Utvikling av progressiv angina pectoris: tegn, årsaker og behandlingstiltak

Progressiv angina er registrert av leger som en manifestasjon av koronar hjertesykdom, og en variant av ustabil patologi er diagnostisert. Hyppige tilfeller av sykdommen hos personer med stabil angina pectoris.

Forskjellen mellom denne sykdommen består i utviklingshastigheten, manifestasjonen av progressive angrep, deres vekst og endringer i pasientens tilstand til verre. Etter en stund, medisiner som pasientene er vant til å slutte å fungere. Det kliniske bildet av utviklingen av sykdommen er preget av klare, uttalt manifestasjoner.

Årsaker til sykdomsutbrudd og utvikling

Oftest er årsaken til progresjonen av progressiv patologi iskemisk hjertesykdom, som foregår i en alvorlig form, hvor bakgrunnen er aterosklerose. Pasienter med en slik kompleks diagnose skal innlegges, og stadig under oppsyn av leger, i hvert fall til forsvunnelsen av de viktigste symptomene. Med stabilisering av pasienter, kan de overføres til behandling i ambulant innstilling. For slike pasienter er livsbetingelser, diettregimer av særlig betydning.

Dette patologi er en kompleks sykdom, symptomer som har en visning av de sterke angrep av hjerte smerte, som i de tidlige stadier av sykdommen dette stoffet kan fjernes, som nitroglyserin. Koronar hjertesykdom, diagnostisert i en pasient, fulgt av avsetning på veggene i koronararteriene - fartøy som transporterer blod til hjertemuskelen, kolesterol (aterosklerotisk plakk), på grunn av hvilket smalere lumen av fartøyene.

I neste stadium slutter det vanlige nitroglyserinet å hjelpe, og det er nesten umulig å stoppe angrepet. Slike manifestasjoner er et symptom på at IHD som utvikler angina har utviklet seg til et progressivt stadium.

For å avsløre medisinsk historie, og bestemme årsaken til sykdommen, bør leger vite hovedårsaken til sykdommen. Det er vanligvis forbundet med skade på aterosklerotiske plakk på grunn av eksterne eller interne faktorer. Dette fører til dannelse av trombi i området av plakk, noe som ytterligere begrenser blodkarene, og forhindrer blodstrømning. I tillegg kommer blodproppene til å tette små vesikler, noe som fører til mikroinfarkt.

Den mest alvorlige lesjonen betraktes som sammensmeltning av blodpropper med bindevev, og den etterfølgende innfødningen av denne nye formasjonen i veggene i arteriene. Selv i medisin er det tilfeller der trombi oppløses. Imidlertid er det prosessen med rikelig dannelse av trombi som er hovedårsaken til overgangen til et stabilt stadium av sykdommen til en ustabil patologi.

Faktorer som fører til dannelse og utvikling av progressiv sykdom, en historie av sykdommen, kan være så dårlige vaner (overdreven og langvarig røyking, inaktivitet og feil kosthold) og systemiske sykdommer - diabetes, fedme.

De viktigste manifestasjoner av sykdommen

Med utviklingen av progressiv patologi klager pasientene på en økning i anfall, og forlenger tidspunktet for angrepet. Hvis det var før, var det vanlig smerte forårsaket av progressiv angina av stress, og angrep av smerte i hjertet begynte etter en stressende tilstand eller en betydelig fysisk belastning, da over tid begynte angrepet å forårsake enda små belastninger.

Den neste fasen i utviklingen av sykdommen er anfall som ser ut i ro. Hvis sykdommen utvikler seg med høy hastighet, kan det bli livstruende for pasienten.

I tillegg kan de hyppige angrepene under utviklingen av sykdommen ikke fjernes (de kan passere seg selv, like plutselig som de har oppstått), det kliniske bildet av anfall endrer seg, og nye symptomer blir med. Smertypen endres. Lokalisering av smerte beveger seg til øvre og midtre tredjedel av brystbenet, sprer seg ikke som før til abapulærområdet, men griper også venstre arm, hele brystområdet.

Til smerten legges nye manifestasjoner, sykdommen i dette stadiet er preget av:

 • kortpustethet, ledsaget av problemer med innånding og utånding;
 • en tilstand av svakhet;
 • svimmelhet, ned til besvimelse
 • økt hjertefrekvens;
 • overdreven svette
 • kvalme.

Utvikling av sykdommen

Vanligvis er utviklingen av sykdommen en klinisk historie, et bilde av økningen i symptomene og sykdomsprogresjonen.

 1. Progressiv angina pectoris går videre til neste stadium, som er ledsaget av hyppigere anfall, en mer alvorlig kurs, en lengre angrepstid.
 2. Angrep forårsaker mye mindre stress enn før.
 3. Det er nye symptomer - pasienter klager over kvelningsfrekvens, hyppig svetting, kvalme, ofte ledsaget av oppkast.
 4. Smerte endrer sin karakter, og det oppstår smertefulle opplevelser i nye områder, og også bestrålingsområdet endres.
 5. Effektiviteten av nitroglyserin har blitt redusert (for å stoppe angrepet, pasienten trenger nå å ta flere piller), eller det hjelper han ikke i det hele tatt.
 6. Angrepet begynner uventet, og nå har han ingenting å gjøre med stress, nervøs sjokk og fysisk anstrengelse.
 7. Angrep i spenning erstattes av angrep i hvile.
 8. Endringer vises på EKG.

Ytterligere utvikling av sykdommen forårsaker forringelse av blodtilførselen til hjertemusklene og hjertevevet, rytmen forstyrres. Smerteområdet griper flere og flere soner, og angrep går veldig smertefullt, uten belastning, oftere om natten. Pasienter er stadig vanskeligere å tolerere, da symptomene er mer intense, sammenlignet med angrep under treningen. Progressiv patologi med spenning varer noen ganger i flere måneder.

Forringelse av blodtilførselen til hjertemuskelen

Når overgangen til sykdommen i ro, er smerten sterkt økt, kan angrepet vare i en halv time. Pasientene klager ofte på utseendet av en følelse av frykt, en uventet svakhet. Hvis det under et angrep er alle symptomer ledsaget av trykkendringer og økt hjertefrekvens, deretter en preinfarktstilstand. I forbindelse med det faktum at denne form for patologi ofte provoserer forekomsten av hjerteinfarkt, er det pålagt å straks ringe til nødhjelp, ellers er prognosen for sykdomsforløpet ugunstig.

Tidlig medisinsk hjelp, riktig behandling stabiliserer pasientens tilstand, og kan redusere sykdomsforløpet. Det er tilfeller når ustabil patologi vender tilbake til stadiet av stabil sykdom, men med mer alvorlige manifestasjoner. Under visse forhold er remisjon mulig, og opphør av anfall.

Sykdommens historie og typene av manifestasjon av patologiledere må nødvendigvis følge, siden sykdommen må skille seg fra myokardinfarkt (symptomene er ganske like i naturen). Ved et hjerteinfarkt varer anfallet i over en halv time, er det umulig å fjerne det med nitroglyserin.

