Utilstrekkelig aortaklaff - medfødt eller ervervet hjertesykdom

Hjerteventiler gir blodstrøm i en retning. Deres funksjonelle funksjon gjør sitt uerstattelige bidrag til den generelle mekanismen for blodsirkulasjon.

Forebygging av smittsomme sykdommer og helbredelse av avføring vil bidra til å unngå de oppkjøpte problemene i ventilens drift. Kunnskap om årsakene til patologi vil legge til forståelsen av hvordan man skal verne om hjertet.

Egenskaper av sykdommen

I venstre ventrikel blir blodet transportert fra overkammeret - atriumet og strømmen er rettet mot aorta. Det er et stort fartøy der blod, beriket med nødvendige stoffer og oksygen, begynner å reise inn i organer og vev for å gi sine celler mat og mulighet for å puste (få oksygen).

Blod beveger seg i en retning. Mekanikken til driften av systemet sikrer tilstedeværelse av ventiler. Aortalventilen er utformet for å passere under sammentrekning av ventrikkelen i en del av blodet i aorta og forhindre retur.

Forstyrrelser i ventilens struktur eller dens forandringer forbundet med sykdommer forårsaker en funksjonsfeil i hjertet under avspenning av ventrikkelen. Denne perioden er programmert for passering av blod fra atriumet inn i hulrommet i ventrikkelen. Hvis ventilen i aorta er utilstrekkelig i avslapningsperioden, kommer blodet fra aorta også tilbake i ventrikkelen.

Overtredelse uttrykker seg i forskjellige grader. Avhenger av området for å ikke lukke ventiler eller forstørre ventrikkelen. Mangelfullhet av aortaklappen er sjelden medfødt. I de fleste tilfeller er det ervervet som følge av sykdommer.

Barn som er født med en patologi av ventilen utvikler seg normalt. Noen ganger har de en blek hudfarge. Det kan også være pulsasjon av arteriene og venene. Behandling av mangel på ventilen, funnet i tidlig alder, er den samme som for voksne, avhenger av graden av kompleksitet.

Skjema for aorta-mangel (skjema)

grader

Dybden av problemet avhenger av hvor lenge strålen som vender tilbake til ventrikkelen.

 • 1-I. Fremmende blodstrømmen fra baksiden av aorta når du slapper av ventrikkelen fra ventilflappene med en halv centimeter eller mindre, skyldes en liten forstyrrelse i ventilen.
 • 2-I. Hvis omvendt kurs i blodstrømmen som stammer fra aorta i ventrikkelen, knyttet til en ventilsvikt, har flyttet fra overflaten av en avstand på en halv til en centimeter, så er en slik lidelse ansett som gjennomsnittlig kompleksitet.
 • 3-I. I tilfelle av oppblåsning fra ventilens overflate til en avstand større enn ett centimeter, anses problemet å være en utpreget grad av kompleksitet.

Flere detaljer om funksjonene til aortainsuffisiens i en tilgjengelig form vil bli beskrevet av følgende video:

årsaker til

Vanligvis har aortaventilinsuffisiens følgende grunner:

 • Problemet skyldes for det meste uregelmessigheter i ventilens struktur. Det kan være en medfødt misdannelse. Ventilen må ha tre skodder. Det er medfødte patologier når ventilen er toskall eller har et annet tall.
 • Patologiske endringer i ventilens struktur kan forårsake smittsomme sykdommer. De er i stand til å gjøre deformeringen av ventilene, deres fortykkelse eller for å danne hull i ventilen. Alle disse faktorene skaper forhold for dårligere drift av ventilen. Disse sykdommene inkluderer:
  • infeksiv endokarditt,
  • revmatisme,
  • syfilis hvis ikke behandlet;
  • lupus erythematosus,
  • inflammatorisk leddgikt.
 • Ventilen kan forringe funksjonen på grunn av aldersrelatert slitasje på delene.
 • Årsaken til den utilstrekkelige driften av ventilen, som er forbundet med løs lukking av ventiler, kan være genetiske sykdommer som forårsaker forstyrrelser i bindevev. Et eksempel er Marfan syndromet.
 • Negative faktorer kan føre til utvidelse av aorta ved munnen. En slik forstyrrelse fremmer opprettelsen av regurgitasjon fra aorta, selv om ventilen er uten patologi.
 • Den samme effekten med en normal ventil forårsaker en omstendighet hvis veggene i ventrikkelen strekkes. Dette kan skje på grunn av høyt blodtrykk.

Om tegn og symptomer på aortaventilinsuffisiens vil vi fortelle deg videre.

symptomer

Sykdommen kan i lang tid ikke signalere brudd. Dette skyldes det faktum at venstre halvdel av hjertet beregnes fra naturen til en større belastning.

Over tid kan det være tegn:

 • Merkbar forskjell mellom systolisk trykk (høye verdier) og diastolisk trykk (lave tall).
 • Ved fysisk anstrengelse og i ro: svimmelhet, tap av styrke, mulighet for tap av bevissthet, spesielt når du endrer kroppens stilling.
 • På hjertet av hjertet, smertefulle følelser av angina eller annen karakter.
 • Rystingen av hodet, som reflekterer rytmen i hjertet, er et symptom på Musset.
 • Bestemmet med aortaventilinsuffisiens og høy hjertefrekvens, har den et sprangkarakter.
 • Pulsering av arteriene, som er synlig visuelt. Dette påvirker karoten arterier, store årer: subklavian, temporal. Fornemmelse av pulsering i hodet og nakkeområdet forårsaker ubehag.
 • Pulsasjonen av ganen er et symptom på Mueller.
 • Pasienten klager over at han føler at hjertet hans slår, spesielt når han ligger ned.
 • Dyspné kan ikke være forbundet med stress, i løpet av tiden kan det være tegn på kvelning.
 • Pulsering av elevene - manifesterer seg i sammenblanding og utvidelse av dem (et symptom på Landolphi).
 • Følelse av pulsasjon over projeksjon av leveren.

Mangelfullhet av aortaklaffen er gjenstand for diagnose, som vi vil diskutere nedenfor.

diagnostikk

Første undersøkelse av en spesialist for å ta forutsetninger og sende til eksamen gir:

 • lytter til pasientklager,
 • få informasjon om sykdommer av slektninger for å forstå muligheten for å ha en genetisk predisposisjon,
 • utføre visuell inspeksjon,
 • lytter til puls, hjertets rytmer.

