Kardiale manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni og deres spesifisitet

Hva betyr kardiovaskulær dystoni og hvor å finne den mest komplette informasjonen om det? Mest sannsynlig, her vil det dreie seg om neurokirkulatorisk dystoni (vegetativ-vaskulær dystoni) og andre navn på dette omfattende og utbredt symptomkompleks.

Snarere betyr navnet hjerte type Nevrologisk dystoni (vegetativ-vaskulær dystoni), eksisterende i den gamle klassifikasjonsveiledningen.

Hva betyr denne "mystiske" sykdommen?

Kardiovaskulær dystoni er også et symptomatisk kompleks karakterisert ved et rikt klinisk bilde, når en person ikke kan svare på spørsmålet "hva plager deg", selv om det er mange klager. Det kan være:

 1. Reduksjon eller økning av arteriell trykk;
 2. Skarp forandring i hudfarge;
 3. Angrep av mangel på luft;
 4. Hyppig synkope
 5. Takykardi eller bradykardi;
 6. Hodepine forbundet med meteorologiske forhold (som regel tolererer pasienter ikke endringer i atmosfærisk trykk);
 7. Svimmelhet, spesielt med skarpe sving i hodet;
 8. Brudd på termoregulering, som er spesielt uttalt hos barn under smittsomme prosesser.
 9. Reaksjoner av en psykogen karakter (irritabilitet, spenning, tearfulness, frykt);
 10. Endringer fra mage-tarmkanalen (diaré eller forstoppelse, flatulens, kvalme);
 11. Dyskinesi i galdeveien;
 12. Palpitasjon og dyspné.

Imidlertid vurderer pasientens viktigste symptom hjertesmerter (cardialgia). Det er disse smertene i fravær av åpenbar patologi og indikerer tilstedeværelsen neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk eller blandet type. I denne forbindelse anbefaler vi å studere mer detaljert materiale om nevrokirkulatorisk dystoni.

Nevrologisk dystoni er etablert på grunnlag av omfattende undersøkelse samlet med involvering av beslektede spesialister:

 • En kardiolog, fra hvilken alt vanligvis begynner;
 • Endokrinolog for utelukkelse av sykdommer knyttet til funksjonen av binyrene, hypothalamus og skjoldbruskkjertelen;
 • Oftalmolog for undersøkelse av tilstanden til fondets fartøy.

Pasienten passerer generelle blod- og urintester, biokjemisk analyse, passerer nødvendige instrumentelle studier (EKG, FCG, ekkokardiografi, rheoencefalografi).

Pasienten må være ultralyd (nyre og hjerte). Noen ganger med ultralyddiagnose av hjertet oppdages mitral ventil prolapse. Det er preget av prolapse (avbøyning) av ventilflikene i venstre ventrikel under sammentrekningen.

Utbruddet av prolapse innebærer ofte arvelighet og funksjonelle funksjoner autonomt nervesystem.

"Headmistress" av alle organer

Vanligvis anser vi hjertet for å være en uavhengig "motor" som sikrer menneskeliv. Imidlertid er arbeidet i hjertemusklene og ventilapparatet helt underordnet aktiviteten autonomt nervesystem, det vil si, du kan si "som hun vil, så det vil være" fordi denne VNS innervates hjertet. Kontroll av implementeringen ved hjelp av to avdelinger: sympatisk og parasympatisk, hvem skal "følge" kroppens tilstand, men "vennskap" virker ofte ikke og en "konkurranse" starter, hvor alle prøver å være de første og undertrykke den andre. Som et resultat av denne ukoordinert oppførsel skjer kardiovaskulær dystoni som ICD 10 (International Classification of Diseases) kvalifiserer som Nevrologisk astheni eller autonom dystoni-syndrom.

En slik patologi er diagnostisert selv i barndommen, fordi de merker symptomene på en uforståelig sykdom, tar bekymrede foreldre alvorlige hjertesykdommer og starter en aktiv undersøkelse.

Egenskaper av strømmen hos barn er i langsom fysisk utvikling, de ser syke ut. Forkjølelsen kjører med høy temperatur, etter høsten, følger en lang subfebril tilstand.

Pubertalet for barnet er alltid vanskelig. Omorganisering av kroppen, en forandring i hormonbakgrunnen forverrer løpet av hjerte dystoni hos ungdom, det kliniske bildet er mettet med flere symptomer assosiert med den kraftige funksjonen i det endokrine systemet. Ofte manifestasjonen av neurokirkulatorisk dystoni i denne alderen, tar pasientene selv og foreldrene til tegn på en annen sykdom, noe som er naturlig, med tanke på reduksjonen i effektivitet, skolens ytelse og spredt oppmerksomhet. Imidlertid er disse og andre symptomer (plager, svette, hjertebank) vanlige fenomener for neurokirkulatorisk dystoni av ungdomsårene.

Hvor er årsaken skjult?

Familiens aspekt er til stede i de fleste menneskelige sykdommer. Vegetative forstyrrelser dette gjelder for det første, derfor En av hovedårsakene til hjerte dystoni er arvelig faktor. I tillegg kan forutsetningene for funksjonsfeil i det autonome nervesystemet være:

 1. Hormonale lidelser (i dette tilfellet er forholdet bilateralt: hormonell status kan være årsaken til dystoni, og funksjonell svikt i det autonome nervesystemet kan forårsake hormonell ubalanse);
 2. Pathology of pregnancy, føtale hypoksi, fødselstrauma gir ofte neurokirkulatorisk dystoni hos barn etterpå;
 3. Psykoterapeutisk tilstand og temperament;
 4. Psykotraumatiske situasjoner i familien og i barnas lag;
 5. Utsatt neuroinfections og craniocerebral trauma;
 6. Stress forbundet med en endring i situasjonen;
 7. Endring av klimasone.

Hva kan du forvente av hjerte dystoni?

Nevrologisk dystoni er en sykdom for livet, den kan lekke (latent), det kan gi sjeldne tilbakefall, og kan plage hele tiden. Det bør tas i betraktning at SSD på grunn av ugunstige situasjoner eller med alder kan ha visse konsekvenser:

 • I nærvær av prolapse i sjeldne tilfeller kan bakteriell endokarditt utvikles;
 • Krenkelse av hjerterytmen;
 • Utvikling av hjertesvikt;
 • Arteriell hypertensjon.

Men komplikasjoner med dette skjemaet neurokirkulatorisk dystoni Det er ekstremt sjeldent, og generelt, gunstig prognose. Saker av "selvhelbredende" finner også sted i denne patologien. Den samme ungdomsåren kan være et vendepunkt, for det er ikke for ingenting at du ofte kan høre at "barnet har vokst opp sykdommen."

En lignende situasjon oppstår under graviditet og etter fødsel. I løpet av barnets svangerskap blir dystoniske sykdommer akutte og smertefulle, men etter fødselen glemmer mange kvinner sykdommen.

Hormonell reorganisering i slike tilfeller spiller en avgjørende rolle.

Behandling og behandling

Før behandlingen blir utnevnt, bør kriteriene defineres: hva kan, hva som ikke kan, hvordan man spiser og hvordan man skal organisere arbeid og fritid. Hvis en slik diagnose er gjort til et barn i skolealderen, så er han som regel ikke forlovet i hovedgruppen i fysisk utdanningsklasser. Men for å lede en stillesittende livsstil, betyr det at situasjonen forverres enda mer, så disse barna er engasjert i i gruppene av terapeutisk fysisk trening, hvor kontrollen av respiratoriske og kardiale aktivitet utføres. Voksne liker denne øvelsen selv.

Overholdelse av regimet av arbeid og hvile I nærvær av dystoni, er ikke den siste rollen tildelt. Sove slike mennesker trenger minst åtte timer, så mangel på søvn og overbelastning (spesielt om natten) er kontraindisert. Bedre sovende vil bli hjulpet ved å gå til fots, et varmt valerianbad og varm melk med honning før du går til sengs.

Kostholdet skal være fullt, men ikke irriterende. Skarp, røkt, stekt retter, det er nødvendig, hvis ikke eliminert, så i det minste begrenset. Det anbefales å bruke ferskpresset juice av frukt og grønnsaker rik på vitaminer. Salater fra produkter som inneholder kalium er nyttige.

