Tegn på venøs hyperemi

1. Organets farge (vev) blir blåaktig på grunn av økningen i mengden av redusert hemoglobin i blodet.

2. Nedgangen i vevstemperatur skyldes en nedgang i blodstrømmen og en reduksjon i intensiteten av metabolske prosesser. I indre organer er det ingen temperaturnedgang.

3. Dysfunksjon av vev på grunn av redusert inntak av oksygen, næringsstoffer, opphopning av metabolitter og protonering av miljøet (acidose).

4. Ødem av vevet på grunn av økt dannelse av vævsvæske.

Langvarig venøs hyperemi forårsaker dystrophic, og deretter atrofiske forandringer i parenkymiske elementer i organet / vevet med en gradvis utvidelse av bindevev - sklerose og fibrose.

Venøs hyperemi - årsaker, tegn og konsekvenser av venøs stasis

Under hyperemi forstå økt blodpåfylling av blodårer, vev, organer.

Dette oppstår på grunn av en økt tilstrømning av arterielt blod, initiert av et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod.

Hyperemi skjer arteriell og venøs

 1. arteriell Hyperemi betyr økt blodgass i arteriene på grunn av en plutselig økning eller reduksjon i vaskulær tone. Fartøy og arterier utvides, så blodet beveger seg raskere og i større mengder.
 2. venøs Hyperemi er preget av et brudd på blodbevegelsen i blodårene, som fremkommer på grunn av komprimering av blodveggveggen eller en reduksjon av hjertekapasiteten.

Årsaker til venøs hyperemi

Ulike typer venøs hyperemi er basert på forskjellige årsaker.

Som regel kan årsaken til venøs hyperemi være koagulering av vener med tynne vegger, klemme dem fra utsiden med inflammatorisk ødem, en svulst eller arr og andre faktorer.

hyperemia i karene i det små bekkenet bidrar til å klemme venene i denne delen av livmorhulen eller under graviditeten.

Venøs hyperemi kan være forbundet med konstitusjonens patologi: En mild utvikling av elastiske eller glatte muskelelementer i veggen av venøse kar.

Slike mennesker, i tillegg til åreknuter, har en tendens til å utvikle brokk, hemorroider og andre sykdommer. Mangelfullhet av det elastiske vevet observeres hos de som mesteparten av tiden jobber med å stå eller løfte vekter, samt med stillesittende livsstil.

En vanlig årsak til venøs overbelastning er et brudd på sugefunksjonen til hjerteets høyre hjertekammer hvis hjertet er ødelagt.

Hvor farlig er trombofili i svangerskapet og hvilke muligheter tilbyr moderne medisin for vellykket barnebarn? Også i artikkelen om risikofaktorer og årsaker til patologi.

Patogenese og mekanisme for patologisk utvikling

Patogenesen av venøs hyperemi er forårsaket av slike faktorer:

 • redusert arterioventustrykk;
 • venøs okklusjon (trombose eller emboli);
 • en reduksjon i elastisiteten til venøse vegger;
 • den vanskelige bevegelsen av venøst ​​blod på grunn av dens fortykkelse og økende viskositet;
 • kompresjon av blodårer ved strømning, svulst osv.
 • brudd på hjerteytelse;
 • en reduksjon i brystets sugefunksjon på grunn av akkumulert blod eller luft i pleurplanet.

Så, la oss gjenta at mekanismen for utvikling av venøs hyperemi - disse er:

 • kompresjon av vener ved eksterne faktorer - en svulst, arr, livmor under graviditet, kirurgisk bandasje av fartøyer;
 • kompresjon av venene med edematøse væsker;
 • venøs trombus okklusjon.

Symptomer på sykdommen

Det er slike tegn på venøs hyperemia:

 • senke temperaturen på vevet eller organet i området med venøs stasis;
 • cyanose (cyanose) i huden og slimhinner som et resultat av å fylle overflatebeholderne med blod, som inneholder redusert hemoglobin;
 • Cyanose er mer tydelig på lepper, nese, fingertuppene;
 • bremser og stopper blodstrømmen i mikrober;
 • økt blodtrykk i venler og kapillærer;
 • økt diameter av venules og kapillærer;
 • økt volum av vev, organ og puffiness;
 • i begynnelsen en kortsiktig økning, og etter en økende reduksjon i arbeidshullkarrierer;
 • variasjon i arten av blodstrømmen (førstjerkende og deretter - pendul);
 • blødning i vevet, intern og ekstern blødning;
 • en reduksjon i plasmastrømmen i mikrober til fullstendig forsvinning;
 • i begynnelsen en økning, og etter den utviklende reduksjonen i lymfogenese;
 • økt hevelse i vevet eller organet;
 • utvikling av hypoksemi og hypoksi
 • nedsatt metabolisme av vev eller organ;
 • reduksjon i arbeidskapasiteten til cellulærvevstrukturer.

Diagnostiske teknikker

Ofte er lokal venøs overbelastning bestemt av pasientklager og ekstern undersøkelse. Om nødvendig brukes spesielle forskningsmetoder.

Blant dem, ultralyd og Doppler-skanning (utfører studier av hjernen, bekkenet og bukhulen) og flebografi (undersøkelse av nedre lemmer).

Når det gjelder hirudoterapi, er det her nødvendig å gjennomføre flere tester (plassering av leeches på de aktuelle punktene), med en diagnostisk verdi.

En erfaren spesialist på pasientens tilstand, tid og volum av blødning etter prosedyren kan diagnostisere manifestasjon av venøs hyperemi.

Hvordan behandles venøs hyperemi?

Behandling av hyperemi er rettet mot utelukkelse av årsaken til utseendet (reduksjon av vaskulær tone) og normalisering av blodsirkulasjonen.

Behandlingen består av flere trinn:

 1. Opprettholde en sunn livsstil. For eksempel er behandling av hudhyperemi foreskrevet av en hudlege. Det er nødvendig å tørke med spesielle lotioner, overholde de aktuelle kravene til hudpleie, ta medisiner for å normalisere sirkulasjon og mikrosirkulasjon.
  Ved behandling av cerebral overbelastning er det viktig å observere hvile. Kostholdet skal inneholde en lett og ikke-irriterende mat med et komplett sett med vitaminer og mineraler. Behandlingen inkluderer også å tørke kropp, dampbad, massasje, innpakning av bena. Det er tilrådelig å gå barfot på det våte gresset.
 2. Så det opprettholde en venøs vegg, kroppen må leveres med alle nødvendige elementer. Tonen i venene støttes også av systematisk fysisk belastning (i moderasjon) og en aktiv livsstil. Det er nødvendig å unngå for mye belastning og langvarig immobilitet. Sitteplass og stående stilling bør skifte mellom hvilepauser. Avslag på røyking og overdreven konsum av alkoholholdige drikker bidrar til forlengelsen av ungdommens ungdommelighet og øker elastisiteten.
 3. Bruk av medisinering for toning av venøs veggen. Det finnes en rekke medikamenter som brukes lokalt og systematisk.
 4. Hirudotherapy (staging av leeches) klare flere funksjoner samtidig: lossing av lokal blodgass, takket være at veinvegget kommer i normal tone; forbedring av blodsirkulasjon, mikrosirkulasjon og følgelig næring av vev; egenskapene til spytt fortjener spesiell ros, de gir normalisering av kolesterol, beskyttelse av blodkar, har en anti-inflammatorisk effekt.
 5. I ekstreme tilfeller, kirurgisk inngrep.

