Vaskulære styrkeprodukter

Menneskekroppen er gjennomsyret av blodkar, blodårer, kapillærer, hvis helse må overvåkes godt. Regelmessig medisinsk undersøkelse, tar nødvendige medisiner og riktig ernæring, moderat fysisk aktivitet - disse er komponentene i omsorgen for hjernens, nesen, bena og øynene. En viktig rolle i styrken av blodårene spilles av tilstrekkelig ernæring. Bruken av visse produkter vil bidra til å styrke veggene i blodkarene, rense kroppen.

Hva du trenger for å styrke fartøyene

Mange vet at riktig ernæring er et løfte om god helse og humør. Et balansert kosthold gir kroppen med de nødvendige stoffene, vitaminer og mikroelementer, noe som er svært viktig for vaskulær helse. Ved bruk av "rette" produkter, vil kroppen senke nivået av kolesterol, karene vil være sterke, noe som vil bidra til å unngå alvorlige sykdommer. Så hvilke matvarer for vaskulær styrking er nødvendig for en person? Kostholdet bør omfatte frukt og bær, grønnsaker, magert kjøtt, fettfisk, oliven og noen andre vegetabilske oljer. I dette tilfellet må du unngå skadelig mat: søtsaker, duftende boller, hurtigmat og stekt mat. Maten er best tilberedt for et par, bake, koke. Nedenfor vil vi se nærmere på produkter som styrker karene og kapillærene, og forteller deg hvorfor dietten skal inkludere en eller annen mat.

Nøtter: Et kjent middel som styrker veggene i menneskeskip

Til tross for det høye kaloriinnholdet, er forskjellige typer nøtter veldig sunne, og de er til stede selv i kosttilskudd. Ikke et unntak og helsen til blodkar, er nøtter ekstremt viktige for deres styrke. Først av alt, for å styrke skipene trenger vi mandler og valnøtter. De inneholder omega-3 syrer, magnesium og mange andre nyttige stoffer. Spesielt valnøtter har en positiv effekt på kardiovaskulærsystemet, hindrer utviklingen av aterosklerose, fôrer hjertet og styrker karens vegger. Å spise valnøtter bidrar til å redusere nivået av "dårlig" kolesterol, og øke nivået av "bra".

Bær og vaskulær helse

Bær har mye vitaminer, pektiner, mikroelementer, syrer og andre nyttige stoffer. Derfor er disse produktene nødvendige for vaskulær styrke. Blant de mange stoffene som utgjør bær, er kalium og magnesium ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Kalium fjerner væske fra kroppen, forbedrer arbeidet i hjertet, det er nødvendig for menneskekroppen i arytmi. Og magnesium reduserer risikoen for vaskulære sykdommer, utvider veggene i blodårene, forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer blodtrykket. Vitamin C, hvis rikdom kan skryte av mange bær, styrker veggene i blodårene, beskytter dem. Vitamin P, som også er rik på mange bær, gir helsen til kapillærene. Fiber fjerner skadelige stoffer fra kroppen, senker kolesterolet. Spesielt nyttig for å styrke blodkar er jordbær, kirsebær, kirsebær, svart og rødbær, bringebær. I sorten er vitamin C mer enn i epler.

frukt

Disse planteprodukter styrker også veggene i blodårene, gjør blodet mer flytende, renser det, regulerer nivået av kolesterol. Men ikke alle frukter har en spesiell effekt på kardiovaskulærsystemet. Vi vil fortelle deg om de som er spesielt nødvendige for å styrke veggene i blodårene.

Epler, men dårligere enn svart currant i innholdet av askorbinsyre flere ganger, forblir fortsatt på listen over spesielt viktige produkter for hjerte, blodårer og hjernen. De er også rik på kalium, pektin, fiber og vitaminer, som senker kolesterolnivået i blodet, renser kroppen, lindrer hevelse og normaliserer blodtrykket. I tillegg er epler ekstremt nyttige for helse generelt. Forresten, finn ut hvordan du går ned i vekt på epler.

Garnet er kjent som leder blant produkter som er nyttige for kardiovaskulærsystemet. Det senker kolesterol, forteller blod, sliter med anemi. Å spise granateple for å styrke fartøyene du trenger frisk, eller i form av ferskpresset juice.

Grapefrukt er ikke bare en berømt fettforbrenner, men styrker også veggene i blodårene. Det fjerner tretthet, senker blodtrykket, forhindrer en rekke sykdommer.

Nyttige grønnsaker

Noen grønnsaker gir et stort bidrag til helsen til menneskeskip. Disse urteprodukter inneholder mange nyttige stoffer som er nødvendige for alle kroppssystemer.

Hvitløksklær er ikke bare et utmerket antiviralt middel, men også et produkt som styrker kardiovaskulærsystemet. Spesielt er det nyttig for personer med høyt blodtrykk. Nitrogenoksyd og hydrogensulfid, som er en del av hvitløk, som bidrar til å justere blodtrykket.

Gresskar, selv om det ikke er enstemmighet til hvilken art som tilhører (er en grønnsak eller frukt), et ekte lagerhus av næringsstoffer. C-vitamin, betakaroten, kalium og andre stoffer som utgjør denne kulturen, er svært nyttige for fartøyer. Gresskar bidrar til å normalisere vann-saltmetabolismen og senker trykket.

Agurker, eggplanter, tomater, sorrel, salat og grønnsaker bidrar også til helsen til kardiovaskulærsystemet. Det styrker veggene i blodårene, reduserer presset, renser kroppen.

Bruken av belgfrukter

Bønner og linser er spesielt fremstilt for sin fordel for fartøy. De er rike på kalium og fiber, som, som vi allerede har sagt, bidrar til å motvirke hjerte-og karsykdommer.

Korn, styrke kar

Spesielt rik på fiber, omega-3-fettsyrer, kalium, havremel og bokhvete, er det nødvendig å styrke den vaskulære veggen. Bruken av kornavlinger bidrar til å redusere kolesterol, opprettholder vaskulær helse. De mest nyttige er store korn, de inneholder mer fiber.

avokado

Dette produktet har lenge vært kjent for sine nyttige egenskaper for hele menneskekroppen. Inkludert i flerumettede fettsyrer, redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom, forbedre mental ytelse og styrke minnet. Med mangel på disse stoffene oppstår problemer med kolesterol metabolisme ofte. La oss på nytt minne om fordelene med kalium, som er rik på kultur. Kobber tillater ikke utvikling av anemi, jern er et viktig element som påvirker blodsammensetningen. Avokado inneholder også vitaminer E, B6, C. Vi vil imidlertid ikke liste opp hele spekteret av næringsstoffer som utgjør denne kulturen. La oss bare si at en oljeaktig plante, i tillegg til å senke kolesterolet, vil bidra til å redusere blodtrykket. Det er viktig å bruke avokado for å styrke veggene i blodkar i en rå form.

Linfrøolje

Linfrøolje inneholder mye Omega-3 fettsyrer, som bidrar til å regulere kolesterol og fortynnet blod. Men på grunn av høy næringsverdi må du ikke overdrive det med dette produktet. Tre ss per dag med linolje vil være mer enn nok som en dressing salat.

