Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre lemmer er en betennelse i venen med dannelse av blodpropp som senker blodstrømmen. Sykdommen har svært alvorlige konsekvenser, noe som i noen tilfeller fører til døden.

Tromboflebit kryper stille og umerkelig, forkledd som mindre fotproblemer (moderat smerte, liten hevelse, rødhet). I mange tilfeller forblir sykdomsutbruddet uten grundig oppmerksomhet, det er den frivoløse holdningen mot ens egen helse som fører til triste resultater.

I dette materialet vil vi fortelle deg om tromboflebitt i nedre ekstremiteter (se bilde), de første symptomene, samt de aktuelle behandlingsregimer.

årsaker

Hvorfor er det tromboflebitt i nedre ekstremiteter, og hva er det? En av de vanligste årsakene til tromboflebitt er effekten av åreknuter (dette er et annet tydelig bevis på behovet for rettidig behandling av åreknuter).

I tillegg til åreknuter, kan en rekke sykdommer utløse blodpropp - en felles influensa, tuberkulose, erysipelas, betennelse i mandlene, lungebetennelse, tannråte, skarlagensfeber, sykdommer som fører til lav immunitet og inflammatoriske prosesser av en hvilken som helst lokalisering. Også en trussel utgjør en lengre sengen hviler, og hjertesykdommer.

Sannsynligheten for å utvikle tromboflebitt øker etter operasjon, traumer, graviditet, fødsel. Spesiell oppmerksomhet Jeg vil gjerne trekke på skaden på blodkar forårsaket av plassering av droppere - dette er en viktig risikofaktor.

Risikofaktorer

Det er tre hovedfaktorer som forårsaker dannelse av en trombose i et blodkar:

 • økt koagulerbarhet av blod;
 • senking av blodstrømmen;
 • Forløpet av betennelsesprosesser i vaskulærveggen.

Tilstedeværelsen av minst en av disse faktorene øker risikoen for tromboflebitt alvorlig.

Symptomer på tromboflebitt

Sykdommen begynner plutselig, mot en bakgrunn av god helse. Økningen i symptomer på trombofleitt i nedre ekstremiteter skjer raskt:

 1. Konstant smerte dumt tegn med en belastning på beinet øker.
 2. Hevelse i lemmen.
 3. Rødhet av huden i området med dannelse av en trombose.
 4. Økning i kroppstemperatur til 37,5 - 38 grader.
 5. Bli synlig merkbare områder av trombosdannelse - huden forandrer farge (enten rødt eller brunt, avhengig av plasseringen av fartøyet under huden eller dypt i beinet).
 6. Det gjør vondt for å stå og gå.

Pasientens tilstand var først tilfredsstillende. Men da betennelsen sprer seg, blir symptomene på tromboflebitt forsterket: prosessen går til det subkutane vevet, huden blir rød, tykkere, loddet med betent beholdere. Hennes temperatur stiger.

En ytterligere økning i inflammatorisk prosess fører til utseende av hodepine, kulderystelser, svette, en økning i kroppstemperatur over +39 оє. Siden av den betente venen blir varm, akutt smertefull, lymfeknuter i lysken øker så mye at når det går, forårsaker det smerte. Hvis du ikke søker legen på dette stadium av sykdommen, er det mulig å få ytterligere forverring av pasientens tilstand, opp til et dødelig utfall.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter: foto

Som tromboflebitt i nedre ekstremiteter ser ut, tilbyr vi detaljerte bilder av kliniske manifestasjoner.

Hvordan er diagnosen?

Diagnose av tromboflebitt i de lavere lemmene er laget instrumental minimal invasiv eller ikke-invasiv metode, og blant disse har en ledende stilling i ultralyd-undersøkelse - nemlig tosidig skanning av de nedre lemmer med en farge kartlegging av blodstrøm.

Denne metoden gjør det mulig for oss å se et klart bilde av venøse lumen, se blodpropp i venene i underekstremitetene (hvis noen), dens plassering, og kan fortsatt være en god titt på blodstrømmens retning og hastighet.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Ved deteksjon av symptomene på tromboflebitt i de lavere ekstremiteter er viktig for å forebygge spredning av sykdommen i de dyptliggende vener, for å unngå tromboembolisme LA, redusere inflammatoriske symptomer og forhindre tilbakefall.

Med den eksisterende patologien til de dilaterte venene uten å påvirke den dypliggende, kan behandlingen utføres selv poliklinisk. Men hvis det er en trussel om PE-dannelse og en uttalt betennelsesprosess, bør behandling utføres på et sykehus under veiledning av spesialister.

Hovedbehandlingen er rettet mot å eliminere lokale og inflammatoriske trombotiske prosesser. I de tidlige dager, når behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter administreres og de inflammatoriske fenomenene maksimalt uttrykkes, er det ønskelig å danne en bandasje ved hjelp av elastiske bandasjer. Som manifestasjoner avtar, kan du gå til medisinsk strikkevarer - strømpebukser, strømper eller sokker i 2-3-kompresjonsklassen.

Behandlingsregimet inkluderer også inntak av visse stoffer:

 1. Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer - i form av diklofenak, ketoprofen, etc.
 2. Venotoniserende legemidler - Troxerutin, Detralix, etc.
 3. Legemidler som reduserer trombose - Aspirin, Plavix, Trental, etc.
 4. Formålet med systemisk enzymterapi er Wobenzima eller Flogenzima.
 5. Spasmolity i form av No-shpa, Papaverina og andre.
 6. Desensitizing Drugs - Tavegila, Suprastina, etc.
 7. Hirudoterapi, reduserer viskositeten og koagulerbarheten av blod.
 8. Antikoagulantia som blokkerer trombusdannelse.
 9. Antibiotika, med purulente prosesser.

Det viktigste du trenger å vite om tromboflebittbehandling er ikke å forsøke å kurere deg selv eller på en eller annen måte forbedre tilstanden din selv hjemme. Kun en spesialist er i stand til å utføre en fullverdig diagnose og på grunnlag av å velge stoffer, prosedyrer eller foreskrive en operasjon.

gymnastikk

Medisinsk gymnastikk utført hjemme fra enkle øvelser, vil bidra til å redusere risikoen for videre utvikling av sykdommen:

 1. En enkel øvelse "sykkel". Ligg på ryggen med føttene i 5-6 minutter.
 2. Stå på gulvet utfør sideklaffene med beina 6-10 ganger hvert ben.
 3. Ligg på ryggen, løft bena vertikalt i 1 minutt, hold posisjonen, senk den forsiktig.
 4. Utfør løfting av ben i bøyd og rettet stilling 5-6 ganger.
 5. Gjør alternative angrep med beina fremover og sidelengs 5 ​​ganger.

Folkemidlene

Forebygging av trombofleitt og forebygging av komplikasjoner kan behandles ved rettidig bruk av råd fra tradisjonell medisin.

