Symptomer og første tegn på hjerneslag hos kvinner, førstehjelpsregler

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er symptomene - forløperne og de viktigste symptomene på hjerneslag hos kvinner. Førstehjelp i tilfelle et slag mot seg selv og en utenforstående.

Symptomer og tegn på slag hos kvinner og menn er de samme, den eneste forskjellen er at kvinner oftere ikke tar hensyn til forløperne til et slag og bærer dem på føttene.

Symptomer er forløpere av stroke hos kvinner

Dette er tegn som ikke nødvendigvis indikerer at en person vil sikkert ha et slag. Men når de ser ut, bør du umiddelbart søke hjelp fra en lege. Forløpene av slag tyder på utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. Hvis du ikke kontakter en spesialist i tide, har du stor risiko for hjerneslag eller transient iskemisk angrep (TIA) i hjernen (mikroslag).

 • hyppige angrep av svimmelhet;
 • vedvarende hodepine;
 • støy i ørene;
 • glemsomhet, absent-mindedness;
 • dumhet av hender, føtter;
 • Awkwardness av bevegelser (svekket koordinering).

Hvis disse tegnene ikke går bort innen noen uker, spør kardiologen om hjelp med årsaken til utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen.

De viktigste manifestasjoner av slag

Dette er tegn på en patologi, takket være at du kan kjenne igjen hjerneslaget selv.

Symptomer på et slag, de første tegnene

Stroke er et ødeleggende brudd på normal tilførsel av hjernen, noe som forårsaker hjernevævs død på grunn av mangel på oksygen og de nødvendige næringsstoffene. Det oppstår når blodstrømmen til hjernen stopper eller reduseres betydelig.

Etter at en del av nervecellene dør, mister kroppen en av funksjonene som de døde cellene reagerte på: lammelse, tap av tale og andre alvorlige lidelser oppstår. Når fartøyene er tilstoppet, er det et iskemisk slag, med brudd - hemorragisk.

Den viktigste metoden for å forebygge sykdommen er streng kontroll over de viktigste risikofaktorene - høyt blodtrykk, dårlige vaner og høyt blodkolesterol.

Årsaker til slag

Årsaken til et slag er et brudd på blodstrømmen til noe område av hjernen på grunn av blokkering (stenose) eller brudd på hjernearterien. Oftere enn ikke skjer et slag i mennesker som lider av problemer med hjertet eller sykdommene som provoserer sykdommer i sirkulasjonssystemet.

Nesten 90 prosent av strekkene er iskemiske, så den vanligste årsaken er cerebral trombose (blokkering av arterien), denne plakk oppstår oftest med aterosklerose. Mangelen på blodstrøm berøver hjerneceller av oksygen og næringsstoffer, celler kan begynne å dø innen noen få minutter.

I tilfelle av hemorragisk form bryter murene til den defekte arterien ut. Det skjer mye sjeldnere enn iskemisk, men farligere. Til provokerende faktorer inkluderer høyt blodtrykk og svake punkter i veggene i blodårene (aneurysmer).

Hvis å karakterisere som helhet, er årsaken til patologi skade på nervceller i hjernen og kontrollerer alle kroppens funksjoner - alt dette fører til alvorlige konsekvenser. Denne sykdommen er leder blant årsakene til menneskelig funksjonshemning og ligger tredje blant dødsårsakene til befolkningen.

Risikofaktorer

Mange faktorer kan øke risikoen for slag. Noen av disse faktorene øker også risikoen for hjertesykdom.

 • i anamnesen til slektninger er det et hjerneslag eller hjerteinfarkt;
 • 55 år og eldre
 • økt blodtrykk og kolesterol;
 • overvekt, diabetes, aterosklerose;
 • dårlige vaner - røyking, alkohol.

Risikoen for patologi bør vurderes i nærvær av en av de ovennevnte faktorer.

De første tegn på et slag hos kvinner og menn

Før starten av et slag, er det nesten alltid symptomer på et brudd på blodtilførselen til hjernen. En sårbarhet av et slag kan være en forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon, eller et forbigående iskemisk angrep.

Hos kvinner og menn kan dette manifesteres av slike tegn som: hodepine, svimmelhet, svakhet. I fremtiden kan kvalme og oppkast oppstå.

Hemoragisk - avviker fra iskemisk ved at skader og ruptur av fartøyet oppstår med økt arterielt trykk, på grunn av at vev av arterien i aterosklerose av karene er ujevnt utslitt. Iskemisk er mer skjult enn hemorragisk, derfor er tegn på iskemisk slag smurt, vokse jevnt eller "flimmer".

De første tegn på hjerneslag hos kvinner:

 • plutselig mistet synet;
 • åpenbart brudd på koordinering;
 • tilbaketrekking av krefter fra hender, føtter;
 • tap av forståelse av ord eller evne til å snakke tydelig;
 • redusert følsomhet;
 • en gradvis økning i de ovennevnte egenskaper.

En kvindeslag, tegnene som noen ganger er ukonvensjonelle i begynnelsen av sykdommen, gjør det ofte vanskelig å diagnostisere sykdommen tidlig, noe som betydelig forsinker tilstrekkelig medisinsk behandling.

Tegn på et mannlig slag:

 • alvorlig hodepine, kan bli ledsaget av oppkast;
 • plutselig svakhet og svimmelhet;
 • vanskeligheter med uttale av tale og miljøoppfattelse;
 • forverring av visjonen;
 • sløret bevissthet;

Hvis patologi påvirker en bestemt del av hjernen, vil det bli forstyrrelser i arbeidet til den delen av kroppen, som det berørte området var ansvarlig for.

Symptomer på et slag

Når følgende spesifikke symptomer på et slag oppstår, bør akuttomsorg straks kreves. Husk også når disse symptomene startet, fordi deres varighet kan være viktig for valg av behandling.

 1. Be personen til å smile. Ved et slag vil et smil være en kurve.
 2. Be om å holde hendene dine oppreist, med muskel svakhet, dette kan ikke gjøres.
 3. Be den berørte personen å si en enkel setning. Under angrepet vil en mann eller kvinne snakke sakte, stammering. Det er som en drunk manns tale.
 4. Be om å stikke ut tungen - spissen er avbøyet mot hjertet i hjernen.

Til denne symptomatologien er forbundet med slike tegn:

 1. Akutt hodepine uten klare årsaker;
 2. Synshemming av ett eller begge øyne;
 3. Forekomst av uventet svakhet;
 4. Misforståelse av tale;
 5. Delvis eller fullstendig lammelse av lemmer.

Symptomer på et kortvarig iskemisk angrep er det samme som for et normalt slag, men varigheten er bare noen få minutter.

