Stenting av hjertet: beskrivelse av operasjonen, dens verdighet, rehabilitering

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er denne operasjonen - stenting av hjerteskjærne, hvorfor anses det for å være en av de beste metodene for behandling av ulike former for iskemisk sykdom, særegenheter ved sin adferd.

Stenting koronar hjerte - det er minimalt invasiv (svak) endovaskulært (intra) operasjon på arteriene som forsyner hjertet, som er for å øke deres smalere og okkludert partier ved å montere inn i lumen av vaskulær stent.

Slike endoskopiske operasjoner utføres av endovaskulære kirurger, kardiokirurger og vaskulære kirurger i spesialiserte sentre for endovaskulær cardiosurgery.

Operasjonsbeskrivelse

Aterosklerose av koronararteriene, som er manifestert i dannelsen av hulrommet i blodårene kolesterol plakk - et typisk kausal mekanisme for koronar hjertesykdom Disse plaques ser ut som fremspring og ujevnheter, hvor det er betennelse, arrdannelse, ødeleggelse av det indre lag av fartøyet og blodpropper. Slike patologiske endringer i de vaskulære hulrommet reduseres helt eller delvis tette arterien, redusere blodtilførselen til hjertemuskelen. Dette truer hans iskemi (oksygen sult) eller et hjerteinfarkt (nekrose).

Betydningen av stenting årene i hjertet er å gjenopprette lumen av koronararteriene i feltet innsnevring av aterosklerotisk plakk med særskilte ekstendere - stent. Dermed er det mulig å gjenopprette normal blodsirkulasjon i hjertet på en pålitelig og fullstendig måte.

Stenting lindrer ikke aterosklerose, men bare for en tid (flere år) eliminerer dens manifestasjoner, symptomer og de negative konsekvensene av kranskärlssykdom.

Egenskaper ved teknikken for koronar stenting:

 1. Denne operasjonen er endovaskulær - alle manipulasjoner utføres utelukkende inne i fartøyets lumen, uten kutt på huden og brudd på integriteten i de berørte områdene.
 2. Lumen av det okkluderte arterie kan ikke gjenopprettes ved å fjerne plakk, og ved hjelp av stenten - en tynn metallisk karprotese i form av nettrør.
 3. Stentens oppgave, introdusert i den trange delen av arterien - er å presse de aterosklerotiske plakkene inn i karetets vegger og skyve dem fra hverandre. Denne handlingen lar deg utvide lumen, og selve stenten er så sterk at den fungerer som et rammeverk som stabilt holder det.
 4. I løpet av en operasjon kan så mange stenter installeres etter behov, avhengig av antall innsnevrede seksjoner (fra en til tre eller fire).
 5. Gjennomføringen av stenting krever at pasienten går inn i radiokontraststoffer (preparater) som fyller koronarbeinene. For å registrere sitt bilde, samt kontrollere fremdriften i kontrast, brukes X-ray utstyr med høy presisjon.

Mer om stenter

En stent som er installert i lumen av den innsnevrede koronararterien, skal bli et pålitelig internt rammeverk som ikke tillater fartøyet å re-kontrakt. Men et slikt krav, presentert til ham, er ikke den eneste.

Ethvert implantat innført i kroppen er fremmed for vev. Derfor er det vanskelig å unngå å unngå reaksjonen av avvisning. Men moderne coronary stents er så godt gjennomtenkt og konstruert at de ikke forårsaker noen ekstra endringer.

De viktigste egenskapene til den nye generasjons stents er:

 • Er laget av en metalllegering av kobolt og krom. Den første gir god vevsfølsomhet, den andre styrken.
 • I utseende ligner det et rør ca. 1 cm langt, fra 2,5 til 5-6 mm i diameter, hvis vegger har form av et rutenett.
 • Nettstrukturen gjør at du kan endre stentens diameter fra det minimum du trenger under oppførselen til okklusjonsstedet, til det maksimale du trenger for å utvide den smalte delen.
 • Dekket med spesielle stoffer som blokkerer koagulerbarheten av blod. De frigjøres gradvis, forhindrer reaksjonen av koaguleringssystemet og dannelsen av trombi på selve stenten.
Klikk på bildet for å forstørre

Gamle stentprøver har betydelige ulemper, hvorav den viktigste er mangelen på antikoagulantbelegg. Dette er en av hovedårsakene til mislykket stenting på grunn av deres tilstopping med blodpropper.

Den virkelige verdien av metoden

Stenting av hjertens arterier er ikke den eneste måten å gjenopprette kransløpsstrømmen. Hvis dette var så, ville problemet med iskemisk sykdom vært løst. Men det er slike fordeler som gjør at stenting kan betraktes som en virkelig effektiv og sikker behandlingsmetode.

Konkurrere med det teknikker - aortokoronary shunting og medisinering. Hver av metodene har noen fordeler eller ulemper. Ingen av dem skal brukes i henhold til malprinsippet, men individuelt sammenlignet med egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.

Prinsipp for koronar bypass kirurgi

I tabellen er det komparative karakteristikk for kirurgiske teknikker for formålet med tildeling av reelle fordeler ved koronarstenting.

Stenting av hjertekarene

Koronararterie stenting er en av de viktigste prestasjonene i kardiologi. Den første stentinstallasjonen i hjerteårene ble utført i 1986. For tiden er stentningen av kranspulsårene blitt nesten en ambulant prosedyre. Dette kalles også "kirurgi på en dag". I denne artikkelen vil vi snakke om hva som er stenting av kranspulsårene, hvordan dette skjer.

Når koronarstentning, ved hjelp av et kateter, blir et tynt metallmaskerør båret til hjertens arterie. Dette røret kalles en stent. Det bidrar til å forhindre innsnevring av arterien og utvikling av hjerteinfarkt. Stenten er etablert etter at arterien har blitt forstørret ved angioplastikk.

Det er to typer stenter. Den første typen er en stoffbelagt stent. Stenten er dekket av et stoff som sakte slippes ut. Det bidrar til å redusere sannsynligheten for gjentatt innsnevring av arterien. En annen type stent uten medikamentbelegg inneholder ikke et medikament i sin struktur. Valget av typen stenting som passer best for pasienten, forblir hos sin behandlende lege.