Konsekvenser av venøs hyperemi

Patofysiologi av venøs hyperemi kan ha slike konsekvenser:

 • På grunn av overdreven fylling av venene kan de bløde i nærliggende vev, i underekstremiteter og i bekkenårene, slik at endringer kan føre til tromoobrazovaniyu;
 • På grunn av mangel på oksygen begynner utviklingen av vevnekrose;
 • utvidelsen av venene i lang tid fører til strekking av sine vegger, og videre til hypertrofi av muskelmembranen;
 • med langvarig venestrengstelse er organens ernæring svekket, funksjonelle evner reduseres, det er en predisponering for langvarige inflammatoriske prosesser;
 • I området med venøs hyperemi oppstår en reaktiv proliferasjon av bindevev (et typisk eksempel er levercirrhose med hjerteinsuffisiens, fremkalt av venøs stasis).

Så, for å oppsummere, kan vi si at venøs hyperemi er en vanlig tilstand, alvorlig og startfaktor for utvikling av en rekke sykdommer. Uten presis behandling vil venøs overbelastning utvikles kontinuerlig.

Men i noen tilfeller har venøs hyperemi også en gunstig effekt. For eksempel reduserer kunstig venestresjon utviklingen av den lokale smittsomme prosessen, da slike forhold oppstår som påvirker utviklingen av mikroorganismer negativt.

Årsaker til utvikling og tegn på venøs hyperemi. Metoder for behandling av sykdommen

Venøs hyperemi er en økning i blodvolumet i blodårene, noe som gjør ansiktet eller den andre delen av kroppen redden. Vanligvis varer fenomenet ikke mer enn et par timer. Men i tilfeller der det er forårsaket av en slik sykdom, kan den vare i flere dager. Blodet er vanskelig å strømme tilbake, slik at de vaskulære veggene strekkes. Resultatet kan være en rekke patologier, avhengig av hvilke organer som påvirkes (fra esophageal varices til hjertesvikt).

Derfor er venøs hyperemi viktig hvor vev er sirkulasjonsforstyrrelser. I motsetning til sykdommens arterielle form kan dette forårsake irreversible konsekvenser. Men det finnes varianter av sykdom som skyldes naturlige prosesser og ikke krever behandling. Legene kjemper også med de som trenger intervensjon.

årsaker til

Mekanismen for utvikling av venøs hyperemi skyldes slike faktorer som forandring i trykk og reduksjon i blodbevegelsens hastighet. I disse tilfellene ekspanderes de venøse kapillærene, deres vegger er svake. Hvis en person har en svak sikkerhetsutstrømning av blod (ikke av hovedskipene, men av de minste), ser sykdommen frem enda raskere. På et sted hvor blodet stagnerer, blir oksidative prosesser brutt, huden blir blå og strammer, lymfsirkulasjonen forstyrres.

Ved lokal venøs blodstrøm er utstrømningen av blod vanskelig på grunn av blokkering. I det vanlige - et brudd på kardiovaskulærsystemet.

Det kan være mange grunner til patologi. Bidra til utviklingen av trombose, en forskjell i trykk i venene og arteriene, komprimering av utsiden av karene med svulster eller livmor under svangerskapet. Andre årsaker til venøs hyperemi er:

 • Økning i blodviskositet
 • Langvarig sengestøtte
 • Arvelig predisposisjon (underutvikling av ventiler, ømhet i blodkar)
 • Stagnasjon i bekkenet og nedre ekstremiteter
 • Frostbites og brannsår
 • Allergiske reaksjoner

Syndens skyldige kan være en infeksjon eller forkjølelse, forgiftning, metabolske forstyrrelser og mer.

klassifikasjoner

Venøs hyperemi er preget av et stort antall klassifikasjoner. En av dem er oppdelingen på grunn av forekomsten: naturlig og patologisk. Den første har ingen konsekvenser, de er kortvarige og gir praktisk talt ingen ulempe. Sin skyldige kan være:

 1. Hormonal justering under menstruasjon
 2. Fysisk aktivitet
 3. Følelsesmessige sjokker
 4. Lang eksponering for vind, kulde, sol

Dette inkluderer rødhet av lemmen, når blodet for en stund var blokkert (for eksempel når "ut" ben). Den patologiske formen oppstår ved å ta medisiner, ondartede neoplasmer, frostbit, betennelse. Denne typen venøs hyperemi har sine subtyper: lokal (lokalisert i et lite område - kinn, hake) og vanlig (dekker et stort område av kroppen).

Det er en annen klassifisering, men den er isolert når pasienten har hjertesvikt: akutt eller kronisk. I det første tilfellet forstyrres metabolske prosesser i vev, deres ødemer kan oppstå. I det andre, i tillegg til disse forstyrrelsene, kan atrofiske eller sklerotiske endringer oppstå. En annen divisjon er basert på fartøyets intensitet:

 • Aktiv (i arterier og blodårer for rask blodgass, fartøyene øker i størrelse, flere kapillærer er involvert)
 • Passiv (karene fungerer svært dårlig på grunn av blodpropper, åreknuter)
 • mixed

Sistnevnte klassifisering kommer fra lokal hyperemi: obturation (brudd på blodstrømmen stammer fra obstruksjonen i lumen), kompresjon (på grunn av eksternt trykk) og sikkerhet (på grunn av levercirrhose).

Symptomer på sykdommen

Symptomene på venøs hyperemi avhenger av hvor mye blodsirkulasjonen ble redusert eller endret. Det er eksterne og interne symptomer som bare en lege kan forstå. En vanlig person kan imidlertid fokusere på:

 1. Senker temperaturen i området der blodet stagnerer
 2. Blå fingertupper, lepper (cyanose)
 3. Svel karrene på overflaten av huden
 4. Ødem i ekstremiteter

I alvorlige tilfeller er det mulig å høre våte raler, sputum med blod, utseendet på et venøst ​​mønster ved navlen ("maneterhodet"), små blødninger. Hvis en slik patologi påvirket hjernevævet, kan det manifestere seg som et brudd på minne, intelligens, en forandring i den psykologiske tilstanden. Ofte ser det ut til hvor det er stor opphopning av vener - ben, hjerne, lunger, nyrer, nakke.