Førstehjelp

Pasienter med akutt nedsatt hjernesirkulasjon bør umiddelbart innlagt på sykehus. Før legen kommer, må du umiddelbart ta uavhengige tiltak. Når stroke er den dyreste er de første minuttene av sykdommen, fordi det er på dette tidspunktet at medisinsk behandling kan være mest effektiv.

 1. Legg pasienten på en hevet plattform og løft hodet 30 grader;
 2. Sørg for fri tilgang til frisk luft;
 3. Ta av klærne dine for å unngå å hindre bevegelsen av brystet;
 4. Ved brekninger, vri offerets hode til siden slik at oppkast ikke kommer inn i luftveiene;
 5. Hvis trykket er forhøyet, gi pasienten den nødvendige medisinen, som han vanligvis tar i slike tilfeller;
 6. Ring gjerne ambulansen.

Etter denne sykdommen trenger nesten alle pasienter rehabilitering.

behandling

Behandling av slag er en lang prosess, som består av en rekke medisinske prosedyrer.

Først og fremst er det nødvendig med sykehusinnleggelse, med sikte på å stabilisere pasientens tilstand. I tillegg får pasienten oksygenbehandling, restorativ behandling og rehabilitering ved hjelp av fysioterapi, massasje og fysioterapi.

Etter prioriterte tiltak er slagbehandling fokusert på å hjelpe en pasient til å gjenopprette sin styrke, funksjoner og tilbake til et selvstendig liv. For dette er det et spesielt rehabiliteringsprogram for personer som har hatt et slag.

Konsekvensene av et slag

Stroke kan i fremtiden føre til langvarig koma, lammelse eller parese (muskel svakhet) av musklene på den ene siden eller en del av kroppen, nedsatt intellekt og / eller minne.

De vanligste konsekvensene:

 1. Den mest alvorlige komplikasjonen er lammelse;
 2. Svakhet, stivhet og smerte i musklene;
 3. Krenkelse av koordinering;
 4. Taleforstyrrelser som dysartri og avasi;
 5. Dannelsen av decubitus er prosessen med vevdød på steder hvor huden er under press;
 6. Problemer med oppmerksomhet, oppfatning av informasjon og minne;
 7. Overtredelse av urodynamikk.

Konsekvensene av hjernesirkulasjonsforstyrrelser kan være enten midlertidige eller irreversible, hvor den endelige celledød oppstår.

Forebygging av slag

Den viktigste betydningen for forebygging av patologi er identifisering av risikofaktorer, gjennomføring av anbefalinger fra en lege og overholdelse av en sunn livsstil.

 1. Måle blodtrykket regelmessig
 2. Redusere kolesterol og mettet fett i kostholdet ditt;
 3. Overholdelse av kosthold rik på frukt og grønnsaker;
 4. Kontroll av diabetes;
 5. Fysisk aktivitet og kontroll av egenvekt.

I tillegg, for å forebygge stroke, anbefales det å engasjere seg i psykoregulering, meditasjon og selvhypnose, som vil unngå stress og depresjon, og redusere psykisk press.

Symptomer på hjernens iskemiske slag

Iskemisk slag eller cerebralt infarkt i medisin referert til brudd på prosesser av blodsirkulasjonen i de store og små blodkar i hjernen. De er karakterisert ved den plutselige opptreden av symptomer på hjernen eller neurologiske sykdommer som uten behandling forårsake alvorlig uførhet eller død for pasienten hurtig.

Hva er iskemisk hjerneslag?

Iskemisk berøring er en patologisk tilstand preget av koagulering av blodkar med blodpropp og forstyrrelse av blodstrømmen i hjernen. Iskemisk berøring er som regel ikke en uavhengig sykdom, men et tegn på fremgang av generell eller lokal vaskulær skade.

Vanligvis er iskemisk beredskap ledsaget av:

 • arteriell hypertensjon;
 • aterosklerose;
 • revmatisk hjertesykdom,
 • iskemisk hjertesykdom,
 • diabetes mellitus.

Manifestasjoner av iskemisk beredskap inkluderer symptomer forbundet med generell hjerneskade og med et lokalt fokus på vaskulære lesjoner.

Et iskemisk slag oppstår når lumen på karet i hjernen er helt tilstoppet av en trombose (blodpropp) eller en kolesterisk plakk. Blodstrømmen lukkes umiddelbart, og hjerneceller dør av oksygen sult på kort tid.

Forekommer nekrose - nekrose av et bestemt område. Den samme situasjonen oppstår med hjerteinfarkt, så iskemisk slag er ofte kalt cerebral infarkt, og deres symptomer er i stor grad like.

Mange mennesker som lider av svette i blodkar, hjertesvikt og kroniske problemer med blodtilførselen av hjernevev, opplever tegn på hjerneblødning. De oppstår uventet, og deretter intensiveres. Tid for utviklingen av toppen av sykdommen er fra flere minutter til to til tre dager.

Tegn på sykdommen, deres intensitet og form av manifestasjon er forbundet med dybden av lesjonen, varigheten av brudd på blodtilførselen til cellene, lokalisering av berørte områder av hjernen.

Video om staten

Behovet for tidlig diagnose

Den tidlige diagnosen av patologi og differensialdiagnose av iskemiske og hemorragiske slag er avgjørende for riktig valg av behandlingsregime. Jo tidligere oppdaterte diagnose er gjort, desto mindre tid går tapt for å ta en beslutning om tilstrekkelig behandling og medisinske prosedyrer for å forhindre hjerneødem og videre celledød. Ved tidlig implementering av grunnleggende og spesifikk terapi, oppstår et stadium av stabilisering av pasientens tilstand og til og med forbedring med høy sannsynlighet for utvinning av hjerneceller og nedsatte funksjoner.

Det er fem stadier i utviklingen av staten:

 • spesielt akutt (kritisk) periode - de første 3-5 dagene, hvor prognosen for den videre utviklingen av sykdommen blir klar. De første 3 timene medikamenter er definert som et "terapeutisk vindu", når det er mulig å bruke midler som løser blodpropper, gjenopprette blodtilførselen til det iskemiske stedet, stopper prosessen med hjerneinfarkt. Hvis det er en gradvis nedsettelse av symptomene allerede i den første dagen, diagnostiserer et forbigående iskemisk angrep (en midlertidig forstyrrelse av blodtilførselen til hjernecellene som er en forbigående tilstand);
 • akutt stadium, som varer opptil 4-6 uker;
 • tidlig gjenopprettingstid - varer opptil 6 måneder;
 • sen gjenopprettingstid - kan vare opptil to år;
 • Perioden av gjenværende fenomener er innen 2 år.