Stenting prosedyre

Denne prosedyren er gjort for å sikre normal blodgass gjennom en tidligere blokkert arterie i hjertet. Etter stenting forblir lumen av arterien åpen. Dette vil gi tilstrekkelig blodgass i hjertemuskelen. Dette forbedrer livskvaliteten - smerten i brystet stanser, trivselene blir bedre.

Mulige komplikasjoner

Ved gjennomføring av planlagt stenting må den behandlende legen ta hensyn til alle mulige komplikasjoner ved denne prosedyren, som kan være som følger:

 • Blødning på kateterets side
 • Utviklingen av hjerteinfarkt eller hjerterytmeforstyrrelser.
 • Allergisk reaksjon på røntgenkontrastpreparat
 • Stroke utvikling
 • Tekniske vanskeligheter opp til umuligheten av stentplassering, gjentatt innsnevring av arterien (dens restose).

Faktorer som kan øke risikoen for komplikasjoner inkluderer:

 • Allergier mot medisiner
 • fedme
 • røyke
 • Krenkelse av blodpropp
 • Alder: 60 år og over
 • Nylig lungebetennelse
 • Nylig myokardinfarkt
 • diabetes
 • Nyresykdommer

Forbereder prosedyren

Blodprøver - generell og biokjemisk

Elektrokardiogram (EKG) - En analyse som registrerer hjertens elektriske aktivitet ved å måle elektriske strømmer gjennom hjertemuskelen.

Bryst røntgen - En undersøkelse hvor røntgenstråler brukes til å få et bilde av brystet.

Fortell legen om hvilke medisiner du tar for øyeblikket. Visse medisiner må kanskje avbrytes før prosedyren, slik medisinering er for eksempel "Warfarin". På dagen før prosedyren, spis lett mat. Ikke spis eller drikk noe etter midnatt.

anestesi

For anestesi brukes en lokalbedøvelse i lyskenområdet hvor kateteret settes inn. Også under stenting brukes narkotika med beroligende effekt. De vil gjøre prosedyren for pasienten mer komfortabel.

Beskrivelse av prosedyren

Lønsområdet, hvor arteriell kateter er installert, er barbert, behandlet med et antiseptisk middel. En tykk nål, også kalt en introducer, settes inn i arterien. En nål med et kateter ledes gjennom nålen inn i arterien. Kateteret beveger seg langs lederen i arteriekanalen til den når den blokkerte arterien i hjertet. Røntgenkirurgen lager røntgenbilder av fartøyene under prosedyren for å vite hvor leder og kateter er. Røntgenkontrastpreparasjon injiseres i hjertets arterier. Dette gjør at legen kan undersøke arteriene og identifisere områdene av deres innsnevring.

Så snart stedet for kritisk innsnevring av koronararterien blir avslørt, holdes lederen bak smalningsstedet - det sikrer nøyaktig plassering av kateteret i arterien. En liten ballong på enden av kateteret oppblåses raskt med luft og deflateres igjen. Det åpner arterien. For å installere stenten, fylles luftreservoaret for å utvide stenten til full størrelse. Stenten blir igjen på plass, hvorpå det kan vurderes at fartøyets vegger er åpne. Kateteret med kanen og lederen fjernes. Etter at prosedyren er fullført, blir kateteret fjernet fra arterien. Mulig blødning forhindres ved å trykke på kateteriseringsstedet i 20-30 minutter. I lyskenområdet påføres en bandasje.

Umiddelbart etter prosedyren

Pasienten ligger i en stund i intensivavdelingen under tilsyn av en lege. I området der kateteret ble installert, fortsetter pressebåndet å brukes for å forhindre blødning. Det er viktig å følge sykepleierens anvisninger. Varigheten av stenting er fra 30 minutter til 3 timer. Gjennomsnittlig opphold på sykehus 1-2 dager

Etter utslipp

Pasienten kan slippes ut hjemme om 1-2 dager. Umiddelbart etter stenting foreskrevne legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper. Dette kan inkludere ett eller flere legemidler, for eksempel: Aspirin og Clopidogrel. Ikke hold inntak av aspirin eller klopidogrel uten å konsultere kardiologen din! I fremtiden, fortell alltid leger eller annet medisinsk personell at du har en koronar stent. Noen medisinske prosedyrer er kontraindisert for personer med koronarstenter, spesielt MR-undersøkelser.

Hvis et eller flere av følgende symptomer er nevnt, kontakt lege:

 • Symptomer på infeksjon, inkludert feber
 • Rødhet, hevelse, smerte eller utladning fra kateteriseringsstedet, blødning.
 • Benet eller armen, avhengig av hvor kateteriseringen var, blir smertefull, kald, hovent, følsomheten i denne lemmen er svekket
 • Manifestasjoner av kvalme og / eller oppkast som ikke går bort og varer mer enn to dager etter uttømming fra sykehuset.
 • Smertefull og hyppig vannlating, tegn på blod i urinen
 • Hoste, kortpustethet eller brystsmerter
 • Ekstrem svette

Stentning av kranspulsårene er en av de mest effektive behandlingsmetodene for ustabil angina. Denne metoden for behandling kan bli virkelig livreddende i den første dagen av akutt myokardinfarkt.

En video. Stenting av koronarbeinene (engelsk)

Stenting hjertet - hvor mange lever etter operasjonen?

stenting Det er et medisinsk kirurgisk prosedyre som er utført for å etablere en stent - en spesiell ramme som er plassert i åpningen av de hule organer, for eksempel koronar hjertekarene, og gjør det mulig å utvide området begrenses ved patologiske prosesser.

Fartøyene kan smale som et resultat av aterosklerose, og dette utgjør en stor trussel mot menneskers helse og liv. Avhengig av hvilke fartøy som er skadet, fører en nedgang i lumen til iskemi, en funksjonsfeil i hjernens sirkulasjon, aterosklerose i bena og andre farlige sykdommer.

For å gjenopprette patenter av arteriene, er noen teknikker kjent, de viktigste er:

 • konservativ terapi,
 • angioplastikk,
 • Stenting av hjertekar og andre berørte arterier,
 • koronar arterie bypass graft. Shunting hjertets kar - hva er det?

Koronar stenting av hjertekarene regnes som en av de mest effektive metoder for intravaskulær protese av hjerteårene under ulike patologier.

Indikasjoner for stenting

Hjertet er en kraftig pumpe som gir blodsirkulasjon. Sammen med blodsirkulasjonen til organer og vev begynner næringsstoffer og oksygen å strømme, i fravær av deres funksjon vil det være umulig.

