Om forebygging av hjerte-og karsykdommer: 6 grunnleggende skritt for å forebygge alvorlige konsekvenser

I de senere år snakker leger om å forebygge hjerte-og karsykdommer. Relevansen av emnet skyldes den høye prosentandelen dødsfall i ulike aldersgrupper av befolkningen.

Derfor begynner forebygging av hjerte og karsykdommer hos de yngste pasientene.

Typer og metoder

Det bør umiddelbart noteres at det ikke foreligger spesifikk forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Dette skyldes mangfoldet av sykdomsvarianter og de ulike mekanismene i deres utvikling.

Derfor er alle forebyggende tiltak nå uspesifiserte. De inkluderer flere faser:

 1. Sunn livsstil:
 • riktig balansert ernæring;
 • fravær av stillesittende livsstil;
 • opprettholde den "ideelle" kroppsvekten i en bestemt person, og ta hensyn til dens vekst;
 • nektelse fra tobakksrøyking, narkotikamisbruk (spesielt intravenøs), alkoholmisbruk;
 • treningsgymnastikk, gymnastikk, herding.
 1. Passasje av medisinsk profylaktisk medisinsk undersøkelse, siden 21 år.
 2. Hjemmekontroll av blodtrykk og hjertefrekvens.
 3. Tidlig behandling av sykdommer som fører til hjertepatologi:
 • dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen;
 • diabetes mellitus;
 • kronisk nyresykdom med dannelse av insuffisiens;
 • medfødte små hjertet anomalier;
 • bindevevssykdommer;
 • vaskulitt;
 • reumatiske autoimmune sykdommer.
 1. Forebygging av akutt luftveissykdom, SARS, sår hals og andre infeksiøse prosesser (inkludert forberedelse for kirurgiske prosedyrer) som kan ha negativ innvirkning på hjerte og utløse akutt revmatisk feber.
 2. Medisinering for å forebygge hjerte-og karsykdommer hos høyrisikopersoner. Denne kategorien bestemmes av legen ved den planlagte opptaket, eller når man adresserer om en annen patologi.

Et spesielt sted for forebygging av medfødte hjerte-og karsykdommer hos barn er riktig styring av kvinner under graviditet.

Tidlig appell til legen og rasjonell terapi av den allerede eksisterende hjertepatologien er nøkkelen til vellykket forebygging av dødelige komplikasjoner.

De viktigste aspektene av en sunn livsstil

Alle vet om at du trenger å spise riktig og delta i fysisk trening. Imidlertid forstår mange ikke hvordan man gjør dette i hverdagen. Du må alltid starte med riktig ernæring.

Forebygging av hjertesykdommer og dets kar med aterosklerotisk opprinnelse forutsetter etterlevelse av et anti-atherogent diett. Dens hovedprinsipper koker ned til flere punkter:

 1. Eliminer matvarer høyt i kolesterol fra kostholdet. Det er ikke verdt å nekte å "fett" mat. Kolesterol - En unik del av byggematerialet for alle celler i kroppen, så inngangen til kroppen er nødvendig for å opprettholde mange funksjoner.
 2. Daglig forbruk av mat som er rik på kostfiber og gunstige mikroelementer - frisk frukt, grønnsaker.
 3. Avslag på svært salte og krydrede stekte produkter i forbindelse med økt risiko for ødemdannelse og hypertensjon.
 4. Drikker ferskvann i tilstrekkelige mengder.
 5. Obligatorisk inkludering i fiskemenyen.

Den største mengden "dårlig" kolesterol finnes i slike produkter:

 • fett kjøtt;
 • smør;
 • eggeplomme;
 • blekksprut;
 • reker;
 • kaviar;
 • pølser, pølser.

Enkel bruk av disse produktene påvirker ikke blodets lipidsammensetning negativt og fører ikke til dannelse av koronar hjertesykdom. Men med regelmessig og langvarig administrasjon av skadelig kolesterol er risikoen for patologi stor nok.

Overholdelse av prinsippene om riktig ernæring hjelper folk å miste vekt, stabiliserer blodtrykk og blodsukker, forhindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk i veggene i blodårene.

En stillesittende livsstil er "plagsom" av modernitet. Når stillesittende arbeid anbefales, går det daglig i frisk luft, svømming, ski og sykling, morgen og kveldsøvelser. Dette vil bidra til å unngå ikke bare hjerteproblemer, men forhindrer også sykdommer i venene.

Å overgi dårlige vaner er en vanskelig oppgave. Hvis en person ikke er i stand til å takle problemet alene, er spesialistens hjelp nødvendig. Legenes oppgave i slike tilfeller er å motivere pasienten riktig.

Røyking er en av de ledende faktorene som bidrar til utviklingen av vaskulære komplikasjoner som fører til lemmeramputasjoner.

Dermed er det ikke nødvendig med medisinsk hjelp for å opprettholde en sunn livsstil. Dette er et effektivt tiltak for forebygging av ulike kardiovaskulære sykdommer. Det er viktig for en persons ønske om å være sunn.

Klinisk undersøkelse

Gitt den høye dødeligheten fra hjertepatologi, blir årlige rutineundersøkelser introdusert i ambulansepraksis. Passasje av dem er strengt frivillig. Målet er å identifisere en risikogruppe for utvikling av hjertesykdom med etterfølgende mer detaljert diagnose. For profylakse for disse formålene inkluderer:

 • ECG;
 • bestemmelse av blodsukker og blodkolesterol;
 • et overblikk bryst radiografi;
 • måling av trykk og puls;
 • kroppsmasseindeks;
 • konsultasjon av terapeuten / kardiologen.

Etter den profylaktiske medisinske undersøkelsen kan pasienten foreskrives medisiner for forebygging av hjerte og karsykdommer. Anbefalinger for en sunn livsstil er gitt.

Drug Administration

I utviklingen av hjertepatologi spiller virale og smittsomme stoffer en viktig rolle hos barn, ungdom og befolkning. Mange patogener er i stand til å påvirke hjertet, forårsaker myokarditt, perikarditt, endokarditt.

Den mest formidabel utfordring er akutt revmatisk feber, som er en konsekvens av streptokokk lesjoner (sår hals, pneumoni, pyelonefritt).

For forebygging av slike kardiovaskulære sykdommer anbefales:

 1. Mottak av antibiotika før kirurgiske inngrep, inkludert tannutvinning.
 2. Sesongbasert forebygging av influensa og forkjølelse ved å ta antivirale, immunmodulerende legemidler. Barn - obligatorisk vaksinasjon i henhold til nasjonale vaksinasjonskalenderen.
 3. Behandling av smittsomme sykdommer under tilsyn av en lege og overholdelse av alle anbefalinger.

