Alle symptomer og tegn på en mikroinfarkt hos kvinner

I denne artikkelen vil vi vurdere de typiske tegnene på mikroinfarkt (forkortet som "mikro IM" - mikroinfarkt av myokardiet) hos pasienter. Til slutt, la oss se på prognosen av sykdommen, fortelle deg hvordan du kan hjelpe deg selv i denne situasjonen.

Kardiologen behandler denne sykdommen.

Forskjeller i symptomer hos menn og kvinner, som kan identifiseres alene, eksisterer, om enn ubetydelig. Dette behovet for å vite, så det kliniske bildet av damene er ikke så lyse og kan forveksles med symptomer på andre patologi, og tid, som er så kjær for behandlingsstart - mangler.

Symptomer på en mikroinfarkt hos kvinner

Hos kvinner, små-focal hjerteinfarkt (forkortet mikro MI) oppstår dobbelt så ofte enn menn (kilde: "Retningslinjer for behandling av pasienter med hjerteinfarkt for leger").

På sykehusinnleggelse hos kvinner oftere diagnostisert høyt blodtrykk (større enn 140/80 millimeter kvikksølv) økning i hjertefrekvens (mer enn 80 slag per minutt), symptomer på hjertesvikt (kortpustethet, hevelse i bena).

Kvinner utvikler komplikasjoner oftere hvis pasientens alder er opptil 45 år. I 80% av tilfellene forekommer imidlertid mikroinfarkt i den kvinnelige befolkningen 10-15 år senere, sammenlignet med den mannlige befolkningen. Det vil si at kun 20% av hjerteinfarktene blir observert hos kvinner under 65 år.

Symptomer hos kvinner, typiske for en mikroinfarkt

Kvinnenes intuisjon er bedre utviklet enn menn, så pasientene kan forutse bivirkninger. Dette er et vitenskapelig bevist faktum, som leger rapporterer i tidsskriftene "Cardiology" og "Russian Medical Journal."

Første tegn

Prodromale symptomer eller første "klokkene" - en følelse av frykt, angst, frykt for døden. Disse plutselige opplevelsene skal varsles, siden de er typiske for et sterkt klinisk og klassisk bilde av småbrent MI.

Brystsmerter

Kunnskap om strukturen av dette symptomet er nødvendig for leger og pasienter for å diagnostisere en mikroinfarkt før inntak av sykehus.

Smerten har en rekke egenskaper, som: lokalisering, bestråling, typen av smerte, natur, varighet og omstendigheter som forårsaket smerten. Kvinner er 25% mer sannsynlig å ha smertsyndrom, det vil si at de har mindre intensitet og mindre uleilighet.

Områder med smerte med en mikroinfarkt

 • Lokalisering. Smerten er lokalisert inne i brystet, bak brystbenet (tett bein mellom brystkjertlene hos kvinner).
 • Bestråling. Smerten gir til venstre halvdel av kroppen, underkjeven, til nakken. Det er konstant og endres ikke når du puster.
 • Type oppstart av smerte. I begynnelsen er smerten svak, og øker gradvis og kan bli utålelig.
 • Karakter. Pasienter beskriver smerten på følgende måte: komprimering av halsen, kvelende, "skjoldende hjerte", rive. Enten som - tyngdekraften, selvbeherskelse, trykk.
 • Varighet. Forstyrrer fra 5 minutter til en time eller to. Mange timer og intens smerte uten andre tegn på hjerteinfarkt - ikke angi utviklingen av hjerteinfarkt.
 • Omstendigheter som forårsaket smerte: stress, overspising, kaldt vær.

Smerter i et myokardinfarkt stoppes ikke av inntak av nitroglyserin og økes med mindre fysisk anstrengelse. Hvis hjertet får enda flere "oppgaver og arbeid", så kortpustethet, rytmeforstyrrelser, som kan true livet kan utvikle seg. Disse symptomene er ledsaget av en kraftig nedgang i blodtrykket. Symptomene er ekstremt ugunstige for prediksjon - risikoen for død øker med 25%.

Synspunktet til pasienten selv kan ikke ignoreres, men merkelig det kan høres ut. Forutsetningen for kvinner om opprinnelsen til smerte er mer enn 50% av tilfellene er korrekte.

Kortpustethet

Dette symptomet oppstår når den reduseres hjertets kontraktilitet, det vil si blod fra ventriklene i hjertet til en mindre grad går myndighetene for mat eller gassutveksling i lungene.

Hvis stedet for å "vente" på blod er mindre, er det mangel på oksygen. Vår kropp reagerer øyeblikkelig på dette og ved hjelp av rask pust forsøker å kompensere for dette problemet.

Kortpustethet er et av symptomene på en mikroinfarkt

Rytmeforstyrrelser

Hjertearytmier i 52% av tilfellene forekommer hos menn, og hos kvinner mindre ofte - bare 34% av pasientene blant alle pasienter. I dette tilfellet forutsetningene (prediktorer) for utvikling av arytmier er de samme for menn og kvinner: arytmi, atrieflimmer, hjertebank. Det er ingen data som kan forklare disse tegnene. Men akkurat disse resultatene av deres observasjoner er rapportert av kardiologer (Russian Medical Journal, 2014).

Egenundersøkelsesdata

Hvilke eksterne tegn kan du identifisere deg selv?

 • Økningen i kroppstemperatur til 37,5 grader er typisk for menn og forekommer oftere ved 15%.
 • Huddeksler kan være blek, cyanotisk i begge kjønn.
 • Rikelig svetting. La oss si på en gang - dette er et dårlig tegn! Kontraktiliteten i hjertet er redusert. Det er nødvendig å kontakte lege umiddelbart.

anbefalinger

Førstehjelp er å ringe et team med akutte leger. En pasient med mistanke om en mikroinfarkt er innlagt på sykehus. Vanligvis er det et kardiologisk, kardiologisk kirurgisk sykehus eller en intensivavdeling, hvor hjertekirurger, kardiovaskulære kirurger, kardioreanimatologer, kardiologer vil hjelpe.

Den eneste anbefalingen er å utelukke fysisk aktivitet. Det er nødvendig å ligge og vente på legen. Pasient for mistanke om hjerteinfarkt krever transport.

outlook

For kvinner 80 år er risikoen for død fra komplikasjoner ved hjerteinfarkt 50% høyere, sammenlignet med risikoen for død hos menn (med en mikroinfarkt i samme alder).

Hvis en mikroinfarkt hos kvinner er assosiert med samtidig patologi: diabetes mellitus, arteriell hypertensjon, øker risikoen for død 3-4 ganger sammenlignet med menn med diabetes mellitus.

Til slutt vil jeg gjerne merke seg at mikroinfarkt ikke skjer på "nivået" og helt uten noen symptomer. Vennligst ikke glem det. Hvis du har angina (smerte i hjertet), høyt blodtrykk, økte blodlipider, overflødig vekt, røyker du eller drikker - se symptomene beskrevet ovenfor nøye.

De ovennevnte tegnene er de påviste risikofaktorene som kardiologer legger til stor betydning for forebygging av infarkt. Begynn å ta vare på helse med eliminering.

