Hypertrofi av høyre ventrikel

Hypertrofi i høyre ventrikel er en patologisk tilstand forbundet med en økning i myokardiet, noe som kan føre til utvikling av alvorlige sykdommer.

Forandringen i størrelsen på hjerteets høyre hjerte er mer knyttet til veksten av kardiomyocytter (spesialiserte hjerteceller) og er forbundet med ulike kardiovaskulære sykdommer.

Årsaker til høyre ventrikulær hypertrofi

Årsaken til en økning i størrelsen på høyre ventrikel kan være medfødt misdannelse eller mitralstenose i hjertet. Hyppigst forekommer hypertrofi i høyre ventrikel:

 • Hos barn mot en bakgrunn av ulike medfødte hjertefeil;
 • Hos voksne, på bakgrunn av valvulær hjertesykdom og lungesykdommer, som er komplisert ved brudd fra hjertet.

Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og dens utvikling, kan ulike endringer i sykdommen observeres. Blant hovedårsakene til hypertrofi i høyre ventrikel er:

 • Pulmonal hypertensjon, noe som medfører en økning i trykk i lungearterien. Dette er årsaken til kortpustethet, svimmelhet og svimmelhet;
 • Fallot tetralogi, som observeres hos barn fra fødselen og kan vare i det første året av barnets liv. Denne medfødte hjertesykdom, som forårsaker blå baby syndrom, er preget av et brudd på utstrømningen av blod fra høyre ventrikel;
 • Stenose i lungeventilen, der det er en forstyrrelse av blodstrømmen fra høyre ventrikel inn i arterien;
 • Feil i interventricular septum, på grunn av hva blodet i to divisjoner blander. Dette medfører mangel på oksygen, noe som fører til økt ytelse av alle deler av hjertet, inkludert høyre ventrikel.

Blant lungesykdommer som kan føre til utviklingen av denne patologien, skiller:

 • Fibrose og emfysem;
 • Kronisk bronkitt og lungebetennelse;
 • lungefibrose;
 • Bronkial astma.

Tegn på høyre ventrikulær hypertrofi

Hypertrofi i høyre ventrikel er en ganske sjelden patologi i hjertet. I tillegg er tegn på høyre ventrikulær hypertrofi ekstremt vanskelig å oppdage på et elektrokardiogram, siden høyre ventrikkelmasse er omtrent tre ganger mindre enn den venstre masse hvis elektriske aktivitet dominerer.

Tegn for å øke størrelsen på høyre ventrikel kan bare oppdages med en betydelig økning i massen. Følgende typer av høyre ventrikulær hypertrofi utmerker seg fra dette:

 • Helt uttrykt hypertrofi, hvor høyre ventrikel overskrider massen til venstre betydelig;
 • Gjennomsnittlig hypertrofi, der mot bakgrunnen av en økning i størrelsen på høyre ventrikel, blir en langsommere strøm av excitasjonsprosesser registrert i den, sammenlignet med venstre ventrikel;
 • Moderat hypertrofi, der det er en liten økning i størrelsen på høyre ventrikel.

De innledende stadier av utvikling av høyre ventrikulær hypertrofi har en sløret symptomatologi, og i noen tilfeller er symptomene nesten fraværende. Men som patologien utvikler seg, ledsaget av en jevn økning i størrelsen på høyre ventrikel, oppstår følgende symptomer:

 • Pusteproblemer, som kombineres med tyngde i brystet og smertesyndromet;
 • Plutselig svimmelhet angrep som kan følge med bevissthetstap
 • Brudd på hjertefrekvensen, som kan beskrives som "hjertet skjelver i brystet" eller følelsen av at flere slag blir savnet;
 • Uttalt ødem av føttene.

Behandling av høyre ventrikulær hypertrofi

På bakgrunn av hypertrofi i høyre ventrikel, bør terapi rettes primært til årsaken som forårsaker det, nemlig:

 • For å eliminere stenose i lungeventilen;
 • På normalisering av lungefunksjonen;
 • På behandling av hjertefeil.

I tillegg bør behandling av høyre ventrikulær hypertrofi inkludere symptomatisk terapi rettet mot normalisering av blodtrykk og puls, vedlikehold av hjertemuskelen og tilleggsernæring.

Typisk er kirurgisk behandling indisert i tilfeller der en økning i høyre ventrikel forårsaker hjertesykdom. Slike operasjoner utføres vanligvis i barnets første år etter diagnose.

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

EKG. Hypertrofi av høyre ventrikel

Spesielt nysgjerrige leser som ønsker en mer detaljert forståelse av de elektriske prosesser i hjerteinfarkt hypertrofi av hjertemuskelen, kan det gjøres uavhengig av analogi med begrunnelsen angitt i "myocardial eksitasjon" side, bør det tas i betraktning at høyre side av hjertet i høyre ventrikkel hypertrofi muskel produserer en kraftigere EMF og den totale vektorkryssen til høyre side. Imidlertid bør man vurdere det faktum at normal venstre ventrikkel masse ca 3 ganger massen til høyre ventrikkel. Ut fra dette utmerker seg tre varianter av hypertrofi i høyre ventrikel:

 1. uttalt hypertrofi av høyre ventrikel - høyre ventrikkel er større enn venstre;
 2. høyre ventrikulær hypertrofi - høyre ventrikel er hypertrofiert, men massen er mindre enn venstre ventrikel, men eksitasjonsprosessene i den går langsommere - lenger enn i venstre ventrikel;
 3. mild hypertrofi i høyre ventrikel - høyre ventrikel er hypertrofiert, men massen er mye mindre enn massen til venstre ventrikel.

Tabellen til høyre viser EKG (i 12 ledd) av to pasienter: En sunn person og en pasient med en diagnose av "uttalt høyre ventrikulær hypertrofi"(begrunnelse: Avvik fra EOS til høyre, dominerende tann RV1; inversjon av T-bølgen i høyre thoracic fører V1, V2). EKG-båndets hastighet er 25 mm / s (1 celle horisontalt = 0,04 s).

Karakteristiske trekk ved EKG med uttalt hypertrofi i høyre ventrikel, når dens masse er større enn massen til venstre ventrikel:

 • i V1-ledningen har QRS-komplekset form qR eller R - tannen q er assosiert med eksitering av den hypertrophied høyre halvdelen av interventricular septum; tann R - med eksitering av hypertrofisk høyre ventrikel;
 • i bly V6 QRS-komplekset har form rS, RS (mindre RS) - tann r (R) forbundet med eksitasjon av den høyre halvdel av det interventrikulære septum og den venstre ventrikkel innledende eksitasjon; S (s) - med depolarisering av hypertrofisk høyre ventrikel;
 • jo mer høyre ventrikel er hypertrophied, jo høyere RV1 og dypere SV6;
 • ST segmentV1 Ligger under konturen, tannen TV1 negativ asymmetrisk;
 • ST segmentV6 plassert over konturen, tannen TV6 positive.

Karakteristiske trekk ved EKG med høyre ventrikulær hypertrofi, når dens masse er mindre enn massen til venstre ventrikel, men eksitasjonen i den flyter sakte:

 • I V1-ledningen har QRS-komplekset formet rsR 'eller rSR' - prongen r er assosiert med eksitasjonen av den venstre halvdelen av interventrikulær septum og den opprinnelige eksitering av høyre ventrikel; S (e) er forårsaket av excitasjon av venstre ventrikel; høy R-tann blir registrert under siste eksitering av høyre ventrikel;
 • I V6-ledningen har QRS-komplekset form qRS - tannen q er assosiert med eksitering av venstre halvdel av interventricular septum; R-bølge er forårsaket av eksitering av venstre ventrikel; den høye tannen S registreres under den endelige excitering av høyre ventrikel;
 • jo mer hypertrofi av høyre ventrikel, jo høyere RV1, dypere enn SV6 og mindre enn amplitude sV1, RV6.

Karakteristiske trekk ved EKG med moderat uttrykt venstre ventrikulær hypertrofi, når høyre ventrikel er mye mindre enn venstre:

 • I V1-ledningen har QRS-komplekset formene RS, RS eller Rs (RV1> SV1; RV1= SV1 eller rV1 s, r rV5, V6) eller RS ​​(RV6= SV6) med uttalt hypertrofi i høyre ventrikel. Med mindre uttalt hypertrofi - Rs (RV5, V6> sV5, V6).

Tegn på hypertrofi i høyre ventrikel per ekt

A. EKG-tegn på høyre ventrikulær hypertrofi typen qRp

Denne varianten av høyre ventrikulær hypertrofi oppstår når det er uttalt hypertrofi av høyre ventrikel (høyre ventrikel blir større enn venstre).

Avvik fra den elektriske aksen til hjertet til høyre.

Økning i amplituden til QRS-komplekset.

En høy R vises i III, aVF og aVR-ledninger, en dyp S-i I og en VL-leder.

Spesielt bør man huske på den diagnostiske verdien av den relativt høye R-bølgen i AVR-ledningen (RogVR > 5 mm), som ikke observeres med hypertrofi i venstre ventrikel.

De mest karakteristiske endringene er avslørt i thoracic-lederne, spesielt den i høyre side.

De er høy tann RV1-2 (RV1 > 7 mm) med gradvis reduksjon til venstre thoracic ledninger.

Stangen S har en invers dynamikk, det vil si i V1 det er veldig lite og vokser til venstre thoracic fører.

I forbindelse med rotasjon av høyre ventrikel frem (rotasjon av hjertet rundt lengdeaksen klokken) Overgangssonen (R = S) forskyves til venstre - til V4 -V5.

Ofte i V1 er avslørt tann q.

Dette skyldes rotasjonen av overgangsvektoren til venstre i stedet for normalavviket til høyre, derfor er navnet på denne typen EKG qR-typen.

3. Øk varigheten til QRS til 0,12 ".

Det er forbundet med en økning i dekningstiden ved eksitering av den hypertrophied høyre ventrikel.

En av indikatorene for hypertrofi i høyre ventrikel er økning i tiden for intern avvik i V1-2 opp til 0,04-0,05 " (med en norm i disse fører 0,03 ").

4. Endring i form og retning av segmentet ST og tannen T.

Det er en nedgang i ST under isolinen og utseendet av en bifasisk (- +) eller negativ T-bølge i lederne III, aVF, V1-2.

