Foto og beskrivelse av symptomer, metoder for behandling av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

Dyp venetrombose i nedre ekstremiteter er en akutt sykdom som påvirker venene som ligger under musklene. I blodårene dannes blodpropper, som reduserer fartøyets lumen til det tetter fullstendig. Okklusjon av kar er notert i 15% av tilfellene. Noen ganger utvikles venøs trombose raskt, kan føre til uførhet og til og med død.

De dypeste karene i underbenet er mest utsatt for trombose. Dannede blodpropper er festet til fartøyets vegger. I løpet av de første 3-4 dagene holdes blodpropper svakt, de kan løsne og migrere med blodstrømmen.

Gradvis koagelet stivner og solid festet til åreveggen, forårsaker dyp vene tromboflebitt i de lavere ekstremiteter - en betennelse i veneveggen i en blodpropp. Inflammasjon fører til dannelsen av ny trombi som legger seg over den primære blodproppen. Overgangen av trombose til tromboflebitt skjer omtrent en uke.

Årsaker til patologisk utvikling

Hovedårsakene til sykdommen - økt koagulasjon av blod, senking av venøs blodstrøm og skade på veggene i blodkarene (triaden av Virchow). Utviklingen av trombose kan provosere:

 • Medfødte misdannelser av venene;
 • Onkologiske sykdommer;
 • Endokrine lidelser;
 • graviditet;
 • infeksjon;
 • Skader og kirurgiske inngrep;
 • Lammelse av lemmer;
 • Resept av legemidler som øker blodkoagulabiliteten;
 • Langvarig sengestøtte;
 • fedme;
 • Åreknuter.

Ekstra risikofaktorer inkluderer røyking, sterk fysisk aktivitet, langvarig sitte eller stående, knyttet til egenskapene til profesjonell aktivitet, alderen på mer enn førti år.

Tegn og symptomer

Trombose av dyp vener i de tidlige stadiene kan være asymptomatiske og dens første manifestasjon er pulmonal trombose (tromboembolisme av lungearterien, PE). En typisk utvikling av sykdommen skjer i omtrent hver andre pasient.

De klassiske symptomene på dyp venetrombose er:

 • Lokal økning i temperatur i det berørte området.
 • Økning av total temperatur til 39 grader eller mer.
 • Stikkende smerter i løpet av den berørte venen.
 • Sværhet i bena.
 • Ødemet ligger under stikkfesteområdet.
 • Glanset eller cyanotisk hud.
 • En del av blodvolumet fra den trombostede venen sendes til overflateskipene, som blir tydelig synlige.

I løpet av de to første dagene etter dannelsen av trombose i underbenet eller lårets dype vener, blir symptomene svakt uttrykt. Som regel er disse milde smerter i gastrocnemius muskelen, som øker under bevegelse og under palpasjon. Det er en liten puffiness i den nedre tredjedel av skinnen.

Hvis det er mistanke om trombose tester Lovenberg og homans. Pasienten blir bedt om å bøye foten opp. Bekreftelse av diagnosen er smerten i underbenet. Når den skadede benen klemmes av en tonometer ved verdier av blodtrykk 80/100 mm Hg. Art. det er smerte. Tenderness når du klemmer et sunt lem, blir følt med et blodtrykk på 150/180 mm Hg. Art.

Alvorlighetsgraden og lokaliseringen av symptomene avhenger av plasseringen av det tromboserte området. Jo høyere lesjonen er, jo mer uttalt cyanose, hevelse og smerte. Dette øker risikoen for separasjon av trombus og utvikling av PE.

Når den femorale vene trombose ødem lokalisert i femur, clotting på nivået av iliske og femoral vene (ileofemoralny trombose) fulgt av svelling av hele lem, ved å starte fra de lyske folder. Huden på den berørte lemmen kjøper melkeaktig hvit eller cyanotisk farge.

Utviklingen av sykdommen avhenger av plasseringen av tromben. Ileofemoral trombose utvikler seg raskt, smerter oppstår, da beinet svulmer, endrer hudfarge.

Trombose av karene i den nedre delen av tibia manifesteres av milde smerter. Intensiteten av smerte under bevegelse og mosjon øker. rammet Benet svulmer under stedet for lokalisering av tromben, huden blir blek, blir blankt, Senere kjøper en uttalt cyanotisk nyanse. Innen få dager etter dannelsen av en trombose, opptrer overfladiske vener.

For en bedre forståelse av hva som venter på pasienten hvis de ignorerer symptomene og tegnene på dyp venetrombose i underkroppene og mangel på behandling, ta en titt på bildet:

Når skal du se lege

Venøs trombose er en lumsk og dødelig sykdom. Den mest alvorlige en anledning til å besøke en phlebologist - økt koagulasjon av blodet uten hensyn til skader, kirurgiske inngrep, sår, etc.

Ikke forsink besøket til legen og med utseendet av karakteristisk smerte i beina mot en eller flere risikofaktorer for dyp venetrombose i underdelene. For å forstyrre bør også hudfarge endres, karakteristisk for trombose i årer.

diagnostikk

De viktigste metodene for diagnostisering av vaskulære lesjoner - tosidig skanning og blodanalyse for D-dimer. Hvis en lege er i tvil om resultatene av en dupleksstudie eller en trombose ligger over inngangsvegget, blir metoden for radiopaque flebografi brukt.

En radiopaque preparat injiseres i venekanalen og en vanlig røntgenstråle tas. Denne metoden gir mer pålitelige data enn en ultralyd og kan nøyaktig bestemme plasseringen av trombosen.

Det kliniske bildet av sykdommen ligner utviklingen av andre patologier, inkludert de som ikke er forbundet med vaskulære lesjoner. Differensiell diagnose utføres med Buerger's sykdom, Baker's cyste, akutt ileal-femoral emboli.

Årsaken til smerte i kalvemuskulaturen kan være Nevrolitt av nervesykdommen i forskjellige etiologi. Smerten av en nevrologisk opprinnelse er av permanent karakter og følger ofte med nedsatt følsomhet, motorreaksjoner eller trofisk vev.

Det kliniske bildet likner vinne de dype vener i de lavere ekstremiteter, kan utvikle seg til lymphostasis, artritt, myalgi, myositt, traumer, kompresjon av venene fra utsiden (inkludert neoplastiske prosesser), patologier i overfladiske vener, arteriell eller venøs insuffisiens og en rekke andre sykdommer.

behandling

Når en sykdom oppdages behandlingen starter umiddelbart. Avhengig av egenskapene til en spesiell klinisk tilfelle blir strengheten av pasientens tilstand og graden av sykdomsbehandling utføres i sykehus eller poliklinisk kirurgisk avdeling konservativ eller operativ metode.

