Tegn og egenskaper ved hjertearytmi hos kvinner

Tegn på hjertearytmi hos kvinner og menn er de samme, men de reagerer annerledes på hjerterytmeforstyrrelsen. Kvinner er vegetativt mer avhengige, føler seg anfall på forhånd, begynner å panikk, på grunn av hvilken den generelle tilstanden forverres.

En sunn person føler seg ikke et slag i hvilestaten. Hvis du må avtale med hjerterytmeforstyrrelser regelmessig, må du finne ut de faktorene som provoserer feilen. Mange sykdommer i kardiovaskulærsystemet begynner med dette symptomet.

Arrhythmia Informasjon

Tegnene på arytmi, som du kan føle deg selv:

 • rask eller langsom hjertefrekvens
 • en skarp forandring i pulsens rytme.

Når kardiovaskulærsystemet forstyrres, oppstår svimmelhet, kvalme, generell svakhet, kortpustethet og en forstyrrelse av bevissthet av varierende intensitet.

Faktorer som fremkaller disse fenomenene kan deles inn i ekstern og intern.

Eksterne er:

 • traumatiske effekter;
 • belastning;
 • endring i klimatiske forhold;
 • forgiftning av kroppen;
 • emosjonell overbelastning og stressende forhold.

Internt - En rekke organiske sykdommer og mangel på sporstoffer: kalium, magnesium og kalsium.

Diagnose av arytmi i EKG-undersøkelse. For eksempel på et kardiogram kan det ikke være noen p-bølge som indikerer atriell systole, men bølger med forskjellig amplitude vises. For lekeren sier dette bildet ikke noe, og kardiologen ser tilstedeværelsen av arytmi.

Sykdommen kan klassifiseres etter type forstyrrelser i hjerterytmen.

 1. Sinus takykardi. Under pulshastigheten opptil 150 slag per minutt. På samme tid, i hjertet av hjertet, er smerte følt.
 2. Sinus bradykardi. Dens karakteristiske symptomer: En reduksjon i pulsfrekvensen til 50-60 slag per minutt og en økning i intrakranielt trykk, forårsaker et angrep av hodepine på grunn av mangel på oksygen i hjernen.
 3. Paroksysmal takykardi. Hjertetrykket akselererer i ro.
 4. Atrieflimmer. Det er en lidelse i atriets arbeid, rytmen i hjertet blir ujevn. Atria begynner å inngå uavhengig avtale.
 5. Sinus arytmi. Pulsen endres: den er en del, og det reduserer antall slag per minutt.

Hos kvinner viser denne symptomatien oftere med fysisk anstrengelse, i stressende forhold, med skiftende vær. Hennes utseende er sterkt påvirket av hormonelle sykluser. Muligheten for arytmi manifestasjon øker under premenstruelt syndrom og påfølgende menstruasjon, under graviditet, i klimakterisk fase.

Hos menn vises arytmi i de fleste tilfeller i hvileperiode: I en drøm, etter en hard arbeidsdag. Takykardi hos menn registreres for øyeblikket fra 37 år. Kardiovaskulære sykdommer er "yngre".

Ved 70-års alderen utjevnes forskjellene i forekomsten og sykdommen av sykdommen.

For å arrestere symptomer på arytmi, kan betablokkere, sedativer, antikoagulanter foreskrives. Men behandlingen av sykdommen begynner først etter å ha identifisert årsakene. Arrytmi kan være det første tegn på tromboembolisme eller bevis for preinfarkt.

Noen ganger krever ikke brudd på hjerteaktiviteten til behandling. Det er nok å balansere regimet av arbeid og hvile, for å bytte til et sunt kosthold - dietter. Tabeller på Pevzner nr. 10 eller 12 - og sykdommen vil forsvinne.

I alvorlige tilfeller kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep.

Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Arrytmi: Årsaker, symptomer, symptomer

Vår hjerte er som en klokke i normal tilstand arbeider med den samme rytme, frekvens og regularitet, og dermed sikre jevn levering til alle vev og organer i de nødvendige organiske, mineraler og oksygen. Men i tilfelle en eller annen form for svikt i arbeidet med kroppens viktigste "driver" - snakker vi om arytmi.

I medisinsk praksis er mange typer av denne sykdommen løst, derfor blir ulike symptomer på hjertearytmi behandlet annerledes. Men vi vil snakke om behandling i en egen artikkel, og her vil vi se på årsaker, symptomer, forskjeller, symptomer på arytmi, slik at, som det sies, vet fienden i ansiktet.

Symptomer, årsaker og risikofaktorer for sykdommenes begynnelse

Når hjertet vårt virker normalt, føler vi ikke engang sin tilstedeværelse i kroppen vår, som om den ikke eksisterer. Men det skjer ikke alltid.

I en sunn kropp er rytmen til hjerterytmen i området 60-80 slag per minutt. Og disse reduksjonene forekommer i samme rytme, dvs. med samme frekvens. Men hvis hjertet slår hyppigere (takykardi), bli mindre hyppig (bradykardi), eller høsten er ikke målt i klokke (med arytmi), som er et symptom på arytmi, i disse tilfellene, vil legen din diagnostisere patologi.

Tegn på arytmi er hjertefading, eller omvendt, dets uberegnelige slag, hvis det "pounding", kan du føle en ubehagelig tilstand på grunn av smerte i brystområdet, samt svimlende tilstander med store pauser mellom slag.

Hovedårsaken til arytmi er hjertepatologi, som indikerer en mulig defekt av hovedorganet, iskemisk sykdom, myokarditt eller kardiomyopati. I noen tilfeller kan det gå før myokardinfarkt, og noen ganger, og være en konsekvens av det. Ofte skyldes det et brudd på metabolske prosesser, dvs. stoffskifte i kroppen.