EKG typen qRp hypertrofi i høyre ventrikel oppstår i hjertefeil med signifikant hypertensjon i en liten sirkulasjon med medfødte hjertefeil.

Med mindre signifikant hypertrofi i høyre ventrikel eller med større utvidelse enn hypertrofi, kan andre typer EKG-endringer forekomme: typen RSR' og typen S (med dem kan det ikke skiftes EOS til høyre).

B. EKG-tegn på høyre ventrikulær hypertrofi typen RSR' ( 'blokkering "type hypertrofi i høyre ventrikel)

Denne typen EKG kalles rSR' på de viktigste endringene i EKG i høyre thoracic fører.

Med en liten hypertrofi i høyre ventrikel dominans Emf i høyre ventrikel i dette tilfellet forekommer ikke i alle perioder av komplekset QRS (dominerende EMF i høyre ventrikel der bare i den siste perioden av komplekset QRS).

I begynnelsen, så vel som i normen, er det glade venstre halvparten av interstitial septum, det i høyre pectorals fører til tann r, og i venstre - en tann q.

Så er det glade masse av venstre ventrikel og den høyre halvdelen av interventricular septum (EMF i venstre ventrikel dominerer), som forårsaker Slå EOS til venstre. Herfra oppstå S V1 og R V6.

Men snart spent hypertrophied høyre, trassig roter igjen EOS til høyre, og på EKG er registrert høy prong R'V1 og S V5-6

B. EKG-tegn på høyre ventrikulær hypertrofi typen S

Med EKG type S hypertrofi i høyre ventrikel i alle seks thoraxledninger ingen uttalt prong R, og det er betydelige prongs S (med en positiv T-bølge i thoracic-lederne).

Overgangssonen skifter til venstre.

S type vises ved emfysem og er en refleksjon kronisk lungesykdom, når med høyre ventrikulær hypertrofi hjertet beveger seg nedover og blir topp stykke.

Ved å dreie toppunktet bakover forårsaker det en endring i retningen av EOS siden og til høyre, i dette tilfellet der S i stedet for R.

Hypertrofi i høyre ventrikel oppstår når:

mitral valvulær hjertesykdom med overvekt av stenose,

mest medfødte hjertesykdom,

kroniske lungesykdommer ledsaget av pulmonal hypertensjon.

103. Generelle mønstre av EKG-endringer i myokardial hypertrofi. Gipertorofiya hjerter - En økning i myokardets masse, på grunn av økningen i mengden, masse av hver muskel fiber, utvikler seg med hyperfunksjon av atria og ventrikler.

Endringer som forekommer i hypertrofi er relatert til både depolarisering og repolarisering.

depolarisering1. Endring retning EOS (rotasjon i retning av hypertrophied kort) 2. En økning av amplituden av tenner 3. Tennene på EKG er bredere (dvs. øket tid eksitasjon dekning)

Reporlyarizatsiya: I tilfelle et unhypertrophic hjerte faller depolarisasjons- og repolarisasjonsvektorene sammen, når hypertrofi, ikke sammenfaller vektorene. LLA (Hypertrofi av venstre atrium) 1. Utvidelse P-bølge> 0,11 2. "double-humped" P-bølge (I, II, aVL) - «P-mitrale»

GLP (Hypertrofi av høyre atrium) 1. P-bølge ikke utvidet 2. Barb Z F blir blir høyere enn de ovennevnte F, jo sterkere GLP, ofte øker II, III og aVR «P-pulmonale»

Hypertrofi av begge atria 1. P øker i III og "to-humped" i II. "P-cardiale»

LVH (Venstre ventrikkel hypertrofi) 1. Endringer EOS stilling 2. Økt QRS amplitude i prekordialavledninger 3. Utvidelse QRS (0,11-0,12) 4. Endring formen og retningen av ST og T 5 Symptom Sokolov-Lyons: V2 dybde S + amplitud R> 35 mm

GPZH (høyre ventrikulær hypertrofi) 1. gpp qR: Avvik av EOS til høyre Økning i QRS amplitude Amplitude R + amplitud S> 10,5 mm

2. LVH type SR ': i den andre standardledningen "for eq letter M"

3. LVH type S (med emfysem, mitral stenose, tricuspid ventil insuffisiens): i alle ledere S hersker 104. EKG-diagnose av myokardisk iskemi.

Betydelige EKG tegn på myokardial ischemi er forskjellige forandringer i form og polaritet av T-bølgen høy T-bølgen i prekordialavledninger indikerer utført av transmural ischemi eller venstre ventrikkel bakre vegg. Negative koronar T-bølgen i prekordialavledninger indikerer tilstedeværelse eller utført av transmuralt ischemi fremre venstre hjertekammervegg. Hovedtrekket av EKG iskemisk myokardskade er forskjøvet RS-T-segmentet er over eller under isolines.

105. EKG-diagnose av myokardinfarkt: EKG-tegn på stadier av hjerteinfarkt. Klinisk signifikans av anerkjennelse av det akutte stadiet av hjerteinfarkt.

I de første 20-30 minuttene vises tegn på iskemisk myokardskade i form av høy T-bølge og RS-T-segmentforskyvning over eller under isolinet. Denne perioden er sjelden registrert. Videreutvikling av infarkt karakteriseres av utseendet av en patologisk Q-bølge og en reduksjon i amplituden R

I denne fasen av hjerteinfarkt, er det to soner: en sone av nekrose, som er reflektert på et elektrokardiogram som en patologisk Q-bølge eller komplekse QS, og ischemi sone som manifisterer negativ tann T. segmentet ST returnerer til den kontur, noe som indikerer forsvinning av ischemisk skade sone.

Karakterisert av formasjonen på stedet av et tidligere arrinfarkt, som ikke er opphisset og ikke utøver excitering. I dette stadiet ligger ST på isolinen, blir T-bølgen mindre negativ, jevnet eller til og med positiv.

Hvis infarkt er gjenkjent i det akutte stadiet, er det mulig å forhindre irreversibel skade på den koronare blodstrømmen og forhindre nekrose av muskelfibrene.

Hypertrofi av hjerteets høyre hjerte på EKG. Hvordan behandle høyre ventrikulær hypertrofi hos voksne og barn

Hjertet er menneskets hovedorgan. Hvis en av de fire delene begynner å virke feil, svikter hele kroppen. Høyre sidet hypertrofi av ventrikkelen - en av de patologiske forholdene, som er forbundet med en økning i myokardiet. Denne feilen indikerer utviklingen av alvorlige komplikasjoner i lungene og hjertet.

Hypertrofi av hjerteets høyre ventrikel - hva er det?

Hjernets avdelinger kan øke av ulike årsaker. Ifølge den medisinske definisjonen er hypertrofi i høyre ventrikel en økning i myokardiet eller en fortykkelse av karets vegger. Endringen i størrelse indikerer en unormal vekst av hjerteceller (kardiomyocytter). Forskjellen mellom hypertrophied myokard er at karene ikke kan mate det overgrode organet. Av denne grunn opplever en del av det iskemi - mangel på oksygen og næringsstoffer. Fortynding av høyre ventrikel er en av varianter av sykdommen.

Det er 3 grader av hypertrofi:

 1. Moderat - økningen er ubetydelig. Den har samme dimensjoner som den venstre.
 2. Middels - prosessene i dette området av hjertet fortsetter langsommere.
 3. Uttrykt - høyre side er 2-3 ganger større enn den analoge venstre.

Hypertrofi i høyre ventrikel - årsaker

De vanligste årsakene til hypertrofi i høyre ventrikel er samtidige hjertesykdommer og lunger. De kan være medfødte eller ervervet. Medfødte lidelser kalles:

 1. Tetradu Fallot. Valvefeil, som er diagnostisert hos nyfødte. Et annet navn er "blå baby syndrom": barnets hud blir blåaktig under gråt.
 2. Pulmonal hypertensjon. Forårsaker høyt blodtrykk i lungearterien.
 3. Anomali i strukturen av interventricular septum. Det fører til en blanding av blod i hjertet, kroppen får ikke nok oksygen.
 4. Stenose av mitralventilen. Forårsaker et brudd på utstrømningen av blod i arterien på grunn av reduksjonen av åpningen.

Til sykdommer, på grunn av hvilke det er hypertrofi av myokardiet i høyre ventrikel, er:

 • fibrose, emfysem;
 • bronkitt;
 • bronkial astma;
 • lungebetennelse;
 • kronisk tretthet og stress;
 • økning i kroppsvekt;
 • kardiomyopati;
 • høyt blodtrykk.

Hypertrofi av høyre ventrikel i et barn

En økning i hjerteets høyre hjerte er observert mer i barndommen. Hos spedbarn umiddelbart etter fødselen er belastningen på høyre side av hjertet større enn til venstre. Leger kaller dette grunnen til å endre kroppens fysiologiske. Imidlertid er medfødt hypertrofi av høyre ventrikel hos barn mye mer vanlig. Noen symptomer vises ikke umiddelbart. Kontinuerlig overvåking av barnets tilstand, fullstendig undersøkelse etter fødselen, bidrar til å gjøre den riktige diagnosen og velge nøyaktige behandlingsmetoder.

Tegn på høyre ventrikulær hypertrofi på EKG

De første symptomene på sykdommen er ubetydelige, ofte ser pasienten ikke på dem. Når myokardiet utvikler seg, manifesterer tegnene seg i form:

 • svimmelhet;
 • kortpustethet;
 • bevissthetstap
 • kortpustethet;
 • arytmi;
 • smerte bak brystbenet;
 • kortpustethet;
 • utstrømning av bein;
 • cyanose av huden;
 • forstyrrelser i hjerteslag.

Dette skyldes at hjertet ikke er tilstrekkelig tilført oksygen, manifestasjonene ligner hjertesvikt. Legen skal foreskrive diagnostikk på moderne enheter for å bestemme den endelige diagnosen:

 1. Elektrokardiografi innebærer at hjerterytmer overføres av sensorer og registreres på papir. På EKG-tegn på hypertrofi i høyre ventrikel kan deklarer lege-terapeuten eller kardiologen riktig.
 2. Hjerte ultralyd, eller ekkokardiografi, identifiserer nøyaktig endringer i hjertets struktur. Metoden bidrar til å oppdage blodstrømssykdommer, for å måle graden av patologi.

