Etter stenting hjertet: hvor mange bor, gir de funksjonshemming, rehabilitering

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er hjertestenting, hvor mye lever etter denne operasjonen, om det påvirker levetiden. Tidlig postoperativ periode, gjenoppretting etter stenting og hjerterehabilitering

Stenting av karene i hjertet - er en kirurgisk prosedyre hvor ekspansjonen utføres overlappet eller avgrensede koronararterier (de viktigste blodkar i hjertet) med innføring av disse spesielle "protese" - stent.

En stent er et lite rør, veggene som består av et rutenett. Den blir ført inn i innsnevring av koronararterien i foldet tilstand, hvorpå den blåser opp og støtter det berørte fartøyet i åpen tilstand, og tjener som en slags protese for vaskulærveggen.

Etter stenting er en ganske kort postoperativ periode som varer opptil 1-2 uker forbundet med selve prosedyren.

Ytterligere utvinning og rehabilitering er avhengig av sykdommen som stenting ble utført, samt på graden av skade på hjertemuskelen og tilstedeværelsen av samtidig patologi. Forutsetningen, nødvendigheten av å tildele gruppe av fysisk manglende evne, tilstedeværelse av begrensning av arbeidskapasitet er avhengig av det samme. For mer informasjon, se følgende avsnitt i denne artikkelen.

Hvor mange bor etter stenting

Et eksakt svar på dette spørsmålet kan ikke gis. Prognosen for forventet levealder etter stenting avhenger ikke bare av selve operasjonen, men fra sykdom, om den ble gjennomført, og graden av skade på hjertemuskelen (det vil si fra venstre ventrikkel-funksjon). Men de utførte vitenskapelige undersøkelsene har funnet ut at etter å ha stanset innen ett år, forblir 95% av pasientene levende, 91% i tre år, 86% i fem år.

Tretti dagers dødelighet med hjerteinfarkt avhenger av behandlingsmetoden:

 • konservativ terapi - dødelighet 13%;
 • fibrinolytisk terapi - dødelighet 6-7%;
 • stenting - dødelighet 3-5%.

Prognosen for hver enkelt pasient avhenger av alderen hans, tilstedeværelsen av andre sykdommer (diabetes mellitus), graden av myokardiell skade. For å bestemme det er det forskjellige skalaer, hvorav TIMI-skalaen er den mest brukte. Det er generelt akseptert at tidlig stenting forbedrer prognosen for hjerteinfarkt.

Stenting i stabil koronar hjertesykdom ikke redusere risikoen for å utvikle fremtidige myokardinfarkt, og øker ikke varigheten av levetiden til disse pasientene sammenlignet med konservativ medisinsk terapi.

Funksjonshemming etter stenting

I seg selv er stenten av kranspulsårene ikke en anledning til å tilordne en gruppe funksjonshemninger. Men funksjonshemming kan skyldes sykdommen som denne operasjonen ble brukt på. For eksempel:

 1. Disability av 3 gruppen er tildelt pasienter med angina eller hjerteinfarkt uten å utvikle alvorlig ventrikulær dysfunksjon i venstre ventiler.
 2. Invaliditet av den andre gruppen er etablert hos pasienter med angina eller med hjerteinfarkt, der hjertesvikt begrenser evnen til å jobbe og bevege seg.
 3. Funksjonen i gruppe 1 er tildelt pasienter hvor hjerteinfarkt eller angina pectoris resulterte i alvorlig hjertesvikt, noe som begrenser selvbetjeningsevnen.

Tidlig postoperativ periode

Umiddelbart etter avslutningen av prosedyren blir pasienten tatt til den postoperative menigheten, der det medisinske personalet nøye overvåker hans tilstand. Hvis vaskulær tilgang var gjennom lårpulsåren, bør pasienten ligge i horisontal stilling på ryggen med rette ben i 6-8 timer, og noen ganger lenger. Dette er forbundet med en risiko for å utvikle farlig blødning fra punkteringsstedet til femorale arterien.

Det er spesielle medisinske enheter som gjør det mulig å redusere varigheten av det nødvendige horisontale oppholdet i sengen. De forsegler åpningen i fartøyet og reduserer sjansen for blødning. Når du bruker dem, tar det 2-3 timer.

For estimering av kontrastmidlet innført i kroppen i løpet av stentanbringelse, pasienten bedt om å drikke så mye som mulig, en stor mengde vann (opp til 10 kopper pr dag), dersom den ikke har noen kontraindikasjoner til det (slik som alvorlig hjertesvikt).

Hvis pasienten har smerte ved stedet for arteriell punktering eller i brystområdet, kan konvensjonelle smertestillende midler-paracetamol, ibuprofen eller andre midler hjelpe.

Hvis stenting ble utført på planlagte indikasjoner, men ikke for behandling av akutt koronarsyndrom (hjerteinfarkt, ustabil angina), pasienten vanligvis slippes på den andre dagen hjemme, og gir detaljerte instruksjoner om videre oppgang.

Gjenoppretting etter stenting

Gjenoppretting etter hjertestopp er avhengig av mange faktorer, inkludert årsaken til sykdommen, alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, graden av nedsatt hjertefunksjon og stedet for vaskulær tilgang.

Pleie av stedet for vaskulær tilgang

Intervensjonelle prosedyrer gjennomføres gjennom lårbenet i lysken eller radial arterien på underarmen. Når pasienten tømmes hjem, kan et bandasje forbli på riktig sted. Anbefalinger for pleie av stedet for vaskulær tilgang:

 • Neste dag etter prosedyren, kan du fjerne bandasjen fra stedet for arteriepunktur. Den enkleste måten å gjøre dette på er i dusjen, der du kan vaske det om nødvendig.
 • Etter at du har fjernet bandasjen, lim en liten patch på dette området. Innenfor noen få dager kan stedet for innsetting av kateteret være svart eller blå, litt hovent og litt smertefullt.
 • Vask innsettingsstedet minst en gang daglig med vann og såpe. For å gjøre dette trekker du såpevann i håndflaten, eller suge en svamp i det og skyll forsiktig det området du trenger. Ikke gni huden sterkt på punkteringsstedet.
 • Når du ikke bruker en dusj, hold det vaskulære tilgangsområdet i tørr og ren tilstand.
 • Ikke bruk kremer, lotioner eller salver til huden på punkteringsstedet.
 • Bruk løse klær og undertøy hvis vaskulær tilgang er gjennom lårbenet.
 • Ikke ta et bad i en uke, ikke gå til badstue, badstue eller svømmebasseng.

Fysisk aktivitet

Legene gir anbefalinger for å gjenopprette fysisk aktivitet, idet man tar hensyn til området for arteriepunktur og andre faktorer relatert til pasientens helse. I de første to dagene etter stenting, råder de deg til å hvile mer. I disse dager kan en person føle seg trøtt og svak. Du kan gå rundt huset ditt og deretter slappe av.

