Komplett oversikt over dyscirculatory encephalopathy: årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er dyscirculatory encefalopati, hvilke sykdommer som fører til dens utvikling. Hvilke metoder brukes til å etablere diagnosen. Behandling av denne sykdommen og pasientomsorgen.

Encefalopati (forkortet ED) - et brudd av funksjon av hjernen, som utvikler seg som et resultat av diffus skade på sin vev på grunn av kronisk insuffisiens av cerebral blodtilførselen (dvs. de kar i hjernen).

Med kronisk mangel på blodtilførselen opplever hjernevevet hele tiden et underskudd på oksygen og næringsstoffer som leveres av blod. Som regel er DE forårsaket av en vanlig lesjon av små blodkar, derfor forekommer cellefunksjonsforstyrrelser i hele hjernen.

Det er praktisk talt umulig å eliminere patologiske forandringer i små hjernekar og konsekvensene av langvarig mangel på oksygen og næringsstoffer. DE er en sakte fremgangssykdom, som i alvorlige tilfeller fører til fullstendig tap av evnen til å jobbe, selvbetjening og sosiale ferdigheter.

Neuroscientists og psykiatere er opptatt av DE.

årsaker

Årsakene til DE forener deres skadelige effekter på hjernen blodkar. Til dem tilhører:

 • aterosklerose i hjernen;
 • hypertensiv sykdom;
 • diabetes mellitus;
 • Kardiovaskulære sykdommer med tegn på kronisk sirkulasjonsfeil;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • arteriell hypotensjon.

Alle disse sykdommene fører til en forverring av blodtilførselen til hjernen på grunn av en nedgang i blodstrømmen eller forstyrrelser fra siden av de vaskulære veggene. På grunn av kronisk mangel på oksygen og næringsstoffer er det en diffus død av hjerneceller og dets atrofi.

Med fullstendig blokkering av bittesmå cerebrale fartøy med aterosklerotiske plakk, utvikler pasienter flere små slag som ikke forårsaker noen merkbare symptomer. Imidlertid er slike personer i økt risiko for å utvikle dyscirculatory encephalopathy.

symptomer

De viktigste symptomene på DE kan deles inn i kognitive og nevrologiske lidelser. I tillegg til disse symptomene, pasienter med sirkulasjons encefalopati observert følelsesmessige forstyrrelser som oppstår humørsvingninger, vilter gråte eller le, treghet, tap av interesse i miljøet.

Kognitiv svekkelse

Kognitiv svekkelse er forverring av mentale evner, som hovedsakelig påvirker hukommelse, tenkning, evnen til å lære, løse hverdagsproblemer og oppleve ny informasjon.

Tidlige tegn på kognitiv svekkelse i AD:

 1. Senker ned av tenkning.
 2. Vanskeligheter med å planlegge sine handlinger.
 3. Problemer med forståelse.
 4. Problemer med oppmerksomhetskonsentrasjon.
 5. Endringer i atferd eller humør.
 6. Problemer med korttidsminne og tale.

I de første stadiene av DE kan disse symptomene ikke merkes, noen ganger blir de tatt for tegn på annen sykdom - for eksempel depresjon. Imidlertid indikerer deres tilstedeværelse at en person har en viss grad av hjerneskade og at han trenger behandling.

Over tid er det kliniske bildet av kognitiv svekkelse forverret. Progresjonen av sykdommen utvikler sakte, selv om det hos noen pasienter kan forekomme raskt nok i flere måneder eller år. Sene symptomer på kognitiv svekkelse i AD inkluderer følgende:

 • Betydelig bremsing av tenkning.
 • Disorientasjon i tid og sted.
 • Tap av minne og uttalt vanskeligheter med oppmerksomhetskonsentrasjon.
 • Vanskeligheter med å finne de riktige ordene.
 • Sterke personlighetsendringer - for eksempel aggressivitet.
 • Depresjon, humørsvingninger, mangel på interesse eller entusiasme.
 • Økende vanskeligheter med utførelsen av hverdagens oppgaver.

Neurologiske lidelser

I tillegg til kognitiv svekkelse utvikler pasienter med alvorlig DE de nevrologiske symptomer som inkluderer:

 • svimmelhet;
 • hodepine;
 • ustabilitet under gang, gangavbrudd;
 • forverring av koordinering av bevegelser;
 • bremse bevegelser;
 • tremor av ekstremiteter;
 • tale og svelgeforstyrrelser;
 • tap av kontroll over vannlating og avføring.

diagnostikk

For diagnostisering av vaskulære encefalopati leger avhøre pasienten eller hans familie av symptomer forstyrrende ham, påvise nærvær av sykdommer, som kan føre til dårlig blodtilførsel til hjernen. Etter at den generelle og nevrologisk undersøkelse, inkludert identifikasjons sene reflekser, muskeltone og styrke, følsomhet, koordinasjon og balanse.

For å bekrefte diagnosen, en laboratorie og instrumental undersøkelse, brukes en vurdering av kognitiv svekkelse.

Laboratorieforskning

Ved hjelp av laboratorietester forsøker de å klargjøre årsakene til utviklingen av DE. For å gjøre dette, bestem:

 1. Generell blodprøve med leukocytformel.
 2. Blodkoagulasjonsindeks (koagulogram).
 3. Lipidprofil (nivå av forskjellige typer kolesterol).
 4. Nivået av glukose i blodet.
 5. Nivået av skjoldbruskhormoner.

Instrumental undersøkelse

Formålet med instrumental undersøkelse med DE er å visualisere lesjonene av blodkar og hjernevev, samt å identifisere årsakene til denne sykdommen.

Hovedeksamenene, som tillater å skaffe seg et bilde av hjernevævet:

 • Computertomografi (CT) - smertefri testen er utført i løpet av hvilken et stort antall av røntgenbilder ved forskjellige vinkler. Da skaper datamaskinen, ved hjelp av informasjonen mottatt, et detaljert bilde av hjernen. CT gir informasjon om strukturen i hjernen, kan oppdage lommer av slag og mindre slag, endringer i blodårene og svulster. Noen ganger mer detaljert visualisering og øke den diagnostiske verdien av en pasient undersøkelse CT med kontrast, i løpet av hvilken det radioopake medikamentet blir administrert intravenøst.

 • Magnetic resonance imaging (MRI) - en metode som bruker for visualisering av hjernens radiobølger og sterke magnetfelt. Denne undersøkelsen varer lenger enn CT-skanning, men det er også helt smertefritt. Med hjelp av MR kan du få mer detaljert informasjon om slag, mikrostreker og patologi av cerebral fartøy.
 • På DE gjennomfører også en rekke andre undersøkelser:

  1. Ultralydundersøkelse av karoten arterier er en undersøkelse som ved hjelp av høyfrekvente lydbølger kan oppdage aterosklerose eller strukturelle forandringer fra hoved blodkarene som leverer blod til hjernen.
  2. Elektroencefalografi er en metode for registrering av hjernens elektriske aktivitet.
  3. Oftalmoskopi - undersøkelse av fundusen som blodårene befinner seg på. Hvis en person har en lesjon av hjernearteriene, gjenspeiles dette oftest i tilstanden til retinalfartøyene.
  4. Elektrokardiografi er en metode for registrering av hjertets elektriske aktivitet, som du kan oppdage mange av sine sykdommer som fører til hjertesvikt - for eksempel arytmier.