For å klargjøre diagnosen og fylle den med detaljerte detaljer, bestemmer spesialisten metodene for instrumental undersøkelse:

 • Fonokardiografi - viser på rytmene og støyen i området under undersøkelse, inkludert de som legen ikke kan oppdage mens du lytter til pasienten med et stetoskop.
 • Elektrokardiografi - vil indikere om det er tegn på økning i venstre ventrikel, hypertrofi.
 • Doppler-studien er i stand til å gi en konklusjon om forekomsten av oppblåsthet fra aortaklappen.
 • Røntgenmetode - utfyller studien av pasientens tilstand med data om hvorvidt det er forandringer i form av hjertet og hva slags plan de er.
 • Ekkokardiografi - metoden gir detaljert informasjon om endringene innen det studerte området. Gir informasjon om mulig flutten av mitralventilen (dens ventiler) på grunn av en rettet stråle som har oppstått av oppblåsthet assosiert med abnormaliteter i aortaklappen.

Og nå, la oss snakke om muligheter for å behandle aortaklafffeil 1, 2, 3 grader.

Om hvilken aortal insuffisiens er, kan du dømme ved følgende videodata-diagnostikk:

Aortisk ventil prolaps

PMK - PROLAPPS MITRAL VALVE

Klassifisering av mitral ventil prolapse

KARDIOLOGI - forebygging og behandling av hjertesykdommer -

Forløpet av mitralventilen er en svært vanlig patologi. I de aller fleste tilfeller går det gunstig og har ingen effekt på liv og arbeidskapasitet. Forløpet av mitralventilen (prolaps av mitralventilen, PMC)) er faktisk ikke en sykdom. Dette er det såkalte kliniske anatomiske syndromet.

Mitralventilen består av to store ventiler, som viser flatblader av bindevev. Sterke tråder (akkorder) de fester til papillærmuskulaturen, som på deres side er festet til bunnen av hjerteets venstre ventrikel. Under diastol-avspenningsfasen setter mitralventilflikene seg ned, slik at blodet fra venstre atrium beveger seg fritt til venstre ventrikel. I fase av systole under blodtrykk med en sammentrekning av venstre ventrikel, stiger ventiler og lukker inngangen til venstre atrium. Forløpet av mitralventilen er hevelsen av en eller begge ventiler i hulrommet til venstreatrium. I tillegg til dette kan inngangen til venstre ventrikel være helt lukket eller en åpning kan dukke opp gjennom hvilken en liten mengde blod kan bevege seg tilbake fra venstre ventrikel til venstre atrium. Dette fenomenet kalles mitral regurgitasjon. Avhengig av volumet av tilbakevendende blod, er oppblåsthet ikke uvanlig fra 1 til 4 grader.

Mange klassifikasjoner av mitral ventil prolapse (PMC) er blitt foreslått. For det meste er PMCer delt inn i to grupper:

PMC som syndrom assosiert med forstyrrelse av de nervøse og endokrine systemene.

Til den anatomiske PMC er den primære PMP, oftest sett. Det er en født patologi, der utviklingen av bindevev er arvet. Slike pasienter i de fleste tilfeller av astenkonstitusjon, har abnormiteter i muskel-skjelettsystemet (ryggradsskoliose, flate føtter, kvalapost, slanking av ledbånd).

Klager hos pasienter med mitralventil prolaps - brystsmerter, smerte i hjertet, kortpustethet, svakhet, hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt. Smerter i hjertet av hjertet er mye oftere dumme, vondt, fra tid til annen syninger. De varer ikke lenge og er i de fleste tilfeller ikke knyttet til fysisk aktivitet. Nitroglyserin øker ikke, men tvert imot kan forverre tilstanden.

I en stor del av pasientene er disse smertene ikke relatert til hjertet. Dette kan være muskelsmerter, bestråling fra mage-tarmkanalen eller ryggraden. Kortpustethet og svakhet i dem i de fleste tilfeller manifestasjon av et brudd på nervesystemet. Palpitasjoner og uregelmessigheter i hjertet kan være både subjektive følelser og en manifestasjon av hjerterytmeforstyrrelser forbundet med PMP. Fra tid til annen, med høy grad av mitral regurgitasjon, kan paroksysmal takykardi oppstå, på et tidspunkt når hjertefrekvensen når 150-200 slag per minutt.

Svært ofte blir prolapsen av mitralventilen ledsaget av lidelser i nervesystemet. Disse er migrene hodepine (angrep av alvorlig hodepine i høyre eller venstre halvdel av hodet), besvimelse eller svimmelhet, humørsvingninger, vegetative kriser, panikkanfall, psyko-emosjonelle lidelser. Fra tid til annen på den forlengede ventilen, utløses blodplater og andre blodceller, blir trombier eller myxomatøse (gelélignende) vekster dannet. Deres små fragmenter vil kunne bryte seg fra blodstrømmen inn i hjernen og føre til små hjerteinfarkt (hjerneslag) i hjernen.

Diagnose av mitralventil prolaps er basert på auskultasjon (lytting) av hjertet, på en tid da systolisk murmur oppdages. Transformasjoner på elektrokardiogrammet tillater ikke diagnose av PMC.

Ekkokardiografisk studie bidrar til diagnosen prolaps av mitralventilen. Ved hjelp av ekkokardiografi er det mulig å finne ut mengden av omvendt blodstrøm (grad av regurgitasjon), tilstedeværelsen av myxomatøse vekst, mengden fremspring av ventilklapper i millimeter:

Den økte risikoen for kardiovaskulære komplikasjoner er for pasienter med PMC> 3 mm med myxomatøs degenerering av ventilflapper.

Kurset i PMC er i de fleste tilfeller lang, godartet, gunstig. Brudd på funksjonen til mitralventilapparatet utvikler seg sakte, noen mennesker forblir stabile hele sitt liv, noen med alder PMC kan redusere eller falle gjennom bakken.

Behandling av mitralventil prolaps

Vanligvis mitralklaffprolaps - en sjanse finne under eksamen for andre klager, og i de fleste tilfeller er det ikke nødvendig behandling. Hvis pasienten klager nevrologiske brukt terapi, vann terapi, massasje, akupunktur. Hvis episoder av tap av bevissthet til stede, rytmeforstyrrelser, er det indikasjoner på plutselig død av koronar hjertesykdom i en nær slektning utpekt kardioselektive beta-blokkere (atenolol, metoprolol, sotalol) eller ikke-selektiv (propranolol) lang ved 5 til 12 måneder, legemidler som inneholder magnesium. I nærvær av nevrotiske forstyrrelser brukt beroligende midler og sedativer.

