Iskemisk hjertesykdom - tegn, former, behandling

Iskemisk hjertesykdom (CHD) er en sykdom assosiert med manglende samsvar mellom behovet for hjertet i oksygen og muligheten for at blodårene gir dette behovet. Hjertets arter kalles koronar, derfor har IHD definisjonen av koronar hjertesykdom (CBC). Dette understreker forholdet mellom sykdommen og endringene i blodkarene, fordi det er sykdommer som ligner på IHD, ikke forbundet med patologien til hjertets arterier. Dette er traumer, anemi, forgiftning, inflammatoriske prosesser, hjertefeil, etc.

En tredjedel av verdens befolkning har CFS, som mange lider av hypertensjon, overflødig kroppsvekt, er røykere. Viktigheten av problemet med IHD er å øke tapet av produktive livsår. Økningen i forekomsten av IHD hemmer statens økonomiske fremgang, som påvirker den mest funksjonsrike delen av befolkningen, kvalifisert personell.

Hvorfor oppstår det?

Det er tegn på koronararteriesykdom med spasmer eller trombose i hjertets arterier (se figur 1), samt med tap av kapasiteten til fartøyene for å øke klaringen som respons på fysisk, følelsesmessig stress. Hos eldre menn kan manifestasjoner av IHD utløses av inntak av rikelig mat. Denne tilstanden i hjerteskjærene er forbundet med utviklingen av aterosklerose, som vi nesten vet alt annet enn årsaken. Dens essens består i å forandre egenskapene til det indre laget av store arterier, utviklingen av ikke-spesifikke inflammatoriske prosesser med en reduksjon i fartøyets lumen, tapet av deres elastisitet.

Fig. 1 - Årsaker til koronar hjertesykdom.

90% av tilfellene av IHD-manifestasjoner er forbundet med utviklingen av koronararterien aterosklerose og ustabilitet i kurset (se figur 2). Mye sjeldnere er dette en systemisk lesjon av arterier av forskjellig art (spesielt revmatiske sykdommer). Mindre vanlig er koronararteriesykdom i form av funksjonelle karspasmer uten å endre veggene.

Fig. 2 - Faktor av aterosklerose i iskemisk hjertesykdom og hjerneslag.

I struktur av dødeligheten av menn i verden, opptar KBC nesten 15%, kvinner faller bak med 2% (men 2% dør ofte av slag). Den konstante veksten av disse tallene er knyttet til graden av befolkningens aldring, økning i forventet levetid, nesten ingen sammenheng med inntektsnivå, geografisk plassering. Langsiktige observasjoner av forskere har etablert en klar sammenheng mellom alvorlige former for aterosklerose og tilstander, som de kalte "risikofaktorer". Disse er:

Menn er mer sannsynlige enn kvinner å ha CBC i middelalderen (45-60 år). Dette er forbundet med den "beskyttende" effekten av østrogen (kvinnelige kjønnshormoner). Innbyggerne i byene har oftere enn ikke landlige.

Årsakssammenhenget mellom kolesterol og risikoen for å utvikle aterosklerose har lenge vært ubestridelig. For tiden er det tegn på mangel på direkte tilkobling av disse forholdene, samt forventet levealder med kolesterolnivå (artikler av J. Medvedev, 2008). Flere og flere fakta om genetisk betingelse av utvikling av aterosklerose og KBS, påvirkning av miljøfaktorer på manifestasjoner av denne patologien.

Typer av IHD og deres manifestasjoner

IHD er klassifisert etter alvorlighetsgrad, reversibilitet av iskemiprosessen. Akutte former utvikler seg innen noen få minutter timer, kronisk - i mange år. Når en reversibel form for hjerte-ischemi (angina) reduseres blodstrømmen til hjertemuskelen, med irreversible (hjerteinfarkt) - utvikle nekrose (dødt vev) av hjertemuskelen.

Angina pectoris. Manifestasjoner av koronar hjertesykdom hos menn forekomme i form av angina oftere enn kvinner, forskjellige klassiske alvorlighetsgraden av symptomene, hvorav de fleste er en smerte (hjerte nødrop med en mangel på oksygen i løpet av ischemi).

 • forekommer med fysisk anstrengelse;
 • varer opptil en halv time;
 • lokalisert bak brystbenet;
 • har bestråling (spredning av smerte) i skulderbeltet (sjelden er smerten lokalisert i magen);
 • passerer i ro, enda raskere - etter å ha tatt nitroglyserin.

Fig. 3 - Bestråling av smerte i IHD (intensiteten av fargen indikerer frekvensen av forekomsten av spredning av smerte i dette området).

I nærvær av diabetes mellitus, kan det ikke være smerte, i stedet for det er det såkalte "utmattelsesekvivalenter av hjertemuskelen" i form av alvorlig svakhet, svette, asfyksi.

Koronar død. Denne form for IHD som en akutt koronar død, forekommer hos menn mye oftere enn kvinner. Dette er en død som har utviklet seg i 1-6 timer. Årsaken anses å være livstruende brudd på hjerterytmen. Nekrose av myokardiet utvikler i dette tilfellet har ikke tid.

Myokardinfarkt. Myokardinfarkt (MI) hos menn, i motsetning til kvinner, kan være i ung alder, men utviklingen i opptil 40 år i 75% av tilfellene er forbundet med tilstedeværelsen av alkoholisme. Jo tidligere infarktets alder, jo mer alvorlig prognosen for livet. Det er viktig lokalisering av nekrose - omfattende lesjoner av den fremre veggen fører til problemer med å gjenopprette fysisk aktivitet, arbeidsevne. Manifestasjoner av hjerteinfarkt ligner angina pectoris, krever alltid en doktorsprøve.

Kardioklerose etter infarkt. Kardioklerose etter infarkt er en kronisk form for kranspulsår, det kan ikke forekomme hos menn eller påminn seg om episoder av angina pectoris, begrensning av fysisk og seksuell aktivitet.

Hvordan blir diagnosen gjort?

Ved diagnosen IHD er hoveddelene:

 • beskrivelse av smertsyndromet (smerte og samtidige klager bør vurderes av lege);
 • EKG for å identifisere tegn på nekrose eller iskemi;
 • registrering av endringer i blod enzymer;
 • andre måter å visualisere nekrose eller iskemi på.

Som nevnt er det i menn en klassisk smerte i enhver form for IHD, når det tvinger til å stoppe fysisk aktivitet. En slik smerte gir nesten ingen tvil i sin natur. Hyppigheten av utviklingen av smerte, betingelsene for utseendet deres bestemmes av funksjonelle klasser.

EKG på tidspunktet for angina angrep registrerer endringer i det siste komplekset, som forsvinner ved opphør av smerte. For å provosere slike endringer i EKG med det formål å diagnostisere, blir det tatt prøver med fysisk anstrengelse (BEM, tredemølle test), metoden for å visualisere denne tilstanden er ECHO.

Ved akutt myokardinfarkt, er EKG-endringer vedvarende, relatert til arrdannelsesprosessen ved nekrose. EKG-endringer samsvarer med scenen av prosessen. Etter hjerteinfarkt, kjøper EKG funksjonene som er spesifikke for en bestemt person. Derfor, for diagnose av gjentatte koronarhendelser, bør alt EKG sammenlignes.

Ved myokardiums nekrose kommer intracellulære enzymer av avdøde hjertevev inn i blodet, deres antall bestemmes av laboratorieveien. Dette er en av markørene for hjerteinfarkt når normative indeksene overskrides, tatt i betraktning vurderingen av smertsyndrom. Den mest avslørende er bestemmelsen av enzymer kalt hjerte-troponiner.