Mikroinfarkt: symptomer og behandling

Mikroinfarkt - de viktigste symptomene:

 • svakhet
 • svimmelhet
 • Brystsmerter
 • Kortpustethet
 • Pusteproblemer
 • Bevisstap
 • angst
 • Blåser av den nasolabiale trekant

Mikroinfarkt (en slags iskemisk hjertesykdom) er en liten fokal myokardiell lesjon som utvikler seg mot bakgrunnen av utilstrekkelig blodsirkulasjon og er preget av nekrose av små områder i hjertemuskelen. Dette er en av de vanligste sykdommene i kardiovaskulærsystemet, som tjener som en harbinger av utviklingen av en mer alvorlig hjertepatologi - et hjerteinfarkt.

I lang tid har forskere trodd at et mindre hjerteinfarkt finnes bare hos menn, forklarer at før utbruddet av overgangsalder i en kvinnes kropp produserer østrogen, som hindrer utviklingen av eventuelle brudd på hjertet, og dette er intet unntak. Men dagens statistikk viser at verdens 200-300 kvinnelige dødsfall registrert på en daglig basis, utvikle på bakgrunn av liten eller stor brennvidde hjerteinfarkt.

Etiologi og patogenese

Årsaker som kan forårsake en mikroinfarkt kan være veldig mye, og de kan være både eksterne og interne, men de viktigste faktorene i utviklingen av sykdommen er:

 • lav aktivitet livsstil (fører til en gradvis atrofi av hjertemuskelen, som et resultat av hvilken overdreven belastning kan utgjøre en trussel mot menneskers helse);
 • Underernæring (å spise mat som er rik på lavdensitetslipoproteiner, forårsaker dannelsen av aterosklerotiske plakk som forstyrrer blodstrømmen gjennom karene);
 • røyking (den vanligste årsaken til myokardskade små områder hos kvinner, til og med østrogen kan ikke håndtere de skadelige effekter av nikotin på menneskekroppen);
 • arteriell hypertensjon;
 • hyppig stress og kronisk utmattelsessyndrom.

Mekanismen for utviklingen av sykdommen er enkel nok, gitt at den er basert på en sirkulasjonsforstyrrelse, begynner mikroinfarkt med utviklingen av langvarig iskemi forårsaket av en delvis innsnevring av lumen i hjertearterien. Etter det begynner prosessen med nekrobiose i den komprimerte beholderen (irreversible forandringer og forstyrrelser i hjertecellens arbeid, som senere fører til deres død), deretter nekrose, og disse endringene blir fullført ved dannelsen av et lite arr.

Symptomer på sykdommen

Et særtrekk ved denne sykdommen er at i de fleste tilfeller, en person lærer om hendelsen microinfarction ved en tilfeldighet (på den årlige legeundersøkelse, for eksempel). De viktigste symptomer på mindre slag, som for øvrig, varer i ca 40-60 minutter, kan lett forveksles med utviklingen av vanlig forkjølelse - svakhet i hele kroppen, en forbigående økning i kroppstemperatur (opptrer som reaksjon på microregion nekrose av hjertemuskelen), svimmelhet (noen ganger tap av bevissthet), kortpustethet og smerte bak brystbenet, slik at startbehandling under et angrep vil være ekstremt problematisk. I tillegg er det store symptomer mer og mer tegn på et mindre hjerteinfarkt, at det første hensynet utgjør ingen trussel mot menneskers liv og helse, men faktisk krever mer oppmerksomhet:

 • stadig kalde fingre og tær (bevis på brudd på perifer sirkulasjonssystem, som senere kan forårsake en mikroinfarkt);
 • hyppig hodepine som er ledsaget av alvorlig hypertensjon (man kan ikke si nøyaktig hva en hodepine indikerer utviklingen av en mindre hjerteinfarkt, symptomene av disse er beskrevet ovenfor, men det kan indikere begynnelsen forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet, søker behandling som kan forhindre utviklingen av alvorlige sykdommer);
 • hevelse i underekstremiteter om morgenen og økt svetting;
 • plutselig smerte på venstre side av brystbenet som utstråler skulder- eller skulderbladene;
 • kortvarig blåsing av nasolabialtrekanten, ledsaget av et pusteutbrudd (dette symptomet indikerer at mikroinfarkt utvikler seg på dette tidspunktet).

Noen ganger er mikroinfarkt praktisk talt asymptomatisk. På tidspunktet for angrepet, kan en person oppleve kortvarige smerter i brystet, som senere ble erstattet av en følelse av angst og ubehag lunge. På grunn av den lave smerteterskelen hos eldre og diabetikere praktisk talt ikke føler noen mindre hjerteinfarkt symptomer, er konsekvensene av hvilke de kan være svært forskjellige (siden arytmier og slutter med et hjerteinfarkt), diagnostisering av disse pasientene er benyttet i ettertid (basert på komplikasjoner).

diagnostikk

Noen tegn til et mindre hjerteinfarkt bør ta med en person tenker om behandling på sykehuset, fordi egenbehandling av denne tilstanden, ikke bare vil ikke gi noen resultater, og kan føre til forverring av hjertemuskelen. Legene diagnostisere på grunnlag av et elektrokardiogram (EKG), som ikke er observert vekst av Q bølge (på grunn av dette, er et mindre hjerteinfarkt noen ganger kalt "hjerteinfarkt uten tann Q»), blodprøver og en ultralyd av hjertet farget studie (bidrar til å identifisere lesjon).

Grunnleggende prinsipper for mikroinfarktbehandling

Behandlingen av sykdommen skjer i en sykehusstilling, fordi uansett når det var et angrep, er det alltid en risiko for å utvikle et mer omfattende nederlag i hjertemuskelen. Legene foreskriver pasientens hvilerom, foreskriver legemidler som utvider hjertekarene, forbedrer viskositeten og fluiditeten i blodet, i tillegg tildelt invasiv terapi (droppere, som gjenoppretter elektrolyttbalansen). Om nødvendig utfører legen behandling av komplikasjoner ved hjelp av kirurgisk inngrep eller medisinbehandling (avhengig av alvorlighetsgraden av konsekvensene).

Det skal huskes at behandlingen av denne sykdommen fortsetter hjemme, og det vil kun virke dersom pasienten vil følge doktors anbefalinger nøye, spise riktig, ha mye hvile og være mindre nervøs.

Hvis du tror at du har det microinfarction og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Hjertehud er en spesiell type manifestasjon, som er dannet av et brudd på synkronisitet av ventrikulær sammentrekning. Mange har blitt vant til det faktum at et slikt fenomen som hoste kun kan manifestere seg med en kald eller allergisk reaksjon, men ikke med hjertepatologier. Fenomenet blir provosert fordi høyre hjertekammer fyller lungevæv med blodet, og den venstre legger seg litt bak. Av denne grunn blir blodsirkulasjonen forstyrret og trykket i lungene øker. Det er denne prosessen som forårsaker hypoksi. Pasienten har hele tiden et ønske om å tømme halsen, og pusten blir tyngre.

Som et begrep som takykardi er det vanlig å oppleve en rask hjerterytme med en hvilken som helst spesifisitet av opprinnelsen. Gjennomsnittstallene for dette er i størrelsesorden over 100 slag per minutt. Takykardi, hvis symptomer, selv om de består i rask hjerterytme, karakteriseres, henholdsvis, med henholdsvis korrektheten av hjerteslagets rytme, er varigheten av intervaller som oppstår mellom hjertekontraksjonene også konstant. Den samme tilstanden som preges av en uventet forekomst av takykardi og dens plutselige fullføring er definert som paroksysmal takykardi.