Konservativ terapi

Når primær deteksjon av trombosebehandling varer opptil 6 måneder, med tilbakefall - opptil et år eller mer. I den akutte perioden av sykdommen blir pasienten plassert på et sykehus og Utnevne 10 dager med hvilerom. Sengen i foten stiger omtrent 20 grader, for å forbedre utstrømningen av blod fra de distale delene av lemmer.

Pasienter er foreskrevet heparinbehandling, trombolytiske og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Trombolytika er foreskrevet i de tidlige stadier av utvikling av patologi, så lenge det ikke er noen risiko for fragmentering av blodpropper. Behandlingsforløpet omfatter prostaglandinmedikamenter, glukokortikoider, antikoagulantia. Om nødvendig kan det berørte benet bli immobilisert, i noen tilfeller er pasientene tildelt å bruke kompresjonsstrikk.

Kirurgisk behandling

Operativ behandling er underlagt tilfeller av flotasjonstrombose, det vil si de der det er stor sannsynlighet for trombusbrudd, samt fullstendig blokkering av blodkarets lumen.

Ved utførelse av kirurgisk behandling av tromboserte vener brukes følgende:

 • Cava filter. Den er installert i inferior vena cava for å fange revet blodpropper eller fragmenter og fungerer som forebygging av blodpropper.
 • Blødning av inferior vena cava. Vegget til det berørte fartøyet er sydd med metallklemmer.
 • Fogarty kateter. Det brukes til å fjerne dårlig fast trombi i løpet av de første fem dagene etter dannelsen av koagulasjonen.
 • Thrombectomy. Drift for å fjerne blodpropp i tidlige utviklingsstadier. I overgangen av trombose til tromboflebitt er trombektomi kontraindisert.

Mer om metoder for behandling av dype vener fra trombose, lær fra en egen publikasjon.

prognoser

Ved rettidig tilstrekkelig behandling er prognosen for sykdomsforløpet gunstig. I mangel av behandling i ca 20% av tilfellene fører til lungeemboli, er 10-20% av tilfellene av PE fast dødelig utfall. Blant de mulige komplikasjoner av ubehandlet venetrombose - gangrene, hjerneslag, hjerteinfarkt. En ubehandlet venøs trombose fører til utvikling av PE i løpet av tre måneder i omtrent halvparten av pasientene.

Mer om emnet, se videoen:

Nedre lemstrombose: symptomer og behandling

Trombose av venene i underekstremiteter er en akutt sykdom assosiert med dannelsen av en trombus i lumen i venen, som et resultat av hvilken blodstrømmen i det er forstyrret eller helt opphørt. Når det gjelder phlebitrombosis, betyr leger vanligvis dyp venetrombose. Dannelsen av en trombus i lumen i venen er forbundet med flere patologiske prosesser: abnormiteter i strukturen i vaskemuren, senking av blodstrømningshastigheten og økning i blodkoagulabilitet (Virchow-triaden).

Årsaker til flebotrombose

Symptomer på trombose i venene i nedre ekstremiteter

I det overveldende flertallet av tilfellene oppstår symptomene av sykdommen plutselig, men de er svakt uttrykt. Det er smerte i underbenet, som øker med fysisk stress (går på jakt eller på trappene, lenge). Det er en rekke symptomer som kan hjelpe en lege med å mistenke en dyp flebotrombose. Med den bakre bøyningen av foten, oppstår ømhet, og pasienter er også urolige ved å trekke smerter langs lårets og fotens indre overflate. Når mansjettknappen på tonometeret påføres skinnen og trykket injiseres i det, klager pasientene om smerte i den berørte lemmen selv ved et trykknivå på 80-100 mm Hg. St, mens du er på et sunt lem, trykker du opp til 150-170 mm Hg. Art. forårsaker ikke ubehag.

Litt senere er det hevelse av det berørte lemmet, pasienter klager over raspiranie, følelse av tyngde i beinet. Oppmerksomhet blir lagt på hudens hud under tromboseplassen, ofte får huden en cyanotisk nyanse og blir blank, det berørte lemmet kan føles kaldere enn det er sunt. 1-2 dager etter trombose er de forstørrede overflatene blitt synlige under huden.

Trombose av dype vener i underekstremiteterne bare i 50% av tilfellene har klassiske manifestasjoner eller til og med noen få symptomer som er karakteristiske for denne sykdommen. Dessverre, hos mange pasienter, er den første manifestasjonen av sykdommen lungeemboli (PE).

Diagnose og behandling av flebotrombose

Gullstandarden i diagnosen av denne sykdommen er dupleks ultralyd angioscanning med fargedoppering. Denne metoden gjør at du raskt og nøyaktig kan bestemme plasseringen og typen av trombus, som tette fartøyet under nivået av inguinal ligamentet.

Behandlings flebotrombose dype vener kan utføres på en poliklinisk basis i det tilfelle hvor blodstrømmen forstyrrelse, under knehasen venene (flebotrombose tibia). I alle andre tilfeller trenger pasienter behandling i sykehusets kirurgiske avdeling.

Hvis resultatene av undersøkelsen viser at det ikke er noen trussel om PE, og trombusen er løst, er sengestøtten foreskrevet i 3-5 dager. Hvis det er umulig å gjennomføre en full etterforskning og eliminere risikoen for alvorlige komplikasjoner for pasienter viser en streng sengeleie i 7-10 dager (datoer bestemmes av legen), plasseringen av berørte lem - sublime. Eventuelle termiske prosedyrer er strengt kontraindisert. Med doktors tillatelse utvides regimet gradvis og normal fysisk aktivitet gjenopprettes.

Narkotikabehandling bør være omfattende, med sikte på å fikse tromben, og videre sikre blodstrømmen, normalisering av blodkoagulasjonsegenskaper og forebygging av komplikasjoner. Konstant overvåket indikatorer på blodprøver utført antikoagulant terapi, som brukes smertestillende når det er nødvendig (Diclofenac, Aertal) flebotoniki (Troksvevazin, Troxerutin, Estsin, Ginkor Fort et al.), Angioprotectors, antimikrobielle midler.

Trombolytiske midler er effektive bare på et tidlig stadium av sykdommen, noe som dessverre sjelden finnes i senere stadier av bruken av stoffer som oppløser blodpropper, kan føre til fragmentering og utseendet av PE.

Ved å detektere vener i nedre ekstremiteter av floterende trombi i pasientens lumen, må pasientene ha kirurgisk behandling for å hindre tromboemboliske komplikasjoner. I tillegg kan pasienten trenge en kirurgisk prosedyre for å eliminere årsaken til denne sykdommen (når venen klemmes av en svulst eller lymfeknute).

Selvbehandling og behandling av venøs flebotrombose i nedre ekstremiteter Folkemidlene er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming av pasienten og til og med til dødelig utgang.

