Lav blodpropp

Under normale forhold er blodet konstant i flytende tilstand. Hvis et fartøy er skadet, kommer vævspartikler inn i blodet, prosessen med blodkoagulasjon starter. Dette skaper en trombose som tetter opp i det skadede området.

Under visse omstendigheter kan dårlig blodproppering observeres. Dette er fulle av alvorlige blødninger og helseproblemer. Derfor er det viktig å finne ut årsakene til dette fenomenet i tide og handle.

Hva er denne sykdommen

Blod består av mange komponenter: proteiner, blodplater, erytrocytter, fibriner og andre. Hun er ansvarlig for å levere næringsstoffer og oksygen til alle indre organer og vev.

For å forhindre alvorlig blodtap i tilfelle vaskulær skade, blir prosessen med dannelse av trombi tilveiebragt når vevsfaktoren kommer inn i blodbanen. Hvis denne prosessen er ødelagt, indikerer den forekomsten av sykdommen.

Dårlig blodpropp er forbundet med mangel på visse enzymer. Det er en redusert produksjon av blodplater. Denne patologien er farlig for menneskers helse og liv. Hvis vaskulær skade er alvorlig, kan alvorlig blodtap føre til døden til en person.

Avhengig av provoserende faktor kan det være flere svar på spørsmålet om hva sykdommen heter:

 1. Hvis patologien er assosiert med mangel i fibrinogenes blod, kalles koagulasjonsforstyrrelsen fibrinogenese.
 2. Når en arvelig faktor spiller en nøkkelrolle, kalles sykdommen vanligvis hemofili. Dette problemet påvirker hovedsakelig menn.
 3. Sykdommen forårsaket av mangel på blodplater kalles "trombocytopeni".

Disse sykdommene har lignende årsaker til utseende og er preget av de samme symptomene.

Hva er årsaken til sykdommen?

Årsakene til dårlig blodpropp kan varieres. Og hos menn og kvinner, kan sykdommen skyldes ulike faktorer. Likevel er det en rekke generelle forutsetninger:

 1. Leversykdommer
 2. Feil i arbeidet med immunsystemet.
 3. Langsiktig behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 4. Akutt mangel på kalsium i kroppen.
 5. Allergiske reaksjoner, som ledsages av en signifikant utgivelse av histaminer i blodet.
 6. Utvikling av kreft.
 7. Terapi med rusmidler rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer.
 8. Ufordelige miljøforhold, ansettelse i farlig produksjon.
 9. Mangel på vitamin K i kroppen.
 10. Langvarig behandling med sterke antibakterielle stoffer.
 11. Bruk av legemidler som er utformet for å forhindre dannelse av nye kar i kroppen.

Hos kvinner fører behandlingen av åreknuter ofte til et problem. Det utføres ved hjelp av spesialiserte stoffer, for eksempel Troxevasin, Warfarin, Detralex og andre. Disse stoffene kan sterkt fortynne blodet, noe som fører til dannelsen av et brudd.

Hos menn blir arvelig faktor en hyppig årsak til problemet. En slik sykdom, som hemofili, overføres ofte fra generasjon til generasjon nettopp gjennom hannelinjen.

Årsaker til sykdommen hos barn

Brudd på blodpropp kan observeres selv i tidlig alder. De vanligste årsakene hos barn er:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Medfødt hemofili, som var arvet av barnet.
 3. Mangel på vitamin K i kroppen.
 4. Autoimmune sykdommer.
 5. Blodtransfusjon ble utført.

Dårlig blodpropp i et barn kan være ekstremt farlig for helsen og til og med livet. Derfor er det nødvendig å diagnostisere det så tidlig som mulig og starte behandlingen.

Årsaker og fare for blødningsforstyrrelser i svangerskapet

Under babyens svangerskap gjennomgår en kvinnes kropp enorme endringer, så han må tilpasse seg nye forhold. Endringer forekommer i mange systemer. Dette fører ofte til funksjonsfeil, inkludert i sirkulasjonssystemet. Blant hovedårsakene til dårlig blodpropp under graviditeten er:

 1. For tidlig avløsning av morkaken.
 2. Emboli med fostervann.
 3. Omorganisering av immunforsvaret forårsaket av graviditet.

Brudd på blodpropp i gravide kan føre til negative konsekvenser for helse og til og med liv. Det er stor sannsynlighet for blødning etter fødsel, tidlig fødsel eller abort. Derfor utpeker spesialister nødvendigvis en rekke hensiktsmessige analyser for påvisning av patologi.

En gravid kvinne må ta godt vare på helsen. Et komplett nektelse fra røyking og drikking til og med små doser alkoholholdige drikker er obligatorisk. Det er nødvendig å skape et drikkeregime riktig, fordi overflødig væske i kroppen kan utløse blodfortynning.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Tilstedeværelsen av sykdommen er indikert ved karakteristiske symptomer. De inkluderer:

 1. Lang og alvorlig blødning selv med liten skade på blodårene.
 2. Utseende på kroppen av blåmerker av ukjent opprinnelse.
 3. Hyppig blødning fra nesen.
 4. For rikelig menses.
 5. Blødende tannkjøtt mens du børster tenner eller spiser fast mat.
 6. Blødninger i tarmen, som oppdages ved blanding av blod i avføringen.

Disse tegnene bør være en unnskyldning for å umiddelbart konsultere lege. Spesialisten vil utføre den riktige diagnosen, og finne ut den nøyaktige årsaken til symptomatologienes utseende.

Hva kan føre til mangel på riktig behandling?

Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Spesialister gir flere svar på spørsmålet om hvor farlig forstyrrelsen av blodproppene er:

 1. Blødninger i hjernen.
 2. Sterk smerte og blødning i leddene.
 3. Utseendet på blødning i ulike områder av mage-tarmkanalen.

Ved alvorlige åpne sår vil det være vanskelig nok å stoppe blødning. Overdreven blodtap vil føre til forstyrrelse i arbeidet i alle indre organer. Hvis en person ikke mottar hjelp til tid og ikke mottar blodtransfusjon, vil han dø.

Metoder for terapi

Etter at du har funnet ut årsakene til sykdom, er det nødvendig å bli definert med hva du skal gjøre videre. Behandling for dårlig blodpropp blir vanskelig og tidkrevende. Bare hvis alle doktorsforskriftene blir observert, vil det være mulig å oppnå et godt resultat.

Den viktigste metoden for terapi er bruk av passende medisiner. De inkluderer:

 1. K-vitamin for injeksjon.
 2. Midler som hemmer ødeleggelsen av fibrin i blodet. Disse inkluderer aminokapronsyre og noen andre.
 3. Medisiner utviklet for å forbedre blodkoagulerbarhet (koagulanter). De kan være direkte eller indirekte handling.
 4. Preparater som gjenoppretter normal produksjon av blodplater. Hyppigst brukt oprevekin og hydroxyurea.

En god effekt er gitt ved transfusjon til pasienten av blod fra blodgiverens blod. Den inneholder naturlige koagulasjonsfaktorer.