Men sterk kaffe og te er bedre å erstatte spesielle medisinske avgifter, som i et bredt utvalg av apoteksnettverk. Du kan også samle og tørke deg selv - fordelene med trippel: En hyggelig tur i naturen, kjent med den medisinske floraen av tempererte breddegrader, inntak av stoffer som har medisinske egenskaper.

Hva legen vil legge til

For å "sette på plass" det vegetative systemet eller i det minste for å begrense sin utilstrekkelige "oppførsel", er det umulig å ignorere behandling av fysioterapi og bruk av medisiner. Som regel foreskrives slike prosedyrer av en lege, og han foreskriver også stoffer som regulerer ANS-arbeidet.

Et meget effektivt tiltak for å bekjempe sykdommen er prosedyren akupunktur. Electro, elektroforese med brom og vendelrot, kan sirkulære dusj også bidra til å forbedre pasientens livskvalitet.

Antidepressiva og beroligende midler av vegetabilsk opprinnelse uskadelig, men helt berolige nervesystemet og sørge for en sunn søvn. Imidlertid trenger pasientene i noen tilfeller utnevnelsen av syntetiske stoffer av denne gruppen, som aksepteres i henhold til ordningen og krever forsiktighet.

Bruk av medisiner som reduserer eller øker blodtrykket bør også vurderes nøye. Ellers kan du ikke bare få den forventede effekten, og deretter skape en livstruende situasjon.

Alt er i dine hender

For å få forrang over vegetative lidelser, trenger du bare å prøve:

 1. Unngå fysisk belastning;
 2. Gi en normal søvn;
 3. Lær å takle mental stress;
 4. Engasjere seg i fysioterapi;
 5. Behandlet med folkemidlene og medisiner foreskrevet av lege.

En syk dystoni av alle slag er bundet til aldri å skaffe seg vanlige vaner og lede en sunn livsstil. Dette er garantien for hans velvære.

Tegn på kardiovaskulær dystoni

VSD er et symptomatisk kompleks som forener ulike brudd på funksjonene i det vegetative systemet og er forårsaket av forstyrrelser i deres regulering. Dekryptere VSD neste er en vegeto-vaskulær dystoni. Begrepet "dystoni" refererer til brudd på tonebalansen, slike deler av nervesystemet som sympatisk og parasympatisk, som en kilde til ulike vegetative lidelser.

Den viktigste mekanismen for manifestasjon av symptomer på VSD er stress emosjonell karakter i form av akutt sjokk, langvarig emosjonell opplevelse, som fører til utmattelse av nervesystemet. VSD er preget av flere syndromer av sykdommen, som hjerte-, takykardisk, bradykardisk og arytmisk.

Årsak til årsak

Det er en rekke grunner som forårsaker forskjellige forstyrrelser SSS (kardiovaskulære system), blant disse er smittsomme sykdommer, traume, alvorlig angst, alvorlig kirurgi, blodtap. I tillegg kan fysisk trening, røyking, alkoholmisbruk, kroniske infeksjoner og andre alvorlige sykdommer bidra til utviklingen av IRR.

Mange leger forbinder utviklingen av VSD med en arvelig etiologi. Også dette syndromet kan ha utviklingsgrunnlag og utvikle seg allerede i tidlig barndom i form av ustabilitet av vegetative parametere.

VSD refererer til en bestemt form for neurose, der reguleringen av vaskulær tone er svekket. Dermed er hovedrollen i dannelsen av denne sykdommen tilskrives brudd på hele nervesystemet. Utilstrekkelig bestemmelse av vegetativ karakter er karakteristisk for VSD, som kan utvikle seg med endokrine forandringer i kroppen under ungdomsårene. Generelt er vegetative forstyrrelser i denne alderen manifestert i form av mindre eller alvorlige forstyrrelser i det endokrine systemet.

VSD, for hvilken en hypotonisk type er karakteristisk, diagnostiseres hos ungdom og barn. Årsaken til utviklingen av sykdommen er akselerasjon, hvor S.S.S. har ikke tid til en for raskt voksende organisme for å gi den den nødvendige ernæringen. VSD i denne alderen kan utløses av dårlig arvelighet, feilaktig modus på dagen, konflikt hjemme eller på skolen, og også med overførte smittsomme sykdommer.

Stress er en av de grunnliggende årsakene til fremveksten av VSD. Ved konstant sterk mental og nervøs belastning med moralsk ugunstig miljø kan forstyrrelser fra nervesystemet føre til utvikling av alvorlige sykdommer.

For eksempel kan VSD med hypertensiv type sykdom provosere utviklingen av hypertensjon. Men med normalisering av våkenhet og søvn, tilstrekkelig hvile og begrenset fysisk aktivitet, kan dette bidra til å forsvinne alle symptomer på VSD og føre til utvinning.

Mange negative følelser i form av sinne, irritasjon, irritasjon og angst er årsaken til utviklingen av en vedvarende neurose. Personer med neurose reagerer ganske skarpt til enhver ugunstig situasjon. De er ikke i stand til å bytte, bryte ut av sirkelen av problemer, og det langvarige løpet av slike erfaringer med neurose fører til en negativ strøm av VSD.

Som regel utvikler hypertensjon-type AVS som et resultat av stress forbundet med å styrke den sympatiske delen av nervesystemet. Neuroser, som skyldes intensiveringen av aktiviteten til den parasympatiske delen av nervesystemet, bidrar til utviklingen av en antihypertensiv medisinering.

Årsakene som påvirker forekomsten av IRR inkluderer alkohol og røyking. Nikotin og alkohol er slike giftstoffer som påvirker to viktige menneskelige systemer: nervesystemet og SS. Først og fremst påvirker nikotin blodkarene, med sikte på det vegetative nervesystemet. Det har lenge vært fastslått at nikotin forstyrrer blodtilførselen til blodkarets vegger og fører til permeabiliteten. På grunn av endringer i blodårene virker røykere ukoordinert, feil kar reaksjoner. Røyking kan utløse utviklingen av nevroser, da det reduserer utholdenheten i nervesystemet.

Alkohol er gift av nevrotropisk virkning. Han forstyrrer helt funksjon av nervesystemet, bryter prosesser av metabolismen i kroppen og hjerte, blodkar, og henviser til hovedrisikofaktoren som øker sannsynligheten for IRR.

VSD symptomer

De vanligste typer sykdommer inkluderer kardiologisk og systemisk-neurologisk. Men i utgangspunktet manifesterer alle disse forstyrrelsene seg i en blandet type.

Symptomatologi består av bleking av huden og takykardi, som er ledsaget av øket blodtrykk og redusert intestinal motilitet, samt utseendet av svakhet i bena og skjelving, følelse av angst og angst, som er manifestasjoner av vegetative nevroser.

Videre sympatiske-tonic symptomer opptrer vagoton symptomer som en reduksjon av hjertefrekvensen, ubehag når puste, ansiktsrødming, svette, redusert trykk, varme, svakhet, gravitasjon hode, kvalme og svimmelhet, og andre. Når VSD, er det ulike fysiske symptomer som simulerer Komplekse sykdommer, som hjerteinfarkt og psoriasis. Derfor kan mange sykdommer simuleres ved angrep av vegetoneurose.

Blant de vanligste psykoneurotiske symptomene på VSD er atferdsforstyrrelsene og motivasjonsforstyrrelsene. I dette tilfellet, er pasienter preget av brudd på emosjonell balanse og sove, med bruk av tearfulness følelser av frykt eller angst som når selvpiskingen og manglende evne til å ta en beslutning.

I tillegg til generelle symptomer kan det oppstå respiratorisk syndrom, hvor brystkompresjon og luftmangel forekommer. Samtidig er det hodepine og tinnitus, svimmelhet, samt svimmelhet og svimmelhet. I dette tilfellet utvikler pasienter hypokondrier, de mister interessen for livet og dyper seg inn i seg selv, blir svært irritabel og konflikt uten spesielle grunner.

Som regel klager nesten alle pasienter på depresjon, mangel på følelse av liv og tidligere aktivitet, angst med karakteristisk frykt. Mange er redd av tap av seksuelle forhold og tidligere interesser. Folk som ikke har vært i stand til å ta en beslutning lenge, er engasjert i selv-flagellasjon. Men de mer optimistiske pasientene med VSD har ikke engang mistanke om den underliggende depresjonen i dem. Dette symptomet tillater ikke at pasientene fullt ut eksisterer i samfunnet. Neurotics er i en slik tilstand at de prøver å holde balansen på helse, ikke å la en rekke mennesker er. Samtidig, de stadig føler asteni, kan ikke tolerere ulike belastninger av fysisk og psykisk helse, de utvikler en avhengighet av været, klaustrofobi, så de kan ikke fokusere på sitt ansvar og oppgaver.

