Symptomer og første tegn på hjerneslag hos kvinner, førstehjelpsregler

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er symptomene - forløperne og de viktigste symptomene på hjerneslag hos kvinner. Førstehjelp i tilfelle et slag mot seg selv og en utenforstående.

Symptomer og tegn på slag hos kvinner og menn er de samme, den eneste forskjellen er at kvinner oftere ikke tar hensyn til forløperne til et slag og bærer dem på føttene.

Symptomer er forløpere av stroke hos kvinner

Dette er tegn som ikke nødvendigvis indikerer at en person vil sikkert ha et slag. Men når de ser ut, bør du umiddelbart søke hjelp fra en lege. Forløpene av slag tyder på utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. Hvis du ikke kontakter en spesialist i tide, har du stor risiko for hjerneslag eller transient iskemisk angrep (TIA) i hjernen (mikroslag).

 • hyppige angrep av svimmelhet;
 • vedvarende hodepine;
 • støy i ørene;
 • glemsomhet, absent-mindedness;
 • dumhet av hender, føtter;
 • Awkwardness av bevegelser (svekket koordinering).

Hvis disse tegnene ikke går bort innen noen uker, spør kardiologen om hjelp med årsaken til utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen.

De viktigste manifestasjoner av slag

Dette er tegn på en patologi, takket være at du kan kjenne igjen hjerneslaget selv.

Symptomer på et slag, de første tegnene

Stroke er et ødeleggende brudd på normal tilførsel av hjernen, noe som forårsaker hjernevævs død på grunn av mangel på oksygen og de nødvendige næringsstoffene. Det oppstår når blodstrømmen til hjernen stopper eller reduseres betydelig.

Etter at en del av nervecellene dør, mister kroppen en av funksjonene som de døde cellene reagerte på: lammelse, tap av tale og andre alvorlige lidelser oppstår. Når fartøyene er tilstoppet, er det et iskemisk slag, med brudd - hemorragisk.

Den viktigste metoden for å forebygge sykdommen er streng kontroll over de viktigste risikofaktorene - høyt blodtrykk, dårlige vaner og høyt blodkolesterol.

Årsaker til slag

Årsaken til et slag er et brudd på blodstrømmen til noe område av hjernen på grunn av blokkering (stenose) eller brudd på hjernearterien. Oftere enn ikke skjer et slag i mennesker som lider av problemer med hjertet eller sykdommene som provoserer sykdommer i sirkulasjonssystemet.

Nesten 90 prosent av strekkene er iskemiske, så den vanligste årsaken er cerebral trombose (blokkering av arterien), denne plakk oppstår oftest med aterosklerose. Mangelen på blodstrøm berøver hjerneceller av oksygen og næringsstoffer, celler kan begynne å dø innen noen få minutter.

I tilfelle av hemorragisk form bryter murene til den defekte arterien ut. Det skjer mye sjeldnere enn iskemisk, men farligere. Til provokerende faktorer inkluderer høyt blodtrykk og svake punkter i veggene i blodårene (aneurysmer).

Hvis å karakterisere som helhet, er årsaken til patologi skade på nervceller i hjernen og kontrollerer alle kroppens funksjoner - alt dette fører til alvorlige konsekvenser. Denne sykdommen er leder blant årsakene til menneskelig funksjonshemning og ligger tredje blant dødsårsakene til befolkningen.

Risikofaktorer

Mange faktorer kan øke risikoen for slag. Noen av disse faktorene øker også risikoen for hjertesykdom.

 • i anamnesen til slektninger er det et hjerneslag eller hjerteinfarkt;
 • 55 år og eldre
 • økt blodtrykk og kolesterol;
 • overvekt, diabetes, aterosklerose;
 • dårlige vaner - røyking, alkohol.

Risikoen for patologi bør vurderes i nærvær av en av de ovennevnte faktorer.

De første tegn på et slag hos kvinner og menn

Før starten av et slag, er det nesten alltid symptomer på et brudd på blodtilførselen til hjernen. En sårbarhet av et slag kan være en forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon, eller et forbigående iskemisk angrep.

Hos kvinner og menn kan dette manifesteres av slike tegn som: hodepine, svimmelhet, svakhet. I fremtiden kan kvalme og oppkast oppstå.

Hemoragisk - avviker fra iskemisk ved at skader og ruptur av fartøyet oppstår med økt arterielt trykk, på grunn av at vev av arterien i aterosklerose av karene er ujevnt utslitt. Iskemisk er mer skjult enn hemorragisk, derfor er tegn på iskemisk slag smurt, vokse jevnt eller "flimmer".

De første tegn på hjerneslag hos kvinner:

 • plutselig mistet synet;
 • åpenbart brudd på koordinering;
 • tilbaketrekking av krefter fra hender, føtter;
 • tap av forståelse av ord eller evne til å snakke tydelig;
 • redusert følsomhet;
 • en gradvis økning i de ovennevnte egenskaper.

En kvindeslag, tegnene som noen ganger er ukonvensjonelle i begynnelsen av sykdommen, gjør det ofte vanskelig å diagnostisere sykdommen tidlig, noe som betydelig forsinker tilstrekkelig medisinsk behandling.

Tegn på et mannlig slag:

 • alvorlig hodepine, kan bli ledsaget av oppkast;
 • plutselig svakhet og svimmelhet;
 • vanskeligheter med uttale av tale og miljøoppfattelse;
 • forverring av visjonen;
 • sløret bevissthet;

Hvis patologi påvirker en bestemt del av hjernen, vil det bli forstyrrelser i arbeidet til den delen av kroppen, som det berørte området var ansvarlig for.

Symptomer på et slag

Når følgende spesifikke symptomer på et slag oppstår, bør akuttomsorg straks kreves. Husk også når disse symptomene startet, fordi deres varighet kan være viktig for valg av behandling.

 1. Be personen til å smile. Ved et slag vil et smil være en kurve.
 2. Be om å holde hendene dine oppreist, med muskel svakhet, dette kan ikke gjøres.
 3. Be den berørte personen å si en enkel setning. Under angrepet vil en mann eller kvinne snakke sakte, stammering. Det er som en drunk manns tale.
 4. Be om å stikke ut tungen - spissen er avbøyet mot hjertet i hjernen.

Til denne symptomatologien er forbundet med slike tegn:

 1. Akutt hodepine uten klare årsaker;
 2. Synshemming av ett eller begge øyne;
 3. Forekomst av uventet svakhet;
 4. Misforståelse av tale;
 5. Delvis eller fullstendig lammelse av lemmer.