Kliniske manifestasjoner av venøs hyperemi i øvre eller nedre lemmer vil oppstå som et lite ubehag, smerte, hevelse og utseende av trofiske defekter.

Konsekvenser av patologi

Pasienten med denne patologien forverrer den generelle tilstanden sterkt. Dette kan forklares ved forekomst av hypoksi og hevelse i organene der mikrocirkulasjonen bryter ned. Ved langvarig oksygen sult kan organet bli skadet. Hvis det er en hjerne eller et hjerte, kan døden resultere. Hva er konsekvensene av venøs hyperemi:

 • Atrofi eller nekrose av vev
 • Omfattende edemaser
 • Langvarige betennelsesprosesser
 • Utvikling av sklerose
 • Utvikling av stasis
 • Åreknuter

Resultatene av venøs hyperemi kan være positive, hvis deres mekanisme er rettet til riktig spor. For eksempel kan et lignende stillestående fenomen sakte infeksjonens fremgang.

Metoder for behandling

Det viktigste målet for å behandle venøs hyperemi er eliminering av sykdommen som forårsaket den, og ikke henne. I fremtiden er alt avhengig av årsaken. For å diagnostisere denne sykdommen, er det nødvendig å gjennomgå et stort antall studier. De vil vise på hvilket bestemt sted skaden oppstod, om det er fare for konsekvenser. Så hos personer som har en stillesittende livsstil, vil terapien omfatte en endring i daglig behandling, inntak av venotonikk og deagreganter.

Hvis alvorlige former for patologi er tilstede (varicose av 3. grad), så er kirurgi mulig. Det legges stor vekt på å endre pasientens livsstil. Han må overholde hygieneglene, spise riktig og gi tid til fysiske øvelser.

Legen bør nøye undersøke pasientens hud. Hvis diagnosen er feil, kan konsekvensene bli irreversible.

Konservativ behandling, som vanligvis brukes av pasienter, består av:

 1. Bruk av medisiner (fortynning av blod, forbedring av reologiske egenskaper, forebygging av trombose)
 2. Utføre øvelser av terapeutisk gymnastikk
 3. Bruken av elastiske bandasjer eller kompresjonslinne
 4. Minimalt invasive teknikker (skleroterapi)

Kirurgisk inngrep brukes til pasienter med åreknuter eller med posttrombotisk syndrom. Årene kan fjernes eller bandasjeres. Hvilke legemidler brukes til venøs hyperemi:

 • antikoagulanter
 • ACE-hemmer
 • diuretika
 • venotoniki

Vanligvis brukes de på en komplisert måte for å senke trykket, fjerne overflødig væske fra kroppen, forbedre blodsirkulasjonen. Folk rettsmidler kan bidra til å unngå komplikasjoner og bidra til å kvitte seg med symptomene. Hirudoterapi - behandling med leeches, kan hjelpe umiddelbart på flere måter: reduserer lokal blodgass, forbedrer mikrosirkulasjonen som helhet. Spytten av leeches har en anti-inflammatorisk effekt og fortynner blodet. Derfor er denne metoden svært populær blant pasientene.

forebygging

På grunn av at stasis av blod og lymf er karakteristisk for venøs hyperemi, først og fremst, er det nødvendig å forhindre deres forekomst. Det er også viktig å alltid behandle alle sykdommer, selv de mest ubetydelige, til slutten. For kvinner må du være under direkte sollys, ha på deg hæler og bruk mekanisk rensing. Forebyggende tiltak inkluderer:

 1. Vanlige besøk til legen
 2. Tar vitaminer for å styrke immunforsvaret
 3. Opprettholde en aktiv livsstil
 4. Riktig ernæring
 5. Ved lengre stående eller sittende, ta pauser for å varme opp

En person trenger å begrense forbruket av fett, krydret, krydret mat. Hvis han ikke vil bli syk, må du glemme mat som inneholder en stor mengde kolesterol. Det er også nødvendig å opprettholde drikkeregimet, ikke å drikke brus og alkohol. Du kan ikke overeat og røyke. En pasient med venøs hyperemi bør styrke muskler i bena og bukhinnen, for hvilke turer og øvelser er egnet om morgenen.

Hyperemi av huden

Alle av oss har noen gang rødmet på grunn av skam, forlegenhet eller lang eksponering for solens stråler. Dette skjer fordi mye blod samler seg i blodårene, det har ikke tid til å gi oksygen til vevet. En konsekvens av dette er en økning i innholdet av oksyhemoglobin. Vanligvis går hudens rødhet om en stund, men det er også tilfeller når det ikke avtar innen noen få dager. Dette er en anledning til å tenke på. Denne sykdommen kalles uttalt venøs hyperemi i huden - en sterk metning av blodårene, organet eller vevet. Det skjer at det er ledsaget av feber, scabies, hevelse. Så, hva er mekanismen for venøs hyperemiutvikling?

Klassifisering av venøs hyperemi

Utseendet til hyperemi påvirkes av faktorer i det ytre og indre miljøet.

Naturlig venøs hyperemi

Naturlig hyperemi, som ikke forårsaker konsekvenser, kalles fysiologisk. Ved allergiske reaksjoner eller i tilfelle sykdom, kan det oppstå patologisk hyperemi.

Det er flere faktorer som forårsaker overdreven blodgass til karene.

Årsakene til naturlig hyperemi er:

 • Finne lang tid i solen, med sterk vind, frost;
 • Oppleve sterke og levende følelser, inntrykk, erfaringer;
 • Hormonelle endringer i kvinner;
 • Overvinne fysisk aktivitet.
Overoppheting i sollys, forårsaker ofte hyperemi

Karakterisert av hva som passerer for en kort periode. Og årsaken som forårsaket det, er alltid forståelig.

Det er to former for slik venøs hyperemi i samsvar med typen faktor som påvirker den:

 • Arbeids. Fremmer forbedring, fremskynder arbeidet med organer og vev. For eksempel å jobbe hjernen, muskler, endokrine kjertler.
 • Reaktiv. På grunn av organets lange ankomst er vevet i en blodløs tilstand. Dette skjer hvis du har servert beinet ditt, og deretter endret posisjonen.