 • Gode ​​resultater i behandlingen av tromboflebitt gir tinktur av Adams rot eller tymus vulgaris. Adams rot - 10 g. Kokende vann - 50 g. Insister i en halv time, belastning, ta 1 spiseskje tre ganger om dagen i 15 minutter. før du spiser. De beste resultatene oppnås ved å ta Adams rot i kombinasjon med Sophora japansk og kastanje.
 • Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 • Folkemedhjelp for tromboflebitt: 1 glass løkjuice, 1 glass honning blandet og hold blandingen i 3 dager ved romtemperatur, og rengjør deretter i kjøleskap i 10 dager. Drikk dette verktøyet for 1 ss. skje 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Denne oppskriften hjalp virkelig, etter 2 måneder kunne pasienten ikke bare gå fritt, men også løpe. Siden da har trombose ikke plaget henne, selv om hun nå er 61 år gammel. Sammensetningen tar fortsatt for forebygging - hvert tredje år.
 • Infusjon av sitron og hvitløk er i stand til å oppløse blodpropper i venene, såvel som for å rense skip fra kolesterol, behandler denne infusjonen ledd og tarmene, forbedrer immunsystemet. For å gjøre det, må du ta 4 store hvitløkhoder, 4 store sitroner og 3 liter vann. Hvitløk og sitroner for å passere gjennom en kjøttkvern, tilsett den resulterende våpen i en tre-liters krukke og hell kaldt kokt vann til toppen. Insister på et mørkt sted i 5 dager, risting daglig. Stamme, bør være om lag 2,5 liter infusjon. Ta om morgenen på tom mage. I 30 minutter før du tar infusjon, drikk 1 glass varmt vann. Så etter en halv time å drikke 50-100 g infusjon. Dette er et veldig nyttig middel, du kan drikke det hele året uten hvile med stor fordel for kroppen.
 • Som medisiner i behandlingen av tromboflebitt, brukes essensielle oljer fra blomstene av St. John's wort, sandeltre, rosmarin og arnica. Deres bruk er tilrådelig i de tidlige stadiene av sykdommen. For å forbedre effekten av enhver olje blandet med 0,5 ts. eple cider eddik. Blandingen gnides med massasjebevegelser i området med venetiske seler.
 • Honning komprimere. For dette blir honning i ren form påført på en linneklut og påføres på stedet med den berørte venen. For en komprimering kan honning blandes med et knust Kalanchoe-blad, eller påføres på et kålblad. Disse to plantene øker bare styrken av honning.

Selvbehandling av akutt trombose av vener i underekstremiteter ved folkemessige rettsmidler uten å ty til en lege, er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming hos pasienten og til og med til døden.

forebygging

Hvis pasienten allerede har hatt tromboflebitt, så er doktors oppgave å hindre hans tilbakefall. I komplekset av behandling, i tillegg til elastisk kompresjon og phleboprotectors, er det tilrådelig å inkludere fysioterapeutiske tiltak - alternerende magnetfelt, sinusformede modulerte strømmer.

Hovedprinsippet for tromboflebitt-profylakse er rettidig og tilstrekkelig behandling av kroniske sykdommer i årer. Dette inkluderer først og fremst kirurgisk behandling av tidlige (ukompliserte) stadier av åreknuter.

Foto og beskrivelse av symptomer, metoder for behandling av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

Dyp venetrombose i nedre ekstremiteter er en akutt sykdom som påvirker venene som ligger under musklene. I blodårene dannes blodpropper, som reduserer fartøyets lumen til det tetter fullstendig. Okklusjon av kar er notert i 15% av tilfellene. Noen ganger utvikles venøs trombose raskt, kan føre til uførhet og til og med død.

De dypeste karene i underbenet er mest utsatt for trombose. Dannede blodpropper er festet til fartøyets vegger. I løpet av de første 3-4 dagene holdes blodpropper svakt, de kan løsne og migrere med blodstrømmen.

Gradvis koagelet stivner og solid festet til åreveggen, forårsaker dyp vene tromboflebitt i de lavere ekstremiteter - en betennelse i veneveggen i en blodpropp. Inflammasjon fører til dannelsen av ny trombi som legger seg over den primære blodproppen. Overgangen av trombose til tromboflebitt skjer omtrent en uke.

Årsaker til patologisk utvikling

Hovedårsakene til sykdommen - økt koagulasjon av blod, senking av venøs blodstrøm og skade på veggene i blodkarene (triaden av Virchow). Utviklingen av trombose kan provosere:

 • Medfødte misdannelser av venene;
 • Onkologiske sykdommer;
 • Endokrine lidelser;
 • graviditet;
 • infeksjon;
 • Skader og kirurgiske inngrep;
 • Lammelse av lemmer;
 • Resept av legemidler som øker blodkoagulabiliteten;
 • Langvarig sengestøtte;
 • fedme;
 • Åreknuter.

Ekstra risikofaktorer inkluderer røyking, sterk fysisk aktivitet, langvarig sitte eller stående, knyttet til egenskapene til profesjonell aktivitet, alderen på mer enn førti år.

Tegn og symptomer

Trombose av dyp vener i de tidlige stadiene kan være asymptomatiske og dens første manifestasjon er pulmonal trombose (tromboembolisme av lungearterien, PE). En typisk utvikling av sykdommen skjer i omtrent hver andre pasient.

De klassiske symptomene på dyp venetrombose er:

 • Lokal økning i temperatur i det berørte området.
 • Økning av total temperatur til 39 grader eller mer.
 • Stikkende smerter i løpet av den berørte venen.
 • Sværhet i bena.
 • Ødemet ligger under stikkfesteområdet.
 • Glanset eller cyanotisk hud.
 • En del av blodvolumet fra den trombostede venen sendes til overflateskipene, som blir tydelig synlige.

I løpet av de to første dagene etter dannelsen av trombose i underbenet eller lårets dype vener, blir symptomene svakt uttrykt. Som regel er disse milde smerter i gastrocnemius muskelen, som øker under bevegelse og under palpasjon. Det er en liten puffiness i den nedre tredjedel av skinnen.

Hvis det er mistanke om trombose tester Lovenberg og homans. Pasienten blir bedt om å bøye foten opp. Bekreftelse av diagnosen er smerten i underbenet. Når den skadede benen klemmes av en tonometer ved verdier av blodtrykk 80/100 mm Hg. Art. det er smerte. Tenderness når du klemmer et sunt lem, blir følt med et blodtrykk på 150/180 mm Hg. Art.

Alvorlighetsgraden og lokaliseringen av symptomene avhenger av plasseringen av det tromboserte området. Jo høyere lesjonen er, jo mer uttalt cyanose, hevelse og smerte. Dette øker risikoen for separasjon av trombus og utvikling av PE.

Når den femorale vene trombose ødem lokalisert i femur, clotting på nivået av iliske og femoral vene (ileofemoralny trombose) fulgt av svelling av hele lem, ved å starte fra de lyske folder. Huden på den berørte lemmen kjøper melkeaktig hvit eller cyanotisk farge.

Utviklingen av sykdommen avhenger av plasseringen av tromben. Ileofemoral trombose utvikler seg raskt, smerter oppstår, da beinet svulmer, endrer hudfarge.

Trombose av karene i den nedre delen av tibia manifesteres av milde smerter. Intensiteten av smerte under bevegelse og mosjon øker. rammet Benet svulmer under stedet for lokalisering av tromben, huden blir blek, blir blankt, Senere kjøper en uttalt cyanotisk nyanse. Innen få dager etter dannelsen av en trombose, opptrer overfladiske vener.

For en bedre forståelse av hva som venter på pasienten hvis de ignorerer symptomene og tegnene på dyp venetrombose i underkroppene og mangel på behandling, ta en titt på bildet:

Når skal du se lege

Venøs trombose er en lumsk og dødelig sykdom. Den mest alvorlige en anledning til å besøke en phlebologist - økt koagulasjon av blodet uten hensyn til skader, kirurgiske inngrep, sår, etc.

