Årsakene til og tegn på død mot slag

Den mest forferdelige nyheten for slektningene til en person som overlevde et apoplekseslag er nyheten om at pasienten hadde dødd av et slag. Dessverre er slike tilfeller ganske hyppige. Ifølge statistikken dør ca 10-15% av pasientene i den akutte perioden av angrepet. I dette tilfellet er det en plutselig død. De resterende pasientene overlever, men har samtidig sirkulasjonsforstyrrelser og hjertesvikt, noe som også provoserer et dødelig utfall i det første år av livet etter slag.

Hvorfor forekommer døden som følge av et slag?

Generelt dør pasienter som dør etter et apopleksi-slag fortsatt på sykehuset, dør på grunn av den plutselige døden av cerebellum eller hjernestammenes celler. I sin tur dør cellene i disse avdelingene av følgende grunner:

 1. Skarp mangel på oksygen i hjernestammen eller hjernen.
 2. Hemorragisk eller iskemisk slag i disse avdelingene.
 3. Hemorragi i området av hjernens ventrikler. I dette tilfellet blokkerer det dannede hematomet utløpet av CSF. Som følge av dette blir fri sirkulasjon av cerebrospinalvæske forstyrret. På denne bakgrunn er det første hevelse, og deretter forskyvning av hjernestammen.

I tillegg til disse årsakene bør alle pasientbetingelser og sykdommer som dannes mot et hjerneslag, tas i betraktning. Oftere er det hjertesykdom eller andre patologier. De oppstår hovedsakelig hos eldre. Dette er hjerteinfarkt, nyre-, hjerte- eller leversvikt. En pasient med slike konsekvenser av hjerneslag dør innen 1-2 år av livet fra begynnelsen av apopleksi.

Hvorfor oppstår øyeblikkelig død som følge av et slag?

Syndrom av plutselig død (SAF) forekommer i den mest akutte perioden med apopleksi. Det meste av ambulansen har ikke engang tid til å nå pasienten. De fleste pasienter dør med alvorlig slag. Med denne graden av tilstand utvikler nevrologiske lidelser og hjerneødem progressivt. Pasienten faller først inn i koma. Men legene kaller det dødelig. Det vil si at pasienten ikke kommer tilbake til bevisstheten. Øyeblikkelig død av et slag oppstår på grunn av følgende endringer i hjernen:

 • omfattende hjerneskade (iskemi eller blødning);
 • gjentatt angrep av apopleksi i et år;
 • alvorlig cerebralt ødem;
 • brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske).

På bakgrunn av alle disse endringene gjennomgår pasienten kompresjon (klemming) av viktige hjernesentre. Som et resultat oppstår en plutselig død.

IFOR kan også angripe hjerte-og karsykdommer som raskt utvikler seg mot bakgrunnen av et slag. Ofte er det:

 • brå fibrillering av hjerteets ventrikler;
 • dødelig arytmi eller takykardi
 • akutt myokardinfarkt.

Pasientens død er fastslått av ambulansen som kommer til anropet på slike tegn og forhold:

 1. Kom i pasienten. Pasienten har ingen reflekser til eksterne stimuli - lys, lyd. Det er et syndrom i kattens øye (hvis du trykker på øyebollet fra begge sider, blir eleven en katt i form av en spalt). Således begynner hornhinnen i øynene å tørke og bli kjedelig.
 2. Asystole. Det er på alle store arterier av pasienten, er pulsene ikke palpabel. Legene kan ikke lytte til hjertefrekvenstoner. På EKG er det et komplett fravær av sammentrekninger av hjertemuskelen.
 3. Apnea. Manglende pust i pasienten.

Det er viktig å: Sannsynligheten for å returnere en slik pasient til livet er ubetydelig. I alle fall blir pasientens kropp tatt til patoanatomisk obduksjon for å etablere dødsårsaken.

Symptomer på dødsfall i en liggende pasient etter et slag

En pasient som har blitt lammet mot et slag, er i større fare med hensyn til dødelighet. Siden denne tilstanden hans vitner til et større fokus på hjerneskade. Med fremdriften av ødem, kan pasienten utvikle tegn og symptomer på en forestående død. Vær oppmerksom på følgende:

 • tørr hud og slimhinner;
 • reduksjon i kroppstemperatur til 25 grader (til og med rektal);
 • Tilstedeværelse av bleke lik flekker på kroppen, hovedsakelig på beina;
 • synlig strenghet i kroppen mot bakgrunnen av eksisterende cerebrovaskulære lidelser.

I tillegg er skilt før død av en lykkelig pasient etter et slag også slik:

 1. Hallusinasjoner.
 2. Fullstendig apati og isolasjon. Stropppasienten reagerer ikke på tingene som er vanlige for ham før han dør.
 3. Nedsatt nyrefunksjon og som en konsekvens en liten mengde urin og en høy konsentrasjon av urin.
 4. Hyppig intermitterende puste.
 5. Kolde ekstremiteter.

15 minutter etter død av den avdøde, er det tegn på et dødelig utfall. Det betyr at en person ikke reagerer på ytre påvirkninger, det er ingen pust og ingen puls.

For å unngå en slik trist skjebne, er det tilrådelig å overvåke helsen din. I tide å være oppmerksom på forløperne til et slag - åreknuter, tromboflebitt, hjertesykdommer. Det er tilrådelig å gi opp alkohol og røyking. Men hvis et slag oppstår, er det viktig å spørre om kvalifisert hjelp så tidlig som mulig. Aktualitet er ofte den viktigste muligheten til å redde pasientens liv.

Symptomer på klinisk og biologisk død i slag

Statistiske data om dødelig utfall hos pasienter med hjerneslag er skuffende. Død av pasienter kan forekomme både i akutt periode og etter det under rehabilitering.

Hvilken type sirkulasjonsforstyrrelse fører ofte til døden

Stroke kan være hemorragisk og iskemisk. Selv om iskemisk forekommer i 80% av tilfellene, er dødeligheten i den akutte perioden i et hemorragisk slag høyere. Og dødsfallet avhenger av slagstypen. Dermed dør pasienter med intracerebrale blødninger oftere enn med subarachnoid blødning.

Noen ganger fører et slag til døden, som i den akutte perioden, og i gjenopprettingsperioden

Ved iskemisk berøring registreres et dødelig utfall oftere dersom en atherotrombotisk, kardioembolisk eller hemodynamisk type sirkulasjonsforstyrrelse oppstår. Lacunar eller mikro-okklusjonsslag fører sjelden til pasientens død.

En høy prosentandel av bivirkninger oppstår etter omfattende eller gjentatte stroke. En uforenlig med livssituasjon oppstår når sentrene for regulering av pust og hjertets arbeid påvirkes. Dette skjer hvis cellene i stammen delen av hjernen eller cerebellum dør. Døden oppstår som et resultat:

 • hjertestans;
 • slutte å puste.

Årsakene til død av hjerneceller og fører til døden

Døden av hjerne stamceller og cerebellum, som forårsaket et dødelig utfall, kan utvikle seg som følge av ernæringsmessige forstyrrelser og oksygenering av celler, forskyvning eller ødem av vev:

 • blødning i hjernestammen og cerebellum;
 • iskemi av de dype delene av hjernen;
 • blødning inn i hjerneventriklene, forårsaker at væsken hemotamponade efferente veier som fører til forstyrrelse av cerebrospinalvæske sirkulasjon, kommuniserer hydrocefalus, ødem og hjernestammen forskyvning.
 • Hevelse i hjernen kan gradvis øke eller raske, noe som fører til forstyrrelsen av hjernestrukturene og kile av hjernestammen i den store oksipitale åpningen.

