Symptomer på koronar hjertesykdom

Iskemi, som kalles koronar eller iskemisk hjertesykdom, refererer til de vanligste sykdommene i kardiovaskulærsystemet. Hun er ledende blant årsakene til tidlig død og funksjonshemning.

Hva er iskemi?

Iskemisk sykdom er en spasm i hjertemuskelen, på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel. Og det skjer på grunn av aterosklerose i kranspulsårene. Det er en blokkering og innsnevring av hjertets kar, og blodstrømmen til hjertemuskelen er begrenset. På grunn av mangel på oksygen og næringsstoffer som bæres av blodstrømmen, kan hovedorganet ikke fungere normalt.

For at blodet skal sirkulere fritt, må blodkarene i hjertet - kranspulsårene - være elastiske og glatte. På mange mennesker, allerede i ung alder, begynner fettet på arterieveggene å bli utsatt. Med alderen blir fett mer og mer, hjertens indre indre vegger blir klissete, forskjellige celler som haster med blod, holder seg til dem. Derfor danner arteriene plakk, som i økende grad begrenser lumen av karene. Det finnes flere former for IHD, avhengig av alvorlighetsgraden av sirkulasjonsforstyrrelser.

Tegn på iskemi

IHD er en kompleks sykdom, derfor er tegn på iskemi varierende. Oftest er de første subjektive symptomene, som uttrykkes i en følelse av ubehag, ubehagelige opplevelser og prikking, ubemerket, eller de blir ikke gitt betydning. Legene anbefaler imidlertid ikke å nøl med og søke på terapeuten eller kardiologen med utseendet til enda mindre smerte i hjertet, spesielt hvis tidligere slike klager ikke var.

Blant de karakteristiske manifestasjonene kan følgende symptomer på hjertesykdom skelnes:

 1. Det viktigste tegn på iskemi er smerte. Det kan være søm, brenning, komprimering. Mange pasienter klager over en følelse av ubehag under fysisk anstrengelse, som finner sted ved utbruddet.
 2. Smerte med iskemi kan fokusere ikke bare i hjertet, men også i skulder, arm, nakke, kjeve.
 3. Dyspnø oppstår med iskemi først med betydelige belastninger, deretter med moderat, deretter med vanlig vandring og andre ikke-intensive daglige aktiviteter, og senere i ro.
 4. Følelse av mangel på luft.
 5. Alvorlig svette
 6. Svakhet, tretthet, svimmelhet, i sjeldne tilfeller - besvimelse.
 7. Hyppig hjertebank, arytmi, en følelse av hjerte synker.
 8. Kvalme og oppkast.

Ondsyk hjertesykdom kan ikke oppdage seg på noen måte, før det er et myokardinfarkt og muligens død. I dette tilfellet kan du observere direkte symptomer på hjertesykdom: tap av bevissthet, grå hudtone, dilaterte elever, hjertetoner er fraværende.

Men det er indirekte tegn på iskemisk sykdom, som du kan bestemme farens tilnærming til. Disse signalene omfatter følgende symptomer:

 • en følelse av ubehag bak brystbenet;
 • uforklarlige plutselige angrep av frykt;
 • emosjonelle lidelser;
 • nervøse sammenbrudd.

Former for iskemi

Det bør avklares at tegn på koronar hjertesykdom i stor grad er avhengig av sykdomsformen.

En av de mest karakteristiske og formidable symptomene på iskemi er angina, som ofte manifesterer seg ganske tydelig. Hovedtegnet er smerten bak sternum, hovedsakelig til venstre. Symptomene kan variere fra et ganske mildt ubehag til alvorlig smerte, ledsaget av svakhet, frykt, angst, overdreven svette, kvalme. Slike anfall, som regel, varer ikke mer enn 10-20 minutter, stoppes av nitroglyserin. Først vises de som følge av følelsesmessig og fysisk overbelastning, og deretter i ro.

Et annet typisk tegn på iskemi er hjerteinfarkt. I begynnelsen er det lett å ta for angina, men i fremtiden endrer symptomene på sykdommen. De viktigste forskjellene: Akutt smerte bak brystbenet varer mye lenger - mer enn en halv time, blir angrepet ikke fjernet av nitroglyserin. I tillegg er det angrep av kvelning, det er kaldt svette, hjerterytme er tapt, muligens feber, blodtrykket er ustabilt. Myokardets vev, berøvet ernæring, dør. En sunn del av hjertet i intensivt arbeid kan ødelegge nettstedet, som har gjennomgått nekrose. Derfor ble hjerteinfarkt kalt "hjertebrudd" blant folket.

Kardioklerose etter infarkt utvikler seg etter et hjerteinfarkt, der det er et brudd på hjertemuskelenes integritet. De nekrotiske områdene i myokardiet blir uelastiske etter infarkt, etter at de er erstattet med bindevev. Dette fører til en forverring av kontraktilfunksjonen. Hjertets arbeid er brutt, hjertesvikt og dets karakteristiske symptomer utvikler seg.

En annen form for iskemi er hjertesvikt. Med denne sykdommen reduseres kontraktiliteten til hjertet, og det er ikke i stand til å gi organer og vev med blod, noe som betyr oksygen og ernæring. Pasienten opplever svakhet, pust blir hyppigere under trening og i ro. Følgende tegn er observert: hevelse i nedre ekstremiteter, hevelse i venene, forstørrelse av leveren, hevelse i lungene.

Så utvikler myokardisk iskemi sakte nok, symptomene på IHD virker gradvis. I dette tilfellet er kardiovaskulærsystemet ødelagt. Det er viktig å ikke ignorere advarselsskiltene og søke hjelp i tide.

Det bør være kjent at CHD uten å behandle før eller etter begynner å utvikle seg raskt, symptomene på iskemi blir mer uttalt, hjertesykdommen forverres, og som et resultat - det fatale utfallet.

Hvordan å vite om tilstedeværelsen av IHD og risikoen for sykdommen

For å gjøre dette kan du kontakte en kardiolog som vil stille flere spørsmål for å identifisere de allerede eksisterende symptomene på iskemi og risikofaktorer.

I tillegg utføres følgende hjerteundersøkelser: et elektrokardiogram i hvile og under statisk belastning, en biokjemisk blodprøve for å bestemme nivået på kolesterol og glukose og røntgenstrålen.

Risikofaktorer for utvikling av iskemi inkluderer: arteriell hypertensjon, diabetes mellitus, røyking, forhøyet kolesterol.

Hvordan er tegn på koronar hjertesykdom hos menn?

Tegn på koronar hjertesykdom hos menn er ofte skjult: en person kan ikke mistenke at hans patologi utvikler seg. Du må ta hensyn til din egen helse, ta hensyn til kroppens signaler. Kardiovaskulære lidelser er livstruende. Iskemisk hjertesykdom er vanlig blant menn: de lider 2 ganger oftere enn kvinner. CHD manifesterer seg på forskjellige måter: Noen mennesker har angstsymptomer, andre har lite eller ingen symptomer i det hele tatt. Hvis iskemisk sykdom er asymptomatisk, betyr det at den utvikler seg og vil senere gi komplikasjoner. Ved tidlig behandling er et dødelig utfall mulig.

Skjemaer av iskemisk hjertesykdom

Patologi er delt inn i flere arter avhengig av symptomatologien. Det er mange faktorer som fremkaller iskemisk sykdom. IHD er delt inn i stabilt og ustabilt angina, primært og sekundært myokardinfarkt, og det kan også manifestere seg i form av kardiosklerose og hjerteinsuffisjon. Symptomer på hjertesykdom skyldes det faktum at hjertemuskelen (myokardiet) er dårlig mettet med oksygen. Oksygen sult i myokardiet forekommer i aterosklerose i kranspulsårene: i dette tilfellet smelter lumenene i venene. Det er forbundet med spasmer av arterier som ikke påvirkes av aterosklerose.

