Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

Hva er en sinus takykardi i hjertet

Takykardi i hjertet er en av de farligste varianter av arytmisk lidelse. Med denne patologien øker hjertefrekvensen, noe som indikerer alvorlige problemer i hjertet og blodårene. Symptomer på denne sykdommen observeres hos kvinner og menn som har nådd avansert alder.

Vi vil vurdere hovedtegnene til sykdommen, finne ut hvor farlig denne patologien er, og anbefaler passende medisiner for feilsøking.

Sinus takykardi - så langt det er farlig

Før du begynner behandling, la oss svare på hovedspørsmålet - hvorfor sinus takykardi er så farlig? Årsaken ligger i funksjonene i hjertemuskelen. Dette orgelet er ikke avhengig av "brukbarhet" av nervesystemet, det er helt selvstendig.

Denne posisjonen til muskelen betyr ikke at den ikke krever en nervøs impuls - det er ingen måte å gjøre uten et signal. Kilden til pulsen er en sinusknutepunkt - en koagulasjon av hjertevev som er ansvarlig for frekvensen av hjerteslag.

Sinus takykardi utvikler seg på en tid da en naturlig "metronom" mislykkes. Årsakene er forskjellige, men det er veldig vanskelig å bekjempe konsekvensene. Patologisk sinus takykardi er et symptom på en rekke alvorlige sykdommer.

Det er også en paroksysmal versjon av takykardi. Tallrike lidelser som påvirker den vitaliteten av atrioventrikulærnoden fører til utviklingen av sykdommen. Hvis hjertemuskelen blir utsatt for oksygensår, begynner noden å generere og mate sine egne signaler. Hjerte rytme er tapt, arytmi kommer.

I det hele tatt er sinus takykardi ikke en sykdom - det er bare en akselerert modus for hjertemuskulaturens funksjon. Faren er takykardi, som er patologisk i naturen. Hjertet begynner å slites ut tomt, men ventriklene har ikke tid til å fylle opp med blod. BP faller, hjertefrekvensen akselereres, organer er dårligere forsynt med oksygen - og du trenger allerede kvalifisert hjelp.

Patologisk sinus takykardi er farlig - det er ikke den minste tvil. Langvarig oksygen sult fører alltid til iskemi av hjerte og hjerne. I fremtiden forventes ventrikulær fibrillasjon, som begynner å krympe inkonsekvent. Narkotika hjelper ikke lenger - effektiviteten av å pumpe blod er lik null.

Årsaker til sykdommen

Takykardi påvirker ulike aldersgrupper, men hos kvinner forekommer det oftere. Årsakene til sykdomsutbrudd er betinget oppdelt i to grupper - etiologisk og hjerte (intrakardial) faktorer. Sinnesykdom kan være et tidlig symptom på venstre ventrikulær dysfunksjon eller hjertesvikt.

Det er forskjellige grunner til dette:

 • kronisk hjertesvikt;
 • alvorlig angina
 • hjerteinfarkt;
 • cardio;
 • myokarditt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil;
 • klebende perikarditt;
 • bakteriell endokarditt.

Noen av grunnene er fysiologiske - det er emosjonelle stress, fysiske stress, medfødte misdannelser. Det er også neurogene takykardier, som er basert på affektive psykoser, nevroser, neurokirkulatorisk dystoni. Risikogruppen består av unge mennesker hvis nervesystem er labilt.

Kvinner (noen ganger - hos menn) har endokrine sykdommer:

 • feokromocytom;
 • hypertyreose;
 • anemi,
 • Vaskulær insuffisiens (akutte former - kollaps, sjokk, besvimelse, blodtap);
 • nyrekolikk;
 • hypoksemi.

Smittsomme og inflammatoriske prosesser kan også gi et negativt bidrag. Sammen med økning i temperatur øker også rytmen til hjertefrekvensen. Hvis behandlingen ikke gir de ønskede resultatene i lang tid, risikerer du å få kronisk takykardi.

Her er de farligste smittsomme plager:

Symptomer på sykdommen

Symptomer på sinus takykardi manifesterer seg avhengig av scenen av sykdommen. Symptomer påvirkes av tilleggsfaktorer - arten av den underliggende sykdommen, varighet, alvorlighetsgraden. Subjektive symptomer i dette tilfellet spores ikke eller fortsetter ubemerket.

Denne gruppen inkluderer:

 • ubehagelige opplevelser;
 • hjertebank;
 • hjertesmerter;
 • følelse av tyngde.

Tegn på brudd på hjerterytmen kan manifestere seg i form av en følelse av mangel på oksygen, vedvarende palpitasjon, hyppig svimmelhet, svakhet, dyspné. Noen pasienter klager på søvnløshet, tretthet, nedsatt ytelse, nedsatt appetitt, forringelse av humøret.

Disse subjektive symptomene indikerer at du trenger å behandle den underliggende sykdommen. En ekstra faktor er følsomheten i nervesystemet. I koronar aterosklerose blir indikasjoner på ubehag gradvis forverret, og sinus angina manifesteres i form av anfall.

Noen symptomer indikerer dårlig blodtilførsel til organer. Denne blodtilførselen fremkaller en rekke lidelser, blant annet det er synkope, svimmelhet og jevn kramper. Langvarig sinus takykardi fører til arteriell hypotensjon - en reduksjon i blodtrykket. Forbered deg på kaldt ekstremitet og reduser diurese. Tegn på ubehag hos kvinner og menn er omtrent det samme.

Metoder for diagnostisering av takykardi

Hvis du mistenker symptomene nevnt ovenfor, kontakt legen din umiddelbart. En kardiolog er ansvarlig for behandlingen av takykardi, men for deg å begynne med og den lokale terapeuten.

Folk kan behandle seg selv, men først må de få kompetent medisinsk rådgivning og diagnostisere den underliggende sykdommen.

Kanskje du vil bli foreskrevet vitaminer, men i noen situasjoner, er det nødvendig med narkotika mer alvorlig.

Diagnosen starter alltid med et pasientintervju. Legen vil lytte til dine klager og identifisere de viktigste symptomene på sykdommen. Også, en spesialist vil lytte til hjertet ditt. Tabletter på en gang ingen vil bli utnevnt - vil kreve et sett med ekstra diagnostiske tiltak.