Kjøtt og fisk for vaskulær helse

Fisk er ekstremt nyttig for å styrke blodkar. Fettvarianter av fisk er spesielt rik på Omega-3-syrer og andre fordelaktige stoffer. Makrell, ørret, tunfisk, laks og laks skal inkluderes i den ukentlige menyen, helst minst tre ganger. Bruken av slike fisk er en god forebygging av en rekke sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Når det gjelder kjøttprodukter, bør det gis fortrinn til småfettvarianter av kjøtt, spesielt fjærfe og kaniner.

Hva å spise på søtt?

Overraskende styrker sjokolade også veggene i blodårene og reduserer trykket. Men for en slik effekt er det viktig å spise mørk sjokolade med et kakaoinnhold på mer enn 70%, og selvfølgelig vet du målet! Melk sjokolade inneholder små kakao bønner og mye sukker.

Hva du trenger å drikke for å styrke blodårene

For å styrke skipets vegger er det viktig ikke bare å spise sunn mat, men også å bruke den nødvendige flytende hastigheten. En dag bør drikke mer enn 1,5 liter vann. Det er vann, ikke te, kaffe og enda mer, søt brus. Fra søte butikkdrinker er det bedre å nekte helt, og tillate kaffe og te per kopp per dag. Det vil være nyttig å bruke buljonger fra bær, som vi snakket om i begynnelsen av artikkelen.

Hvilke produkter fortynner blodet og styrker veggene til fartøyene, som trenger dem

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilke produkter fortynne blod og styrke veggene i blodårene. Hvorfor trenger vi en slik diett, hvordan og til hvem det kan være nyttig.

For å forhindre utvikling av kardiovaskulære patologier, anbefaler leger og ernæringseksperter å introdusere til diettprodukter som fortynner blod og styrker veggene i blodårene. På en så enkel måte kan elasticiteten til karene normaliseres, dannelsen av aterosklerotiske plakk og trombi kan forhindres, og normal koagulasjon av blodet gjenopprettes.

Spesielt effektive er produkter med høyt innhold:

 1. PUFA eller flerumettede fettsyrer (havfisk).
 2. Folsyre (asparges, bønner, nyrebønner).
 3. Askorbinsyre eller vitamin C (hvitløk, sitrus, currant, rødkål).
 4. E-vitamin (linfrø, ubehandlet oljeolje).
 5. Flavonoider (tomater, persille, bokhvete grøt, blåbær, aprikoser).
 6. Stoffer som reduserer mengden skadelig kolesterol eller fytosteroler (fiken, pistasjenøtter, sesam, persimmon).
 7. Kompleks av mineraler (ingefær, gurkemeie, kanel, kakao).

Denne dietten er relevant ikke bare for forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er i stand til å forbedre kvaliteten på blodet og tilstanden til fartøyene med:

 • åreknuter
 • hjertesvikt;
 • aterosklerose;
 • iskemi av hjernen og hjertet;
 • arteriell hypertensjon;
 • forstyrrelser i blodkoagulabilitet (polycytemi);
 • diabetes mellitus;
 • fedme.

I tilfelle av alvorlige kardiovaskulære patologier, bør terapeut eller kardiolog konsultere valg av optimal diett. Med blodsykdommer med koagulasjonsforstyrrelser - hematolog, med endokrinopatier (diabetes) - endokrinolog.

Hva er dette dietten for?

Hva er de farlige endringene i vaskulære vegger og økt koagulasjon (koagulasjon) av blodet? I strid med elasticitet og permeabilitet av fartøyet kan skader, stratifisering, fremspring og veggbrudd forekomme.

Den skadede indre overflaten av fartøyet med tid knyttet til proteiner, spesifikke lipider, adhærer til røde blodlegemer. Dette danner en aterosklerotisk (kolesterisk) plakk og en trombus som delvis overlapper blodets lumen. Prosessen er mer aktiv med økt blodpropp.

Struktur av en aterosklerotisk plakk

Som et resultat utvikler brudd på blodtilførsel av organer og vev, oksygen sult (iskemi) i hjertemuskelen, hjernen, utrydder aterosklerose i ekstremiteter, åreknuter, tromboflebitt.

Komplikasjon kan være en komplett overlapning av fartøyets lumen (trombose), tromboembolisme (blokkering av vitale blodkar med avbrutt trombus), ulcerøs vevnekrose.

Liste over de 10 mest nyttige produktene med disse egenskapene

Denne listen består av de rikeste for nyttige stoffer - for styrken av blodkar og for fortynning av blod - og det er selvsagt ikke fullført.

1. Oljefisk (tunfisk, laks)

2. Uraffinert linfrøolje

3. Fersk hvitløk

4. Friske tomater

5. Haricot bønner (grønn asparges og bønner)

6. Valnøtter

7. Fersk rødkål

8. ingefær

9. Persimmon

10. Hvetespirer

For forebygging av aterosklerose og kardiovaskulære sykdommer er svært nyttige sitrusfrukter (grapefrukt med hvit hud på lobules), honning, kornblanding (havremel), gulrøtter, røde druer, og små porsjoner (daglig rate - 75 ml) av tørr rødvin.

Riktig ernæring (for blodårer og økt blodkoagulasjon)

Ethvert riktig diett for hjerte-og karsykdommer, samt økt blodpropp, inneholder minst dyrefett og maksimalt plantefiber. Dette betyr at dietten til en person med høyt kolesterol og vaskulær patologi ikke skal inneholde mer enn 1 gram animalsk fett pr. Kilo kroppsvekt.

De andre nyttige stoffene og proteinet som er nødvendige for cellemetabolisme (metabolisme), kan kroppen motta fra plantefôr, fisk, sjømat. Vegetabilsk fiber, som finnes i grønnsaker, frukt og frokostblandinger, fremmer nøytralisering av forhøyet kolesterol.

En nødvendig betingelse for forebygging av klumping av erytrocytter og dannelse av trombi er riktig drikkegruppe. En sunn person bør drikke opptil 1,5 liter rent vann om dagen (dette beløpet inkluderer ikke te, kaffe og supper), spesielt i den varme sesongen. Pasienter med hypertensjon og kronisk hjertesvikt, et slikt regime er kontraindisert, slik at vedheft av erytrocytter (adhesjon) forhindres ved utnevnelse av antitrombotiske legemidler.

Kardiomagnet - en av de vanligste antiaggregantene

Hvilke produkter skal jeg begrense

K vitamin K gir normal blodpropp, men i store mengder kan den nøytralisere effekten av antikoagulantia.

Produkter med høyt innhold av vitamin K:

 1. Pine nøtter og cedar olje.
 2. Egg.
 3. Soyabønner.
 4. Frisk melk.
 5. Olivenolje.
 6. Hvit, Brussel, blomkål, brokkoli.
 7. Bananer, kiwi, avokadoer.
 8. Grønn te.
 9. Spinat.

Med uttrykte grader av åreknuter eller dens komplikasjoner (tromboflebitt), kardiovaskulære patologier, aterosklerose og økt blodkoagulasjon fra daglig bruk av disse produktene, er det bedre å avstå helt.