Essensiell hypertensjon er en patologisk prosess preget av kronisk økning i blodtrykket. Det skal bemerkes at med en slik sykdom er samtidig økning av både systolisk og diastolisk indeks mulig.

Betennelse i lungene (offisielt - lungebetennelse) er en inflammatorisk prosess i ett eller begge respiratoriske organer, som vanligvis er av smittsom natur og skyldes ulike virus, bakterier og sopp. I gamle tider ble denne sykdommen ansett som en av de farligste, og selv om moderne behandlingsverktøy tillater raskt og uten konsekvenser å bli kvitt infeksjonen, har sykdommen ikke mistet sin relevans. Ifølge offisielle data lider i vårt land hvert år om en million mennesker av lungebetennelse i en eller annen form.

Myokarditt er et vanlig navn på inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen eller myokardiet. Sykdommen kan vises mot en bakgrunn av ulike infeksjoner og autoimmune lesjoner, eksponering for toksiner eller allergener. Det er primær betennelse i myokardiet, som utvikler seg som en uavhengig sykdom, og sekundær, når hjertepatologi er en av de viktigste manifestasjonene av en systemisk sykdom. Med rettidig diagnose og omfattende behandling av myokarditt og årsakene er prognosen for utvinning den mest vellykkede.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

"Mikroinfarkt hos kvinner: Hvordan gjenkjenne de første tegnene og unngå komplikasjoner"

2 kommentarer

Diagnosen "mikroinfarkt" høres mer beroligende enn et normalt myokardinfarkt. Imidlertid er det for tidlig å roe seg: En mikroinfarkt på bena, der pasienten ikke mottar den nødvendige behandlingen, blir ofte komplisert av omfattende nekrose av hjertemuskelen. I dette tilfellet er det umulig å forutsi utbruddet av storfokal, dyp myokardieskade, og den kritiske situasjonen i de aller fleste tilfeller slutter med et dødelig utfall. For å unngå en katastrofe bør man kjenne de første tegnene på en mikroinfarkt, symptomer etter myokardens nekrose og akutte tiltak for mistanke om alvorlig hjerteskader.

Microinfarction: hva er det?

Mikroinfarkt er en type akutt myokardisk iskemi (infarkt), karakterisert ved dannelsen av tilstrekkelig liten nekrotisk foci i hjertemuskulaturen. Det skjer ofte i ung alder, opptil 30 år. Samtidig lærer kvinner ofte om sykdommen mye senere: På en rutinemessig undersøkelse oppdager EKG forekomsten av arr i hjertemuskelen. Mikropresens fører sjelden til døden, men komplikasjonene er like farlige som i myokardiumets store fokale nekrose, og over tid påvirker pasientens livskvalitet.

Den sanne årsaken til mikroinfarkt er et brudd på blodtilførselen i et lite område av hjertemuskelen. Utviklingen, noen ganger ganske raskt, myokardisk iskemi, forekommer i følgende situasjoner:

 • Psyko-emosjonell ustabilitet - konstant spenning, nervøse sammenbrudd, angstanfall og panikkanfall (ofte med nevrasteni og vegetativ dystoni), storm emosjonell reaksjon på hendelser i livet;
 • Røyking - selv østrogen "beskyttelse" av hjertet kan ikke kompensere for negativ effekt av nikotin på kvinnekroppen;
 • Dårlig ernæring - bruk av trans-fett (integrert komponent baking og søtsaker) og, som en konsekvens av fedme, misbruk av alkohol og energidrikker, diett lean, fører først til magnesium-mangel (nødvendig for hjertemikrocelle normal drift);
 • Kardiovaskulær sykdom - spesielt farlig hypertensjon, angina, arytmier og aterosklerose av koronarkarene, som blant annet arvelige sykdommer (hjerteinfarkt eller hypertensjon hos moren);
 • Brudd på blodsammensetningen - høyt kolesterol, økt blodpropp og høyt blodsukker (diabetes mellitus);
 • Fysisk overstyring og, tilsvarende, lav motoraktivitet.

Hvordan gjenkjenne de første tegnene på en mikroinfarkt?

Mikroinfarkt løper sjelden voldsomt, som et hjerteinfarkt ved hjerteinfarkt. Liten fokalnekrose av hjertemuskelen kan tolkes som et langvarig angina pectorisangrep eller forkjølelse. Ofte, spesielt hos eldre pasienter og pasienter med diabetes, er mikroinfarkt asymptomatisk. Derfor diagnostiseres mikrofokal nekrose i de fleste tilfeller mye senere. Å mistenke utviklingen av nekrotisk prosess i hjertemuskelen vil hjelpe følgende symptomer på mikroinfarkt hos kvinner:

 • Akutt, trykkende eller brennende smerte i venstre side av brystet

Smerte og hjertebanken varer lenger enn angina pectorisangrep. Mikronekrose av hjertemusklene forekommer i gjennomsnitt i løpet av 40-60 minutter. Etter det setter smerten seg noe. Også det følgende alternativet er mulig - kvinnen løser nummenhet og forkjølelse av fingrene på venstre hånd, trekker smerten i arm, skulder, underkjeven, under scapulaen eller i øvre buk til venstre (med lav nekrose).

Pusteproblemer og følelse av mangel på luft (astmatisk form) oppstår selv med minimal fysisk anstrengelse eller etter stress. Samtidig oppstår en følelse av alarm, den nasolabiale trekant blir blå, og kroppen blir dekket med kald svette. Kvinner som lider av bronkial astma eller astmatisk bronkitt savner ofte starten på en mikroinfarkt.

Et smertefullt angrep er ledsaget av svakhet i kroppen, hodepine og svimmelhet. Ofte er det et korttidsbegrepet av bevissthet (cerebral form av mikroinfarkt), spesielt ved det opprinnelige lavtrykk. Hos pasienter med hypertensjon kan trykket stige til den hypertensive krisen utvikler seg, oppstår kvalme. Det er mulig å øke temperaturen til 37,2-37,5 ° C (sjelden opp til 38 ° C).

Ovennevnte symptomer viser at en kvinnes mikroinfarkt kan gjemme seg bak mange "masker". Hvordan skille en mikroinfarkt fra andre sykdommer?

 • Stigningen i temperatur regnes ofte som utbruddet av akutt respiratorisk sykdom eller influensa. Imidlertid er mikroinfarkt preget av en følelse av urimelig angst og panikktilstand, og katarrale fenomener (rødme i halsen, nesestopp og rennende nese, hoste) er fraværende. I dette tilfellet provoserer kulden sjelden slik signifikant smerte i brystet.
 • Angina pectoris varer bare 10-15 minutter. Smerte med en mikroinfarkt varer opptil 1 time. I dette tilfellet tar Nitroglycerin heller ikke lettelse, eller reduserer smerteintensiteten litt.
 • Den feberiske forverringen av gastritt eller mavesår, et angrep av en akutt mikroinfarkt, stoppes ikke ved å ta syre-senkende medisiner (Maalox, Rennie, Omeprazole). Men selvlindrende smerte etter 60 min. kan oppfattes som en effekt av stoffet tatt. Differensiere helt forskjellige sykdommer fra de første minuttene av utseendet av smerte er vanskelig.
 • Legemidler som foreskrives av en lege i bronkial astma (spesielt brukt i form av sprøyter eller IV injeksjoner), opptrer i de første minuttene av et angrep av kortpustethet. Men med en mikroinfarkt, bringer de ikke lindring.