 1. Generell blodprøve. Legen skal analysere mengden hemoglobin, erytrocytter og en rekke andre indikatorer. Noen ganger sinus takykardi er en konsekvens av leukemi og anemi.
 2. Tilleggstester. Påvirke blodanalyse for tyroidhormoner (trijodtyronin, tyroksin), så vel som en urinprøve, hvis formål - unntakshormonelle røttene til sykdom.
 3. EKG. Med elektrokardiogrammetoden kan du beregne rytmen og hjertefrekvensen, ekskluderer ventrikulær takykardi, hvis behandling er noe annerledes. Noen ganger er sykkel ergometri foreskrevet.
 4. EKG av Holter. Funksjonen til pasientens hjertemuskulatur overvåkes gjennom dagen. Legen får informasjon om det berørte organets arbeid under trening, søvn og våkenhet.
 5. Ultralyd av hjertet. Det andre navnet på metoden er EchoCG. Ventilens arbeid og hjertemuskelen er evaluert, kroniske sykdommer (hypertensjon, iskemi) og hjertefeil avsløres.

Lære å gi førstehjelp under et angrep

Med et plutselig angrep av takykardi, trenger pasienten kompetent førstehjelp. Den etterfølgende behandlingen vil avhenge av pasientens alder og identifisering av samtidige patologier, men de nødvendige legemidlene vil bli skrevet ut senere. Nå er hovedprioriteten redning av menneskelivet.

Førstehjelp består av følgende trinn:

 1. Gå forsiktig ut i friluft, fjern knappskjørtet, stå i nærheten av det åpne vinduet (å velge mellom).
 2. Når mørkere i øynene og svimmelhet, kontakt andre.
 3. Å sette på pannen noe kaldt (et vått håndkle vil gjøre).
 4. Press pressen, hold pusten. Denne teknikken reduserer hjertefrekvensen, slik at det ikke er nødvendig med narkotika.

Hvis førstehjelp ikke bringer lindring, ring kalt en ambulanse. Husk at uavhengig behandling er uakseptabel - du vet ikke, mot hvilken angrepet skjer. Vitaminer er et godt forebyggende middel, men i en kritisk situasjon er de ubrukelige. Om hvordan å behandle takykardi, snakker vi like nedenfor.

Moderne metoder for behandling av takykardi

Kompleks behandling av takykardi er terapeutisk og kirurgisk. I det første tilfellet foreskrives legemidler som tilsvarer den oppdagede sykdommen. Det kan være tabletter, vitaminer og andre stoffer. Tilstandsdyktig kan de deles inn i to grunnleggende grupper:

 1. Beroligende stoffer. Produsert på grunnlag av ulike urter (valerian, Novo-Passit), men det finnes også syntetiske varianter (Phenobarbital, Diazepam). Disse stoffene kan behandles med vegetativ-vaskulær dystoni. Beroligende stoffer reduserer frekvensen av anfall og normaliserer nervøsitet.
 2. Antiarytmiske legemidler. Disse stoffene er kombinert til en ganske omfattende gruppe antiarytmisk virkning. Behandling med disse medisinene er strengt kontrollert. Kontraindikasjoner, allergiske reaksjoner og mange andre faktorer er tatt i betraktning. Eksempler på slike legemidler er adenosin, flekainid, propranolol, verapamil.

Narkotikabehandling er noen ganger ineffektiv. Kirurgisk inngrep kan være nødvendig for hormonelle årsaker til takykardi - en svulst eller et spesifikt område av kjertelen fjernes. Kardiurgirurgisk kirurgi er foreskrevet for medfødte hjertefeil, iskemisk sykdom eller effekten av revmatisme.

Behandling med tradisjonelle metoder i disse tilfellene blir presset inn i bakgrunnen.

Vi forbinder tradisjonell medisin

Det er ganske stive terapimetoder, blant annet installasjon av en cardioverter-defibrillator og pacemaker, samt radiofrekvensablation. For ikke å bringe deg selv til dette, er det verdt å regelmessig drikke vitaminer og bruke velprøvde folkemidlene.

Her er noen folkelige oppskrifter som kan behandle en sykdom:

 • Hawthorn. En spiseskje med hagtorn (blomster er nødvendig) må fylles med et glass kokende vann. Tjue minutter, insisterer under lokket. Infusjon tas før måltider et halvt glass tre ganger om dagen. Kurset fortsetter til full gjenoppretting.
 • Hvitløk med sitron. De beste vitaminene er gitt til oss av natur. Ta et dusin hvitløk hoder og så mange sitroner. Sitronsaft skal presses ut og hvitløk slipt. Alt dette er blandet med en liter honning. En uke blandes blandingen i en boks under polyetylenlokket. Spis hver dag fire teskjeer. Blandingen bør vare i noen måneder.
 • Adonis buljong. Kok et glass vann, hell en teskje våren Adonis og fortsett å lage mat for en kvart time på en langsom brann. Etter matlaging er dekket med et deksel, og blandingen er infundert inntil den er helt nedkjølt. Den resulterende kjøttkraft blir filtrert. Drikk medisinen tre ganger om dagen for en spiseskje.

Ikke forsøm folks midler - noen ganger gir de fantastiske resultater. Hvis du ikke takler problemet, kan prognosen være ganske trist. Tidlig diagnose - et løfte om fremtidig suksess i kampen mot sykdommen.

Etter å ha diagnostisert takykardi, forlater raskt avhengighetene - alkohol, koffein, fettstoffer, røyking. Kaffe, grønn te og energi bør utelukkes helt fra det daglige kostholdet.

Sinus takykardi

Sinus takykardi er en endring i hjerteaktiviteten, karakterisert ved en økning i hjertefrekvensen (hjertefrekvens) til ca. 100 - 130 slag per minutt. Økningen i disse indikatorene er vanligvis knyttet til den adaptive responsen av sinusnoden til fysisk stress, stress, smerte, feber, glede, forgiftning av kroppen, etc.

Med andre ord vises takykardi med en nedgang i tonen i vagusnerven og en økning i sympathoadrenal aktivitet. Denne tilstanden forekommer oftere hos personer med et sunt hjerte når det autonome nervesystemet, på grunn av sin normale funksjon, er i stand til å påvirke hjerteaktiviteten tilstrekkelig. Fysiologisk sinus takykardi kan også forekomme ved administrasjon av Atropinsulfat eller med dyp inspirasjon.

Sinus takykardi kan også ha en patologisk karakter. Med kronisk hjertesvikt i høyre hjerte, er det en økning i trykk. Dette fører til aktivering av nervesystemet og en refleksøkning i hjertefrekvensen (Bainbridge reflex). I slike tilfeller er en slik takykardi ikke adaptiv overfor hele organismen og kan forverre løpet av den underliggende sykdommen.

Årsaker til sinus takykardi

Alle faktorer som øker frekvensen av hjertesammentrekning, er vanlig å dele seg i intrakardialt (hjerte) og ekstrakardielt (ikke-kardialt).