Produkter med høyt innhold av vitamin K

Med kardiovaskulær sykdom er det nyttig å redusere bruken av aterosklerose for forebygging:

 • salt (opptil 4,5 gram per dag);
 • stekt mat, foretrekker rå, kokt eller dampet;
 • pickles, hermetikk, røkt produkter;
 • smør, animalsk fett, margarin, fett kjøtt;
 • slakteavfall;
 • hvitt brød, gjærmuffins, konfekt;
 • sukker, søtsaker.

Enhver diett bør inneholde en balansert mengde næringsstoffer og er mer nyttig for forebygging. Ingen produkt eller kompleks er i stand til å rydde fartøyene fra de allerede dannede kolesterolplakkene og kan bare stoppe den videre utviklingen av aterosklerose og dens komplikasjoner.

Styrke blodkar og humane kapillærer

En person kan leve i omtrent hundre år, så hvorfor løper kroppens ressurser på 60-70? Hjertesmerter, problemer med arterier og kapillærer, sklerotiske sykdommer - alt dette overtar en person lenge før den tidsbundne naturen.

Vår "Achilles 'hæl" er blodårene. Den minste svikt i funksjonen av sirkulasjonssystemet kan føre til totale problemer i hele kroppen. For å flytte disse mørke dagene unna er det nødvendig å styrke kapillærene og arteriene. Vi skisserer effektive metoder for vaskulær styrking i denne artikkelen.

Symptomer på nye problemer

Hva er de "første klokkene" av fremtidige ulykker? For å besøke en lege og forandre din livsstil, må du tenke på om følgende symptomer er løst:

 • hyppig svimmelhet og generell svakhet;
 • rask tretthet;
 • kronisk hodepine;
 • mørkere i øynene;
 • forverring av helse ved forandring av været;
 • støy i ørene;
 • problemer med søvn;
 • døsighet og sløvhet (selv om de sov godt);
 • hjerteinfarkt;
 • nummenhet i lemmer (pluss prikking i fingrene);
 • tyngde i brystet;
 • natt slitne ben;
 • frosne lemmer;
 • Dyspné, som oppstår med ikke-alvorlig fysisk anstrengelse.

Generelle anbefalinger for vaskulær styrking

Disse symptomene indikerer en neurokirkulatorisk dystoni - en gradvis slitasje på karene. Ingen oppfant mirakelpiller for denne sykdommen - du vil kjempe med problemet som har blitt presset gjennom en rekke forebyggende tiltak. Vi vil også koble folkemedisin og farmakologiske preparater, men mer om dette senere.

Ta en nærmere titt på din livsstil. Gjør sport, vanlig trening, begynn å spise riktig. Svømming, dans, løping og yoga vil ha en gunstig effekt på blodkarets elastisitet. La oss vurdere problemet mer lokalt.

Vi er engasjert i kapillærer

Kapillærer leverer ernæring til muskel fiber, disse er mikroskopiske blodkar. Det mikrovaskulære nettverket er veldig stort - den totale lengden på kapillærene kan overstige flere kilometer.

Problemer oppstår når det gjelder trombose - karene "sovner" og gjenopprette dem vil ha en uopphørlig stimulans.

For å styrke kapillærene, anbefales følgende metoder:

 • intensive fysiske øvelser;
 • massasje (spesielt med applikatoren Kuznetsova);
 • kontrasterende dusjer;
 • Russisk bad (med bruk av kost);
 • terpentinbad (har en antiseptisk og lokal irritasjonsvirkning).

Kuznetsovs applikator innebærer regelmessig bruk - det er nødvendig å påvirke ryggraden, ansiktet, pannen på pannen, haken. Terpentinbad og balsamimassasje hjelper kapillærene å åpne og styrke blodsirkulasjonen.

Forsterkning av øyekapillærene

Svak er ikke bare fartøy som leverer blod til forskjellige deler av kroppen vår. Kapillærer som mater slimhinnen må også styrkes. Bruising, prikking og rive i øyebollet er alarmerende symptomer som indikerer at kapillæren har bristet.

Årsakene kan være forskjellige:

 • feil kosthold;
 • alkohol og røyking;
 • allergier;
 • mangel på vitaminer;
 • smittsomme sykdommer.

For å holde øynene i god form, unngå direkte eksponering for kunstig lys.

Mens du jobber på datamaskinen, avviker det med jevne mellomrom - se på himmelen og grøntområdet utenfor vinduet. Prøv å holde avstanden mellom skjermen og øynene ca 50 centimeter. For forbedring av øyekapillærene, er de beste middelene:

 • honning og grønn te (spesielt effektive kremer basert på grønn te);
 • bouillon av dogrose (lagt til te, i stedet for sukker - honning);
 • vitaminer (K, C).

Arterier og årer

Koronararterier leverer nyttige stoffer til hjertemusklene - med alderen disse karene blir sårbare, de må styrkes og forynges. Hovedårsaken til arteriell slitasje er fedme. Arterielle vegger er dekket med plaques av kolesterol, mister elastisitet, skaffer arr og andre feil. For å styrke veggene og øke elastisiteten, anbefales følgende verktøy:

 • tinktur av bjørk knopper;
 • arnica fjell (vann infusjon);
 • blomst infusjon av hagtorn;
 • bjørk knopper (alkohol tinktur);
 • Aterosklerotiske samlinger (mynte, løvetann, sporisk, søt kløver, tranebærblad, St. John's Wort);
 • infusjon av mais stigmas.

Hawthorn blomst infusjon bidrar til å rengjøre fartøyene, men den viktigste oppmerksomheten bør betales til organisasjonen av deres regime (hvile og arbeid).

Hjernens fartøy og deres styrking

De berørte karene, som fôrer hjernen, blir senere innsnevret og deformert. Hvis problemet ikke er gitt riktig oppmerksomhet, kan konsekvensene være appalling - det ender med hemorragisk slag, hjerneinfarkt og til og med demens.

I risikosonen er folk som tjener av mental arbeidskraft - de opplever økt hjernelast, noe som fører til stress og tretthet. Resultatet er svekkelsen av hjernens fartøy. Høykalorimat og mangel på frisk luft kan også forverre situasjonen. Fartøyene blir tilstoppet, overgrodd med kolesterolplakk, veggene deres er skadet.

Hvordan styrke hodene på hodet? Det er mange oppskrifter som ikke er særlig vanskelige.

Disse oppskriftene er hovedsakelig av nasjonal opprinnelse. Nedenfor vil vi bringe et par av de mest effektive.

Folkemidlene

 1. Hawthorn og valnøtter. Du trenger ikke nøtene selv, men deres interne partisjoner. 350 gram partisjoner må fylles med en tinktur av hagtorn, kjøpt på apoteket. Elixir er insistert i omtrent to uker - på et kjølig sted, i en beholder under lokket (lukk det tett). Etter dette filtreres tinkturen og brukes tre ganger om dagen. Dosering - en teskje. Behandlingsforløpet er en uke.
 2. Hvitløk tinktur. Hvitløk er ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Du kan bruke det både i form av denticles, og i form av tinkturer. Knust hvitløk (250 gram) helles med samme mengde alkohol, tett lukket og 10-12 dager infundert (kaldt mørkt rom). Mottakssystemet for hvitløktinktur er ganske komplisert, så vi snakker om det separat.