Symptomer på et kortvarig iskemisk angrep er det samme som for et normalt slag, men varigheten er bare noen få minutter.

Førstehjelp

Pasienter med akutt nedsatt hjernesirkulasjon bør umiddelbart innlagt på sykehus. Før legen kommer, må du umiddelbart ta uavhengige tiltak. Når stroke er den dyreste er de første minuttene av sykdommen, fordi det er på dette tidspunktet at medisinsk behandling kan være mest effektiv.

 1. Legg pasienten på en hevet plattform og løft hodet 30 grader;
 2. Sørg for fri tilgang til frisk luft;
 3. Ta av klærne dine for å unngå å hindre bevegelsen av brystet;
 4. Ved brekninger, vri offerets hode til siden slik at oppkast ikke kommer inn i luftveiene;
 5. Hvis trykket er forhøyet, gi pasienten den nødvendige medisinen, som han vanligvis tar i slike tilfeller;
 6. Ring gjerne ambulansen.

Etter denne sykdommen trenger nesten alle pasienter rehabilitering.

behandling

Behandling av slag er en lang prosess, som består av en rekke medisinske prosedyrer.

Først og fremst er det nødvendig med sykehusinnleggelse, med sikte på å stabilisere pasientens tilstand. I tillegg får pasienten oksygenbehandling, restorativ behandling og rehabilitering ved hjelp av fysioterapi, massasje og fysioterapi.

Etter prioriterte tiltak er slagbehandling fokusert på å hjelpe en pasient til å gjenopprette sin styrke, funksjoner og tilbake til et selvstendig liv. For dette er det et spesielt rehabiliteringsprogram for personer som har hatt et slag.

Konsekvensene av et slag

Stroke kan i fremtiden føre til langvarig koma, lammelse eller parese (muskel svakhet) av musklene på den ene siden eller en del av kroppen, nedsatt intellekt og / eller minne.

De vanligste konsekvensene:

 1. Den mest alvorlige komplikasjonen er lammelse;
 2. Svakhet, stivhet og smerte i musklene;
 3. Krenkelse av koordinering;
 4. Taleforstyrrelser som dysartri og avasi;
 5. Dannelsen av decubitus er prosessen med vevdød på steder hvor huden er under press;
 6. Problemer med oppmerksomhet, oppfatning av informasjon og minne;
 7. Overtredelse av urodynamikk.

Konsekvensene av hjernesirkulasjonsforstyrrelser kan være enten midlertidige eller irreversible, hvor den endelige celledød oppstår.

Forebygging av slag

Den viktigste betydningen for forebygging av patologi er identifisering av risikofaktorer, gjennomføring av anbefalinger fra en lege og overholdelse av en sunn livsstil.

 1. Måle blodtrykket regelmessig
 2. Redusere kolesterol og mettet fett i kostholdet ditt;
 3. Overholdelse av kosthold rik på frukt og grønnsaker;
 4. Kontroll av diabetes;
 5. Fysisk aktivitet og kontroll av egenvekt.

I tillegg, for å forebygge stroke, anbefales det å engasjere seg i psykoregulering, meditasjon og selvhypnose, som vil unngå stress og depresjon, og redusere psykisk press.

Tegn på slag: forløperne, de første manifestasjoner, symptomer og deres klasser, forskjeller i iskemisk og hemorragisk

Hvorfor er det viktig å vite symptomene på et slag? På dette spørsmålet, kanskje, kunne svare på eventuelle high school-elever, fordi nå og da hører vi at noen har blitt plutselig syk, "lammet" menneskets ubevisste plukket opp på gaten "fast" eller i en drøm eller i landet har kommet døden. Som regel spekulere, antar myokardialt infarkt eller cerebral slag (= akutt cerebrovaskulær hendelse (CVA).

Symptomer på to typer slag - iskemisk og hemorragisk (blødning) kan preges av en nevrolog, men tegn på slag og hjerteinfarkt kan differensieres uten å ha høyere medisinsk utdanning. For ikke å bli forvirret i slike situasjoner og, om mulig, være nyttig i nødstilfeller, kan leseren forsøke å lære å bestemme disse forholdene ved å studere de karakteristiske tegnene på et slag.

Troubling hendelser

De første tegn på et slag er i stor grad avhengig av plassering og dimensjoner av ilden iskemi eller blødning, i mindre grad - fra sin art.

Med mindre symptomene på blødning er noe lysere og raskere, og i tilfelle av vanlige lesjoner, opptrer oftere et dødelig utfall.

En person som plutselig følte seg "svak" vi kan påta seg vaskulære problemer i følgende tegn, som kan tas som de første tegn på slag:

 • Nummenhet av kroppsdeler (ansikt, lemmer);
 • hodepine;
 • Tap av kontroll over miljøet;
 • Dobling i øynene og andre synsforstyrrelser;
 • Kvalme, oppkast, svimmelhet;
 • Motor og følsomme forstyrrelser.

Imidlertid er disse symptomene på et slag bestemt (selv av pasienten selv) forutsatt at han er bevisst. I mellomtiden er akutt nedsatt cerebral sirkulasjon ofte blant de første tegnene på synkope, hvor pasienten kanskje ikke kommer ut.

Mistenker en persons symptomer på et slag (skjev ansikt, slurred tale, svakhet i lemmer på den ene siden, desorientering), ikke rist det, prøv å sette eller sitte, spesielt hvis han er i en bevisstløs tilstand. Stroke kan være så alvorlig at uberettigede handlinger bare vil forverre pasientens tilstand.

Riktig oppførsel av andre skal ikke skade pasienten, du må forsiktig gi pasienten en komfortabel stilling, Hvis personen er bevisst, kan du be ham om å smile, vise språket. Unnlatelse av å gjøre disse enkle trinnene, nedsatt bevissthet, talevansker, manglende evne til å flytte eller endre plasseringen av kroppen - de første tegnene på slag, noe som bør gjøre andre umiddelbart ringe akuttmedisinsk tjeneste og vente på ankomsten av medisinske team.

baseline tester for mistenkt slag

Strokes, først og fremst, vent på folk i avanserte år. Men hvis vi skiller dem etter kjønn, så Akutt brudd på hjernesirkulasjonen hos en kvinne skjer senere (etter utbruddet av overgangsalderen, fordi før hun kvinnelig sex er beskyttet av østrogener), mens slag av menn kan være betydelig yngre og i en alder av førti er ikke ansett som en sjeldenhet.

Med tanke på at enhver person kan bli et øyenvitne til katastrofen og fra hans handlinger, kan offerets liv avhenge, først og fremst er det nødvendig å dvele på de vanlige tegn på slag som er typisk for begge typer ONMK.