Skjult depresjon stoppes bare av psykotrope stoffer. Alle manifestasjoner av dette symptomet på VSD vises og forsvinner spontant med forbedring senere på kvelden. Det finnes flere typer latent depresjon: klassisk i form av typisk depressiv melankoli; brummende; bedøvelsesform apatisk og agitert form.

VSD-tegn

Denne sykdommen har et andre navn - neurokirkulatorisk dystoni, som er preget av forstyrrelser av nevendokrine regulering av funksjonen S.S.S. Slike forandringer som fremkommer som følge av brudd på vegetativsystemet kan føre til utvikling av autonom dystoni. Svært ofte dette manifesteres av SS SS frustrasjon. og forekomsten av vaskulær dystoni.

De første tegn på IRR merket de første dagene etter fødselen, som er manifestert i dårlig vær, overføring, rødhet eller blekhet mens spenningen, fremveksten av sterke svette. Hos barn er VSD vist ved urinvann om natten. Og hos voksne, spesielt hos kvinner, fortsetter endringer fra det nervøse vegetative systemet i form av vegetative kriser. vaskulær dystoni kan utvikles som et resultat av nervøs belastning, og også etter forskjellige infeksjonssykdommer både akutt og kronisk natur, en utilstrekkelig mengde av vitaminer i kroppen, forgiftning og forstyrrelser i nervesystemet.

Tegn VSD kan representere både konstante angrep og paroksysmer av det vegetative-vaskulære systemet. For de konstante tegn på VSD er den innebygde ustabiliteten av nervesystemet karakteristisk. I dette tilfellet tolererer pasientene ikke forskjellige typer vær; på dem blir integlene raskt bleke, røde på grunn av ulike fysiske belastninger eller opplevelser av følelsesmessig karakter; de opplever en rask hjerterytme og svetter veldig mye.

Symptomene inkluderer anfall av smerter i hodet eller i hjertet, hjerterytme, rødhet eller blanche ansikt. Da stiger arterietrykket, hjerteslagene blir mye sterkere, kroppstemperaturen stiger og kulderystelser opptrer. Noen ganger har pasienter med VSD en følelse av frykt for absolutt ingen grunn. I noen tilfeller, pasienter har en svakhet i hele kroppen, de føler seg svimmel og mørke i øynene hans begynner å svette, deres syke, reduserer blodtrykket og pulsen blir mindre. Slike angrep kan vare fra flere minutter til tre timer, som noen ganger forsvinner uten passende behandling.

Med forverring av VSD blir hendene og føttene kalde og våte til berøring med en purpur-cyanotisk skygge. I fingrene er det følelse av nummenhet og skumle kravling, samt prikking og til og med smerte i noen tilfeller. Hos slike pasienter øker følsomheten mot forkjølelse, blir fingrene puffete, spesielt etter langvarig hypotermi av føtter og hender. Angrep øker på grunn av tretthet og angst, og så er det tilstedeværelse av ubehag og generell svakhet.

Et av tegnene på IRR er en synkope. I dette tilfellet er det plutselig mørke i øynene, ansiktet blir blek og svakhet i hele kroppen kommer. Etter dette er det et tap av bevissthet og personen faller. Kramper blir som regel ikke observert.

Avhengig av SS.S. nederlag skille tre hovedtrekk ved IRR. Disse inkluderer hjerte dystoni, hypotensiv dystoni og hypertensive dystoni.

Tegn på den første lesjonen er hjertebank, mangel på luft, takykardi, respiratorisk arytmi og ekstrasystol over området av ventriklene. EKG viser ingen endringer, eller bare t-t endres.

Tegn på antihypertensive dystoni karakterisert ved tretthet, muskelsvakhet, smerter i hodet som følge av sult, kulde i hender og føtter, såvel som tendensen til besvimelse. Pasientene er svært bleke, hendene er kalde og våte, og det systoliske trykket faller under 100 mm Hg.

For tegn på hypertensiv dystoni, er det økt blodtrykk uten endringer i fundus, som er karakteristisk for hypertensiv sykdom. I noen tilfeller klager pasienter om smerte i hodet, hjertebanken og økt tretthet.

VSD typer

Blant de vanligste patologiene i den moderne verden er VSD. Den har flere navn, for eksempel vegetoneurose, et syndrom av vegetativ eller nevrokirculatorisk dystoni. Nesten 90% av sykdommen faller på den yngre generasjonen og på personer i aktiv alder, og kvinner blir sykere oftere enn mannlig befolkning, nesten tre ganger. Om lag 25% av de som er diagnostisert med VSD er terapeutpatienter.

VSD anses ikke som en identifisert sykdom, men en kombinasjon av mange symptomer som forårsaker avvik i arbeidet til visse systemer og organer. Progresjon av lidelser i det nervøse vegetative systemet regnes som årsaken til mange alvorlige sykdommer.

Manifestasjonene av VSD er i de fleste tilfeller avhengige av sykdommene som oppstår i ulike kroppssystemer. De er delt inn i flere grupper: hjerte- eller kardialt, respiratorisk eller respiratorisk, disdynamisk, termoregulatorisk, dyspeptisk, seksuell og neuropsykiatrisk.

Hjertesmerter forekommer i hjertet, og hyppigheten av hjerteinfarkt øker, og det er uregelmessigheter i hjerte muskelfunksjonen med hjertesvikt.

Under åndedrettsendringer er tachypnea bemerket med manglende dyp inspirasjon og utånding, tyngde i brystområdet, angrep av dyspnø som ligner bronkial astma som følge av frykt eller spenning.

I tilfelle av den dysmodynamiske VSD, svinger trykket, bevegelsen av blod gjennom vevet er forstyrret. Brudd på termoregulatorisk karakter karakteriseres av en økning i temperatur til 38 ° C eller en reduksjon til 35 ° C. Slike variabilitet kan være permanent, langsiktig eller kortsiktig.

Dyspeptiske endringer er forbundet med magesmerter, gastriske forstyrrelser som kvalme og oppkast, utbrudd, forstoppelse eller diaré.

For seksuelle patologier er anorgasmia karakteristisk, og fra urinsystemet er det sterk urinering med smerte symptomer.

Neuropsykiatriske sykdommer som er karakterisert ved utseendet av generell svakhet og tretthet, slapp tilstand, og reduserer dermed effektiviteten, er dannet av forskjellig etiologi smerte, svimmelhet, øket sensitivitet for vær endringer, søvnforstyrrelser, angst oppstår et al.

I tillegg er VSD klassifisert i tre typer, for eksempel hjerte-, hypertensive og hypotensive typer.

For hjerte-type VSD er hjertesmerter karakteristiske, noen ganger svært skarpe, brennende og syninger, som for det meste er svært dårlige forankret, og det er også hjertebanken med hjerteforstyrrelser som tungt overføres subjektivt. Hjertetypen av dette syndromet manifesteres noen ganger i form av takykardiangrep, som er ledsaget av kortpustethet og endringer på elektrokardiogrammet. Under stikkende smerter, samt ubehagelige følelser i hjertet, ta Valerian, Validol, Valocordin og Corvalol. Når takyarytmier anbefales å bruke Barvoval, er legemidler Kalia, Corvaldin, Pumpan, Stress-gran, Kralonin, Ignacy, Cardio-gran og Neurohel. Alle har spasmolytiske, vasodilerende og beroligende effekter. Med en økning i blodtrykk og takykardi, kan en positiv effekt oppnås ved bruk av adrenoblokker og reserpin.

For hypotensiv typen VSD karakteristisk tretthet, døsighet og slapp tilstand, svakhet, kulde følelse i hender og føtter, forekomsten av blackout med en skarpt stigende, synkope når blodtrykket under 100/60 mmHg. Art.

VSD hypertensiv type skyldes utseendet av hyppige hodepine, periodiske økninger i blodtrykk til 140/90 mm Hg. Art. og svimmelhet. Hvis du ikke kontrollerer denne typen VSD, kan den utvikle seg til hypertensiv sykdom. Som regel, i dette tilfellet, anbefales det å ta beroligende eller urter, som inkluderer hagtorn, St. John's wort, valerian, Baikal skullcap. Også i form av te, infusjoner eller tinkturer, bruk ledum, astragalus, melissa, søt kløver, pion, salvie, etc. Med hjelp av beroligende midler reguleres inhiberingsprosessen og excitasjonen av sentralnervesystemet. Med hypertensjon inne i skallen med VSD, hjelper mindre dehydreringsterapi med langvarig bruk av diuretika.

For antihypertensive og hypertensive typer VSD anbefaler ikke at du umiddelbart foreskriver antihypertensive syntetiske stoffer eller hypertensive. I begynnelsen er det bedre å bruke urte rettsmidler. Medisiner, for eksempel adaptogener, har en anti-stress-effekt på mobilnivå. For eksempel brukes eleutherococcus til astheniske tilstander, som er ledsaget av hypokondrier og hypokondrier. Men rhodiola rosea øker kroppens motstand til stressende situasjoner og sykdommer, spesielt når hypotonisk type VSD.

Med nevoser og depressioner, som følger med VSD, foreskriver antidepressiva. De bidrar til å lindre astheni og forbedre pasientens følelsesmessige tilstand.

VSD hypertensiv type

I diagnosen av den hypertensive typen VSD er det basert på slike symptomer som svimmelhet, hjertebank, periodisk økning i blodtrykk uten å diagnostisere hypertensjon basert på medisinske undersøkelser og analyser.

For den hypertensive typen VSD er det nesten alltid typisk å øke systolisk trykk innenfor 140 mm Hg. Art. Som regel kommer den tilbake til normal så fort som den stiger. Men den hypertensive typen VSD er veldig farlig ved overgangen til hypertensjon.

Denne typen kan diagnostiseres etter undersøkelse, der andre patologiske endringer ikke oppdages, unntatt forhøyet blodtrykk, og også hvis forskjellige beroligende midler bidrar til å stabilisere trykket. I tillegg, hvis blodtrykket normaliseres helt uavhengig uten medisinering, etter en drøm eller en avslappende hvile.

Det er imidlertid noen aspekter som knytter VSD hypertensive typen med hypertensiv sykdom, så det viser at disse sykdommene er svært nært sammenflettet.

Til å begynne med kan vi anta at den hypertensive typen av AVR er utgangspunktet i begynnelsen av hypertensiv sykdom. Siden brudd på regulering øker muskeltonen i arteriene, og dette er en av hovedårsakene til utviklingen av hypertensjon. I tillegg er VSD hypertonisk type preget av flere symptomer, som er svært lik symptomene på hypertensjon. Dette kan manifesteres ved periodiske økninger i blodtrykk, hodepine, prikker i hjertet og overdreven tretthet. Generelt forekommer spasmodiske trykkfluktuasjoner mot en bakgrunn av liten spenning, mangel på søvn med utviklingen i fremtiden av alvorlig tretthet. Også uten tilsynelatende grunn kan bare det øvre trykket øke, og den nedre vil forbli normal.

Svært ofte hypertensiv type VSD utvikler seg etter en hypotonisk type, slik at de noen ganger setter folk i en dødfallsituasjon. Det er således nødvendig å gjennomgå en medisinsk undersøkelse for å identifisere enten en SVD eller hypertensiv sykdom.

De viktigste symptomer på høyt blodtrykk og type VSD omfatter: deprimerte pasienter med angst og spenning, mangel på luft, hukommelsestap, nervøsitet, fremveksten av søvnløshet eller søvnighet, forstyrret appetitt eller ingen smerter i hodet i form av migrene, meget ofte det er mangel på koordinasjon, angrep av hyppig hjertebank, tremor av ekstremiteter med hevet diaphorese.

Auscultation avslører lyder av en merkelig natur og arytmi, elektrokardiogrammer bestemmer mangelen på kalium. Svært ofte er VSD på denne typen diagnostisert hos ungdom. Voksende ungdommer som er utsatt for VSD, har en tendens til å ha høy vekst, og de har tidlig pubertet. I dette tilfellet spiller ikke den minste rollen den arvelige faktoren.

VSD hypotonisk type

Den konstant tilstand av tretthet, svakhet og generelle utseendet på hele uvilje mot å engasjere seg i de vanlige enkle husarbeid, undertrykte sinnstilstand - det er alle symptomer på VSD på hypoton type, syndrom av XXI århundre, noe som eliminerer patologi av somatiske organer.

Denne sykdommen er en ganske ubehagelig diagnose, som er ledsaget av alvorlig smerte i hodet, svimmelhet, generell svakhet og fullstendig motvilje mot å bevege seg. I tillegg opptrer slike smertefulle opplevelser samtidig med psykologiske avvik. Når det er allmektig med ydmykhet, tillater den hypotoniske typen HPV sykdommen å herske over pasienten.

Symptomatologien til denne typen VSD er svært lik tegn på andre sykdommer, derfor er det ingen slik sykdom separat, men betraktes som et IBD-syndrom. Dermed blir situasjonen litt mer komplisert, siden en person med en HPA i henhold til den hypotoniske typen er praktisk talt sunn. Mange mennesker med denne diagnosen lider av overdreven svette i føttene, ansiktet og armhulen, varierer i en blåaktig nyanse av fingre og palmer som følge av dårlig blodsirkulasjon gjennom karene. Også i slike pasienter er hendene alltid fuktige og kalde for berøring. Nesten alle pasienter er alltid veldig blek, tynn, apatisk, sløv og adynamisk.

Generelt er symptomene på HPA av den hypotoniske typen likt symptomene på respiratoriske sykdommer. Dette manifesteres i mangel på luft, dyp og hyppig pust, samt utandringer, dyspné, problemer med inspirasjon. Det er også en likhet med tegn på sykdommer i fordøyelsessystemet i form av hyppig og vanlig kvalme eller oppkast, avføringssykdommer, bukemøte og hyppig halsbrann. Med de samme symptomene på sykdommer i genitourinary systemet - dette uttrykkes i hyppige oppfordringer om urinering eller forsinkelse, smerte under urinering, brenning i kjønnsområdet, en reduksjon i libido.

Det mest komplekse er symptomene på en psykologisk og følelsesmessig natur. Det kliniske bildet av angst, frykt, lav effektivitet, høy tretthet, døsighet, irritabilitet, søvnforstyrrelser, appetitt fravær tyder VSD på hypoton type, som en sykdom som må behandles som øyeblikkelig hjelp til å leve. Den apatiske tilstand tillater ikke at dette skal gjøres, dvs. Be om hjelp fra spesialister. Derfor, for å bryte denne sirkelen, bruk medisiner, treningsterapi, pusteøvelser og folkemidlene.

VSD av blandet type

Ved observerte hopp av arterielt trykk er det nødvendig å bli undersøkt, det vil si å gjennomføre eller gjennomføre et fullstendig løpet av diagnostiske undersøkelser. Fordi det kan være og ikke hypertensiv sykdom, og ikke hypotensjon, og også tilstedeværelsen av noen patologier av somatiske organer. Alt dette kan snakke om VSD-blandet type.

Som regel manifesteres denne typen syndrom av en nedgang i blodtrykket om morgenen, og om kvelden vil det stige over normen. I tillegg kan trykket variere flere ganger om dagen fra lav til høy og omvendt.

International Classification of Diseases gjør ingen omtale av IRR av blandet type, så vel som på andre typer sykdommer. Men dette betyr ikke at det ikke eksisterer. Bare for i dag VSD på blandet type er dårlig forstått, og er preget av en rekke nyanser og en rekke symptomer. VSD av denne typen er et ganske komplekst utvalg, som er svært vanskelig å diagnostisere. Som regel pasienter gå til legen med klager på ustabilt blodtrykk, følelse av smerte i hjertet, langsom hjerterytme, hodepine, svimmelhet, utseende av svarte flekker foran øynene, nervøs og psykologisk ubalansert tilstand.

Også for VSD av en blandet type, karakteriseres symptomer i form av vegetative kriser. De kan manifesteres av kulderystelser, rystende i kroppen eller kvalme, rystende gang, forverring av hørsel, syn eller snakk.

Som regel, hvis det ikke er mulig å finne årsaken til pasientens ubehag, etableres en diagnose av VSD av en blandet type. Men behandling er ikke tilrådelig å begynne uten utnevnelse av en kvalifisert spesialist. Hovedsakelig for dette brukes metoder for psykoterapeutisk natur, fysioterapi, akupunktur, treningsterapi og fytoterapi. Men den viktigste behandlingsmetoden er reseptbelagte medisiner.

IRR hos barn

Dette er et symptomatisk kompleks av ulike lidelser hos enkelte systemer, som skyldes en forstyrrelse i reguleringen av deres funksjon i det autonome nervesystemet.

VSD i barn manifesterer syndromer, slik som hjerte, luftveiene, nervøse og autonome kriser syndrom og lidelser termoregulering. For diagnostisering av forskjellige sykdommer ved bruk av undersøkelsen nervesystemet, kardiovaskulære og endokrine ved hjelp rheovasography, EhoEG, EKG, ekkokardiografi, EEG, REG et al. Behandlingen brukes i barn VSD fysioterapi, medisinsk og psykologisk.

VSD hos barn er et sekundært syndrom som påvirker viscerale og somatiske systemer og utvikler seg som følge av avvik i vegetativ regulering av kroppen. Nesten 25-80% av barna har forskjellige tegn på VSD. Oftere utvikler denne sykdommen i alderen seks til åtte år, og også i tenårene og hovedsakelig blant kvinnelige representanter.

Innen pediatrien VSD ikke blir behandlet som en separat sykdom og undersøkt trange disipliner, slik som spedbarn endokrinologi, kardiologi, Neurology, gastroenterologi, og andre. Vegetative endringer i barn kan bidra til utvikling av magesår, hypertensjon, astma og andre. I tillegg alle disse sykdommene kan forverre skift i det autonome nervesystemet.

Den viktigste årsaken til VSD i barn er en genetisk disposisjon, som er forårsaket av variasjoner i ulike deler av det autonome nervesystemet gjennom moren. Også VSD hos barn bidra til slike komplikasjoner i drektighetstiden og levering som toxicosis under graviditet, for forskjellige infeksjoner i løpet av denne perioden, føtal hypoksi, traume under fødselen, encefalopati, forlenget eller utfelt arbeidskraft og andre.

Viktig rolle i dannelsen av sykdommen tilhører en annen konfliktsituasjoner i skolen og hjemme, overbeskyttelse, økt stress på skolen, psykologisk forsømmelse av litt tålmodig, stress, akutt eller kronisk. Predisponerende faktorer VSD på barn inkluderer infeksiøse, somatiske og endokrine sykdommer, allergier, konstitusjonelle uregelmessigheter, anemi, dental caries, tonsillitt, sinusitt, faryngitt og CNS fra hjerneskader.

Direkte på det autonome nervesystemet hos barn hardt rammet av ugunstige værforhold, miljøforhold, både psykisk og fysisk overbelastning, dårlig ernæring, mangel på mosjon, en krenkelse av den daglige rutinen, søvnmangel og hormonelle forandringer i puberteten. I utgangspunktet VSD hos barn uttalt i perioden med rask vekst, ved funksjonelle belastninger på kroppen med labiliteten av nervesystemet.

Vanligvis, lidelser i det autonome nervesystemet manifesterer seg i en rekke reaksjoner i det sympatiske delingen og det parasympatiske som er forårsaket av lidelser i utviklingen av noradrenalin, acetylcholin, polypeptider, prostaglandiner og vaskulær følsomhet.

Ved diagnostisering av IRR hos barn anses ulike kriterier som anses som viktige, i motsetning til sykdomsformene.

Etiologi av VSD kan bære psykogen, smittsom-toksisk, dyshormonal, essensiell og blandet karakter av manifestasjon.

Avhengig av sykdommen i det autonome nervesystemet er barns VSD sympatisk, vagotonisk og blandet. Gitt utbredelsen av sykdommen, kan den fungere som en generalisert, systemisk eller lokal form. I tillegg er VSD hos barn milde, alvorlige og moderate former, og kan også være latent, permanent og paroksysmal.

Den kliniske symptomatologien til VSD i et barn består av overvekt av sympatikotoni eller vagotoni. Hjertesyndrom er preget av utvikling av paroksysmal smerte i hjertet, arytmi i form av en ekstrasystol av uregelmessig karakter, bradykardi eller takykardi, en økning eller reduksjon i trykk. Med rådende kardiovaskulære sykdommer i VSD-strukturen, snakker de om den neurokirkulatoriske formen for dystoni.

Det farligste syndromet er den neurotiske manifestasjonen av VSD. Samtidig blir barn raskt trette, de har søvnforstyrrelser, de husker ikke godt, klager over svimmelhet og smerte i hodeområdet. Barn med VSD er alltid ute av humør, er litt urolige, mistenkelige, følelsesmessig labile. De har noen ganger hysteri og depresjon.

Respiratorisk syndrom er preget av kortpustethet i hvilemodus og med lav spenning, er det mangel på luft. Brudd på termoregulering ved VSD hos barn er uttrykt av en subfebril tilstand, en kaldpasning, chilliness, dårlig værtoleranse.

På fordøyelsessystemet oppstår kvalme, appetitten stiger eller faller, det er ubehagelige smerter i abdominalområdet og spastisk forstoppelse.

Symptomer som er karakteristiske for urinsystemet er hevelse under øynene og hyppig vannlating. Vanligvis har disse barna med VSD en marmorfarging av huden, svette tungt, de har en dehydrert hud og rød dermografi er notert.

Vegetative kriser forekommer i tre typer, som sympatiadrenal, vagoinsulær og blandet. Selv om de er mye mindre vanlige, i motsetning til voksne.

For barn er kriser med vagotoniske tendenser karakteristiske, som er ledsaget av hjertesynk, mangel på luft, bradykardi og svette, asteni og hypotensjon.

Barn med VSD nødvendigvis trenger å konsultere mange spesialister, for eksempel en barnelege, barne nevrolog, kardiolog, endokrinolog, otolaryngologist, gastroenterolog, øyelege. Samtidig utelukker de en annen patologi for diagnosen VSD.

Ved valg av behandlingsmetoder er preferanse ikke gitt til medisinering, men også for å normalisere søvn, trening, dagbehandling og konsultasjon av en barnepsykolog. Også, når det gjelder barns positive dynamikk, er det mulig å oppnå ved bruk av massasjekurs, fysioterapi, treningsterapi. I tillegg anbefaler vi å svømme, ta en kurativ dusj og vanlige bad med terpentin, radon, furu nåler og karbondioksid.

Hvis nødvendig, bruk beroligende, nootropiske stoffer, multivitaminkomplekser, og i henhold til indikasjoner - beroligende midler og antidepressiva.

Forebygging av barns VSD er å hindre effekten av risikofaktorer på barnas kropp, å skape generelle støttende aktiviteter og å harmonisere utviklingen av barn. Slike pasienter med diagnose VSD er på dispensarobservasjon og mottar systematisk spesifikk behandling.

Smerter med IRR

Som regel er VSD ledsaget av ulike smerter. I utgangspunktet er det smerte i hodet og i hjertet. I det første tilfellet er de både midlertidige og permanente, og kan også manifestere seg som spenning, klyngesmerter og migrene.

Smerte i hodet, som er preget av sin monotoni, er en smerte av spenning. I dette tilfellet har pasientene en følelse av at hodet er presset av hjelmen, og samtidig begynner det å synke. I tillegg dekker smerten hele hodet med like kraft. Disse anfallene vises etter at de har lidd sjokk, opplevelser, arbeid, for hvilket det er behov for oppmerksomhet, samt spenning. For å bli kvitt spenningssmerter, må du hvile litt eller massere kraftsonen.

Migrene med VSD er en paroksysmal med alvorlig pulsering av smerte og, som regel, plassert på den ene siden av hodet. Smerte kan lokaliseres i øynene, templene og pannen. Tilstanden forverres hvis kvalme, oppkast, skjelving, håndkuld, fotofobi og lydintoleranse, særlig høye, blir tilsatt. Årsaken til migrene kan være stress, mosjon, være i et støyende sted. Smertefulle følelser passerer etter en kul dusj og en god hvile.

Klyngesmerter utvikler seg om natten og forårsaker søvnløshet, noe som forårsaker lidelse for pasienter. Det er hovedsakelig lokalisert på hodet eller ansiktet, men bare på den ene siden. Et slikt angrep er svært vanskelig å tolerere i de første ti minuttene. I øyeblikket blir øynene vann, øyne faller, ansiktet blir rødt og begynner å bli dekket av svette.