Ikke forsink besøket til legen og med utseendet av karakteristisk smerte i beina mot en eller flere risikofaktorer for dyp venetrombose i underdelene. For å forstyrre bør også hudfarge endres, karakteristisk for trombose i årer.

diagnostikk

De viktigste metodene for diagnostisering av vaskulære lesjoner - tosidig skanning og blodanalyse for D-dimer. Hvis en lege er i tvil om resultatene av en dupleksstudie eller en trombose ligger over inngangsvegget, blir metoden for radiopaque flebografi brukt.

En radiopaque preparat injiseres i venekanalen og en vanlig røntgenstråle tas. Denne metoden gir mer pålitelige data enn en ultralyd og kan nøyaktig bestemme plasseringen av trombosen.

Det kliniske bildet av sykdommen ligner utviklingen av andre patologier, inkludert de som ikke er forbundet med vaskulære lesjoner. Differensiell diagnose utføres med Buerger's sykdom, Baker's cyste, akutt ileal-femoral emboli.

Årsaken til smerte i kalvemuskulaturen kan være Nevrolitt av nervesykdommen i forskjellige etiologi. Smerten av en nevrologisk opprinnelse er av permanent karakter og følger ofte med nedsatt følsomhet, motorreaksjoner eller trofisk vev.

Det kliniske bildet likner vinne de dype vener i de lavere ekstremiteter, kan utvikle seg til lymphostasis, artritt, myalgi, myositt, traumer, kompresjon av venene fra utsiden (inkludert neoplastiske prosesser), patologier i overfladiske vener, arteriell eller venøs insuffisiens og en rekke andre sykdommer.

behandling

Når en sykdom oppdages behandlingen starter umiddelbart. Avhengig av egenskapene til en spesiell klinisk tilfelle blir strengheten av pasientens tilstand og graden av sykdomsbehandling utføres i sykehus eller poliklinisk kirurgisk avdeling konservativ eller operativ metode.

Konservativ terapi

Når primær deteksjon av trombosebehandling varer opptil 6 måneder, med tilbakefall - opptil et år eller mer. I den akutte perioden av sykdommen blir pasienten plassert på et sykehus og Utnevne 10 dager med hvilerom. Sengen i foten stiger omtrent 20 grader, for å forbedre utstrømningen av blod fra de distale delene av lemmer.

Pasienter er foreskrevet heparinbehandling, trombolytiske og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Trombolytika er foreskrevet i de tidlige stadier av utvikling av patologi, så lenge det ikke er noen risiko for fragmentering av blodpropper. Behandlingsforløpet omfatter prostaglandinmedikamenter, glukokortikoider, antikoagulantia. Om nødvendig kan det berørte benet bli immobilisert, i noen tilfeller er pasientene tildelt å bruke kompresjonsstrikk.

Kirurgisk behandling

Operativ behandling er underlagt tilfeller av flotasjonstrombose, det vil si de der det er stor sannsynlighet for trombusbrudd, samt fullstendig blokkering av blodkarets lumen.

Ved utførelse av kirurgisk behandling av tromboserte vener brukes følgende:

 • Cava filter. Den er installert i inferior vena cava for å fange revet blodpropper eller fragmenter og fungerer som forebygging av blodpropper.
 • Blødning av inferior vena cava. Vegget til det berørte fartøyet er sydd med metallklemmer.
 • Fogarty kateter. Det brukes til å fjerne dårlig fast trombi i løpet av de første fem dagene etter dannelsen av koagulasjonen.
 • Thrombectomy. Drift for å fjerne blodpropp i tidlige utviklingsstadier. I overgangen av trombose til tromboflebitt er trombektomi kontraindisert.

Mer om metoder for behandling av dype vener fra trombose, lær fra en egen publikasjon.

prognoser

Ved rettidig tilstrekkelig behandling er prognosen for sykdomsforløpet gunstig. I mangel av behandling i ca 20% av tilfellene fører til lungeemboli, er 10-20% av tilfellene av PE fast dødelig utfall. Blant de mulige komplikasjoner av ubehandlet venetrombose - gangrene, hjerneslag, hjerteinfarkt. En ubehandlet venøs trombose fører til utvikling av PE i løpet av tre måneder i omtrent halvparten av pasientene.

Mer om emnet, se videoen:

Venøs trombose av beinene i beina: fra de første tegnene og forebygging til kampen mot sykdommen

Dyp venetrombose i nedre ekstremiteter er en svært alvorlig sykdom, og det skjer ofte asymptomatisk. Men hvis symptomene på sykdommen ikke blir anerkjent i tide og behandling ikke utføres, er konsekvensene svært alvorlige, inkludert død.

Ved trombose i venene i nedre ekstremiteter dannes trombier eller blodpropp i hulrommet, noe som forhindrer normal bevegelse av blod. På slutten av tiden kan de tette den venøse lumen og til og med komme av. Hvis det er et brudd på blodbevegelsen, der forsyningen er forstyrret, kan vevet dø av.

Hvis en blodpropp blir revet fra båten, kan den ende opp i hjertet, lungene, andre organer. Følgelig er dette farlig fordi det kan være stroke, tromboembolisme eller et hjerteinfarkt, og disse sykdommene fører til plutselig død eller lammelse.

Symptomer og tegn på vaskulære sykdommer

Dessverre er det ofte umulig å fastslå de første symptomene på trombose av beinene i beina i tide, men hvis huden endrer farge og hvor blodproppen er plassert, er det hevelse - det er tegn på vaskulær sykdom. Mange vet ikke at denne typen trombose er nesten asymptomatisk, og derfor veldig farlig.

I et sunt menneske venøse blod beveger seg fra bunnen og opp, fra føttene - til de organer som ligger ovenfor: lunger, hjerte, etc. Hvis blodpropp vil blokkere lumen av venen, er blodet vanskelig å strømme fra den nedre konechnotey og de otekut... Siden trombosen kan ligge på forskjellige steder, opptrer hevelsen også på underbenet, ankelen, låret. Noen ganger svulmer hele benet.

Foto: trombose og trombusbrudd med emboli

Svært få mennesker tar hensyn til slike tegn på trombose som sjeldne smerter, stivhet, følelse av tyngde og raspiraniya i muskler i bena og i tide vender seg til legene. En slik frivoløs holdning til ens egen helse fører til dårlige konsekvenser. Noen ganger er det en akutt trombose. En person som flyttet normalt i dag, på grunn av den store hevelsen, kan ikke komme seg ut av sengen i morgen. Ekstremt alvorlig, hvis pasienten plutselig har en lungeemboli (PE) på grunn av latent form for trombose. Det oppstår fordi en trombus brister og migrerer fra de berørte karene i beina til lungene, hvor den er tilstoppet. Som et resultat utvikler pasienten en akutt insuffisiens av hjerte- eller lungeaktivitet.

For overbevisning, historien om livet, kjent for forfatteren:

Hennes svigermor, av naturen en veldig sunn kvinne og aldri syk, døde innen en uke med tromboembolisme.

Og det var slik:

På vei hjem fra butikken, snublet kvinnen og falt. Hun ble diagnostisert med brudd, gipsstøt og sendt hjem til behandling. Innen 5 dager, alt gikk bra, hennes slektninger si at mor-in på dagen for hans død, selv spilte gitar og sang... plutselig død tvunget til å grøsse alle mennesker som kjente henne, og, fremfor alt, barn og barnebarn. En obduksjon avslørte at årsaken var en kuttet blodpropp, som blokkerte lungearterien. Bare en kvinne for lenge siden var flebotromboz føtter, som ikke gir henne mye ubehag og dermed forble ubehandlet. Til stor anger. Ellers ville svigersønn av arbeideren fortsatt ha glede av barnebarnene hennes med sangene og et søk på gitarstrenger.

foto: symptomer på akutt trombose i lemmer

Når trombosen i nedre ekstremiteter utvikler seg, er dens tegn mer uttalt. Det er en skarp smerte og tyngde i beina. Disse symptomene blir provosert av det faktum at det er en vevbelastning under stedet for trombose.