Hva narkotika er mest effektive i hvert tilfelle, vil legen fortelle deg.

I høyrisikogrupper for sykdommer i kardiovaskulærsystemet, utføres forebygging av iskemisk hjertesykdom og slag. Slike kategorier omfatter pasienter som har:

 1. Diabetes mellitus.
 2. Fedme.
 3. Metabolisk syndrom.
 4. Hyperlipidemi.
 5. Arvelig natur av sykdommen.
 6. Eldre alder.
 7. Menopausal periode hos kvinner.

Denne gruppen av pasienter med høy risiko for kardiovaskulær sykdom for forebygging obligatorisk utnevnelse:

 1. Forberedelser for blodfortynning - disaggregeringsmidler:
 • cardiomagnil;
 • Trombo ACC;
 • KardiASK;
 • Aspirin Cardio.
 1. Lipidsenkende legemidler:
 • statiner: Atoris, Torvacard, Crestor, Roxer, Vasilip;
 • Fibrer: Trikor.

Slike medisiner er indikert for langtidsopptak. Terapeuten eller kardiologen velger og evaluerer effektiviteten. Uavhengig uten utnevnelse av en lege for å ta dem, anbefales ikke på grunn av tilstedeværelsen av et stort antall kontraindikasjoner og bivirkninger.

Forebygging av hjerte og karsykdommer er en svært lang og tidkrevende prosess. Han krever stor flid fra både legen og pasienten. Men det er alltid verdt å huske at deres forebygging ikke er en garanti for fullstendig sikkerhet mot sykdommer. Det bidrar til å redusere sjansene for å utvikle patologi.

Kompleks forebygging av hjerte og karsykdommer

Kardiovaskulære sykdommer - epidemien i det XXI århundre

Ifølge offisielle data dør ca 1 million mennesker årlig fra hjerte-og karsykdommer i Russland. 300 tusen mennesker. Dødelighet av denne grunn er over 55% av alle dødsfall. Blant utviklede land er Russland ledende på denne triste indikatoren.

Ikke bare behandling, men først og fremst kompetent forebygging av hjerte-og karsykdommer vil bidra til å redusere antall pasienter som lider av hjerte-og karsykdommer, slag og andre plager. Spesielt må forebyggingsmetodene kjenne folk fra de såkalte risikogruppene.

Fysisk utdanning er din hovedassistent

Bruken av fysioterapi uten tvil fordi, for det første, med aktive sesjoner, særlig i friluft, er det en metning av celler og vev med oksygen, og for det andre, forbedret blodsirkulasjon, styrking av hjertemuskelen. Aerobic øvelser er foretrukket, hvor hjertefrekvensen økes - gå, løpe, ski, sykle.

Det er kjent at aterosklerose på veggene i arteriene, lipider og kolesterol er avsatt, noe som fører til en innsnevring av fartøyets lumen og til og med til tette. I forebygging av aterosklerose virker fysisk aktivitet som følger. Fettstoffer for human fortæring til overskytende, ikke slå seg i blodkarene, og brent av kroppen under trening, og blod holdt dem sikkert nivå, koronar blodstrøm øker.

Fysisk aktivitet er avhengig av alder, funksjon av den menneskelige tilstand, samt om det hadde vært noen sykdommer i det kardiovaskulære systemet. De som aldri har økt sport og sport bør starte med en tur.

Legene fant ut at den minimale dynamiske belastningen er 3 ganger i uken i 30 minutter i et behagelig tempo. De som er engasjert i jogging, må huske at en uke er ikke anbefalt å kjøre mer enn 30-40 km, som i dette tilfellet, er kroppens reserver er oppbrukt, faller ytelsen.

I tillegg til aerobic trening, er gymnastikk gunstig for kroppen. Du kan utføre følgende øvelser:

 1. Rotasjon med hender knyttet til en knyttneve, og også med føtter plassert på tåen (20 ganger den ene og den andre siden);
 2. Rytmisk komprimering-forlengelse av hender (30 ganger);
 3. Slår av kroppen til høyre mot venstre med hender fortynnet til sidene (10 ganger);
 4. Swing et rett ben fremover, hender samtidig når en tå (10 mahov hvert ben);
 5. Fallene videresender vekselvis med hvert ben (10-20 ganger);
 6. Vertikal løfting av ben med det formål å forhindre benvaskulær sykdom (1-2 minutter).

Dette komplekset kan inngå i morgenøvelsene, eller utføres på et hvilket som helst passende tidspunkt. Det er viktig at rommet var godt ventilert, og personen var behagelig klær, ikke hindrer bevegelser. Men det er flere av følgende kontraindikasjoner å trene:

For å oppnå riktig opplæring må du følge følgende regler:

 1. Eventuell arbeidsbelastning må begynne med oppvarming;
 2. Systematisering antar minst 3 leksjoner per uke;
 3. Pulsen bør ikke overstige verdien av 120-140 slag per minutt;
 4. Hvis det er svimmelhet, smerte i hjertet eller kvalme, slutte å gjøre.

Sunt kosthold er et stort skritt på vei til helse

Forebygging av vaskulær sykdom krever et tilstrekkelig balansert kosthold. En av hovedårsakene til disse sykdommene er mangelfull inntak av flerumettede fettsyrer, som er ansvarlige for lipidmetabolisme i kroppen. Bruk derfor:

 • Fisk kokt dampet eller kokt (2-3 ganger i uken);
 • Avokado i rå form (1-2 foster per uke);
 • Linfrøolje (2 ss per dag);
 • Nøtter (6-8 deler per dag).

På grunn av innholdet av cellulose, som forhindrer absorpsjon av kolesterol, så vel som omega-3 syrer, bør du konsumere frokostblandinger - Hercules, bokhvete, brun ris. Jo grovere grind, jo rikere grøten er med verdifulle stoffer.

Spesielt verdifull og nyttig er følgende grønnsaker og frukt:

gresskar

Reduserer blodtrykket og setter i orden vann-saltbalansen (sammensetningen inneholder beta-karoten, kalium, vitamin C);

hvitløk

Reduserer tone i blodkar og blodtrykk (sammensetningen inkluderer hydrogensulfid, nitrogenoksyd);

Vi anbefaler også å lese om dyprengjøring av fartøy med hvitløk og andre folkemetoder.

brokkoli

Det mater hjertet og blodkarene med vitaminer og elementer (vitaminer B, C, D, samt kalium, jern, mangan);

jordbær

Styrker veggene i blodårene og kjemper mot anemi (folsyre, kobber, jern, jod);

granateple

Det forbedrer blodsirkulasjonen, styrker veggene i blodårene, forteller blod, forhindrer hindring av blodårer (antioksidanter, jern, jod).