Til hvilken lege å søke

Vene sykdommer er behandlet av en phlebologist. En viktig rolle i diagnosen av disse lesjonene spilles av en lege med ultralydsdiagnostikk. Hvis kirurgisk behandling foreskrives, utføres den av en vaskulær kirurg.

Dyp venetrombose: symptomer og behandling

Dyp venetrombose er de viktigste symptomene:

 • kramper
 • Økt temperatur
 • Hevelse i nedre ekstremiteter
 • Økt temperatur i det berørte området
 • Åreknuter
 • Overfølsomhet overfor huden
 • Rødhet i nedre lemmer
 • Hevelse i venene på beina
 • Tyngde i et skadet ben når du går
 • Cyanose av huden på nedre ekstremiteter

Dyp venetrombose er en patologisk prosess, hvor blodpropper og dannelse av blodpropper i blodårene oppstår. En slik sykdom ofte følger flebotrombose - den største forskjellen fra trombose at ingen patologi utvikler seg i dype vener og overfladiske kar.

Det vanligste stedet for lokalisering er underekstremiteter, fordi det er i denne delen av kroppen at åreknuter oftest utvikler seg. Kvinnelige representanter er mer predisponerte, på grunn av bruk av ulike prevensiver og hormonelle stoffer. I barndommen er det svært sjeldent og kan bare være en konsekvens av en alvorlig brudd.

Blant tegnene til denne prosessen er isolert - skarp smerte, hudtonendringer og økt puffiness, sammenlignet med et sunt lem. Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan det oppstå en komplikasjon i form av lungeemboli, noe som fører til døden. I tillegg er risikoen for at sykdommen er at en liten del av tromben kan bryte løs og beveger seg med blodstrømmen fra venesystemet, hvorved blodstrømmen forstyrres i betydelig grad.

Blodpropp i de dype venene i bena av offeret må legges inn på sykehus umiddelbart, da dette kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert venøs insuffisiens for menneskers helse.

etiologi

Det er flere grunner og risikogrupper for personer som oftest blir utsatt for trombose. Årsakene til denne sykdommen inkluderer:

 • en forstyrrelse av blodkoagulabilitet (implisitt ved rask dannelse av blodpropper);
 • brudd på strukturen på venerveggene - resultatet av skader, infeksjoner, eksponering for kjemikalier eller allergener;
 • en langsom flyt av blod i karene;
 • økt blodviskositet;
 • en stillesittende livsstil, fullstendig immobilisering av en person på grunn av sykdommer eller brudd, stående arbeidsforhold.

Risikofaktorene for dannelsen av dyp venetrombose er:

 • konsekvenser av kirurgisk inngrep;
 • overdreven fysisk stress på underdelene;
 • bredt utvalg av beinskader;
 • mottak av prevensjonsmidler;
 • hormonelle svikt på grunn av graviditet eller hormonbruk;
 • onkologiske neoplasmer;
 • misbruk av nikotin og alkoholholdige drikkevarer;
 • fedme;
 • diabetes mellitus;
 • utilstrekkelig væskeinntak;
 • aldersgruppe - høy sjanse for forekomst av slike lidelser hos eldre;
 • langvarig eksponering for lave temperaturer på kroppen;
 • postpartum periode;
 • kjemoterapi;
 • Konstant bruk av sko med høye hæler.

arter

Dyp venetrombose har flere underarter:

 • flebotrombose - den forrige fasen av sykdommen, der koagulasjonen er svakt festet til fartøyet (sannsynligheten for at den er løsnet er høy);
 • tromboflebitt - preget av et stabilt vedlegg av trombus og betennelse i det venøse skallet. Separasjon i dette tilfellet er usannsynlig.

Avhengig av forekomstskilden skjer dyp venetrombose:

 • stillestående - utfordrende ekstern komprimering;
 • inflammatorisk - opprinnelsen skyldes traumer, smittsomme og allergiske prosesser;
 • hemostatisk - som følge av en koagulasjonsforstyrrelse.

Forskjeller i måten trombosen er festet til veggen:

 • full økning til det skadede området - fartøyet er helt blokkert, blodet passerer ikke;
 • delvis økning, der det er et lumen for blodstrømmen;
 • Blodklumpen bæres med blodstrøm, det er mulighet for separasjon av et lite blodpropp, noe som kan blokkere en mindre beholder.

På lokaliseringsstedet skjer uorden:

 • dyp venetrombose i underbenet;
 • trombose av fotens ader;
 • trombose av lårets vener.

I følge strømningsmønsteret:

 • akutt - med en engangs manifestasjon av symptomer;
 • kronisk - med perioder med forverring og tilbaketrekking av symptomer. Oppstår ofte med feil behandling eller mangel på det, fører til komplikasjoner.

symptomer

I tillegg til ytre tegn på trombose - rødhet og hevelse, er det andre symptomer:

 • tyngde når du går;
 • anfall, forverret under søvn;
 • Hudfølsomhet og ubehag ved berøring kan spre seg til underben og lår;
 • Temperaturen på den skadede lemmen økes, sammenlignet med den sunne
 • Over tid blir huden blå;
 • vener svulmet og godt synlig;
 • økt kroppstemperatur;
 • åreknuter på underbenet.

I enkelte tilfeller fortsetter dyp venetrombose uten å vise noen tegn. Kanskje deres uttrykk bare i de sene stadiene. Dette medfører alvorlige konsekvenser eller død.

For et akutt tromboseutløp er de samme symptomene som i vanlig form, den viktigste forskjellen er intensiteten deres.

komplikasjoner

Å ignorere symptomene på sykdommen fører alltid til utseendet av konsekvenser. Dermed komplikasjoner av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter uttrykkes som:

 • tromboembolisme av lungearterien. Ofte forårsaker det død, fordi åndedretts- og hjertesvikt utvikler seg;
 • et infarkt i lungen som oppstår når en liten del av trombuset er blokkert av en liten gren av organens arterie;
 • venøs insuffisiens, kronisk natur. Kan føre til funksjonshemning.

For å unngå å uttrykke helse- og livstruende konsekvenser, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp hvis du har mindre symptomer på uorden. I tilfelle når de ikke er i det hele tatt, er årsaken til angst en rask tretthet av beina under en lang spasertur.

diagnostikk

For å foreskrive riktig behandling, er det nødvendig å gjennomføre en grundig diagnose og vurdere de manifesterende symptomene. En omfattende undersøkelse av pasienten utføres - pasientens klager, de første tegn på sykdommen, den omtrentlige tiden for gjenkjenning er tatt i betraktning. Pasienten undersøkes også av en vaskulær kirurg for å bestemme hevelse, pulsering og følsomhet av den berørte huden. Viktige indikatorer vil være målinger av kroppsvekt og blodtrykk.