Intrakardiale faktorer forårsaker økning i hjertefrekvensen:

 • akutte og kroniske former for hjertesvikt;
 • infarkt;
 • alvorlige grader av angina pectoris;
 • hjertesykdom;
 • myo-, endo- og perikarditt;
 • ulike kardiomyopatier.

Hos personer som lider av kardiovaskulære sykdommer, er en av de første symptomene på brudd på funksjonen til venstre ventrikel og utseendet av hjertesvikt sinus takykardi.

Til de økardielle årsakene til takykardi er forskjellige følelsesmessige overbelastninger eller fysisk anstrengelse. En viktig rolle er spilt av arvelig disposisjon. Ofte sinus takykardi er et tegn på nedsatt funksjon av individuelle elementer i hjernen (svulst) eller det autonome nervesystemet. Disse inkluderer NDC (nevro-sirkulatorisk dystoni), noen psykoser, etc.

Ofte er årsakene til den funksjonelle økningen i hjertefrekvens økt frigivelse av adrenalin i blodet. Dette kan oppstå når:

 • thyrotoxicosis;
 • feokromocytom;
 • anemi,
 • besvimelse;
 • skarpe dråper i blodtrykk;
 • bouts av smerte.

Normalt vises sinus takykardi også med feber mot smittsomme sykdommer (SARS, influensa, lungebetennelse). I gjennomsnitt, med en temperaturøkning på en grad Celsius, øker hjertefrekvensen med 10-15 slag per minutt. Hos barn er denne indikatoren litt lavere.

Noen giftstoffer, så vel som en rekke medikamenter, har en direkte eller reflekspåvirkning på sinuskoden, forårsaker takykardi. Disse inkluderer:

 • Norepinefrin og adrenalin;
 • diuretika (furosemid, hydroklortiazid);
 • Euphyllin og Atropin;
 • Noen stoffer som reduserer blodtrykk (arteriell);
 • Glukokortikoider (adrenalhormoner) og skjoldbruskhormoner;
 • sterk te, nikotin, kaffe og alkohol.

Det er tilfeller der sinuskoden er overdrevet eller slet ikke responsiv overfor de ovenfor beskrevne stoffene. Dette skyldes trolig den primære lesjonen av denne rytmekilden. En slik bihulebetennelse i medisin kalles utilstrekkelig.

symptomer

Den sanne sinus takykardi er preget av økt hjertefrekvens i hvile eller om natten. Det bør huskes at i søvn er frekvensen av sammentrekninger normal av fysiologiske årsaker.

Mer alvorlige manifestasjoner av sykdommen er ubehag i hjertet, en følelse av intens og rask hjerterytme. Noen ganger er disse symptomene ledsaget av svimmelhet eller synkope (synkope) tilstand.

En annen klage hos pasienter som lider av sinus takykardi er smerten bak brystbenet. Ofte, slike følelser forstyrrer pusten, det er en følelse av frykt. Betydelig redusert toleransen for trening.

Vanligvis med sinus takykardi, stopper angrep av rask hjertefrekvens på egen hånd. Men på samme måte vises de på nytt. Utseendet til en slik tilstand er ikke farlig for organismen med et sunt hjerte. Bare i tilfelle av det eksisterende kardiovaskulære legemidlet, kan tilfeller av takykardi skade en person.

Sinus takykardi i barnet

 • anemi,
 • acidose;
 • økte blodsukkernivåer;
 • smertefeil;
 • økning i temperaturen.

I det første år av livet, i fravær av sykdom, går sinus takykardi uavhengig uten medisinering.

Det er mulig å mistenke en sinusknutepatologi hos barn hvis hjertefrekvensen svinger mellom 100 og 160 slag per minutt i fem eller flere minutter. Det er viktig å vurdere alle provoserende faktorer og tilstedeværelse av hjerte- og hjerne symptomer (kortpustethet, svimmelhet, svimmelhet og smerte i hjerteområdet).

Hos eldre barn er sinus takykardi ofte en manifestasjon av fysisk eller emosjonell overbelastning, noen endokrine sykdommer eller anemi. I et slikt tilfelle er det viktig å fastslå årsaken i tide og forhindre takykardi, som. Disse forholdene kan etterfølgende føre til den hypertoniske formen av vegetativ-vaskulær dystoni. Med sykdomsprogresjonen kan hjertesvikt eller annen hjertesykdom utvikles.

Ved påvisning av angrep av økt hjertebank hos barn og tenåringer, er deres dynamiske tilsyn nødvendig. Imidlertid er det verdt å vurdere det faktum at årsaken til sinus takykardi ikke kan være fullt dannet kardiovaskulær system.

Til tross for alle slags grunner for arbeidet i hjertet, må du frigjøre barnet fra nakken av klær i tilfelle angrep av hjertebank og sørg for frisk luft (hvis det skjedde i rommet).

Sinus takykardi i svangerskapet

Utseendet til sinus takykardi under graviditet skyldes ulike faktorer. Blant dem er den generelle omstruktureringen av legemet for svangerskapet av spesiell betydning. Dermed endres hormonens bakgrunn av organismen, belastningen på nervesystemet øker, intensiteten i arbeidet i alle indre organer øker. I tillegg, på grunn av den økende størrelsen på fosteret og livmoren, blir organene i bukhulen og brysthulen komprimert og endrer sin posisjon.

Den sanne sinus takykardi hos en gravid kvinne kan kun settes av lege etter at alle mulige årsaker til tilstanden er utelukket. Disse inkluderer hyppig oppkast, tap av blod eller dehydrering... Det er viktig å være oppmerksom på hvilken periode det er en økning i hjertefrekvensen. I begynnelsen av svangerskapet er dette et farligere symptom enn det som vises nærmere fødselen. I de siste månedene oppstår takykardi vanligvis fordi membranen presser hjertet og endrer sin posisjon i brystet. Det er derfor, selv med en hjertefrekvens på opptil 120 slag per minutt i de siste tre månedene med å bære fosteret, er behandling for å justere hjertearbeidet ikke tildelt.

Diagnose og endringer på EKG

Diagnose av sinus takykardi er ikke noe komplisert. Det utføres i to trinn:

 1. Bestemme hjertefrekvensen ved å undersøke pulsen på arteriene.
 2. Opptak og tolkning av EKG.
Sinus takykardi på EKG forsøk på å identifisere sinus takykardi elektro viktig å forstå at denne type omorganisering av hjertet er ikke paroksysmal lidelser, slik at alle tennene på EKG ikke vil endre sin form. Barb P er positiv i standard I, II, og aVF fører, så vel som bryst V2-V6. I aVR og V1 kan det være negativt.