Patologisk venøs hyperemi

Årsaker til patologisk venøs hyperemi:

 • Når du tar medisiner
 • Stoffer som virker utenfor, for eksempel masker, kremer, salver;
 • Brent og frostbitt hud;
 • Med hevelse av vev eller svulster;
 • Allergisk reaksjon;
 • Virusinfeksjoner.

Metoder for behandling bør lindre ikke bare sykdommen, men også konsekvensene.

Isolere en akutt og kronisk form for patologisk hudhyperemi. Den første forekommer mot bakgrunnen av betennelse, forgiftning, forkjølelse.

Den andre - kroniske, forekommer med metabolske forstyrrelser og betennelse i indre organer.

Former av venøs hyperemi avhengig av metoden for å spre på kroppen. I tillegg er venøs hyperemi preget av metoden for å spre seg på huden. Hvis et stort område er dekket, kalles dette utbredt. Og hvis på ett sted, da - lokalt.

Det er også tilfeller når hun ikke viser seg på kroppens ytre deler, og bare etter at du har utført operasjonen, kan du se rødhet på de indre organene.

Vanskelighetsgraden for venøs utstrømning med normal blodflow oppstår bakfra gjennom kraftig arbeid av arteriene eller dårligere funksjon av venene, og av begge grunner. Avhengig av dem er tre typer overflod preget: aktiv, passiv, blandet.

aktiv

 • Oppstår når det er sterk blodstrøm til organene eller epitelet. Konsekvensen er en økning i blodkar med venøst ​​blod, en akselerasjon av blodstrømmen, en økning i antall involverte fartøy. Det er preget av:
 • Høy blodgasshastighet, noe som medfører høyt blodtrykk. Med en kronisk økning i trykk, er det risiko for komplikasjoner.
 • Redusere forskjellen i oksygeninnhold i årer og arterier. Dette gjør at hjertet og lungene jobber hardt.
 • Økning i temperatur og vekst i vevet.
 • Øk dannelsen av lymfatisk vev, som er årsaken til ødem.
 • Rødhet i huden.

Vasodilator nerver hjelper trange eller utvide arteriene, øker eller senker tonen. Alle fysiologiske faktorer er dannet med innsnevring av arterielle kar. I andre tilfelle dannes en neuroparalytisk overbelastning. Det er en skarp strøm av blod til orgelet, som i noen tid ble revet fra den generelle sirkulasjonen. Årsaken til dette kan være vanlig klemming av kroppsdelen. Eller akkumulering av væske som kan forstyrre blodstrømmen.

Slike overlappende årer brukes i medisin, for eksempel påfører en turniquet i to minutter bidrag til infusjonen fylt med oksygen av blodet, den raske metning av vev og fjerning av metabolske produkter. Dermed er blodårene fylt med blod raskere, noe som gjør det lettere å ta det ut av fartøyet.

Fullblodet venøs hyperemi

Avhengig av årsakene er det flere former for blodstrømssystemets fylde:

 • Inflammatorisk overflod. Den har et fokuseringsperspektiv. En konstant følgesvenn av betennelse i vev eller organer. En sterk tilstrømning av blod bidrar til å plette den betente delen av kroppen i lys rødt, det blir varmt å berøre. Denne typen overflod går sammen med stedet skadet av betennelse. Det forbedrer metabolske prosesser.
 • For å fylle vevene med luft etter hevelse i kroppen eller mekanisk kompresjon, begynner blodet å fylle fartøyene for mye.
 • Når oksygeninnholdet i arteriene og venene er svært forskjellige, dannes en omfordeling.
 • Hyperemi på bakgrunn av dannelsen av en ankel mellom to store fartøy. Samtidig helles arterielt blod i åren. En slik mettet blodstrøm, for eksempel til lemmen, øker temperaturen og medfører økt hårvekst. Dette kan oppstå når et våpen er såret.
 • På grunn av sikkerhetshyperemi er blodsirkulasjonen riktig, med blodstrømssvikt i store fartøy. Blodstrømmen distribueres til nærmeste kar, til barrieren, for eksempel en svulst eller trombose i karene, forsvinner.

passiv

Passiv form er preget av en komplisert utstrømning av blod gjennom venen med uendret tilstrømning gjennom arteriene. Dette observeres ofte i beina. Denne hyperkemien i portalveinsystemet er grunnlaget for det høye blodtrykkssyndromet i systemet som samler blod fra alle uparvede mageorganer inn i leveren.

Pasienter med passiv hyperemi er mer utsatt for venetrombose. I tillegg til å bremse bevegelsen av blod, blir passiv hyperemi manifestert av hevelse i blodårene og kapillærene, en nedgang i vevets temperatur og dannelsen av tumorer og cyanose.

årsaker

Årsakene til den passive formen for hyperemi er forskjellige:

 • Åreknuter på bena: Som følge av dette blir venene forlenget og utvidet, deres vegger tynner ut, "knuter" dannes, og mangel på ventiler, slik at blodet ikke helt tømmes ut, men vender tilbake.
 • Endre konsistensen av blod i retning av fortykning. Med økt viskositet observeres en økning i forholdet mellom de elementære elementene og plasmaet. Dette gjør det vanskelig å flytte blodstrømmen.
 • Lavt trykk.
 • Dannelse av trombi i venene.
 • Ekstern eller intern (hevelse, ødem) kompresjon av venene.
Sunn lem og med venøs stasis

symptomer

Symptomer på passiv venøs hyperemi er:

 • Akrocyanose i huden og slimhinner.
 • Temperaturen i det berørte området senkes.
 • Store og små fartøy svulmer.
 • Hevelse.
 • I små fartøy reduseres blodstrømmen, og kan til og med stoppe. Hvis du ikke tar hensyn til denne sykdommen, kan blodkarene briste.
 • Metabolske sykdommer i cellene, utvikling av oksygen sult.

Det er klart at hvis hovne vener kan ses under huden, så er dette et tegn på en passiv form for hyperemi. Du må se lege. Det er mye vanskeligere å forstå årsaken til sykdommen hvis den oppstår med indre organer.

diagnostikk

 • Ultralyddopplerografi. For å gjenkjenne venøs stasis (spyling av venene) på de indre organer, brukes en Doppler-skanning. Med hjelpen blir det målt hvordan lydbølger blir vist fra bevegelige blodpartikler. Samtidig behandles dataene ved hjelp av en datamaskin og et fargebilde er opprettet. Denne diagnosen av hyperemi gjør det mulig for oss å vurdere innholdet i fartøyet - hvordan blodet strømmer og hastigheten på strømmen.
 • Ultralyd undersøkelse. Ved bruk av ultralydbølger vises de fra fartøyene til blodets elementer. Datamaskinen behandler disse bølgene og produserer et todimensjonalt svart-hvitt bilde.