Spesifikke legemidler og doser velges av legen individuelt for hver pasient. Det er nødvendig å følge bruksanvisningen nøye, da en overdose av slike stoffer kan føre til negative konsekvenser.

Sammen med medisinerende terapi, anbefaler eksperter å følge en bestemt diett. Et godt resultat er gitt ved behandling med folkemidlene.

De beste folkemetoder

Etter at du har funnet ut hvorfor sykdommen har skjedd, må du umiddelbart begynne behandling. Samtidig med å ta medisiner, kan du bruke folkelige oppskrifter basert på medisinske planter. Blant de mest effektive av dem er:

 1. Dekoksjon av dioecious nettle. Takket være vitamin K og C som er inneholdt i den, kan den øke blodkoagulabiliteten og hemoglobinnivået, samt redusere sukkerkonsentrasjonen. For å forberede legemidlet, ta en spiseskje av det tørkede råmaterialet eller fem blader av fersk ung nettle. Hell dem et glass kokende vann og la det ta minst en halv time. Kokt infusjon drikker et kvart glass før hvert måltid.
 2. En avkok, tilberedt på basis av valnøttskall, har en god effekt. For forberedelsen er det nødvendig å klargjøre skallet slik at alle partisjonene som dekker kjernen, forblir i den. En spiseskje med hakket skall fylles med en halv liter kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres produktet og tas opp til 20 ml tre ganger om dagen.
 3. Arnica har egenskapen til å forbedre blodkoagulasjon. Basert på det er infusjonen utarbeidet. For å gjøre dette blir to spiseskjeer av tørket råstoff dampet med 200 ml kokende vann. Etter 40 minutter kan du filtrere sammensetningen. Ta denne medisinen på en spiseskje tre ganger om dagen.
 4. Et effektivt stoff vil være et medikament basert på gress. I et glass kokende vann, suge 15 gram tørt urt og insistere i ca 15 minutter. Ta det filtrerte produktet bør være på spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

I noen tilfeller kan bruk av slike legemidler føre til utseende av allergiske reaksjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

Den rette dietten

Et viktig aspekt ved terapi er riktig ernæring. Det er nødvendig å introdusere i dietten så mange produkter som mulig, noe som forbedrer blodkoagulasjonen og gunstig påvirker sammensetningen. De inkluderer:

 1. Grønne kulturer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til salat og spinat. De inneholder en stor mengde vitamin K.
 2. Pass på å spise fet fisk, for eksempel ørret eller laks. Skriv inn torskelever i dietten.
 3. Menyen skal inneholde så mange grønnsaker som mulig. Nyttig er kål, gulrøtter, mais, agurker, tomater og selleri.
 4. Det er flere frukter: epler, bananer, granatepler, pærer. Å drikke juice.
 5. Røde bær, for eksempel bringebær, currants og jordbær vil også være til nytte.
 6. Valnøtter.
 7. Legumes: bønner, linser, erter.
 8. Hvitt brød.
 9. Bokhvete grøt.
 10. Animalfett: krem, smør. Når du velger kjøtt, er det bedre å gi preferanse til lam eller svinekjøtt. Svinelever er også nyttig.

Prøv å helt utelukke følgende produkter fra dietten:

 1. Alkoholholdige drikker.
 2. Sterk svart te og kaffe.
 3. Pølseprodukter.
 4. Fete og begavede retter.
 5. Majones.
 6. Godterier.
 7. Halvfabrikata.

Kostholdet skal balanseres. Du trenger mye mat rik på vitaminer og mineraler. Dette er den eneste måten å raskt gjenopprette helsen på.

Nå vet du hva som kalles en blødningsforstyrrelse, hvorfor det skjer og hvordan man skal takle det. Derfor, ved de første alarmerende symptomene, konsultere en lege og ta en medisinsk undersøkelse.

Hvorfor er dårlig blodpropp, og hvordan kan du forbedre den?

innhold

Dårlig koagulerbarhet av blod er en konsekvens av utviklingen av indre sykdommer. Hvis ubehandlet, kan det føre til alvorlige komplikasjoner. Hvorfor? Fordi det avhenger av denne prosessen, hvor raskt stopper blødningen. Hvis kroppen er i orden, stopper blodet ganske raskt. Vanligvis tar det noen minutter. Krenkelse av blodpropp kan føre til stort blodtap, blødning i hule indre organer eller under huden. Hvorfor er det brudd (og blodpropp - spesielt)? Hva å gjøre i denne situasjonen?

Generell informasjon

Årsakene til dårlig blodpropp ligger i mangel på spesielle forhold. De er stoffer uten som denne prosessen ikke ville være mulig. Oftest er disse proteiner.

Problemer med koagulasjon av blod og dets kvalitet er svært ofte forbundet med visse sykdommer. Deres hovedtegn er et lavt nivå eller et komplett fravær av koagulasjonsfaktorer. I de fleste tilfeller er disse sykdommene arvelige.

Noen ganger kan blodproppssykdommer og årsaker oppkjøpes i løpet av livet.

Den generelle listen over faktorer ser slik ut:

 • Hemofili. Reduksjon av blodpropp er hovedsymptomet for denne sykdommen.
 • Von Willebrands sykdom. Dette er en tilstand som det totale eller delvise fraværet av proteinfaktoren er karakteristisk for (koagulasjon avhenger av det). Uten dette stoffet kan blodet ikke bare koagulere.
 • Mangel i kroppen av vitamin K.
 • Karsinom i leveren. Denne ondartede neoplasmen, som fører til gradvis ødeleggelse av alle celler i dette organet.
 • Metastaser i leveren.
 • Smittsomme sykdommer i leveren eller de som fører til dannelse av arr. Slike tilstander inkluderer hepatitt, cirrhosis, etc.
 • Langsiktig behandling med sterke antibiotika eller legemidler som bidrar til å bekjempe blodpropper.
 • Mangel på kalsium. Dette elementet spiller en viktig rolle i dannelsen av trombus. Hvis det skal si generelt, provoserer det sitt utseende, deltar i transformasjonen av protrombin i trombin og fibrinogen i fibrin.
 • Noen former for anemi, for eksempel de som et stort antall erytrocytter ødelegges samtidig. Benmargen mottar et signal om denne lidelsen, som et resultat av hvilken det begynner å intensivt øke dannelsen av røde blodlegemer. Samtidig må han redusere antall blodplater.
 • Leukemi. Med denne sykdommen oppstår prosessen med dannelse av absolutt alle blodceller (og blodplater).
 • Lav blodpropp skyldes vaskulære skader. Kroppen kan miste mye blod og har ikke tid til å fylle underskuddet. Som en konsekvens vil antallet blodplater som deltar i dannelsen av trombosen, reduseres.
 • Overdose eller for lang behandling med legemidler som gjør blod mer væske.

Separat er det nødvendig å si om koagulerbarheten av blod under graviditet. På denne tiden gjennomgår kvinner hormonelle endringer i bakgrunnen. De påvirker immunforsvaret, hvor blodets evne til å koagulere direkte avhenger. Feil i denne prosessen er en vanlig årsak til plasentabrudd, blødning etter fødsel, abort og fødsel før planen.