I tillegg til å motta nyttige matvarer, er det verdt å redusere mengden saltforbruket, fett, stekt, raffinerte retter som ikke bærer næringsverdi, bortsett fra tomme kalorier. Avstå fra å ta mat som inneholder mye sukker - kaker, kremer, melkesjokolade.

Stress - påvirkning på blodårene

Virkemekanismen for stress på kardiovaskulærsystemet er kjent: adrenalinhormonet er produsert, noe som får hjertet til å slå raskere, og fartøyene er således krampaktige og taper. På grunn av dette øker trykket, hjertemuskelen slites ut.

Amerikanske forskere har funnet ut at kardiovaskulærsystemet er direkte forbundet med hjernen og hormonet. derfor hvis en person opplever negative følelser - frykt, sinne, irritabilitet, da vil hjertet lide.

For å forebygge vasospasmer av denne grunn, trenger en person:

 1. Det er oftere å være ute, vekk fra bystopp;
 2. Å lære å ikke la små problemer og hverdagslige problemer nær hjertet ditt;
 3. Kommer hjem, la alle tankegangene ligge bak terskelen;
 4. Lytt til avslappende klassisk musikk;
 5. Gi deg så mye som mulig positive følelser.
 6. I nødvendige tilfeller ta naturlige beroligende midler, for eksempel motherwort.

Ned med dårlige vaner!

Røyking og sunne blodårer er uforenlige. Nikotin spasmerer blodårene, så blodtrykket stiger. I tillegg er vaskulære vegger skadet, plakk er deponert på dem, som er hovedårsaken til hjerte-og karsykdommer. Røykerens hjerne lider, minnet er ødelagt, det kan være en lammelse. derfor For å hindre dannelse av blodpropper og ødeleggelse av blodkarets vegger fra røyking, bør det bli forlatt.

En annen katastrofal vane er overdreven inntak av alkohol. Etanol virker raskt: under påvirkning, mister røde blodlegemer en negativ ladning og begynner å holde seg sammen, forverre patensen av blodårene, øker blodkoagulasjonen og øker risikoen for ekstremt farlige blodpropper. Oksygen sult oppleves ikke bare av organer og vev, men også av myokardiet; Hjertet begynner å slå raskere, drenerer dets ressurser. I tillegg forstyrrer etanol fettmetabolismen, som dramatisk øker nivået av kolesterol i blodet, og det fremmer dannelsen av plakk på veggene i blodårene.

Fans av varme drikker bør vite at systematisk bruk av alkohol, uansett hva - øl, vin eller champagne, provoserer erstatning av muskellag i myokardiet for fett. Mottakelsen av elektriske impulser forstyrres, myokardets evne til å minke kontrakter, og dette truer utseendet av arytmier, myokardisk iskemi og andre alvorlige konsekvenser. Konklusjonen er en - så mye som mulig redusere bruken av alkohol, og hvis det ikke kan unngås på en bankett, så bare spis med så mye friske grønne grønnsaker.

Til dårlige vaner kan tilskrives og en lang kveld sitter foran en TV eller en datamaskin. En person som frarøtter seg, sliter ut sitt hjerte, fordi han trenger hvileperioder. For at hjertet ikke opplever overbelastning, Det anbefales å sove minst 8 timer om dagen, og denne gangen kan distribueres gjennom dagen.

På fordelene med vanlig eksamen

Sykdommer i hjertet og blodårene kan gå ubemerket, uten noen ytre manifestasjoner. Derfor bør det være omtrent en gang i året å undersøke deres blodårer og hjerte ved hjelp av de viktigste tilgjengelige metodene.

 • EKG (elektrokardiografi). Denne metoden er basert på å fikse hjerterytmen ved hjelp av spesielle elektroder. Tillater å avsløre brudd i myokardiet, intrakardial patency osv.
 • Ergometri. Kjernen i teknikken er å studere kardiovaskulærsystemet i dynamikk;
 • UZDG (ultralyddopplerografi). Den brukes hovedsakelig til forebygging av cerebrovaskulære sykdommer. Legen evaluerer blodstrømmen i de store karene i nakken og hodet;
 • MR (magnetisk resonansbilder). Med hjelp av MR spesialister bestemmer permeabiliteten av blodkar, tilstedeværelsen av blodpropper i den, dets anatomi og diameter. Dens fordeler er åpenbare: effektivitet, nøyaktighet og harmløshet for pasienten.
 • MRA (magnetisk resonansangiografi). Denne metoden er den mest moderne og effektive, spesielt når du diagnostiserer tilstanden til cerebral fartøy, fordi det gir deg mulighet til å oppnå et tredimensjonalt bilde av kroppens vaskulatur. Hvis kroppens kar er undersøkt, innføres en spesiell fargestoff i arterien eller venen, takket være bildene klare og forståelige.

Les mer om moderne metoder for undersøkelse av blodårer og betydningen av regelmessige besøk til lege.

En grunnleggende ide om tilstanden til kardiovaskulærsystemet kan oppnås ved en enkel måling av puls. Legen kan ikke bare vurdere antall slag per minutt, men også rytmen til hjerteslag. Phonendoscope gir godt lyd og toner i hjertet, noe som gir informasjon om mulige defekter ved bruk av hjerteventiler.

Hvilken spesifikk metode er egnet for deg, bør bestemme kardiologen. Jo flere risikofaktorer, jo dypere skal forskningen være. I tillegg bør du først overvåke nivået av sukker i blodet, og for det andre - nivået på kolesterol. Økt deres betydning indikerer at kroppen lider av blodårer.

Video: uttalelse fra en spesialist på forebygging av hjerte-og karsykdommer

sammendrag

Når det gjelder det foregående, omfatter omfattende forebygging av kardiovaskulære sykdommer:

 1. Tilstrekkelig fysisk aktivitet;
 2. Sunn ernæring;
 3. Minimere stresseffekter på kroppen;
 4. Overgivelse av dårlige vaner;
 5. Regelmessig undersøkelse av tilstanden til blodårene og hjertet i medisinske sentre.