Hyperemi i ansiktet

Hyperemi i ansiktet dannes med en sterk tilførsel av blod til små kar som ligger nærmest overflatelagene i huden. Utad dette gjenspeiles av utseendet på røde flekker på ansiktet. I tillegg kan akne, furuncles forekomme.

Utseende av hyperemi på ansiktet.

Årsakene til hyperemi på ansiktet:

 • Konsekvensene av systemisk lupus, hudsykdommer;
 • Feil arbeid i mage-tarmkanalen;
 • Tarminfeksjoner;
 • Noen sykdommer, for eksempel bihulebetennelse, rhinitt;
 • forhøyet hemoglobinnivå i blodet;
 • Inflammatoriske prosesser;
 • Overkjøling eller overoppheting av huden;
 • Mekaniske effekter (påvirkning eller gnidning);
 • Allergisk reaksjon;
 • Chapping.

Å dekke ansiktet med røde flekker kan ledsages av tørrheten i disse områdene, og til og med hudens sprekker. Denne typen anemi passerer enten av seg selv eller alpinanlegg til hjelp av masker, salver.

Behandling av kutan hyperemi

Ved behandling er det mulig å bruke råd eller råd:

 • Kosmetiske produkter bør ikke inneholde alkohol;
 • Bruk vernehansker før du går utenfor;
 • Bruken av slike eksterne midler, som vaselin, sink salve, borsyre;
 • Masker, kjølingskompresser, fytoterapi;
 • Det er forbudt å spise krydrede retter, kaffe, alkohol.

Primær og sekundær kutan hyperemi kan velges. For å oppnå det beste resultatet, er det viktig å endre livsstilen din. Nyttige produkter, mild trening, vil bidra til å forbedre blodstrømmen gjennom karene.

Arteriell og venøs hyperemi

Hyperemi betyr "økt blodpåfylling" av vaskulærsengen. Det kan ha lokale begrensninger eller spre seg til store deler av kroppen.

Fysiologisk hyperemi utvikles i vanskeligheter med hardt arbeid av muskler, hyperfunksjon av organer og vev. Dette er en normal prosess, betinget av tilpasning til menneskets eksterne og interne behov.

Viktigere er studien av patologisk hyperemi, dens årsaker, manifestasjonsegenskaper i ulike sykdommer og diagnostisk verdi.

Venøs og arteriell hyperemi har forskjellige utviklingsmekanismer, selv om de ofte er sammenhengende. Av typen hyperemi vurderes det om mikrocirkulasjonsforstyrrelser, sykdomsstadiet, behandling er foreskrevet.

Arteriell hyperemi: tegn, patofysiologi av nedsatt blodsirkulasjon

Arteriell hyperemi er alltid forårsaket av økt blodgennemstrømning til organer eller deler av kroppen, av naturen er "aktiv". Det er ledsaget av:

 • økt blodstrømningshastighet;
 • utvidelse av diameteren av fartøyene;
 • økt trykk inne i arteriene.

Symptomer på arteriell hyperemi inkluderer:

 • økning i antall fartøy (tilkobling av collaterals);
 • rødhet av slimhinnen eller huden;
 • nivellering forskjellen i oksygenkonsentrasjon mellom arterier og årer;
 • uvanlig pulsering av arteriene;
 • økt volum av hyperemisk område;
 • økt hudtemperatur;
 • økt lymfatisk formasjon og aktivering av lymfatisk sirkulasjon.

Alle disse symptomene er forbundet med patofysiologien til sirkulasjonen. Det viste seg at ved høy strømning langs den utvidede sengen, kan røde blodceller ikke raskt overføre oksygenmolekyler til vevet. Derfor går en del av oxyhemoglobin inn i venene. Det er dette pigmentet som forårsaker synlig rødhet.

Men vevhypoksi forekommer ikke, tvert imot klarer vev å berike seg med oksygen på grunn av høy blodgass. Årsaker og varianter av arteriell hyperemi kan deles i henhold til prinsippet om påvirkning på kroppen av forskjellige faktorer. Blant dem er det bemerkelsesverdige:

 • mekanisk trykk, friksjon;
 • fysisk - lavt atmosfærisk trykk, kulde eller varme;
 • kjemisk - konsekvensene av forbrenning med syrer eller alkalier;
 • biologisk - hvis i patogenesen av sykdommen involvert mikroorganismer, deres toksiner, slagger og proteinstoffer, anerkjent av kroppen for fremmede agenter;
 • emosjonell - på forskjellige måter uttrykker folk skam, glede, sjelhet, sinne.

Den mest spesifikke forbindelsen med styringen av tonen i arterielle kar er preget av 2 typer arteriell hyperemi:

Årsaken til utseendet på nevrotonisk hyperemi er en økt vaskulær tone på grunn av aktiveringen av den parasympatiske avdelingen i nervesystemet. Som en fysiologisk reaksjon kan det observeres i følelsesmessige blinker av rødt ansikt.

Ved patologiske forhold har toksiner av virus lignende irritasjonsegenskaper. Vi ser en skylning av huden i tilfelle influensa, en herpesisk infeksjon, mot en feberfaktor.

Neuroparalytisk virkning på arteriene skyldes en nedgang i tonen i vasokonstrictor-nerver, noe som fører til en utvidelse av diameteren. En lignende patofysiologisk mekanisme er typisk for postiskemiske vevsreaksjoner: i anemienesonen er arteriene først innsnevret, deretter blir lammelse og en skarp ekspansjon.

Denne mulighet blir tatt hensyn til ved leger thoracentesis prosedyre (utstrømmende væske fra bukhulen), etter fjerning av store tumorer, fødsel. Anvendt stram magen av krig, fordi på steder knuse indre organer rask utløsning av trykk kan føre til en kraftig hyperemia. Som et resultat blir et stort volum blod deponert i bukhinnen, og hjernen forblir utarmet. Pasienten mister bevisstheten.

Faktisk går den normale reaksjonen inn i stadiet av lammelser med utvidelsen av karene gjennom hele kroppen.

Arteriell hyperemi brukes til terapeutiske formål i UHF prosedyrer, magnetoterapi, Darsonval strømmer. Beregningen er rettet mot å øke blodsirkulasjonen i de berørte områdene, og dermed forbedre organets funksjon.

Men fysioterapeuter oppfordrer andre leger til forsiktig administrasjon, begrense inngrepet på halsen og hodet av sin effekt på pasientens alder. Faren ligger i "overoppheting" av hjernen med etterfølgende hevelse.