  Evaluering av kognitive funksjoner

  Hovedproblemet hos pasienter med DE og personer nær dem er kognitiv svekkelse. For å vurdere kognitive funksjoner er det mange spesielle nevropsykologiske tester som er utformet for å vurdere pasientens evne:

  • snakk, skriv, forstå muntlig og skriftlig tale;
  • arbeid med tall;
  • å oppleve og huske informasjon
  • utvikle en handlingsplan
  • effektivt reagere på hypotetiske situasjoner.

  behandling

  Dysirkulatorisk encefalopati behandling tar sikte på å stoppe eller sakte utviklingen av hjerneskade, forhindre utvikling av slag, behandling av sykdommer som førte til cerebral sirkulasjonssykdom.

  Vanligvis omfatter den terapeutiske planen livsstilsendringer:

  • Sunn mat.
  • Vekt normalisering.
  • Nekte å røyke og drikke alkohol.
  • Fysisk aktivitet.

  Drogbehandling med DE utføres på følgende områder:

  1. Hypotensiv terapi med sikte på å normalisere blodtrykket. Vedlikehold av normale blodtrykksnivåer kan bidra til å forhindre eller forsinke progresjonen av AD. I de fleste tilfeller er nærværet av kroniske cerebrovaskulær svikt leger anbefaler bruk preparater som tilhører gruppen av angiotensin-konverterende enzym-inhibitorer (for ramipril, perindopril) eller angiotensin (kandesartan, losartan) reseptoren, som det antas at de har beskyttende egenskaper med hensyn til hjernen, blodkar hjerte og nyrer. Dersom for å kontrollere blodtrykket av disse stoffene er ikke nok, blir de kombinert med andre medikamenter - diuretika (indapamid, hydroklortiazid), betablokkere (bisoprolol, nebivolol) kalsiumkanal-blokker (amlodipin, felodipin). Egnet for pasienter med DE-preparater fra trykk kan kun utpeke en lege.
  2. Senke blod kolesterol. Siden den annen vesentlig årsak til ED er cerebral aterosklerose, er pasienter med denne sykdommen ofte foreskrevne legemidler som reduserer kolesterol i blodet. De mest brukte statiner (atorvastatin, rosuvastatin), som - i tillegg til kolesterolreduksjon - også forbedre tilstanden av det indre lag fartøy (endotel) redusere blod viskositet, stoppe eller bremse utviklingen av aterosklerose, har antioksidanteffekt.
  3. Antiaggregant terapi. En av de obligatoriske komponentene i den kurative planen for DE. Antiaggreganter påvirker blodplater, og forhindrer liming (aggregering), noe som forbedrer hjernens sirkulasjon. Den mest foreskrevne aspirin i lave doser.

  Disse tre områdene av narkotikapreparasjon for karsirkulatorisk encefalopati er anerkjent av nesten alle leger. I tillegg anbefaler mange nevrologer følgende typer behandling:

  • Antioxidant terapi er en behandlingsmetode basert på antagelsen om fordelene med narkotika som undertrykker de skadelige effektene av frie radikaler. Disse inkluderer vitamin E, askorbinsyre, actovegin, meksidol.
  • Bruk av kombinerte virkemidler. Det antas at disse midler å normalisere blodpropper, cerebral blodstrøm i små kar, venøs utstrømning fra hjernen, og eie antioksidant, angioproteguoe og neurobeskyttende egenskaper. Oftest nevrologer fore vinpocetine, pentoxifylline, piracetam, cinnarizin.
  • Metabolisk terapi. Mange leger mener at forbedring av metabolismen i hjernecellene er en integrert del av behandlingen av karsirkulatorisk encefalopati. Den vanligste foreskrevet cerebrolysin, cortexin, glycin.
  • Forbedring av kognitive funksjoner. For å behandle forstyrrelser i minnet, å tenke, dømme og planlegge handlinger, blir ofte legemidler som øker nivået av nevrotransmittere foreskrevet. De inkluderer donepezil, galantamin, memantin.

  I de fleste pasienter er det ikke mulig å fullstendig eliminere disirkulatorisk encefalopati ved hjelp av medisinbehandling. Et godt resultat av behandlingen er en stopp eller avmatning i sykdomsprogresjonen og kognitiv svekkelse.

  Livreddende pasienter med alvorlig dyscirculatory encefalopati

  Det er mange forskjellige metoder som gjør livet enklere for pasienter med alvorlig DE. Disse inkluderer:

  • Arbeidsterapi - å identifisere problemer i hverdagen, som kan omfatte dressing eller vasking, og deres løsninger.
  • Talebehandling - bidrar til å eliminere kommunikasjonsproblemer.
  • Terapeutisk fysisk trening er nyttig for å eliminere problemer med bevegelser.
  • Psykoterapi - for å forbedre minnet, mental kapasitet, sosial interaksjon.
  • Endringer i hjemmet - for eksempel å sikre god belysning i alle rom, eliminere glatte seter og tepper, legge til rekkverk og rekkverk, skape komfortable forhold, glidesko.

  I DE-pasienter kan forverring og angst forekomme under alle nye forhold (for eksempel når de er innlagt på sykehus), når de blir utsatt for overdreven støy, når en stor gruppe ukjente mennesker går inn i en stor klynge når det er nødvendig med komplekse oppgaver.

  Omsorg for en pasient med en alvorlig form for DE er en fysisk og psykologisk forringende prosess. Den som har det, kan føle sinne, sinne, skyld, skuffelse, despondency og sorg. Derfor er det svært viktig å legge mer oppmerksomhet til ens egen helse, å hvile, for å tilfredsstille ens behov, både for å ta vare på en pasient med DE, og for pasientene selv.

  outlook

  Prognosen avhenger av scenen og årsaken til denne sykdommen. Dysirkirkulatorisk encefalopati i hjernen gir egentlig ikke noe til å fullføre kur. Formålet med terapien er å forsinke eller stoppe utviklingen av kognitiv svekkelse og nevrologiske symptomer.

  DE øker dødeligheten, risikoen for skade fra fall.

  Alt om dyscirculatory encefalopati

  Vaskulær insuffisiens fører til ujevn fôring av ulike soner i hjernen. Berørt av oksygen og næringsstoffer, slutter de å utføre sine funksjoner og blir gradvis ødelagt.

  Med karsirkulatorisk encefalopati observeres psykiske og psykomotoriske forstyrrelser, og utvikling av motoriske lidelser er også mulig.

  I praksis av nevrologer anses denne sykdommen som en av de vanligste. Ifølge statistiske data viser sykdomsforstyrrelser i 5-6% av befolkningen. Alvorlige komplikasjoner av det beskrevne syndromet er utviklingen av senil demens, samt iskemisk slag.

  ÅRSAKER

  Encefalopati utvikles på bakgrunn av sykdommer, som bidrar til en gradvis reduksjon i lumen av arteriene som gir blod til hjernen. Syndromet utvikler seg gjennom årene og forårsaker uopprettelige endringer i hjernekonstruksjoner. De mest sårbare er hvite materie og subkortiske strukturer.