Sykdoms klassifikasjonssystem

Patologi har flere kliniske former, som avhenger av hva utviklingshistorien var, og hvilke kombinasjoner av manifestasjoner ble notert.

 • Angrepene øker, men formen på kurset endres ikke.
 • Angrep preges av intensitet og varighet, men beløpet endres ikke.
 • Angrep i en tilstand av stress er interspersed med angrep i hvile;
 • Angrep preges av intensitet og varighet, og blir også hyppigere;

Avhengig av angrepets alvor er patologien delt inn i klasser:

 1. Den nyutviklede sykdommen er i en tilstand av spenning.
 2. Subakut form, som kombinerer spenning og hvile.
 3. Den akutte form er i ro.

diagnostikk

Med utviklingen av denne sykdommen, må pasienten bli innlagt på sykehus med henblikk på full undersøkelse og etterfølgende behandling, for å stabilisere prosessen og forbedre pasientens tilstand.

Undersøkelsen består av:

 • forsiktig datainnsamling basert på pasientens intervju - historien om utbruddet av de første symptomene og forholdene de viste seg for, diagnostisert systemiske sykdommer mv.
 • Obligatorisk EKG (inkludert Holter-overvåkning - kardiogram gjøres innen 24 timer;
 • Ultralyd av hjertet;
 • radiografi av koronar fartøy (coronarography),
 • ulike laboratorietype studier.

Helbredende tiltak

Når han refererer til en lege, er hans hovedoppgave å forhindre forekomst av et hjerteinfarkt og et dødelig utfall. Ved feil behandling kan det oppstå alvorlige komplikasjoner - lungeødem, astma, stroke.

For behandling av progressiv angina brukes et sett med tiltak, inkludert ulike prosedyrer og medisinske metoder:

 1. Nekter å røyke og drikke alkohol.
 2. Reduser følelsesmessig og fysisk anstrengelse, eliminere forårsaker anfall.
 3. Skriv inn turmodus.

Terapeutisk fysisk trening

Hjelper med å redusere intensiteten av angrep terapeutisk kompleks av øvelser, fjerner kortpustethet, stabiliserer rytmen i hjertet. Også, med ustabil patologi i spenning, anbefaler leger svømming og uheldig tur på ski.

For å delta i treningsbehandling kan pasienter kun under medisinsk tilsyn, for hver pasient, settes et sett av øvelser individuelt.

Strømforsyning

I tilfelle en ustabil sykdom i spenning, er det nødvendig å fullstendig endre kostholdet. Menyen skal inneholde produkter som inneholder protein, kalium og magnesium. Det er viktig å opprettholde en sunn form, opprettholde en konstant vekt.

Stressens rolle

Pasienter med ustabil patologi bør unngå stressforhold, spesielt permanent. Eliminere stressende situasjoner er umulig, så for å hjelpe pasientene kommer automatisk trening.

Behandling med medisiner

Alle foreskrivende medisiner bør utføres av en kardiolog, med tanke på det kliniske bildet av sykdommen og pasientens tilstand. Behandlingen inkluderer bruk av spesielle medisiner:

 • å redusere myokardisk oksygenforbruk ved å redusere belastningen på hjertemuskelen - redusere blodtrykket, gjenopprette normal rytme og stabilisere vann-saltmetabolisme;
 • å redusere den videre utviklingen av aterosklerose, og beskytte plakkene mot skader (statiner)
 • å redusere dannelsen av trombi (aspirin);
 • for å forhindre utvikling av arterielle spasmer;
 • for å arrestere et angrep (nitroglycerin).

Operativ behandling

Kirurgisk behandling brukes i slike situasjoner når sykdommen ikke kan styres gjennom konservative metoder. Kirurgisk inngrep består i aortokoronary shunting - erstatning av et vaskulært sted med en plakett på et sunt intakt kar.

En annen kirurgisk metode er prosedyren for angioplastikk - det berørte karet utvides mekanisk og installerer et spesielt dilateringsrør i den.

Progressiv angina: klassifisering, symptomer og behandling

Progressiv angina er en av manifestasjonene av iskemisk hjertesykdom og en underart av ustabil angina karakterisert ved høy risiko for hjerteinfarkt. Det har et klart klinisk bilde, rask utvikling og hyppige anfall. Tradisjonelt brukt til stenokardi medikamenter med progressiv sykdom er ineffektive.

Egenskaper av sykdommen

En av hovedtrekkene til progressiv angina er en rask forverring av pasientens velvære og en økning i hyppigheten av angrep av brystsmerter. Den generelle koden for ICD - I20.0 - forener denne sykdommen under generell formulering av ustabil angina.

Avhengig av manifestasjonstidspunktet er dette kliniske symptomet delt inn i to grupper. Hvis det oppstår trykk og smerter i brystet under fysisk anstrengelse eller stress (følelsesmessig stress), kalles sykdommen angina pectoris, i deres fravær - angina pectoris.

Viktig! Sårhet og ubehag i fravær av stress er farligst.

Anfall som forekommer i fysisk og følelsesmessige tilstand av tankene, er kjennetegnet ved smerteintensitet, varighet nærvær av autonome responser (tachycardia, svetting, hudfargeendringer, kvalme) uttrykt kvelning og frykten for døden.

Med forverring av pasientens tilstand fører progressiv angina av stress til utseende av brystsmerter i fravær av provokerende faktorer. Faren for dette er en høy risiko for hjerteinfarkt: med økt frekvens av anfall eller varighet (mer enn 20 minutter), trenger pasienten øyeblikkelig diagnose og overvåking på sykehus.

Klassifisering av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand

For å bestemme graden av alvorlighet og særegenheter av pasientens tilstand, bruker kardiologer Brownwald klassifiseringen.

Klasse A kombinerer tilfeller av ustabil angina, som er forsterket av flere faktorer - takyarytmi, lave nivåer av hemoglobin, hypertermi, tilstedeværelse av infeksjon i en pasient, respirasjonssvikt, intoksikasjon skjoldbruskkjertelhormoner, ukontrollert hypertensjon og hypotensjon.

Klasse B refererer til alle kliniske tilfeller av en sykdom hvor hjertesykemi ikke kombinerer med de ovennevnte tilstandene.

Klasse C bestemmer tidlig etterfallsangrep: Denne diagnosen er laget for pasienter med karakteristiske smerter i brystbenet, som manifesterte seg innen 2 uker etter et akutt myokardinfarkt.

Sykdommen kan utvikles og utvikles i ulike former, avhengig av tegnene som er forbundet med en endring i intensiteten eller frekvensen av manifestasjon av anfallene. Følgende alternativer er tilgjengelige:

 1. Angrepene øker, men endringen i arten av smerte blir ikke observert.
 2. Intensiteten av smerte og varighet av anfall øker, men frekvensen deres forblir uendret.
 3. Smerten manifesterer seg både under belastning og i en rolig tilstand vekselvis (subakut angina av spenning og hvile, som bestemmes av klasse II).
 4. Frekvens, varighet og intensitet av smerteangrep bak brystbenet økes samtidig.