Som et resultat av fullstendig lukning av lumen i venen, utvikler ødem, forstyrres stoffskiftet i bløtvev. Dette kan føre til gangrene.

Puffiness og smerte i bena kan ikke bare være tegn på mangel på vaskulærsystemet, men også mange andre sykdommer. Derfor, uten å feile, må du besøke en lege.

Ileofemoral trombose

Denne typen vaskulær sykdom opptar en egen nisje fordi det er veldig alvorlig og høy risiko for å utvikle lungtromboembolisme. Tromber forekommer på nivået av iliac og femoral vener.

Tegnene og årsakene til denne typen sykdom har samme karakter som andre typer trombose.

Ileofemoral trombose har en rask utvikling. Hele beinet svulmer. Pasienten kan ha feber og utseendet av sprekker smerte.

Ben påvirket av trombose

Fargen på tromboset ben kan variere fra blålig til blek (med arteriolær spasme). Mye oftere får foten en cyanotisk nyanse på grunn av at venene vokser og kapillærene fylles med blod fra karene. Hvis utløpet fra venene er i det minste delvis bevart, fortsetter tegnene gradvis. I motsatt tilfelle, utviklingen av gangrene. En slik formidabel diagnose bidrar til å bekrefte ultralydet av beinene i beina.

Behandle denne typen trombose så vel som andre.

Hva bidrar til forekomsten av vaskulære sykdommer?

Kanskje, den høye koagulasjonen av blod er hovedårsaken. Det er også viktig å skade venevegget og senke bevegelsen av blod. Disse 3 negative faktorene kalles "Triad of Virchow".

I tillegg øker risikoen for alvorlige problemer:

 • Røyking.
 • Traumer bidrar til utvikling av akutt trombose. Det fører til det faktum at vaskulasjonen påvirkes og prosessen med hemostase er aktivert. Som et resultat dannes en trombose.
 • Vektig.
 • Graviditet bidrar til å klemme iliac ader, og noen ganger - den dårligere vena cava. Dette fører til en økning i vaskulært trykk i venene som er under.
 • Ved fødsel har fosteret, som beveger seg gjennom fødselskanalen, mange muligheter for å klemme iliacerene.
 • Meget høy risiko for blokkering av vener etter keisersnitt.
 • Infeksjon forårsaker hindring av blodårer hos menn. Dette skyldes aktiveringen av koagulasjonsfaktorer som svar på det faktum at veggene til fartøyene påvirkes. Infeksjoner provoserer kroniske former av sykdommen (tromboflebitt).
 • Lange turer og flyreiser.
 • Alderdom.
 • Ta medisiner som øker blodstivhet.
 • Operasjoner på ledd, kavitoperasjoner. Større forekomst av venøs trombose forbundet med det faktum at et økende antall operasjoner med bruk av generell anestesi, samt hvert år - en økning i antall opererte eldre mennesker med alvorlige samtidige sykdommer.
 • Komplekse brudd på bein.
 • Fremveksten av vaskulær trombose blir lettere ved sengen hviler (i lang tid). Årsaken er fravær av muskel sammentrekning, senking av blodstrøm og venøs overbelastning.
 • Ill og sunn folk hvis de sitter eller står i lang tid (reiser på biler, jobber på en datamaskin).

Video: Spesialister på trombose

Hvilke undersøkelser utføres med mistanke om trombose?

For å utnevne riktig behandling for trombose, må du vite nøyaktig diagnosen. Foreløpig kan dette gjøres ved hjelp av slike metoder:

 1. Tosidig skanning lar deg visualisere den vaskulære strukturen, samt evaluere blodstrømmen.
 2. I tvilstilfelle i skanne resulterer i trombose i venene i de nedre ekstremiteter, så vel som plasseringen av tromber ovenfor lyske leger fore radiopaque flebografi. I dette tilfellet administreres kontraststoffet til pasienten i karet og tilstanden overvåkes.
 3. MR og CT angiografi er også foreskrevet i tvilsomme tilfeller.
 4. Hvis det er mistanke om pulmonal tromboembolisme, foreskrives en lungekirurgi, særlig scintigrafi med en radioaktiv markør. Diagnosen "Blockering av dype vener" bekreftes under denne prosedyren og ved USDG.
 5. Impedansplethysmografi. Løsne mansjetten, som med en kraft klemmer shin for midlertidig okklusjon av venene, og bestemme endringen i volumet av å fylle blodet. Denne prøven, med en nøyaktighet på 90%, avslører en dyp venøs trombose over kneet.
 6. Når en mistanke om infeksjon oppstår, blir blod sådd.

Profylakse av plugging av vener

 • For å forebygge vaskulær trombose, bør du ikke la bena forbli i stasjonær tilstand i lang tid (står eller sitter i en pose i lang tid).
 • I varmen er det ønskelig å drikke mer væske, slik at det ikke er noe fortykkelse av blodet.
 • Postoperative og sengepasienter trenger spesifikke prosedyrer for å forhindre trombose.
 • Hvis pasienten har åreknuter på hans / hennes ben, er det nødvendig med rask intervensjon.

Når tegn på trombose (hevelse, alvorlig muskel smerte), må du raskt kontakte en phlebologist. Tidsfaktoren spiller en viktig rolle. Jo før behandlingsprosessen begynner, desto mer vellykket er resultatene.

Behandling av sykdommen

Behandling avhenger av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet og utviklingsstadiet av trombose. For det første er det nødvendig med en nøyaktig diagnose: avsløring av blodproppens plassering, klargjøring av størrelsen og graden av utvikling av trombose. Det er viktig å fastslå hvor tett tromben holder og om det er mulig å løsne det.

Det er flere metoder for å behandle trombose av beinene i beina. Denne operasjonen, trombolyse, behandling med medisinering og installasjon av et cava filter.

dosering:

 1. Injiseringer av heparin.
 2. Kapsler av antikoagulantia (coumadin, warfarin) i kontrollen av blodprøver.
 3. Hvis det ikke er noen forbedring, er sykehusinnleggelse nødvendig for å utelukke onkologi. Tross alt er det en trist statistikk - 50% av pasientene med onkologiske sykdommer dør fra å plugge vener.

trombolyse

Trombolyse er en prosedyre som fremmer det faktum at blodpropper oppløses. Det er gjort av en kirurg. Et kateter settes inn i karet. Stoffet som løser blodproppen blir gradvis introdusert i den. Trombolyse er ofte ikke foreskrevet, siden det fremmer blødning. Imidlertid er det en ubestridelig fordel ved trombolyse - det løser blodpropper av store størrelser.

Operativ inngripen

Det utføres med kompliserte former for årekonlusjon (med sannsynlighet for vevsdød). Forløpet av kirurgisk inngrep avhenger av plasseringen av blodproppen. Ved behandling av dyp venetrombose blir blodprøver (suturer), arteriovenøse shuntinnsatser og andre inngrep utført. I noen operasjoner er målet å fjerne trombotisk masse. Før operasjonen skal pasienten være i en avslappet tilstand slik at klumpen ikke kan komme av.