De første tegn og symptomer på et slag - 4 sjekker

Generelle cerebrale lidelser og nevrologiske lidelser

I en akutt periode med noe slag, identifiserer nevrologer 2 grupper av lidelser.

Grunnlaget for utviklingen av symptomer, kalt obshchemozgovye, ligger hypoksi forårsaket av iskemi (hjerneinfarkt), eller økt intrakranielt trykk på bakgrunn av blødning (hemorragisk slag). Generelle cerebrale symptomer kan mistenkes hvis:

 1. Den sterkeste hodepine;
 2. Kvalme og oppkast;
 3. Forstyrret bevissthet (fra sløvhet til koma);
 4. Kramper.

Neurologiske manifestasjoner av slag, kalt usammenhengende, indikere en lesjon av et bestemt område i hjernen. Hvis du nøye ser på pasienten, så kan de bli lagt merke til ikke bare av en medisinsk arbeidstaker, men også av en person som skjedde for å være i nærheten av sjansen:

 • Brudd eller fullstendig tap av motorfunksjonene på lemmer på siden motsatt lesjonen, reduksjon av senreflekser og muskeltoner (hemiparese eller hemiplegi);
 • På motsatt side av lesjonen kan man observere en følsomhetsforstyrrelse (hemi-hemestesi);
 • Endre stilling av øynene - de ser i retning av siden av lesjonen (parese av øyet), på siden lidelse, er eleven forstørret (mydriasis);
 • Utslipp av hjørnet av munnen og glatthet av nasolabialfoldet;
 • Taleforstyrrelser i tilfelle nederlag av den overordnede halvkule av GM (for høyrehendte mennesker, tale er forstyrret hvis det er problemer i venstre halvkule, i venstrehåndede mennesker, tværtimot - på høyre halvkule);
 • Fremveksten av patologiske reflekser, som er usannsynlig å kunne identifisere en person som ikke har kvalifikasjoner til en nevrolog, slik at de skal identifiseres av en spesialist.

Det er imidlertid svært viktig når det gjelder å forutse hvilken del av hjernen som lider av iskemi eller blødning. Og selv om symptomene på slag er nesten identiske for begge typer ONMI, er det imidlertid forskjellige karakteristiske tegn på slag, som, i tillegg til eksperter, kan være av interesse for våre lesere, avhengig av plasseringen av lesjonssonen.

Lidelse av store aksjer

Sannsynligvis vil leseren fortsatt vil vite hva symptomene på et slag ser ut når en bestemt del av hjernen påvirkes. Tross alt, meldingen om at lidelsen er eksponert, for eksempel, sier frontal- eller temporalregionen seg ikke noe, med mindre du vet hvilke sentre som er på nettstedet og som de svarer på.

Subarachnoid plass

Subaraknoid (eller subaraknoid) plass er et hulrom fylt med cerebrospinalvæske plassert mellom cerebremembranene: myk og subaraknoid.

Blødning i subarachnoid-rommet er alltid ledsaget av hendelser som truer pasientens liv:

 1. En alvorlig hodepine;
 2. Alvorlige cerebrale symptomer;
 3. Utviklingen av koma.

Hjernestammen

Den mest farlige tilstanden er funnet av nevrologer og hjernestamme lidelser, siden i dette området er det svært viktige nervesenter som gir vital aktivitet til organismen, så vel som kjernen i kranialnervene. Sannsynligheten for et dødelig utfall med blødning i kofferten er 90%.

Symptomer på et slag (blødning) med en lesjon av stammen er ganske veltalende:

 • Raskt tap av bevissthet og utvikling av koma:
 • Bilateral lammelse, et brudd på følsomhet;
 • Forstyrrelse av svelgfunksjonen;
 • Forringet pust og hjerteaktivitet.

Ventricles av hjernen

Omfattende blødning i hemisfæren ledsages ofte av et gjennombrudd i hjernens ventrikler, noe som også representerer en reell trussel mot pasientens liv.

Tegn på et slikt slag:

 1. Alvorlig nedsatt bevissthet
 2. En koma.

cerebellum

Massiv blødning i cerebellum (occipital lobe) truer den raske utviklingen av ødem og dets forekomst i de store occipital foramen, som ender i pasientens død.

Symptomer på hjerneslag i hjernen:

 • Intense hodepine i oksipitalområdet;
 • Alvorlig svimmelhet;
 • oppkast;
 • Krenkelse av koordinering av bevegelser (en person mister evnen til å ta en vertikal stilling);
 • Taleforstyrrelser.

Frontal lober

Fordi frontallappene er ansvarlig for et stort antall funksjoner som bestemmer identiteten (selvkritikk, evne til abstrakt tenkning, oppmerksomhet), er de som lider av dette området vist et sett av symptomer, som kalles "frontal psyke":

 1. Endring av personlighet;
 2. Retur av primitive reflekser (gripe, proboscis);
 3. disinhibition;
 4. Angrep av aggresjon;
 5. apati;
 6. Konvulsive anfall.

Generelt er oppførselen av pasienten med det tap av Frontallappens forandrer seg utover gjenkjennelse, men samtidig er det andre symptomer som er karakteristiske for alle typer slag: motoriske og sensoriske forstyrrelser, lammelser, nedsatt tale.

Det mørke området

Når parietalområdet påvirkes, er det først og fremst følelsesmessig følsomhet, evnen til å skrive, lese, telle, orientere i rommet går tapt, en person slutter å gjenkjenne kjente objekter.

Den tidlige lobe

Den timelige lobs lidelse er først og fremst manifestert:

 • Hørselshemmede (døvhet, tinnitus);
 • Å miste evnen til å forstå morsmålet, å oppleve andre lyder (musikk, syngende fugler);
 • hallusinasjoner;
 • Utviklingen av temporal epilepsi.

Selvfølgelig er det umulig å beskrive lidelsen til alle hjernestrukturer separat, spesielt siden de vanligste tegn på slag er mer eller mindre karakteristiske for lesjoner i noe område av nervesystemet.

Hva ser nevrologeren på?

Ved hvilke tegn oppdager den behandlende legen hvilken del av hjernen ulykken oppstod? I frontal eller parietal lobe? Eller forbyr Gud, i kofferten? Selvfølgelig vil vi ikke kunne forstå alle subtilitetene i nevrologisk vitenskap ved hjelp av en liten, men det vil nok være mulig å lære noen av hemmelighetene til diagnosen.