Så, din eliksir er brygget og klar til bruk. Følgende algoritme ser slik ut:

 • Den første dagen. Hell melken i glasset med en tredjedel og legg til en dråpe av stoffet. Bruk blandingen på tom mage, 30 minutter før frokost. Før middag (i en halv time) lag en ny porsjon - med to dråper. Før måltidet legges 3 dråper tinktur til melk.
 • Den andre dagen. Dosering før måltider øker til 4, 5 og 6 dråper. Halv times intervallet bør fortsatt observeres.
 • De neste dagene. Ordningen fortsetter logisk i de følgende dager - gradvis legger du til en ny dråpe. Ved den sjette dagen vil antall dråper nå 15. Nå starter omvendt prosess - reduser doseringen i samme proporsjoner. Etter dette, ta 25 dråper - til slutten av kurset (til stoffet løper ut). Prosessen tar omtrent 90 dager.

Problemer med bena

For å aktivere blodstrømmen og styrke beinene i beina, er det verdt å kombinere styrken av folkemedisin med fysiske øvelser. Regelmessig trening og phytosorter, kjøpt på apoteket - dette er garantien for fremtidig levetid. Det er verdt å være oppmerksom på følgende stoffer:

 • Blanding av urter (rhodiola rosea, citrongras, ginsengrot, eleutherococcus). Forholdene er like (for 50 gram), de må fylles med 250 ml alkohol. Prosessen med å insistere varer i to uker. Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for 20-25 dråper.
 • Immortelle. Knuste blader av immortelle (20-30 gram) helles med et glass kokende vann, hvorpå de koke i 8-10 minutter over lav varme. Den endelige berøringen er infusjonen under lokket (ca. en time). Den filtrerte buljongen brukes tre ganger om dagen. Dosering - en tredjedel av glasset.

Av den fysiske anstrengelsen, som gunstig påvirker beinene i beina, er det verdt å fremheve:

 • overvinne trapper til fots;
 • sykle;
 • gå;
 • løfteben (effektive med stillesittende arbeid);
 • ups på tærne (med den etterfølgende senking på hele foten);
 • sirkulær bevegelse av foten.

Styr hjertet og fartøyene som leverer det

Hurtigmat og en overflod av stressfulle situasjoner fører til en svekkelse og deformasjon av fartøyene som fôrer hjertemuskelen. Konstant sysselsetting undergraver vår helse, derfor er det nødvendig å observere en forebyggende pakke med tiltak som styrker hjertet og blodårene.

Komplekset er som følger:

 • unngå stressende situasjoner;
 • ta forsterkende vitaminer (C, P, E, K);
 • Spis riktig (fett og høy kalori mat bør bedre utelukkes fra kostholdet);
 • bli kvitt kolesterol, ren arterier folkemetoder;
 • trening (det er spesielle komplekser for hjertet og blodårene);
 • Påfør vannprosedyrer (universelle midler - kontrastdusj).

Fartøy i nesen

Tap av nesekarelasticitet skyldes vanligvis mangel på vitaminer (C, P). Dette er en alarmerende klokke, det indikerer behovet for å styrke fartøyene i nesen. Og igjen kommer de nasjonale oppskrifter til å redde:

 • Yarrow juice. Det er nødvendig å exfoliere bladene på yarrow og klemme saften gjennom osteskjermen. Deler er tilberedt daglig fra friske blader. Den mottatte væsken blir begravet i nesen minst 2-3 ganger daglig. Parallelt blir juice tatt inn - tre ganger om dagen på spiseskje. Hvis gyllen ikke er til stede, kan du erstatte saften av plantain.
 • Bark of the Kalina. Det høres ganske eksotisk ut, men effektivt. 15-20 g knust bark brygges i et glass kokende vann. Omtrent en halv time opprettholdes vannbadregimet, hvoretter buljongen blir filtrert. Søknad internt - en skje skje tre ganger om dagen.
 • Askorutin. Dette verktøyet er ikke i det hele tatt populært - det er solgt i alle apoteker i landet.

Hva å spise og hva du skal ta

Det finnes universelle folkemidlene og legemidler utviklet av farmakere som styrker sirkulasjonssystemet.

Det er også verdt å være oppmerksom på kostholdet ditt. Begynn å bruke akkurat nå:

Disse produktene har en forsterkende effekt på blodkarets vegger. Mat bør tas i små porsjoner. Vanlig overspising er årsaken til svakhet og svimmelhet. Med ekstrem forsiktighet, drikke koffeinholdige drikker - øke tonen, de har også en bivirkning (løsning) på sirkulasjonssystemet.

Drikkebehandling vil bidra til å normalisere blodsirkulasjonen - drikk minst en og en halv liter vann daglig. Prefekt bør gis til grønnsaker og frukt, men salt er bedre å nekte.

medisiner

I noen tilfeller foreskriver legene spesielle legemidler, hvis formål er å styrke veggene i arteriene. Disse midlene er relatert til flere narkotikagrupper.

 • fibrater (clofibrat, atromidin, atromid, simvastatin, zocor, simvilatin);
 • statiner (mefakor, lovostatin, mevakos);
 • askorutin;
 • cerebrolysin;
 • lecitin;
 • vasodilatormedisiner (papaverin, euphyllin).

Utvelgelse av stoffet utføres av den behandlende legen individuelt. Listen over medisiner vil avhenge av resultatene av diagnose og personlige egenskaper som er knyttet til pasientens kropp. Det er svært uønsket å uautorisert bruk av disse legemidlene.

Noen sykdommer er lettere å forebygge enn å kurere. Styrking av blodårene forhindrer en rekke plager, noe som er bedre å ikke møte i alderen. Ha nok tålmodighet og styrke, disiplin deg selv. Spill regelmessig sport, gi det 15 minutter (minst) hver dag. Etter å ha vunnet latskap, vil du utsette møte med kardiologer i lang tid.

Hvordan styrke fartøyene - de beste måtene

Aterosklerose, åreknuter, nedsatt mental aktivitet, hjerteproblemer - alt dette kan være en konsekvens av en nedgang i tonen i kapillærene, årene og arteriene. For å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner, følg tilstanden til sirkulasjonssystemet. Styrking av blodkarets vegger er mulig ikke bare med medisiner, men også med vitaminer, riktig ernæring, folkemidler og spesiell gymnastikk.

For å unngå sykdommer - se tilstanden til blodkar

Når du trenger vasokonstriktive legemidler

Clogging av blodårer med kolesterolplakk, nedsatt elastisitet og tonus av veggene, utvikles gradvis utviklingen av venene. I lang tid kan en person ikke være oppmerksom på patologiske forstyrrelser i sirkulasjonssystemet.

Signalet for vaskulær styrking kan være følgende:

 • skarpe bakker fra sengen er ledsaget av mørke flekker eller gåsebud foran øynene;
 • Det var hyppig svimmelhet uten tilsynelatende grunn, av og til ledsaget av bevissthetstap;
 • dårlig respons på varmt vær og økt meteosensitivitet;
 • Det er vondt i leddene, fingrene i øvre og nedre ekstremiteter blir kaldere;
 • Vanlige hopp i trykk (reduseres eller stiger), som ledsages av en rask puls;
 • rask tretthet og konstant følelse av tretthet.