Siden eksterne manifestasjoner ikke kan korrekt diagnostisere dyp venetrombose, blir pasienten tildelt:

 • en blodprøve som gjør det mulig å oppdage tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess;
 • bestemmelse av blodkoagulasjon - hvis det øker, øker sjansene for blodpropper;
 • Ultralyd på nedre ekstremiteter. Undersøkelsen utføres ikke bare for det skadede benet, men også for den friske, for å utelukke utseendet av blodpropp i det;
 • Radiografi av vener med bruk av kontrastmedium - for å indikere nøyaktig plasseringen av trombuset;
 • MRI;
 • ECG;
 • Røntgenstråler i lungene brukes til å bekrefte eller motbevise dannelsen av komplikasjoner.

I tillegg kan det være nødvendig med konsultasjoner fra følgende spesialister: kardiolog, traumatolog og terapeut.

behandling

Behandling av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter gir et sett med tiltak:

 • Ikke-farmakologisk terapi - brukes kun i den første graden av sykdommen. For dette må pasienten sikre fullstendig hvile, stillingen av beina må være fast over nivået på kroppsposisjonen;
 • Medikamentbehandling tar sikte på å fortynne blodet, som forhindrer dannelsen av blodpropper. Når de er til stede, blir stoffer utnevnt som eliminerer dem. Behandlingsforløpet kan være fra en måned til seks måneder, avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene. Hovedoppgaven for slik terapi er ikke å gi slipp på et lite stykke blodpropp som kan trenge inn i lungearterien med en blodstrøm;
 • operativ intervensjon. Under operasjonen blir en trombose fjernet eller trombolyse oppstår, hvor legen kommer inn i kateteret direkte i blodproppen gjennom hvilken trombotagende substans injiseres. Men denne metoden brukes ekstremt sjelden, fordi det kan føre til blødning, og bare i de tilfellene der andre behandlingsmetoder ikke har hjulpet. En annen metode for kirurgisk inngrep innebærer installasjon av et spesielt filter i venen, som forhindrer at trombosen når lungearterien.

I tillegg kan du bruke folkemidlene, som ikke bør være den eneste panacea for trombose. Du kan forberede infusjoner og avkok fra:

 • hvitløk og honning;
 • hoppkegler;
 • eik bark;
 • blad og blomster av kløver;
 • hvit akasia, oversvømmet med alkohol;
 • propolis;
 • honning og juice av løk.

Det er mulig å behandle sykdommen på slike måter som hirudoterapi og fotbad ved hjelp av en røverkjøtt.

For pasienter med dyp venetrombose er det viktig å følge et spesielt diett som forbyr å ta i mat:

 • stekt mat;
 • fett kjøtt og kjøttkraft forberedt fra dem;
 • søtt mel produkter;
 • røkt pølser;
 • leguminous avlinger;
 • karbonerte søte drikker;
 • kiwi, bananer, currants og spinat.

Kostholdet for dyp venetrombose gir forbruk i alle mengder:

 • retter kokt, kokt dampet eller bakt i ovnen uten å bruke vegetabilsk olje;
 • fettfattig fisk og annen sjømat;
 • Dekoksjoner av folkemessige rettsmidler;
 • tørket frukt;
 • frukt og grønnsaker, bortsett fra forbudt;
 • sjøkål;
 • kompotter, friske og morsomme.

Tillatte produkter fortynner blod og forhindrer dannelse av blodpropper (vil hjelpe til med gjenoppretting og forebygging av sykdom).

forebygging

Profylaktiske tiltak av dyp venetrombose består av:

 • en sunn livsstil - du bør slutte å røyke og alkoholholdige drikker;
 • ernæring og kosthold. Mat bør tas i små porsjoner fem eller seks ganger om dagen;
 • drikker nok væske - minst en og en halv liter per dag;
 • ytelse av moderat fysisk anstrengelse;
 • Vanlige kontroller i klinikken, spesielt personer med diabetes;
 • nektelse fra lange turer til eldre mennesker;
 • tar medisiner som fortynner blodet etter noen operasjoner;
 • rettidig behandling av sykdommer som kan føre til blodpropper;
 • Ved det minste tegn på sykdom, konsultere en lege;
 • konstant bruk av elastisk bandasje for å redusere ødem og forbedre blodstrømmen.

Hvis du tror at du har det Dyp venetrombose og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan du hjelpe leger: en vaskulær kirurg, en terapeut.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Osteomyelitt er en sykdom ikke bare av beinet, men av hele organismen. Tross alt, når det nekrotiske prosessen forårsaket av mykobakterier eller bakterier som produserer puss, påvirker benmargen, de strukturelle elementer av ben og omgivende vev, motstår hele menneskekroppen sepsis og reagerer på denne inflammasjon.

Trombose er en sykdom hvor blodårer er dannet innenfor den tette blodpropp (blodplateaggregasjon), hindrer den fri sirkulasjon av blod gjennom sirkulasjonssystemet. Okklusjon av blodårer ved tromber blir en årsak til ubehagelig følelse i hender eller føtter (avhengig av plasseringen av trombe).

Trophic ulcer er et inflammatorisk sår på huden på øvre og nedre ekstremiteter, som ikke heler i seks uker eller mer. Det oppstår på grunn av utilstrekkelig blodsirkulasjon og ernæring av vev som oppstår mot bakgrunn av åreknuter. En slik sykdom kan ikke oppstå på egenhånd, men blir en ubehagelig og alvorlig konsekvens etter noen sykdommer.

Enterovirus infeksjon er en gruppe smittsomme sykdommer i akutt kurs som ikke bare påvirker voksne, men også barn. Et karakteristisk trekk ved denne lidelsen er at enterovirusene i utgangspunktet multipliserer i mage-tarmorganene, men ikke forårsaker uttrykk for symptomer på tarmsykdommer. Det andre stedet for lokalisering av bakteriell reproduksjon er slimhinnene i respiratoriske organer. Ofte sprer bakterier og påvirker huden, hjertet, ryggmargen eller hjernen. Aktiviteten av virus kan forårsake både en alvorlig forverring av barnets helse og forårsake en mindre ulempe. Inkubasjonsperioden er fra to til tretti dager, men er ofte ikke mer enn en uke. Ofte påvirkes barn eller unge av sykdommen.

Bursitt er en slags akutt betennelse som dannes i periartikulærposen, det vil si i en myk sekke fylt med væske og brukes som en pute mellom bein, muskler eller sener. Følgelig er slike poser plassert på steder med det største mekaniske trykket nær synovialposene. Årsaken til denne betennelsen er slitasje eller blåmerke, samt mindre sår eller sekundær infeksjon av synovialposer på grunn av pyogene mikrober.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Dyp venetrombose

Dyp venetrombose Er en sykdom preget av dannelsen av blodpropper (det vil si, blodpropp), som skaper hindringer for normal blodstrøm.