Tegn på hjerteinfarkt (akutt eller overført) kan ses på ekkokardiografi, med hjerteinfarkt, CT, MR i hjertet. Myokardinfarkt to måneder etter at utviklingen er kalt postinfarkt cardiosklerose. Ofte er årsaken til hjertesvikt, hjerterytmeforstyrrelser hos menn som ikke følger legenes anbefalinger.

"Gullstandard", det vil si den mest nøyaktige metoden i diagnosen koronararteriesykdom er koronar angiografi (CAG). En kontrastmiddel injiseres i hjertens arterier, en serie av røntgenbilder registrerer permeabiliteten av fartøyene med måling av deres lumen. Pålitelig arteriell innsnevring er 75% eller mer for diagnose av iskemisk hjertesykdom. Vanligvis elimineres slike endringer raskt i CAG-prosessen, hvis et lite antall store fartøy påvirkes (stenting utføres).

Metoder for behandling av koronar hjertesykdom

Ved behandling av IHD brukes ikke-medisinske, medisinske og kirurgiske metoder. De er rettet mot å eliminere iskemi, risikofaktorer for IHD, og ​​stoppe sykdomsprogresjonen.

Ikke-medisinering

Ikke-medisinske behandlingsmetoder inkluderer normalisering av arbeidsregime, hvile, ernæring med kroppsvektskontroll, tilstrekkelig fysisk aktivitet. Vanligvis inviteres menn til å utelukke tung fysisk arbeid forbundet med anaerob stress (tungt fysisk arbeid, løftevekter). En unormal arbeidsdag med følelsesmessige overbelastninger, nattskift er uønsket.

Det anbefales en diett som er omtrentlig i sammensetning til Middelhavet (se "Ernæring etter hjerteinfarkt"). kroppsvekt kan kontrolleres av pasienten livvidde mindre enn 90 cm. aerob type oppgave er i stand til å forbedre forløpet av sykdommen (som har egenskapene til skjelettmuskel i hjertemuskelen, blodgjennomstrømning forbedring på tog).

Medisineringsterapi

Medikamentbehandling av CHD gjør flere ting: fjerne vasospasme i løpet av en smerteangrep, hindrer dannelsen av vaskulære spasmer, deres trombose som årsak til akutt hjerteinfarkt.

Tabell 1 - Medikamenter som brukes til behandling av koronar hjertesykdom.

Symptomer og tegn på koronar hjertesykdom hos menn

Tegn på koronar hjertesykdom hos menn synes allerede i ung alder i form av angina pectoris, hjerteinfarkt og andre hjertesykdommer, som krever umiddelbar behandling fra en kvalifisert lege.

Funksjoner av utvikling

Koronar hjertesykdom er et brudd på normal blodstrøm i kranspulsårene, som gir blodstrøm til hjertet. I den moderne verden er iskemi en svært vanlig og farlig sykdom. Ifølge statistikken dør 30% av pasientene. For å beskytte kroppen mot komplikasjoner og fremveksten av andre sykdommer produsert mot en bakgrunn av iskemi, er det nødvendig å vite om symptomer på koronar hjertesykdom hos menn, og slåss med dem selv når de første manifestasjoner.

Som du vet, er menn mer sannsynlig å lide av hjertesykdom. Kvinner er i en tryggere posisjon på grunn av produksjonen av hormonet østrogen i menstruasjonssyklusen, det forbedrer blodstrømmen. Etter utbruddet av overgangsalderen faller nivået av østrogen i blodet hos kvinner, og som følge av dette reduseres beskyttelsesfunksjonen av vaskulære vegger fra aterosklerotiske akkumuleringer.

Enhver organisme med alder svekkes, blir mer utsatt for hjertesykdommer og blodårer. For noen få tiår siden ble myokardisk iskemisk sykdom bare ansett som en alderdom. Personer som ble utsatt for sykdommen var eldre enn 60 år. Til dags dato forekommer iskemi i en yngre alder (40 til 60 år, og noen ganger til 30), som lettes av mange faktorer og individuelle vaner hos mennesker. Blant dem er kjent som eksterne patogener av sykdommen, og internt.

Dårlig kosthold, noe som fører til fedme, dårlige vaner, inkludert røyking spiller en stor rolle, forurenset økologiske miljøet, hyppige stressende situasjoner og gipodinamichny livsstil skadelig effekt på den grunnleggende funksjonen til hjertet og vaskulær elastisitet, og dermed bidra til fremveksten av koronar hjertesykdom. Jo tidligere en mann er utsatt for de ovennevnte risikofaktorene, desto større sjanser er det for å utvikle hjertesykdom.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til mannlige røykere. Nikotin som finnes i tobakk, øker hjertehastigheten og blodtrykket nivå, noe som fører til hypertensjon (en av årsakene til sykdommen), forsterket rytme av hjertet og dens overbelastning. Som et resultat krever myokardiet mye mer oksygen for å sikre sin livsviktige aktivitet. I dette tilfellet inneholder karbonmonoksid inneholdt tobakksrøyk, nedsatt oksygenivået i blodet. Røykende stoffer skader det normale lumen i blodkarene, fremmer absorpsjon av fettstoffer i deres vegger.

Studier har vist at varigheten av røyking direkte påvirker utviklingen av iskemi hos menn. Hjerteinfarkt (en manifestasjon av iskemi) oppstår hos røykere er fem ganger mer vanlig i en alder av 39-40 år, 50-60 år - tre ganger, 60-80 år - to ganger.

Angrep av et infarkt i en alder av opptil 35 år forklares av tidlig begynnelse av røyking. Røykerne er også skadelige for å lukke folk. Passiv røyking øker risikoen for en mulig utvikling av koronar sykdom med 25%.

Interne faktorer for utviklingen av sykdommen inkluderer arvelighet. Studier viser at utviklingen av iskemi hos menn med dårlig arvelighet begynner i 20 år og i 14% fører til døden. Ved død av foreldre fra hjerteinfarkt, kan iskemi utvikles hos gutter fra 5-6 år. Derfor er det svært viktig å gjennomgå en vanlig undersøkelse hos en kvalifisert lege, spesielt hvis det er personer med hjertesykdom i familien.

bevis

Iskemisk hjertesykdom hos menn er et irreversibelt fenomen. Til dags dato finnes det ingen stoffer som kan takle sykdommen helt. Under behandlingen reduseres sykdommen, men ikke fullstendig utryddet.

Det er viktig å kjenne symptomene på hjertesykdom for å starte behandlingen i tide og ikke la sykdommen utvikle andre farlige hjertesykdommer (angina, hjerteinfarkt, kardiosklerose).

Hovedtegnene på iskemi hos menn er:

 • Smertefulle opplevelser i brystet, som er vondt og paroksysmalt.
 • Generell svakhet.
 • Alvorlig kortpustethet etter fysisk anstrengelse.
 • Kvalme (muligens oppkast).
 • Takykardi (plutselig smerte i hjertet og hjerterytmeforstyrrelser).
 • Svimmelhet.
 • Mørkere i øynene, dannelsen av "flyr" foran øynene.
 • Alvorlig svette
 • Besvimelse.

Hvis sykdommen blir alvorlig forsømt, vil hevelse i beina og utseende av dyspnø bli tilsatt de ovennevnte symptomene, selv i en tilstand av fullstendig hvile, i en inaktiv tilstand.

For å nøyaktig bestemme symptomene på patologien, som har et lignende symptomatisk bilde med andre hjertesykdommer, er det nødvendig å ta "Nitroglycerin" og observere effekten av stoffet.

