inneholder friske grønnsaker, frukt og nøtter (bare den nye avlingen). Ved fremstilling av produkter (tørking, konservering, tørking), reduseres konsentrasjonen av dette elementet litt, men biotilgjengeligheten er svært lav. Det er naturlig mineralvann som er rik på magnesium: "Batalinskaya", "Donat", Kislovodsk narzans, vann i Pyatigorsk (Lysogorskaya).

kalium

Vegetabilske produkter rik på kalium: rosiner, nøtter, gresskar, bakt poteter, havkål, sardiner, svisker, abrikoser, magert kjøtt.

jern

Et lavt nivå av det øker risikoen for trombose. Innenfor mange kornblandinger, grønnsaker og grønnsaker, kjøttprodukter og biprodukter (lever). Parallell bruk av mat rik på askorbinsyre (søte og sure bær, sitrusfrukter, kiwi, paprika, bønner), akselerere absorpsjonen av jern.

Vitamin C

Styrker veggene i blodårene og reduserer risikoen for dannelse av tromber. Den mest effektive i å fortykke blodet er tomat og tomatjuice. For forebygging bør dietten omfatte sitroner, aubergine, løk, agurk, salat, kucus, rop, squash. likevel, vitamin C bør komme innenfor normens grenser, da et overskudd av det bidrar til en økning i viskositeten.

Omega-3 PUFAs

De har antiinflammatoriske, antioksidanter og antitrombotiske effekter. Positive effekter er forbundet med deres evne til å forårsake vasodilatasjon, redusere blodplateaktivitet, reologiske egenskaper av blod og en tendens til trombusdannelse. Deres nødvendige mengde i kosten varierer fra 0,5-1 g / dag.

Høye konsentrasjoner av disse syrer i sardiner, ansjos, sild, makrell, kveite, linfrø, rapsfrø, soya, sennep, peanøttolje, sesamolje, vegetabilske oljer, fiskeoljer, forskjellige nøtter og frø. Forbruk av fisk selv en gang i uken reduserer risikoen for trombodannelse med 30-45%, mens forbruket av rødt rost kjøtt fordobler denne risikoen.

Aminosyre taurin

Fremmer blodfortynning. Det meste av den finnes i uberørt vegetabilsk olje av kaldpressing (sengetøy eller oliven), i reker, blekksprut, tunfisk, bløtdyr, flunder. Det vil være tilstrekkelig å konsumere 200 g sjømat per uke 3 ganger i uken.

arginin

Har vasodilatorvirkning og reduserer blodplateaggregering. Det er nok å spise 30 gram nøtter daglig for å redusere blodproppene. Nøtter (cedar, mandel, cashew) inneholder også en stor mengde protein og sporstoffer.

Inneholdt i sjøfisk, havkål, reker, trepanga, blåskjell. Dette elementet normaliserer ikke bare viskositeten til blodet, men reduserer også risikoen for aterosklerose. Ferdige salater fra havkål inneholder mye salt, eddik og krydder. Det er bedre å kjøpe tørket og lage mat etter eget skjønn eller legge til som krydder i bakken i alle retter.

salisylater

Inneholde jordbær, stikkelsbær, bringebær, tyttebær, kirsebær, sitrus (spesielt sitron), epler, svisker, rips (hvit, rød), agurk, tomater, rød paprika, rødbeter, løk, hvitløk, mørke druer, tørr rødvin.

Oppsummering av det nevnte, er det mulig å kompilere en liste over matvarer som fortynner blod:

 • sitron;
 • hvitløk, løk;
 • tomater (tomatjuice);
 • artisjokk;
 • Jerusalem artisjokk;
 • rødbeter;
 • agurker;
 • ingefær;
 • kanel;
 • fisk (ørret, makrell, sild, sardiner, laks) og fiskeolje;
 • eple cider eddik;
 • oliven, linfrø, rapsfrø, valnøtt, sesamolje;
 • mandler;
 • hasselnøtter;
 • solsikkefrø;
 • havremel, havregryn;
 • bitter sjokolade;
 • kakao;
 • kirsebær, bringebær, jordbær, ananas, tyttebær, stikkelsbær, tyttebær, mørke druer, rips, jordbær, blåbær, cantaloupe, sitrus, aprikos, fiken, fersken, epler.