Med hyppige trykkendringer, ta vasokonstriktive legemidler

Effektive midler for vaskulær styrking

Utseendet til ubehagelige symptomer, som ikke tidligere var observert, bør oppmuntre en person til å se en lege.

Vanligvis under slike forhold er det nødvendig å styrke fartøyene i hele sirkulasjonssystemet:

 • nesekarillærer, øye;
 • hjerneskjermer, hjerte;
 • kapillærer på ansiktet;
 • benene på beina.

Styrking av blodkarene i hele kroppen bidrar til å gjenopprette tonen i de svekkede veggene, gjenopprette dem til sin tidligere elastisitet og normalisere blodsirkulasjonen.

Behandling av vener og kapillærer er en lang og arbeidskrevende prosess, som består av flere komponenter:

 • medisinsk terapi (tabletter, injeksjoner, eksterne preparater);
 • mottak av vitaminer;
 • gymnastikk for blodkar;
 • korreksjon av ernæring;
 • folkemetoder.
Bare en integrert tilnærming vil tillate å styrke blodkarene nøye og forhindre hjerte- og hjernesykdommer.

Vaskulær medisinering

Øk elasticiteten til de vaskulære veggene, redusere permeabiliteten og skrøbelighet vil hjelpe venotonikkene for systemisk og ekstern bruk.

Tabell "De beste vasokonstriktormedisinene"

Ulcerative prosesser i fordøyelseskanalen

Barn fra 3 til 12 år - ½ piller 3 ganger om dagen

Varighet av behandlingen 3-4 uker

Behandlingsforløpet - 7-12 dager

Behandling med medisiner bør være under tilsyn av en spesialist. Kun en lege kan ordinere tilstrekkelig terapi med hensyn til særegenheter og alvorlighetsgrad av sykdomsforløpet.

Vitaminer for vedlikehold av blodkar

Forbedre tilstanden til sirkulasjonssystemet og støtte svake blodårer kan skyldes systematisk inntak av vitaminer.

 1. Vil direkte (vitamin B1, B6, B12) - 1 tablett en gang daglig (tatt med mat). Behandlingsforløpet er 30 dager.
 2. Duovit - 1 tablett om dagen for mat. Opptakstid er en måned.
 3. Folsyre - 1 tablett to ganger daglig i 30-45 dager.
 4. Vitrum Cardio - 2 tabletter med hvert måltid.

Vil sende - vitaminer for styrking av fartøy

Hvordan forbedre blodkarene med folkemidlene

Styrke og få fartøyene rene til å hjelpe folkoppskrifter.

Valnøtter for hjernens kar

Tinktur av hagtorn helling 350 g valnøtt valnøtt. Væsken må vare i minst 15 dager, hvorpå den må filtreres og fortsette til behandling. Ta stoffet skal være 1 ts. etter å ha spist. Behandlingsforløpet er 21-30 dager.

Tinktur av en valnøtt vil bidra til å styrke fartøyene

Urte tinktur med svake blodårer på bena

Grind roten av ginseng, gress av magnolia vintreet, rhodiola og bland i like mengder (60 g). Herbal samling hell 300 ml alkohol eller vodka forlate for å insistere på et mørkt sted i 14 dager. Den filtrerte eliksiren skal være full 3 ganger daglig for 15-25 dråper i minst en måned.

Kjøttkraft av ginseng og urter er bra for kroppen

Persille for å forbedre tonen i kapillærene på ansiktet

Hell 250 ml kokende vann 2 håndfull hakket persille og insister på en halv time. Stamme og bland med 200 ml varm melk. I den forberedte væsken fuktes et lite stykke mykt vev, klemme og ordne på ansiktet. Slike kompresser gjør 2 ganger om dagen i 30 minutter. Behandlingsforløpet - 20 dager.

Avkok av persille er nyttig for blodårer

Broth av dogrose for å styrke øyekarrene

Hver dag, start dagen med et glass varm hund rose fra 1 ts. honning.

Kjøtt av villrose har helbredende egenskaper

Det er nyttig å lage lotioner rundt øynene. For å gjøre dette, bryg 30 g hofter i 300 ml kokt vann og kok i et vannbad i 10 minutter. I en avkjølt kjøttkraft suge bomullsputer og på øyelokkene.

Yarrow juice for å styrke kapillærene i nesen

Grind flere blader av en frisk plante og klem ut all væske. En liten mengde juice dråper i nesen 2-3 ganger om dagen. I tillegg tilberedes daglig drikke fersk fra gresskar til 1 ss. l. innen en måned.

For å styrke fartøyene er det nødvendig å drikke vingejuice

Tinktur av unge kastanjer for å styrke blodkarene i hele organismen

Samle kastanjene i en grønn hud, skrell og fyll med slike frukter en liter krukke, hell vodka. Legemidlet er infundert i minst 2 uker, deretter filtrert. Ta medisinen om morgenen før du spiser - 1 time. l. blandet med honning og spiser. Fullt kurs - 3 uker.

Tinktur av kastanjer er nyttig for fartøyer

Samling av urter for å øke blodkarets elastisitet

Grind og bland i like deler (30 g hver) Japansk suppe, grener og barkbærbær, rødkløverblad og grøtgress. I 500 ml kokende vann, legg 1 ss. urteblanding og kok i et vannbad i 15 minutter. Tørket kjøttkraft å drikke 50-60 ml en gang om dagen. Bruk av slik væske bør ikke overstige 1 måned.

Dekoksjon av grener av helbredende trær vil øke elastisiteten i blodkarene

Mat for vaskulær styrking

Til karossens vegger var sterke og elastiske, må du begrense bruken av konserveringsmidler, animalske proteiner, alkohol og nikotin.

Optimale alternativer som vil bidra til å opprettholde sirkulasjonssystemet er normalt, er følgende måltid:

 • grønnsaker rik på vitamin C (spinat tomater), A (gulrøtter), K (kål, salatblad), PP (rødbeter);
 • bønner (bønner, bønner);
 • frokostblandinger - bokhvete, hvete grøt, havremel;
 • diett kjøtt (biff, kanin, kylling) i kokt eller stuvet;
 • fiskeretter;
 • frukt (epler, aprikoser, bananer, sitrusfrukter) i fersk og bakt form, tørket frukt, nøtter.

Kokt kjøtt er nyttig for problemer med blodårer

Vegetabilske salater må fylles med olivenolje. Det anbefales å begrense søtsaker og bakverk. Du bør drikke urtete, grønn te, melk.

Gymnastikk med svake blodkar

For å forbedre sunne fartøy, bruk enkel gymnastikk. Trening er nyttig å utføre om morgenen og før sengetid på daglig basis.

 1. Vibrasjon. Legg deg ned på sengen for å heve armer og ben. Rør i lemmer på 1-2 minutter. Rytmen skal være hyppig og rask. Dette vil gjøre vibromassasje alle fartøyene og utløse tilbaketrekking av toksiner fra kroppen.
 2. Rotasjon av hodet. Du må få rett, føtter skulderbredde fra hverandre, hendene på beltet. Gjør rotasjonsbevegelser av hodet med urviseren og i motsatt retning. Prosedyrens varighet er 2-3 minutter. Øvelse bidrar til å styrke hjernens fartøy.
 3. Sving hendene dine. Litt bøy knærne og drei med venstre hånd i en retning og høyre - i motsatt retning. Endre retninger. Utfør øvelsen i 2-3 minutter.
 4. Rack "bjørk". Ligg på ryggen, løft bena og støtte nedre ryggen med hendene. Stå i denne stillingen i minst 4-5 minutter. Gjennom trening sirkulerer blodet bedre til hjertet og hjernen.
 5. Rocking. I stående stilling, glatt rull fra tå til hæl og tilbake. Utfør samtidig med begge føttene i 5-10 minutter. Gjenoppretter blodstrømmen i beina.