Samtidige sykdommer kan også føre til døden. Ofte til skade av cerebral blodstrøm eller etter utvikling av myokardinfarkt eller akutte tilstander, slik som svikt i det kardiovaskulære, respiratoriske, nyre- eller leversvikt.

Årsakene til død av pasienter med hjerneslag

Det er symptomer og tegn som taler fra alvorlighetsgraden av tilstanden og sannsynligheten for en nær død av pasienten. Så, hvis en pasient har symptomer på hemorragisk skade på stammen og hjernen, så i 70-80% av tilfellene dør en person. Symptomer på sirkulasjonsforstyrrelser i stammenavdelingen:

 • nedsatt bevissthet;
 • med iskemisk lesjon, mangel på koordinering, en rystende gang, feiende bevegelser er tidlige tegn;
 • syndrom av "låst mann", hans symptomer: pasienten kan ikke snakke, bevege seg, bare åpner og lukker øynene, og han forstår alt;
 • svelgeforstyrrelse, mangel på å svelge refleks er også observert i koma grad 3-4, er dette et tegn på dypere, ugunstig løpet av koma, slik at 90% av disse pasientene, eller dø, eller forbli på ventilator;
 • symptomer på manglende kontroll over lemmerbevegelser; musklene ikke arbeider synkront, normalt bøyemuskler og ekstensorene skal fungere smidig, og pasienten, vil denne funksjonen svekket følgelig høy tone i muskel-skjelettsystemet, utilstrekkelig fysisk aktivitet, anfall;
 • Temperaturøkningen på mer enn 40 grader er temperaturen i den sentrale genese, når nevronene som er ansvarlige for termoregulering er skadet, er det oftest vanskelig å redusere med narkotika; slik at pasienten injiseres med kjølte løsninger eller hodet er dekket med is;
 • symptomer på brudd på øjenbevegelser - med lesjoner av stammen og hjernebarnet observere asynkrone bevegelser, pendul, symptom på "øyets dukke";
 • ustabil hemodynamikk - arterielt trykk høyt, pulsfrekvens, kan være arytmisk, hvis etter dette bradykardien er begynt, er prognosen dårlig;
 • respirasjonssvikt - patologisk merket typer Kussmaul ånding (dyp, støyende), Cheyne - Stokes (sjelden overflate etter dype åndedrag vist) Biota (lange pauser mellom åndedrag).

I de fleste tilfeller dør pasienten dersom det oppstår sirkulasjonsforstyrrelser i stammen

Disse tegnene indikerer skade på cellene i vitale sentre og er forløperne for muligheten for et dødelig utfall.

Hvor raskt et brudd på blodsirkulasjonen fører til pasientens død

En pasients død kan forekomme i løpet av de første timene av hjernens sirkulasjonsforstyrrelse, etter at behandlingen er påbegynt eller under rehabiliteringsperioden. Hvis en pasient utvikler koma, faller sjansene for å overleve fra ham kraftig. Coma 3-4 grader er ledsaget av pasientens død i 90% av tilfellene. Men det er en lang koma. Hvis pasienten ikke kommer ut av komaet, kan han dø av de medfølgende komplikasjonene som oppstår med den løgne pasienten.

Hvis pasienten lenge har vært i koma for kunstig ventilasjon, er avgjørelsen om å slå av ventilasjonen tatt av medisinsk kommisjon med samtykke fra slektningene. Ifølge statistikken, etter 4 måneder med koma ut av det kommer en enhet, og i denne tilstanden med god omsorg kan opprettholde livet i flere år.

Utviklingen av komplikasjoner hos bedridden pasienter er dødsårsaken. Slike komplikasjoner inkluderer:

 • trykksår;
 • kongestiv lungebetennelse;
 • lungeemboli;
 • urogenitalt sepsis;
 • generell dehydrering og nyresvikt.

En av komplikasjonene etter et slag er kongestiv lungebetennelse, noe som kan føre til døden

Forebygging av disse komplikasjonene begynner fra det øyeblikket pasienten går inn i klinikken og fortsetter etter utskrivning i rehabiliteringsperioden.

Hvordan bestemme at pasienten har dødd

Det er tre hovedskilt som døde kan etableres i løpet av de første minuttene:

Dødelighet fra slag: statistikk, sjanser til å overleve

Årsakene som fører til akutt nedsatt hjernesirkulasjon (CABG) er mangfoldige:

 • stress,
 • arvelig predisposition;
 • drikker alkohol;
 • røyking,
 • underernæring (overflod av animalsk fett, salt);
 • kardiovaskulære sykdommer (hypertensjon, aterosklerose, atrieflimmer, stenokardi);
 • andre sykdommer (diabetes, fedme);
 • medfødt vaskulær patologi (AVM, vaskulære aneurismer);
 • stillesittende livsstil;
 • aldersrelaterte endringer i blodkar;
 • hormonell ubalanse (i overgangsalderen reduseres nivået av østrogen som beskytter karene hos kvinner).

Død fra et slag kan forekomme både i tidlig etter-slag-periode og i rehabiliteringsprosessen fra blødning.

Dødelighetsstatistikk for hjerneslag

Mulig hemorragisk (20%) og iskemisk (eller hjerneinfarkt, som utgjør 80% av tilfellene) av slagtilfelle. Sannsynligheten for død i en akutt periode øker med hemorragisk form.

Dødsraten fra stroke er avhengig av sin type, så vel som på sykdomsstadiet, pasientens kjønn og alder, tilstedeværelsen av samtidig patologi, den generelle tilstanden, aktualiteten og fullstendigheten av medisinsk behandling.

Ifølge statistikk i Russland med intracerebrale blødninger er dødeligheten høyere enn med subaraknoide former. Hos eldre pasienter er dødeligheten høyere. Kvinner dør av stroke 10% oftere enn menn.

I iskemisk skjema død som følge av slag forekommer oftere når aterotomboticheskom, cardioembolic slag eller hemodynamiske utførelsesformer. Lacunar eller mikro-okklusjonsslag forårsaker sjelden dødelighet.

En høy dødelighet blir observert fra massiv eller gjentatt cerebral blødning. Det tredje slag er ofte det siste. Ved omfattende slag eller hjerneinfarkt oppstår alvorlige irreversible konsekvenser, og sjansene for å overleve reduseres.

En ugunstig prognose vises når sentrene for regulering av respirasjon og hjerteaktivitet er involvert i den patologiske prosessen. Dette skyldes død av nevroner i hjernestammen eller hjernen. Som et resultat av hjertestans og pust, dør en person.

Våre lesere anbefaler!

Et nytt verktøy for rehabilitering og forebygging av slag, som har overraskende høy effektivitet - Monastic te. Monastisk te hjelper virkelig å bekjempe konsekvensene av et slag. Te holder blant annet blodtrykk i normen.

klinikk

Den venstre halvkule koordinerer høyre halvdel av stammen, er ansvarlig for analytiske evner, tenkning, tale.

Omfattende iskemisk slag i venstre side fremkommer ved følgende patologiske endringer:

 • paresis, lammelse til høyre;
 • synshemming av høyre øye;
 • motorafasi (vanskeligheter med å snakke uttale);
 • sensorisk avasi (manglende evne til å forstå andres tale);
 • Krenkelse av kognitive funksjoner, logisk tenkning;
 • psykiske endringer.

Det antas at pasienter med hjerneslag på venstre side er bedre i stand til å behandle.

Når høyre halvkule er berørt,

 • venstre parese, lammelse;
 • forverring av kortsiktig hukommelse med bevaret tale;
 • emosjonell mangel
 • forstyrrelse orientering i rommet.