Viktigste symptomer på tilstanden

De første tegn på hjernekrasj

Angrep skjer sjelden uventet. Ofte finnes noen innledende tegn på hjernens iskemi langt før starten av akutt patologi:

 • hyppig svimmelhet og undertrykkende, kjedelig smerte i nakken, templer, komprimering - i hodet;
 • ringing og støy i ørene;
 • distraksjon, problemer med memorisering (spesielt datoer, figurer);
 • ustabil stående, gangsusikkerhet, uklare bevegelser;
 • kortsiktige problemer med syn, sløret tale;
 • svimlende eller pre-staining forhold med mørkere i øynene;
 • følelse av "goosebumps", prikking, nummenhet.

Slike manifestasjoner kan vare lenge nok. Men de "foreskygger" den forestående katastrofen i nær fremtid.

Vanlige manifestasjoner

De viktigste vanlige symptomene i utviklingen av et angrep:

 1. En skarp og plutselig smerte i hodet (følelse av å treffe hammeren).
 2. Kvalme, trang til å kaste opp.
 3. Plutselig skremmende følelsesløp i arm, ben, kroppsdeler.
 4. En skarp muskel svakhet i hele kroppen eller mangel på følsomhet i lemmen.
 5. Ulemlighet av muskelspenning i ansiktet fra den ene siden.
 6. Det er vanskelig å heve hodet høyt og trykk haken til brystet.
 7. Alvorlig svimmelhet med "vri" av gjenstander foran øynene.
 8. Problemer med syn (dobling av objekter, tap av fokus, mørkere i øynene og fullstendig blindhet).
 9. Immobilitet eller svakhet i bevegelsen av tungen.
 10. Forstyrrelser av svelging (dysfagi) med skrå tunge.
 11. Problemer med tale (stammering, indistinctness, manglende evne til å uttale eller forstå talespråk).
 12. Manglende evne til å stå opp, stå, gå.
 13. Parese eller lammelse (svakhet i muskel- eller muskelgruppen forbundet med deres frakobling fra nervesystemet).
 14. Kortsiktig amnesi, desorientering, tap av tidsrammer, bevissthet om personlig tilhørighet.
 15. Tap av bevissthet i varierende grad opp til koma (dyp søvn uten reaksjon på smerte og irritasjoner).
 16. Kramper (skarp strekking, skjelving av lemmer, trunk).
 17. Endring i frekvens, hjerterytme, respirasjon, funksjonsfeil i urinering og avføring.

I tillegg, når hjernen hjerteinfarkt redusert bevissthet og oppfatning av virkeligheten er ofte ledsaget av alvorlig tretthet, følelse av fylde i ørene, midlertidig døvhet.

Stroke med iskemi forekommer vanligvis mot en bakgrunn av normalt eller til og med lavt blodtrykk. Hvis trykket stiger raskt, kan det bety at stedet påvirkes i hjernens sentrale hjulsokkel, og en kraftig økning i trykket er forårsaket av iskemi i halspulsåren.

Temperaturen ved et slag er som regel ikke hevet.

Når det er fokus på iskemi i høyre halvkule, er psykiske lidelser mulige. I perioden med tidlige symptomer uttrykkes dette i forvirring og tap av orientering. I gjenopprettingsperioden er det en mulighet for demensutvikling.

Små slag

I tillegg utmerker seg et såkalt lite slag, som er preget av en liten symptomatologi. Og etter tre uker med sykdommen, blir disse tegnene gradvis vekk (det er en regresjon). Små slag er ikke så farlig, og hvis hjelp blir gitt i tide, vil det ikke bli forårsaket alvorlig skade på blodkar og hjerneceller.

Men et lite slag signalerer en spenningstilstand i hjernekarsystemet og krever tett overvåking av pasientens velvære. I tilfelle av et lite slag, er et forbigående iskemisk angrep diagnostisert - passerer patologiske forstyrrelser av blodstrømmen i hjernens kar.

Forskjeller i ulike typer iskemisk slag

Det finnes flere varianter av iskemisk slagtilfelle, hvis spesifikke manifestasjoner varierer på grunn av forskjeller i opprinnelse og forløb av patologi.

Symptomer og metoder for behandling av hjerneslag hos kvinner

Stroke - et skarpt brudd på blodstrømmen i hjernen, forårsaket av overlappende (iskemisk) eller ruptur (hemorragisk) arterier. Det regnes som den vanligste sykdommen, særlig hos kvinner.

Tegn på hjerneslag hos kvinner

Stroke hos kvinner oppstår ofte etter 60 år, men kan forekomme i alderen 18-40 år. Gravide kvinner har også en sjanse til å utvikle en hjernesykdom på grunn av et hormonelt utbrudd.

Hjernesykdommer hos kvinner oppstår av samme grunner som hos menn: aterosklerose, hjertesykdom, diabetes, blodsykdommer. Sammen med de typiske årsakene til hjerneslag hos kvinner, er de preget av spesifikke faktorer som bare er spesifikke for dem:

 • tar orale prevensiver i en stund;
 • Graviditet: På grunn av veksten av østrogener, som påvirker økningen i blodproppene;
 • angrep av migrene, som skyldes spasmer av cerebral fartøy;
 • pernicious vaner: røyking etter 30 år provoserer en vasospasme og forgifter hele kroppen, utviklingen av hjertesykdommer forverres;
 • et brudd på hormonnivået i slike kvinners sykdommer som mastopati eller polycystiske eggstokkene.

Stress, følelsesmessig stress, kronisk tretthet, feil ernæring mot bakgrunnen av eksisterende sykdommer, øker muligheten for manifestasjon av hjerneskade hos kvinner til tider. Endring av humør, konstante problemer - alt dette bidrar til manifestasjon av et slag i en alder av 40 år.

Tegnene på et slag og et mikroslag hos kvinner bestemmes med en liten test:

 • når du smiler, vil ansiktet på den ene siden være ubøyelig;
 • når en står opp, stiger en av dem ikke opp;
 • Når tungen stikker ut av munnen, vil spissen avvike. I hvilken retning den avbøyes, var det en cerebral lesjon på den siden;
 • det er ingen måte å gjenta et enkelt uttrykk normalt.

Tilstedeværelsen av et av disse tegnene indikerer en hjernesykdom. Det er haster å se en lege for å forhindre irreversible konsekvenser.

Iskemisk slag

Hjernesykdom i iskemisk type hos kvinner er farligere. De første tegn på hjerneslag hos kvinner - forbigående iskemiske angrep - ikke får mye oppmerksomhet. På grunn av dette dør de av stroke oftere enn menn. Også kvinnen er verre i rehabiliteringsprosessen, konsekvensene er uopprettelige: lammelse, svimmelhet, ustabil gang, usammenhengende tale.

Typiske symptomer på hjerneslag og mikroslag hos kvinner og menn er de samme. Dette er en akutt hodepine med en forstyrrelse av det hørbare og det visuelle apparatet, usammenhengende tale, minneforringelse, sløvhet i lemmer.