Spesielle øvelser vil bidra til å styrke fartøyene

Makhi føtter i en sittende stilling, rotasjon av føttene, øvelsen "saks" kan også bidra til å styrke svake venøse vegger. Den viktigste tingen. Alle bevegelser er glatte og overdriver ikke det.

Hvordan trene blodkar hjemme

For å øke tonen i de vaskulære veggene og gjenopprette elastisiteten, er det ikke nødvendigvis på sykehuset.

Å trene svake vener er mulig og i husforhold:

 1. Bruk av medisiner. Spesielt godt tar vare på fartøyene Ascorutin. I tillegg har han nesten ingen kontraindikasjoner.
 2. Anvendelse av eksterne midler. Apotek geler og salver (Lyoton, Troxevasin) påvirker lokalt problemområder.
 3. Oppskrifter av tradisjonell medisin. Det anbefales å drikke avkok, tinkturer og lage lotioner på ømme steder. Dette er gode hjelpemetoder.
 4. Inntaket av vitaminer. For å styrke karene krevde vitaminer K, A, B, E, gruppe B (B1, B6, B12). De finnes i både vitaminapotekets komplekser og matvarer (grønnsaker, belgfrukter, frukt, fisk).
 5. Den rette maten. Det er nødvendig å begrense forbruket av søtt, mel og baking. Det anbefales ikke å spise konserveringsmidler og fettstoffer. Kostholdsmat, dampet, bakt eller tilberedt - det er hovedprinsippet om ernæring.

Gi opp søtt, hvis det er problemer med fartøyene

Styrking av blodkarene i hele organismen er en lang og kompleks prosess, som krever en integrert tilnærming. Den viktigste medisinske terapien må støttes med vitaminer, gymnastikk og riktig ernæring. Ikke forstyrre behandlingen av tynne kar og metoder for tradisjonell medisin. Det viktigste er å styrke fartøyene under tilsyn av en lege og ikke å engasjere seg i selvmedisinering.

Vurder denne artikkelen
(7 anslag, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

10 mest nyttige produkter for hjerte og blodårer

Hele vår kropp er helt riddled med blodårer. Hjerteslag, blod beveger seg til organer og vev i arteriene (arterioler og kapillærer), og deretter til hjertet gjennom vener, venøs kapillærer og venyler. Den stadige bevegelse av blodet, anriket med vitaminer og essensielle sporelementer, en reduksjon under påvirkning av den energipuls, og også akkumulering av kolesterol og feilfunksjon av organer forårsaker vaskulær vegg i forfall.

Fartøy begynner å skaffe kolesterolplakk, smal, trombose, aterosklerose og som et resultat et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvordan beskytte deg mot slike uønskede konsekvenser? Spis hver dag de nødvendige produktene for å styrke blodårene, juster kostholdet ditt, ta en negativ innvirkning på kroppen med et ubalansert kosthold og kan være stolt av utmerket helse.

Hva er symptomene på vaskulære problemer?

 • Det er mørke sirkler foran øynene når du svinger skarpt, eller når du står opp;
 • ofte svimmel;
 • føler vondt i fartøyene;
 • Det er en dårlig tilstand av helse, når det er veldig varmt og ubehag i kulde;
 • ofte blir lemmer kalde, dumme (armer, ben og fingre);
 • tidligere svingte ikke i kjøretøyet, men begynte nylig;
 • når været forandrer seg reagerer kroppen med hodepine og tåke foran øynene;
 • trykket faller kraftig og øker kraftig;
 • plutselig kan det oppstå en sterk hjertebank;
 • plutselig besvimelse (besvimelse).

Daglig bruk av produkter for å styrke blodkar betyr omsorg for hjernen, hjertet, leveren, øynene, bena, hvor det er fare for tette og ruptur av blodårer, kapillærer eller årer.

10 produkter for vaskulær styrke

Valnøtter, mandler anbefales for deres syrer og magnesium. Kjernen i valnøtten forhindrer utviklingen av aterosklerose, tilstopping med kolesterol, gir tilstrekkelig ernæring til hjertet og styrker veggene til karene.

Bær hindrer aldring av celler i kroppen, fordi de har en masse vitaminer, - disse er nyttige produkter for å styrke blodkar. Rik på kalium, som raskt fjerner det akkumulerte væsken fra kroppen. Magnesium i bær reduserer risikoen for atherosklerose, utvider veggene i blodårene, justerer blodsirkulasjonen. Rekordholdere for gunstige effekter på fartøyene: jordbær, kirsebær, kirsebær, sorte og røde bønner, bringebær. I solbæren, 15 ganger mer C-vitamin enn i eplet. Det er svart currant som vises til personer med hjerteproblemer, da det har en tonisk effekt på hjertearbeidet.

Hvitløk er kjent for alle som en antiviral metode, men få vet at det også kan ha en effektiv effekt på mennesker som lider av hypertensjon. Nitrogenoksyd, hydrogensulfid er de mirakuløse stoffene som er i stand til å justere blodtrykket og senker for mye av fartøyets tone.

Kornblandinger har en inhibering av kolesterol og dets akkumulering, det er fiber som bidrar til å forbedre nivået av kolesterol i blodet. Det er nødvendig å velge porrer der det er mer fiber: bokhvete, havremel.

Garnet er anerkjent som leder blant nyttige produkter for hjerte og blodårer. Det er angitt å bruke i frisk form. Pomegranate juice fortynner blod, et utmerket middel for anemi.

Epler har en gunstig effekt på hjernens aktivitet, på kardiovaskulærsystemet, forbedrer hukommelse, tarmarbeid, generell helse. Kalium i epler bidrar til å fjerne giftstoffer og giftstoffer fra kroppen. Pektin renser karene, tarmen, forhindrer dannelsen av plakk.

Grapefrukt inneholder vitaminer, som er ansvarlige for stramming av blodkar, lindrer tretthet, bidrar til å senke blodtrykket. Det er indikert for forebygging av hjerteinfarkt, diabetes mellitus. På en uke, bruk 2 foster av grapefrukt til forebyggende formål.

Avokadoer fornyer underskudddet av flerumettede syrer i kroppen, noe som signifikant reduserer sjansene for aterosklerose av karene og akkumulering av kolesterolplakk. Avokado har de rikeste reservert av kalium, så det påvirker spesielt hjertearbeid, for hjertemuskelen.

Bønner og belgfrukter er rik på kalium og vegetabilsk fiber, de har også flavonoider, som forebygging av hypertensjon. De har alt som er så nødvendig for vellykket og problemfri drift av hjertet: fiber, protein, folsyre, jern.