Mange mennesker i ikke-medisinske yrker har sikkert hørt at slag er iskemiske og hemorragiske. Er det mulig å skille dem fra en person som ikke har medisinsk utdanning? Mest sannsynlig - nei, og nevrolog, ser på pasienten, eller inspisere fanget den og sjekke reflekser neppe trygt kan påstå at det er all grunn til å ta med hjerneslag til en bestemt type (hjerneinfarkt, blødning). I alle fall i løpet av diagnostiske søk blir nødt til å ty til hjelp av flere verktøy og laboratoriestudier (CT scan, fundus, koagulasjon, spinalpunksjon, og andre.). Kriteriene som legen vil stole på, presenteres i tabellen under.

Til ovennevnte ikke ser ubegrunnet, vil vi prøve i de neste avsnittene, noen sammenligning av etiologi, patogenese og symptomer på iskemisk og hemoragisk hjerneslag.

Iskemisk berøring - akutt form for cerebral iskemi

Hjerneinfarkt, som representerer en alvorlig form for cerebral iskemi, oftest skjer på bakgrunn av den aterosklerotiske prosessen, skade hjernen fartøy, og relatert til prosessen med hypertensjon, dvs. mennesker i alderen, tynget med en masse av helseproblemer, men ikke alltid gi denne vissheten bør verdier. Mange av dem har cerebral ischemi skjer i den kroniske form, ledsaget av periodisk hodepine, svimmelhet, hukommelse og oppmerksomhet. Noen progressiv prosess danner den intellektuelle og psykiske lidelser, som fører til uførhet.

Andre grunner som fører til utvikling av akutt cerebral sirkulatoriske lidelser, omfatter: vaskulitt, medfødt cerebral vaskulær, diabetes, revmatisme, dårlige vaner, et brudd av systemiske hemodynamikk (CHD, hjerterytmeforstyrrelser med en tendens mot tromboembolisme, hemostatiske system problemer). Det er umulig å ignorere faktorer som hovedsakelig tyder på akutt cerebral iskemi:

 1. Alder etter 50 år (og for menn - og enda tidligere) - i slike år kan sjeldne pasienter skryte av rene fartøy, fravær av skift i lipidspektret og normalt arterielt trykk;
 2. Økt viskositet av blod og dens langsomme bevegelse langs karet
 3. Brudd på fettstoffskiftet - bane av våre liv (menopause hos kvinner i denne sammenheng legger problemer: fallende østrogennivå, få vekt raskt voksende aterosklerotiske prosessen, økt blodtrykk - en risiko for iskemisk slag);
 4. Hematologisk patologi, ledsaget av økt blodpropp og dermed økt (ofte unødvendig) dannelse av blodpropper;
 5. Cervikal osteokondrose og alle dens konsekvenser (for eksempel vertebro-basilær insuffisiens);
 6. Uvillighet til å dele med de skadelige vaner som er oppnådd i ungdommen, blant annet hovedrommet tilhører røyking.

I mellomtiden har det lenge vært bemerket at iskemiske slag hos mennesker med den ovennevnte patologien ofte forekommer mot bakgrunnen av stress, angst, skrekk, det vil si følelser for sykdomsutviklingen spiller en viktig rolle.

Iskemisk berøring = hjerneinfarkt

iskemisk slag, leger kalt cerebralt infarkt, fordi den er basert hovedsakelig ligger trombose, cerebral vaskulær plakk på stedet for skaden. Brudd på integriteten til endoteldekselet på plakkene fører til overhengende trombose og lukning av arterie lumen. I området av dårlig blodstrøm opphører ernæring av vev, skjer dyp hypoksi med nekrose - det vil si cerebral infarkt eller hjerneinfarkt.

Det skal bemerkes at iskemisk berøring, i motsetning til hemorragisk slag, ofte har forløpere, inkludert følgende symptomer som du allerede kan ta for de første tegnene på et slag, men fortsatt truende:

 • Svimmelhet, generell svakhet;
 • Hodepine kan være tilstede, men alvorlighetsgraden er vanligvis ganske svak, så pasienten fokuserer ikke på hans oppmerksomhet på dette symptomet;
 • Pulsen er svak;
 • Blodtrykk senket;
 • Kroppstemperatur normal (eller subfebrile);
 • Kortvarig lidelse av bevissthet (i øyeblikket utviklingen av dagens ONMK på en iskemisk type holdes bevisstheten som regel);
 • Mørke i øynene;
 • Forløpende parese og parestesi.

Fravær av blodtilførsel i en hvilken som helst del av hjernen (utbruddet av et nåværende hjerneinfarkt) manifesteres ganske raskt og danner en akutt tilstand.

Forløpende iskemisk angrep (TIA) er et midlertidig angrep med symptomer på et sant iskemisk slag. Betingelsen kan passere uten konsekvenser, men krever umiddelbar behandling og nært tilsyn under tilsyn av en spesialist

De første tegnene på et slag er praktisk talt det samme som for en TIA:

 1. Personen føler seg sterk svimmelhet;
 2. Kvalme kommer ofte etterfulgt av oppkast;
 3. Talen blir utydelig (språket "snubler");
 4. I de fleste tilfeller er visjonen svekket;
 5. Ansiktsområder (og hele kroppen), innerverte fra det berørte området, vokser nummen;
 6. Oppmerksomhet er trukket på brudd på orientering i tid og rom, pasienten kan ikke huske sin alder, bostedsadresse osv.
 7. Ikke gjør deg selv vente lange nevrologiske symptomer, manifestert av forsvunnet følsomhet, utseendet av patologiske reflekser, motoriske lidelser.

Nevrologiske symptomer er ikke en del av den obligatoriske kunnskap om mennesker som faglig aktivitet er langt fra medisin, men tydeligvis det kan være merkbar, spesielt hvis du prøver å pin eller nål litt prikking lemmer av pasienten - i strid med følsomhet på skuddene han ikke reagerer.

Hemorragisk slag er alltid en alvorlig tilstand

Utbruddet av hemorragisk slag, i prinsippet preget av de samme tegnene som er karakteristiske for hjerneinfarkt. Sant han:

Oftere ledsaget av tap av bevissthet, en raskere utvikling av hjerneslagssymptomer, alltid en betydelig nevrologisk lidelse.

Dette skyldes det faktum at i dette tilfelle den cerebrale sirkulasjon blir forstyrret på grunn av brudd i den vaskulære veggen og brudd av blod eller hematom dannelse som følge av impregnering av nervevevet med blod.