Det neste tegn på sinus takykardi vil være forkortelsen av R-R-intervallet. dvs. Det er mulig å oppdage en reduksjon i avstanden mellom ventrikulære QRS-komplekser. I tillegg, i motsetning atrieflimmer, vil data intervaller gjennom EKG være i det vesentlige lik (fordi normalt forekommende luft arytmi, kan avstanden variere med 10%).

Med uttalt sinus takykardi, kan atriell P være lagdelt på ST-segmentet eller repolariseringstanden T i det foregående komplekset. En annen forskjell fra paroksysmal takykardi er den gradvis utviklende og avtagende endringen i hjertefrekvensen.

Behandling av sinus takykardi

Basis for terapi for en slik takykardi er rettet mot å eliminere årsaken som forårsaker denne tilstanden. I mange tilfeller kan normal hjertefrekvens oppnås ved å normalisere aktivitetsregimet og unngå stressfulle situasjoner. Hvis det ikke er noen effekt eller hvis sykdommen er mer alvorlig, foreskrives beroligende medisiner. I tillegg må du minimere forbruket av kaffe, sterk te, nikotin og alkohol.

Hvis årsaken til sykdommen var annen patologi, er formålet med behandlingen bare mulig etter en omfattende undersøkelse. Med sinus takykardi av nevrogen genese, kan en nevropatolog foreskrive neuroleptiske legemidler eller beroligende midler.

Refleks sinus takykardi er en kompenserende respons på en reduksjon av blodtrykket eller en endring i nivået av skjoldbruskhormoner. Med en økning i hjertefrekvens av denne grunn, må sykdommen behandles avhengig av årsaken som forårsaket den. Ellers kan komplikasjoner forekomme i form av en dråpe i blodtrykket og forekomsten av kardiovaskulær insuffisiens.

Hvis årsaken til takykardi er tyrotoksikose, er behandlingsgrunnlaget samtidig administrering av thyreostatiske legemidler med beta-blokkere. Ved kontraindikasjoner til mottak av sistnevnte eller individuell intoleranse, erstattes de med medisinske stoffer fra gruppen kalsiumantagonister.

Når eksisterende hjertesvikt, forverring sinus takykardi, hensiktsmessig motta hjerteglykosider i kombinasjon med de samme betablokkere.

Valg av dosering av alle legemidler bør være strengt individuelt. Målkriteriet er å redusere hjertefrekvensen til 60 - 70 slag per minutt. I tilfelle av vegetativ-vaskulær dystoni, er det lov å opprettholde en hjertefrekvens på opptil 90 slag per minutt. Det bør også tas hensyn til pasientens subjektive følelser ved å forandre hjerteets arbeid.

Utilstrekkelig form for takykardi krever mer alvorlig behandling, fordi med det har vanligvis ikke effekten av alle medikamenter tatt. I dette tilfellet utføres en radiofrekvens cauterization av hjertet, som er synderen av sinus takykardi. Hvis denne behandlingen ikke er effektiv, vises implantasjon av en permanent pacemaker, som vil fungere som en kunstig pacemaker.

Prognose av sykdommen

Resultatet av sinus takykardi er for det meste gunstig. Men i tilfelle av takykardi på grunn av hjertesvikt eller et brudd på funksjonen til venstre ventrikel, er det vanskelig å forutsi utfallet. Dette skyldes det faktum at den økende økningen i hjertefrekvensen - reaksjonen av hjertet og blodkarene for å endre mengden av utkastet blod inn i blodet.

forebygging

I tillegg til en sunn livsstil er et viktig aspekt ved forebygging av sinus takykardi rettidig diagnose og overholdelse av anbefalinger for behandling av noen sykdom (ikke bare kardiovaskulær).

Dermed kan det konkluderes med at sinus takykardi som en uavhengig patologi ikke er en farlig sykdom. Oftere er det en kompenserende reaksjon på endringer i menneskekroppen.

Sinus takykardi i hjertet: årsaker, symptomer, behandling

Sinus takykardi i hjertet er en sykdom som manifesterer seg i form av hyppige sammentrekninger av myokardiale muskelfibre. Det normale antallet kutt til 80 - 90 slag per minutt, en økning i denne indikatoren indikerer tilstedeværelsen av takykardi. Utviklingen av sinus takykardi er basert på den automatiske økningen i den kontraktile aktiviteten til sinusnoden under påvirkning av det sympatiske nervesystemet.

Hvis en følelse av sin egen hjerterytme, kortpustethet og ubehag følelse i brystbenet, dette er ingen grunn til å anta at utviklingen av sinus takykardi. Økningen i antall hjerteslag og andre ubehagelige symptomatiske tegn kan skyldes langvarig eller alvorlig stress, stress eller kaffe. Hos barn under syv er denne tilstanden generelt sett ansett som normen.

arter

Sinus takykardi har to varianter:

 1. Fysiologisk takykardi - utvikler seg mot en bakgrunn av fysisk eller emosjonell overstyring, eller følger med et febersyndrom. Den forsvinner umiddelbart etter virkningen av uønskede faktorer og krever ikke medisinsk korreksjon. Dette er den såkalte kompenserende reaksjonen av kroppen til endringer i tilstanden til kroppen.
 2. Patologisk takykardi - er en konsekvens av lesjonen av sinoatriale knutepunktet i hjertets hjertesystem. Denne tilstanden utvikler seg mot en bakgrunn av fullstendig velvære og korrigeres kun ved hjelp av medisinske metoder.

Etiologiske faktorer

Hovedårsaken til utviklingen av sinus takykardi er funksjonell inkonsekvens av det sympatiske og parasympatiske nervesystemet.

Sympatisk og parasympatisk innervering hva er det? Den sympatiske avdelingen er ansvarlig for eksitasjonsprosessene i kroppens vevstrukturer, den vaskulære tonen endres under påvirkning av sympatisk innervering, økningen av muskelfibrene, inkludert myokardiet, øker. Den parasympatiske avdelingen i nervesystemet har motsatt effekt. I tillegg til sykdommer i nervesystemet, kan sykdomsårsaken også betjene ikke-hjerte- og hjertefaktorer.

Ikke-kardiale faktorer inkluderer:

 1. Neurogen - utvikle hos personer som er utsatt for langvarig følelsesmessig stress, med nevroser og langvarige depressive tilstander.
 2. Giftig - utvikle seg under påvirkning av sinusnoden av giftige og kjemiske forgiftningsstoffer som kommer inn i menneskekroppen ved oral, innånding eller gjennom huden.
 3. Medisinske - utvikle med langvarig eller feil bruk av legemidler som kan påvirke hjertets kontraktile aktivitet. Spesielt gjelder dette medikamenter med en psykotrop virkningsmekanisme, hypnotika og narkotika.
 4. Hypoksisk - i dette tilfellet reagerer kroppen i form av kompensasjon på utilstrekkelig tilførsel av oksygen til menneskekroppen. Denne tilstanden betraktes som en refleksreaksjon.