Koronar hjertesykdom er et brudd på blodstrømmen i kranspulsårene. "Nitroglycerin" har en ekspanderende effekt på dem. Derfor, med iskemi, etter 10-15 minutter vil smerten falle og symptomene vil passere. Hvis dette ikke skjer, er den første diagnosen ikke riktig, det er nødvendig å gjennomgå en hel medisinsk undersøkelse for å opprette en alarmerende sykdom. På den annen side svært ofte symptomer på koronar hjertesykdom hos menn er sett for andre sykdommer og den nøyaktige definisjonen av diagnosen etableres etter å ha passert alle nødvendige tester og aktivitet for diagnose av sykdommen.

Årsaker til mannlig iskemi

Forekomsten av hjertesykdom påvirker mer enn 50% av den mannlige befolkningen. Grunnårsaken til utviklingen er at fartøyene ikke har evne til å gi den nødvendige oksygenmetningen av hjertet.

I denne funksjonen spiller den normale metabolismen en stor rolle, hvor forstyrrelsene fører til tap av elasticiteten til fartøyene og akkumulering av kolesterol innskudd på veggene. De forvandlet til slutt til herdede plaketter. Dette symptomet kalles aterosklerose. Etter oppstart av aterosklerotisk akkumulering, smalker lumen av karene, noe som forstyrrer den normale strømmen av blod. Aterosklerose er hovedårsaken til IBS-forekomsten.

Ofte skaper det utgjorte ytre laget av den aterosklerotiske plakk skaden på den indre membranen til arterien. På rifningsstedet identifiseres koagulasjonsfaktorer som danner en trombose. Dette er en annen grunn til dårlig sirkulasjon og oksygenforsyning til hjertet.

Mye sjeldnere manifesterer seg sykdommen i form av spasmer i kranspulsårene, som ikke er avhengige av mulige forandringer på karossens vegger. Deres forekomst er forbundet med et brudd på nevrohumoral regulering. Stenokardi er en klinisk manifestasjon av spasmer. Derfor er utviklingen av iskemi påvirket av mennesker som ikke fører en aktiv og riktig livsstil.

Fremhever hovedfaktorene som bidrar til utviklingen av hjertesykdom:

 • Underernæring, som fører til dannelsen av aterosklerotiske forekomster.
 • Mangel på aktivitet i hverdagen, som er årsaken til svekkelsen av muskelvev.
 • Fedme, som bidrar til akkumulering av lipoproteiner med lav tetthet
 • Skadelige vaner (røyking, alkohol).
 • Diabetes, hvor den traumatiske effekten er rettet mot karossens vegger og hjertemusklene.
 • Kronisk hypertensjon, som traumatiserer veggene i blodårene og fremmer fiksering av aterosklerotiske plakk.
 • Regelmessige psykiatriske forstyrrelser forårsaker at hjertet overbelaster, og dette øker trykket på karene.

Genetikk bidrar også til utviklingen av sykdommen. Svakhet i koronarbeinene kan overføres ved arv fra foreldre til barn.

Derfor, hvis det er tilfeller av sykdom i et relatert tre, øker avkomet til tider risikoen for å utvikle iskemi.

Menn etter 40 år må regelmessig gjennomgå en medisinsk undersøkelse hos en kardiolog, siden en moden alder i kombinasjon med faktorene som forårsaker sykdommen, øker risikoen for iskemi.

Hvem er i fare?

Blant alle mulige faktorer som fører til utvikling av koronar hjertesykdom, bør et spesielt farlig fenomen fremheves. Menn som er diagnostisert med diabetes har en spesiell disposisjon til hjerte-og karsykdommer.

Diabetes og aterosklerose har en forbindelse og gjensidig innflytelse. I nærvær av diabetes er det en 90% sjanse for å utvikle aterosklerose, og omvendt - atherosklerose fører til hjertesykdom.

Pasienter med diabetes er forpliktet til å følge alle medisinske anbefalinger og for å eliminere andre risikofaktorer som fører til utvikling av koronar hjertesykdom.

Forebyggende tiltak

Iskemi hos menn er et farlig fenomen som kan føre til dødelig utgang. For å hindre utviklingen av sykdommen må man ta hensyn til alle mulige risikofaktorer for utvikling og komplikasjon av sykdommen og bli kvitt dem.

 1. Du bør starte en sunn aktiv livsstil. Å gjøre sport vil forbedre blodsirkulasjonen, lindre kroppen av skadelige stoffer, berik hjertet med den nødvendige oksygen. Fysisk stress bør være i samsvar med alderskriteriene, siden en styrket diett i alderdommen kan forverre tilstanden til hjertet.
 2. Det er nødvendig å følge riktig diett. Mat bør tas 4-5 ganger om dagen i små porsjoner. I så fall unngå matvarer som inneholder store mengder skadelig kolesterol. I utgangspunktet denne fete maten, tilberedt i stekt eller røkt. Også, bør du være forsiktig med salt og krydret retter. For krydret mat styrker følelsen av sult - mer mat er nødvendig for å fullmette. Et annet matforbud er søte retter og bakverk. De bidrar til vektøkning, og som følge av fedme.
 3. Avvise dårlige vaner. Røyking og alkohol forårsaker økt skade på kroppen.
 4. Følelsesmessige sjokk forstyrrer hjertets arbeid. Det er nødvendig å avstå fra unødvendig stress og unngå aggressive reaksjoner på mulige situasjoner.

Ved å overholde de ovennevnte enkle regler, er det mulig å forhindre iskemisk hjertesykdom eller å kontrollere utviklingen hvis tilgjengelig.

Hjertesykdommer krever spesiell oppmerksomhet hos menn. Feil rytme av hjertearbeidet er fulle av kroppens overordnede funksjon. Regelmessige undersøkelser hos legen, en aktiv livsstil, riktig ernæring og avvisning av dårlige vaner vil bidra til å opprettholde en sunn tilstand.

Symptomer på koronar hjertesykdom hos menn

IHD refererer til en stor gruppe sykdommer som er forårsaket av utilstrekkelig blodtilførsel til hjertemuskelen. Iskemi er en tilstand forbundet med mangel på oksygen. Iskemisk sykdom er en av de vanligste kardiovaskulære patologiene.

Kliniske manifestasjoner

Symptomer på IHD er i stor grad bestemt av sin form. Distribuer følgende kliniske typer IHD:

 • angina pectoris (stabil og ustabil);
 • hjerteinfarkt;
 • plutselig hjertedød;
 • smertefri type;
 • kardiosklerose etter infarkt;
 • arytmi;
 • krenkelse av kardial ledning;
 • akutt og kronisk hjertesvikt.

IHD kan oppstå i akutt og kronisk form. Oftest strømmer det bølget med perioder med forverring og remisjon. Hos menn finner denne patologien sjelden asymptomatisk. Følgende kliniske manifestasjoner av IHD inkluderer:

 • smerte i hjertet;
 • kortpustethet;
 • økt og hyppig hjerterytme;
 • sykdomsfølelse;
 • følelse av frykt;
 • nedsatt bevissthet;
 • besvimelse;
 • svimmelhet;
 • hodepine;
 • kvalme.

Svært sjelden alle disse symptomene vises hos menn samtidig.

Tegn på angina

Den vanligste formen for IHD hos menn er angina. Det kan være stressende (oppstår etter fysisk stress) eller spontan. Det er også stabil og ustabil angina.
Stabil angina forekommer hovedsakelig hos menn eldre enn 45 år. Det er forårsaket av aterosklerose og trombose av arteriene.