Venøs hyperemi: forskjeller fra arteriell form, fare i patologi

Venøs hyperemi kalles tydeligere "stagnerende" eller "passiv". Det krever:

 • mekanisk hindring, komprimering av blodstrømmen gjennom hovedveinsvulsten, arvevev ombygging, et gravid livmor, strangulert brokk,
 • redusert hjertefrekvens;
 • reduksjon i sårrollen i thorax og membran i sår og skader, forstørret underliv;
 • forstyrret valvular mekanisme av blodårer for å pumpe blod og holde i oppreist stilling (åreknuter);
 • Økt viskositet og koagulerbarhet av blod, betydelig hindring av sirkulasjon;
 • tilbøyelighet til lavt blodtrykk eller akutte sjokkbetingelser;
 • trombose eller emboli i venøs sengen.

For venøs hyperemi er følgende symptomer typiske:

 • blåaktig hud og slimete i synlige områder (lemmer, ansikt);
 • Nedgang i temperaturen i det berørte organet og vevet;
 • puffiness av omkringliggende vev.

Den patologiske mekanismen gir en kraftig nedgang i blodstrømmen. Væsken går interstitialt. Hevelse er vanligvis godt merket. Resultatet er vev hypoksi - oksygen sult.

Trist blod med aggregering av blodplater skaper en trussel mot trombose og embolisering av indre organer. Oksygenmangel stopper stoffskiftet, bidrar til å stoppe utskillelsen av giftstoffer. På grunn av dette medfører infeksjonen gangrene. Og blodplater danner konglomerater fra celler. Sammen med fibrin begynner overlappende blodårer trombotiske masser, noe som ytterligere øker stagnasjonen.

Diagnostisk verdi er undersøkelse av fundus ved hjelp av et oftalmoskop.

I kliniske tilstander kan man snakke om den overordnede rollen som noen form for hyperemi, fordi de er relaterte og forårsaker generell forstyrrelse av mikrosirkulasjonen.

Et eksempel på hyperemi i inflammatoriske sykdommer er manifestasjon av konjunktivitt, dette kan bli funnet i denne artikkelen.

For avklaring er ultralyd og doppler ultralyd brukt. De tillater å avsløre overflod av indre organer og å fikse årsaken.

Hva skal jeg gjøre med å skylle ansiktet?

Under huden er en masse små kapillærer. De, i tilfelle overløp, skinner utover og forårsaker rødhet. Det mest merkbare er den midlertidige tilstrømningen av arterielt blod under påvirkning av hormoner av katekolaminer. Økt syntese oppstår under uro, stress, følelser av skam, sinne. Unngå denne typen hyperemi, bare ved å lære å håndtere din frykt og følelser.

Behovet for å takle inflammatoriske elementer (akne, kutt etter barbering) forårsaker blodstrømmen med immunceller. Denne reaksjonen anses av kroppen som positiv. Men for voldelig kan en kamp med eksterne allergener selv støtte betennelse. Derfor, med en tendens til allergi, anbefales antihistaminmedikamenter.

Noen stoffer er ledsaget av en midlertidig utvidelse av arterioles på kropp og ansikt. Disse inkluderer nikotinsyre, kalsiumklorid, kalsiumglukonat. Vanligvis blir pasienten advart om behovet for å vente på akutte manifestasjoner. De passerer om en halv time og gir ingen spor.

Mindre hyggelige vaskulære "stjerner" på nesen, kinnene. De er dannet av dilaterte venøse kapillærer. Uavhengig passerer ikke. Mer vanlige symptomer på venøs insuffisiens er vanlige. Behandlet ved hjelp av fjerning og skleroterapi i kosmetikkklinikker. En erfaren kosmetolog vil alltid gi råd om terapien av stillestående fenomener, rensing av leveren, en diett for regelmessig frigjøring av tarmen.

Unilateral rødme i ansiktet kan skyldes kompresjon av vaskulær bunt i nakken med forstørret vertebra ved osteokondrose. Den forsvinner ved normalisering av blodtilførselen.

Hva betyr at du kan eliminere hyperemi?

Husk at de ikke behandler hyperemi, men den underliggende sykdommen som forårsaket den. Når arteriell form ikke burde rush fra vasokonstriktive stoffer til dilating. Du trenger midler som gjenoppretter skipets tone.

De mest populære komplekse vitaminene i gruppe B (B1, I6, I12, I9). De normaliserer strukturen av nerveimpulser og fibre. En nevrologisk lege vil gi råd om hva slags restorative midler du kan bruke.

Hvis parese av fartøy er forårsaket av giftige giftstoffer, slaggering i ekstremt stadium av nyre- og leverinsuffisiens, hjelper det:

 • administrering av en motgift,
 • hemodialyse,
 • plasmaferese.

I tilfelle av venøs stasis brukes narkotika:

 • gjenopprette mykardiumets kontraktile evne;
 • diuretika i ødem;
 • flebotonics i venøs atony av ekstremiteter;
 • antiaggreganter for forebygging av trombotiske komplikasjoner.

Hvis det oppdages en mekanisk blokkering, er kirurgisk behandling (fjerning av svulsten, skipping av karene, eliminering av "ryggraden" på ryggvirvlene) nødvendig.

Uten normalisering av livsstilen er det ikke mulig å ivareta tiltak for å bevare sin egen helse. Derfor bør man først og fremst ikke streve for medisiner, men for å bli kvitt de skadelige effektene av alkohol, nikotin, narkotika og hobbyen av syntetiske og fettstoffer.

Venøs hyperemi

Ledsaget av overdreven fylling av blod, som er i sin karakteristikk "passiv", blir venøs kongestion uttrykt i strid med venøs utstrømning av blod utdanningstype på sin vei av mekaniske hindringer eller vanskeligheter i sirkulasjon. Med en rekke konkrete eksterne manifestasjoner, kan venøs lunger være betimelig oppdaget, men det krever nøye hensyn til egen helse, rask respons til negative endringer i prosessen av sirkulasjon og tilgang til en lege-phlebologist at det på grunnlag av forskningen vil være i stand til å gjøre de riktige diagnose og foreskrive behandling, stabilisering av vener og blodstrøm i dem.

Venøs lunger i de tidlige stadier kan være ledsaget av mild ubehag og ømhet i det berørte området, men den mest åpenbare manifestasjon av begynnelsen av patologisk prosess i venene er utseendet av alvorlig vev ødem, misfarging og reduksjon i lokal kroppstemperatur. Legen ved de nevnte symptomer lett sette den innledende diagnose, men det vil kreve klargjøring av en rekke diagnostiske tiltak som vil gjøre det mulig å etablere et slikt tap vener som venøs kongestion.