Sinus takykardi i hjertet, forårsaket av hjertefaktorer, antyder organiske patologier fra siden av myokardiet.

Hjertefaktorer av sykdommen inkluderer:

 1. Angina pectoris og hjerteinfarkt som en skarp forstyrrelse av den arterielle oksygenerte blodstrømmen til hjertemusklen, på grunn av obturasjon eller spasmodisk innsnevring av lumen i koronararteriene.
 2. Kardiosklerose er en irreversibel forandring i myokardiale muskelfibre under påvirkning av inflammatoriske eller traumatiske lesjoner.
 3. Akutt eller kronisk hjertesvikt som et brudd på hjerteroboten.

Funksjoner av symptomatiske manifestasjoner

Symptomatiske tegn kan manifestere avhengig av hvor lenge den patologiske tilstanden utvikler seg, hvilket er årsaken til sykdommenes utbrudd. Det er viktig at pasienten har samtidige sykdommer.

De vanligste pasientklagerene er:

 • Følelse av tyngde i kroppen, spesielt i underkroppene;
 • smertefulle og ubehagelige opplevelser i hjerteprojeksjonen
 • kortpustethet, som vises etter en fysisk eller emosjonell belastning;
 • svimmelhet og patologisk svakhet på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernevevet;
 • nedsatt appetitt, i sjeldne tilfeller dyspeptiske lidelser;

Gjennom økt kontraktilitet av myokardiet, reduseres blodtilførselen av organstrukturen i menneskekroppen kraftig. Arbeidet i fordøyelseskanalen, respiratorisk, urin og hormonalt system er forstyrret. En lang sykdomstid kan negativt påvirke deres funksjon og som en konsekvens en alvorlig trussel mot pasientens liv.

Funksjoner og formål med diagnosen

Spørsmål om hjertets patologi er legens kardiolog. Personer som er registrert med en øket risiko for hjerteinfarkt eller om de har en historie av arytmier bør gjennomgå vanlige spesielle forebyggende medisinske undersøkelser og motta medisinsk behandling hvis det er nødvendig.

Som en diagnose av sinus takykardi utføres:

 • Elektrokardiografi - viser antall og rytme av hjerteslag, er gullstandarden i hjertet for å diagnostisere hjertesykdom.
 • Ekkokardiografi gir deg mulighet til å visualisere og tilstrekkelig vurdere tilstanden til hjerteventilene, for å oppdage vices i tide.
 • En generell laboratoriet blodprøve viser blodets tilstand, oksygenering og tilstedeværelsen av de nødvendige elementene.

Tilveiebringelse av førstehjelp

Sinus takykardi i hjertet tilhører en gruppe sykdommer som krever nødhjelpshjelp før ankomsten av et ambulanseteam. Korrekt assisterte personer i de første sekundene av sykdommen kan påvirke effektiviteten av videre spesialisert behandling.

De viktigste stadiene av beredskapsdepartementet:

 • Sørg for fri passasje av frisk luft i tilfelle pasienten er i et lukket og tett rom;
 • å frigjøre en persons kropp fra tettsittende klærelementer;
 • å gi pasienten sittende eller liggende stilling med hevede nedre lemmer;
 • Påfør kalde kompresser på de tidlige områdene av hode og panne;

I tilfeller der en person har mistet bevisstheten og det ikke er tegn på palpitasjon og pust, er det nødvendig å gjennomføre gjenopplivingstiltak med forholdet mellom kompresjon og inspirasjon på 30: 2. Pasienter med diagnose av sinus takykardi skal umiddelbart innlagt på et hjertesykehus.

Egenskaper ved behandling for sinus takykardi

Først av alt, for å eliminere sykdommen, er det nødvendig å eliminere den etiologiske faktoren av sykdommen. Hittil er takykardi ganske vel eliminert ved bruk av medisinske stoffer.

Sinus takykardi utvikler som regel mot bakgrunnen av sykdommer i endokrine, urinveisystem, vaskulær patologi og under påvirkning av eksterne faktorer. Grunnlaget for behandlingen er eliminering av den etiologiske faktoren av sykdommen, og deretter korreksjonen av takykardi.

Blant medisinsk behandling bør skilles:

1.Spokoitelnye-legemidler har en uttalt effekt på menneskets nervesystem, har en deprimerende effekt på sympatisk nervesystem. Avhengig av materialet til fremstilling er preparatene fra denne gruppen delt inn i:

 • økologisk rene medisinske stoffer fremstilt på grunnlag av naturlige medisinske planter, for eksempel glycin, glycid, valerian;
 • kjemisk syntetiserte legemidler med en uttalt antidepressiv effekt, for eksempel fenobarbital;

Beroligende stoffer brukes av personer som er utsatt for emosjonell ustabilitet, hyppige manifestasjoner av nevroser og depressive forhold. Bruk av medisiner bør utføres med streng dosering, da overdreven forkjølelse fører til alvorlige konsekvenser.

 1. Betablokkere er legemidler som reduserer konsentrasjonen av blodmediatorer som påvirker vaskulær tone. Virkemekanismen er rettet mot å redusere blodtrykk og hjertefrekvens.
 2. Narkotika som undertrykker impulser i sinusnoden til hjertets ledersystem, styrer rytmen for stimulering av noden og utfører en nerveimpuls langs hjertevevet. Forhindrer utvikling av arytmi, atrieflimmer og plutselig koronar død.
 3. Antagonister av kalsiumkanaler. Kalsium som mikroelement i menneskekroppen stimulerer eksitasjonsprosessene, som i patogenesen av sykdommen er en nøkkelfaktor. Virkemekanismen for denne gruppen medikamenter er utformet for å blokkere frigjøringen av kalsium fra cellulær depot, slik at prosessen med eksitasjon i nervesystemet senkes.

Hvis medisinen er ineffektiv, anbefales det pasienter å gjennomføre kirurgisk inngrep. Hvis årsaken til utviklingen av takykardi er endokrin patologi, er kjertelen helt fjernet eller en del av det. Hvis en sinusknudepunkt selv er blitt forstyrret, blir en spesiell elektrisk stimulator av hjerteslagene administrert til pasientene.