Denne form for CHD hos menn manifesteres av smerte. Sistnevnte har følgende funksjoner:

 • brenner, presser eller komprimerer;
 • Det er følt bak brystbenet til venstre;
 • gir i scapula, krageben, arm eller nakke på venstre side;
 • endres ikke under inspirasjon og utløp;
 • vises med fysisk aktivitet;
 • varer opptil 15 minutter;
 • Konstant i styrke og lang (stabil);
 • forsvinner når du hviler og etter bruk av nitrater;
 • ofte ledsaget av en følelse av frykt;
 • er ikke avhengig av matinntaket;
 • kombinert med mangel på luft og svette.

Smertessyndromets særegenhet er at det er konstant i tid og intensitet. I tilfelle at ved hvert angrep smerten forlenger, blir det sterkere, og effekten av nitroglycerin reduseres, dette indikerer utviklingen av ustabil angina hos menn. Denne form for koronar hjertesykdom er mer alvorlig og fører ofte til komplikasjoner (hjerteinfarkt). Med ustabil angina er det ingen klar avhengighet av smerte på fysisk aktivitet.

Ofte utvikler angrepet i ro. Smerten kan være lokal og kan følges kun i ett område uten bestråling. Ofte er det innhyllet. Smerte oppstår oftere enn med stabil angina. Det er lengre og akutt, men varer mindre enn 15 minutter. Ofte må syke menn ta flere Nitroglycerin tabletter for å eliminere det, da effekten av medisinen reduseres.

Tegn på hjerteinfarkt

En svært farlig klinisk form for IHD er hjerteinfarkt.

Ofte blir han årsaken til slike formidable komplikasjoner som pulmonal tromboembolisme og kardiogent sjokk. Myokardinfarkt hos menn kan gjenkjennes av følgende symptomer:

 • langvarig (mer enn 15 minutter) smerte i brystet;
 • skinn av huden;
 • frykt for pasienten;
 • besvimelse;
 • Tilstedeværelsen av kald og klebrig svette;
 • brudd på rytmen i hjertet;
 • kortpustethet.

Noen ganger er det en liten økning i kroppstemperaturen og utseendet av smerte i magen. Ved et angrep av hjerteinfarkt passerer ikke smerten etter mottak av nitrater. Et infarkt kan forekomme i en typisk og atypisk (abdominal, astmatisk, cerebral, smertefri) form. Med abdominal type er smerten lokalisert i magen.

Ofte blir slike syke menn forstyrret av kvalme, oppblåsthet og oppkast. Kortpustethet ved utånding er den viktigste manifestasjonen av den astmatiske formen av infarkt. Hos menn med diabetes oppstår ofte infarkt uten smerte. Når cerebral form kommer til forgrunnen nevrologiske symptomer.

Manifestasjoner av andre former for iskemisk hjertesykdom

Den mest formidable formen av IHD er plutselig hjertedød. Dette er en tilstand hvor hjertestans er observert. Det forekommer innen de første 6 timene etter at akutte symptomer har skjedd. Hos pasienter med menn kan følgende symptomer oppstå:

 • bevissthetstap
 • kramper;
 • mydriasis (dilaterte elever);
 • støyende og hyppig puste.

Åndedrett stopper i noen minutter. Etter hjertestans utvikler irreversible forandringer i hjernen. Ofte er de syke mennene før hjertesvikt, harbingers i form av trykksmerter i brystet, takykardi og trykkfall. Ofte blir huden blåaktig. Mange menn med iskemisk hjertesykdom forstyrres av nerveimpulser.

Det er mulig atrioventrikulær blokkering og ledningsforstyrrelse i bunten. Denne formen av IHD manifesterer seg som følger:

 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • redusert effektivitet;
 • feil i minnet;
 • kortpustethet;
 • mangel på oksygen;
 • en sjelden puls;
 • utilstrekkelig oppførsel.

Den største fare for menn er manifestasjonen av IHD, som atriell fibrillasjon. En sunn person har en sinusrytme. Hjertefrekvensen er 60-80 slag per minutt.
Med atriell fibrillasjon blir sammentringene uorden og raske. Ofte når hjertefrekvensen 600 slag per minutt. Lang flimmer kan føre til hjerteinfarkt og trombose.

Denne patologien er manifestert i menns palpitasjon, svette, muskel tremor, frykt, svimmelhet, svakhet, økt diurese. Ved et flad av atriene vises alvorlig dyspné. Årene i nakkeområdet svulmer og pulserer sterkt. Kardonhjertesykdom hos menn er følgelig i de fleste tilfeller manifestert av brystsmerter. Et akutt angrep krever et ambulansbesetning. Medisinsk behandling er nødvendig.

Hvordan er tegn på koronar hjertesykdom hos menn?

Tegn på koronar hjertesykdom hos menn er ofte skjult: en person kan ikke mistenke at hans patologi utvikler seg. Du må ta hensyn til din egen helse, ta hensyn til kroppens signaler. Kardiovaskulære lidelser er livstruende. Iskemisk hjertesykdom er vanlig blant menn: de lider 2 ganger oftere enn kvinner. CHD manifesterer seg på forskjellige måter: Noen mennesker har angstsymptomer, andre har lite eller ingen symptomer i det hele tatt. Hvis iskemisk sykdom er asymptomatisk, betyr det at den utvikler seg og vil senere gi komplikasjoner. Ved tidlig behandling er et dødelig utfall mulig.

Skjemaer av iskemisk hjertesykdom

Patologi er delt inn i flere arter avhengig av symptomatologien. Det er mange faktorer som fremkaller iskemisk sykdom. IHD er delt inn i stabilt og ustabilt angina, primært og sekundært myokardinfarkt, og det kan også manifestere seg i form av kardiosklerose og hjerteinsuffisjon. Symptomer på hjertesykdom skyldes det faktum at hjertemuskelen (myokardiet) er dårlig mettet med oksygen. Oksygen sult i myokardiet forekommer i aterosklerose i kranspulsårene: i dette tilfellet smelter lumenene i venene. Det er forbundet med spasmer av arterier som ikke påvirkes av aterosklerose.

Også sykdommen oppstår på grunn av nedsatt blodsirkulasjon i myokardiet. En annen årsak til oksygen sult av myokardiet er et brudd på blod koagulerbarhet. Aterosklerose har et bølgete kurs, derfor er symptomene på iskemisk sykdom ustabil: de kan vokse og avta. Som vi allerede har sagt, kan hjertesykdom være asymptomatisk, men alarmerende signaler kan dukke opp med fysiske og psyko-nomiske stress.

Risikofaktorer og årsaker til patologi

Symptomer på IHD forekommer oftere hos menn, så kjønnsaspektet er en predisponerende faktor. I den kvinnelige kroppen er det spesielle hormoner: de blokkerer aterosklerose. IHD og aterosklerose utvikles ofte hos personer over 45 år. I utviklingen av iskemi spiller arvelighet en rolle. Det er verdt å merke seg at hvis en mann røyker mye, blir organets funksjon avbrutt. På grunn av dårlige vaner kan hjertemuskelen lide.

Iskemi utvikler seg hos menn som røyker 15 sigaretter om dagen.

Den neste predisponerende faktoren er forhøyet kolesterol. For å unngå dette problemet må du jevnlig ta tester og om nødvendig starte behandlingen. Hvis kroppen har høyt kolesterol, kan alvorlig sykdom utvikle seg. I noen menn opptrer iskemi på grunn av overvekt. En stillesittende livsstil forutser også sykdom. Faktorer for utvikling av iskemi kan isoleres eller overlappes på hverandre.