Prøv å ikke misbruke salt, inkludert ingefærte, friske frukter og grønnsaker i kosten. Spesielt nyttig er naturlig druesaft (fra røde druer), juice fra appelsin, sitron, tomater, tranebær.

Overvekt anses som en faktor som predisponerer for økt blodpropp. I denne forbindelse er det viktig å redusere kaloriinnholdet i mat (1700 kcal / dag) ved å eliminere raffinerte karbohydrater (sukker, konditori, syltetøy, godteri, etc.).

Tillatte produkter

Med et tykt blod gir dietten for:

 • Erstatning av kjøttprodukter med fisk og sjømat og gir kroppen et tilstrekkelig antall flerumettede fettsyrer som finnes i marine fisk. Grunnlaget for den ukentlige dietten skal være retter fra fisk og sjømat. Foretre oljeholdige marine fisk - laks, ørret, tunfisk, makrell, sild, laks, sardiner, saury. Nok til å inkludere i dietten på 100-150 gram fisk 3 ganger i uka. Et nyttig tillegg vil være havkalk, som kan konsumeres og tørkes.
 • Innføring rasjon av omega-3 fettsyrer som linfrø-, oliven-, raps, sennep, mutter, sesamoljer, som må anvendes i sin naturlige form, og ikke i termisk behandlet.
 • Inkorporering av minst 200 gram frisk frukt og 400 gram grønnsaker daglig. Du kan spise røde druesorter, kirsebær, bringebær, jordbær, sitrusfrukter, tomater, rød paprika, agurker - de inneholder en liten mengde vitamin K.
 • Salisylater er rike på jordbær, stikkelsbær, tranebær, bringebær, kirsebær, rødbeter, løk, hvitløk, sitrusfrukter (sitroner i utgangspunktet), epler, svisker.
 • Garnér for kjøtt og fisk, lage mat fra gulrøtter, courgetter, aubergine. Hvis du spiser poteter, er det bedre å skrelle og bake.
 • Tilsett vegetabilske greens, kli, fenugreekfrø, sesamfrø og lin, malt på kaffekvern til vegetabilske salater.
 • Vegetabilske supper, kål suppe, rødbeter suppe, borsch. Unntatt kjøttbuljonger, og ikke stek supper.
 • Bruk av fettfattig kjøtt og fjærfe er nok til å inkludere dem i kosten 2 ganger i uka.
 • Kjøttet i en kalkun er nyttig (det inneholder svært lite fett).
 • Brødrøy og kli. I hjemmebakte varer er det bedre å legge til linfrø, kli eller sesamfrø.
 • Melk og surt melkeprodukter med lavt fettinnhold. Rømme og krem ​​til bruk bare i retter. I ukesmenyen kan du inkludere opptil 4 egg.
 • Forbruk av havregryn, mais, perlebyg, wheatgrass og brun ris. Grøt kan kokes på vann eller melk.
 • Det viktigste elementet i dietten til mennesker som er utsatt for blodpropp er det tilstrekkelige inntaket av drikkevann av høy kvalitet. Med begrenset inntak av vann er det en fortykning av blodet.
 • Nyttige urtete (lakris, hagtorn, hasselblad, søt kløver, salvie) med sitron, ingefærte, sitrusjuice, noe vann uten gass. Mengden flytende full skal være 1,5-2 liter per dag.

Tabell over produkter og medisiner som fortynner blod og normaliserer blodsirkulasjonen

Fortynning av blod fører til utvikling av hypertensjon og andre kardiovaskulære sykdommer, dannelsen av blodpropper. Derfor, folk som har en historie med slike sykdommer, foreskrive stoffer som fremmer blodfortynning, og en diett med høyt innhold av visse produkter som fortynner blod.

Hvorfor tykker blodet?

Menneskekroppen inneholder 4 til 6 liter blod - avhengig av alder og sammensetning. Når blod taper væske, blir det ikke bare tykkere, men også i volum.

En av hovedårsakene er utilstrekkelig væskeinntak. For å opprettholde vannbalansen trenger en voksen omtrent en og en halv eller to liter rent vann om dagen - uten å ta hensyn til drikkevarer, første kurs. Når kroppen opplever et underskudd av fuktighet, trekker det det fra blodet.