Årsakene til hjertearytmier er så mange, og de er så forskjellige, avhengig av mange faktorer, at det er ganske vanskelig å liste dem alle. Derfor, la oss nevne de mest vektige:

 • stressende situasjoner og depresjon;
 • økt fysisk aktivitet
 • feil metabolisme;
 • alkoholisme, forbruk av energidrikker og røyking;
 • hjertepatologier;
 • infeksjoner og soppsykdommer;
 • menopause;
 • patologi i hjernen.

Men det er fra den presise identifiseringen av årsaken til hjertearytmi at behandlingen gir håndgripelige resultater. Selv om mange typer arytmier er rent symptomatiske og ikke trenger behandling i det hele tatt. I tillegg er de alltid single.

I tillegg til hjertepatologi er årsaken til arytmi i hjertet en forstyrrelse av kroppens nervesystem, respirasjonssystemer, samt gastrointestinale sykdommer. Og ofte er provokatoren til arytmi våre dårlige vaner. Mer alvorlige tilfeller av arytmi oppstår på grunn av overdosering og forgiftning av stoffet, noe som fører til anafylaktisk sjokk.

Og med den mest alvorlige formen for atrieflimmer, forårsaker symptomer i form av en økning i hans slag på opptil 150 per minutt at en person har alvorlig svimmelhet og oksygen sult.

Årsaker til arytmier har ofte en tilstedeværelse i hjertet av arr eller nekrotisk vev, hindrer passasje av elektriske impulser, samt tynning eller, tvert imot, fortykkelse av veggene i ventriklene i hjertet, den skal drive disse impulser.

Årsakene til arytmi etter å ha spist, og det er slik, er trykket av full mage på membranen. Det er en rask pust, noe som gjør at hjertemuskelen fungerer mer intensivt for kvalitetsvedlikehold av kroppsvevene med oksygen. Det er nødvendig for oss selv å forstå at prosessen med fordøyelsen av mat er energikrevende for organismen. Derfor må du spise ikke i store deler, men fraksjonalt, men ofte. Prøv å ikke spise stekt og salt mat, så vel som ikke prøv å ligge ned for å hvile umiddelbart etter å ha spist, og bruk deg til å gå, for eksempel.

Denne typen arytmi påvirker ofte anoreksi-gjenopprette ungdom og personer som er overvektige.

Svar på spørsmålet om hva som skjer hjertearytmen, mye. I tillegg til symptomene, hvorav de viktigste er kortpustethet, hjertesmerter, senking av blodtrykk, brudd på rytmen til hjerteinfarkt. Hvis du opplever dette, bør du være oppmerksom da disse er tegn på angina og hjertearytmi.

Den farligste manifestasjonen av arytmi er starten på ventrikulær fibrillasjon, preget av en kaotisk sammentrekning av individuelle muskelfibre. Denne patologien kan føre til døden.

Risikofaktorer for hjertearytmi

Risikofaktorer for sykdomsutbrudd er:

 • medfødt genetisk predisponering (unormal utvikling av hjertet, medfødte arytmier);
 • patologi av endokrin opprinnelse (hvis thyroidhormoner frembringer en økt mengde (i dette tilfellet, en takykardi) og redusert innhold (bradykardi) diabetes;
 • høyt blodtrykk (provoserer utviklingen av iskemi, som tykner veggene i ventrikkelen og dette forandrer impulsernes natur);
 • brudd på elektrolyttdannelse (overskudd eller mangel på elektrolytter (Ca, Mg, Na, K);
 • bruk av psyko- og narkotiske stimulanser.

Derfor fører behandling av arytmie symptomer ikke til permanent kur. Det er bare nødvendig å slutte å ta antiarytmiske legemidler, da manifestasjonen av sykdommen gjenopptas. Riktig behandling består i mulig eliminering av patologi, som fungerte som en arytmisk sammentrekning av hjertet.

Særegenheter av sykdommens etiologi hos kvinner og menn

Symptomer på hjertearytmi hos kvinner ligner på mange måter menn, men det er noen funksjoner, blant annet:

 • Aldersrelatert symptom på sykdommen: hos kvinner blir sykdommen oftest oppdaget etter 50 år;
 • høy sensualitet av kvinner i forhold til sykdomsangrep: umiddelbart føler de seg og ofte panikk om det.

Tegn på hjertearytmi hos kvinner har svakhet, en følelse av hjertesvikt, spenning, brystsmerter. I tillegg kan det manifesteres av uigennytthet i øynene, som oppfattes som en normal tilstand. I tilfelle av hyppige manifestasjoner av slike symptomer, bør du raskt konsultere en lege, da dette kan føre til jevn svimmelhet, samt et slag eller hjerteinfarkt.

Hovedårsaken til arytmi hos kvinner på grunn av deres økte følelsesmessighet, sammenlignet med menn, er stress og hyppig nervøsitet. Sammen med dette er det en negativ effekt på det kardiovaskulære systemet av overflødig vekt, røyking, inntaket av forskjellige stimulanser som koffein, samt hjertesykdommer. Nylig, for de ovennevnte grunner og den ekstra fysisk stress når uvørent eller umodenhet av den mannlige halvparten av menneskeheten, kvinner har til skulder byrdene av familien vedlikehold.

Tegnene på hjertearytmi hos menn er identiske med kvinners. Men fremveksten av et hjerteinfarkt hos menn viser medisinsk statistikk mye oftere enn kvinner, og tilfeller av atrieflimmer i den mannlige halvdelen av menneskeheten diagnostiseres mye oftere.