Det er atypiske symptomer på hjerneslag hos kvinner, som manifesteres i følgende:

 • desorientering, bevissthetstap for en stund, svakhet;
 • ensidig parestesi i ansiktet, smerte i ørene, en følelse av deres stuffiness;
 • kortpustethet, kortpustethet;
 • tap av syn
 • Uansett orientering, glemsomhet helt opp til bevisstløshet av ens egen personlighet;
 • kvalme, oppkast, hiccough, feber;
 • tørr munn.

De untypiske tegnene på slag hos kvinner er først og fremst knyttet til egenskapene til den hormonelle bakgrunnen. Hos menn, slike tegn er dobbelt så sjeldne.

Hemorragisk slag

Hemorragisk slag forekommer sjelden hos kvinner og er forbundet med transformasjon av cerebral fartøyer - aneurysmer (fremspring av hodestøttens vegg) eller arteriovenøse misdannelser (vaskulære medfødte sykdommer). Symptomer på hemorragisk slag er plutselig hodepine, bevissthet, lysfølsomhet, lammelse, vestibulær apparatforstyrrelse. Det er den mest alvorlige formen for slag. Det skjer ofte hos eldre damer med alvorlige konsekvenser.

behandling

Ved å gi effektiv omsorg før transport til sykehuset, vil behandlings- og gjenopprettingsprosessen oppstå med mindre komplikasjoner. Behandling bør utføres nødvendigvis på et sykehus og inkluderer vaskulær terapi, som er rettet mot å eliminere blodpropper. Også, legemidler skal foreskrives for å redusere mengden væske i kroppen for å forhindre hjerne ødemer. Det er obligatorisk å introdusere medisiner for å opprettholde hjerte- og luftveiene. Det er nødvendig å gi mulighet for infeksjon. Restorative prosedyrer utføres i form av massasje, fysioterapi og fysioterapi.

Ved hemorragisk berolighet utføres operasjoner for å fjerne blodpropper. Ved hjelp av MR, er det etablert en metode for å utføre operasjonsintervensjon. Kontraindikasjon av operasjonen er tilstanden til dyp koma av pasienten.

effekter

Konsekvensene av hjerneslag hos kvinner vil avhenge av alvorlighetsgraden av sykdommen, tidspunktet for omsorg og kroniske sykdommer. De kan være midlertidige eller irreversible på grunn av dødsfall av hjerneceller. I noen tilfeller blir kvinner fullstendig restaurert etter et slag. Men i de fleste tilfeller truer situasjonen med alvorlige konsekvenser:

 • lammelse av den ene siden av kroppen;
 • svakhet og alvorlig smerte i musklene;
 • taleforstyrrelse;
 • endringer i oppfatningen av den omkringliggende virkeligheten: manglende evne til å bestemme formen, størrelsen på gjenstander;
 • problemer med koordinering, oppmerksomhet og minne.

Etter hemorragisk slag som følge av de resulterende hematomene, kan pasienten falle inn i koma. Prognosen for livet i dette tilfellet er skuffende.

Livet etter et slag er ikke over, selv om de fleste eldre kvinner som har hatt en cerebrovaskulær ulykke, får funksjonshemming. De blir helt eller delvis ufaglærte og krever omsorg og oppmerksomhet til dem fra medisinsk personell og slektninger.

forebygging

Forebygging av hjerneslag er å begrense salt og fettstoffer. Det er nødvendig å overvåke blodsukkernivåer, blodtrykksavlesninger. Fullstendig nektelse fra røyking og alkohol - en av hovedårsakene til slag. Obligatorisk daglig fysisk utdanningskurs. Hvis du unngår et slag, vil du følge med på fullstendig søvn. Overholdelse av kosthold og opprettholde en normal vekt: mer å inkludere i kostholdet ditt med frukt og grønnsaker for å senke kolesterolet.

For å hindre et slag, må du lytte nøye til kroppen din. Ved de første tegnene, kontakt lege, da konsekvensene av slag er farlig og kan føre til døden.

Stroke: symptomer og tidlige tegn på kvinner og menn, terapi og forebyggende tiltak

Stroke er en akutt sirkulasjonsforstyrrelse av hjernen som utvikler seg mot en bakgrunn av ulike inflammatoriske sykdommer i hjernen, abnormaliteter og patologier av blodkar, aterosklerose, hypertensjon og ikke bare.

Dette er en av de mest formidable lesjonene i hjerneskibene. I listen over dødsårsaker har det og dens konsekvenser en stilling som ligger svært nær den ledende.

I denne artikkelen vil vi se på hovedsymptomene og de første tegnene på et slag og et mikroslag hos menn og kvinner, og hva de skal gjøre og hvordan man skal håndtere en farlig hjernesykdom.

Årsaker til utviklingen av sykdommen i hjernen

akutt forstyrrelse av den normale sirkulasjonsprosessen i hjernekarsystemet, vanligvis blir årsaken til skade og den etterfølgende "død" av nerveceller.

Denne tilstanden er ikke en uavhengig sykdom, det er alltid en komplikasjon av en sykdom. Leger skiller to hovedtyper av lesjoner:

 • iskemisk (også delt inn i tromboembolisk, hemodynamisk og lacunar);
 • hemoragisk.

Iskemisk lesjon dannes i situasjoner som plutselig overlapper i løpet av en alvorlig spasme, og også når en trombus eller aterosklerotisk plakk går inn i den lumen som fôrer et bestemt område i blodkaret.

Denne typen patologi i det vaskulære systemet forekommer i 90% av de diagnostiserte tilfellene. Blodslag, et sjeldnere utvalg, oppstår når en blodkars mur rammer og en etterfølgende spontan hjerneblødning oppstår.

Hovedårsakene til utvikling av iskemisk slag (som ofte kalles hjerneinfarkt) er:

 • aterosklerose, på grunn av hvilke i blodkaret er dannet aterosklerotiske plakker, som fører til en innsnevring av lumen og dannelsen av et blodkar
 • hjerteinfarkt, myokarditt av smittsom opprinnelse, reumatiske skader og hjerteoperasjoner - en av konsekvensene av disse problemene kan være dannelsen av en embolus (en kompleks vesikkel) som tetter blodkarrene;
 • hypo- og hypertensjon, spesielt krampene i karene som oppstår under dem, på grunn av hvilke hjernen mangler de nødvendige næringsstoffene;
 • skade på små perforerende arterier, på grunn av hvilke hulrom (lacunae) dannes i hjernens dype områder.

Også til årsakene til slike blødninger er:

 • svulster i det vaskulære systemet;
 • aneurisme av hjernens blodårer;
 • Arteriell hypertensjon, utviklet mot en bakgrunn av ulike sykdommer;
 • systemiske vaskulære sykdommer;
 • mottak av noen narkotiske stoffer.