Ifølge medisinske observasjoner er dyp venetrombose av underlempene mer vanlig patologi enn trombose vener som er lokalisert andre steder. Utseendet til trombi er mulig både i dyp og overfladisk form årer. Men overfladisk tromboflebitt er en mindre alvorlig sykdom. Samtidig må dyp venetrombose behandles raskt, da komplikasjoner forårsaket av denne sykdommen kan være svært farlig for en person.

Årsaker til dyp venetrombose

Trombose av dype vener i nedre ekstremiteter utvikler seg hos mennesker under påvirkning av en kombinasjon av flere faktorer. Først og fremst er dette tilstedeværelsen av skade på den indre fôr av venøs veggen, som oppsto som en følge av kjemiske, mekaniske, allergiske eller infeksjonseffekter. Også prosessen med utvikling av dyp venetrombose er direkte avhengig av brudd på blodproppssystemet og senking av blodstrømmen.

Under påvirkning av visse omstendigheter kan viskositeten til blodet øke. Hvis det er visse hindringer på venens vegger, blir blodstrømmen verre, slik at muligheten for trombose øker dramatisk. Etter at en liten trombose opptrer på venenvegen, utvikler den inflammatoriske prosessen, venen veggen er skadet og videre, og som følge derav oppstår forutsetninger for utseende av andre blodpropper.

En direkte tilstand for manifestasjon av dyp venetrombose er tilstedeværelsen av stillestående fenomener i benene på bena. Slike stagnasjon oppstår på grunn av lav mobilitet eller til og med immobilitet av en person i lang tid.

Dermed er faktorene som kan "starte" utviklingen av denne sykdommen smittsomme sykdommer, tilstedeværelse av skader og operasjoner, for mye fysisk belastning. Dyp venetrombose forekommer ofte hos pasienter som har vært immobile lenge etter operasjoner, med noen nevrologiske og terapeutiske sykdommer hos unge mødre i postpartumperioden. De provokerende faktorene er også ofte ondartede sykdommer, bruken av orale hormonelle prevensjonsmidler, noe som resulterer i økt koagulering, kalt hyperkoagulasjonsreaksjonen.

Hvis en person for lang tid holder bena senket i en fast stilling, øker sannsynligheten for å utvikle sykdommen dramatisk. I dag i vestlige land definerer selv vilkårene "tv-tromboflebitt"(Konsekvensen av en lang sitte foran TVen) og"syndrom av en økonomisk klasse"(En konsekvens av hyppige og lange flyvninger). I begge tilfeller er hovedfaktoren i utviklingen av sykdommen det lengre oppholdet hos en person i en stilling med bøyde ben.

I noen tilfeller forstyrres blodstrømmen i de dype årene av Buerger's sykdom.

I de fleste tilfeller påvirker trombose nedre ekstremiteter. Det skjer imidlertid at trombose utvikler seg i dypene i hendene. I dette tilfellet, årsakene til denne tilstanden er tilstedeværelsen i venekateter lang tid, nærvær eller kardiofibrillyatora implantert pacemaker, utseendet av kreft i en blodåre for tung belastning på armer (vist generelt i idrettsutøvere).

Det er andre viktige risikofaktorer som predisponerer for dyp venetrombose. Blant disse skal det noteres anestesi. Det er forskning som viser at bruk av generell anestesi med muskelavslappende midler fremkaller trombose av dype vener i nedre ekstremiteter mye oftere enn regionale anestesimetoder.

En annen viktig faktor - fedme. Folk som har et sted overvekt, lider oftere av manifestasjoner av postoperativ trombose.

Aldersfaktoren i dette tilfellet spiller også en av de definerende roller. Jo jo eldre en person blir, jo mer blir hans totale mobilitet redusert, og følgelig blir blodstrømmen forstyrret, fartøyene blir mindre elastiske.

Hvis pasienten har en historie med trombose, øker muligheten for gjentatt manifestasjon flere ganger.

Symptomer på dyp venetrombose

Symptomer på dyp venetrombose manifesteres av et kompleks av symptomer som indikerer en skarpt forstyrret venøs utstrømning, mens strømmen av arterielt blod er bevart.

Uansett hvor trombosen er lokalisert, kan pasienten ha cyanose og ødem påvirket lem, manifestasjon spasmer av smerte, øke temperaturen hud som manifesterer seg lokalt. En person kan føle at de subkutane årene er fulle, og det kan også oppstå smerte i løpet av det vaskulære buntet.

Symptomer på dyp venetrombose er ikke preget av stivhet i bevegelser i leddene og endringer i følsomhet. De fleste pasienter med trombose har tegn periflebita og aseptisk flebitt.

ved nederlag av dype åre av underbenet diagnose er vanligvis vanskelig å etablere, fordi de kliniske manifestasjonene av denne sykdommen er spesielt knappe. Generelt kan sykdommen ikke forårsake frykt i pasienten, og noen ganger legen. Den vanligste symptom på dyp venetrombose tibia manifestert bare slakk smerte i leggen, som kan bli mer intens i løpet av vandring eller bevegelse av bena i vertikal stilling. I nærvær av ødem i de distale delene av lemmet, blir diagnosen av sykdommen lettere. Som regel oppstår hevelsen i anklesområdet. Når alle dyser av tibia er trombosed, er det en sterk forstyrrelse av venøs utstrømning, derfor er symptomene mer uttalt.

Symptomer som oppstår med trombose i lårbenen, avhengig av hvor smal fartøyets lumen er og trombiene er vanlige. Generelt, med denne sykdomsformen, er det flere levende symptomer. Pasienten øker lårets og underbenets volum, det er cyanose i huden, på skinnen og i den fjerne delen av låret er det en utvidelse av subkutane årer. Kan inguinal lymfeknuter, utvikler hypertermi opp til 38 grader.

Akutt trombose av dype vener varierer i forekomsten og varigheten av den patologiske prosessen. I denne tilstanden observeres lokalisering av trombi ikke bare hvor blodkarets vegg er skadet, men også i fartøyets lumen. Samtidig er utflod av blod blokkert.

Svært ofte, i ca. 50% av tilfellene, med utvikling av dyp venetrombose, strømmer blod gjennom de kommunikative årene i subkutane årene, og derfor observeres et asymptomatisk tromboseutløp. Det faktum at en person har ledd en trombose er noen ganger indikert ved tilstedeværelse av merkbare venøse collaterals i underlivet, på underbenet, låret, i hofteleddene.