Installasjon av cava (IVC) filter for trombose

Installere et cava filter

Cava filter - En enhet laget av metall i form av en paraply for å fange blodpropper, som kommer med en blodstrøm. Det er implantert inn i lumen av den dårligere vena cava ved hjelp av en endovaskulær teknikk (gjennom et venøs fartøy). Derfor er det ikke behov for en åpen kirurgisk inngrep.

Kosthold med trombose

Ved venøs trombose er en diett med midlertidig utelukkelse fra diett av matvarer som inneholder store mengder vitaminer K, C og moderat væskeinntak foreskrevet.

Det er nyttig å spise mat som fortynner blodet i trombose. Dette er pepper, hvitløk, artisjokk.

"Pepperrot og reddik, løk og kål - de sier i folket - de vil ikke tillate en dashing en."

Alkohol og irriterende mat anbefales ikke. Det er hele dietten for trombose.

Video: Hvordan helbrede en trombose?

Folkemidlene

Etter samråd med en phlebologist det er mulig å supplere behandlingen av trombose med folkemidlene:

Fiskeolje

Fettsyrer, som er en del av fiskeolje, ødelegger fibrin, som er involvert i dannelsen av blodpropper. Fiskolje bidrar til å forhindre trombose ved å fortynne blod. Ta det anbefales for å forebygge trombose, men det er spesielt nødvendig i den postoperative perioden. Først blir det brukt til 1 ss. skje tre ganger om dagen, deretter 1 ss. skje to ganger om dagen og (for å støtte kroppen) på 1,5 st. spiseskjeer per dag.

Fotbad laget av marshweed

150 g gress skal helles med kokende vann (10 liter) og insistere på 60 minutter. Før du går i seng, gjør badene i en halv time.

Komprimerer fra hytteost eller leire

Til de smertefulle stedene å sette leire eller hytteost. Hver dag masserer hælene til de syke bena.

Løsning av eple cider eddik

Smør bena gjennom hele lengden av måneden. Drikk en løsning av eplecidereddik (2 ts per glass vann) før hvert måltid. Ikke glem å spise sunt.

Tegn på trombose

Trombose er prosessen med dannelse av blodpropper (de kalles trombi), festet på karets vegger og tilstopping av lumen. På grunn av sykdommen forstyrres normal blodsirkulasjon på det berørte området. Som et resultat føles en person smerte, rødhet og hevelse lokalt. Jo lenger du trekker med behandling, jo verre blir tilstanden.

Innholdet i artikkelen

Ifølge Verdens helseorganisasjon observeres tegn på venøs trombose hos hver fjerde person. Hvis sykdommen oppstår uten symptomer, øker risikoen for dødelig utfall, siden den alvorligste komplikasjonen av sykdommen er tromboembolisme av lungearterien.

Ifølge statistikk, i Russland hvert år er det funnet en trombose hos nesten 250 000 mennesker. De vanligste tegnene på dyp venetrombose forekommer hos kvinner (fem eller seks ganger oftere enn menn). Dette forklares ved mottak av prevensjonsmidler, graviditet, økt konsentrasjon av hormoner.

Mest risikable mennesker med fedme. I fare og de som har fylt 40 år. Hvis disse to faktorene sammenfaller, øker risikoen for å bli syke femfoldig.

Trombi form i arteriene, kapillærene og venene. I de fleste tilfeller er de lokalisert i underkroppene, og det meste av alt skjermer lider. Vanligvis er trombi festet på vaskemuren, og så klassifiseres de som parietal. Hvis de helt overlapper lumenet, dannes en okkludert trombus.

Absolutt å unngå utseende av blodpropper er umulig, siden blodkoagulasjon, dannelse av blodplater og kollagen er avgjørende. Takket være dette er det mulig å stoppe blødning og helbrede sår. Problemer er ubalanse i blodsystemene som er ansvarlige for koagulering og omvendt.

 • hovne føtter,
 • ømhet og spenning i nedre lemmer;
 • hovent og smertefullt bein blir varmt;
 • huden blir rød, normal farge er fraværende.

Årsaker til trombose og dets tegn

 • Hvis integrasjonen av vaskemuren blir forstyrret, begynner utviklingen av trombose. Vanligvis skjer dette som følge av skader, i svangerskapet, når fartøyene smals og deformeres, dersom legenes anbefalinger ikke følges etter operasjonen.
 • Når det er stillestående blodsirkulasjon - på grunn av mangel på motoraktivitet eller ved lengre senger. Venøs overbelastning forårsaker dyp venetrombose og åreknuter.
 • Når antallet blodplater og erytrocytter øker i blod, endres koagulasjonsindeksen. Årsaken kan være hormonforstyrrelser, metabolske forstyrrelser og p-piller.
 • Trombose kan utvikles hos pasienter med onkologiske sykdommer, samt med nyresvikt.

Faktorer som forverrer risikoen for vaskulær obstruksjon:

 • traumer;
 • fedme og overvekt
 • graviditet og fødsel;
 • røyking,
 • infeksjon;
 • langsiktig og hyppig reise- og flytur;
 • alder fra 40 år;
 • tar medisiner, på grunn av hvilken blod koagulerbarhet øker;
 • operativ intervensjon i ledd og kavitoperasjoner under anestesi;
 • en alvorlig brudd på bein;
 • stillesittende livsstil.

Symptomer på venetrombose på beina: Hva går foran det

Hos friske mennesker strømmer blodet uhindret gjennom kanaler av arterier og årer. Produktene fra vevsoppløsning blir regelmessig skyllet ut, organene er mettede med oksygen og elementer til ernæring.

Hva er tegn på trombose på internnivå?

 1. Redusert blodstrømningshastighet i visse områder. Det kan være forbundet med hjertesvikt, hjertefeil, åreknuter eller aterosklerose.
 2. Økt blodtetthet på grunn av avvik i lik innhold av biokomponenter. Det er mer LDL ("dårlig" kolesterol), betennelse endrer proteinsammensetningen.
 3. Skipene er innsnevret, en betennelsesprosess finner sted inne i veggene, endringer skjer mot bakgrunn av aterosklerose. Årsakene til dette kan være følgende sykdommer: endokarditt, arteritt, kardiovaskulær aneurisme.
 4. Koagulasjonsfaktorer er knappe, blod koagulerer verre.
 5. Blodplater holdes sammen - på grunn av sjokk (sepsis, hjerteinfarkt, brannskader og skader).

Sykdommen oppstår i årer og arterier, vanligvis først er det en smittsom betennelse i veggene, etterfulgt av en venøs trombose. Sykdom er en fare for mennesker, siden parietal trombi kan bosette seg nær hjertet, hvis det er en defekt. Støt og alvorlig blødning forårsaker trombose av kapillærene.

Trombose er en reaksjon på akutte sykdommer. Det er viktig at de nervøse og endokrine systemene har tilstrekkelig respons for å beskytte mot utseendet av en hvilken som helst sykdom. Trombose representerer en stor trussel mot livet i sykdommer i hjernen og endringer i hormonell bakgrunn.

Ved arteriell trombose dannes en fibrinfilm på det skadede området, hvor blodplater med bakover elektrisk ladning begynner å strømme. Det er en fiksering av trombi på veggene. Så begynner de å øke i størrelse, samle leukocytter, erytrocyter og fibrinfilmer.

Trombien kan være:

 • rødt (blodet flyter sakte, men lukker godt),
 • hvit (blod flyter raskt, koagulerer sakte).