Diagnose og symptomer

For å finne ut, dårlig eller god koagulerbarhet av blod, er det mulig, hvis du donerer blod til biokjemisk analyse. Det kalles et koagulogram.

Symptomer på dårlig blodpropp kan diagnostiseres med andre metoder:

 • evaluering av blodplaters evne til å limes sammen
 • analyse av varigheten av blødning.

Søker en lege er nødvendig etter at symptomer på lavt koagulering av blodet har oppstått:

 1. På huden vises små eller omvendt store blåmerker. De er vanligvis forårsaket av indre blødninger.
 2. Blødning fra nesen.
 3. Hyppig blødning i slimhinner i munn- og nesehulen, samt tarmene. I sistnevnte tilfelle kan blodet oppstå i avføringen.
 4. Blødninger i hjernen.
 5. Når skader, for eksempel kutt, stopper blodet lengre enn vanlig.
 6. Blødninger i muskler, ledd og til og med indre organer begynte å forekomme. Denne tilstanden er manifestert i blåmerker, som fremstår selv med et lite trykk på huden.

Hvis du merker noen av symptomene ovenfor, bør du umiddelbart kontakte lege. Å ignorere slike brudd kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert felles smerte, blødning i organene i mage-tarmkanalen og hjernen.

Hvordan bli behandlet

Hvordan kan blodproppene forbedres? Den komplekse behandlingen vil bidra til å svare på dette spørsmålet.

Den består av flere elementer:

 • ernæring;
 • tar medisiner
 • bruk av tradisjonell medisin.

Balansert næring bidrar til å behandle ikke bare dårlig blodpropp, men også problemer forbundet med mangel i kroppen av vitaminer og andre næringsstoffer.

For å forbedre tilstanden kom så snart som mulig, bør daglig diett adlyde flere regler:

 1. I løpet av dagen skal du drikke minst 2 liter rent vann. Det kan ikke erstattes med juice, te, kaffe og andre drikker. Det eneste unntaket er usøtet grønn te.
 2. Det er viktig at menyen inneholder produkter som inneholder vitamin K. Dette er salat, kål, gulrøtter, brokkoli, epler, pærer, etc.
 3. Det ville være fint å helt utelukke eller begrense bruken av svart te, kaffe og alle andre drikker som inneholder koffein. De kan erstattes med grønn te.
 4. Forbedre eller fremme blodpropp hjelp bokhvete, mango, banan, reddik, rips, morbær, greener, valnøtter, bønner, rød pepper.
 5. Det er verdt å huske at det er en liste over produkter som har en nedadgående effekt. Denne hvitløk, løk, frø, rødvin, sjokolade, tomatjuice, kirsebær, ingefær, etc.

Øk effekten av riktig ernæring vil bruke tradisjonell medisin.

Her er noen oppskrifter:

 1. Nut buljong. For å forberede dette legemidlet trenger du 1 glass valnøttskall og 500 ml varmt vann. Ingredienser blandes og brennes. Varm i 20 minutter. I dette tilfellet bør buljongen ikke koke. Etter at du har satt den til side og la den avkjøles. Drikk 1 ss. l. 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er ca. 3 uker.
 2. Nettleinfusjonen, som forbedrer blodkoagulasjonen, fremstilles fra 2 ts. knuste tørre blader og 1 kopp kun kokt vann. Alt dette er blandet i en dyp beholder og dekket med et lokk. Insistere for omtrent en time. Ta medisinen før måltider (30 minutter) tre ganger i løpet av dagen.
 3. En annen buljong som øker koagulabiliteten, kan du forberede deg fra en yarrow. Det tar 1 ss. l. urter og 250 ml kokende vann. Kjøttbørsen skal kokes i et vannbad i en kvart time. Drikk 100 ml tre ganger daglig etter måltider.

Det er verdt å huske at ingen av disse stoffene ikke kan brukes dersom koagulasjonsfaktoren er forhøyet.

I tillegg til folkemessige rettsmidler og riktig ernæring, reduserer den samme blodkoagulabiliteten eliminerer medisiner. Disse kan være stoffer som erstatter vitamin K.

Vanligvis produseres de i tabletter og tas ikke mer enn 3 dager. Direkte med blødning, kan du bruke spesielle hemostatiske pulvere.

Det er viktig at behandlingen er under oppsyn av en lege. Ethvert brukt middel har kontraindikasjoner og bivirkninger, så du må være forsiktig.

Hvordan øke blodproppene under graviditeten? Ved hjelp av ernæringskorreksjon, avvisning av dårlige vaner (hvis noen) og muligens tar medisiner. Alt dette bør også diskuteres med behandlende lege.

Hva er dårlig blodpropp? Dette er en tilstand hvor kroppen senker nivået av blodplater og koagulasjonsfaktorer.

Dårlig koagulasjon av blod - hva er det?

En av de viktigste egenskapene til blodet som naturen har gitt oss i utviklingsprosessen, er dens koagulabilitet eller hemostase. Hvis det ikke var et slikt godt etablert system i menneskekroppen, kan det være dødelig for ham å kutte eller slå. Før vi forteller hva som er dårlig koagulasjon, la oss prøve å forklare hvordan denne mekanismen fungerer. Ved den minste skade kommer blodkroppene inn i slaget - blodplater som tetter den skadede beholderen og beskytter den mot ytre påvirkninger, mens det koagulerte blod utfører helingsprosessen.

Redusert koagulabilitet

Dårlig blodpropp er en ganske vanlig lidelse. Hvis den normale koaguleringstiden er 8 minutter, er en 9-minutters koagulasjon allerede indikativ på forekomsten av denne farlige sykdommen. Årsakene kan være som følger:

- et brudd på immunforsvaret;

- økt produksjon av antikoagulantia (antikoagulasjon - det motsatte av koagulasjonsprosessen);

- forstyrrelser i syntese av fibrinogen, protrombin og andre blodfaktorer;

- smittsomme sykdommer, leversykdom.

Eksperter bemerker at brudd i blodsammensetningen kan forekomme hos kvinner etter første graviditet. Vanlige årsaker kan også være: dårlig arvelighet, hyppige nerveforstyrrelser, diabetes, fedme, dårlig og feil ernæring (mangel på vitamin K) og stress. Hvis en person har en neseblod fra tid til annen, lider han av blødende tannkjøtt, blåmerker går ikke bort i lang tid, og kuttene heler ikke, årsakene til dette er dårlig blodkoagulasjon. Med disse symptomene, bør du umiddelbart kontakte en spesialist. Men dette er neppe det verste. Alvorlig forstyrrelse av blodproppene observeres med en slik arvelig sykdom som hemofili. Dette fører til en økning i tiden for blødning, noe som resulterer i et stort blodtap, problemer med leddene og med hele organismen.