Komplikasjoner av dyp venetrombose

Som en komplikasjon av dyp venet kan trombose i pasienten til slutt manifestere seg kronisk venøs insuffisiens, På grunn av hvilken utviklingen av ben ødem oppstår, er trofisk forstyrret. Dette fører igjen til eksem, Lipodermatosclerosis, fremvekst av trophic ulcers.

Den farligste komplikasjonen av dyp venetrombose for en person anses å være lungeemboli. Med utviklingen av denne sykdommen separeres trombonfragmenter, som beveger seg med blodstrømmen til lungene, og kommer inn i lungearterien, provoserer dens emboli. På grunn av nedsatt blodgass i lungearteriene utvikles akutt respiratorisk og hjertesvikt. Dette er fulle av et dødelig utfall. Hvis det er en blokkering av den lille gren av lungearterien, manifesterer pasienten lungeinfarkt.

Diagnose av dyp venetrombose

Diagnose av dyp venetrombose utføres av en spesialist-phlebologist. Først etter en undersøkelse og undersøkelse av pasienten utføres spesielle turneringer ved hjelp av elastisk bandasje. For å tilstrekkelig vurdere egenskapene for blodstrømmen i dype årer, brukes metoden for flebografi, tosidig skanning, og ultralyddiagnostikk av benaer utføres også. For å få informasjon om tilstanden til mikrosirkulasjon, brukes rheovasografi av nedre ekstremiteter.

Dyp venetrombosebehandling

Ved behandling av dyp venetrombose er det nødvendig å ta hensyn til dens plassering, prevalens, sykdommens varighet og alvorlighetsgrad av sykdommen.

Målet med trombosebehandling er flere definerende øyeblikk. Først av alt er en viktig oppgave i dette tilfellet behovet for å stoppe videre spredning av trombose. Det er ekstremt viktig for denne diagnosen å forhindre utvikling pulmonal tromboembolisme, Stopp utviklingen av ødem, og dermed hindre en mulig koldbrann og i fremtiden - tap av lemmen. Ikke mindre viktig poeng bør betraktes som gjenopprettelse av venetallighet for å unngå utseende av posttromboflebitisk sykdom. Det er også viktig å ikke tillate manifestasjon av tilbakefall av trombose, noe som påvirker sykdommens prognose negativt.

For å utføre en konservativ behandling av dyp venetrombose bør pasienten fortrinnsvis plasseres i en spesialisert avdeling på sykehuset. Før en full undersøkelse, må han strengt overholde sengen hvile. Når man observerer en hvilerid, bør lemmen som er berørt av trombose alltid holdes i forhøyet stilling. Hvis det ikke er mulighet for omfattende og fullstendig undersøkelse av pasienten, er han foreskrevet antikoagulantia, og bruker også lokal hypotermi langs projeksjonen av det vaskulære buntet.

I noen tilfeller vil det være hensiktsmessig å bruke elastiske bandasjer, men bare den behandlende legen bør bestemme seg for deres søknad.

Behandling av dyp venetrombose med legemidler innebærer utnevnelse av tre hovedgrupper av legemidler. Først er det antikoagulanter, for det andre, fibrinolytika og trombolytika, For det tredje, desagregants.

For å forhindre utseendet av nye blodpropper, er pasienten vanligvis foreskrevet heparin, hvoretter han foreskrives for å ta "myke" antikoagulanter (warfarin) i en periode på ca. seks måneder. For å overvåke tilstanden av koagulering av blod, bør pasienten regelmessig koagulasjon.

Behandlingen av dyp venetrombose ved bruk av warfarin kan påvirkes av behandling med andre legemidler av ulike sammenhengende sykdommer. Det bør ikke være uten godkjenning fra legen å bruke antiinflammatorisk, samt smertemedikasjoner, noe som kan påvirke blodets koagulerbarhet. Det er også viktig å være enig med legen antibiotika, orale antidiabetika.

Det er viktig å ta hensyn til det faktum at ta trombolytiske legemidler har den rette effekten bare i de tidlige stadier av trombose. Ved senere stadier av bruken av denne typen legemiddel presenteres en viss fare på grunn av mulig fragmentering av trombus og påfølgende lungeemboli.

Hvis brudd i det berørte lemmet er svært uttalt, er pasienten thrombectomy. Denne metoden innebærer kirurgisk fjerning av venetrombosen. En slik operasjon utføres bare når det er livstruende komplikasjoner av dyp venetrombose.

Profylakse av dyp venetrombose

For at sykdommen ikke skal utvikles, bør noen forebyggende tiltak være kjent for personer som allerede har trombose.

Ernæring av en pasient med dyp venetrombose gir innføring i dietten av et stort antall rå frukt og grønnsaker som inneholder fiber. Fiberfibre, som styrker venøse vegger, syntetiseres fra fiber. Ikke spis veldig skarpe og salte matvarer, noe som kan bidra til væskeretensjon, noe som igjen vil øke blodvolumet. Det anbefales heller ikke å bruke produkter som inneholder et høyt innhold vitamin K, fordi de motvirker behandlingen. I dette tilfellet snakker vi om lever, kaffe, grønn te, grønn salat, spinat, kål.

Antagelsen om at pasienter med dyp venetrombose hele tiden skal bruke tid i sengen, er feil. Faktisk er sengelast kun foreskrevet med høy risiko for lungeemboli. I andre tilfeller redusert dosering, tvert imot, sannsynligheten for videre utvikling av trombose og dets tilbakefall.

Samtidig bør pasienter med trombose ikke besøke badstuen, badet, gjøre noen termiske prosedyrer, massasje. Alle disse tiltakene fremkaller aktiveringen av blodstrømmen, derfor øker fyllingen av venøsystemet med blod. Å ta et bad er heller ikke velkommen: pasienter med trombose bør ta en dusj. I akutt tilstand, ikke være i direkte sollys, bruk varm voks for epilering.

For å forhindre manifestasjon av dyp venetrombose bør friske mennesker forsøke å utelukke alle mulige risikofaktorer: underernæring, lavt aktivitetsnivå. Ikke mindre viktig er kampen mot overvekt, røyking. Dette gjelder spesielt for personer som har en tendens til å utvikle tromboflebitt. Noen ganger er slike personer tilrådelig å ha spesielle elastiske undertøy. Pasienter i den postoperative perioden bør være spesielt oppmerksom på levering av tidlig motoraktivitet. Noen ganger, etter store kirurgiske inngrep, små doser aspirin og heparin, noe som bidrar til en reduksjon i blodkoagulabilitet.

Meget viktig i forebygging av trombose har regelmessig mosjon og trening. Dette punktet er ekstremt viktig å ta hensyn til personer som i hovedsak fører en inaktiv livsstil. Imidlertid trenger personer som er utsatt for venetrombose ikke å stoppe på sporten som er forbundet med lasten på føttene.