Fisk er uunnværlig for både beinvev og hjerte, fordi det er et naturlig lagerhus av Omega-3. Hvilken fisk er nyttig: laks og laks. Du kan også spise makrell, ørret eller tunfisk.

Slike produkter for å styrke fartøyene vil gi et langt og lykkelig liv til hjertet ditt.

Kosthold for styrking av blodkar: generelle anbefalinger og de mest nyttige produktene

Sprø og ødelagte blodkar - er ikke bare en kosmetisk feil, ledsaget av utseendet på edderkopp årer på huden, blåmerker og blødninger, men også et alvorlig helseproblem. Ofte sprø, berøvet av elastisitet arterier er hovedårsaken til sirkulasjonsforstyrrelser i ulike indre organer.

Dette problemet er viktig og må behandles. Kosthold for vaskulær styrking er en av de mest effektive metodene i den komplekse terapien av sykdommen. I vår gjennomgang og video i denne artikkelen snakker vi om sine generelle prinsipper, tillatte og forbudte produkter, og gjør også en omtrentlig meny for dagen.

Hva skader arteriene og årene

Statens sirkulasjonssystem er en av indikatorene for et godt koordinert og presist arbeid for hele organismen. Kontroll over vaskulær tone, styrke, elastisitet og permeabilitet av veggene i arteriene, venene og kapillærene utføres av ulike biologiske mekanismer. Ethvert brudd kan føre til alvorlige og farlige konsekvenser for helsen.

Blant de faktorene som gjør fartøyene skjøre og ikke elastiske, skiller:

 • ubalanse av hormoner i kjønnsområdet (hyperstrogenemi);
 • arvelig eller genetisk disposisjon;
 • vitaminmangel;
 • metabolske forstyrrelser (fedme, diabetes, syndrom X);
 • åreknuter
 • hyperkolesterolemi og aterosklerose (se bilde);
 • arteriell hypertensjon med ondartet sykdom (hyppig hypertensiv krise, neseblødning);
 • tar noen stoffer (høye doser av østrogen, antikoagulantia).

Til tross for årsak og mekanisme for utvikling av vaskulære lesjoner, er deres resultater forbundet med nedsatt funksjonell aktivitet i sirkulasjonssystemet og utilstrekkelig inntak av oksygen og næringsstoffer til organer og vev. Uten skikkelig behandling utvikler sykdommen og kan forårsake slike alvorlige komplikasjoner som hjerteinfarkt, hjerneslag, indre blødning og blødning.

Og hva bidrar til å styrke veggene i blodårene? I hvert spesifikt klinisk tilfelle gjør legen behandlingsplanen individuelt, avhengig av arten av skaden på arteriene, venene eller kapillærene, symptomene og patogenesen av sykdommen.

Standardinstruksjonen for alle pasienter inkluderer imidlertid livsstilsjusteringer og kostholdsråd. Hvordan effektivt gjenopprette fartøyene ved hjelp av "riktig" mat: la oss forstå.

Generelle prinsipper for terapeutisk ernæring

Før du finner ut hva som bidrar til å styrke sirkulasjonssystemet, er det viktig å forstå de generelle prinsippene for en diett som er nyttig for sirkulasjonssystemet.

Så anbefaler Kardiologforeningen:

 1. Spis ofte, hver 2,5-3 timer. I dette tilfellet bør delene være små. Husk at full metning kommer i 20-25 minutter etter å ha spist, så stå opp fra bordet med en liten følelse av sult.
 2. Spis 3-4 timer før sengetid. Det beryktede merket på klokken klokka 18.00 er bare gjennomsnittlig indikator. Så, hvis du går til sengs om tolv om natten, bør en lett middag være senest 20.00.
 3. Ikke forsøm frokost. Morgenmåltid er veldig viktig: det gir energi for hele dagen. Densely spise frokost, du vil hjelpe en organisme til å våkne raskere, og til arterier å spre blod mer aktivt på en organisme.
 4. Drikk rikelig med væsker. Den gjennomsnittlige normen for en voksen er 1,5-2 liter rent ukokt vann daglig.
 5. Ikke spis på farten. Lag en slags ritual fra prosedyren for å spise. Bruk vakre retter og bestikk, sakte tygge hver bit og nyt maten.
 6. Beregn anbefalt daglig kaloriinntak. Dette tar ikke bare hensyn til fagets høyde, vekt, kjønn og alder, men også nivået på fysisk aktivitet i løpet av dagen.
 7. Prøv å spise mindre salt og sukker. Salt forsinker overflødig væske i kroppen, som er fylt med utviklingen av ødem og kronisk SSS. Og overskudd av sukker i kroppen forårsaker brudd på karbohydratmetabolismen og blir utsatt med ekstra kilo.
 8. Foretrukne matlagingsmetoder er damping og baking. Med stekt, røkt, syltet retter må si farvel.

Vær oppmerksom! Anbefalingene nevnt ovenfor er gyldige bare for relativt friske mennesker. Når du utarbeider en måltidsplan for personer med kroniske sykdommer i dekompensasjonstrinnet, er det viktig å ta hensyn til visse nyanser, spesielt drikkregimet, normer for salt, sukker etc.

Hva kan og kan ikke gjøres?

Ikke alle produkter er like nyttige i sykdommer i sirkulasjonssystemet. Hva styrker blodkarene til hele organismen, og som tvert imot fører til forverring av patologiske forandringer: la oss forstå.

Nyttige produkter

Hva er det, mat som styrker fartøyene? Mettet med næringsstoffer, vitaminer og sporstoffer!

Kjøtt, fjærfe, fisk er de uerstattelige kildene til protein som er nødvendige for å bygge nye celler og opprettholde elastisiteten i vaskemuren. Bruk helst mager kalvekjøtt, kylling, kanin. 2-3 ganger i uken er det nyttig å spise fisk, vekslende fett hav (laks, laks, makrell, sild) og magert ferskvann (hake, pollock, kveite). I tillegg til de nødvendige proteinene inneholder fisken flerumettede fettsyrer omega-3 - et stoff som renser og styrker karene.

Vær oppmerksom! I tillegg til fisk, inneholder kildene til omega-3 vegetabilske oljer (linfrø, oliven, solsikke), nøtter og frø. Men "å misbruke" dem på grunn av den høye kalorien verdien er ikke verdt det: det er nok å spise en liten håndfull noen nøtter 3-4 ganger i uken.

Garnish passer perfekt til frokostblandinger (bokhvete, ris, havregryn, hirse). Som hovedrett 1-2 ganger i uken kan du bruke bønner: bønner, erter, kikærter, mungbønner, linser - smakfulle og sunne kilder til vegetabilsk protein.

Spesiell oppmerksomhet fortjener en rekke grønnsaker og frukt: vitaminer og mikronæringsstoffer som styrker vitaminer er i store mengder. Blant dem er vitamin C, E, P, samt kalsium og magnesium.

Tabell: Ledere i innholdet av essensielle vitaminer og sporstoffer

Nyttige produkter for blodårer

De mest forferdelige sykdommene-stroke og infarkt-er forbundet med vaskulær forstyrrelse. Og for å holde dem i god stand hjelper det riktige kostholdet.