Manifestasjoner av iskemi

Tenk på tegn på sykdommen. Prognosen for IHD avhenger av stadium og alvorlighetsgrad av symptomer. Hvis iskemi forekommer i en asymptomatisk form, blir en person senere om hjelp. I denne forbindelse er utsikterna ikke like gunstige som det kunne være. Den latente formen for iskemi fører til utseendet på plakkene på de vaskulære veggene, men fartøyets lumen vil smale gradvis.

Formen av iskemi er angina pectoris: Med denne patologien er det trykk i brystet, smerte kan gis til hånden, bestråles i ryggen, skuldre.

 1. Med denne patologien vises dyspnø, spesielt med rask gangavstand.
 2. Noen menn hopper press.
 3. Hvis iskemien fortsetter hemmelig, er det stor sannsynlighet for spredning av plakk i blodårene. Senere venøs lumen vil være halvt lukket. Hvis den iskemiske sykdommen manifesteres av symptomer, føler en person smerte i hjertet, er organets funksjon i seg selv forstyrret. Gradvis blir hjertemuskelen tynnere. Hvis vi ser på innsnevring av arteriene, skjer det plutselig, lukkene på karene lukkes helt.
 4. Med hjerteinfarkt, er det vondt i brystbenet. Trykket stiger, og atrieflimmer vises. På et hvilket som helst stadium av iskemi kan et hjerteinfarkt forekomme. Selv om symptomene ikke manifesterer, utvikler sykdommen fremdeles, og symptomatologien intensiverer.
 5. Med hjerteets iskemi oppstår anfall. Hvis du vurderer anfall separat, er det verdt å merke seg at de er vanligere hos menn, fordi de har økt smertegrense. Iskemi utvikler seg hos de som jobber hardt, overexerter fysisk. For å unngå kardiovaskulære patologier, inkludert iskemi, må du hvile helt, tildele nok tid til å sove.
 6. Utvikling av iskemi fremmes ved røyking, alkoholmisbruk.

Klinisk bilde av sykdommen

Et viktig tegn på iskemi: ubehag i brystet. Med en slik patologi blir en mann raskt sliten, som regel kan han ikke utføre hardt arbeid. Iskemi er preget av økt blodtrykk, hjertebank, bryst og hjerte smerte. Med en slik sykdom oppstår dyspnø, blir blodtrykkssprengninger observert (det bør bemerkes at trykket kan falle kraftig). Hvis en mann har iskemi, blir han ofte svimmel. Noen pasienter utvikler visuelle forstyrrelser, halsbrann, det er smertefullt å svelge. Hans kvalme, vanlig trang til å kaste opp. Hvis patologien er asymptomatisk, blir en person raskt sliten. Det er viktig å være oppmerksom på kortpustethet. I de fleste tilfeller kan en mann ikke forklare hva som forårsaket det.

Iskemiens særegenhet er at det gir symptomer som er karakteristiske for fordøyelsesbesvær. Mulig ubehag under treningen. Etter at det stopper, går symptomene bort. Når sykdommen utvikler seg, blir symptomene tydeligere. Det er hjerteobstruksjon. Det er viktig å identifisere iskemi ved asymptomatisk stadium, så det vil være mulig å starte behandlingen i tide og forbedre prognosen. Den latente iskemi er avslørt ved gjennomføring av medisinsk undersøkelse. Hvis patologien diagnostiseres i tide, vil progresjon unngås. Behandling på avanserte stadier er vanskelig. I dette tilfellet forskriver legen mange medisiner og foreskriver om nødvendig en operasjon.

Symptomer på progressiv iskemi

Den vanligste formen for iskemi hos menn er angina. Tidligere ble denne sykdommen kalt "Thoracic pad". Symptomer på angina forekommer avhengig av hva det er forårsaket. Hvis en person har stabil angina, blir han plaget av å trykke smerter i hjertet. Ubehagelige opplevelser kan gis i hånden, venstre underarm.

Årsaken til angina pectoris kan være hypotermi. Sykdommen utvikler seg som et resultat av intens fysisk anstrengelse. Ubehagelige opplevelser med angina pectoris gir tilbake, scapula. En mann kan ha kortpustethet, hvor det vil være mangel på luft. Smerten er lokalisert i venstre side av brystbenet. Med progressiv angina er mental helse forstyrret: folk er ofte nervøse, frustrert. Denne sykdommen oppstår hos mennesker som misbruker alkohol og tilbringer mye tid i forhold til alvorlig fysisk anstrengelse. En predisponerende faktor er hypertensjon. Hvis vi snakker om dyspnø, kan det bli ledsaget av kvelning.

På bakgrunn av angina er det ofte en takykardi. Ustabil angina er farlig fordi det kan være asymptomatisk. I dette tilfellet vil pasienten føle tretthet, ubehag. Det er verdt å merke seg at utviklingen av ustabil angina er farlig. Det er nødvendig å lære å gjenkjenne symptomene på iskemi og hjerteobstruksjon. Det er viktig å ikke forveksle kardiovaskulære sykdommer med patologier forbundet med mage-tarmkanalen. Til tross for former og stadier av iskemi, bør en person føle seg i hvilken tilstand kroppen er.

Stabil angina

Den stabile formen av sykdommen har samme type symptomer. Hvis symptomene raskt øker, er det utviklingen av ustabil angina - patologi, livstruende. Vi må starte behandlingen så snart som mulig. Angrep av patologi er vanskelig å stoppe med medisiner. Hvis symptomene på sykdommen vokser bølgende og varer i 1-2 timer, begynner arterietrykket å hoppe over, hjertetrytmen endres. I dette tilfellet kan man dømme fremdriften av ustabil angina. En farlig tilstand kan gå inn i hjerteinfarkt. I den akutte formen av den iskemiske prosessen forstyrres blodsirkulasjonen i karene. Hypoksi av vev utvikler seg gradvis.

Symptomer på iskemi kan forekomme innen 10 minutter, i andre tilfeller varer de mer enn en time. Tromber i hjertekarene kan manifestere seg i denne sykdommen. Hypoksisk sult fører til det faktum at vitale celler dør. Hvis en person føler seg alvorlig smerte i brystbenet, må du se en lege. Vanlige symptomer på iskemi er smerte i hjertet, svimmelhet, kvalme. Spasmodisk smerte i magen kan også være tilstede. Noen pasienter har respiratoriske funksjoner, kvelning.

Symptomer på iskemi utvikler seg forskjellig: de kan vises en gang i fremtiden for ikke å minne seg om seg selv. Sykdommen fører til økt svette. På EKG-spesialisten kan man diagnostisere endringer i endring: de er et tegn på at det er et voksende arr i hjertet. Angina pectoris krever umiddelbar behandling. Når du identifiserer kortpustethet og spasmer som ligner fordøyelsessykdommer, må du se en lege. Det bør bemerkes at mot bakgrunnen av slike symptomer kan være smerte i lemmer.

Om forebygging

Iskemi kan oppstå på grunn av oksygen sult av myokardiet. Årsaken til sykdommen er kronisk insuffisiens: sykdommen utvikler seg på grunn av at koronarbeinene deformeres. For å forhindre iskemi er det verdt å merke seg å røyke og drikke alkohol. Det er viktig å kontrollere blodtrykket, behandle sykdommer forbundet med høyt kolesterol. Iskemisk sykdom kan oppstå på bakgrunn av diabetes mellitus, i den forbindelse er den kompetente behandlingen av denne sykdommen nødvendig. Det anbefales å lede en mobil livsstil.

De viktigste tegn på koronar hjertesykdom hos menn

Ved iskemisk hjertesykdom (IHD) forstås en gruppe sykdommer som hovedsakelig er krenket av blodstrømmen i kranspulsårene som gir hjertet med blod.