Årsaker til dødelighet

Årsakene til skade på hjernestammen kan være:

 • blødning i hjernen og hjernestammen;
 • iskemi av dype hjernestrukturer;
 • blødning i hjernens ventrikler, forårsaker en tamponade av avledende spinalkanaler, forstyrrelse av sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken, hydrocephalus, ødem og forskyvning av hjernestammen;
 • Hevelse i hjernen forårsaker forstyrrelsen av hjernekonstruksjoner og gjennomtrengning av stammen til foramen magnum i skallen.

Dødsårsaken i slag kan være en sammenhengende patologi, som for eksempel hjerteinfarkt, pulmonal hjertesvikt og en annen.

En slående historie om å komme seg fra slag Les mer.

Harbinger av døden

Det er prognostiske uønskede symptomer som indikerer høy sannsynlighet for at pasienten dør.

For eksempel, med tegn på hemorragisk blødning i stammen og cerebellum, oppstår pasientens død i 70-80%.

Dette er symptomene:

 • en lidelse av bevissthet;
 • Tidlige tegn, karakteristisk for iskemisk hjerneslag - svekket koordinering, ustabilitet i gang, feiende bevegelser;
 • pasienten er ikke i stand til å snakke, flytte, han er kun i stand til å åpne og lukke øyelokkene hans, forståelsen av hva som skjer skjer bevares;
 • brudd på svelging, dette symptomet er karakteristisk for koma 4 grader, prognosen er ugunstig, dødeligheten er 90%;
 • Det er ingen kontroll over bevegelser av hender, ben, mangel på koordinering av bevegelser, høyt blodtrykk i musklene, kramper
 • hypertermi over 40 0 ​​på grunn av skade på nevroner som er ansvarlig for termoregulering, dårlig påvirket av medisinering, kan senking av temperaturen oppnås ved infusjon av avkjølte løsninger, forkjølt,
 • Det er ingen synkronisitet av øyebevegelser, deres pendulære svingninger vises, et symptom på marionettens øye;
 • brudd på hemodynamiske parametere - høyt blodtrykk, takykardi, kan være arytmi, med bruk av bradykardi varsel ytterligere forverres;
 • patologiske pusteformer: Kussmaul (støyende, dypt), Cheyne-Stokes (utseendet av dype åndedrag etter grunne puste), Biota (lange intervaller mellom pusten).

Disse tegnene før pasientens død indikerer død av nevroner av vitale sentre.

Med utviklingen av koma i en pasient faller sjansene for overlevelse kraftig, med en koma på 3-4 grader, overlever bare 10% av pasientene. Pasienter som klarte å overleve en koma, kan dø fra å bli med i komplikasjoner, karakteristiske for sengeteppe pasienter.

Her er deres liste:

 • trykksår;
 • kongestiv lungebetennelse;
 • tromboembolisme av lungearterien;
 • urogenitalt sepsis;
 • Nyresvikt, dehydrering.

Forebygging av disse komplikasjonene skal begynne fra det øyeblikket blødningen begynner og fortsette i rehabiliteringsprosessen.

Hvis pasienten er i lengre tid, blir avgjørelsen om å koble fra enheten tatt i samsvar med samtykke fra slektningene. Statistikk i Russland antyder at etter 4 måneder å være i koma etter et slag, kan bare få få ut av det. Med tilstrekkelig omsorg kan du forlenge eksistensen av slike pasienter i flere år.

Tegn på dødsfall

Hvis pasienten døde av et slag, så er det tegn på hvilke dødsfall kan fastslås fra de første minuttene av hennes oppstart:

 • ingen reaksjon på noen stimuli
 • tap av reflekser, inkludert hornhinnen, dilaterte elever, mangel på deres reaksjon på lys;
 • et symptom på kattens øye (når øyebollet klemmes, får eleven en oval form), opasitet og tørking av hornhinnen;
 • fravær av pust, hjertebank.

Når det er tegn på klinisk død, indikeres gjenopplivning. De skal begynne umiddelbart, fordi etter 5-10 minutter oppstår irreversibel død av hjerneceller uten mulighet for utvinning.

Hvis gjenopplivningen ikke var effektiv, så er det tegn på biologisk død:

 • en dråpe i kroppstemperaturen;
 • cadaveric blemishes;
 • stiv rigor mortis;
 • dekomponering av vev.

Død etter et slag kan skyldes ulike årsaker. Forebygging av dødelighet er rettet mot å forebygge hjerneblødning, som tar andreplass i Russland på grunn av pasientens død.

Hva er tegnene og hvordan ser statistikken om hjerneslags dødelighet ut, hvilke faktorer påvirker?

Stroke er en patologi som for tiden er epidemi. Antall anfall øker flere ganger i året. Konsekvensene av et slag er nesten alltid negative - de er enten alvorlige komplikasjoner av livsaktivitet eller død.

Ifølge Verdens helseorganisasjon, hvert 6. sekund fra et slag, dør en person. Dessverre, for øyeblikket spørsmål: hva er død av et slag, hvordan det ser ut og hva pasienten føler seg ikke kan miste relevans, men er utbredt.

Noen verdensstatistikker

Stroke er en av de virkelig farlige sykdommene, som årlig tar de ledende stillingene på dødelighet. Ifølge uoffisielle data lider en person i verden hvert 2-3 sekund et angrep.

For noen tiår siden ble sykdommen ansett som en alder. Stroke i ung alder ble ansett som et unntak, ikke en regel. Men i øyeblikket har patologien ikke bare blitt mer "ung", men selv barn dør av et slag.

Den største faren for et slag er at angrepet er plutselig og symptomene tydelig manifesteres når en storskala hjerneskade begynte. En enorm rolle er spilt av tid og leseferdighet av nødhjelp.

Viktig! Tidlig behandling på sykehuset og komplekse medisinske effekter reduserer risikoen for et re-angrep og kan forhindre pasientens død.

Hva skjer i Russland?

Ifølge medisinske data i år lider 450 000 personer iskemisk eller hemorragisk slag. Stroke og dødelighet er to uatskillelige konsepter, da antall dødelige tilfeller årlig øker eksponentielt.

Ifølge offisielle data fra WHO er Russland årlig på listen over ledere etter antall dødsfall.

En større andel av pasientene er kvinner. Dette skyldes at kvinnekroppen er mye verre å håndtere blødning eller hjernehypoksi. Hos menn er overlevelsesraten og sjansen for en positiv prognose for rehabilitering etter sykdommen 10 prosent høyere.

Legene noterer seg flere andre faktorer av særegenheter ved anfall i Russland:

 • Andelen personer som har hatt et slag mot en sunn befolkning er mye høyere i store byer. Ledere for øyeblikket: Moskva og St. Petersburg. Antall pasienter i hovedstaden i 20 år er 36 000 - en absolutt negativ post. I St. Petersburg, antall pasienter når 25 tusen.
 • Antall umiddelbare dødsfall er 15%.
 • Mer enn halvparten av angrepene forekommer i iskemisk form og kun 20% på hemorragisk.
tidsplan

 • I løpet av de siste årene har antallet slagslag økt, og hjalp hjerteinfarkt, som i lang tid var en av de vanligste sykdommene.

De neste årene vil dataene på et slag bare øke. Eksperter forklarer dette ved at den unge delen av befolkningen for det meste fører til en usunn livsstil, misbruker skadelige vaner og unngår fysisk aktivitet.

Vær oppmerksom! Sport, sunn mat, utelukkelse av alkohol, sigaretter og narkotika reduserer risikoen for patologiske forhold i kardiovaskulærsystemet.