Forebygging av hjerte og karsykdommer

Forebygging av hjerte-og karsykdommer

Hilsen til alle leserne av bloggen!

Nå i hele siviliserte verden har kardiovaskulære sykdommer kommet til forkant. Det er alarmerende at disse sykdommene nylig har vært vanlige i ung alder, og er årsakene til alvorlige utfall.

Forebygging av hjerte-og karsykdommer bidra til å forhindre hjertesykdom. For dette er det nødvendig å vite at vårt hjerte ikke liker, og hva det står med takknemlighet.

La oss først snakke om hva hjertet liker.

For å forebygge kardiovaskulær sykdom må du først være oppmerksom på ernæring. Spis brød grovsliping, der en stor mengde fiber. Fiber samler kolesterol og tar det ut av kroppen. Derfor vil aterosklerotiske fenomen manifestere seg mye langsommere.

Spis mer grønnsaker og frukt, de inneholder viktige mikroelementer og vitaminer for hjertet.

Fra animalsk fett er det bedre å nekte, og å bruke vegetabilsk olje. Den beste oljen er oliven og linfrø.

Ikke glem havfisk og sjømat, som er rike på omega-3 fettsyrer og Q-10. Disse stoffene bidrar til forebygging av aterosklerose.

Drikk ukokt og høyverdig råvann. I kokt vann er det lite kalsium, og dette fører til utvikling av kardiovaskulære sykdommer.

For å forhindre kardiovaskulære sykdommer, er det godt å ha faste dager, for eksempel å spise bare om dagen med grønnsaker, frukt eller drikke kefir.

Spis fire måltider om dagen, prøv å spise middag senest tre timer før sengetid.

For kardiovaskulære sykdommer er det nyttig å gjøre daglige turer. Hvis det ikke er nok tid til turer, gå langs veien til jobb og fra jobb. Vi må komme ut av huset tidlig og prøve å ikke gå langs travle veier. Det er godt å gå gjennom parkene hvor du kan få litt frisk luft.

Tren regelmessig med fysisk aktivitet. De skal være moderate, varierte. De bør økes gradvis.

For å forebygge kardiovaskulær sykdom, prøv et behandlingsforløp med rosiner. Denne oppskriften vil hjelpe hjertet, lindrer svakhet og smerte i hjertet.

Ta 2 kg rosiner uten groper. Skyll godt først med varmt vann og deretter med kaldt vann. Tillat å tørke, gå gjennom. Tilberedt rosiner i løpet av dagen, spis en like mengde 40 rosiner om morgenen på tom mage. Begynn frokost ikke tidligere enn en time. Under denne ordningen må du spise 1 kilo rosiner. Den andre kilo begynner å ta på seg en nedstigende ordning. I dag 40 stykker, i morgen 39, og så videre. Du kan utføre forebyggende behandling 1-2 ganger i året.

På høsten, ikke glem å lage viburnum. Drikk te for å forebygge viburnum med honning eller sukker.

På høsten, ikke gå glipp av muligheten og gjennomføre et forebyggende behandlingsforløp med en blanding av eplejuice og rødbeter.

Oppskriften på saftblandingen fremstilles som følger:

Gjennom klemmeren, trykk på apple og sukkerroer. La stå i 2 timer. Bland 5 deler eple og 1 del av sukkerroer. Ta 2 glass om dagen.

Det er godt å forberede bete og honningjuice i et 1: 2-forhold, legg til saften av en sitron. Drikk en time etter å ha spist, halvparten av glasset. Hold blandingen av juice i kjøleskapet.

La oss nå snakke om hva hjertet reagerer dårlig, hva liker det ikke?

En stor topp av hjerte-og karsykdommer, slag og hjerteinfarkt forekommer i begynnelsen av dacha perioden. Folk kommer til dachas og prøver å straks gjenopprette alle tilfellene. Ikke glem at alle tilfellene ikke kan fullstendig gjenskapes. Det er bedre å engasjere seg i et lavt tempo, men du vil unngå forferdelige konsekvenser. Alt som er sagt, kan anbefales til folk som bestemte seg for å reparere seg selv.

Vær oppmerksom på drømmen. Å sove lenge er dårlig, men mangel på søvn er også skadelig. En stor risiko for kardiovaskulær sykdom er nattarbeid eller overtid.

Unngå stress og konfliktsituasjoner. Du må prøve å forlate dem i det hele tatt eller behandle dem med en sans for humor. Tenk på det faktum at det ikke finnes noen ideelle mennesker, men vi er alle så forskjellige.

Overvåk blodtrykket. Økt trykk kan føre til hjerteinfarkt, noe som øker belastningen på hjertet. I hvert hus er det nødvendig å ha en enhet for måling av trykk. Valget av tonometre er nå veldig bra, du kan velge for enhver smak og pris.

Vær oppmerksom på salt, prøv å salt maten mindre, men det anbefales ikke å helt nekte salt.

Vær oppmerksom på vekten din. Prøv å bli kvitt overflødig vekt. Overvekt fører svært ofte til økt blodtrykk.

Hold styr på kolesterolet ditt, ikke glem å donere blod til din lipidsammensetning. Hvis indikatorene økes, prøv å ta tiltak og endre livsstil, ernæring.

Be legen din om å gjøre en blodprøve en gang i året for koagulering. Viskøs blod passerer dårlig gjennom blodkarene, mikrocirkulasjon av blod forstyrres. Og at blodet ikke ble så viskøst, ikke glem om en sitron og en tranebær. Aspirin fortynner også blod, i små doser er det foreskrevet av leger. Så du vil bli beskyttet mot trombose.

Mangel på magnesium og kalsium med alder er betydelig redusert. Spesielt truer det kvinner, hormoner endrer seg i kroppen. Mangel på disse viktige mineralene fører til kardiovaskulære sykdommer, osteoporose. For å forebygge kardiovaskulær sykdom, bør hver kvinne over 40 år ta magnesium- og kalsiumpreparater.

Denne enkle forebyggingen av hjerte-og karsykdommer vil sikkert hjelpe deg med å håndtere alvorlige plager.

Vi må beskytte vår helse, for oss er det uvurderlig. Gjør profylakse, føre en sunn livsstil.

Og jeg ønsker deg helse! Ikke glem at vårt hjerte er så sårbart og delikat!

Forebygging av hjerte-og karsykdommer

I Kirov-regionen i strukturen i dødelighet av hjerte- og karsykdommer står for mer enn halvparten som følge av hjerte- og karsykdommer dreper årlig om lag 2 millioner mennesker under 60 år går tapt hvert år mer enn 400 millioner arbeidsdager for midlertidig uførhet.