Den ovenfor beskrevne symptom på koronar hjertesykdom kan forekomme som en behandling i fravær eller minimal anvendelse av medikamenter, og ved tilstrekkelig og til og med intensiv behandling inklusive intravenøs antianginale legemidler. Klassifisering avhengig av tilstedeværelse eller fravær av utbedringstiltak på bakgrunn av utbrudd av sykdom lar deg mer nøyaktig fastslå alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og utsikter til poliklinisk behandling.

Årsaker til progressiv angina pectoris

Den vanligste årsaken til progressiv angina pectoris er iskemisk hjertesykdom komplisert av aterosklerose. Fartøy, gjennom hvilket blod blir levert til hjertemuskelen, er innsnevret på grunn av avsetning av kolesterolplakk på veggene. På grunn av innsnevring av arteriene er myokardiet ikke utstyrt med tilstrekkelig oksygen, og metabolske forstyrrelser forekommer i muskelvevet.

Ved den første fasen av sykdomsutviklingen forekommer anginaangrep bare under sterke fysiske eller følelsesmessige belastninger, hvor blodtilførselen til myokardiet normalt øker. Overgang av sykdommen til en progressiv form, endring i intensitet og varighet av anfall er vanligvis forbundet med skade på aterosklerotiske plakk grunnet indre eller eksterne årsaker, aktiv trombose.

Trombi dannet i skadeområdet, innsnevrer fartøyets lumen ytterligere og fremkaller utviklingen av hvile angina. I tillegg er det med separasjon av blodpropper ofte en fullstendig blokkering av små fartøy og en mikroinfarkt. Det vanskeligste kliniske tilfellet er sammensmeltingen av en trombus med bindevev og den etterfølgende innfødningen av den resulterende neoplasien i koronararterien.

Sakshistorien til en pasient med angina kan omfatte andre hjertesykdommer: koronar spasmer, kardiomyopati, aorta insuffisiens, aorta stenose stenose.

For pasienter med aterosklerose og koronar hjertesykdom, livsbetingelser, er tilstedeværelsen av dårlige vaner og kosthold svært viktig. Risikofaktorer som øker sannsynligheten for overgang i ustabil angina stadium, er langvarig røyking, fysisk inaktivitet, høy prosentandel av fet mat på menyen, og den feil diett, så vel som systemiske sykdommer assosiert med metabolske sykdommer (fedme, diabetes).

Symptomer og diagnose

Avhengig av sykdomsstadiet er progressiv angina manifestert av en rekke karakteristiske symptomer:

 1. I første fase skjer angrep av å trykke smerte i brystet bare ved alvorlig stress og fysisk belastning.
 2. På den subakutte fasen av sykdommen, blir smerter i brennende smerter og gitt til venstre arm, tilbake. Det er kortpustethet, arytmi, svimmelhet, svette og generell svakhet. En hyppig klage i andre etappe er kvalme og oppkast. Angrep forekommer selv i ro.
 3. Den tredje fasen er manifestert av langvarige angrep i ro, som ikke stoppes av standarddoser av rusmidler. Smerten blir mer intens og kan gis til peritoneum og nedre lemmer.

Den tredje fasen - den mest ustabile og krever umiddelbar sykehusinnleggelse - det er stor risiko for hjerteinfarkt.

Den moderne algoritmen for å bestemme årsakene til angina innebærer nødvendigvis instrumental og laboratorietester. Den nødvendige forskningen inkluderer:

 • Generell blodprøve;
 • Test for glykert hemoglobin;
 • Analyse av nivået av skjoldbruskhormoner (hvis det er tegn på dysfunksjon);
 • Analyse av blodbiokjemi for evaluering av kardiovaskulær og nyrefunksjon, samt prøver av myokardskader markører (troponin og kreatinfosfokinasefraksjon).

Laboratorieprøver bidrar til å raskt identifisere hvert klinisk tilfelle komplisert av andre systemiske patologier (tyrotoksikose, diabetes, anemi).

Den mest informative og enkle instrumentelle forskningsmetoden for angina er EKG. Kardiogrammet trekkes i ro, under stress (strektest tredemølle test og sykkel ergometri), samt i daglige aktiviteter (daglig overvåking eller Holters metode).

Ekkokardiografi og ultralyd i en rolig tilstand gjør at du kan vurdere funksjonen og størrelsen på hjertets ventrikler, unngår de medfølgende lidelsene.

Hvis pasientene ikke kan utføre fysisk anstrengelse i henhold til standarden for de ovenfor beskrevne studiene, administreres de medisiner som stimulerer hjerteaktivitet og utfører scintigrafi eller ekkokardiografi.

Behandling og forebygging av progressiv angina

Med progressiv angina, avhenger behandlingen i stor grad av dagens regime og ernæring av pasienten. Uavhengige handlinger av pasienten under behandlingen bør bestå av:

 • nektelse fra dårlige vaner (alkoholforbruk, røyking);
 • daglig, men moderat trening (kardiovaskulær);
 • tar multivitamin og mineralkurs med kalium, magnesium, kalsium;
 • reduksjon i forbruk av dyr og andre fettstoffer (opptil 30% av kaloriinnholdet i den daglige menyen).

De samme tiltakene er effektiv forebygging av angina pectoris utvikling. Sykdommer er lettere å forebygge enn å behandle, så folk over 45 år bør vurdere kosthold, arbeid og hvile.

Det medisinske behandlingsforløpet omfatter slike legemidler som:

 • p-adrenoblokere, som reduserer behovet for hjerte muskel i oksygen;
 • blokkere av kalsiumkanaler, forhindre innsnevring av koronararteriene;
 • antiaggreganter som fortynnet blod;
 • Fibrer som reduserer risikoen for traumatisering av aterosklerotiske plakk
 • statiner, som reduserer konsentrasjonen av kolesterol i blodet;
 • nitrater, stoppe anginaangrep (nitroglyserin, isosorbidmono- og dinitrater);
 • ACE-hemmere som senker blodtrykket
 • diuretika som fjerner væske fra kroppen;
 • andre stoffer hvis standardbehandlingsprotokollen er ineffektiv ("Ranolasin", "Nicorandil", "Trimetazidin", "Ivabradin").

Hvis sykdomsprogresjonen ikke tillater oss å begrense oss til medisinering, kan kardiologer ty til rask intervensjon. Det er to generelt aksepterte metoder for kirurgisk behandling av progressiv angina pectoris:

 1. Angioplastikk eller stenting av kranspulsårene, hvor karetets lumen utvides med et spesielt metallramme.
 2. Aortokoronær bypass, hvor en shunt er opprettet, en "bypass" mellom aorta og koronararterien. Materialet til shunt er pasientens egne fartøy (intern thorax eller radial arterie, stor saphenøs vene i benet).

Tradisjonell medisin tilbyr for behandling av angina pectoris, hvitløk, sitron, hagtorn og forskjellige beroligende urtepreparater.

