Hva er prolaps av mitralventilen i 2. grad?

Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad er utviklingen av hjertefeil, når den ikke utgjør en stor fare for menneskelivet. Imidlertid bør man ikke forføre med den tilsynelatende enkle patologien. Hvis du ikke tar de nødvendige tiltak for å eliminere defekten og forebygge sykdom, kan graden av skade øke, og menneskers helse vil bli testet. Med andre ord krever forlengelsen av mitralventilen i 2. grad en seriøs holdning for å unngå unødvendige problemer.

Generell informasjon

Mitralklaffprolaps (MVP) er en patologi forårsaket av medfødt eller ervervet hjertesykdom ved hvilken den unormale utstøting av blod inn i atrium. Dette fenomenet er et resultat av dysfunksjon av muskelventilen som befinner seg mellom atrium og ventrikel i venstre del av hjertet. Ventilfeil er som regel uttrykt i deformasjonen av sine ventiler i form av en avbøyning i atriumets retning. Med en slik defekt med sammentrekning av ventrikkelen, kommer en del av blodmassen tilbake til atriet, og danner en unormal tilbakestrømning, dvs. prolaps.

Graden av utvikling av defekten bestemmes av volumet av denne strømmen og parametrene for deformasjon (hevelse) av ventilflikene. Så, prolapse 2 grader har en fremspringstørrelse i størrelsesorden 6-10 mm. Denne indikatoren vil imidlertid bare bidra til å vurdere risikoen for patologi. Klassifiseringen av regurgitasjon (volum) av den utstrålede strømmen har stor informativ verdi. Det er vanlig å skille mellom følgende varianter av PMC:

 • grad 1: blodstrømmen går ikke utover ventilflappene;
 • grad 2: blodmassen når midten av atriumet;
 • grad 3: omvendt strømmen krysser hele atriumet og når motsatt side av det.

Dermed kan den andre graden av sykdommen karakteriseres som en hjertesviktdannelse av medium alvorlighet, hvor blodmassen krysser bare halvparten av atriumet, og sagbøyningen ikke overstiger 10 mm.

etiologi

Defekt av mitralventilen, forårsaker forlengelse av 2. grad, kan ha en medfødt eller oppkjøpt natur. Årsak til fødselsskader er ikke fullt ut forstått, men det er klart at de er forbundet med unormal strukturdannelse i livmoren, og kan være forårsaket av genetisk predisposisjon og forskjellige patologier av utgangslegemet.

Ervervet defekt utvikler seg i nærvær av en rekke sykdommer:

 • hjerteinfarkt;
 • revmatisk feber;
 • iskemisk sykdom;
 • systemisk lupus erythematosus;
 • hypertyreose;
 • beinpatologi.

En vanlig årsak er traumer i thoraxområdet.

bevis

Mitralforstyrrelser utvikler seg som regel ganske sakte, noe som sikrer en lang sykdom i et nesten asymptomatisk regime.

Symptomer på prolapse 2 grader kan manifestere seg med varierende intensitet avhengig av kroppens generelle tilstand.

Når sykdommen varer lenge, vises følgende symptomer:

 • smerte syndrom i hjertet av hjertet, smerte oftest av kort varighet, støyende karakter (med fysisk anstrengelse);
 • følelse av mangel på luft og vanskeligheter med dyp inspirasjon;
 • generell svakhet og tretthet;
 • kortpustethet;
 • hodepine, forsvinner vanligvis etter en tur i frisk luft;
 • svimmelhet, noe som kan forårsake mild svimmelhet.

Nesten en tredjedel av pasienter med patologi mennesker føler bare økt hjerterytme eller et synkende hjerte, og slike fenomener er paroksysmal i naturen og forekommer etter belastning, drikker kaffe, stress.

Patologi av 2. graden fører sjelden til alvorlige komplikasjoner hvis du observerer minst elementære forebyggende og kurative tiltak. Imidlertid forsømmes de, fører de til valvulær insuffisiens, noe som til slutt kan føre til kardiovaskulære problemer. Spesielt farlig er utviklingen av medfødt misdannelse hos små barn. Denne feilen reduserer utviklingen, noe som kan føre til problemer som hip dysplasi, flatfoot, strabismus, nephroptosis, navlestang og inguinal brokk. Hos barn med prolaps betydelig mer vanlig forkjølelse.

Prinsipper for behandling

I den asymptomatiske løpet av sykdommen, er det ikke gitt en spesiell behandling for forlengelsen av mitralventilen i 2. grad. I slike tilfeller er konstant overvåkning og forebyggende tiltak tilstrekkelig: dagens optimale modus med dosert last og tilstrekkelig hvile, riktig ernæring og eliminering av stressende situasjoner. Det er viktig å behandle smittsomme sykdommer i tide: tonsillitt, bihulebetennelse, karies.

Ved manifestasjon av karakteristiske symptomer, kan doktorens skjønn foreskrives terapeutiske behandlingsmetoder. De mest brukte sedativer på plantebasis: tinkturer av motherwort, valerian, rosmarin, hagtorn, salvie. Med en alvorlig manifestasjon av arytmier kan medisiner foreskrives: beta-blokkere og antikoagulantia. En positiv rolle er spilt av fysioterapi, terapeutisk massasje, treningsbehandling, vannprosedyrer, balneoterapi.

Egenskaper av mitralventilen forløper 2 grader

Hjertets mitralventil, som består av de fremre og bakre ventiler, skiller venstre ventrikel fra venstre atrium. Ved sammentrekning av ventrikkelen er ventilene helt lukkede, og forhindrer omvendt blodstrøm. En av de mest vanlige patologiene i mitralventilen er prolapse, eller sagging av en av ventiler mot venstre atrium. Den fremre er ofte rammet av den bakre, men en feil er mulig begge deler. Som et resultat kommer en del av blodet gjennom det dannede hullet tilbake til venstreatrium. Forløpet av mitralventilen refererer ikke til sykdommer, men til kliniske og anatomiske syndromer.

Det er flere kriterier som skiller ulike typer anomalier. En av dem er graden av bulging. Hvis de stikker ut med 6-9 mm, er dette en prolaps av mitralventilen i 2. grad. Strømmen er vanligvis godartet, uten fremgang. Pasientens tilstand forblir ofte stabil gjennom hele livet.