For å minimere risikoen for hypertensjon, koronar hjertesykdom, aterosklerose, og følgelig har slike alvorlige komplikasjoner av slike sykdommer som hjerteinfarkt og cerebrovaskulær sykdom (slag), bør alle vite risikofaktorer, fjerning av noe som vil øke levetiden og gjøre det er mer behagelig.

Hva er risikofaktorene?

 1. Forhøyet blodtrykk (over 140/90 mm Hg)
 2. Økt kolesterol i blodet (øvre grense på 5,0 mmol / l).
 3. Økt blodsukker i fasten (normalt blodsukker nivåer fra 3,3 til 5,5 mmol / l).
 4. Røyking.
 5. Overflødig kroppsvekt. I større grad påvirkes helsen på abdominal fedme, som kan bestemmes av midjenes omkrets, negativt. Hos menn skal midjeomkretsen ikke overstige 102 cm, og hos kvinner - 88 cm.
 6. En stillesittende livsstil.
 7. Alkoholmisbruk.
 8. Overdreven inntak av fete og salte matvarer. Det er nødvendig for å minimalisere forbruk av animalsk fett (smult, smør, litt sur, en masse av animalsk fett i kjøttprodukter) og saltinntaket være begrenset til 3-5 g per dag (en teskje uten "gorochki").

Når det gjelder å forebygge kardiovaskulære katastrofer, er det spesielt nødvendig å understreke behovet for å kontrollere blodtrykket, siden høyt blodtrykk øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt flere ganger. Det optimale blodtrykket er 120/80 mm Hg.

Ifølge studier utført i Kirov-regionen er utbredelsen av arteriell hypertensjon blant voksenbefolkningen i regionen 40,9%. Vet nivået på blodtrykket ditt er 67,9%. Blant de som lider av høyt blodtrykk, mottar mer enn halvparten antihypertensiv terapi, men bare en syvende av dem behandles effektivt. På bakgrunn av behandling, og i lang tid (i år) forblir bare normale blodtrykkstall for hver syttende av befolkningen hos pasienter med arteriell hypertensjon. Spesielt dårlig for deres helse er den mannlige delen av befolkningen.

Lav effektivitet av behandlingen i første omgang på grunn av det faktum at det fortsatt er vanlig misforståelse om varig behandling av hypertensjon når stoffene blir avbrutt når den normale blodtrykket tall. Hypertensiv sykdom er en kronisk sykdom, så behandlingen skal være daglig og langvarig, og normale blodtrykksavlesninger indikerer at behandlingen er valgt riktig, og den må fortsette.

Verdens hjerteforbund merker at det er ekstremt viktig at innsats for å bekjempe sykdommer i kardiovaskulærsystemet ikke er begrenset til politiske tiltak og tiltak fra helsepersonell. Folk over hele verden kan selv redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom i seg selv og deres kjære. Huset, som sentrum av familien og hverdagen for hver person, er et utmerket sted å begynne å ta tiltak for å forbedre hjertes helse. Ved å endre husholdningsadministrasjonen og oppførselen hjemme litt, for å hindre utviklingen av hjertesykdom og hjerneslag, kan mennesker rundt om i verden leve lengre og bedre.

World Heart Federation har identifisert fire enkle tiltak som må følges i hverdagen:

 • Ikke tillat røyking i huset. Ved å nekte å røyke, vil du forbedre helsen og helsen til dine kjære. Sett regelen: For hver sigarett røkt, gjør røykeren ekstra husarbeid.
 • Overholde prinsippene for sunn mat. Din diett bør inneholde grønnsaker og frukt. Unngå fettstoffer, stekt og høyt kalori mat.
 • Oppmuntre til fysisk aktivitet. Begrens tiden du og familien din bruker med TV og datamaskin. Organiser familiens turer, fotturer og utendørs spill.
 • Kjenn dine tall. Besøk en medisinsk institusjon, for eksempel Helsesenteret, hvor du vil måle blodtrykket, bestemme nivået av glukose og kolesterol i blodet, beregne kroppsmasseindeksen. Å vite risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, kan du utvikle en bestemt handlingsplan for å forbedre hjertesykdommen.

Å følge disse reglene kan redusere risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer. Imidlertid kan ikke alle hjertesykdommer forhindres. Over 70 prosent av alle hjerteinfarkt og slag som krever akuttmedisinsk behandling, skjer hjemme når et familiemedlem er i nærheten som kan hjelpe pasienten. Derfor er det viktig å vite hvilke tiltak som skal tas hvis hjerteinfarkt eller iskemisk hjerneslag utvikler seg hjemme. Hvis du mistenker at familiemedlemmet ditt har et hjerteinfarkt eller hjerneslag, kontakt legehjelp umiddelbart. Har alltid nødtelefoner i nærheten av deg.

Symptomer på hjerteinfarkt:

 • Ubehag i brystet, inkludert komprimering av smerter i brystet eller bak brystbenet.
 • Ubehaget og / eller smerte som sprer seg til andre områder av overkroppen, for eksempel, på en eller begge hender under kniv ryggen, halsen, den øvre eller nedre kjeve, eller i magesekken.
 • Kortpustethet med eller uten følelse av ubehag i brystet.
 • Andre tegn inkluderer: uforklarlig svakhet eller tretthet, angst eller uvanlig nervøsitet, kaldt svette, kvalme, oppkast, svimmelhet og svimmelhet.
 • Plutselig svakhet i ansikt, arm eller ben, oftest på den ene siden av kroppen.
 • Plutselig skythet av bevissthet, problemer med tale eller forståelse av tale.
 • Plutselig synproblemer i ett eller begge øyne.
 • Plutselig gangforstyrrelser, svimmelhet, tap av balanse eller koordinering.
 • Plutselig alvorlig hodepine for ukjent grunn.

Hvis du observerer noen av disse tegnene som kan være forbigående, må du umiddelbart ringe til en ambulanse. Husk at den tidligere behandlingen er startet, jo mer effektiv er den.

Notere World Heart Day, ta ansvar for helsen til hjertet og hjertet av dine kjære. Gjør ditt hjem et sted der det er sunn mat tilgjengelig, der tobakk ikke er tillatt og hvor fysisk aktivitet oppfordres til å redusere risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. I din makt til å skape et hjemmemiljø for en sunn livsstil!