Hvis du har lidd et stort fartøy og lesjon området opptar en betydelig del av størrelsen, vil det snart bli etterfulgt av en rask økning i intrakranielt trykk, og dermed den raske utviklingen av nevrologiske symptomer. Således er de kliniske manifestasjoner av akutt slag av hemoragisk type er på grunn av, fremfor alt, plassering og størrelse av lesjon og utvikle seg, avhengig av hvilken hjernestrukturer er påvirket av patologiske prosesser, det vil si, de første tegn på slag punkt til den lidende en eller annen måte hjernens funksjon. I mellomtiden, Ofte virker motor- og sensoriske forstyrrelser i forgrunnen.

Stroke og blødning hva er forskjellen?

Noen mennesker feiler hvem som legger et "likt" tegn mellom blødninger og slag, siden disse ikke er akkurat de samme konseptene, selv om hemorragisk slag er alltid blødning, og blødning er ikke alltid et slag.

Akutt cerebrovaskulær hemoragisk type slag som kalles hemoragisk eller hematom dannelse på grunn av brudd i den behandlingsbeholder eller impregnering av nervevev gjennom blodkarveggen i bakgrunnen av høyt blodtrykk i pasienter med hypertensjon, og flere etter hypertensive kriser. Det bør bemerkes at veldig ofte hypertensive krise er årsaken til blødning i hjernen - lange fartøyet vegger kan "tolerere", men de har en ny krise, gjennomgår patologiske endringer, kan ikke tåle trykket og sprakk.

Med hensyn til sekundære blødninger som følge av virkningene av andre årsaksfaktorer (antall patologiske tilstander som er relatert til vedvarende økning i blodtrykk eller forandringer i blodårer), med hensyn til disse hendelsene er manifestert, forresten, symptomene på et slag, ordet "slag", som en regel, ikke brukt.

Nesten alltid plutselig og uventet

Det er usannsynlig at pasienter med en historie med hypertensjon, hyppige hypertensive kriser eller aneurismer og vaskulære misdannelser, som folk kanskje ikke vet, bygge for seg selv er ikke lyse utsikter som et slag. Som regel håper enhver person alltid at problemene kan skje med hvem som helst, men ikke med ham, refererer så ofte til hans hypertensjon og Creasy lett. Men når det leveres til sykehuset og kom en pasient hører den fryktede ordet "slag" i forhold til seg selv, begynner grunn til å lure på hva han fikk denne triste skjebne. Dessverre vrir lignende resonnement i tilfelle av akutte cerebrovaskulære ulykker er langt fra alle pasienter. Hemorragisk type sykdom gir ofte ingen sjanse for livet.

årsakene til hemorragisk slag - blodsukkeret med ødeleggelsen av karveggen, på grunn av misdannelser og på grunn av aneurysmbrudd

Hemorrhagic Stroke "yngre" iskemisk, er hans plutselige opptreden i yngre pasienter ikke overraskende eksperter. I motsetning til dette, cerebralt infarkt, slag skjer vanligvis i løpet av dagen på bakgrunn av høyt blodtrykk, og, som en regel, mennesker av overhengende fare er ikke et forvarsel, det vil si for det slag av blødnings type er ikke kjennetegnet ved tilstedeværelsen av forløpere, slik tilfellet er med GM iskemi.

På denne måten, De første tegn på et slag (hemorragisk type):

 • Bevisstap på tidspunktet for hoppet i blodtrykk (mot en krisesituasjon, belastning - emosjonell eller fysisk);
 • Vegetative symptomer (svette, feber, rødhet av ansiktet, sjelden blek hud);
 • Brudd på pust og hjerterytme;
 • Mulig utvikling av koma.

Hovedårsaken er forekomsten av blødning, arteriell hypertensjon, representerer en betydelig rolle i dannelsen av slag forekomst forutsetninger for å aneurismer og misdannelser. I tillegg er dens bidrag til utviklingen av denne type slag gjør denne patologi, slik som diabetes mellitus, svekket lipid-profil, hematologiske sykdommer, ledsaget av en reduksjon i blodpropper, arvelighet og, selvfølgelig, den aterosklerotiske prosess, noe som er en meget negativ effekt på tilstanden i den vaskulære vegg (sårdannelse, tynning ). Bruk av antikoagulantia, platehemmere og fibrinolytiske midler, samt manglende evne og vilje til å gi opp dårlige vaner - faktorer, som i sin tur kan også føre til denne alvorlige sykdommen.

Diagnose og behandling

Uten å se på det faktum at ordet "slag" er ofte til stede i leksikon med legene, pasientene selv og deres pårørende, i kolonnen "diagnose" Dette konseptet kan neppe bli funnet. Ambulansedokaten vil skrive kort: ONMK, og nevrologen, som følger sin terminologi, vil levere en av følgende diagnoser:

 1. hematom;
 2. Hemorragisk impregnering;
 3. Et hjerneinfarkt.

I tillegg vil noen av disse ordene legges til informasjon om plasseringen av lesjonen, som, som nevnt ovenfor, har en prediktiv verdi.

Jeg vil trekke leserens oppmerksomhet på at behandling av hjerneinfarkt og hemorragisk slag i enkelte stillinger kan betraktes som det motsatte.

For eksempel, foreskrevet for ischemiske antikoagulanter vil være ødeleggende blødning som ytterligere utvide størrelsen på lesjonen (hematom eller impregnering).

Prøver å behandle akutt iskemisk hjerneslag, basert på erfaringene til venner og naboer, til noe godt vil ikke, selv om de første tegnene på slag er ikke spesielt skremmende på grunn av lav alvorlighetsgrad. Bare akutt medisinsk behandling i den akutte fasen og den strenge gjennomføring av den behandlende lege i restitusjonsfasen vil bidra til å minimalisere de gjenværende effekter som er mer eller mindre til stede til enden av livet til pasienten.

Stroke - hva det er, de første tegnene, symptomene hos voksne, årsakene, konsekvensene, behandlingen og forebyggingen av hjerneslag

Hva er det Stroke er en akutt forstyrrelse i hjernens sirkulasjon, noe som fører til en vedvarende fokal hjerneskade. Kan være iskemisk eller hemorragisk. Patologi er ledsaget av akutt nedsatt hjernesirkulasjon, vaskulær og CNS-skade. Hvis den normale blodstrømmen forstyrres, blir næringen av hjernenusceller forverret, og dette er veldig farlig, siden orgelet virker ved stadig å levere oksygen og glukose til det.

La oss vurdere hvilke tegn som er karakteristiske for et slag, hvorfor det er viktig å hjelpe en person i de første minuttene av symptomstart, og hva er de mulige konsekvensene av denne tilstanden.

Hva er et slag?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Stroke er et akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, noe som forårsaker skade og død av nerveceller.