Kjønnsdata

Dødsfallet er mye høyere hos kvinner. Men menn blir sykere oftere med 30%. Den kvinnelige dødeligheten er 50%, den mannlige dødeligheten er 40%.

Årsaken ligger i de hyppige hormonelle sviktene i kroppene av kvinner, ved at stroke påvirker eldre fra 65 år. Og i denne alderen er andelen kvinner høyere.

Risikosonen - hvem er i den?

For å unngå spørsmålet: "Er det mulig å dø av et slag?" Det er nødvendig å forstå hvem som er i fare, hvilke faktorer påvirker utviklingen av patologi. Og hvis du finner slike symptomer i deg selv eller din familie, må du registrere deg på sykehuset og ta godt vare på helsen din.

Faktorer som påvirker risikoen for slag:

 • skarpe, intense endringer i blodtrykket;
 • genetisk predisposisjon til kardiovaskulære patologier;
 • vektig;
 • hypertensiv sykdom;
 • endokrine patologier, spesielt - diabetes mellitus;
 • aterosklerose;
 • økt kolesterol i blodet;
 • røyking og alkoholmisbruk;
 • stillesittende livsstil;
 • kardiovaskulær dystoni i hjernen eller VSD;
 • atrieflimmer.
Hvordan unngå strekkråd

I nærvær av ovennevnte forhold er det nødvendig å regelmessig gjennomgå forebyggende undersøkelser.

Hvilken form er farligere?

Stroke er delt inn i to typer: hemoragisk og iskemisk. Mer vanlig er sistnevnte. I dette tilfellet er det et brudd på blodstrømmen til hjernen, noe som forårsaker hypoksi, og celler dør.

Hemorragisk slag møter sjeldnere, men dødeligheten er mye høyere. Med et slikt angrep oppstår en hjerneblødning. Ofte dør en person som har hatt et slikt slag i den første dagen.

Risikoen for et ugunstig utfall øker dramatisk med et gjentatt angrep eller med et omfattende slag. Negativ prognose er opplevd av personer som har hatt et slag: nederlag i hjernen eller midtveien. I dette tilfellet er muligheten for celledød i de avdelingene som regulerer pusten og arbeidet i hjertet høyt. En person kan dø av en hjerte- eller respiratorisk funksjon.

Viktig! Alle trenger å vite det viktigste symptomet på et slag, hvis en nær eller forbipasserende person dukker opp, søk medisinsk hjelp så snart som mulig.

For hvilken tid fører patologi til døden

Et av spørsmålene en kjær som har hatt et anfall, og har nesten ingen sjanse til å overleve, "hvor lang tid å dø av hjerneslag?" Men, kan ingen person ikke klart svar på dette spørsmålet, fordi det avhenger av alder, skader og individuelle skalaer egenskaper av kroppen.

Hvis pasienten er i koma, blir hans sjanser redusert. Det er imidlertid en lang koma, hvorfra en person kan gå ut selv noen år etter angrepet.

Hvor lenge varer angrepet?

Å øke risikoen og redusere levetiden påvirker utviklingen av komplikasjoner:

 1. lungebetennelse;
 2. dannelse av nyresvikt
 3. signifikante bedsores;
 4. sepsis;
 5. dannet på bakgrunn av iskemisk slagemboli i arteriell lunge.

Fremveksten av disse negative konsekvensene indikerer tilnærmingen til pasientens død.

Tegn på dødsfall fra hjerneslag

Risikoen for å dø av et anfall er høy. Noen pasienter dør uten å gjenvinne bevisstheten. For å diagnostisere et dødelig utfall, må du kjenne hovedtegnene til død i en liggende pasient etter et slag.

 • Søvn øker, pasienten kan høre forskjellige stemmer, lyder.
 • Dannet blå flekker, først på underdelene.
 • Pasienten kan føle tyngde og alvorlig hodepine.
 • Tapet på koordinering og orientering i rommet kan i stor grad forveksle sinnet.
 • Intensiteten av hevelse øker som følge av dårlig nyrefunksjon, urin kan skaffe seg en rød farge.
 • Urimlig kulde i ekstremiteter, som blod slutter å strømme.
En person i koma har liten sjanse til å overleve

Disse tegnene er harbingers av den forestående døden tilnærming. Dødsfaktorene kommer om en kvart time. Blant dem:

 1. personen slutter å reagere på ytre stimuli: mekaniske effekter på kinnene, ammoniakk;
 2. Fravær av elevernes reaksjon på lys;
 3. det er umulig å føle pulsen;
 4. pusten er ikke løst
 5. hornhinnen anskaffer en gjørmete skygge.

Tegn på dødelig utfall etter utløpet av en dag:

 1. Tørking av hud og slimhinner.
 2. Kadaverøse flekker vises på kroppen, stivhet oppstår.
 3. Reduser temperaturen til 20-25 grader.

I de fleste tilfeller overtar død fra denne patologen en person om natten, mye mindre ofte på dagtid. Mange liggende pasienter dør uten å gjenvinne bevisstheten. Men for å redusere risikoen for et negativt utfall er det mulig. Det viktigste er å følge forebyggende tiltak og søke om akuttmedisinsk hjelp i tide.

Dødsfallet er en ekte plage av moderne tider. For øyeblikket tar slike angrep tredjeplassen i antall dødsfall. I dette tilfellet skjer stroke ofte så kort at det forblir bare nær å lure på hva personen føler når han dør av et slag. For å minimere risikoen for å utvikle patologi må du overvåke helsen din og føre en sunn livsstil.

Død fra stroke

Inntil slaget ikke går i stykker, krysser den russiske bonden ikke bare seg selv, men endrer heller ikke noe i sin livsstil. Dessverre, etter et angrep, er det ofte for sent å forandre noe - en funksjonshemming eller død av et slag er for hyppig.

Likevel kan dødsfallet noen ganger forhindres, spesielt hvis man vet hvem som er i fare og hvilke komplikasjoner det fører til.

Statistikk over dødsfall

Stroke - en av de vanligste sykdommene i verden, som ofte fører til døden. Hvert sekund blir en person i verden påvirket av denne sykdommen, og hvert sjette sekund - en person dør av den.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Ifølge Verdens helseorganisasjon fra hjerneslag i 2012 døde 6,7 millioner mennesker. Til sammenligning døde 1,5 millioner mennesker av AIDS i samme år.

Et separat problem er at denne sykdommen, selv om den hovedsakelig påvirker mennesker eldre enn 65 år, nå forekommer hos unge og til og med barn. Bare i USA forekommer slagtilfeller hvert år på ca 4.000 barn.

Dessverre diagnostiserer legene ikke alltid riktig, men forårsaker faren for et gjentatt, ofte allerede dødelig angrep.

Dødelighet i Russland

Denne sykdommen er den andre årsaken etter iskemisk hjertesykdom, som folk dør i Russland. Konstant stress, alkoholforbruk, røyking, fedme er årsakene til at antall dødsfall øker.

Ifølge statistikken utvikler 450.000 mennesker en fornærmelse hvert år i Russland. Og det er all grunn til å tro at antall tilfeller av slag vil øke, særlig hos unge mennesker som pleier å lede en stillesittende livsstil, misapplyere og misbruke alkohol.

En akutt forstyrrelse av blodtilførselen med hjernen fører ofte til funksjonshemming. I Russland forekommer funksjonshemmede først og fremst av denne grunn.

Det er tre typer slag:

 • iskemisk slag;
 • intracerebral blødning;
 • subaraknoid blødning.