Også sykdommen oppstår på grunn av nedsatt blodsirkulasjon i myokardiet. En annen årsak til oksygen sult av myokardiet er et brudd på blod koagulerbarhet. Aterosklerose har et bølgete kurs, derfor er symptomene på iskemisk sykdom ustabil: de kan vokse og avta. Som vi allerede har sagt, kan hjertesykdom være asymptomatisk, men alarmerende signaler kan dukke opp med fysiske og psyko-nomiske stress.

Risikofaktorer og årsaker til patologi

Symptomer på IHD forekommer oftere hos menn, så kjønnsaspektet er en predisponerende faktor. I den kvinnelige kroppen er det spesielle hormoner: de blokkerer aterosklerose. IHD og aterosklerose utvikles ofte hos personer over 45 år. I utviklingen av iskemi spiller arvelighet en rolle. Det er verdt å merke seg at hvis en mann røyker mye, blir organets funksjon avbrutt. På grunn av dårlige vaner kan hjertemuskelen lide.

Iskemi utvikler seg hos menn som røyker 15 sigaretter om dagen.

Den neste predisponerende faktoren er forhøyet kolesterol. For å unngå dette problemet må du jevnlig ta tester og om nødvendig starte behandlingen. Hvis kroppen har høyt kolesterol, kan alvorlig sykdom utvikle seg. I noen menn opptrer iskemi på grunn av overvekt. En stillesittende livsstil forutser også sykdom. Faktorer for utvikling av iskemi kan isoleres eller overlappes på hverandre.

Manifestasjoner av iskemi

Tenk på tegn på sykdommen. Prognosen for IHD avhenger av stadium og alvorlighetsgrad av symptomer. Hvis iskemi forekommer i en asymptomatisk form, blir en person senere om hjelp. I denne forbindelse er utsikterna ikke like gunstige som det kunne være. Den latente formen for iskemi fører til utseendet på plakkene på de vaskulære veggene, men fartøyets lumen vil smale gradvis.

Formen av iskemi er angina pectoris: Med denne patologien er det trykk i brystet, smerte kan gis til hånden, bestråles i ryggen, skuldre.

 1. Med denne patologien vises dyspnø, spesielt med rask gangavstand.
 2. Noen menn hopper press.
 3. Hvis iskemien fortsetter hemmelig, er det stor sannsynlighet for spredning av plakk i blodårene. Senere venøs lumen vil være halvt lukket. Hvis den iskemiske sykdommen manifesteres av symptomer, føler en person smerte i hjertet, er organets funksjon i seg selv forstyrret. Gradvis blir hjertemuskelen tynnere. Hvis vi ser på innsnevring av arteriene, skjer det plutselig, lukkene på karene lukkes helt.
 4. Med hjerteinfarkt, er det vondt i brystbenet. Trykket stiger, og atrieflimmer vises. På et hvilket som helst stadium av iskemi kan et hjerteinfarkt forekomme. Selv om symptomene ikke manifesterer, utvikler sykdommen fremdeles, og symptomatologien intensiverer.
 5. Med hjerteets iskemi oppstår anfall. Hvis du vurderer anfall separat, er det verdt å merke seg at de er vanligere hos menn, fordi de har økt smertegrense. Iskemi utvikler seg hos de som jobber hardt, overexerter fysisk. For å unngå kardiovaskulære patologier, inkludert iskemi, må du hvile helt, tildele nok tid til å sove.
 6. Utvikling av iskemi fremmes ved røyking, alkoholmisbruk.

Klinisk bilde av sykdommen

Et viktig tegn på iskemi: ubehag i brystet. Med en slik patologi blir en mann raskt sliten, som regel kan han ikke utføre hardt arbeid. Iskemi er preget av økt blodtrykk, hjertebank, bryst og hjerte smerte. Med en slik sykdom oppstår dyspnø, blir blodtrykkssprengninger observert (det bør bemerkes at trykket kan falle kraftig). Hvis en mann har iskemi, blir han ofte svimmel. Noen pasienter utvikler visuelle forstyrrelser, halsbrann, det er smertefullt å svelge. Hans kvalme, vanlig trang til å kaste opp. Hvis patologien er asymptomatisk, blir en person raskt sliten. Det er viktig å være oppmerksom på kortpustethet. I de fleste tilfeller kan en mann ikke forklare hva som forårsaket det.

Iskemiens særegenhet er at det gir symptomer som er karakteristiske for fordøyelsesbesvær. Mulig ubehag under treningen. Etter at det stopper, går symptomene bort. Når sykdommen utvikler seg, blir symptomene tydeligere. Det er hjerteobstruksjon. Det er viktig å identifisere iskemi ved asymptomatisk stadium, så det vil være mulig å starte behandlingen i tide og forbedre prognosen. Den latente iskemi er avslørt ved gjennomføring av medisinsk undersøkelse. Hvis patologien diagnostiseres i tide, vil progresjon unngås. Behandling på avanserte stadier er vanskelig. I dette tilfellet forskriver legen mange medisiner og foreskriver om nødvendig en operasjon.

Symptomer på progressiv iskemi

Den vanligste formen for iskemi hos menn er angina. Tidligere ble denne sykdommen kalt "Thoracic pad". Symptomer på angina forekommer avhengig av hva det er forårsaket. Hvis en person har stabil angina, blir han plaget av å trykke smerter i hjertet. Ubehagelige opplevelser kan gis i hånden, venstre underarm.

Årsaken til angina pectoris kan være hypotermi. Sykdommen utvikler seg som et resultat av intens fysisk anstrengelse. Ubehagelige opplevelser med angina pectoris gir tilbake, scapula. En mann kan ha kortpustethet, hvor det vil være mangel på luft. Smerten er lokalisert i venstre side av brystbenet. Med progressiv angina er mental helse forstyrret: folk er ofte nervøse, frustrert. Denne sykdommen oppstår hos mennesker som misbruker alkohol og tilbringer mye tid i forhold til alvorlig fysisk anstrengelse. En predisponerende faktor er hypertensjon. Hvis vi snakker om dyspnø, kan det bli ledsaget av kvelning.

På bakgrunn av angina er det ofte en takykardi. Ustabil angina er farlig fordi det kan være asymptomatisk. I dette tilfellet vil pasienten føle tretthet, ubehag. Det er verdt å merke seg at utviklingen av ustabil angina er farlig. Det er nødvendig å lære å gjenkjenne symptomene på iskemi og hjerteobstruksjon. Det er viktig å ikke forveksle kardiovaskulære sykdommer med patologier forbundet med mage-tarmkanalen. Til tross for former og stadier av iskemi, bør en person føle seg i hvilken tilstand kroppen er.

Stabil angina

Den stabile formen av sykdommen har samme type symptomer. Hvis symptomene raskt øker, er det utviklingen av ustabil angina - patologi, livstruende. Vi må starte behandlingen så snart som mulig. Angrep av patologi er vanskelig å stoppe med medisiner. Hvis symptomene på sykdommen vokser bølgende og varer i 1-2 timer, begynner arterietrykket å hoppe over, hjertetrytmen endres. I dette tilfellet kan man dømme fremdriften av ustabil angina. En farlig tilstand kan gå inn i hjerteinfarkt. I den akutte formen av den iskemiske prosessen forstyrres blodsirkulasjonen i karene. Hypoksi av vev utvikler seg gradvis.