Aterosklerose regnes som den vanligste kroniske sykdommen som påvirker arteriene. Over tid regnes aterosklerotiske plakk som vokser inne i veggen av karvegveggen, enkelt eller flere, som kolesterolavsetninger.

I tilfelle av proliferasjon i arteriene og forkalkning av bindevev i karveggene fører til en gradvis utvikling av deformasjon noen ganger begrenser åpningen for å fullføre utsletting av arterien, noe som vil føre til en varig, økende mangel på systemisk blodstrømmen, som mates gjennom den skadede arterie.

Med utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjertemuskelen, føles en person utseendet av slike symptomer:

 1. smerte i brystet, ledsaget av frykt for døden;
 2. kvalme;
 3. kortpustethet;
 4. hjertebanken;
 5. overdreven svette.
 • Utvalg av pasienter med iskemi for kirurgisk inngrep utføres av en hjertekirurg. Pasienten skal gjennomgå den nødvendige undersøkelsen, som inkluderer alle nødvendige blod- og urintester for å bestemme arbeidet til de indre organer, lipogram, blodpropper.
 • elektrokardiogram vil gi en mulighet til å klargjøre stedet for skade på hjertemusklene etter et hjerteinfarkt, spredning og konsentrasjon av prosessen. Ultralydet i hjertet vil demonstrere arbeidet til hver avdeling av atriene og ventriklene.
 • Det er nødvendig å utføre angiografi. Denne prosessen består av å sette inn i beholderne i kontrastmedium og flere røntgenbilder, som utføres ved fylling av karet. De mest skadede grenene, deres konsentrasjon og graden av innsnevring er funnet ut.
 • Intravaskulær ultralyd bidrar til å vurdere evne til arterievegget innsiden.

Indikasjon for kirurgisk inngrep:

 • vanskelige vanlige angina angrep som kardiologen identifiserer som et preinfarkt;
 • Støtte for aortokoronary shunt som har en tendens til å begrense seg over 10 år;
 • av vitale tegn under et alvorlig transmursjonsinfarkt.

Kontra

Det er ikke mulig å komme inn i stent på tidspunktet for diagnosen:

 • Den vanlige skaden på alle kranspulsårene, i forbindelse med hvilke det ikke blir plass til stenting.
 • Diameteren av den trange arterien er mindre enn 3 mm.
 • Redusert blodpropp.
 • Dysfunksjon av nyrene, leveren, pustevansker.
 • Allergi av pasienten til preparater som inneholder jod.

Effektivitet av drift, konsekvenser

Denne metoden for terapi er preget av visse fordeler som tvinger spesialister til å velge kirurgisk inngrep.

Disse fordelene er:

 • kort varighet av kontrollperioden fra spesialistenes side av utvinning;
 • det er ikke nødvendig å kutte brystet;
 • en kort periode med rehabilitering;
 • relativt billig pris.

Mange pasienter som er tildelt denne operasjonen, er interessert i hvor trygg det er, og hvor mange personer som har gjennomgått det etter operasjonen lever.

Bivirkninger forekommer sjelden, hos ca 10% av pasientene. Men helt avvise en slik risiko bør ikke være.

Stenting av hjertekarene regnes som det mest sikre tiltaket av terapi. Pasienten bør nøye overvåke helsen, følge anbefalingene fra en spesialist, bruke nødvendige medisiner og gjennomgå undersøkelser i henhold til planen.

Det skjer at selv etter operasjonen forblir sannsynligheten for å begrense arterien, men den er liten, og forskere fortsetter å forske på dette området, og antall forbedringer øker.

Stenting av hjertet etter et hjerteinfarkt kan karakteriseres av farlige komplikasjoner som oppstår under kirurgisk inngrep, etter kort tid etter eller etter en lang periode.

rehabilitering

Etter denne operasjonen føles personen bedre, smerten i hjertet etter stenting blir ikke så sterk, men prosessen med åreforkalkning stopper ikke, bidrar ikke til endring i dysfunksjon av fettmetabolismen. Derfor må pasienten følge anbefalinger fra en spesialist, observere innholdet av kolesterol og sukker i blodet.

Målet med rehabilitering etter operasjonen:

 1. Gjenopprett til maksimal mulig funksjon av hjertet;
 2. Forebygging av postoperative komplikasjoner, særlig gjentakelse av innsnevring av stentede kar
 3. For å senke fremdriften av iskemi, forbedre prognosen av sykdommen;
 4. Øk pasientens fysiske evner, minimer begrensninger i livsstil;
 5. Reduser og optimaliser medisinebehandlingen mottatt av pasienten;
 6. Normalisere laboratorieindikatorer;
 7. Gi en psykologisk komfortabel tilstand til pasienten;
 8. Korrigere pasientens livsstil og oppførsel, noe som vil bidra til å redde resultatene oppnådd under rehabilitering.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Regler, anbefalinger etter operasjon, diett

Etter operasjonen er det nødvendig å holde seg til hvilerommet i en viss tid. Legen observerer forekomsten av komplikasjoner, anbefaler en diett, bruk av medisiner, restriksjoner.

Livet etter stenting har i tankene samsvar med visse krav. Når stenten er installert, skjer pasientens kardiorehabilitering.

Hennes grunnleggende krav er kosthold, treningsterapi og positivt humør:

 • For 1 uke Rehabiliteringsprosessen er knyttet til fysisk aktivitet begrensninger, bad er forbudt. 2 måneder eksperter anbefaler ikke å kjøre biler. Senere anbefalinger består av et kolesterolfritt kosthold, dosert fysisk aktivitet, regelmessig bruk av medisiner.
 • Det er nødvendig å fjerne fett fra kostholdet animalsk opprinnelse og begrense karbohydrater. Ikke ta fettstoffer svinekjøtt, oksekjøtt, lam, smør, bacon, majones og varmt krydder, pølser, ost, egg, pasta fra myk hvete, sjokolade, søt og mel, hvitt brød, kaffe, sterk te, alkoholholdige drikkevarer, soda.
 • I kostholdet Det er nødvendig å inkludere i menyen grønnsaks- og fruktsalater eller ferske juice, kokt fjærkre kjøtt, fisk, frokostblandinger, pasta, cottage cheese, sur melk, grønn te.
 • Trenger å spise litt, men ofte, 5-6 ganger, se på vekten. Hvis det er mulig, gjør losingsdager.
 • Hver dag, gymnastikk om morgenen bidrar til å øke stoffskiftet, tilpasser seg positivt humør. Gjør ikke øyeblikkelig vanskelige øvelser. Vandring anbefales, først i kort avstand, etter å øke avstanden. Nyttig rolig gange på trappene, trening på simulatorer. Du kan ikke føre til alvorlig overbelastning med takykardi.
 • medisinering er å ta stoffer som senker blodtrykket, statiner, for å normalisere kolesterolet og legemidler som reduserer trombose. De som lider av diabetes fortsetter spesiell terapi på anbefaling av endokrinologen.
 • optimalt, når rehabiliteringsprosessen etter operasjonen vil foregå i sanatorier eller alpinanlegg, under tilsyn av leger.