Symptomer på arytmi hos menn er ikke forskjellig fra kvinners manifestasjoner av sykdommen, og uttrykkes ved konstant svakhet, kortpustethet, brystsmerter, svimmelhet, svimmelhet.

De viktigste årsakene til hjertearytmier hos menn er i en usunn levemåte, som er uttrykt i den ubalanserte diett i all hast (for eksempel single), hyppig småspising, overdreven bruk av alkohol, røyking. Disse faktorene kan også tilskrives en skarp overgang fra hyppig idrettstrening med stor fysisk anstrengelse på kroppen til en stille og ofte inaktiv livsstil. En slik skarp forandring av forhold forhindrer restrukturering av hjertet til en helt motsatt rytme, og det virker feil.

Det skjer at brudd på normal rytme i hjertet og tilstedeværelsen av andre patologiske symptomer på hjertearytmi behandling ikke krever. De kan vises selv i en sunn person og har en helt god karakter. Dessuten er slike livskvalitet slike arytmier ikke vist.

Men selv de som ikke påvirker kvaliteten på blodsirkulasjonsfeil i hjerterytmen av noen, er vanskelig å bære og kan påvirke ikke bare jobbsendringen, men også stilen og livsstilen.

Arrytmi hos kvinner: årsaker og behandling

Ved arytmi forstås patologiske brudd på hjertets rytme. De kan knyttes til frekvensen eller brudd på sekvensen av hjertekontraksjoner: Den raske rytmen veksler med fading. Manifestasjon av hjertearytmi hos kvinner er ikke så sterk som menns. Derfor er diagnosen av sykdommen vanskelig. Uten skikkelig rettidig behandling oppstår negative konsekvenser: arytmi fører til utvikling av mer alvorlige sykdommer. Regelmessige forebyggende medisinske undersøkelser vil bidra til å unngå utvikling av patologi.

Karakteristiske trekk ved patologi

Arrhythmia - et systematisk brudd på rytmen til arbeidet i hjertet av en stabil natur, kombinert med passende endringer i deres konsistens og styrke.

Det normale antallet hjerteslag per minutt er 60-90 slag.

Oppmerksomhet vær så snill! Det bør huskes at økningen i hjertefrekvensen på grunn av fysisk anstrengelse, psyko-nomisk stress, som skjedde en gang og ikke har en systemisk natur, ikke kan betraktes som tegn på arytmi.

Hjertrytmen består av flere komponenter. Normalt arbeid i hjertet avhenger av fraværet av funksjonsfeil i signalets konduktivitet, spenningen av nerveimpulser, sammentrekninger, driften av det automatiserte systemet.

Derfor kan det være mange grunner. De kan være forbundet med lidelser i nervesystemet, patologiske forhold i hjertet, hormonelle lidelser, genetisk arvelighet.

Årsaker til patologi

Arrytmi er i seg selv ikke en uavhengig sykdom, men snarere et symptomtrekk ved en bestemt patologi. Svært manifesterer seg sjelden. Som regel er det andre medfølgende tegn. Hovedhandlingene i behandlingen bør rettes mot årsaken til problemet for å forhindre tilbakefall i fremtiden.

Arrytmi hos kvinner kan utvikles av grunner som er typiske for forekomsten av en sykdom hos mennesker av alle kjønn og alder:

 1. fysisk belastning, som har en høy frekvens, overdreven. Samtidig er det ikke nok tid til fullstendig restaurering;
 2. søvnforstyrrelser, mangel på en fullverdig lang hvileperiode;
 3. spiseforstyrrelser: bruk av en rekke dietter, sult, mangel på diett, inntak av for salt, fet, krydret, krydret mat, drikke alkohol;
 4. ofte gjentatt sterke psyko-emosjonelle sjokker;
 5. Tilstedeværelsen av patologiske problemer i kardiovaskulærsystemet: hjerteinfarkt, hjertemuskulaturhypoksi, hjertesvikt, koronar hjertesykdom, hjertefeil med medfødt og oppkjøpt etiologi;
 6. Andre medfølgende plager: vegetativ-vaskulær dystoni, alvorlig form for hypoksi, hormonell ubalanse, diabetes mellitus;
 7. utseendet av bivirkninger på grunn av bruk av ulike medisiner. Generelt er disse hormonelle og beroligende legemidler, preparater med koffein;
 8. brudd på elektrolytiske funksjoner, som skyldes mangel på sporstoffer;
 9. forgiftning med nikotin eller etylalkohol.

Det er også særegne grunner for forekomsten av brudd som er karakteristisk for kvinner:

 1. brå endringer i nivået av hormoner i climax-scenen. Sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt hos kvinner over 40 år øker;
 2. Graviditetstid: En endring i hormonell bakgrunn, lavere hemoglobinnivå, endring i metabolisme, økning i blodvolumet i blodet;
 3. premenstruelt syndrom: det høye innholdet av hormonet østrogen i blodet i denne perioden fremmer opphopningen av væske i kroppen som favoriserer utviklingen av arytmi;
 4. kvinnelig følelsesmessighet: en voldsom reaksjon på ytre stimuli, spenning i en stressende situasjon er årsaken til hjertefrekvensfeil, mild arytmi kan ganske enkelt bli ignorert;
 5. høyverdig mat: dietten skal være forskjellig og inneholde alle nødvendige vitaminer og mikroceller. Med utilstrekkelig ernæring, svinger hjertemuskelen, er utarmet, kan ikke fungere i normal modus.