Fra iskemisk hjerneslagedødelighet forekommer i 12-37% av tilfellene (ifølge statistikk for 2000). Den andre og tredje typen slag er av hemorragisk type, og dødeligheten fra dem er mye høyere: i andre tilfelle er 52-82%, og i tredje - 32-64%.

Hemorragisk blødning gir nesten ikke en person en sjanse: Selv i USA blant pasienter som fikk fullverdig behandling, oppsto død i 62% av tilfellene.

Dødelighet hos kvinner og menn

Kvinner dør oftere av konsekvensene av et slag og er dårligere gjenopprettet etter det. Menn er 30% mer sannsynlige å ha denne sykdommen, men de dør mye sjeldnere. Ifølge statistikk forekommer dødelig utfall hos kvinner i 43,4% av tilfellene, og hos menn - i 36,3%.

Hovedårsaken til denne ulikheten mellom kjønn er at et slag vanligvis oppstår etter 65 år, og blant eldre er det flere kvinner enn menn.

Andre grunner er kvinners graviditet og hormonelle ubalanser.

Hvem er i fare?

For å forhindre uførhet eller dødsfall, er det viktig å vite hvem som er mest utsatt for denne sykdommen. Og hvis du eller dine kjære er i fare, er det verdt å konsultere en lege.

Faktorer av predisposisjon:

 • høyt blodtrykk (over 140/90);
 • atrieflimmer;
 • Tilstedeværelsen av slektninger som har hatt et hjerneslag eller hjerteinfarkt;
 • arteriell hypertensjon, angina pectoris;
 • røyking,
 • overdreven bruk av alkohol;
 • fedme;
 • stillesittende livsstil;
 • diabetes mellitus;
 • aterosklerose;
 • vegetativ-vaskulær dystoni.

Faresignalene er plutselig alvorlig hodepine, nummenhet, eller mange timer med halvparten av ansiktet, svimlende gangart, plutselig svakhet, mørkfarging av øynene. Alt dette er en anledning til å besøke en lege så snart som mulig.

Komplikasjoner som forårsaker død av et slag

Stroke fører til koma, motorafasi (taleforstyrrelser), nedsatt hjerneaktivitet og minne, parese (muskel svakhet) og lammelse av individuelle muskler eller en av kroppens sider. Det er mange komplikasjoner som forårsaker døden.

Samtidig øker antall dødsfall fra hjerneslags konsekvenser med tiden. Så i de første 30 dagene etter angrepet er det 32-42%, og i løpet av det første året dør 48-63% av pasientene.

Siden den andre uken kan det dødelige utfallet føre til slike komplikasjoner av sykdommen som lungebetennelse, sepsis, lungeemboli.

Iskemisk berøring kan provosere mange dødelige hjertesykdommer:

 • iskemisk sykdom;
 • hjertefeil;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • Infectious-inflammatoriske sykdommer i hjertet;
 • Arteriell hypertensjon, ledsaget av venstre ventrikulær hypertrofi.

For å gi førstehjelp, må du vite forskjellene mellom infarkt og slag, les om dem ved referanse.

Det er hjertesykdom som er den vanligste dødsårsaken for pasienter som har hatt et angrep.

Andre komplikasjoner inkluderer utvikling av trykksår, dehydrering med sekundær nyreinsuffisiens.

Bare fullstendig omsorg for pasienten kan redde ham fra konsekvensene av et slag og gi ham en sjanse til å leve.

Risikoen for hjerneslag og dødelighet i ulike regioner i verden

Rehabilitering etter et slag

Et av de viktige punktene er å være tilpasset til utvinning og et fullt liv. Den menneskelige hjernen har en bemerkelsesverdig evne til å gjenopprette og bruke sine andre steder i stedet for skadede, men det tar tid.

Det er kjent at Winston Churchill led to angrep under sitt liv, men dette forhindret ham ikke i å bli igjen statsminister i Storbritannia og få Nobelprisen i litteratur.

For å forhindre komplikasjoner av slag og død, bruk slike prosedyrer som massasje, forebygging av trykksår og stillestående fenomener i lungene, fysioterapi, akupunktur, behandling med medisinske produkter.

Det må være bevegelse. Hvis dette ikke er kontraindisert til pasienten, bør han prøve å sette seg ned på den tredje eller femte dagen etter et iskemisk angrep, og etter hemorragisk - på femte tiende.

Lukk bør forhindre stagnasjon i lungene og sengene.

For å gjøre dette, gjør minst 3 ganger (anbefalt 5-7 ganger om dagen) for å gjøre passiv "gymnastikk":

 • bøy armer i albuene;
 • flytte med børster;
 • roter hendene dine
 • klem fingrene i knyttneve og løsne dem;
 • Strek føttene;
 • bøy bena i knærne.

Hver øvelse skal gjøres 10 til 12 ganger. I tillegg må du vri pasienten fra side til side, plante, endre kroppsstilling hver og en og en halv time.

Hvis en person kan bevege seg selvstendig, kan han være engasjert i terapeutisk gymnastikk som svarer til hans tilstand av helse. Det skal gjøres i 10 - 30 minutter hver halve time - time. Etter et måltid skal pause være 1,5 timer, og etter middagen skal du hvile.

Det er også godt å gjøre selvmassasje: sakte, uten trykk, stryk de berørte musklene, og sunne muskler gni raskt og litt knead.

Stroke overlevelsesstatistikk etter slag

Er det mulig å redusere sannsynligheten for en dødelig hendelse?

En person som har hatt et slag bør ta et mer forsiktig utseende på helsen sin, selv etter utslipp fra sykehuset. Etter et gjentatt angrep, som ofte skjer i løpet av året, overlever enheter over, så det er viktig å forhindre forekomsten.

For å gjøre dette må du overholde følgende forhold:

 • For å være rolig: kronisk stress og angst (inkludert et slag) er den raskeste måten å oppnå et dødelig utfall på.
 • Besøk regelmessig en lege og følg hans anbefalinger.
 • Begrens inntaket av salt og fett, spis riktig.
 • Flytt: Et godt alternativ vil være terapeutisk gymnastikk (som avtalt med legen).
 • Ikke røyk eller drikk alkohol.

For de som er i risikosonen, er det også viktig å følge lignende handlinger. I stedet for terapeutisk gymnastikk, kan du gå daglig i et raskt tempo på minst tretti minutter om dagen.

Du må ta tester for blodsukker og totalt kolesterol, overvåke blodtrykk og vekt.

Søk medisinsk hjelp hvis du mistenker et slag umiddelbart. Hvis du søker innen tre, maksimalt seks timer etter angrepet, vil konsekvensene (med kvalifisert medisinsk behandling) bli minimert.

De viktigste tegnene på et slag

For å hjelpe til rett tid, må du vite symptomene på et slag:

 • svimmelhet, alvorlig hodepine;
 • lammelse av hele kroppen eller deler
 • bevissthetstap
 • nedsatt syn
 • kvalme og svakhet
 • økt trykk.

En person er forstyrret av tale, han kan ikke gjenta enda et enkelt uttrykk. Hvis du spør ham om å smile, vil smilet være skråt, en av hjørnene vil gå ned. Brutt og koordinering av bevegelser, en person kan ikke akkurat heve to hender.

Hvis du merker disse tegnene, ring øyeblikkelig til en ambulanse. Pass på at pasientens munn og nese ikke er tilstoppet med oppkast, og han kan puste. Det er kontraindisert å mate og vanne det.

Tegn på dødsfall

De første tegn på død fra et slag kan ses på 10-20 minutter.

Disse inkluderer:

 • en person reagerer ikke på slag på kinnene og ammoniakk;
 • Symptom Beloglazova (når du klemmer øyehalspillen, får en oval form);
 • mangel på pust og puls;
 • Fravær av elevernes reaksjon på lys;
 • et symptom flytende is (hornhinnen i øynene blir overskyet, får en gråaktig nyanse og tørker opp).