Siden de uttrykte symptomene på mikroinfarkt passerer relativt raskt, rokker kvinner ofte ned og utsetter anropet til en ambulanse eller et besøk til legen. Imidlertid går angrepet sjelden uten spor.

Tegn på en mikroinfarkt hos kvinner som har blitt båret på føttene:

 • Redusert trykk i de første dagene etter akutt tilstand (selv hos pasienter med hypertensjon);
 • Konstant følelse av kaldhet i hender og føtter - indikerer hjertesvikt og nedsatt perifer blodtilførsel;
 • En konstant hodepine eller økning i vanlig smerte i hodet, samt blå lepper - indikerer et knust hjerte og utilstrekkelig oksygentilførsel til hjernen;
 • Stallende svette om natten og hevelse av føtter og hender om morgenen;
 • Kortpustethet og hjerteinfarkt (arytmi) med minimal fysisk anstrengelse;
 • Uopprettelig tretthet på grunn av muskel svakhet, ledsmerter.

Førstehjelp

Som en vanlig hjerteinfarkt krever en mikroinfarkt umiddelbar medisinsk inngrep. Hvis du mistenker en nekrose av hjertemuskelen, trenger du:

 • Legg pasienten, løft hodet på høyt trykk, fjern de øverste knappene på klærne;
 • Ring til beredskapsteamet, rapportere et hjerteinfarkt;
 • Gi kvinnen nitroglyserin (tillatt inntak av 3 tabletter med et intervall på 5 minutter, med lavt trykk på bare 1 tab.), Det er bedre i form av en spray;
 • Pass på å tygge 1/2 eller en hel fane. Aspirin.

Komplikasjoner og prognose

En mikroinfarkt slutter nesten aldri katastrofalt, men dette betyr ikke at pasienten ikke nødvendigvis må gjennomgå behandling. Ofte er konsekvensene plutselige og mye mer alvorlige enn komplikasjonene av myokardium med storfokal nekrose. Mikroflora er farlig for utviklingen av følgende sykdommer:

 • Plutselig tilbakefall av den nekrotiske prosessen i hjertet (i de første 1-2 ukene) Med omfattende myokardieskade og som følge derav et dødelig utfall;
 • Gjentatt fokal- eller transmuralt (dypt) infarkt - utvikler seg 28 dager etter mikroinfarkt;
 • Dannelsen av trombi - risikoen for trombusdannelse reduseres ved å ta aspirin i de første timene;
 • Arrhythmias - fra mild takykardi til atrieflimmer;
 • Kardial astma - kronisk hjertesvikt påvirker livskvaliteten betydelig.

For å minimere risikoen for alvorlige komplikasjoner, er det nødvendig å ikke gå glipp av de første symptomene på en utviklende mikroinfarkt og under ambulansesamtale. Tidlig sykehusinnleggelse og fullverdig behandling - medisinering, begrensning av motorisk aktivitet og spesiell diett - vil minimere sannsynligheten for et annet hjerteinfarkt og alvorlighetsgraden av symptomer på kronisk hjertesvikt.

Den langsiktige prognosen er gunstigere hvis kvinnen etterfølgende styrer sin vekt, forlater dårlige vaner og justerer sin livsvigtige rytme - full søvn, tilstrekkelig fysisk aktivitet, overholdelse av prinsippene for sunn ernæring. En integrert del av livet etter en mikroinfarkt bør være regelmessige besøk til kardiologen og gjennomgangen av undersøkelsen.

Mikroinfarkt hos menn og kvinner: tegn, symptomer og konsekvenser

Ved infarkt forstås nekrose av vev i et hvilket som helst organ - ikke bare i hjertet, på grunn av mangel på blodtilførsel. Årsakene kan være forskjellige: trombose, spasmer i blodkar, overbelastning av kroppen med generell mangel på oksygen og så videre.

Mikroinfarkt påvirker små områder og er en av de vanligste plager.

Sykdomssykdom

Mikroinfarkt er ikke en sykdom som kan oppstå på bakgrunn av et sunt hjerte eller nyrer. Det begynner med iskemi, og langvarig, forårsaket av innsnevring av blodårene. Årsaken til innsnevring er sekundær - det kan være diabetes, eller atherosklerotisk plakk.

I alle fall, på stedet der kompresjon oppstår, begynner nekrobiose - irreversible endringer i cellene, noe som fører til deres død. Nettstedet "dør", og på sitt sted blir deretter dannet et arr.

Sykdommen kan helbredes uavhengig. Men konsekvensene vil påvirke resten av livet.

Symptomer på sykdommen

I lang tid ble det antatt at kvinner er mye mindre utsatt for mikroinfarkt, siden hormonet østrogen produsert av den kvinnelige kroppen beskytter det kardiovaskulære systemet.

Imidlertid er virkeligheten i dag at hormonets beskyttende egenskaper ikke er nok: Ifølge statistikken er rundt 300 dødsfall per år blant kvinner "på samvittigheten" av småfokale myokardinfarkt.

Tegn på hjerteinfarkt hos kvinner er det samme som hos menn. Men dessverre er de preget av lav spesifisitet. Symptomer på en mikroinfarkt er vanskelig å skille fra forkjølelse. Angrepet varer 40-60 minutter og i løpet av denne tiden for å hjelpe pasienten er ganske vanskelig.

 • Svakhet, svimmelhet - noen ganger til besvimelse, kortpustethet, er typisk for et stort antall forskjellige plager.
 • Smerten bak sternum er heller ikke så spesifikk som å tjene som et sant symptom for menn og kvinner. Det kan være skarpt skarpt, kan presse og spre seg mellom scapula og mage. Men kanskje ikke i det hele tatt.
 • Tablet nitroglycerin - det vanlige stoffet med utseende av hjertesmerter, virker ikke.
 • Utseendet til frykt for ens liv, angst er et symptom, både hos kvinner og menn. I dette tilfellet er dette ikke et panikkanfall, men en frykt forårsaket av helt objektive grunner. Til tross for dette blir dette tegnet ofte ignorert av andre.
 • Økningen i temperaturen er innenfor 38 C, men rikelig kald svette er mer spesifikke tegn på mikroinfarkt. Denne kombinasjonen indikerer en alvorlig ulikhet i kroppens arbeid.
 • Et klart første tegn på kvinner og menn er kortvarig blåsing av nasolabialtrekanten og brudd på pusten. Dette symptomet indikerer at mikroinfarkt skjer akkurat nå.

Ofte passerer sykdommen asymptomatisk, og personen som har lidd en mikroinfarkt, finner ut i løpet av årsrapporten. Dette er ikke grunn til å tro at kroppen vil fortsette å takle slike lesjoner - det er et signal om at kardiovaskulærsystemet er i alvorlig tilstand.

Symptomer på ledsager

Til tross for "foryngelsen" av sykdommen skjer oftest mikroinfarkt hos eldre. I dette tilfellet blir diagnosen vanskeligere av det faktum at pasienten som regel har ganske alvorlige sykdommer, utover hvilke mikroinfarkt kan være ubemerket.