Laminar trombi, dannet i lang tid, er i stand til selvspaltning. Dette fenomenet kalles revaskularisering (kapasiteten til fartøyet gjenopprettes). For å spore tegn og symptomer på trombose er det bare mulig, hvis det er overrasket ikke mindre enn 10-50% av en sirkulasjon.

De første tegn på trombose

Dannelsen av trombi fortsetter smertefullt, med følelse av tyngde og hevelse, som lidelsesregionen brister innvendig. Muligheten for å bestemme trombose i utseende bestemmes av scenen av venet lesjon. Sammenligne symptomene på trombose er mulig med bilde.

Hvis trombosen er lokalisert i lårbenet eller iliacen, svulmer hele benet, får huden en blå nyanse. På grunn av den forandrede utløpet av blodproppene blir omfordeling til vener under huden. Et vaskulært nett vises, som er synlig på magen langs de fremspringende årene. Pasienten indikerer impotens, kulderystelser, kroppstemperatur over normal.

Ved dannelse av trombi i små årer, kan tegn på trombose av ulike årsaker ikke uttrykkes i lang tid. Og bare ubehagelige opplevelser når du går, vil signalere et problem.

Symptomer på trombose avhengig av trombos plassering

Portalenvenen fremmer blodstrømmen fra de ikke-parrede organene i bukhulen (fra mage, tarm, milt, bukspyttkjertel). Fra dem blir blodet sendt til leveren (der det er renset). Hvis portalvenen er trombosed, øker risikoen for leversykdom.

Symptomer på portalens trombose er smerte og oppblåsthet, tarmlidelser, oppkast, svarte avføring og forstørret milt.

Lungearterien er tilstoppet etter at blodet kommer fra venene i beina og bekkenet. Antallet blodpropp, lungens respons på dem og effekten av det trombolytiske systemet er viktig. Jo mindre trombus, jo mindre uttalt symptomene. Stor trombi forstyrrer gassutveksling i lungene, hypoksi utvikler seg.

Symptomer: En person følte brystsmerter; huden blir blek og blir blå; inflammerte årer på nakken; Det er hoste med blodig utslipp og hvesning. personen mister bevisstheten.

Trombose av nedre ekstremiteter utgjør opptil 70% av det totale antall tromboser. Spesielt farlig når dype blodårer hammer i lår og under knærne (det er nødvendig å overvåke tegn på hals hals). De første symptomene er ubemerkede, venene på bena vises umiddelbart - uventet for en person.

Hevelse, smertefull følelse når du går eller bøyer underbenet, smerte i hofteområdet fra innsiden og føttene, rødt hud og kramper er alle tegn på utvikling av sykdommen. Hvis det er en akutt form, begynner en person å lide av kortpustethet, temperaturen stiger, hodet svinger og han mister bevisstheten. Du kan sammenligne tegn på trombose i nedre lemmer fra bildet, men diagnosen skal gjøres av den behandlende legen.

 • I øvre ekstremiteter er trombose mindre vanlig, og det er vanskelig å skille de første symptomene fra en håndskade. De manifesterer seg i puffiness, smerte og blueness. Pasienten føler en brennende følelse, hendene hans blir nummen, huden blir nummen.
 • Hjernen er forbundet med blodårer og arterier, hvor blodpropper også kan oppstå, og dette fører til et slag. Symptomer på hjernens trombose er mer uttalt enn ved trombose av andre kar. Sykdommen er akkompagnert av hodepine, hodet spinner, hørselshensyn og syn er redusert, bevissthet er tapt, kramper forekommer periodisk. Mannen er syk.
 • Trombi bosette seg i venene på hemorrojder, dette regnes som en kompleks konsekvens av hemorroider. Symptomer på trombose av hemorroider: smertefulle opplevelser, det berørte området klør, temperaturen stiger, nodene svulmer.
 • Den sentrale venen av retina påvirkes av trombose. Symptomene på sykdommen kan ikke uttrykkes, men personen som et resultat plutselig mister synet.
 • Trombose av tarmens mesenteriske blodårer er preget av langvarig smerte i magen. Andre tegn: oppblåsthet, høy feber, oppkast og kvalme. I de tidlige stadier er det vanskelig å bestemme sykdommen med symptomer. Vanligvis snakker de om komplikasjonen av patologi.
 • Hvis femoral og iliac vener er berørt, er Ileofemoral trombose involvert. Det er ledsaget av hevelse av føttene (huden skifter farge fra rødlig til blå), når den trykkes, vises brune merker, ben, lyskesmerter, kroppstemperaturen stiger.
 • Symptomer på trombose og behandling

  Alvorlighetsgraden av sykdommen er indikert ved tegn på trombose, behandling er foreskrevet avhengig av sykdomsstadiet. Først av alt trenger du en nøyaktig diagnose. Legen skal avgjøre hvor blodklumpen befinner seg, klargjøre størrelsen og diagnostisere stadiet av trombose. Det er nødvendig å forstå hvor tett koaguleringen er løst, og hva er sannsynligheten for at den kommer til å komme.

  De viktigste behandlingsmetodene er flere: kirurgi, trombolyse, medisinadministrasjon og implantasjon av et cava filter. Med medisinsk hjelp foreskrives pasienten heparin injeksjoner og antikoagulerende legemidler. I tillegg kan et kompleks av venotoniske vitaminer og planteekstrakter også foreskrives.

  Trombolyse innebærer resorpsjon av trombi ved kirurgi - ved hjelp av et kateter, gjennom hvilket stoffet injiseres for å oppløse blodproppen.

  Til kirurgisk inngrep, leger feriested bare i tilfelle komplikasjoner, og plasseringen av clot er viktig her. Hvis dype blodårer er tilstoppet, blir pasienten laget appliques, en arteriovenøs shunt er installert. Det er mulig å eliminere hele trombotisk masse.

  Cava filter - en metall enhet, ligner en paraply og fanger trombi med blodstrøm. Den er implantert inn i lumen av den dårligere vena cava ved endovaskulær teknikk, det er ikke nødvendig med åpen kirurgi.

  Gjenoppretting etter trombose

  Rekanalisering er gjenopptakelsen av kapasiteten til arterien eller venen etter trombose. Det kan oppstå gjennom medisinsk inngrep eller på naturlig måte. Rekanalisering skjer ikke tidligere enn etter 6 måneder med langvarig behandling. Det krever konstant forebygging.

  Etter en trombose forlater koagulatet i en vene med tiden, og den normale blodstrømmen gjenopprettes. Men rekanalisering gir enten absolutt eller delvis effekt. Noen ganger skjer det ikke i det hele tatt. Selv etter fullstendig rengjøring, kan venen ikke fungere normalt.

  Trombosen ødelegger sine indre ventiler, og de er ansvarlige for utstrømningen av blod i en retning. Som et resultat er det et brudd på utstrømningen av blod fra lemmen, trykket i sitt venesystem stiger, og sykdommen utvikler seg igjen. Derfor kan tegn på rekanalisering av trombose være kortvarig.