+7 495 545 17 44- hvor og med hvem som skal betjene hjertet

2008-2017 Kardiologi - behandling av hjertesykdommer -
Når du bruker nettstedsmaterialene, kreves en direkte kobling.

Mitralventil prolaps: tegn, grader, manifestasjoner, terapi, kontraindikasjoner

Til en av anomaliene ved hjerteutvikling er prolapsen av mitralventilen (PMC). Det er preget av det faktum at dens Ventilene blir tvunget inn i det venstre atriumhulrum på det tidspunktet hvor venstre ventrikel er kontraherende (Systolisk). Denne patologien har et annet navn - Barlow syndrom, etter doktorens navn, som var den første som bestemmer årsaken til den sentrale systoliske apikale støyen som følger med PMC.

Betydningen av denne hjertesvikt har ennå ikke blitt studert nok. Men de fleste medisinske armaturer tror det for menneskelig liv utgjør det ikke en spesiell trussel. Vanligvis har denne patologien ikke uttalt kliniske manifestasjoner. Det krever ikke medisinsk behandling. Behovet for behandling oppstår når, som et resultat av PMP, utvikles hjerteaktivitet (for eksempel arytmi), som er ledsaget av visse kliniske manifestasjoner. Derfor er kardiologens oppgave å overbevise pasienten om ikke å få panikk og lære ham de grunnleggende øvelsene til muskelavslapping og automatisk trening. Dette vil hjelpe ham med å håndtere den fremvoksende tilstanden angst og nervøse lidelser, roe hjertets spenning.

Hva er mitral ventil prolapse?

For å forstå dette, er det nødvendig å forestille seg hvordan hjertet fungerer. Beriket oksygen fra lungene kommer inn i det venstre atriumhulen, som fungerer som en slags lagring (reservoar) for den. Derfra går hun inn i venstre ventrikel. Hensikten er å tvinge ut alt innkommende blod ved aortaens munn for å distribuere til organer i sirkelen i hovedsirkulasjonen (en stor sirkel). Strømmen av blod rushes igjen til hjertet, men allerede i høyre atrium, og deretter inn i hulrommet i høyre ventrikel. Samtidig forbrukes oksygen, og blodet er mettet med karbondioksid. Bukspyttkjertelen (høyre ventrikel) kaster den inn i den lille sirkulasjonen av sirkulasjonen (lungearterien), der en ny anrikning med oksygen finner sted.

Med normal hjerteaktivitet frigjøres atrielle systoler helt fra blodet ved begynnelsen, og mitralventilen lukker atrium inngangen, det motsatte av utstrømningen av blod forekommer ikke. Prolapse tillater ikke at de tette, strakte ventilene lukkes helt. Derfor, ved aortaens munn, under hjerteutgang, faller ikke hele blodet. En del av den vender tilbake til hulrommet til venstreatrium.

Prosessen med retrograd blodstrøm ble kalt regurgitasjon. Prolapse, ledsaget av en avbøyning mindre enn 3 mm, utvikler seg uten oppblåsing.

Klassifisering av PMC

På hvor sterk oppblåsning (fyllingsgrad av venstre ventrikel med gjenværende blod) utmerker seg:

1 grad

Minste avbøyning av begge ventiler er 3 mm, maksimum - 6 mm. Returblodstrømmen er ubetydelig. Det fører ikke til patologiske endringer i sirkulasjonen. Og forårsaker ikke forbundet med disse ubehagelige symptomene. Det antas at pasientens tilstand med PMC 1 grad er innenfor normale grenser. Denne patologien er oppdaget ved en tilfeldighet. Narkotikabehandling er ikke nødvendig. Men pasienten anbefales å besøke kardiologen med jevne mellomrom. Sport og kroppsopplæring er ikke kontraindisert. Godt styrker hjertemusklene som kjører, går, svømmer, skilter og skøyter. Kunstskøyter og aerobic er nyttige. Opptaket til sysselsetting av denne typen sport på profesjonelt nivå er gitt ut av den behandlende lege-kardiologen. Men det er begrensninger. Strengt forbudt:

 1. Vektløfting i forbindelse med dynamisk eller statisk løfting av vekter;
 2. Klasser på makt simulatorer.

2 grader

Maksimal avbøyning av brosjyrene er 9 mm. Det er ledsaget av kliniske manifestasjoner. Det krever symptomatisk medisinering. Sport og fysisk utdanning er tillatt, men bare etter samråd med en kardiolog som velger den optimale belastningen.

3 grader

Den tredje graden av prolaps blir diagnostisert ved å bøye ventilene mer enn 9 mm. I dette tilfellet, alvorlige endringer i hjertets struktur. Kaviteten på venstre atrium utvides, ventrikulære vegger tykkere, unormale endringer i arbeidet i sirkulasjonssystemet blir observert. De fører til følgende komplikasjoner:

Ved 3. grad er kirurgisk inngrep påkrevd: suturventilflapper eller proteser MK. Anbefalte spesielle gymnastikk øvelser, som velges av legen av terapeutisk fysisk trening.

Ved begynnelsen av prolaps er delt inn tidlig og sent. I en rekke europeiske land, inkludert Russland, er klassifiseringen av sykdommen tilstede:

 1. hoved~~POS=TRUNC (idiopatisk eller isolert) prolaps av arvelig, medfødt og oppkjøpt genesis, som kan ledsages av myxomatøs degenerasjon av varierende alvorlighetsgrad;
 2. sekundær, innsendt udifferensiert bindevevsforandringer, og som følge av arvelige sykdommer (Ehlers-Danlos sykdom, Marfans sykdom) eller andre hjertesykdommer (revmatisme, komplikasjon, perikarditt, hypertrofisk kardiomyopati, atrial septal defekt).

Symptomer på MVP

Første og andre grader av PMC er oftest asymptomatiske og sykdommen oppdages ved et uhell, når en person gjennomgår en obligatorisk medisinsk undersøkelse. Ved tredje graden er følgende symptomer på mitral ventil prolaps notert:

 • Det er svakhet, ubehag, langvarig lavfrekvent feber (37-37,5 ° C);
 • Det er en økning i svette;
 • Om morgenen og om natten har hodet vondt;
 • Det er en følelse av at det ikke er noe å puste og en person prøver instinktivt å absorbere så mye luft som mulig, og tar et dypt pust;
 • Nye smerter i hjertet, fjernes ikke av hjerteglykosider;
 • En stabil arytmi utvikler seg;

Ved auskultasjon høres tydelig lyd i hjertet (midtsystoliske klikk som skyldes en stor spenning av akkordene, som før det var sterkt avslappet). De kalles også syndromet til flapping ventilen.

