Liste over effektive hjertepiller og vitaminer

Hjertepatologi er mangfoldig, men den er basert på brudd på blodtilførselen til myokardiet. Årsakene kan være aterosklerotiske eller spasmodiske endringer i koronarbeinene, økt koagulerbarhet av blodet, valvulære defekter. Hvert tilfelle krever et individuelt behandlingsforløp.

Hva er pillene fra hjertet?

Det er viktig å etablere årsaken til hjerteinfarkt, slik at effekten av medisiner er målrettet, effektiv. Det er vanskelig å forstå uavhengig i arsenalen av hjertepiller, urimelig inntak av stoffer kan skjule symptomene uten å eliminere problemet. Bare en omfattende undersøkelse vil gjøre det mulig å utarbeide en individuell behandlingsregime.

Avhengig av pasientens klager velges symptomer, objektive data, hjerte-tabletter, som har til formål å eliminere den direkte patologien, dens konsekvenser. Behandling av hjertet er supplert med medisiner som forbedrer blodsirkulasjonen, vaskulær tone. Det er nødvendig å normalisere blodpropp, mineralmetabolisme. Kardiologiske midler er delt inn i hovedgruppene:

 • kardiotonisk (styrking av kontraktilitet);
 • antiarytmisk;
 • hypotensive;
 • angioprotektive (beskyttelse av vaskemuren);
 • lipidsenkende (senking av kolesterol);
 • koagulasjonsfaktorinhibitorer;
 • vasodilatorer.

Å styrke hjertet og forebygge hjerte-og karsykdommer

Forhindre myokardisk iskemi vil bidra til å normalisere kroppsvekt, blodtrykk. Avslutte røyking er et effektivt skritt mot hvordan du kan styrke hjertet uten medisinering. Motoraktivitet påvirker positivt myokardets motorfunksjon, gir trening av blodkar. Ved å styrke kroppens forsvar, skaper en person forhold under hvilke det ikke er nødvendig med en medisin for hjertet. Styrking av hjertemusklene bidrar til riktig ernæring, avbalansert av innholdet av proteiner, vitaminer, aminosyrer, mineraler.

For primær forebygging av hjertesykdom anbefales tabletter som inneholder acetylsalisylsyre eller anti-aggregater. Normalisering av koagulering av blod, legemidler "Cardiomagnolo", "Aspekard", "Godasal", "Aspirin cardio" forhindrer dannelsen av blodpropper. Forbedring av forsyningen av myokard er fremmet av "Riboxin", dets virkning forsterkes ved en kombinert opptak med "Cocarboxylase".

vitaminer

Vitaminer i gruppe F (arakidon, linolsyre) forhindrer utvikling av plakk i karene. Pyridoksin (vitamin B6) stimulerer lipidprosesser, senker kolesterol, forbedrer innervering av myokardiet. Det nødvendige komplekset av disse stoffene inneholder multivitaminer "Biovital", "Doppelgerz Cardiovital". Vitaminer for hjertet i tabletter kan erstatte matredienser som finnes i olivenolje, tørkede aprikoser, nøtter, fersk fisk.

Preparater av kalium og magnesium

Hjertepiller som inneholder kalium og magnesium, forbedrer hjerteinfarkt, akselererer passasjen av hjertepulser, reduserer viskositeten til blodet. Selektivt påvirkning av membraner, kaliumpreparater i tabletter aktiverer metabolisme, fremmer energimetning av myokardiet. For behandling av hjertesykdommer brukes "Panangin", "Asparcum", "Kudesan", "Pamaton", "Asparaginat".

Matte kroppen med kalium og magnesium vil hjelpe mat som inneholder biff, belgfrukter, gulrøtter, gresskar, bakt poteter, solbær, tørket frukt. Samtidig er det nødvendig å redusere forbruket av kjøkken salt, fettstoffer, sukker. Kaffedrikker, te bør være forberedt på en liten festning, ellers vil effekten av kaliumtabletter bli nivellert, den ønskede effekten vil ikke fungere.

Hjertepreparater

Brudd på myokardets funksjoner korrigeres av hjertepiller med en bestemt virkningsfaktor. Smertsyndrom behandles med antianginal medisiner, antiarytmiske legemidler normaliserer ledningsevnen. Hjertesvikt krever økt kontraktilitet av muskelfibre, økt vaskulær tone, forbedret venøs utstrømning. En hyppig puls indikerer en stor belastning av myokardiet, hjerteglykosider, diuretika vil bli vist.

Fra smerte i hjertet

Smerter i hjertet av hjertet er et alarmerende tegn som krever samråd med en kardiolog. Skarp presse smerter, skarp brennende følelse bak en brystkreftstyrke for å tenke på en stenosokardi; gi under scapula, i venstre skulder - om hjerteinfarkt. En person med denne symptomatologien trenger akutt hjelp. Det er viktig å vite hva du skal ta med smerte i hjertet før legen kommer. Det er nødvendig å gi en tablett med "Aspirin" og "Nitroglycerin" under tungen. Smerten skal avta etter 5 minutter, hvis ikke, "Nitroglycerin" skal gis igjen, totalt kan ikke mer enn tre tabletter forbrukes.

Fra arytmi

Narkotikakorrigering av rytmeforstyrrelser er basert på å forbedre konduktiviteten og spenningen i myokardiet. Mottakstabletter krever individuelt utvalg og dosering, det kan hende du trenger en kombinasjon av legemidler. Drikk dem bør være strengt i henhold til ordningen. For å bestemme hvordan du skal behandle atriell fibrillasjon i hjertet, må du bestemme hvilken type rytmeforstyrrelse. Utnevnte magnesiumpreparater (orotat, sulfat).

Ildfast arytmi behandles vanligvis med tabletter "Etmozin", "Propafenone". Stabile ledningsforstyrrelser korrigeres av "Atenolol", "Bisoprolol". For å fjerne fibrillasjonen av ventriklene, hjelper Amiodarone. Myokarddystrofi hos eldre, ledsaget av nedsatt spenning, er vanskelig å behandle. Det er mulig å behandle pasienten noe, men det er umulig å gjenopprette hjerte muskelfunksjonen. Vitaminer for hjertet med arytmi er inkludert i kompleks behandling for å forbedre trofismen.

Behandling av ekstrasystolen utføres av hjertepiller "Cordarone", "Sotalol", "Novokainamid", "Mexelin". Legens råd, navn på legemidlene, dose og tidspunkt for mottak skal registreres med egen hånd, da reseptdata er ofte uleselige. Brudd på hjertefrekvens hos ungdom kan utvikle seg mot en bakgrunn av økt spenning, dysfunksjon av det vegetative systemet, behandling er valgt av en smal spesialist.

Fra hjertebanken

Takykardi som et uavhengig symptom med rettidig inngrep, er egnet til korreksjon. Behandlingsforløpet omfatter tabletter for behandling av hjertet fra en gruppe av glykosider, adrenoblokere. Palpitasjon av nevrologisk genese krever utnevnelse av beroligende midler, utnevnt "Tranquinol", "Relan". Senking av frekvensen av hjertesammensetninger fremmes av Anaprilin, Propaferon.

Fra hjertesvikt

Med utviklingen av kronisk patologi i kardiovaskulærsystemet, brukes ACE-hemmere: "Captopril", "Trandolapril". Hjertediuretika brukes. Hvis det er tegn, legger legen beta-blokkere: Carvedilol, Bisoprolol, Metoprolol. Du må kanskje ha et sterkere stoff som heter Digoxin, noe som forbedrer myokardets inotrope egenskaper. Den første hjelpen til dekompenserende hjertesvikt er intensiv behandling av iskemisk sykdom.

Kardiovaskulære urter i tabletter

Behandling av hjertet hjemme kan suppleres med tabletter som inneholder naturlige adaptogener: rhodiola rosea, levsea safflower. Legemidlene har en generell tonisk effekt, forbedrer cellulær respirasjon, inkludert myokard. Spasmolytisk, beroligende, kardiotonisk virkning har tabletter med hagtorns komponenter. Det forbedrer søvn, normaliserer fettmetabolismen. Det er ønskelig å utføre et sett med øvelser som styrker myokardiet.

Forberedelser for forebygging av hjerte-og karsykdommer

Forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt med narkotika og folkemidlene

Skuffende medisinsk statistikk indikerer en alarmerende trend: dødsfrekvensen fra hjerneslag og hjerteinfarkt vokser og blir yngre. Kardiologer er sikre på at to tredjedeler av tilfellene kan forebygges hvis menn og kvinner ikke forsømmer profylakse, er mer interessert i risikofaktorer.

Hvordan unngå hjerteinfarkt

For et århundre siden ble folk i avansert alder utsatt for utbruddet av et hjerteinfarkt, hjerneslag, og moderne virkelighet reduserte aldersgrensen til 30 år. For å forebygge en kardiovaskulær katastrofe utviklet legene et omfattende program som har blitt brukt, for eksempel forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Den generelle ordningen med forebyggende tiltak som tar sikte på å redusere risikofaktorer, gir følgende retninger:

 1. Regelmessig fysisk aktivitet.
 2. Riktig kosthold.
 3. Kontinuerlig overvåkning av blodtrykk, kolesterol, blodsukker.
 4. Avslag fra bruk av alkohol, tobakk.

Sykdommer i hjertet og blodårene som fører til slag, hjerteinfarkt tar omfanget av epidemien, fordi de står for mer enn halvparten av dødsfallene. Problemet i det nåværende århundre har stor betydning for den generelle helsetilstanden, og for å forebygge ubehagelige livstruende symptomer, omfatter omfattende forebygging av hjerneslag og infarkt bruk av spesielle medisiner.

 • Med innholdet av sporstoffer (Panangin, Magnesium B6, Kalium og magnesium asparaginat, Asparcum, fiskeolje). Farmasøytiske legemidler av denne gruppen er representert av et godt utvalg. For å forebygge hjerteinfarkt, slag, blir preparater med sporstoffer tatt for å styrke hjertemuskelen, normalisere rytmen, tonifisere blodkarene, forbedre trivsel. Kalium og magnesium er essensielle komponenter i slike legemidler, fordi disse mineralene er uerstattelige stoffer som gir normal hjertefunksjon, og bidrar til å forhindre hjerteinfarkt.
 • Homeopatiske midler (Pumpan, Krallonin, EDAS-106, Taleon-A). Disse typer medisiner for forebygging av hjerteinfarkt, slag er utstedt i form av granulater eller dråper, har praktisk talt ingen kontraindikasjoner. Homeopatiske preparater kombineres med andre legemidler (komplementær terapi) eller som et selvstendig verktøy for forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt.
 • Tinkturer (Hawthorn, Motherwort, Peppermint, Valerian). Legemidler basert på planteekstrakter brukes effektivt for å forhindre hjerteinfarkt, slagtilfelle. Høy grad av sikkerhet for helse og praktiske fordeler, muligheten til å velge infusjons basert på individuelle egenskaper - alt bidrar til den utbredte bruken av fytoterapeutiske medikamenter for å forebygge hjerte- og karsykdommer.

Diettmat

Den riktige daglige dietten er ikke mindre viktig poeng for å forebygge hjerneslag og hjerteinfarkt enn stoffet. Å få med mat maksimalt med nyttige vitaminer, mikroelementer, kroppen opprettholder en balanse, regulerer riktig drift av systemene. Diet, basert på utelukkelse fra kostholdet av fettstoffer, hermetisert, sukkerholdige matvarer med et høyt innhold av fruktose - er veien til helse, er det ikke noe sted hvor hjerteinfarkt, hjerneslag.

For å minimere risikoen for å utvikle patologier, oppfordres legene til å spise mer grønne grønnsaker rik på fiber og sporstoffer. Forhindring av hjerteinfarkt, slag, bestemmer at det er nødvendig å gi preferanse for grønnsaker og frukt redusere bruken av fruktose, som kan provosere utseendet av overvekt og fedme. Listen over de farligste produktene som bør utelukkes fra kostholdet inkluderer: margarin, chips, majones, pølser, halvfabrikata, bakevarer, salt.

Midlertidig svekkelse av cerebral sirkulasjon vil bli følt omtrent en dag før streken. Angst, hodepine, generell ubehag er karakteristiske symptomer, men er det noen måter å unngå stroke? Noen forebyggende tiltak er utformet for å forhindre fremkallende helseforstyrrende konsekvenser, mens mange av dem ikke krever spesiell innsats eller dramatiske endringer i livsstilen.

Stress, nikotin, alkohol, fet mat - disse er de viktigste årsakene til hjerte- og karsykdommer og utseendet på slag, så de må forlate i det siste, og for en sunn fremtid for å kjøpe følgende sunne vaner: regelmessige besøk til legen, ta vitaminkomplekser, har ferske produkter hver dag for å gi kroppen din en moderat fysisk last, hold deg til kostholdet. Nøtter, frø, havkål, svisker, fruktmarmelade, bær gir en utmerket barriere mot et slag.

Medisiner for hjernens kar

For å støtte veggene i blodkar i en normal tilstand, krever forskjellige medisiner. Noen medisiner for slag er foreskrevet for å lindre spasmer, andre - for å redusere størrelsen på sklerotiske plakker, den tredje - for å fortynne blod, forhindrer dannelsen av blodpropper. Forener alle disse gruppene med narkotika-aspirasjon for å forbedre blodtilførselen til hjernen, så det er nødvendig med narkotikafremkalt slagtilfelle. Til dette formål kan følgende legemidler brukes i tradisjonell medisin:

 • Kalsiumantagonister (ACE-inhibitorer for vasodilatasjon): første generasjon - Isoptin, Adalat, diazo, andre - isradipin, Norvasc, Latsipil og andre. Betablokkere (Nebivolol, Bisoprolol, Atenolol) bidrar til å forhindre utvikling av CVD, spesielt hjertesykdom og hypertensjon.
 • Preparater for spasmolytisk virkning og forhindring av dannelse av blodpropper basert på vegetabilsk alkaloid: Vinpocetine, Cavinton, Tanakan, Ginkor Forte.
 • For å styrke veggene i blodkar: vitamin P, kosttilskudd med selen, kalium, silika.

Forebygging av urter

Med forebyggende formål, for å forhindre utvikling av koronar hjertesykdom eller vaskulær patologi, brukes medisinske urter med hell. For å unngå stroke hjelp aktivt brukt i praksis planter - en hestkastanje, calendula, hagtorn blomster, havre (stamme). Men forebygging av hjerneslag og infarkt med urter, samt behandling, krever obligatorisk konsultasjon med behandlende lege for ikke å forårsake helseproblemer.

Slik unngår du et sekundslag

Pasienter som har hatt et slag, står ofte overfor trusselen om sykdomsutbrudd. Hvordan hindre du et slag? Hvis, før den primære forebyggelse av slag med hovedvekt på sunn livsstil, da faren for sekundær - bruk medikamenter, så som fibrater, eller statiner, som reduserer risikoen for tilbakevendende slag med en tredjedel. Det anbefales sterkt å ekskludere alkohol, slutte å røyke, overarbeid. Kosthold, turgåing, meditasjon, blodtrykkskontroll, vektkorreksjon - disse er effektive måter å forhindre et andre slag på.

Folk rettsmidler for hjerneslag og hjerteinfarkt

Infusjoner, avkok av naturens gaver til inntak eller bad er folkemessige måter å forhindre infarkt, slagtilfelle. For å hindre dem, bør du forberede midler kort før forbruk eller lagre på et kjølig sted. De vanligste alternativene for å forebygge alvorlige plager inkluderer bruk av bakken sitroner med sukker, honning, rosiner, avkok av furu kjegler, rosen hofter. For å forebygge hjerteinfarkt, beredskap, forberedt i henhold til folkemedisinske oppskrifter, bør du ta et kurs med avbrudd.

 1. Oppskrift med bakken sitron. For å forberede du må ta 1 kg sitrus og sukker, hopp over sitroner gjennom en kjøttkvern, bland. Folkeprofylax av kardiovaskulære sykdommer foreskriver at man bruker en blanding av 1 ts. Det er nødvendig om morgenen etter måltidet.
 2. Oppskrift på alkohol tinktur på furu kegler. Åpnet og forsiktig vasket under strømmen av vannkegler brettet inn i en liter krukke til den stopper. Topp med alkohol (vodka), sett glasset i 21 dager i mørke, men ikke et kjølig sted. Etter dette tar en tykk tinktur av mørk rød fargestamme, ta 1 ts. tre ganger i løpet av dagen.

Video: pine kjegler fra et slag

Forebygging av hjerte og karsykdommer

Hilsen til alle leserne av bloggen!

Nå i hele siviliserte verden har kardiovaskulære sykdommer kommet til forkant. Det er alarmerende at disse sykdommene nylig har vært vanlige i ung alder, og er årsakene til alvorlige utfall.

Forebygging av hjerte-og karsykdommer kan forhindre hjertesykdom. For dette er det nødvendig å vite at vårt hjerte ikke liker, og hva det står med takknemlighet.

La oss først snakke om hva hjertet liker.

For å forebygge kardiovaskulær sykdom må du først være oppmerksom på ernæring. Spis brød grovsliping, der en stor mengde fiber. Fiber samler kolesterol og tar det ut av kroppen. Derfor vil aterosklerotiske fenomen manifestere seg mye langsommere.

Spis mer grønnsaker og frukt, de inneholder viktige mikroelementer og vitaminer for hjertet.

Fra animalsk fett er det bedre å nekte, og å bruke vegetabilsk olje. Den beste oljen er oliven og linfrø.

Ikke glem havfisk og sjømat, som er rike på omega-3 fettsyrer og Q-10. Disse stoffene bidrar til forebygging av aterosklerose.

Drikk ukokt og høyverdig råvann. I kokt vann er det lite kalsium, og dette fører til utvikling av kardiovaskulære sykdommer.

For å forhindre kardiovaskulære sykdommer, er det godt å ha faste dager, for eksempel å spise bare om dagen med grønnsaker, frukt eller drikke kefir.

Spis fire måltider om dagen, prøv å spise middag senest tre timer før sengetid.

For kardiovaskulære sykdommer er det nyttig å gjøre daglige turer. Hvis det ikke er nok tid til turer, gå langs veien til jobb og fra jobb. Vi må komme ut av huset tidlig og prøve å ikke gå langs travle veier. Det er godt å gå gjennom parkene hvor du kan få litt frisk luft.

Tren regelmessig med fysisk aktivitet. De skal være moderate, varierte. De bør økes gradvis.

For å forebygge kardiovaskulær sykdom, prøv et behandlingsforløp med rosiner. Denne oppskriften vil hjelpe hjertet, lindrer svakhet og smerte i hjertet.

Ta 2 kg rosiner uten groper. Skyll godt først med varmt vann og deretter med kaldt vann. Tillat å tørke, gå gjennom. Tilberedt rosiner i løpet av dagen, spis en like mengde 40 rosiner om morgenen på tom mage. Begynn frokost ikke tidligere enn en time. Under denne ordningen må du spise 1 kilo rosiner. Den andre kilo begynner å ta på seg en nedstigende ordning. I dag 40 stykker, i morgen 39, og så videre. Du kan utføre forebyggende behandling 1-2 ganger i året.

På høsten, ikke glem å lage viburnum. Drikk te for å forebygge viburnum med honning eller sukker.

På høsten, ikke gå glipp av muligheten og gjennomføre et forebyggende behandlingsforløp med en blanding av eplejuice og rødbeter.

Oppskriften på saftblandingen fremstilles som følger:

Gjennom klemmeren, trykk på apple og sukkerroer. La stå i 2 timer. Bland 5 deler eple og 1 del av sukkerroer. Ta 2 glass om dagen.

Det er godt å forberede bete og honningjuice i et 1: 2-forhold, legg til saften av en sitron. Drikk en time etter å ha spist, halvparten av glasset. Hold blandingen av juice i kjøleskapet.

La oss nå snakke om hva hjertet reagerer dårlig, hva liker det ikke?

En stor topp av hjerte-og karsykdommer, slag og hjerteinfarkt forekommer i begynnelsen av dacha perioden. Folk kommer til dachas og prøver å straks gjenopprette alle tilfellene. Ikke glem at alle tilfellene ikke kan fullstendig gjenskapes. Det er bedre å engasjere seg i et lavt tempo, men du vil unngå forferdelige konsekvenser. Alt som er sagt, kan anbefales til folk som bestemte seg for å reparere seg selv.

Vær oppmerksom på drømmen. Å sove lenge er dårlig, men mangel på søvn er også skadelig. En stor risiko for kardiovaskulær sykdom er nattarbeid eller overtid.

Unngå stress og konfliktsituasjoner. Du må prøve å forlate dem i det hele tatt eller behandle dem med en sans for humor. Tenk på det faktum at det ikke finnes noen ideelle mennesker, men vi er alle så forskjellige.

Overvåk blodtrykket. Økt trykk kan føre til hjerteinfarkt, noe som øker belastningen på hjertet. I hvert hus er det nødvendig å ha en enhet for måling av trykk. Valget av tonometre er nå veldig bra, du kan velge for enhver smak og pris.

Vær oppmerksom på salt, prøv å salt maten mindre, men det anbefales ikke å helt nekte salt.

Vær oppmerksom på vekten din. Prøv å bli kvitt overflødig vekt. Overvekt fører svært ofte til økt blodtrykk.

Hold styr på kolesterolet ditt, ikke glem å donere blod til din lipidsammensetning. Hvis indikatorene økes, prøv å ta tiltak og endre livsstil, ernæring.

Be legen din om å gjøre en blodprøve en gang i året for koagulering. Viskøs blod passerer dårlig gjennom blodkarene, mikrocirkulasjon av blod forstyrres. Og at blodet ikke ble så viskøst, ikke glem om en sitron og en tranebær. Aspirin fortynner også blod, i små doser er det foreskrevet av leger. Så du vil bli beskyttet mot trombose.

Mangel på magnesium og kalsium med alder er betydelig redusert. Spesielt truer det kvinner, hormoner endrer seg i kroppen. Mangel på disse viktige mineralene fører til kardiovaskulære sykdommer, osteoporose. For å forebygge kardiovaskulær sykdom, bør hver kvinne over 40 år ta magnesium- og kalsiumpreparater.

Denne enkle forebyggingen av hjerte-og karsykdommer vil sikkert hjelpe deg med å håndtere alvorlige plager.

Vi må beskytte vår helse, for oss er det uvurderlig. Gjør profylakse, føre en sunn livsstil.

Og jeg ønsker deg helse! Ikke glem at vårt hjerte er så sårbart og delikat!

Forebygging av hjerte-og karsykdommer

I Kirov-regionen i strukturen i dødelighet av hjerte- og karsykdommer står for mer enn halvparten som følge av hjerte- og karsykdommer dreper årlig om lag 2 millioner mennesker under 60 år går tapt hvert år mer enn 400 millioner arbeidsdager for midlertidig uførhet.

For å minimere risikoen for hypertensjon, koronar hjertesykdom, aterosklerose, og følgelig har slike alvorlige komplikasjoner av slike sykdommer som hjerteinfarkt og cerebrovaskulær sykdom (slag), bør alle vite risikofaktorer, fjerning av noe som vil øke levetiden og gjøre det er mer behagelig.

Hva er risikofaktorene?

 1. Forhøyet blodtrykk (over 140/90 mm Hg)
 2. Økt kolesterol i blodet (øvre grense på 5,0 mmol / l).
 3. Økt blodsukker i fasten (normalt blodsukker nivåer fra 3,3 til 5,5 mmol / l).
 4. Røyking.
 5. Overflødig kroppsvekt. I større grad påvirkes helsen på abdominal fedme, som kan bestemmes av midjenes omkrets, negativt. Hos menn skal midjeomkretsen ikke overstige 102 cm, og hos kvinner - 88 cm.
 6. En stillesittende livsstil.
 7. Alkoholmisbruk.
 8. Overdreven inntak av fete og salte matvarer. Det er nødvendig for å minimalisere forbruk av animalsk fett (smult, smør, litt sur, en masse av animalsk fett i kjøttprodukter) og saltinntaket være begrenset til 3-5 g per dag (en teskje uten "gorochki").

Når det gjelder å forebygge kardiovaskulære katastrofer, er det spesielt nødvendig å understreke behovet for å kontrollere blodtrykket, siden høyt blodtrykk øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt flere ganger. Det optimale blodtrykket er 120/80 mm Hg.

Ifølge studier utført i Kirov-regionen er utbredelsen av arteriell hypertensjon blant voksenbefolkningen i regionen 40,9%. Vet nivået på blodtrykket ditt er 67,9%. Blant de som lider av høyt blodtrykk, mottar mer enn halvparten antihypertensiv terapi, men bare en syvende av dem behandles effektivt. På bakgrunn av behandling, og i lang tid (i år) forblir bare normale blodtrykkstall for hver syttende av befolkningen hos pasienter med arteriell hypertensjon. Spesielt dårlig for deres helse er den mannlige delen av befolkningen.

Lav effektivitet av behandlingen i første omgang på grunn av det faktum at det fortsatt er vanlig misforståelse om varig behandling av hypertensjon når stoffene blir avbrutt når den normale blodtrykket tall. Hypertensiv sykdom er en kronisk sykdom, så behandlingen skal være daglig og langvarig, og normale blodtrykksavlesninger indikerer at behandlingen er valgt riktig, og den må fortsette.

Verdens hjerteforbund merker at det er ekstremt viktig at innsats for å bekjempe sykdommer i kardiovaskulærsystemet ikke er begrenset til politiske tiltak og tiltak fra helsepersonell. Folk over hele verden kan selv redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom i seg selv og deres kjære. Huset, som sentrum av familien og hverdagen for hver person, er et utmerket sted å begynne å ta tiltak for å forbedre hjertes helse. Ved å endre husholdningsadministrasjonen og oppførselen hjemme litt, for å hindre utviklingen av hjertesykdom og hjerneslag, kan mennesker rundt om i verden leve lengre og bedre.

World Heart Federation har identifisert fire enkle tiltak som må følges i hverdagen:

 • Ikke tillat røyking i huset. Ved å nekte å røyke, vil du forbedre helsen og helsen til dine kjære. Sett regelen: For hver sigarett røkt, gjør røykeren ekstra husarbeid.
 • Overholde prinsippene for sunn mat. Din diett bør inneholde grønnsaker og frukt. Unngå fettstoffer, stekt og høyt kalori mat.
 • Oppmuntre til fysisk aktivitet. Begrens tiden du og familien din bruker med TV og datamaskin. Organiser familiens turer, fotturer og utendørs spill.
 • Kjenn dine tall. Besøk en medisinsk institusjon, for eksempel Helsesenteret, hvor du vil måle blodtrykket, bestemme nivået av glukose og kolesterol i blodet, beregne kroppsmasseindeksen. Å vite risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, kan du utvikle en bestemt handlingsplan for å forbedre hjertesykdommen.

Å følge disse reglene kan redusere risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer. Imidlertid kan ikke alle hjertesykdommer forhindres. Over 70 prosent av alle hjerteinfarkt og slag som krever akuttmedisinsk behandling, skjer hjemme når et familiemedlem er i nærheten som kan hjelpe pasienten. Derfor er det viktig å vite hvilke tiltak som skal tas hvis hjerteinfarkt eller iskemisk hjerneslag utvikler seg hjemme. Hvis du mistenker at familiemedlemmet ditt har et hjerteinfarkt eller hjerneslag, kontakt legehjelp umiddelbart. Har alltid nødtelefoner i nærheten av deg.

Symptomer på hjerteinfarkt:

 • Ubehag i brystet, inkludert komprimering av smerter i brystet eller bak brystbenet.
 • Ubehaget og / eller smerte som sprer seg til andre områder av overkroppen, for eksempel, på en eller begge hender under kniv ryggen, halsen, den øvre eller nedre kjeve, eller i magesekken.
 • Kortpustethet med eller uten følelse av ubehag i brystet.
 • Andre tegn inkluderer: uforklarlig svakhet eller tretthet, angst eller uvanlig nervøsitet, kaldt svette, kvalme, oppkast, svimmelhet og svimmelhet.
 • Plutselig svakhet i ansikt, arm eller ben, oftest på den ene siden av kroppen.
 • Plutselig skythet av bevissthet, problemer med tale eller forståelse av tale.
 • Plutselig synproblemer i ett eller begge øyne.
 • Plutselig gangforstyrrelser, svimmelhet, tap av balanse eller koordinering.
 • Plutselig alvorlig hodepine for ukjent grunn.

Hvis du observerer noen av disse tegnene som kan være forbigående, må du umiddelbart ringe til en ambulanse. Husk at den tidligere behandlingen er startet, jo mer effektiv er den.

Notere World Heart Day, ta ansvar for helsen til hjertet og hjertet av dine kjære. Gjør ditt hjem et sted der det er sunn mat tilgjengelig, der tobakk ikke er tillatt og hvor fysisk aktivitet oppfordres til å redusere risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. I din makt til å skape et hjemmemiljø for en sunn livsstil!

Forebygging av hjertesykdommer og blodårer. Åreforkalkning. hypertensjon

I dag vil vi fortsette å snakke om å endre din livsstil for å redusere din individuelle risiko. Det handler om andre tiltak av primær og sekundær forebygging, inkludert individuelle medisiner.

Start hos alle pasienter etter hjerteinfarkt og akutt koronarsyndrom. Fortsett motta ubestemt tid. Følg de vanlige kontraindikasjonene. Påfør om nødvendig for behandling av angina pectoris, arytmier eller hypertensjon i alle andre ptsints.

Forkortelser: AD - blodtrykk, ACE - angiotensin-konverterende enzym hemoglobin A1c - største fraksjonen av voksen hemoglobin (glykosylert hemoglobin), IM - hjerteinfarkt, BMI - kroppsmasseindeks, HDL - high density lipoproteiner LDL - low density lipoproteiner, INR - International normaliserte forholdet, HNK - kronisk sirkulatorisk insuffisiens, kronisk renal svikt - kronisk nyresvikt.

* - bruken av harpikser er relativt kontraindisert når triglyserider

Forberedelser for forebygging av kardiovaskulære sykdommer - en gjennomgang av effektive stoffer

Forberedelser for forebygging av kardiovaskulære sykdommer er forskjellige i virkemekanismen. Tilstandsdyktig er de delt inn i generell restorativ og medikamenter med medisinsk effekt.

Forebygging av kardiovaskulære sykdommer: Hva skal man ta for å styrke blodkar og hjerte

Vanlige restorative stoffer for å forebygge vaskulære sykdommer er vitamin-mineral komplekser for å støtte helsen til blodårene og hjertet.

Cardio Active

Vitaminkomplekset inneholder stoffer som støtter normal funksjon av hjerte og blodårer:

 • hagtorns ekstrakt;
 • magnesium;
 • kalium;
 • koenzym Q10;
 • folsyre, etc.

Regelmessig bruk bidrar til å styrke karveveggene, forbedre ytelsen til hjertemuskelen, normalisere blodtrykk og kolesterol. Det anbefales å ta 1 kapsel per dag for forebygging og vedlikeholdsbehandling av kardiovaskulære sykdommer (aterosklerose, arytmi, etc.).

Kontraindikasjoner: Overfølsomhet, GV, graviditet.

Omega Oil USA Argo

I hjertet av Omega-3-komplekset og vitamin E. Regelmessig søknad bidrar til:

 • forbedring av cellemembraner;
 • normalisering av blodtrykk;
 • akselerasjon av regenerative prosesser;
 • forebygging av vasospasmer.

I tillegg reduserer stoffet aterosklerotiske prosesser og forhindrer hjerteinfarkt. Ta disse pillene for forebygging av kardiovaskulær sykdom anbefales for 1 kapsel 2 p. per dag.

Kontraindikasjoner: Alder under 18 år, graviditet, GV.

Hva skal du drikke for å forebygge kardiovaskulær sykdom i nærvær av endringer i blodkarets vegger?

Hvis pasienten allerede har diagnostisert kardiovaskulær patologi, for å forhindre forverring av helsen og utviklingen av komplikasjoner, er det nødvendig med narkotika for å forhindre kardiovaskulære sykdommer med en spesifikk medisinsk effekt.

vasodilators

Forebygging av hjertesykdom med legemidler i gruppen vasodilatatorer er egnet for spasmer, reduserer blodkarets lumen. Bruk av narkotika bidrar til å redusere motstanden i blodkarene, utvide og slappe av de vaskulære veggene.

Korvaton

Dette er hjertepiller for å forebygge angina pectoris, infarkt, høyt blodtrykk i den lille sirkulasjonen av sirkulasjonen. De brukes også som et ekstra verktøy for behandling av kronisk hjerteinsuffisiens. Bruk av stoffet bidrar til å slappe av glatte muskler i blodkarene, redusere venetrykk, utvide store kranspulsårer, normalisere blodsirkulasjonen. Den anbefalte dosen er 1-2 tabletter per dag.

Kontraindikasjoner: Graviditet, GV, lavt venøst ​​trykk, alder til 18 år, akutt anginaangrep, overfølsomhet.

Nitroglierin

Legemidlet er brukt til å blokkere og kortsiktig profylakse av angina angrep. Det lindrer raskt hjertesmerter, lindrer kramper i glatte muskelbeholdere, forbedrer metabolisme i myokardiet. Profylaktisk mottakelse er angitt før fysisk eller emosjonell stress. Ved systematisk bruk utvikler motstanden mot virkningen av stoffet.

Kontraindikasjoner: hypotensjon, bradykardi, graviditet, GV, vaskulær kollaps, anemi.

Lipidsenkende legemidler

Legemidlene er foreskrevet for å korrigere nivået av kolesterol i blodet, derfor er de et utmerket terapeutisk og forebyggende middel for aterosklerose.

Lovastin

Legemidlet hemmer syntesen av kolesterol i kroppen. Har en positiv effekt på vaskemuren, rydder fartøyets lumen, forbedrer blodets reologiske egenskaper. Det er indikert for forebygging av aterosklerose, med økt kolesterol, og også for å bremse utviklingen av aterosklerose. Den terapeutiske effekten observeres etter 2 ukers daglig bruk. Den anbefalte dosen er 20 mg per dag.

Kontraindikasjoner: alvorlig patologi i leveren, nyrene, graviditeten, GW, alder under 18 år, økte transaminaser i blodet.

fenofibrat

Legemidlet forsterker fettspredningsprosessen, fremmer rask fjerning av skadelig kolesterol fra blodet. I tillegg bidrar bruken av stoffet til å normalisere prosessen med blodplateaggregering, som forhindrer trombose. Det aktive stoffet virker på blod enzymer som regulerer nivået av fett. Som et resultat av kjemiske prosesser, mister kolesterol sin evne til å ligge på veggene i blodårene. Det anbefales å ta 1 tablett om dagen.

Kontraindikasjoner: alvorlig lever, nyre, galleblære, GV, pankreatitt.

kolestyramin

Legemidlet reduserer absorpsjonen av kolesterol. Indikasjon: økt kolesterol i blodet, forebygging av aterosklerose, innsnevring av blodårene på grunn av avsetning av kolesterol. Den anbefalte doseringen er 4 g 1-3 r. per dag, avhengig av alvorlighetsgraden av patologien.

Kontraindisert med overfølsomhet overfor det aktive stoffet, hindring av galdeveiene.

Antistoffer, antikoagulantia

Medisiner for forebygging av hjertesykdomsgrupper Antiaggreganter og antikoagulanter er foreskrevet for fortynning av blod og forebygging av trombose. Antiaggreganter hemmer adhesjonen av blodplater og dannelsen av blodpropp, trombi (aspirin). Antikoagulanter forandrer viskositeten til blodet, hemmer koagulasjonsprosesser (heparin).

aspirin

Dette er en av de mest populære og billige antiplatelet agenter, som:

 • reduserer blodpropp
 • undertrykker prosessen med liming av blodplater;
 • hindrer dannelsen av blodpropp.

Indikasjoner: profylakse av trombose, iskemiske slag, hjerteinfarkt, hypertensjon, etc. En systematisk administrering er mulig, men med lav dosering. Ellers er det stor sannsynlighet for blødning, magesmerter, magesår, hodepine, etc.

Kontraindikasjoner: magesår, høy sannsynlighet for blødning, hjertesvikt, graviditet, GV, leversykdom, nyre.

heparin

Legemidlet hemmer vev og plasma koaguleringsfaktorer, blokkerer trombin og stopper dannelsen av fibrin, og stopper også veksten av de allerede eksisterende blodplastene. I tillegg til å påvirke koagulasjonsmedisinen har også andre egenskaper: anti-inflammatorisk effekt, senking av glukose. Indikasjon: behandling og forebygging av trombose, arteriens emboli, angina pectoris, etc. Ved systematisk bruk er det nødvendig å overvåke blodkoagulasjonsindikatorer for å forhindre blødning.

Kontra hemofili, hjerneblødning, alvorlig hypertensjon, lever- og nyresykdommer, menstruasjon, postoperative perioden, hypersensitivitets til den aktive komponenten.

Stabilisatorer av trykk

Trykk stabiliserende midler for forebyggelse av kardiovaskulære sykdommer er flere farmakologiske grupper. Sartai, beta-blokkere, sentralt virkende, etc. De senker blodtrykket i blodårene og forebygge forskjellige sykdommer i det kardiovaskulære systemet.

losartan

Legemidlet tilhører Sartans. Forebyggelse av hjertesykdommer tabletter Losartan passende trykk på løpene, det første tegn på hypertensjon (svette, ansiktsrødming, arytmi, svimmelhet osv.). Den reduserer ekstern motstand i karene effektivt, reduserer belastningen på kardiovaskulærsystemet, har en lett vanndrivende effekt. Den har god tolerans og nesten ingen bivirkninger. Ved langvarig bruk forårsaker ikke avhengighet og avhengighet, samtidig som det tillates en skarp avslutning av mottaket. Den anbefalte dosen er 50 mg per dag.

Kontraindikasjoner: Overfølsomhet, graviditet, GV, alder til 18 år.

moksonidin

Refererer til hypotensive midler til direkte virkning. Legemidlet påvirker de sentrale leddene i reguleringen av AD - de spesielle reseptorene i hjernen. Reduserer perifer motstand og hjertefrekvens. Det er preget av en rask handling. Det anbefales å ta med arteriell hypertensjon, trykkhopp på 200 mikrogram 1 p. per dag.

Kontraindikasjoner: Bradykardi, ustabil angina, graviditet, GW, glaukom, epilepsi, etc.

Inderal

Betegner beta-blokkere. Egnet for forebygging og terapi av kardiovaskulære patologier (angina pectoris, arytmi, myokardinfarkt, hypertensjon):

 • reduserer frekvensen og styrken av hjerteslag;
 • reduserer behovet for hjerte muskel i oksygen;
 • reduserer blodtrykket.

Anbefalt dose: 80 mg 2 r. per dag. Langsiktig forebyggende behandling er tillatt. Kontraindikasjoner: hypotensjon, diabetes, vasomotorisk rhinitt, overfølsomhet, etc.

Tabletter for forebygging av kardiovaskulære sykdommer i diabetes mellitus

På grunn av brudd på de reologiske egenskapene til blod, et brudd på utvekslingen av polysakkarider, en økning i glykosylerte proteiner og andre faktorer, er vaskulære vegger i diabetes mellitus utsatt for aterosklerose.

Amaryl - forebygging av vaskulære komplikasjoner ved diabetes mellitus dette stoffet reduserer konsentrasjonen av glukose i blodet og utøver anti-aterogent (kolesterolnivået bidrar til normalisering av) anti-blodplate (forhindrer trombose) virkning. Dens bruk i diabetes forebygger forebyggende aterosklerotiske plakk og reduserer sannsynligheten for å utvikle kardiovaskulære patologier.

Legemidlet refererer til hypoglykemiske midler og er foreskrevet for behandling av type 2 diabetes hvis glykemisk kontroll ikke kan oppnås med diett, mosjon, vektkontroll.

Kontraindisert i insulinavhengig diabetes (type 1), diabetisk ketoacidose, alvorlig lever- og nyresykdom, graviditet, GV, overfølsomhet overfor glimepirid.

Forebygging av hjerte og karsykdommer

Forebygging av hjerte-og karsykdommer

Hilsen til alle leserne av bloggen!

Nå i hele siviliserte verden har kardiovaskulære sykdommer kommet til forkant. Det er alarmerende at disse sykdommene nylig har vært vanlige i ung alder, og er årsakene til alvorlige utfall.

Forebygging av hjerte-og karsykdommer bidra til å forhindre hjertesykdom. For dette er det nødvendig å vite at vårt hjerte ikke liker, og hva det står med takknemlighet.

La oss først snakke om hva hjertet liker.

For å forebygge kardiovaskulær sykdom må du først være oppmerksom på ernæring. Spis brød grovsliping, der en stor mengde fiber. Fiber samler kolesterol og tar det ut av kroppen. Derfor vil aterosklerotiske fenomen manifestere seg mye langsommere.

Spis mer grønnsaker og frukt, de inneholder viktige mikroelementer og vitaminer for hjertet.

Fra animalsk fett er det bedre å nekte, og å bruke vegetabilsk olje. Den beste oljen er oliven og linfrø.

Ikke glem havfisk og sjømat, som er rike på omega-3 fettsyrer og Q-10. Disse stoffene bidrar til forebygging av aterosklerose.

Drikk ukokt og høyverdig råvann. I kokt vann er det lite kalsium, og dette fører til utvikling av kardiovaskulære sykdommer.

For å forhindre kardiovaskulære sykdommer, er det godt å ha faste dager, for eksempel å spise bare om dagen med grønnsaker, frukt eller drikke kefir.

Spis fire måltider om dagen, prøv å spise middag senest tre timer før sengetid.

For kardiovaskulære sykdommer er det nyttig å gjøre daglige turer. Hvis det ikke er nok tid til turer, gå langs veien til jobb og fra jobb. Vi må komme ut av huset tidlig og prøve å ikke gå langs travle veier. Det er godt å gå gjennom parkene hvor du kan få litt frisk luft.

Tren regelmessig med fysisk aktivitet. De skal være moderate, varierte. De bør økes gradvis.

For å forebygge kardiovaskulær sykdom, prøv et behandlingsforløp med rosiner. Denne oppskriften vil hjelpe hjertet, lindrer svakhet og smerte i hjertet.

Ta 2 kg rosiner uten groper. Skyll godt først med varmt vann og deretter med kaldt vann. Tillat å tørke, gå gjennom. Tilberedt rosiner i løpet av dagen, spis en like mengde 40 rosiner om morgenen på tom mage. Begynn frokost ikke tidligere enn en time. Under denne ordningen må du spise 1 kilo rosiner. Den andre kilo begynner å ta på seg en nedstigende ordning. I dag 40 stykker, i morgen 39, og så videre. Du kan utføre forebyggende behandling 1-2 ganger i året.

På høsten, ikke glem å lage viburnum. Drikk te for å forebygge viburnum med honning eller sukker.

På høsten, ikke gå glipp av muligheten og gjennomføre et forebyggende behandlingsforløp med en blanding av eplejuice og rødbeter.

Oppskriften på saftblandingen fremstilles som følger:

Gjennom klemmeren, trykk på apple og sukkerroer. La stå i 2 timer. Bland 5 deler eple og 1 del av sukkerroer. Ta 2 glass om dagen.

Det er godt å forberede bete og honningjuice i et 1: 2-forhold, legg til saften av en sitron. Drikk en time etter å ha spist, halvparten av glasset. Hold blandingen av juice i kjøleskapet.

La oss nå snakke om hva hjertet reagerer dårlig, hva liker det ikke?

En stor topp av hjerte-og karsykdommer, slag og hjerteinfarkt forekommer i begynnelsen av dacha perioden. Folk kommer til dachas og prøver å straks gjenopprette alle tilfellene. Ikke glem at alle tilfellene ikke kan fullstendig gjenskapes. Det er bedre å engasjere seg i et lavt tempo, men du vil unngå forferdelige konsekvenser. Alt som er sagt, kan anbefales til folk som bestemte seg for å reparere seg selv.

Vær oppmerksom på drømmen. Å sove lenge er dårlig, men mangel på søvn er også skadelig. En stor risiko for kardiovaskulær sykdom er nattarbeid eller overtid.

Unngå stress og konfliktsituasjoner. Du må prøve å forlate dem i det hele tatt eller behandle dem med en sans for humor. Tenk på det faktum at det ikke finnes noen ideelle mennesker, men vi er alle så forskjellige.

Overvåk blodtrykket. Økt trykk kan føre til hjerteinfarkt, noe som øker belastningen på hjertet. I hvert hus er det nødvendig å ha en enhet for måling av trykk. Valget av tonometre er nå veldig bra, du kan velge for enhver smak og pris.

Vær oppmerksom på salt, prøv å salt maten mindre, men det anbefales ikke å helt nekte salt.

Vær oppmerksom på vekten din. Prøv å bli kvitt overflødig vekt. Overvekt fører svært ofte til økt blodtrykk.

Hold styr på kolesterolet ditt, ikke glem å donere blod til din lipidsammensetning. Hvis indikatorene økes, prøv å ta tiltak og endre livsstil, ernæring.

Be legen din om å gjøre en blodprøve en gang i året for koagulering. Viskøs blod passerer dårlig gjennom blodkarene, mikrocirkulasjon av blod forstyrres. Og at blodet ikke ble så viskøst, ikke glem om en sitron og en tranebær. Aspirin fortynner også blod, i små doser er det foreskrevet av leger. Så du vil bli beskyttet mot trombose.

Mangel på magnesium og kalsium med alder er betydelig redusert. Spesielt truer det kvinner, hormoner endrer seg i kroppen. Mangel på disse viktige mineralene fører til kardiovaskulære sykdommer, osteoporose. For å forebygge kardiovaskulær sykdom, bør hver kvinne over 40 år ta magnesium- og kalsiumpreparater.

Denne enkle forebyggingen av hjerte-og karsykdommer vil sikkert hjelpe deg med å håndtere alvorlige plager.

Vi må beskytte vår helse, for oss er det uvurderlig. Gjør profylakse, føre en sunn livsstil.

Og jeg ønsker deg helse! Ikke glem at vårt hjerte er så sårbart og delikat!

Forebygging av hjerte-og karsykdommer

I Kirov-regionen i strukturen i dødelighet av hjerte- og karsykdommer står for mer enn halvparten som følge av hjerte- og karsykdommer dreper årlig om lag 2 millioner mennesker under 60 år går tapt hvert år mer enn 400 millioner arbeidsdager for midlertidig uførhet.

For å minimere risikoen for hypertensjon, koronar hjertesykdom, aterosklerose, og følgelig har slike alvorlige komplikasjoner av slike sykdommer som hjerteinfarkt og cerebrovaskulær sykdom (slag), bør alle vite risikofaktorer, fjerning av noe som vil øke levetiden og gjøre det er mer behagelig.

Hva er risikofaktorene?

 1. Forhøyet blodtrykk (over 140/90 mm Hg)
 2. Økt kolesterol i blodet (øvre grense på 5,0 mmol / l).
 3. Økt blodsukker i fasten (normalt blodsukker nivåer fra 3,3 til 5,5 mmol / l).
 4. Røyking.
 5. Overflødig kroppsvekt. I større grad påvirkes helsen på abdominal fedme, som kan bestemmes av midjenes omkrets, negativt. Hos menn skal midjeomkretsen ikke overstige 102 cm, og hos kvinner - 88 cm.
 6. En stillesittende livsstil.
 7. Alkoholmisbruk.
 8. Overdreven inntak av fete og salte matvarer. Det er nødvendig for å minimalisere forbruk av animalsk fett (smult, smør, litt sur, en masse av animalsk fett i kjøttprodukter) og saltinntaket være begrenset til 3-5 g per dag (en teskje uten "gorochki").

Når det gjelder å forebygge kardiovaskulære katastrofer, er det spesielt nødvendig å understreke behovet for å kontrollere blodtrykket, siden høyt blodtrykk øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt flere ganger. Det optimale blodtrykket er 120/80 mm Hg.

Ifølge studier utført i Kirov-regionen er utbredelsen av arteriell hypertensjon blant voksenbefolkningen i regionen 40,9%. Vet nivået på blodtrykket ditt er 67,9%. Blant de som lider av høyt blodtrykk, mottar mer enn halvparten antihypertensiv terapi, men bare en syvende av dem behandles effektivt. På bakgrunn av behandling, og i lang tid (i år) forblir bare normale blodtrykkstall for hver syttende av befolkningen hos pasienter med arteriell hypertensjon. Spesielt dårlig for deres helse er den mannlige delen av befolkningen.

Lav effektivitet av behandlingen i første omgang på grunn av det faktum at det fortsatt er vanlig misforståelse om varig behandling av hypertensjon når stoffene blir avbrutt når den normale blodtrykket tall. Hypertensiv sykdom er en kronisk sykdom, så behandlingen skal være daglig og langvarig, og normale blodtrykksavlesninger indikerer at behandlingen er valgt riktig, og den må fortsette.

Verdens hjerteforbund merker at det er ekstremt viktig at innsats for å bekjempe sykdommer i kardiovaskulærsystemet ikke er begrenset til politiske tiltak og tiltak fra helsepersonell. Folk over hele verden kan selv redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom i seg selv og deres kjære. Huset, som sentrum av familien og hverdagen for hver person, er et utmerket sted å begynne å ta tiltak for å forbedre hjertes helse. Ved å endre husholdningsadministrasjonen og oppførselen hjemme litt, for å hindre utviklingen av hjertesykdom og hjerneslag, kan mennesker rundt om i verden leve lengre og bedre.

World Heart Federation har identifisert fire enkle tiltak som må følges i hverdagen:

 • Ikke tillat røyking i huset. Ved å nekte å røyke, vil du forbedre helsen og helsen til dine kjære. Sett regelen: For hver sigarett røkt, gjør røykeren ekstra husarbeid.
 • Overholde prinsippene for sunn mat. Din diett bør inneholde grønnsaker og frukt. Unngå fettstoffer, stekt og høyt kalori mat.
 • Oppmuntre til fysisk aktivitet. Begrens tiden du og familien din bruker med TV og datamaskin. Organiser familiens turer, fotturer og utendørs spill.
 • Kjenn dine tall. Besøk en medisinsk institusjon, for eksempel Helsesenteret, hvor du vil måle blodtrykket, bestemme nivået av glukose og kolesterol i blodet, beregne kroppsmasseindeksen. Å vite risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, kan du utvikle en bestemt handlingsplan for å forbedre hjertesykdommen.

Å følge disse reglene kan redusere risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer. Imidlertid kan ikke alle hjertesykdommer forhindres. Over 70 prosent av alle hjerteinfarkt og slag som krever akuttmedisinsk behandling, skjer hjemme når et familiemedlem er i nærheten som kan hjelpe pasienten. Derfor er det viktig å vite hvilke tiltak som skal tas hvis hjerteinfarkt eller iskemisk hjerneslag utvikler seg hjemme. Hvis du mistenker at familiemedlemmet ditt har et hjerteinfarkt eller hjerneslag, kontakt legehjelp umiddelbart. Har alltid nødtelefoner i nærheten av deg.

Symptomer på hjerteinfarkt:

 • Ubehag i brystet, inkludert komprimering av smerter i brystet eller bak brystbenet.
 • Ubehaget og / eller smerte som sprer seg til andre områder av overkroppen, for eksempel, på en eller begge hender under kniv ryggen, halsen, den øvre eller nedre kjeve, eller i magesekken.
 • Kortpustethet med eller uten følelse av ubehag i brystet.
 • Andre tegn inkluderer: uforklarlig svakhet eller tretthet, angst eller uvanlig nervøsitet, kaldt svette, kvalme, oppkast, svimmelhet og svimmelhet.
 • Plutselig svakhet i ansikt, arm eller ben, oftest på den ene siden av kroppen.
 • Plutselig skythet av bevissthet, problemer med tale eller forståelse av tale.
 • Plutselig synproblemer i ett eller begge øyne.
 • Plutselig gangforstyrrelser, svimmelhet, tap av balanse eller koordinering.
 • Plutselig alvorlig hodepine for ukjent grunn.

Hvis du observerer noen av disse tegnene som kan være forbigående, må du umiddelbart ringe til en ambulanse. Husk at den tidligere behandlingen er startet, jo mer effektiv er den.

Notere World Heart Day, ta ansvar for helsen til hjertet og hjertet av dine kjære. Gjør ditt hjem et sted der det er sunn mat tilgjengelig, der tobakk ikke er tillatt og hvor fysisk aktivitet oppfordres til å redusere risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. I din makt til å skape et hjemmemiljø for en sunn livsstil!

Forebygging av hjertesykdommer og blodårer. Åreforkalkning. hypertensjon

I dag vil vi fortsette å snakke om å endre din livsstil for å redusere din individuelle risiko. Det handler om andre tiltak av primær og sekundær forebygging, inkludert individuelle medisiner.

Start hos alle pasienter etter hjerteinfarkt og akutt koronarsyndrom. Fortsett motta ubestemt tid. Følg de vanlige kontraindikasjonene. Påfør om nødvendig for behandling av angina pectoris, arytmier eller hypertensjon i alle andre ptsints.

Forkortelser: blodtrykk, ACE angiotensin-konverterende enzym, hemoglobin A1med - den største fraksjon av voksen hemoglobin (glykosylert hemoglobin), IM - hjerteinfarkt, BMI - kroppsmasseindeks, HDL - high density lipoproteiner LDL - low density lipoproteiner, INR - internasjonal normalisert ratio HNK - kronisk sirkulatorisk insuffisiens, kronisk renal svikt - kronisk nyresvikt.

Les Mer Om Fartøyene