Video om forskjellene mellom hemorragiske og iskemiske vaskulære lesjoner:

Hvordan bestemme begynnelsen, hvilke manifestasjoner oppstår i akutt utvikling

I de fleste tilfeller påvirker sykdommen en person sent på kvelden eller tidlig om morgenen. I tillegg til en kraftig økning i blodtrykket, er symptomene på skade:

 • følelsesløp / svakhet i musklene på den ene siden av kroppen, som dekker ansiktet, hender eller føtter, manifesterer plutselig;
 • vanskeligheter med oppfatning, på grunn av hvilken pasienten ikke forstår hva som skjer med ham;
 • problemer med taleartikulasjon og / eller oppfatning, som oppstår uventet;
 • forverring av syn, skarp, dekker en eller begge øyne;
 • funksjonsfeil i koordinasjon av bevegelser og gangarter, ofte ledsaget av svimmelhet;
 • hodepine, plutselig, hard, uten grunn, noen ganger med kvalme.

Det er viktig å kunne skille Symptomer på forløpere av stroke hos kvinner og menn, den såkalte pre-sultanal tilstanden, der pasienten lider av depresjon, blir ikke i stand til å kontrollere følelser, kan hans bevissthet være deprimert opp til tilstanden av koma.

Til symptomer og tegn på en tilstand før en stroke leger også rangere:

 • jevnt voksende svakhet på den ene siden av kroppen;
 • nummenhet av lemmer;
 • svimmelhet, kvalme, alvorlig hodepine;
 • taleforringelse;
 • kramper (sjelden).

Hvis det for øyeblikket ikke er å gjenopprette blodstrømmen i ødelagte områder av hjernen og ikke å redde cellene, vil det oppstå irreversible patologiske endringer.

Hos voksne og barn

Stroke er like i stand til å påvirke både menn og kvinner, men I utviklingen og manifestasjonen er det flere forskjeller:

 • Problemer med blodtilførsel forekommer hos menn over 40 år, i kvinner "terskel" er nådd ved fylte 60 år.
 • Hos kvinner er dødsfrekvensen fra hjerneslag høyere enn hos menn, og de bærer symptomene på sykdommen mer alvorlig.
 • Sannsynligheten for å bli syk er høyere hos menn, da de er mer sannsynlig å misbruke dårlige vaner og engasjere seg i intensiv fysisk arbeidskraft.

Blant tegnene på et nærtende slag hos menn er oftest funnet:

 • funksjonsfeil i hjerteaktivitet
 • skade på armene, beina og ansiktets muskler;
 • problemer med å svelge;
 • abnormiteter i gang og koordinering av bevegelser.
 • Tradisjonelle tegn på forestående slag hos kvinner har vanligvis karakteren av psykiske lidelser:

  • en lidelse av bevissthet;
  • oppmerksomhetsbrudd.

  Manifestasjoner av sykdommen hos kvinner er mer uttalt, så konsekvensene av sykdommen er oftest alvorlige for det rettferdige kjønn. Dette tilrettelegges også av det faktum at mange av de primære symptomene ofte blir ignorert, noe som får pasientene til å motta behandling etter en lang periode.

  Nedgangen i cerebral sirkulasjon kan utvikle seg i barnet. Det skjer vanligvis:

  • i perinatal (intrauterin) periode;
  • i perioden med "nyfødte";
  • i perioden opptil 18 år.

  Symptomer på et slag i et barn under intrauterin perioden, manifesterer bare etter lang tid etter fødselen. Utviklingen av babyen er normal, men med en viss nedgang. Hvis lesjonen opplevd under perinatal utvikling var alvorlig, kan en liten pasient lider av anfall av varierende alvorlighetsgrad.

  Forstyrrelse av blodtilførselen, overført i tidlig alder, kan manifestere seg med følgende symptomer:

  • appetittproblemer;
  • Kramper av lemmer på den ene siden av kroppen;
  • problemer med å puste
  • en viss forsinkelse i utviklingen.

  Hos barn eldre enn og under 18 år, diagnostiseres sykdommen etter de samme symptomene som sykdommen hos voksne.

  Hvordan manifesterer mikroinsultet?

  Mikro-taktspesialister kaller det samme slag, som bare påvirker små blodkar i hjernen, forårsaker diskret, raskt helbredende lesjoner.

  I motsetning til den globale sirkulasjonsforstyrrelsen i hjernen, er mikroslaget varer ikke for lenge, fra flere minutter til flere timer (noen ganger - opp til en dag), etter det er det delvis eller til og med fullstendig restaurering av funksjonene til nerveceller.

  Derfor er det viktig å vite de viktigste symptomene på mikroslag, ofte manifestert mot en bakgrunn av en kraftig økning i blodtrykk:

  • nummenhet til tap av følsomhet av muskler i ansikt og lemmer;
  • problemer med kontroll over ansiktsuttrykk;
  • svakhet i lemmer, uttrykt i den ene halvdelen av kroppen;
  • sykdomsforstyrrelser, bevegelse, tap av koordinering;
  • feil i fokusering av syn, umulighet av konsentrasjon på ett emne ved begge øyne;
  • skarp, urimelig hodepine;
  • tap av tale, manglende evne til å snakke formulere eller formulere komplekse setninger;
  • irritasjon av organene i syne og hørsel fra sterkt lys og høye lyder;
  • trang til å kaste opp;
  • "Goosebumps" utenfor temperaturområdet.

  Men microinsult truer:

  Konsekvensene av passivitet

  Hovedrisikoen for et slag er konsekvensene og komplikasjonene som truer hans uforklarlige og ubehandlede utseende i tide. Farer inkluderer ulike problemer, hvorav de vanligste og farligste er:

  • hemiparese - Redusere muskelstyrken, som påvirker den halve delen av kroppen, som er motsatt til halvkulen som led skade

 • hemiplegi - En fullstendig mangel på styrke i musklene i den tilsvarende halvdelen av kroppen;
 • sentrale prozoparesis - slå ansiktsmuskulaturene i ansiktet (spesielt den nederste delen - leppene og kinnene), utvikling av asymmetri i munnen, problemer med å spise;
 • afasi eller dysartri - Feil / taleforstyrrelse, manifestert enten ved tap av evnen til å oppfatte tale og tale, eller ved taleapparatets nederlag med begrenset mobilitet i orgelene
 • ataksi - forstyrrelser i koordinering av bevegelser
 • apraksi - tap av grunnleggende ferdigheter i bevegelse
 • nedsatt syn, hørsel, lukt;
 • problemer med følsomhet, som er uttrykt i manglende evne til å føle selve delen av kroppen, effekten på det av varme og kulde, ømhet;
 • utvikling av forskjellig lokalisering og karakter av smertesyndrom, ofte ledsaget av en reduksjon i følsomhet;
 • tilstand av depresjon.
 • Behandling: Nødhjelp

  Hovedregelen for førstehjelp til en person med et slag: nødanrop. De første minuttene etter angrepet er de viktigste - hvis du får hjelp umiddelbart, kan du unngå et stort antall problemer med hjerneskade. Det er viktig å beskrive symptomene riktig til dispatcheren, og mens du venter:

  • Legg de skadde, løft overkroppen over bena;
  • ikke beveg pasienten;
  • fjern fra pasienten tette klær, åpne vinduet for å få tilgang til frisk luft;
  • Ikke gi offeret å spise og drikke, om nødvendig - rengjør munnhulen
  • vri personen på hans side, legg hodet på armen og bøy på benet i kneet;
  • med passende ferdigheter for å gjøre pasienten kunstig åndedrett og indirekte hjertemassasje.