  Provoking patologier:

  • arteriell hypertensjon;
  • diabetes mellitus;
  • arterosklerotiske lesjoner av hjernekarene;
  • hyperkolesterolemi;
  • osteokondrose, ryggrads traumer;
  • venøs stasis av blod;
  • vegetativ-vaskulær dystoni;
  • arytmi;
  • blodsykdommer;
  • vaskulitt.

  De provokerende faktorene:

  • arvelig predisposition;
  • kroppsvekt over normale verdier
  • lav fysisk aktivitet;
  • mentalt arbeid;
  • stress,
  • røyking, drikking av alkoholholdige drikkevarer.

  Alle disse faktorene forårsaker et brudd på blodtilførselen til hjernen, hypoksi og atrofi av vevet. Vascular dyscirculatory encephalopathy diagnostiseres 2 ganger oftere blant hypertensive pasienter.

  KLASSIFISERING

  Sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen encefalopati er klassifisert etter flere tegn.

  Formen av sykdommen avhengig av etiologien:

  • arterosklerotisk encefalopati;
  • hypertensjon;
  • venøs;
  • blandet.

  Former av sykdommen etter dagens natur:

  • sakte fremgang, eller klassisk;
  • hurtig progressiv;
  • remitting.

  Isolere sirkulatorisk encefalopati, hvor progressive endringer forekommer i hjernevævet, ledsaget av neurasthenisk syndrom.

  sYMPTOMER

  Mange middelaldrende og eldre merker en rask tretthet og tretthet. Hos 65% av pasientene observeres en følelsesmessig lidelse i form av depresjon. Disse symptomene er uspesifiserte og ustabile, så de er ofte ikke grunnen til å søke medisinsk hjelp. Det er mulig at disse er tegn på karsirkulatorisk encefalopati, som bør identifiseres og behandles i de tidlige utviklingsstadiene.

  Det kliniske bildet av sykdommen avhenger av det berørte området av hjernen og er beskrevet av karakteristiske syndromer.

  Symptomer på dyscirculatory encefalopati:

  • Patologiske endringer i kapillærene som omslutter hjernen, med kronisk karsirkulatorisk encefalopati, manifesteres i form hodepine.
  • Når de subkortiske sonene blir ødelagt, tretthet, mild smerte, døsighet, tinnitus og humørsvingninger.
  • Når endringer i det grå stoffet er notert Tankeforstyrrelse, Det er vanskelig for en person å konsentrere seg, planlegge handlinger og huske ny informasjon.
  • Nederlaget for pyramide strukturer forårsaker forstyrrelser i bevegelsen. Dette manifesteres i gang og ansiktsuttrykk av en person.
  • Når nevroner er ødelagt i hjernebarken Pasienten blir for impulsiv.
  • Nekrotiske endringer i det subkortiske laget av frontal lobe provoserer Depresjon, apati og manglende evne til selvbetjening.
  • Forstyrrelser i kortisk-nukleare veier forekommer eksternt ufrivillige bevegelser av leppene med irritasjon av huden.
  • Ved døden av nevroner i den occipitale subkortiske delen verre visjon.

  Grad av sykdom

  Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene er disirkulatorisk encefalopati delt inn i en rekke grader.

  Grader av alvorlighetsgrad av dyscirculatory encephalopathy:

  • ² grad. Ved de første tegn på karsirkulatorisk encefalopati utviser pasienten følelsesmessige forstyrrelser i form av tearfulness, depresjon og irritabilitet. Noen ganger kan du ha hodepine. Tretthet vokser raskt, selv etter mindre fysisk anstrengelse, reduseres mentale fakulteter.
  • ІІ grad karakterisert ved en aktiv progresjon av de beskrevne symptomer. Det er tegn på organisk hjerneskade. Pasienten har forstyrret koordinasjonen av bevegelser, utvikler patologisk refleks, lammelse og parese.
  • ІІІ grad. Pasienten er apatisk, hans aktivitet er uproduktiv eller slet ikke. Sannsynligvis epileptiske anfall. En person kan ikke selvbetjene seg selv, han trenger hjelp fra andre.

  DIAGNOSE

  Med henblikk på tidlig diagnose av dyscirculatory encephalopathy, anbefales alle personer i fare for å ha regelmessige undersøkelser hos en nevrolog. Ved diagnostisering av atrofi grad 2 gjør det mulig å suspendere den patologisk prosess, så i det tredje trinn markerte forandringer i nervecellene ikke responderer på behandling.

  For å identifisere strukturelle og funksjonelle endringer i hjernen utføres en rekke undersøkelser.

  Metoder for diagnostisering av dyscirculatory encephalopathy:

  • Beregnet tomografi (CT, MR);
  • neurosonography;
  • galvanotherapy;
  • elektroencefalografi;
  • rheoencephalography.

  Tomografi gir et klart bilde av patologiske endringer i fase 2 og 3 av sykdommen. Når diagnosen utføres, er legene avhengige av MR-tegn.

  MR-tegn på dyscirculatory encefalopati:

  • Tilstedeværelse av aterosklerotiske plaques (kalsifiseringer);
  • tegn på hydrocephalus;
  • vaskulære hypotensive inneslutninger.

  Konstruksjon, blokkering, aterosklerotiske endringer i karene kan vise uspesifikke symptomer. Tegn på at dette er encefalopati kan detekteres ved hjelp av ultralydsdopplerografi.

  BEHANDLING

  Terapi bør begynne i de tidlige stadiene av sykdommen, med de første tegn på karsirkulatorisk encefalopati. Slike tiltak er truffet for å hindre stroke og er komplisert behandling.

  Ved første og andre stadier av karsirkulatorisk encefalopati, er behandlingen rettet mot å gjenopprette nerveceller og forbedre hjernecirkulasjonen. Nøkkelen til vellykket behandling er også stabilisering av blodtrykk og normalisering av lipidmetabolisme. For dette formålet er en rekke medisiner og fysioterapi prosedyrer foreskrevet.

  Narkotikabehandling av dyscirculatory encephalopathy:

  • Antihypertensive stoffer som reduserer blodtrykket.
  • Venotonics - for å øke tonen i veggene i blodårene.
  • Nikotinsyrepreparater for stimulering av blodsirkulasjon.
  • Statiner anbefales for å senke kolesterol i blodet.
  • Nootropiske legemidler øker aktiviteten og ledningsevnen til nevroner.
  • Vitaminer i gruppe B har en positiv effekt på metabolske prosesser i nerveceller.
  • Antihypoksanter reduserer alvorlighetsgraden av hypoksi.

  Fysioterapeutisk behandling av dyscirculatory encephalopathy:

  • UHF i nakkeområdet;
  • galvaniske strømmer på kraftsonen;
  • terapeutisk radon, karbondioksid og oksygenbad;
  • electrosleep;
  • akupunktur;
  • laser applikasjon.

  Vær også oppmerksom på overholdelse av lavt kalori diett med avvisning av fettstoffer av animalsk opprinnelse.

  Medisin og fysioterapi kan være effektive inntil symptomene på karsirkulatorisk encefalopati har oppnådd funksjonene i tredje fase av sykdommen.

  Vesentlig innsnevring av karene forårsaket av aterosklerotiske forandringer eller som oppstår ved cervikal osteokondrose, behandles raskt for å gjenopprette deres patency.

  Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter

  Encefalitt er en gruppe av inflammatoriske sykdommer i hjernemateriell som har en smittsom, allergisk eller giftig natur. Utviklingen av sykdommen kan forårsake.

  Dysirkulatorisk encefalopati (DEP): diagnose, symptomer og stadier, behandling

  Dyscirculatory encephalopathy (DEP) er en jevn fremgang, kronisk skade på nervesvevet i hjernen på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Blant alle vaskulære sykdommer i den nevrologiske profilen, tar DEP førsteplassen i frekvens.

  Inntil nylig var denne sykdommen forbundet med alderdom, men i de senere år har situasjonen forandret seg, og sykdommen er diagnostisert allerede for den frivillige befolkningen på 40-50 år. Problemets haster er forårsaket av det faktum at irreversible endringer i hjernen fører ikke bare til en endring i oppførsel, tenkning og psykomotional tilstand av pasienter. I en rekke tilfeller er funksjonshemming påvirket, og pasienten trenger hjelp utenfor og pleier når man utfører vanlige husholdningsoppgaver.

  Til grunn for utviklingen av vaskulær encefalopati er kroniske skader på nervevevet på grunn av hypoksi-indusert vaskulær patologi, men DEP refererer til antall av cerebrovaskulære sykdommer (TSVB).

  • Mer enn halvparten av tilfeller av DAP er assosiert med aterosklerose, når lipidplakkene forhindrer normal bevegelse av blod gjennom cerebrale arterier.
  • En annen viktig årsak til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen er hypertensjon, hvori der er en krampe av de små arterier og arterioler, en irreversibel endring i vaskulære vegger i form av dystrofi og multippel sklerose, som til slutt fører til problemer med å levere blod til nervecellene.
  • I tillegg til aterosklerose og hypertensjon, kan årsaken til vaskulære encefalopati være diabetes, er rygg patologi hemmet når blodstrømmen i den vertebrale arterier, vaskulitt, cerebrale vaskulære misdannelser, traumer.

  Ofte, spesielt hos eldre pasienter, er en kombinasjon av flere årsaksfaktorer - aterosklerose og hypertensjon, hypertensjon og diabetes, og muligens tilstedeværelsen av flere sykdommer, mens han snakker om encefalopati av blandet opprinnelse.

  på grunnlag av DEP - brudd på blodtilførselen til hjernen på grunn av en eller flere faktorer

  DEP har de samme risikofaktorene som sykdommene forårsaker det, fører til en nedgang i blodstrømmen i hjernen: Overvekt, røyking, alkoholmisbruk, unøyaktigheter i ernæring, stillesittende livsstil. Kunnskaper om risikofaktorer gjør det mulig å utføre forebygging av DAP selv før forekomsten av symptomer på patologi.

  Utvikling og manifestasjoner av dyscirculatory encefalopati

  Avhengig av årsaken utmerker seg flere typer vaskulær encefalopati:

  1. Hypertensive.
  2. Aterosklerotisk.
  3. Venøs.
  4. Blandet.

  Endringer i fartøyene kan være forskjellige, men siden resultatet på en eller annen måte er et brudd på blodstrømmen, er manifestasjonene av ulike typer encefalopati stereotyp. De fleste eldre pasienter er diagnostisert med blandet form av sykdommen.

  Av naturens natur kan encefalopati være:

  • Raskt utviklet, når hvert trinn tar omtrent to år;
  • Remitter med en gradvis økning i symptomer, midlertidige forbedringer og en jevn nedgang i intelligens;
  • Klassisk, når sykdommen er strukket i mange år, før eller senere fører til demens.

  Pasienter og deres slektninger, konfrontert med en diagnose av DAP, vil vite hva de kan forvente av patologi og hvordan de skal håndtere det. Encefalopati kan tilskrives antall sykdommer i hvilke en vesentlig byrde på ansvar og bekymringer faller på de omkringliggende syke mennesker. Slægtninge og slektninger bør vite hvordan patologi vil utvikle seg og hvordan de skal oppføre seg med et sykt familiemedlem.

  Kommunikasjon og sameksistens med en pasient med encefalopati er noen ganger en vanskelig oppgave. Det er ikke bare behovet for fysisk hjelp og omsorg. Spesielt vanskelig er kontakten med pasienten, som allerede er i den andre fasen av sykdommen blir vanskelig. Pasienten kan ikke forstå andre eller forstå på sin egen måte, og han mister ikke alltid umiddelbart muligheten for aktiv handling og talekommunikasjon.

  Slægtninge som ikke fullt ut forstår essensen av patologi, kan gå inn i en tvist, bli sint, fornærmet, prøv å overbevise en pasient om noe som ikke vil gi noe resultat. Pasienten deler i sin tur sine naboer eller bekjente med sin begrunnelse om hva som skjer hjemme, er tilbøyelig til å klage på ikke-eksisterende problemer. Skje, det kommer til klager i ulike tilfeller, fra boligkontoret og slutter med politiet. I en slik situasjon er det viktig å utøve tålmodighet og takt, og husk alltid at pasienten ikke skjønner hva som skjer, ikke kontrollerer seg selv og er ikke i stand til selvkritikk. Å forsøke å forklare noe for pasienten er en helt ubrukelig sak, så det er bedre å ta sykdommen og forsøke å forene seg med den voksende demens i en elsket.

  Dessverre er det ikke uvanlig at voksne barn, desperat, opplever impotens og til og med sinne, er klare til å nekte å ta vare på en syke foreldre og overføre dette ansvaret til staten. Slike følelser kan bli forstått, men det er alltid nødvendig å huske at foreldrene en gang ga all sin tålmodighet og styrke den voksende baby, ikke sove om natten, behandlet, hjulpet og var alltid der, men fordi omsorg for dem - en direkte plikt for voksne barn.

  Symptomene på sykdommen er sammensatt av brudd på de intellektuelle, psykomotoriske, motoriske lidelsene, avhengig av hvor alvorlig disse bestemmer stadiet av DEP og prognose.

  Klinikken skiller tre stadier av sykdommen:

  1. Den første fasen er ledsaget av mindre brudd på kognitive funksjoner, som ikke hindrer pasienten i å jobbe og fører en vanlig livsstil. Neurologisk status er ikke krenket.
  2. I andre fase blir symptomene forverret, det er et klart brudd på intellektet, det er motorforstyrrelser, psykiske abnormiteter.
  3. Den tredje fasen - den mest vanskelig, er vaskulær demens med en skarp nedgang av intelligens og tenkning, brudd på nevrologisk status, som krever konstant overvåking og vedlikehold av uføre ​​pasienter.

  DEP på 1 grad

  Diskusjonen av encefalopati av 1. grad fortsetter vanligvis med en overvekt av følelsesmessige lidelser. Klinikken utvikler seg gradvis, gradvis, andre legger merke til endringer i karakteren, skriver av dem for alder eller tretthet. Mer enn halvparten av pasientene med den første fasen av DAP lider av depresjon, men er ikke tilbøyelige til å klage over det, er hypokondriak, apatisk. Depresjon skjer av en mindre årsak eller uten det, mot en bakgrunn av fullstendig velvære i familien og på jobben.