Symptomer på iskemi kan forekomme innen 10 minutter, i andre tilfeller varer de mer enn en time. Tromber i hjertekarene kan manifestere seg i denne sykdommen. Hypoksisk sult fører til det faktum at vitale celler dør. Hvis en person føler seg alvorlig smerte i brystbenet, må du se en lege. Vanlige symptomer på iskemi er smerte i hjertet, svimmelhet, kvalme. Spasmodisk smerte i magen kan også være tilstede. Noen pasienter har respiratoriske funksjoner, kvelning.

Symptomer på iskemi utvikler seg forskjellig: de kan vises en gang i fremtiden for ikke å minne seg om seg selv. Sykdommen fører til økt svette. På EKG-spesialisten kan man diagnostisere endringer i endring: de er et tegn på at det er et voksende arr i hjertet. Angina pectoris krever umiddelbar behandling. Når du identifiserer kortpustethet og spasmer som ligner fordøyelsessykdommer, må du se en lege. Det bør bemerkes at mot bakgrunnen av slike symptomer kan være smerte i lemmer.

Om forebygging

Iskemi kan oppstå på grunn av oksygen sult av myokardiet. Årsaken til sykdommen er kronisk insuffisiens: sykdommen utvikler seg på grunn av at koronarbeinene deformeres. For å forhindre iskemi er det verdt å merke seg å røyke og drikke alkohol. Det er viktig å kontrollere blodtrykket, behandle sykdommer forbundet med høyt kolesterol. Iskemisk sykdom kan oppstå på bakgrunn av diabetes mellitus, i den forbindelse er den kompetente behandlingen av denne sykdommen nødvendig. Det anbefales å lede en mobil livsstil.

Iskemi: symptomer hos menn, kvinner og førstehjelp

Ischemi, symptomer som er manifestert ikke bare i brystsmerter, er en forstyrrelse av den koronare sirkulasjon, noe som fører til utilstrekkelig blodforsyning til hjertemuskelen, metabolske forstyrrelser og mangelfull tilførsel av oksygen til hjertemuskelen. Nylig en ganske vanlig sykdom i kardiovaskulærsystemet, noe som fører til alvorlig uopprettelig forverring i helse og til og med død. Gruppen risiko fall for det meste menn, kvinner under og etter menopause, som er for endringer i hormonelle nivåer bringer med seg en svekkelse av kroppen og provoserer mange sykdommer.

Det er flere former for hjerteiskemi:

 • Initial - er smertefri. Det er en nedgang i blodtrykket, ubehagelige opplevelser i brystet, dyspné.
 • Hovedstoppet er preget av hjertestans. I dette tilfellet fører umiddelbar profesjonell hjelp til døden.
 • Angina pectoris. Det er blokkering av kranspulsårene med plakk, noe som forårsaker smerter i bryst, arm, nakke, ansikt.
 • Et hjerteinfarkt. Oppsigelse av fullstendig blodstrøm til hjertet.
 • Hjertesvikt eller kardiosklerose. Hjertesår, brudd på formen på ventiler.

Hvis unødig tilgang til medisinsk behandling for spesialister, er det alvorlige komplikasjoner mulig. Ved første tegn bør du umiddelbart konsultere lege. Kardiovaskulærsystemet deltar i prosessen med blodsirkulasjon av hele organismen, og hjertet, som dets uavhengige organ, trenger også blodtilførsel. Koronarfartøy eller arterier mate myokard og hjertemuskulatur.

Men det er grunner som fører til forstyrrelsen av denne prosessen og utviklingen av iskemisk sykdom:

 • Åreforkalkning. Dannelsen av kolesterol på veggene i blodårene.
 • Arteriell hypertensjon. På grunn av en konstant økning i blodtrykket forstørres venstre ventrikkel og full blodtilførsel er svekket.
 • Diabetes mellitus. Det fører til dannelsen av kolesterolplakk, som hindrer blodsirkulasjonen.
 • Trombose. Mekanismen for rask koagulasjon gjør det umulig for henne å gå inn i organene gjennom fartøyene.

Disse sykdommene fremkaller ikke bare iskemi, men er deretter co-morbid. Mye kompliserer behandling og utvinning av pasienter.

Å provosere brudd og feil arbeid av organene i det kardiovaskulære systemet kan ikke bare sykdommer, men også egenskaper av organismen og livets aktivitet av personen:

 • Understreker, nervøs overbelastning. De fører til konstant arytmi, et brudd på inntaket av næringsstoffer og oksygen inn i organene.
 • Genetisk predisposisjon. Det er arvet sammen med den genetiske koden.
 • Seksuelt tilbehør. Hos menn er iskemi vanligere.
 • Overvekt. Overflødig normal kroppsvekt fører til økning i blodvolumet som hjertet skal presse ut for en reduksjon. Tonus av veggene forverres gradvis, trykket på fartøyene øker.
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner. Røyking fremkaller en for stor mengde karbonmonoksid og mangel på oksygen i blodet.

Gradvis og med alderen, taper fartøyene sin elastisitet, så etter 45 til 50 år er det stor sannsynlighet for at det vil bli iskemi. Symptomer i det sterkere kjønn er mer uttalt, da de er mer utsatt for iskemi. Dette skyldes ikke bare fysiologiske egenskaper. Årsakene er vanskelige arbeidsforhold, dårlige vaner og stressende situasjoner.

Umiddelbar behandling av en lege, når det er klager i IHD, fører til koronar hjertesykdom, som manifesteres hos menn etter karakteristiske symptomer:

 • alvorlig smerte i brystet;
 • mangel på luft, kortpustethet;
 • svimlende, mørkere i øynene;
 • svimmelhet og migrene;
 • kvalmeforstyrrelser;
 • økt svette;
 • angrep av arytmi.

Forutsetningene for hjertes hjertemoment i dette tilfellet er aterosklerose, dannelse av blodpropp i karene, økt kolesterol og spasmer i koronarbeinene. Alt dette bidrar til mangel på næringsstoffer i kroppen og et brudd på hele prosessen med blodsirkulasjon.

Tegn på hjerteiskemi hos kvinner og barn

Tegn på hjerteiskemi hos kvinner er ikke like lyse som hos menn, siden i lang tid var det bare menn som var utsatt for hjertets iskemi. Hos kvinner ble denne sykdommen observert ganske sjelden. Nå anses det å være aldersrelatert og manifesterer seg i overgangsalderen. Endringer i kroppen, påvirker mangelen på østrogen kardiovaskulærsystemet hos 20% av kvinnene.

Individuelle tegn på hjerteiskemi hos kvinner har fortsatt:

 • angrep med skarp, skarp smerte i ryggen;
 • kort angina - varer ikke mer enn 15 minutter;
 • kortpustethet;
 • nedsatt fordøyelse;
 • hevelse i ekstremiteter kan vises om kvelden;
 • tap av bevissthet eller hyppig svimmelhet.

Hos kvinner kan årsaken til hjerteekskemi være stress, hardt mentalt arbeid, alder fra 55 år. Så, som hos menn, begynner sykdommen å være 40 år gammel.

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet påvirker selv små barn. Det er flere grunner for deres forekomst. Disse inkluderer arv, overarbeid under utdanningsprosessen, medfødte patologier.

I et barn manifesterer iskemi sine karakteristiske symptomer:

 • Smerter, brystkompresjoner. Varigheten er opptil 30 minutter.
 • Nummenhet og skarp smerte på venstre side av ansikt, hender og underarmer.
 • Mangel på oksygen, kortpustethet, tegn på kvelning.

I de fleste tilfeller er ikke stoffet "Nitroglycerin" i stand til å lindre tilstanden. I barndommen er dødeligheten fra iskemisk sykdom mye høyere. Derfor, med den første til og med den minste mistanke om et brudd på hjertet, var det nødvendig å ringe en ambulanse.