Høy blodkoagulasjon

Kan føre til blokkering av blodårer, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hva er årsaken til tett blod? Årsakene til problemer med sirkulasjonssystemet er ofte like. Slike sykdommer er mulig på grunn av utilstrekkelig inntak av væske eller omvendt drikker for lite vann, mangel på vitamin C, sink, dårlig økologi og også fra overflødig av sukker, salt, kjøtt og røkt produkter i kosten. Et slikt brudd på blodpropp har negativ effekt på neglens tilstand (sprøtt), hår (tap). Disse menneskene har kronisk tretthet, hukommelsessvikt, depresjon.

behandling

Folk som har dårlig blodpropp kan ty til folkemedisin. Dette og forskjellige kjøttpudder for rensing, mat etter blodgruppe og så videre. Men ikke alltid "bestemors" metoder gir det ønskede resultatet, ofte kan situasjonen forverres, særlig med en så alvorlig sykdom. Det er bedre å gå gjennom undersøkelsen med en lege, ta de nødvendige tester og starte behandlingen. Dårlig blodpropp er et problem som i de fleste tilfeller kan løses. Det viktigste er ikke å nøle med dette spørsmålet og ta vare på helsen din.

Hva skal jeg gjøre med dårlig blodpropp?

I normal tilstand sammenfaller viskositeten til blodet med samme indeks for vann, siden det er i flytende tilstand at det kan gi vevet med proteiner, oksygen og næringsstoffer.

Når et vævstromboplastin kommer inn i blodet, utløses en kompleks koagulasjonsmekanisme. Brudd på blodpropp fører til livstruende forhold. Hvorfor oppstår slike problemer og hva å gjøre i denne situasjonen?

Kjernen i sykdommen

Dårlig blodkoagulasjon er en patologisk tilstand for hvilken enzymatisk mangel er karakteristisk. I dette tilfellet brytes reagensegenskapene til fibrin og proteolytiske komponenter.

Navnet på denne sykdommen er avhengig av dets etiologi. Hvis hovedfaktoren er en utilstrekkelig syntese av blodplater, kalles et brudd på blodproppene trombocytopeni. Hvis alvorlig blødning er et resultat av mangel på fibrinogen, kalles denne sykdommen fibrinopeni.

Det er også et annet problem - hemofili. Det er en arvelig patologi som overføres fra mor til mannlige barn. Hos kvinner er denne sykdommen ekstremt sjelden.

Årsaker til patologi

Dårlig blodpropp forekommer når det er problemer med stoffer som deltar i denne prosessen. De fleste av dem er proteiner, derfor er ofte blodproppssykdommer en konsekvens av defekter i proteiner i blodplasmaet.

I noen patologier er de helt fraværende eller inneholdt i en liten mengde. Disse sykdommene ser som regel ut fra foreldrene.

I slike tilfeller kan slike brudd skyldes ikke bare arvelige patologier. Hovedårsakene er følgende:

 1. Genetiske sykdommer. For eksempel kan et nyfødt barn bli diagnostisert med hemofili eller von Willebrands sykdom.
 2. Mangel på vitamin K.
 3. Karsinom i leveren. Også lignende problemer kan være en konsekvens av kreftlesjoner av andre organer.
 4. Andre leversykdommer. Hyppigst forekommer blodproppsforstyrrelser med smittsom hepatitt eller dannelse av arr, som vanligvis oppstår med skrumplever.
 5. Langvarig bruk av sterke antibiotika. Også lignende problemer kan være en konsekvens av bruk av antikoagulantia - legemidler for å eliminere trombose.
 6. Mottak av inhibitorer av angiogenese. De kreves for å hemme og forhindre utseendet av nye kar i kroppen.
 7. trombocytopeni. I denne tilstanden er antallet blodplater i blodet betydelig redusert.
 8. anemi. Med denne patologien faller hemoglobininnholdet under normen.

Symptomer på dårlig koagulasjon

Legene nøyaktig identifiserte tegnene som indikerer utseendet på problemer med blodkoagulerbarhet. De viktigste symptomene er følgende:

 • urimelig blødning av eventuelle skader, inkludert mindre skader
 • raskt nye blåmerker og blåmerker på kroppen, som noen ganger ledsages av blødning fra nesen;
 • problemer med å stoppe blod;
 • blødende tannkjøtt.

De åpenbare symptomene på dårlig koagulasjon inkluderer også utseendet av små blåmerker i mindre blåmerker. Hvis slike problemer alltid oppstår, er årsakene sannsynligvis liggende i Willebrands sykdom.

diagnostikk

For å finne årsakene til sykdommen og velge effektiv behandling, må du gjennomføre en rekke studier:

 1. Fullstendig blodtelling. Takket være dette er det mulig å kontrollere blodtap og vurdere antall røde og hvite celler.
 2. Analyse av blodplateaggregering. Denne studien bidrar til å evaluere blodplasternes evne til å feste seg til hverandre.
 3. Vurdering av varighet av blødning. Takket være dette er det mulig å fastslå hvor raskt blodkarene tetter etter en punktering.

Metoder for behandling

For å behandle denne tilstanden var effektiv, må du avgjøre årsakene til sykdommen. Det er svært viktig å identifisere og behandle de viktigste bruddene i tide - leverpatologi eller onkologiske lesjoner. Ytterligere behandlingsmetoder inkluderer:

 • injeksjon bruk av vitamin K;
 • forberedelser for å forbedre koagulasjon;
 • transfusjon av frosset blodplasma;
 • andre stoffer - de inkluderer hydroxyurea og opportunlein, som bidrar til å eliminere problemer med blodplater.

I tillegg til medisinering, vil økt hastighet på blodproppene hjelpe til med behandling av folkemidlene. Først av alt bør dietten omfatte matvarer med høyt innhold av kalsium, folsyre, vikasol, aminosyrer.

De inkluderer meieriprodukter - ost, cottage cheese, kefir. Også eliminere symptomene på patologi vil hjelpe fisk og kjøtt. Ikke mindre viktig er de grønne grønnsakene - grønn løk, spinat, hvitkål.

Behandling av folkemidlene kan utføres på grunnlag av en fjellklatrer av en fugl. Ikke mindre effektivt er nettle, noe som gjør ulike tinkturer og avkok. Denne planten inneholder mange vitaminer C og K. I tillegg bidrar det til å redusere sukkerinnholdet og øke mengden hemoglobin i blodet.

Også, behandling med folkemessige rettsmidler utføres med hjelp av en yarrow. Det bidrar til å utvide og rense fartøyene, og produserer også en anti-inflammatorisk effekt. I tillegg kan dårlig koagulerbarhet av blodet behandles med en avkok som er fremstilt fra sedernøtteren.

Mulige komplikasjoner

Behandlingen bør startes så snart som mulig - bare i dette tilfellet vil det være mulig å oppnå gode resultater. Hvis dette ikke er gjort, komplikasjoner som:

 • bløder i hjernen;
 • blødninger i fordøyelseskanalen;
 • blødning og smerte i leddene.