 • Det første tegn på en mikroinfarkt hos menn og kvinner som lider av hjertestimme, vil være kvelning. Som regel er smerten fraværende, og kortpustethet og svakhet er ikke forskjellig fra det vanlige angrepet av hjerteastma.
 • Gastralgisk form, som er innebygd i membranmarginfargingen, er skiller seg fra gastritt: kvalme, alvorlig oppkast, smerte i magen. Symptomene er så like at pasienter sendes til gastroenterologiavdelingen, og bare EKG kan etablere den sanne årsaken.
 • Mikroinfarkt på bakgrunn av arytmi har nøyaktig de samme symptomene som henne. Smerte syndrom, som regel, oppstår ikke.
 • Symptomer på en mikroinfarkt i cerebral form er ikke forskjellig fra en sirkulasjonsforstyrrelse i hjernen: svimmelhet, hodepine, kortsiktig hukommelsessvikt og så videre.

I tillegg kan smertsyndromet ha en helt uavhengig, uventet lokalisering - tilbake, arm, høyre side av kroppen.

Konsekvenser av småfokalinfarkt

Arr på hjertemuskelen er tegn på det mest gunstige sykdomsforløpet. Konsekvensene av en mikroinfarkt er imidlertid mye mer varierte og vanskelige:

 • utvikling av hjerteastma
 • hjertesvikt;
 • perikarditt - betennelse i hjertets serosa;
 • tromboembolisme;
 • forekomsten av forskjellige arytmier av en natur;
 • gjentatt infarkt.

årsaker

Den viktigste "skyldige", men rent mekanisk, vil frigjøre aterosklerose av arterielle kar og den etterfølgende trombose.

En trombose oppstår vanligvis på grunn av blødning i en aterosklerotisk plakk. Den blokkerer delvis fartøyet og provoserer starten av nekrobiose.

Det er en slik tilstand mot bakgrunnen av et bredt spekter av sykdommer:

 • Faktisk er aterosklerose en kronisk sykdom forårsaket av forstyrrelser i lipid og protein metabolisme. Det er ledsaget av kolesterolinnlegg på veggene til fartøyene, og til slutt fremkaller plakkdannelse.
 • Hypercholesterolemi - økt kolesterol av ulike årsaker. Det er ganske en tilstand, ikke en sykdom selv.
 • Arteriell hypertensjon - et konstant høytrykk ødelegger veggene i blodårene, inkludert koronararterier.
 • Diabetes mellitus er en systemisk sykdom som fremkaller et brudd på karbohydrat og lipid metabolisme.
 • Røyking - er en alvorlig fare for fartøyene, som blant annet forårsaker en vedvarende innsnevring av fartøyene og dermed langvarig iskemi av hjertet.
 • Spasme av helt friske sauser kan oppstå mot en bakgrunn av alvorlig skremsel eller overdreven fysisk og nervøs stress. De øker behovet for hjertemuskel i oksygen, og det er ikke mulig å tilfredsstille kroppen sin.

Når man ser på hovedårsakene til sykdomsdannelsen, er det ikke vanskelig å fastslå hvem som er i fare. Selvfølgelig er fans av fettig mat og røykere de "første" pasientene. Den andre svingen består av ansatte i stillinger knyttet til stort ansvar, samt personer utsatt for overdreven nervesprøver.

Diagnose av sykdommen

På grunn av sykdommens asymptomatiske natur er det ekstremt vanskelig å diagnostisere det, og uten maskinvare er det umulig. Mikroinfarkt utvikler seg innen en time, og på denne tiden kan diagnosen ikke opprettes ved hjelp av instrumenter. Som regel er sykdommen bestemt etter utviklingen.

 • EKG-analyse avslører patologiske endringer forbundet med iskemi, men løser ikke økningen i Q-bølgen. Sistnevnte er karakteristisk for et stort hjerteinfarkt.
 • En blodprøve - oppdager såkalte hjerteinfarktmarkører, men i en liten mengde.
 • Ultralyd i hjertet - lar deg bestemme størrelsen på kjelen og klargjøre lokaliseringen.

Behandling av sykdommen

En stor hjelp i videre behandling er å gi kompetent førstehjelp. Reseptene er de samme for alle kardiovaskulære skader og er rettet mot å lette hjertearbeidet:

 • Pasienten er lagt eller sittende slik at kroppen har en pålitelig støtte;
 • gi fullstendig immobilitet og følelsesmessig fred;
 • sørg for frisk luft og fri pust: åpne vinduet, ta av halsen på skjorten;
 • Pasienten får lov til å svelge en aspirintablett, og hver 15-20 minutter før ambulansen ankommer, får de oppløsningen av nitroglycerintabletten. Sistnevnte metode er ikke egnet for hypotensjon, så det er ønskelig å måle trykket før nitroglyserin tas i bruk.

I alle fall er sykehusinnleggelse og alle nødvendige tiltak nødvendig.

 • Seng hviler - i liten del letter arbeidet i hjertet fred, både fysisk og følelsesmessig. I noen tilfeller forby eller begrense varigheten av besøk til pasienten.
 • Først og fremst blir smertestillende medisiner administrert, spesielt hvis mikroinfarkt ledsages av akutt smerte. Deretter blir det tatt skritt for å normalisere trykket.
 • Behandlingen av en mikroinfarkt innebærer nødvendigvis innføring av midler som utvider blodårer - koronarolytika og stoffer som forbedrer blodets fluiditet. Dermed forhindrer risikoen for trombose.
 • Som regel behandles eldre pasienter medisinsk. Behandling er lang og vanskelig på grunn av samtidige sykdommer. Det er risiko for tilbakefall.

I en yngre alder blir kirurgisk inngrep tatt til oftere: etablere vegger som hindrer innsnevring, injiser narkotika i karene, oppløs trombi og så videre.

Kirurgisk inngrep kan redusere den akutte perioden. Arr i dette tilfellet dannes allerede på dag 35 etter en mikroinfarkt. Prognosene er mest gunstige.

Gjenopprettingstid

Som etter et stort hjerteinfarkt, er det nødvendig med en betydelig tidsperiode for gjenoppretting. Anbefalingene er svært enkle og i større grad angår organisering av riktig regime enn noen spesielle tiltak.

I rehabiliteringsperioden foreskriver legen på grunnlag av tilstanden til hver pasient administrasjonen av legemidler som forbedrer blodtilførselen og oksygenoverføringen til hjertemuskelen.

For denne perioden er ernæring og oksygenering av det de viktigste faktorene for utvinning.

 • Fysiske øvelser er nødvendige, ellers vil hjertet ikke kunne gjenopprette. Begynn med rolig spaserturer. Denne aktiviteten er veldig praktisk ved at den lar deg enkelt justere tempoet avhengig av tilstanden. Ikke skynd deg, men du kan ikke begrense mobiliteten. Pulsen kan økes til 120 min etter 2 timers gange. En klar indikator på utvinning er en reduksjon i hjertefrekvensen til 90-100 slag.
 • Det er obligatorisk å overvåke trykket. Pasienten bør regelmessig ta et EKG og besøke en lege.

Det er nødvendig å utelukke dårlige vaner - røyking og avhengighet av drikking.