Hypertrofi av hjerteets høyre hjerte på EKG er synlig hvis massen er større enn venstre. Det ser ut som svingninger i toppene på elektrokardiogrammet. Hovedtrekk:

 1. Elektrisk akse er avbøyet til høyre.
 2. Iskemi av subendokardiale lag i myokardiet er observert.
 3. I del V1 er det brudd på QRS-komplekset. Deretter har den form av en R- eller QR-bølge.
 4. I V6-regionen har komplekset form RS.
 5. I V1-regionen er det abnormiteter i ST-segmentet. Den ligger under isolinet og har en asymmetrisk form.

Hypertrofi av høyre ventrikelbehandling

Behandling av høyre ventrikulær hypertrofi bør omfatte komplisert terapi for eliminering av samtidige sykdommer. Legen foreskriver medisiner som hjelper å normalisere hjertet og lungene:

 • vitaminer med magnesium og kalium;
 • blokkere som reduserer hjertefrekvensen;
 • diuretika som fjerner vann;
 • antikoagulanter;
 • antagonister av kalsiumkanaler som er ansvarlige for hyppigheten av hjertesammensetninger;
 • legemidler som senker blodtrykket
 • sedativa.

For forebygging er et spesielt diett foreskrevet. Pasienten bør utelukke matvarer med høyt saltinnhold, legge til magert kjøtt, fisk, frukt, grønnsaker. Operativ intervensjon brukes kun når resultatet av en økning allerede blir hjertefeil. Hos små barn kan denne operasjonen utføres i det første år av livet.

Video: hjertehypertrofi på EKG

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Hypertrofi av høyre ventrikel per ekt

Den pumpe muskler i menneskekroppen er resultatet av hverdagens arbeid, hvor det muskulære vev opplever en viss belastning. Og hva skjer med hjertekamrene, hvis belastningen på veggene overgår det vanlige? Alt er riktig. Muskelceller i hjertet svinger også: de øker i størrelse, tykkere.

På det medisinske språket kalles denne tilstanden i hjertemuskelen hypertrofi. Hypertrofi kan alle hjertekamrene: både ventrikler og atria. Og bare noen av dem kan tykkere. La oss snakke om hypertrofi i høyre ventrikel, dens årsaker og kliniske manifestasjoner, og også vurdere tegn på hypertrofi i høyre ventrikel på EKG.

1 Hvorfor svinger hjertet?

Hypertrofi av høyre ventrikel

I et sunt hjerte hos en voksen har venstre ventrikel en større masse enn den rette. Det er forståelig, fordi venstre ventrikel skyver blod inn i aorta mens du opplever en tung belastning. Oftere, hvis vi snakker om myokardisk hypertrofi, betyr legene i første omgang en fortykning av venstre ventrikel. Ofte, men ikke alltid. Hypertrofi kan også bli påvirket og høyre ventrikel. Fra det høyre nedre hjertekammeret går lungekroppen, noe som gir en liten sirkel av blodsirkulasjon. I en liten sirkel er oksygen beriket i lungene.

Den høyre ventrikkelen skyver det venøse blodet som kommer inn fra alle organer i karene som går til lungene. De forgrener seg til små kapillærer, innhyller lungens alveolære vev, hvor gassutveksling foregår. Karbondioksid og metabolske produkter forlater kapillærene, og oksygen kommer inn i blodet fra lungene. Det oksygenerte blodet gjennom lungene vender inn i høyre atrium. Dette fullfører den viktigste funksjonen av gassutveksling av blod og lukker den lille sirkelen av blodsirkulasjon. Men høyre ventrikel kan oppleve en økt belastning, noe som resulterer i dens fortykkelse, hypertrofi.

Lunge arterie stenose

Hva er årsakene til dens fortykkelse?

 1. Hjertefeil. Hjertefeil hos barn er oftere medfødt. Den såkalte "blå" vices, som ofte manifesterer cyanose av huden hos barn, kortpustethet, hjertebanken. Dette er tetotogen av Fallot, defekter av interventricular septum. Dette er alvorlige feil, som ofte krever intervensjon av hjertekirurger. høyre ventrikkel overbelastning kan gi lungearterien stenose, når blod fra et hjertekammer ikke kan strømme fritt ut i kar under kardialventrikkelen sammentrekning blir ikke tømt fullstendig, og av atriet entrer den nye volumet av blod, forekommer væskeoverskudd.
 2. Sykdommer i lungene. Astma, KOLS, bronkiektasi, tuberkulose - alle disse sykdommene fører til en økning i trykket i lungearterien og ventrikkel blir det vanskeligere å presse blodkar, den må reduseres med mer kraft enn normalt trykk i lungekar.

Dermed er det viktigste årsaker fortykkede av myokardium av høyre ventrikkel og øker dens masse er pulmonal sykdom og pulmonale vaskulære og kardiale defekter som en medfødt eller ervervet.

2 Hvordan opptrer den høyre ventrikulære hypertrofi hos et barn?

Tricuspid Valve Stenosis

Manifestasjoner av hypertrofi hos et nyfødt barn i de første timene og dagene av livet kan skyldes fysiologiske endringer, omlegging av blodsirkulasjon fra intrauterin. Men mest av alt barneleger og neonatologists diagnostisert høyre ventrikkel hypertrofi grunn av fosterets hjertefeil: stenose av trikuspidalklaffen, ventrikkelseptumdefekt, Fallots tetrade.

Alvorlighetsgraden av feilene kan være annerledes, hvis uuttalte defekter kan i utgangspunktet være en kompensasjon for hjerteaktivitet, med alvorlige misdannelser hos barn observert cyanose i huden, kortpustethet ved hvile eller med minimal trening, eldre barn klager over hjerte smerte, svakhet, hjertebank. Hos barn er det et lag i vekst og utvikling, deformasjoner av brystet av typen hjertebukk, hyppig besvimelse.

3 klinikk med høyre ventrikulær hypertrofi hos voksne

Utilstrekkelig tricuspid ventil

Det ville være galt å si at hypertrofi i seg selv fører til utvikling av symptomer og klager hos en voksen. Snarere kan hypertrofi, en økning i høyre ventrikel, over tid kompliseres ved hjertesvikt, som har ganske spesifikke symptomer:

 1. Kortpustethet. Først med masse, løpende, rask gange. Med progresjon - i ro
 2. Tørr hoste. Uten kommunikasjon med smittsomme, bakterielle midler. Obsessiv, konstant, forsterket i liggende stilling;
 3. Svakhet, økt tretthet. Den tidligere utførte belastningen blir vanskelig å bære. Følelse av svakhet, sløvhet om morgenen;
 4. Palpitasjon, rytmeforstyrrelser;
 5. Hemoptyse. Når du hoster med slem, kan blodige årer slippes ut;
 6. Smerter i hjertet;
 7. svimmelhet;
 8. Besvimelse.

En av de vanligste og tilgjengelige metodene for å diagnostisere høyre ventrikulær hypertrofi er et elektrokardiogram.

4 EKG og tegn på hypertrofi

EKG tegn på høyre ventrikulær hypertrofi

På EKG er høyre ventrikulær hypertrofi godt definert. Hver lege av funksjonell diagnostikk, kardiolog og terapeut vet EKG-tegn på hypertrofi i høyre ventrikel, vi vil analysere hoveddelen av dem og vi:

 1. I ledninger øker V1 V2 III aVF i tannens høyde;
 2. Fordelingen av S-T er noe lavere enn isolin, negativ eller bicirkulær T i V1 V2 III aVF;
 3. Pravogram (EOS avvist til høyre).

Dette er hovedtegnene for en økning i høyre ventrikel, som kan være mistanke om patologi.

Hypertrofi av høyre ventrikel på EKG for personer eldre enn 30 år har følgende diagnostiske kriterier:

 • Avviket fra EOS til høyre er mer enn +110 grader
 • Høyt tenner R i V1 (mer enn 7 mm), tenner S i V1 mindre enn 2 mm, forholdet R / S i V1 mer enn 1
 • Stangen S i V5 og V6 er større enn eller lik 2 mm
 • komplekser av typen qR i V1

Hvis det er to eller flere av disse kriteriene på EKG, kan høyre ventrikulær hypertrofi bli utsatt. Legene husker også om de bekreftende tegnene på høyre ventrikulær hypertrofi, disse inkluderer:

 • endringer i S-T-segmentet og T-bølgen ved typen "overbelastning" i leder V1-V3,
 • en økning i høyre atrium.

5 Vanskeligheter ved diagnose av høyre ventrikulær hypertrofi

Når skal avstå fra å diagnostisere høyre ventrikulær hypertrofi ved EKG

EKG er en universell, allment tilgjengelig og svært populær metode. Men diagnosen av høyre ventrikulær hypertrofi bare gjennom et kardiogram har noen ulemper. Først av alt, på kardiogrammet, er allerede uttrykt hypertrofi synlig, med mindre hypertrofi, vil endringer i EKG være ubetydelig eller ikke åpenbart i det hele tatt. I tillegg, for å avstå fra å diagnostisere høyre ventrikulær hypertrofi ved EKG, følger slike forhold:

 • blokkering av det høyre benet av bunten av Hans,
 • WPW syndrom,
 • bekreftet hjerteinfarkt i hjerteinfarkt,
 • hos barn kan ovennevnte EKG-tegn være en variant av normen,
 • forskyvning av overgangssonen til høyre,
 • tannen R har en høy amplitude i V1 V2, men forholdet R / S i V5 eller V6 er større enn ett,
 • dextroposisjon (hjertet ligger i et speil, i høyre del av thoraxen),
 • Hypertrofisk kardiomyopati: Tilstedeværelsen av høye R-tenner i V1 er mulig, med et R / S-forhold større enn ett.

Ved diagnostisering av høyre ventrikulær hypertrofi bør bredden på QRS-komplekset være mindre enn 0,12 s. Derfor er nøyaktig EKG-diagnostikk ikke mulig i tilfelle BPHP, Wolf Parkinson-White syndrom.