Pathogenetisk relatert til arytmi kan være:

 • traumer av hode og brystben, som følge av at blodsirkulasjonen er ødelagt på grunn av mekanisk skade;
 • elektrisk støt, alvorlig frostbit får hjertet til å fryse eller arbeide med økt intensitet;
 • brudd på blodviskositet på grunn av mangel på sporstoffer (kalium, kalsium, magnesium).

Årsakene til arytmi kan være både medfødt og oppkjøpt. Det er imidlertid en egen kategori - en risikogruppe:

 • alder etter 50 år;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner, spesielt røyking;
 • vanlig stress og depressive forhold
 • Kritisk lav kroppsvekt;
 • vektig;
 • bruker mye kaffe og energidrikker;
 • ulike patologier av kardiovaskulærsystemet;
 • bruk av narkotika som påvirker hjertet eller andre deler av sirkulasjonssystemet.

Symptomer på hjertearytmi

Symptomer på arytmi kan manifesteres på forskjellige måter. De kan deles inn i tre grupper:

 1. anfall uten tilsynelatende årsaker, manifesteres av en skarp forandring i hjertefrekvensen, noe som kan føre til tap av bevissthet;
 2. systemiske manifestasjoner: et brudd på hjerteslag er ledsaget av generell svakhet og andre karakteristiske trekk;
 3. Forløpet av arytmi uten uttalte manifestasjoner.

Symptomer på arytmi:

 1. følelse av en tydelig rytme av hjerterytmen:
 • rask rytme med takykardi;
 • en følelse av å synke av hjertet med bradykardi;
 • skjelving av hjertet med blandet arytmi;
 • merkbar svikt i hjerteslagets rytme med ekstrasystole;
 1. en følelse av tyngde og smerte i brystbenet;
 2. generell svakhet, svimmelhet;
 3. depressive tilstander med hyppige endringer i humør og utseendet av frykt, inkludert frykt for død.

På grunn av en mer følelsesmessig oppfatning av patologiske forandringer, har kvinner spesielle symptomer på arytmi:

 1. problemer med å puste, en følelse av mangel på luft;
 2. mørkere i øynene;
 3. desorientering, kortvarig bevissthetstap
 4. en kraftig temperaturstigning, som varer kort tid og går av seg selv.

Oppmerksomhet vær så snill! Det skal huskes at utviklingen av arytmi er mulig hos menn og kvinner i alle aldre. Du har lagt merke til noen glitches i hjerterytmen - kontakt umiddelbart kardiolog. Ung alder, utmerket helse, fravær av dårlige vaner og hjertesykdommer i det siste, gir ikke garanti for beskyttelse mot utvikling av arytmi.

Grunnleggende former for arytmi og deres egenskaper

Hjertefrekvensen er grunnlaget for klassifisering av hjerterytmeavvik i følgende former:

 • normokardi: 60-90 kardiale sammentrekninger per minutt, hjertefrekvens er normal, rytmen er ødelagt;
 • bradykardi: mindre enn 60 slag per minutt, kjennetegnet ved en redusert hjertefrekvens, blodtilførselen til organer og vev er svekket;
 • takykardi: mer enn 100 hjerteslag per minutt, akselerert hjerteslag, svak hjertefylling og blodutstrømning, noe som resulterer i vevshypoksi.

Hvis man skal klassifisere en patologi på faktoren av årsaken til forekomsten, utmerker seg slike sykdomsgrupper:

 1. Normotrope forstyrrelser i automatisme. Sekvensen og korrektheten av faser av hjertesyklusen endres ikke, pulsgenereringsmodusen for sinus-atrialenoden endres. Hjertet akselererer eller bremser rytmen sin.
 2. Heterotrofe forstyrrelser i automatisme oppstår på grunn av påvirkning av de nedre noder av ledende system på hjertefrekvensen. Impulskontrollsenteret forskyves, synkronisiteten av sammentrekningene er ødelagt.
 3. Extrasystolia oppstår når myokardets evne til å utføre en responsfunksjon til innkommende impulser. Defekte reduksjoner dannes på grunn av generering av signaler fra andre deler av hjertet.
 4. Den blandede typen utmerker seg med en raskere tilførsel av spennende pulser og en samtidig reduksjon av ledningsevnen. Denne typen inkluderer atriell fibrillering og fladdring av hjertet.

Diagnose av sykdommen

For å utføre kvalitativ diagnostikk, er det nødvendig å utføre alle påfølgende trinn:

 1. studien av anamnese ved å intervjue pasienten og studere sykdommens historie. Betydningen er styrken og frekvensen av manifestasjon av arytmie symptomer, resept av de første tegn på avvik, det er viktig selv tid på dagen, karakteristisk for manifestasjoner av sykdommen;
 2. innstilling av den primære diagnosen er mulig av resultatene av auskultasjon - lytter til rytmen og hjertefrekvensen med et stetoskop;
 3. laboratorietester av blod og urin: generell og biokjemisk analyse, bestemmelse av hormonell bakgrunn;
 4. gjennomføre elektrokardiografi. Prosedyren bidrar til å bestemme hvilken type arytmi. I noen tilfeller utføres det med belastning;
 5. ultralydsundersøkelse med det formål å bestemme berørte områder av myokardiet og andre hjertesykdommer;
 6. MR gir deg mulighet til å spesifisere scenen av sykdommen, identifisere komplikasjoner i andre organer, patologier som påvirker hjerterytmen.
 7. diagnose av takykardi ved metoden for stimulering av karoten sinus. Spor endringer i hjertefrekvens når du trykker på høyre halspulsårer. Cellene i denne regionen utfører en regulerende funksjon i hjertefrekvensen.