  Leger av ambulanse under levering av pasienten til sykehuset etter behov Gi ham midler som korrigerer respiratorisk og hjerteaktivitet. Steady stroke terapi er den andre fasen av behandlingen av denne sykdommen.

  Videre behandling utføres samtidig med kampen mot store sykdommer som forårsaket vaskulær skade. Antall brukte stoffer inkluderer:

  • midler for hypertensjon;
  • legemidler for å øke blodproppene;
  • proteolytiske enzymer.

  Med iskemisk angrep på hjernen utføres behandling ved hjelp av midlene:

  • legemidler som utvider blodårene;
  • medisiner som fremmer mikrocirkulasjon;
  • legemidler som reduserer blodpropp
  • diuretika.

  Kirurgisk behandling av hjerneskade i hjerneslag er også utført, men bare i nærvær av symptomer på å klemme den med hematom, hvis det ikke er mulig å fjerne cerebralt ødem og hvis det er mistanke om muligheten for repeterende blødning.

  Hvordan gi førstehjelp, fortalte i videoen:

  Diagnose, rehabilitering, forebygging av tilbakefall

  Diagnose av akutt nedsatt blodtilførsel til hjernen utføres i tre faser:

  1. Differensiering av hjerneslag hos en pasient fra andre patologiske tilstander av hjerneskade.
  2. Bestemmelse av den spesifikke typen slag;
  3. Bestemmelse av lesjonens plassering.

  Eksperter identifiserer sykdommen:

  • laboratorietester;
  • biokjemisk forskning;
  • undersøkelse av cerebrospinalvæske.

  Rehabiliteringsprosessen - den tredje behandlingsfasen - etter hjernens nederlag omfatter et sett med tiltak, inkludert ikke bare inntak av stoffer som er ment å påvirke den underliggende sykdommen, men også andre metoder: fysioterapi, massasje, respiratorisk gymnastikk, fysioterapi øvelser.

  Gjenopprettede mennesker trenger konstant kontroll over nivået av blodtrykk, puls, arbeidet i det kardiovaskulære systemet.

  Det er viktig å sikre et komfortabelt psykologisk klima og normal ernæring. Alle disse tiltakene tar sikte på å eliminere konsekvensene og komplikasjonene, samt hindre tilbakevending av angrepet.

  Prognosen for utvinning er høy hos de pasientene som mottok rettidig optimal behandling. Av stor betydning er tiltak for å forhindre ytterligere problemer med blodtilførsel til hjernen, spesielt, kontroll over:

  • tilstand av blodtrykk og puls;
  • innholdet av kolesterol i blodet;
  • optimal nivå av fysisk aktivitet;
  • vanlig inntak av foreskrevne medisiner.

  Forebygging: Forsiktig gjør ikke vondt!

  For å unngå utvikling av komplikasjoner etter et slag, er det viktig å huske: Den første måten å hjelpe offeret, bør være en umiddelbar samtale av spesialister. Uprofesjonell behandling er dødelig farlig når det gjelder det mest komplekse systemet i menneskekroppen - hjernen.

  Og til slutt kan du se et program der du vil bli fortalt om hvordan du kan komme seg fra en sykdom hjemme:

  Microinsult og slag: tegn på kvinner, førstehjelp, årsaker og forebygging

  Stroke er en akutt forstyrrelse av hjernens sirkulasjon, som utvikler seg mot bakgrunnen av blokkering eller brudd på blodkaret i hjernen. Denne sykdommen hittil gjelder de vanligste lesjonene i sentralnervesystemet hos voksne og til patologier som oftest fører til død og funksjonshemning hos pasienter.

  Tegn på slag av kvinner i ung alder ignoreres ofte, av den grunn, til tross for det faktum at før 30-årsalderen er slagtilfeller mindre vanlig, er dødsfallet for kvinner fra ham litt høyere.

  I de senere år har det vært en hyppigere forekomst av stroke hos middelaldrende kvinner, men for det meste kvinner er over 60 år.

  Det er kritisk viktig å søke hjelp så snart som mulig, behandling skal startes senest 6 timer etter angrepet, det er umulig å gi tilstrekkelig hjelp hjemme.

  Akutte sykdomsrelaterte sykdommer hos kvinner er mer alvorlige enn hos menn, dødeligheten er høyere. Perioden for rehabilitering hos kvinner etter et slag er vanligvis lengre enn for menn, gjenvinningsprosessen i kroppen er langsom, og langtidsvirkningene (lammelse, parese, svimmelhet, nedsatt tale og turgåing) utvikler ofte.

  Symptomer på slag hos kvinner

  Forløpet av sykdommen hos unge kvinner og eldre pasienter kan være noe annerledes - hos pasienter over 50 år oppstår hjerneskade raskere.

  Tegn på slag er typisk og atypisk. Sistnevnte er mer særegne for kvinner, de kan gjøre diagnosen vanskeligere i løpet av de første timene med utvikling av patologi.

  Det første tegn på et slag hos kvinner er vanligvis en plutselig hodepine med høy intensitet. I tillegg kommer tåkesyn og / eller hørselstap, svimmelhet, taleforstyrrelser, nummen følelse i ansiktet og / eller lemmer, ansikts parese på den ene side, forstyrrelser av gangart og koordinering av bevegelsene, markert svakhet.

  Hvis strekket ikke er iskemisk, men hemorragisk, er det kliniske bildet vanligvis tyngre. Fotofobi, dysfagi, forvirring eller bevissthetstap kan utvikles.

  Ved høyt arterielt trykk er det hyperemi i ansiktets hud, bradykardi, sving av foten av ett ben utover.

  Ved atypiske symptomer er smerte og en følelse av metthet i ørene, sterke smerter i brystet, tungpustethet, kortpustethet, takykardi, intens tørste, tørrhet i munnslimhinnen, hikke. Noen pasienter opplever kvalme, oppkast, agitasjon, feber.