Postoperativ terapi har en viktig verdi, etter at pasienten etter 6-12 måneder skal drikke medisin hver dag. Angina og andre manifestasjoner av iskemi og aterosklerose er eliminert, men årsaken til aterosklerose forblir, som er risikofaktorene.

Mange pasienter stiller spørsmålet: Er det mulig å registrere funksjonshemning etter operasjonen? Stenting bidrar til å forbedre pasientens tilstand og vil gi ham riktig arbeidsevne, så det er ikke nødvendig med denne prosedyren.

Postoperativ prognose

 • Stenting av hjerteskjermer er en sikker operasjon som gir den rette effekten. Sannsynligheten for bivirkninger er lav. Selv etter stenting vil en person komme tilbake til den vanlige livsstilen og gjenopprette sin arbeidsevne.
 • Ikke glem det, at en upassende livsstil som forårsaket iskemi igjen kan forårsake tilstopping av arteriene dersom den ikke endres. Operasjonen kjennetegnes av en liten postoperativ gjenopprettingstid.
 • Med hensyn til den påfølgende prognosen, så stenting er effektiv i ca 80% av situasjonene. Det skjer at prosessen går tilbake, til tross for den påførte innsatsen, blir arterien igjen smalere. Men forskere fortsetter å utføre forskning og forbedre operasjonsteknologien. Antall positive resultater øker.
 • Nå kardiosurger Påfør helt nye stenter, minimere sannsynligheten for utseendet av revers innsnevring av kranspulsårene.

Mulige komplikasjoner etter operasjonen

I prosessen med å utføre stenting er det ulike negative konsekvenser, hvorav de mest kjente er:

 1. tilstopping av den opererte arterien,
 2. nederlag av vaskemuren,
 3. utseende av blødning eller dannelse av en hematom ved punkteringsstedet,
 4. En allergi mot et kontrastmiddel av varierende alvorlighetsgrad, inkludert nyresvikt.
 • Tar hensyn til det faktum at blodsirkulasjonen oppstår i menneskekroppen, i noen tilfeller under stenting, forekommer konsekvensene i de gjenværende arteriene som ikke påvirkes av operasjonen.
 • Økt risiko Utseendet på komplikasjoner etter operasjon hos personer med alvorlige nyresykdommer, diabetes mellitus og funksjonsfeil i blodkoagulasjonssystemet. Derfor blir slike pasienter grundig undersøkt før stenting, de er dessuten forberedt ved å ordinere spesielle medisiner, og deretter etter operasjonen blir de observert i intensivavdelingen eller gjenopplivningen.
 • Stenting garanterer ikke fra fullstendig utvinning fra iskemi. Sykdommen kan utvikle seg, andre aterosklerotiske plakk kan dannes i arteriene eller den tidligere kan vokse. Stenten selv kan overgrow eller skape en trombose over tid. Derfor er alle pasienter som har gjennomgått stentning av kranspulsårene under regelmessig tilsyn av legen, for å kunne identifisere sykdomsfallet igjen og sende det til en spesialist igjen.
 • Stenttrombose er en av de farligste konsekvensene etter operasjonen. Det er farlig at det utvikles når som helst: både i tidlig og sen postoperativ periode. Ofte fører denne konsekvensen til fremveksten av alvorlig smerte, og hvis den blir ubehandlet, fører det til hjerteinfarkt.
 • En mindre farlig konsekvens, men mer vanlig er stentens restose, som utvikler seg på grunn av stentens "innvekst" i vaskulærveggen. Dette er en naturlig prosess, men for noen pasienter utvikler den seg for aktivt. Lumen av den opererte arterien begynner å begrense betydelig, forårsaker et tilbakefall av angina pectoris.
 • Hvis du ikke følger medisinen, diett og diett foreskrevet av en lege, vil dannelsen av aterosklerotiske plakkene i kroppen utvikles, noe som vil føre til fremveksten av nye lesjoner i sunne tidligere arterier.

Tegn på komplikasjoner

Ca. 90% av situasjonene når stenten er installert, gjenopptar den riktige blodstrømmen i arteriene, og ingen komplikasjoner vises.

Men det er tilfeller der negative konsekvenser er sannsynlige:

 • Arteriell veggintegritetsfeil;
 • blødning;
 • Vanskeligheter med nyrearbeid;
 • Utseende av blåmerke på punkteringsstedet;
 • Restenose eller trombose i stentene.

En av de mulige komplikasjonene er okklusjonen av arterien. Det skjer ganske sjeldent, når en patologi oppstår, sendes pasienten straks til aortokoronary shunting.

Kostnad for drift

 • Kostnaden for stenting varierer fra arteriene som må opereres, samt fra staten, medisinsk institusjon, instrumentering, utstyr, type, totalt antall stenter og andre forhold.
 • Det er en høyteknologisk operasjon som krever bruk av et spesielt operasjonssystem, som er utstyrt med sofistikert dyrt utstyr. Stenting utføres i henhold til nye metoder av kvalifiserte kardiokirurger. I denne forbindelse vil operasjonen ikke være billig.
 • Kostnaden for stenting varierer i hvert land. For eksempel, i Israel, fra ca 6000 euro, i Tyskland - fra 8.000, i Tyrkia - fra 3.500 euro.
 • Stenting anses som en av de vanligste operasjonene i vaskulær kirurgi. Det er preget av lav traumatisme, gir den rette effekten og trenger ikke en lang gjenoppretting.

anmeldelser

De fleste anmeldelser Resultatene av stenting er positive, sannsynligheten for bivirkninger etter at prosedyren er minimal og det kirurgiske inngrepet selv anses som trygt. I visse situasjoner er det en mulighet for forekomst av en organismes allergi mot et stoff introdusert under en operasjon for røntgen observasjon.

pasienter, som gjennomgikk kirurgisk inngrep, karakteriserer dens likhet med en ganske enkel medisinsk prosedyre, og ikke en operasjon. Siden det ikke er behov for en lang gjenopprettingsperiode, føler pasientene at de har fullstendig gjenopprettet seg.