Under det "terapeutiske vinduet" (konvensjonelt kalt de første 3-6 timer etter et slag), er det mulig å forhindre de irreversible konsekvensene av iskemi og celledød ved terapeutisk manipulering.

Stroker forekommer hos enkeltpersoner i et bredt aldersområde: fra 20-25 år til alderdom.

 • Konstruksjon eller blokkering av blodkarene i hjernen - iskemisk slagtilfelle;
 • Blødninger i hjernen eller i membranene - hemorragisk slag.

Frekvensen er ganske høy, den øker med alderen. Dødelighet (dødelighet) fra stroke forblir svært høy. Behandlingen er rettet mot å gjenopprette den funksjonelle aktiviteten til nevroner, redusere påvirkning av kausative faktorer og hindre gjentakelse av en vaskulær katastrofe i kroppen. Etter et slag er det svært viktig å utføre rehabilitering av en person.

Tegn på sykdommen må være kjent for hver person for å kunne reagere i tide på en hjernekatastrofe og å ringe et ambulanseteam til seg selv eller kjære. Å vite de grunnleggende symptomene kan redde en persons liv.

Det er 2 hovedtyper av slag: iskemisk og hemorragisk. De har fundamentalt forskjellige utviklingsmekanismer og trenger radikalt forskjellige tilnærminger til behandling. Iskemisk og hemorragisk slagtak opptar henholdsvis 80% og 20% ​​av totalpopulasjonen.

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

Iskemisk slag

Iskemisk hjerneskade forekommer i 8 tilfeller ut av 10. De lider hovedsakelig fra eldre, etter 60 år, oftere menn. Hovedårsaken er en blokkering av blodårene eller deres langvarige spasmer, noe som fører til at blodtilførselen og oksygen sultes opp. Dette fører til død av hjerneceller.

Denne typen sykdom kan utvikle oftere om natten eller om morgenen. Dessuten er en korrelasjon med den foregående økte emosjonelle (stressfaktor) eller fysisk aktivitet, alkoholforbruk, blodtap eller progresjon av en smittsom sykdom eller fysisk prosess.

Hemorragisk slag

Hva er dette? Hemorragisk slag er resultatet av blødning i hjernesubstansen etter skade på fartøyets vegger. Brudd på funksjonell aktivitet og død av nevrocyter i dette tilfellet skyldes hovedsakelig at de klemmer seg med hematom.

Forekomsten av hemoragisk slag er forbundet hovedsakelig med diffus eller isolerte cerebrale vaskulære lidelser på grunn av vaskulær vegg som mister sin elastisitet og blir tynnere.

Det er ofte ledsaget av bevissthetstap, raskere utvikling av hjerneslagsymptomer, alltid signifikante nevrologiske lidelser. Dette skyldes det faktum at i dette tilfelle den cerebrale sirkulasjon blir forstyrret på grunn av brudd i den vaskulære veggen og brudd av blod eller hematom dannelse som følge av impregnering av nervevevet med blod.

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

I 5% tilfeller av utvikling av et slag er det ikke mulig å finne ut hvilken type og mekanisme for utvikling. Uavhengig av type slag, er dens konsekvenser alltid det samme - en skarp, raskt utviklende nedsatt funksjon av hjernegionen på grunn av død av noen av sine celler i nevrocyter.

De første tegn på et slag i en voksen

Tegn på et slag bør være kjent for alle mennesker, uavhengig av tilgjengeligheten av medisinsk utdanning. Disse symptomene er først og fremst knyttet til brudd på innervasjon av hodet og musklene i kroppen, så hvis du har mistanke om et slag, spør personen til å utføre tre enkle trinn: smil, løfte hendene, si noen ord eller en setning.

En person som plutselig følte seg "svak", kan vi antage vaskulære problemer ved hjelp av følgende tegn, som kan tas for de første tegnene på et slag:

 • Nummenhet av kroppsdeler (ansikt, lemmer);
 • hodepine;
 • Tap av kontroll over miljøet;
 • Dobling i øynene og andre synsforstyrrelser;
 • Kvalme, oppkast, svimmelhet;
 • Motor og følsomme forstyrrelser.

Det skjer at et slag opptrer plutselig, men oftere skjer det mot bakgrunnen for harbingers. For eksempel, i halvparten av tilfellene, er iskemisk slag foran transiente iskemiske angrep (TIA).

Hvis minst tre av følgende symptomer gjentas en gang i uka eller oftere i løpet av de siste tre månedene, er det nødvendig med øyeblikkelig legehjelp:

 • Hodepine, som ikke har noen spesifikk lokalisering, og oppstår når tretthet eller værkatastrofer forekommer.
 • Svimmelhet, vises i ro og øker med bevegelse.
 • Tilstedeværelsen av støy i ørene, både permanent og forbigående.
 • "Feil" av minne for hendelser i den nåværende tidsperioden.
 • Endring i intensiteten av arbeidskapasitet og søvnforstyrrelser.

Disse symptomene bør betraktes som forløpere av slag.

Hvordan gjenkjenne et slag?

For å gjenkjenne denne sykdommen, vær oppmerksom på følgende punkter:

 1. Ta en nærmere titt, spør om du ikke trenger hjelp til en person. En person kan nekte, fordi han forstod ikke hva som skjedde med ham. Talen til en person med et slag vil være vanskelig.
 2. Be om å smile hvis hjørnene på leppene ligger på forskjellige linjer og smilet ser merkelig ut - dette er et symptom på et slag.
 3. Rist en persons hånd, hvis et slag oppstår, blir håndtrykket svakt. Du kan også be om å hente opp hendene dine. En hånd vil falle ned spontant.

Når du identifiserer tegn på et slag i en person, ring umiddelbart etter en ambulanse. Jo raskere kvalifisert hjelp er gitt, desto større er sjansene for å eliminere konsekvensene av denne sykdommen.

årsaker til

Leger identifiserer to hovedårsaker til slag. Dette er forekomsten av trombi i sirkulasjonssystemet og tilstedeværelsen av kolesterolplakk som kan blokkere blodkarene. En pasient kan forekomme hos en sunn person, men denne sannsynligheten er ekstremt liten.

Patologi utvikles som en komplikasjon av det underliggende hjerte og karsykdommer, samt under påvirkning av ugunstige faktorer:

 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • tromboembolisme;
 • hypertensjon (arteriell hypertensjon);
 • revmatisk hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • hjerteoperasjon;
 • konstant stress;
 • vaskulære svulster;
 • mottak av visse typer narkotika;
 • alkoholisme;
 • røyking,
 • aneurisme av cerebral arterien.