Hvis årsaken til mikroinfarkt var stress eller intens spenning, er det nødvendig med konsultasjoner med terapeuten. En rolig psyko-statisk tilstand er den samme "medisinen" som medisinene tatt. I en ustabil følelsesmessig tilstand, er beroligende urter foreskrevet.

Profilakse av sykdom

Trening av hjertemuskelen og fraværet av dårlige vaner - om ikke en garanti for fravær av sykdom, så en solid ressurs for utvinning fra ulykke. Mikroinfarkt er et resultat av innsnevring av fartøyene, og for å unngå en slik sykdom er det nødvendig å utelukke risikofaktorer.

De er ganske standard:

 • røyking - provoserer en vedvarende innsnevring av karene, og følgelig iskemi;
 • mangel på mosjon svekker hjertet. Tross alt, som alle andre muskler i menneskekroppen, trengs det trening;
 • emosjonelle stress - hjertet reagerer på dem umiddelbart, men i motsetning til fysisk aktivitet er det ikke i stand til å tilpasse seg;
 • Kolesterol er en viktig faktor i utseendet av aterosklerotiske plakk. En direkte konsekvens av en ubalansert meny med en overflod av fettsyredyr. Det er verdt å begrense.

Mikroinfarkt er langt fra en enkel sykdom, som det ser ut til. I de fleste tilfeller er dette et alarmsignal sendt av et slitt hjerte-systemet.

Dette er mer enn en god grunn til å revidere livsstilen din.

Mikroinfarkt symptomer er de første tegn på kvinner

En av de vanligste sykdommene i kardiovaskulærsystemet er en mikroinfarkt.

Alle: både menn og kvinner - det er nødvendig å vite hva en mikroinfarkt er, det er ikke så en uskyldig sykdom som de dømmer det ved navn. Ved de første tegnene må det behandles, fordi det er forløperen til en farlig patologi - hjerteinfarkt. På grunn av utilstrekkelig sirkulasjon, observeres nekrose av visse deler av hjertemuskelen.

Årsaker til sykdommen

Årsaken til utseendet på en mikroinfarkt er arterielle arterielle karboseatroklerose med fremtidsutsikter i fremtiden for blodpropper i koronarbeholdere som oppstår ved atherosklerotiske plakk.

Årsakene til mikroinfarkt kan være:

 • endringer som forekommer i fartøyene;
 • økt kolesterol;
 • diabetes mellitus;
 • arteriell hypertensjon;
 • for mye fysisk og psykisk stress;
 • avhengighet av røyking;
 • vasospasme på grunn av stress, alvorlig frykt eller angst.

Blant årsakene til mikroinfarkt kan identifiseres og stillesittende livsstil, noe som fører til en svekkelse av hjertemuskelen, slik som et resultat av fysisk anstrengelse, er det fare for menneskelivet. Ikke glem det gale kostholdet, som fører til dannelsen av aterosklerotiske plakk, som forstyrrer den frie bevegelsen av blod gjennom karene.

Symptomer på en mikroinfarkt

Skarp skjærende eller trykke uutholdelig smerte i brystet, som strekker seg til skulderbladene, arm, nakke, mage og til og med i den nedre kjeve, - dette kan være en mindre hjerteinfarkt symptomer er meget lik de i stor-fokal myokardial. Siden mikroinfarkt kan utvikle seg mot angina, kan pasientene ofte ikke sammenligne smerten i thoraxområdet med mikroinfarkt, og tenker at dette er en smerte fra en tidligere sykdom. Noen ganger begynner en mikroinfarkt asymptomatisk eller har en atypisk karakter. Da er det vanskelig for en pasient og slektninger å bestemme en mikroinfarkt og søke hjelp fra en medisinsk institusjon. De finner ut av sykdommens nærvær etter en stund på EKG, og pasienten finner ut at han hadde en mikroinfarkt på bena.

Hvis en nitroglyserin-tablett plassert under tungen ikke har den ønskede effekten, og smerten fortsetter, er dette også sannsynlig et symptom på en mikroinfarkt, og kanskje enda et hjerteinfarkt.

Følgende punkter, som du bør være oppmerksom på - kald svette, intens på kroppen, svakhet, forståelse for at noe farlig skjer i kroppen, angst, frykt for døden. Brudd på perifer sirkulasjonssystem er ofte ledsaget av kalde fingre og tær, som også kan være en harbinger av et hjerteinfarkt.

Ved senere stadier, som indikerer nekrose av små områder på myokardiet, kan temperaturen stige. Disse symptomene ligner symptomene på et hjerteinfarkt, men oftest for en mikroinfarkt er preget av et asymptomatisk forløb av sykdommen, som pasientene ikke engang gjetter.

Det er symptomer som svimmelhet, generell svakhet, rask tretthet, redusert trykk, hjertebank, som er forbundet med forkjølelse og ikke vekker mistanke om et mini-hjerteinfarkt.

Ikke glem de atypiske symptomene på mikroinfarkt, som minner om andre sykdommer:

 1. Den astmatiske manifestasjonen av sykdommen er særegen for eldre mennesker, som har slike sykdommer som astma, koronar hjertesykdom, arteriell hypertensjon, går smertefritt, men er preget av pusteproblemer, kortpustethet.
 2. Gastralgisk manifestasjon er iboende i diafragmatisk infarkt. Slike pasienter har smerter i magen, ledsaget av kvalme, oppkast, flatulens, som minimerer diagnosen av mikroinfarkt og misliker ikke bare pasienten, men ofte legene.
 3. Den arytmiske manifestasjonen går i utgangspunktet smertefritt eller med mindre smerter. I slike tilfeller kan noen arytmi spores, og mikroinfarkt, hvis symptomer er fraværende, forblir ukjent.
 4. Serebral manifestasjon ligner symptomene på et forbigående iskemisk angrep: alvorlig hodepine begynner, svimmelhet, nedsatt motorisk funksjon.

Tegn på en mikroinfarkt hos kvinner

Sykdommen assosiert med vevnekrose, i lang tid kalt hanen, fordi det ble antatt at den kvinnelige kroppen produserer et hormon som tarragon, som beskytter mot slike patologier. Men i de senere år, på grunn av lange observasjoner, ble det avslørt at kvinner også blir syke og dør av hjerteinfarkt. Å vite årsakene til en slik sykdom som en mikroinfarkt, symptomer, de første tegn på kvinner, er det mulig å forhindre utvikling av patologi og fortsette å leve på en vanlig måte.

Tegn på en mikroinfarkt hos kvinner er mindre uttalt enn hos menn, så kvinner tar dem for bare utilsiktethet, tretthet. Kvinner må ta vare på helsen og ta hensyn til symptomene som kan føre til en mikroinfarkt.

Tydelige tegn på et mindre hjerteinfarkt, kvinner har problemer med blodtilførselen til nedre og øvre lemmer, deres hevelse selv i morgen, kvalme, noen ganger ledsaget av oppkast, overdreven svetting, forekomsten av smerter i øvre del av magen. Samtidig, hvis det ofte oppstår hodepine og blodtrykk, blir pustet vanskelig, så er det nødvendig å kontakte kardiologen for å få diagnosen og starte den riktige behandlingen for å forhindre et stort hjerteinfarkt.

Kvinner lider ofte av en mikroinfarkt på bena på grunn av uforklarlige symptomer eller deres fravær, så de vil finne ut om dette når alvorlige kardiovaskulære sykdommer begynner. Etter diagnostisering av overført mikroinfarkt, bør kvinner behandles av en spesialist og følge alle hans anbefalinger.