  Deres klager pasienter med DEP av 1 grad konsentrere seg om somatisk patologi, ignorerer humørsvingninger. Så er de bekymret for smerter i leddene, ryggen, magen, som ikke samsvarer med den virkelige graden av skade på indre organer, mens apati og depresjon er lite bekymret for pasienten.

  Det er veldig karakteristisk for DEP er forandringen i følelsesmessig bakgrunn, ligner neurastheni. Det er plutselige endringer i humør fra depresjon til plutselig glede, grunnløs gråt, angrep mot aggresjon mot andre. Ofte er søvn forstyrret, tretthet, smerte i hodet, fravær og glemsomhet. Differensial DEP fra nevrasteni betraktes som en kombinasjon av de beskrevne symptomene med kognitive forstyrrelser.

  Kognitiv svekkelse er funnet hos 9 av 10 pasienter og inkluderer vanskeligheter med konsentrasjon, hukommelsestap, rask tretthet med mental aktivitet. Pasienten mister den tidligere organisasjonen, opplever vanskeligheter med å planlegge tid og plikter. Han husker hendelsene fra sitt liv, gjengir han nesten ikke informasjonen han nettopp har mottatt, han husker ikke godt hva han har hørt og lest.

  I første fase av sykdommen vises allerede visse motoriske lidelser. Det er klager på svimmelhet, ustabilitet i gang og selv kvalme med oppkast, men de vises bare under gangavstand.

  DEP av 2. grad

  Progresjon av sykdommen fører til DEP 2 grader, når Ovennevnte symptomer er forverret, det er en betydelig reduksjon i intelligens og tenkning, minne og oppmerksomhetsforstyrrelser, Men pasienten kan ikke objektivt vurdere sin tilstand, ofte overdriver hans evner. Det er vanskelig å trekke en klar linje mellom den andre og tredje graden av DEP, men absolutt tap av evnen til å arbeide og muligheten for selvstendig eksistens er ubestridelig for tredje grad.

  En kraftig nedgang i etterretning forhindrer oppfyllelse av arbeidsoppgaver, skaper visse vanskeligheter i hverdagen. Arbeidet blir umulig, interessen for vanlige hobbyer og en hobby går tapt, og pasienten kan tilbringe timer for noe ubrukelig eller i det hele tatt å sitte i tomgang.

  Orienteringen i rom og tid er forstyrret. Å gå til butikken, kan en person som lider av en DEP, glemme de planlagte kjøpene, og komme ut av det husker ikke alltid veien hjem. Slægtninge bør være oppmerksomme på slike symptomer, og hvis pasienten selv forlater huset, er det bedre å sikre tilstedeværelsen av minst noe dokument eller notat med adressen, da det ofte er tilfeller med å finne et hjem og slektninger til slike pasienter som plutselig mistet.

  Den følelsesmessige sfæren fortsetter å lide. Bytte stemninger gir vei til apati, likegyldighet til hva som skjer og andre. Kontakt med pasienten blir nesten umulig. Det er ingen tvil om at det er merkbare motorforstyrrelser. Pasienten går sakte og blander beina sine. Det skjer at det i begynnelsen er vanskelig å begynne å gå, og da er det vanskelig å stoppe (som parkinsonisme).

  Heavy DEP

  DEP av alvorlig grad er uttrykt i demens, når Pasienten mister helt sin evne til å tenke og utføre målrettet handling, apatisk, kan ikke navigere i rom og tid. På dette stadium er forstyrres eller til og med fraværende en tilkoblet tale fremstår som grov nevrologiske symptomer i form av orale automatism tegn, karakterisert ved dysfunksjon av bekkenbevegelsesforstyrrelser mulig parese og lammelse, anfall.

  Hvis pasienten fortsatt kan stå og gå i demensstadiet, må man huske muligheten for faller som er fulle av brudd, spesielt hos eldre med osteoporose. Alvorlige brudd kan bli dødelig i denne kategorien av pasienter.

  Demens krever konstant omsorg og hjelp. En syke person, som et lite barn, kan ikke spise, gå på toalettet, ta vare på seg selv og tilbringe mesteparten av tiden sin eller ligge i sengen. Alle ansvar for å opprettholde sitt liv bæres av slektninger, gir hygieniske prosedyrer, kosttilskudd, som er vanskelig å stryke, de overvåker også tilstanden til huden for ikke å gå glipp av forekomsten av trykksår.

  I noen grad med alvorlig encefalopati kan slektninger bli enda enklere. Pleie, som krever fysisk innsats, involverer ikke kommunikasjon, og derfor er det ingen forutsetninger for tvister, vred og vrede på ord som pasienten ikke er klar over. På stadium av demens skriver de ikke lenger klager og forstyrrer ikke naboens historier. På den annen side, for å observere den faste nedgangen til en elsket uten mulighet for hjelp og forstås av dem, er en tung psykologisk byrde.

  Noen ord om diagnose

  Symptomer på begynnelsen encefalopati kan være ubetydelig for pasienten eller hans slektninger, så Nevrologisk konsultasjon - den første tingen å gjøre.

  Risikogruppen omfatter alle eldre, diabetikere, hypertensive pasienter, personer med aterosklerose. Legen vil ikke bare vurdere den generelle tilstanden, men også utføre enkle tester for kognitiv funksjonsnedsettelse. Han vil be deg om å tegne en klokke og merke tiden, gjenta ordene i riktig rekkefølge, etc.

  Diagnostikk av DEP krever konsultasjon av en oftalmolog, elektroencefalografi, ultralyd med doppler av karene i hode og nakke. For å utelukke en annen patologi i hjernen, er CT og MR vist.

  Forklaring av årsakene til DEP involverer EKG, blodprøve for lipidspektret, koagulogrammer, bestemmelse av blodtrykk, blodsukkernivå. Det er tilrådelig å konsultere en endokrinolog, en kardiolog, i noen tilfeller - en vaskulær kirurg.

  Behandling av dyscirculatory encefalopati

  Behandlingen av karsirkulatorisk encefalopati bør være omfattende, med sikte på å eliminere ikke bare symptomene på sykdommen, men også årsaker, forårsaker endringer i hjernen.

  Rettidig og effektiv behandling av hjernepatologi har ikke bare den medisinske aspektet, men også en sosial og selv økonomisk, fordi sykdommen fører til avbrudd av arbeidsevne og, til slutt, funksjonshemming og pasienter i alvorlige stadier krever hjelp utenfra.

  DEP-behandling er rettet mot å forebygge akutte vaskulære sykdommer i hjernen (slag), korrigere sykdomsforløpet og gjenopprette hjernens funksjon og blodstrømmen i den. Medikamentterapi kan gi et godt resultat, men bare med pasientens medvirkning og ønske om å bekjempe sykdommen. Først av alt er det nødvendig å revidere livsstilen og spisevaner. Ved å eliminere risikofaktorene hjelper pasienten i stor grad legen i kampen mot sykdommen.

  Ofte på grunn av vanskeligheten ved å diagnostisere de innledende stadier, begynner behandlingen med 2. grad av DEP, når kognitiv svekkelse ikke lenger er i tvil. Likevel tillater det ikke bare å bremse utviklingen av encefalopati, men også å bringe pasientens tilstand til et nivå som er akseptabelt for uavhengig livsaktivitet og i noen tilfeller arbeidskraft.