Når du utfører ultralyd i hjertet med doppler, er det mulig å oppdage omvendt blodstrøm (regurgitasjon). PMC har ikke karakteristiske EKG-tegn.

Video: PMC på ultralyd

1 grad, en gutt på 13 år, vegetasjon i enden av ventilene.

etiologi

Det antas at i dannelsen av PMC spiller en avgjørende rolle av to grunner:

 1. Medfødte (primære) patologier overført ved å arve den unormale strukturen av fibrene som danner grunnlaget for ventilflappene. I dette tilfellet øker akkordene som forbinder dem med myokardiet gradvis. Ventilene blir myke og lett strukket, noe som bidrar til deres avbøyning. Kurset og prognosen for medfødt MVP er gunstige. Det forårsaker sjelden komplikasjoner. Det var ingen tilfeller av utvikling av hjertesvikt. Derfor er det ikke ansett som en sykdom, men bare tilskrives anatomiske egenskaper.
 2. Ervervet (sekundær) prolaps av hjertet. Det er forårsaket av en rekke grunner, basert på den inflammatorisk degenerative prosessen med bindevev. Slike prosesser inkluderer reumatisme, ledsaget av skade på ventiler i mitralventilen, med utvikling av betennelse og deformitet i dem.

Behandling av PMC

Behandling av prolaps av mitralventilen avhenger av graden av oppblåsthet, årsakene til patologien forårsaker og komplikasjonene som oppstår,I de fleste tilfeller gjør pasienter uten behandling. Slike pasienter må forklare essensen av sykdommen, roe seg og om nødvendig foreskrive sedativer.

Ikke mindre viktig er normaliseringen av regimet av arbeid og hvile, tilstrekkelig søvn, fravær av stress og nervesjokk. Til tross for at tung fysisk aktivitet er kontraindisert til dem, anbefales det å holde moderate gymnastikkøvelser, å gå, tvert imot.

Fra medisinske preparater utpeker pasienter PMK:

 • Med takykardi (rask hjerterytme), kan betablokkere brukes (Propranolol, Atenolol, etc.);
 • Hvis PMC er ledsaget av kliniske tegn på autonom dystoni bruk magnesium-holdige preparater (Magne-B6) adaptageny (Eleutherococcus, Ginseng et al.);
 • Det er nødvendig å ta vitaminer fra gruppe B, PP (Neurobeks Neo);
 • PMC klasse 3 og 4 kan kreve kirurgisk behandling (suturing ventilene eller protesen til ventilen).

PMK hos gravide kvinner

PMC utvikles oftere i den kvinnelige halvdelen av befolkningen. Dette er - en av de mest vanlige hjertesykdom, påvist ved obligatorisk testing av gravide kvinner (ekkokardiografi, ultralyd av hjertet), som mange kvinner, som har en PLA grad 12, kan ikke være klar over sine eksisterende anomalier. Forløpet av mitralventilen under graviditet kan reduseres, noe som er forbundet med økt hjerteutgang og redusert perifer vaskulær motstand. Under graviditet i de fleste tilfeller prolaps oppstår gunstig, men gravide kvinner mer sannsynlig å ha hjertearytmier (paroksysmal takykardi, ventrikulære premature slag). PMK under svangerskapet blir ofte ledsaget av gestose, som er fulle av hypoksi av fosteret med en forsinkelse i veksten. Noen ganger slutter graviditeten med for tidlig fødsel, eller svakheten i arbeidskraft er mulig. I dette tilfellet er det angitt en keisersnitt.

Medisinsk behandling av PMC hos gravide kvinner utføres kun i unntakstilfeller med moderat eller alvorlig grad av flyt med høy sannsynlighet for arytmi og hemodynamiske lidelser. Det er ledsaget av fire store syndromer.

Vegetativ-vaskulær dysfunksjon:

 1. Smerte i brystet i hjertet;
 2. Hyperventilering, symptomet som sentrum er uttrykt i akutt mangel på luft;
 3. Krenkelse av hjerterytmen;
 4. Følelse av kulderystelser eller økt svette på grunn av redusert termoregulering;
 5. Fordøyelsessykdommer (mage-tarmkanalen).

Syndrom av vaskulære lidelser:

 1. Hyppig hodepine; hevelse;
 2. Senking av temperatur i lemmer (ishender og føtter);
 3. Gåsehud.

hemoragisk:

 1. Utseendet til blåmerker med det minste trykket,
 2. Hyppig nese- eller gingivalblødning.

Psykopatologisk syndrom:

 1. Følelse av angst og frykt,
 2. Hyppige humørsvingninger.

I dette tilfellet er en gravid kvinne i fare. Det bør observeres, behandles og fødes i spesialiserte perinatale sentre.

En fremtidig mor med diagnose av første-graders PMC kan føde naturlig under normale forhold. Det må imidlertid overholde følgende anbefalinger:

 • Det bør unngå langvarig eksponering for varme eller kulde, i tunge rom med høy luftfuktighet, der det er kilder til ioniserende stråling.
 • Det er kontraindisert å sitte for lenge. Dette fører til stagnasjon av blod i det små bekkenet.
 • Hvile (lese bøker, lytte til musikk eller se på TV) er bedre enn å ligge.

Kvinnen som avslørte mitralklaffprolaps med oppgulp, bør hele perioden av svangerskapet bli sett av en kardiolog for å utvikle komplikasjoner ble oppdaget i tide og rettidig tiltak for å eliminere dem.

Komplikasjoner av prolaps MK

De fleste komplikasjoner av mitral ventil prolapse utvikles med alderen. En ugunstig prognose for utviklingen av mange av dem er gitt hovedsakelig til eldre. De alvorligste komplikasjonene som truer pasientens liv, inkluderer følgende:

 1. Forskjellige typer arytmi forårsaket av en dysfunksjon av vegetative-vaskulære system, økt aktivitet av kardiomyocytter, strakte seg over papillemusklene, brudd antrioventrikulyarnoy impulsledning.
 2. Mangel på MK forårsaket av retrograd (i motsatt retning) blodstrøm.
 3. Infeksiv endokarditt. Denne komplikasjonen er farlig fordi det kan føre til at gapet akkorder som forbinder med MK ventrikkel vegger eller løsgjøring av ventilen, så vel som forskjellige typer av emboli (mikrobiell, trombose, emboli ventil fragment).
 4. Komplikasjoner av nevrologisk karakter assosiert med emboli av cerebrale kar (hjerneinfarkt).

Prolapse i barndommen

I barndommen er MK prolaps mer vanlig enn hos voksne. Dette fremgår av statistiske data basert på resultatene av pågående forskning. Det er bemerket at PMC i ungdomsår er dobbelt så sannsynlig å bli diagnostisert hos jenter. Klager av barn er av samme type. I utgangspunktet er dette en akutt mangel på luft, tyngde i hjertet og brystsmerter.

Den vanligste er prolapse av den fremre ventilen i 1. grad. Det ble oppdaget i 86% av undersøkte barn. Sykdom i 2. grad finnes bare i 11,5%. PMK III og IV med gradoppfylling er svært sjeldne, med ikke mer enn 1 barn ut av 100.

Symptomer på PMS manifesteres hos barn på forskjellige måter. Noen føler nesten ikke unormalt arbeid i hjertet. I andre manifesterer seg det ganske sterkt.

 • Så smerte i brystet oppleves av nesten 30% av ungdomsbarnene, som har identifisert PSMC (prolaps av mitralventilflapper). Det forårsaker ulike grunner, blant hvilke de vanligste er følgende:
  1. for tett adskilte akkorder;
  2. emosjonelt stress eller fysisk overstyring som fører til takykardi;
  3. oksygen sult.
 • Ved så mange barn oppstår hjertebanken.
 • Ofte tenåringer som bruker mye tid på datamaskinen, foretrekker mental aktivitet til fysisk stress, er utsatt for rask tretthet. De har ofte kortpustethet i kroppsopplæring eller når man gjør fysisk arbeid.
 • Hos barn diagnostisert med PMC, vises i mange tilfeller symptomer på en nevropsykologisk natur. De er utsatt for hyppige humørsvingninger, aggressivitet, nervøse sammenbrudd. Med følelsesmessig stress kan de ha kortsiktige faints.

Kardiologen bruker ulike diagnostiske tester under undersøkelsen av pasienten, hvorved det mest nøyaktige bildet av PMC blir avslørt. Diagnosen er etablert dersom det er støy under auskultasjon: holosystolisk, isolert sent systolisk eller i kombinasjon med klikk, isolerte klikk (klikk).

Da er sykdommen diagnostisert ved ekkokardiografi. Det gjør det mulig å bestemme funksjonelle avvik i myokardiet, strukturen av MK-foliene og deres prolaps. De definerende tegnene til PIC for ekkokardiografi er som følger:

 1. Ventilene forstørres med 5 mm eller mer.
 2. Venstre ventrikel og atrium er forstørret.
 3. Med reduksjon av ventrikulære folder MK bøy på atrial kammeret.
 4. Mitralringen er forstørret.
 5. Akkorder er langstrakte.

Tilleggsfunksjoner inkluderer:

På en røntgen ses det som:

 • Bildet av lungene er ikke endret;
 • Utbulingen av lungearterien er moderat;
 • Myokardet ser ut som et "hengende" hjerte med mindre størrelse.

EKG viser i de fleste tilfeller ingen endringer i hjerteaktivitet knyttet til PMK.

Forlengelsen av hjerteventilen i barndommen utvikler seg ofte mot bakgrunnen av mangel på magnesiumioner. Magnesiummangel forstyrrer produksjonen av kollagen av fibroblaster. Sammen med en reduksjon i magnesium i blod og vev, er det en økning i beta-endorfin i dem og et brudd på elektrolyttbalansen. Det ble notert at barn diagnostisert med PMC er undervektige (utilstrekkelig til vekst). Mange av dem er diagnostisert med myopati, flate føtter, skoliose, dårlig utvikling av muskelvev og dårlig appetitt.

For å behandle PMC med høy grad av oppblåsthet hos barn og ungdom anbefales det å ta hensyn til aldersgruppe, kjønn og arvelighet. Basert på i hvilken grad kliniske manifestasjoner av sykdommen uttrykkes, velges metoden for behandling, medisiner foreskrives.

Men hovedvekten er å endre barns levekår. Det er nødvendig å justere sin mentale belastning. Det må nødvendigvis skifte med fysisk. Barn bør besøke rommet med fysioterapiøvelser, hvor en kvalifisert spesialist vil velge det optimale sett med øvelser, idet man tar hensyn til de individuelle egenskapene ved sykdomsforløpet. Svømming anbefales.

Ved metabolske endringer i hjerte muskel kan barnet utnevnes fysioterapeutiske prosedyrer:

 1. Galvanisering av refleks-segmentet, med intramuskulær administrering av tiotriazolin minst to timer før prosedyren.
 2. Elektroforese med kalsium under vagotoniske lidelser.
 3. Elektroforese med bromid i sympatikotoniske dysfunksjoner.
 4. Arsonvalisasjon.

Følgende medisiner brukes:

 • Cinnarizine - for å øke blodmikrocirkulasjonen. Behandlingsforløpet er fra 2 til 3 uker.
 • Kardiometabolitter (ATP, Riboxin).
 • Beta-andrhenoblokatora - med PMK, ledsaget av sinus takykardi. Dosering er strengt individuell.
 • Antiarytmiske legemidler med vedvarende arytmi, medfølgende PMC i 3. grad.
 • Vitamin-mineralske komplekser.

Fytoterapi medisiner er også brukt: avkok av horsetail (det inneholder silisium), ginseng ekstrakt og andre midler med beroligende (beroligende) effekt.

Alle barn med IPC bør være på dispensarrekord med kardiolog og regelmessig (minst to ganger i året) gjennomgå en undersøkelse rettet mot rettidig oppdagelse av alle hemodynamiske endringer. Avhengig av graden av PMC, er muligheten for trening bestemt. Med forlengelsen av 2. grad trenger noen barn en overføring til en sportsgruppe med redusert belastning.

Anbefalinger for sport

Med prolapse er det en rekke begrensninger for å utøve på profesjonelt nivå med deltakelse i ansvarlige konkurranser. Du kan bli kjent med dem i et spesialdokument utviklet av All-Russian Society of Cardiology. Det kalles "Anbefalinger for opptak av idrettsutøvere med brudd på SS-systemet til trenings- og konkurranseprosessen." Hovedkontraindikasjonen for intensiv trening av idrettsutøvere og deres deltagelse i konkurranser er prolapse, komplisert:

 • Arrhythmia, registrert Holter-overvåking (daglig EKG);
 • Tilbaketrekk av ventrikulær og supraventrikulær takykardi;
 • Oppstanden er høyere enn 2. grad, registrert på ekkokardiografi;
 • En stor reduksjon i blodutløsningen - opptil 50% og lavere (det vises på ekkokardiografi).

Til alle personer med prolaps av mitral og tricuspid ventiler, er følgende sport kontraindisert:

 1. I det er det nødvendig å utføre rykkete bevegelser - skyve kjernen, kaste en plate eller spyd, ulike typer slåss, hoppe osv.
 2. Heavy-atletikk, assosiert med løftevekter (vekt, etc.).

Video: Treningstreningens mening om PMK

Forløp i opptaksalder

Mange unge menn i vernepliktig alder med en diagnose av prolaps av mitral eller trikuspidalklaffen reiser spørsmålet: "Ta hvis fra en slik diagnose i hæren?" Svaret på dette spørsmålet er tvetydig.

Med PMK 1 st og 2 nd uten oppblåsing (eller med regurgitation 0-I-II grad), som ikke forårsaker krenkelse av kardial aktivitet, anses rekrutteringen egnet til tjeneste i hæren. Siden prolaps av denne arten refererer til de anatomiske egenskapene til hjertets struktur.

Basert på kravene i "Sykdomsplanen" (artikkel 42) anses beskjeden uegnet til militærtjeneste i følgende tilfeller:

 1. Han har skal diagnostiseres: "Primær forlengelse av MK 3. grad. Hjertesvikt i I-II funksjonell klasse ».
 2. Bekreftelse av diagnosen ved ekkokardiografi, Holter-overvåking. De bør registrere følgende indikatorer:
  1. Forkortelsen av myokardfibre under blodsirkulasjonen reduseres;
  2. Flammene av oppkast forekommer over aorta- og mitralventiler;
  3. atriene og ventriklene forstørres, både under systol og diastol;
  4. Utløsningen av blod under sammentrekning av ventrikkelen er betydelig redusert.
 3. Indeksen for toleranse for fysisk belastning på resultatene av veloergometri bør være lav.

Men her er det en nyanse. Tilstanden kalt "hjertesvikt" er klassifisert av 4 funksjonsklasser. Av disse kan bare tre gi unntak fra militærtjeneste.

 • Jeg f.k. - Draftee anses egnet for bruk i RA, men med få restriksjoner. I dette tilfellet kan avgjørelsen til militærutkastet bli påvirket av symptomene som følger med sykdommen, noe som medfører intoleranse mot fysisk anstrengelse.
 • Ved II f.k. Rekrutteringen er tildelt en "B" -kategori. Dette betyr at han er egnet til å tjene i hæren bare i krigstid eller i nødstilfeller.
 • Og bare III og IV f.k. gi en full og ubetinget avskrivning fra militærtjenesten.

Mitral prolaps, tricuspid, aorta og menneskers helse

Hjerteventiler er ventiler som regulerer bevegelsen av blod gjennom hjertekamrene, som hjertet har fire. To ventiler er anordnet mellom ventriklene og blodkar (aorta og lungearterien) og de andre to er på banen for blodstrømmen fra atria til ventriklene venstre - mitral høyre - trikuspidal. Mitralventilen består av fremre og bakre ventiler. Patologi kan utvikle seg på noen av dem. Noen ganger skjer det umiddelbart på begge sider. Svakheten i bindevevet tillater ikke å holde dem i lukket tilstand. Under blodtrykket begynner de å bøye seg inn i det venstre atriumkammeret. Samtidig begynner en del av blodstrømmen å bevege seg i motsatt retning. Retrograd (omvendt) strøm kan forekomme med patologi på enda ett blad.

Utviklingen av PMC kan følge forlengelsen av tricuspidventilen (tricuspid), plassert mellom høyre ventrikel og atrium. Han beskytter det rette atriumet fra retur av venøst ​​blod inn i cellen. Etiologi, patogenese, diagnose og behandling av PTC er lik prolaps MK. Patologien, der fortapningen av to ventiler umiddelbart oppstår, betraktes som en kombinert hjertesykdom.

Prolapse MK av liten og moderat grad avsløres ganske ofte og i helt friske mennesker. Det er ikke helseskadelig hvis det oppdages opphiss av 0-I-II grad samtidig. Primær forlengelse av 1 og 2 grader uten oppstyr refererer til små anomalier av hjerteutviklingen (MARS). Når det er oppdaget, er det ikke nødvendig å panikk, fordi i motsetning til andre patologier av PMC-progresjon og opphisselse ikke forekommer.

Årsaken til bekymring er oppkjøpt eller medfødt PMK med opphisselse av III og IV grad. Det refererer til alvorlige hjertefeil som krever kirurgisk behandling, som når den utvikler seg på grunn av en økning i volumet av gjenværende blod, strekkes LP-kammeret, tykkelsen av ventrikulærveggen øker. Dette fører til betydelig overbelastning i hjertet, noe som forårsaker hjertesvikt og en rekke andre komplikasjoner.

Til sjeldne hjertepatologier inkluderer prolaps av aortaklappen og lungeartreventilen. De har også vanligvis ikke alvorlige symptomer. Behandlingen er rettet mot å eliminere årsakene til disse anomaliene og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Hvis du er diagnostisert med prolaps av mitral eller annen hjerteventil, ikke ta panikk. I de fleste tilfeller introduserer denne anomali ikke alvorlige endringer i hjerteaktiviteten. Så, du kan fortsette den vanlige livsstilen. Er det bare en gang for alle å forlate de dårlige vanene som forkorter livet til enda en helt sunn person.

Alt du trenger å vite om mitral ventil prolapse

Menneskets hjerte, som en motor, er i konstant bevegelse og spiller en kolossal rolle i vital aktivitet, og gir en fullstendig blodsirkulasjon gjennom hele kroppen.

Dette organet er unikt fordi ikke alle dens patologier forårsaker en funksjonsfeil i normalt arbeid. Noen ganger mistenker en person ikke engang at noe er galt med sitt hjerte, fordi det ikke er noen klager eller noen kliniske manifestasjoner. Spesielt ofte utvikler denne situasjonen hvis det er en forlengelse av mitralventilen.

Hva er prolapse av hjerteventiler?

Som du vet, består det menneskelige hjerte av fire divisjoner: to ventrikler og to atria. Fra hverandre er kamrene skilt fra ventiler, hovedformålet er å la blodet flyte til den ene siden og hindre at det vender tilbake til det andre.

Normalt vil ventilklaffer fullstendig dekke åpningen mellom forkammer og hjertekammer, men noen ganger samtidig redusere den sistnevnte er det en ufullstendig lukking eller fremspring (avbøyning) av ventilen. Denne tilstanden kalles prolapse. I hjertet av en person er det fire ventiler:

Viktig: hjerteinfarkt og hjerneslag - årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden!

Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene blir pasienten drept med hjerteinfarkt eller hjerneslag! To tredjedeler av pasientene dør i de første 5 årene av sykdom!

 • Mitral. Det er plassert mellom den venstre ventrikkel og atrium, består av to klaffer - foran og bak.
 • tricuspid (tricuspid). Det er mellom høyre ventrikel og atrium.
 • pulmonal arterieventil. Forhindrer retur av blod fra lungearterien til høyre ventrikel.
 • aortaklaff. Blokkerer blodstrømmen fra aorta inn i venstre ventrikel.

Prolapse kan forekomme i en hvilken som helst ventil, men i lys av det faktum at den største effekten er mitral, forekommer mest patologi nettopp på dette stedet.

De fleste eksperter mener at prolaps av mitralventilen (PMC) ikke utgjør en spesiell trussel mot menneskelivet. Selvfølgelig, hvis det ikke betyr at det som følge av ventilens avbøyning, er hjertet aktivitet forstyrret og kliniske symptomer vises.

Regurgitation og sin grad

I de tilfeller hvor ventilklaffene ikke lukkes tett, blir blodhullet skutt ut i det resulterende hull i motsatt retning, dvs. E. i venstre atrium eller ventrikkel. Dette fenomenet ble kalt "regurgitation".

Det er tre grader av denne patologien, som avhenger av volumet av blod og rekkevidden av dens retur.

Første grad - det er bare en frigjøring av blod i ventilen. Er en variant av normen.

Den andre graden - blodet er kastet ut til midten av auricleen.

Tredje grad - med returbevegelsen kommer blodet til bakre veggen av atriumet.

Hvis det ikke er noen oppstyr, så sier de om nullgraden.

Et slående funn i behandlingen av hypertensjon

Det har lenge vært fast etablert at fra hypertensjon kan ikke fjernes permanent. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå!

Klassifisering av mitral ventil prolapse

Å snakke om PMK, skiller ut skjemaet og graden av sykdommen, som bestemmes av dybden av avbøyning av bladet:

jeg - Avbøyningen er fra 3 til 6 mm., Regurgitasjonen er minimal. Patologiske endringer i sirkulasjonssystemet er praktisk talt ikke observert, henholdsvis, er spesifikke symptomer også fraværende. Ofte blir PMK 1 grad oppdaget ved en tilfeldighet.

II - Bøyning av brosjyrer kan nå 9 mm. I dette tilfellet er det kliniske manifestasjoner av sykdommen.

III - preget av fremspring av brosjyrene med 9 og mer mm. Som følge av dette endres hjertets struktur: det venstre atriumet utvides og tykkelsen av ventrikkelens vegger øker. Samtidig er kardiovaskulærsystemet funksjonsfeil, noe som resulterer i en mitralventilfeil og en funksjonsfeil i hjertemuskelen.

Det er primære og sekundære former for prolapse.

I det første tilfellet er patologien medfødt, genetisk betinget eller arvet av arv til defekter i bindevevets struktur.

Sekundær prolaps oppstår som et resultat av hjertesykdommer som kardiomyopati, revmatisk feber, perikarditt, hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom, atrieseptumdefekt. Ventilen kan også utløses av systemisk lupus erythematosus, et traumer på brystet eller en kongestiv form for hjertesvikt.

symptomer

Forløpet av mitralventilen i primærformen er preget av tegn på vegetativ-vaskulær dystoni: hodepine, svimmelhet, følelse av mangel på luft, besvimelse. Det er også meteorologisk avhengighet, dårlig toleranse for fysisk anstrengelse, subfebril temperatur, panikkanfall.

Det kan være klager om forstyrrelser i hjertearbeidet, ikke fjernet av rusmidler, smertefulle opplevelser i hjertet av en nikkende eller piercing natur. Indirekte tegn på primær prolaps er tendensen til å danne hematomer, kraftig menstruasjon hos kvinner og tilbakevendende neseblødning. I sekundær form for prolaps av mitralventilen, observeres ofte dyspnø

I sekundær form er det klager på alvorlig brystsmerter, kortpustethet, uregelmessig hjerterytme, svimmelhet, hoste med rosa skum på grunn av forurensninger i blodet. Disse symptomene er typiske for hjerteinfarkt og andre hjertesykdommer, samt skader.

I sykdommer ledsaget av endring i bindevevstrukturen, er det symptomer som økt tretthet, dyspné, selv med liten belastning, noe som reduserer eller akselererer hjertearbeidet.

Diagnose av prolaps

Tilstedeværelsen av symptomene ovenfor er ikke alltid en bekreftelse på den patologiske prosessen i hjertet. For å etablere diagnosen er det nødvendig å bli undersøkt av en kardiolog og å gjennomføre en rekke diagnostiske studier, inkludert:

 • auskultasjon (lytter til hjertet med et fonendoskop);
 • elektrokardiografi (EKG), hvor ekstrasystoler, arytmi og andre patologiske manifestasjoner av sykdommen blir observert.
 • daglig EKG-overvåkning, som lar deg bestemme hvordan hjertet fungerer i dette tidsintervallet.
 • ultralydundersøkelse av hjertet (ECHO-KG) og dopplerografi, med hjelp av hvilken grad avbøyning av ventilflikter og oppblåsning bestemmes.

Radiografi og fonokardiografi brukes også til dette formålet.

Komplikasjoner av sykdommen

Til tross for den tilsynelatende harmløsheten, kan PMC forårsake alvorlige komplikasjoner som mitralinsuffisiens, arytmier, akutt cerebrovaskulær sykdom (slag), hjertesvikt, plutselig død.

Noen ganger, i avbøyning av ventiler, observeres betennelse av fôrflaten av membranens ventil, den såkalte infeksiøse (bakterielle) endokarditt.

Sykdommen er ledsaget av økt kroppstemperatur, hjertebank, leddproblemer, småpunktsblødninger, gulsott av huden, nedsatt blodtrykk og en generell alvorlig tilstand. Endokarditt kan i sin tur gi tromboembolisme, arytmi eller hjertefeil.

behandling

Behandling PMK er utnevnt avhengig av årsakene som forårsaket det, tilstedeværelsen av komplikasjoner og graden av oppblåsthet. Som regel er det ikke nødvendig med noen spesifikk terapi i de fleste tilfeller. Det er nok til å overholde regimet til arbeid og hvile, unngå stress, til å utføre mulig trening og utføre restorative behandling, som inkluderer vitaminer, adaptogens, sedativa, massasje, fysioterapi og igloreflekso-.

I tilstedeværelsen av klager er en behandling bestående av kardiotrofe medisiner, antikoagulantia og sedativer foreskrevet. Det er obligatorisk å utføre øvelser fra et spesielt kompleks av fysioterapi med sikte på å styrke hjertemuskelen.

Kirurgisk behandling er indikert ved utvikling av komplikasjoner og forverring av pasientens tilstand. Under operasjonen utføres suturering av ventilklaffene eller komplett utskifting av ventilen med en protese.

Mitralventil prolaps hos barn

Hos barn viser PMC i de fleste tilfeller ikke seg for tiden. På ukomplisert kurs er sykdommen oftest oppdaget ved et ultralydsundersøkelse av hjertet (ECHO-kardiografi) ved et uhell. Vanligvis blir de første tegnene på prolaps tydelig i alderen 7 til 15 år.

Ofte er den første graden av prolaps diagnostisert. Bare ett barn fra hundre personer er diagnostisert med PMD på 3-4 grader med oppblåsthet.

Hvis voksne har forandringer i bindevevet til selve ventilen, så hele bindevevstrukturen. Tillat mistenkte prolaps symptomer som flate føtter, nærsynthet, et brudd av arbeidsstilling, brokk av ulike lokalisering, medfødt subluksasjon og forvridning av hofteledd.

Prolaps hos barn kombineres ofte med små anomalier av hjerteutvikling, spesielt en falsk akkord i venstre ventrikel og et åpent ovalt vindu.

Ofte har unge pasienter en asthenisk type kroppsbygning, svake muskler, tynnhet, økt sensitivitet, aggressivitet, tilbøyelighet til nervøse sammenbrudd.

Barn gjør ofte klager som brystsmerter, en følelse av hjerte synker, hodepine, svakhet, svimmelhet, svette, angrep angrep, dyspné med fysisk anstrengelse.

Mitral ventil prolaps og hær

Grunnlaget for unntak fra hærstjenesten er tilstedeværelsen av en prolral av en mitralventil i klasse 3, komplisert av vedvarende hjerterytmeforstyrrelse eller hjertesvikt 3-4 i funksjonsklassen.

Hjertesykdommer inkluderer tilstander som fullstendig intraventrikulær blokkering, vedvarende atrioventrikulær blokkering på 1-2 grader, som krever passende behandling for langvarig arytmi.

I tilfelle av hjertesvikt i den første funksjonelle klassen, vises service i hæren med ubetydelige begrensninger, mens den andre FC er grunnlaget for anerkjennelse som egnet til bruk bare under ekstreme forhold eller i krigstid.

Diagnose må bekreftes via daglig overvåking EKG og ekkokardiografi, der den detekterte hastighetsreduksjonen forkorting av hjertemuskelfibre, tilstedeværelse av regurgitasjon, forstørrede dimensjoner av atriene og ventriklene, redusere mengden av blod skyves ut for å redusere ventrikulær. I tillegg er nivået på treningstoleranse tatt i betraktning, denne indikatoren er vanligvis under normen.

I nærvær av mitralventil prolaps av de to første grader uten opphiss eller med oppblåsning på 0-2 st, ikke ledsaget av en forstyrrelse i hjertearbeidet, er drafteen egnet til å bære en hærstjeneste.

Mitral ventil prolapse og graviditet

Graviditet er en alvorlig belastning selv for en sunn kvinnelig kropp. Tilstedeværelsen av ulike hjertefeil, spesielt prolaps mitralventil, og komplikasjoner er gjenstand for spesiell oppmerksomhet fra spesialister.

I det milde løpet av sykdommen er naturlig levering mulig. Med trusselen om komplikasjoner anbefales keisersnitt.

I seg selv er PMC av en hvilken som helst grad ikke en kontraindikasjon for et barns bæring og etterfølgende fødsel, men forutsatt at strømmen av blodstrømmen bare til en side. Noen ganger medfører en økning i hjerteutgang kombinert med en reduksjon i den periferiske motstanden i vaskulatene en reduksjon av ventilens avbøyning.

Tilstedeværelse av en oppblåsthet på 2-4 grader kan i noen tilfeller bli kontraindikasjon for unnfangelse eller en tung grunn til at graviditeten avsluttes når som helst.

Det er ekstremt viktig at en gravid kvinne med PMC er under nøye tilsyn med spesialister med sikte på å oppdage uregelmessigheter i hjertets arbeid.

Mitralventil prolapse og sport

Ønsket om en sunn livsstil er lovverdig for hver person, men i nærvær av mitralventil prolaps, bør dette problemet bare behandles med en spesialist. Tross alt er det en ting å gi tid til moderat fysisk anstrengelse og en annen til å delta i sportskonkurranser eller velge profesjonell sport for klasser.

Når du velger en sport, blir sykdomsgraden og spesielt forekomsten av oppblåsthet tatt i betraktning. I tillegg er det nødvendig å være oppmerksom på fraværet av en rekke forhold, som inkluderer:

 • svimmelhet som følge av hjerterytmeforstyrrelser;
 • plutselige og vedvarende forstyrrelser i den normale drift av hjertemuskelen (repeterende ventrikulære premature slag, supraventrikulær og ventrikulær takykardi, atrial fibrillering);
 • en tromboembolisme i anamnesen;
 • tilfeller av plutselig død av en slektning som tidligere hadde en mitral ventil prolapse;

I tilfelle prolaps av mitralventilen i første grad uten komplikasjoner, som forekommer oftest, er det vanligvis ingen restriksjoner på å spille sport.

Hvis PMC er ledsaget av oppblåsning på 1 grad, er ikke motorsport og overdreven belastning utelukket.

Med regurgitation på 2 grader er volleyball, baseball, cross, kunstløp, bordtennis, gymnastikk, karate, hopp tillatt. Du kan gjøre motorsport, synkronisert svømming, motorsykkel og motorsport, men du bør huske at med disse aktivitetene er det stor risiko for besvimelse.

Den tredje graden av regurgitasjon, selv uten forlengelse av mitralventilen, er en kontraindikasjon for alle typer sportsopplæring.

Det bør huskes at sport er en kilde til tung belastning som kan forårsake ulike uforutsette forhold selv i fravær av komplikasjoner. Derfor er det nødvendig å gjennomføre diagnostiske undersøkelser i tide og besøke en spesialist.

Les Mer Om Fartøyene