6 assistenter i diagnostikk

Ekkokardiografi med doppler

Hypertrofi er ikke begrenset til EKG ved diagnose. Det finnes andre metoder for å bestemme tilgjengeligheten:

 • Ekkokardiografi er den mest informative metoden, det gjør det mulig å bestemme ventrikulær veggtykkelse, dens volum, ejection fraksjon med stor nøyaktighet. Ekkokardiografi med Doppler gjør det mulig å visuelt vurdere blodstrømmen gjennom hjertets og karrets kamre, defekter i ventiler eller partisjoner i hjertet, blodtrykk i hulrom og kar.
 • Radiografi av brystet. En økning i skyggen av hjertet av de riktige divisjonene kan indikere deres hypertrofi.

Samlet etter at de har analysert dataene fra kardiogrammet, kan andre legemetiske undersøkelser av hjertet, som supplerer dem med en objektiv undersøkelse, auscultasjon av hjertet, doktoren utsettes for hypertrofi. Men enda viktigere i diagnostiske og behandlingsspørsmål er etablering av årsaken som forårsaket høyre ventrikulær hypertrofi. Fra funn av årsaken til hypertrofi er graden av fremdrift og effektiviteten av behandlingen avhengig av fremtiden.

Hvis du diagnostiserer høyre ventrikulær hypertrofi før kliniske symptomer, er det mulig å unngå manifestasjoner av hjertesvikt i fremtiden eller for å senke manifestasjonene.

Hypertrofi i høyre ventrikel: årsaker, tegn, diagnose, hvordan å behandle, prognose

Den høyre hjertekammeret er et kammer i hjertet, som utfører funksjonen om å overføre blod fra hulrommet til høyre atrium til lungen på lunken. Denne blodstrømmen er praktisk talt fri for oksygen, men det er en stor mengde karbondioksid i erytrocytene. Da blir strømmen av venøst ​​blod sendt til karene i lungevevvet, hvorfra det igjen strømmer til hjertet (inn i hulrommet til venstreatrium). På denne måten, høyre ventrikel deltar i dannelsen av en liten sirkel av blodsirkulasjon.

Hypertrofi i høyre ventrikel er alltid en patologisk tilstand, i motsetning til fortykkelsen av venstre ventrikel, som ofte finnes hos idrettsutøvere, og i dette tilfellet er en fysiologisk. Begrepet "hypertrofi" betyr en økning i masse og tykkelse av hjertemuskelen, med andre ord hypertrofisk betyr stor, forstørret. Hypertrofi av høyre ventrikel oppstår når overbelastning hans trykk eller volum.

 • I det første tilfellet går blod nesten ikke inn i lungekarrene på grunn av høyt blodtrykk i dem, noe som gjør det vanskeligere for høyre ventrikkelmuskel å presse blod enn under normale forhold.
 • I det andre tilfellet er det en ekstra utslipp av blod inn i hulrommet i høyre ventrikel, på grunn av hvilken veggen i veggen overbelastes med et økt blodvolum.

I begge tilfeller må høyre ventrikel utføre en større belastning enn før, slik at hjertemuskelen øker sin masse. Myokardial hypertrofi i hjerteets høyre hjerte utvikler seg. Mer vanlig er hypertrofi av den fremre veggen i høyre ventrikel.

Hypertrofi av prostata er farlig fordi hjertemuskelen før eller senere ikke kan virke under høy belastningsforhold, og pasienten vil utvikle kronisk hjertesvikt.

Mekanismen for dannelsen av hypertrofi av prostata i bronko-pulmonal patologi er forårsaket av økende pulmonal hypertensjon. Som et resultat oppstår trykk overbelastning av prostomiet. Utviklingen av pulmonal hypertensjon, eller en økning i blodtrykk i lumen av lungearteriene, oppstår i sin tur fra en reduksjon i elastisiteten til lungevevvet.

Årsaker til høyre ventrikulær hypertrofi

1. Lungekjerne

I forbindelse med det faktum at hovedbelastningen til høyre ventrikel er opprettet av respiratoriske organer, eller mer nøyaktig, kan karene lokalisert i lungvevet, utvikle hypertrofi i lungens patologi.

De viktigste sykdommene som kan forårsake et lungehjerte er følgende:

 • Bronkial astma, spesielt langvarig, med lengre eksacerbasjoner, som finner sted med alvorlige, dårlig behandlingsbare angrep. Ofte fører dannelsen av det lungehjerte til hormonavhengighet i bronkial astma.
 • KOL (kronisk obstruktiv lungesykdom), med hyppige eksacerbasjoner av kronisk obstruktiv bronkitt. Det utvikler seg ofte hos røykere og personer som har yrkesfarlige sandblaster, arbeidstakere i gassindustrien, etc.).
 • BEB (bronkoektatisk sykdom), med hyppige inflammatoriske prosesser i de endrede områdene av lungevevvet - i bronkiektasier.
 • Cystisk fibrose - sykdom som påvirker fordøyelsessystemet (mangel på bukspyttkjertelenzymer), så vel som åndedrettsorganene med hyppig purulent bronkitt og lungebetennelse grunn av brudd på en utladning av tykke, viskøse slim i lumen i bronkiene og alveoli.
 • Hyppig, tilbakevendende lungebetennelse.

utvikling av hypertrofi av prostata i pulmonal hypertensjon

2. Medfødt hjertesykdom

I tilfelle hjertesykdommen er alvorlig, for eksempel Fallot tetralogi, er pasientens forventede levealder lav, og uten kirurgi får barn med en vice dør i det første år av livet. Dette skyldes at barnet raskt utvikler hypertrofi i hjertekamrene, og hjertesvikt øker raskt.

hypertrofi av prostata i medfødt misdannelse - tetotogen av Fallot

I tilfelle av andre hjertefeil, slik som pulmonalstenose eller Trikuspidalklaff hypertrofi utvikler seg langsomt, og dekompensasjon av hjertesvikt kan oppstå i løpet av flere måneder eller år. Mekanisme for utvikling av hypertrofi av høyre ventrikkel i datafeil forårsaket av høyre ventrikulære trykk overbelastning (når ventrikkelen vanskelig å skyve det ønskede volum av blod i de trange lumen i lunge- stammen) eller volum (hvis Trikuspidalklaff del blod med hver sammentrekning blir kastet tilbake inn i hulrommet i det høyre atrium, og hver etterfølgende reduksjon i høyre ventrikel presser et mye større volum blod).

hypertrofi av prostata med stenose i lungestammen

En mekanisme som ligner sistnevnte for utvikling av hypertrofi er også dannet med mangler i interatriell eller interventrikulær septa.

3. Kjøpte hjertesykdommer

Det meste av hypertrofi av prostata kjertelen utvikler seg når tricuspidventilen er mangelfull (beskrevet i forrige avsnitt) eller stenose av venstre atrio-ventrikulær åpning (mitralventil). I sistnevnte tilfelle utvikler hypertrofi av prostatakjertelen igjen, siden venstre atrium først hypertroferes, og da, på grunn av blodstagnasjonen i lungene, øker tykkelsen på veggene i høyre ventrikel.

Hvordan klinisk manifesterte høyre ventrikulær hypertrofi?

Hypertrofi i bukspyttkjertelen viser ikke alltid noen symptomer, derfor i begynnelsen, i tilfelle moderat hypertrofi, kan det kun gjenkjennes ved hjelp av ytterligere undersøkelse. Ofte har pasienten tegn på den underliggende sykdommen, for eksempel angrep av bronkial astma eller klinikk av lungebetennelse. Likevel, som forløpet av hypertrofi og økningen av kronisk høyre ventrikulær svikt hos pasienten, kan følgende tegn på hypertrofi i høyre ventrikkel noteres:

 1. Tørr hoste, noen ganger med hemoptysis,
 2. Redusere toleranse for vanlig fysisk aktivitet på grunn av paroksysmal dyspné,
 3. Økt tretthet, redusert ytelse,
 4. Fornemmelsen av rask hjertefrekvens og hjertesvikt, ofte på grunn av hjerterytmeforstyrrelser (ekstrasystol, atrieflimmer),
 5. Smerter i hjertet av angina-type (trykkende brystsmerter, brenning i hjertet), relatert til oksygenmangel av celler forstørret hjertemuskelen som provoserer iskemi i den høyre ventrikkel.

Som progresjon av hjertesvikt i en pasients høyre hjerte kliniske tegn på overbelastning på den systemiske sirkulasjonen - hevelse i ben og føtter, noen ganger tar uttalt til hevelse spredt over hele kroppen (anasarca); smerte i riktig hypokondrium på grunn av at blodet stagnerer i leveren, overstretching sin kapsel; forstørrede årer på fremre bukvegg og pulserende jugular vener; spiserøret åreknuter (opp til blødning fra esophageal vegg) i utviklingen av hjerte cirrhose.

Hvordan gjenkjenne hypertrofi av prostata i begynnelsen?

Dessverre er høyre ventrikulær hypertrofi i utgangspunktet nesten ikke mulig å gjenkjenne klinisk og ved elektrokardiogram. Imidlertid er det en rekke EKG-kriterier som gjør det mulig å mistenke hypertrofi hos pasienter med eksisterende kausive sykdommer.

Avhengig av hvor mye høyre ventrikel forstørres sammenlignet med den venstre, utmerker seg tre former for høyre ventrikulær hypertrofi på EKG:

 • Høyre ventrikel er hypertrofiert, men mye mindre enn venstre (moderat hypertrofi);
 • Høyre ventrikel er hypertrofisk, men overskrider ikke massen til venstre ventrikel;
 • Høyre ventrikel overskrider massen til venstre (uttalt hypertrofi).

Hver av skjemaene manifesteres av en endring i QRST ventrikulært kompleks i høyre (V1V2) og i venstre (V5V6) thoracale ledninger. Jo mer uttalt hypertrofi, jo høyere R-tann i høyre fører og dypere S-tann i venstre leder. Normalt viser EKG en "vekst" av R-bølgen fra V1 til V4. Med hypertrofi av prostata forekommer denne veksten ikke. I tillegg, i V1 har det ventrikulære komplekset form qR, og i V6 - form av rS eller RS.