Ikke glem det, at med den ideelle teknikken for hjertekirurgi, er behovet for å ta vare på ens helse ikke negert.

Stenting: funksjoner og fordeler av operasjonen

Stenting er en komplisert kirurgisk operasjon, der innsnevringen av fartøyet finner sted. Målet med denne inngrepet er å stabilisere blodsirkulasjonen i det berørte fartøyet og å etablere normal tilførsel av oksygen til pasientens hjerte.

Stenting har flere applikasjoner.

Stentning av kranspulsårene indikeres når det er tegn på myokardisk iskemi, samt ved høy risiko for å utvikle hjerteinfarkt. I denne tilstanden mottar det menneskelige hjerte ikke den riktige mengden oksygen, noe som fører til sult av vev og deres påfølgende nekrose.

Hovedårsaken til denne tilstanden er progressiv aterosklerose av karene.

På grunn av utviklingen av denne sykdommen utvikler pasienten såkalte kolesterolplakk i karene, noe som reduserer deres lumen.

Aortokoronær stenting blir også praktisert i løpet av et akutt hjerteinfarkt. I noen tilfeller sparer denne prosedyren en persons liv.

Stenting av arteriene i nedre lemmer er en minimalt invasiv prosedyre som brukes til å behandle legkarsykdommer. Hvis du ikke utfører denne operasjonen i tide, kan pasienten utvikle gangren.

Omfattende stenting av karoten arterier hjelper til med å gjenopprette normal lumen i karene.

Stenting-operasjonen utføres ved hjelp av spesielle enheter - stenter. De er lange metallrør. Ved oppblåsning med en spesiell ballongmetode, blir stenten trukket gjennom fartøyet.

Stents kan variere i størrelse: lengde og diameter. Den mest brukte er vanlige metallstenter uten topplakk. De er introdusert med mellomstore fartøy.

Mindre vanlig brukes stenter med en spesiell polymer som kan dispensere rusmiddelstoffer. Disse enhetene brukes i mindre arterier.

Koronarstenten av hjertets kar og andre organer har følgende fordeler ved bruk:

 1. Pasienten behøver ikke å bli på sykehuset lenge etter operasjonen.
 2. Ikke en forlenget gjenopprettingstid.
 3. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse, slik at den kan gjøres selv av de pasientene som er kontraindisert i vanlig kirurgisk inngrep med anestesi.
 4. En stent i hjertet gir en minimal invasiv operasjon. I dette tilfellet gjør pasienten ikke åpne sår på huden, slik det vanligvis er tilfellet med tradisjonelle operasjoner.
 5. Stentplassering i hjertet har lav risiko for å utvikle uønskede komplikasjoner, inkludert blødning, takykardi, hjerneslag, åndedrettsproblemer og lignende.
 6. I forhold til den vanlige operasjonen krever stenting mindre kostbar behandling.
 7. Kirurgi til hjertet gjennom lårarterien hjelper virkelig å regulere blodstrømmen og lindre atherosklerotiske plakk, og derfor er pasienten beskyttet mot utvikling av trombose og hjerteinfarkt.

Renalstenting er indikert for innsnevring av nyrearterien som fører til urineren. Dette er spesielt vanlig hos kvinner. Hos eldre pasienter forårsaker denne tilstanden atherosklerotiske plakk.

Stenting av karene i underbenene er rettet mot å gjenopprette blodsirkulasjonen, på grunn av hvilken alle kroppens funksjoner vil begynne å fungere sammen igjen.

Denne operasjonen fører ikke til personens funksjonshemming, men det er verdt å glemme fysisk aktivitet og tung belastning til full gjenopprettingstid.

Etter stenting vises pasienten på hvilemodus, kontroll i kardiologi, tar foreskrevet medisinering og observerer foreskrevet diett.

Hvis det oppstår forringelse (angina pectoris, iskemi, etc.), bør pasienten konsulteres så snart som mulig.

Stenting av fartøy: kontraindikasjoner, komplikasjoner

Kirurgisk inngrep i stenting av fartøy, nemlig installasjon av stenter i fartøyene, har slike kontraindikasjoner til oppførselen:

 1. Den totale diameteren til pasientens arterie er mindre enn 2 mm.
 2. Individuell intoleranse mot menneskelig jod (det er en komponent for radiopaque).
 3. Problemer med blodkoagulasjon (blødningsforstyrrelser).
 4. Akutt eller kronisk nyresvikt hos pasienten.
 5. Akutt form for respiratorisk svikt.

I tillegg er stenting av blodkar ikke ønskelig i slike tilfeller:

 • Ved alvorlig gastrisk eller intestinal blødning.
 • Under graviditet og amming.
 • Med aktiv inflammatorisk eller smittsom skade på kroppen.
 • Pasientens nektelse fra operasjonen.
 • Hjerneslag.
 • Feber med økt temperatur og trykk.

Installasjonen av stenter i fartøyene krever forsiktig forberedelse. Dermed må pasienten gjennomgå en fullstendig undersøkelse av legemet, spesielt myokardiet og hjernen, før denne operasjonen, og passere også hele listen over tester som er foreskrevet av legen.

To uker før operasjonen, er alkohol og medisinske preparater som kan forstyrre blodkoagulasjon forbudt. Det er også viktig å gi opp røyking og kosthold.

Hvis stentplasseringen i karene utføres gjennom lårbenet, så blir pasienten vist før han blir kvitt håret i lysken.

Stenting av fartøy i ekstremiteter eller myokard er gjort ved å sette inn en stent i det berørte karet og videre overvåke kirurgens bevegelser på røntgenmonitoren.

På grunn av den lave traumatiske operasjonen, er det ikke planlagt noen snitt.

Anestesi er lokalisert. Legen under prosedyren kan spørre pasienten om sin tilstand av helse og be personen om å holde pusten sin. I dette tilfellet vil pasienten selv ikke føle smerte.

Begynnelsen av operasjonen innebærer etablering i arterien av låret på kateteret og dens påfølgende oppførsel til det innsnevrede fartøyet. På slutten av stenten er det et mikrokamera som overfører bildet til skjermen.

I gjennomsnitt varer stengingen av fartøyene opp til tre timer.

Etablering av stenter i fartøyene kan forårsake følgende komplikasjoner hos pasienten:

 • Dødelig utfall.
 • Forstyrrelse av blodstrøm og omfattende blødning.
 • Angina pectoris.
 • Et hjerteinfarkt.
 • Hjerneslag.
 • Beslag veggene i arterien.
 • Brudd på nyrene.
 • En trombose i arterien.
 • Hematom.
 • Pain.
 • Allergi til injeksjonen i blodet.

Til dags dato anses stenting av fartøyene som den mest effektive metoden for å eliminere stenose i arteriene. Etter at det er utført, vises pasienten terapeutisk terapi, massasje og tar medisiner.

Stenting av koronararteriene: nyansene av operasjonen

Stentning av koronararteriene er indisert for tidlig angina etter et hjerteinfarkt, når permeabiliteten av karene er forstyrret. Også metallstenter for koronarbeholdere blir brukt i progressiv angina og intravaskulær trombus.

Stentningen av koronararteriene kan tilordnes pasienten etter en rekke viktige diagnostiske prosedyrer (MR, ultralyd, EKG, ECHR). Hvis det er åpenbare indikasjoner (hjerteinfarkt, mistanke om hjerteinfarkt, IHD, etc.), foreskriver legen datoen for operasjonen for stenting av kranspulsårene.

Konstruksjonen av stenter for koronararterier administreres til en pasient under lokalbedøvelse under obligatorisk røntgenkontroll.

Når du installerer røret inn i arterien, er det nødvendig å bruke en spesiell oppblåst ballongvisning av kateteret, som har riktig størrelse og diameter. Også en slik legering i stenten bør ha et spesielt toppbelegg.

Prosedyren i seg selv er transluminal, det vil si lavtraumatisk og gir ikke en stor mengde tapt blod og generell traumatisering av vev (etter prosedyren har pasienten bare små stentinnlegg, uten åpne sår og suturer).

Stentene til koronarbeinene i begynnelsen av operasjonen injiseres i pasientens lårmuskulatur og videreføres i lårarterien.

Etter at kateteret når det ønskede stedet i arterien, vil ballongen på spissen begynne å svulme og bokstavelig talt klemme ut de aterosklerotiske forekomster som har tilstoppet karet. Etter at ballongen er blåst av igjen, forblir en metallramme på plass, noe som ikke tillater det berørte fartøyet å smale igjen.

Etter at operasjonen er fullført, blir pasienten overført til menigheten. Videre behandling velges individuelt, avhengig av operasjonens suksess, symptomatologi, samt den generelle tilstanden til pasienten.

Hjertekirurgi stenting: rehabiliteringstid

Etter operasjonen begynner hjertet av stenting en periode med rehabilitering eller gjenoppretting.

Det sørger for at slike medisinske anbefalinger overholdes:

 • Innen noen få dager må pasienten overholde sengen hvile, for ikke å forårsake forverring i tilstanden hans.
 • I de første ti dagene etter operasjonen på hjertet (stenting) er pasienten forbudt fra fysisk aktivitet.
 • Inntil sårheling ikke kan ta et bad - bare en dusj.
 • Det er ikke tilrådelig for bilkjørere å kjøre de to første månedene etter operasjonen.
 • Selv etter utslipp, må pasienten regelmessig besøke en lege og gjennomgå en oppfølgingsundersøkelse for tegn på forverring (aneurisme, slag, trombus, etc.), samt generell tilstandsovervåking.
 • Pasienten er vist terapeutisk trening. Det bør behandles hver dag i tretti minutter. Det bidrar til å minimere risikoen for blødning og hjerteinfarkt.
 • Pasienten anbefales å ta regelmessig, foreskrevet medisiner og unngå nervestamper.

I tillegg spilles en svært viktig rolle i gjenopprettingsperioden etter kostinntak. Det gir en fullstendig begrensning av animalsk fett, alkohol, fett kjøtt og fisk, kaffe, sjokolade, salt og sukker.

Grunnlaget for næringsrik diett bør være lett å fordøye retter fra grønnsaker, frukt, fettfattig kjøtt, fisk og frokostblandinger. Det er nyttig å drikke grønn te, en flokk med hundrose, spis vegetabilske supper.

På dagen må du spise minst seks ganger, men ikke i store deler.

Bortsett fra operasjonen i hjertet av stenting, utfører kirurger ofte også shunting. Dette er en mer åpen operasjon, som kan vare opptil seks timer.

Fordel følgende forskjell, samt fordeler og ulemper ved å skifte og stenting:

 1. Stenting krever ikke generell anestesi og langtidsbehandling, i motsetning til shunting, som krever langsiktig preoperativ diagnose og også generell anestesi.
 2. Varigheten av stenting er gjennomsnittlig et par timer, når shunting er ferdig på 6 timer.
 3. Stenting anses nesten blodløs, lavt traumatisk prosedyre. Shunting tvert imot er vanskelig å tolerere av pasienter og involverer alvorlig kirurgisk inngrep.
 4. Stenting krever ikke langsiktig rehabilitering, i motsetning til shunting.
 5. Etter bruk av visse typer stenter etter stenting, kan du ikke gjøre en MR for en stund. Ved ripping er det ingen slik begrensning.
 6. Stenting forårsaker færre komplikasjoner enn bypassoperasjon.
 7. Stenting kan ikke praktiseres i store områder av arterien, i motsetning til shunting.

Kostnaden for hjertestentoperasjon avhenger stort sett av den spesifikke klinikken, utstyret, typen av stenter som brukes, og forsømmelsen av pasientens tilstand.

I Russland og andre land blir operasjonen av stenting av hjertekarene praktisert på nytt utstyr av førsteklasses spesialister, så prisen for den er ikke liten.

Dermed i russiske klinikker kostnaden av denne prosedyren er 130-150 tusen rubler. I Israel - fra 5000 euro, i Tyskland - fra 8000 euro.

Hittil er stenting betraktet som den mest etterspurte operasjonen i vaskulær kirurgi. Det bidrar til å forebygge farlige sykdommer og raskt stabilisere pasientens tilstand.

Stenting av hjertekarene

Konstruksjon og blokkering av kranspulsårene truer ikke bare iskemi (oksygen sult av myokardiet), men også atrofi av hjertemuskelen (hjerteinfarkt). For å gjenopprette den normale strømmen av blod til det vitale organet, bidrar det til å stifte hjertets blodkar. Dette er den mest effektive metoden for å bekjempe koronar aterosklerose og andre farlige patologier.

Stenting bidrar til å gjenopprette blod til hjertet

Stenting hjertets kar - hva er det?

Koronar stenting - intravaskulær kirurgi, som innebærer installasjon av en stent i arterien. Prosedyren er rettet mot å utvide lumen i karene, noe som gjør det mulig å gjenoppta nok blodstrøm til hjertet.

Typer av stenter

Koronarstenten er en metallramme laget av ledning som settes inn i blodårene for å gjenopprette blodstrømmen til dem.

De viktigste varianter av stenter:

 1. Holometalliske konstruksjoner. Slike innretninger er laget av rustfritt stål eller en legering av kobolt og krom.
 2. Intravaskulær protese med legemiddel (antiproliferative) belegg. Etter installasjon frigjøres stoffet, noe som forhindrer dannelsen av blodpropper og reduserer risikoen for gjentatt innsnevring av blodårene.

Stents er valgt individuelt for hvert tilfelle, idet man tar hensyn til sykdommens karakteristika og alvorlighetsgrad.

Stentramme laget av metall

Driftspris

Hvor mye stenger hjerneskjermerens stenting av flere viktige faktorer:

 • hvilke arterier er gjenstand for operasjonen og nivået på kompleksiteten til manipulasjonen utført;
 • en rekke stativer, verktøy som brukes i operasjonen, medisiner, utstyr;
 • kvalifikasjonen til klinikken der kirurgisk inngrep skal utføres (jo høyere faglig nivå av leger, jo dyrere vil tjenesten koste).

Hvis du tar hensyn til alle nyanser av prosedyren (forberedelse, undersøkelse), så er prisen på stenting i Russland i gjennomsnitt 100 000 r.

Indikasjoner for bruk

Det er spesifikke krav til stentinstallasjon:

 • i de første timene etter akutt forstyrrelse av blodstrømmen til hjertemuskelen (myokardinfarkt);
 • oksygen sult av myokardiet (iskemi) i et asymptomatisk kurs;
 • alvorlig angina
 • gjentatt stenting på grunn av en kraftig innsnevring av fartøyene på protesstedet eller alvorlig trombose i dette området;
 • Angrep av angina pectoris innen en uke etter overført hjerteinfarkt.
Indikasjoner for innsetting i metallstrukturens kar kan være angina, som dukket opp etter skanning.

Stenting utføres for behandling av hjertesykemi

Hvordan utføres stenting?

Installasjonen av en protese i koronarbeinene er et svært effektivt alternativ til bypassoperasjon. En spesiell egenskap ved metoden er intravaskulær kirurgi uten kutt av thorax.

Prosedyren foregår i flere faser:

 • gjennom lårarterien, et kateter med en stent på spissen fremover til det berørte området;
 • På innsnevringsstedet etableres et rammeverk som danner den ønskede bredden av fartøyet for normal blodstrømning;
 • hele prosedyren vises på skjermen.

Stenten er satt inn gjennom lårbenet

Varigheten av operasjonen er fra 1 til 3 timer. I løpet av denne tiden kan flere modeller installeres. Plasseringen av stenten på hjertet passerer under lokalbedøvelse.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

Til tross for at kardiostaining er den mest effektive metoden for behandling av aterosklerose, iskemi og hjerteinfarkt, kan et slikt hjerteoperasjon føre til negative konsekvenser.

Tabell "Generelle og lokale komplikasjoner etter stenting"

Negative reaksjoner etter stentplassering er sjeldne. I utgangspunktet gir manipulering positive resultater, og dermed forlenger livet til pasientene.

Rehabilitering etter stenting fartøy

Gjenoppretting etter stenting inkluderer medisinsk behandling, endring i kosthold og spesiell fysisk aktivitet.

Narkotikabehandling

Etter minimalt invasiv innblanding er det viktig å gjennomgå et legemiddel som hjelper til med å unngå nye blodpropper, og redusere risikoen for re-kontrahering av koronarbeinene.

 1. Antiaggregerte stoffer - undertrykker aktiveringen av blodpropper, fortynnet blod. I det første året må du ta Clopidogrel eller Plavix daglig. Tabletter støttes av acetylsalisylsyre (Aspirin-cardio), som må tas permanent på livet.
 2. Statiner er stoffer som senker kolesterolnivået i blodet. Vanligvis foreskriver legene Atorvastatin.

Atorvastatin senker kolesterolet i blodet

Kosthold etter operasjon

For å normalisere metabolismen i kroppen, senke kolesterol og stabilisere kroppsvekten, er det viktig å holde seg til riktig ernæring. Overholdelse av kosthold er en av hovedkomponentene i rehabilitering etter stenting.

Tabell "Forbudte og begrensede produkter"

Følgende matvarer bør være tilstede i daglig diett:

 • frisk frukt, bær, grønnsaker og urter (persille, dill), grønnsak eller frukt frisk;
 • fettfattige meieriprodukter (yoghurt, kefir, gjæret bakmelk);
 • salat med havkål, kan du legge til kylling (kalkun) bryst, grønnsaker, kledd med oliven eller solsikkeolje;
 • vegetabilsk kjøttkraft;
 • lam, kalvekjøtt, biff (å velge mellom).

I løpet av dagen anbefales det å drikke kjøttkraft av rosen hofter eller infusjon av hvetekli. De har en positiv effekt på blodsirkulasjonen og hjertets arbeid som helhet.

Riktig ernæring etter stentplassering øker effekten av medisinering og reduserer varigheten av rehabilitering.

Fysisk aktivitet

Terapeutisk fysisk trening (LFK) er grunnlaget for å gjenopprette hjertet etter operasjonen. Komplekset av øvelser er valgt av en spesialist individuelt for hver pasient.