IHD er en svært vanlig hjertepatologi i den moderne verden, og står for ca 30% av dødsfallene forbundet med hjertesykdommer.

Menn er mer sannsynlig å utvikle koronar hjertesykdom på grunn av noen fysiologiske egenskaper.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Tegn på koronar hjertesykdom hos menn er funnet i halvparten av doktors besøk til hjertesmerter, mens blant kvinner er denne sykdommen mindre vanlig: IHD er bare funnet i hver tredje kvinne.

Prevalensraten for patologi blant kvinner er lik den for menn bare når en kvinne kommer inn i overgangsalderen. Dette skyldes det faktum at konsentrasjonen av østrogen i blodet faller, noe som kan beskytte de vaskulære veggene mot atherosklerose.

Risikofaktorer

Dannelsen av koronar hjertesykdom påvirkes av en rekke faktorer:

 • Kolesterol er den grunnleggende cellulære substansen som brukes i byggingen av nye celler og organeller.
 • Det finnes flere typer kolesterol som er i blodet.
 • Tilstedeværelsen av lipoproteiner med høy tetthet betraktes som et godt tegn, mens lipoproteiner med lav densitet indikerer patologiske prosesser assosiert med akkumuleringen av dette stoffet.
 • Fremmer opphopningen i blodet av lipoproteiner med lav tetthet.
 • Den samme effekten er produsert av konstant forbruk av fettstoffer.
 • Den viktigste traumatiske effekten av diabetes, som en systemisk sykdom, er rettet nettopp på vaskulære vegger og hjerte.
 • Det er på grunn av de patologiske effektene på blodkarene at diabetespasienter ofte utvikler komplikasjoner som diabetisk fot og blindhet.
 • Personer som er utsatt for økt blodpropp, har ofte trombose.
 • I tillegg til risikoen for hjerteinfarkt fremmer en tendens til trombose dannelsen av plaques fra kolesterol på karetets vegger.

Hvordan er diagnosen iskemisk hjertesykdom og hvilke indikatorer som ledes av spesialister, les videre.

Mekanismen for utvikling

Symptomer på hjertesykdom hos menn oppstår på grunn av at prosessen med blodtilførsel til hjertemuskelen er forstyrret. Vanligvis har sykdommen to måter å utvikle seg på:

 • Den patologiske prosessen stammer fra problemer med fordøyelsen, noe som resulterer i brudd på lipidmetabolismen.
 • I dette tilfellet kalles sykdommen "kald" sykdom.

På hvilken vei sykdommen til slutt ender, og effekten er den samme: aterosklerotiske plakker danner på veggen av fartøyet. Som et resultat er det en patologisk innsnevring av arterien lumen, og blodet kan ikke lenger sirkulere fullt, på grunn av hva hjertemuskelen lider av mangel på blodsirkulasjon.

Det er følgende grunner som forårsaker utvikling av koronar hjertesykdom hos menn:

Tegn på koronar hjertesykdom hos menn

Koronar hjertesykdom er farlig, hovedsakelig fordi den er irreversibel. Hvis prosessen allerede har begynt, er det umulig å gjenvinne den tidligere tilstanden, men det er mulig å bremse prosessen med sykdomsutviklingen.

Hvis en mann kjenner de viktigste symptomene på sykdommen, vil den hjelpe ham å "fange" iskemisk sykdom i de tidlige stadiene av utvikling og kontrollere sin progresjon, etter en diett, ta foreskrevet medisiner og forlate dårlige vaner.

Symptomer, som vanligvis er ledsaget av koronar hjertesykdom, inkluderer følgende manifestasjoner:

 • smerte i brystet;
 • følelse av svakhet;
 • kortpustethet som respons på fysisk anstrengelse;
 • angrep av kvalme, oppkast er mulig uten følelse av lettelse;
 • takykardi, som kan bli bratt erstattet av en senking av hjertefrekvensen;
 • føler seg svimmel;
 • syn for øynene, mørke foran øynene;
 • besvimelse;
 • overdreven svette.

Hvis sykdommen er dårlig startet, og behandlingen aldri har blitt utført, så er det i løpet av tiden mulig å merke til tillegg av følgende symptomer:

 • utseendet av kortpustetid selv i ro, spesielt når du ligger ned
 • hevelse av føttene;

Å skille et angrep av koronar hjertesykdom fra andre patologiske forhold hjelper inntaket av nitroglyserin. Hvis du tar en pille under tungen når du har smerte, da med iskemi, går smerten ned til "nei" etter 10-15 minutter, da kranspulsårene ekspanderer og blodet strømmer mer aktivt til hjertet.

Iskemisk hjertesykdom er delt inn i flere underarter. Separasjon avhenger av symptomene og manifestasjonene av sykdommen:

 • Et skarp angrep av iskemi, som til slutt førte til døden.
 • Tilstanden er døden ikke mer enn en time etter at iskemi begynner, tilstedeværelsen av vitner.
 • Den vanligste varianten av iskemisk hjertesykdom, som manifesterer seg hovedsakelig som bouts av ømhet i brystet.
 • Angina er også ledsaget av en følelse av at noe presser på brystet, det blir ofte vanskelig for pasienten å puste.
 • I noen tilfeller utstråler smerteopplevelser til området av scapula eller venstre arm.
 • Det er også et atypisk forløb av angina pectoris: smerten er lokalisert i magen, i så fall er diagnosen ofte vanskelig.
 • Stabil - i dette tilfellet er sårhet dannet som svar på en strengt definert dose av lasten, for eksempel når du klatrer tre trapper.
 • Ustabil - dannes som et resultat av myokardinfarkt.
 • Den bærer også navnet på Prinzmetal angina pectoris.
 • I dette tilfellet kan smerte oppstå både i fullstendig hvile og som respons på fysisk anstrengelse - det er umulig å forutse utviklingen av et angrep.
 • I dette tilfellet er det ofte mer enn 20 minutter, og intervaller som skiller økning og reduksjon av smerte er omtrent like.
 • Formen av sykdommen er farlig fordi den flyter helt asymptomatisk, og innsnevringen av fartøyet er meget signifikant.
 • Pasienten klager vanligvis ikke på smerte eller andre manifestasjoner av sykdommen, slik iskemi oppdages oftest ved en tilfeldighet som følge av eventuelle diagnostiske studier på andre klager.
 • Danner den døde muskel i bindevev på plass.
 • Det kan påvirke hjertets ventiler eller være så stort at det forstyrrer hjertet sterkt.
 • Oppstår i tilfelle at patologisk behandling av iskemi også påvirker hjertets ledningssystem.
 • Som et resultat dannes forskjellige arytmier, hjerterytmen blir feil, kan vilkårlig reduseres og akselereres.

Vi forteller deg om dødsårsaken i hjertesykdom her.

Eksperter vil dele informasjon om behandling av arytmisk variant av IHD i en annen publikasjon.

Er det mulig å kurere hjertesykdom?

Iskemisk hjertesykdom eller, ganske enkelt, IHD er en svært vanlig sykdom som er vanlig hos både menn og kvinner. Hvis du tror statistikk, lider den mannlige halvdelen av menneskeheten av denne patologien mye oftere enn det rettferdige kjønn. Sykdommen oppstår på grunn av mangel på blodreserver i en viktig hjerte muskel (myokard). Dette ubehagelige fenomenet bidrar til et brudd på blodsirkulasjonen.