Folk, økologisk rene behandlingsmetoder

På bakgrunn av medisinsk og kirurgisk behandling svetter kroppen tilstrekkelig, det anbefales at dikteren bruker vitaminer og plantestoffer som en kompleks behandling for pasienter.

De vanligste oppskrifter av folkemedisin for generell gjenoppretting av kroppen i patologiene i kardiovaskulærsystemet:

 1. Tinktur av tørket blader av hagtorn: En spiseskje av tørkede blader planter helles i ett glass kokende vann 250 ml, får lov til å infusjonere i tre timer. Den resulterende infusjonen brukes i en halv kopp to ganger om dagen.
 2. Tinktur av hvitløk og sitron: For forberedelse av tinktur trenger du omtrent ti frukter av sitron og hvitløk, disse ingrediensene blir grundig knust og blandet. Den resulterende blanding helles med kokende vann i et volum på 1 liter, du kan legge til en skje full av honning, insisterte i en uke. Den mottatte infusjonen på 4 til 5 teskjeer per dag brukes.
 3. Avkok fra planten Adonis: en spiseskje av knuste og tørkede medisinske planter for å fylle med vann, legg på en langsom brann, kok opp. Etter det er buljongen dekket med lokket og avkjølt. Etter matlaging brukes buljongen til fire teskjeer hele dagen.

Tradisjonelle medisiner bør bare brukes etter konsultasjon med den behandlende legen til kardiolog, er det nødvendig å klargjøre den nødvendige doseringen og bestemme forenligheten av avkok og infusjoner med medisinske stoffer. Det er strengt forbudt å selvstendig behandle sinus takykardi.

Forebyggende tiltak

Profylakse for sinus takykardi i hjertet er basert på rettidig diagnose og behandling av predisponerende organiske patologier fra andre organer og systemer. Pasienter anbefales å følge nøye med sin egen helse, unngå overdreven fysisk overbelastning. Omgivende pasienter skal skape et stille miljø og ikke provosere utviklingen av stressende forhold hos en syke.

Pasienten skal kvitte seg med dårlige vaner og endre arbeidsstedet hvis det er forbundet med skadelige produksjonsfaktorer. Riktig valgt diettinntak vil redusere risikoen for å utvikle hjertepatologi hos predisponerte individer.

Pasienter anbefales å helt eller delvis utelukke fra deres kosthold av salt, bitter og fettstoffer. Å konsumere flere melkeprodukter, friske grønnsaker og frukt, som et protein, magert kjøtt.

Komplikasjoner av sykdommen

Vanligvis utvikler komplikasjoner med sinus takykardi svært sjelden, og bare i overdreven forsømte patologiske forhold.

De mest sannsynlige komplikasjonene er:

 • sjokktilstand mot en bakgrunn av plutselig utvikling av arytmi;
 • akutt oppstått insuffisiens av myokardial funksjonell aktivitet;
 • plutselig koronar død;
 • ventrikulær fibrillering av hjertet;
 • klinisk død;

Ved komplikasjoner gjennomgår pasienten akutt hjerte-lungevirkning. Gjennomføring av gjenoppliving kan ikke være hensiktsmessig med langvarige og progressive organiske lesjoner i hjertet og når pasienten nekter å utføre behandling. Blant de komplikasjoner av sykdommen bør gjøres implikasjoner av selv-behandling, som er manifestert i form av en forverring av den opprinnelige tilstand av sammenbrudd fra det kardio - karsystemet og uttrykt allergi brett.

Prognose for gjenoppretting

Den vanligste sinus takykardien utvikler seg mot bakgrunnen av organisk hjertedysfunksjon, dette kan skyldes kronisk hjertesvikt eller iskemisk hjertesykdom. Med en slik sykdom kan sinusnoden påvirkes direkte, og medisinering kan ikke lenger påvirke det gunstige utfallet av sykdommen. Den eneste metoden for behandling i slike tilfeller er kirurgisk inngrep.

Prognosen for fullstendig gjenoppretting hos slike pasienter er minimal eller praktisk talt umulig. Hvis takykardien blir provosert av andre etiologiske faktorer, er situasjonen gjenopprettelig, etter at riktig medisinering er valgt, gjenopprettes pasientene helt.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

Sinus takykardi er de viktigste symptomene:

 • Humørsvingninger
 • svimmelhet
 • Søvnforstyrrelse
 • Kortpustethet
 • Tap av appetitt
 • Mangel på luft
 • besvimelse
 • Smerte i hjertet
 • Rask tretthet
 • søvnløshet
 • Lavt blodtrykk
 • Hjertebanken
 • Redusert volum utskillet urin
 • Kolde ekstremiteter
 • Følelsen av avsky fra å spise
 • Ubehag i thoraxen

Sinus takykardi - er en sykdom hvor frekvensen av hjertefrekvensen øker, som oppstår mot bakgrunnen av sinusknutepunktets aktive arbeid. Denne tilstanden er typisk for både voksne og barn. Føre til utvikling av slike lidelser kan være en lang rekke faktorer som disponerer, som ikke alltid er knyttet til forekomst av en hvilken som helst annen sykdom. Kilden kan også være sterkt stress eller overdreven fysisk aktivitet.

Sykdommen har en karakteristisk symptomatologi, inkludert smerter i brystet, en følelse av en persons hjerte rytme, svakhet og alvorlig svimmelhet.

For å gjøre en korrekt diagnose, krever en rekke aktiviteter - fra fysisk undersøkelse, som bærer en kardiolog, og slutter med instrumental undersøkelse av pasienten.

Cure sykdommen kan være ved hjelp av konservative teknikker, som er redusert til å utføre fysioterapi prosedyrer, tar medisiner og holder et sparsomt kosthold.

Den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i den tiende revisjonen refererer til denne lidelsen i kategorien av supraventrikulær takykardi. Det er verdt å merke seg at dette er et nøyaktig navn på en lignende patologi. Således har sinusovaja takykardi koden på МКБ-10 følgende - І 47.1.

etiologi

Riktig hjerterytme avhenger direkte av hvordan impulser i sinusnoden danner i jevne mellomrom og utføres langs fibersystemet. Sinusnoden er en klynge av nerveceller som er lokalisert i atriene.

Normalt er de optimale verdiene for sinusrytmen antallet forkortelser som varierer fra seksti til nitti beats per minutt. Fra dette følger at sinus takykardi er ingenting mer enn en økning i hjertefrekvensen mer enn 90 ganger per minutt. Det er verdt å merke seg at hos barn er en slik lidelse diagnostisert hvis hjertefrekvensen stiger med mer enn 10% av normen som er karakteristisk for en bestemt alder.