Behandling av mikroinfarkt

Hvis det er mistanke om en mikroinfarkt, bør behandling bare utføres på et sykehus, så det er absolutt nødvendig å ringe en ambulanse til sykehusinnleggelse, noe som tyder på at pasienten har et hjerteinfarkt. Selvmedisinering er kategorisk kontraindisert. Før pasientens lege kommer, er det nødvendig å pakke, gi tilgang til frisk luft, la ham tygge aspirintabletten og sette nitroglyserin under tungen.

Diagnostisere en mindre hjerteinfarkt, blir symptomene på som klart uttrykt, og sykdommen blir bekreftet ved elektrokardiogram, ultralyd og analyse av pasientens blod begynner å bli behandlet i sykehus, utpeker legen sengeleie, for å forebygge utvikling av et massivt hjerteinfarkt.

Pasienten er foreskrevet legemidler som utvider blodkar og fortynnet blod, og drippere som gjenoppretter elektrolyttbalansen. Behandlingen av en mikroinfarkt er foreskrevet på samme måte som ved et stort hjerteinfarkt. I tilfelle det er komplikasjoner, foreskriver legen behandling for eliminering. Selv den mest rettidige behandlingen av en mikroinfarkt gir ikke full gjenoppretting.

Effektiviteten av terapeutiske metoder bestemmes av eksistensen av samtidige sykdommer, pasientens alder, graden av myokardisk skade. Etter angrepet bør pasientene hele tiden ta slike medisiner som kardiomagnet for ikke å provosere retur av en mikroinfarkt eller til og med et omfattende hjerteinfarkt.

Legen, som vet det fulle bildet av sykdommer som er forløperne av hjerteinfarkt, utpeker andre legemidler til behandling av aterosklerose, arytmi, høyt blodtrykk. Mye verre, når en pasient ikke søker medisinsk hjelp, har han en sjanse til å utvikle komplikasjoner: blokkering av blodårer, arytmi, hjertesvikt eller et stort hjerteinfarkt.

Etter uttømming må pasienten fortsette behandlingen hjemme, etter alle forskrifter fra legen og ta medisinen. Det er nødvendig å ta vare på hjertes helse i god tid, når det fungerer som det skal, fordi vi lever takket være hjertet, som er ansvarlig for kroppens ernæring.

Riktig ernæring, rik på vitaminer, en sunn livsstil, utelukkelse av røyking og drikking, god hvile og moderat arbeid, optimisme vil hjelpe effektivt å overvinne sykdommen og forlenge livet ditt i mange år.

6 typiske symptomer på en mikroinfarkt

Infarction refererer til irreversible prosesser i vev, ledsaget av fullstendig celledød. Et nettsted som har gjennomgått nekrose, slutter å fungere, noe som påvirker arbeidet i hele kroppen negativt. Slike endringer kan forekomme i enhver del av kroppen, inkludert myokardiet. De påvirker imponerende områder eller bidrar til mindre skade på muskellaget. I sistnevnte tilfelle er det en mikroinfarkt. Dette er det uoffisielle navnet på patologien, som tilsvarer en mer korrekt betegnelse - småfokal myokardinfarkt. Men bli ikke lurt: en slik "ufarlig" i utseendet kan begrepet utgjøre en stor trussel mot helse og til og med liv.

Etiologi og patogenese

Hva er en akutt mikroinfarkt, hva er mekanismen for sin forekomst? Sykdommen utvikler seg som følge av et langvarig iskemisk angrep. Koronararterien sterkt smalere, tilgangen til blod er mye vanskeligere, oksygen levering i riktig mengde stopper. Kardiomyocytter begynner å bryte ned, men de danner et arrvæv som ikke er en vanlig leder av elektriske impulser. Med en mikroinfarkt, er det som regel ingen fullstendig overlapping av blodkarets lumen, eller passasjen er blokkert i kort tid. Konsekvensene av et slikt fenomen er ikke bare avhengig av myokardieområdet, men også på viktigheten av nekrotisk sone.

Hvorfor gjør en mikroinfarkt? Direkte årsaker: tette lumen med blodpropp eller plakk som utviklet seg som følge av atherosklerose, samt en plutselig langvarig spasme i koronarbeholderen.

De viktigste risikofaktorene for utviklingen av en truende stat:

 1. Hypertensiv krise eller kronisk økning i trykknivået. Fartøy er skadet, mister elastisitet, kan ikke tilstrekkelig reagere på lasten.
 2. Hyppige angina angrep. De vitner om utviklingen av iskemisk hjertesykdom.
 3. Lidenskap for røyking. Sigaretter forårsaker vasospasme og utvikling av aterosklerose.
 4. Dårlig mat: en overflod av oljete, søte, salte matvarer. Slike produkter fører til ødeleggelse av blodkar, akkumulering av kolesterol i dem, dannelse av aterosklerotiske plakk.
 5. Fysisk inaktivitet. Mangelen på fysisk aktivitet svekker hjertet, det tåler ikke en liten belastning.
 6. Sterk nervøs overbelastning kan føre til vasospasmer selv i en sunn person.
 7. Mangel på normal hvile og søvn tillater ikke hjertet å gjenvinne sin styrke, det slites raskt ut.
 8. Samtidige sykdommer (forekommer ofte hos eldre): diabetes, fedme, kardiovaskulær patologi, som vanligvis forstyrrer myokardarbeid.
 9. Arvelig disposisjon.
 10. Alder og kjønn: Menn under 50 er mer utsatt. Kvinner opp til dette punktet beskytter hormonet estragen. I en alder av 60 år er deres hjerte allerede i større fare.

Harbinger av sykdom

Tilnærming av irreversible forstyrrelser i hjertet kan ikke alltid gjenkjennes. Spesielt atypiske er symptomene og de første tegnene på myokardial mikroinfarkt hos kvinner. Men oftest er en person i stand til å mistenke noe med en hensynsfull holdning. Å vite at en forferdelig sykdom ofte maskerer for en vanlig forkjølelse, vil pasienten ikke være forgjeves for å ta risiko, og bare hvis det kommer til å skynde seg i tide for å se en lege.

Representanter for det sterkere kjønn på 40-50 år, i hvis liv det er risikofaktorer, bør besøke medisinsk institusjon hvert år for forebyggende undersøkelse. Ofte på denne måten er det mulig å fastslå at en person overlevde en mikroinfarkt, overførte den "på føttene".

Så, mulige forløpere fra begynnelsen nekrose av hjertet vev:

 • ubehagelige opplevelser i brystet, som om det er noe overflødig;
 • muskler smerter, ledd, svakhet i kroppen;
 • svimmelhet og hodepine, kvalme, trykk;
 • temperaturen kan stige litt;
 • kjølige føtter og armer, spesielt fingre;
 • ubehag og trykkfølelse igjen i magen;
 • det er nervøs spenning, frykt, panikk;
 • hovne føtter om morgenen;
 • sterkt tildelt svette.

Ikke legg vekt på mild sykdom, du kan utsette deg for dødelig fare.