Et iskemisk angrep starter vanligvis etter tung fysisk anstrengelse eller et sterkt følelsesmessig sjokk. Personen føler seg å klemme smerter i brystet, det er rikelig svette.

I slike tilfeller er det nødvendig å vite nøyaktig reglene om hvordan man gir førstehjelp i angina pectoris:

 • ring umiddelbart en ambulanse;
 • det er praktisk å sette pasienten på sengen, løfte hodet og løsne beltet og kragen på klærne sine;
 • prøv å roe og distrahere;
 • åpne vinduene, om sommeren, slå på viften eller air condition;
 • Hell varmt vann i varmeputen og legg det på pasientens føtter.

Du kan også gi stoffet "Nitroglycerin", avhengig av alvorlighetsgraden kan gis fra 1 til 4 tabletter. Personen skal sette dem under tungen og oppløse seg.

Det er umulig å forårsake spenning i angina, gi ukjente stoffer og tvinge en person til å bevege seg. Før ankomst av ambulanse er det bedre å observere stillhet og i tilfelle av sterk angst gjelder tinktur av valerian.

Den beste måten å unngå iskemi er å hele tiden overvåke helsen din og gjennomgå en medisinsk undersøkelse. I tilfelle når det plutselig er symptomer i brystet eller på venstre side av kroppen, kontakt en spesialist.

De viktigste tiltakene for å forhindre iskemisk sykdom er enkle daglige regler som må observeres:

 • Hold deg til et sunt kosthold. Kontroller vekt, unngå fedme.
 • Flytt mer og trene kroppen for å gå i frisk luft.
 • Ikke glem fysisk aktivitet.
 • Bli kvitt dårlige vaner.
 • Med en arvelig disposisjon for å tilbringe mer tid på å besøke leger.
 • Styr hjertet og blodkarene på råd fra en spesialist.

Mange sykdommer er resultatet av feil livsstil hos personen. Vi må også ta hensyn til problemene med miljøet, som også spiller en stor rolle i forverringen av helsen. Unngå stressende situasjoner og overdreven belastning.

Tegn på koronar hjertesykdom hos kvinner

✓ Artikkel sjekket av lege

Iskemisk hjertesykdom er delvis en mannlig sykdom - kvinnelige kjønnshormoner hindrer utviklingen av IHD og hjerteinfarkt i den vakre halvdelen av menneskeheten. Ifølge statistikken er imidlertid minst 1/5 av den rettferdige kjønnspopulasjonen utsatt for denne sykdommen, først og fremst etter overgangsalderen. Da er forekomsten av disse sykdommene i representanter for begge kjønn utlignet. Tegn og symptomer på IHD hos menn og kvinner varierer lite. Men mange kvinner legger ikke vekt på de første manifestasjonene av sykdommen i deres liv, og får se en lege allerede ved ganske sent stadium av sykdommens utvikling.

Tegn på koronar hjertesykdom hos kvinner

Hva er CHD?

Koronar hjertesykdom utvikler seg hovedsakelig på grunn av plugging av koronararteriene gjennom aterosklerotiske plakk. Koronar hjertesvikt er et resultat av prosessen. I tillegg er balansen mellom mengden oksygen som er nødvendig for stabil korrekt funksjon av myokardiet og mengden oksygen som kommer inn i kroppen, forstyrret. Dessuten kan hjertemuskelen ikke gi en person med nok blod.

Viktig! Koronar hjertesykdom er bare et annet navn for IHD som regelmessig brukes av leger.

Koronar arterie okklusjon

Hvorfor iskemi betraktes som en "mannlig" sykdom

I tilfelle av menn oppstår utviklingen av iskemisk sykdom ofte før begynnelsen av fylte 40 år. Hos kvinner, den samme sykdommen er diagnostisert en størrelsesorden senere - vanligvis etter 50 år (på dette tidspunktet overgangsalder vanligvis oppstår). Den beskyttende barrieren i denne situasjonen er det kvinnelige hormonet østrogen, som støtter organene i kardiovaskulærsystemet, og sikrer stabil drift. Etter utbruddet av overgangsalderen slutter de nødvendige hormonene å bli produsert. Dette medfører utvikling av hjertesykdommer og blodkar, samtidig som det gir fruktbar jord for utvikling av koronar hjertesykdom.

Risikogrupper

Siden hver kvinnelig representant for overgangsalderen oppstår i ulike aldre, kan første tegn på iskemi detekteres så tidlig som 45-55 år. Men i en alder av 65 år har en tredjedel av kvinnene allerede diagnostisert seg med iskemisk hjertesykdom.

Viktig! Det er bemerkelsesverdig at frekvensen av menn som påføres med bekymring for kardiovaskulære systemet har vært jevnt synkende, mens det smukke kjønn, tvert imot, øker.

Årsaker til koronar hjertesykdom

I aldringsprosessen dannes et økende antall aterosklerotiske plakk på veggene av karene, som er kolesteriske avsetninger. Økningen i volumet av plakk fører til en forverring av blodtilførselsprosessen til hjertet. Hovedsignalet er angina pectoris - alvorlig brystsmerter i hjerteområdet. Denne patologiske prosessen kan provoseres av en rekke faktorer, blant annet:

 • fedme 1, 2 eller 3 grader - med økende overflødig vekt er det økt risiko;
 • Stabilt høyt blodtrykk når indeksene ikke faller under 140/90;
 • lavt nivå av fysisk aktivitet;
 • misbruk av skadelige vaner, nemlig røyking og alkoholforbruk, som fører til økt kolesterol og metabolske sykdommer;
 • bruk av orale prevensjon eller hormon erstatning medisiner med overgangsalder;
 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus;
 • åreknuter, preget av økt blodkoagulasjon
 • feil diett
 • et økt nivå av kolesterol i blodet, på grunn av hvilket dannelsen av aterosklerotiske plakk forekommer;

Hovedårsakene til IHD

Oppmerksomhet vær så snill! Ifølge leger har det største antallet kvinner som har blitt diagnostisert med hjerteinfarkt, også lider av diabetes eller hypertensjon. På bakgrunn av disse sykdommene er forekomsten av IHD mest sannsynlig.

Generelle tegn på iskemisk hjertesykdom

Avhengig av den kliniske formen, kan tegnene på IHD være forskjellig. De er også preget av graden av fare for pasientens helse og liv og alvorlighetsgraden av de eksisterende patologiske prosessene. Det er 5 hovedkliniske skjemaer, som presenteres i tabellen nedenfor.

Symptomer og tegn på koronar hjertesykdom

I en sykdom som iskemisk hjertesykdom kan symptomer identifiseres tidlig, ta til sykepleie og starte behandling i tide. Tross alt er alltid det første trinnet i å diagnostisere noen sykdom definisjonen av karakteristiske tegn, eksterne manifestasjoner.

Menneskets hjerte, som fungerer uten avbrudd, mislykkes ofte. Og den vanligste årsaken til dette er iskemisk sykdom, eller som det også kalles syndromet til det sultne hjertet, når hjertemuskelen ikke mottar nok oksygen. IHD er den viktigste årsaken til sykelighet og dødelighet i verden, til tross for de høye prestasjonene i moderne medisin.

Risikofaktorer og de første tegn på sykdommen

Den første og viktigste årsaken til IHD er en økende aterosklerose i kranspulsårene, som fører til økning i blodtrykket, en økning i blodets viskositet og akselerasjonen av koagulerbarheten.

Hvis en person har dårlige vaner, kan de tjene som årsakene til koronar sykdom, i risikosonen aktive røykere og personer som misbruker alkohol. Feil diett, når karbohydrater og animalsk fett dominerer i kosten, bidrar også til utviklingen av ibs.