En persons død kan også bestemmes av tegnene som manifesteres i løpet av den første dagen:

 • stiv rigor mortis;
 • kjøling av temperaturen (opptil 25 ° i endetarmen eller under);
 • tørking av slimhinner og hud;
 • cadaveric blemishes (vanligvis cyanotic-crimson);
 • dekomponering (kan kun ses etter kroppens obduksjon).

Her er symptomene på iskemisk berøring oppført.

Les prinsippene for behandling etter et slag med denne publikasjonen.

Dødsfallet er den nest vanligste dødsårsaken i Russland. Komplikasjoner etter et angrep fører også ofte til døden. For å unngå det, trenger pasienten forsiktig forsiktighet.

En forutsetning for både å forhindre stroke og å gjenopprette fra det er etterlevelse av en sunn livsstil.

Død fra slag: symptomer, årsaker, tegn

Stroke er en reaktiv, akutt brudd på blodtilførselen til hjernen, ledsaget av det raske utseendet av nekrosefokus. Avhengig av tiden hvor blodsirkulasjonen ikke gjenopprettes til normale nivåer, avhenger den totale prognosen for pasientens liv. Pasienten kan dø om noen timer. Hva bestemmer livet til en person, symptomene, stadiene, hvordan man skal dø av et slag - dette beskrives i detalj nedenfor.

Klassifisering av slag

I praksis brukes en enkel klassifisering som markerer to former for slag, avhengig av årsakene som forårsaket blødning: iskemisk og hemorragisk. I tillegg skiller perioder med slag og alvorlighetsgrad seg ut.

Iskemisk slag

Statistisk forekommer oftere, opptil 85% av alle tilfeller, som oppstår som et resultat av lukning av lumen av karene som fôrer en viss del av hjernen. Lukking av fartøyet kan oppstå på grunn av en trombose, aterosklerotisk plakk eller på grunn av innsnevring av veggene på grunn av sterk spasme.

Et slikt slag forekommer ikke samtidig. Den utvikler seg på den økende, en patologisk prosess følger en annen.

 1. Blodstrømmen minker.
 2. Det er en skarp utgivelse av glutamat og aspartat, det er excitotoksisitet (en patologisk prosess som fører til alvorlig skade og død av nerveceller, under påvirkning av nevrotransmittere).
 3. Innenfor hver celle akkumuleres kalsium.
 4. Aktivering av intracellulære enzymer øker, mangel på oksygen utvikler seg, lokale betennelsessentre vises.
 5. Neuroner i hjernen dør.

Alle stadier passerer med et økende ødem i hjernen, cellene øker i volum, indeksene av intrakranielt trykk øker. På grunn av dette blir de lokale delene av hjernen forskjøvet - de tidsmessige lobes, midbrainen krenker, noe som fører til komprimering av medulla oblongata (på grunn av inngangen til cerebellum i den store oksipitale åpningen). Med denne utviklingen er dødsfallet oftest dokumentert.

Hemorragisk slag

Når denne form for slag ble kalt en "apoplectic stroke". Spill inn i 15% av tilfellene. Den er dannet på grunn av ruptur av fartøyets vegg eller aneurisme. Årsaken kan være et skarpt hopp i blodtrykk eller patologi i selve karossens vegger. Det er en spontan blødning i hjernevevet (i subarachnoid-rommet).

Hemorragisk berøring oppstår på grunn av økt fysisk eller følelsesmessig stress. Hvis det oppstår en alvorlig hodepine, vises omgivelsene i rødlige toner, kvalme oppstår, man kan snakke om forutsetningene for et slag.

Med en slik patologi som forekommer i hjernestammen, lever en person ikke mer enn 48 timer. Han dør uten å gjenvinne bevisstheten. Eksternt tegn på død fra slag: huden er blek, følelsene nærmer seg døden, en halvdel av kroppen, på siden der det ble blødning - en mørk lilla farge. Dette er en av de spesifikke eksterne manifestasjoner av død fra et slag.

Strokeperioder

Brudd på hjernens sirkulasjon passerer flere perioder.

 1. Den skarpeste fasen.
 2. Akutt.
 3. Tidlig gjenvinningsperiode etter et slag.
 4. Sen gjenopprettingstid etter blødning.
 5. Komplikasjoner og konsekvenser av blødning.
 6. Eksterne konsekvenser.

I perioder med akutt og akutt fase forekommer døden oftest.

Gravitasjonsgrader

Avhengig av størrelsen på området med hjerneskade, identifiseres tre grader av alvorlighetsgrad.

 1. Små slag (microinsult). Det er nevrologiske patologier, symptomene er ikke uttrykt, du kan forvirre dem med manifestasjoner av andre dødelige sykdommer.
 2. Lett og middels vekt. Du kan observere fokal symptomatologi, tegn på endret bevissthet eller hjernesødem er fraværende.
 3. Tung grad. Pasienten er bevisstløs, nevrologiske sykdommer utvikler seg raskt, alvorlig cerebralt ødem forekommer. Denne tilstanden slutter i døden.

Viktig! Stroke er en dynamisk prosess. Jo tidligere pasienten vil være tilstrekkelig kvalifisert medisinsk behandling, jo mer sannsynlig gjenoppretting av hele volumet av hjernefunksjoner. Hospitalisering er nødvendig i de første tre timene etter påvisning av blødning for å forhindre dødsfall.

statistikk

Dødsfall og tegn på et tidlig stadium av sykdommen registreres hyppigere i Russland. Stroppen blir raskt yngre. Faktorer av ugunstig økologisk situasjon i store byer, konstante stressfulle situasjoner på jobben og hjemme, påvirker alkohol og tobakk. I verden okkuperer strøk tredje plass i den generelle statistikken over alle dødsfall, i Russland den andre.

En større andel dødsfall registreres fra hemorragisk blødningsform i hjernen.

Kjønnsfordelingen av risiko, eller hvordan de dør av et slag av en mann og en kvinne, er som følger:

 • dødsfall fra kvinner forekommer hos mer enn 43% av tilfellene;
 • Menn dør sjeldnere - 36,6%.

Rehabilitering og forebygging spiller en viktig rolle, fordi den høyeste prosentandelen av dødsfall etter gjentatte slag er statistisk registrert.

For informasjon. Kun 59,9% av pasientene som mottar behandling, får kvalifisert og rettidig assistanse. De andre er engasjert i selvmedisinering (34%), andre mottar ingen hjelp (5,7%).

Årsaker til slag

Hovedårsakene til død i slag (risikofaktorer) inkluderer følgende menneskelige forhold:

 • økningen i blodtrykket registreres permanent, noe som også indikerer en økning i intrakranielt trykk;
 • arvelig faktor: et nært slag ble registrert med nære slektninger;
 • overflødig kroppsvekt
 • røyking og alkoholmisbruk;
 • vegetative-vaskulære sykdommer;
 • Tilstedeværelse av en aneurysm i anamnesen;
 • stillesittende livsstil (hos sengepatienter, øker risikoen for hjerneslag);
 • sykdommer av diabetes og aterosklerose;
 • paroksysmal hodepine, og veldig sterk;
 • periodisk nummenhet av noen del av kroppen eller ansiktet;
 • Utseendet til en mørk hylle foran øynene, midlertidig tap av syn;
 • angrep av uventet svakhet.