Anbefalinger etter punktering av lårarterien:

 • Ikke belast under tarm evakuering innen de første 3-4 dagene etter stenting for å forhindre blødning fra stedet for vaskulær punktering.
 • I løpet av den første uken etter stenting er det forbudt å løfte mer enn 5 kg, og også å flytte eller trekke tunge gjenstander.
 • Innen 5-7 dager etter prosedyren, kan du ikke utføre anstrengende fysiske øvelser, inkludert de fleste idretter - løping, tennis, bowling.
 • Du kan klatre opp trappen, men tregere enn vanlig.
 • I løpet av den første uken etter operasjonen økes fysisk aktivitet gradvis til den når det normale nivået.

Anbefalinger etter punktering av radialarterien:

 1. I løpet av de første 24 timene må du ikke løfte hånden gjennom hvilken stenting ble utført, mer enn 1 kg.
 2. Innen 2 dager etter prosedyren, kan du ikke utføre anstrengende fysiske øvelser, inkludert de fleste idretter - løping, tennis, bowling.
 3. Ikke bruk en gressklipper, motorsag eller motorsykkel i 48 timer.
 4. Innen 2 dager etter operasjonen, øker fysisk aktivitet gradvis til det øyeblikket når det når det normale nivået.

Etter planlagt stenting kan du gå tilbake til arbeid om en uke senere, hvis den generelle helsetilstanden tillater det. Hvis operasjonen ble utført ved akutte indikasjoner med hjerteinfarkt, kan en full gjenoppretting ta flere uker, slik at du kan gå tilbake til arbeidet ikke før 2-3 måneder.

Hvis, før stenting, en persons seksuelle aktivitet har vært begrenset til forekomsten av smerte i brystet forårsaket av utilstrekkelig inntak av oksygen i myokardiet, etter muligheten til å ha sex, kan det øke.

rehabilitering

Etter stenting og full utvinning, oppfordres legene til å gjennomgå hjerterehabilitering, som inkluderer:

 • Et program med fysiske øvelser som forbedrer myokardets kontraktile funksjon og har en gunstig effekt på hele kardiovaskulærsystemet.
 • Lære en sunn livsstil.
 • Psykologisk støtte.

fysisk trening

Rehabilitering etter stenting inkluderer nødvendigvis regelmessig fysisk aktivitet. Studier har vist at folk som startet etter et hjerteinfarkt, regelmessig har utøvet og gjort andre nyttige endringer i deres livsstil, lever lengre og har høyere livskvalitet. Uten regelmessig fysisk aktivitet reduserer kroppen sakte styrke og evne til å fungere normalt.

Fysisk aktivitet kan betraktes som enhver handling som får kroppen til å forbrenne kalorier. Hvis en person gjør sin aktivitet konsekvent og konstant, blir det et vanlig program.

Dette programmet bør kombinere øvelser som er nyttige for hjertet (aerobic trening), for eksempel å gå, jogge, svømme eller sykle, samt styrke og strekkøvelser som forbedrer utholdenhet og kropps fleksibilitet.

Best av alt, når programmet for fysiske øvelser er laget av en lege av fysioterapi eller en rehabiliterer.

Endring i livsstil

Endring av livsstilen etter stenting er en av de viktigste tiltakene for å forbedre prognosen hos pasienter. Den inkluderer:

 • Sunn mat - hjelper hjertet til å gjenopprette, reduserer risikoen for komplikasjoner og reduserer muligheten for re-dannelse av aterosklerotiske plakk i karene. Kostholdet skal inneholde et stort antall frukt og grønnsaker, hele korn, fisk, vegetabilske oljer, magert kjøtt, skummet melkeprodukter. Det er nødvendig å begrense forbruket av salt og sukker, mettet og transfett, for å avstå fra misbruk av alkoholholdige drikker.
 • Stopp av røyking. Røyking fører til en betydelig økning i risikoen for å utvikle koronar hjertesykdom, da den frarøver seg oksygenrikt blod og øker effekten av andre risikofaktorer, inkludert høyt blodtrykk, kolesterol og fysisk inaktivitet.
 • Normalisering av vekten - kan bidra til å redusere blodtrykket og forbedre blodkolesterol og blodsukker.
 • Kontroll av diabetes mellitus er et svært viktig tiltak for å opprettholde helse for pasienter med denne sykdommen. Diabetes er best kontrollert gjennom kosthold, vekttap, fysisk aktivitet, medisinering og regelmessig overvåkning av blodsukkernivå.
 • Kontroll av blodtrykk. Normaliser blodtrykket ved å bruke vekttap, en diett med lavt saltinntak, regelmessig trening og bruk av antihypertensive stoffer. Dette bidrar til å forhindre hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresykdom og hjertesvikt.
 • Kontroll av blodkolesterol.

Psykologisk støtte

Den forbigående stenten, som sykdommen som forårsaket den, setter pasienten under stress. I hverdagen utsettes hverandre for stressende situasjoner. Nære venner, venner og slektninger, som skal gi psykologisk støtte, kan bidra til å håndtere disse problemene. Du kan henvise til en psykolog som på et profesjonelt nivå kan hjelpe en person til å takle stressende hendelser i livet.

Drogbehandling etter stenting

Taking av medisiner etter stenting er obligatorisk, uavhengig av årsaken til det. De fleste tar stoffer som reduserer risikoen for trombose innen ett år etter operasjonen. Vanligvis er det en kombinasjon av en lav dose aspirin og ett av følgende:

 1. Klopidogrel.
 2. Prasugrel.
 3. Ticagrelor.

Det er svært viktig å følge alle legenes anbefalinger for å ta disse legemidlene. Hvis du slutter å bruke dem tidligere, kan det øke risikoen for hjerteinfarkt forårsaket av stentrombose betydelig.

Varigheten av behandlingen med klopidogrel, prasugrel eller ticagrelor avhenger av typen implantert stent, omtrent ett år. Aspirin ved lav dose til de fleste pasienter bør tas til livets slutt.

Operasjonen for å installere en stent i hjerteskjoldene - fordeler og ulemper

Prosedyren for stenting gikk inn i medisinen ikke så lenge siden. Ikke desto mindre tok den positive dynamikken ikke lang tid å komme, og derfor brukes en slik operasjon veldig ofte.

Stenting av hjertekarene bidrar til å gjenopprette patensen, og dermed redusere risikoen for pasientens liv og helse.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for ledning

En stent er et tynt metallrør, som består av celler, og tjener til å gjenopprette diameteren av fartøyets lumen. Den cellulære strukturen gjør det mulig å etablere det ikke på et sted for et kutt, og det er eksakt på et sted av en lumen. Dette gjøres ved hjelp av en spesiell sonde, på slutten av hvilken stenten er i samlet tilstand.

Sonden er satt inn i karet, og under kontroll av en datortomografi eller ultralydtransduser beveger seg i retning av okklusjon. Det er installasjon og inflasjon av sylinderen. Den oppblåste ballongen åpner stenten og danner dermed den inne i fartøyet.