De viktigste årsakene til hjerte iskemi hos menn

Årsakene til at kranspulsårene ikke kan gi tilstrekkelig blodtilførsel til hjertemuskelen, er ganske mye. Moderne medisin deler de faktorene som bidrar til forekomsten av hjertesykdom hos menn, i to typer - interne og eksterne faktorer. La oss se nærmere på årsakene til sykdommens utseende. For interne faktorer av forekomst hos menn av en iskemisk hjertesykdom, gjelder følgende årsaker:

 1. Hypertensiv sykdom - det legges merke til at folk som lider av hypertensjon, er syke med hjertekreft nesten fem ganger oftere enn andre. Et merkbart økt trykk bidrar til utviklingen av sykdommen som vurderes.
 2. Unormal kroppsvekt (fedme) - representanter for hannen, som lider av overvekt, er mye mer sannsynlig å bli rammet av sykdommen.
 3. Tilstedeværelsen av et stort antall kolesterolnivåer i blodkarene, så godt som mulig, bidrar til utseendet av hjertepatologi.
 4. Merkbar reduksjon i skjoldbruskens arbeidsevne.
 5. En annen viktig intern årsak kan betraktes som en insolvens i kroppen for å absorbere glukose.
 6. Cholithiasis eller kolelithiasis er en vanlig årsak til kranskärlssykdom, iskemisk patologi.
 7. Brudd på vannelektrolyttmetabolismen i en manns kropp bidrar også til utviklingen av den aktuelle sykdommen.

Hovedårsaken til manifestasjoner av hjertesykdommer er selvsagt utilstrekkelig blodtilførsel til hjertemuskler i hjertemuskelen. Noen leger har en tendens til å anta at koronar hjertesykdom er en konsekvens av å utvikle aterosklerose. Hovedårsaken til utviklingen av aterosklerose er et brudd på proteinmetabolisme, samt akkumulering av kolesterolforekomster i blodårene. Gitt dette er det verdt å vurdere i detalj noen av de viktigste eksterne årsakene til forekomsten av kranspulsårene, disse faktorene inkluderer følgende:

 • Irrasjonell ernæring - inntak av fett av animalsk opprinnelse og matvarer som inneholder lett fordøyelige karbohydrater, bidrar til utviklingen av sykdommen hos menn. Igjen, fører feil mat til avsetning av kolesterol inne i karene, som er årsaken til den alarmerende sykdommen.
 • Ingen aktivitet og stillesittende eller stillesittende livsstil - ulike medisinske studier har lenge bevist betydningen av sport, for forebygging av hjertesykdom. Tvert imot fører mangel på mobilitet til den raske utviklingen av hjertepatologier.
 • Noen psykiske lidelser, stress, depressive situasjoner - forårsaker ofte kronisk sykdom hos menn. I denne forbindelse er det viktig å forbli rolig og ikke bekymre seg for småbiter, spesielt de pasientene som har funnet den aktuelle patologien.
 • Avhengige av noen destruktive vaner - og drikker alkoholholdige drikker, selvfølgelig, den skiller seg ut, som en vanlig årsak til koronarsykdom, men ikke undervurder skader forårsaket av røyking organismer. Begge disse - uønskede menneskelige vedlegg forårsaker ofte hjerteinfarkt i en sterk halvdel av menneskeheten.

Etter å ha vurdert hovedårsakene til sykdommen, er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at iskemisk sykdom kan begynne på to forskjellige måter. I det første tilfellet øker pasientene kolesterolinntaket i leverorganet (moderne leger refererer til dette fenomenet som en "varme" sykdom). I andre tilfelle påvirker utviklingsmekanismen for den aktuelle patologien mage-tarmkanalen, mens et stoffskifte av lipider observeres (denne tilstanden kalles forkjølelsessykdom)

Men på hvilken måte den iskemiske sykdommen begynner, er det endelige resultatet det samme. Akkumulering på vegger av aterosklerotiske formasjoner fører til et brudd på utstrømningen av blod, som blir hovedårsaken til hjertesorgets sykdommer.

Symptomer på koronar hjertesykdom hos menn

Tegnene som følger med iskemisk hjertesykdom er svært mangesidig. Den mest forferdelige, når sykdommen er identifisert, er det umulig å helbrede helt, medisinen vil bare bidra til å bremse utviklingen av patologi, og vil også lindre noen forstyrrende symptomer på sykdommen. Tegnene på iskemi kan manifestere seg på forskjellige måter, det avhenger av sykdommens form. Men det er de viktigste symptomene på sykdommen, som skal alarm personen når de oppdages. De vanligste tegn på sykdom er:

 • Alvorlig forstyrrende smerte i brystområdet - et symptom på hjerteekskemi, kan forstyrre i femten minutter. I tillegg er ømheten pressende, komprimert, pasienten kan klage på tyngde i brystet. Smerter, som regel, vises etter mindre fysisk innsats, for eksempel når du klatrer en ås.
 • Indikerer generell fysisk svakhet, tretthet, motvilje mot arbeid.
 • Brudd på frekvensen av sammentrekning av hjertemuskulaturen (arytmi).
 • Noen ganger er sykdommen ledsaget av mild kvalme og svette.
 • Ved fysisk anstrengelse er utseendet på intens dyspné notert.
 • Sjelden fører sykdommen til svimmelhet, uregelmessig hjerte, svimmelhet.
 • Hvis sykdommen er i et forsømt stadium, så er det på helsepersonens lemmer hevelse, og det blir vanskelig for ham å puste.
 • Sykdommen påvirker også en persons visuelle organer, pasienten opptrer "poser" under øynene, så vel som en følelse av mørke.

I tillegg til disse grunnleggende tegn på sykdommen, er det karakteristiske symptomer, avhengig av form og klasse av iskemisk sykdom.

Iskemisk hjertesykdom, klassifisering av patologi

Det er fire hovedformer av patologi, avhengig av hvilke skiller symptomene på hjerteorganets iskemi. La oss vurdere egenskaper av disse klassene i detalj:

 • Den første form - sykdommen på dette stadiet er nesten asymptomatisk, men med langvarig fysisk anstrengelse (intens trening), er det et lite ubehag i brystet, noe som uttrykkes av mild ømhet.
 • I andre etappe kan du se en økning i hjertesmerter som kan oppstå etter å ha spist eller noe fysisk arbeid.
 • Den tredje fasen av sykdommen forråder seg allerede på alle måter. Det blir vanskelig for en syk person å klatre opp trappene (selv om en etasjes oppgang forårsaker alvorlige problemer), kan pasienten også klage på det betydelige ubehaget som oppleves under vanlig gange.
 • Den siste fasen av sykdommen er preget av alvorlige komplikasjoner, enhver fysisk belastning forårsaker akutt langvarig smerte. Noen ganger oppstår ømhet i en tilstand hvor pasienten er rolig eller sitter avslappet.

Ikke så lenge siden identifiserte Verdens helseorganisasjon følgende former for hjertesykdom:

1 Den farligste delen av sykdommen som vurderes, til høyre, anses vanligvis for en plutselig koronar død. Denne patologien fører til et dødelig utfall, årsaken er alvorlige lidelser som har oppstått i det menneskelige hjerte. Plutselig hjertedød er nesten alltid en overraskelse, denne sykdommen oppstår uventet og forårsaker pasientens hjerte til å stoppe. Det mest sikre tegn på plutselig koronar død anses å være bevissthetstab (vanligvis en synkope varer ikke mer enn en time).

Dessverre dør de fleste av plutselig koronar død på de mest uventede stedene. Dette skyldes det faktum at sykdommen i utgangspunktet ikke manifesterer seg i det hele tatt, sjelden kan pasientene ha smerter i brystet før tap av bevissthet og hjertestans. Noen ganger oppstår en slik patologi selv når en person sover eller er i ro. Det ble lagt merke til at risikoen for plutselig koronar død øker hos menn som lider av hjerteinfarkt og høyt blodtrykk.