Forebygging av hjertesykdommer og blodårer. Åreforkalkning. hypertensjon

I dag vil vi fortsette å snakke om å endre din livsstil for å redusere din individuelle risiko. Det handler om andre tiltak av primær og sekundær forebygging, inkludert individuelle medisiner.

Start hos alle pasienter etter hjerteinfarkt og akutt koronarsyndrom. Fortsett motta ubestemt tid. Følg de vanlige kontraindikasjonene. Påfør om nødvendig for behandling av angina pectoris, arytmier eller hypertensjon i alle andre ptsints.

Forkortelser: blodtrykk, ACE angiotensin-konverterende enzym, hemoglobin A1med - den største fraksjon av voksen hemoglobin (glykosylert hemoglobin), IM - hjerteinfarkt, BMI - kroppsmasseindeks, HDL - high density lipoproteiner LDL - low density lipoproteiner, INR - internasjonal normalisert ratio HNK - kronisk sirkulatorisk insuffisiens, kronisk renal svikt - kronisk nyresvikt.

Ernæring for forebygging av hjerte og karsykdommer

Det eneste vitenskapelig baserte dietten for forebygging av hjertesykdom og blodårer.

For tre år siden nesten alle europeiske leger knyttet til behandling av hjerte og blodkar (totalt ni medisinske samfunn, og bringer sammen titusenvis av spesialister), avtalt og gitt ut "European kliniske retningslinjer for forebygging av hjerte- og karsykdom (CVD)." Et eget kapittel i disse anbefalingene er viet til råd om riktig ernæring (på engelsk, på russisk).

Jeg må si at prinsippene som er angitt i disse anbefalingene, ikke bare bidrar til å bevare helsen til hjertet og blodkarene, men også redusere risikoen for andre sykdommer, onkologisk for eksempel.

Fett er nyttig

Fett finnes i nesten alle produkter. Men typer fettsyrer i produkter er forskjellige. Det er vanlig å dele fettsyrer i mettet, enumettet og flerumettet. Denne oppdelingen er knyttet til egenartene i deres kjemiske struktur. Nyttig fett er flerumettet. Skadelig - mettet. De mest skadelige er de såkalte transfettene. For enkelhets forståelse kan vi si at de er forskjellige i smeltetemperaturen: jo høyere er det desto mer skadelig fett. Det er alt vi oppfatter som et fast fett - smør, smult etc. - er skadelig. Væskefett - solsikkeolje, olivenolje og lignende, fiskeolje - er nyttig. Strengt tatt var det nettopp skadet av mettet fett som ingen overbevisende viste seg. Den andre er bevist: Substitusjonen av mettet fett for flerumettede fett i kostholdet fører til en reduksjon i risikoen for CVD.

Transfett - et mareritt av blodårer

En frittstående stativ margarin - vegetabilsk fett, ved hjelp av kjemiske manipulasjoner overført fra flytende tilstand til det faste stoffet. Prosessen kalles hydrogenering, på pakken og skrive: hydrogenerte oljer. På en annen måte kalles slike produkter transfett. Fra synspunktet om utviklingen av vaskulære sykdommer er dette det mest skadelige fettet, det fører utvilsomt til utvikling av aterosklerose (tilstopping av blodkar med fettplakater). En meta-analyse av et stort antall medisinske studier har vist at en økning i total kaloriinnhold av mat med 2% på grunn av transfett fører til en økning i risikoen for hjertesykdom (CHD) med 23%. Den moderne næringsmiddelindustrien prøver å begrense bruken av dem, men på grunn av billigheten til produktet, ønsker ikke alle å gjøre det. Les så nøye emballasjen.

Salt er mulig. Men ikke mye

Hovedkilden til natrium i menneskelig mat er natriumklorid, NaCl. I mange vitenskapelige studier har det blitt entydig vist at bruken av en stor mengde salt bidrar til økt blodtrykk. En moderne person i Europa spiser ca 10 gram salt per dag. I Russland, enda mer. Det anbefalte inntaket av salt er 5 gram per dag, og det optimale inntaket er 3 gram per dag. Denne indikatoren kan oppnås, nesten uten å endre smakvaner. Det er nok å si at hovedkilden til salt er ferdige produkter fra butikken: pølse, ost, halvfabrikat pølser eller dumplings. Produsenter legger mye salt i dem, så nekter å bruke dem.

Kalium vs Stroke

Bruk av kalium, tvert imot, bidrar til å senke nivået av blodtrykk. Ifølge en artikkel publisert i British Medical Journal, økte kaliumforbruket med 10 millimol per dag redusert risikoen for hjerneslag med 40%. De viktigste kildene til kalium i det menneskelige kostholdet er praktisk talt noen frukter og grønnsaker.

Vitaminer hjelper ikke

I de senere år har studier av effekten av vitaminer på å redusere risikoen for CVD blitt utført. Dessverre, de fleste av dem, betraktet som nyttige, bekreftet ikke deres effektivitet. Spesielt forskning SØK (Studier av effekten av ytterligere reduksjoner i kolesterol og homocystein) og VITATOPS (vitaminer for å forebygge hjerneslag) viste at bruk av B-vitaminer og folsyre ikke reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Vitaminer-antioksidanter (E og beta-karoten) kunne heller ikke stå testen.

Jo vanskeligere å tygge, jo mer nyttig

Bruken av kostfiber, som finnes i fullkornsbrød, bønner, rødbeter, daikon, andre grønnsaker og frukt, er bevist. Bare mekanismen for beskyttende handling er uklart. På den annen side er det kjent at kostholdsfibre til å indirekte redusere nivået av kolesterol som kommer inn i tarmen i blodet. En nyttig effekt kan knyttes til dette.

Fisk bidrar til å leve

Ifølge data hentet fra forskere fra Harvard University, reduserer vanlig forbruk av fisk (minst to ganger i uken) risikoen for dødsfall fra kardiovaskulær sykdom med 36%, og den totale dødeligheten - med 17%. Avhengigheten er ikke lineær: Fraværet av fisk i kostholdet øker risikoen for CVD dramatisk.

Effekten skyldes tilsynelatende at fisken inneholder et stort antall flerumettede fettsyrer (omega-3). Det bør bemerkes at bruken av omega-3 fettsyrer i form av medisiner ikke har en så betydelig effekt.

En liten alkohol gjør ikke vondt

En meta-analyse av 26 studier gjennomført mellom 1980 og 2009 viste at det å ta små doser vin kan få positiv effekt på kardiovaskulærsystemet. Det er omtrent 150 gram tørr vin per dag for menn og ca 75 gram for kvinner.