Denne installasjonsteknologien gjør det mulig å redusere operasjonens traumatiske natur, fordi kuttet må gjøres ikke på installasjonsstedet, men på en bestemt avstand. Det skal også bemerkes at stenting er mye brukt i tilfeller av plakkdannelse på vanskelige steder.

Indikasjoner for bruk av stent er patologiske forhold som kan provosere sykdomsforstyrrelser. Enheten utføres i tilfelle trussel om koronar hjertesykdom (CHD) eller aterosklerose.

Ved økt risiko for hjerteinfarkt, kan denne prosedyren også brukes. For å behandle aterosklerose kan endarterektomi også brukes, noe som muliggjør direkte fjerning av plakk. Det er imidlertid mye lettere å installere en stent på koronarbeholdere, og gjenoppretting etter denne operasjonen er mye enklere enn etter å ha fjernet plakkene fra lumen.

Iskemisk hjertesykdom

Det skal bemerkes at, til tross for sikkerheten og den hurtige perioden med ettergivelse, har en slik operasjon visse kontraindikasjoner:

 • reduksjon av diameteren til arterien opp til 3 mm;
 • redusert blodpropp og hemofili;
 • kronisk respiratorisk eller nyresvikt under eksacerbasjon;
 • diffus stenose - nederlaget til et overdreven stort område;
 • en allergi mot jod - det er en komponent av kontrastmedium i radiografi.

Intervensjonsstadier

Hovedoppgaven som utføres av stenten, er å støtte diameteren av fartøyets lumen. Dette innebærer en stor belastning på rammen, og derfor er den produsert ved hjelp av avansert teknologi og materialer av høy kvalitet.

Ofte brukes en inert legering av flere metaller til opprettelsen. Mer enn 100 forskjellige typer stenter har blitt utviklet, som avhenger av sammensetningen av legeringen, utformingen, typen av celler, belegget og leveringsmetoden til innsnevringsstedet.

Den mest brukte er konvensjonelle metallstenter, som bare støtter den nødvendige diameteren av fartøyet. Det er også stenter som er belagt med en spesiell polymer - den dispenser stoffstoffet på en dosert måte.

Bruken av denne teknologien kan redusere risikoen for restenose betydelig, og kostnaden er betydelig høyere enn normalt. I tillegg, med innføring av en slik stent i opptil 12 måneder må du ta antiplatelet medikamenter for å forhindre forekomst av trombose. Disse stentene anbefales å installeres i små fartøy, hvor sannsynligheten for blokkering øker betydelig.

Mange av våre lesere bruker aktivt den kjente teknikken basert på Amaranth-frø og juice, som ble oppdaget av Elena Malysheva for å redusere nivået av kolesterol i kroppen. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med denne teknikken.

Som enhver annen operasjon innebærer stenting å utføre foreløpige studier og spesialopplæring. Dette gjør at du kan øke sjansene for et gunstig utfall, redusere sannsynligheten for komplikasjoner, forkorte varigheten av gjenopprettingsperioden.

I utgangspunktet gjennomføres en undersøkelse. Den består av flere deler:

 • Ultralyd med dopplerografi bidrar til å spore blodstrømmen i fartøyene.
 • Biokjemiske og generelle blodprøver bestemmer koagulasjonsforstyrrelser, nivået av lavdensitetslipoproteiner (LDL) i blodet.
 • Koagulogram bidrar til å bestemme nivået av blodpropp.
 • Koronarografi undersøker tilstanden til arterier, graden av skade.

Ultralyd med dopplerografi krever ikke spesiell forberedelse, den utføres akkurat som alle andre ultralyd.

Blodprøven utføres etter prøvetaking av testprøven ved albuens albue. Blodprøvetaking utføres på en tom mage om morgenen - dette gjør det mulig å oppnå de mest objektive resultatene av studien. Koronarografi krever først et koagulogram, en generell urintest, en test for tilstedeværelsen av HIV-viruset og hepatitt i blodet.

Deretter utføres koronar angiografi direkte - det viser graden av innsnevring av fartøyet, platenes størrelse, fartøyets tilstand på stedet.

Operasjonen selv utføres i flere faser:

 1. Behandling av stoffet for fortynning av blod. Det er nødvendig å forhindre dannelse av trombi under operasjonen.
 2. Lokalbedøvelse utføres på kateterets sted.
 3. Punkt arterien for å installere en spesiell tube - introducer. Ofte er det installert i lyskenområdet, fordi gjennom denne arterien er den enkleste måten å komme til koronar.
 4. Sett kateteret inn i den berørte arterien gjennom introduceren.
 5. Innføring av en stent med en ballong gjennom et kateter inn i en skadet beholder.
 6. Under kontroll av ultralyd eller CT, blir ballongen brakt til innsnevringsstedet.
 7. Oppblåsning av ballongen, utført ved bruk av kontrastmedium. I dette tilfellet åpnes stenten og presses inn i fartøyets vegg. Ballongen blåses opp flere ganger for å sikre stenten.

Etter dette blir kateteret, innføreren og utstyret fjernet. Leddene brukes på snittstedet for å unngå omfattende blodtap. Varigheten av prosedyren tar omtrent 30 minutter i fravær av komplikasjoner.

Komplikasjoner, kostnader og gjenoppretting

I 9 av 10 pasienter etter prosedyren gjenopprettes blodstrømmen veldig raskt, og etter hvert er det ingen komplikasjoner. Likevel er det en viss risiko for komplikasjoner:

Nylig har jeg lest en artikkel som beskriver den naturlige sirupen "Choledol" for å redusere kolesterol og normalisere det kardiovaskulære systemet. Med denne sirupen kan du raskt redusere kolesterol, gjenopprette blodkar, eliminere aterosklerose, forbedre kardiovaskulærsystemet, rengjør blod og lymf hjemme.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til endringene i en uke: Jeg sluttet å bekymre hjertet mitt, jeg begynte å føle meg bedre, det var styrke og energi. Analyser viste en nedgang i kolesterol opp til normen. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

 • Brudd på integriteten til arteriemuren.
 • Blødning.
 • Komplikasjoner i nyrefunksjon.
 • Dannelse av punkteringsstedet med hematomer og blodpropper.
 • Forekomst av stenose eller trombose på stedet for stentplassering.

Stenting er en høyteknologisk operasjon som krever tilgjengeligheten av moderne spesialisert utstyr. Siden operasjonen utføres utelukkende av høyt kvalifiserte spesialister, kan det ikke koste billig.

Gjennomsnittlig over hele Russland er operasjonen ikke like dyr som i Europa - om lag 130 tusen rubler.

Det skal bemerkes at prosedyren i nødstilfeller kan utføres på bekostning av MHI. Det bør også klargjøres om tilgjengeligheten av kvoter på sykehuset - om det er kvoter for behandling og hvor mange. Dette lar deg også spare penger.

Stenting av hjerteskjærene anses ikke som en anledning for utnevnelse av funksjonshemning. Den kan tilordnes når tilknyttede forhold er identifisert.