Dårlig blodstivhet er et ganske farlig brudd, som kan forårsake farlige helsekonsekvenser. Derfor er det så viktig å finne årsakene og finne en effektiv behandling i tide. De første symptomene på patologi bør være grunnen til å kontakte en lege.

Dårlig blodkoagulasjon: årsaker, symptomer, behandling

Problemet, der blodet er dårlig forstyrret, kalles en koagulasjonsforstyrrelse. Det er forårsaket av det faktum at det ikke er normal okklusjon av blodkar når de er skadet.

Når alt er bra, da blødningen på sårstedet blodet begynner å tykne, som hindrer de fleste av sine tap. Men noen ganger virker denne komplekse mekanismen ikke, og dette fører til sterk eller langvarig blødning.

Når blodet ikke brettes godt, fører dette ikke alltid til et eksternt tap av det. Det kan også manifestere seg som blødninger under huden eller i hjernen.

Årsaker til dårlig blodpropp

Blod foldes ikke godt når det er problemer med blodproppsfaktorer - stoffene i det som gir denne prosessen. De fleste av disse stoffene er forskjellige proteiner. Derfor er mange årsaker knyttet til defekter av proteinet i plasmaet (væskekomponenten i blodet). Disse proteinene er direkte ansvarlige for hvordan blodet koagulerer, ansvarlig for blokkering av skadede kar. I enkelte sykdommer kan de være helt fraværende eller inneholde for lite mengde. De fleste av disse sykdommene er arvelige (overføres fra foreldre til barn gjennom gener).

Imidlertid kan dårlig blodpropp skyldes ikke bare genetiske abnormiteter. Her er en liste over alle hovedårsakene:

 • Arvelige lidelser. Disse inkluderer først og fremst hemofili og Willebrands sykdom. Hemofili er en sykdom ledsaget av dårlig blodkoagulasjon. Von Willebrands sykdom - en forstyrrelse der utilstrekkelig eller ingen tittelen (von Willebrand) faktor i blodet, noe som fører til brudd på koagulering;
 • K-vitamin mangel;
 • Karsinom i leveren selv eller ødeleggelsen av cellene ved kreft fra andre organer;
 • Andre leverskader og sykdommer, oftest smittsomme (hepatitt) og forårsaker arr (cirrhosis);
 • Langvarig bruk av kraftige antibiotika eller antikoagulantiske stoffer (legemidler som er rettet mot å bekjempe dannelsen av blodpropper);
 • Bruk av legemidler som kalles angiogenesehemmere, som i noen tilfeller er nødvendig for å bremse og forhindre vekst og utvikling av nye blodkar i kroppen;
 • Trombocytopeni er en tilstand hvor nivået av blodplater faller under den etablerte normen;
 • Anemi er en tilstand hvor nivået av hemoglobin eller røde blodlegemer faller under den etablerte frekvensen;
 • Noen andre lidelser som ikke er forårsaket av onkologiske sykdommer.

De vanligste årsakene til problemer med blodkoagulasjon:

Som følge av det ovennevnte kan årsakene til dårlig blodproppdeling deles i arvet (overført genetikk) og ervervet. Noen av dem forårsaker blødning spontant, mens andre forårsaker blodtap etter vaskulær skade-traumer.

 • De vanligste arvelige blodproppene er:
  hemofili A og B, forårsaket av mangel eller mangel på visse proteiner som utfører funksjonen av blodkoagulasjon, som er en del av en gruppe faktorer. Denne lidelsen forårsaker alvorlig eller uvanlig blødning.
 • mangler i koagulasjonsfaktorer II, V, VII, X, XII - forårsaker koagulasjonsproblemer eller unormal blødning.
 • von Willebrands sykdom - den mest vanlige arvelige blødningsforstyrrelse forårsaket av en mangel av von Willebrand-faktor (en av plasmaproteiner) som bidrar til blodplater for å holde sammen og klebes til karveggen.

Noen sykdommer og medisinske forhold kan også forårsake mangel på en eller flere koagulasjonsfaktorer.
Den vanligste årsaken til ervervet koagulasjonsforstyrrelser forstyrrelser i det avsluttende trinn eller lever mangel på vitamin K. Ifølge American Association of Clinical Chemistry (AACC), er dette fordi de fleste av blodkoaguleringsfaktorer dannes i leveren og enkelte koagulasjonsfaktorer er avhengig av vitamin K.

Symptomer på dårlig blodpropp

Hovedtegnet på en koagulasjonsforstyrrelse er en blødning som varer lenge eller for mye. Blødning er som regel tyngre enn vanlig, og uten åpenbare grunner til dette.
Andre symptomer inkluderer:

 • uforklarlige blåmerker;
 • tung menstrual blødning
 • hyppig neseblødning;
 • for langt et stopp på blødning fra ubetydelige sår.

Hva å gjøre hvis blodet ikke brettes riktig

I nærvær av de ovennevnte symptomene, bør du alltid konsultere en lege og få en kontroll. På blødningstidspunktet skal den første medisinske behandlingen gis i henhold til generelle anbefalinger, basert på sted og type skade. Ring om nødvendig en ambulanse.

diagnostikk

For diagnostisering av koagulering undersøker legen først pasientens medisinske historie. For å gjøre dette vil han stille spørsmål om tilstedeværelsen av helseproblemer og medisiner. Det er nødvendig å svare på en slik liste med spørsmål:

 • Hva er de medfølgende symptomene?
 • Hvor ofte oppstår blødning?
 • Hvor lenge varer blødningen sist?
 • Hva gjorde du før blødningen startet (for eksempel noe vondt, tok medisiner)?

hoved~~POS=TRUNC analyser for sjekker clotting blod:

 • En komplett blodprøve for å kontrollere blodtap ved analyse, samt antall røde og hvite blodceller.
 • En analyse av blodplateaggregering, som viser hvor mye blodplater kan knytte til hverandre.
 • Mål blødningstiden for å se hvor raskt blodkarene tetter etter en fingerpekking.

Alternativer for behandling av dårlig blodpropp

Behandling av blødningsforstyrrelser kommer fra årsakene til at det er forårsaket. Om mulig blir sykdommer behandlet umiddelbart som forårsaket uorden, som for eksempel kreft eller leversykdom. Ytterligere behandlinger inkluderer:

 • Mottak av vitamin K i form av injeksjoner;
 • Narkotika rettet mot å forbedre koagulasjonsfunksjonen;
 • Transfusjon av frosset blodplasma eller blodplater av blodgivere;
 • Andre rusmidler, inkludert hydroksyurea (Droxia, Hydrea) og oprevequin (Neumega) for behandling av forstyrrelser assosiert med blodplater.

Behandling av konsekvenser forårsaket av blodtap

Iron narkotika

I nærvær av signifikant blodtap kan legen foreskrive medisiner som inneholder jern for å fylle opp mengden i kroppen. Et lavt nivå av jern kan føre til jernmangel anemi, som er ledsaget av en følelse av svakhet, kortpustethet og svimmelhet. Et av de vanligste og tilgjengelige stoffene i dette tilfellet er "hematogen". I tillegg til behandling med jernholdige legemidler kan blodtransfusjon være nødvendig.

overføring blod

Under denne prosedyren, som det er kjent for de fleste, kompenseres blodtap av donorblod. Donorblod må samsvare med blodtype for å forhindre komplikasjoner. Denne prosedyren utføres kun på sykehuset.