Til tross for det faktum at bruk av EKG bare kan bestemme utprøvd hypertrofi av prostata, er det en annen veldig informativ metode for diagnose. tillater visuelt å vurdere veggtykkelsen, massen og volumet til høyre ventrikel. Denne metoden er ultralyd av hjertet, eller ekkokardioskopi. Med hjelp av ultralyd av hjertet kan pålidelig bestemme hypertrofi av prostata i de tidlige stadier. På hypertrofi dokumentert av slike faktorer som øker pankreatisk vegg mer enn 5 mm, fortykkelse av interventrikulære septum i løpet av 1.1 cm, og en økning i diastolisk dimensjon (i ro) i løpet av 2,05 cm.

I tillegg til EKG og ultralyd, er en pasient med mistanke om hypertrofi av prostata pålagt å utføre en røntgenstråle som kan gi informasjon om hvor mye hjertet blir forstørret, særlig den rette delen av det.

Video: EKG tegn på hypertrofi i høyre ventrikel og andre hjertekamre

Er det mulig å kurere hypertrofi av prostata for alltid?

Ved behandling av prostata hypertrofi er det nødvendig å forstå følgende punkt - for å hindre at hypertrofi utvikles, er lettere enn å behandle komplikasjoner. Det er derfor at enhver pasient med bronko-lungesykdom eller med hjertesykdom bør lykkes med å behandle den underliggende sykdommen. Så, med bronkial astma, bør pasienten få grunnleggende terapi (konstant inntak av slike inhaleringsmidler som spiriva, foradylkombin, serotid og andre foreskrevet av legen). Nøkkelen til vellykket behandling av lungebetennelse og forebygging av tilbakefall er riktig valgt antibiotikabehandling, tatt hensyn til planting av slim på floraen og dens følsomhet overfor antibiotika. I KOL bør pasienten så snart som mulig utelukke skadelige effekter på bronkialrørene og skadelige yrkesfaktorer.

Pasienter med hjertefeil trenger sin kirurgiske korreksjon dersom kardiurgirurgen har bestemt indikasjonene på operasjonen ved heltidseksamen.

Ved dannelse av alvorlig hypertrofi og utvikling av kronisk hjertesvikt, er pasienten vist et forlenget eller konstant inntak av følgende legemidler:

 1. Diuretika (furosemid, indapamid, veroshpiron) - via effekt på renale tubuli output "overskytende" væske fra kroppen, noe som letter arbeidet med hjertet til å pumpe blod.
 2. ACE-hemmere (enam, diroton, prerarium, perineva) - reduserer prosessene for myokard remodeling betydelig og reduserer progresjonen av hjertemuskulær hypertrofi.
 3. Preparater av nitroglyserin (monokinkve, nitrosorbid) - redusere tonen i lungeårene, og dermed redusere forbelastning på hjertemuskelen.
 4. Inhibitorer av kalsiumkanaler (verapamil, amlodipin) bidrar til å slappe av hjertemuskelen og senke hjertefrekvensen, noe som er gunstig for myokardial kontraktilitet.

Under alle omstendigheter er slike nyanser som typen, mengden og kombinasjonen av legemidler, samt antall og varighet av opptaket bestemt bare av den behandlende legen etter en fullstendig undersøkelse av pasienten.

Dessverre går ikke hypertrofi av prostata tilbake, men for å hindre rask vekst, samt dekompensering av hjertesvikt ved hjelp av behandling er mulig i nesten alle tilfeller, ga behandling av den underliggende sykdommen vellykket.

Egenskaper av høyre ventrikulær hypertrofi hos barn

Denne tilstanden i barndommen skyldes oftest medfødte hjertefeil, som tetralogi av Fallot, medfødt stenose av lungemuskulaturen og idiopatisk lungehøyt blodtrykk. Ved fødselen av barnet kan en fortykkelse av prostata-veggen allerede dannes, men oftere utvikles den i de første månedene av livet. Klinisk manifesteres hypertrofi av prostata ved cyanose, cervical vein hevelse, sløvhet eller omvendt, uttrykt av spedbarns angst. I tillegg har barnet alvorlig kortpustethet og blå hud når du suger et bryst eller en flaske, samt med motoraktivitet eller angst, med gråt.

Behandling av hypertrofi hos en nyfødt utføres strengt under tilsyn av et barns kardiolog og hjertekirurg, som bestemmer timing og taktikk for kirurgisk inngrep for blemish.

Er komplikasjoner mulig?

Komplikasjoner av hypertrofi kan forekomme hos enhver pasient, men oftere er de forårsaket av utviklingen av den underliggende sykdommen (akutt respiratorisk svikt, astmatisk status, dekompensasjon av hjertesykdom).

Hvis vi snakker om konsekvensene direkte hypertrofi av prostata, bør det bemerkes at i fravær av behandling er en gradvis, men jevn progresjon av kronisk hjerte svikt i høyre hjertekammer, som er i den innledende fasen av den manifesterte veneblod stagnasjon i organene i den systemiske sirkulasjon (lever, nyre, hjerne, muskel, hud), men progresjonen bemerkes lunger i lungene, samt uttalt dystrofiske endringer i alle organer og vev. Dystrofi fører til et fullstendig brudd på orgelfunksjoner, og en person uten behandling kan dø.

I denne forbindelse kan vi anta at prognosen er ugunstig i fravær av behandling for hypertrofi og den underliggende sykdommen som forårsaket dette. Ved rettidig diagnose av hypertrofi, med tilstrekkelig behandling av kausjonssykdommen, forbedres prognosen, og varigheten og livskvaliteten øker.

Hypertrofi i høyre ventrikel: årsaker, diagnose og behandling

Hjertet vårt består av fire deler, og hvis minst en av dem begynner å fungere feil, er vår kropp truet. Hypertrofi i høyre ventrikel kan forårsake nye sykdommer i hovedorganet i kroppen.

Disse mangelfunksjonene kan identifisere ved å foreta en diagnose og gjennomføre en undersøkelse av pasienten. En slik diagnose kan høres både av foreldre til små barn og av eldre. Jeg vil gjerne fortelle deg hvorfor det er så viktig i tide å søke hjelp fra en kardiolog.

Beskrivelse av hjertehypertrofi

ventrikulær hypertrofi (forskjellig høyre ventrikulær hypertrofi og høyre ventrikkel hypertrofi) - det er en hjertesykdom, karakterisert ved at den høyre ventrikkel gjennomgår en endring i størrelse på grunn av en økning i muskelvev (hjertefibre), og dette i sin tur fører til overbelastning av hjertet.

Økningen i hjertekammeret forekommer hos mennesker i ulike aldre, men for det meste blir det diagnostisert hos barn. Det er verdt å merke seg at hjertehypertrofi kan observeres hos nyfødte, fordi de har et intensivert arbeid i hjertet i livets første dager og på høyre side av hjertet.

Men oftest er ventrikulær hypertrofi patologisk og kan indikere eksistensen av medfødt hjertesykdom.

Som du vet, regulerer hjertet av et firekammerat menneske og de to høyre delene av hjertet lungesirkulasjonen, også kalt lite. Og de to venstre delene er ansvarlige for arbeidet i en stor sirkel eller et system. I normal tilstand av hjertet, er blodtrykket i høyre seksjoner mindre.

Hvis en person har medfødte hjertefeil eller eventuelle feil på hjertet, så denne regelen er brutt, noe som fører til en overbelastning av høyre ventrikkel av hjertet, som det står for mer blodstrøm enn normalt, og deretter til sin hypertrofi.

Hjertets høyre side forstørres hos mennesker i ulike aldre. Ofte er denne patologien diagnostisert hos spedbarn. Dette skyldes det faktum at barnets kropp i de første årene av livet vokser raskt, derfor blir hans hjerte utsatt for økt stress.

Når sykdommen er akutt, indikerer den tilstedeværelsen av medfødt hjertesykdom. En slik diagnose kan gjøres på et EKG. Hypertrofi av hjerteets høyre hjerte kan også kjøpes. Ofte er slike endringer forbundet med feil livsstil, utilstrekkelig ernæring, konstant stress.

Høyresenteret er forstørret, siden det er han som er ansvarlig for en stor strøm av blod, det vil si, blir utsatt for større belastning og under visse omstendigheter svikter raskt. Noen tegn indikerer direkte at hjertemuskelen er overbelastet og utmattet, ikke i stand til å takle hvor mye arbeid det er pålagt kroppen.

Ofte overbelaster personen hjertet, uten å tenke på det selv. Utseendet av hypertrofi kan føre til problemer i hjertearbeidet. På grunn av dette oppstår arytmi, det vil si hjerteslag er ikke like, men kaotisk, hjertet slår raskere og så sakte, uavhengig av personens aktivitet.

Hvis endringer har begynt på ett sted, vil de medføre endringer i andre organer. Så da det var en økning i ventrikkelen, er det en endring i strukturen til arteriene. De endres i størrelse og tilpasses til en ny rytme av livet.

Arterier herdes og ikke passere gjennom noen stoffer. Over tid samler disse stoffene seg og danner hindringer for blodets gjennomføring. Så det er stagnasjon, som fører til dannelse av trombi.

Litt fysiologi

Det er kjent at det menneskelige hjerte er firekammeret: det består av to atria og to ventrikler. Normalt er alle hulrommene isolert fra hverandre. Hjertet er en muskelpumpe som virker i en bestemt rekkefølge, takket være hjertets ledningssystem og myokardial kontraktilitet. Arbeidssyklusen ser slik ut:

 • venstre ventrikel kaster ut oksygenrikt blod i organer og vev - i en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon;
 • blodet, som har passert gjennom mindre arterier, går inn i kapillærnettet, hvor gassutveksling finner sted og endrer farge til mørke, går inn i små årer, og deretter inn i store blodårer som strømmer inn i høyre atrium;
 • fra høyre atrium, som fungerer som en venøs "cistern", fortsetter den under diastolen (avslapping) i høyre ventrikel;
 • høyre ventrikel under sammentrekning med kraft kaster det venøse blodet inn i lungearterien i den lille sirkulasjonen, som ligger i lungene for å mette den med oksygen;
 • Skarlet, oksygenberiget blod samles i lungene, og passerer deretter gjennom lungene i venstre atrium;
 • fra venstre atrium blir blodet kastet til venstre, den sterkeste ventrikkelen, og nå er den klar til å gjenta hele veien - sirkulasjonssirklene lukkes.