Middelhavet diett

Som en oppsummering av det ovenstående kan man si at vanlig fiskforbruk, et stort antall frukt og grønnsaker, en liten mengde vin med mat, skal bidra til å bevare hjertet og blodkarene i en sunn tilstand. For å bekrefte denne teorien, sammenlignet forskerne ved slutten av forrige århundre forekomsten av CVD i landene i Sør-Europa (hvor de følger reglene beskrevet ovenfor) og i de nordiske landene. Selv etter innføringen av justeringer for blodtrykk, røyking og kolesterol, viste dataene at personer på Middelhavskysten er mindre sannsynlig å lide av CVD. Det ble foreslått at forskjellen ligger i dietten. Så dukket opp "Middelhavet diett". Det er en modifisert skala av Middelhavet diett, som lar deg sammenligne diett og riktig spisevaner.

Hjerte og blodårer: årsaker til utvikling, symptomer og forebygging av sykdommer

Kardiovaskulærsystemet har en stor sikkerhetsmargin, men dessverre er den ikke uendelig. Det er hjertesykdommer og blodårer som er verdens største dødsårsak.

Vår hjelp

Det kardiovaskulære systemet omfatter hjertet og alle karene - fra den største diameter av noen få centimeter, til den minste diameter på noen få mikrometer. På grunn av det faktum at karsystemet er et stort område og meget forgrenede blod på det kan være "passer" til alle organer og vev i kroppen, for å bringe oksygen og næringsstoffer og "kjørt" av avfall utvunnet.

Risikofaktorer

Eksperter tilskriver de faktorene som bidrar til utviklingen av hjerte-og karsykdommer:

Overvekt. Etter hvert som fettvevet akkumuleres øker hjertefrekvensen. I dette tilfellet er hjertet tvunget til å levere blod ikke bare til livstøtteorganene, men også til de "lagrede reserver" av fett. Det er sikkert kjent: med fedme øker risikoen for å utvikle hypertensjon 6 ganger. Derfor, hvis du vil ha et sunt hjerte, prøv å opprettholde vekten i normen.

Forhøyet kolesterol. Overflødig kolesterol er deponert på vegger av karene, noe som fører til at de smalner og hindrer blodstrømmen. For å presse blod gjennom de innsnevrede karene, er kroppen tvunget til å øke blodtrykket, noe som betyr - å skape en ekstra byrde på hjertet.

Alkoholmisbruk og røyking. Daglig bruk av sterke ånder øker trykket med 5-6 mm Hg. Art. per år, og komponentene av tobakkrøyk, kommer inn i blodet, forårsaker en vasospasme.

Overdreven saltforbruk. Verdens helseorganisasjon anbefaler daglig inntak av ikke mer enn 5 g salt, enten i ren form eller i mat. Imidlertid er det i de fleste siviliserte land, inkludert Russland, spist på 2, og noen ganger 3 ganger så mye. Dette fører til en forsinkelse i kroppsvæsken, økt blodtrykk, og deretter til hjertesykdom.

Feil mat. Overflød i kostholdet av animalsk fett, som betyr kolesterol, søt mat, som fører til vektøkning, og mangel på grønnsaker - alt dette er typisk for vårt land. Og dessverre gjør det vondt hjertet.

Til notatet

Konsumet av fisk 2 ganger i uken reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom med 30%. Hovedverdien av fisk er et høyt innhold av flerumettede fettomega-3 syrer som regulerer nivået av lipider og kolesterol i blodet, og dermed forhindrer utviklingen av aterosklerose.

Husk

Kardiovaskulærsystemet fungerte bra, og kroppen vår må være utstyrt med en rekke nyttige stoffer.

Koenzym Q10 ansvarlig for produksjon av cellulær energi og er en kraftig antioksidant som beskytter celler mot skade. Konsentrasjonen av koenzym Q10 er høyest i hjertemuskelen, men innholdet avtar med alderen. Så, førtiårige mennesker har koenzym Q10 i myokardiet med 30% og sekstiåringer - med 50% mindre enn i tjueåringer.

lysin Er en uunnværlig aminosyre som bidrar til å forhindre nedfall av kolesterol i blodkarets vegger, og er også i stand til å forårsake delvis ødeleggelse av allerede dannede plakk. Hvis kroppen har nok lysin, reduseres risikoen for atherosklerose og tilhørende sykdommer.

Vitamin C Det er nødvendig for karossens vegger å være elastisk og sterk. Med sin mangel øker risikoen for skade, dannelse av vaskulære plakk og utvikling av aterosklerose.

Alle disse stoffene er inneholdt i mat. Coenzyme Q10 - rød palmeolje, makrell og sardiner, pistasjenøtter. Lysine - i eggeplomme, kalkun, bønner, noen oster. Quercetin - i mørk kirsebær, røde druer, brokkoli, bokhvete. Vitamin C - i bær, grønnsaker og frukt.

Likevel får mange av oss mindre av disse komponentene, fordi noen matvarer sjelden vises på bordet vårt, mens andre vi ikke spiser i det beløpet som er nødvendig for å dekke kroppens behov. Replenish mangelen på næringsstoffer kan være ved hjelp av bioadditives.

Test deg selv

puls. Normen er hjertefrekvensen på 60 til 90 slag per minutt. Det er i denne rytmen at hjertet til en sunn person jobber. Fra denne regelen er det bare ett unntak - for idrettsutøvere. De trente personer har en langsommere puls.

trykket. Optimal er arterielt trykk ikke høyere enn 140/90 mm Hg. Art.

Til legen!

Tegn på kardiovaskulære problemer inkluderer:

 • Hodepine, følelse av "bøyle" rundt hodet, tyngde i nakken, som ikke har en tydelig forbindelse med tidspunktet på dagen. Noen ganger øker smerten med hodet på hodet, strekker seg, kan bli ledsaget av hevelse i øyelokkene, ansiktet.
 • Smerter i hjertet av hjertet, som oppstår i ro eller under emosjonell stress, eller som er forbundet med fysisk anstrengelse.
 • Dyspnø, som oppstår først under trening, og deretter i ro.
 • Hevelse av føttene som forårsaker vannretensjon i kroppen.
 • Visuell forstyrrelse, der det er tåke, hylle, flyr for øynene dine.

Alt dette - en anledning til å ta kontakt med kardiologen.

Ikke bekymre deg!