Utviklingen av komplikasjoner er mulig og mot bakgrunnen av generell trivsel, men ofte oppstår svikt i kompensasjonsmekanismer i tilfeller der lasten på fartøyene overskrider et visst kritisk nivå. Slike situasjoner kan knyttes til hverdagen, med tilstedeværelse av ulike sykdommer, med ytre omstendigheter:

 • en abrupt overgang fra en utsatt stilling til en stående stilling (noen ganger nok til å passere inn i en sittestilling);
 • tett mat;
 • badestamp;
 • varm sesong;
 • økt fysisk og psykisk stress;
 • hjertearytmi
 • en kraftig nedgang i blodtrykket (oftest under påvirkning av legemidler).

Men den vanligste årsaken til et slag er ansett for høyt blodtrykk. 7 av 10 personer som lider av blødninger er personer med høyt blodtrykk (blodtrykk over 140 til 90), et brudd på hjertet. Selv harmløs atrieflimmer blir årsaken til dannelsen av trombi, noe som fører til brudd på blodstrømmen.

Symptomer på et slag

Kliniske manifestasjoner av slag beror på lesjonens type, plassering og størrelsesorden.

Symptomer på hjerneslag hos voksne:

 • Tegn på et nærliggende slag begynner med hodepine og svimmelhet, som ikke forklares av andre årsaker. Mulig tap av bevissthet.
 • Tapet på evnen til å tydelig uttrykke sine tanker i ord er et av de karakteristiske symptomene. En person kan ikke si noe klart eller til og med gjenta et enkelt uttrykk.
 • Pasienten kan starte oppkast, så vel som med hjernerystelse.
 • Støy i hodet.
 • Det er glemsomhet, en person vet ikke eller husker ikke hvor han gikk, hvorfor han trenger ting han holder i hendene. Utad dette manifesteres av fravær og forvirring.
 • Visuelt er symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen synlige på ansiktet av en person. Pasienten kan ikke smile, ansiktet er forvrengt, kanskje det ikke kan lukke øyelokket.

Det er syv hovedsymptomer før et slag, noe som tydelig viser denne sykdommen:

 • Skewed ansikt (asymmetrisk smil, skråt øye).
 • Inkonsekvent tale.
 • Døsighet (apati).
 • Skarpe smerter i hodet og ansiktet.
 • Synshemming.
 • Lammelse av ekstremiteter.
 • Krenkelse av koordinering.

Tegn på pågående stroke kan være svært variert, så det er verdt å være svært oppmerksom på hvilke symptomer før et slag forekommer hos en person.

 • plutselig bevissthetstap,
 • generaliserte kramper,
 • brudd på respirasjon med fokal symptomatologi og nevrologiske lidelser i fremtiden (taleforringelse, følsomhet, koordinering av bevegelse, epileptiske angrep).

I tillegg, med iskemisk angrep hos mennesker, kan reflekssvelging og tale forverres. Derfor kan pasienten begynne å stamme, ikke snakkes klart.

På grunn av nederlaget i ryggraden (vertebral) kan pasienten utvikle en koordineringsforstyrrelse, så han vil ikke være i stand til å bevege seg selvstendig eller til og med sitte.

 • Bevisstap på tidspunktet for hoppet i blodtrykk (mot en krisesituasjon, belastning - emosjonell eller fysisk);
 • Vegetative symptomer (svette, feber, rødhet av ansiktet, sjelden blek hud);
 • Brudd på pust og hjerterytme;
 • Mulig utvikling av koma.

Det er verdt å tenke på at hvis det er tegn på et slag, er tiden for irreversible forandringer i hjernen allerede påbegynt nedtellingen. De 3-6 timene, som skal utføre restaurering av nedsatt blodsirkulasjon og kamp for å redusere det berørte området, reduseres med hvert minutt.

Hvis symptomene på et slag helt forsvinner i perioden opptil 24 timer fra begynnelsen av dets kliniske manifestasjoner, er det ikke et slag, men en forbigående cerebral blodstrømningsforstyrrelse (forbigående iskemisk angrep eller hypertensiv cerebral krise).

Førstehjelp

I hjerneslag krever hjerneblødning en umiddelbar reaksjon på forekomsten, så etter utbruddet av de første symptomene må du utføre følgende handlinger:

 1. Legg pasienten slik at hodet hans blir hevet rundt 30 °.
 2. Hvis pasienten har mistet bevisstheten og var på gulvet, flytt den til en mer komfortabel posisjon.
 3. Hvis pasienten har forutsetninger for oppkast, vri hodet til siden slik at oppkast ikke kommer inn i luftveiene.
 4. Det er nødvendig å forstå hvordan pasientens puls og blodtrykk endres i pasienten. Hvis det er mulig, må du sjekke disse tallene og huske dem.
 5. Når ambulanslaget kommer, må legene indikere hvordan problemene startet, hvor mye verre de føler og ser syke ut, og hvilke tabletter han tok.

Sammen med anbefalinger for prehospital omsorg for hjerneslag bør huske hva som ikke kan gjøres kategorisk:

 • flytte en person eller overføre den til sengs (det er bedre å forlate det der angrepet skjedde);
 • bruk ammoniakk for å bringe pasienten til bevissthet;
 • tvinge til å begrense lemmer når anfall oppstår
 • å gi pasienten medisinske preparater i tabletter eller kapsler som kan bli sittende fast i luftveiene (spesielt hvis han har brudd på svelgfunksjonen).

effekter

De mest karakteristiske problemene som oppstår etter et slag, inkluderer følgende:

 • Forsvarte eller lammede lemmer. Den vanligste manifestasjonen av lammelse av den ene halvdelen av kroppen. Immobilisering kan være fullstendig eller delvis.
 • Spasticitet av muskler. Lemmen holdes i en posisjon, leddene kan gradvis bli tilnærmet.
 • Problemer med taleapparatet: indistinctness og inkoherens av tale.
 • Dysfagi er et brudd på svelgingfunksjoner.
 • Forverring av synsfeltet: delvis synløshet, bifurcation, reduksjon av dekningsområdet.
 • Brudd på funksjonene i tarmen og blæren: urininkontinens eller omvendt manglende evne til å isolere det.
 • Psykiske patologier: depresjon, frykt, overdreven følelsesmessighet.
 • Epilepsi.
 • taleforringelse;
 • umuligheten av en logisk løsning av oppgaven;
 • Manglende evne til å analysere situasjonen
 • svekket evne til å bevege høyre arm og / eller fot;
 • endring i følsomhet fra samme side (høyre) - nummenhet, parestesi;
 • depressivt humør og andre mentale endringer.
 • et dårlig minne, mens talen som regel forblir normal;
 • parese og lammelse på venstre side av kofferten;
 • emosjonell fattigdom;
 • utseendet på patologiske fantasier, etc.