En økt risiko for trombose og hypertensjon oppstår når:

 • forgiftning;
 • dehydrering;
 • Tørker kroppen;
 • Godt blodtap.

Dette bekreftes av offisiell informasjon fra de fleste medisinske institusjoner.

Også fortykning av blod fremmes av:

 1. Kosthold, mettet med fett og karbohydrater - stekt mat, søtsaker, bakevarer.
 2. Forbruker mat som er høyt i animalsk protein, fortykker også blodet.
 3. Forstyrrelse av fordøyelsen, inflammatoriske prosesser i tarmene, på grunn av hvilke vannet ikke absorberes fullt ut.
 4. Mangel på vitaminer, spesielt i gruppe B, C og E.
 5. Hormonal ubalanse.
 6. Graviditet.
 7. Skadelige vaner og avhengighet som forårsaker dehydrering - røyking, alkoholmisbruk, bruk av rusmidler.
 8. Konstant stress og nervøs overbelastning. Organismen i en tilstand av økt angst og fare søker å bli kvitt vannforsyninger.
 9. Noen sykdommer - aterosklerose, diabetes, åreknuter.
 10. Mye kaffe og te - de inneholder mye koffein, som fjerner væske fra kroppen.

Åreknuter er en av de hyppige årsakene til økt koagulabilitet. Med denne sykdommen blir veggene i blodkarene tynne, de kan lett rive. For å forhindre dette regulerer kroppen koagulasjonsparametrene: jo tykkere blodet blir, desto lettere blir det å "plugge" skaden.

Produkter blodtynning og forhindring av dannelse av blodpropper til innholdet ↑

Hvem trenger bloduttynding?

Folk som har blod allerede tett, eller har en tendens til økt koagulasjon, korreksjon av dietten og tar visse medisiner er nødvendig.

For å passere analysen på koaguleringskostnader følger følgende kategorier av pasienter:

 • Med hypertensjon og andre kardiovaskulære sykdommer;
 • fedme;
 • Kvinner som tar hormonelle prevensjonsmidler eller har problemer med hormoner;
 • I vaskulære sykdommer - varicosity, ischemia, sirkulasjonsforstyrrelser, aterosklerose;
 • Hvis det er diabetes eller avhengighet til det;
 • I nærvær av andre blodsykdommer og hemopoiesis;
 • Under graviditet;
 • Etter slag og hjerteinfarkt;
 • Alle mennesker over 45 år - med alderen øker tilbøyelighet til å tykkere blod.

Blodkoagulasjonsparametere bør overvåkes minst en gang i året for å kunne behandles i tide og forhindre komplikasjoner.

Hvilke medisiner fortynner blodet? (Tabell)

For å redusere trombose, brukes legemidler i tabletter, injeksjoner til intravenøs og intramuskulær injeksjon.

Tabellen viser de mest effektive legemidlene som forhindrer dannelsen av blodpropper.

Forflytelse av blod med leeches

Naturlig og sikker flyting av blod av leeches brukes i mange sykdommer i vaskulærsengen. Disse metodene bidrar til å unngå utvikling av slag og hjerteinfarkt, samtidig som pasientens helse og velvære opprettholdes til gamle år. I de fleste tilfeller har blod etter leeches unike kjemiske og fysiske egenskaper. Hun var ikke i stand til å danne unormale blodpropper, men også overdreven blødning hindres ved rettidig innlemmelse av mekanismen av blodplateaggregering. Således inngår i spytt fra iglen antikoagulant, blodfortynnere, berike dens komponenter og antitacking erytrocytter og blodplater. Slik fungerer mekanismen for å forhindre forhøyet nivå av trombusdannelse. Behandling med leeches brukes i stedet for acetylsalisylsyre og andre farmakologiske legemidler.

Behandling av blod med leeches

I forbindelse med at hirudoterapi først og fremst påvirker blodets kvalitet, vil jeg gjerne foreta en kort, komparativ analyse av inntaket av aspirin og bruken av hirudoterapi for å redusere prosessen med trombocytose.