Vanligvis blir grad 2 prolaps oppdaget når en ultralyd i hjertet utføres. I tillegg til graden av prolaps av ventiler, er det nødvendig å bestemme graden av regurgitasjon (omvendt blodstrøm). Denne indikatoren er viktigere fordi den bestemmer tilstanden til en person. Nivået på blodgjenvinning har en separat klassifisering, da den ikke alltid svarer til nivået av hevelse av ventiler. Det er tre grader av regurgitation:

 1. 1 grad - strålen når klaffene;
 2. 2 grader - blodet når midten av atriumet;
 3. 3 grader - strålen når den andre siden av atriumet.

Nivået på oppstyr kan ikke påvises under elektrokardiografi. Vanligvis blir diagnosen gjort når du lytter til hjertet for systolisk lyd og ekkokardiografi. Som regel oppstår brudd i hjertets arbeid med oppblåsning over andre grad.

årsaker

En forlengelse av klasse 2 er medfødt eller oppkjøpt. Det kan isoleres eller kombineres med andre hjertesykdommer eller bindeveskefeil.

Årsakene til den medfødte anomali er ikke klare. Det er antydet at dette skyldes et svakt bindevev hvorfra ventilapparatet dannes. Dette endrer strukturen til papillære muskler, ytterligere akkorder vises, lengden endres, og vedlegget deres kan være feil. Det er kjent at PMC er arvet.
Som regel, folk som har denne feilen er høye, tynne, med lange lemmer. Medfødt forlengelse av 2. grad er vanligvis ikke ansett som en sykdom, har et gunstig kurs, og i mangel av alvorlige symptomer krever det ikke behandling.

Ervervet mitralventil prolaps kan utvikle seg med slike sykdommer som hjerteinfarkt, akutt revmatisk feber, koronar hjertesykdom, systemisk lupus erythematosus. En annen grunn er brystskader.

Forløpet av mitralventilen blir ofte observert med medfødt skjørhet av bein og hypertyreose.

symptomer

En prolapse med klasse 2 kan ikke ha noen symptomer med liten eller ingen oppblåsthet. Hvis det er en annen grad av opphiss og høyere, er følgende symptomer mulige:

 • Smerter i brystet i hjertet.
 • Manglende evne til å trekke et fullt pust, en følelse av mangel på luft.
 • Hyppig hjertebank veksler med sparsomhet.
 • Generell svakhet.
 • Kortpustethet.
 • Hodepine etter en tur.
 • Svimmelhet, noen ganger besvimelse.

Smerte i brystet er vanligvis kortvarig, vondt, stumt. De er ikke avhengige av fysisk arbeid. Hos noen pasienter med 2 graders opphisselse er hjertesmerter ikke overveiende, men muskler. Kortpustethet, panikkanfall, en skarp stemningsendring er vanligvis forbundet med nervesykdommer. Hodepine ligner migrene. I tilfelle svimmelhet kan presyncope tilstede. Med slike patologier som flatfoot og skoliose kan symptomene forverres.

behandling

I mangel av symptomer og klager, kan det hende at spesiell behandling ikke er nødvendig. Selv om det anbefales å følge følgende regler:

 • Du må observere dagens regime. Det er spesielt viktig å bruke nok tid til å sove.
 • Utvist fysisk aktivitet, aktiv livsstil. Det er nødvendig å unngå sportsarter med skarpe bevegelser: hopping, løping, boksing.
 • Det anbefales å gå til en lege kardiolog for undersøkelse hvert 3. år hvis det ikke er noen symptomer og ingen mitralinsuffisiens.

I nærvær av symptomer på vegetativ-vaskulær dystoni foreskrives forskjellige beroligende midler:

 • tinktur av motherwort;
 • vendelrot;
 • rosmarin;
 • hagtorn;
 • salvie.

I noen tilfeller, for eksempel i utviklingen av arytmi eller mitral insuffisiens, kan medisinering være nødvendig. Det bør bemerkes at medisinering ikke korrigerer ventildefekten, men det kan lindre symptomene. Tilordne betablokkere og antikoagulantia. Preparater eliminerer brystsmerter, normaliserer hjertefrekvens, lindrer hjerterytme, lindrer angstssyndrom.

For klager av nevrologisk karakter, anbefales det å søke hjelp fra en psykoterapeut.

Med forlengelse av mitralventilen kan fysioterapi og balneoterapi vises. God pasientmassasje og vannbehandlinger.

Med prolapse med alvorlig mitralventilinsuffisiens kan kirurgisk inngrep angis. Det består i å erstatte den skadede ventilen med en kunstig eller i gjenoppbyggingen.

Med forlengelsen av mitralventilen i klasse 2 blir hjertet mer sårbart, for eksempel blir det utsatt for infeksjoner. Derfor er utviklingen av infektiv endokarditt ikke utelukket. Det bør være aktuelt å behandle tonsillitt, bihulebetennelse, karies lesjoner av tennene, for å forhindre spredning av infeksjon.

komplikasjoner

Prolapse av den andre graden gir sjelden komplikasjoner. Den vanligste komplikasjonen av denne patologien er mangel på mitralventilen. Ofte skjer det med en betydelig deformasjon av valvulærapparatet og alvorlig oppblåsthet.

Graviditet med prolapse 2 grader

Med denne diagnosen er graviditet mulig uten symptomer. Som regel, i dette tilfellet, graviditet og fødsel finner sted uten noen komplikasjoner. Under hele svangerskapet bør en kvinne observeres hos kardiologen for å unngå bivirkninger på fosteret.

Prolapse 2 grader hos barn

Barn med medfødt hevelse i mitralventilen kan ha følgende patologier:

 • dysplasi av hofteleddene;
 • skoliose;
 • flate føtter;
 • skjeling;
 • nephroptosis;
 • varicocele;
 • hernia navlestreng og inguinal.

Barn med sekundær forlengelse av mitralventilen i den andre graden i høst og vinter blir ofte kaldt om høsten og vinteren, og er stadig syk med tonsillitt. De kan oppleve svakhet og svimmelhet, blir fort sliten, de har kortpustethet, noen ganger er det faints. Barn blir unødvendig sårbare og irritabel, blir raskt vekket, faller i despondency. Denne tilstanden krever inngrep av en kardiolog.