Ofte vises tegn på angina under trening, så vel som å gå. Men det er tilfeller når symptomene på sykdommen forstyrrer etter intellektuelt arbeid, overspising eller avkjøling av kroppen. Generelt kan angina være av flere slag. Med stabil angina oppstår smerte av samme grunner, kan symptomene på sykdommen enkelt fjernes ved hjelp av medisinering.

Skader på aterosklerotisk plakk kan føre til ustabil angina. Denne tilstanden er en hyppig årsak til hjerteinfarkt, samt dødelighet hos pasienter med en lignende diagnose. I tillegg observerer pasienter ofte spontan angina, som ofte forekommer i pasientens tilstand av ro.

3 En annen farlig form for koronar hjertesykdom kan betraktes som smertefri iskemi. Denne patologien er både en veldig farlig og like ubehagelig sykdom. Årsaken til dette, kan vi vurdere det faktum at smertefri iskemi er nesten asymptomatisk. Bare en erfaren kardiolog, ved hjelp av moderne medisinsk utstyr, samt noen pasientundersøkelser, kan gjenkjenne denne patologien. Hvis diagnosen er rettidig og nøyaktig levert, vil behandlingen av sykdommen lykkes, tilstrekkelig effektiv.

Tegn når koronar hjertesykdom blir til en slik akutt form, da hjerteinfarkt kan være svært forskjellig. En syke person blir forstyrret av skarpe hjerteproblemer, kortpustethet, noen ganger går ikke sårhet til og med når du tar medisiner. Smerter i en slik farlig sykdom som hjerteinfarkt, så sterk at en syk person noen ganger ønsker å rope og skrike. Hvis du mistenker en slik sykdom, er det presserende å ringe til en ambulanse. Selvmedisinering er strengt forbudt på grunn av mulige alvorlige konsekvenser.

5 Kardiosklerose etter infarkt - denne patologien er en direkte fortsettelse av hjerteinfarkt. Det er postinfarction cardiosclerosis, når de døde vevene i hjertemuskelen er erstattet av et arrvev. Selv om den vanligste årsaken til denne sykdommen kan betraktes som et tidligere hjerteinfarkt, er det andre faktorer som bidrar til utviklingen av denne patologien. For eksempel forekommer kardiosklerose etter infarkt på grunn av ulike hjerteskader, myokardieutarmning. Men disse årsakene fører sjelden til sykdom, mye sjeldnere enn hjerteinfarkt.

6 hjertesvikt - denne sykdommen er ofte ledsaget av visse kjente hjertesykdommer. En slik tilstand som hjertesvikt oppstår på grunn av lang tid uten å få nok blod til myokardiet. Sykdommer er like utsatt for både menn og kvinner i den vakre halvdelen av menneskeheten.

I isolerte situasjoner kan hjertesykemi kun ledsages av hjerterytmeforstyrrelser (arytmi). Enhver form for iskemisk hjertesykdom bør være alarmerende, og hver av disse patologiene har sin egen rasjonelle tilnærming til behandling, som kun kan bestemmes av en erfaren spesialist.

Hvordan behandle iskemi i hjertet?

Med hjertesykdom er det nødvendig med en grundig diagnose. For å kurere hjertesykdom, er det viktig i tide å henvende seg til en erfaren kardiolog, som ikke tillater det avanserte stadium av patologi. Hjertesykdommer, symptomer og behandling kan gi mye sykdom til en syke person, så det er nødvendig å ha tålmodighet og ta hensyn til alle behandlingsspesialistenes holdning.

Det er ekstremt viktig å gi pasienten umiddelbar førstehjelp. Den første hjelpen i hjertesykdom er som regel å forhindre belastningen på hjertemuskelen. I tillegg er det nødvendig å gi en person nitroglyserin. Inntaket av nitroglyserin hjelper dessverre ikke med hjerteinfarkt. I slike tilfeller er det viktig å vente på akuttmedisinsk behandling. Ta nitroglyserin bør være stående i sittestilling, men ikke som i stående (oppreist stilling). I tillegg kan pasienten lage en massasje, med trykk på livmorhalsområdet (karoten sinusmassasje).

Diagnose av sykdommen inkluderer et antall av følgende aktiviteter:

 • Etter oral undersøkelse av pasienten om helsetilstanden og den visuelle inspeksjonen, anbefaler behandlingsspesialisten vanligvis å gjennomføre elektrokardiografi. Denne typen undersøkelse er ganske informativ, men med visse former for iskemisk patologi er det ikke mulig å gi et nøyaktig bilde av sykdommen.
 • Den generelle analysen av blod - gjør det mulig å avsløre tilgjengelige patologier i hjerteorganet.
 • Generell urinanalyse, som er rettet mot å detektere leukocytter, røde blodlegemer, kontrollerer nivået av protein.
 • For å bestemme mengden av tilgjengelige kolesterolavsetninger er resultatet av en biokjemisk blodprøve viktig.
 • Kontroll av koagulasjon av blod (koagulogram) - som kjent er hjerteets iskemi, føres av økt koagulasjon av blodet.
 • Ekkokardiografi - involverer studien av pasienten, ved hjelp av en ultralydsmetode. Denne metoden vil tillate deg å lære om bruddene som er forbundet med blodsirkulasjon i kroppen, så vel som vil gi en mulighet til å vurdere størrelsen på hjertet, dets struktur, ventilens tilstand.
 • Røntgenundersøkelse av pasientens bryst - vil raskt avsløre tilstedeværelsen av anomalier i dette området av menneskekroppen.
 • Noen ganger gjør leger en spesiell test ved hjelp av elektrokardiografi. Testen består i det faktum at pasienten gradvis øker den fysiske belastningen, mens sensorene til elektrokardiografenheten er festet til den, som vil tillate å bestemme tilstedeværelsen av eksisterende patologi.

Etter å ha utført alle nødvendige tiltak, foreskrives pasienten en viss behandling. Rekreasjonsprosedyrer kan ikke uten å ta medisiner, kompleks behandling inkluderer også regelmessig trening, riktig kosthold, hyppige utendørs turer og avvisning av dårlige vaner. I tillegg er det nødvendig å ikke falle i stressende situasjoner for å unngå psyko-emosjonelle forhold.

Hvis vi snakker om terapi med rusmidler, er rekkevidden av legemidler som brukes til å behandle iskemisk hjertesykdom, ganske bred. Det er sannsynligvis ikke sannsynlig å være helt helbredet av sykdommen, så spørsmålet: "Er det mulig å kurere hjerteets iskemi" - et positivt svar, sannsynligvis ingen vil gi. For å behandle sykdommen foreskrives følgende typer legemidler:

 • Først av alt er det viktig å bruke stoffer som bidrar til å redusere blodproppene. Slike legemidler kalles antiaggreganter. Antiaggreganter fortynner helt blod, kjemper med dannelsen av tromboser.
 • Det er svært viktig å bruke legemidler som er designet for å senke nivået av kolesterol i blodet betydelig. Slike rusmidler kalles hypokolesterolemiske stoffer.
 • I tillegg anbefaler de fleste leger bruk av ulike beta-blokkere, som bør redusere hjertefrekvensen. Takket være beta-blokkeren kan hjertemuskelen få den nødvendige blodtilførselen.
 • Det anbefales å bruke, for effektiv behandling av iskemi, diuretika. Disse stoffene fjerner væske fra kroppen og reduserer byrden på myokardiet.
 • Ulike nitrater (nitroglyserin, mononitrat).

Les Mer Om Fartøyene