PhD M. Zubarkina i sitt vitenskapelige arbeid på "Bruk av blod behandling med igler i behandling av pasienter med polycytemi vera" regenerativ medisin sier: "Medical igle gir blodprøvetaking effekt og er kilden til en rekke biologisk aktive stoffer som påvirker hemostasen. Disse effektene iboende girudoterapii er lovende i den reduktive behandling av ett av de mest problematiske sykdommene hematopoetiske system, slik som polycytemi vera (erythremia, Vakeza sykdom, polycytemi lupus) er en kronisk sykdom i blod med lesjoner stamceller, øket dannelse av røde blodceller, og i mindre grad blodplater og leukocytter, som er de viktigste manifestasjoner av syndrom pletorichesky erythrocytosis, økning i hemoglobin, hematokrit, blod viskositet. Dette blir en årsak til kronisk hypoksi og organ trombofil syndrom med en ekstremt høy grad av risiko for trombose og tromboembolisme.

Hvordan leeches væsker blodet

Påvirkningen av hirudoterapi, venøs blodutløsning, erytrocytopherese i kompleks behandling av en pasient ble studert og fremhevet i dette vitenskapelige arbeidet. Når man studerer hvordan blodsprayet væsker blodet, ble dynamikken i blodplas-vaskulære og plasma-hemostaseparametere studert mot bakgrunnen av hirudoterapi hos pasienter i denne kategorien. Den kliniske signifikansen av hirudoterapi i korrigering av psykiatriske forstyrrelser og kognitiv funksjonsnedsettelse er bevist. Det er fastslått at hirudoterapi fører til normalisering av blodplate-vaskulære og plasmahemostaseverdier uten bruk av medisinske antikoagulanter og antiplateletmidler. Det ble avdekket at under hirudoterapi ble klinisk signifikante (mer enn 10% av de opprinnelige tallene) observert fluktuasjoner i blodtrykket 8,4 ganger mindre enn ved venøs blodletting. For første gang var effekten av hirudoterapi hos pasienter i form av reduksjon i angstlidelser 1,7 ganger, nivået av depresjon var 2-3 ganger, og det kognitive underskuddet ble redusert med 9,31% hos pasienter under 65 år. Den komplekse effekten av hirudoterapi, som gir bedre toleranse for behandling, tillater bruk av den hos pasienter i eldre aldersgrupper med en belastet somatisk status.

Komparativ analyse av de funksjonelle og kliniske hematologiske parametrene ved girudoterapii, venøs blødning, eritrotsitafereze avslørte en høy virkningsgrad av korreksjons syndrom i pletoricheskogo girudoterapii. Reduksjon av røde blodceller er en systematisk karakter uten hopp-ups, typisk for venøs blødning og eritrotsitafereza til 8 th og 16 th dager. Retikulocytose (øke antall umodne røde blodceller (retikulocytter) i det sirkulerende blod) indikerer økt dannelse av nye røde blodlegemer i benmargen) ved girudoterapii tre ganger mindre og er 96% lavere enn i venøst ​​blod leie, og 3,1 ganger mindre og 95,8% lavere enn med erytrocytofteri. Reaktiv leukocytose (økning i antall leukocytter) ved girudoterapii 1,8 ganger mindre enn i venøst ​​blod-utleie og 4,4 ganger mindre enn i eritrotsitafereze. Den reaktive trombocytose (forhøyede blodplateinnholdet i blodet) når girudoterapii mindre uttalte, er notert i 10,5% av tilfellene, som er 2,8 ganger mindre enn i venøst ​​blod leie, og 3,7 ganger mindre enn i eritrotsitafereze. Dette tyder mye mindre uttalt reaktiv respons på den delen av det hematopoetiske system i hirudotherapy, noe som er meget viktig i neoplastisk (neoplasty - aktive fibroblaster med forstørrede kjerner i granuleringsvev - egenskaper bollen iboende malignitet av prosessen) arten av hematopoiesis.

Negativ dynamisk elektrokardiogram i henhold til den daglige EKG Holter-overvåkning for ved girudoterapii ble registrert, mens veneblod leie ble observert i 25%, med eritrotsitafereze - i 12,5% av pasientene. Dette indikerer en bedre toleranse for hirudoterapi i sammenligning med venøs blodletting og erytrocytaferesen.