Forløpet av 2. grad og tjeneste i hæren

I de fleste tilfeller er denne anomali ikke en kontraindikasjon for militærtjeneste. Tjenestegraden for service bestemmes ikke av ventilasjonsgraden, men av funksjonen til valvulærapparatet, det vil si mengden blod som den går tilbake til venstreatrium. Hvis en ung person har en gradvis mitralventil prolaps uten blodrefluks eller med en oppblåsning på 1 grad, blir han ikke utgitt fra hæren. Kontraindikasjon er vanligvis prolapse 2 grader med regurgitation over andre grad. En ung person med grad 2 prolaps kan være uegnet til bruk i nærvær av slike forhold som nedsatt ledelse, arytmier og andre.

Mitralventil prolaps 2 grader med oppstyr: symptomer, behandling, nødvendig fysisk aktivitet, mulighet for tjeneste i hæren

Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad er en mellomstor forandring i en av hjertestrukturene, som forhindrer omvendt blodstrøm i den.

Vurder sannsynligheten for å komme inn i hæren med denne diagnosen, samt alvorlighetsgraden av symptomene, behovet for behandling og prognosen vil bidra til å forstå de anatomiske årsakene til oppstart av patologi og faren for komplikasjoner.

Mitralventil prolaps i 1. grad

Stien til oksygenberiget blod passerer gjennom venstre atrium og ventrikel inn i aorta, deretter til organene. Enveis passasje langs denne banen er regulert av ventiler, inkludert mitralventiler. Han holder tilbake utstrømningen av blod ved å lukke ventiler. Denne funksjonen er ikke mulig med avbøyning av ventiler inne i atriumet, dannelsen av prolaps.

Av størrelsen på avbøyningen utmerker seg tre grader av prolaps:

Et hjerteinfarkt med slag forårsaker nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Nesten i alle tilfeller er årsaken til en så forferdelig slutt en-trykk-hopp på grunn av hypertensjon.

Et hjerteinfarkt med slag forårsaker nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Nesten i alle tilfeller er årsaken til en så forferdelig slutt en-trykk-hopp på grunn av hypertensjon. "Stille morder", som hennes kardiologer, tar millioner av liv hvert år.

Hva er 2. grad og hvordan er det forskjellig fra det første?

I det kliniske bildet og hyppigheten av komplikasjoner, varierer prolaps 2 grader lite fra den første. Anatomiske forskjeller manifesteres i bladets avbøyning ytterligere ned til 1-4 mm, noe som skyldes de strukturelle egenskapene til hjertekamrene eller bindevevsdysfunksjonen, som utgjør strukturen for regulering av fiksering og drift av ventiler.

Ventilstammenes natur

Hva er prolaps av mitralventilen i 2. grad, blir det klart, dersom det er litt dypere inn i anatomien.

Ventilene er forbundet med papillære muskler i ventrikulær myokardium med akkorder.

Normalt beskrives ventiloperasjonen ved å følge punktene fra hverandre:

 1. Ventrikken kontrakterer, trykket innvendig øker.
 2. Papillære muskler kontrakt, akkordene tilkoblet dem strammer ventilene;
 3. Ventilen stenger.

Ventilens forlengelse er begrenset til akkordene festet til papillære muskler. Jo nærmere disse strukturene er til atriumet, desto færre begrensninger. Derfor avhenger dybden av avbøyningen direkte på ventrikkelvolumet. Dens forandring endres på forskjellige steder i kroppen. Dette innebærer noen diagnostiske teknikker som avslører sykdomsprogresjonen, mens du hører på hjertet til en liggende person som sitter og står.

Akkorder er direkte forbundet med ventiler, så når de blir brutt, tap av elastisitet og styrke, er det også en avbøyning. Naturen til akkorder og vinger er henholdsvis bindevev, teorien om prolapsdannelse av mitralventilen er bygget rundt forstyrrelsen av bindevevstrukturen.

 • Teorien om valvulær deformasjon er den ledende i moderne medisin. Det snakker om den genetiske naturen til bindevevets patologi. Studier på dette området er fortsatt i gang, men i 2015 er mutasjoner av genet som er ansvarlig for syntesen av proteinet av filamin A, som er forbundet med årsakene til prolaps, allerede identifisert;
 • mangel på magnesium, kollagenfiber, regenererende vev. Den støtter også muskeltonen.

Mitral ventil prolapse

Alvorlighetsgrad av regurgitation

Alvorlighetsgraden av hjertesvikt korrelerer med den kvalitative vurderingen av graden av regurgitasjon:

 • 1 - spredt til fiberringen;
 • 2 - til midten av auricleen;
 • 3 - mer enn halvparten;
 • 4 - mot motsatt veggen.

Ved små grader av opphisselse er symptomene milde eller fraværende, i stor grad - fremgang. Dette faktum skyldes det faktum at på grunn av en delvis utstrømning av blod tilbake til atriumet, med den etterfølgende sammentrekning av ventrikkelen tar mer blod enn det er i stand til. Det er en økning i volumet av ventrikkelen, på grunn av hvilket symptomene på patologi ikke manifesteres.

Når kompensasjonskapasiteten til ventrikkelen utløper, og den mister sin evne til å takle belastningen, reduseres volumet av blod pumpet. Symptomene begynner å vises. Prolapse 2 grader med regurgitation på 2 grader og over er allerede en tilstrekkelig anledning til å konsultere en lege.

symptomer

Auskultatorisk symptom avsløres når man lytter til et stetoskop av hjertet, er fenomenet med en gjennomsnittlig systolisk klikk og sen systolisk støy. Her er variasjoner mulig selv for samme pasient, på grunn av kroppens forskjellige posisjon under lytting.

Hvis auscultatory mønster ikke avslørte noen unormaliteter, oppstår det klager som indikerer muligheten for prolaps:

 • kortpustethet;
 • smerte i hjertet;
 • pusteproblemer, hoste;
 • svakhet og tretthet;
 • besvimelse i tunge rom;
 • hjerteslag, følelse av hjertestans;
 • forstyrrelse av hjertets rytme.

Hos 20-60% av pasientene er objektive symptomer fraværende. Diagnosen er vanskelig på grunn av feil i kriteriene. Utseendet til ekkokardiografi forenklet detektering av prolaps selv uten kliniske og auskultative symptomer, som er forbundet med en stor andel av denne patologienes befolkning (3,8%). Basert på nåværende kriterier, er denne prosentandelen stor, men ikke så mye.