En stillesittende livsstil, overvekt, høyt blodkolesterolnivå, diabetes mellitus og genetisk predisponering bidrar også til sykdomsutbruddet. Det er nødvendig å ta hensyn til det faktum at både alderen til en person og hans kjønn spiller en viss rolle i utviklingen av iskemisk sykdom. For eksempel er menn fra 50 år tre ganger mer sannsynlig å ha denne sykdommen enn kvinner. På den annen side kan hormonell omorganisering hos kvinner i overgangsalderen bidra til utviklingen av ibs.

Hva skal varsle? De første tegn på iskemi er rent subjektive, for eksempel utbruddet av smertefulle opplevelser i hjertet. Dette bør umiddelbart være oppmerksomt, spesielt hvis det ikke ble sett før. Eller allerede har de tidligere erfarne følelsene endret naturen og betingelsene for forekomsten.

Eventuell retrosternal smerte (paroksysmal eller monotont), uavhengig av styrken av kampsensasjonene og pasientens alder, er symptomer på iskemisk hjertesykdom grunnen til å gå til legen.

Den iskemiske sykdommen fortsetter i utgangspunktet bølgete: perioden for en forverring erstattes av roenperioden når symptomatologien er fraværende. IHD kan utvikles i flere tiår, endring av former, symptomer og kliniske manifestasjoner. Ifølge statistikken opplever omtrent 30% av pasientene ikke symptomer på hjertesykdom i det hele tatt og vet ikke om sykdommen deres. Det handler om smertefri myokardisk iskemi. I andre tilfeller kan følgende tegn på koronar hjertesykdom forekomme:

 • smerte i brystet;
 • smerte i arm, ben, under scapula, under ribben, i den ene siden av nakken eller under kjeften;
 • kvalme;
 • kortpustethet;
 • svette;
 • hjertebank og arytmi.

Symptomer på stenokardi

Med angina pectoris, som er den vanligste formen for iskemi, føles en person paroksysmal alvorlig smerte. Hos folk kalles angina en pectoral paddle, som har fått et slikt navn på grunn av trykket i brystregionen. Vanligvis utstråler smerten til en del av kroppen, oftere til venstre. I noen tilfeller føles en person vondt i arm, skulder, nakke, rygg. Intensiteten av smerte er forskjellig: fra mindre til veldig sterk. Angina angrep er ledsaget av psykiske manifestasjoner: angst, frykt for død, melankoli stemning, uforklarlig apati, mangel på luft. Pasientens pust og puls øker, han pales, kroppstemperaturen går ned, huden blir våt. Varigheten av angrepet varer i gjennomsnitt på ikke mer enn 10 minutter. Det kan lett slokkes med nitroglyserin.

Provoke et angrep kan laste (følelsesmessig og fysisk), varme, stuffiness, kulde ut, byens smog.

Det er to varianter av utviklingen av angina pectoris: stabil og ustabil. I det første tilfellet oppstår smerte under trening og overlater seg selv i resten av en person eller etter at du har tatt nitroglyserin. Den andre er farligere, for selv i hvilemodus eller med mindre belastninger er det brystsmerter og kortpustethet, det varer lenge, i flere timer, og kan føre til hjerteinfarkt.

Andre former for iskemi

Symptomatisk angina angina og myokardinfarkt i begynnelsen er lik. Imidlertid varierer det i fremtiden sterkt. Med myokardinfarkt stoppes intensive brystsmerter, som ikke opphører i lang tid, av nitroglyserin. Ofte er det en økning i kroppstemperatur, trykk, pasienten kan føle kvelning, arytmi. Provoke myokardinfarkt mental overexertion, overdreven tretthet eller økt fysisk anstrengelse, samt hypertensive krise.

Kardioklerose i etterkant har tegn på hjertesvikt og arytmi.
Hjertesvikt manifesteres ved kortpustethet, hjertebank, økt tretthet og hevelse. Når arytmi, klager en person om "feil" hjerteslag. Dette er en manifestasjon av bradykardi (forsinket hjerterytme), takykardi (rask hjerterytme) eller hjerteslagsavbrudd.

Noen få dager før den plutselige koronarøden, en av former for IHD, har pasienten følgende symptomer: ubehag, paroksysmalt karakter, brystkreft, psykiatriske lidelser. Tegn på plutselig død er fraværet av puls og hjertelyder, å stoppe pusten, utvide elevene.

Korrekt diagnostisere kan være kardiolog. For dette er pasienten rettet til operative instrumentelle studier, en biokjemisk blodprøve er utført. Hvis det er mistanke om en lesjon av koronararteriene, utføres koronarografi. Jo før behandlingen begynner og årsakene som bidrar til utviklingen av sykdommen, elimineres, jo flere sjanser en person har til å fortsette å leve et fullt liv.

Iskemisk hjertesykdom (CHD) - symptomer, årsaker, typer og behandling av koronar hjertesykdom

God tid på dagen, kjære lesere!

I dagens artikkel vil vi vurdere en slik sykdom som iskemisk hjertesykdom (IHD), samt symptomer, årsaker, klassifisering, diagnose, behandling, folkemidlene og IHD-forebygging. Så...

Hva er iskemisk hjertesykdom?

Iskemisk hjertesykdom (CHD) - en patologisk tilstand som preges av utilstrekkelig blodtilførsel, og dermed oksygen av hjertemuskelen (myokard).

Synonymer av iskemisk hjertesykdom - Koronar hjertesykdom (CBC).

Den viktigste og hyppigste årsaken til kranskärlssykdom er utseendet og utviklingen av aterosklerotiske plakk i koronararteriene, som smal og noen ganger blokkerer blodårene, noe som forstyrrer den normale blodstrømmen i dem.

IHD er vanligvis ledsaget av angina, hjertearytmier, men noen ganger kan det føre til hjerteinfarkt, plutselig hjertestans og død.

Prevalens av sykdommen

Koronar hjertesykdom er en av de vanligste sykdommene i kardiovaskulærsystemet, som i mange land har blitt en ganske hyppig årsak til funksjonshemning og dødelighet, hvor prosentandelen er ca 30%.

Legene er oppmerksomme på at dødeligheten fra iskemisk hjertesykdom hos menn er mer vanlig enn hos menn, proporsjoner på henholdsvis 1: 2 og 1: 3. Forskjellen skyldes at de kvinnelige hormoner, noe som til en viss grad hindre utvikling av aterosklerose hos kvinner, og derfor, med angrep av menopause, etter menopause, er forekomsten av infarkt hos kvinner som vanligvis økt.

Den vanligste iskemiske hjertesykdommen er observert hos innbyggere i utviklede land (Amerika, Europa), som hovedsakelig er relatert til ernæring - bruk av malopoleznoy og skadelig mat, og produkter som inneholder GMO, samt stress. For å forstå denne statistikken, leste litt videre i artikkelen utviklingen av IHD.

En annen faktor, men som kommer fra den første, er en persons alder. Øvelsen viser at jo eldre personen er, desto større er risikoen for å utvikle hjerteinfarkt. Dette tilrettelegges av mange års akkumulering i kroppen av "dårlig" kolesterol og andre uhensiktsmessige og skadelige stoffer.

Utvikling av iskemisk hjertesykdom

For å forstå mekanismen for utvikling av koronar hjertesykdom, la oss lage en liten nedbrytning.