Symptomer på et slag

Plutselige fokale nevrologiske symptomer i kombinasjon med meningeal manifestasjoner indikerer tilstedeværelsen av en akutt, skarp brudd på hjernecirkulasjonen. Hjernen, som mangler oksygen og næringsstoffer på grunn av brudd på blodtilførselen, begynner å ødelegge seg, først er disse endringene reversible, og disse prosessene kan ikke reverseres. Det er derfor hver person burde kjenne tegn på sykdom og hvordan døden etter et slag ser ut for å hjelpe en elsket eller en forbannelse i tide. Slike symptomer inkluderer:

 • et angrep av alvorlig hodepine eller svimmelhet;
 • Lammelsen av en del av et ansikt eller en kropp, uttrykt i stumtall, manglende evne til å kontrollere sine bevegelser, brudd på fine motoriske ferdigheter;
 • bevissthetstap
 • forskjellige typer parese;
 • alvorlig fullstendig eller delvis tap av syn
 • Sterkt overskudd av normen for trykkindekser;
 • åpnet oppkast og kvalme;
 • problemer med oppfatningen av den omkringliggende virkeligheten;
 • ufrivillig avføring eller urinering.

Viktig! Hvis du mistenker et slag, må du be en person å smile, løfte hendene og si et enkelt uttrykk. Hvis en av hjørnene i munnen "trekker" seg ned, danner et skråt smil, under tale, tunge "snubler" og man ikke kan hevde sine hender, så er det nødvendig med haster profesjonell hjelp. I denne situasjonen er utsagn som døden.

For å diagnostisere er det bare mulig å forsiktig studere det generelle kliniske bildet, anamnese, risikofaktorer, nevrologiske tegn.

Ekstern tegn på dødsfall fra hjerneslag

For å fastslå at personen som har hatt et slag er nær slutten, er det mulig med eksterne tegn som indikerer irreversible prosesser i hjernen. Harbingers av den nærliggende døden er:

 • nedsatt bevissthet;
 • rystende gang, feiende bevegelser;
 • Pasienten kan ikke snakke, flytte, åpne og lukke øynene hans;
 • en svelging refleks er fraværende;
 • Det er utilstrekkelig motoraktivitet, kramper, riving av hender og føtter, mer som kramper;
 • økt kroppstemperatur - mer enn 40 grader (indikerer nederlag av nevroner som regulerer termodynamikk);
 • øyebevegelser er ødelagte - løftende øyelokk, du kan se at øynene ser ut til å "flyte", eleven på blødningssiden er sterkt utvidet;
 • høyt blodtrykk, økt hjertefrekvens, bradykardi;
 • appetitten senkes, avføring er mager og hardere;
 • Urin er mer konsentrert og mengden reduseres;
 • dyp støyende puste (type pust av Kussmaeel), det er lange pauser mellom innånding og utånding;
 • pusten er dyp, noen ganger overfladisk.

Hva ser klinisk død ut av et slag?

Hvis prosessen med iskemi utvikler seg, vil prognosen være ugunstig. Det er tre hovedskilt (stater) der klinisk død er etablert. De første 4 minuttene er avgjørende. Etter å ha fastslått symptomene på klinisk død, tas gjenopplivende tiltak. Hvis de ikke lyktes, registrerer de utbrudden av biologisk død.

I tillegg viser tabellen hvordan utover døden fra et slag ser ut.

Tegn på dødsfall fra hjerneslag

Tegn på tilnærming til død av en person

Hvis du dør eller bryr deg om en døende person, kan du få spørsmål om hvordan prosessen med å dø vil finne sted fysisk og følelsesmessig. Følgende informasjon vil hjelpe deg med å svare på noen spørsmål.

Tegn på en forestående død

Med dødenes tilnærming kan en person oppleve noen fysiske og følelsesmessige endringer, for eksempel:

Overdreven døsighet og svakhet, mens periodene for våkenhet reduseres, slukker energi.

Endring av pusten, perioder med rask pusting, erstattes av åndedrettsstopp.

Hørsels- og visjonsendring, for eksempel, hører en person ting som andre ikke merker.

Temperaturen i kroppen varierer fra veldig høy til veldig lav.

Emosjonell forandring, en person er ikke interessert i omverdenen og de individuelle detaljene i hverdagen, for eksempel tid og dato.

En døende person kan oppleve andre symptomer avhengig av sykdommen. Snakk med legen din om hva du bør forvente. Du kan også gå til hjelpeprogrammet håpløst syk, hvor du vil bli besvart på alle spørsmål angående prosessen med å dø. Jo mer du og dine kjære vet, desto mer vil du være forberedt for dette øyeblikket.

Overdreven døsighet og svakhet forbundet med dødenes tilnærming

Ved tilnærming til døden sover en person mer, og det blir vanskeligere å våkne opp. Perioder med våkenhet blir kortere.

Med dødenes tilnærming, vil folk som ser etter at du merker at du ikke har noen reaksjon, og at du er i en veldig dyp søvn. Denne tilstanden kalles koma. Hvis du er i koma, vil du bli bundet til sengen, og alle dine fysiologiske behov (bading, sving, spising og urinering) må styres av noen andre.

Generell svakhet er et svært vanlig fenomen med tilnærmingen til døden. Dette er normalt når en person trenger hjelp med å gå, bade og gå på toalettet. Over tid kan det hende du trenger hjelp til å rulle over i sengen. Medisinsk utstyr, for eksempel rullestoler, turgåere eller sykehusbed kan i stor grad hjelpe til i denne perioden. Dette utstyret kan leies på sykehuset eller i sykehuset, håpløst syk.

Åndedrettsendringer med dødenes tilnærming

Ved tilnærmingen til døden kan perioder med hyppig pust erstattes av perioder med pustethet.

Pusten din kan bli våt og stillestående. Dette kalles "death rattle". Endringer i pusten oppstår vanligvis når du er svekket, og normal utslipp fra luftveiene og lungene kan ikke gå ut.

Selv om støyende pust kan være et signal til familien din, vil du sannsynligvis ikke føle smerte og legge merke til stagnasjon. Siden væsken er dyp i lungene, er det vanskelig å fjerne den derfra. Legen din kan foreskrive oral tabletter (atropiner) eller "patcher" (skopolamin) for å redusere stagnasjon.

Dine kjære kan slå deg på den andre siden, slik at utslippet kommer ut av munnen din. De kan også tørke disse utslippene med en fuktig klut eller spesielle tamponger (du kan spørre i hjelpesenteret håpløst syk eller kjøpe på apotek).

Legen din kan ordinere oksygenbehandling for å lindre kortpustethet. Oksygenbehandling vil forbedre helsen din, men vil ikke forlenge livet ditt.

Forandringer i syn og hørsel med tilnærmingen til døden

Forverring av syn er svært vanlig i de siste ukene i livet. Du kan legge merke til at de har blitt vanskelig å se. Du kan se eller høre ting som ingen andre merker (hallusinasjoner). Visuelle hallusinasjoner er et vanlig fenomen før døden.

Hvis du bryr seg om en døende person som ser hallusinasjoner, må du oppmuntre ham. Kjenne hva en person ser. Å nekte hallusinasjoner kan forstyrre en døende person. Snakk med personen selv om han eller hun er i koma. Det er kjent at døende folk kan høre, selv når de er i en dyp koma. Folk som forlot komaen sa at de kunne høre hele tiden mens de var i koma.

Hallusinasjoner er en oppfatning av noe som egentlig ikke er der. Hallusinasjoner kan berøre alle sansene: hørsel, syn, lukt, smak eller berøring.

De vanligste hallusinasjonene er visuelle og auditiv. For eksempel kan en person høre stemmer eller se objekter som en annen person ikke ser.

Andre typer hallusinasjoner inkluderer smak, olfaktor og taktil.