  Ikke-medisinsk terapi av dyscirculatory encephalopathy inkluderer:

  • Normalisering eller i det minste vektreduksjon til akseptable verdier;
  • diett;
  • Utelukkelse av dårlige vaner;
  • Fysisk aktivitet.

  Overvekt betraktes som en risikofaktor for utvikling av både hypertensjon og aterosklerose, så det er svært viktig å få det tilbake til det normale. For dette er både en diett og fysisk anstrengelse nødvendig, som er mulig for pasienten i forbindelse med hans tilstand. Å bringe livsstilen tilbake til normal, utvide fysisk aktivitet, er det verdt å slutte å røyke, noe som påvirker vaskulærveggene og hjernevævet negativt.

  Kosthold i DAP bør bidra til å normalisere fettmetabolismen og stabilisere blodtrykket, Derfor anbefales det å redusere forbruket av animalsk fett, og erstatte dem med vegetabilsk fett. Det er bedre å nekte fett kjøtt til fordel for fisk og sjømat. Mengden bordssalt bør ikke overstige 4-6 g per dag. I dietten bør være et tilstrekkelig antall matvarer som inneholder vitaminer og mineraler (kalsium, magnesium, kalium). Fra alkohol må også gi opp, fordi bruken bidrar til utviklingen av hypertensjon, og fettstoffer og kalori snacks er en direkte vei til aterosklerose.

  Mange pasienter har hørt om behovet for et sunt kosthold, selv opprørt, de tror at du må gi opp mange av de matvarer og delikatesser, men dette er ikke sant, fordi kjøttet ikke nødvendigvis steke i olje, akkurat nok av det til å koke. Med DEP, er frisk frukt og grønnsaker nyttig, hvilken moderne mann forsømmer. Dietten er stedet for poteter, løk og hvitløk, urter, tomater, magert kjøtt (kalvekjøtt, kalkun), alle typer meieriprodukter, nøtter og korn. Salater er bedre å fylle med vegetabilsk olje, men fra majones er det nødvendig å nekte.

  I de tidlige stadiene av sykdommen, når de første tegnene på hjerneskade har nettopp dukket opp, er det nok å revidere livsstilen og ernæringen, og ta hensyn til sportsaktiviteter. Med patologiens fremgang er det behov for medisinbehandling, som kan være patogenetisk, rettet mot den underliggende sykdommen, og symptomatisk, utformet for å eliminere symptomene på DAP. I alvorlige tilfeller er kirurgisk behandling mulig.

  medisinering

  Patogenetisk terapi dyscirculatory encephalopathy inkluderer kjemper med høyt blodtrykk, vaskulær skade aterosklerotisk prosess, brudd på fett og karbohydratmetabolisme. For formål med patogenetisk behandling av DEP foreskrives preparater av forskjellige grupper.

  For å eliminere hypertensjon gjelder:

  1. Angiotensin-omdannende enzymhemmere er indisert for pasienter med hypertensjon, særlig ung alder. Denne gruppen omfatter beryktet kapropril, lisinopril, losartan et al., Viste at disse medikamentene kan redusere graden av kardial hypertrofi og medium, muskel, arterioler lag, noe som forbedrer blodsirkulasjonen i total og mikrosirkulasjonen, spesielt.
   ACE-hemmere er foreskrevet for pasienter med diabetes mellitus, hjertesvikt, aterosklerotiske lesjoner av nyrene. Å nå normale blodtrykksdiagrammer, er pasienten langt mindre mottakelig, ikke bare for kronisk iskemisk hjerneskade, men også for slag. Doser og behandlingsregime for medisiner i denne gruppen er valgt individuelt basert på egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.
  1. Betablokkere -.. atenolol, pindolol, propranolol, etc. Disse stoffene reduserer blodtrykket og hjelpe til å gjenopprette funksjonen av hjertet, noe som er spesielt nyttig for pasienter med arytmier, iskemisk hjertesykdom og kronisk hjertesvikt. Betablokkere kan administreres i parallell med ACE-inhibitorer, og hindringer for deres anvendelse kan være diabetes, bronchial astma, i visse typer av ledningsforstyrrelser i hjertet, så behandling velges kardiolog etter detaljert undersøkelse.
  2. Kalsiumantagonister (nifedipin, diltiazem, verapamil) forårsaker en antihypertensiv effekt og kan bidra til normalisering av hjerterytmen. I tillegg eliminerer legemidlene i denne gruppen vaskulær spasme, reduserer stressen i de arteriolære veggene og forbedrer dermed blodstrømmen i hjernen. Bruk av nimodipin hos eldre pasienter eliminerer noen kognitiv svekkelse, og har en positiv effekt selv i stadium av demens. Et godt resultat er bruk av kalsiumantagonister for alvorlige hodepine forbundet med DEP.
  3. Vanndrivende stoffer (furosemid, veroshpiron, gipotiazid) er konstruert for å redusere trykket ved å fjerne overflødig væske og redusere volumet av sirkulerende blod. De er foreskrevet i kombinasjon med ovennevnte grupper av legemidler.

  Etter normalisering av trykk, bør behandlingsstadiet av DAP være kampen mot brudd på fettmetabolismen, fordi aterosklerose er den viktigste risikofaktoren for hjerteens vaskulære patologi. Først vil legen gi råd til pasienten om kosthold og mosjon, som kan normalisere lipidspektret. Hvis effekten ikke kommer etter tre måneder, vil spørsmålet om medisinering bli avgjort.

  For å korrigere hyperkolesterolemi, trenger du:

  • Preparater basert på nikotinsyre (acipimox, enduracin).
  • Fibrer - gemfibrozil, clofibrate, fenofibrat, etc.
  • Statiner - ha størst hypolipidemisk virkning, bidra til stabilisering eller regresjon av eksisterende plakk i de cerebrale kar (simvastatin, lovastatin, Lescol).
  • Fettsyre-sekvestranter (kolestyramin), preparater basert på fiskeolje, antioksidanter (vitamin E).

  Den store side DEP patogenetisk behandling er anvendelse av midler som fremmer vasodilatasjon, nootropiske og nevrobeskyttende midler forbedre metabolske prosesser i nervevevet.

  vasodilators

  Vasodilatormedikamenter - Cavinton, trental, cinnarizin, injisert intravenøst ​​eller foreskrevet som tabletter. I tilfeller av blodstrømforstyrrelser i karoten, har Cavinton den beste effekten, med vertebro-basilær insuffisiens - stugeron, cinnarizine. Sermion gir gode resultater når kombinert aterosklerose av hjernen fartøy og ekstremiteter, samt med en nedgang i intelligens, hukommelse, tenkning, og patologi av den emosjonelle sfære, svekket sosial tilpasning.

  Ofte encefalopati på bakgrunn av aterosklerose er ledsaget av obstruksjon av utløpet av venøs blod fra hjernen. I disse tilfellene er redergin administrert intravenøst, effektivt i muskel eller i tabletter. Vazobral - en ny generasjon av legemiddel som ikke bare effektivt forbedrer hjerneblodårene og øker blodstrømmen i dem, men også forhindrer aggregering av dannede elementer, noe som er spesielt farlig i aterosklerose og vaskulær spasme på grunn av hypertensjon.