Så i menneskekroppen er det et slikt stoff som - kolesterol. Han har mange avtaler, men en av de viktigste er den beskyttende funksjonen til cellemembraner. I seg selv, kan dette stoff ikke spres gjennom kroppen, å utføre sine funksjoner, og derfor er rollen til transportproteintransportører (apolipoproteiner), som er levert gjennom blod-kolesterol til alle organer.
Apolipoproteiner, avhengig av formålet / kroppen, som er nødvendig for å levere kolesterol, kan være av forskjellige typer - med høy densitet (HDL), lav tetthet (LDL), lipoproteiner med svært lav tetthet (VLDL) og chylomikroner.

Lipoproteiner med lav tetthet (LDL) er ikke veldig god kvalitet - når de beveger seg med blod, faller de ned og adhererer seg til blodkarets vegger. For en bedre ide om dette bildet, se på følgende bilde:

Videre, akkumulerer de gradvis på vegger av karene, de danner aterosklerotiske plakk, og jo mer plakk, jo mindre blodkarets lumen, og jo verre blodsirkulasjon. I tillegg, i noen situasjoner, bryter en plakk, som er en blodpropp av kolesterol, fett, blod og andre stoffer, bort fra karveggen og begynner å bevege seg sammen med blodstrømmen. Og på et sted hvor fartøyets lumen er mindre enn plakk, overlapper fartøyet, og det organet eller en del av kroppen som forblir avskåret fra blodtilførselen, mottar ikke den nødvendige ernæringen og begynner å dø av.

Den farligste er denne prosessen manifesterer sig i hjernen regionen, forårsaker hjerneslag.

La oss nå fortsette å utvikle IHD selv.

Hjertet, som du og jeg vet, er "motor" til en person, en av hovedfunksjonene som er pumping av blod gjennom hele kroppen. Men som en bil i en motor, uten nok drivstoff, stopper hjertet for å fungere normalt og kan stoppe.

Funksjonen av drivstoff i menneskekroppen utføres av blod. Blod leverer oksygen, næringsstoffer og andre stoffer som er nødvendige for normal funksjon og liv til alle organer og deler av kroppen til en levende organisme.

Blodforsyningen til myokardiet (hjertemuskulatur) skjer ved hjelp av 2 koronarbeholdere som beveger seg bort fra aorta. Koronarbeholdere, delt inn i et stort antall små fartøy, sirkulerer hele hjerte muskelen, mate hver av sine deler.

Hvis det er en reduksjon eller blokkering av hulrommet i en av grenene av koronarkarene, er den delen av hjertemuskelen venstre uten mat og oksygen begynner å utvikle koronar hjertesykdom, eller som det kalles - koronar hjertesykdom (CHD). Jo større arterien okkludert, jo verre er konsekvensene av sykdommen.

Utbruddet av sykdommen manifesterer seg vanligvis i form av smerte bak brystbenet under tung fysisk anstrengelse (løping og andre), men over tid, hvis du ikke tar noen tiltak, begynner smerte og andre tegn på CHD å forfølge en person selv under hvile. Noen tegn på IHD er også kortpustethet, hevelse, svimmelhet.

Selvfølgelig er den ovenfor beskrevne modellen for utvikling av koronar hjertesykdom meget overfladisk, men den reflekterer selve essensen av patologi.

CHD - ICD

ICD-10: I20-I25;
ICD-9: 410-414.

Symptomer på koronar hjertesykdom

De første tegnene på IHD er:

 • Høyt blodtrykk;
 • Økt blodsukker;
 • Forhøyet kolesterol;
 • Dyspné med fysisk anstrengelse.

Hovedtegnene til IHD, avhengig av sykdommens form, er:

 • Angina of Stress - karakterisert ved undertrykkende smerte bak brystbenet (som kan donere til den venstre side av halsen, venstre skulder eller arm), kortpustethet under trening (rask gange, løping, trapper) eller emosjonelt stress (stress), økt blodtrykk, takykardi;
 • Arrytmisk form - ledsaget av kortpustethet, hjerteastma, lungeødem;
 • Myokardinfarkt - En person utvikler et angrep av alvorlig smerte bak brystbenet, som ikke fjernes med konvensjonelle bedøvelsesmidler;
 • Asymptomatisk form - En person har ingen åpenbare tegn som indikerer utviklingen av IHD.
 • Generell svakhet, ubehag
 • Ødem, hovedsakelig av nedre ekstremiteter;
 • Svimmelhet, sløret syn;
 • Kvalme, noen ganger med oppkast av oppkast;
 • Alvorlig svette
 • Følelser av frykt, angst, panikk;
 • Hvis du tar nitroglyserin i tilfelle smertefulle angrep, reduserer smerten.

Årsaker til koronar hjertesykdom

Den viktigste og hyppigste årsaken til IHD-utvikling er atherosklerose, om mekanismen som vi snakket om i begynnelsen av artikkelen, i avsnittet "Utvikling av IHD." Kort sagt ligger kjernen i tilstedeværelsen i koronar blodkar av aterosklerotiske plakk, innsnevring eller fullstendig blokkering av blodets tilgang til denne eller den delen av hjertemuskelen (myokard).

Andre årsaker til IHD inkluderer:

 • Spise matvarer med lav verdi og skadelig mat - hurtigmat, sitronader, alkoholprodukter, etc.;
 • Hyperlipidemi (forhøyede nivåer av lipider og lipoproteiner i blodet);
 • Trombose og tromboembolisme av kranspulsårene;
 • Spasmer av kranspulsårene;
 • Dysfunksjon av endotelet (indre vegg av blodkar);
 • Økt aktivitet av blodkoagulasjonssystemet;
 • Nedfallet av blodårer ved en infeksjon - herpesviruset, cytomegalovirus, klamydia;
 • Hormonal ubalanse (med utbruddet av overgangsalderen, hypothyroidism og andre forhold);
 • Metabolske lidelser;
 • Arvelig faktor.

Den økte risikoen for CHD-utvikling er i følgende personer:

 • Alder - jo eldre personen er, jo høyere er risikoen for å utvikle CHD;
 • Dårlige vaner - røyking, alkohol, narkotika;
 • Dårlig mat;
 • En stillesittende livsstil;
 • Eksponering for hyppig stress;
 • Mannlig kjønn;
 • Hypertensjon (hypertensjon);
 • fedme;
 • Diabetes mellitus;
 • Takykardi.

Klassifisering av IHD

Klassifisering av IHD skjer i henhold til skjemaet:
1. Angina pectoris:
- Stenokardi av spenning:
- - Primær;
- - Stabil, som indikerer funksjonsklassen
- Ustabil angina (klassifisering av Braunwald)
- Vasospastisk angina pectoris;
2. Arrytmisk form (kjennetegnet ved et brudd på hjerterytmen);
3. Myokardinfarkt;
4. Kardiosklerose
5. hjertesvikt
6. Plutselig koronar død (primær hjertesvikt):
- Plutselig koronar død med vellykket gjenopplivning
- Plutselig koronar død med dødelig utgang
7. Den asymptomatiske formen av IHD.

Diagnose av iskemisk hjertesykdom

Diagnose av koronar hjertesykdom utføres ved hjelp av følgende undersøkelsesmetoder:

Behandling av koronar hjertesykdom (IHD)

Hvordan behandle iskemisk hjertesykdom? Behandling av koronararteriesykdom utføres først etter en grundig diagnose av sykdommen og bestemmelse av dens form, tk. Behandlingsmetoden og de midler som er nødvendige for den, er avhengig av formen av IHD.

Behandling av koronar hjertesykdom inkluderer vanligvis følgende behandlinger:

1. Begrensning av fysisk aktivitet;
2. Narkotikabehandling:
2.1. Anti-atherosklerotisk terapi;
2.2. Støttende terapi;
3. diett
4. Kirurgisk behandling.