Hjertehelsen er ikke bare avhengig av fysisk, men også psykologisk tilstand. En studie av de russiske kardiologene COORDINATE viste at tilstedeværelsen av angst hos en person øker risikoen for å utvikle kardiovaskulære komplikasjoner med 45%, forekomsten av depresjon - med 2 ganger.

Depresjon påvirker tilstanden sterkt og i tilfelle at denne eller den hjertesykdommen allerede er diagnostisert. I verden ble det gjennomført mer enn 60 studier for å studere forholdet mellom denne psykologiske tilstanden og dødeligheten fra iskemisk hjertesykdom. Alle av dem viste at depresjonen forverrer prognosen minst to ganger.

Saken er at under stress, med depresjon og engstelig tilstand, frigir en person hormoner i blodet, noe som øker risikoen for høyt blodtrykk. Det er en aktivering av prosesser av betennelse, som til slutt fører til skade på veggene i karene og aterosklerose.

Mer aktivt går og trombose. Alle disse faktorene øker separat og sammen risikoen for sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Derfor, hvis du vil holde hjertet sunt, prøv å øke stressmotstanden og lær ikke å bekymre deg for bagatelløshet.

Husk at selvmedisinering er farlig for livet, kontakt lege om medisiner.

Hjertesykdom

Hjertet er et hult muskelorgan, som har til hensikt å pumpe blod gjennom karene. Den befinner seg i brøndregionen, og er litt forskjøvet i forhold til symmetrilinjen. Hjertet består av to atria og to ventrikler. Høyre side er det såkalte venøse hjertet, og venstre side er den arterielle. Denne delingen er gjort, som den venstre delen av arteriene, og den høyre delen av venene.

Hjertearbeid

Hjertets arbeid er å pumpe blod. Blodet flyter gjennom karene fra arteriene til de minste kapillærene, som leveres til alle organer og vev i menneskekroppen. Dermed opprettholdes livet gjennom hele kroppen. Hjertets arbeid består av sykluser, i hver av seg secrete systole og diastole. Systole er øyeblikket av sammentrekning av hjertet, det øyeblikk når det utløser blod inn i arteriene. Diastole er øyeblikk av avslappning av hjertemuskelen, resten av hjertet. Hele syklusen varer mindre enn et sekund, det vil si et øyeblikk i ro vil hjertet gjøre 60-70 slag.

Kardiovaskulær system

Hjertet og alle karene, inkludert de store arteriene, og de minste venulene og kapillærene - er alle sammen et kardiovaskulært system av mennesker. Dens funksjon er å levere oksygen og alle næringsstoffer til organer og vev med blod. Med blodet, skadelige stoffer, blir også giftstoffer avhendt som leveres til leveren og filtreres der. På blodkarene, sammen med blod, blir immunceller levert til inflammatorisk foci. Som vi ser, utfører det kardiovaskulære systemet mange viktige funksjoner, uten som den organisatoriske livsaktivitet ville være umulig.

Hjertesykdom: symptomer og konsekvenser

Menneskets hjerte og dets kar er påvirket av den moderne livsstilen enn andre kroppssystemer. I mange århundrer av sivilisasjon har det kardiovaskulære systemet for mennesket ikke forandret seg, men virkelighetene i livet har forandret seg radikalt. Hvis tidligere for en person gående kryssinger på 5 eller flere kilometer om dagen var normen, nå kan mange ikke skryte av det. Biler, offentlig transport - folk har ikke behov eller tid for turer. Mangel på mosjon - dette er en av de hyppigste årsakene som forårsaker hjertesykdom og blodårer, i motsetning til det mange tror at hjertet lider fysisk overlast. Mangelen på trening i kardiovaskulærsystemet - det er virkelig trøbbel. På den annen side har den moderne mannen økt nervøs belastning. Men nervesystemet regulerer hjertearbeidet. Konstant stress, multiplisert med en stillesittende livsstil, resulterer i hjertesykdom. Symptomer på disse sykdommene er svært veltalende, og de bør vite at ved første mistanke liker å se en lege så snart som mulig. Hvis du føler svakhet, uforklarlige smerter i venstre arm, smerte og tyngde i brystet, kortpustethet, rask og svak hjerterytme i ro - alle peker til hjertesykdom og blodårer, og krever umiddelbar behandling til en kardiolog.

Forebygging av hjerte og karsykdommer

For ikke å sette liv og helse i fare, er det nødvendig å forebygge hjertesykdommer og blodårer. En av de viktigste punktene i denne saken er motoraktiviteten. Rimelig trening, kardio trening, turgåing, lett løping, svømming - alt dette er nødvendig for hjertet. Som vi sa i begynnelsen, er hjertet et organ som består av muskler, og musklene må trent. Å være engasjert i fysisk utdanning trener du ikke bare kroppen din, men også ditt hjerte. Forebygging av hjertesykdom er umulig uten normalisering av ernæring. Maten skal være sunn og i rimelige mengder. Ellers står en person overfor fedme, noe som i de fleste tilfeller provoserer hjerte-og karsykdommer. Den emosjonelle sfæren er nært knyttet til hjertefunksjonen. Prøv å beskytte deg mot følelser, nervøse lidelser, stress. Dårlige vaner - dette er kanskje det første som dreper kardiovaskulærsystemet. Nikotin, alkohol, narkotiske stoffer, samt ukontrollert inntak av ulike medisiner forårsaker et stort antall de farligste plager, så forebygging av hjertesykdom bør begynne med oppgivelse av avhengighet. For å beskytte det kardiovaskulære systemet, er immunitet også viktig. For dette må du ta immunmodulatorer.

Førstehjelp for hjerte og karsykdommer

Personer med kardiovaskulære sykdommer er svært utsatt for de skadelige effektene av ulike faktorer. En person kan bli syk rett på gata, og i dette tilfellet er det nødvendig å vite hvordan førstehjelp er gitt for hjertesykdom.

Forebygging av hjertesykdom Overføringsfaktor

Forebygging av hjertesykdom må nødvendigvis omfatte støtte av immunsystemet. Dette forklares lett, siden mange kardiovaskulære sykdommer, særlig hos personer med dårlig arvelighet, provoserer inflammatoriske prosesser og smittsomme sykdommer. For å forhindre at deres utseende vil hjelpe sterkt immunitet.

© 2009-2016 Transfer Factors.Ru Alle rettigheter reservert.
Nettstedskart
Moskva gate. Øvre Radishchevskaya, 7 s. 205
telefon: 8 (495) 642-52-96

Les Mer Om Fartøyene