Dynamikken i blodplate-vaskulær hemostase og plasma demonstreres som effektivt korrigerer girudoterapija (korrigerer) trombofile lidelser hos pasienter med polycytemi vera, redusere spontan blodplateaggregasjon 38,2%, øker den fibrinolytiske aktiviteten i plasma på 3,3 ganger, fører til normalisering av disse parametrene uten bruk av medisinske antikoagulanter og antiaggreganter.

Ifølge resultatene av kliniske studier har det blitt fastslått at vedvarende positiv effekt av bruk av hirudoterapi som en del av kompleks behandling opprettholdes i 6 måneder. Gjentatte kurs girudoterapii reduserer risikoen for sekundær hematologiske komplikasjoner ved 3,5 ganger, sammenlignet med pasienter som fikk venøs blødning, 3 ganger - med en gruppe av pasienter som ble behandlet med eritrotsitaferez".

Naturlig antikoagulantia

Bruk naturlige antikoagulantia skal være ordentlig og under tilsyn av behandlende lege. Basert på flere kliniske studier, beregnes formelen for beregning av antall leeches per økt og antall heparin i ett prøveemne. "For tiden er hirudoterapi i stadig større grad brukt i praktisk helsevesen. Denne metoden har særlig betydning for korrigering av forstyrrelser i hemostasesystemet ved utvikling av trombofili. I denne forbindelse er det nødvendig å beregne den terapeutiske dosen av medisinske igler ved kurs drive arbeidsterapi, tar hensyn til standard terapeutiske dose av den medisinske blodigle og pasientens vekt. Antitrombotisk aktivitet sekresjoner fra spyttkjertlene til den medisinske blodigle en standard som veier 1 g (ved en sulten periode 3 mnd.) 363 svarer til ME heparin. Halveringstiden for hirudin er 24 timer, ufraksjonert heparin - 3 timer. Daglig vedlikeholdsdos av ufraksjonert heparin til en pasient som veier 70 kg er 15000 ME i form av en trippel subkutan injeksjon. Mengden av hirudin som produseres ved girudoterapii pasient er avhengig av sekresjon administrerte volum igle, som i sin tur er direkte proporsjonal med sin kroppsvekt. Derfor, i nærvær av større leeches, vil deres nummer for en økt være mindre, og omvendt. Således, ved bruk av den medisinske blodigle som veier 1,5 g dets antitrombotiske aktivitet vil være 544,5 ME, og antallet av legemiddel igler i en sesjon - 6,9. De presenterte dataene er beregnet på pasientens gjennomsnittsvekt - 70 kg. Men beregning av den terapeutiske dosen av antitrombotisk medisinske blodigle, i likhet med andre antikoagulanter, bør utføres basert på pasientvekt.

Naturlige antikoagulantia er trygge

Således, naturlige antikoagulanter er sikre fordi girudoterapiya ikke bryte hematopoiesis mekanisme som medisiner antikoagulanter, men snarere korrigerer trombofile lidelser, å redusere produksjonen av blodplater, og etter hvert føre til full normalisering av trombose indikatorer som i dag er fullt bevist av mange forskere og en rekke kliniske forsøk.

Hvert 20. sekund i kroppen vår finner en fullstendig blodsirkulasjon sted. Det er gjennom denne prosess er gitt slike vitale funksjoner som metning av næringsstoffer og oksygen til alle organer og vev, så vel som fjerning av karbondioksyd og vekslingsprodukter. Eventuelle brudd i prosessen av sirkulasjon føre til alvorlige helseproblemer - kan ikke være uhøflig å forstyrre og ødelegge de naturlige mekanismer for hematopoiesis. For å sikre din helse og forebygge hjerteinfarkt og hjerneslag, selvfølgelig, er det nødvendig å fortynne og rense blodet, forynge og styrke blodårene og forbedre det kardiovaskulære systemet, men det bør gjøres til fordel for hele kroppen, og ikke for å "behandle en skamskar andre ". Sami aspirin ikke foreskrive, men det kan ikke være foreskrevet av lege brått avbrutt - hvis systemet i lang tid ikke kan leve uten aspirin - drikke, men satte igler og spise "grønne smoothies" - styrket fartøy, og blødningen vil ikke.

Hvilke produkter fortynner blod og forhindrer dannelsen av blodpropper?

Ved behandling av en rekke sykdommer er det behov for fortynning av blod, som oppnås med legemidler eller ved å justere ernæring. Derfor er det nødvendig for alle å vite hvilke produkter som fortynner blodet, fordi helse og velvære er avhengig av det.

Behovet for produkter som fortynner blod

Med tradisjonell medisinbehandling behandles blodpropper som fører til blodpropper og farlige komplikasjoner forbundet med obstruksjon av blodårer, med antikoagulerende legemidler.

Imidlertid, som noen medisiner, forårsaker antikoagulanter en rekke uønskede bivirkninger. Langvarig inntak av slike medisiner fører til et brudd på blodets kjemiske sammensetning og provoserer tynning av slimhinnene i mage og tarm, som i fremtiden kan føre til magesår og blødninger i tolvfingertarmen.

Derfor, som en forebyggende og vedlikeholdsbehandling, er det tilrådelig å inkludere i de daglige diettprodukter som fortynner blodet og forhindrer dannelsen av blodpropper. Hvis det er mulig, er det ønskelig å erstatte dem med medisiner helt, selvfølgelig, hvis dette behandlingsalternativet er godkjent av en lege, i hvis omsorg pasienten er

Når er det nødvendig å fortynne blodet?

Ifølge statistiske studier, har de ledende i dødeligheten blant befolkningen de siste årene blitt patologier i hjertet og blodårene forbundet med nedsatt blodsirkulasjon på grunn av økt blodtetthet. Tendensen til dannelse av blodpropper og overdreven rask blodkoagulasjon oppstår under følgende forhold:

 • alle former for iskemisk hjertesykdom;
 • akutt og kronisk tromboflebitt;
 • flebotrombose - det vil si med dyp venetrombose og i tilfelle post-tromboflebitisk syndrom som utvikles etter kirurgiske inngrep;
 • alle typer varicose lesjoner og tilbøyelighet til dem;
 • Tilstedeværelse av venøs insuffisiens, både i begynnelsen av utviklingen og i kronisk stadium;
 • tromboembolisme av lungearterier;
 • aterosklerotiske lesjoner av blodkar (hjerne, kardiovaskulær system);
 • hjerneslag og forbigående iskemisk angrep;
 • bruk av hormonelle metoder for prevensjon;
 • brudd på blodsirkulasjon i blodårer;
 • arteriell hypertensjon;
 • Overvekt, fedme (spesielt mot bakgrunnen for diabetes mellitus);
 • økt nivå av blodplater og erytrocytter i blodet.

I nærvær av noen av de ovennevnte patologiene er det nødvendig å ta tiltak for å normalisere blodtilstanden og forhindre dannelse av blodpropper som forårsaker blokkering av blodkar.

Årsaker til blodpropp

Blant hovedårsakene fremkaller en fortykning av blodet, kalt dehydrering av kroppen på grunn av mangel på innkommende væske, unøyaktigheter i ernæring, beriberi, dårlige vaner, fordøyelsessykdommer, kronisk stress.

Alle vet om farene ved å drikke alkohol. Nedbrytningsprodukter av etylalkohol forårsaker forgiftning av organismen, påvirker hjerne og blodkar katastrofalt og forårsaker dehydrering av kroppen. Som et resultat, kondenserer blodet, og forutsetninger oppstår for utvikling av hjerteinfarkt og hjerneslag. Røyking er ikke mindre farlig faktor, dreper fartøyene, noe som provoserer utviklingen av aterosklerose og tilhørende komplikasjoner.

Kronisk stress, unøyaktigheter i ernæring, mangel på vitaminer, bidrar til økning av blodkoagulasjonsfaktorer og provoserer trombusdannelse. Bildet av problemer komplementeres av sykdommer i fordøyelseskanalen, ledsaget av enzymatisk mangel, noe som fører til syring av blodet og økning av viskositeten.

medisiner

Vanlige årsaker som fører til fortykkelse av blod tar visse medisiner, overskytende sukker og karbohydrater i kostholdet, en arvelig tilbøyelighet til hyperkoagulerbarhet eller sykdom av indre organer (lever, bukspyttkjertel).

Forandringen i blodegenskaper reflekterer raskt på den generelle helse og forårsaker økt tretthet, døsighet, apati, problemer med minne og oppmerksomhetskonsentrasjon. Slike symptomer er et alarmerende signal og en anledning til en medisinsk undersøkelse. Å ignorere problemet truer alvorlige helsekonsekvenser, og øker sannsynligheten for å utvikle slike farlige forhold som hypertensive kriser, lungeemboli, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Produkter blodfortynnere - et bord med en liste

Det er viktig å forstå at ingen diett vil avskaffe behandlingen, og en liste over de mest effektive produktene som fortynner blod, bør samordnes med leger.

Men hvis sykdommen i seg selv er ikke det, men det er en genetisk predisposisjon, tilstedeværelse i den daglige kosten av et bestemt sett av retter som har en tynning effekt på blod, vil det være en utmerket sikkerhetsnett og forebygging av sykdommer i blodstrømmen og tilhørende komplikasjoner.

Denne tabellen viser produktene som må konsumeres med økt blodviskositet.

Kål av alle varianter og varianter, spesielt vanlig hvitkål - surkål med tranebær;

Frisk bulgarsk pepper.

Epler av alle slag

Abrikoser og ferskner

Svin av alle slags

Chokeberry er helt kontraindisert, siden det er et naturlig fortykkelsesmiddel.

Hot chili peppers

Naturlig eddik, spesielt eple

Mineralvann med et obligatorisk innhold av magnesium

Rooibos (te fra afrikanske spiny planter)

Bøtter av medisinske urter.

Ofte øker blodviskositetsindikatorene nettopp på grunn av en stabil mangel på væske, faktisk dehydrering av vev.

Mange drikker, for eksempel kaffe, juice, svart te er ikke fysiologisk en drink, det vil si, ikke delta i kroppens vannbalanse. Derfor kan de utelukkes fra kostholdet og gi preferanse til drikkene som er oppført i tabellen.

Perfekt redusere viskositeten i blodsuppe fra sure frukter og bær (spesielt sitrus), de bør tilberedes umiddelbart før forbruk. Pakket juice fra butikken, hvor mye sukker, konserveringsmidler, smaker, for disse formål vil ikke fungere. En annen begrensning er tilstedeværelsen av magesår og andre gastrointestinale lesjoner (gastritt, magesår). I dette tilfellet er ferskpresset juice kontraindisert.

Selvfølgelig, dette er ikke alle produktene, blodfortynnende og styrker blodårer, men det er de viktigste gruppene er representert i tabellen har de høyeste prisene til å påvirke tilstanden i sirkulasjonssystemet (ifølge siste statistikk i dietetics).

Hva er forbudt?

Siden det er en liste over produkter som fortynner blod, er det en liste over de produktene som, med en tendens til en slik patologi eller med eksisterende sykdommer, er det bedre å ekskludere fra dietten:

 • brødprodukter fra hvetemel, boller, kjeks, bakverk, bakverk (kaker, kaker);
 • søtsaker - sjokolade, søtsaker, karamell, sukker, syltetøy;
 • alle matvarer som inneholder animalsk fett - smør, margarin, melkeprodukter, harde oster;
 • røkt produkter, hermetikk, kjøtt og pølse produkter;
 • fett kjøtt (svinekjøtt, lam, gås);
 • produkter med høyt innhold av stivelse - poteter, bananer og så videre;
 • linser, hvite bønner, jordnøtter;
 • valnøtter;
 • praktisk talt alle typer alkohol, unntatt tørrrøde viner.

Øk blodets viskositet bidrar til overdreven bruk av svart kaffe, hardkokt te, karbonatiserte drikker. I listen over farlige produkter er det også grønt, for eksempel kan vanlig bruk av dill, spinat eller persille fremkalle negative endringer i blodegenskaper.

Hvordan være i graviditet

Prosessen med å bære et barn er ledsaget av en fullstendig omorganisering av den kvinnelige kroppen og svingninger i hormonell bakgrunn, noe som kan utløse forekomsten av visse sykdommer. Spesielt har gravide ofte problemer med økt blodviskositet, og som følge derav er det forbundet med varikositeter, tromboser og andre plager.

I tillegg skjuler de ofte skjulte sykdommer under graviditet, som forverres av brudd på immunforsvaret. Som et resultat blir ni måneder med å vente på babyen en slags litmuspapir, en test som avslører alle kroniske sårene som en kvinne har. Dette gjelder spesielt for tilstanden til fartøyene og tendensen til å krenke blodtykkelsen.

Vanligvis er hovedproblemet med permeabiliteten av blodkar og risikoen for trombose hos gravide forbundet med nedre ekstremiteter. Det er ved føttene i barneperioden at hovedbelastningen oppstår. Med blodstasis i beinene på beina utvikler varicose veldig raskt. I alvorlige tilfeller utvikler uønskede komplikasjoner, for eksempel tromboflebitt.

Siden bruk av medisiner for kvinner som venter på å bli lagt til familien er sterkt begrenset, kommer matvarer som kan påvirke tettheten og hastigheten på blodstrømmen i karene, først.

Som anbefalt av offisiell informasjon som er lagt ut på tribunene til kvinneklinikker, er hovedvekten i ernæring korrigering av blodets tetthet gjort på:

Vesentlig endre drikkesystemet og øke forbruket av væske og mineralvann bør ikke være. Denne metoden er kontraindisert under graviditet, fordi den overbelaster nyrene.

Friske frukter

I kostholdet må inkludere så mange friske frukter og grønnsaker som epler, kål, agurker, tomater og kjøttprodukter erstattes av fisk, og foretrekker fettfattige varianter.

Under et totalforbud faller nesten alle krydder, spesielt ingefær og laurbærblad, som deres regelmessig bruk kan føre til for tidlig avløsning av placenta og føre til alvorlige sykdommer i løpet av svangerskapet, før tapet av et barn. Av samme grunn ikke bruk homøopatiske midler.

Men den samme fennikel, frisk og i små mengder, som grønne i salat, vil være veldig nyttig.

I prinsippet vekt i form av matlaging, er bare på de fraksjon og hyppige måltider med lys vegetabilsk salat, trukket en blanding av vegetabilske oljer, med tillegg av krydret fisk eller pickles. Du kan også vise fantasi, og skjemme bort gravid med fruktsalater, vegetabilske retter og mange andre retter som er nyttige for tilstanden til blodårer. Velg en meny for en gravid kvinne bør en diettist, basert på dataene fra hennes tester og anbefalinger fra observatør gynekolog.

Mens du gjør korreksjon av ens egen ernæring, er det nødvendig å huske at nyttige produkter som normaliserer blodsirkulasjonen, påvirker andre kroppssystemer. Derfor er det nødvendig å kompetent søke på formuleringen av riktig diett. Dette gjøres best i forbindelse med en ernæringsfysiolog eller en dyktig, som, gitt resultatene fra laboratorietester og medisinsk undersøkelse, vil hjelpe deg å velge den beste menyen og de riktige produktene for å bidra til å redusere blod viskositet.

Folk oppskrifter for blodfortynning

Bedrer blodsirkulasjonen og gjør blodet mindre viskøs hjelpe saften fra bærene av bringebær eller grønn te, brygget med røde blader. Som en del av en bringebær er det aspirinlignende stoffer som positivt påvirker strukturen av et blod.

 • Reduser risikoen for blodpropp i blodårene blåbær eller selleri juice, som anbefales å drikke 100 ml daglig før frokost. Disse organer er vel flytende blod, forbedrer blodsirkulasjonen og lymfestrømmen eliminere stagnasjon og forhindrer fremkomsten av ødem.
 • Nyttige egenskaper viser roten ingefær, som har en bakteriedrepende effekt og forbedrer fordøyelsesprosessene, samt vanlig hvitløk, som forteller blodet som aspirin. For å forbedre blodsirkulasjonen anbefales det å ta hvitløkstinktur. Forbered det som følger:
 • Et par denticles hvitløk fint malt, plassert i en glassfat og hellet 150 ml vodka. Insister på et mørkt sted i 10 dager, filtrer deretter og ta 10 dråper, oppløs dem i en skje med vann. Drikk tinktur du trenger 30 minutter før du spiser.
 • Saften fra bladene vil være spesielt gunstig løvetann, buljong av elderbær eller pilbark. Fra alternative metoder med god effekt er det mulig å oppnå hirudoterapi (behandling med leeches).

Les Mer Om Fartøyene