1. Begrensning av fysisk aktivitet

Som vi allerede vet, kjære lesere, er hovedpunktet av IHD utilstrekkelig blodtilførsel til hjertet. På grunn av den utilstrekkelige mengden blod, taper hjertet nok oksygen, sammen med de forskjellige stoffene som er nødvendige for normal funksjon og vitale funksjoner. Samtidig er det nødvendig å forstå at med fysisk anstrengelse på kroppen øker belastningen på hjertemusklen parallelt, som i sin tid ønsker å motta en ekstra del av blod og oksygen. Naturligvis fordi med CHD av blod og så er det ikke nok, da blir denne insuffisiensen enda mer kritisk, noe som bidrar til forverring av sykdomsforløpet i form av økte symptomer, opp til et sterkt stopp av hjertet.

Fysisk trening er nødvendig, men allerede på stadium av rehabilitering etter akutt stadium av sykdommen, og bare i henhold til ordinerende lege.

2. Narkotikabehandling (medisiner for IHD)

Viktig! Før du bruker medisiner, må du kontakte legen din!

2.1. Anti-atherosklerotisk terapi

Nylig, for behandling av IHD, bruker mange leger følgende tre grupper medikamenter - antiaggreganter, β-blokkere og kolesterolsenkende stoffer:

Platehemmere. På grunn av inhibering av aggregering av røde blodlegemer og blodplater, reduserer trombocyttmidler deres vedheft og sedimentering på blodkarets indre vegger (endotel), forbedrer blodstrømmen.

Blant antiplatelet-midlene kan følgende legemidler isoleres: acetylsalisylsyre ("Aspirin", "Acecardol", "Trombol"), "Klopidogrel".

p-blokkere. Betablokkere bidra til å senke hjertefrekvensen (HR), og derved reduserer belastningen på hjertet. I tillegg, ved å senke hjertefrekvensen og oksygenforbruket reduseres, på grunn av mangel på noe som hovedsakelig utvikler og koronar hjertesykdom. Legene sier at med regelmessig bruk av p-blokkere, forbedrer pasientens kvalitet og forventet levetid, fordi denne gruppen av stoffer stopper mange av symptomene på IHD. Imidlertid bør man vite at kontraindikasjoner for mottak av p-blokkere er tilstedeværelsen av opportunistiske sykdommer som - astma, pulmonær sykdom, og kronisk obstruktiv lungesykdom (COPD).

Blant de p-adrenergiske blokkere er de følgende formuleringer: bisoprolol ( "Biprol", "Kordinorm", "Niperten"), karvedilol ( "Dilatrend", "Corioli '(Talliton "), metoprolol ( "Betalok", "Vazokardin"," Metokort "," Egilok ").

Statiner og fibrater - hypokolesterolemiske (kolesterolreduserende) legemidler. Disse stoffgruppene reduserer mengden "dårlig" kolesterol i blodet, reduserer mengden aterosklerotiske plakk på veggene i blodårene, og forhindrer også utseendet på nye plakk. Den kombinerte bruken av statiner og fibrater er den mest effektive måten å bekjempe kolesterol deponering på.

Fibrater bidra til å øke mengden av high density lipoprotein (HDL), som effektivt motvirker lipoproteiner med lav tetthet (LDL), og som kjent, er det LDL og danne plakk. I tillegg er fibrater brukes til å behandle dyslipidemi (Ila, Hb, III, IV, V), lavere triglyserider, og viktigst - minimalisere prosenten av dødsfall som følge av koronar hjertesykdom.

Blant fibrene kan identifiseres følgende stoffer - "Fenofibrate".

Statiner, i motsetning til fibrater, har en direkte effekt på LDL, senker mengden i blodet.

Blant statinene kan identifiseres følgende stoffer - "Atorvastin", "Lovastatin", "Rosuvastin", "Simvastatin."

Kolesterolet i blodet i IHD skal være - 2,5 mmol / l.

2.2. Støttende terapi

Nitrater. De brukes for å redusere forspenningen på hjertet ved å utvide blodkar og venøst ​​blod av innskuddet, så stoppet ved en av de viktigste symptomer på koronarsykdom - angina pectoris, som manifesterer seg i form av kortpustethet, tyngdekraften og trykkende brystsmerter. Spesielt for lindring av alvorlig angina nylig hell brukes intravenøst ​​drypp av nitroglyserin.

Blant nitratene kan identifiseres følgende stoffer: "Nitroglyserin", "Isosorbidmononitrat".

Kontraindikasjoner for bruk av nitrater er et senket blodtrykk - under 100/60 mm Hg. Art. Av bivirkningene kan man merke hodepine og senke blodtrykket.

Antikoagulantia. Forhindre dannelsen av trombi, senke utviklingen av eksisterende trombier, hemme dannelsen av filamenter av fibrin.

Blant antikoagulantene kan identifiseres følgende stoffer: "Heparin".

Diuretika (diuretika). Fremme den akselererte fjerningen fra kroppen av overflødig væske, på grunn av en reduksjon i volumet av sirkulerende blod, og dermed redusere belastningen på hjertemuskelen. Blant diuretika er det 2 grupper med stoffer, sløyfe og tiazid.

Loop diuretics brukes i nødssituasjoner, når væsken fra kroppen må trekkes tilbake så raskt som mulig. En gruppe loop-diuretika reduserer reabsorpsjonen av Na +, K +, Cl- i den tykke delen av Henle-løkken.

Blant loop diuretika kan identifiseres følgende stoffer - Furosemide.

Tiazid-diuretika redusere reabsorpsjon av Na +, Cl- i den tykke del av den innledende delen av Henle og distale tubuli av nephron sløyfer, og reabsorpsjon av urin blir lagret i kroppen kalsium (Ca2 +). Tiazid-diuretika, i nærvær av hypertensjon, minimalisere utvikling av koronar hjertesykdom komplikasjoner i det kardiovaskulære systemet.

Blant thiaziddiuretika kan følgende legemidler identifiseres: "Hypotiazid", "Indapamid".

Antiarytmiske legemidler. De bidrar til normalisering av hjertefrekvensen (HR), som forbedrer respiratorisk funksjon, forenkler løpet av IHD.

Blant antiarytmika kan følgende legemidler identifiseres: Aimalin, Amiodaron, Lidokain, Novokainamid.

Angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere. ACE-hemmere, ved å blokkere omdannelsen av angiotensin II fra angiotensin I, forhindrer spasmer i blodårene. ACE-hemmere normaliserer også blodtrykket, beskytter hjertet og nyrene mot patologiske prosesser.

Blant ACE-hemmene kan følgende legemidler isoleres: kaptopril, lisinopril og enalapril.

Sedativa. De brukes som et middel til å berolige nervesystemet, når årsaken til økt hjertefrekvens er følelsesmessige erfaringer, stress.

Blant sedativer er: "Valerian", "Persen", "Tenoten".

3. Kosthold for koronar hjertesykdom

Kostholdet i IHD er rettet mot å redusere belastningen på hjertemuskelen (myokard). For dette formål er mengden vann og salt begrenset i dietten. Også fra det daglige dietten er produkter som fremmer utviklingen av aterosklerose, utelukket, noe som kan ses i artikkelen - TOP-10 skadelig mat.

Høydepunktene i dietten i IHD kan identifiseres:

 • Caloric innhold av mat - med 10-15%, og med fedme med 20% mindre enn ditt daglige diett;
 • Mengden fett er ikke mer enn 60-80 g / dag;
 • Mengden proteiner er ikke mer enn 1,5 g per 1 kg kroppsvekt per person / dag;
 • Mengden karbohydrater er ikke mer enn 350-400 g / dag;
 • Mengden bordssalt er ikke mer enn 8 g / dag.