Det bør bemerkes at ingen folkemetode er i stand til å redusere risikoen for hjerteinfarkt med en progressiv sykdom og fravær av medisinbehandling.

Mulige komplikasjoner og prognoser

Prognoser for pasienter med diagnose "koronar hjertesykdom, angina" med rettidig behandling er ganske optimistiske. Mindre enn 40% av pasientene lider av et hjerteinfarkt eller dør.

Ikke desto mindre er prognosen i hvert tilfelle avhengig av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer og sykdomsstadiet. Subakutt angina av spenning og hvile og akutt angina pectoris krever pasientinnleggelse på sykehuset. På tidligere stadier er det nok å observere og følge alle kardiologens anbefalinger regelmessig.

Hvis feil eller ubeleilig behandling utvikler angina, kan føre til farlige komplikasjoner, inkludert kronisk hjertesvikt (CHF), arytmier, iskemisk slag, hjerteastma, koronar trombose, og lungeødem.

Forhindres angrep og gi opp dårlige vaner er nødvendig ikke bare for dem på erfaringene lært hva progressiv angina, men friske mennesker er i faresonen på grunn av alder eller komorbiditet. Hvis brystsmerter er nødvendig for å passere en omfattende diagnose og oppnå resept av stoffer som reduserer risikoen for myokardial ischemi og farlige komplikasjoner. Tidlig behandling er et løfte om en positiv prognose for behandling.

Hva er progressiv angina og hvordan behandles det?

Ifølge statistikken skyldes størst antall dødsfall i voksen alder patologier i kardiovaskulærsystemet. Blant dem, oftere til dags, er det en progressiv angina som fremstår som en reaksjon av kroppen mot koronar hjertesykdom.

Generelle egenskaper av sykdommen

Som et resultat av utviklingen av patologi påvirkes kranspulsårene, blod mottar ikke oksygenmolekyler og hjertefrekvensen øker raskere. I noen tilfeller fører dette til et hjerteinfarkt, med et stort brudd i hjertemuskelen - til døden. En funksjon av progressiv angina er en kraftig forverring av pasientens velvære, en økning i antall smerter i venstre brystben.

Sårhet er forårsaket av overdreven fysisk anstrengelse, en skarp temperaturendring, overspising, stressende situasjoner. Hos mennesker ble sykdommen kalt "angina pectoris" og "koronar sykdom". Progressiv angina er den neste form for alvorlighet av ustabil angina, når angrep av smerte er vanskelig å stoppe med medisiner.

klassifisering

Angina har 3 varianter av manifestasjon av symptomer med et individuelt klinisk bilde, men lignende prosesser av myokardiell patologi:

 • Stenokardi av spenning. Det manifesterer seg når pasienten opplever følelsesmessig stress, overbelastning på jobb og under idrett.
 • Hvile av hvile Årsakene kan være forskjellige, men sykdommen manifesterer seg i pasientens rolige tilstand - med normal puls og trykk, selv under søvn.
 • Ustabil angina. Sykdom med maksimal sannsynlighet for forekomst av myokardinfarkt, den mest utbredte tilstanden er den fremgangende angina. Under et angrep vokser smerten raskt, tilstanden til helse forverres selv etter at den fysiske aktiviteten stopper, noen ganger i ro. Nitroglycerin slutter å fungere, du trenger en økning i dosering eller en overgang til narkotiske smertestillende midler.

Leger tildele 4 klasser av alvorlighetsgrad av angina pectoris:

 1. Latent, funnet tilfeldig, uten symptomer og anfall.
 2. En enkel form, som krever små forbud mot trening og trening.
 3. En form for moderat alvorlighetsgrad, med delvis forbud mot fysisk arbeid og fysisk utdanning.
 4. Tung form med et fullstendig forbud mot fysisk aktivitet på grunn av den store risikoen for angrep og hjerteinfarkt.

Årsaker til sykdommen

Pasienter av ung alder som har blitt diagnostisert med progressiv angina pectoris, kan ikke tro at de plutselig hadde en så alvorlig sykdom. Problemet ligger i det langsiktige løpet av patologien uten noen signifikante symptomer, det avhenger av egenskapene til hver organisme. Pasienten kan tildele de første tegn på patologi til tretthet, sløvhet, depresjon, dårlig fysisk kondisjon. Og etter en forverring av symptomer diagnostiserer legen straks iskemisk hjertesykdom.

Progressive angina er en delvis manifestasjon av iskemi, den utvikler seg på grunn av en kombinasjon av flere negative faktorer. Hovedårsaken til forverring av kardiovaskulærsystemet er pasientens feil livsstil.

I dag, i medisin, er det slike årsaker til angina pectoris:

 • aterosklerose (kolesterolplakk, smalere lumen av arteriene);
 • ubalansert ernæring (misbruk av fett, stekt, krydret mat);
 • overdreven forbruk av alkoholholdige drikker;
 • en overflod av søtsaker og produkter som inneholder lette karbohydrater i pasientens meny;
 • stillesittende og stillesittende livsstil;
 • klimaendringer;
 • en skarp idrettsstart uten de nødvendige forstyrrelsene;
 • røyking,
 • arvelighet;
 • akselerert reduksjon av arterielle lumen;
 • analfabetisk valgt taktikk for medisinsk behandling av iskemi;
 • takykardi;
 • tung trening i fysisk kultur, sport, overdreven arbeidsbelastning;
 • overdreven følsomhet for stress, endringer i humør;
 • menopause;
 • medfødte sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Symptomer på progressiv angina

Symptomene på patologi er smerte i venstre brystben. Smerten begynner skarpt, presser og begynner å skyte på lem, bak og nakke.

 • hyppigere smertefulle angrep
 • forlengelse av anfall, smerten kan være verre;
 • Grensen for utholdenhet under trening eller fysisk anstrengelse er betydelig redusert;
 • smerte føltes ikke på samme sted, men hver gang på en ny;
 • plutselig utseende av smerte uten tilsynelatende årsaker og til og med i hvilemodus, sove.
 • pasienten har en frykt for døden;
 • det er choking, svette, kvalme kommer opp i halsen;
 • Hjertets rytme er forstyrret, puls er tydelig følt;
 • dyspné med minimal stress og økt unormal tretthet;
 • Nitroglycerin slutter å virke når man prøver å lette symptomene;
 • På EKG er det endringer - hjertets rytme er ødelagt, det er en feil i hjertets venstre ventrikel, unormale patologier.

diagnostikk

Den primære metoden for å diagnostisere progressiv angina er å snakke med pasienten om arten av smerten, frekvensen av anfall, tiltakene og stoffene for å eliminere symptomene. Legen utfører en fysisk undersøkelse, lytter til hjertet og foreskriver et kurs av narkotika.