Det er klart at alkohol, hurtigmat, saltet mat er skadelig for blodårene. Men det er også nyttige produkter som gjenoppretter skarens elastisitet og forhindrer atherosklerotiske plakkes deponering i dem, normaliserer trykket og inneholder også stoffene som er nødvendige for optimal blodsammensetning.

Produkter rensing fartøy

Plakk er dannet av feil ernæring på karenees vegger. Akkumuleringen reduserer tverrsnittet av fartøyene og deres elastisitet. Det er nødvendig å konstant overvåke hva du spiser. Bruk matrensingsbeholdere til mat.

I utgangspunktet er det produkter som inneholder fiber. Det fjerner skadelige stoffer, renser og reduserer kolesterol.

Hele korn

Helkorn brun ris, havre og bokhvete, grovbrød grovt rike kostfibrer som binder overskytende kolesterol og avgi den fra kroppen.

Bønner, bønner

Bønner og belgfrukter inneholder store mengder protein, fiber, jern, og folsyre kisloty.Pri at de mangler den essensielle fett kisloty.Eto produkter for forebyggelse og behandling av aterosklerose, slag.

asparges

Asparges er en av de beste naturlige rensemidler av arterier. Den behandler enda flerårig betennelse i blodårene og senker arteriell blodtrykk, forhindrer dannelsen av blodpropper.

Forberedelse: Kok asparges bare et par minutter i litt saltet vann, dryss deretter med oliven eller solsikkeolje. Legg på bordet som garnityr.

brokkoli

Brokkoli og andre kål er rik på vitaminer C og K, som forhindrer avsetning av salter i kolesterolplakk og skade på arteriene.

I brokkoli, mye fiber, som normaliserer nivået av kolesterol.

Det kan brukes i supper og koker det garnir.Gotovit trenger ikke for dolgo.Pravilno kokt kål bør forsiktig knekke.

gurkemeie

Gurkemeie har en veldig sterk anti-inflammatorisk effekt, forhindrer herding av arteriene, reduserer fettinntak i dem med så mye som 26%. Tilsett gurkemeie i første og andre retter. Du kan spesielt legge det til varm melk.

persimmon

Persimmon inneholder 2 ganger mer fiber og antioksidanter enn et eple. Og disse stoffene er bare nødvendig for en god arbeidsevne i sirkulasjonssystemet.

Også i den er det polyfenoler, som reduserer tilslutning av kolesterol til de indre veggene til fartøyene.

spinat

Spinat inneholder folsyre og andre essensielle stoffer. Det bidrar til å normalisere blodtrykket. En servering med spinat om dagen reduserer risikoen for vaskulær sykdom med 11%. Om vinteren kan fersk spinat erstattes med frosne blader og legges til maten: salater, supper, omeletter.

Produkter som styrker fartøyene

Det er nødvendig å kontinuerlig levere til byggematerialet byggematerialet som vaskulær helse er avhengig av. Mat styrke fartøy bør inneholde vitaminer og mineraler veschestva.Konechno egentlig er en frukt og bær: granatepler, appelsiner (sitrus), kiwi, persimmon, tranebær, svart rogn, smorodina.Pochti alle bær inneholder vitamin C, som styrker og beskytter Veggene på fartøyene fra skade og betennelse..

avokado

Avokado inneholder sink og andre mineraler som trengs for å reparere vev, inkludert vaskulære vegger. Hvis hver dag i en uke er det en avokado, så kan nivået av "dårlig" kolesterol reduseres med 17% og nivået av "gode" øker.

Prøv å legge på kornbrødet tynne skiver av avokado i stedet for smør. Hvis du ikke liker smaken av denne smørbrød, prøv å legge denne eksotiske frukten til salater.

grapefrukt

Grapefrukt er unik i sine helbredende egenskaper. Det er en god assistent for nesten alle prosesser i kroppen.

Han renser fartøyene. Pektiner grapefrukt sosudy.A styrke blod som inneholdes deri, mineralske stoffer (kalsium, magnesium, natrium, kalium, fosfor, jern, jod, kobolt, sink, fluor, kobber, mangan) og vitaminer (beta-karoten, vitamin A, C, E, PP, gruppe B) gjenopprette elastisiteten til veggene på fartøyene.

Det er ønskelig 2-3 ganger i uken å spise i en av måltidene en hel grapefrukt umiddelbart. Bare du må gjøre dette i tidsintervallet mellom medisinene.

tranebær

Tranebær er rik på kalium og askorbinsyre. Regelmessig bruk av dem vil bidra til å redusere risikoen for kardiovaskulære sykdommer med 40%.

Hytteost

Høstost inneholder lett fordøyelige aminosyrer-et byggemateriale som er nødvendig for bevaring av blodkarets vegger.

Også i sammensetningen innbefatter en rekke mineraler, uten hvilke normal blodstrømning er umulig.

Folk som daglig spiser magre meieriprodukter, sjelden lider av sykdommer i sirkulasjonssystemet sammenlignet med temi.kto ikke spise yoghurt og ost, og yoghurt drinker.

Prøv å kjøpe meieriprodukter med lav prosentandel av fett og uten tilsetning av konserveringsmidler.

laks

Laks eller annen fet fisk-tunfisk, makrell, sild-inneholder omega-3 fettsyrer. Hvis du inkluderer fettfisk i menyen med kostholdet ditt to ganger i uken, kan du redusere risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, redusere betennelse og forbedre kolesterol metabolisme.

Nyttige fettsyrer finnes også i mandler og valnøtter, gresskar og sesamfrø, olivenolje og linolje.

Produkter som utvider fartøyene

Med aterosklerose er karene konstant undertrykk av blodstrømmen, hvor strømmen mangler en fri lumen. Derfor lider du ofte av hyppige hodepine.

Redusere trykket vil hjelpe produkter som utvider karene.

granateple

Granatäpplen inneholder mange fytosubstanser som beskytter slimhinnene i arteriene mot skade og betennelse.

Granateple juice stimulerer dannelsen av nitrogenoksid i kroppen, noe som bidrar til utvidelse av blodkar og forbedrer blodbevegelsen i dem.

alger

Alger brukes ikke ofte i matlagingen av landet vårt. Likevel, daglig inntak av tang lindrer kronisk krampe i arteriene, normaliserer blodtrykk og hjelper leveren til å produsere 'gode' kolesterolet, bremser ned utviklingen av aterosklerose.

Grønn te bidrar til å redusere blodtrykket ved å utvide karene og senke kolesterolet.

Eksempel på daglig diett

frokost:

Grøt (med kanel, rosiner, honning, rødbeter) eller frukt eller salat eller hytteost (med honning)

Ferskpresset sitrusjuice eller rose hofter
lunsj:
salat
Fisk eller kyllingbryst med garnering av grønnsaker

Eller grønnsaker med ris eller bokhvete med sopp
Eller suppe.
Grønn te
snack:

Salat eller frukt

Middag 2 timer før sengetid:

Høstost eller yoghurt

Kontroll over ernæring, bruk av nyttig mat for blodkar er nødvendig, ikke bare når du er diagnostisert: aterosklerose eller Gud forby, oppstod et slag. Med slike sykdommer er det nødvendig å ha en streng riktig diett. Men også om profylakse av vaskulære sykdommer bør ikke glemmes fra ung alder.

Les Mer Om Fartøyene