Etter prosedyren i 2-3 dager (i fravær av komplikasjoner) er pasienten på en stasjonær avdeling under oppsyn av leger. På denne tiden er hans mobilitet begrenset til å redusere risikoen for å åpne blødninger fra den punkterte arterien. Ved koronar stenting blir utslippet gjort på den tredje dagen etter operasjonen.

Pasienten mottar alle nødvendige anbefalinger, som inkluderer å ta medisiner, overholdelse av diett og anbefalinger for treningsterapi. Det er obligatorisk for alle pasienter å bli foreskrevet Clopidogrel - det bidrar til å tynne blodet og forhindrer utseende av blodpropper inne i stenten. Han blir utladet i en periode på 1,5 til 2 år. Tidligere opphør av inntak kan føre til trombose.

Rehabiliteringsperiode

Etter operasjonen i et stykke tid, er det nødvendig å følge sengestøtten. Dette er nødvendig for å gjenopprette arterien på snittet og for å gjenoppta normal blodstrøm på installasjonsstedet.

Etter uttak består rehabilitering av et bestemt sett med handlinger. Deres kombinasjon bidrar til å gjenopprette kroppen på kortest mulig tid.

Overholdelse av dietten bidrar til å redusere nivået av kolesterol i blodet på grunn av korreksjon av ernæring:

 • Minimere forbruket av fettstoffer og transgene fettstoffer. Avslag på sjømat, fett meieriprodukter, produkter med koffeininnhold.
 • Kostholdet innebærer en økning i antall matvarer som forbrukes med høyt innhold av flerumettede fettsyrer.
 • Berikning av dietten med frukt, bær og frokostblandinger.
 • Erstatning av smør av grønnsak.
 • Kostholdet begrenser mengden av bordsalt som brukes i matvarer, og separat.
 • Kontroller kaloriinntaket av mat - det anbefales ikke å spise mer enn 2300 kalorier per dag.
 • Kostholdet inkluderer en korreksjon av dietten - separasjonen av antall måltider på 4-6 per dag i små porsjoner. Det siste måltidet skal være minst 3 timer før sengetid.

Som med enhver annen operasjon, må du ta medisin for å gjenopprette. Fra den generelle tilstanden av kroppen avhenger av hvor lenge vil ta medisiner.

Vanligvis utnevne følgende:

 • Ta medisiner som fortynner blodet - de må tas for å forhindre trombose. Disse stoffene bidrar til å unngå blokkering av blodårer, noe som reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Vanligvis er medisiner med aspirininnhold foreskrevet.
 • Mottak av statiner. Dette er stoffer, mottaket som senker nivået av kolesterol i blodet. Indikasjoner for opptak er forhøyet kolesterol og forutsetningene for en økning i nivået. Rosuvastatin, Fluvatstatin, Atorvastatin og andre legemidler er foreskrevet.
 • Hvis pasienten har høyt blodtrykk, må du ta betablokkere, som bidrar til å opprettholde satsene i normen. Eksempler på beta-blokkere inkluderer anaprilin, vasocardin, timolol, egilok og andre.
 • I nærvær av diabetes etter operasjon er det nødvendig med streng diett, og insulinpreparater kreves for å normalisere blodsukkernivåene (Pioglar, Siofor, Yanuvia, Victoria, Glukobay, Amaril og andre).

I løpet av de første syv dagene bør du unngå å ta bad - du kan vaske deg bare i dusjen for å unngå å øke trykket.

Rehabilitering spiller en viktig rolle, fordi manglende overholdelse av alle anbefalinger kan provosere komplikasjoner som er farlige for helse og liv.

Avhengig av pasientens tilstand, kan varigheten av å ta medisiner for utvinning ta opptil 12 måneder. Til tross for operasjonen elimineres ikke årsaken til patologien, og pasientens liv kan derfor bli truet.

fysisk trening

De første 7 dagene med rehabilitering er nødvendig for å eliminere fysisk aktivitet og unngå kjøring av biler. Hvis pasienten er engasjert i kjøretøyer, kan den gjenoppta arbeidet 40-50 dager etter operasjonen.

Terapeutisk fysisk trening er hovedlinken i hjerterehabilitering, som brukes etter stentplassering. Regelmessig moderat hjertebelastning hjelper hjerte til å komme seg raskere - i tillegg til å øke utholdenheten i hjertemusklene, blir blodet mer aktivt beriket med oksygen. Dette gjør at du kan øke aktiviteten til fôring av vev, for å øke fettforbrenningen.

Det skal også bemerkes at regelmessig fysisk aktivitet forbedrer den generelle følelsesmessige bakgrunnen, noe som også bidrar til en rask gjenoppretting og en retur til det normale livet.

Øvelsesprogrammet for fysioterapeutiske øvelser velges individuelt for hver pasient, basert på indikasjoner på kroppens tilstand. Dette skyldes at alle har et annet nivå av fysisk form, en annen alvorlighetsgrad av sykdommen og ulike sammenhengende sykdommer.

I tillegg til fysioterapi øvelser, inkluderer fysisk rehabilitering etter stenting et patogen. Den går av forskjellige lengder for forskjellige avstander. Regelmessig praksis av terrenkur har visse positive aspekter:

 • Vanlige utendørsaktiviteter;
 • godt humør, på grunn av byrden på kroppen;
 • utvikling av utholdenhet;
 • forbedring av respiratoriske og kardiovaskulære systemer;
 • forbedring av metabolisme;
 • stimulering av nervøsitet.
til innholdsfortegnelsen ↑

Stenting prognose

Operasjonen har en gunstig samlet prognose. Med en forsiktig holdning til helsen din og overholdelse av alle medisinske anbefalinger, er gjenoppretting av kroppen rask. Imidlertid er det isolerte tilfeller av komplikasjoner som kan oppstå ved passende rehabilitering.

Kanskje manifestasjonen av en allergisk reaksjon på et kontrastmiddel som brukes til røntgen observasjon. Unnlatelse av å følge anbefalinger for fysisk aktivitet i de første postoperative dagene kan føre til blære og blødning. Derfor bør du føre til hvilerom - fra å observere indikasjonene de første dagene avhenger pasientens liv spesielt sterkt.

Absolutt garanti for restenose av koronarbeholdere resulterer ikke i stenting, siden i 15-20% tilfeller ble det observert en gjentatt innsnevring av lumen. Ved bruk av stenter med en polymer påført dem, reduseres sannsynligheten for restenose til 5%. I en slik polymer inneholder spesielle medisinske stoffer som hindrer veksten av muskelvegget - det kan provosere restenose.

Hvis du følger et sett med anbefalinger, utføres fysisk aktivitet, tar medisiner, etter en diett, utvinningen uten komplikasjoner, og i noen få uker kan en person føre et normalt liv.

Stenting hjertet - hvor mange lever etter operasjonen?

stenting Det er et medisinsk kirurgisk prosedyre som er utført for å etablere en stent - en spesiell ramme som er plassert i åpningen av de hule organer, for eksempel koronar hjertekarene, og gjør det mulig å utvide området begrenses ved patologiske prosesser.