Eksempler på øvelser i en sittestilling:

 1. Ben å lukke i fanget, hender å senke. Ved innånding løft du overkroppene oppover, senk dem ned ved utånding. Gjør 5-6 bevegelser for hver retning.
 2. Benene er bøyd i knærne, bortsett fra bredden på skuldrene, armene til sidene. Ved innånding løft du overkroppene oppover og vipper kroppen fremover, ved utånding - sett flatt.
 3. Legg hendene dine i midjen, beina dine er stengt i fanget ditt, dine hæler presses til gulvet. Gjør torso torso vekselvis venstre og høyre 3-5 ganger for hver side.
 4. Benene reduseres sammen, armene bøyer seg i albuen og ligger parallelt med gulvet. I denne stillingen gjør du sirkulære bevegelser i overkroppene med urviseren 4-6 ganger.

Øvelser sitter for å styrke hjertet

Neste trinn i trening er bevegelse, som utføres i stående stilling. Hver øvelse er gjort minst 5-7 ganger.

 1. Ben - på bredden av skuldrene, hendene - langs kofferten. Først trekk samtidig høyre arm og ben, gå tilbake til startposisjon 3 sekunder senere og gjør det samme med venstre ekstremiteter.
 2. Hendene senkes ned, benene blir samlet sammen. Øvre lemmer beskriver sirkelen først med klokken, og deretter mot den.
 3. Legg hendene i midjen, beina spredes fra hverandre. Forsiktig gjør rotasjonsbevegelser av kroppen først i en retning, deretter i motsatt retning.
 4. Øvre lemmer - langs kroppen, bena sammen. Gå på stedet i 12-20 minutter.

Roterende bevegelser på stammen

Det er viktig å huske at slike øvelser ikke kan utføres ved høyt eller høyt trykk. Ikke la treningen være ved lavt trykk. Til det er fysisk anstrengelse midlertidig forbudt hvis de provoserer kortpustethet og hoste.

Korrekt valgt treningsbehandling bidrar til å kontrollere vekten, kolesterolnivået i blodet, styrker immuniteten og er en god forebygging av utseendet av trombi. Derfor må fysisk anstrengelse nødvendigvis være tilstede i rehabiliteringsperioden. I kombinasjon med en sunn livsstil, den riktige dagen og diett, bidrar de til rask restaurering av hjerteaktivitet.

Kontraindikasjoner av stenting

Operasjonen for å installere en protese i koronararterien har absolutt ingen kontraindikasjoner. Hun kan nekte å gjøre bare hvis pasienten ikke kan foreskrive antiplatelet terapi.

Relative kontraindikasjoner:

 • brudd på de grunnleggende funksjonene til nyrene (akutt og kronisk form);
 • Tilstedeværelsen av smittsomme og inflammatoriske prosesser i kroppen;
 • alvorlige blodproblemer;
 • forstyrrelser i luftveiene
 • nederlag av koronarkanalen av diffus natur, som forhindrer kateteret til å passere til lesjonsstedet.

Slike restriksjoner kan reverseres, hvis de elimineres, kan stenting utføres.

Du kan ikke gjøre koronar stenting i nyresykdom

Spørsmål og svar

Stenting og shunting - som er bedre?

For å svare på dette spørsmålet, må du vite hva disse to operasjonene er forskjellige fra.

 1. Stentinstallasjon, i motsetning til introduksjon av shunt, krever ikke åpning av brystet eller andre dype innsnitt.
 2. Stenting er tilstrekkelig for lokalbedøvelse, mens shunting er utført under generell anestesi, samt bruk av enheten av kunstig sirkulasjon.
 3. Etter kardiostaining, er gjenopprettingsperioden i kroppen mye mindre enn etter skifting.

Kan jeg gjøre MR etter stenting?

I de første månedene etter stentplassering anbefales ikke magnetisk resonansavbildning. Dette skyldes at det er risiko for forskyvning av metallprotesen. For å unngå patologi kan MR foreskrives etter 5-6 måneder etter installasjon av strukturen.

Hvor mange bor med en stent?

Stenting er rettet mot å forlenge menneskeliv og forbedre kvaliteten. Etter en slik operasjon er det viktig å følge alle legenes anbefalinger, følge en diett, ta medisin og treningsterapi. Livets lengde avhenger av hvordan samvittighetsfullt pasienten oppfyller alle kravene.

Kan jeg få et funksjonshemning etter stenting?

Installasjonen av metallkonstruksjoner inne i kranspulsårene innebærer gjenopptakelse av en persons evne til å arbeide på kort tid. Derfor er den overførte stenten ikke grunnen til å få et funksjonshemning. Et unntak kan være sammenhengende hjertesykdom, som følge av at pasienten har begrensninger på fysisk og følelsesmessig stress.

I kampen mot koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt og stenose av arteriene, er den mest effektive metoden coronary stenting. Det krever ikke kutte brystet, har en relativt kort periode med rehabilitering og tolereres godt av pasientene. Protesen utvider karene, fornyer en tilstrekkelig blodstrøm til hjertet, noe som gjør det mulig å forlenge pasientens liv. Det viktigste er å følge reglene for behandling, følge en diett og føre en sunn livsstil etter operasjonen.

anmeldelser

"Jeg ble diagnostisert med en stent etter et hjerteinfarkt. Operasjonen ble godt tolerert. Det var jo et stort hematom i lysken, men hun begynte å gå så tidlig som en uke. Etter utskrivning, jeg måtte begrense seg i mange godbiter (kaffe, sjokolade, hot saus - jeg elsker det)., Gjøre mer mosjon og en spesiell pinne til en sunn livsstil "

"Har overført to omfattende hjerteinfarkt med månedlig intervall. Etter en omfattende undersøkelse viste det seg at stenting ikke ville hjelpe meg lenger, og shunting ville være dødelig. Legene har utnevnt en stor livslang liste over medisiner og rådet dem til å håpe på det beste jeg har gjort i 2 år. "

"Jeg har lenge lidd av angina pectoris. Legene anbefaler stenting, da det er forutsetninger for alvorlig blokkering av blodårene. Men kostnaden for operasjonen for meg viste seg å være uutholdelig (jeg ble telt 85 tusen rubler.). Jeg er pensjonist og jeg har ikke slike besparelser. Derfor har jeg nektet prosedyren så langt. "

Vurder denne artikkelen
(3 anslag, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

Les Mer Om Fartøyene