Slike avvik forekommer i alle aldersgrupper, de aller fleste friske mennesker, så vel som blant de med diagnostisert hjertesykdom. På bakgrunn av det faktum at sykdommen utvikler seg på grunn av det store antall faktorer, kan de deles opp i flere grupper - patologisk og ikke relatert til forekomsten av en sykdom.

Den første kategorien med årsaker til sinus takykardi er også delt inn i hjerte og ikke-hjerte. Dermed er provokatorer av denne typen arytmi:

 • hjertesvikt i akutt eller kronisk form;
 • dysfunksjon av hjertets venstre ventrikel;
 • alvorlig angina
 • myokarditt av en hvilken som helst opprinnelse;
 • hjerteinfarkt;
 • Tilstedeværelsen av kardiomyopati eller kardiosklerose hos en person;
 • medfødte eller kjøpte hjertefeil;
 • endokarditt av bakteriell form;
 • perikarditt av ekssudativ eller klebende natur;
 • primær forstyrrelse av normal funksjon av hjernebarken eller subkortiske noder;
 • neuroser og psykoser;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • patologi på den delen av det endokrine systemet;
 • anemi og sepsis;
 • tuberkulose og lungebetennelse.

Fysiologiske predisponerende kilder for sinus takykardi dannelse er:

 • overdreven fysisk belastning - de tillatte verdiene kan ikke være mer enn 160 slag per minutt, resten, høyere indikatorer, referer til denne typen arytmi. Det skal bemerkes at det eneste unntaket er profesjonelle idrettsutøvere - hjertefrekvensen kan nå 240 slag per minutt - bare i slike tilfeller er det ikke behov for nødhjelp;
 • langvarig påvirkning av stressende situasjoner eller enkelt sterkt nervøs overbelastning;
 • avhengighet av dårlige vaner
 • ineffektiv bruk av medikamenter, for eksempel kortikosteroider, antidepressiva, kalsium-antagonister, diuretika, stoffer med koffein, så vel som medikamenter tiltenkt for behandling av bronkial astma.

I tillegg bør det bemerkes at økningen i hjertefrekvensen kan påvirkes av en økning i kroppstemperaturen. Hver økning i termometerets verdi per divisjon fører til at barnets hjerterytme øker med ca 15 slag per minutt, og hos voksen - med 9.

Årsakene til sinus takykardi hos kvinner kan være:

 • perioden av svangerskapet av barnet - til tross for at sinus takykardi i svangerskapet er normalt, kan det utvikle seg på bakgrunn av patologiske årsaker til at forekomst av symptomer på sykdommen bør være drivkraften for å søke kvalifisert hjelp;
 • løpet av menstruasjonen;
 • tidevann observert med overgangsalderen, så vel som andre hormonelle lidelser.

I barndommen kan denne lidelsen være en individuell norm. Det er bemerkelsesverdig at det oftest blir observert hos jenter.

klassifisering

Hoveddelingen av sinus takykardi hos et barn eller en voksen deler sykdommen inn i:

 • funksjonell - er det i tilfeller av påvirkning på menneskekroppen av sterke følelser eller fysisk anstrengelse, samt en økning i temperaturen;
 • patologisk - også kalt en lang sinus takykardi.

Skjemaer av en lang type sykdom avhengig av den etiologiske faktoren:

 • nevrogen - utvikler seg på grunn av ustabil eller labilt nervesystem
 • giftig - skyldes en negativ effekt på kroppen av giftstoffer
 • medikament;
 • endokrine;
 • hypoksisk - representerer en naturlig respons av kroppen til mangel på oksygen;
 • myogenic - er dannet på bakgrunn av hjertepatologier.

Separat er det nødvendig å skille ortostatisk eller vertikal sinus takykardi. Dette betyr at et brudd på hjertefrekvensen observeres når kofferten overføres fra en liggestol til en stående stilling.

Det er også tre grader av alvorlighetsgraden av sykdommen:

 • mild sinus takykardi - gir ingen spesiell terapi
 • moderat sinus takykardi - forekommer ofte hos barn yngre enn seks år, så vel som hos ungdom i puberteten. Et slikt utvalg bør ikke forårsake bekymring, fordi symptomatologien er helt fraværende eller svakt uttrykt;
 • uttalt sinus takykardi - forekommer hyppigst hos eldre mennesker, men det kan også forekomme hos barn. I slike tilfeller anses vekslingen av en hyppig puls med en tilstand som en bradykardi, der hjertefrekvensen er redusert, som farlig. En slik kombinasjon krever akutt nødhjelp.

symptomatologi

Tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av symptomene på denne patologien er avhengig av flere faktorer:

 • alvorlighetsgrad av sinus takykardi
 • varighet;
 • predisponerende faktor.

I det milde løpet av sykdommen er symptomatologien helt fraværende, slik at en person kanskje ikke engang mistenker at han har et slikt brudd.

Moderat sinus takykardi kan også være helt asymptomatisk, men noen ganger kan symptomene være små. Disse inkluderer:

 • en følelse av ens egen hjertebank;
 • ubehag og stivhet i brystet;
 • kortpustethet;
 • søvnforstyrrelser;
 • rask tretthet;
 • hyppige humørsvingninger.

Symptomer på sinus takykardi i alvorlig grad, i tillegg til å øke alvorlighetsgraden av de ovennevnte kliniske manifestasjoner, har følgende symptomer:

 • hyppig og alvorlig svimmelhet;
 • intens smerte i hjertesonen;
 • mangel på luft;
 • utseende av dyspnø i hvile;
 • fullstendig fravær av søvn;
 • redusert appetitt eller total aversjon mot mat;
 • besvimelse;
 • senke blodtrykket;
 • kaldhet av lemmer;
 • en reduksjon i det daglige volumet av utskilt urin.

Det skal bemerkes at dette bare er hovedsymptomet for sinus takykardi, som vil bli supplert med kliniske manifestasjoner av sykdommen, mot hvilket et slikt brudd utviklet seg.

Alle symptomene ovenfor er typiske for både voksne og barn, men i andre tilfelle vil sykdommen bli mye vanskeligere. Det er av denne grunn at det finnes flere regler for beredskapssyke som skal redusere hjertefrekvensen, blant annet:

 • ring medisinsk team hjemme;
 • trykke på området av carotid node;
 • masserer begge øyebollene i sirkulære bevegelser;
 • strekker seg med et dypt pust med en klemmet nese;
 • komprimering av overlivet;
 • Nedre ekstremiteter presses mot den fremre veggen i magehulen;
 • kaldt tørke.

Slike tiltak skal lette pasientens tilstand før legenes ankomst.