Karakteristiske symptomer

Enhver form for hyperemi er ledsaget av ytre forandringer i huden, fordi hvor aktivt blodet beveger seg i vevet, hvor mye karene og kapillærene er involvert, avhenger hudens hud i stor grad. Så er tegn på venøs hyperemi vanligvis følgende:

 • Utseendet på huden av en lilla skygge;
 • nedgang i hudtemperatur i det berørte området på grunn av en senking av blodstrømmen;
 • slimhinner i det berørte området endrer også farge til blått;
 • vev i det berørte området svulmer, blir smertefullt på palpasjon.

Venøs hyperemi er karakterisert ved utseendet av åpenbare stillestående prosesser i venene, forstyrrelser i sirkulasjonsprosessene er ledsaget av en signifikant nedgang i nedgangen i metabolsk hastighet, noe som også negativt påvirker tilstanden til det berørte området.

Mekanismen for vev og blodsirkulasjonsendringer, ledsaget av venøs hyperemi, forklarer både hudfargeendringer i den berørte delen av kroppen og årsakene til fare for menneskers helse. I lys av forverringen av stillestående prosesser i sykdomsprogresjonen, er det en nedgang i blodets bevegelseshastighet, noe som fører til en senking av utsöndringen av slagg fra kroppen. Det er beruselse, og med utseende av sekundær infeksjon i det berørte området kan gangrene utvikle seg, i fravær av aktive terapeutiske tiltak som fører til behovet for amputasjon. En slik mekanisme for utvikling av venøs hyperemi bestemmer utseendet på en endret hudfarge, et brudd på funksjonaliteten.

årsaker til

Stagnasjon av blod, som anses å være den mest karakteristiske manifestasjonen av venøs hyperemi, kan oppstå av en rekke årsaker, både ekstern og intern. Ulike sykdommer i sirkulasjonssystemet, endringer i blodparametre kan føre til brudd på sirkulasjonssystemet.

Årsakene til denne sykdommen inkluderer:

 1. Mekaniske hindringer i bevegelse av blod som forstyrrer normal bevegelse av hele blodvolumet, noe som resulterer i utseende av steder med redusert blodbevegelseshastighet. Slike hindringer kan bli en gravid livmor, en brokk, kolloid arr som dukket opp etter operasjonen. En blodpropp kan også bli en mekanisk blokkering av blod, noe som trer i lumen i venen.
 2. Øk viskositeten til blodet, som også påvirker hastigheten og kvaliteten på blodbevegelsen.
 3. Økning i blodproppens blodprofil.
 4. Utseendet på tegn på åreknuter, som er ledsaget av en funksjonsfeil i valvulær hjerte-system, manglende evne til å få blod i vertikal tilstand.

Venøse lunger årsaker kan være forskjellige, de kan variere fra person til person, og i nærvær av parallelle strøm organiske lesjoner i ulike stadier av forsømmelse som påvirker symptomene på venøs sykdom under vurdering. Dersom hastigheten senkes og puls kan også være en utløsende faktor i utseendet av uregelmessigheter i bevegelsen av blod gjennom venene, som om deres svikt er en betydelig svekkelse av blodstrøm på grunn av den manglende evne av hjertemuskelen til å pumpe hele volumet av blod. I dette tilfellet er det tegn på overflod - dette er begrepet noen ganger kalt overflod av blodårer.

Med en kraftig nedgang i frekvensen av systemisk blodstrøm, er det en signifikant forverring i kvaliteten på utskillelsen av toksiner fra kroppen og oksygen sult av vev ledsaget av hevelse. Det er stor sannsynlighet for rask forverring av den patologiske prosessen, fordi rettidig diagnose av begynnelsen av sykdommen vil stoppe det og forhindre sannsynligheten for irreversible konsekvenser.

Diagnose av sykdommen

Identifisering av patologier så som hyperemia, som følge av brudd status årer, noe som fører til en gradvis resistent vev hypoksi, noe som medfører ikke bare å organiske endringer i pasienten, men blir også en årsak til psykiatriske og nevrologiske uregelmessigheter. Mangelen på den nødvendige terapeutiske effekten fører til en rask eksacerbasjon av patologi, og blir en fare for pasientens helse.

Derfor er diagnosen av sykdommen, som strømmer i første fase, ansett som den viktigste betingelsen for vellykket behandling. Metoder for å diagnostisere venøs hyperemi kan variere, men det finnes en rekke spesifikke diagnostiske tiltak som tillater å eliminere begge eksterne manifestasjoner av denne patologien og forhindre forverring.

For diagnostiske tiltak for mistanke om venøs hyperemi, bør følgende tilskrives:

 • Undersøkelse av fundus, som utføres av en oftalmolog. Det er undersøkelsen av øynene som gjør det mulig å oppdage de innledende stadier av den nåværende konjunktivitt, som ofte blir en indikator på venøs forstyrrelse og er en av de mest manifesterte symptomene på sykdommen som vurderes.
 • ultralyd undersøkelse av det berørte området avslører det mest komplette bildet av patologi;
 • dopplerografisk studie.

For å opprette en foreløpig diagnose kan en ekstern undersøkelse av det berørte området være tilstrekkelig. Men når du spesifiserer, bør du gjennomgå en fullstendig undersøkelse, som vil gi informasjon til legen for sykdomsstadiet, lokaliseringen, og vil gjøre det mulig for deg å velge den mest effektive ordningen med terapeutisk effekt.

Spesifikasjon av behandlingen

Påvisning av kapillærendringer gjør at du kan begynne tidligest mulig behandling, noe som bidrar til å minimere sannsynligheten for komplikasjoner av sykdommen. Siden hyperemi forbundet med venøs insuffisitet har en tendens til å utvikle seg raskt med forverring av pasientens generelle tilstand, bør behandlingen begynne å bli brukt fra diagnosetidspunktet.

Den mest effektive måten å påvirke diagnosen på er å eliminere årsakene til denne tilstanden. Som ytterligere metoder med positiv innflytelse, brukes aktiv bruk av vitaminer og essensielle mikroelementer, noe som positivt påvirker tilstanden til veggene i blodårene og blodårene, og gjenoppretter elastisiteten til dem. Disse vitaminene er gruppe B, som virker på cellene i veggene i karene og hindrer muligheten for brudd på venøs sirkulasjon.

Også lege er tilordnet den komplekse mottak av medikamenter slik som legemidler som øker hjertets kontraktilitet indeks aktivitet, senke blod viskositet, koagulerbarhet og flebotoniki som gir forbedrede atoni ekstremiteter. Legen-phlebologen utpeker et kurs for å ta disse legemidlene, samt full kontroll over løpet av behandlingen.