Diagnosen er spesifisert og medisinsk behandling er justert etter å ha mottatt dataene fra studiene:

 • Den generelle analysen av blod, urin viser form av alvorlighetsgrad av angina og parallell patologi i kroppen;
 • biokjemi av blod - den nødvendige analysen for å bestemme nivået av kolesterol i blodet;
 • koagulogram: det vil være synlig hvis blod koagulerbarheten øker;
 • Ekkokardiografi hjelper legen til å vurdere nivået av forverring og skade på det vaskulære systemet;
 • EKG er den mest enkle og informative metoden for å identifisere angina pectoris, som viser alle patologiene i hjertemuskulaturen;
 • X-ray er nødvendig for å etablere aorta lesjoner.

MR-metoden kan også brukes til å etablere lokalisering av patologi. For pasienter med milde former for progressiv angina for nøyaktig bekreftelse av diagnose og forskning, brukes veloergometri - en stresstest på simulatoren, som viser den maksimale tolererte belastningen før trusselen om utvikling av iskemi. Samtidig utføres EKG-opptak under testen.

behandling

Legene anbefaler sterkt en omfattende behandling av angina for maksimal effekt.

Medisineringsterapi

Legen etter undersøkelse og diagnose foreskriver følgende medisiner til en pasient med progressiv angina:

 • Nitroglyserin. Legemidlet er bra for anfall i de tidlige stadiene av sykdommen. Dosen er 0,5 mg, tabletten er plassert under tungen for resorbsjon, med en svak effekt tatt gjentatte ganger.
 • Behandling av stenokardi ledsaget av hypertensjon er supplert med legemidler for å senke nivået av trykk (indapamid, anaprilin).
 • Med uutholdelig hodepine foreskrives smertestillende midler (Nurofen, Ketanov, Diclofenac).
 • I alvorlige tilfeller er betablokkere foreskrevet for å redusere hjertefrekvensen og stoppe angrepet (Metoprolol, Propranolol).
 • Antikoagulanter i trusselen mot trombose (Heparin, Fenilin).

Livsstilsendring

Det er feil livsstil, mangel på mobilitet og dårlige vaner som i mange tilfeller fører til hjerte-og karsykdommer. Med medisinsk behandling alene, kan symptomer på sykdommen lindres, men tilbakefall kan ikke unngås. Derfor må pasientene:

 • Avstå fra å røyke, drikke alkohol, ta medisiner
 • gradvis øke fysisk aktivitet, regelmessig engasjere seg i fysisk utdanning og kontrollere velvære i løpet av klassene, unngå overbelastning;
 • Oftere å være ute i frisk luft, å sove med et åpent vindu, for å lukke et soverom før du går til sengs.
 • holder seg til riktig ernæring: diversifiser dietten med frisk frukt og grønnsaker, gi opp fete, stekte og krydrede matvarer, reduser saltinntaket og kontroll kroppsvekten.

Alternativ medisin

Pasienter som gjennomgår blodløp med leeches, merker en signifikant forbedring i tilstanden, fjerning av smertsyndrom. Kurset består av 12-14 prosedyrer for 6-9 leeches per økt.

outlook

I mangel av rettidig behandling, hjertesvikt, svekkelse av myokardiet, og ytterligere forekommer risikoen for hjerteinfarkt med dødelig utgang. Pasienter som vendte seg til spesialister i tide har en god sjanse til å gjenopprette uten uopprettelige konsekvenser.

forebygging

For å styrke kardiovaskulærsystemet er det nødvendig å overvåke livsstilen:

 • overgi dårlige vaner;
 • å gjenopprette overdreven vekt;
 • å gå inn for idrett, kroppsopplæring;
 • bytte til riktig ernæring for å kontrollere kolesterol i blodet;
 • unngå stressende situasjoner.

For folk som har opplevd progressiv angina, er det viktig å gjøre en daglig rutine for å kontrollere tiden for hvile og søvn. Tidlig utførelse av diagnostikk og mottak av de utnevnte legemidlene vil tillate å stoppe sykdomsangrep og deretter for å unngå at de oppstår.

Hva er progressiv angina?

Denne skadelige sykdommen følger ofte med iskemisk hjertesykdom og aterosklerose. Han er preget av karakteristiske trykksmerter i hjertet, særlig på grunn av den utilstrekkelige strømmen av blod og oksygen til hjertemuskelen, spesielt - til myokardiet.

Spesiell fare for denne sykdommen er at, som er tydelig fra navnet sitt, det utvikler seg, noen ganger veldig raskt, forverret tilstanden til pasienten og føre til alvorlige konsekvenser, blant annet hjerteinfarkt og død.

årsaker

Et anginaangrep oppstår når myokardiet mottar mindre oksygen på grunn av den reduserte kapasiteten til karene i hjertet av en eller annen grunn.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Reduksjon av denne evne, i sin tur, kan forklares ved forskjellige både medfødt og ervervet faktorer, slik som diabetes, fedme, røyking, stillesittende livsstil, og så videre. D.

Det er verdt å vite at hypertensjon, overdreven viskøs, blodproblemer, overarbeid og stress kan forverre symptomene på progressiv angina.

symptomer

Alvorlighetsgraden og intensiteten til de fremvoksende symptomene avhenger direkte av sykdomsstadiet:

 • Angrep skjer bare i perioder med betydelig fysisk eller emosjonell stress;
 • pasienter klager på å trykke smerter i hjertet av hjertet og brystet;
 • det er nettopp på grunn av denne manifestasjonen av smertefornemmelser at angina pectoris kalles angina pectoris;
 • dette stadiet kalles angina pectoris.
 • Karakterisert av økt smerte, fra de undertrykkende blir de brennende, sprer seg på brystet, under venstre skulderblad og arm. Angrep blir mer holdbare, vises hyppigere og ved mye lavere belastninger, og intensiteten av smerte øker.
 • Hos pasienter med progressiv ustabil angina, en gradvis svekkelse av helsen, og til slutt utseendet på nye symptomer som kortpustethet, svetting, kvalme og oppkast, svimmelhet, svakhet, arytmier og andre.
 • Senere begynner anfall periodisk å forekomme selv i ro. På dette stadiet kan man snakke om subakut angina av spenning og hvile.
 • Det farligste stadiet av sykdomsutviklingen - akutt angina pectoris;
 • Det er preget av hyppige og langvarige angrep i ro, som er vanskelig eller umulig å stoppe med legemidler som tidligere var effektive.
 • Graden av smerte blir vanskeligere å bære, det kan gis til peritoneum og bena;
 • med den raske utviklingen av ustabil fremgang i angina pectoris kan være en stor fare for pasientens liv;
 • i tredje fase er risikoen for mikroinfarkt og myokardinfarkt høyt, noe som kan føre til døden.

Det er verdt å vite at feilbehandling, kan progressiv angina gi farlige komplikasjoner, slik som trombose, iskemisk slag, hjerteastma og lungeødem.

Behandling av progressiv angina pectoris

Avhengig av sykdomsstadiet og arten av kurset, er behandlingsteknikken individuell for hver pasient. De fleste pasienter med progressiv angina er plassert på sykehus under konstant tilsyn av medisinsk personale. Dette gjelder spesielt i andre og tredje fase av sykdommen.