Komplikasjoner av koagulasjonsforstyrrelse

De beste resultatene i behandlingen vil oppnås hvis behandlingen påbegynnes så tidlig som mulig. Komplikasjoner kan oppstå hvis du starter det for sent eller etter en kraftig blødning.

Vanlige komplikasjoner av blødningsforstyrrelser:

 • blødning i hjernen;
 • blødning i mage-tarmkanalen;
 • blødning og ledsmerter.

Hvorfor det er en dårlig koagulerbarhet av blod, og hva du skal gjøre

Blod - den viktigste delen av menneskekroppen, fordi den inneholder stoffer som er viktige for alle organer og vev uten unntak. Avvik fra normen av tilstanden eller sammensetningen av blodet forårsaker forstyrrelse av mange funksjoner og fører til sykdommer. Hva er farlig, er dårlig blodkoagulabilitet, hva er navnet på sykdommen forbundet med det, og hva som kan gjøres for å normalisere tilstanden? Spørsmål som er bedre å vite svar på forhånd for ikke å gå seg vill i en krisesituasjon.

Dårlig blodpropp blir kalt en sykdom

Dårlig blodpropp, samt dens fortykkelse er ikke en sykdom, det er en manifestasjon av sykdommer og tilstander som bestemmer en reduksjon i blodkoncentrasjonen av koagulasjonsfaktorer. Sykdommer er ofte arvelige.

 1. Hemofili. Genetisk bestemt sykdom. Det er to typer - når det ikke er noe protein i blodet som er ansvarlig for blodkarakterisering eller når det er mangel på Kristmas plasma.
 2. Von Willebrands sykdom. Arvelig i de fleste tilfeller, en mangel i blodet hos pasienter med en bestemt faktor av von Willebrand. Som et resultat er det ingen dannelse av blodpropp, da blodplater ikke holder seg til veggene til den skadede beholderen, oppstår ikke aggregering av blodplater. Reduksjon i blodet av von Willebrand-faktor forekommer også som følge av flere blodtransfusjoner, med aortastenosose, reumatoid artritt.

Dette er to sykdommer, hvor hoved manifestasjonen er økt blødning. Du kan også legge merke til betingelsene forbundet med antall blodceller som deltar i dannelsen av blodpropp - en trombose på stedet for skade på karet eller fibrinfilamenter som fikser det:

Årsaker til dårlig blodpropp

Reduksjon i koagulasjonskapasiteten til blod oppstår ved slike faktorer:

 • leversykdommer, som er ansvarlig for utviklingen av de fleste koagulasjonsfaktorer:
  • onkologisk - karsinom, metastase i leveren,
  • infeksiøs - hepatitt,
  • reduserer mengden av fungerende levervev - skrumplever;
 • forgiftning, langvarig bruk av antibiotika, antikoagulantia;
 • kalsiummangel involvert i dannelsen av en trombus, er dets deltakelse nødvendig for å danne trombin og fibrin;
 • mangel på vitamin K - dannelsen av mange koagulasjonsfaktorer oppstår med den obligatoriske forekomsten av vitamin K.
 • noen former for anemi, rikelig blodtap - tap av et stort antall røde blodlegemer stimulerer benmarget til økt produksjon, til skade for dannelsen av blodplater; med rask blodtap har kroppen ikke tid til å fylle antall blodplater;
 • leukemi - det er et brudd på trombocytdannelse.

Symptomer på lavt blodpropp

Hoved manifestasjonen er økt blødning og manglende evne til å stoppe blodet ved vanlige metoder.

Også pasienter opplever hyppig spontan blødning, fra de minste blåmerker, store blåmerker og blåmerker, svakhet og svimmelhet observeres.

Dårlig blodpropp: hva skal jeg gjøre

Hvis symptomer på lavt blodkoagulerbarhet ses, bør du besøke en hematolog og gjennomgå en grundig undersøkelse for å fastslå årsaken til patologien.

Den viktigste metoden som lar deg overvåke blodtilstanden - biokjemisk analyse - koagulogram. Alle medisinske tiltak utføres med jevne mellomrom testing.

Behandling av overdreven blodtynning bør utføres nødvendigvis under tilsyn av en lege, for ikke å overføre patologien til motsatt tilstand og ikke da kjempe med økt trombose.

Fra medisiner bruker vanligvis:

 • K-vitamin i form av injeksjoner;
 • aminokapronsyre og andre midler som hemmer oppløsningen av fibrin;
 • koagulanter av direkte og indirekte virkning;
 • legemidler som stimulerer produksjon av blodplater - oprelvekin, hydroxyurea.

En god effekt er en transfusjon av blodplasma som inneholder koagulasjonsfaktorer.

Ved behandling av lavt blod koagulerbarhet er næring av stor betydning. anbefales

 • økt innhold i kostholdet av matvarer som inneholder vitamin K: berik dietten med bokhvete, bananer, mango, reddik, mulberry, rød pepper, belgfrukter, valnøtter;
 • begrensning eller utelukkelse av drikkevarer med koffein;
 • nettle, yarrow, avkok av valnøtt skall - folkemedisiner effektive med blødning.

Dårlig blodpropp under graviditet

Under graviditeten opplever en kvinnes kropp betydelige belastninger, så det kan være forhold som bidrar til å redusere blodkoagulasjon. Ofte skjer dette i tilfelle av

 • en overbelastning av immunsystemet;
 • virussykdommer;
 • bruk av medisiner, tillatte antibiotika;
 • beriberi;
 • økt innhold av vitamin C i mat.

Redusert blodpropp kan forårsake alvorlige komplikasjoner - postpartum blødning, tidlig opphør av graviditet.

For å forhindre utvikling av patologi,

 • helt gi opp røyking (og passiv også);
 • å fullt ut spise, for å fylle mangelen på vitaminer;
 • å etablere en drikkegruppe uten å bruke overflødig væske.

Tilstedeværelsen av dårlig blodkoagulasjon er en anledning til å være oppmerksom på kroppens velvære, å utføre de nødvendige tiltak for sanitet, å innføre restriksjoner i vanlig livsstil. Da vil denne sykdommen være under pålitelig kontroll og kan ikke forårsake mye skade.

Redusert blodpropp: Årsaker til lav folding, sykdom, behandling

Dårlig koagulasjon av blod... Dette uttrykket brukes, noe som betyr en reduksjon i blodets evne til å danne en tett blodpropp som dekker den skadede veggen av blodkaret. Lav koagulasjon av blod skyldes mangel på visse faktorer av hemokoaguleringssystemet eller deres funksjonelle inkonsekvens.