Behandling av sykdom

Effektiviteten av behandlingen avhenger av en kvalitativt utført diagnose. Behandling av arytmi er forhåndsbestemt av patologi, som var den primære årsaken til utviklingen av forstyrrelser. Avhengig av dette velges metodene og behandlingsregimene for hver pasient individuelt. Tradisjonelt er det 2 måter å bekjempe sykdommen på:

 1. konservativ terapi. Betyr bruk av ulike medisiner. Når de patologiske forandringer i hjertet skal ta medisinen kan styrke til hjertemuskelen og dens funksjonelle utvinning: beta-blokkere, diuretika, kalsiumkanalblokkere, statiner. Med økt nervøs spenning er sedativer foreskrevet: Persen, Afobazol, Novopassit. Legemidler som har en direkte effekt på normaliseringen av hjerterytmen: Cordarone, Sotalex, Propafenone.
 2. operative kirurgiske inngrep vises i ekstreme tilfeller i nærvær av alvorlige patologier. For tiden kan kirurgisk inngrep erstattes av radiofrekvensablation. Radiofrekvensbølger cauterize en liten del av myokardiet. Prosedyren stimulerer kontinuiteten i sitt arbeid, samt bidrar til restaureringen av funksjonaliteten til vev tilstøtende rommen.

I tilfelle en livstruende er en implantasjonskirurgi foreskrevet for pacemakeren. Enheten er designet for å opprettholde hjertet på et visst nivå, mens stoppe hjertet utfører stimulering.

Folkemetoder

Bruk av alternativ medisin bør bare være et tillegg til hovedbehandlingen. Det skal huskes at folkemidlene kan redusere symptomene, lette sykdomsforløpet, men kan ikke påvirke roten til problemet. For dette er det bare nødvendig å bruke et middel etter samordning med den behandlende legen.

Som et slikt middel benyttes herbaldekok som er fremstilt fra en ingrediens eller samling av medisinske planter. Positiv effekt for arytmi har sitronmelisse, oregano, villrose, hagtorn, vendelrot, Leonurus, mynte, johannesurt. For å finne ut hva spesielle urter eller doser skal gjelde, trenger du en konsultasjon av en kardiolog. Noen avgifter er anbefalt for å supplere med honning eller sitron, som har en positiv effekt på arytmi.

I tillegg anbefales det overholdelse av visse regler: å utelukke fra kostholdet junk food, for å minimere bruken av salt, pepper og andre krydder, redusere forbruket av fet mat, unngå alkohol og kullsyreholdige drikker, for å balansere kostholdet, gi opp hermetikk og en rekke pølser. Fortrinnsvis forbruk av kokte produkter, dampede retter. En positiv effekt i arytmi er forbruket av frukt, grønnsaker, bær, nøtter, grønnsaker, belgfrukter, tørket frukt, sjømat.

Arytmi er en lammende sykdom. Patogenesen av hjertearytmi hos kvinner er preget av en ganske lang latent periode. Sykdommen manifesterer seg når utviklingsgraden allerede er ganske komplisert. Bruk av forebyggende tiltak, regelmessige medisinske undersøkelser, forsiktig og oppmerksom holdning til ens helse tillater unngått utvikling av hjerterytmeforstyrrelser.

Tegn på hjertearytmi hos kvinner

En av de vanskeligste delene av kardiologi er arytmologi (en egen klinisk disiplin som omhandler korrigering av ulike hjertearytmier). Den patologiske tilstanden som oppstår ved en funksjonsfeil i hjertets ledningssystem, som sikrer organets evne til rytmiske sammentrekninger, kalles hjertearytmi. Ifølge statistikken er det ca 15% av det totale antallet hjertesykdommer, og ofte, i mangel av akutte medisinske tiltak, forårsaker det utviklingen av hjertesvikt og kan til og med føre til dødelig utgang.

Hva er en arytmi?

De viktigste elektrofysiologiske funksjonene til hjertevev inkluderer automatikk, ledningsevne, spenning, kontraktilitet og refraktivitet. Når takle ledningsevne (cellers evne til å utføre elektriske impulser) eksitabilitet (evne til hjertet blir eksitert under påvirkning av impulser) og automatikk (automatisk generering av pulssignaler) hyppigheten av feil oppstår, og korrekt sekvens av hjerterytmen sammentrekninger, d.v.s. Det koordinerte arbeidet i kroppen er forstyrret. I klinisk praksis kalles denne patologiske tilstanden, som forekommer under påvirkning av en eller flere etiologiske faktorer, arytmi.

Årsakene til arytmier

Det er mange grunner som utløser utviklingen av hjertearytmier. De er ekstrakardiale (utkardiale), hjerte og idiopatiske.

Ekstrakardiale faktorer

 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Stressfulle situasjoner;
 • Narkotikaforgiftning (hjerterytmeforstyrrelse, forårsaket av diuretika, hjerteglykosider, antiarytmiske og psykotrope legemidler, adrenomimetika av indirekte virkning);
 • Nikotin eller alkoholforgiftning;
 • Koffeinforgiftning;
 • Endokrine patologier (hypertyreose);
 • Organiske og funksjonelle lesjoner i sentralnervesystemet;
 • Elektrolytt ubalanse (diaré, oppkast, dehydrering av kroppen);
 • Overoppheting eller hypotermi i kroppen;
 • Dysfunksjon av det autonome nervesystemet;
 • PMS (premenstruelt syndrom);
 • Insekt biter;
 • Økt kroppstemperatur;
 • Feokromocytom (binyretumor);
 • Elektriske og mekaniske skader;
 • Genetiske faktorer (arvelig kardiomyopati).