Mange lurer på hvorfor lungearterien kalles en arterie, selv om det venøse blodet strømmer inn i det, og omvendt kalles lungeårer blodårer, men inneholder lyse, skarlagen arterielle blod? Svaret er veldig enkelt: nomenklaturen er ikke basert på blodets farge og sammensetning, men på karakteren av skipets arrangement: alle fartøyene som strømmer inn i atriumet er årer, og alt som strømmer fra ventriklene er arterier.

Vi fortalte dette for å få en klar forståelse av at hjertemuskelen ikke virker som helhet: venstre ventrikel gir oksygen til hele kroppen, og den rette - sender blod til lungene.

De viktigste typene av patologi

Sykdommen i seg selv er delt inn i flere typer, noe som skiller mellom patologi, tegn og symptomer.

Det observeres når massen på høyre side av hjertet er mange ganger større enn venstre side.

 • Sykdommen er av middels alvorlighetsgrad.

  Det observeres om prosessene som skjer på høyre side av hjertemuskelen, fortsetter med retardasjon, lagre bak prosessene på venstre side. Det bør ikke være asynkront arbeid i dem.

  Det er ingenting galt med å finne denne sykdommen. Tidlig og riktig behandling vil bidra til å kvitte seg med problemet. I diagnosen er det en liten økning i riktig område.

 • Det er ingen symptomer i begynnelsen. Det er derfor rettidig diagnose er vanskelig. For å unngå latent form av sykdommen, er det nødvendig å utføre et EKG en gang i året. For å identifisere de første stadiene av patologi tildeles spedbarn intrauterin CTG og EKG etter det første år av livet.

  Hypertrofi i høyre ventrikel - årsakene

  Årsaker til hjertesykdom i høyre ventrikel er oppkjøpt eller iboende i naturen. I det første tilfellet er restrukturering av hjertemuskelen vanligvis en konsekvens av respiratoriske sykdommer:

  • obstruktiv bronkitt;
  • bronkial astma;
  • lungefibrose;
  • emfysem;
  • polycystisk;
  • tuberkulose;
  • sarkoidose;
  • bronkiektatisk sykdom;
  • pneumoconiosis.

  I tillegg er en primær endring i thoraxvolumet mulig med forskjellige avvik. De inkluderer:

  • brudd på strukturen i muskel-skjelettsystemet (skoliose, Bekhterevs sykdom);
  • reduksjon av nevromuskulær overføring (poliomyelitt);
  • patogen i pleura og diafragma assosiert med traumer eller kirurgi;
  • uttalt fedme (Pickwick syndrom).

  Primær lungebetennelse, som fører til hypertrofi, kan utvikles som følge av:

  • Primær pulmonal hypertensjon;
  • tromboemboliske foci i dette området;
  • arterie aterosklerose;
  • volumformasjoner i mediastinumområdet.

  En økning i høyre ventrikelmasse forekommer med forskjellige sykdommer i luftveiene og sirkulasjonssystemet.

  Hypertrofi av høyre ventrikel i spedbarnet er forbundet med medfødte hjertefeil:

  1. Fallot tetralogi, som fører til et brudd på tømningen av høyre ventrikel, som et resultat av hvilken hypertensjon oppstår i den.
  2. Brudd på integriteten til inngrepsseptumet. Trykket i høyre og venstre del av hjertet blir utjevnt. Dette fører til en reduksjon i oksygenering (oksygenmetning) av blodet, samt hypertrofi.
  3. Stenose av ventiler i lungearterien, som hindrer blodets fremgang fra hjertet til karene i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen.
  4. Pulmonal hypertensjon assosiert med økt vaskulær motstand.

  Med medfødte misdannelser, vises hypertrofi i tidlig alder.

  Katalysatorene for vekst av kardiomyocytter, som fører til patologiens fremgang, kan være forskjellige bronkopulmonale lidelser:

  • fibrose;
  • emfysem;
  • kronisk obstruktiv bronkitt;
  • bronkial astma;
  • pneumoconiosis;
  • sarkoidose;
  • lungebetennelse.

  Det er også årsaker til hypertrofi i høyre ventrikel, ikke forbundet med kardiovaskulære eller lungesykdommer:

  • unormal vektøkning (fedme);
  • systematisk og langvarig stress, som strømmer inn i nevroser.

  En annen faktor som provoserer utviklingen av hypertrofi i høyre ventrikel, kan være en overdreven hobby for aerobic trening.

  Avhengig av forholdet mellom størrelsen og massen til høyre og venstre ventrikkel, utmerker seg tre former for GPZ-kurset: moderat, middels og skarpt (akutt). Med en moderat form for GPG, har størrelsen på høyre ventrikel en liten fortrinn i størrelse over venstre ventrikel, deres vekt er nesten den samme.

  Med den gjennomsnittlige formen for GPG er det observert overflødig størrelse og vekt av begge ventrikkene, med en uttalt form, forskjellen i disse parametrene er signifikant. Fravær av terapeutiske tiltak i den akutte form av strømmen av høyre ventrikulær hypertrofi kan føre til død av pasienten.

  Også er GCP-syndromet klassifisert etter type forekomst:

  • fysiologisk (medfødt), når den høyre ventrikulære hypertrofi hos et barn er diagnostisert fra de første dagene i livet. Patologi manifesterer seg som en konsekvens av CHD (medfødt hjertesykdom) og blir ofte diagnostisert rett etter fødselen gjennom omfattende cyanose (blåaktig hudtone) i ansiktet eller hele kroppen.
  • patologisk (oppkjøpt) - syndromet i høyre ventrikulær forsterkning oppstår som følge av overførte bronkopulmonale lidelser eller fysiske overbelastninger.

  Egenskaper av sykdommen hos barn

  Når barnet vokser, øker belastningen på hjertet. Hvis det er noen hindring for blodstrømmen gjennom karene i den lille (respiratoriske) sirkulasjonen av sirkulasjonen, er det en økning i muskelmassen i høyre ventrikel. Ifølge den skuffende statistikken er denne sykdommen mye mer vanlig hos barn, som er forbundet med patologiens inneboende natur.

  Med langvarig hypertrofi oppstår sekundær skade på lungekarrene. De blir stive og mindre elastiske, noe som forverrer sykdomsforløpet ytterligere.

  Fysiologisk hypertrofi av de riktige divisjonene kan forekomme i de første dagene i livet av en krumme, fordi i denne perioden er det en skarp restrukturering av sirkulasjonssystemet. Men oftest er årsakene til denne patologiske tilstanden hos spedbarn som følger:

  • defekt av hjerte septum
  • krenkelse av utstrømning av blod fra hulrommet i høyre ventrikel;
  • økt stress på disse delene av hjertet i perioden med intrauterin utvikling;
  • stenose i lungearterien.

  I dette tilfellet kan symptomene på sykdommen ikke vises umiddelbart, men etter en stund. Dette skyldes det faktum at dysfunksjonen i hjertet kompenseres ved ulike forsvarsmekanismer. Når den dekompenserte tilstanden utvikler seg, vises de første tegnene, men tilstanden til barnet kan være ganske alvorlig.

  Ved mistanke om endring i myokardets struktur, er det nødvendig å utføre ultralyd i hjertet i barselshospitalet. Hos barn forekommer hypertrofi i høyre ventrikel oftere enn hos voksne.

  Fysiologisk hypertrofi skjer i barn i løpet av de første dagene av livet, patologisk - (. Transposisjon av de store arterier, tetralogy tetrade, ventrikkelseptumdefekt og ductus arteriosus med høy pulmonal hypertensjon, etc.) for forskjellige medfødt hjertefeil, primær pulmonal hypertensjon, med medfødte sykdommer i lungene og pulmonar fartøy (Wilson-Mikity syndrom, lobar emfysem, etc.), kronisk carditt, etc.

  Endelig har barn ofte akutte høyre ventrikulære overbelastninger med brennesykdom, akutt lungebetennelse og andre tilstander, ofte etterligner myokardial hypertrofi i høyre ventrikel. Diagnose av høyre ventrikulær hypertrofi ved EKG innebærer i noen tilfeller vanskeligheter.

  Først av alt handler dette om differensiering av fysiologisk og patologisk hypertrofi hos barn i de første dagene i livet. Det oppstår også vanskeligheter ved diagnosen de første stadiene av høyre ventrikulær hypertrofi hos små barn, i hvilken selv EMF i det høyre ventrikulære myokardium kan seire i lang tid.

  Vesentlige vanskeligheter skyldes identifisering av tegn på høyre ventrikulær hypertrofi på EKG med lyse symptomer på myokardial hypertrofi i venstre ventrikel. Elektrokardiografiske endringer i høyre ventrikulær hypertrofi er relatert til det faktum at vektoren av emf i høyre ventrikel blir overveiende og endrer retningen til den totale EMF til høyre og fremover med overskudd av sine normale alderspotensialer.

  I dette tilfellet bedømmes høyre ventrikulær hypertrofi av avviket fra EMF-vektoren fremover (fører V3R, V1, V2) og til høyre (leder fra lemmer). Kombinasjonen av disse tegnene gjør diagnosen mest sannsynlig.

  Hypertrofi hos nyfødte

  Oftest forekommer dette syndrom hos nyfødte som følge av problemer med hjerteutviklingen og funksjonaliteten. Denne tilstanden utvikler seg i de første dagene av livet, når belastningen på dette orgelet er spesielt stor (spesielt på høyre side.

  Hypertrofi i hjerteets høyre hjerte utvikler seg også med en defekt av septumet, som deler ventriklene. Dette blander blodet, det blir ikke tilstrekkelig mettet med oksygen. Hjertet, som forsøker å gjenopprette normal blodstrøm, øker belastningen på høyre ventrikel.

  Hypertrofi er også mulig på grunn av Fallot tetralogi, innsnevring av lungeventilen. Hvis det oppdages noen symptomer som indikerer en funksjonsfeil i hjertet, bør du umiddelbart vise barnet til en spesialist.

  Symptomer på GPG

  I den oppkjøpte formen karakteriseres dette syndromet av fraværet av spesifikke symptomer, ifølge hvilke det er mulig å bestemme riktig gastrointestinal hypertrofi.