Symptomer på koma

Coma etter et angrep av et slag utvikler seg ganske raskt, akutt og har følgende symptomer:

 • Mannen mistet plutselig bevisstheten
 • Samtidig ble ansiktet hans lilla rødt
 • Pusten ble høyt, hvesende
 • Pulsen ble spent, blodtrykket økt
 • Øyebollene svingte til side
 • Elevene innsnevret eller ble ujevn
 • Elevens reaksjon på lys har blitt treg
 • Muskeltonen ble redusert
 • Det er en sammenbrudd i bekkenorganens funksjoner (urininkontinens)

Hvor mange år lever etter et slag?

Det er ikke noe entydig svar på dette spørsmålet. Et dødelig utfall kan oppstå umiddelbart etter et slag. Imidlertid er det mulig og et langt, relativt fullt liv i flere tiår.

I mellomtiden er det etablert at dødeligheten etter slag er:

 • I løpet av den første måneden - 35%;
 • I løpet av det første året - ca 50%.

Prognosen for slagutfallet avhenger av mange faktorer, blant annet:

 • Pasientens alder;
 • Helseforhold før strekk;
 • Livskvaliteten før og etter et slag;
 • Overholdelse av rehabiliteringsperioden;
 • Fullstendig eliminering av årsakene til slagtilfelle;
 • Tilstedeværelse av samtidige kroniske sykdommer;
 • Tilstedeværelsen av stressfaktorer.

diagnostikk

Diagnostiske tiltak inkluderer:

 • Inspeksjon. Test UZP. Det kalles av bokstavene til de tre første handlingene som pasienten må gjøre: smil, snakk og prøv å heve hånden.
 • Vurdering av pasientens generelle tilstand av en lege.
 • En nøyaktig og operativ studie av pasienten er foreskrevet, magnetisk resonansbehandling eller datatomografi vil hjelpe.
 • Lumbar punktering vil skille mellom hjerneblødning fra andre patologier i hjernen.
 • Datamaskin og magnetisk resonansavbildning brukes til å oppdage et slag, tydeliggjøre sin natur (iskemisk eller hemorragisk), det berørte området, og også å ekskludere andre sykdommer med lignende symptomer.

Behandling og rehabilitering etter et slag

Den optimale tiden for sykehusinnleggelse og igangsetting av terapi er de første 3 timene fra starten av kliniske manifestasjoner. Behandling i den akutte perioden utføres i intensivavdelinger av spesialiserte nevrologiske avdelinger, og pasienten overføres til tidlig rehabiliteringsenhet. Før du etablerer slagtypen, utføres grunnleggende utifferentiert terapi, etter diagnosen har blitt gjort, spesialisert behandling og deretter lang rehabilitering.

Behandling etter et slag inkluderer:

 • gjennomføre et kurs av vaskulær terapi,
 • bruk av narkotika som forbedrer hjernens metabolisme,
 • oksygen terapi,
 • rehabiliteringsbehandling eller rehabilitering (fysioterapi, fysioterapi, massasje).

I tilfelle av et slag, ring øyeblikkelig til en beredskapstjeneste! Hvis du ikke gir øyeblikkelig hjelp, vil dette føre til pasientens død!

For å forhindre komplikasjoner utføres terapi ved hjelp av følgende stoffer:

 • Cerebroprotectors gjenoppretter strukturen av skadede hjerneceller;
 • medisiner for fortynning av blod (vist utelukkende for iskemisk berøring);
 • hemostatika eller hemostatiske midler (brukt med et klart fastslått slag av hemorragisk opprinnelse);
 • antioksidanter, vitaminpreparater og legemidler som forbedrer metabolisme og blodsirkulasjon i vev.

Rehabiliteringsaktiviteter:

 • De utføres fra begynnelsen av strekningen og fortsetter med bevaring av det neurologiske underskudet gjennom hele livet med deltagelse av pasienten, teamet til medisinske arbeidere og slektninger;
 • riktig pleie av pasientens kropp, bruk av spesielle enheter;
 • respiratorisk gymnastikk (for å forebygge lungebetennelse);
 • så tidlig som mulig aktivering av pasientens motorstatus, fra kort sitte i sengen til fullverdig fysioterapi;
 • Anvendelse av ulike fysioterapeutiske og andre metoder: elektroprocedurer, massasje, akupunktur, leksjoner med en taleterapeut.

Folk rettsmidler for utvinning av kroppen etter et slag

Før du bruker folkemidlene, må du kontakte legen din. kontraindikasjoner er mulige.

 1. Kanel kanel. Plantens frukter og røtter brukes til å forberede en avkok, som innføres i vanlige bad i behandlingen av lammelse og parese. Kurset er 25 prosedyrer, buljongen helles i vann ved en temperatur på 37-38 ° C.
 2. Bad med salvie etter et slag. 3 kopper urte salvia helle 2 liter kokende vann. La stå i 1 time, spenne og hell på et bad med varmt vann. Ta disse badene hver annen dag.
 3. Veldig nyttig og slik avkok: en teskje knuste tørrpionøtter skal helles et glass kokende vann. Etter dette, fyll i for en time og belastning. Spis en spiseskje buljong 5 ganger om dagen.
 4. Bay olje. Dette preparatet er utarbeidet på denne måten: 30 g løvblad skal fylles med et glass vegetabilsk olje. Insister 2 måneder, med hver dag trenger banken å bli rystet. Oljen må filtreres og deretter kokes. Det anbefales å gni blandingen til lammede steder.

forebygging

Stroke er en av de sykdommene som er lettere å forebygge enn å behandle. Strokeforebygging består av:

 1. Advare det kan være ved hjelp av rasjonell organisering av arbeid og hvile, riktig ernæring, søvn innstilling, normal psykologisk klima, kontroll av natrium i kosten, tidlig behandling av hjerte- og karsykdommer: iskemisk hjertesykdom, høyt blodtrykk.
 2. Den beste måten å unngå stroke er å forhindre atherosklerose og andre kardiovaskulære sykdommer. Det er viktig å overvåke blodtrykket og sjekke om diabetes.
 3. Ta om nødvendig medisiner som forbedrer hjernenes mikrosirkulasjon, og også bruk av medisiner som forhindrer mangel på oksygen (hypoksi) i hjernen som foreskrevet av legen.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene