Hoste med hjertesvikt: symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du finne ut: hvorfor hoste oppstår i hjertesvikt. Hvilke tilleggstegn ledsaget av hjertehud, metodene for behandling.

Hoste vises i hjertesykdommer på grunn av blodstagnasjon i det lille (pulmonale) sirkulasjonssystemet.

Klikk på bildet for å forstørre

Dette symptomet indikerer de to stadiene av kronisk hjertesvikt og krever akutt behandling. Hjertesvikt er et vanlig navn for en tilstand når hjertet ikke kan utøve sin funksjon fullt ut. det kan skyldes ulike patologier.

Du kan bli kvitt hjertehud ved å eliminere årsaken til hjertesvikt. Ofte kan dette bare gjøres ved hjelp av en operasjon.

Hjertehudsymptomer har sikkert, du finner dem i denne artikkelen. Hvis du finner disse i deg selv, går du straks til kardiologen. Hvis du ikke tar hensyn til dette symptomet og ikke starter behandling eller endrer sin taktikk, vil du ha hjertestimme.

Årsaker til hjertehud

Det er forårsaket av hjertesvikt, som i sin tur virker mot bakgrunnen av medfødte eller anskaffe hjertefeil.

Nærværet av denne egenskapen er preget av slike patologier:

 • hypertrofi av venstre ventrikel;
 • stenose av en eller flere hjerteventiler;
 • svikt av en eller flere hjerteventiler;
 • kardiomyopati;
 • myokarditt;
 • aterosklerose av koronarbeholdere eller deres trombose (fremkall utilstrekkelig tilførsel av myokard med oksygen);
 • kronisk arteriell hypertensjon;
 • amyloidose i hjertet (en metabolsk lidelse der proteiner er deponert i hjertevævet, dette er en sjelden nok sykdom, preget av høy dødelighet, det er umulig å helbrede det helt);
 • defekt av inngrepsseptum.

Også tørr hoste kan være en bivirkning av ACE-hemmere for å senke blodtrykket. I dette tilfellet, hvis symptomet forverrer pasientens livskvalitet betydelig (for eksempel hindrer søvn om natten), vil legen erstatte medisinen med en annen - som pasientens kropp vil tolerere bedre.

symptomer

Hjertehud er alltid tørr. Bare i det siste stadiet av hjertesvikt kan det ledsages av blodutslipp.

Det suppleres med andre tegn på kronisk hjertesvikt:

Hjertehud: symptomer, behandling

Mange tror at hoste er et symptom på kun respiratoriske sykdommer, men det er det ikke. Lungene er nært forbundet med hjertet og blodkarene. Det er derfor forstyrrelser i blodsirkulasjonen kan påvirke arbeidet i åndedrettsorganene, og en person vil få hjertehoste. Dette symptomet på mange sykdommer i kardiovaskulærsystemet kan dukke opp før begynnelsen av behandlingen eller på grunn av det. En hjertehud ligner en hoste med vanlig bronkitt, men er ikke ledsaget av en sputumsekresjon. I alvorlige tilfeller kan det forekomme blodstreker i hosten. Med sykdomsprogresjonen og fraværet av behandling kan en hjertehud føre til utvikling av hjerteastma eller lungeødem. Slike forhold kan bli farlig for pasientens liv og krever øyeblikkelig legehjelp.

I denne artikkelen vil vi vurdere hovedårsakene til utbruddet, utviklingsmekanismen, symptomene og metodene for å behandle hjertehud. Denne kunnskapen vil hjelpe deg i tide til å mistenke sykdomsutbruddet og ta de nødvendige tiltak for å eliminere det, noe som vil forhindre utvikling av formidable komplikasjoner.

årsaker

Hovedårsaken til utseendet av hjertehud er stagnasjonen av blod i lungene, som oppstår når hjertet ikke er i stand til normalt å pumpe blod. Slike stillestående fenomen, dekomprimering av hjertet, fører til opphopning av væske i lungene, noe som forårsaker irritasjon av bronkiene og hosten selv. Hjertesvikt kan provoseres av mange akutte og kroniske patologier i hjertet og blodårene, som for eksempel:

Også hjertedød hoste kan bli sykdom i det endokrine system, alkoholmisbruk, røyking, alvorlig anemi, tar visse medisiner for behandling av kardiovaskulære patologier, hyppig og alvorlig stress.

Hvorfor vises et hjertehud?

Blodforsyningen til lungene er gitt av en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon, og dens effektivitet avhenger i stor grad av nytten av funksjonen til venstre ventrikel og atrium. Utviklingen av hjertehud går gjennom flere stadier. Mekanismen for respiratorisk funksjon depresjon er som følger:

 1. De patologiske prosessene som foregår i venstre ventrikkel forårsaker en reduksjon av dens kontraktilitet, og den kan ikke effektivt pumpe blod fra lungearteriene inn i aorta. Slike endringer i hjertets arbeid fører til økt trykk i lungene og en nedgang i blodmikrocirkulasjonen.
 2. Sakte blodstrømmer forårsaker en økning i venetrykk og oksygen sult av vev.
 3. På grunn av hypoksi blir kollagen avsatt på den interalveolære septa og veggene til små kar, som forårsaker utvikling av pneumosklerose.
 4. Små fartøy i lungene blir gradvis sclerosed og fullstendig utryddet (overgrodd med bindevev). Slike patologiske prosesser fører til en reduksjon av blodstrømmen i lungene og en enda større økning i trykk i lungekarrene.
 5. Økt trykk i lungearterien fører til en økning i belastningen på venstre ventrikel, og det er hypertrofiert.
 6. Deretter er det en utvidelse (utvidelse av grensene) til høyre halvdel av hjertet, noe som medfører stagnasjon av den store sirkelen av blodsirkulasjon. Den flytende delen av blodet siver inn i lungevevvet og irriterer de bronkiale reseptorene. Pasienten har hjertehud som går kronisk, vises når man prøver å oppta en horisontal posisjon og blir forverret om kvelden eller om natten.
 7. I alvorlige komplikasjon ved patologisk prosess i hjertet (for eksempel utvikling av nye angrep infarkt, arrytmier, ventrikulær fibrillering og m. P.) utvikler akutt venstre ventrikkelsvikt, og det kan føre til rask progresjon av hjerteinfarkt av astma eller lungeødem.

symptomer

Hjertehud har en rekke egenskaper som skiller den fra catarrhal eller bronkial hoste:

 1. Hjertehud er tørr. Under hosten separerer pasienten ikke sputum, mucus eller pus. Under akutte angrep kan blodig utslipp vises.
 2. Hoste er ledsaget av cyanose (blå lepper), nasolabial trekant, øredobber eller fingertuppene.
 3. Under hosten opplever pasienten rask pusting. Først vises kortpustethet og hoste bare med fysisk aktivitet, men med sykdomsprogresjonen kan en lang samtale føre til kvelende tørr hoste og rask pusting.
 4. Hoste er ledsaget av smerte i hjertet og hjertebanken, som skyldes overbelastning av hjertet med blod.
 5. Hoste kan ledsages av pre-fainting forhold eller obrokas, som er provosert av økt brysttrykk og en reduksjon i mengden blod som strømmer til hjertet.
 6. Under hosteangrep er blodårene på hodet oppsvulmet.
 7. Hoste vises eller forverres når du prøver å ligge, fordi i denne posisjonen til kroppen er venstre ventrikel enda mer overbelastet. Noen pasienter må til og med sove i en semi-sittende stilling. Det samme symptomet kan observeres med bronkial astma, og derfor krever denne tilstanden til pasienten differensial diagnose.
 8. I begynnelsen av sykdommen hostes ledsaget av alvorlig svakhet, svette og svimmelhet. Videre utvikler pasienten hevelse i ankelen om kvelden. I senere stadier blir ødemet mer tett, stabilt og forsvinner ikke om morgenen.

Ovennevnte egenskaper ved hjertehud kan manifestere seg i varierende grad. Deres alvorlighetsgrad avhenger av årsaken som forårsaket hosten, og alvorlighetsgraden til den underliggende hjertesykdommen.

Hjertens hoste kan være:

 • irriterende og tørr - i begynnelsen av sykdommen, når stagnasjon i en stor sirkulasjon ikke har utviklet seg ennå;
 • skarp, kort og tørr, kombinert med smerte i hjertet - ofte observert med revmatisme, som var komplisert av perikarditt;
 • tørr og paroksysmal, ledsaget av pusteproblemer - ofte observert med mitral stenose;
 • natt eller natt, høyt og forfalsket, vises i utsatt stilling eller når du prøver å oppta en horisontal posisjon - er karakteristisk for kronisk venstre ventrikulær svikt;
 • hoste med hemoptysis - vises med alvorlig overbelastning i lungene på grunn av atrieflimmer og høyre ventrikulær svikt, kan indikere utviklingen av tromboembolisme.

Når de første episodene av hjertehud oppstår, må pasienten se en lege og gjennomgå en test som vil avsløre årsaken til abnormiteter i hjertet. Tidlig behandling av den oppdagede sykdommen vil raskt bli kvitt hoste og redusere utviklingen av den underliggende sykdommen.

diagnostikk

Symptomer på hjertehud kan være lik symptomene på mange hjertesykdommer og luftveiene. For en nøyaktig diagnose er pasienten tildelt slike diagnostiske teknikker:

 • EKG - å oppdage iskemi og myokard hypertrofi;
 • Echo-CG - å studere og evaluere kontraktiliteten til ventriklene og mer detaljert studie av hjertets struktur;
 • X-ray - å oppdage stillestående fenomener i lungene;
 • tomografi - for en detaljert studie av tilstanden til myokardiet.

behandling

For å eliminere hjertehudet, er pasienten foreskrevet et behandlingsforløp for den underliggende sykdommen som forårsaket den. Selvbehandling av dette ubehagelige symptomet er uakseptabelt, da forsøk på å undertrykke det kan føre til uønskede konsekvenser. Under hjertehud blir bruskene ryddet, og inhiberingen av disse prosessene vil føre til akkumulering av frigjort fra lungene. Derfor bør behandlingsforløpet kun foreskrives av en kardiolog.

For å bli kvitt hjertehud, i tillegg til å behandle den underliggende sykdommen, vil legen anbefale et stort spekter av aktiviteter.

Dagregimet

Overholdelse av regimet av arbeid og hvile i patologi i kardiovaskulærsystemet gjør det mulig å unngå overbelastning og har en gunstig effekt på hjertearbeidet. Det anbefales at slike pasienter sover minst 8 timer om dagen.

Oppgivelse av dårlige vaner

Røyking og alkohol har en alvorlig byrde på hjertet, og avvisningen av dem skal oppstå på kortest mulig tid.

Forebygging av stress

Stressfulle situasjoner utgjør en alvorlig trussel mot mennesker med hjertesykdommer, og pasienten skal lære å motstå dem riktig og ikke være opprørt over småbiter. Om nødvendig kan legen anbefale bruk av beroligende midler.

Hyppig går i frisk luft

Med hjertehud, observeres oksygen sult av vev, og turer i frisk luft vil fremme deres metning med oksygen. Slike oksygenbehandling hjelper ikke bare å eliminere hjertebank og kortpustethet, men normaliserer også humør og søvn.

Sunn mat

I sykdommer i hjerte-karsystemet legen kan foreskrive overholdelse anbefale spesiell diett eller redusere mengden salt og nekter skadelige produkter (fett kjøtt, gatekjøkken, røkt, saltet, brus, kaffe og sterk te). Alle pasienter anbefales ikke å overvære og se på vekten, fordi disse faktorene kan provosere og forverre et hjertehoste. Pasienter bør ikke drikke mye væske (mengden væske som forbrukes, bestemmes individuelt).

Fysisk aktivitet

Tilstrekkelig fysisk aktivitet bidrar til normalisering av blodsirkulasjon og eliminering av stillestående fenomener. Deres intensitet bør være individuell og bestemmes bare av pasientens generelle tilstand. I utgangspunktet bør de være minimal, og når tilstanden forbedres - øker gradvis.

Medisineringsterapi

For å eliminere hjertehudet, kan slike legemidler foreskrives:

 • diuretika: Indapamid, Trifas, Veroshpiron, etc.;
 • vasodilatorer: Atakand, Losartan, Candecor;
 • antitussives med anestetisk effekt: foreskrevet bare i tilfeller der hostende angrep vesentlig belaster pasientens tilstand, forårsaker synkope og alvorlig svakhet.

Valget av medisiner for eliminering av hjertehud, dosering og varighet av mottak bestemmes kun av legen. Avhengig av pasientens tilstand, kan legen justere behandlingsregimet.

Folkemidlene

De fleste kardiologer anbefaler ikke bruk av folkemidlene for eliminering av hjertehud. Du kan bare bruke noen folkesopptak etter å ha konsultert en lege og diagnostisert den underliggende sykdommen som forårsaket dette ubehagelige symptomet.

Hjertehud er den "første klokken" av mange patologier i kardiovaskulærsystemet og en tung grunn til å gå til kardiologen. Å gjenkjenne det er uavhengig, ikke alle som ikke har forbindelse med medisin. Vår artikkel vil hjelpe deg i tide til å mistenke utseendet på hjertehud og ta korrekt og rettidig tiltak. Ikke medisiner dette angstfulle og ubehagelige symptomet, og ikke forsink besøket til legen, siden han kan skyldes mange farlige sykdommer og komplisert av hjertesyma og lungeødem. Husk dette og vær sunn!

Den første kanalen, programmet "Live Healthily" med Elena Malysheva på "Hvorfor hoster vi?" Uvanlige årsaker til hoste "(se hjertehud fra 11:17):

Hoste av hjerteopprinnelse: forekomst, tegn, hvordan å behandle

Hva kan vi si om vanlige mennesker, hvis armaturens armaturer bruker begrepet "hjertehoste" i deres daglige praksis? Derfor har han rett til liv, fordi han fortsatt er individuelt symptom mangfoldig hjertepatologi. Hvilken er en annen sak, for Ikke alle hjertesykdommer manifesteres som en hoste, men mange er kortpustet, som, selv om den hoster, gir. I dette henseende viser det seg at det er nødvendig å huske om hjertestimme - en alvorlig og smertefull tilstand, fordi det på en eller annen måte ikke er det uten denne refleksvirkningen.

Tortikert hoste

Personer med hjertesykdom er utsatt for inflammatoriske sykdommer i øvre luftveier og lunger, er det imidlertid at bare hoste fører til at personen til et legekontor, hvor han fant ut årsaken til problemene med luftveiene. Det viser seg at en smertefull hoste, som forverres av fysisk anstrengelse eller tvunget til å sove, er ingenting annet enn hjertesvikt. I slike tilfeller, selvfølgelig, behandling av hjertehud begynner med en grundig undersøkelse og behandling av hjertet.

Resultatet av sykdommer som dekompensiruyut hjerteaktivitet (ervervet valvulære defekter, særlig Mitralklaff, myokarditt, kardiomyopati, myokardialt infarkt, etc.) bli hjertesvikt, medfører venøs stasis i både den systemiske sirkulasjon.

Brudd på blodstrømmen, eller rettere, utilstrekkelig blodsirkulasjon i lungene, vil sikkert forårsake bronkospasme, som ikke gjør seg lang ventetiden, siden den er nesten parallell med krampene i karene, så hoste i dette tilfellet vil være en konsekvens av hjertepatologi. I tillegg kan refleks tørrhud ikke bare være i hjertesykdommer, det kan forårsake patologiske forandringer i aorta (mezaortitt, aneurysm) og mediastinum sykdommer.

Hjerte, lunger... hoste

For å forstå årsakene til hjertehud, konstant kortpustethet og i noen alvorlige tilfeller av å utvikle hjerteastma med overgangen til lungeødem, bør vi kort vurdere mekanismen for respiratorisk funksjon depresjon, som går gjennom flere stadier:

 • De patologiske prosessene som oppstår i venstre ventrikel fører til en reduksjon i kontraktiliteten, når den berørte ventrikkelen ikke er i stand til å pumpe blod inn i aorta som kommer til det gjennom lungene. Som et resultat øker trykket i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, det vil si i lungene;
 • Senking av blodstrømmen i lungens mikrocirkulatoriske seng fører til økt venetrykk og mangel på oksygen i vevet;
 • På bakgrunn av hypoksi (oksygenmangel) dannelse av kollagenfibre, fibroblaster, som avsettes på veggene i små blodårer i den interalveolar septa, noe som fører til slutt til pneumosclerosis;
 • Små fartøyer tom, sklerose, utryddet (lumene forsvinner på grunn av fylling med bindevev), reduserer mengden blodstrøm i lungene;
 • Det reduserte antall av mikrovaskulær ytterligere øker trykket i lungearterien, noe som innebærer først hypertrofi, dilatasjon og deretter (forlengelse) av det høyre hjerte som bidrar til venøs stase storsirkel. Og i prinsippet viser det seg en ond sirkel...
 • Under ugunstige strømnings (ventrikkelflimmer, tilbakevendende myokardialt infarkt, arytmi, asystoli) svekket venstre ventrikulær funksjon (venstre ventrikkelsvikt) og forstyrret blodstrømning til lungene, som stagnerer der. Ved utvikling akuttvenstre ventrikkelfeil Disse endringene kan raskt føre til dannelsen av hjerte astma, og da lungeødem.

Ordning om blodsirkulasjon og oksygenmetning av blod

Men hvis det bare er stagnasjon i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, vil hoste med hjertesvikt (venstre ventrikulær) ikke nødvendigvis føre til slike forferdelige komplikasjoner som lungeødem. Det vil fortsette kronisk, som om det forverres om kveldene eller om natten, uten å gi pasienten muligheten til å ta en horisontal stilling (hvorfor slike folk foretrekker å sove halvt sittende).

Video: menneskets respiratoriske mekanismer

Tegn på hjertehud

Fordi denne komplekse neurale refleksbehandlingen utføres ved en skarp utånding i en lukket vokalcicle og dermed fjerner sputum fra luftveiene, er det selv et tegn på sykdom, det er svært vanskelig å bestemme symptomene på hjertehud. Det er enda vanskeligere for en pasient å knytte slike manifestasjoner som:

 1. Tørr hoste;
 2. Cyanose (noen ganger);
 3. Smerte i hjertet, hjertebanken;
 4. Besvimelse er mulig;
 5. hevelse;
 6. Hevelse i livmorhalsen;
 7. Kortpustethet
 8. Sputumproduksjon, noen ganger med blodårer.

Dermed er hoste ofte avskrevet for luftveissykdommer, bronkitt eller allergier. Naturen kan imidlertid fortsatt bidra til å presse tanken: hvor, på hvilket sted og i hvilken blodsirkulasjon sirkulerer patologien.

Hoste med hjerteopprinnelse kan være:

 • Paroksysmal og tørr, ledsaget av pusteproblemer, karakteristisk for mitralstenose og som følge av en kraftig økning i venstre atrium. I noen tilfeller er hosting ledsaget av hemoptysis. Svette, svakhet og subfebril kroppstemperatur kan også være en følgesvenn for pusteproblemer med mitralventilstenose;
 • Kveld, utmattende og høyt hoste, Den vises i horisontal posisjon og får personen til å stå opp. Dette indikerer kronisk venstre ventrikulær svikt, det kan fornyes flere ganger om natten, en person våkner fra kvelning, det er vanskelig for ham å rydde halsen, men når det viser seg, kommer det lettelse;
 • Irriterende, tørt hjertehoste indikerer at stillestående fenomener ennå ikke har berørt en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon, men hvis lungesykdom gikk langt, så som et resultat av forfallet av de røde blodcellene som kommer ut fra mikrocirkulatorisk sengen, opptrer rustet sputum med en blanding av brune (noen ganger svarte) inneslutninger (brun lungedyring);
 • Hoste skarp, tørr og kort, ofte kombinert med smerte i hjertet eller i hele thoraxen er karakteristisk for revmatisering komplisert av perikarditt;
 • hemoptyse kan være et tegn tromboembolisk syndrom, som er tilstede i alvorlig lungesykdom, som oppstår ved mangel på riktig hjerte i bakgrunnen atrieflimmer.

Hos barn observeres overtrykk i lungearterien, ledsaget av hjertehud, i medfødte hjertesykdommer med anrikning av den lille sirkulasjonen. Dette skyldes en ekstra utslipp av blod fra venstre mot høyre (Eisenmenger syndrom).

Hvordan bli kvitt og sov fredelig?

Enn å behandle og om det er mulig å undertrykke en hoste med hjerteopprinnelse? Et slikt spørsmål, sikkert, bekymrer alle som han eksoser og utmasser. Spesielt hvis det er tørt.

Den aller første fasen i kampen mot denne plaget er behandlingen av den underliggende sykdommen, det vil si kardiologisk patologi, men dette er et spørsmål for kardiologer. Pasienten bør imidlertid være oppmerksom på noen medisiner som brukes til å behandle hjertehud. Disse er:

 1. Diuretika som frigjør væske, reduserer puffiness og dermed reduserer overdreven stress på sirkulasjonssystemet (indapamid, veroshpiron);
 2. Vasodilatorer som dilaterer karene (losartan, atakand);
 3. Antitussive stoffer med anestetisk eller ekspektorativ og slem-fortynningseffekt (om nødvendig);
 4. I tilfelle av hemoptysis er undersøkelsen først og fremst beregnet for lokalisering av blødning (R-grafikk) og sputum bacillus, som i tilfelle av hoste med hjerteopprinnelse er i stand til å oppdage "kardiovaskulære celler"- siderophages. Selvmedisinering her er upassende, slike pasienter er som regel på sykehuset under esculapiusens årvåke øye.

Det anbefales ikke å bruke folkemidlene som behandling for slike problemer, fordi medisinske urter, som komponenter i reseptene som brukes hjemme, kan ha forskjellige effekter på kardiovaskulærsystemet. Men hvis du er veldig urolig for å gjøre avkjøling av din egen eller infusjon, er det bedre å først få en konsultasjon fra en lege som er ansvarlig, og deretter engasjere seg i legemidler.

Et hjertehud er et ganske påtrengende symptom. Og ikke bare om homo sapiens. Alle pattedyr er utsatt for en slik lidelse, fordi deres respiratoriske og sirkulasjonssystemer har mye til felles med mennesket, så det bør ikke være overraskende at en slik patologi forekommer hos hunder og katter. Sant det blir avslørt senere, siden våre mindre brødre ikke kan si og klage. Men når du ser på et kjæledyr, begynner verten å legge merke til en uforståelig livmorhud, som vanligvis forårsaker at en fremmedlegeme ved et uhell kommer i halsen. Økt anfall er en anledning til å besøke en lege.

Tegn på hjertehud hos voksne

Hjertehud og hvordan å behandle den

Hjertehud er en betinget medisinsk indikasjon på pusteforstyrrelser som oppstår mot bakgrunn av hjertesykdom.

For pasienter som lider av hjertesykdom, er hoste et alvorlig og ugunstig diagnostisk tegn. På samme tid, være klar over at ikke alle hjertesykdom ledsaget av hoste, hoste, og være i stand til å skille hjerte opprinnelse av symptomet, skjer det mot en bakgrunn av inflammatoriske sykdommer i luftveiene. Legen vil best takle denne oppgaven. Å behandle en hoste alene, uten å vite den eksakte årsaken til utseendet, er farlig.

Opprinnelsen til

Mekanismen for hosteutvikling i forskjellige kardiovaskulære sykdommer er den samme. Normalt favoriserer arbeidet i hjertets høyre hjertekammer fylle med lungens blod, og venstre ventrikkel pumper dette blodet. Brudd på hjertet, knyttet til svikt i venstre ventrikel, forårsaker følgende fenomener:

 • reduksjon av kontraktilitet i venstre ventrikel;
 • forverring av blodsirkulasjonen, økt trykk i lungene;
 • venøs stasis av blod i den lille (lunge) og store sirkler av blodsirkulasjon;
 • hevelse i slimhinnene og opphopning av væske i lungene, irriterende bronkiale reseptorer;
 • hoste refleks som oppstår som følge av irritasjon av nerveender.


I en ugunstig strøm kan akutt venstre ventrikulær svikt føre til hjertesyma og lungeødem-livstruende forhold som krever akutt medisinsk hjelp

Hjertehud forekommer ikke hos alle pasienter fra kardiologen. Signifikant oftere i disse pasientene utvikler kortpustethet, noe som forårsaker hoste. Men kortpustethet er ikke et symptom der andre sykdommer i luftveiene kan utelukkes, siden luftveissvikt også er karakteristisk for lungebetennelse.

Med mange akutte og kroniske hjertesykdommer utvikler hjertesvikt, noe som resulterer i en reflekshiste.

Hovedårsakene til hjertehud hos en voksen er:

 • brudd på hjerteventiler;
 • arteriell hypertensjon;
 • kardiomyopati;
 • myokarditt;
 • arytmi;
 • IHD (iskemisk hjertesykdom);
 • hjerteinfarkt;
 • hjerteinfarkt;
 • cardio;
 • skrustikker,
 • aorta sykdommer (mezaortitt, aneurisme);
 • lesjoner av mediastinum.

Hos barn kan en hostrefleks oppstå på grunn av økt trykk i lungearterien med medfødte hjertefeil med anrikning av den lille sirkulasjonen.

En hjertehud kan også forekomme i bakgrunnen:

 • endokrine lidelser;
 • anemi (vanligvis med alvorlig form);
 • alkoholmisbruk og røyking;
 • hyppige eller sterke psykiske lidelser, stress;
 • bruk av visse medisiner (hoste kan være en bivirkning).


Å ta visse medisiner for å behandle kardiovaskulære sykdommer kan også forårsake hosting

Det er visse tegn på hjertehud som tillater en lege å mistenke hjertesykdom. Det er imidlertid ganske vanskelig for en pasient å knytte en hoste med andre manifestasjoner av sykdommen. Derfor er mange før du går til legen, betraktet åndedrettssykdom, bronkitt eller allergi som skyldige i et ubehagelig symptom.

Les også:
Hva er psykosomatiske hoste hos voksne
Hvorfor hoste verre om natten

Så symptomene på kardiovaskulær patologi:

 • kortpustethet (først først med økt fysisk anstrengelse, da i en rolig tilstand, for eksempel under en samtale);
 • tørr hoste, uten å gå fra slim eller purulent sputum;
 • Sputumutslipp med blod urenheter i tilfelle av alvorlig hoste;
 • svakhet, økt svette, og ved senere stadier av hjertepatologisk utvikling - hevelse i nedre lemmer;
 • hevelse i venene i nakken under hosting;
 • smerte i hjertet med rask hjerterytme (på grunn av økt stress på hjertemuskelen);
 • cyanose (det ser ikke alltid ut, det manifesteres av blå hud på leppene, nasolabial trekant, fingertuppene, ørepennene);
 • pre-fainting tilstand eller besvimelse (på grunn av økt brysttrykk og en reduksjon i volumet av blod som flyter til myokardiet).

Symptomer i hver pasient uttrykkes i forskjellige grader. Det avhenger av den spesifikke hjertesykdommen og på hvilket stadium av utvikling er den patologiske prosessen.


Hoste i kjernene går vanligvis i kronisk form, ledsaget av kortpustethet, øker med økt fysisk anstrengelse eller løgn

Avhengig av årsaken som forårsaket refleksbehandlingen, kan hjertestørrelsen være forskjellig i naturen og samtidig symptomer.

Se også: Hoste på grunn av skjoldbruskkjertelen

 • Tørr, irriterende. Vises i tilfelle når stillestående fenomener bare har påvirket en liten sirkel av blodsirkulasjon. Under ugunstige strømningsforstyrrelser og klar forverring oppspytt "rusten" sputum brun forurensnings, mindre jernholdige forurensninger (dette fenomenet kalles lys brun hardhet og oppstår som et resultat av nedbrytning av erytrocytter, kom fra blodstrømmen).
 • Skarp, kort. Vanligvis oppstår med revmatisering komplisert av perikarditt, ledsaget av smerte i hjertet eller smertefulle opplevelser som sprer seg til hele thoraxen.
 • Paroksysmal. Føler med mitralstenose på grunn av en kraftig økning i venstre atrium. Ledsaget av pusteproblemer, noen ganger - hemoptysis. Andre symptomer kan forstyrre luftveiene: økt svette, feber til subfebrile verdier (37-37,3 ° C), generell svakhet og ubehag.
 • Utmattende høyt hoste. som oppstår i utsatt stilling. Det er en slik hoste med hjertesvikt, som foregår i kronisk form. Som regel gjentas flere ganger om natten, forårsaker kvelning. Pasienten er svært vanskelig å rense halsen, men etter det kommer en betydelig lettelse.
 • Hemoptyse. Kan indikere en tromboembolisk syndrom som utvikler alvorlig stagnasjon i pulmonal sirkulasjon, enten på grunn av svikt i høyre hjerte i bakgrunnen av atrieflimmer.

Ved den minste mistanke om utviklingen av hjertepatologi er det viktig å umiddelbart konsultere en lege. Kun en ekspert på resultatene av undersøkelsen vil kunne diagnostisere og ordinere en medisin som vil bidra til å kurere den underliggende sykdommen som forårsaket hosten.

diagnostikk

 • elektrokardiogram (EKG);
 • ekkokardiografi;
 • X-stråler;
 • bildebehandling.


Electrocardiogram gjør det mulig å oppdage iskemi og hypertrofi av myokardiet

Disse undersøkelsene gjør det mulig å undersøke tilstanden til myokardiet i detalj og å identifisere stillestående fenomener i lungene, hvoretter, i henhold til resultatene av de diagnostiske tiltakene som utføres, er riktig behandling foreskrevet.

Hvordan behandle hjertehud, bestemmer legen etter nøye undersøkelse av pasienten og etablering av en nøyaktig diagnose. Vanligvis er medisinsk behandling gitt, som inkluderer å ta medikamenter fra flere grupper.

 • Antitussive stoffer. Foreskrive regelmessig medisiner med en ekstra bedøvelsesvirkning, og om nødvendig - mucolytika (fortynnet sputum) og eksplosjonsmidler.
 • Vasodilatorer. Midler som utvider blodkarene (Atakand, Losartan).
 • Diuretiske preparater. Anbefales for å fjerne væske, redusere hevelse, redusere økt stress på myokard og blodkar (Veroshpiron, Indap).

Hvis hosten ledsages av hemoptysis, utføres en undersøkelse for å fastslå lokalisering av blødning, mens pasienten er under konstant medisinsk tilsyn på sykehuset.

Folkemedisiner hoste av hjerte opprinnelse anbefales ikke fordi alle medisinske planter har noen effekt på kardiovaskulærsystemet. Dette gjelder tilhengere av ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder. Til å begynne med bør du få ekspertråd fra en spesialist, finne ut eventuelle kontraindikasjoner, og deretter starte behandling med folkemidlene som legen har autorisert.


Fysiske belastninger velges individuelt. I begynnelsen er de minimal, øker gradvis

For å kvitte seg med hoste og stoppe utviklingen av den underliggende sykdommen, i tillegg til å ta medisiner, må du følge generelle medisinske anbefalinger.

 1. Dagens regime. En fullverdig søvn (minst 8 timer om dagen), samsvar med regimet for arbeid og hvile er obligatorisk i hjertesykdommer.
 2. Lading. Moderat fysisk aktivitet forbedrer blodsirkulasjonen, forhindrer stagnasjon.
 3. Går i frisk luft. Hjertesykdommer er preget av utilstrekkelig tilførsel av oksygen til vevet, og regelmessige spaserturer bidrar til påfylling av oksygenmangel.
 4. Stress. Pasienter med hjertesykdom bør unngå stress, og det er nødvendig å lære å reagere riktig på negative hendelser, ikke å bekymre seg for bagatelløshet.
 5. Power. I tillegg til den grunnleggende behandling, er kardiolog vanligvis foreskrevet til pasienter en spesiell diett (for å redusere saltinntaket, gi opp kaffe og svart te, fet og krydret, stekt mat), anbefales det å kontrollere vekten og drikke rikelig med væske.
 6. Dårlige vaner. Nikotin og alkohol har en ødeleggende effekt på hjertet og blodårene, slik at avvisning av nikotin og alkohol bør oppstå på kortest mulig tid.

Hvis du mistenker hjertesyke, bør du straks kontakte en lege og sjekke opp. Kun en spesialist vil kunne gjøre en nøyaktig diagnose og foreskrive passende behandling. Uavhengig hostebehandling med folkemessige midler eller medisiner er uakseptabelt, siden det kan føre til overbelastning og overbelastning i bronkiene, utvikling av ulike komplikasjoner, inkludert kardial astma og lungeødem.

Hoste hos personer med hjertesvikt

Sykdommer som fører til en utilstrekkelig pumpefunksjon i hjertet kan gi opphav til et symptom som ofte forveksles med bronkitt eller allergi. Dette er hyppig hoste med hjertesvikt som skyldes blodstagnasjonen i lungesirkulasjonen (eller liten). Mekanismen for angrepet er som følger: lungene svulmer, slimhinnen i bronkiene svulmer, personen utløses av en hostrefleks.

Årsaker til hjertehoste

 • Symptomer på hjertefeil relatert til ventilfeil, myokardial problemer (muskel organ midtre lag består av den største del av dens masse), kardiosklerosis (vekst av arrvev etter et hjerteinfarkt), arytmier.
 • Myokardial insuffisiens.
 • Venstre ventrikulær svikt ledsaget av astmaanfall (hjerteastma).
 • Revmatisme, påvirker ledd og kardiovaskulær system.
 • Hjertesvikt i hypertensjon.
 • Økt funksjon av skjoldbruskkjertelen (hypertyreose), som bidrar til å redusere arbeidet i hjertemuskelen.

Hoved tegn og symptomer

Forholdet mellom hoste og hjertesvikt bestemmes av de smertefulle hendelsene som skjer sent på kvelden og om natten, når stillestående fenomen øker i kroppen. Symptomet er ofte kombinert med sterk hjertebank, kortpustethet, mangel på luft. Hjertet kalles ofte en tørr hoste, men det kan også være med rikelig slim - klar eller med blod. Andre tegn: Hevelse, hevelse av pasienten om morgenen, blek eller cyanotisk hud, besvimelse. Fysisk innsats i hjertesvikt forårsaker en paroksysmal hoste i løpet av dagen.

Hos voksne

En irriterende hoste om natten plager kontinuerlig pasienten med hjertesvikt, noe som tvinger ham til å sitte ned. Angrep av nattlig asfyksi, vanskeligheter med ekspektorering hos middelaldrende og eldre, er forbundet med en alvorlig form for hjertesvikt. Bjeffende lyd, smerte i brystet bidrar til å identifisere revmatisme, sputum med blod fra hjertehudets iskemisk hjertesykdom, et andre hjerteinfarkt. Brunt sputum når hoste hos en eldre person er et tegn på nedbrytning av røde blodlegemer og kjøpt hjertesykdom.

Hjertehud hos barn som er assosiert med medfødt hjertesykdom (CHD), snu hjertefeil. Eisenmenger syndrom i CHD betyr en interventrikulær septaldefekt og økt lungetrykk med en ekstra uttømming av blod fra venstre til høyre. Hjerte-lungehud hos barn bidrar til å bestemme alvorlighetsgraden av medfødt hjertesykdom.

Diagnostiske metoder

 • Elektrokardiogrammet (ECG) registrere den elektriske aktiviteten i hjertet hjelper til å oppdage brudd i blodtilførselen (iskemi), hypertrofi myokard størrelser.
 • Ekkokardiografi (Echo-KG): Resultatene av ultralydundersøkelse av hjertet viser kontraktiliteten til ventriklene.
 • Røntgenstråler: fikserer lungestagnasjon av blod med hjertesvikt.
 • Tomografi: Lagdelt radiografi gir et detaljert bilde av tilstanden til myokardiet og lar deg lage en klinisk prognose.

Behandling av hoste med hjertesvikt

Medisiner for hjertesvikt som grunnlag for terapi er utviklet for å forbedre hjertemuskelen, gjenopprette det vaskulære systemet. Behandling med bevist folkemessige virkemidler moderne medisin tillater, hvis de hjelper til med å fremskynde prosessen med utvinning eller forbedre pasientens tilstand. Ikke å være individuelle symptomer forsvinner hoste og hemoptysis sammen med hjertesvikt.

Kompleks terapi

Pasienter med hjertesvikt utenfor klinikken anbefales ikke å tillate overbelastning av kroppen, observere dagens rytmiske rutine, unngå uro, samtidig som man opprettholder en psykologisk balanse i enhver situasjon. Det er like viktig å kontrollere din egen vekt, for dette må du revidere det vanlige kostholdet, med hevelse for å begrense væskeinntaket.

Korrekt modus av dagen:

 1. Ta minst 8 timer å sove.
 2. Fordel tid for utendørs turer.
 3. Tren, stimuler blodstrømmen i kroppen.
 1. Gi opp salt, krydret og fet mat, røkt mat, sterk kaffe.
 2. Følg den foreskrevne væskenivået.
 3. Det er bananer, rosiner og tørkede aprikoser, nøtter, bokhvete, havregryn, kalvekjøtt, bakt poteter, brusselspirer (inneholder kalium, nyttig for hjertet).

Eliminering av dårlige vaner og stressende situasjoner:

 1. Stopp bruk av tobakksprodukter, alkoholholdige drikkevarer, da de forverrer stadiet av hjertesvikt.
 2. Ikke konsentrere seg om negativ informasjon, ta sedativer.

Medisineringsterapi

Med dekompensering av kardiovaskulærsystemet, er medisiner foreskrevet i kombinasjon. Diuretika (diuretika) lindrer overflødig væske, bidrar til å senke blodtrykket. Vasodilatorer dilaterer karene. Hosteangrep med hjertesvikt fjernes med antitussive stoffer med bedøvelseseffekt i tilfeller der dette symptomet bekymrer pasienten, og det kommer til svimning.

 • "Indapamid" er et tiazidlignende diuretisk medikament av langvarig virkning, undertrykker inntaket av natrium, klor, hydrogenioner i blodet, har en liten vasodilaterende effekt. Med hjertesvikt, er medisinen tatt 2-3 måneder i morgen timer på 1,25-2,5 mg.
 • "Veroshpiron" kaliumsparende, hormonelt vanndrivende middel. Stimulerer utskillelsen av natrium og vann fra kroppen, reduserer vasken ut av kaliumioner, reduserer surheten i urinen. Med et hjertehudemiddel tar 15 dager med 100 mg per dag.

vasodilators

 • "Losartan". Senker trykket i en liten sirkel av blodsirkulasjon ved hjertesvikt, motvirker oppbevaring av natrium og vann i kroppen. Det anbefales å ta medisinen 3-6 uker en gang daglig til 50 mg.
 • "Atacand". Fremmer reduksjon av blodtrykk, undertrykker hormonet angiotensin II, som stimulerer patogenesen av kardiovaskulære sykdommer. Med hjertesvikt, blir legemidlet tatt 2-3 måneder om dagen, 8 mg en gang daglig, uten binding til diett.

Antitussive stoffer med anestetisk effekt

 • "Kodein". Har en narkotisk effekt og fjerner raskt irritasjon av hostesenteret, reduserer smerte, men kan forårsake rusmiddelavhengighet, bronkospasme. Legemidlet er konsumert en gang for 15-60 mg, neste dose kan tas ikke før 3 timer, varigheten av kurset bestemmes av legen.
 • "Glaucin". Har en lokal bedøvelseseffekt, hjelper med hjertehud, beroliger forsiktig det autonome nervesystemet, til en viss grad senker blodtrykket. Med hjertesvikt med hoste, er legemidlet tatt 7-10 dager 2-3 ganger daglig for 50 mg.

Folk rettsmidler og urter

 • Havrekjøtt, som støtter hjertet. 0,5 kopper brune havre satt på en liten brann med 0,5 liter vann. Når koking, kjølig, tilsett en tredjedel kopp tørket, hakket rot elecampane (root egner seg bare en del av planten, gravd av tidlig på våren eller høsten sen). Igjen koking stoffet, insistere et par timer, drenne, søt 2 ss. l. honning; drikke 14 dager for 0,5 glass før hvert måltid.
 • Infusjon av viburnum, som hjelper til med å bli kvitt hjertesvikt. Vri trepestelen 1 ss. l. modne bær, hell et glass kokende vann, søt med honning og insister i minst en time. Drikk 30 dager for 0,5 kopper to ganger om dagen, gjenta kurset 4 ganger i året.
 • Urteinfusjon, beroligende og normaliserende tilstand med hjertesvikt. Etter å ha blandet 3 deler med yarrow med 1 del sitronmelisse og 1 del valerianrot måler 1 ss. l. urte billet, la i 3 timer å tilsette 0,5 liter råvann; koke, belastning. Drikk om en måned, strekker for en dag innholdet av 1 glass.
 • Gresskar kjøtt fra ødem og for deres forebygging. Rist 0,5 kg gresskar og spis (eller drikk presset juice). Med hjertesvikt er bruk av denne løsningen tillatt.
 • Hvitløkssirup fra hjertehud. I krukken, trykk 5 hode hvitløk, legg til juice fra 5 sitroner, 500 g kalk eller bokhvete honning; tett lukket, fjern i 10 dager på et sted utilgjengelig for lys, et ikke-varmt sted. Påfør før måltider for 1 ts. 4 ganger om dagen.

Video: Hvordan behandle akutt og kronisk hjertesvikt

Symptomer og behandling av hjertehud, råd fra spesialister

Hjertehud er et kontroversielt begrep. Og til og med i dag snakker han hele tiden om. Noen leger hevder at den ikke eksisterer. Og dette er bare en manifestasjon av symptomene forårsaket av ulike patologier. Selv om de fleste eksperter er enige om at dette konseptet har rett til å være i medisinsk praksis. Videre er det et tegn på alvorlig hjertesykdom. Og det kan bare elimineres ved å helbrede årsaken til sykdommenes begynnelse. Med andre ord anbefales pasienten å gjennomgå et fullt behandlingsløp for sykdommen som forårsaket hosten.

Struktur av hjertet i hjertepatologier, inkludert CH

Bare en kardiolog er i stand til å sette en kompetent diagnose og foreskrive medisiner, og med indikasjonen - å gi kirurgisk inngrep for å redde en persons liv.

Hva er hjertehud?

Hoste er et symptom som ofte ikke utgjør en spesiell fare. Selv en helt frisk person kan hoste ved å inhalere støvpartikler eller røyk. Det kan oppstå i løpet av virussykdommer som oppstår uten alvorlige komplikasjoner. Men det betyr ikke at du ikke bør være oppmerksom på det.

Hjerte hoste er en annen sak. Dette er et viktig signal, ledsaget av alvorlige helseproblemer.

Hoste fra hjertet og dets klassifisering

Hjertehud kan ha forskjellige symptomer og behandling. Av opprinnelsen er delt inn i grupper:

 • paroksysmal og tørr hoste med hjerteopprinnelse hos voksne, som følge av funksjonsfeil i luftveiene. Et slikt hjertehud har symptomer og behandling som er karakteristisk for mitralstenose eller en kraftig økning i dimensjonene til venstre kammer i hjertet. Noen ganger kan hjertesymptomer økes med sputum med blod, med alvorlig tretthet, overdreven svette og økning i kroppstemperatur.
 • En kveld høyt hoste får seg til å føle seg når en person går i seng og kroppen tar en horisontal stilling. Smerter i hjertet er slik at du må stå opp. Oftest er konsekvensen av denne situasjonen venstre hjertefeil i kronisk form.
 • tørr hoste, som er irriterende, antyder at stagnasjon av blodstrømmen ennå ikke har skjedd. Men det er problemer i lungene. Og som et resultat av oppløsning av røde blodlegemer, kan utseendet til "rustet" sputum følge.
 • skarp, tørr og kortsiktig hoste er ofte preget av smerte i hjertet og brystet;
 • hemoptysis kan være en konsekvens av manifestasjon av tromboembolisk syndrom og atrieflimmering.

Hjertehud hos barn kan manifestere som følge av høyt trykk i lungene. Det manifesterer seg i hjertesykdom og er spesifikt, som noen ganger ligner medfødt hjertepatologisk forandring.

Hjertehud og de typiske årsakene til utseendet

Kan det være hoste hos kvinner og menn med hjertesykdom? Selvfølgelig. Videre har hver spesifikk patologi karakteristiske ytterligere symptomer, som tillater oss å etablere den sanne årsaken til sykdommen. Fordi alt er sammenkoblet.

Men hovedårsaken til hoste er stagnasjonen av blodplasma, noe som ikke tillater at hjertet normalt gir blodstrømmen til organene. Som et resultat av en funksjonsfeil i blodstrømmen, væskeformer i lungene, og hoste opp bronkiene, oppstår en hoste.

Hjertehud med hjertesykdom har ulike årsaker til utseende, som kan være kronisk eller akutt:

 • arteriell hypertensjon;
 • hjertesykdom i form av iskemi;
 • myokarditt;
 • kardiomyopati;
 • cardio;
 • hjerteinfarkt;
 • hjerteinfarkt;
 • medfødte hjertesykdommer;
 • skade på hjertets ventiler i ferd med vital aktivitet;
 • arytmi i alle manifestasjoner;
 • lesjoner av aorta
 • lidelser av mediastinum.

Symptomer på hjertehud

Hjertehud har følgende symptomer:

 • det er for det meste tørt. Sputum, slim og pus vises sparsomt. Akutte anfall kan bli ledsaget av blodig utslipp.
 • i prosessen med hosting kan man observere blå lepper og en nasolabial trekant. Earlobes og phalanges av fingrene kan bli cyanotiske.
 • hjertefrekvens øker. I første omgang får kortpustet seg i følelsen av fysisk anstrengelse. Dermed forverrer sykdommen tilstanden til pasienten at selv en lang samtale kan forårsake kortpustethet og akselerert hjerteslag.
 • Hoste med hjerteopprinnelse skyldes for det meste en generell overbelastning av organet med blod. I dette tilfellet er det smertefulle opplevelser i hjerteområdet og en akselerert rytme av sammentrekning.
 • Som et resultat av økt brysttrykk og hjertet ikke mottar nok blodplasma, er synkope mulig.
 • Hosteangrep øker bare når pasienten prøver å ta en horisontal posisjon;
 • Det er en generell forverring i helse, overdreven svette og svimmelhet. Om kvelden begynner føttene å svulme.

Behandling av hjertehud

For å kurere hjertehud, må du huske:

 • Først av alt er det verdt å være oppmerksom på identifiseringen av hovedårsaken til hjertehud. Tross alt behandles patologien, men ikke et symptom.

Viktig! Forløpet av hjertebehandling er utpekt av kardiologer.

 • Ofte forvirrer folk hjertehud med bronkial og begynner behandling for feil diagnose. Dette kompliserer bare situasjonen og bidrar ikke nøyaktig til utvinning, spesielt når det gjelder menneskers metoder for å bekjempe hoste.
 • Ikke gjør en innsats for å undertrykke hoste. Tross alt er dette en spesifikk, men effektiv bronkialdrenering.
 • For å oppnå maksimal effekt av behandlingen anbefales det å følge dagens normale regime og spise riktig, gi opp dårlige vaner. Siden røyking og misbruk av alkoholholdige drikkevarer påvirker menneskekroppen, kompliserer bare situasjonen med hjertepatologier.

En sunn livsstil er en forutsetning for behandling

Hovedoppgaven med å behandle hjertehud, nærmere bestemt hjertepatologier - styrke musklene i kroppen og normalisere sitt arbeid. Når organets arbeidskapasitet er gjenopprettet, kan han selvstendig pumpe ut akkumulert blod fra lungene. Og dette betyr at blodstrømmen gradvis normaliseres og hosten av hjerteopprinnelse vil passere.

Drogbehandling for hoste

Øvelse viser at hjertet hoste er forverret om natten. Og for å lindre pasientens lidelser og redusere angrep, kan du bruke følgende medisiner:

 • vasodilatorer;
 • antitussive stoffer med bedøvelsesegenskaper;
 • vanndrivende preparater.

Medisin for hjertesykdom

Men før du bruker noen medisiner, anbefales det å konsultere en kardiolog.

Viktig! Utseendet til hoste i CH er ikke et veldig godt signal for kroppen. Det indikerer utviklingen av en alvorlig patologi i hjertet, som kan føre til døden. Ikke kjør et slikt symptom. Tidlig behandling vil forbedre prognosen.

Kirurgisk inngrep

Operasjonen anses som en mer effektiv behandlingsmetode enn medikamentterapi. Siden i dette tilfellet er det en reell mulighet til å eliminere årsaken til hjertesvikt. Men hvis kirurgisk inngrep utføres til en pasient av eldre alder, er det en mulighet for komplikasjoner.

For å velge riktig behandlingskurs, må behandlingslegen objektivt veie fordeler og ulemper:

 • Hvis pasienten har stenose eller mangel på ventiler, kan det være nødvendig med kunstig protese.
 • for en pasient som er diagnostisert med aterosklerose eller trombose, forkortes en aortokoronær bypassoperasjon, stenting eller angioplastikk ofte;
 • Kardiomyopati tvinger oss til å gi hjerte-transplantasjon.

Hjertetransplantasjon med kardiomyopati

Terapeutisk gymnastikk

Pasienter som lider av hjertesvikt, anbefales ikke stillesittende livsstil. Her må du utføre pusteøvelser og aerobic trening. Dette kan være målrettede terapeutiske øvelser, gå eller løpe, alt avhenger av pasientens tilstand.

For å tildele terapeutisk gymnastikk bør en kardiolog vurdere følgende indikatorer:

 • Er det dyspnø i ro?
 • respirasjonshastigheten er ikke mer enn tretti ganger i minuttet;
 • Hvor mye pasienten blir sliten i prosessen med gymnastikkbelastninger.

Terapeutiske øvelser med hjertesvikt

Symptomer på hjertehud og eliminering med kostholdnæring

Hvis du ikke tar matrasjonen i tide, kan du ikke vente på effekten av det foreskrevne behandlingsforløpet.

Full avvisning av salt anbefales. Ikke bruk en dag mer enn en halv liter vann, fordi dette skaper en ekstra byrde på hjertet. Legene anbefaler ikke å ta fete og stekte matvarer. Og hvis pasienten i tillegg til alt har overflødig vekt, kompliserer det bare alt. Han bør være oppmerksom på kalorimat, som ikke vil bidra til fedme.

Kardiologer anbefaler til sine pasienter flere produkter som inneholder vitaminer og gunstige mikroelementer. Disse er fersk frukt og grønnsaker, vegetabilske oljer og grønnsaker. Før du konsulterer legen din, kan du begynne å ta vitaminer. Tross alt vil disse stoffene mette kroppen med nyttige stoffer for å stabilisere tilstanden for menneskers helse.

Kosttilskudd i hjertesykdommer

konklusjon

Manifestasjonen av hjertehud er et viktig signal, det er nødvendig å reagere umiddelbart. Dette er et sikkert tegn på at kroppen har sviktet, noe som kan føre til alvorlige hjertesykdommer, og som et ekstremt mål - et dødelig utfall. Derfor prøv så snart som mulig å ta en avtale med en lege og gi den nødvendige laboratorie- og klinisk forskning for å identifisere årsaken til dette skiltet. Bare en rettidig og riktig utnevnt behandling vil maksimere livet og forbedre kvaliteten.

Les Mer Om Fartøyene