Tegn på trombose

Trombose er prosessen med dannelse av blodpropper (de kalles trombi), festet på karets vegger og tilstopping av lumen. På grunn av sykdommen forstyrres normal blodsirkulasjon på det berørte området. Som et resultat føles en person smerte, rødhet og hevelse lokalt. Jo lenger du trekker med behandling, jo verre blir tilstanden.

Innholdet i artikkelen

Ifølge Verdens helseorganisasjon observeres tegn på venøs trombose hos hver fjerde person. Hvis sykdommen oppstår uten symptomer, øker risikoen for dødelig utfall, siden den alvorligste komplikasjonen av sykdommen er tromboembolisme av lungearterien.

Ifølge statistikk, i Russland hvert år er det funnet en trombose hos nesten 250 000 mennesker. De vanligste tegnene på dyp venetrombose forekommer hos kvinner (fem eller seks ganger oftere enn menn). Dette forklares ved mottak av prevensjonsmidler, graviditet, økt konsentrasjon av hormoner.

Mest risikable mennesker med fedme. I fare og de som har fylt 40 år. Hvis disse to faktorene sammenfaller, øker risikoen for å bli syke femfoldig.

Trombi form i arteriene, kapillærene og venene. I de fleste tilfeller er de lokalisert i underkroppene, og det meste av alt skjermer lider. Vanligvis er trombi festet på vaskemuren, og så klassifiseres de som parietal. Hvis de helt overlapper lumenet, dannes en okkludert trombus.

Absolutt å unngå utseende av blodpropper er umulig, siden blodkoagulasjon, dannelse av blodplater og kollagen er avgjørende. Takket være dette er det mulig å stoppe blødning og helbrede sår. Problemer er ubalanse i blodsystemene som er ansvarlige for koagulering og omvendt.

 • hovne føtter,
 • ømhet og spenning i nedre lemmer;
 • hovent og smertefullt bein blir varmt;
 • huden blir rød, normal farge er fraværende.

Årsaker til trombose og dets tegn

 • Hvis integrasjonen av vaskemuren blir forstyrret, begynner utviklingen av trombose. Vanligvis skjer dette som følge av skader, i svangerskapet, når fartøyene smals og deformeres, dersom legenes anbefalinger ikke følges etter operasjonen.
 • Når det er stillestående blodsirkulasjon - på grunn av mangel på motoraktivitet eller ved lengre senger. Venøs overbelastning forårsaker dyp venetrombose og åreknuter.
 • Når antallet blodplater og erytrocytter øker i blod, endres koagulasjonsindeksen. Årsaken kan være hormonforstyrrelser, metabolske forstyrrelser og p-piller.
 • Trombose kan utvikles hos pasienter med onkologiske sykdommer, samt med nyresvikt.

Faktorer som forverrer risikoen for vaskulær obstruksjon:

 • traumer;
 • fedme og overvekt
 • graviditet og fødsel;
 • røyking,
 • infeksjon;
 • langsiktig og hyppig reise- og flytur;
 • alder fra 40 år;
 • tar medisiner, på grunn av hvilken blod koagulerbarhet øker;
 • operativ intervensjon i ledd og kavitoperasjoner under anestesi;
 • en alvorlig brudd på bein;
 • stillesittende livsstil.

Symptomer på venetrombose på beina: Hva går foran det

Hos friske mennesker strømmer blodet uhindret gjennom kanaler av arterier og årer. Produktene fra vevsoppløsning blir regelmessig skyllet ut, organene er mettede med oksygen og elementer til ernæring.

Hva er tegn på trombose på internnivå?

 1. Redusert blodstrømningshastighet i visse områder. Det kan være forbundet med hjertesvikt, hjertefeil, åreknuter eller aterosklerose.
 2. Økt blodtetthet på grunn av avvik i lik innhold av biokomponenter. Det er mer LDL ("dårlig" kolesterol), betennelse endrer proteinsammensetningen.
 3. Skipene er innsnevret, en betennelsesprosess finner sted inne i veggene, endringer skjer mot bakgrunn av aterosklerose. Årsakene til dette kan være følgende sykdommer: endokarditt, arteritt, kardiovaskulær aneurisme.
 4. Koagulasjonsfaktorer er knappe, blod koagulerer verre.
 5. Blodplater holdes sammen - på grunn av sjokk (sepsis, hjerteinfarkt, brannskader og skader).

Sykdommen oppstår i årer og arterier, vanligvis først er det en smittsom betennelse i veggene, etterfulgt av en venøs trombose. Sykdom er en fare for mennesker, siden parietal trombi kan bosette seg nær hjertet, hvis det er en defekt. Støt og alvorlig blødning forårsaker trombose av kapillærene.

Trombose er en reaksjon på akutte sykdommer. Det er viktig at de nervøse og endokrine systemene har tilstrekkelig respons for å beskytte mot utseendet av en hvilken som helst sykdom. Trombose representerer en stor trussel mot livet i sykdommer i hjernen og endringer i hormonell bakgrunn.

Ved arteriell trombose dannes en fibrinfilm på det skadede området, hvor blodplater med bakover elektrisk ladning begynner å strømme. Det er en fiksering av trombi på veggene. Så begynner de å øke i størrelse, samle leukocytter, erytrocyter og fibrinfilmer.

Trombien kan være:

 • rødt (blodet flyter sakte, men lukker godt),
 • hvit (blod flyter raskt, koagulerer sakte).

Laminar trombi, dannet i lang tid, er i stand til selvspaltning. Dette fenomenet kalles revaskularisering (kapasiteten til fartøyet gjenopprettes). For å spore tegn og symptomer på trombose er det bare mulig, hvis det er overrasket ikke mindre enn 10-50% av en sirkulasjon.

De første tegn på trombose

Dannelsen av trombi fortsetter smertefullt, med følelse av tyngde og hevelse, som lidelsesregionen brister innvendig. Muligheten for å bestemme trombose i utseende bestemmes av scenen av venet lesjon. Sammenligne symptomene på trombose er mulig med bilde.

Hvis trombosen er lokalisert i lårbenet eller iliacen, svulmer hele benet, får huden en blå nyanse. På grunn av den forandrede utløpet av blodproppene blir omfordeling til vener under huden. Et vaskulært nett vises, som er synlig på magen langs de fremspringende årene. Pasienten indikerer impotens, kulderystelser, kroppstemperatur over normal.

Ved dannelse av trombi i små årer, kan tegn på trombose av ulike årsaker ikke uttrykkes i lang tid. Og bare ubehagelige opplevelser når du går, vil signalere et problem.