Fare for komplikasjoner og død i patologi

De fleste som har blitt diagnostisert med prolaps er friske mennesker. Selv med alvorlig oppblåsthet, kan det ikke være komplikasjoner på grunn av ekkokardiografi, men med mekanisk eller smittsom ventilskade kan oppblåsthet utvikles i en slik grad at kirurgi ikke kan unngås uten kirurgi.

Dødeligheten er 1,9 per 10000 pasienter per år - uten signifikant mitral insuffisiens. Hun er assosiert med et tromboembolisk slag.

Er fysiske aktiviteter tillatt?

Pasienter som ble diagnostisert med grad 2 mitralventil prolaps med grad 1 regurgitasjon, uten signifikant symptomatologi, er til og med nødvendig. Begrensning av stor fysisk anstrengelse anbefales for ventrikulær deformitet, arytmi, generelt alvorlige symptomer. Kardioversjon bør ikke kanselleres, selv om de blir gitt hardt.

Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene dreper en pasient med hjerteinfarkt eller hjerneslag! Hvordan takle press og redde livet ditt - et intervju med lederen av Kardiologisk institutt for Røde Kors i Russland.

Kompatibilitet med tjeneste i hæren

Personer som er diagnostisert med prolaps av mitralventilen i 2d-graden, oppstår spørsmålet - blir de med i denne hæren med denne patologien, fordi stressene på hjertet fremkaller utviklingen av komplikasjoner. Også stresset som beskrevne er utsatt for å påvirke hjerteets arbeid negativt.

På grunnlag av deres alvorlighetsgrad, om mitralventilen i klasse 2 blir tatt inn i hæren med en prolapse, som i denne patologien, er det kliniske bildet heterogent og variert. Hvis det ikke er noen symptomer eller de ikke er forårsaket av lette belastninger, kalles draftee, men med restriksjoner.

Med en forlengelse av grad 2, skjer dette ikke: selv med liten hjertesvikt frigjør lovens lov folk fra militærtjeneste i fredstid, da fysisk forverring forverrer symptomene. Med en gjennomsnittlig og høyere grad av alvorlighetsgrad av hjertesvikt, nærmer seg drafteen kategorien ufikenhet til militærtjenesten og frigjøres fra lover.

Ta i hæren, når graden av prolaps 2 og mindre, og oppstyret ikke kommer til midten av auricleen.

behandling

Behandlinger som tar sikte på å redusere symptomer, som en farmakologisk intervensjon ikke forårsaker tilbakestrømning sykdom, og kirurgiske metoden omfatter implantering av protesen og plast lameller, er ikke brukt når det ikke er noen fare for alvorlige komplikasjoner.

Hvis mitralklaffprolaps med oppstøt grad 2, transiente iskemiske anfall, atrieflimmer til personer under 65 år foreskrevet aspirin, som var eldre og til overlevende slag på bakgrunn av mitralinsuffisiens er vist antikoagulasjon. Metabolisk terapi består i å ta magnesiumpreparater og inngår også i behandlingen av prolaps av mitralventilen i 2. grad.

Nyttig video

For mer informasjon om mitral ventil prolapse, se denne videoen:

Alt om mitralventil prolapse 2 grader

Forløpet av mitralventilen i 2. grad er preget av fremspring av ventilen med 6-9 mm mot venstre atrium. Sankningen av ventiler oppdages ved ultralydundersøkelse. Patologi er ikke en sykdom, den kan tilskrives syndrom av klinisk anatomisk natur.

Ikke bare graden av prolaps av ventiler er viktig. Det er nødvendig å ta hensyn til en mer parameter, som er representert ved opphissning - graden av blodets omvendte strømning. Det er tre stadier av dette fenomenet. Under utviklingen av 1. grad kan blodstrålen nå ventilene. Overgangen til 2. trinn er representert ved penetrasjon av blod til midten av atriumet. Under dannelsen av tredje grad kommer blodet til den andre siden. Hjertet begynner å fungere dårlig når du utvikler 2 og 3 grader. Diagnosen er laget med ekkokardiografisk diagnose og påvisning av systoliske lyder under orgelens hørsel.

Hvordan manifesterer patologien seg?

Symptomer på prolapse manifesterer seg ofte ikke, dersom tilstanden er preget av mangel eller mindre oppblåsthet. Hvis graden av det nevnte fenomenet når en verdi på 2 eller høyere, oppstår følgende manifestasjoner:

 1. Besvimelse.
 2. Svimmelhet.
 3. Generell svakhet.
 4. Smertefulle opplevelser i brystet.
 5. Kortpustethet.
 6. Pasienten mangler oksygen.
 7. Alternering av hyppige og sjeldne hjerteslag.
 8. Hodepine.
 9. Det er umulig å ta full pust.

Smertefulle opplevelser er kjedelige og vondt, men de er kortvarige. Utseendet av smerte er ikke avhengig av fysisk aktivitet. Hos pasienter med opphiss i 2. grad er smerte overveiende i muskeltype, og ikke i hjertet. Utviklingen av nervøse patologier fører til panikkanfall, dyspnø og en rask stemningsendring. Svimmelhet kan føre til bevisstløshet.

Patologiutdanning

Forløpet av mitralventilen i 2. grad er oppkjøpt og medfødt. Patologi kan eksistere isolert fra andre hjertesykdommer eller kombineres med dem. Årsakene til utseendet på en anomali av en medfødt karakter er ennå ikke blitt fastslått. Eksperter antyder at dette skyldes svakheten i bindevevet som danner ventilapparatet. Det er en deformasjon av papillær muskelstruktur, noe som fører til endring i lengden, utseendet på flere akkorder og feil vedlegg. I tillegg kan patologi bli arvet.

Betingelsen gjelder ikke for sykdommer, den har en gunstig utvikling og viser ingen tegn. Behandling i denne situasjonen er ikke nødvendig.

En annen situasjon med den ervervede form. Det kan utvikles med akutt revmatisk feber, hjerteinfarkt, systemisk lupus erythematosus og med iskemisk hjertesykdom. Årsakene til prolapse inkluderer brystkreft. Ofte observeres patologien i hypertyreoidisme og medfødt type sprø bein.

Deaktiveringstaktikk

Hvis pasienten ikke har noen manifestasjoner og klager, er ikke patologien nødvendig å bli behandlet. Pasienten må alltid besøke en lege og utføre en diagnose, etterpå vil legen bestemme behovet for behandling. Likevel må pasienten følge visse anbefalinger om den daglige rutinen.

Dagens regim må overholdes fullt ut. Nok tid skal gis for hvile og søvn. En aktiv livsstil er god, men alle belastninger må normaliseres. I tillegg bør du unngå aktiviteter og trening der det er skarpe bevegelser. Lignende bekymringer boksing, hopping, løping og andre aktiviteter. En viktig behandlingsbetingelse: Å besøke en lege for forebyggende undersøkelse. I mangel av tegn er det nødvendig å besøke en spesialist minst 3 ganger i året.

Hvis pasienten har andre patologier mot bakgrunnen av mitralventilens prolaps, er riktig behandling foreskrevet. Tilstedeværelse av manifestasjoner av vegetovaskulær dystoni krever opptak av beroligende midler. De kan bare foreskrives av en lege. Følgende medisiner brukes:

 1. Sage.
 2. Tinktur av hagtorn.
 3. Vendelrot.
 4. Motherwort.
 5. Ledum.

Med mitral insuffisiens eller arytmi, bør medisiner brukes. En slik taktikk vil ikke bidra til å kvitte seg med tilstanden helt, jo mer korrigerer feilene i ventilens struktur. Imidlertid bidrar medisinering til å lindre pasientens tilstand. I dette tilfellet brukes antikoagulantia og beta-blokkere. Disse stoffgruppene eliminerer angstssyndrom, normaliserer hjertefrekvensen og lindrer pasienten av smertefulle opplevelser. Hvis det er manifestasjoner av en nevrologisk type, er hjelp fra en psykoterapeut obligatorisk.

I nærvær av prolapse, er balneoterapi og fysioterapi prosedyrer foreskrevet. Gunstig effekt er gitt av vannprosedyrer og riktig valgt masseteknikk. Tilstedeværelsen av patologi med mitralventilinsuffisiens krever kirurgisk inngrep. Under operasjonen erstattes den skadede ventilen, en kunstig type er installert på plass. I tillegg er det mulig å utføre rekonstruksjonen av det skadede stedet.

For å unngå utviklingen av den patologiske prosessen, må du kvitte seg med karske lesjoner av tenner, bihulebetennelse, tonsillitt og andre sykdommer.

Derfor, med mitral ventil prolapse, er spesialist tilsyn nødvendig. Forverring av trivsel er et tungt argument for en lege. Det er nødvendig å ta skritt i tide for behandling. Å ta medisiner alene anbefales ikke, da dette vil føre til en mer farlig tilstand.

Mitralventilen forlenger 2 grader

Det uforståelige ordet prolapse betyr faktisk fremspring eller bulging, som leger sier, et organ eller en del av det på grunn av vevsforstyrrelser som har oppstått. Vi vurderer en mitralventil og et spesifikt problem med ventiler. Så når ventilene setter seg inn i hulrommet til venstre atrium (denne situasjonen ligner dørring av dørene på de sagte løkkene), kalles en slik situasjon prolaps av mitralventilen (PMC).

fakta

Her er noen fakta om mitral ventil prolapse

 • Forlengelsen av mitralventilen er mest vanlig som en hjertesviktavvik.
 • De fleste pasienter som har mitralventil prolaps, har ingen symptomer og trenger ikke behandling.
 • PMC er ofte forbundet med tretthet og / eller hjertebanken.
 • PMC kan ofte oppdages av en lege når han undersøker hjertet. PMC kan bekreftes av et ekkokardiogram.
 • Pasienter med mitralventil prolaps må vanligvis ta antibiotika før noen medisinsk prosedyre, der bakterier kan komme inn i blodet. Dette inkluderer alle tannarbeid og mindre kirurgi.

Hva er mitral ventil prolapse?

Ventiler av mitralventilen dannet som fallskjerm, som er festet til indre veggen til venstre ventrikkel ved hjelp av en serie strenger kalt "akkorder". Når ventriklene trekker sammen, er mitralventilluken tett lukket og forhindrer omvendt strømning av blod fra venstre ventrikel inn i venstre atrium. Når ventriklene slapper av, åpnes ventilene for å tillate blod, fylt med oksygen fra lungene, for å fylle venstre ventrikel.

Hos pasienter med mitralventil-prolaps begynner mitralapparatet (ventiler og akkordventiler) å fungere i en prosess som kalles myxomatøs degenerasjon. I denne typen degenerasjon er strukturelle former for kollagenproteinet feil og forårsaker fortykkelse, ekspansjon og redundans av vingene og akkordene. Blodet flyter vanligvis gjennom mitralventilen fra venstre øvre atrium til venstre nedre hjertekammer i hjertet.

Når ventriklene trekker sammen, trykker den skadede ventilen tilbake i det venstre atrium, noe som til og med tillater lekkasje av blod gjennom åpningen av mitralventilen tilbake i venstre atrium. Med alvorlig mitral oppstyr kan hjertesvikt og unormale hjerterytmer utvikles. Regurgitation er bevegelsen av en væske eller gass i motsatt retning til normal retning. Det er verdt å merke seg at de fleste pasienter ikke engang innser at de utviklet mitralventil prolaps. Men noen mennesker kan oppleve en rekke symptomer, diskutert nedenfor.

Mitral ventil prolapse, eller PMC syndrom, har en sterk arvelig tilbøyelighet, selv om den eksakte årsaken er ukjent. Å ha PMC-familiemedlemmer er vanligvis høye, tynne, med lange armer og fingre og rett bak. Ifølge statistikk utvikler PMC oftest hos kvinner fra 20 til 40 år, men det skjer også hos menn.

Hva er tegn og symptomer på mitral ventil prolapse?

Tretthet er den vanligste klagen, selv om årsaken til tretthet ikke er veldig tydelig. Pasienter med mitralventil prolaps kan ha ubalanse i sitt autonome nervesystem som regulerer puls og puste. Slike ubalanser kan forårsake utilstrekkelig oksygenavgivelse i blodet til arbeidsmusklene under trening, og derved forårsake tretthet. Kanskje dette er årsaken til tretthet.

Palpitasjon er en følelse av raske eller uregelmessige hjerterytmer. I de fleste pasienter med mitral ventil prolaps er hjerteslag ufarlig. I svært sjeldne tilfeller kan potensielt alvorlige hjertearytmier være hjertet i hjerterytmen og kreve ytterligere evaluering og behandling.

Akutt smerte i brystet, som rapportert hos noen pasienter med mitralventil prolaps, kan være langvarig. I motsetning til angina, oppstår brystsmerter med mitralventilapaps sjelden under eller etter trening, og kan ikke reagere på nitroglyserin.

Angst, panikkanfall og depresjon kan være forbundet med mitralventil prolaps. Som utmattelse antas disse symptomene å være forbundet med ubalanse i det autonome nervesystemet.

Hodepine og migrene viste noen ganger en forbindelse med mitral ventil prolaps. De er sannsynligvis forbundet med uregelmessig kontroll over nervesystemet av spenning i blodkarene i hjernen.

Forløpet av mitralventilen kan noen ganger påbegynte et slag hos unge pasienter. Hos slike pasienter vil tendensen til blodkoagulasjon sannsynligvis øke på grunn av unormalt viskøse koagulasjonselementer kalt blodplater.

Ofte alvorlighetsgraden av symptomer hos pasienter med fremfall er proporsjonal med graden av anatomiske unormalt. Mange pasienter med alvorlige symptomer er svak prolaps, og en liten minoritet med alvorlig prolaps og dysfunksjon av ventilen ikke har symptomer.

Mitral ventil prolapse

Denne typen anomali forekommer oftest benignly uten progresjon. Pasienten har oftere en så stabil tilstand gjennom hele sitt liv.

Vanligvis blir prolaps av mitralventilen i 2. grad detektert under ultralydet i hjertet. I tillegg til graden av fremspring av ventilflapper, er det vanlig å bestemme omfanget av omvendt strøm av blod (oppblåsning). Og det er reguleringen som påvirker den menneskelige tilstanden. Her er det verdt å merke seg at graden av fremspring og grad av regulering oftest ikke faller sammen. Det er vanlig å tildele tre grader for regurgitation:

 • 1 grad - en strøm av blod når ventilene;
 • 2 grader - blodstrømmen når midten av atriumet;
 • 3 grader - strålen når den andre siden av atriumet.

Disse nivåene av regurgitering kan ikke bestemmes ved elektrokardiografi. Vanligvis er diagnosen etablert i prosessen med å lytte til hjertet for å oppdage støy, så vel som ved ekkokardiografi. Ifølge statistikken begynner hjertet å føle seg problemer i nærvær av den andre og tredje grad av regurgitasjon.

Mitralventilen forløper med oppblåsning på 2 grader

Hjertets mitralventil, som består av de fremre og bakre ventiler, skiller venstre ventrikel fra venstre atrium. Ved sammentrekning av ventrikkelen er ventilene helt lukkede, og forhindrer omvendt blodstrøm. En av de mest vanlige patologiene i mitralventilen er prolapse, eller sagging av en av ventiler mot venstre atrium. Den fremre er ofte rammet av den bakre, men en feil er mulig begge deler. Som et resultat kommer en del av blodet gjennom det dannede hullet tilbake til venstreatrium. Forløpet av mitralventilen refererer ikke til sykdommer, men til kliniske og anatomiske syndromer.

Det er flere kriterier som skiller ulike typer anomalier. En av dem er graden av bulging. Hvis de stikker ut med 6-9 mm, er dette en prolaps av mitralventilen i 2. grad. Strømmen er vanligvis godartet, uten fremgang. Pasientens tilstand forblir ofte stabil gjennom hele livet.

Vanligvis blir grad 2 prolaps oppdaget når en ultralyd i hjertet utføres. I tillegg til graden av prolaps av ventiler, er det nødvendig å bestemme graden av regurgitasjon (omvendt blodstrøm). Denne indikatoren er viktigere fordi den bestemmer tilstanden til en person. Nivået på blodgjenvinning har en separat klassifisering, da den ikke alltid svarer til nivået av hevelse av ventiler. Det er tre grader av regurgitation:

1 grad - strålen når ventilene, 2 grader - blodet når midten av atriumet, 3 grader - strålen når den andre siden av atriet.

Nivået på oppstyr kan ikke påvises under elektrokardiografi. Vanligvis blir diagnosen gjort når du lytter til hjertet for systolisk lyd og ekkokardiografi. Som regel oppstår brudd i hjertets arbeid med oppblåsning over andre grad.

årsaker

En forlengelse av klasse 2 er medfødt eller oppkjøpt. Det kan isoleres eller kombineres med andre hjertesykdommer eller bindeveskefeil.

Årsakene til den medfødte anomali er ikke klare. Det er antydet at dette skyldes et svakt bindevev hvorfra ventilapparatet dannes. Dette endrer strukturen til papillære muskler, ytterligere akkorder vises, lengden endres, og vedlegget deres kan være feil. Det er kjent at PMC er arvet.
Som regel, folk som har denne feilen er høye, tynne, med lange lemmer. Medfødt forlengelse av 2. grad er vanligvis ikke ansett som en sykdom, har et gunstig kurs, og i mangel av alvorlige symptomer krever det ikke behandling.

Ervervet mitralventil prolaps kan utvikle seg med slike sykdommer som hjerteinfarkt, akutt revmatisk feber, koronar hjertesykdom, systemisk lupus erythematosus. En annen grunn er brystskader.

Forløpet av mitralventilen blir ofte observert med medfødt skjørhet av bein og hypertyreose.

symptomer

Mitralventilen forlenger 2 grader

En prolapse med klasse 2 kan ikke ha noen symptomer med liten eller ingen oppblåsthet. Hvis det er en annen grad av opphiss og høyere, er følgende symptomer mulige:

Brystsmerter i serdtsa.Nevozmozhnost foreta en full pust, føler en mangel på livstegn vozduha.Chastoe veksler med redkim.Obschaya slabost.Odyshka.Golovnye smerter etter å ha passert progulki.Golovokruzheniya, noen ganger besvimer.

Smerte i brystet er vanligvis kortvarig, vondt, stumt. De er ikke avhengige av fysisk arbeid. Hos noen pasienter med 2 graders opphisselse er hjertesmerter ikke overveiende, men muskler. Kortpustethet, panikkanfall, en skarp stemningsendring er vanligvis forbundet med nervesykdommer. Hodepine ligner migrene. I tilfelle svimmelhet kan presyncope tilstede. Med slike patologier som flatfoot og skoliose kan symptomene forverres.

behandling

I mangel av symptomer og klager, kan det hende at spesiell behandling ikke er nødvendig. Selv om det anbefales å følge følgende regler:

Du må observere dagens regime. Det er spesielt viktig å ta tilstrekkelig tid til å sove. Dosen er vist, den aktive livsstilen. Unngå idretter med brå bevegelser: hopping, løping, boks.Rekomenduetsya delta kardiolog for undersøkelse hvert 3. år dersom det ikke er noen symptomer og ingen mitralinsuffisiens.

I nærvær av symptomer på vegetativ-vaskulær dystoni foreskrives forskjellige beroligende midler:

I noen tilfeller, for eksempel i utviklingen av arytmi eller mitral insuffisiens, kan medisinering være nødvendig. Det bør bemerkes at medisinering ikke korrigerer ventildefekten, men det kan lindre symptomene. Tilordne betablokkere og antikoagulantia. Preparater eliminerer brystsmerter, normaliserer hjertefrekvens, lindrer hjerterytme, lindrer angstssyndrom.

For klager av nevrologisk karakter, anbefales det å søke hjelp fra en psykoterapeut.

Med forlengelse av mitralventilen kan fysioterapi og balneoterapi vises. God pasientmassasje og vannbehandlinger.

Med prolapse med alvorlig mitralventilinsuffisiens kan kirurgisk inngrep angis. Det består i å erstatte den skadede ventilen med en kunstig eller i gjenoppbyggingen.

Med forlengelsen av mitralventilen i klasse 2 blir hjertet mer sårbart, for eksempel blir det utsatt for infeksjoner. Derfor er utviklingen av infektiv endokarditt ikke utelukket. Det bør være aktuelt å behandle tonsillitt, bihulebetennelse, karies lesjoner av tennene, for å forhindre spredning av infeksjon.

komplikasjoner

Prolapse av den andre graden gir sjelden komplikasjoner. Den vanligste komplikasjonen av denne patologien er mangel på mitralventilen. Ofte skjer det med en betydelig deformasjon av valvulærapparatet og alvorlig oppblåsthet.

Graviditet med prolapse 2 grader

Med denne diagnosen er graviditet mulig uten symptomer. Som regel, i dette tilfellet, graviditet og fødsel finner sted uten noen komplikasjoner. Under hele svangerskapet bør en kvinne observeres hos kardiologen for å unngå bivirkninger på fosteret.

Prolapse 2 grader hos barn

Barn med medfødt hevelse i mitralventilen kan ha følgende patologier:

Hofteleddsdysplasien, skoliose, flat fot; strabisme; nephroptosis; varicocele, brokk, navlestrengen og lyske.

Barn med sekundær forlengelse av mitralventilen i den andre graden i høst og vinter blir ofte kaldt om høsten og vinteren, og er stadig syk med tonsillitt. De kan oppleve svakhet og svimmelhet, blir fort sliten, de har kortpustethet, noen ganger er det faints. Barn blir unødvendig sårbare og irritabel, blir raskt vekket, faller i despondency. Denne tilstanden krever inngrep av en kardiolog.

Forløpet av 2. grad og tjeneste i hæren

I de fleste tilfeller er denne anomali ikke en kontraindikasjon for militærtjeneste. Tjenestegraden for service bestemmes ikke av ventilasjonsgraden, men av funksjonen til valvulærapparatet, det vil si mengden blod som den går tilbake til venstreatrium. Hvis en ung person har en gradvis mitralventil prolaps uten blodrefluks eller med en oppblåsning på 1 grad, blir han ikke utgitt fra hæren. Kontraindikasjon er vanligvis prolapse 2 grader med regurgitation over andre grad. En ung person med grad 2 prolaps kan være uegnet til bruk i nærvær av slike forhold som nedsatt ledelse, arytmier og andre.

En av de vanligste patologiene i arbeidet i hjertemuskelen er prolaps av mitralventilen. Denne anomali kan utvikle seg fra fødselen eller vises gjennom livet. Svært ofte avslører prolapse seg ikke, og en person kan ikke mistenke en sykdom.

Mitralventilen forbinder venstre atrium og ventrikel, og etter sammentrekning av hjertet forhindrer tilbakelevering av blod tilbake (oppblåsthet).

Prolapse er sagging av sine ventiler eller deres fremspring, som forstyrrer hjertets normale funksjon. Det er tre grader skade på ventilen. Men sykdommen er komplisert av størrelsen på opphissingen. Jo mer blod vender tilbake til atriumet, jo verre er pasientens tilstand.

All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling! Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren! Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist! Helse til deg og dine kjære!

I begynnelsen er sykdommen oftest asymptomatisk. Spesielt med en liten mengde blod som vender tilbake.

Signifikante tegn oppstår når mitralventil prolaps av klasse 2 utvikles med opphissing. På denne tiden er patologi lett å oppdage, pasienten opplever en karakteristisk ulempe, og spesiell behandling er nødvendig.

årsaker

Sykdommen kan være medfødt eller oppkjøpt. Hvis valvulærapparatet er svakt fra fødselen, betraktes prolaps ikke som en sykdom, og ofte trenger pasienten ikke behandling. I dette tilfellet snakk om det klinisk-anatomiske syndromet.

Prolapse av mitral (venstre atrial) ventil i 2. grad: behandling, stadier og symptomer

Mitralventilen er ventilen som skiller det venstre ventrikulære kammeret fra atriene. Ventilen suger med 6 mm - forlengelsen av mitralventilen (venstre) i 2. grad, dette skaper forhold for reversering av blod: fra mage til atrium. Det er en primærventil prolaps (idiopatisk), uten spesifikk etiologi og sekundær (oppkjøpt). Den første er knyttet til individuelle egenskaper av strukturen, den andre - oppstår som følge av komplikasjoner av kjente hjertesykdommer og systemiske sykdommer.

Den idiopatiske varianten betraktes som en utviklingsavvik og forblir stabil hele livet. Forløpet av den atriale ventrikulære ventilen (PMC) i 2d-graden gir ikke merkbar ubehag for pasienten og detekteres med ultralyddiagnose av hjertet i en planlagt undersøkelse for andre sykdommer.

Mitralventilen forløper med oppblåsning på 2 grader

Grad av deformasjon av mitralventilene bestemmes av volumet av blod som vender tilbake til atriumet. Forløpet av mitralventilen med regurgitasjon av 2. grad bestemmes av ultralyd. Blodkastningsnivået tilsvarer følgende parametere:

Første. blod når ventilen

2st. Atriumet er fylt med 50%

3st. - nivået når 70% av fyllingen av venstre atrium;

4st. - 100% atrial kammer fylling.

Forløpet av mitralventilen i 2. grad kan bestemmes ved auskultasjon, når reversblodstrømmen (regurgitasjon) skaper en spesifikk støy. Det kan bestemmes fra sykehuset i ventriklene. Tilstedeværelsen av systoliske lyder snakker om proliferasjon av atrioventrikulær ventil over klasse 2.

Mitralventil prolapse 2 grader: behandling

Hvis tilstanden ikke forårsaker bekymring for pasienten, er det ikke nødvendig med medisinsk behandling. Hvis pasienten klager over tretthet, svimmelhet, vil følgende anbefalinger være tilstrekkelig:

 • Overholdelse av regimet av arbeid og hvile;
 • Å leve et aktivt liv - aerob utendørs aktiviteter vil ha nytte, og tung sport bør unngås (løfte vekter, kjører for lange avstander);
 • Søvn må være minst åtte timer.

Panikkanfall og vegetative lidelser kan stoppes med beroligende urte medisiner:

 • Tinktur av motherwort;
 • Valerian tabletter;
 • Utdrag av Ledum og hagtorn;
 • Tinktur av pioen, salvie.

Hvis disse midlene er ineffektive, vil legemidler av farmasøytisk produksjon (Persen, New Passit) komme til redning.

Algoritme for medisinsk behandling PMC:

 • Psychoemotional stabilisering ved hjelp av auto-trening, samt beroligende midler;
 • Bruk av forsterkende midler (eleutherococcus, ginseng, pantocrine).
 • Anvendelse av fysioterapi (massasje, aromaterapi);
 • Styrking av bindevevets struktur (økt kollagensyntese ved orotisk syre);
 • Påføring av magnesium (har en avslappende og antiarytmisk effekt);
 • Bruk av amiodaron og beta-blokkere med det formål å arrestere uregelmessigheter i hjerteområdet.
 • I alvorlige tilfeller er kirurgisk behandling indisert.

I alvorlige tilfeller, med arytmier, alvorlige panikkanfall, støttes behandling av beta-blokkere, som fjerner effekten av stimulering av sympatisk innervering (hjertebank, dyspnø) og beroliger.

Behandling av mitralventil prolaps 2 ss. gir til sanatoriumbehandling, foreskrive generelle helseforbedrende balne / fysioterapi prosedyrer. Med en signifikant (70%) oppblåsthet, er kirurgi som erstatter mitralventilspillet angitt.

For å forhindre smittsomme lesjoner i myokardiet, bør man ty til å temperere kroppen og rense infeksjonsfokuset (karies, bihulebetennelse, tonsillitt).

Mitralventil prolapse 2 grader: er det mulig å bli med i hæren?

Fysisk aktivitet øker ikke gapet i brosjyrene. Men en tung belastning kan forverre opphissingen og føre til utvikling av hjertesvikt. Skoleprogrammet for fysisk utvikling er ikke begrenset, men før mobilisering spør alle foreldre spørsmålet: er det mulig å bli med i hæren med mitralventil-prolaps på 2 ss. Begrensninger bestemmes individuelt etter en grundig undersøkelse. Tilstedeværelse av PMC 1 og 2 st. hindrer ikke passering av militærtjeneste.

Forlengelse av venstre atrioventrikulær ventil: årsaker

Ventilens anomali utvikler seg i mennesker asthenicheskogo kroppsbygning, og skyldes den inneboende egenskapen til strukturen:

 • Løs struktur av bindevev;
 • Forlengelse av ventil akkorder;
 • Svakhet av papillære muskler.

Valve prolapse er en arvelig patologi og er ofte kombinert med høy vekst, lange lemmer og et smalt bryst. Anomali anses ikke som en patologi og krever ingen spesiell behandling.

Prolapse av mitral (venstre atrial) ventil: ervervet

Ventilens patologi utvikles når vevene i ventiler eller akkorder er skadet, i tillegg til krenkelse av kalsiumabsorpsjon og benfraghet. Skade oppstår som følge av følgende patologier:

 • Hjerteinfarkt;
 • Skader på revmatisk ventil;

Bindevevssykdommer (lupus erythematosus, sklerodermi);

Valve prolapse følger med hypertyreose, som er forbundet med et brudd på mineralmetabolisme.

Prolapse av mitralventiler i 2. grad: symptomer

Symptomer på patologien kan ikke vises, men med en alvorlig grad av PMC-tilstander, oppstår følgende symptomer:

 • Svimmelhet når det er mangel på oksygen;
 • Besvimelse med overoppheting;
 • tretthet,
 • Følelse av mangel på luft.

Forløpet av atrioventrikulære ventiler følger ofte med autonom dysfunksjon av nervesystemet, symptomene som sammenfallende med manifestasjon av oppblåsthet av blod gjennom mitralåpningen.

Symptomer karakteriseres av utholdenhet, de er ikke forbundet med endring i kroppsposisjon og ledsages av migreneangrep. Spesielt symptomatisk blir observert med brystfeil og lidelser i muskel-skjelettsystemet.

Mitralventil prolaps 2st: diagnose

Diagnostiske ordningen består av undersøkelse, forsiktig samling av anamnese (det er nødvendig å finne frem til forekomsten av prolapsventiler i slekten) og instrumentelle studier:

 • Når du lytter nær hjertepunktet, er støy på slutten av systolen bestemt;
 • Ekkokardiografi (todimensjonal) - forskyvning av ventiler 3 mm over mitralringen, samt akkordseparasjon, økning i hullets størrelse og tilstedeværelse av oppblåsing.
 • Høy systolisk støy;
 • Forskjevelsen av brosjyrene er ikke mer enn 3 mm;
 • Elektrokardiogrammet viser data som angir belastningen på venstre atrium, ekstrasystol.

Mitral ventil prolapse: komplikasjoner

Signifikant opphisselse fører til mangel på mitralåpningen, noe som medfører økning i regurgitasjonsvolumer. Med kompensert flyt er det bare nødvendig å observere kardiologen og observere riktig modus.

Graviditet er ikke kontraindisert. En kvinne bærer et sunt barn uten komplikasjoner. Ved medfødte patologier er prolaps hos barn kombinert med patologi av skjelettutvikling. Kanskje hyppig forkjølelse, asteni, svakhet og besvimelse.

Les Mer Om Fartøyene