Hjertesorg på VSD kan manifestere ubehag, samt å være helt uutholdelig og forårsake en smertefull straff i form av savn av hvile og rolig søvn, provoserte en følelse av frykt for døden. Smerter i hjertet er forskjellige, for eksempel brennende, kutting, vondt, klemming, søm, pressing. Samtidig er det en følelse av noe fremmed i brystområdet. Smerten er lokalisert til venstre i underklaverområdet eller bak brystbenet og kan bestråles til venstre arm, tenner og nakke. Smerten kan vare som noen få sekunder, og flere timer. Og fremdeles manifesterer seg som en langsom oppbygging eller et plutselig angrep.

I utgangspunktet sorg ved VSD er en konsekvens av tretthet, fysisk stress, angst, vær endringer, premenstruell periode, mottak av alkohol, vekt i sin venstre hånd og tvungen pusting. Noen ganger kan det oppstå smerte etter en ubehagelig drøm.

For hjertesorg med VSD er en karakteristisk karakteristisk. Som regel vises det etter fysisk stress, og ikke under gjennomføringen. Og det oppstår mot en bakgrunn av engstelige følelser, angst, sløvhet, apati og svakhet.

Hjertesmerter med VSD er av flere typer. For den første typen er smerten av en konstant vondt eller klemme karakter karakteristisk på grunn av en deprimert tilstand eller angst. De bæres ganske enkelt og påvirker ikke en persons ytelse. Disse smertene oppstår uten tilsynelatende grunn og øker sakte. Herdet av narkotika Menthol og Valerian.

Den andre typen smerte er preget av intensitet og varighet i form av brenning i hjertet. Disse smertene er lange og intense, der Valocordin og Validol ikke hjelper. Men sennep på hjerteområdet og smertestillende krever lettelse.

Med den tredje typen smerte, er deres forlengede kurs notert, med plutselig forekomst og spredt gjennom thoraxen. Svært ofte er det et raskt hjerterytme, det er ikke nok luft, en person begynner å svette voldsomt, vannlating blir hyppigere, og det er noen ganger en følelse av frykt for døden.

Med den fjerde typen smerte, er deres paroksysmale manifestasjon, forårsaket av følelser, notert. Deres viktigste forskjell ligger i deres korte varighet og docking med Nitroglycerin.

For den femte typen hjertesmerter preget av deres utseende som følge av fysisk anstrengelse. Slike smerter oppstår i en periode med forverring av sykdommen.

IRR behandling

IRR Behandlingen innebærer fjerning av stressfaktorer, for å maksimal skape en god holdning til gjenvinningsprosessen og forankret manipulering forbundet med smertefulle symptomer på VSD.

Først av alt etablerer de normale familie- og husholdningsforhold, eliminerer stressende situasjoner på jobben, i skolen, på jobben etc. Dermed er pasientens nevropsykiske tilstand normalisert. Da anbefaler en tur i frisk luft, full lyd søvn, kosthold, preget av å begrense skadelige matvarer, samt behovet for å gi opp dårlige vaner, kaffe og sterk te.

Det viktigste og ledende stedet for behandling av VSD er gitt til psykoterapi, som kan skje både i individuell form og i gruppe. Med en mild form for VSD, kan du begrense deg til metodene for narkotika av modermor og Valeriana.

Samtidig foreskrives pasientene refleksbehandling, massasje, fysioterapi, estetoterapi, elektroslep, terapeutisk fysisk trening.

For å øke kroppens motstand mot stress, anbefales det å ta Ginseng, Eleutarococcus, Citrongress, og også å temperere, utføre øvelser av respiratorisk gymnastikk.

For å konsolidere resultatene av terapi VSD, behandles spa behandling med bruk av slik terapi som klimatoterapi, sjøbading, leire, mineralvann.

Kardiovaskulær dystoni

Hjertet er hovedorganet i menneskekroppen, hvis arbeid er underlagt kontrollen av det autonome nervesystemet.

Begge delene av nervesystemet - parasympatisk og sympatisk - er ansvarlige for hjertemuskulaturens funksjon.

I en sunn kropp, jobber begge avdelingene på en koordinert måte, og sikrer en automatisk respons av organer til ulike faktorer. Hvis avdelingene begynner å jobbe inkonsekvent, ikke oppfyller sin funksjon, forekommer kardiovaskulær dystoni. En slik fiasko fremkaller som regel nervøs stress.

Ofte er sykdommen avslørt i barndommen. Å forårsake bekymring for foreldrene kan være et barns smertefulle utseende, et stopp i utviklingen. Hvis du blir til en lege i tide, kan VSD detekteres og en kompetent behandling foreskrives.

Forløpet av sykdommen forverres under puberteten, som er provosert av en hormonell bølge. Dysfunksjon av autonome deler av nervesystemet manifesterer et brudd på blodsirkulasjonen, mangel på oksygen. Dette forstyrrer arbeidet med alle indre organer, hvorav den første lider av blodkar og hjerte.

En livstruende tilstand i seg selv er kardiovaskulær dystoni ikke, men betydelig kompliserer en persons liv og provoserer slike komplikasjoner som:

 • magesår, gastritt;
 • ischemi;
 • kronisk forlengelse av hypertensjon
 • bakteriell endokarditt;
 • hjertesvikt;
 • bronkial astma.

Sykdommen kan begynne i alle aldre, men ifølge medisinsk statistikk er små barn, unge og kvinner i større grad i 50 år.

Typer av dystoni

Før du lærer å skille typene VSD, må du grovt representere lokaliseringen og funksjonene til det vegetative systemet i kroppen. Nervesystemet er plassert i hjernen og ryggmargen, det er ansvarlig for arbeidet til alle karene, organene og kjertlene. Under kontroll av det vegetative systemet er:

 • trykk;
 • hjertefrekvens;
 • temperatur;
 • metabolisme;
 • blodsirkulasjon;
 • nyrefunksjon
 • sammensetning og mengde intercellulær fluid;
 • en følelse av sult og tørst;
 • svettekjertler arbeid;
 • muskel tone.

Gitt hvor mange organer det vegetative systemet kontrollerer, er det ikke overraskende at dysfunksjonen i avdelingene fører til utseendet av forskjellige symptomer. Legene klassifiserer sykdomsforløpet i henhold til manifestasjonens særegenheter, og skiller mellom følgende former:

 • permanent - det er ingen spesielle manifestasjoner i helsetilstanden;
 • paroksysmal - preget av angrep (panikkanfall), i perioden mellom kriser er ikke manifestert;
 • blandet - kjennetegnet ved en kombinasjon av funksjoner i de to første formene;
 • latent latent flyt gir deg ikke mulighet til å oppdage sykdommen i lang tid, men med noen provoserende faktor (nervøs sammenbrudd, sykdom, tretthet) oppstår symptomer på VSD.

Leger klassifiserer dystoni i typer, med tanke på symptomer som indikerer hjertesvikt:

 • hypotonisk - denne typen dystoni er ledsaget av lavt arterielt trykk - ca 90/45 mm Hg. Art. Pasienten klager over tretthet fra de vanlige tilfellene, flaccid tilstand, økt svette. Ofte er det synkope;
 • hypertensive - denne typen dystoni er ledsaget av høyt blodtrykk - omtrent 175/95 mm Hg. Art. Pasienter opplever hjertebank, nervøs spenning, kulderystelser. På bakgrunn av forverring av staten, oppstår panikkanfall. For å øke presset, er det ikke behov for noen forutsetninger, det kan hoppe, både fra følelsesmessig og fysisk overarbeid, og i ro
 • hjerte - denne typen patologi er ikke bestemt av trykk, symptomene er forskjellige i hjerteslagsforstyrrelsen. Rytmen av sammentrekninger av hjertemusklene kan akselerere eller avta, det er ikke uvanlig for en slik stat å falme og forstyrre hjerteets arbeid. På bakgrunn av funksjonsfeil i hjerteslaget, er det smerte i brystet;
 • blandet - med denne typen patologi kan symptomene inneholde tegn på alle ovennevnte typer.

Årsakene til vaskulær dystoni

Årsakene til hvilke kardiovaskulær dystoni er i stand til å utvikle er mange. Leger identifiserer flere hovedfaktorer, i hvilke nærvær risikoen øker:

 • arvelighet er en av hovedårsakene til patologi;
 • hormonell svikt. Årsakssammenheng i dette tilfellet er bilateralt - på grunn av hormonelle sykdommer, kan dystoni utvikle seg, og det i seg selv kan forårsake hormonell ubalanse;
 • Fosterets patologi under intrauterin utvikling og fødsel blir ofte en provokerende faktor for nevrocirkulær dystoni.