  Risikoen for hjerneslag øker hos kvinner under svangerskapet, spesielt i tilfelle av patologisk sykdom.

  Tilstedeværelsen av visse tegn på slag beror på hvilken del av hjernen som ble påvirket. Venstre sidet slag forekommer oftere (høyre side av kofferten er påvirket, og omvendt). Med et venstre sidet slag kan tale, skrive og leseforstyrrelser også utvikles. I tilfelle av å utvikle et høyresidig slag, er taleforstyrrelser vanligvis fraværende, men kan noteres i venstrehåndede personer.

  Tegn på et slag og et mikroslag i kvinner kan være det samme, men vanligvis er de mindre uttalt i et mikroslag og raskt tilbake. Imidlertid er den uskadelige tilstanden ikke en mikrostroke, ofte forbigående iskemiske angrep er harbingere av slag hos kvinner.

  Hvordan bestemme et slag

  Risikoen for akutt hjerneslag er at pasienten er ikke alltid i stand til selvstendig gjenkjenne faresignaler og symptomer på tidlig sykdom og hjerneslag når det er, kan det ikke hjelpe seg selv. Samtidig er det viktig å søke hjelp så snart som mulig, bør behandlingen startes senest 6 timer etter angrepet, for å gi tilstrekkelig omsorg i hjemmet er ikke mulig.

  Hjelp til å identifisere et slag i tid kan være rundt. Hvis det er en mistanke om at en akutt hjertesirkulasjon begynner, anbefales det å utføre en ekspresjonstest på fire enkle handlinger:

  • spør en mann å smile - Ved et slag blir smilet forvrengt.
  • be dem om å løfte hendene opp og holde seg i den posisjonen for en stund - med slag er det vanskelig å løfte armene i samme høyde;
  • Be om et enkelt uttrykk, for eksempel, gi navnet ditt - Når slag er ødelagt tale, sier en person, som en full
  • spør etter tungen ut - I slag avviker tungen fra den rette linjen.

  Det er viktig å huske denne testen, kanskje en dag vil det redde en persons liv.

  Det første tegn på stroke hos kvinner er vanligvis plutselig og hodepine av høy intensitet.

  Hva å gjøre hvis det er tegn på et slag i en kvinne

  Hvis det er mistanke om akutt nedsatt hjernesirkulasjon, selv om det er mulig mikroslag, skal pasienten straks sykehusinnlegges.

  Hva å gjøre, hvordan gi førstehjelp? Hovedsakelig er det nødvendig å sikre freden og strømmen av frisk luft, så vel som ikke la pasienten være alene før ankomsten av leger. Pasienten skal legges med en forhøyet hodeende, løsne stramme klær, mens oppkastet til oppkast setter hodet på en side, erstatt en egnet beholder. Ikke gi medisiner før ankomst av en ambulanse.

  Den innkommende legen bør informeres om symptomene som er sett, medisinene tatt, eksisterende sykdommer, forekomst av allergier, og tiltakene som er tatt.

  Hva forårsaker et slag?

  De viktigste hjerneslag årsaker innbefatter sykdommer i det kardiovaskulære systemet (hypertensjon, arytmier, koronar hjertesykdom og dens komplikasjoner, aterosklerose, cerebrale blodårer), diabetes mellitus, høy alder, eksponering for stress, fysisk og psyko-følelsesmessig spenning, overvekt, usunn livsstil (mangel på søvn, overbelastning, feil diett, inaktivitet).

  Ved hvilket trykk slaget oppstår, avhenger av hva pasientens blodtrykk påvirker. Dermed kan kvinner med hypotensjon oppstå blodtrykk, noe som anses som lavt, for eksempel ved 130/95 mm Hg. Art.

  Risiko for slag økes hos kvinner under graviditet, spesielt i tilfelle av patologisk naturligvis med langvarig bruk av orale prevensjonsmidler, kronisk migrene, polycystisk ovariesyndrom, mastitt, dårlige vaner (røking er spesielt farlig i en alder av 35 år).

  Tegn på slag er typisk og atypisk. Sistnevnte er mer særegne for kvinner, de kan gjøre diagnosen vanskeligere i løpet av de første timene med utvikling av patologi.

  Årsakene til hemorragiske slag inkluderer medfødte endringer i hjernens blodkar (aneurysmer, arteriovenøse misdannelser), craniocerebral trauma.

  Slik unngår du et slag eller sin gjentagelse

  Forhindre utbruddet av et slag eller, hvis det allerede har skjedd, et tilbakefall, kan du alvorlig nærme seg forebygging. Den viktigste metoden for forebygging er forbedringen av livsstilen. Dette konseptet omfatter rasjonell ernæring, avvisning av dårlige vaner, korreksjon av overflødig kroppsvekt, tilstrekkelig fysisk aktivitet, kontroll av blodtrykk, tilstrekkelig nattesøvn, unngåelse av stress.

  Hvis det var et mikroslag eller et slag, er det viktig å gjennomgå et behandlingsforløp for å forbedre hjernens sirkulasjon, som regelmessig blir observert av en lege. Den effektive rehabilitering, samt forebygging av mulige tilbakefall, er sanatorium-og-spa-behandling.

  video

  Vi tilbyr å se på en video om emnet i artikkelen.

  Tegn på hjerneslag hos kvinner. Hvordan gjenkjenne en kvinnes hjerneslag og gi førstehjelp

  Stroke er en plutselig utvikling av et brudd på blodtilførselen til hjernen. I dette tilfellet blir karene i hjernen blokkert eller deres brudd oppstår.

  Stroke hos kvinner

  Det er mange årsaker til denne tilstanden, men oftest er det hypertensive sykdommer og andre karsykdommer. Det er to typer av denne nødsituasjonen:

  - Iskemisk slag. I dette tilfellet er et eller annet cerebral fartøy tilstoppet, noe som fører til oksygen sult, nekrose av hjernevev. Denne tilstanden oppstår oftest, og dens effekter er lettere å behandle.

  - Hemorragisk slag. Vaskulær ruptur i hjernen fører til blødning.

  Risikoen for å utvikle et slag av en eller annen form øker med alderen. Denne sykdommen er ledende blant andre patologier som kan føre til funksjonshemming, og er på tredje plass blant dødsårsakene.

  Det er følgende perioder med et slag. Varigheten av den akutte perioden er 24 timer, hvorpå den går inn i den akutte perioden, som varer fra 1 til 21 dager. Subakutt begynner etter 21 dager og varer til tredje måned. Den tidlige gjenopprettingstiden er perioden fra tredje til sjette måned, fra halvår til år, den sene gjenopprettingsperioden varer. Etter 12 måneder kommer det en periode med konsekvenser.