Her er de viktigste behandlinger for progressiv angina pectoris:

Disse metodene er viktige og med en kompetent tilnærming kan gi stor fordel og til og med helt avlaste pasienten angina pectoris, men det er nødvendig at behandlingen håndteres av en erfaren kardiolog etter en grundig diagnose.

Det som er farlig er progressiv angina og en liste over konsekvensene - les her.

For diagnostiske prosedyrer inkluderer en grundig undersøkelse av pasientens EKG Holter metode (datainnsamling i løpet av dagen), hjerte ultralyd, røntgen av koronarkarene og andre metoder som legen anser nødvendig.

 • Terapeutisk fysisk trening kan forbedre pasientens tilstand betydelig og redusere antall angrep. Imidlertid bør det huskes at det kun er mulig å utføre øvelser bare på doktorsrekkefølge og under hans kontroll, da overdreven belastning kan gi det motsatte resultatet direkte til ønsket resultat.
 • Et godt gjennomtenkt sett med øvelser vil bidra til å redusere kortpustethet og stabilisere hjerterytmen. Også, enkelte leger anbefaler uheldig stenokardi med rolig spaserturer, gå på ski og svømme.
 • En av årsakene til angina pectoris er trombose av koronarbeinene og tilstopping dem med kolesterolplakk. Derfor er det viktig å nærme seg problemet med kosthold med en pasient med angina pectoris.
 • Som regel er alt som provoserer kolesterolet, utelatt fra kostholdet - søtt, fett, kjøttfullt. Toningen er tvert imot på frukt og grønnsaker med høyt innhold av kalium og magnesium, grønnsaker, sjømat og fisk.
 • Som i tilfelle av fysisk utdanning, må dietten nødvendigvis avtales med behandlende lege.
 • Pasienter med progressiv angina pectoris er ekstremt viktige for å organisere livet på en slik måte at muligheten for forekomst av stressende situasjoner minimeres. Kanskje, for dette formål er det nødvendig å endre en modus for dagen eller arbeidsplanen, for å revurdere hobbyene og en sirkel av dialog, og det er mulig selv å ta kontakt med psykologen.
 • Det vil også være nyttig for pasienten å mestre teknikkene for rask sedering, kanskje ved hjelp av automatisk trening. Ikke skade og folkesykringsmidler, for eksempel beroligende urtepreparater. Men før du tar noe, må du konsultere din kardiolog.
 • Redusere trykk, gjenopprette vann-saltbalansen i kroppen og eliminere arytmi.
  Reduser belastningen på hjertemuskelen. På grunn av dette reduseres behovet for myokardium i oksygen og antall angrep reduseres.
 • Forhindre utvikling av aterosklerose. Forhindre utseendet av nye kolesterolplakk og skade på eksisterende.
 • Reduserer trombusdannelse. Ofte brukes aspirin til dette formålet.
 • Forberedelser for å stoppe et anfall. Dette er vanligvis nitroglyserin.

Hvis du har vært vitne til angina pectorisangrep, er det ekstremt viktig å ta prehospital omsorgstiltak, nemlig:

 • ring en ambulanse;
 • å sitte på pasienten mens han senker bena, hindrer sin fysiske aktivitet;
 • Gi ham en pille under tungen eller en halv tablett av aspirin og en nitroglyserin tablett;
 • vent på at legene kommer frem og overvåker pasientens tilstand.
 • Aortokoronær bypass-kirurgi er en type kirurgisk prosedyre hvor et fragment av et koronarfartøy som er berørt av en kolesterisk plakk, fjernes.
 • Angioplastikk er en metode hvor det berørte karet blir utvidet ved å sette et ekspanderende rør inn i det.

Begge disse metodene tar sikte på å eliminere brudd på blodstrømmen til hjertet og er svært effektive i angina pectoris.

Med rettidig og korrekt behandling er progressiv angina stabilisert. Det er også tilfeller når sykdommen avtar noen få skritt tilbake og diagnosen endres - progressiv angina med utfallet av angina pectoris spenning.

For å unngå fremveksten, eller så snart som mulig, for å eliminere den nylig utviklede angina pectoris, må du nøye vurdere helsen din, regelmessig gjennomgå en medisinsk undersøkelse og ta de ovennevnte forebyggende tiltakene

forebygging

Som de fleste sykdommer er angina mye lettere å hindre enn å bekjempe det senere. Forebyggende tiltak er ganske enkle. Det er viktig å spise riktig, unngå mat med mye kolesterol - altfor fet og søt. Spis flere vitaminer og matvarer rik på kalsium og magnesium.

Det er viktig å trene på en fornuftig måte, spesielt hvis du generelt har en stillesittende livsstil. Å vandre i frisk luft, sykling, svømming og morgenøvelser vil hjelpe deg ikke bare med å holde styr på vekten din og styrke hjertet ditt, men også ha en positiv innvirkning på kroppen som helhet.

Det er nødvendig å planlegge dagen riktig, for ikke å overarbeidet og ikke å føle nervøs spenning. Det er ønskelig å ha et stabilt regime for dagen for å få nok tid til søvn og hvile.

Å unngå stress vil bidra til en realistisk utsikt over livet, en ansvarlig tilnærming til arbeid og metoder for rask selvtilfredshet.

Hvorvidt EKG hjelper med å diagnostisere angina pectoris og hvordan dechifiseres - se her.

Her kan du se angina av prinsemetal.

Det er viktig å gi opp skadelige vaner - røyking og drikking av svært sterke drikker.

Progressiv angina (kode I 20.0 for ICD-10) er en farlig sykdom som medfører mange ubehagelige symptomer og konsekvenser.

Det bør være spesielt forsiktig til de som har en genetisk predisposisjon for hjertesykdom, samt utsatte grupper - menn 50-55 år, kvinner eldre enn 55, diabetikere, røykere og overvektige.

Når fremgang ikke alltid er bra: progressiv angina

Ofte tar folk ikke hensyn til sine sykdommer, og helt forgjeves. Hver sykdom kan ikke bare forverres, men også føre til alvorlige komplikasjoner. Angina er ikke et unntak fra denne regelen, og bekrefter det med sin progressive form.

Egenskaper av sykdommen

Progressive angina (IHD ICD-10 I20.0) er en fortsettelse av en annen form for patologi - ustabil. Hvis den ustabile formen ikke blir behandlet, begynner sykdommen å utvikle seg: anfall blir hyppigere, deres varighet øker, pasientens tilstand forverres.

Gjennomsnittsalderen til en pasient med progressiv angina er 55-60 år. Det legges merke til at menn lider det oftere.

Hva angina er, hva er dens symptomer, vil spesialisten i videoen nedenfor fortelle:

klassifisering

Progressive angina er ikke klassifisert. Imidlertid er periinfarging angina isolert i en egen form. Denne patologien manifesterer seg flere dager eller uker etter hjerteinfarkt og bærer med seg sannsynligheten for en gjentagelse av sistnevnte.

Om hva som forårsaker fremveksten av kliniske eksempler på progressiv angina, la oss snakke videre.