  Mistanke om trombose

  For å behandle blokkering av blodårer, må du stille en nøyaktig diagnose. Ulike metoder brukes til dette:

  • Tosidig skanning. Med hjelpen blir det opprettet en visualisering av den vaskulære strukturen, og blodstrømmen undersøkes.
  • Radiopaque phlebography. I dette tilfellet blir kontrastmediet introdusert i karet, så er dets form kontrollert.
  • I tvilstilfeller utføres MR-CT angiografi under diagnosen.
  • Ved en risiko for pulmonal tromboembolisme, gjennomgikk pasienten lungradiografi, er scintigrafi gjort.
  • Impedansplethysmografi utføres hvis det er tegn på trombose i beinet. Når denne metoden brukes, brukes en mansjett som komprimerer shin til etterfølgende kortvarig okklusjon av venene. Deretter måles et nytt volum blodkar etter blodstrømmen. En slik analyse gir en nøyaktig diagnose (opptil 90%) av dyp venøs trombose i regionen over kneet.

  Hvordan manifesterer og behandles trombose i nedre ekstremiteter?

  Trombose i nedre lemmer er preget av nederlag av vener, når en blodpropp (trombus) dannes i deres lumen av flere årsaker. Patologi kan påvirke både overfladiske og dype kar.

  I alle fall er sykdommen alltid er assosiert med skade på blodårene: For det første er deres endring med åreknuter, deretter utvikle avanserte former for tromboflebitt, og deretter trombose.

  Men ikke nødvendigvis trombose oppstår i betente vener, det kan også forekomme i friske. I 70% av tilfellene er beinene på beina, særlig underbenet, påvirket. I medisin, som snakker om trombose, betyr de nederlaget for dype vener (DVT), det er i dem at blodproppene oftest dannes. Til tross for asymptomatiske effekter av sykdommen er alvorlige. Trombose er i hvert fjerde, og nederlaget på føttene er for hver femte innbygger. På grunn av fysiologi er trombose 5-6 ganger vanlig hos kvinner. Trombosen forårsaker nesten alltid en inflammatorisk reaksjon på stedet der det ser ut. Dette fører til dannelsen av nye blodpropper.

  Innen 3 år kan personer med trombose bli deaktivert i 35-70% av tilfellene eller få komplikasjoner i form av lungeemboli (PE). I Russland blir 240 000 mennesker syk med trombose hvert år, og 60 000 mennesker i året dør av denne sykdommen. Hvert minutt gjøres denne diagnosen til en person (ifølge WHO). Det bør minnes at dannelsen av en blodpropp - en beskyttende reaksjon av organismen til en skade, ikke hvorvidt det - folk vil dø av blødning, selv når mikro skader. Trombusene består av blodplater og kollagen og tetter det skadede karet, og forhindrer blødningsutviklingen. Med sunne blodkar oppløses de selv etter sårheling. Men med ubalansen mellom koagulerings- og antikoaguleringssystemene oppstår det problemer.

  Årsaker til patologi

  Årsakene til trombose kan ligge i følgende:

  1. Den vanligste årsaken er arvelighet (svakhet i venøs veggen, dårlig ventilasjon, åreknuter).
  2. Tumor prosesser. Med dem blir blod koagulerbarhet forstyrret, kondensering oppstår, trombodannelse økes.
  3. Hormonale svikt i graviditet, diabetes, myxedem, kvinnelige kjønnshormoner (østrogen og progesteron) bidrar også til trombogenese.
  4. Fedme. I det metabolske syndromet dannes en analog av østrogen - leptin, det fremmer utseendet av trombi.
  5. Ulike skader, brudd og operasjoner med blødning forårsaker økt nivå av tromboplastin, det tetter blodet, noe som øker dannelsen av blodpropper.
  6. Parese og lammelse av beina. Muskelatrofi bremser venøs blodstrøm, blodplater limes sammen.
  7. Septiske forhold: blodinfeksjoner, forbrenninger, purulente prosesser, osteomyelitt, tuberkulose - de danner toksiner som bidrar til dannelsen av trombotiske masser.
  • røyking,
  • mangel på mosjon,
  • graviditet;
  • alderdom;
  • diabetes mellitus;
  • superheavy laster;
  • lange flyruter;
  • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
  • en lang periode med rehabilitering med overholdelse av sengen hviler;
  • tar visse legemidler som påvirker blodpropp
  • faste arbeider knyttet til mangel på aktiv bevegelse.

  Mekanismen for utvikling

  De grunnleggende prinsippene for dannelsen av blodpropper kalles Triad av R. Virchow, etter navnet på den tyske legen som formulerte dem:

  1. Først er indreveien til venen skadet, eller rettere sagt, endotelet er endring.
  2. Økt blodkoagulasjon. Et stoff frigjøres som akselererer vedheft av blodplater til blodproppen.
  3. Forstyrrelse og senking av blodstrømmen favoriserer trombogenese.

  Hovedårsaken til trombose - økt blodkoagulasjon, hvis den fortsetter i lang tid, øker risikoen for blodpropper mange ganger.

  Hva er trombose av karene i nedre lemmer iboende? Trombose i venene er et mer alvorlig stadium, hvor varicose overføres i fravær av behandling. Som et resultat av den gradvise konsolideringen av fartøyene og utviklingen av betennelse i dem, opptrer tromboflebitt av de dype venene i underbenene senere. Symptomer på det i begynnelsen er nesten ikke forskjellig fra åreknuter, fartøyene smale, blodstrømmen bremser ned, noe som fører til dannelse av trombi, og som et resultat er det trombose. Som et resultat kan blodstrømmen forstyrres lokalt, eller påvirke hele systemet av blodkar.

  Klassifisering av tromboser

  Ved å feste plaketten mot veggen kan trombose være:

  • parietal - en blodpropp er festet til veggen, ikke forstyrrer blodstrømmen, er mindre farlig;
  • okklusiv - vein helt blokkert;
  • blandet - blodproppen beveger seg opp og ned i venen;
  • et flytende - trombe, som går langs veggen, den øvre flyter i hulrommet i venen, er det lett å komme ut, og er i stand til å falle inn i de små kar, deres tilstopping;
  • multifokal trombose - trombi vises overalt.

  En forskjell er også visse typer av trombose i de nedre ekstremiteter seg selv: den nederlag flatlige og dype venøse tromboser arteriell trombose ben ileofemoralny fot.

  Symptomatiske manifestasjoner

  I de fleste tilfeller er sykdommen asymptomatisk, diagnosen oppdages i de sentrale stadiene av tilstedeværelsen av komplikasjoner. Med patologien til nedre ekstremiteter, blir tegn på trombose hos halvparten av pasientene avslørt som klassisk, det vil si, de ser plutselig ut, men er ofte uskarpe. For det første kan det være tyngde i bena, hyperemi, en følelse av varme, smerte langs venene i den berørte venen, spesielt med fysisk anstrengelse, som ofte brister med karakter. Det er mulig å øke temperaturen til 39 ° C, nattkramper.

  Det smertefulle benet føles varmt, palpasjonen smertefullt, litt senere begynner det å svulme, huden under trombosen blir blek, begynner å skinne, blir blå. Under huden vises forstørret i form av ledninger: de er tett, blå, omgitt av et blått nett av små fartøy, skadet og for eventuelle værbytter. Stig om morgenen og om natten blir unødvendig tunge: det er umulig å umiddelbart komme på føttene på grunn av smerte. Du må varme opp og gå rundt for å spre blodbanen. Om kvelden øker tyngden i beina igjen, det er sprekker, presser, sår og trekker smerter.

  Hyppig parestesi i underbenet (følelse av følelsesløshet og "gåsebud"). På grunn av den utprøvde puffiness, synes beina å være forstørret i volum, er følsomheten til det syke benet redusert. På den berørte siden blir huden tynnet. Når du går på en stige og til og med på en jevn overflate, intensiverer smerten.