Skjerming av fartøy brukes til å rense venerens indre overflate og å danne trombi. Når betydelige mekaniske hindringer mot blodstrømmen, kirurgisk inngrep kan tildeles som vil fjerne slike hindringer til normal blodsirkulasjon som pigger på ryggvirvlene, arr og tromber dannet i blodkar og vener.

Tegn på venøs hyperemi

2. Krenkelse av blodsirkulasjonen i nyrene.

Og aktiveringen av systemet "renin-angio-tenzin-ADG"

Ved utslipp av aldosteron

Neuroendokrin mekanisme (osmotisk)

3. Økning i permeabiliteten for plasmaproteiner.

P rotheinuria; oppbyggingen av protein i vevet.

Med senking av det onkotiske blodtrykket.

4. Høyt innhold av proteiner og salter i vev.

Overvurdert hydrofilitet av vev.

5. Forsinkelse av lymfatisk drenering fra transsudasjon.

Dynamisk lymfatisk insuffisiens.

Ødem forårsaket av generelle faktorer

Systemisk ødem finnes i mange deler av kroppen og er et resultat av generelle somatiske sykdommer.

Utvikling av ødem av generell karakter gjøres lettere av følgende faktorer:

1. Hyperfunksjon av renin-angiotensin-aldosteronsystemet og total overskudd av natrium i kroppen (hjertesvikt, inflammatoriske eller iskemiske nyresår).

2. Manglende dannelse av atriell natriuretisk faktor (PNUF).

Som kjent er PUP et kompleks av atriopeptider I, II, III, som er syntetisert av celler i det høyre atrium og dets underliv. PNUF har effekter som er motsatte effekten av aldosteron og antidiuretisk hormon, noe som øker utskillelsen i urinen av vann og natrium.

Brudd på PTCA-produksjonen er notert ved hjertesvikt i forhold til dilatasjon av hjertehulene.

3. Redusert onkotisk trykk av blodplasma på grunn av tap av onkotisk aktive proteiner:

tap av protein i nefrotisk syndrom, en brenne plazmorree, under langvarig oppkast, med en massiv eksudasjon med utvikling av ascites, pleural effusjon, med enteropati øket tap av protein;

brudd på proteinsyntese i leveren i leversvikt;

redusert inntak av proteiner i kroppen under sult, et syndrom med utilstrekkelig absorpsjon i tarmen i sykdommer i mage-tarmkanalen, etc.

4. Økning av hydrostatiske trykk - utvekslings kar i mikrovaskulaturen (stagnasjon i hjertesvikt, med hypervolemi 'brudd av nyre ekskretorisk funksjon, sykdommer i væske- og elektrolyttbalansen av forskjellig genese, etc.).

Pathogenese av nyreødem med nephrose.

H rotting av proteinreabsorpsjon

på grunn av nederlaget på tubulene.

lymfatisk drenering fra transsudasjon.

Dynamisk lymfatisk insuffisiens.

3. Reduksjon av volumet av sirkulerende

blod ved å overføre det til vev og polyuria.

Ved utslipp av aldosteron.

om utskifting av proteiner, mucopolysakkarider.

Økning i permeabilitet av kapillærene.

Pathogenese av ascites i levercirrhose.

Økning av trykk i systemet

2. Reduksjon i inaktivering av aldosteron.

3. Redusert produksjon av albuminer.

4. Dynamisk lymfatisk

5. Økning i permeabilitet

Betydningen av ødem for kroppen.

1. Kompresjon av vev og brudd på blodsirkulasjonen i den.

1. Reduksjon av absorpsjon av giftige stoffer (betennelse, allergi).

2. Edematøst vev blir lettere å bli infisert.

2. Fortynning av toksiner, reduksjon av deres patogene virkning.

3. Med hjertesvikt - dehydrering eller vannforgiftning av celler.

3. Med hjertesvikt - utslipp av hjertet på grunn av væskeretensjon i vevet.

5. Økning av permeabilitet av vaskulære vegger (systemisk virkning av biologisk aktive stoffer, giftige og enzymatiske faktorer for patogenitet av mikroorganismer, giftstoffer av ikke-smittsom opprinnelse, etc.).

6. Ved å øke hydrofilisiteten av vev (i forstyrrelser av elektrolyttbalansen, til avsetning av mukopolysakkarider inn i huden og underhud når myxedema, lidelser vevsperfusjon med blod i venøs stasis tilstander, etc.).

Utseendet på organer og vev med ødem har karakteristiske trekk. Opphopning av ødem væske i den løse subkutane bindevev er først av alt, under øynene, på dorsum av hender, føtter, ankler, og deretter gradvis utvidet til hele kroppen. Huden blir blek, strukket, rynker og bretter glattes. Det oljede fettvevet blir blekgult, skinnende, slimete. Lungene med hevelse er forstørret i størrelse, tung, deigaktig konsistens. Slimhinner blir hovne, gjennomskinnelige, gelatinøse.

Klinisk korresponderer den opprinnelige hevelsen med negativt vævstrykk på symptomet for pittingdannelse når ødemevævet presses. Hvis depresjonen ikke dannes fra presset - trykket i vevet er positivt, noe som tilsvarer et langt borte, "stramt" ødem.

Edematøst innhold fortynner det interstitielle stoffet i forskjellige vev, skiller fra hverandre celler, kollagen, elastiske og retikulære fibre, og splitter dem i tynne fibriller. Celler klemmes av edematøs væske eller hovelse; I deres cytoplasma og kjerne virker vakuoler, nekrobiotiske endringer.

Betydningen av ødem er tvetydig. Den adaptive rollen av ødem er å beskytte kroppen mot utvikling av hypervolemi. Lokalt ødem fortynner vevinnholdet, reduserer konsentrasjonen av toksiner, biologisk aktive stoffer, etc. i den. Lokal inflammatorisk ødem tilveiebringer, blant andre faktorer, barrierefunksjonen av inflammasjonsprosessen, noe som bidrar til å begrense blod og lymfe flyt i ildsted, noe som gir en økning i vev innhold humorale faktorer ikke-spesifikk resistens.

Imidlertid ødem komprimerer fartøy, forstyrre blodsirkulasjonen og lymfe sirkulasjon, noe som gir en gradvis utvikling av dystrofisk atrofiske, nekrotiske endringer i ødematøse vev, så vel som utvikling av multippel sklerose.

Spesielt farlig er hevelsen i organene og vevene lukket i lukkede hulrom (hjerne, lunger, hjerte), da dette kan føre til kompresjon og forstyrrelse av vitale funksjoner. I tillegg kan kompresjonen av ødemet av nerveender være ledsaget av smertesyndrom.

Les Mer Om Fartøyene