I tillegg til hovedfaktorene er det andre, mindre signifikante, men i stand til å påvirke sviktet i det vegetative systemet:

 • psyko-emosjonell overbelastning;
 • craniocerebral trauma;
 • akklimatisering;
 • diabetes mellitus;
 • forstyrrelser i arbeidet i organene i det endokrine systemet;
 • nervøs situasjon i familien, arbeid kollektivt;
 • Osteochondrose.

Symptomer på hjerte dystoni

Tegn på patologi inkluderer et helt kompleks av følelser og forhold, og pasienten kan ikke alltid identifisere symptomene nøyaktig, selv om det er mange klager. Vanligvis klager folk på ubehagelige opplevelser, smerter. De karakteristiske symptomene som en lege kan mistenke for en kardiovaskulær dystoni er:

 • Smerter eller sømmer i hjertet, som kan bli lengre (ubehag og klemme i flere timer) og kortsiktig (i form av prikken). Forutgående smerte er fysisk og moralsk tretthet, misbruk av alkoholholdige drikker. En reaksjon på endring av værforhold er ikke utelukket. På grunn av smerte i hjertet er det hyppig hjerterytme, angst, depressiv stemning. Trykket kan stige, på grunn av angrep av smerte, oppstår frykt. Pasienten føler seg mangel på luft, skjelving, kald svette vises på huden. I motsetning til hjertesykdommer, med dystoni, hjelper ikke en tablett nitroglyserin å lindre smerte;
 • hyppig grunne puste. Vanligvis i dystoni, klager pasienter at de ikke kan ta luften i sin helhet, en følelse av "koma" i halsen. For nervesystemet blir det stress, jeg vil forlate et tett rom eller transport, åpne vinduet. Slike tegn er lyse nok, ledsaget av angst, svimmelhet, frykt for å dø av mangel på luft. Legenes hjelp er obligatorisk, siden det første manifesterte tegnet kan indikere ikke bare en dystoni, men respiratorisk, hjertesvikt;
 • hyppige hjerteslag blir ofte ledsaget av et angrep av dystoni. I tillegg til økt hjerterytme, er det en pulsering av fartøy i nakken og hodet. Det er et slikt symptom med mye spenning og stress, men det kan også bry seg om natten. Å provosere et slikt hjerterytme kan være spenning, alkoholinntak, fysisk arbeidskraft;
 • asteni blir en hyppig følgesvenn av pasienter med hjerte dystoni, mange av dem klager over rask tretthet fra de vanlige tilfellene, en markert nedgang i ytelsen. Følelsen av konstant svakhet forlater ikke pasienter;
 • perifere forstyrrelser i form av "fluer" før øynene og hodepine oppstår mot bakgrunn av svimmelhet, kalde hender;
 • Hopp i blodtrykk observeres i retning av reduksjon, og i retning av økning. Høyt blodtrykk varer ikke lenge;
 • økning i temperatur til subfebrile indikasjoner - et hyppigt tegn på dystoni, mens lemmer forblir kaldt;
 • Den vegetative krisen blir ofte forstyrret om natten. Det manifesterer seg med en plutselig følelse av frykt, en følelse av mangel på luft, svette, kulderystelser. Betyder en slik krise fra 20 minutter til 3 timer, slutter med diaré eller rikelig vannlating. Krisen kan passere seg selv, men ofte tar pasientene beroligende midler, beroligende stoffer.

Dystoni i ungdomsårene

Dessverre blir kardiovaskulær dystoni ofte oppdaget hos barn i overgangsårene, selv om de første symptomene oppdages enda tidligere. Slike barn er utsatt for ulike sykdommer, konflikt i teamet og i familien, er ofte lunefull. Foreldre kan legge merke til at barnet nesten ikke kan tåle følelsesmessige, fysiske og intellektuelle byrder. Humørsvingninger skjer flere ganger om dagen. Det er viktig å identifisere den patologiske tilstanden i tide og hjelpe barnet å kvitte seg med konsekvensene av sykdommen. Alder her er ingenting å gjøre med, og i seg selv vil ubehagelige symptomer ikke passere. Det vegetative nervesystemet trenger hjelp, og hvis det er klokt å nærme seg løsningen på problemet, vil det komme seg, og vil ikke svikte lenger. Å ta kontakt med nevrolog følger, hvis det er følgende skjermer:

 • Barnet svetter ofte rikelig, huden blir lett blek eller rød.
 • tenåringen er tilbøyelig til følelsesmessig ustabilitet, argumenterer og tar fornærme;
 • ofte trykket hopper, hot flushes blir avslørt.

Den listede symptomatologien er karakteristisk for forstyrrelser i arbeidet med det vegetative systemet. For å lette barnets tilstand og rette utviklingen i riktig retning, vil det hjelpe kompetent medisinsk hjelp.

Diagnose av vaskulær dystoni

Identifiser dystoni på en gang, er ikke mulig, fordi bildet er et kompleks av svært forskjellige manifestasjoner. En erfaren lege kan mistenke en patologi for en slik spredning av symptomer, men det er umulig å si nøyaktig hvilke konkrete klager som har blitt en konsekvens av kardiovaskulær dystoni. Det finnes ingen slike diagnostiske enheter, analyser og apparater som kan avsløre en lidelse i det autonome nervesystemet.

En omfattende undersøkelse vil være til stor hjelp for legen, men resultatene tillater ikke at du enkelt kan diagnostisere. Det er nødvendig å utelukke tilstedeværelsen av andre patologier, for å gjennomføre en rekke studier, inkludert laboratorium, for å oppsummere de oppnådde dataene og trekke den riktige konklusjonen. Dessverre har ikke alle leger nok kunnskap og erfaring på dette feltet for å forstå patologiens intricacies. Det er lettere å avskrive angst for generelt overarbeid, trykkspring i hypertensjon, og manifestasjonen av svimmelhet og støy i ørene - til inaktivitet og sjeldne turer.

Med hensyn til sykdom hos ungdom, disse legene er enda enklere, og foretrakk å prøve å finne årsaken til sykdommen, og å avskrive alle på hormonelle forstyrrelser i puberteten, eller genetikk. Ofte anbefales det at unge pasienter balanserer kostholdet og bruker mer i frisk luft, hvis du har en sykdom, drikker en beroligende, og alt vil passere. Ja, noen del av fordelene i slike anbefalinger eksisterer egentlig, og pasienten kan føle eliminering av visse symptomer, forbedring av trivsel. Forårsaken til sykdommen, slike tiltak vil imidlertid ikke bli eliminert, og dystoni vil komme tilbake igjen og igjen.

For å identifisere nevocirkulær dystoni er det nødvendig med en konsultasjon av flere spesialister:

 • en kardiolog som vil kontrollere arbeidet i hjertet og lage et elektrokardiogram;
 • en endokrinolog som vil lede blodprøver for å utelukke sykdommer i skjoldbruskkjertelen, binyrene, hypothalamusen;
 • Oftalmologen som skal sjekke fartøy av en øye.

Den behandlende lege vil gi retning på urin- og blodprøver, inkludert biokjemi og lipid-profil, være sikker på å lede verktøyet inspeksjon -. EKG rheoencephalography, MRI og andre ultralyd av nyrer eller hjerte må gjøres for å utelukke patologi.

For eksempel kan en ultralydstudie avsløre tilstedeværelsen av mitralventil prolaps - en patologi som er preget av folding av ventiler i hjertets venstre ventrikel når den er kontraheret. Årsaken til prolaps kan være en genetisk predisponering og særegenheter av det vegetative systemet.