Hjertefaktorer

 • Hjertesvikt;
 • IHD (iskemisk hjertesykdom);
 • Arteriell hypertensjon;
 • Medfødte og anskaffe hjertefeil;
 • Myokarditt er smittsom og ikke-smittsom;
 • Kirurgiske inngrep og diagnostisk manipulering av hjertet.
 • Aldersrelaterte sklerodegenerative forandringer i myokardiet og hjertets ledningssystem (erstatning av muskelceller i hjertemuskulaturen med fibrøst vev).

Mekanismen for arytmi

Det ledende hjertesystemet, som består av spesialiserte celler som produserer og utfører elektriske impulser, sikrer at organet fungerer som det skal. I sinusnoden (rytmestyreren som befinner seg i den øvre delen av høyre atrium), produseres et pulsignal som utløser sammentrekningen av hjertet. Videre strekker den seg til atriumet, og deretter til henholdsvis ventriklene, som forårsaker deres sammentrekning. På grunn av det faktum at hver cardiomyocyte (celle ledningssystemet) har evnen til periodisk å generere elektriske pulser, er det en mulighet for å få over pacemakeren pulser. Det er imidlertid tilfeller når ikke alle pulsene fører til reduksjon i hjertet, eller et pulsignal forårsaker flere sammenføyninger. Alle disse situasjonene forårsaker ulike brudd på hjerterytmen.

Kliniske former for arytmi

 1. Takykardi (ventrikulær og supraventrikulær).
 2. Bradykardi.
 3. Arytmi.
 4. Brudd på intraventrikulær og atrioventrikulær ledningsevne.
 5. Dysfunksjon av sinuskoden.

Av naturen til det kliniske kurset, er hjertearytmier permanent og forbigående, kan være akutte og kroniske.

Symptomer på takyarytmier (takykardi)

Avhengig av lokalisering av kilden til hjertearytmier, er takyarytmier delt inn i ventrikulær og supraventrikulær.

Kliniske tegn på atrieflimmer

Atrieflimmer, eller atrieflimmer, er den vanligste lidelsen karakterisert ved en økning i hjertefrekvensen til 600 slag per minutt. Det kan være vedvarende, vedvarende og paroksysmal. De mest karakteristiske symptomer på atrieflimmer hjertebank, kortpustethet, ubehag, stikkende smerte eller i hjertet, øket svetting, hyppig vannlating og muskelsvakhet. Pasienter klager over å føle urimelig frykt, en tilstand av panikk, svimmelhet og svimmelhet observeres ofte.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er en patologisk tilstand ledsaget av paroksysmer (hjertebank) med en hjertefrekvens på 140-220 slag per minutt. Plutselig utvikling og plutselig redusert forstyrrelse av hjertepulsering, karakterisert ved en bevaret regelmessig rytme, kan ha en annen varighet (fra flere sekunder til flere dager).

Avhengig av lokaliseringsstedet for fokuset på excitasjon, er paroksysmal takykardi delt inn i 3 former: preeksentrisk, ventrikulær og atrial-ventrikulær. Angrep av arytmi er ledsaget av svimmelhet, følelse av nummenhet og sammentrekning i brystet, i hjerteområdet, støy i ørene. Noen pasienter kan oppleve nevrologiske symptomer (svekkelse av frivillige bevegelser (hemiparese), taleforstyrrelser). Også karakteristiske tegn på paroksysmal takykardi inkluderer en liten økning i kroppstemperatur, kvalme, akkumulering av gasser i tarmen, økt svette. Etter et angrep utvikler pasienten polyuria (frigjøringen av en stor mengde urin med lav tetthet). Med langvarig supraventrikulær arytmi, er det en dråpe i blodtrykket, en sterk svakhet utvikler seg, og synkope er mulig.

Symptomer på sinus bradykardi

Denne typen arytmi er preget av en hjertefrekvens som ikke overstiger 60 slag per minutt. Oftest utvikler bradykardien mot bakgrunnen av organiske lesjoner i hjertet. Uregelmessig hjerterytme (puls under 40 slag per minutt) er ledsaget av svakhet, klebrig kaldsvette, smerter i hjertet, svimmelhet, blodtrykk ustabilitet, mulig kortvarig tap eller forvirring, svekket hukommelse og konsentrasjon, kortvarige synsforstyrrelser. Den farligste tilstanden med bradykardi er kramper (angrep av Morgani-Adems-Stokes), som varer i et minutt. I fravær av rettidig medisinsk behandling, kan angrepet bli forlenget og føre til en pusteopphør.

Symptomer på ekstrasystolen

Extrasystole er et brudd på hjerterytmen, preget av forekomst av en eller flere ekstraordinære sammentrekninger av hjertemuskelen. De mest karakteristiske symptomene på sykdommen inkluderer hjerteslag, et kortvarig stopp og en påfølgende spenning. Ofte klager pasienter på brystsmerter, mangel på luft, en følelse av frykt og urimelig angst, økt svetting. Avhengig av lokalisering av eksitasjonsfokus er ekstrasystoliske lidelser i hjerterytmen atrielle, ventrikulære og atrioventrikulære (atrioventrikulære).

Diagnose av arytmi

Den første fasen av diagnosen hjerterytmeforstyrrelser inkluderer innsamling av anamnese og fysisk undersøkelse av pasienten.