Redusert blodkoagulabilitet kan mest negativt påvirke helsen og livet til en person, selv med den minste skade på fartøyet, hvis kaliberet er tilstrekkelig stort. Situasjonen er bedre når kapslarene og karene i mikrovaskulaturen er skadet, i så fall kan situasjonen ikke være så farlig.

Forresten, "våre små brødre" kan lider av ugjennomtrengelighet av blod. For eksempel observeres en slik sykdom noen ganger i kjæledyr som er nyttige for mennesker, for eksempel hunder og hester.

Når bare gutter?

Den dårlige koagulasjon av blod (hypokoagulering) ble manifestert i cesarevitch Alexis - sønn av Nicholas II, for hvilken sykdommen ble kalt "kongelig". Faktisk kalles sykdommen hemofili, og gutten led av type B hemofili på grunn av mangel på julefaktoren (FIX). Han mottok en slik "gave" fra sin mor - Alexandra Feodorovna.

Arvelig blodkoagulasjon betraktes som en ganske sjelden sykdom. For eksempel er en type hemofili B gitt til ett barn på 60.000 nyfødte. Imidlertid tar hemofili A og B, samt von Willebrands sykdom, opptil 96% av alle patologiske tilstander av hemostase, manifestert på lignende måte, utgjorde andelen av andre arvelige koagulopatier bare 4%.

Generelt har patologien forbundet med lavt blodkoagulerbarhet, kalt hemofili, flere typer:

 • Det klassiske alternativet - hemofili A, Denne typen er diagnostisert i ca 85% av alle "hemophiliacs". Sykdommen oppstår som et resultat av en recessiv mutasjon i X-kromosomet (en kjønnsbundet funksjon), etterfulgt av en mangel på antihemofil globulin eller faktor VIII;
 • Mindre vanlig type - hemofili B, opptil 20% av alle arter (det skjedde bare med Tsarevich Alexei). Årsaken til dårlig blodpropp er den samme som i hemofili A - en patologisk forandring i genet som er ansvarlig for syntesen i X-kromosomet, på grunn av hvilken en mangel på faktor IX dannes. En særegenhet (og forskjell fra forrige form) er at hemorragisk blødning ikke oppstår umiddelbart, men etter en stund (noen ganger ganske lang), og de varer lenge.

Disse to typene (A og B) finnes bare hos menn, siden genet er resessivt, plassert i sexkromosomet X, så i genetikk er dette fenomenet definert som en sexknyttet funksjon. Som kjent hos menn X-kromosom, bare en (sett av kjønnskromosomer hos menn - XY, kvinner - XX), og dermed får nøyaktig kromosomet som bærer patologisk endret recessive allel, og gutten får sykdommen. Jenter har to X-kromosomer, kan man bære denne patologi, men i det andre kromosomet er en dominant allel, som vil undertrykke de svake recessive - en jente i hele sin helse vil fortsette å være bærer av sykdommen, som innebærer lavere blodpropp. Det er derfor Hemofili hos kvinner er nesten aldri funnet eller oppstår i unntakstilfeller. Tidligere var slike jenter (homozygote for lavkonjunktur) bestemt til å leve opp til de første månedene, nå teoretisk det er mulig (med den konstante støtten til faktor VIII eller IX) å leve til avanserte år. Dessverre, i absolutt avhengighet av rusmidler som øker blodkoagulabiliteten. Selv om menn og hemofilier er avhengige... Men litt ikke det.

Ingen forskjell - en mann eller en kvinne...

I tillegg til de ovennevnte former for sykdommen, er det andre varianter:

 • Hemofili C (Mangel på faktor XI), som kan lide av både menn og kvinner, ettersom arvegangen i dette tilfellet en ikke kjønnsbundet gen er i autosome (ikke sex kromosom) kan være recessiv og dominant;
 • Hemofili D - Den sjeldneste medfødte koagulopati, den er forårsaket av mangel på Hageman-faktor (FXII). Arvstypen er autosomal dominant, slik at sykdommen kan true i samme grad individer av både mann og kvinne.

I motsetning til type A og B forekommer hemofili C oftest uten symptomer. Blåmerker og spontane blødninger i hemofili C er sjeldne, bortsett fra at etter den alvorlige skader eller kirurgi (det er da diagnosen er etablert), slik at folk ofte leve og ikke vet om sin sykdom, hvis du ikke kommer over i livet med problemer av denne typen.

Hemofili D er også mindre farlig enn A og B - åpen symptomer hun ikke manifesterer redusert blodpropper, som kan sees i laboratoriestudier (forlengelse koaguleringstid). Vanligvis er slike tester foreskrevet før noen kirurgisk inngrep.

Imidlertid lider kvinner fra hemofili D mer, da de finner det vanskelig å bære et barn - de kan kontinuerlig forfølge gjentatte spontane miskramper.

Kalt pseudohemofili von Willebrand sykdom representerer en autosomal dominant arvelig patologi, noe som tyder på mangelfullhet av en faktor med et lignende navn som er involvert i vedheft av blodplater - blodplater. For en gitt karakteristisk uregelmessighet forekomst tid til annen spontan blødning, som skiller seg spesielt varighet, som er forbundet med blodlevring brudd i tre posisjoner på en gang (og reduksjon proteolyse FVIII, vasodilatasjon utenfor mål og økt permeabilitet av veggene). Hos pasienter som lider av denne sykdommen, er det et klart brudd på blodplasmahemostase. Von Willebrands sykdom har flere undertyper.

Svært sjeldne former

Og ennå er arvelig patologi av forskjellige former for hemofili ikke begrenset. Fra fødselen kan barnet diagnostiseres og andre lignende når det gjelder symptomer og opprinnelsen til sykdommen:

 • Medfødte anomalier av faktor I (FI-fibrinogen) koagulasjonshemostase: afibrinogenemia, når selv spor av FI ikke kan oppdages ved laboratoriemetoder, fibrinopenia, preget av en reduksjon i konsentrasjonen av dette proteinet, disfibronogenemiya - fibrinogen er, men dets funksjonelle evner etterlater mye å være ønsket på grunn av det store antall strukturelle mangler i molekylet til dette proteinet;
 • Enda mer sjelden sykdom forårsaket av mangel av andre faktorer: X - Stewart-Prauera sykdom, II - hypoprotrombinemi, VII - gipokonvertenemiya, V - paragemofiliya (Ourena sykdom).

Alle disse genetiske anomaliene har også en autosomal dominant (eller resessiv) arv, og derfor kan kvinner og menn fremstå i samme grad.

Figur: Mekanismen for blodpropp og de faktorer som er involvert i det

K-vitamin for nyfødte

Men i denne sammenheng vil jeg gjerne huske enda en patologi som er svært skarpt manifestert i et barn umiddelbart etter fødselen, og slette symptomene med hver eneste dag i livet. Dette er - hemorragisk neonatal sykdom, utvikler seg med FII, FVII, FIX, FX-mangel, hvis syntese er avhengig av vitamin K. Det er ikke utelukket i slike tilfeller og leverens rolle, fordi det ennå ikke har nådd sin funksjonelle modenhet hos nyfødte.