  Symptomer på høyre ventrikkel hypertrofi som ligner på manifestasjoner av mange andre sykdommer og i den innledende fasen av patologi manifestert nesten ingen begynner virkelig forstyrre pasienten bare når en betydelig økning i størrelse og masse av høyre ventrikkel. Slike tegn inkluderer:

  • langvarig smerte i høyre sternum av en skarp, piercing natur;
  • kortpustethet;
  • svimmelhet, ledsaget av tap av orientering i rom og svakhet (i noen tilfeller);
  • brudd på rytmen i hjertet;
  • hevelse i nedre ekstremiteter, som blir mer uttalt innen slutten av dagen.

  De viktigste kliniske tegnene på GPG inkluderer en økning i hyppigheten av hjertekontraksjoner (takykardi) og en kraftig reduksjon av blodtrykket. Det kliniske bildet av hypertrofi i høyre ventrikel kan også ledsages av et "pulmonalt hjerte", hvis årsak er tromboembolisme av lungearterien.

  Et akutt pulmonalt hjerte er preget av akutt retrikulær svikt, alvorlig dyspné, senking av arterielt trykk, takykardi. Ofte er akutt retrikulær svikt dødelig.

  Den kroniske formen av lungehjertet har det samme kliniske bildet som det akutte lungehjertet, inntil dekompensasjonen begynner. I alvorlige former for kronisk høyre ventrikulær svikt oppstår kronisk obstruktiv lungesykdom.

  Diagnostiske metoder

  En nøyaktig diagnose kan kun gjøres etter hele komplekset av diagnostiske tiltak. Først etter dette kan man starte behandlingen. Diagnosen er som følger:

  1. Medisinsk undersøkelse. Uten det kan ingen undersøkelse startes.

  Som regel er det en forsiktig medisinsk undersøkelse som kan føre til tanken på at personen utvikler hypertrofi. Vanligvis kan en kardiolog med erfaring og diagnose av slike pasienter lett høre patologiske lyder i hjerteområdet ved hjelp av enkel lytting.

 • Cardiography. Hypertrofi av høyre ventrikel på EKG er tydelig av mange spesifikke endringer. EKG ser imidlertid bare en rytmeforstyrrelse, men ikke en økning i størrelsen på ventrikkelen. Følgelig kan sistnevnte føre til mange feil i hjerterytmen.
 • Forsiktig analyse av anamnese, innsamling av klager kan føre til tanken på utviklingen av denne hypertrofi.
 • Ekkokardiografi er en studie av hjertet ved hjelp av ultralyd.

  Denne typen diagnose hjelper spesialisten til å bestemme tykkelsen av ventrikulærveggen og andre parametere i myokardiet. I tillegg er ekkokardiografi i stand til å bestemme trykket i ventrikkelen nøyaktig, noe som igjen gjør det mulig å diagnostisere sykdommen.

 • Kardial undersøkelse med kardiovisor.
 • Bestemmelse av uønsket arvelig sted til sykdommen.

  De som røyker, bruker regelmessig alkoholholdige drikkevarer, følger ikke intensiteten av fysisk anstrengelse, det er nødvendig å periodisk sjekke med en lege.

 • Med GPL registreres patologiske endringer ikke bare i myokardiet. Over tid er de preget av spredning til pulmonal arterier og blodårer, noe som fører til utvikling av andre plager:

  • sklerose av aorta;
  • hypertensjon av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen;
  • Eisenmenger syndrom (overtrykk i lungearterien over aorta).

  Tidlig diagnose av GPG tillater ikke bare å forhindre utviklingen av disse patologiene, men også i stor grad legge til rette for kampen mot syndromet generelt. Bekreft eller avvise tilstedeværelse av høyre ventrikulær hypertrofi er kun mulig gjennom instrumentale kardiologiske studier:

  • EKG;
  • ekkokardiografi (ultralyd undersøkelse av strukturen i hjertemuskelen).

  Elektrokardiogrammet som en metode for å diagnostisere gonoré er mindre indikativ. Hypertrofi i høyre ventrikel på EKG uttrykkes kun i endringer i kardiogramgentiklene, som kun kan indikere en endring i størrelsen på ventrikkelen, kan alvorlighetsgraden av patologien ikke bestemmes på denne måten.

  Syndrom GZZH på elektrokardiografi er "opplyst" bare med mellomstore og akutte former for strømning. Et ekkokardiogram er mye mer diagnostisk. Denne undersøkelsesmetoden gjør det mulig å fastslå ikke bare forekomsten av en økning i høyre gastrisk region, men også dens eksakte dimensjoner, og også å diagnostisere feil i strukturen i hjertevævet.

  Ekkokardiografi som en metode for å diagnostisere gonoré blir ofte kombinert med dopplerografi, noe som gjør det mulig å undersøke retningen og hastigheten til blodstrømmen. Denne undersøkelsesmetoden gjør det mulig å bestemme riktig gastrointestinal hypertrofi, selv i moderat form for strømning, slik at fremdriften av kardiomyocytvækst i hjertemuskelen kan forebygges.

  EKG og tegn på patologi

  På EKG er høyre ventrikulær hypertrofi godt definert. Hver lege av funksjonell diagnostikk, kardiolog og terapeut vet EKG-tegn på hypertrofi i høyre ventrikel, vi vil analysere hoveddelen av dem og vi:

  1. I ledninger øker V1 V2 III aVF i tannens høyde;
  2. Fordelingen av S-T er noe lavere enn isolin, negativ eller bicirkulær T i V1 V2 III aVF;
  3. Pravogram (EOS avvist til høyre).

  Dette er hovedtegnene for en økning i høyre ventrikel, som kan være mistanke om patologi. Hypertrofi av høyre ventrikel på EKG for personer eldre enn 30 år har følgende diagnostiske kriterier:

  • Avviket fra EOS til høyre er mer enn +110 grader;
  • De høye tennene R i V1 (mer enn 7 mm), tennene S i V1 er mindre enn 2 mm, forholdet R / S i V1 er større enn ett;
  • Stangen S i V5 og V6 er større enn eller lik 2 mm;
  • komplekser av qR-typen i V1.

  Hvis det er to eller flere av disse kriteriene på EKG, kan høyre ventrikulær hypertrofi bli utsatt. Legene husker også om de bekreftende tegnene på høyre ventrikulær hypertrofi, disse inkluderer:

  • endringer i S-T-segmentet og T-bølgen ved typen "overbelastning" i leder V1-V3,
  • en økning i høyre atrium.

  Prinsipp for elektrokardiografi

  Når det gjelder funksjonene ved å utføre elektrokardiografi med sykdommer i kardiovaskulærsystemet, er det mange av dem. For det første er det nødvendig å fokusere oppmerksomheten på at en slik undersøkelse utføres i det mest komfortable for pasientens situasjon.

  Det er viktig å vite! Under undersøkelsen skal pasienten være i avslappet tilstand og rolig, jevn pust, da dette påvirker resultatet av elektrokardiografi. For å bestemme EKG-tegnene på høyre ventrikulær hypertrofi, brukes 12 ledninger, 6 stykker er koblet til thoraxen og de resterende 6 stykkene til pasientens lemmer.

  Noen ganger brukes teknikken for å gjennomføre elektrokardiografi hjemme, i dette tilfellet brukes bare 6 grener. Ved utføring av slik diagnostikk er det viktig å forstå at flere faktorer påvirker utfallet:

  1. Pasientens tilstand.
  2. Pass pusten på pasienten.
  3. Antall ledere brukt.
  4. Korrekt tilkobling av hver gren.

  Selv om en elektrode er koblet feil, kan elektrokardiograminformasjonen være upålitelig eller ufullstendig. Ved gjennomføring av en slik undersøkelse ligger hovedvekten på hjertefrekvensen, karakteristikkene til dentiklene T og ST, intervallerene for hjerteledning, hjertens elektriske akse og egenskapene til QRS.

  Vanskeligheter ved diagnose av høyre ventrikulær hypertrofi

  EKG er en universell, allment tilgjengelig og svært populær metode. Men diagnosen av høyre ventrikulær hypertrofi bare gjennom et kardiogram har noen ulemper. Først av alt, på kardiogrammet, er allerede uttrykt hypertrofi synlig, med mindre hypertrofi, vil endringer i EKG være ubetydelig eller ikke åpenbart i det hele tatt.

  I tillegg, for å avstå fra å diagnostisere høyre ventrikulær hypertrofi ved EKG, følger slike forhold:

  • blokkering av det høyre benet av bunten av Hans,
  • WPW syndrom,
  • bekreftet hjerteinfarkt i hjerteinfarkt,
  • hos barn kan ovennevnte EKG-tegn være en variant av normen,
  • forskyvning av overgangssonen til høyre,
  • tannen R har en høy amplitude i V1 V2, men forholdet R / S i V5 eller V6 er større enn ett,
  • dextroposisjon (hjertet ligger i et speil, i høyre del av thoraxen),
  • Hypertrofisk kardiomyopati: Tilstedeværelsen av høye R-tenner i V1 er mulig, med et R / S-forhold større enn ett.

  Ved diagnostisering av høyre ventrikulær hypertrofi bør bredden på QRS-komplekset være mindre enn 0,12 s. Derfor er nøyaktig EKG-diagnostikk ikke mulig i tilfelle BPHP, Wolf Parkinson-White syndrom.

  behandling

  Hovedmålet med behandlingen er å bringe hjertestørrelsen til en normal tilstand til normal størrelse. Følgende stadier av behandling er gitt, hovedsakelig rettet mot å eliminere årsaken som forårsaket hypertrofi:

  • medisinsk behandling (eliminering av stenose, normalisering av lungene, behandling av hjerteformet misdannelser);
  • justering av ernæring og livsstil hos pasienten.

  I tillegg til hovedmottaks diuretika, betablokkere og kalsium kanal antagonister og medikamenter som er foreskrevet for normalisering av det pulmonale og eliminere stenose av lungene ventilen. I noen tilfeller må de fleste medisinene tas gjennom hele livet.

  Terapi utføres under regelmessig tilsyn av en spesialist. Under behandling, kontroller systematisk arbeidet i hjertet, hyppigheten av reduksjonen. I fravær av positiv behandlingsdynamikk anbefales pasienten kirurgisk inngrep.