Instrumentelle diagnosemetoder inkluderer ikke-invasive og invasive undersøkelsesmetoder. Pasienten er tildelt:

 • EKG (elektrokardiografi) av hjertet;
 • Holter overvåking (EKG, utført i løpet av dagen eller flere dager);
 • ekkokardiografi;
 • ultralyd;
 • transesofageal elektrofysiologisk studie (CHEPI) av hjertet;
 • intrakardiell elektrofysiologisk studie (VEI);
 • Ultralyd av skjoldbruskkjertelen;
 • test med fysisk aktivitet (under kontroll av EKG, blodtrykk, puls og generell helse til pasienten);
 • en generell blodprøve;
 • blodprøve for INR (internasjonalt normalisert forhold);
 • biokjemisk blodprøve

Arrytmi behandling

Valget av terapeutisk taktikk utføres under hensyntagen til årsaken, forstyrrelsen av hjerterytmen og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Medisinsk behandling av arytmi

Til dags dato brukes anti-arytmiske stoffer i klinisk praksis, som i henhold til deres virkningsmekanisme er delt inn i 4 klasser:

 1. Membranstabiliserende legemidler (blokkere av natriumkanaler).
 2. β-adrenoblokere (legemidler som reduserer styrke og hjertefrekvens).
 3. Kaliumkanalblokkere (kaliumantagonister).
 4. Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister).

Pasienter med kronisk kardiovaskulær sykdom (iskemisk hjertesykdom, kronisk hjertesvikt, hypertensjon) i tillegg til antiarytmika anbefales å motta ACE-hemmere og statiner, diuretika, midler som reduserer blodtrykket, kombinasjonsterapimidler og så videre.

Kirurgiske behandlingsmetoder

 1. ECS (elektrokardiostimulering).
 2. Implantasjon av en cardioverter-defibrillator.
 3. Radiofrekvens (kateter) ablation.

Forebygging av arytmier

For å hindre utvikling av hjerterytmeforstyrrelser, bør følge alle medisinske anbefalinger om behandling av den underliggende sykdom (hypertensjon, hypertyroidisme, koronar hjertesykdom, aterosklerose Cardiosclerosis, medfødt og ervervet hjertesykdom, mitralstenose, etc.).

For å forhindre atrieflimmer anbefales det at pasienten balanserer kostholdet, nekter sterk kaffe, te og brennevin. En viktig faktor for å hindre og hemme utviklingen av sykdommen er moderat fysisk aktivitet, gå utendørs, avvisning av dårlig praksis å oppnå indre ro (mottak sedativer, motiverende), opprettholdelse av kroppsvekt i en stabil tilstand, kontinuerlig overvåking av blodsukker og kolesterol i blodet, høyverdig hvile og en drøm.

Symptomer og tegn på hjertearytmi hos kvinner

Symptomer på hjertearytmi hos kvinner har noen spesifikke aspekter, forårsaket av kroppens fysiologiske struktur. Hjertearytmi er en ganske vanlig form for funksjonsfeil i det menneskelige kardiovaskulære systemet. Slike forstyrrelser fører sjelden til alvorlige konsekvenser, men de er fortsatt mulige dersom det ikke treffes tiltak.

Generelt er mekanismen for sykdomsutviklingen lite avhengig av kjønn, men de psykologiske aspektene forandrer seg litt på manifestasjonen av patologi. Symptomer på hjertearytmi hos kvinner kan manifestere seg mye lysere enn med en manns sykdom. I tillegg observeres en helt annen statistikk over sykdommen hos gravide kvinner.

Egenskaper av hjertearytmi

Ved hjertearytmi menes en stabil avvik fra hjertefrekvensens norm eller en unormal forandring i sekvens og styrke. Sinusrytmen av sammentrekning er gitt av sinusnoden, som gir en puls gjennom myokardiet langs ledersystemet til muskelfibrene. I tilfelle av brudd på automatisme, spenning, ledningsevne og kontraktilitet av orgelet av en eller annen grunn, opptrer arytmi av sammentrekninger. Hovedårsakene til dette fenomenet ligger i de vegetative, endokrine, elektrolytiske og andre patologiene i myokardiet, og noen ganger også i ledersystemets genetiske predisponering.

I normal tilstand fungerer hjertet med en frekvens på 60-90 kutt per minutt uten fysisk anstrengelse. Patologi kan initiere en forandring i rytme både i retning av å senke (avtagende) og i akselasjonens stigning (økning) i frekvensen.

Avhengig av arten av anomali, kan hjertearytmi deles inn i hovedvarianter. Sinus takykardi er forårsaket av en økning i sinusknutens automatiskitet og er preget av en økning i kuttfrekvensen - mer enn 90 slag per minutt - i ro mens pulsen kan høres innen 130-230 slag per minutt. Sinus bradykardi er beskrevet av en reduksjon i hjertesammentrekning - under 60 slag per minutt (muligens opptil 40 eller mindre) på grunn av redusert node-excitabilitet.

Den farligste type arytmi er den cilierte typen, som er forbundet med en kaotisk sammentrekning av noen atriale muskelfibre på grunn av en signifikant økning i myokardial spenning og en anomali i ledersystemet. Sinusnoden begynner å miste funksjonen til pacemakeren. Extrasystolia er en ganske vanlig arytmi og forårsaker en gruppe eller enkelt utilsiktet sammentrekning av muskelen på grunn av ytterligere impulser gitt av forskjellige deler av ledersystemet.

Hovedfunksjonen - tidlig spenning og en ekstraordinær reduksjon av hjertet under påvirkning av disse impulser, ikke generert av sinusnoden.