  For diagnostikk utføres spesielle funksjonelle tester for å bestemme DVT:

  • Homans test - når bøye foten i skinnen, vises ømhet;
  • Lovenberga test - med kompresjon av leggen cuff tonometer manifestasjon av smerte i det berørte beinet er allerede merkbar på nivå med 80/100 mm Hg, og i hans god etappe, selv på 150 mm Hg er ingen smerte.

  Hvis trombose utvikler seg i femorale arterier, er tegn på sykdommen mer uttalt. Kalvmuskelen i underbenet er oftere påvirket, det er en plutselig hevelse i ankelen og en imaginær ekspansjon av kalvemuskulaturen. Det skjer ofte at et sunt ben gjør vondt i stedet for en pasient.

  Trombose påvirker ofte venstre ben. Dermed er det delvis restaurering av en blodspor på bekostning av collaterals, derfor vises tegn ikke på en gang. I trombose i lårbenen er symptomene de samme, men lokaliseringen er høyere, og de er mer uttalt.

  Høye blodpropper er farligere når det gjelder emboli. Hvis femorale og iliac vener påvirkes, utvikler Ileofemoral trombose. Det forårsaker ofte PE. Med denne typen sykdom symptomer første vises plutselig og kraftig lyske krøll er glattet ut, Tibia vev spente, glanset huden, venøs nettverk forbedret med utviklingen av sivile fartøyer, hevelse på foten utvikler seg fra føttene til lysken.

  Smerte samtidig, temperaturen kan noteres. For patologi er en endring i hudens farge karakteristisk:

  1. Det kan bli melkaktig hvitt, vises med spasmer av små arterioler. Å starte prosessen med den plutselige og hurtige, stikkende smerte, skarp noter nummenhet og kuldefornemmelse ben, hevelse øker, tær mister sin følsomhet, bankende arterier forsvinner
  2. Den blåaktige fargen vises på grunn av overfylte små kapillærer (Gregoire's sykdom). Samtidig er det ingen pulsering av arterier på den berørte siden, smerter i beinet er skarpe, rive, veldig sterke. Hele benet er hovent, huden er mørkblå eller svart, det kan ha blødninger i hemorragisk tilstand. Ved fullstendig blokkering av venen utvikler gangrene. Arteriell trombose oppstår når blodpropp penetrerer fra en vene under sin migrasjon, med aterosklerose, traumatiserende arterier. I utviklingen går symptomene på trombose av nedre ekstremiteter i slagordets nederlag gjennom flere stadier: fra smerte, senke følsomhet til fullstendig immobilisering.

  Diagnostiske tiltak

  For å bekrefte diagnosen DVT:

  Tosidig skanning

  1. Radiopaque phlebography er den mest nøyaktige måten å oppdage trombose på. Denne metoden identifiserer nøyaktig alle problemene i nærvær av en flytende trombus
  2. Radionuklidskanning er innføring av et spesielt radioaktivt stoff i fotens fot, som akkumuleres i trombi, og disse sonene ser ut til å være fraværende.
  3. Impedansplethysmografi bestemmes av blodfyllingshastigheten til de crurale venene og økningen i volumet av endringen i elektrisk motstand av vev.
  4. Gullstandarden for diagnostikk er ultralyd Doppler-studier og tosidig skanning. Slike undersøkelsesmetoder gjør det mulig å bestemme lokaliseringen og utseendet til trombusen, dets mobilitet og omfang, vurdere graden av innsnevring av venene, beskaffenheten av klumpen til blodveggveggen.
  5. Ved utføring av CT og MRI av flebografi identifiseres alle områder med blodpropp og forstyrrede årer - det mottas ikke noe signal fra dem.

  Forskjellige funksjonelle analyser gjennomføres for å bekrefte diagnose :. Homansa symptom, Moses, Lovenberga, Liskera, Louvel, oppretthold prøven, etc. I tilfelle av mistanke om PE er utført med røntgen lys radioaktiv markør.

  Mulige komplikasjoner

  Disse komplikasjonene er ikke for intimidering, men som en påminnelse om at det er nødvendig å behandle trombose, er det best i de tidlige stadiene, og bare under oppsyn av en lege. Faren er opprettet av en flytende trombus med utvikling av PE og dødelig utfall. Hvis små grener av arteriae pulmonalis er tilstoppet, utvikler DV og hemorragisk lungekraft. I andre tilfeller oppstår kronisk venøs insuffisiens. Noen ganger kan okklusiv trombose i fravær av behandling være komplisert ved benkene, det er mulig abscessering av vener med purulent smelting av trombus.

  Nødvendig behandling

  Mange tror at behandling av trombose i underbenene ligner på behandling av åreknuter. Dette er ikke sant ved roten: det er ingen trombi i åreknuter, og det er mulig å bruke salver, massasjer, komprimerer, lotioner, dette er ubrukelig i nærvær av en trombose.

  Behandling for trombose er bare komplisert:

  • bruk av antikoagulantia, og trombolytika kan injiseres direkte i venen;
  • bruk av radikale metoder - fjerning av trombi ved kirurgiske operasjoner - trombektomi eller etablering i venen av cava-filtre.

  Cava-filter skaper en barriere for migrering av blodpropper og lar dem ikke lenger være en felle. Deres etablering er spesielt indikert for de som ikke kan ta antikoagulantia.

  Kirurgiske metoder brukes i følgende tilfeller:

  • i trussel om PE;
  • med stigende tromboflebitt;
  • ved smelting av trombus purulent ekssudat;
  • i nærvær av flytende trombi, når konservativ behandling ikke er effektiv;

  Etter operasjonen må du begynne å gå så snart som mulig for å forhindre tilbakefall av blodpropper. Beslutningen om hvordan å behandle trombose i hvert tilfelle er avgjort av legen sammen med kirurgen.

  Hovedmålet med konservativ behandling er å forhindre påfølgende trombose, å fjerne betennelse og for å forbedre mikrosirkulasjonen. Til dette formål utpekes antikoagulantia av direkte virkning, spesielt dette er heparin. I tillegg brukes langvarige antikoagulanter - Fraksiparin, Clexan. Tilordne angioprotektorer for å forbedre mikrosirkulasjonen - Pentoxifylline, Flexitale, Trental. Som trombolytika går inn i enzymet stoffene - Urokinase, Streptokinase.

  For å forbedre de reologiske egenskapene til blodet som brukes Reosorbilakt, Reopoliglyukin. Disse medisinske løsningene forbedrer mikrosirkulasjonen av blod, reduserer viskositeten og evne til å koagulere. Antiinflammatoriske medisiner (Voltaren, Indomethacin, Aspirin) reduserer smerte manifestasjoner, fortynnet blod, lindrer ødem og inflammatoriske prosesser. Medikamentterapi suppleres med elastiske bandasjer.

  Forebyggende tiltak

  For forebyggende formål er følgende nødvendig:

  • nekte å røyke
  • kontroll av blodsukker og kolesterol;
  • elastisk bandasje;
  • utelukkelse av orale prevensjonsmidler;
  • iført behagelige sko med en hælhøyde på ikke mer enn 3-4 cm, her kan du også inkludere moderat fysisk aktivitet;
  • daglige turer på minst 30 minutter om dagen;
  • tar antikoagulantia
  • overholdelse av den daglige rutinen.

  Alle handlinger skal overvåkes av den behandlende legen. Du kan ikke starte en sykdom - den truer med farlige konsekvenser.

  video

  Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

  Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

  Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

  Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

  Les Mer Om Fartøyene