Symptomer på trombose avhengig av trombos plassering

Portalenvenen fremmer blodstrømmen fra de ikke-parrede organene i bukhulen (fra mage, tarm, milt, bukspyttkjertel). Fra dem blir blodet sendt til leveren (der det er renset). Hvis portalvenen er trombosed, øker risikoen for leversykdom.

Symptomer på portalens trombose er smerte og oppblåsthet, tarmlidelser, oppkast, svarte avføring og forstørret milt.

Lungearterien er tilstoppet etter at blodet kommer fra venene i beina og bekkenet. Antallet blodpropp, lungens respons på dem og effekten av det trombolytiske systemet er viktig. Jo mindre trombus, jo mindre uttalt symptomene. Stor trombi forstyrrer gassutveksling i lungene, hypoksi utvikler seg.

Symptomer: En person følte brystsmerter; huden blir blek og blir blå; inflammerte årer på nakken; Det er hoste med blodig utslipp og hvesning. personen mister bevisstheten.

Trombose av nedre ekstremiteter utgjør opptil 70% av det totale antall tromboser. Spesielt farlig når dype blodårer hammer i lår og under knærne (det er nødvendig å overvåke tegn på hals hals). De første symptomene er ubemerkede, venene på bena vises umiddelbart - uventet for en person.

Hevelse, smertefull følelse når du går eller bøyer underbenet, smerte i hofteområdet fra innsiden og føttene, rødt hud og kramper er alle tegn på utvikling av sykdommen. Hvis det er en akutt form, begynner en person å lide av kortpustethet, temperaturen stiger, hodet svinger og han mister bevisstheten. Du kan sammenligne tegn på trombose i nedre lemmer fra bildet, men diagnosen skal gjøres av den behandlende legen.

 • I øvre ekstremiteter er trombose mindre vanlig, og det er vanskelig å skille de første symptomene fra en håndskade. De manifesterer seg i puffiness, smerte og blueness. Pasienten føler en brennende følelse, hendene hans blir nummen, huden blir nummen.
 • Hjernen er forbundet med blodårer og arterier, hvor blodpropper også kan oppstå, og dette fører til et slag. Symptomer på hjernens trombose er mer uttalt enn ved trombose av andre kar. Sykdommen er akkompagnert av hodepine, hodet spinner, hørselshensyn og syn er redusert, bevissthet er tapt, kramper forekommer periodisk. Mannen er syk.
 • Trombi bosette seg i venene på hemorrojder, dette regnes som en kompleks konsekvens av hemorroider. Symptomer på trombose av hemorroider: smertefulle opplevelser, det berørte området klør, temperaturen stiger, nodene svulmer.
 • Den sentrale venen av retina påvirkes av trombose. Symptomene på sykdommen kan ikke uttrykkes, men personen som et resultat plutselig mister synet.
 • Trombose av tarmens mesenteriske blodårer er preget av langvarig smerte i magen. Andre tegn: oppblåsthet, høy feber, oppkast og kvalme. I de tidlige stadier er det vanskelig å bestemme sykdommen med symptomer. Vanligvis snakker de om komplikasjonen av patologi.
 • Hvis femoral og iliac vener er berørt, er Ileofemoral trombose involvert. Det er ledsaget av hevelse av føttene (huden skifter farge fra rødlig til blå), når den trykkes, vises brune merker, ben, lyskesmerter, kroppstemperaturen stiger.
 • Symptomer på trombose og behandling

  Alvorlighetsgraden av sykdommen er indikert ved tegn på trombose, behandling er foreskrevet avhengig av sykdomsstadiet. Først av alt trenger du en nøyaktig diagnose. Legen skal avgjøre hvor blodklumpen befinner seg, klargjøre størrelsen og diagnostisere stadiet av trombose. Det er nødvendig å forstå hvor tett koaguleringen er løst, og hva er sannsynligheten for at den kommer til å komme.

  De viktigste behandlingsmetodene er flere: kirurgi, trombolyse, medisinadministrasjon og implantasjon av et cava filter. Med medisinsk hjelp foreskrives pasienten heparin injeksjoner og antikoagulerende legemidler. I tillegg kan et kompleks av venotoniske vitaminer og planteekstrakter også foreskrives.

  Trombolyse innebærer resorpsjon av trombi ved kirurgi - ved hjelp av et kateter, gjennom hvilket stoffet injiseres for å oppløse blodproppen.

  Til kirurgisk inngrep, leger feriested bare i tilfelle komplikasjoner, og plasseringen av clot er viktig her. Hvis dype blodårer er tilstoppet, blir pasienten laget appliques, en arteriovenøs shunt er installert. Det er mulig å eliminere hele trombotisk masse.

  Cava filter - en metall enhet, ligner en paraply og fanger trombi med blodstrøm. Den er implantert inn i lumen av den dårligere vena cava ved endovaskulær teknikk, det er ikke nødvendig med åpen kirurgi.

  Gjenoppretting etter trombose

  Rekanalisering er gjenopptakelsen av kapasiteten til arterien eller venen etter trombose. Det kan oppstå gjennom medisinsk inngrep eller på naturlig måte. Rekanalisering skjer ikke tidligere enn etter 6 måneder med langvarig behandling. Det krever konstant forebygging.

  Etter en trombose forlater koagulatet i en vene med tiden, og den normale blodstrømmen gjenopprettes. Men rekanalisering gir enten absolutt eller delvis effekt. Noen ganger skjer det ikke i det hele tatt. Selv etter fullstendig rengjøring, kan venen ikke fungere normalt.

  Trombosen ødelegger sine indre ventiler, og de er ansvarlige for utstrømningen av blod i en retning. Som et resultat er det et brudd på utstrømningen av blod fra lemmen, trykket i sitt venesystem stiger, og sykdommen utvikler seg igjen. Derfor kan tegn på rekanalisering av trombose være kortvarig.

  Mistanke om trombose

  For å behandle blokkering av blodårer, må du stille en nøyaktig diagnose. Ulike metoder brukes til dette:

  • Tosidig skanning. Med hjelpen blir det opprettet en visualisering av den vaskulære strukturen, og blodstrømmen undersøkes.
  • Radiopaque phlebography. I dette tilfellet blir kontrastmediet introdusert i karet, så er dets form kontrollert.
  • I tvilstilfeller utføres MR-CT angiografi under diagnosen.
  • Ved en risiko for pulmonal tromboembolisme, gjennomgikk pasienten lungradiografi, er scintigrafi gjort.
  • Impedansplethysmografi utføres hvis det er tegn på trombose i beinet. Når denne metoden brukes, brukes en mansjett som komprimerer shin til etterfølgende kortvarig okklusjon av venene. Deretter måles et nytt volum blodkar etter blodstrømmen. En slik analyse gir en nøyaktig diagnose (opptil 90%) av dyp venøs trombose i regionen over kneet.

  Les Mer Om Fartøyene