Å ignorere symptomene kan føre til hjertesvikt eller konsekvensene av sykdommen som førte til en slik hjertesvikt - dette er hva farlig sinus takykardi.

diagnostikk

Til tross for at en slik sykdom har en ganske spesifikk symptomatologi, er det nødvendig å utføre et komplett diagnostisk tiltak for å diagnostisere sinus takykardi.

Først av alt trenger kardiologen:

 • å studere medisinsk historie og pasientens livshistorie - i noen tilfeller vil dette bidra til å etablere de mest sannsynlige årsakene til sinus takykardi hos en bestemt person;
 • gjennomføre en grundig fysisk undersøkelse for å studere tilstanden til huden, vurdere frekvensen av respiratoriske bevegelser og lytte til pasienten med et spesielt verktøy;
 • i detalj for å intervjue pasienten eller foreldrene hans - å fastslå alvorlighetsgraden av symptomer og bestemme alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet.

For laboratorieundersøkelser er det nødvendig å bære:

 • generell klinisk blodprøve - for å identifisere mulig anemi og sykdomsforløp som kan forårsake sinus takykardi
 • generell analyse av urin;
 • biokjemi av blod - for endelig etablering av provokasjonsproblemer;
 • blodprøve for skjoldbruskhormoner.

De mest verdifulle i diagnostisk plan er slike instrumentelle undersøkelser:

 • Ekkokardiografi - for mulig påvisning av strukturelle forandringer i hjertet;
 • EKG er den viktigste teknikken som bekrefter tilstedeværelsen av sinus takykardi;

I tillegg kan konsultasjon være nødvendig:

 • Barnelege - hvis pasienten er barn;
 • psykoterapeut;
 • otolaryngologist;
 • endokrinolog;
 • fødselslege-gynekolog - i tilfeller av deteksjon av sinus takykardi under graviditet.

Først etter å ha undersøkt resultatene av alle diagnostiske tiltak vil kardiologen lage en individuell skjema for hver pasient om behandling av sinus takykardi.

behandling

Behandling av en slik sykdom er basert på det faktum at den eliminerer årsaken til forekomsten. Dermed kan behandlingen omfatte:

 • avvisning av dårlige vaner
 • rasjonell ernæring;
 • høy klasse drøm;
 • Mottak av antibakterielle midler - Ved infeksjonssykdommer;
 • bruk av narkotika som hemmer den aktive funksjonen av skjoldbruskkjertelen;
 • inntak av jernpreparater;
 • intravenøs injeksjon av spesielle løsninger som gjenoppretter hele volumet av sirkulerende blod;
 • Oksygenbehandling - for å eliminere sykdommer i bronkiene eller lungene;
 • psykoterapi eller automatisk trening.

Direkte behandling av sinus takykardi ved hjelp av medisinering er bare nødvendig i de tilfellene når pasienten lider sterkt av rask hjerterytme. For dette anbefales pasienter å ta:

 • beta-blokkere;
 • inhibitorer av omkanaler i sinuskoden;
 • Tinkturer basert på planter som rot av valerian, hagtorn eller morwort.

I tilfelle av alvorlig sykdom trenger en kvinne under graviditet akutt stimulering av arbeidskraft. Ofte utføres fødsel med sinus takykardi ved keisersnitt.

Den eneste konsekvensen av denne sykdommen er utviklingen av hjertesvikt.

Profylakse og prognose

For at folk ikke utvikler paroksysmal sinus takykardi, bør følgende generelle anbefalinger observeres:

 • fullstendig nektelse fra alkohol og nikotin;
 • riktig ernæring, beriket med vitaminer og nødvendig for kroppens mikrolementer;
 • unngåelse av følelsesmessig og fysisk overarbeid;
 • kontroll over kroppsvekt
 • holde en aktiv livsstil;
 • sørger for tilstrekkelig søvnvarighet
 • rettidig diagnose og behandling av hjertesykdommer;
 • tar medisiner strengt i henhold til instruksjonene fra den behandlende legen
 • vanlig gjennomføring av en full undersøkelse i en medisinsk institusjon.

Fysiologisk sinus takykardi har ofte en gunstig prognose, da bare på betingelse av rettidig initiert og kompleks terapi. Hvis sykdommen skyldes andre plager, er sannsynligheten for utvikling av livstruende konsekvenser høy.

Hvis du tror at du har det Sinus takykardi og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Arrhythmia hos barn - en annen etiologi av hjerterytmeforstyrrelser, som preges av en endring i frekvens, regelmessighet og sekvens av hjertekontraksjoner. Utvendig manifesterer arytmi hos barn seg i form av et uspesifikt klinisk bilde, som faktisk fører til en forsinket diagnose.

Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

Feil eller anatomiske abnormiteter i hjerte og kar-systemet, som forekommer hovedsakelig under fosterutvikling eller når et barn blir født, kalles medfødt hjertesykdom eller CHD. Navn på medfødt hjertesykdom er diagnostisert, legen som diagnostisert nesten 1,7% novorozhdonnyh.Vidy UPU Årsaker Symptomer Diagnose LechenieSamo sykdom er en abnormitet av hjertet og vaskulære strukturer. Faren for sykdommen ligger i det faktum at i nesten 90% av tilfellene overlever ikke nyfødte til en måned. Statistikk viser også at i 5% av tilfellene dør barn med UPU før 15 år. Medfødte hjertefeil har mange typer hjerteanomalier som fører til endringer i intrakardial og systemisk hemodynamikk. Med utviklingen av CHD er det brudd på blodstrømmen i store og små sirkler, samt blodsirkulasjon i myokardiet. Sykdommen okkuperer en av de ledende stillingene som oppstår hos barn. På grunn av at UPU er farlig og dødelig for barn, er det verdt å demontere sykdommen mer detaljert og lære alle viktige punkter om hva dette materialet vil fortelle.

Nevrologisk dystoni eller hjertesykdom er et brudd på arbeidet i det kardiovaskulære systemet, som er forbundet med et brudd på fysiologisk nevroendokrin regulering. Ofte manifestert seg hos kvinner og ungdom på grunn av påvirkning av alvorlig stress eller tung fysisk anstrengelse. Det er mye mindre vanlig hos personer under 15 år og eldre enn førti år.

Premenstruelt syndrom er et kompleks av smertefulle opplevelser som oppstår ti dager før menstruasjonen begynner. Tegnene på manifestasjonen av denne lidelsen og deres kombinasjon har en individuell karakter. Noen kvinner kan uttrykke seg med symptomer som hodepine, plutselig forandring av humør, depresjon eller tårefølelse, mens andre - smertefulle opplevelser i brystkjertlene, oppkast eller konstant smerte i underlivet.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene