I detalj om behandling av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter

I dag er spørsmålet om metodikk og behandlingsregimer for pasienter med etablert diagnose - dyp venetrombose i underdelene - satt med særlig alvorlighetsgrad. Dette skyldes hyppig utvikling av sykdommen i aktiv arbeidsalder.

Av spesiell bekymring er medisinsk uførhet stor del av pasientene etter sykdommen og påfølgende utvikling av post-trombotisk syndrom, progresjon av kronisk venøs insuffisiens, og aller viktigst - en høy risiko for død av pasienten i tilfelle av akutt pulmonær emboli.

Tilnærming til terapi

Hovedoppgavene som løses ved aktiv terapi for dyp venetrombose er som følger:

 • forebygging av lungeemboli, iskemisk berøring og infarkt-lungebetennelse med en embolus;
 • avbrudd av prosessen med dannelse av patologiske blodpropper;
 • redusert blodkoagulasjon;
 • restaurering av rekanalisering og vaskulær patency;
 • eliminering av koagulasjonsdannelsesfaktorer;
 • forebygging av posttrombotisk syndrom.

Konservativ terapi

Den viktigste metoden for behandling av akutt trombotisk prosess er konservativ terapi, utført i kirurgisk avdeling, hvor pasienten går inn. Pasient med blodige tykke masser i den venøse sengen fra øyeblikk av inntak til medisinsk institusjon betraktes som en potensiell pasient med risiko for å utvikle lungeemboli.

Hvis diagnosen er etablert, startes behandlingen umiddelbart. Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, sykdomsstadiet, det utføres enten på et sykehus (i første fase) eller ambulant (i stabiliseringsperioden).

regime

før testmodus:

Før ultralydsundersøkelsen og bestemmelse av form og lokalisering av trombus, og før detekteringen av trusselen om emboli i de første 5 dagene, blir pasienten tildelt streng sengestøtte.

Samtidig er obligatorisk komprimering av den berørte lemmen med en elastisk bandasje nødvendig. For normalisering av venøs utstrømning Enden av sengen heves ved 20 ° eller fikser benet i en spesiell leder for immobilisering.

Behovet for fysisk hvile og tilstanden til psykologisk komfort for pasienten i denne perioden er bestemt av:

 • trusselen om løsrivelse av en tett blodpropp og rask overføring med blod til et hvilket som helst organ;
 • Muligheten for utvikling av pulmonal tromboembolisme med et etterfølgende dødelig utfall.

Modus etter undersøkelse:

Pasienten får lov til å stå opp og flytte, hvis under ultrasonisk angioskanning diagnostisere trombose av følgende former:

 • parietal form, når trombosens kropp tetter tilstøtende til fartøyets vegg;
 • okklusiv, når trombotiske massene overlapper lumen i venen.

Dette betyr at flotasjon (bevegelse) av tromben i venøs sengen er fraværende. Imidlertid, selv under disse forholdene, hvis det er smerte og hevelse i beinet, vises hvilemodus.

Etter hvert som manifestasjonene av disse symptomene reduseres, tillater pasienter aktivitet med overholdelse av bandasje av lemmen til lysken i en periode på opptil 10 dager. Denne gangen er vanligvis nok at trusselen mot lungeemboli er redusert, og trombusen er festet på blodvegen. Pasienter kan komme opp for å stimulere blodstrømmen i blodårene, gå litt.

Pasienter kan stå opp og flytte seg rundt først etter aktiv terapi og fullføre fjerning av trusselen mot deres liv.

Narkotika og behandlingsregimer

Terapi for trombose innebærer, først av alt, bruk av antikoagulanter til direkte virkning, i første omgang - heparin, noe som raskt reduserer blodlevring, deaktivering av enzymet trombin, og hemmer dannelsen av nye patologiske propper.

Heparinoterapi pasient

Først og fremst blir pasienten administrert engangsdose av heparin - 5 tusen enheter intravenøst.

Drep brukes til administrasjon av legemidlet per time (administreringshastigheten er opp til 1200 enheter i timen). I de neste behandlingsdagene, opptil 6 ganger daglig, injiseres heparin subkutant i bukregionen i en dose på 5000 enheter. Bruken av heparin i ren form er bare mulig på et sykehus, på grunn av mulige komplikasjoner når de brukes i riktig dosering og behovet for kontinuerlig overvåkning.

Effektiviteten av heparinbehandling er bekreftet av indikatoren for varigheten av blodkoagulasjon, som skal være 1,5 til 3 ganger høyere enn den primære indikatoren.

Generelt gir adekvat terapi med heparin et daglig inntak på 30.000 - 40.000 enheter av legemidlet. Med slik behandling risikoen for gjentatt trombose reduseres til 2 - 1,5%.

Med positiv dynamikk i 4 - 7 dager i denne behandlingsskjema, i stedet for den vanlige formen av heparin, lavmolekylær fraktiprorin i ferdige sprøyter, som injiseres i magen bare subkutant 1-2 ganger om dagen.

Rheologisk terapi

Det tar opptil 15 dager, er rettet:

 • endringer i viskositeten til blod og plasma;
 • på korreksjonen av hematokrit (antall røde blodlegemer i blodet, som er i stand til å bære oksygen);
 • for å motvirke aggregering (klumping) av erytrocytter.

Det er planlagt intravenøs eller dryppsadministrasjon av slike legemidler som:

 • reopoligljukin (drypp, i en daglig dose på 400 - 800 ml). Plazmozameshchath anordning som driver hemodynamikk hastigheten, forbedrer sirkulasjonen av blod i blodårene, øker volumet av væsken i sirkulasjonssystemet, forhindrer adhesjon av trombocytter og erytrocytter.
 • pentoxifylline - Antiaggregant stoff som reduserer blodviskositet, aktiverer mikrosirkulasjon i områder hvor blodtilførselen er svekket. Legemidlet injiseres intravenøst ​​eller dryppes med en oppløsning av natriumklorid (0,9%) og en varighet på opptil 180 minutter.
 • Nikotinsyre, som administreres intramuskulært 4 - 6 ml per dag, og har en vasodilaterende og svak antikoagulerende effekt.

antibiotika

Behandling vist med alvorlige inflammatoriske symptomer trombose av dype vener i nedre ekstremiteter, varighet - 5 - 7 dager. Antibiotika brukes: ciprofloxacin - i tabletter; cefazolin, lincomycin, cefotaxim - i form av intramuskulære injeksjoner.

Komprimering undertøy og bandasjer

Elastisk kompresjon er inkludert som et uunnværlig element i terapi for trombose. For dette brukes elastiske bandasjer, som dekker smertestillende lemmer fra fingrene til lyskefellen. Med denne typen terapi:

 • venøs utstrømning forbedrer;
 • aktivt utvikle et nettverk av bypass-fartøy som gir en utstrømning av venøst ​​blod i stedet for hovedvenen (såkalte collaterals);
 • hindrer ødeleggelse av venøse ventiler;
 • hastigheten på blodstrømmen gjennom dype vener øker;
 • forbedre funksjonen av lymfatisk drenering.

Om utvalg av kompresjonslinne du kan lære av denne artikkelen.

Enn å behandle: de grunnleggende medisinske produktene

antikoagulanter

omtrent på 6 - 10 dager etter utbruddet av heparinbehandling Behandlingsordningen sørger for bytte til tabletterte antikoagulanter av indirekte virkninger og disaggreganter - betyr at blodplater ikke holder sammen.

warfarin refereres til langsiktige antikoagulanter som hemmer syntesen av vitamin K, som er en sterk koagulant.

Det tas en gang om dagen på et bestemt tidspunkt. Ved bruk av warfarin er kontrollen av INR-indikatoren obligatorisk for bestemmelse av hvilken blodprøven er utført hver 10. dag. Warfarin har mange kontraindikasjoner, så Det påføres bare etter valg av lege av en konkret dose og under streng laboratoriekontroll.

For tiden undersøker vestlige farmasøytiske selskaper narkotika med en enda smalere fokusert antikoagulant virkning, som ikke krever kontinuerlig testing. Dette gjør det mulig Bruk hepariner med lav molekylvekt for behandling i ambulante innstillinger.

platehemmere

Acetylsalisylsyre, tatt ved 50 mg per dag, bidrar til å holde blodviskositeten lav nok til å forhindre dannelse av patologiske blodpropper. Med problemer med mage-tarmkanalen, er det tilrådelig å ta belagte tabletter i 4 til 8 uker, avhengig av sykdommens dynamikk.

anbefales mottak av venotoniske midler, bidrar til økt tone i blodårene, styrker blodkarets vegger, forbedrer mikrosirkulasjonen og normaliserer blodstrømmen: escusan, detralex, phlebodia.

Flebotoniki

Resultatene av kompresjonsterapi, som fortsetter poliklinisk, er mer uttalt hvis stedet for den inflammatoriske prosessen smøres med spesielle flebotrofiske salver og geler: Troxevasin, Venoruton, Venitane, Escuzane, Lyoton-gel, Reparil-gel. Disse midlene har gode venotoniske og antiinflammatoriske virkninger.

Operativ inngripen

Valget av terapi for trombose er direkte avhengig av graden av hans "embologenic", det vil si muligheten for flytende trombe av veggen og inn i blodstrømmen til lungene, hjertet eller hjernen, noe som emboli.

Operativ behandling, som regel, vist i to tilfeller:

 • med flotasjonstromb og livstruende pasient
 • med segmentert form av trombose og det siste tidspunktet for koagulasjonsdannelse i fravær av alvorlige patologier i pasienten.

Typen av kirurgisk inngrep avhenger av plasseringen av trombuset, som lukker fartøyet. gjelder:

 • Operasjoner for å fjerne blodpropper eller kirurgisk trombektomi med ekstraksjon av tette blodmasser fra venen gjennom et lite snitt. Prosedyren brukes kun til alvorlige former for sykdommen, når sannsynligheten for vevnekrose er fastslått.

Imidlertid mener eksperter at trombektomi utført etter 10 dager med trombusdannelse er ineffektiv på grunn av sin tette fusjon med vaskulasjonen og ødeleggelsen av ventilene.

 • Vein ligation.
 • Påføring av en arterio venøs shunt. Det er nå brukt meget sjelden på grunn av fremgangsmåten under generell anestesi, umuligheten av gjennomføringen ved de uttrykte trofiske forandringer i vevene og vanskeligheten med å re-tilgang på grunn av utvikling av arrvev.
 • Installasjon av selvlåsende "cava filter". Denne enheten for å forsinke bevegelse av blodpropp (emboli) på vei til viktige organer (lunge, hjerte, hjerne). Det er implantert i venen gjennom endovaskulær metode (gjennom fartøyet). Metoden brukes kun dersom antikoagulantia ikke kan brukes.
 • Sying eller plikering av et fartøy. Gjelder ved manglende evne til å bruke et cava filter. I denne prosedyren er veggen til den hule venen sydd med metallklemmer.
 • Oppløsning av trombotiske masser, eller trombolyse.
 • Trombolyse er Prosedyre for oppløsning av trombi. Vaskulær kirurg legger seg inn i en blodåre, dekket med en tett blodpropp, hvori en spesiell oppløsningsmiddel-trombolytisk inngår ved hjelp av et kateter.

  Om det er nødvendig å ta kontakt med nasjonalmedisin?

  Behandling av sykdommen kan suppleres med oppskrifter av tradisjonell medisin, men bare på anbefaling av en phlebologist.

  • Fiskeolje. Sammensetningen av fiskeolje inkluderer glyserider og spesielle fettsyrer, som har egenskapene til å ødelegge fibrin - et protein som deltar i dannelsen av en trombose. I tillegg bidrar de til fortynning av blod.

  For å hindre fiskeolje drikke 1 spiseskje to til tre ganger om dagen. Men en mer rasjonell måte er å bruke fiskeolje i kapsler som ikke har en ubehagelig lukt og er mye mer praktisk å bruke. Vanlig dose 1 - 2 kapsler opptil 3 ganger daglig med måltider. Kontraindikasjoner: allergiske reaksjoner, kolelithiasis og urolithiasis, patologi av skjoldbruskkjertelen.

 • Bad laget av myrsvin. Tørk gressklut i en mengde på 150 g kokende vann i et volum på 10 liter. Insister 60 minutter. For en halv time før du går til sengs, hold føttene varme.
 • Curd eller ler komprimerer. Daglig massasje av hæler ved hjelp av stearinlys eller leire påvirker meget venøs blodstrøm. På steder med betennelse og smertefulle områder blir føttene ikke masset, men bare bruk en varm ostemasse eller leire i form av kompresjon i 2 til 3 timer.
 • Hva kan ikke gjøres?

  Ikke krenk den tilordnede modusen. Tidlig oppstigning og vandring med en flytende trombus i benen på underbenet kan føre til frigjøring og rask utvikling av lungeemboli.

  Det er ikke tillatt å ta medisiner og urteinfusjoner uten å konsultere lege. Inntak av antikoagulantia, blodets evne til raskt å kaste sammen og danne koagulater stiller visse restriksjoner på noen prosedyrer og tar medisiner.

  For eksempel, mange stoffer reduserer effekten av warfarin eller omvendt økning, noe som betyr en høy sannsynlighet for blødning, hemorragisk slag eller omvendt - fortykkelse av blod og omdannelse av blodpropper. Det samme gjelder for folkemessige rettsmidler. Så, en veldig nyttig nettle inneholder mye vitamin K, og ukontrollert drikking av buljonger kan fremme sterk blodtykkelse.

  forebygging

  Det bør huskes på at i en lengre periode mulig gjentakelse av trombose (fra 1 år til 9 år). Ifølge statistikken kommer 40-65% av pasientene med manglende overholdelse av forebyggende tiltak og foreskrevet behandling etter 3 år å bli funksjonshemmet på bakgrunn av kronisk venøs insuffisiens.

  I denne forbindelse, vær sikker på:

  • Overholdelse av alle medisinske forskrifter og bruk av medisiner
  • bruk av kompresjon jersey;
  • screening for blodpropp mot orale prevensiver (for kvinner av reproduktiv alder);
  • Vanlige laboratorietester for blodpropp MNO;
  • nekte å røyke
  • Overholdelse av riktig fysisk aktivitet, ikke tillatt: lange opphold på føttene, sittestilling, en skarp overgang fra intens trening i lang fiksering lemmer (for eksempel etter sport trening - en lang tur i bilen, når beina er praktisk talt immobile);
  • bruk av visse produkter (løk, epler, grønn te, appelsiner, naturlig rødvin i små doser), der det finnes kjemikalier som hindrer dannelsen av trombotiske formasjoner.

  Hovedoppgaven til moderne medisin innen behandling og forebygging av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter (shin, hip eller annet fartøy) hindre eller kort stoppe utviklingen av denne farlige sykdommen, som oppstår i forhold til langvarig sengeleie i sengeliggende eldre, unge kvinner tar prevensjon, gravide kvinner, gravide og selv blant studenter som misbruker tobakk.

  Forebygging av dannelse og vekst av blodpropp i dype årer reduserer risikoen for hjerteinfarkt, emboli, hjerneslag og dermed - sparer liv og helse.

  Nyttig video

  Se en video om hvordan du gjenkjenner sykdommen og hva du skal gjøre for å redde livet:

  Hovedforebygging av trombose, eller hvordan å forhindre blokkering av blodårer

  Trombofili er en kronisk tilstand av kroppen, kjennetegnet ved et brudd på blodproppssystemet, noe som øker risikoen for å utvikle trombose. En tilstand som kan arves fra foreldrene eller ervervet i løpet av livet (oppstår fra andre helseproblemer). Patologi, i de aller fleste tilfeller, krever ikke terapi. Likevel må en bestemt gruppe personer med trombofili ta antikoagulantia. Forebygging av dyp venetrombose (DVT) krever deltakelse av ikke bare medisinsk personell, men også pasientene selv. Forstå hva trombofili er, en person som ikke har medisinsk utdanning, er en av de komplekse integrerte tilnærmingene for å forhindre DVT eller lunge-tromboembolisme.

  Les i denne artikkelen

  Hva er trombofili, årsakene til

  Trombofili er et medisinsk begrep som innebærer en tendens til å danne blodpropp i blodkarene. Utseendet til "uønskede" blodpropp kan føre til alvorlige problemer, for eksempel emboli i lungearterien eller iskemisk hjerneslag.

  I menneskekroppen kalles det biologiske systemet som er ansvarlig for å opprettholde blodets væskestatus, som bidrar til å stoppe blødningen med skade på blodkarene, hemostase. Hvis det ikke var det, slutter den minste kuttet med dødelig blødning. Hvis fartøyets vegg er skadet, når dens lumen kommuniserer med det ytre miljø, utløses en kaskade av kjedereaksjoner, hvor såkalte koagulasjonsfaktorer og blodplater deltar. Disse prosessene får blodet til å "krympe" til en blodpropp som lukker det gapende lumen i arterien eller venen.

  Det er også naturlige mekanismer som motvirker trombosen som utløses for å stoppe blodproppene. Trombofili oppstår som et resultat av en forstyrrelse i balansen mellom koagulasjons- og antikoagulanssystemer av blod, når det er for mange koagulasjonsfaktorer, og stoffene som motvirker dem er få.

  Tendensen til trombose er delt inn i arvelig og oppkjøpt. Den første blir overført fra foreldrene til barnet. Den andre stammer fra medisinske problemer som "akkumuleres i livet". Og også det er en blandet form når genetiske og ikke-genetiske faktorer deltar i fremveksten av denne tilstanden.

  Tidlig diagnose av trombofili gir tid til å ta effektive tiltak for å forhindre trombose av vener og arterier.

  symptomer

  Det er ingen tegn på trombofili før denne tilstanden oppnås ved utseendet av en trombose i karet, som kan danne seg i både vener og arterier. Trombose av venøs sengen forekommer oftere og er som regel manifestert av følgende symptomer:

  • Sårhet og hevelse som dannes når en trombose har oppstått i ekstremitetens dype vener, oftere i underekstremiteter. Derfor er forebygging av trombose i nedre ekstremiteter mest relevant for personer med trombofili.
  • En blodpropp fra beinet kan bevege seg til hjertet, og deretter inn i lungene, og forårsaker dermed den såkalte pulmonale embolien i lungearterien. Dette er ledsaget av utseendet av smerte i brystet, uttalt dyspné, og noen ganger kollapsoidal tilstand.
  • I visse subtyper av trombofili er venøs trombose mulig på uvanlige steder, for eksempel i tarm- eller leverkarmer (Badd-Chiari syndrom), som er ledsaget av tilhørende symptomatologi.

  Arteriell trombose kan realiseres ved hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt. Derfor, med trombofili, oppstår følgende situasjoner:

  • utbruddet av et slag i en relativt ung alder;
  • abort av graviditet;
  • pre-eklampsi;
  • stillbirth eller intrauterin foster død;
  • iskemisk hjertesykdom.

  Det er viktig å huske at utseendet på de ovennevnte patologiske forholdene skyldes ikke bare trombofili, men også andre årsaker. For eksempel, røyking, høyt blodtrykk, diabetes og høyt blodkolesterolnivå, som er hovedfaktorene i utviklingen av hjerteinfarkt og hjerneslag. Derfor, bli avhengig av avhengighet, konstant behandling av hypertensjon og diabetes er effektive midler for å forhindre trombose.

  Diagnostiske tester

  Diagnosen er laget etter visse blodprøver. Ofte utnevnes de av en hematolog, som spesialiserer seg på å påvise og behandle blodsykdommer. Her er noen av testene som brukes til å diagnostisere trombofili:

  • Generell blodprøve. Evaluerer den kvalitative og kvantitative sammensetningen av celler: hvor mange og hvilke røde blodlegemer, leukocytter og blodplater er i en milliliter blod.
  • Prothrombintid og delvis tromboplastintid. Test som viser hastigheten der trombose oppstår.
  • Lupus antikoagulant. Tilstedeværelsen av et spesifikt antistoff er avslørt (autoimmun årsak til trombofili).
  • Antistoffer mot kardiolipin.
  • Motstandstest for aktivert protein, C-positivt resultat antyder tilstedeværelsen av trombofili ved faktor V Leiden.

  Behandling av trombofili

  Før du går videre til behandling av trombofili, bør pasienten, sammen med legen, vurdere spørsmålet om sannsynligheten for utseendet av blodpropp i fartøyets lumen. Det avhenger av dette, hvilke medisiner for forebygging av trombose som må tas. Risikoen for trombose hos en person med trombofili er direkte avhengig av en kombinasjon av følgende faktorer:

  • subtype av trombofili;
  Årsaker og provoserende faktorer som fører til dannelse av trombose
  • livsstil, vekt, alder og samtidige sykdommer;
  • graviditet og postpartum periode;
  • om det allerede var "overskudd med en trombose";
  • familiehistorie av trombose.

  Denne informasjonen vil hjelpe legen til å vurdere risikoen, hvoretter han kan diskutere med pasientens fordeler og ulemper ved terapi, og om nødvendig hvilken type behandling i hver bestemt situasjon å søke.

  Hvordan forebygge trombose av blodkar i nærvær av trombofili, mulige terapialternativer:

  Svært ofte, for å forhindre trombose, er aspirin foreskrevet i små doser, noe som undertrykker aktiviteten av blodplater.

  En gruppe medikamenter som kan forhindre dyp venetrombose. De brukes også til terapi av en allerede eksisterende trombose av karet. Med trombofili anbefales de i følgende situasjoner:

  • det var en trombose, og det er nødvendig å forhindre utseendet til en ny;
  • Det var ingen blodpropp, men det er høy risiko og "få det";
  • Det var en midlertidig situasjon når risikoen for trombose er høy, for eksempel graviditet, 6 uker etter fødsel, i lang tid i stasjonær tilstand.

  Påfør antikoagulantia i form av injeksjoner (for eksempel heparin), og også det er tabletterte former. Sistnevnte inkluderer warfarin. I dag har hepariner med lav molekylvekt blitt mye brukt.

  Se på videoen om trombose og dens mulige konsekvenser:

  anbefalinger

  Generelle anbefalinger for personer med trombofili, hvordan å forebygge venøs trombose og dannelse av blodpropp i arteriene:

  • Hvis det er behov for medisinsk hjelp, for eksempel en akutt eller planlagt operasjon, er det nødvendig å informere legen eller sykepleieren om eksisterende trombofili. Forebygging av trombose etter kirurgi er også svært viktig. Derfor, hvis legen har utnevnt blodfortynnere i den postoperative perioden, bør de tas regelmessig.
  • Det er viktig å vite hvilken symptomatologi som oppstår når det dannes en trombose. Dette vil bidra til å unngå å søke sent medisinsk hjelp.
  • Unngå dehydrering (dehydrering), drikk rikelig med væsker.
  • Å lede en aktiv livsstil, tar stadig pauser for fotturer, hvis jobben innebærer en lang sittende på arbeidsplassen, er et langt opphold i stasjonær tilstand årsaken til blodpropp i bena.
  • Vær forsiktig med medisinering: Noen stoffer øker blodkoagulasjonen. For eksempel kombinert oralt prevensjonsmidler eller hormonelle legemidler med erstatningsterapi. Derfor er det viktig å konsultere en lege før du tar medisiner.
  • Se på vekten din. "Ekstra pounds" eller fedme øker risikoen for trombose i bena.
  • For at blodårene skal være sunne, er det nødvendig å slutte å røyke, noe som er en effektiv måte å forhindre dannelse av blodpropper på.

  Trombofili hos noen mennesker i visse situasjoner kan føre til utseende av venøs eller arteriell trombose. I tillegg er det årsaken til problemer som kan oppstå under graviditeten. Tidlig deteksjon og behandling (om nødvendig) av denne kroniske tilstanden, vil unngå alvorlige komplikasjoner forbundet med utseendet i blodet i en trombose. Og også modifikasjonen av livsstilen kan redusere risikoen for trombose hos en person med trombofili.

  Hvis du merker de første tegn på en trombose, kan du forhindre en katastrofe. Hva er symptomene hvis blodpropp i hånd, ben, hode, hjerte? Hva er tegn på utdanning som har gått av?

  Trombofili er en kronisk tilstand av kroppen, kjennetegnet ved et brudd på blodproppssystemet, noe som øker risikoen for å utvikle trombose. En tilstand som kan arves fra foreldrene eller ervervet i løpet av livet (oppstår fra andre helseproblemer). Patologi, i de aller fleste tilfeller, krever ikke terapi. Likevel må en bestemt gruppe personer med trombofili ta antikoagulantia. Forebygging [. ]

  Forebygging av vaskulær trombose bør utføres på en omfattende måte. Denne dietten, og riktig ernæring, narkotika og vitaminer. All informasjon i artikkelen.

  Det er posttraumatisk trombose i fravær av tilstrekkelig behandling. Den akutte formen av lesjonen av de dype karene i underbenene er farlig ved avvikelse av tromben. Jo tidligere blodproppen blir avslørt, desto større er sjansene for suksess i behandlingen.

  Endringer i venene indikerer ofte en patologi. Imidlertid lar ikke bare visuell diagnose av tromboflebitt i nedre ekstremiteter legen diagnostisere, men også blodprøver, maskinvareundersøkelsesmetoder.

  Ofte bærer dyp venetrombose en alvorlig trussel mot livet. Akutt trombose krever umiddelbar behandling. Symptomer på underekstremiteter, spesielt underbenet, kan ikke diagnostiseres umiddelbart. Operasjonen er ikke alltid nødvendig.

  Det er mulig å oppdage arvelig tromboflebitt under svangerskapet. Det refererer til risikofaktorene for spontan abort. En skikkelig undersøkelse, som inkluderer blodprøver, markører, vil bidra til å identifisere gener.

  Overveiende, på grunn av langvarig opphold i en stilling, kan ileofemoral trombose forekomme. Symptomer - cyanose, hevelse i blodårene, følelsesløp, etc. Diagnose er basert på ultralyd, CT. Behandling av akutt venøs trombose begynner med installasjon av cava filtre og fortynningsmidler.

  Kirurgisk inngrep på underekstremiteter, særlig fjerning av vener, provoserer ofte utseendet av en patologi som tromboflebitt etter kirurgi. Hvordan unngå det? Hvilken type rehabilitering skal utføres av pasienten?

  Dyp venetrombose

  Dyp venetrombose Er en tilstand der trombi (blodpropper) dannes. I utgangspunktet dannes dyp venetrombose i nedre ekstremiteter og er mye mindre vanlig med andre lokaliseringer. Kvinner predisponerer mer for denne sykdommen på grunn av å ta orale prevensiver. Dødsårsaken kan være lungeemboli, hvis det ikke er noen behandling. Hos 20% av innbyggerne er det en dyp venetrombose. Post-trombotisk syndrom kan danne en sen komplikasjon. Også dannelsen av blodpropper, kanskje i overfladiske årer, men som regel, oppstår ganske sjelden komplikasjoner i dette tilfellet.

  Dyp venetrombose forårsaker

  Hvis den skadede indre foring av venen veggene som et resultat av kjemiske, allergisk, mekanisk påvirkning, og i nærvær av en smittsom sykdom, er sannsynligheten for dyp venetrombose. Likevel kan det oppstå ved en bremse av en blodstrøm eller brudd på koagulabilitet.

  Trombose av de dype venene på beina oppstår ved stagnasjon, det vil si med uførhet eller mangel på mobilitet i lang tid. Det forekommer også i tilfelle en fast stilling med senket lemmer, med lange turer på kjøretøy, folk som arbeider sitter eller står. Den fine blodproppen som dannet på venøs veggen, kan forårsake betennelse, hvoretter det er ulike skader. I sammenheng med dette vil dannelsen av andre blodklynger begynne. Dyp venøs trombose er preget av tilstedeværelsen av flere blodklynger i venene i dypvenen, noe som resulterer i betennelse i vaskulærveggen.

  Den primære trombose i dyp venene er flebotrombose, som preges av at trombosen har en ustabil fiksering. Sekundær trombose av dyp venene er tromboflebitt, som følge av at den indre venen i venen blir betent.

  Personer mest utsatt for sykdommen:

  - hos eldre

  - med kirurgisk inngrep;

  - hvis det er en svulst i bukspyttkjertelen, lungene og magen;

  - under graviditet, i postpartumperioden

  - hvis antiphospholipid syndrom er tilstede

  - med overvekt

  - når du tar hormonelle legemidler

  - med et høyt nivå av homocystein og fibrinogen;

  - med mangel på protein C, S og antitrombin.

  Sammentrekningen av musklene sikrer en liten retur av blod gjennom venene. I den postoperative perioden opprettholder pasienten en kronisk sykdom en fast stilling i lang tid, noe som resulterer i dannelse av trombi.

  Dyp venetrombose kan forekomme i øvre lemmer i følgende tilfeller:

  - med et kateter Et kateter som har vært tilstede i lang tid og begynner å irritere de venøse veggene, forårsaker dannelsen av blodpropper;

  - i nærvær av en implantert hjertefibrillator eller pacemaker

  - i nærvær av ondartede svulster

  - med overdreven belastning av idrettsutøvere (vektløftere, svømmere, baseballspillere). Når venene komprimeres i øvre ekstremiteter av de trente musklene i skulderbeltet, utvikler sykdommen.

  Vesentlige brudd på hemodynamikk forårsaker dyp venetrombose i underbenet og derfor er diagnosen vanskeligere. Pasienten lider ikke av en generell tilstand og muligens et asymptomatisk forløb.

  Dyp venetrombose symptomer

  Dyp venetrombose er alltid ledsaget av flere symptomer som indikerer et brudd på venøs utstrømning, samtidig som en arteriell tilstrømning opprettholdes. Symptomene er alltid avhengige av lesionsstedet (mesenterisk, portal, retinalvein). Et synlig tegn er hevelse og misfarging av huden i stedet for dannelse av blodpropp. Det kan også være rødhet og følelse av tyngde og varme i beina. Smerten vil vokse daglig. Det kan være alvorlig smertesyndrom, som er ledsaget av brystsmerter, hosteangrep, feber. Dette bidrar til frigjøring og migrasjon av trombosen i lungekarrene. Trombose av de dype venene på beina kan være asymptomatisk og føre til komplikasjoner med dødelig utgang.

  Dyp venetrombose i underbenet kan manifesteres av smerter i musklene (gastrocnemius), som vil bli forsterket i ankelen når den beveges. Denne sykdommen er klinisk manifestert ganske dårlig. Kanskje manifestasjonen av smerte bare med palpasjon eller smerte vil være lokal utbrudd. Utseendet til lemmen vil forbli uendret, og i noen tilfeller kan temperaturen stige på grunn av økt blodgjennomstrømning gjennom overfladisk vene forbundet med hypertensjon. I utgangspunktet er det et betydelig ødem i anklene, så vel som i underben eller lår. Ved hjelp av et elektrotermometer kan man få pålitelig informasjon om det friske lemmet og asymmetrien av pasientens hudtemperatur.

  Pasienten vil føle overløpet av subkutane årer. Stivhet i bevegelsene er ikke typisk for dyp venetrombose, men hos mange pasienter kan det være tegn på aseptisk flebitt og periphpleitt. Trombose i lårbenen er mer uttalt. Alt avhenger av innsnevring av fartøyets lumen og spredning av trombi. Pasienten vil øke hofte og glans i volum. Kanskje en økning i inguinal lymfeknuter, kroppstemperaturen vil nå 38 ° C.

  Avhengig av form og sted for utvikling av tromboflebitt, vil de tilsvarende symptomene vises. Puffiness vil også forekomme i øyet. De mest berørte subkutane årene. Det er mye smerte i stedet for venenes passering. Ved palpasjon er venen vanskelig og hovent og forårsaker smerte.

  Lokalisering av en blodpropp, ikke bare i den skadede beholderveggen, men også i lumen, kan sees på akutt dyp venetrombose. I dette tilfellet vil utstrømningen av blod bli blokkert. Med dyp venetrombose forekommer det ofte at utstrømningen av blod til subkutane vener kommer gjennom det kommunikative. Sykdommen er asymptomatiske, men vil være synlige venøse kollateralene i ben, mage, på hofter, lår.

  I nærvær av en trombose i lårbenen, vil pasienten oppleve mer alvorlige symptomer. Smertefulle opplevelser vil være i innsiden av låret, huden vil hovne og bli rød, smerten blir akutt. De overfladiske årene svulmer. Hvis lumen er delvis tilstoppet, vil det være liten smerte i benet, lyske, fremre bukvegg, gluteal region. Huddeksler får cyanotisk farge ved fullstendig lukning av lumen. Pasienten begrenser bevegelsen, han har svakhet.

  Akutt dyp venetrombose

  Dette er en betennelse i venøse vegger, noe som resulterer i en blodpropp som lukker lumen. Akutt trombose i dype vener kan påvirke ulike avdelinger. Kvinner er mest utsatt for denne sykdommen. Bidra til utvikling av allergiske reaksjoner, infeksjoner (lungebetennelse, betennelse i mandlene, osteomyelitt, furuncles, phlegmon, etc.), Trauma.

  Virchows triade forener de viktigste patogenetiske faktorene: forsinket blodstrøm, endret struktur av karveggen, forbedrede koagulerende blodegenskaper. Fra det indre venous skallet begynner betennelse, noe som resulterer i en trombose.

  Dyp venetrombose begynner med et lite ødem og alvorlig smerte i subkutan venen. De kan spre seg gjennom underekstremiteten eller være lokalisert i lår, fot, glans. Kroppstemperaturen når 39 ° C, pasientene føler seg svake. På den betente delen er røde band synlige. Huden er skinnende og spent, en hevelse dannes, på grunn av at benet økes med 2 cm. Hudtemperaturen stiger også.

  Ved akutt trombose i underbenet begynte akutt med intens smerte. Etter noen dager er det utpreget overflatefartøy. Sikkerhetssirkulasjonen begynner å utvikle seg. Lemmet er kaldt. Med en høy løft på lemmer, blir smerte og følelse av ekspansjon redusert. Den intense smerten i den berørte delen fremkaller et dypt pust og hoste. Begrensede bevegelser av ankelleddet.

  For å diagnostisere i utgangspunktet er symptomene:

  - Bischard. Smerten vil øke med fingerens trykk på innsiden av hælen eller ankelen.

  - Homaner. På baksiden av føttene blir det skarpe smerter i musklene (gastrocnemius).

  - Opitsa-Raminesa bruker en enhet med mansjett til måling av trykk. Luften pumpes opp til 50 mm med en pære, og hvis det er betennelse, blir det en skarp smerte i blodårene, noe som avtar med en reduksjon av trykket i mansjetten.

  - Lovenberg. På midten av tibia, sett på mansjetten og trykk på 80 mm, noe som kan forårsake en kraftig økning i smerte i kalvemuskulaturen.

  Med nederlaget i bekkenet og hofteårene er det hevelse i stammens og ekstremiteter, smertefølelser som bestråler i lysken, og cyanose tilstede. Kroppstemperaturen kan nå 40 ° C og er ledsaget av kraftig svette og kulderystelser. De overfladiske venene på den fremre bukvegg og lårene strekker seg, huden blir blek, på siden av lesjonen begynner lemmen å øke kraftig. Ødem kan gå til kjønnsorganene. Ved bevegelser blir sterke smerter i leddene observert.

  Akutt Ileofemoral Deep Thin Thrombosis inkluderer følgende kliniske former:

  1. Blå phlegmase, som er ledsaget av et uttalt ødem i lemmen og en reduksjon i bcc.

  2. Hvit phlegmase, ledsaget av fravær av arteriell pulsering, samt tilstedeværelse av refleks arteriell spasme.

  I dette tilfellet er alle vener i ekstremiteter utsatt for sykdom. Lemmet øker flere ganger, huden blir lilla. På tilførselen av infeksjonen vil bli vitne til fylt med fetid og mørk væske petechia. Hudtemperaturen avtar. Det er ingen pulsering i de distale arteriene i lemmen. Det er kortpustethet, takykardi, anemi. Arterialt trykk er redusert, septisk tilstand og hypovolemisk sjokk utvikles. Utviklingen av gangrene er ikke utelukket.

  Det er alltid faren for trombospresjon og dens overgang til hjerteskjermer, hjerneskader, øyne, lunger. Som regel er de smittet og tjener som en kilde til infeksjon, som flegmon, abscess, sepsis. Det vil også være en oppbygging av luftveissvikt. Symptomene utvikler seg fra noen timer til flere dager.

  Dyp venetrombose

  Hovedoppgaven ved diagnostisering av dyp venetrombose er å bestemme plasseringen av trombosen og omfanget av lesjonen. Korrekt diagnose gjør det mulig å oppnå maksimal effekt ved behandling og påvisning av sykdommen på et tidlig stadium. Tegn som indikerer tilstedeværelse av en trombose:

  - Den hevede temperaturen og rødheten av en hud på et sted med vener av åreknuteutvidelse;

  - smerte på palpasjon

  - Det er en smertefull søm langs det berørte området;

  - Etter å ha sittet og gikk i lang tid, oppstår smertefulle smerter i bena;

  I nærvær av ett eller flere symptomer kan en nøyaktig diagnose ikke bestemmes. En generell blodprøve, en studie for oncomarkers, et koagulogram, samt en undersøkelse av D-dimeren er nødvendig, siden den bekrefter tilstedeværelsen av trombose.

  Analysen av blod kan oppdage en inflammatorisk reaksjon: økt verdi av ESR, økt konsentrasjon av C-reaktive peptider og fibrinogener og leukocytose. Koagulogrammet indikerer den eksakte forskyvningen i økningen i blodets koagulasjon. Ved dyp venøs trombose av dype årer forblir den økte konsentrasjonen av D-dimer høy i løpet av de første syv dagene.

  Tosidig skanning er den vanligste undersøkelsesmetoden. Men hvis det er trombi over lysken og i tvilstilfeller, bruker en dupleksstudie radiopaque flebografi. I motsetning til ultralydundersøkelser, får de på denne måten mer pålitelig informasjon. Pasienten injiseres med et kontrastmiddel i venen, hvorpå de blir sett på røntgenstrålen. Dette lar deg lokalisere trombi. Muligens, CT eller MR angiografi.

  Den nærveggende trombosen av dype åre vil bli indikert ved tilstedeværelse av en veggoverlegg og fri blodstrøm etter tosidig skanning, som ikke overlapper det venøse lumen. Ved mistanke om emboli utføres en lungeundersøkelse ved hjelp av røntgen, inkludert en radioaktiv markør. I tillegg utpeker ECHOKG og EKG.

  Dopplerografi gir pålitelig informasjon om lårbenen. Ved å undersøke skinnets dype vener vil pålitelig informasjon imidlertid være mye mindre. Også denne metoden tillater å bestemme tilstedeværelsen av trombus med asymptomatisk kurs. Dette skjer når lumen ikke er helt lukket.

  Tilstedeværelsen av dyp venetrombose vil bli indikert ved følgende symptomer:

  - Ingen endring i blodstrømmen gjennom femorale arterier under inspirasjon. Dette indikerer dets tilstedeværelse mellom myokardiet og lårbenen.

  - Etter utvisning av blod fra benene på underbenet av en lege, vil blodstrømmen ikke øke i femoraldelen. Dette indikerer tilstedeværelsen av en trombose mellom låret og skinnen.

  - I den fremre, popliteale, femorale og tibiale venen, den langsomme hastigheten til blodstrømmen.

  - Bevegelsen av blod er forskjellig på forskjellige ekstremiteter.

  Flebografi - en studie av vener ved å introdusere et kontrastmedium i dem, som er basert på jod. Dette er ikke skadelig for helsen. Tilstedeværelsen av dyp venetrombose vil bli påvist av:

  - skarpt innsnevret lumen av fartøyet;

  - hindring av kontrastmiddel i venen;

  - for tilstedeværelse av plakk og åreknuter vil indikere ujevne vaskulære konturer;

  - en parietal trombus med avrundet form og ikke farget med stoff.

  I dag, ved hjelp av apparater, utføres forskningen på flere måter. Grunnlaget for studien er røntgen og ultralyd. De varierer i bestrålingsdosen, graden av invasivitet, varighet og kostnad for prosedyrer. Den vanligste:

  - Ultralyd angiografi basert på forskjellige absorpsjon og refleksjon evner av ultralyd bølger. Ved utføring av fargekartlegging av en blodstrøm blir anvendt. Ulempen med denne metoden er den store avhengigheten av de oppnådde resultatene på de tekniske karakteristikkene til anordningen og medisinsk kvalifisering.

  - Retning og hastighet av blodstrømmen i forskjellige vaskulære steder gjør det mulig å bestemme ultralydsdopplerografi. Denne metoden for anatomi og struktur gir ingen data.

  - Fleboscintigrafi. Et legemiddel som inneholder radioaktive isotoper med en minimal forfallstid injiseres i venen. Enheten registrerer hvordan kontrastmediet ble fordelt langs blodbanen.

  - For å studere vener på underdelene med et kontrastmiddel som inneholder jod, bruk phlebography.

  De mest moderne metodene for diagnostisering av dyp venetrombose er multispiral computertomografi og magnetisk resonansbilder. Disse metodene bruker legene bare i tilfelle når de ikke fikk et nøyaktig resultat på grunn av annen diagnose.

  Ved utførelse av ultralyd må det tas hensyn til at påliteligheten av informasjonen avhenger av følsomheten til fargedopplerapparatet. Denne metoden gjør det mulig å oppdage dyp venetrombose, tetthet, fiksering av trombosen til koronarveggene, omfanget av tilstedeværelsen av flytende sted, grad av obstruksjon. Studien lar deg bestemme tidspunktet for dannelse av en trombose, ved å studere tilstedeværelsen av bypassveier og ekkololaritet. Dupleks skanning i ultralyd undersøkelse gjør det mulig å oppdage ødelagte venøse ventiler.

  I tilfelle mistanke om dyp venetrombose av beina, er begge ekstremiteter alltid diagnostisert. Diagnostikk er: nedre hule, iliac, lårben, skinneår, perforering og overfladiske vener. I tilfelle av ødem i ødemet, blir begge ekstremitetene diagnostisert. Dette skyldes det faktum at dannelsen av en trombose på ett sted kan tjene som en drivkraft for dannelsen av asymptomatiske blodpropper i andre deler av venesystemet.

  For å oppdage dyp venøs trombose benyttes en kompresjonsteknikk, som er basert på å presse benseksjonen der dype venen befinner seg. Diagnosen fanger hele volumet av lemmen fra lysken til foten. I fravær av en trombose vil de venøse veggene lukkes når de presses. Hvis lukkingen er fraværende eller ufullstendig, så er det i blodet en blodklynger. Dyp venøs trombose er indisert ved følgende symptomer:

  - når du trykker på, er det ingen lukning av venøse vegger;

  - det er ingen økt blodgass over trykkstedet

  - Fyllingen av blodets lumen har blitt forstyrret.

  For pasienter med hevelse, overvekt, er diagnosen vanskelig. De mest nøyaktige resultatene kan oppnås ved å undersøke popliteal, hofte og vene i øvre tredjedel av låret. Ved diagnostisering av skinnet, oppnår påliteligheten av informasjonen 50%. Spesiell oppmerksomhet blir lagt til de anatomiske strukturer av overfladiske femorale vener.

  Dyp venetrombosebehandling

  Hvis det oppdages dyp venetrombose, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Det kan gjøres både poliklinisk og på et sykehus, alt avhenger av alvorlighetsgrad og stadium av sykdommen. Embolisk dyp venetrombose behandles kun operativt.

  Occlusional tromboser av dype vener er konservert. Som regel foreskrives antikoagulanter, reduserer blodets koagulerbarhet, og reduserer dermed sannsynligheten for nye formasjoner. Det viktigste stoffet er heparin og dets derivater.

  Målet med behandlingen er avvisning av bytte til flotasjonstromb. Du kan bare bruke heparin på et sykehus, for å unngå ulike komplikasjoner, under streng medisinsk tilsyn. Men når du utpeker heparin, er det alltid en mulighet for blødning. Doseringen av stoffet avhenger av koagulerbarheten av blodet ved hjelp av APTT-metoden.

  Hepariner med lav molekylvekt er mest hensiktsmessige ved behandling. Pasienten kan selvstendig administrere legemidlet subkutant. I dette tilfellet er en overdose ekskludert, og du kan uten blodprøve for koagulering.

  Ved behov for konservativ behandling kan den utføres på poliklinisk basis, med de nødvendige forberedelsene. Gjennomføring av ambulant behandling krever regelmessig ultralydundersøkelse, med de minste endringene i staten.

  I klinikken kan du behandle ikke-embolisk trombi i lårbenene, og observere klart alle reglene. På den første dagen av diagnosen skal injeksjoner startes. Orale indirekte koagulanter (Coumadin, Warfarin) kan utnevne den tredje dagen med injeksjoner av lavmolekylære globuliner. Også, tre dager etter å ta medisiner, må pasienten donere blod. Resten av testene er gitt på legeens resept. I løpet av de første syv dagene blir blod overgivet 3 ganger, deretter 2 ganger i uka og 1 gang, i løpet av den første måneden for opptak. Deretter tas indirekte antikoagulanter i tre måneder med bloddonasjon hver annen uke.

  Hvis forverring ikke observeres, er det nødvendig å utføre ultralyd to ganger i to uker, og deretter etter legenes avtale. I tilfelle at dynamikken er fraværende eller den generelle tilstanden forverres, er sykehusinnleggelse nødvendig, diagnostikk for onkopatologi bør utføres. Det er fra trombose av de dype årene at oftest et dødelig utfall oppstår.

  Pasienter med DVT bør regelmessig bruke et klasse 2 eller 3 komprimeringsstrikk. Ved kronisk utslettende arteriesykdom i underbenet bør det være ekstremt forsiktig å ha på elastisk komprimerbart undertøy. Kompresjon er kontraindisert hos pasienter der det regionale systoliske trykket i den bakre tibialarterien er mindre enn 80 mm. En antikoagulant terapi er også obligatorisk. Det anbefales å bruke Fondaparinkus eller LMWH.

  Trombolyse er en prosedyre der blodpropper oppløses. Bare kirurger bruker det. Ved innføring av et kateter i et tilstoppet kar, administreres et trombolytisk middel. En slik behandling er som regel kun foreskrevet i alvorlige tilfeller i forbindelse med blødning. På grunn av denne metoden kan imidlertid store trombier oppløses. Den største effekten kan oppnås ved å oppløse dannelsen i den overlegne vena cava.

  Venøs trombektomi - kirurgisk fjerning av formasjoner. Det produseres kun med en alvorlig sykdom i sykdommen, siden det er stor sannsynlighet for nekrose. Når flotasjonsform er installert, er en filter-Kava installert. Denne metoden for behandling er den eneste for de som er kontraindisert i antikoagulantia. Også, i fravær av forbedring etter behandlingen, blir implantatet implantert inn i den nedre vena cava.

  Indikasjoner for kirurgisk inngrep for DVT er gjenopprettelsen av permeabiliteten til den venøse sengen, bevaring av funksjonen av venøse ventiler, reduksjonen i alvorlighetsgraden av posttrombotisk sykdom. Mengden kirurgisk inngrep er avhengig av forekomsten og lokaliseringen av blodpropper, samt forekomsten av patologi, sykdommens varighet, alvorlighetsgraden av pasientens generelle tilstand.

  Du kan også bruke folkemidlene på samme tid, i tillegg til medisinering. Fettsyrer, som er en del av fiskeolje, kan ødelegge fibrin involvert i dannelsen av en trombus. Påfør et utvalg av fotbad av urter før sengetid.

  Forhindring av dyp venetrombose

  Forebygging inkluderer flere forskjellige tiltak som er rettet mot å eliminere årsaken, noe som kan forårsake dyp venetrombose. Først av alt, trenger du:

  - avstå fra å røyke

  - Pass på å lede en sunn livsstil;

  - med økt kolesterol bør også være sikker på å kjempe;

  - Bruk kompresjonstrømper;

  - Beskytt deg mot overdreven fysisk anstrengelse;

  - forlate høye hæler

  - Ta regelmessig kontrastdusj

  - mat skal være rasjonelt

  - Med en lang sitteposisjon trenger du en kalsmassasje, regelmessig turgåing.

  Fysisk utdanning spiller den viktigste og grunnleggende rollen i forebygging av dyp venetrombose. Daglig, selv kortere trening kan forhindre utseendet av sykdommen. Hvis du mistenker dannelsen av blodpropper, bør du beskytte deg mot å ha stramme bukser, tette, stramme sokker, tette korsetter og belter, og unngå overoppheting (dampbad, badstue). Ikke ta varme bad og gjør depilering med varm voks.

  Å gjennomføre målrettet forebygging er en ganske kompleks prosess på grunn av det store antallet risikofaktorer. På sykehuset utføres profylakse ved hjelp av riktig valgt antikoagulant og disaggregerende terapi. I tilfelle av stillesittende livsstil er vanlig gymnastikk og fysisk opplæring nødvendig for å unngå stillestående fenomener.

  Ved tvungen immobilisering (flytur, lang reise), trenger du mye å drikke, og du bør regelmessig bevege fingrene og føttene dine. Det er nødvendig å unngå katarralsykdommer på lemmer, og ikke å kontakte smittsomme pasienter. Ved forebygging av sykdommenes gjenoppkomst må vitamin B12, B6, E, anbefalt obligatorisk bruk av kompresjonsmedisinsk jersey.

  Les Mer Om Fartøyene