Umiddelbart etter fødselen nærmer nivået av de ovennevnte faktorene nesten 50% og begynner umiddelbart å falle ut og nå minimum 2-3 dager i livet. I beste fall er sykdommen manifestert ved blødning fra navle såret og hematuria (blod i urin), og i verste fall - forårsake alvorlige komplikasjoner: alvorlig blødning, intrakranial blødning, utvikling av hypovolemisk sjokk.

Hvis patologien oppdages i tide og leger klarer å unngå komplikasjoner, øker konsentrasjonen av faktorer i blodet gradvis, men for en viss tid, som er flere uker, når ikke nivået i blodet hos en voksen.

Behandling - preparater av vitamin K. Forresten bør det bemerkes at kumelkemiddel i innholdet av vitamin K overstiger kvinnene betydelig. Det er også lagt til melkeblandingene beregnet for "kunstige personer", slik at utviklingen av symptomene på sykdommen er mer sannsynlig hos barn som er naturlig brystmatet.

Andre årsaker til dårlig blodpropp

Dermed er hovedårsakene til virkelig dårlig blodkoagulasjon arvelig patologi - denne eller den slags hemofili (selvfølgelig er det i utgangspunktet A eller B), von Willebrands sykdom eller andre medfødte sykdommer som genetisk programmerer sviktet av faktorer i hemokoaguleringssystemet.

Men i tillegg til sykdommen som oppstår som et resultat av mutasjonen av genet og den etterfølgende anomali av genomet, er redusert blodkoagulering også forårsaket av andre sykdommer, for eksempel:

 1. Patologi i leveren. Som kjent i parankymet til dette organet, blir viktige faktorer i hemokoaguleringssystemet syntetisert - protrombin og fibrinogen;
 2. Mangel på vitamin K, som også deltar i dannelsen av de ovennevnte faktorene i leveren;
 3. Hemolytisk anemi, etterfulgt av ødeleggelse av røde blodceller (RBC) i blodet, noe som fører til at benmargen (BM) for å jobbe i en nødmodus - han forsøker å gjenopprette tap, men cellene går inn i blodet for ung, ikke i stand til å takle sine funksjonelle oppgaver til det fulle. I tillegg, mens man engasjerer seg i den aktive produksjonen av røde blodlegemer, glemmer beinmargene noe om blodplater som gir den primære vaskulære blodplatehemostase;
 4. Allergiske og anafylaktiske reaksjoner, forårsaker betydelig inntak av histamin i blodet, og ved å øke permeabiliteten av vaskulære vegger bidrar han til fortynning av blod;
 5. Trombocytopenisk purpura;
 6. Hematologisk patologi (leukemi), hvor det hematopoietiske vevet berørt av en ondartet prosess er berøvet muligheten til å syntetisere normale elementer normalt;
 7. Mangel på et så viktig element for kroppen, som kalsium, fordi det ikke bare fremmer normal funksjon av hjertet og styrker beinene, er det sammen med andre faktorer (fibrinogen, protrombin) mest direkte relatert til blodproppens prosess;
 8. DIC-syndrom i fasen av hypokoagulering;
 9. Kjøpt Willebrands syndrom, som kan skyldes kollagenoser, systemisk lupus erythematosus (SLE), amyloidose, forgiftning assosiert med inntak av pesticider i kroppen;
 10. introduksjontrombolytika (plasmin, streptokinase), store doser antikoagulanter (heparin) eller forlenget antiplatelet terapi (preparater av acetylsalisylsyregruppen).

Hovedsymptomet er økt blødning

Differensiering av koagulopatier (arvelig og oppkjøpt) utføres basert på pasientens familie og personlige anamnese, samt på basis av laboratorieundersøkelser.

Medfødt patologi manifesterer som regel økt blødning uten å vente på en voksen menneskelig tilstand. Et barn som har fått hemofili fra sin mor, tidlige hematomer og blødninger i muskler og ledd, som ofte i barndommen, bryter muskuloskeletalsystemet og danner funksjonshemning. Med von Willebrands sykdom er blødningen spesielt langvarig i tide og laboratorietester bekrefter dette (langvarig blødning, ristomycin er svekket blodplateaggregasjon).

tegn på redusert blodpropp, inkl. av arvelige grunner

Dårlig koagulasjon av blodet er oftest manifestert:

 • Dannelsen av blåmerker, som ofte vises på egenhånd ("fra grunnen av") eller etter mikrotraumas, er svært ubetydelig;
 • Nasal, gingivalblødninger eller blødninger fra små riper, for ikke å nevne kutt;
 • Utslett av ulike typer;
 • I andre tilfeller (f.eks. Hemofili) - store hematomer og dårlig stopp av blødning.

Sannsynligvis har leseren allerede innsett at blodets lave koagulasjon kan være veldig farlig for livet, så en pasient som lider av en slik patologi må iakttas av legen og hans umiddelbare inngrep, hvis forholdene krever det.

Lykke til morskap er i spørsmålet

Dårlig blodpropp fare i alle tilfeller blødning som til enhver tid kan komme ut av kontroll, men spesielt denne patologi er farlig under svangerskapet, når kroppen er klar til å forlate, prøver alle de "gi" og resultere i skjønneste orden hele hemostase (for å unngå og blødning og trombose). Sannsynligheten for å gjøre uten komplikasjoner av denne typen er høy hos kvinner som ikke har en arvelig patologi av hemostase og de oppkjøpte sykdommene som er nevnt ovenfor, der det er en nedsatt koagulasjon av blodet. Dessverre faller ikke ønskene alltid sammen med virkeligheten.

Finne en forventningsfull mor når du registrerer problemer i koagulasjonssystemet, en fødselslege-gynekolog ser det som en høyrisikogruppe og i fremtidige utgaver avgjøres i forbindelse med andre spesialister (hematologist, indremedisiner, revmatolog, en allergolog). I særlig alvorlige tilfeller (akutt leukemi, hemolytisk anemi) advarsler legen kvinnen om fremtidige komplikasjoner og foreslår å avbryte graviditeten av medisinske grunner.

I mellomtiden, par som vil ha en sunn baby, trenger ikke å vente på en uplanlagt graviditet, denne hendelsen bør utarbeides på forhånd og i all alvor. For eksempel bør en kvinne maksimere leveren, hvis organet ikke er ganske sunt, behandle andre kroniske sykdommer, og om mulig ta seg av allergisk status.

Sikkert, hver spesifikke patologisk variant krever en separat vurdering og en spesiell tilnærming, derfor er det neppe mulig å gi anbefalinger for alle tilfeller av liv. Men kvinner med en familie historie og historie i håp om trygt å føde et friskt barn bør bli husket som under svangerskapet, mange latente, asymptomatisk sykdom kan plutselig mest dårlig måte å uttrykke seg, derfor er det nødvendig å lytte til legens råd og kontinuerlig overvåke deres helse.

I konklusjonen av denne delen vil jeg gjerne gi en tabell med normale verdier av noen (mest signifikante) indikatorer under svangerskapet:

Les Mer Om Fartøyene