Fartøyene kan smale som et resultat av aterosklerose, og dette utgjør en stor trussel mot menneskers helse og liv. Avhengig av hvilke fartøy som er skadet, fører en nedgang i lumen til iskemi, en funksjonsfeil i hjernens sirkulasjon, aterosklerose i bena og andre farlige sykdommer.

For å gjenopprette patenter av arteriene, er noen teknikker kjent, de viktigste er:

 • konservativ terapi,
 • angioplastikk,
 • Stenting av hjertekar og andre berørte arterier,
 • koronar arterie bypass graft. Shunting hjertets kar - hva er det?

Koronar stenting av hjertekarene regnes som en av de mest effektive metoder for intravaskulær protese av hjerteårene under ulike patologier.

Indikasjoner for stenting

Hjertet er en kraftig pumpe som gir blodsirkulasjon. Sammen med blodsirkulasjonen til organer og vev begynner næringsstoffer og oksygen å strømme, i fravær av deres funksjon vil det være umulig.

Aterosklerose regnes som den vanligste kroniske sykdommen som påvirker arteriene. Over tid regnes aterosklerotiske plakk som vokser inne i veggen av karvegveggen, enkelt eller flere, som kolesterolavsetninger.

I tilfelle av proliferasjon i arteriene og forkalkning av bindevev i karveggene fører til en gradvis utvikling av deformasjon noen ganger begrenser åpningen for å fullføre utsletting av arterien, noe som vil føre til en varig, økende mangel på systemisk blodstrømmen, som mates gjennom den skadede arterie.

Med utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjertemuskelen, føles en person utseendet av slike symptomer:

 1. smerte i brystet, ledsaget av frykt for døden;
 2. kvalme;
 3. kortpustethet;
 4. hjertebanken;
 5. overdreven svette.
 • Utvalg av pasienter med iskemi for kirurgisk inngrep utføres av en hjertekirurg. Pasienten skal gjennomgå den nødvendige undersøkelsen, som inkluderer alle nødvendige blod- og urintester for å bestemme arbeidet til de indre organer, lipogram, blodpropper.
 • elektrokardiogram vil gi en mulighet til å klargjøre stedet for skade på hjertemusklene etter et hjerteinfarkt, spredning og konsentrasjon av prosessen. Ultralydet i hjertet vil demonstrere arbeidet til hver avdeling av atriene og ventriklene.
 • Det er nødvendig å utføre angiografi. Denne prosessen består av å sette inn i beholderne i kontrastmedium og flere røntgenbilder, som utføres ved fylling av karet. De mest skadede grenene, deres konsentrasjon og graden av innsnevring er funnet ut.
 • Intravaskulær ultralyd bidrar til å vurdere evne til arterievegget innsiden.

Indikasjon for kirurgisk inngrep:

 • vanskelige vanlige angina angrep som kardiologen identifiserer som et preinfarkt;
 • Støtte for aortokoronary shunt som har en tendens til å begrense seg over 10 år;
 • av vitale tegn under et alvorlig transmursjonsinfarkt.

Kontra

Det er ikke mulig å komme inn i stent på tidspunktet for diagnosen:

 • Den vanlige skaden på alle kranspulsårene, i forbindelse med hvilke det ikke blir plass til stenting.
 • Diameteren av den trange arterien er mindre enn 3 mm.
 • Redusert blodpropp.
 • Dysfunksjon av nyrene, leveren, pustevansker.
 • Allergi av pasienten til preparater som inneholder jod.

Effektivitet av drift, konsekvenser

Denne metoden for terapi er preget av visse fordeler som tvinger spesialister til å velge kirurgisk inngrep.

Disse fordelene er:

 • kort varighet av kontrollperioden fra spesialistenes side av utvinning;
 • det er ikke nødvendig å kutte brystet;
 • en kort periode med rehabilitering;
 • relativt billig pris.

Mange pasienter som er tildelt denne operasjonen, er interessert i hvor trygg det er, og hvor mange personer som har gjennomgått det etter operasjonen lever.

Bivirkninger forekommer sjelden, hos ca 10% av pasientene. Men helt avvise en slik risiko bør ikke være.

Stenting av hjertekarene regnes som det mest sikre tiltaket av terapi. Pasienten bør nøye overvåke helsen, følge anbefalingene fra en spesialist, bruke nødvendige medisiner og gjennomgå undersøkelser i henhold til planen.

Det skjer at selv etter operasjonen forblir sannsynligheten for å begrense arterien, men den er liten, og forskere fortsetter å forske på dette området, og antall forbedringer øker.

Stenting av hjertet etter et hjerteinfarkt kan karakteriseres av farlige komplikasjoner som oppstår under kirurgisk inngrep, etter kort tid etter eller etter en lang periode.

rehabilitering

Etter denne operasjonen føles personen bedre, smerten i hjertet etter stenting blir ikke så sterk, men prosessen med åreforkalkning stopper ikke, bidrar ikke til endring i dysfunksjon av fettmetabolismen. Derfor må pasienten følge anbefalinger fra en spesialist, observere innholdet av kolesterol og sukker i blodet.

Målet med rehabilitering etter operasjonen:

 1. Gjenopprett til maksimal mulig funksjon av hjertet;
 2. Forebygging av postoperative komplikasjoner, særlig gjentakelse av innsnevring av stentede kar
 3. For å senke fremdriften av iskemi, forbedre prognosen av sykdommen;
 4. Øk pasientens fysiske evner, minimer begrensninger i livsstil;
 5. Reduser og optimaliser medisinebehandlingen mottatt av pasienten;
 6. Normalisere laboratorieindikatorer;
 7. Gi en psykologisk komfortabel tilstand til pasienten;
 8. Korrigere pasientens livsstil og oppførsel, noe som vil bidra til å redde resultatene oppnådd under rehabilitering.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Regler, anbefalinger etter operasjon, diett

Etter operasjonen er det nødvendig å holde seg til hvilerommet i en viss tid. Legen observerer forekomsten av komplikasjoner, anbefaler en diett, bruk av medisiner, restriksjoner.

Livet etter stenting har i tankene samsvar med visse krav. Når stenten er installert, skjer pasientens kardiorehabilitering.

Hennes grunnleggende krav er kosthold, treningsterapi og positivt humør:

 • For 1 uke Rehabiliteringsprosessen er knyttet til fysisk aktivitet begrensninger, bad er forbudt. 2 måneder eksperter anbefaler ikke å kjøre biler. Senere anbefalinger består av et kolesterolfritt kosthold, dosert fysisk aktivitet, regelmessig bruk av medisiner.
 • Det er nødvendig å fjerne fett fra kostholdet animalsk opprinnelse og begrense karbohydrater. Ikke ta fettstoffer svinekjøtt, oksekjøtt, lam, smør, bacon, majones og varmt krydder, pølser, ost, egg, pasta fra myk hvete, sjokolade, søt og mel, hvitt brød, kaffe, sterk te, alkoholholdige drikkevarer, soda.
 • I kostholdet Det er nødvendig å inkludere i menyen grønnsaks- og fruktsalater eller ferske juice, kokt fjærkre kjøtt, fisk, frokostblandinger, pasta, cottage cheese, sur melk, grønn te.
 • Trenger å spise litt, men ofte, 5-6 ganger, se på vekten. Hvis det er mulig, gjør losingsdager.
 • Hver dag, gymnastikk om morgenen bidrar til å øke stoffskiftet, tilpasser seg positivt humør. Gjør ikke øyeblikkelig vanskelige øvelser. Vandring anbefales, først i kort avstand, etter å øke avstanden. Nyttig rolig gange på trappene, trening på simulatorer. Du kan ikke føre til alvorlig overbelastning med takykardi.
 • medisinering er å ta stoffer som senker blodtrykket, statiner, for å normalisere kolesterolet og legemidler som reduserer trombose. De som lider av diabetes fortsetter spesiell terapi på anbefaling av endokrinologen.
 • optimalt, når rehabiliteringsprosessen etter operasjonen vil foregå i sanatorier eller alpinanlegg, under tilsyn av leger.

Postoperativ terapi har en viktig verdi, etter at pasienten etter 6-12 måneder skal drikke medisin hver dag. Angina og andre manifestasjoner av iskemi og aterosklerose er eliminert, men årsaken til aterosklerose forblir, som er risikofaktorene.

Mange pasienter stiller spørsmålet: Er det mulig å registrere funksjonshemning etter operasjonen? Stenting bidrar til å forbedre pasientens tilstand og vil gi ham riktig arbeidsevne, så det er ikke nødvendig med denne prosedyren.

Postoperativ prognose

 • Stenting av hjerteskjermer er en sikker operasjon som gir den rette effekten. Sannsynligheten for bivirkninger er lav. Selv etter stenting vil en person komme tilbake til den vanlige livsstilen og gjenopprette sin arbeidsevne.
 • Ikke glem det, at en upassende livsstil som forårsaket iskemi igjen kan forårsake tilstopping av arteriene dersom den ikke endres. Operasjonen kjennetegnes av en liten postoperativ gjenopprettingstid.
 • Med hensyn til den påfølgende prognosen, så stenting er effektiv i ca 80% av situasjonene. Det skjer at prosessen går tilbake, til tross for den påførte innsatsen, blir arterien igjen smalere. Men forskere fortsetter å utføre forskning og forbedre operasjonsteknologien. Antall positive resultater øker.
 • Nå kardiosurger Påfør helt nye stenter, minimere sannsynligheten for utseendet av revers innsnevring av kranspulsårene.

Mulige komplikasjoner etter operasjonen

I prosessen med å utføre stenting er det ulike negative konsekvenser, hvorav de mest kjente er:

 1. tilstopping av den opererte arterien,
 2. nederlag av vaskemuren,
 3. utseende av blødning eller dannelse av en hematom ved punkteringsstedet,
 4. En allergi mot et kontrastmiddel av varierende alvorlighetsgrad, inkludert nyresvikt.
 • Tar hensyn til det faktum at blodsirkulasjonen oppstår i menneskekroppen, i noen tilfeller under stenting, forekommer konsekvensene i de gjenværende arteriene som ikke påvirkes av operasjonen.
 • Økt risiko Utseendet på komplikasjoner etter operasjon hos personer med alvorlige nyresykdommer, diabetes mellitus og funksjonsfeil i blodkoagulasjonssystemet. Derfor blir slike pasienter grundig undersøkt før stenting, de er dessuten forberedt ved å ordinere spesielle medisiner, og deretter etter operasjonen blir de observert i intensivavdelingen eller gjenopplivningen.
 • Stenting garanterer ikke fra fullstendig utvinning fra iskemi. Sykdommen kan utvikle seg, andre aterosklerotiske plakk kan dannes i arteriene eller den tidligere kan vokse. Stenten selv kan overgrow eller skape en trombose over tid. Derfor er alle pasienter som har gjennomgått stentning av kranspulsårene under regelmessig tilsyn av legen, for å kunne identifisere sykdomsfallet igjen og sende det til en spesialist igjen.
 • Stenttrombose er en av de farligste konsekvensene etter operasjonen. Det er farlig at det utvikles når som helst: både i tidlig og sen postoperativ periode. Ofte fører denne konsekvensen til fremveksten av alvorlig smerte, og hvis den blir ubehandlet, fører det til hjerteinfarkt.
 • En mindre farlig konsekvens, men mer vanlig er stentens restose, som utvikler seg på grunn av stentens "innvekst" i vaskulærveggen. Dette er en naturlig prosess, men for noen pasienter utvikler den seg for aktivt. Lumen av den opererte arterien begynner å begrense betydelig, forårsaker et tilbakefall av angina pectoris.
 • Hvis du ikke følger medisinen, diett og diett foreskrevet av en lege, vil dannelsen av aterosklerotiske plakkene i kroppen utvikles, noe som vil føre til fremveksten av nye lesjoner i sunne tidligere arterier.

Tegn på komplikasjoner

Ca. 90% av situasjonene når stenten er installert, gjenopptar den riktige blodstrømmen i arteriene, og ingen komplikasjoner vises.

Men det er tilfeller der negative konsekvenser er sannsynlige:

 • Arteriell veggintegritetsfeil;
 • blødning;
 • Vanskeligheter med nyrearbeid;
 • Utseende av blåmerke på punkteringsstedet;
 • Restenose eller trombose i stentene.

En av de mulige komplikasjonene er okklusjonen av arterien. Det skjer ganske sjeldent, når en patologi oppstår, sendes pasienten straks til aortokoronary shunting.

Kostnad for drift

 • Kostnaden for stenting varierer fra arteriene som må opereres, samt fra staten, medisinsk institusjon, instrumentering, utstyr, type, totalt antall stenter og andre forhold.
 • Det er en høyteknologisk operasjon som krever bruk av et spesielt operasjonssystem, som er utstyrt med sofistikert dyrt utstyr. Stenting utføres i henhold til nye metoder av kvalifiserte kardiokirurger. I denne forbindelse vil operasjonen ikke være billig.
 • Kostnaden for stenting varierer i hvert land. For eksempel, i Israel, fra ca 6000 euro, i Tyskland - fra 8.000, i Tyrkia - fra 3.500 euro.
 • Stenting anses som en av de vanligste operasjonene i vaskulær kirurgi. Det er preget av lav traumatisme, gir den rette effekten og trenger ikke en lang gjenoppretting.

anmeldelser

De fleste anmeldelser Resultatene av stenting er positive, sannsynligheten for bivirkninger etter at prosedyren er minimal og det kirurgiske inngrepet selv anses som trygt. I visse situasjoner er det en mulighet for forekomst av en organismes allergi mot et stoff introdusert under en operasjon for røntgen observasjon.

pasienter, som gjennomgikk kirurgisk inngrep, karakteriserer dens likhet med en ganske enkel medisinsk prosedyre, og ikke en operasjon. Siden det ikke er behov for en lang gjenopprettingsperiode, føler pasientene at de har fullstendig gjenopprettet seg.

Ikke glem det, at med den ideelle teknikken for hjertekirurgi, er behovet for å ta vare på ens helse ikke negert.

Livet etter stenting

Stenting er en minimal invasiv kirurgisk prosedyre, der en stent er plassert i et koronarfartøy, innsnevret av aterosklerotiske plakk. Dette er navnet på et metallrør laget av cellulært materiale som utvider seg i fartøyets lumen, "skyver" plakkene inn i veggen og holder sin lumen fri.

Stentinstallasjon fører til at koronar sirkulasjon forbedres, hjertet begynner å motta mer oksygen, og under fysisk belastning opplever personen ikke myokardisk iskemi. Dette fører til eliminering av anginaangrep og forbedring av personens velvære. Vanligvis utføres stenting bare for pasienter med angina, mindre ofte utføres det som en metode for akutt behandling av hjerteinfarkt.

I noen tilfeller (akk, ikke alltid) stenting, oppførsel som tar ikke mer enn en halv time, og ikke engang krever innføringen av pasienten anestesi kan være et alternativ til koronar bypass - tunge timers drift. Selvfølgelig er dette en verdig erstatning! Og noen ganger sier pasienter som har gjennomgått stenting selv at det ikke ligner på en operasjon, og ligner likevel en slags medisinsk prosedyre.

Den tilsynelatende enkelheten til stenting, fraværet av behovet for langvarig utvinning etter det, og den merkbare terapeutiske effekten av kirurgi, skaper ofte illusjonen om fullstendig gjenoppretting hos pasienter. Likevel er stenting rettet mot å eliminere symptomene på sykdommen. Årsaken til koronar hjertesykdom - aterosklerose - fortsetter å eksistere og fremgang, og skaper en trussel mot tilbakekomst av angina, hjerteinfarkt, hjertesvikt og andre alvorlige problemer.

Av denne grunn skal personen som gjennomgikk operasjonen fullt ut realisere alle mulige farer ved hans stilling og behovet for videre behandling. Hva er livet etter stenting er i denne artikkelen.


Hjertrehabilitering er en viktig betingelse for å opprettholde helse og forlenge livet for pasienter som har gjennomgått stenting. Les mer om det her, samt still spørsmål via telefon 8 (925) 642-52-86.

Fysiske øvelser etter stenting

Fysisk aktivitet er en av de viktigste livsstilsbetingelsene etter stenting. Regelmessig belastning reduserer utviklingen av aterosklerose, trener hjertemuskelen, fremmer stabilisering av blodtrykket, har en generell helseeffekt på kroppen. Det er også viktig at sporten hjelper kroppen å forbrenne fett, noe som betyr å opprettholde normal vekt og blodkolesterolnivå.

Komplekser av øvelser som passer alle pasientene etter stenting eksisterer ikke. Regimet og intensiteten av opplæringen er bygget individuelt, avhengig av tilstanden til personen, listen over sykdommene hans, toleransen for lastene. Alt dette er etablert av kardiologen.

Pasienten som gjennomgikk denne operasjonen, bør være forberedt på det faktum at han fra nå av vil spille idrett minst 4-5 ganger i uken. Av spesifikke typer trening anbefales det spesielle øvelser LFK, turgåing, sykling, svømming, jogging. Sport som er ledsaget av "eksplosive" belastninger, krever betydelig fysisk innsats og potensielt truer med skader (løfte vekter, boksing), anbefales ikke.

Når det gjelder fysisk aktivitet, er det viktig å nevne den seksuelle aktiviteten etter overført stenting. For å lede et seksuelt liv er det mulig i en vanlig modus, for å forny den det er løst når som helst så snart pasienten vil føle seg i det eller dette behovet. På anbefaling av en lege før samleie, kan du ta nitroglyserin, så vel som før en annen form for trening. Dette er imidlertid ikke alltid nødvendig.

Ernæring etter stenting

Den nest viktigste komponenten av terapi er diettoverensstemmelse.

"Mat er en kur." Disse ordene tilskrives Hippokrates, og selv nå kan vi fortsatt bekrefte deres autentisitet. Spesiell ernæring etter stenting er ikke bare forebygging av hjerteproblemer, som kanskje vil oppstå, og kan ikke oppstå i fremtiden. Dette er en kur.

Dessverre følger ikke alle pasientene de anbefalte kostholdsretningslinjene. Og vi kan uten tvil hevde at dette spiller en stor rolle i den høye forekomsten av angina tilbakevending og gjentatt stenting.

Kostholdsterapi etter stenting av koronarbeinene bør være basert på følgende prinsipper.

 • Begrensning i diett av animalsk fett. Dette betyr en reduksjon av forbruket av slike produkter som fett kjøtt (lammekjøtt, svinekjøtt), lard, halvfabrikata, margarin. Ikke spis store mengder smør, oster, rømme, krem. Det er også nødvendig å begrense forbruket av egg til 3-4 deler per uke. Alle fettstoffer er fremtidige kolesterolplakk som vil gjenoppta symptomene på IHD etter stenting.
 • Begrensning av raffinerte karbohydrater, søtsaker. Av produktene som ofte er på bordet ditt, må du slette søtsaker (de skal erstattes med tørket frukt), overflødig sukker, bakevarer, karbonatiserte drikker etc. I kroppen blir karbohydrater til fett, derfor er det verdt å gi opp den søte til det maksimale.
 • Begrensning av salt. Det forårsaker væskeretensjon og økt blodtrykk. Mange pasienter med iskemisk hjertesykdom som har gjennomgått stenting har hypertensjon. De bør være spesielt oppmerksom på denne anbefalingen. Mengden salt bør reduseres til 3-4 gram per dag (en halv teskje). Vær forsiktig: Mange ferdige matvarer (hermetikk, brød, etc.) inneholder salt i sammensetningen, slik at forbruket bør begrenses til mer eller mindre avhengig av hva mat er til stede i dietten.
 • Begrensning av forbruket av kaffe og andre drikker og produkter som inneholder koffein (sterk te, sjokolade, kakao). Koffein forårsaker vasospasme og økt hjertefunksjon, noe som skaper økt byrde på kardiovaskulærsystemet og skadet pasienter med iskemisk sykdom og overført stenting. Imidlertid er det nødvendig å forstå: kostholdet krever ikke et fullstendig avslag på kaffe, med kontrollert blodtrykk og fravær av alvorlige symptomer, det kan konsumeres i små mengder. Det er bedre å velge naturlig arabica - det er mindre koffein i det enn i robusta, og enda mer enn i løselig kaffe.
 • Tilsetning av vegetabilske oljer, friske grønnsaker og frukt, fisk til kostholdet (bruk minst 2 ganger i uken). Alt dette forhindrer utviklingen av aterosklerose. Kostfiber plante mat binde og fjerne kolesterol fra tarmen, omega-flerumettede fettsyrer og fiskeoljer redusere innholdet av skadelige blodlipider (low density lipoproteiner, triglycerider) og økt mineralinnhold (high density lipoprotein).

Tar medisiner etter stenting

Hvis en kardiolog anbefaler at du tar medisiner, bør du definitivt følge dette rådet. Volumet av medisinbehandling etter operasjonen vil reduseres, men det er umulig å fullstendig forlate medisinene i IHD. Du blir behandlet i henhold til ordningen, og ikke glem: Ditt velvære etter operasjonen er i stor grad bevart på grunn av at du følger behandlingstilbudet.

Hvis du har noen klager og forverring av tilstanden, bør du alltid konsultere en lege for undersøkelse og behandlingskorreksjon.

Oppgivelse av dårlige vaner

Etter overført stenting anbefales det å slutte å røyke. Egentlig er det verdt å gjøre selv før operasjonen, og det er best å ikke begynne å røyke i det hele tatt. Men hvis du har gjennomgått kirurgi og fortsatt røyker, kan du gi råd som definitivt vil hjelpe: Kast straks sigaretter!

Noen pasienter konsollerer seg med tanken om at to eller tre sigaretter om dagen - svært lite, og det vil ikke være noen skade fra dem. Det er ikke slik. Enhver form for røyking (aktiv eller passiv) med et hvilket som helst antall sigaretter som er røkt, påvirker hjerte og blodårer negativt. Det bidrar til å øke blodtrykket, har kardiotoksisk virkning, akselererer utviklingen av aterosklerose, øker sannsynligheten for arytmier og risikoen for hjerteinfarkt. Gleden fra røyking er ikke rettferdiggjort av den enorme skade det gjør.

Nå, om alkohol. Det er kjent at tørr rødvin har en helbredende effekt på hjertet. Noen steder kan du til og med finne informasjon som det beskytter mot aterosklerose og forårsaker nesten resorpsjon av kolesterolplakk i karene. Faktisk små mengder av denne vinen har en gunstig effekt på aterosklerose. Men:

 • Det er et spørsmål om små mengder med en drink, ikke mer enn 1 glass vin per dag.
 • Fordelen er bare høy kvalitet dyr alkohol, og ikke navnene på alkohol, som kan kjøpes i ethvert supermarked
 • Fordelene med rødvin er ikke så åpenbare at du må bruke den regelmessig. Det beryktede nektet av røyking vil ha stor nytte.
 • Verdifulle effekter av vin gjelder ikke for andre typer alkohol.

Effektivitet etter stenting

Etter stenting-operasjonen vil pasienten kunne gå tilbake til det vanlige arbeidet. Spesifikke gjenvinningsperioder kan variere, avhengig av personens tilstand (alvorlighetsgraden av IHD, tilstedeværelsen av et nylig hjerteinfarkt, etc.) og hans yrke. Arbeidere av intellektuelt arbeid kan begynne å jobbe nesten umiddelbart etter stenting, og de som har spesialitet knyttet til fysisk anstrengelse, får lov til å begynne å jobbe senere.

Operasjonen av stenting fjerner symptomene på IHD, tilstanden til en person etter at den forbedres, derfor er det ganske sjelden å registrere funksjonshemming hos pasienter som har lidd det.

I tilfelle at stenten ikke førte til forbedring, hadde pasienten en tidlig gjenopptakelse av angina eller etter operasjonen var det et hjerteinfarkt, kan en person tilordnes en funksjonshemningsgruppe. Imidlertid er denne operasjonen ikke utføres for personer som har en risiko for forverring og komplikasjoner, slik som vanligvis stenting, likevel gir et positivt resultat og bidrar til restaurering av menneskelig ytelse, ikke sin endelige tap.

Reise og hvile etter stenting

Når en persons tilstand stabiliseres etter operasjonen, har han lov til å reise på noen måte og uten restriksjoner. Det viktigste er at en person regelmessig tar medisiner og følger andre doktors anbefalinger. Blant alle slags hvile er det bedre å velge de aktive, med tanke på toleransen for fysisk anstrengelse. Pasienter er oftest ikke anbefalt å besøke bad og badstuer, selv om en mer spesifikk konklusjon i denne forbindelse skal gis av en kardiolog.

Forventet levetid etter stenting

En kardiolog er en lege som ofte leder og ser på sine pasienter i årevis. Iskemisk hjertesykdom er et kronisk fenomen, så det er ikke noe overraskende i dette.

Noen ganger må du håndtere slike historier: En person utvikler hypertensjon, angina, da har han et hjerteinfarkt, han er stenting. Men selv etter denne "eventyr" slutter ikke der: pasienten er innlagt på sykehus med jevne mellomrom med hypertensiv krise, etter en tid, fornyet han angina, det blir utført stenting igjen eller koronar bypasskirurgi... reinfarkt, hjertesvikt - ikke et sjeldent fenomen, selv etter gjentatte operasjoner. Som et resultat føles en person mye verre enn han kunne, og varigheten av livet hans reduseres.

Hvorfor skjer dette? Årsaken er ikke bare i insidiousness og faren for sykdommen, selv om, selvfølgelig, begge er helt iboende av iskemisk hjertesykdom. Ofte er det ugunstige resultatet av sykdommen bestemt av det faktum at en person ikke gjør nok for å forbedre sin tilstand og forlenge livet.

Hvis du har gjennomgått stenting, og du ikke følger alle anbefalingene for en livsstil, er det på tide å tenke på å endre holdninger til behandling. Alle de ovennevnte tipsene er klare, enkle og gjennomførbare, du må bare følge dem, stadig og i god tro.

Resultatene av stenting var best, og ble opprettholdt så lenge som mulig er også anbefalt å ta et kurs i hjerte-rehabilitering sanatorium. Etter stenting i hjertet og i hele kroppen, endrer hemodynamikken, slik at kroppen tar tid å tilpasse seg den. I tillegg, når stenting, er en fremmedlegeme faktisk satt inn i koronarbeholderen. Dette forårsaker en reaksjon fra immunsystemet og koagulerbarheten av blodet, skaper økt beredskap i kroppen for å akselerere utviklingen av koronar aterosklerose, forekomsten av blodpropp i karene, etc.

Inpatientbehandlingstiden er ikke nok til å gjenopprette kroppen helt, så pasienter etter stenting anbefales hjertesvikt. Komplekset med helseforbedrende prosedyrer vil konsolidere resultatene av terapi og forbedre en persons tilstand. Et spesielt treningsprogram vil hjelpe pasienten til å bli vant til en ny livsstil.


Hjertrehabilitering er en viktig betingelse for å opprettholde helse og forlenge livet for pasienter som har gjennomgått stenting. Les mer om det her, samt still spørsmål via telefon 8 (925) 642-52-86.

Les Mer Om Fartøyene