  Det tar mye arbeid og tid å beseire sykdommen. Stroke er vanskelig å behandle. Det er ikke alltid mulig å forhindre det, selv om årsakene som fører til sykdommen er kjent, og de første tegnene på denne tilstanden.

  Tidlig medisinsk behandling som tilbys, hvis de første tegnene på et slag hos kvinner er funnet, kan forhindre utvikling av alvorlige konsekvenser og unngå dødelig utgang.

  Skilt som bidrar til å bestemme et slag

  Symptomer avhenger av hvilket område av hjernen som er berørt. Med nederlaget på høyre side oppstår tegn på strekk hos kvinner fra venstre. Hvis det er et problem på venstre side, vises symptomene til høyre.

  En annen uvanlig forløper av sykdommen er et epileptisk angrep, mens personen mister bevisstheten. Hvis anfall oppstår, må du handle umiddelbart. Pasienten må legges på hans side på puten og holder hodet. Skum, som kommer fra munnen, må tørkes med et håndkle for å unngå at det kommer inn i luftveiene. Det er nødvendig å sørge for at personen ikke biter tungen, for hvilken en skje er satt inn mellom tennene.

  Klassiske symptomer

  De første tegn på et slag i en kvinne - hodepine, svimmelhet, oppkast, utseende av anfall. I dette tilfellet kan temperaturen iblant øke, orienteringstap i tid og rom, synshemming.

  Tegn på slag i unge kvinner kan manifestere seg som akutt depresjon og andre følelsesmessige lidelser.

  Ikke-tradisjonelle tegn

  Ukonvensjonelle symptomer er vanligere hos kvinner enn hos menn.
  Disse tegnene inkluderer utseende av generell svakhet, kvalme, smerte i ansiktet, bryst eller lemmer, kortpustethet, hjertebank, hikke. Det vanligste symptomet er psykiske lidelser, noe som kan skyldes kvinners følelsesmessige egenskaper.

  De første symptomene på slag, som manifesterer seg på denne måten, er årsaken til førstehjelp.

  Tilleggskilt

  For å sikre at kvinnens tilstand er knyttet til et slag, og ikke av andre årsaker, må du være oppmerksom på noen punkter.

  Du må spørre en kvinne om å si et uttrykk. Hvis dette skaper vanskeligheter, kan du mistenke tilstedeværelsen av sirkulasjonsforstyrrelser.

  Hvis en kvinne som holder hendene, ikke kan holde dem i en slik stilling, kan dette også være bevis på denne sykdommen.

  Slike symptomer bidrar til å diagnostisere sykdommen i tide og gi førstehjelp.

  Hva er forskjellen mellom hjernesirkulasjonsforstyrrelser hos kvinner og menn

  I tillegg til de klassiske tegnene på et slag, er det noen symptomer som er karakteristiske for et bestemt kjønn hos pasienter. For eksempel, hos menn, forekommer sykdommen oftere etter 40 år, hos kvinner etter 60 år.

  I tillegg er i utviklingen av sykdommen mellom 18 og 35 år mer vanlig enn hos menn.

  Risikoen for slag hos kvinner øker patologiske graviditeter, bruk av prevensjonspiller, migrene, arvelighet, følelsesmessige lidelser som er forbundet med misnøye i deres personlige liv.

  Menn etter et hjerneslag gjenoppretter lettere, deres virkninger er ikke så merkbare. Kvinner som denne nødstilstanden er ikke lett overført, konsekvensene er vanskeligere.

  Som hos menn og kvinner, ser ikke stroke ut spontant, det kan provoseres av en annen, ikke en slik farlig sykdom. Derfor kan de første tegnene på et slag i en kvinne og en mann ikke bli ubemerket, denne tilstanden krever en rettidig henvendelse til en lege.

  Førstehjelp

  Hvis du mistenker et slag, bør du umiddelbart ringe en ambulanse. Ubegrenset behandling kan føre til hjerneskade og funksjonshemning.

  Før ankomst av en ambulanse, når pusten er stoppet, er det nødvendig å lage kunstig munn-til-munn pust. Hvis pasienten har oppkast, må du vri hodet til den ene siden slik at oppkast ikke kommer inn i lungene. Ikke gi pasienten mat og mat.

  Hvem er i fare?

  Hvis en kvinne som lider av hypertensjon, diabetes, sykdommer i det kardiovaskulære systemet, røyke en lang tid, overvekt, høyt kolesterol, det øker risikoen for å utvikle en tilstand som for eksempel et slag.

  behandling

  Først av alt er det nødvendig å gjenopprette de ødelagte delene av nervesystemet og beskytte friske celler. For å gjenopprette de berørte områdene, bruk spesielle legemidler - neyroleparanty. Beskyttelse av friske celler er gitt av nevroprotektorer. Det finnes medisiner som har begge, og en annen effekt som gjør at de kan brukes i en kompleks terapi av en tilstand som et slag.

  Legen kan henvise pasienten til en full undersøkelse for å identifisere sykdommene som kan forårsake et sekundslag.

  For å gjenopprette kroppens tapte funksjoner, foreskrevet treningsbehandling, massasje, taleterapi og andre øvelser.

  Konsekvenser av sykdommen

  Komplikasjoner av denne tilstanden kan være midlertidig eller permanent uførhet.

  Avhengig av hvilken del av hjernen som er skadet og hvor lenge blodstrømmen var fraværende, kan komplikasjoner som forlamning eller tap av muskelbevegelser forekomme. For å forbedre tilstanden, er fysioterapi foreskrevet.

  På grunn av et slag kan talen bryte, det kan være problemer med å svelge. I dette tilfellet trenger du hjelp fra en tale terapeut og en psykoterapeut.

  Det kan utvikle hukommelsessvikt, vanskeligheter med forståelse hos en kvinne som har hatt et slag. Behandlingen utføres ved hjelp av rehabiliteringsbehandling.

  Etter et slag, oppstår smerte, nummenhet og prikken i de kroppsdelene som påvirkes. I tillegg kan det økes følsomheten for temperaturendringer. Slike følelser over tid selv passerer, noen ganger kan du trenge medisinsk hjelp.

  Kvinner som har hatt slagtilstandsadferd, de kan bli isolert, sosial aktivitet reduseres. Noen ganger mister en person evnen til å ta vare på seg selv, han trenger ekstrem omsorg og daglig pleie.

  De første tegnene på slag hos kvinner, for eksempel en asymmetrisk smil, fremveksten av svimmelhet, kvalme og hodepine, forvirret tale, nummenhet i noen del av kroppen, krever umiddelbar behandling til legen og adekvat behandling. Jo før behandlingen starter, jo lettere blir det for pasienten å komme seg.

  Les Mer Om Fartøyene