Årsaker til arytmi hos kvinner

Hovedårsakene som fører til forekomsten av arytmi er typisk for personer av alle kjønn og alder:

 1. Hyppig og overdreven fysisk anstrengelse, spesielt uten en riktig gjenopprettingsperiode.
 2. Søvnforstyrrelser, utilstrekkelig hvileperiode.
 3. Overdriven inntak av salt, fett og krydret mat, tidlig mat, ukontrollert sult, alkoholmisbruk.
 4. Hyppig og sterk psykologisk og følelsesmessig stress.
 5. Patologier i kardiovaskulærsystemet: iskemisk sykdom, myokardinfarkt (betennelse), hjerte muskelhypoksi, hjertesvikt, medfødte eller kjøpte hjertefeil.
 6. Andre sykdommer: dystoni i det vegetative vaskulære systemet, hypoksi (under påvirkning av bronkitt og andre luftveissykdommer), dysfunksjon av hormonkjertlene, diabetes mellitus.
 7. Bivirkninger av medisiner (antidepressiva, diuretika, hormoner, koffeinholdige legemidler).
 8. Elektrolytisk ubalanse, forårsaket av mangel på essensielle mikroelementer.
 9. Giftig effekt av skadelige stoffer, inkl. nikotin og etylalkohol.

Spesifikke kvinnelige årsaker

I tillegg til generelle årsaker, hos kvinner, oppstår hjertearytmi noen ganger mot bakgrunnen av hormonelle forandringer i kroppen etter overgangsalderen. Risikoen for arytmi hos kvinner stiger kraftig etter 50 år, når hovedårsakene danner overgangsalderen.

Psykologiske egenskaper hos kvinner fører til rangeringen av hodet av en slik grunn som emosjonell spenning. Selv små negative spenninger kan forårsake stabil arytmi. I dette tilfellet kan utseendet på arytmi hos de fleste kvinner forårsake panikk, noe som fører til en økning i patologi.

En spesifikk kvinnelig årsak til sykdommen er en kunstig sult i navnet å miste vekt. Slike ukontrollerte prosesser fører ofte til forskjellige typer hjertemessige anomalier. Kvinner er sterkere utsatt for slike årsaker som hypotermi, fysisk overbelastning, som er forbundet med fysisk utvikling. Faktorer for røyking og drikking av alkohol hos jenter er mye sterkere enn hos menn.

Årsaker til sykdommen i svangerskapet

Siden de første ukene av svangerskapet er kvinner utsatt for sinusarytmi, som skyldes følgende årsaker:

 1. Øk blodstrømmen (ca. 20%) og dannelsen av et nytt system for fôring av barnets blod, noe som øker hjertebelastningen betydelig.
 2. En økning i tonen i det sympatiske nervesystemet.
 3. Redusert motstand mot stress.
 4. Elektrolytisk ubalanse under påvirkning av toksikose.
 5. Nedsatt hemoglobinnivå.
 6. Forringet skjoldbruskfunksjon.
 7. Forverring av kroniske sykdommer, inkl. hjertefeil.

Den største byrden på hjerteaktivitet faller i løpet av første trimester og de siste ukene av svangerskapet.

Symptomer på arytmi

Symptomer på hjertearytmi hos kvinner kan manifesteres på forskjellige måter, og derfor er arytmi delt inn i tre karakteristiske former:

 1. Kramper: En sykdom som opptrer asymptomatisk, manifesterer plutselig seg ved en skarp forandring i hjerteslag, noe som noen ganger fører til tap av bevissthet.
 2. Kronisk manifestasjon av sykdommen, når det er svakhet og andre tegn.
 3. Asymptomatisk arytmi.

Kvinner, som regel, oppfatter svært følelsesmessig symptomene på arytmi, på grunn av hva de forsterkes og ser mer merkbar ut. De viktigste symptomene på sykdommen er:

 1. Følelsen av unormale hjerteslag: takykardi - en forsterket del av reduksjonen, med bradykardi - en følelse av hjertestans, når blandet arytmi - atrial hjertet slår på - kjente feil hjerterytme rytme.
 2. Svakhet og svimmelhet.
 3. Ubehagelig følelse av tyngde i hjertet.
 4. Følelse av frykt, en dramatisk endring av humør, urimelig fobi, depresjon.

Spesifikke kvinnelige symptomer på hjertearytmi manifesteres på grunn av forsterkningen av nye symptomer på grunn av følelsesmessige erfaringer med dette fenomenet. Slike symptomer inkluderer:

 • en uventet mørkning i øynene;
 • midlertidig besvimelse (besvimelse);
 • smerte i hjertet;
 • mangel på pust, følelse av stuffiness;
 • en skarp kort temperaturstigning.

Et viktig trekk ved arytmi hos kvinner er en betydelig økning i varigheten av angrepet etter å ha fylt 50 år.

Diagnose av sykdommen

Når de første tegnene på en abnormitet i hjerterytmen vises, bør du konsultere en lege for å bestemme sykdommen og differensieringen av arytmi fra andre plager. Den primære diagnosen er legen basert på resultatene av auskultasjon. Prøver av blod og urin tas for generell analyse. Viktig informasjon som bestemmer typen av arytmi, gir resultatene av EKG. For å klargjøre sykdomsstadiet og tilstedeværelsen av mulige komplikasjoner i andre organer, utføres magnetisk resonansbilder og stimulering av karoten sinus.

Hjerterytme er en ganske lumsk sykdom i retning av utviklingen av hjertepatologier. Unnlatelse av å ta betimelig handling kan føre til prosesskomplikasjoner. Arrytmi hos kvinner fortsetter i henhold til samme mekanisme som hos menn, men de kvinnelige kroppens psykologiske egenskaper fører til manifestasjon av sterkere og farligere symptomer.

Les Mer Om Fartøyene