6 typiske symptomer på et angrep

Når angrepet startet med den direkte utviklingen av irreversible fenomener, oppstår mer karakteristiske symptomer allerede. Tegnene på en akutt mikroinfarkt hos kvinner og menn varierer lite fra typiske manifestasjoner av konvensjonelt hjerteinfarkt. Selv om det er verdt å merke seg, forekommer småskala nekrotisk vevskade med mindre alvorlige symptomer, blir lettere tolerert (i de fleste tilfeller) og nesten aldri ender med pasientens død. Men komplikasjoner etter en mikroinfarkt (som et microinsult) lar ikke mindre alvorlig.

Når det gjelder symptomene på myokardial mikroinfarkt hos menn, er de mer levende og åpenbare enn hos kvinner, det er lettere for dem å diagnostisere en farlig sykdom.

Hvordan føler en person et angrep?

 1. Smerter i hjertet eller på venstre side av brystet. Hun gir til venstre hånd, spesielt nærmere skulderen, til bunnen av kjeften, kan spre seg til nakken eller den scapulære delen, og også i ryggen.
 2. Puste blir avbrudd, dyspnø vises, kvælning.
 3. Svimmelhet kan føre til fall og svimmelhet.
 4. Svakheten er økende, beina er "podkashivayutsya."
 5. Hudområder nær munnen og under nesen, samt leppene blir blå (eksterne tegn).
 6. "Nitroglycerin" hjelper ikke, selv etter gjentatt bruk etter 15 minutter.

Symptomene kan være atypiske og vanskelige å diagnostisere:

 • hjerterytmeforstyrrelse, uten smerte;
 • asfyksi, som med astma;
 • tegn på forgiftning (oppkast, flatulens, tarmkolikk, magesmerter);
 • Symptomer kan manifestere seg som om en hjerneslag (problemer med minne, oppmerksomhet, tale, tap av følsomhet);
 • smerte i høyre side av bryst og kropp.

Symptomer på en mikroinfarkt hos kvinner:

 • svette;
 • høyt blodtrykk;
 • smerte i hodet med kvalme og svimmelhet;
 • Føtter og hender fryse;
 • det er ødem i ekstremiteter;
 • brenner på toppen av magen;
 • vanskelig å puste.

Symptomer og de første tegn på en mikroinfarkt hos menn:

 • akutt brennende smerte i brystet, hjertet som om det klemmes av en skrue eller presset mot det;
 • blå hud tone, spesielt i munnen området;
 • det er ingen puls;
 • angst, frykt, følelse av dømmekraft;
 • feber, kulderystelser, det er rikelig svette.
 • diagnostikk

  Utviklingsperioden for mikroinfarkt er omtrent en time i gjennomsnitt, det er ekstremt vanskelig å diagnostisere prosessen med hjertedød i denne perioden, selv ved hjelp av spesialutstyr. Spesielt hvis fenomenet er ledsaget av ukarakteristiske tegn. Vanligvis oppdager legen etter undersøkelsen av pasienten det faktum at det allerede er dannet nekrotisk foci, og bestemmer graden av alvorlighetsgraden av de utviklede komplikasjonene.

  Hva hjelper legen å gjenkjenne den overførte mikroinfarkt?

  1. Klager av personen, deres sammenligning med en anamnese av sykdom.
  2. Laboratoriet blodprøver for tilstedeværelsen av spesielle markører, som bekrefter nederlaget av myokardets vev. Jo lavere deres antall, desto mindre er nekrose.
  3. Ultralyd i hjertemusklen gjør at legen kan se størrelsen og plasseringen av det skadede området.
  4. EKG er en obligatorisk metode for diagnose. Symptomer som en redusert del av ST og utseendet på en negativ T-bølge kan indikere utviklingen av et "lite" hjerteinfarkt.
  5. Det er ingen økt Q-tann, som er typisk for omfattende myokardiebeskadigelse.

  Grunnleggende prinsipper for mikroinfarktbehandling

  Etter et hjerteinfarkt, uavhengig av området i den "døde" sonen, må pasienten observere absolutt fred, både fysisk og følelsesmessig. Det anbefales også å følge det foreskrevne dietten. Gjennomført passende medisinbehandling. Om nødvendig og i fravær av alvorlige kontraindikasjoner, utføres kirurgisk behandling. For det første er pasienten under nøye tilsyn på sykehuset, og fortsetter deretter behandlingsforløpet hjemme.

  Medisinering inkluderer:

  • anestesi (narkotiske stoffer);
  • Korrigering av blodtrykk (hypotensive stoffer);
  • stabilisering av rytmen i hjertet (antiarytmics);
  • forebygging av blodpropper (antiaggreganter);
  • motvirke aterosklerose (statiner);
  • oppløsning av allerede dannede blodpropper (antiplatelet narkotika);
  • forbedring av patency av coronary vessels (vasodilatorer).


  Kirurgiske operasjoner innebærer:

  • stentinstallasjon i et koronarfartøy;
  • bypass av hjerteslagene.

  Hva kan gjøres hjemme? Den aller første hjelpen til mistenkt hjerteinfarkt består av følgende stadier:

  • sikre fred
  • Skapelse av forhold for luftinnstrømning;
  • ring en ambulanse;
  • en tablett av "Nitroglycerin" (ikke med hypotensjon!) og "Aspirin";
  • kontroll av blodtrykk.

  Livet etter en mikroinfarkt

  Etter å ha overlevd en mikroinfarkt, bør en person tenke på sin livsstil.

  Et annet infarkt kan skje når som helst, og det vil ikke nødvendigvis være småfokus.

  Hva skal gjøres for å gjøre gjenopprettingsprosessen raskere og lettere etter en hjertekatastrofe og forhindre tilbakefall og komplikasjoner?

  • Fortsett hjemme for å gjennomgå et behandlingsforløp i henhold til legenes forskrift. Kanskje, legemidlet må tas hele livet, som i hypertensive sykdommer.
  • Det er obligatorisk å inkludere i dagens regime, fysiske øvelser, som starter med lungene og gradvis beveger seg til moderat. Men du må ikke tillate overdreven overbelastning, alt skal være morsomt og ikke gi ubehag.
  • Følg dietten. Ekskluder produkter som fører til kolesterolavsetning og svekkelse av blodkar (fett, salt). Berik dietten med kalium, magnesium, grønnsaker og frukt.
  • Mye hvile, lær å styre din mentale tilstand, finn en kilde til positive følelser.
  • Overvåk blodtrykket.
  • Behandle kroniske sykdommer.
  • Styr immunitet.
  • Bruk folkemetoder for å styrke kardiovaskulærsystemet.
  • Unngå fedme. Bekjempe vekt.
  • Følg sukkeret i blodet.
  • Ikke røyk, gi opp alkohol.

  En mikroinfarkt er det første skrittet til ytterligere komplikasjoner, for eksempel i form av et annet hjerteinfarkt (allerede omfattende) eller en mulighet til å forandre livet til det bedre? Hva blir prognosen, avhenger i stor grad av personen selv. Noen gjennomgår rehabilitering, overvinne konsekvensene av katastrofen og gå tilbake til det normale livet med noen begrensninger. Andre trekker ikke egnede konklusjoner og finner seg igjen igjen på sykehuset (i beste fall).

  Hvis du bygger din livsstil riktig fra en ung alder, kan du forhindre sykdommen, selv om det er arvelig disposisjon, men mange kan ikke overleve etter et stort hjerteinfarkt.

  Les Mer Om Fartøyene