  I tilfelle progressiv hypertrofi og utvikling av hjertesykdom er en operativ intervensjon foreskrevet. Operasjonen innebærer implantasjon av en kunstig ventil. Operasjonen utføres også i løpet av det første år av livet til barn som har blitt diagnostisert med hypertrofi.

  I tilfelle kilden til utbruddet av hjertehypertrofi avsløres, er behandling rettet mot eliminering av den underliggende sykdommen. Selvmedisinering i slike tilfeller er uakseptabelt. For å fullføre personer og de som regelmessig blir utsatt for fysisk stress, anbefales det å bli observert hos kardiologen.

  Først etter at diagnosen er gjort, kan legen bestemme taktikken for å behandle hypertensjonen i ventrikkelen. Terapi er rettet mot å eliminere sykdommen, noe som provoserte hypertrofi. Det finnes slike metoder for behandling av patologi:

  1. Etiotropisk: Den brukes til medfødte hjerteavvik. Behandling med denne teknikken er rettet mot å svekke faktoren som fremkaller hypertrofi.
  2. Patogenetisk: brukes i tilfelle at høyre ventrikulær hypertrofi er anskaffet. Det er rettet mot aktivering av immunsystemet, på grunn av hvilken faktor som provoserer den underliggende sykdommen, er nøytralisert.

  Med medfødte hjertefeil vises pasienten kardiologisk operasjon i det første år av livet - erstatning av den unormale ventilen med en komplett syntetisk analog. Hvis årsaken til endring av parametrene i ventrikkelen er lungesykdom, foreskrives pasienten:

  • bronkodilatatorer (broncholitin): eliminere krampe i bronkiene;
  • mukalticheskie betyr (bromheksin): fortynnet sputum og fremme dens utgang fra lungene;
  • analeptika: stimulere funksjonen i luftveiene og sirkulasjonssystemet.

  Hvis pasienten har problemer med blodtrykk, foreskriver legen Euphyllin. Dette legemidlet brukes til hypertensjon av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjon, så vel som for hjerteastma og spasmer i blodkar. Imidlertid er behandling med Euphyllin forbudt i tilfeller av hjertesvikt, arytmi og kranspulsårssykdom.

  Med mindre hypertrofi foreskriver legen administrasjonen av nifedipin, et kalsiumkanalblokkeringsmiddel. Med progressiv hyperfunksjon foreskrevet narkotika av nitratgruppen:

  Alle legemidler skal tas i henhold til ordningen som legen har foreskrevet. Selvutskifting av medisiner og endring av dosering er uakseptabelt! Det finnes ingen populære metoder for å kurere patologi.

  Alle mennesker som har hypertrofi i høyre ventrikel, bør se en kardiolog minst en gang i året og gjennomgå alle testene som legen foreskriver. Slike pasienter er vist en sunn livsstil: kontroll over kroppsvekt, avslag fra alkohol og røyking.

  medisinering

  Medisinsk behandling av høyre ventrikulær hypertrofi består i inntak av følgende grupper av legemidler:

  • Vanlig inntak av diuretika;
  • Beta-adrenoblokere (legemidler i denne farmakologiske gruppen er uforenlige med alkoholholdige drikkevarer og røyking);
  • Antagonister av kalsiumkanaler;
  • antikoagulanter;
  • Preparater av magnesium og kalium;
  • Bruk av hjerteglykosider er tillatt i minimumsdosering;
  • Medikamenter som bidrar til å senke blodtrykket.

  Mulige samtidige avtaler for normalisering av lungefunksjon og eliminering av lungesviktens stenose.

  Avhengig av årsaken til patologien, er følgende medisiner foreskrevet:

  • analeptik;
  • bronholitin;
  • bromheksin;
  • aminophylline;
  • nefidipin;
  • nitrosorbit;
  • nitroglyserin.

  I noen tilfeller kan det være nødvendig å ta noen av legemidlene beskrevet over gjennom livet. Hvis ingen positiv dynamikk eller forbedring er notert, kan pasienten tildeles en operasjon. Terapi anbefales å utføres under systematisk tilsyn av en medisinsk spesialist.

  Under behandlingen registreres systematisk arbeidet i hjertet, kontroller hjertefrekvensen. I tilfelle at økningen i ventrikkelen er forbundet med en annen sykdom, er behandlingen rettet mot å eliminere den underliggende årsaken.

  Pasienter bør huske på farene ved selvmedisinering og ikke prøve å hente medisinene selv. Personer som lider av overvekt, så vel som systematisk gjennomgår fysisk anstrengelse, anbefales å bli undersøkt regelmessig av en kardiolog.

  Behandling med folkemidlene

  Ganske ofte kombinerer behandlingen av denne sykdommen medikamentterapi med folkemidlene. Det bør bemerkes at tradisjonell medisin fungerer som en ekstra terapi, den bør bare brukes på en kompleks måte med hovedbehandlingen.

  De viktigste oppskrifter av tradisjonell medisin er infusjoner og forskjellige avkok. Veldig bra støtter arbeidet i myokard-hvitløk. Det er nødvendig å hogge hvitløk og legge til honning (i like store mengder) til den, sett beholderen i 7 dager på et lite mørkt sted, rist blandingen fra tid til annen.

  Dette legemidlet bør tas en spiseskje tre ganger daglig i tretti minutter før måltider. Det er ingen begrensninger i bruk av denne medisinen, den kan tas hele året. En veldig god effekt i behandlingen av hypertrofi i høyre ventrikel er infusjonen av St. John's wort.

  For å gjøre det, trenger du 100 gram St. John's wort, som skal helles i to liter vann og kokes i ti minutter i en lukket beholder over lav varme. Deretter forlater og omtrent en time for å la gresset infuse. Etter infusjonen, belastning og tilsett to hundre gram honning, rør og hell i flasker.

  Bruk infusjon fra urt Johannesjurt for en tredjedel av glasset tre ganger om dagen i tretti minutter før måltider. Legemidlet skal oppbevares i kjøleskapet. Ikke glem at bare folkemedisin ikke kan kurere hypertrofi, det kan bare virke som en ekstra terapi.

  Før du begynner behandling med folkemessige rettsmidler, sørg for å konsultere legen din, du kan ha kontraindikasjoner til bestemte typer urter. Derfor er det bedre å starte behandling med folkemedisiner med en lege konsultasjon.

  Folkemetoder for behandling av høyre ventrikulær hypertrofi, på grunn av lav effektivitet, blir sjelden brukt. Deres bruk er bare mulig som beroligende midler og beroligende midler, samt styrker hjertemuskelen. Populær er en plante som lilje av dalen. Følgende oppskrifter er kjent:

  • Ta frisk lilje av dalen blomster og hell 96% alkohol. Insister bør være 2 uker, deretter filtrert og ta 20 dråper tre ganger om dagen.
  • Hell en stor skje av lilje-of-the-valley blomster med 300 ml kokende vann, for å insistere på 1 time. Deretter belastes og tar to store skjeer hver annen time.
  • Effektiv er en blanding av motherwort og lily of the valley. Forbered infusjonen fra disse plantene og ta 3 eller 4 ganger om dagen.
  • Bland nettleplanten og honningen i forskjellige mengder. Insister på et mørkt sted i opptil 14 dager, og oppvar det i et vannbad til det er væske og avløp. Infusjonen er lagret i kjøleskapet. Ta 4-5 ganger om dagen.

  Komplikasjoner av sykdommen

  I de siste stadiene av utviklingen av denne sykdommen er det tegn på et såkalt pulmonalt hjerte. De viktigste symptomene på pulmonal hjertet er:

  • forekomsten av alvorlig og plutselig smerte i brystområdet;
  • en kraftig nedgang i trykket (opp til utviklingen av tegn på en kollapoid tilstand);
  • hevelse i livmorhalsen;
  • en progressiv økning i leverens størrelse (denne prosessen er forbundet med smerte i regionen med riktig hypokondrium);
  • skarp psykomotorisk agitasjon;
  • utseendet på abrupt og unormal pulsering.

  I tilfelle av lungeemboli, raskt, bokstavelig talt om noen få minutter utvikler en person tegn på støt med alvorlig lungeødem. Med lungeødem, vises en massiv effekt av transudatet i lungevevvet fra kapillærområdet.

  Utvikler en skarp kortpustethet i hvilemodus, en person føler seg stram i brystet. Senere kommer det en gisp, cyanose, som en hoste blir med. I en tredjedel av alle tilfeller av tromboembolisme i lungearterien kan det oppstå en plutselig død.

  Med kompensert pulmonal hjerte, som hovedkonsekvensen av høyre ventrikulær hypertrofi, blir symptomene på den underliggende lidelsen ikke uttalt kraftig. Noen pasienter kan merke seg utseendet til en litt utprøvd rippel i overlivet.

  Men i dekompensasjonsstadiet utvikles tegn på venstre ventrikulær svikt gradvis. Manifestasjonen av en slik dekompensasjon er en alvorlig kortpustethet, som ikke avtar selv i ro. Det øker dersom personen endrer kroppens stilling, spesielt liggende.

  Andre symptomer indikerer at en person utvikler en såkalt kongestiv hjertesvikt.

  forebygging

  Forebygging av høyre ventrikulær hypertrofi er begrenset til følgende flere krav. For det første er dette en advarsel for utvikling av flebotrombose av beina:

  • Diagnose av denne patologien i de tidligste stadiene og umiddelbar behandling;
  • forebyggende undersøkelse med en spesialist;
  • etter operasjon for diagnostisering av flebotrombose anbefales pasienten aktiv bevegelse;
  • gjennomføringen av alle anbefalinger fra legen.

  Ved kroniske lungesykdommer, bør du:

  • være beskyttet mot hypotermi og utkast;
  • Ikke røyk, inkludert ikke å være deltaker i bruktrøyk;
  • behandle sykdommen i de tidligste stadiene;
  • å lede en aktiv livsstil med en tilstrekkelig moderat belastning;
  • ta oksygen cocktails.

  Med sikte på forebygging anbefales det også at du regelmessig gjør et elektrokardiogram, gir opp skadelige vaner og holder seg til et terapeutisk diett. Det bør kontrolleres regelmessig hos kardiologen, undersøkt, følg alle anbefalinger og ta passende medisiner.

  Les Mer Om Fartøyene