  Nootropics og neuroprotectors

  Å behandle pasienter med vaskulær encefalopati er umulig uten midler, forbedrer metabolismen i nervevev, har en beskyttende virkning på nerveceller i hypoksi. Piracetam, encephabol, Nootropilum, mildronat forbedre metabolske prosesser i hjernen, forhindrer dannelsen av frie radikaler, redusere blodplateaggregasjon i blodkarene i mikrosirkulasjonen, eliminere vasospasme, vasodilaterende virkning gjengivelse.

  Bruk av nootropic medisiner kan forbedre hukommelse og konsentrasjon, øke mental aktivitet og motstand mot stress. Med minnetap og evnen til å oppleve informasjon, er semaks, cerebrolysin, cortexin vist.

  Det er viktig at behandling med nevroprotektorer utføres i lang tid, siden effekten av de fleste av dem kommer 3-4 uker etter starten av legemidlet. Vanligvis er intravenøse infusjoner av legemidler foreskrevet, som deretter erstattes av oral administrasjon. Effektiviteten av nevrotoksisk terapi er forbedret ved tilsetning av multivitaminkomplekser som inneholder B-vitaminer, nikotinsyre og askorbinsyrer.

  I tillegg til disse stoffgruppene trenger de fleste pasienter med antiplatelet og antikoagulantia, fordi tromboser - en av hovedårsakene til vaskulære ulykker, utvikler seg mot bakgrunnen til DEP. For å forbedre de reologiske egenskaper av blod og redusere dens viskositet passer best til aspirin i lave doser (trombotisk ACC cardiomagnil) tiklid, men kanskje oppnevning av warfarin, er clopidogrel under konstant kontroll av blodlevring. Normalisering av mikrosirkulasjon forenkles ved karantil, pentoksifyllin, som er vist hos eldre pasienter med vanlige aterosklerose.

  Symptomatisk behandling

  Symptomatisk terapi er rettet mot å eliminere individuelle kliniske manifestasjoner av patologi. Depresjon og emosjonelle forstyrrelser bakgrunn - DEP hyppige symptomer, som benytter beroligende midler og sedativa: vendelrot, Leonurus, Relanium, Phenazepamum etc., og tildele disse stoffene bør terapeut.. Når depresjon er vist, antidepressiva (Prozac, melipramin).

  Bevegelsesforstyrrelser krever fysioterapi og massasje, med svimmelhet utpeke Betaserk, Cavinton, Sermion. Tegn på brudd på intelligens, minne, oppmerksomhet korrigeres ved hjelp av ovennevnte nootropics og nevroprotektorer.

  Kirurgisk behandling

  Ved alvorlig progressiv selvfølgelig DEP, når graden av innsnevring av karene i hjernen er 70% eller mer, i de tilfeller der pasienten har allerede påført akutte former for blodsykdommer i hjernen kan utføre kirurgiske operasjoner - endarterektomi, stentplassering, anastomose.

  Prognosen for diagnosen DEP

  Dyscirculatory encephalopathy er en av deaktiverende sykdommer, så funksjonshemming kan etableres av en bestemt pasientgruppe. Of course, i de tidlige stadiene av hjerneskade, når medikamentell behandling er effektiv, og det er ikke behov for en endring av sysselsetting, uførhet er ikke satt, fordi sykdommen ikke begrenser muligheten til å leve.

  Samtidig, alvorlig encefalopati, spesielt vaskulær demens, som en ekstrem manifestasjon av cerebral iskemi, krevende anerkjennelse av pasientens uførhet, fordi det ikke er i stand til å utføre arbeidsoppgaver, og i noen tilfeller som trenger omsorg og hjelp i hverdagen. Spørsmålet om tildeling av funksjonshemming bestemt gruppe er bestemt av sakkyndig kommisjon av leger i ulike spesialiteter basert på graden av krenkelse av arbeidskraft ferdigheter og selvbetjening.

  Prognosen for DEP er seriøs, men ikke håpløs.

  Med tidlig påvisning av patologi og rettidig behandling med 1 og 2 grader hjernefunksjon, kan man overleve i flere tiår, noe som ikke kan sies for alvorlig vaskulær demens.

  Prognosen er betydelig forverret dersom en pasient med DEP har hyppige hypertensive kriser og akutte manifestasjoner av cerebral blodstrømforstyrrelser.

  Dysirkulatorisk encefalopati: symptomer og behandling

  Dysirkulatorisk encefalopati er de viktigste symptomene:

  • Støy i ørene
  • hodepine
  • kramper
  • svimmelhet
  • kvalme
  • Søvnforstyrrelse
  • Brudd på tale
  • irritabilitet
  • Krenkelse av koordinering av bevegelse
  • Rask tretthet
  • Håndskremmer
  • Minnefeil
  • apati
  • Forstyrrelser i konsentrasjonen
  • Vanskelighetsgrad ved svelging
  • Lavt humør
  • Bevegelse av hodet
  • Nedskrivning av mentale evner
  • Utbrudd før øynene
  • Forvirring i reproduksjon av nye data

  Dysirkirkulatorisk encefalopati er en sykdom som er preget av nedsatt hjernefunksjon på grunn av unormal blodsirkulasjon gjennom dets kar. Patologiske endringer påvirker både hjernebarkens hjerte og hjertekort. Sykdommen er ledsaget av et brudd på motoriske og mentale funksjoner, i forbindelse med emosjonelle lidelser.

  Kjernen i sykdommen er at det er ubalanse i oksygenforsyningen i blodkarene, noe som forårsaker forstyrrelser i blodsirkulasjonen. I dette tilfellet har hjernegruppene som tidligere mottok en normal mengde vitale stoffer, opplevd oksygen sult, som utvikler seg hele tiden. Etter en lang periode med denne prosessen, dør hjernegionene av, og i deres sted oppstår foci av sjeldne (resorpsjon) av vevet. Ofte er de små i størrelse, men kan danne seg i forskjellige deler av kroppen.

  I den tidlige forekomsten av vaskulær encefalopati, blir friske celler prøver å erstatte funksjonene til ofrene, men en plikt for sykdommen, de mister evnen til å gjøre det, hvorfor også lider oksygenmangel. Dette fører til at som et resultat av brudd på en fullverdig funksjon av hjernen, vil en person bli utnevnt, det ene eller det andre, graden av uførhet.

  Med en relativt mild manifestasjon av symptomene på sykdommen i utgangspunktet, kan en person leve uten å mistenke problemet i mange år. I det internasjonale klassifikasjonssystemet for sykdommer (μb 10) har denne sykdommen sin egen nummerering - G45.

  etiologi

  Dysirkulatorisk encefalopati er ikke en uavhengig sykdom, men forekommer mot bakgrunnen av:

  • aterosklerose;
  • vegetativ vaskulær dystoni;
  • rygg og hodeskader;
  • høyt blodtrykk;
  • diabetes mellitus;
  • unormal funksjon av ryggradenes arterier;
  • en rekke blodsykdommer;
  • økte nivåer av kolesterol i kroppen;
  • langvarig stress eller plutselige følelsesmessige hopp;
  • utilstrekkelig kroppsvekt
  • stillesittende og stillesittende livsstil;
  • overdreven predileksjon for alkoholholdige drikkevarer og nikotin.

  arter

  Ulike årsaker til forekomst forårsaker oppdeling av dyscirculatory encefalopati i henhold til følgende typer:

  • aterosklerotisk;
  • hypertensive;
  • venøs;
  • blandet natur.