Hva du ikke kan spise med CHD

 • Fett, stekt, røkt, krydret og salt mat - pølser, pølser, skinke, fete meieriprodukter, majones, sauser, ketchup, etc.;
 • Animalfett, som finnes i store mengder i fett, fett kjøttvarianter (svinekjøtt, hjemmelaget and, goose, karpe og andre), smør, margarin;
 • Høyt kalori mat, samt mat som er rik på fordøyelig karbohydrater - sjokolade, kaker, bakverk, søtsaker, marshmallows, syltetøy, syltetøy og syltetøy.

Hva du kan spise med CHD

 • Mat av animalsk opprinnelse - fettfattige varianter av kjøtt (fettfett kylling, kalkun, fisk), fetthvite cottage cheese, egghvite;
 • Korn - bokhvete, havremel;
 • Grønnsaker og frukt - hovedsakelig grønne grønnsaker og oransje frukter;
 • Bakeri produkter - rug eller kli brød;
 • Drikker - mineralvann, mager melk eller kefir, usøtet te, birk og lønnesjuice.

I tillegg bør dietten i CHD være rettet mot å eliminere for mye mengder overskudd kilo (fedme), hvis de er til stede.

For behandling av koronar hjertesykdom utviklet M. I. Pevzner et kurativ mat system - diett nr. 10c (tabell nummer 10c).

vitaminer

Dietten trenger også å fremheve de ytterligere mottak av vitaminer - C (askorbinsyre), E (tokoferol), B3 (PP - niacin, nikotinsyre), B6 ​​(pyridoxin), B11 (L-karnitin) og P (rutin og andre bioflavonoider ). Disse vitaminene, spesielt C og P, styrker veggene i blodårene og hindrer dem fra kolesteroldeposisjon, dvs. dannelsen av aterosklerotiske plakk.

Ascorbinsyre bidrar også til den raske oppløsningen av "dårlig" kolesterol og fjerner det fra kroppen.

Men vitamin D (calciferol) bør reduseres i forbruk.

4. Kirurgisk behandling av iskemisk hjertesykdom

Blant de kirurgiske metodene for behandling av hjertesykdom kan identifiseres:

Koronar bypass kirurgi (CABG), spesielt koronar arterie bypass grafting (CABG). Essensen av metoden er å koble koronarbeholderen, under det berørte området, til de ytre blodkarene. Som en "shunt" bruker vanligvis en stor subkutan ven.

Ballong angioplastikk. Essensen av metoden er basert på innføringen i stedet for den smalede lumen av en spesiell beholder (ballong), som deretter blir matet med luft. På grunn av trykket på de aterosklerotiske plakkene, presser ballongen med luft dem ut, hvorpå den igjen blåses av og fjernes fra fartøyet.

I forbindelse med det faktum at etter ballongangioplasti er det en stor risiko for å innsnevre blodkarets lumen, plasseres en stent på dette sted, dvs. Stenting av fartøyet utføres.

Stenting. Kjernen i metoden er basert på installasjonen i en patologisk innsnevret lumen av arterien til en spesiell stent - metallrammen, som øker lumen av arterien og forhindrer dens re-innsnevring.

Kirurgisk behandling i form av ballongangioplastikk og stenting utføres under angiografisk kontroll.

Prognose for behandling

Prognosen for utvinning er i stor grad avhengig av en rettidig samtale til legen, en grundig diagnose og en tilstrekkelig behandling for IHD.

I ekstreme tilfeller, hvis legene gir en positiv prognose for utvinning, ikke fortvil, kan du alltid søke hjelp fra Herren, som definitivt vet hvordan de skal hjelpe dem som vender seg til Ham. Det er ikke for ingenting at det står skrevet: "For den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst" (Romerne 10:13).

Behandling av IHD med folkemidlene

Viktig! Før du bruker folkemidlene for IHD, kontakt legen din!

Hawthorn og motherwort. Hell i en termos 1 ss. skje av hagtorn og 1 ss. skje av Leonurus, hell dem deretter 250 ml kokende vann. La agenten stå i et par timer, deretter stram det og drikk 2 ss. skje 3 ganger om dagen, 30 minutter før måltider. Effektiviteten av stoffet øker med ytterligere bruk av buljong av rosen hofter.

Pepperrot, gulrøtter og honning. Rist pepperrotroten på riven for å gjøre det 2 ss. skje og hell den med et glass kokt vann. Etterpå bland blandingen av pepperrot med 1 glass ferskpresset gulrotjuice og 1 glass honning, bland alt grundig. Du må drikke en medisin for 1 ss. skje, 3 ganger om dagen, 60 minutter før måltider.

Pepperrot. Lag en blanding av 1 ts revet pepperrot og 1 teskje honning, som må spises 1 gang om dagen, vaskes med vann. Behandlingsforløpet er 45 dager.

Samling 1. Lag en samling av følgende ingredienser i knust form - 2 ss. skjeer av reed blomster av solsikker, urter av icteric og dillfrø, samt 1 ss. skjeeblader av mor og mormor. Bland alt grundig og hell 1 ss. skje samling av et glass kokende vann, deretter dekke beholderen, sett til side i en time for infusjon, belastning og ta infusjon av 100 g, 6 ganger daglig, i 30 dager, 30 minutter før måltider.

Samling 2. Gjør den samling av de følgende ingredienser i pulverform - 50 g av hagtorn blomster, 30 g slirekne og 20 g urt kjerringrokk. Rør grundig, deretter 2 ss. skje samling helle 250 g kokende vann, dekkmidler og satt til side for sin infusjon, på 2 timer etter, må verktøyet renne og drikke en svelget i løpet av dagen.

Samling 3. Lag en samling av følgende ingredienser i knust form - 2 ss. skjeer av hagtorn blomster og mistelteblader, samt 1 st. skje med spidskommenfrø, valerianrot, sitronbalsamblad og vinca-gress. Bland alt grundig og hell 1 ss. skje samling kopp kokende vann, og deretter dekke beholderen satt til side i en time infusjon, belastning og ta infusjon 100 g, 2 ganger daglig, morgen og kveld, 30 minutter før måltidet.

Samling 4 Gjør den samling av de følgende ingredienser i pulverform - 100 g av hagtorn blomster, 100 g kamille, 50 gram bjørk blader, 50 g gress lyng, 50 g av blomster kastanje og 50 g av rotstokker av kveke. All blanding grundig, og deretter 1 time. Collection skje helle 250 g kokende vann, dekkmidler og satt til side for sin infusjon, ved 30 minutter etter, og avløp midler trenger å drikke i form av varme, 100 g, 2 ganger om dagen, om morgenen på tom mage og før du går i dvale.

Profylakse av iskemisk hjertesykdom

Profylakse av koronar hjertesykdom inkluderer følgende anbefalinger:

 • Gi opp dårlig nyttig og skadelig mat, eller i det minste minimere bruken av det;
 • Prøv i kostholdet, gi preferanse til å spise mat beriket med vitaminer og sporstoffer - friske grønnsaker og frukt;
 • Avvis fra alkohol, røyking;
 • Flytt mer, med stillesittende arbeid gjør øvelser på arbeidsplassen;
 • Ikke forsøm sykdommene i kardiovaskulærsystemet, slik at de ikke utvikler seg til en kronisk form;
 • Se på vekten din;
 • Unngå å jobbe med økt følelsesmessig stress, spesielt hvis du er veldig bekymret for ulike vanskelige situasjoner - om nødvendig, endre arbeidsstedet ditt;
 • Prøv å ha fred med folk rundt deg, spesielt i familien.

Les Mer Om Fartøyene