Behandling av hallusinasjoner avhenger av årsaken.

Med tilnærmingen til døden vil du sannsynligvis spise mindre og drikke mindre. Dette skyldes generell følelse av svakhet og redusert metabolisme.

Siden mat er av stor sosial betydning, vil det være vanskelig for slektninger og venner å observere hvordan du ikke spiser noe. Men endringer i metabolismen betyr at du ikke trenger samme mengde mat og væske som før.

Du kan spise små porsjoner av mat og væsker mens du er aktiv og i stand til å svelge. Hvis du svelger for deg et problem, kan tørst bli forhindret ved å fukte munnen med en fuktig klut eller en spesialpinne (du kan kjøpe den på apotek) gjennomvåt i vann.

Endringer i urin- og gastrointestinale systemer med tilnærmingen til døden

Ofte slutter nyrene med tilnærmingen til døden gradvis å produsere urin. Som et resultat blir urinen mørk brun eller mørk rød. Dette skyldes at nyrene ikke har evne til å filtrere urinen riktig. Som et resultat blir urinen svært konsentrert. Dessuten reduseres antallet.

Når appetitten går ned, er det også noen endringer i tarmene. Stolen blir vanskeligere og vanskeligere å gå (forstoppelse), siden en person tar mindre væske og blir svakere.

Du bør informere legen din om tarmtømming oppstår sjeldnere enn hver tredje dag, eller hvis tømming gir deg ubehag. Medisiner for å myke avføringen kan anbefales for å forhindre forstoppelse. Du kan også bruke enema for å rense tarmene.

Etter hvert som du blir svakere, er det naturlig at det er vanskelig for deg å kontrollere blæren og tarmen. I blæren kan du plassere et urinkateter som et middel for langvarig drenering av urin. Programmet for å hjelpe de håpløst syke kan også gi toalettpapir eller undertøy (de kan også kjøpes på apoteket).

Endringer i kroppstemperatur med tilnærming til død

Med tilnærmingen til døden begynner hjernens område, som er ansvarlig for regulering av kroppstemperatur, å fungere dårlig. Du kan ha høy feber, og i et minutt blir du kald. Dine hender og føtter kan være veldig kalde for berøring og til og med blek og flekkete. Endringer i hudfargen kalles flekkhudssår, og de er svært vanlige i de siste dagene eller i livet.

En person som bryr seg om deg, kan overvåke temperaturen din, tørke huden din med en våt, litt varm klut eller gi deg slike medisiner:

Flere hjerneinfarkter - et tegn på dårlig prognose for iskemisk berøring

Nyheten ble lagt til: 02.11.2004

Utskriftsvennlig versjon

# image.jpg Pasienter med iskemisk beredskap og flere hjerneinfarkt har stor risiko for tilbakefallende hjerneslag og død.

"Multiple akutt hjerneinfarkt (Cosmin Moţis), spesielt i dårlig perfusjon grenseområdet, forekommer ofte hos pasienter med akutt hjerneslag og stenose av arteria cerebri media," sier Dr. H Wen og hans kolleger (Chinese University of Hong Kong) i Neurology neste nummer. "Ulike typer hjerneinfarkt er forbundet med forskjellige undertyper av slag."

Forutsatt at Matsi kan være et tegn på en trussel for tromboemboli og derfor påvirke prognosen for pasienter med hjerneslag, forfatterne utført diffusjons-vektet magnetisk resonans studie (DVMRI) i 119 pasienter med akutt ischemisk slag (første 24 timer). Tilstedeværelsen av to eller flere lesjoner med tydelig lokalisering i DVMRI ble ansett som MACI. MACI ble påvist i 20 deltakere (16,85), med gjennomsnittlig 6 hjerteinfarkt hver; De resterende pasientene hadde enkelte lesjoner. Blant deltakere med MACI var lesjoner av store arterier vanligere, men ingen forskjeller i alder, kjønn, vaskulære risikofaktorer eller alvorlighetsgraden av hjerneslag ble identifisert. I hele oppfølgingsperioden (i gjennomsnitt 13 måneder) ble det registrert 15 gjentatte slag, 3 tilfeller av akutt koronarsyndrom og 5 dødsfall. Som regel oppstod gjentatte slag i de første 3 månedene etter den primære forstyrrelsen av hjernecirkulasjonen.

På multivariat analyse, korrigert for alder, kjønn, tilstedeværelse av høyt blodtrykk, diabetes, slag / TIA i historie, slag subtype, ble det funnet at bare tilstedeværelse av Matsi er en signifikans for tilbakevendende slag, fremtidige kardiovaskulære hendelser og død. Sammenlignet med pasienter med en enkelt hjerneinfarkt, pasienter med Matsi hatt på 5,33 ganger høyere risiko for tilbakevendende slag og 3,87 ganger høyere risiko for kardiovaskulære komplikasjoner og død. Det skal imidlertid bemerkes at denne studien ikke inkluderte pasienter med hjerneslag som ikke gjennomgikk DVMRI, eller om det ble utført senere enn i de første 24 timene.

Dødsfall: tegn og statistikk

Stroke - en dødelig sykdom, årlig fra denne sykdommen, 5, 7 millioner mennesker i verden dør. Hvorfor døden oppstår fra et slag, tegn på et dødelig utfall, dette er det som dessverre alle trenger å vite.

For å unngå det triste resultatet, er det viktig å gjenkjenne symptomene på hjerneslag hos kvinner og menn.

Disse inkluderer:

 • en alvorlig hodepine som oppstår uten åpenbare årsaker;
 • lammelse av ekstremiteter eller hele kroppen;
 • høyt blodtrykk;
 • svakhet, kvalme
 • tale, hørsel, syn, koordinering av bevegelser, avføring og vannlating;
 • problemer med oppfatning;
 • svimmelhet og bevissthetstap, som anses veldig farlig, da det kan føre til koma og død.

Tegn på dødsfall fra hjerneslag hos mennesker

Heldigvis er det mulig å forhindre død fra hjerneslags tegn på rettidig medisinsk behandling. Hvis legen hjelper offeret innen 3 timer, kan de triste konsekvensene unngås. Selv en koma er ikke en dom dersom behandlingen er under god veiledning og riktig.

Det er imidlertid tilfeller hvor medisinen er praktisk talt maktløs. Disse inkluderer et hjerneslag, siden den delen av hjernen som er ansvarlig for blodsirkulasjonen og pusten er skadet og personen dør om noen timer. Også, et omfattende hjerneslag som strekker seg til begge halvkule er ekstremt farlig.

Hvis vi snakker om hva slags slag, er det mer farlig enn iskemisk (blokkering av blodårer blodpropp) anses å være hemoragisk (ellers, blødning i hjernen). Bare ca 40% av pasientene overlever og har en sjanse til å gå tilbake til det normale livet. Heldigvis kommer det mindre ofte. For pasientens kjønn er dødeligheten for kvinner 10% høyere enn for menn. Rehabilitering og forebygging spiller en svært viktig rolle, siden mange pasienter dør under et gjentatt slag.

Så, hva er tegn på død fra et slag?

Først av alt er døden klinisk (opptil 4 minutter) og biologisk. Med klinisk død er det mangel på puls, mangel på pust, bevissthet, brede elever mangler respons på lys.

Under en klinisk død er det mulig å redde en person. Hvis dette mislykkes, setter den biologiske død inn: uttørring av hornhinnen i øyet, den gradvise reduksjonen i kroppstemperaturen. Med biologisk død blir rehabilitering ikke lenger gjort, siden irreversible prosesser oppstår i kroppen

Les Mer Om Fartøyene