  I følge hastigheten i sykdomsforløpet,

  • sakte - sykdomsgraden veksler i opptil fem år (med perioder med remisjon og forverring);
  • raskt - stadiene av sykdommen erstattes om to år.

  I henhold til graden av innflytelse på menneskers helse er tre stadier av sykdommen preget:

  • Det første trinnet - avvik i hjernens funksjon er observert;
  • Den andre fasen - manifestasjonen av sykdommen reduserer ikke personens levestandard og arbeidsevne.
  • den tredje fasen - fører til funksjonshemming av pasienten, hvis grad bestemmes av styrken av den fysiske aktivitetsbrudd.

  symptomer

  Tegnene på manifestasjonen av sykdommen er delt inn i flere grupper (avhengig av graden av sykdommen).

  For dyscirculatory encefalopati i første grad er symptomene:

  • endringer i pasientens følelsesmessige bakgrunn - ofte er han i dårlig humør og deprimert tilstand, irritert;
  • rask tretthet;
  • alvorlig hodepine med periodiske manifestasjoner;
  • redusert konsentrasjon av oppmerksomhet;
  • nedsettelse av mentale evner;
  • Forvirring i reproduksjon av data oppnådd for en tid siden - de gamle blir lett husket, og de nye (bare mottatte) er vanskelige;
  • kvalme og svimmelhet under bevegelse;
  • forstyrre søvn.

  Discirkulatorisk hjernen encefalopati i andre grad er uttrykt av tegn:

  • unceasing hodepine;
  • funksjonsnedsettelse
  • minne tap;
  • problemer med å svelge;
  • taleforringelse;
  • en følelse av konstant støy i ørene, noe som svekker høringen;
  • skjelving av øvre lemmer og hode;
  • periodiske anfall
  • sjeldne blinker av lys før øynene.

  Ved diagnostisering av sykdommens andre grad blir pasienten tildelt en andre eller tredje gruppe funksjonshemming.

  Den tredje graden av dyscirculatory encefalopati er ledsaget av slike symptomer:

  • brudd på orientering på plass og tid;
  • alvorlig hørsel, syn, koordinering, følsomhet;
  • konstant apati;
  • manglende evne til å jobbe
  • ufrivillig utslipp av urin og avføring;
  • alvorlige anfall
  • søvnløshet;
  • i halvparten av tilfellene - fullstendig immobilisering.

  Etter den endelige diagnosen med denne fasen av sykdommen er pasienten ugyldig av den første eller andre gruppen.

  diagnostikk

  For pasienten og hans organisme, vil diagnosen av karsirkulatorisk encefalopati i et tidlig stadium være mest gunstig. Den første undersøkelsen av pasienten utføres:

  Etter å ha konsultert med disse legene, vil pasienten gjennomgå opplæringseksamen:

  • ophthalmoscopy;
  • EEG;
  • UZDG nakke og hode fartøy;
  • skanning av hjerneskipene;
  • MR i hjernen.

  Å overlevere et blod for analyser:

  behandling

  Å være oppmerksom på et bredt spekter av symptomer på sykdommen, hennes behandling vil bestå av et kompleks:

  • medisinske preparater;
  • fysioterapi;
  • folks midler;
  • forebyggende tiltak.

  Inntaket av medisinske stoffer er rettet til:

  • konstant kontroll av arteriell trykk;
  • forbedring av metabolisme;
  • Berikning av hjernen med næringsstoffer, oksygen og forbedring av blodsirkulasjonen i den.

  Fysioterapi inkluderer:

  • medisinsk electrosleep;
  • laser terapi;
  • Spesielle bad mettet med oksygen og radon;
  • massasje;
  • akupunktur;
  • hirudotherapy.

  Ved behandling av dyscirculatory encephalopathy folkemedisiner, bruk tinkturer og samlinger fra:

  • kløver;
  • hagtorn;
  • blad av jordbær, kvist og hagtorn frukt;
  • blader - bjørk, lakris, lime, oregano, plantain, roseblader, frukt - Echinops, rose, bringebær;
  • kamille, valerian, sitronskall;
  • humle, valerian, motherwort, mynte;
  • propolis.

  Ved rettidig og regelmessig behandling er det mulig å bremse utviklingen av den første og andre grad av sykdommen. Kirurgisk inngrep med karsirkulatorisk encefalopati er ikke gitt.

  forebygging

  Forebygging av denne sykdommen inkluderer overholdelse av noen enkle regler:

  • kontinuerlig overvåke blodtrykket;
  • Hold nivået på sukker og kolesterol i blodet;
  • Eliminere alkohol og nikotin fra hverdagen;
  • daglig trener ikke hardt;
  • ikke la en kritisk reduksjon eller økning i kroppsvekt
  • å gjennomgå kliniske undersøkelser flere ganger i året.

  Hvis du tror at du har det Dysirkirkulatorisk encefalopati og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: nevrolog, oculist, kardiolog.

  Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

  Leukoareose - en sykdom i hjernen, som er ekstremt sjelden, preget av nederlaget av hvitt stoff. Det oppstår forstyrrelser i blodsirkulasjonen og kronisk iskemi forekommer. I medisin er denne tilstanden ansett som et symptom på de fleste sykdommer, for eksempel: Alzheimers sykdom, hjerneslag, encefalopati, diabetes mellitus.

  Stresses i livet til den moderne mannen - et fenomen ganske ofte, og noen ganger har den menneskelige psyken ikke tak i en slik last. På grunnlag av nervøs utmattelse kan en sykdom som neurastheni forekomme. Oftest sykdommen forekommer hos unge menn og kvinner, men i praksis er det umulig å si at enhver sosial eller aldersgruppe er helt fri fra risiko for nevrasteni. Noen ganger er det neurastheni hos barn, og seksuell neurastheni, som er preget av tilstedeværelse av seksuelle lidelser.

  Hjernekreft er en sykdom, som et resultat av hvilken en svulst av en ondartet natur som vokser i vevformene i hjernen. Patologi er veldig farlig, og i de fleste kliniske situasjoner slutter det med et dødelig utfall. Men pasientens liv kan bli betydelig utvidet dersom de første tegn på sykdom blir avslørt i god tid og gjelder for en medisinsk institusjon for komplisert behandling.

  Hjernerystelse er en patologisk tilstand som oppstår når en hodeskader oppnås på en bestemt måte. Hjernerystelse, hvis symptomer ikke på noen måte er forbundet med vaskulære patologier, ledsages av en plutselig forstyrrelse av hjernefunksjonen. Det som er bemerkelsesverdig er at når en skade er mottatt, blir hjernerystelse hjernen diagnostisert i ca 80% av tilfellene.

  Hypomagnesemi er en patologisk tilstand preget av en nedgang i magnesiumnivået i kroppen under påvirkning av ulike etiologiske faktorer. Dette fører igjen til utviklingen av alvorlige patologier, inkludert nevrologisk og kardiovaskulær.

  Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

  Les Mer Om Fartøyene