Behandling av kardiovaskulær dysfunksjon

For behandling av dystoni er det gitt et sett med tiltak, hvorav den første er korreksjonen av livsstilen. Det er enkle regler, med hensyn til hvilke du kan forbedre helsen din, fjerne noen av de ubehagelige symptomene, forbedre livskvaliteten. Hvis diagnosen er gjort, vil legen vurdere forekomsten av visse symptomer, siden behandlingsordningen direkte avhenger av dette og vil gi anbefalinger. De grunnleggende regler som alle pasienter med hjerte dystoni bør huske og gjennomføre er følgende:

 • Prøv å ikke bryte med dagens etablerte regime;
 • Daglig kardiooperasjon og styrketrening er nødvendig i anbefalt dosering;
 • Om natten må du sove, for resten skal resten vare ca 8 timer;
 • mat bør være hyppig, full og velsmakende;
 • Minst en halv time daglig må du gå utenfor, om det kommer til butikken eller retur fra jobb. Du kan gå til et par stopp tidligere og gå, avhengig av været. Walking bør være rytmisk, ikke føre til kortpustethet;
 • når det er mulig, unngå stressende situasjoner;
 • folk med høyt blodtrykk bør redusere inntaket av salt til 6 g per dag, du kan erstatte det med krydder, krydder, soyasaus;
 • pasienter med lavt blodtrykk bør spise mindre matvarer som inneholder natrium, jod, kalium;
 • Antall kopper sterk te og kaffe per dag bør være begrenset, i stedet for disse drikkene anbefales decoctions av medisinske planter, urtete, kompote av tørket frukt og hundrosen;
 • Velvannsprosedyre hjelper, og hvis svømming ikke er tilgjengelig for alle, så kan kontrastdusjen ta alt, du trenger bare å lese hvordan du velger riktig temperatur.

I tillegg til disse anbefalingene, bør legen foreskrive medisiner, forklare hvordan du tar dem riktig, vil overvåke gjenopprettingsprosessen.

I dystoni er fysioterapeutiske prosedyrer ofte foreskrevet to ganger i året, hvorav de mest effektive er:

 • akupunktur, ozonterapi;
 • massasje;
 • sirkulær dusj;
 • elektroforese.

Medisiner for dystoni

Selvmedikasjon med vegetativ dysfunksjon er uakseptabelt, tilstanden krever direkte påvirkning med kontroll av virkningen av legemidlene, om nødvendig, ved å endre doseringen. Korrekt valgte medisiner fjerner ubehagelige symptomer, forhindrer forekomsten av anfall, vil opprettholde vegetativsystemet i en stabil tilstand. Det er forskjellige piller som foreskrives individuelt og i en kompleks, alt avhenger av pasientens tilstand, manifestasjonen av sykdommen, de medfølgende patologiene. For behandling av kardiovaskulær dystoni brukes følgende grupper av legemidler:

 • beroligende midler. Tabletter eliminerer angst, en følelse av frykt, nervøs spenning. De vanligste stoffene er: elenium, Relanium, hlozepida, fenozepam, nozepam, Grandaxinum, napoton, diazepam, sibazon, seduksen, tazepam, oxazepam. Medisiner selges kun på resept, de bør tas med forsiktighet, strengt i doseringen foreskrevet av legen. Overdreven dose av beroligende midler vil ikke gi bedre lettelse, overdosering kan gjøre en person til et forsinket skapelse;
 • beroligende stoffer. Vel tinktur av morwort, valerian;
 • Kombinerte medisiner (belloid, bellaspon) er i stand til å korrigere tilstanden, normalisere funksjonen til det vegetative systemet. Tablettene har kontraindikasjoner - de er ikke foreskrevet for graviditet, cerebral aterosklerose, glaukom;
 • antidepressiva. De kan behandles lenge, moderne stoffer forårsaker ikke avhengighet, de kan forbedre livskvaliteten til en person med lidelser i nervesystemet. Legen velger individuelt stoffet for hver pasient, regulerer doseringen og styrer behandlingsforløpet, slik at om nødvendig avbrytes en medisin og foreskriver en annen. Ubehagelig tilstand beskåret slik innretning: imipramin, azafen, tsipramil, pirazidol, triptizol, teralen, imipramin, Prozac, reksetin;
 • Cerebroangiocorrectors er designet for å normalisere blodsirkulasjonen. Ofte er de foreskrevet for osteokondrose i livmorhalsområdet, hodepine og svimmelhet. De mest effektive stoffene: cavinton, cinnarizine, instenon forte, vinpocetin, stugeron;
 • nootropics aktiverer hjernens aktivitet, forbedrer blodtilførselen, stimulerer hukommelsen. De viste seg godt: pyracetam, picamilon, nootropil, pantokalcin, fenotropil;
 • Betablokkere reduserer overdreven aktivitet i nervesystemet. Oftere enn andre, foreskrives tabletter indulinal, obzidan, anaprilin.

Tatt i betraktning hvor godt valg av rusmidler og deres ulike effekter er, er uavhengig avtale umulig. I tillegg kan noen antipsykotika, hvis de brukes feil, føre til alvorlig skade på kroppen.

Folk oppskrifter

Komplekset med tiltak for å stabilisere nervesystemet og å kvitte seg med ubehagelige symptomer kan omfatte tradisjonell medisin. Det kan ikke erstatte konvensjonell behandling, men den kompletterer den, gjør behandlingen effektiv og rask. Som i tilfelle av tabletter, bør du ikke foreskrive dine egne urter, i tillegg til den kurative effekten, har hver plante kontraindikasjoner og bivirkninger. Noen urter er i stand til å nøytralisere virkningen av tabletter og omvendt, slik at de skal foreskrives av en lege.

Nedenfor er de påviste oppskrifter:

 • Juicen av løk må presses gjennom osteklokken for å lage et glass væske. Til det blander en tilsvarende mengde naturlig flytende honning. Ingrediensene er blandet til en homogen masse, og deretter blir skallet av sitron skalt i en kjøttkvern eller blender tilsatt (det må først vaskes). Massen er lagret i kjøleskapet, tatt 3 ganger om dagen med en teskje før måltider. Kurset varer til slutten av anlegget;
 • 5 hvitløkskrammer blir renset, mashed i grøt. Til hvitløk, legg til 5 sitroner juice og et glass flytende honning. Alle komponenter er blandet, insistere for en uke. Bruk medisinen på en teskje om morgenen i 2 måneder;
 • Bland 200 gram bakte fiken, tørkede aprikoser, rosiner, legg til 25 kjerner av valnøtter, alt grind. Ta 1 spiseskje 1 gang om dagen, vask med yoghurt. Kurset varer i en måned, etter en ukes pause kan du gjenta behandlingen;
 • For forberedelse av medisinsk innsamling, vil to deler av angelica rot, levzeya, rhodiola og misteltein være nødvendig. Til dem legger 3 deler valerianrot, St. John's wort, 4 deler rose hofter og lakris rot. Alle ingrediensene er blandet, godt knust. I en termos sovner de 2 ss. Bland, hell 1,5 liter kokende vann og insister natten. Ta 100 ml 3 ganger om dagen, kurset varer 2 måneder;
 • Det medisinske preparatet fremstilles fra 2 deler av parietum, samme mengde løvetannrot og cikoria. Alle komponenter er blandet, finhakket. I en termos pour 2 ss. vegetabilske råvarer og hell kokende vann i et volum på opptil 1,5 liter og igjen over natten. Det tas til 100 ml tre ganger om dagen, kurset varer opptil 3 måneder;
 • god samling av arbeid, hvis du tar 1 del Elecampane rot og peppermynte blader, legger de 2 deler nesle, mjødurt, kjerringrokk, deretter 4 stykker av bjørk knopper og løvetann rot, til slutt - 6 deler nype bær. Alle komponenter er blandet, jordet. I termosene hell 2-3 matskjeer. rå, hell 1,5 liter kokende vann og la det gå et par timer. Ta avkok med 100 ml 3 ganger om dagen, kurset varer 2 måneder;
 • Vurder en blanding av juice, honning og vin. Det er nødvendig å ta en 200 ml gulrot juice, rødbeter, reddik, sitron, hvitløk (15 hoder knust og presset gjennom cheesecloth). Til dem legger du til et glass flytende honning og samme mengde rødvin. Alle komponenter er blandet, ta 1 ss drikke. før måltider tre ganger om dagen. Kurset varer til slutten av anlegget. Denne drikken har en god effekt på karene, har en generell helseeffekt på hele kroppen.

Bare komplisert terapi kan gi betydelig lettelse, forhindre angrep av kardiovaskulær dystoni. Behandling vil ikke være så effektiv hvis du ikke forandrer din livsstil.

I tillegg til piller og urter må du gå, trene, gi opp skadelige vaner og forsøke å unngå stress. Alle nødvendige anbefalinger kan fås fra legen din.

Les Mer Om Fartøyene