årsaker til

Hovedårsaken til progressiv angina pectoris er deponering av aterosklerotiske plakk på fartøyets vegger, noe som fører til innsnevring av den første. Ofte utvikler den progressive formen ut av en stabil form. Dette uttrykkes av en økning i antall anfall og smertelindring. Også andre kardiovaskulære patologier kan bli en årsak til utbruddet av progressiv angina pectoris, som for eksempel:

Det er også noen faktorer som øker risikoen for forekomsten av sykdommen, for eksempel:

 1. misbruk av dårlige vaner
 2. diabetes mellitus;
 3. menopause;
 4. mangel på mosjon,
 5. fedme;

Arvelig disposisjon til både angina pectoris og hjerte-og karsykdommer generelt spiller også en viktig rolle.

Det er også risikofaktorer som øker risikoen for å utvikle progressiv angina pectoris.

symptomer

Hovedsymptomen på progressiv angina er smerte. Av naturen er smerten ikke forskjellig fra andre former for sykdommen: den er skarp, presser, gir til forskjellige deler av kroppen. Men i sammenligning med andre former med progressiv:

 • Antall angrep i en viss tidsperiode øker.
 • Angrep varer lengre, og smerte er sterkere enn i andre arter.
 • Grensen for tolerabel fysiognomi faller. belastninger.
 • Smerte endrer lokalisering.
 • Smerte kan manifestere seg i en tilstand av relativ hvile, det vil si uten vedlegg til stress eller fiz. belastninger.

I tillegg til smerte, føler pasienten kvalme og kvelning, så vel som frykt for døden. Ofte er angina manifestert av hjerterytmeforstyrrelser. Samlet velferd forverres merkbart.

diagnostikk

De begynner diagnostikk ved å samle anamnese om klager og familie, gjennomføre fysiske undersøkelser for å bestemme hvesning i lungene, lyder i hjertet, økende ventrikulær volum.

Den endelige diagnosen er basert på dataene:

 • Vanlig anzov urin og blod, som bestemmer komplikasjoner av angina og tilhørende sykdommer.
 • Biokjemi av blod, som viser nivået av kolesterol.
 • Koagulogram som viser en økning i koagulasjonsindeksen for blod.
 • EKG, som gjør at du kan se økningen i venstre ventrikel, og viser også andre tegn på angina.
 • Ekkokardiografi, gjør det mulig å estimere en grad av en lesjon av kar.
 • Bryst røntgen, som avslører utvidelsen av hjertehulen og lesjoner av aorta av aterosklerotisk natur.

For diagnose kan magnetisk resonansavbildning, som bestemmer nøyaktig lokalisering av lesjonen, brukes til å spore andre patologier.

Om hvordan å behandle progressiv angina, hjertesykdom, vil vi fortelle videre.

Det er viktig å ikke forveksle fremgang med angina med hjerteinfarkt, som Elena Malysheva vil fortelle:

Behandling av progressiv angina pectoris

Fremskreden angina skal behandles på et sykehus, fordi pasienten i prosessen kan utvikle et hjerteinfarkt eller arytmi, som må gi førstehjelp. Basis for behandling er kombinasjonen av behandling med terapeutisk middel. I sjeldne tilfeller trenger pasienten kirurgi.

terapeutisk

Den terapeutiske måten er å fullstendig revidere utsiktene på livet. Pasienten skal forstå at han bare har 2 alternativer: å holde seg til en sunn livsstil eller dø. Endringer betyr:

 • Røykeslutt.
 • Reduksjon av dose konsumert alkohol.
 • Daglig trening.
 • Trener cardio.
 • Opptak av multivitaminer etter kursen.
 • Matregulering: senking av dyr og mettet fett til 30% av diettens kaloriinnhold, vekt på friske grønnsaker, bønner og frokostblandinger.

medisinering

Som en narkotikabehandling kan en pasient foreskrives:

 • Anti-iskemisk, som reduserer myokardisk oksygenforbruk.
 • ACE-hemmere for å redusere blodtrykket.
 • Diuretika for fjerning av overflødig væske fra kroppen.
 • Kalsiumantagonister, som utvider blodårene, gjenoppretter blodstrømmen.
 • Statiner å redusere utviklingen av aterosklerose.
 • Fibrer, som beskytter aterosklerotiske plakker fra traumatisering.
 • Aspirin, som reduserer risikoen for trombose.

For å stoppe et angrep av progressiv angina pectoris, foreskrives pasienten nitroglyserin eller dets analoger.

drift

Kirurgisk inngrep er kun indikert når pasienten opplever stor skade på hjertemuskelen. I slike tilfeller anbefales det:

 • Koronar angioplastikk, der et metallrør settes inn i den skadede beholderen, som utvider den.
 • Aortokoronær bypass, hvor blodet ledes langs bypasset, omgå det skadede fartøyet.

I svært sjeldne tilfeller er hjerteskade for stor, og pasienten kan trenge hjerte-transplantasjon.

Forebygging av sykdom

Hvis en person er i fare, må han tenke på sin livsstil. Så det er viktig:

 • Avvise dårlige vaner, spesielt tobakkrygge.
 • Unngå stress.
 • Å kontrollere ernæring: å nekte fra fett og salt mat, koffein, å lene seg på grønnsaker og frokostblandinger.
 • Å gjøre cardio øvelser.
 • Vær oppmerksom på moderat natts. belastning.

Også pasienten må overvåke blodtrykk og kolesterol nivå, regelmessig besøke en kardiolog og gjennomgå forebyggende undersøkelser.

På hvordan å spise riktig med ulike former for angina, vil videoen fortelle nedenfor:

komplikasjoner

Uten riktig behandling strømmer progressiv angina raskt inn i et hjerteinfarkt. Mulige komplikasjoner inkluderer også:

Som andre former for angina pectoris, kan fremgang føre til plutselig hjertedød. Hvis i tid for å gjengi honning. hjelp tilstanden kan reverseres, men uten spor for pasienten passerer det ikke.

outlook

Så, hva er prognosen for pasienter som har "IHD progressiv angina" i sykdommens historie? Prognose avhenger av rettidig behandling.

Generelt er prognosen tilfredsstillende, siden mindre enn 40% av tilfellene fører til hjerteinfarkt eller dødelig utgang. Tidsbestemt omsorg for progressiv angina pectoris er nøkkelen til positive resultater.

Sykdommer i hjertet

iserdce

Symptomer, årsaker, diagnose og behandling av progressiv angina

Koronar hjertesykdom (IHD), som regel, manifesteres av brystsmerter, som er forbundet med et brudd på blodstrømmen gjennom kranspulsårene. Tilstanden anses å være praktisk talt uhelbredelig, og pasientens trivsel forverres vanligvis gradvis. På bakgrunn av iskemisk hjertesykdom er progressiv angina truende, da symptomene på sykdommen raskt øker. Hvis du ikke tar tiltak i tide og ikke innlegger pasienten i intensivavdelingen, kan det oppstå myokardinfarkt.

årsaker

Årsakene til IHD er kjent for mange. Ofte er mangelen på myokardnæring forbundet med aterosklerose, noen ganger knytter den spastiske komponenten sammen. Samtidig vokser den aterosklerotiske plakk gradvis og modnes. Dette skjer vanligvis med høyt nivå av kolesterol i blodet, så det er viktig for pasienter med kranskärlssykdom å overholde medisinske anbefalinger for diett og medisinering.

Dannelsen av en aterosklerotisk plakk i IHD har flere påfølgende trinn:

 • I de første stadier av aterosklerose, blir kolesterol deponert i veggene av karene i form av fettstrimler og flekker.
 • Når sykdommen utvikler seg, dannes en fibrøs plakett, som består av skumceller og dekk.
 • Videre i midten av plakk begynner å danne detritus, som er et resultat av ødeleggelsen av skumcellene. Overflaten som rager inn i fartøyets lumen er gradvis fibrøs.
 • Etter ødeleggelsen av dekket kan det indre detritus komme inn i lumen av arteriene. Denne plakk kalles ustabil, og med IHD kan den danne koaguleringer, noe som fører til progressiv angina eller hjerteinfarkt.
 • I det siste trinnet i dannelsen av plakk forkalkning, noe som øker skjørheten av arteriene og ofte føre til komplikasjoner ved kirurgisk behandling av ischemisk hjertesykdom.

Grunner framdrift angina etiologiske faktorer er lik koronarsykdom, men det har vanligvis et ustabilt plakk, overflaten som dannes tromber.

symptomer

Symptomer på IHD med progressiv angina skiller ut en rekke karakteristiske trekk:

 • forekomsten av angrep hos pasienten er hyppigere sammenlignet med sykdommens tidligere historie;
 • Angrepene blir mer forlengede og intense;
 • redusert treningstoleranse;
 • Vegetative symptomer (kald svette, kvalme, kvælning, etc.) er ofte forbundet;
 • smerte kan forandre naturen og distribusjonsområdet;
 • Noen ganger angriper vises ikke bare under trening, men også i ro
 • smerte kan oppstå plutselig, uten en klar forbindelse med belastningen eller følelsesmessige opplevelser.

I tillegg til smerter i progressiv angina, som med andre former for IHD, kan rytmeforstyrrelser forekomme. Disse symptomene på sykdommen er forbundet med elektrisk destabilisering av myokardiet mot bakgrunnen av et stort område av iskemi. Samtidig forverres det generelle trivselet hos pasientene.

Forløpet av progressiv angina i IHD kan fortsette i flere måneder. Sykdommens historie utvikler seg på to måter:

 • overgangspatologi i en stabil form;
 • utvikling av hjerteinfarkt.

I andre tilfelle er forløperne av en dødelig hendelse:

 • en følelse av frykt;
 • svingninger i systemtrykket;
 • takykardi;
 • generell svakhet;
 • Varighet av et angrep på mer enn 20 minutter;
 • utseende av endringer på EKG;
 • utvikling av sykdomsutbrudd i ro.

Med et slikt kurs med ustabil angina er risikoen for hjerteinfarkt ganske høy, slik at pasienten skal bli innlagt på sykehuset i nær fremtid.

Stabilisering av prosessen er mulig mot en bakgrunn av kompleks behandling med bruk av antikoagulantia, disaggregeringsmidler og en rekke andre legemidler. Samtidig blir overflaten av den atherosklerotiske plakken stabilere, og trombotiske masser slutter å bli avsatt på den.

diagnostikk

Med IHD kan progressiv angina diagnostiseres med en forsiktig historie, det vil si etter bekjentskap med sykdommens historie. Som regel registrerer en pasient med CHD en plutselig økning i anginalangrep eller endring i naturen. Noen ganger blir smerten mye mer uttalt enn i begynnelsen av medisinsk historie.

Blant de instrumentelle metodene for diagnose er det mest informative koronarografi, som gjør det mulig å bestemme årsaken til kranskärlssykdom. I denne studien, kan legen observere ikke bare aterosklerotisk plakk, som smalner lumen koronar, men også dannelse av blodpropper på overflaten. Dette er et tegn på ustabilitet og regnes som en direkte indikasjon for kirurgisk behandling ved stenting.
Blant andre diagnostiske teknikker med progressiv angina pectoris er informativ:

 • EKG, som på tidspunktet for et angrep, kan du identifisere en rekke endringer;
 • Ultralydet i hjertet vil bidra til å oppdage områdene av det såkalte sovende myokardiet, som ikke oppfyller sin funksjon, men det er ikke strukturelt forandret;
 • biokjemisk blodprøve;
 • scintigrafi av myokardiet.

Ofte må vi skille mellom progressiv angina og hjerteinfarkt.

Sammen med de instrumentelle metodene for undersøkelse er det nødvendig å vite resultatene av blodbiokjemi. Først og fremst blir det oppmerksom på nivået av kardiospesifikke proteiner (KFK-MB, troponin). Med sin signifikante økning, forårsaker massiv nekrose av hjertemuskelen vanligvis ikke tvil. I tilfelle av en liten økning forblir diagnosen tvilsom, og pasientene behandles som ved hjerteinfarkt.

behandling

Med IHD blir progressiv angina vanligvis behandlet på sykehusinnstilling. Dette skyldes at under ugunstige forhold kan pasienten dø av livstruende arytmi eller hjerteinfarkt. Derfor er det i et lignende sykdomsforløp ønskelig å overvåke overvåkingen til tilstanden forbedres.

Behandling av progressiv angina inkluderer alle legemidler som brukes i IHD. De inkluderer:

 • nitrater;
 • Antiplatemidler;
 • beta-blokkere;
 • veroshpiron;
 • antihypertensiva;
 • statiner.

Noen ganger foreskrevet intravenøs administrering av heparin og nitroglyserin.
Hvis pasientens historie med en pasient med progressiv angina er ledsaget av en alvorlig forandring i koronarbunnen, som avdekkes ved koronar angiografi, er den beste taktikken for behandling stenting eller bypass-kirurgi.

Med en lokal lesjon på 1-2 kar, er det mulig å utføre en minimal invasiv behandling og å utføre stenting. Tidligere utføre nødvendigvis ballongplastikk, som er nødvendig for å utvide lumen i blodkar. Noen ganger oppstår komplikasjoner i operasjonssonen som er forbundet med dannelsen av kalsinater. En lignende plakk blir veldig stiv og kan ikke knuses. I tillegg kan skarpe kanter skade integriteten til vaskemuren, noe som vil føre til blødning.
Derfor, i noen tilfeller, åpen kirurgisk inngrep (aortocoronary shunting) brukes til å behandle progressiv angina. Denne operasjonen ledsages av et stopp av blodsirkulasjonen, derfor er det kontraindisert for pasienter i alvorlig tilstand eller i nærvær av alvorlige tilhørende patologier.

Prognosen for progressiv angina avhenger av aktualiteten i tilbudet av medisinsk behandling og pasientens overholdelse av behandlingen. Men til tross for dette er sykdomsforløpet ganske ugunstig.

Les Mer Om Fartøyene